Új privát üzeneted érkezett!

Judit,én sem adatom be egyiket sem-a kullancs ellenivel meg már kicsit el vagytok késve / én ugy emlékszem,hogy min.1 hónap kell a védettséghez,de inkább csak a második oltás után véd igazán,az meg már 2 hónap,és addig már igencsak benne vagyunk a nyár közepében :cry: /.

Kata,nekem sincs mózeskosaram-én kaptam kölcsönbe,de azt nem lehetett bekötni hátra.
És hova lesz ez a hosszú út?Nyaralni mentek?
bibolya
 
 


Nem tudom....én 22 évesen voltam bárányhimlős :( pöttyös voltam meg egy kicsit lázas, de nem volt annyira borzalmas :roll:
Egyébként szerintem minden betegség lehet szövödményes, de nem ez a jellemzőbb :arrow: a mai híráramlásban tudnánk minden egyes betegség szörnyűségeiről, én mostanában nem hallottam, hogy a bárányhimlőtől valakinek komoly baja lett volna....
Ez az én véleményem, én nem adom be nekik...

Anita
putyu
 
 


A kullancs elleni, pedig szerintem reklám...múltkor 8-an voltunk egésznap az eredőben és egy fia kullancs nem volt senkibe...
Ha tényleg tele van minden kullanccsal akkor marha mázlisták vagyunk :)

Anita
putyu
 
 

 
 

A kullancs ellenit én mindenképp beadatom,lehet, hogy reklám, de jobb félni, mint megijedni. Egész nap kint vagyunk a fűben és bár rajtam sem volt még soha, meg Zorkán sem, azért jobb a békesség. A második oltás után ad védettséget, elméletileg 1 hónapnak kell eltelnie a két oltás között, de beadják 2 hét elteltével is. Mondjuk így is 1 hónap múlva fogja megkapni a másodikat, mert 2 hét múlva mehetünk legközelebb a mai 18 hós miatt. Lehet, hogy az idei nyárnak már csak a második felére leszünk védettek, de jövőre is lesz nyár:) Szerintem az ilyesmi sosem késő...
A pneomococust elolvastam, köszi Anita, beadatom neki:)
A bárányhimlőn továbbra is gondolkozom...
Amúgy a betegségekről meg a szövődményekről annyit, hogy én 13 évesen egy mumpsz szövődményeként veszítettem el a hallásomat az egyik fülemre. 2 hétig voltam kórházban,infúzióztak, össze-vissza szúrkáltak, de az utolsó hallásvizsgálat eredménye is egy nagy nulla volt áthúzva...Az a 2 hetes kórházi élmény sokkal borzalmasabb volt, mint az, hogy az egyik fülemre azóta sem hallok.
Úgyhogy én amit lehet beadatok a gyereknek...asszem a bárányhimlőt is:)
Vendég
 


ha már ennyire benne vagyunk!! :lol: :lol:
A bárányhimlővel kapcsolatban egyezik a véleményem Anitáéval.
De a kullancs más tészta.
Egy tuti: a kullancsot akkor is ki kell venni és a szúrás helyét figyelni, ha be van oltva valaki. Kicsiknél-mint az enyémek- annyira gyakran átnézem a testüket, hogy tuti észrevenném, ha kullancs lenne bennük. Régen azt hallottam egy specialistától, hogy a kullancs 6 órán keresztül keresi az alkalmas helyet a testen, 6 órán kersztül csak fú és utána kezd el szívni. Ez alapján van 12 órám, hogy észrevegyem és kiszedjem a kullancsot. És akkor ha fertőzött volt is, nem okoozhatott bajt. Más a helyzet, ha valaki nagyon sokat jár erdőbe (ismertek ilyet?? :lol: :lol: :wink: :wink: ) Ebben az esetben a lehetőség sokkal nagyobb a kullancsípésre is és így potenciálisan a fertőzésre is - már megondolandó. Vagy akkor, ha nagyobb a gyerekem és egyedül fürdik, nem nézem át a testét naponta.
Én már "pesti" kullancsot is vettem ki gyerekből, aki csak a Vérmezőn játszott. És volt egy időszakom, amikor sokat kirándultam, de nem volt bennem kullancs.
Ezek az én teoriáim - nincs tudományos alapja, csak a sok infó alpján én ezt vontam le magamnak.
De tudjátok, hogy ne legyen könnyű helyzetben az ember lánya ahány orvost, szakembert kérdezel mindnek más lesz a véleménye, bármiről is legyen szó :twisted: :roll:

Judit!
Szerintem olvass utána (bár lehet jobb ha nem) kérdezz meg nagyobb gyerekek szüleit, és ha marad benned félelem, akkor oltasd be!!!! Mert ha véletlenül elkapja és szövődményes lesz, akkor soha nem tudod magadnak megbocsájtani (ahogy a Szandra is írta) Bennem semmi félelem nincs a fertőzésekkel szemben - ezért dumálok könnyen :lol: :lol:
Szerintem alapjáraton egészséges gyrekeknél nincsenek durva szövődmények (jó mindig van kivétel, de erre nem kell gondolni)A Lakos amúgy is alapból imádja túlgyógyszerezni a gyerekeket!!
Azt is végig kell gondolni, hogy jó-e ennyi mesterséges, szintetikus anyagot bevinni a gyerekek szervezetébe !!??
Ez most csak teoretikus gondolat volt!

Anita!

