Sziasztok!
Ma voltunk ultrahangon. Minden eredményünk tökéletes, a baba makkegészséges, minden értéke olyan, amekkorának lennie kell, sőt egy picit még fejlettebb is. És ami hihetetlen, ugyanis észre sem vettem, hogy befordult fejjel lefele a drága! Remélem nem fogja visszatornászni magát...
Az eredmények: (leírom a korábbi 4D-s eredményeket is):
2008. 05.23.
BPD: 68mm, OFD: 93mm, HC: 256mm, AD1: 72mm, AD2: 63mm, AC: 213mm, FL: 54mm
magzati súly: 1.030 g
2008. 06.05.
BPD: 79mm, OFD: 99mm, HC: 281mm, AD1: 78mm, AD2: 77mm, AC: 244mm, FL: 52mm
magzati súly: 1.280 g
Az ultrahangos hölgy rendkívül kedves volt, megkérdezte hány cm vagyok én (170) és a férjem (182). Azt mondta, a gyerek combcsontjából már most látszik, hogy hosszú baba lesz, vagyis magas emberke lesz. Hát még szép, mivel fiú, legyen is szép magas.
A doki azt mondta, a Balcsiban fürödhetek, csak ne maradjak sokáig benne. A hideg víz miatt lehet esélye a húgyuti fertőzéseknek.
Biztos hogy nem büntet meg a rendőr egy terhes nőt azért, mert vezet...
Nem tudok ilyen tilalomról, a szakirodalom azt mondja, hogy az utolsó 2 hónapban már talán nem ajánlott, de az is csak azért, nehogy vezetés közben egy intenzívebb lábgörcs vagy fájdalmasabb méhösszehúzódás miatt baleset legyen. Illetve az sem mindegy, hogy kényelmesen elférsz-e a volán mögött, amúgy a Te felelősséged.
Én úgy tudtam, hogy a fogadott orvos az a magánorvos, az a fizetős. Az SZTK ingyenes (és ez nem az ügyeletre vonatkozik), ezt egy ott dolgozó DOKI mondta. Úgy gondoltam logikus - hiszen az orvosnak és a várandósnak is sokkal könnyebb -, ha ugyanahhoz a dokihoz járunk, és nem kell minden alkalommal kikérdezni, és elmesélni az előzményeket. Én mint mondtam, egyáltalán nem várom el a dokimtól, hogy bejöjjön. Én nem kedvtelésből választottam orvost, hanem mert rá voltam kényszerítve a kórház és így az orvosváltásra is az egészen speciális esetem miatt. Sikerült olyan esetet prezentálnom, amire nem csak Magyarországon, hanem világszerte is alig akad példa (legalábbis a dokim ezt mondta, ő csak tudja). Én úgy tudom, hogy a "hálapénz" nem kötelező, választható. De ha valahol le van írva törvénybe vagy rendeletbe, vagy mit tudom én, hogy fizetni kell a szülésért, akkor elfogadom. Tudtommal nincs. Az hogy adok-e pénzt és hogy mennyit, attól függ, amit fentebb már kifejtettem. Talán idővel rákérdezek a dokinál, mégis mit vár el, de úgysem fogok konkrét választ kapni, a szokásos ahogy gondolom, pedig szintén nem azt jelenti az én szótáramban, hogy kötelező lenne.