22 évesen voltál baris??????????????? :o :o És csak ilyen enyhén?? Hát ez is ellentmond az orvostudománynak!!! :lol: :lol: :lol:

Ja, még valami!!
Az influenzával is mindig ijesztgetnek minket. Én soha nem voltam beoltva, de gyerekek között dolgozva soha nem kaptam el. A lányaim az utóbbi két évben voltak influenzásak: nem mondom, hogy jó volt, de nem volt semmi gáz vele, a 3 napos láz is ugyanilyen rossz, csak az ellen nem találtak még ki oltást :lol: :lol: Idén a Sanyi is beteg lett. Munkakezdés mellett ápoltam a három lázasomat és nem kaptam el, tavaly még a Sanyi is megúszta :lol: :lol:
Immunrendszertámogatás - én ebben hiszek.

Ha, duglok, mert szerintem már kezd érződni rajtam a sok továbbképzés :lol: :lol: :oops: :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Judit!!

Megelőztél :lol: :lol:
Na, ilyen élmények után miről is beszélünk???? Hogy tudnánk megnyugtatni, ha ilyen alapvető félelmeid vannak?????
Oltasd be Zorkát!!!! Semmi értelme annak, hogy végigpánikold a gyerekkorát!!
Sajnálom a füledet!!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Sziasztok!

Anita!
Boldog névnapot!

Kép

Ma délután volt Lőrincnek az évzáró az oviban. Nagyon ügyesek és aranyosak voltak! :lol:
Még szerencse, hogy Rebekát nem vittük, mert elég hosszú volt. Nóri, még egyszer köszi, hogy vigyáztál rá!

Judit, amúgy Lakos dr. minden oltásra rábeszél, ha rajta múlik. :)
Bárányhimlőt én sem adattam be, de egy ismerősömnek a kisebbik fia olyan pöttyös volt és annyit szenvedett, hogy bánta, hogy nem oltatta be.
És a te rossz tapasztalataid alapján én is beadatnám.

Most csak ennyi, mert hulla vagyok.
Puszi!

Andi
idna
 
 


Gyöngyi

Köszi, igen erre jutottam, hogy beadatom a barihimlőt is:)
Még egy kérdés a bárányhimlő oltással kapcsolatban.
Van valami, ami konkrétan ellene szól, hogy beadassam? Mert az, hogy nem ad teljes védettséget, az olyan dolog, hogy max kidobom a pénzt az ablakon. De lehet valami baja attól, ha beadatom? Merthogy én ezt sakkoztam végig magamban, hogy attól elvileg nem lesz baja, ha beadatom, ha viszont nem adatom be és netán a durva fajtáját kapja el, akkor mi van...

Az az érdekes, hogy én is nagyon gyógyszer-ellenes vagyok, én vagyok az, aki szinte sosem szed be gyógyszert, még fejfájás ellenit is csak akkor, ha már nagyon elviselhetetlen...az antibiotikumnak csak a hallatán is rosszul vagyok, nemhogy beszedjem, vagy beadjam a gyereknek (hálisten eddig nem is volt rá szükség)Most valahogy mégis az oltás felé hajlok:)
A fülemet nem azért írtam, hogy sajnáljatok (el sem hiszitek mennyi előnye is van!!!:) )hanem, hogy megértsetek miért pártolom az oltásokat:)
Vendég
 


Drága Marietta!

Nagyon boldog szülinapot!

Tami, Szonja, Anett
kállai
 
 


Kedves Anita!

Boldog névnapot!

Kriszta!

Téged is az Isten éltessen!



anett
kállai
 
 


Kristóf!

Neked is nagyon sok boldogságot...


anett
kállai
 
 


Judit,én is azt mondom,hogy ha ennyire tartassz ezektől ,akkor inkább oltasd be Zorkát,mintsem esetleg később magadat okold.

Az én gondom a bárányhimlő elleni oltásról:hogy ha olyan sok a szövödményes beteg,mint ahogy pl.a gyerekorvos mondja,vagy tényleg ennyire durva betegség lenne,akkor miért nem teszik kötelezővé????? Azért nem,mert igy be lehet szedni egy csomó pénzt a szülőktől,holott egyáltan nem biztos a hatása,nem nyujt 100%-os védelmet,3 évente ismétlődő oltásokat kell adatnod a gyereknek.
A kullancs elleni: pont ma volt a hiradóban,hogy a kullancs 12 féle betegséget terjeszt,de a legveszélyesebbek ellen nincs oltás.Ezt is folyamatosan ismételtetni kell a szervezettnek.Kérdem én,ha ennyire sok a kullancs-állítólag már Mo.on mindenhol megtalálható,még a nagyvárosok belvárosaiban is,akkor miért nem kötelező ez sem?
Az,hogy ezek az oltások soha nem lesznek kötelezők / vagy legalábbis az elköv.pár évben tuti nem / azt az egyik barátnőm anyukája mesélte aki az ÁNTSZ-nél laborvezető helyettes,mert ugyanis rengeteg pénz van benne :twisted: ,és fele annyira sem hatásosak mint amennyit elkérnek értük.A saját unokáját sem engedte beoltatni a kötelezőkön kivül.
na megyek,nem okoskodom tovább mert a végén még utálat tárgya leszek :oops: :oops:
bibolya
 
 


Ibolya,

Dehogy leszel utálat tárgya. Feldobtam egy témát, mert kiváncsi voltam a véleményetekre. Mindenkiére, független attól, hogy egyezik-e vagy sem az enyémmel...teljes mértékben elfogadom a Te érvelésedet is. De én arra a kérdésre, hogy miért nem teszik kötelezővé ezeket az oltásokat, sajnos egy ennél sokkal sötétebb választ is tudok: azért mert sajnálják rá a pénzt...
Az, hogy mennyire hatásos...arról fogalmam sincs...
Vendég
 


Sziasztok!

Most költözünk Vecsésre, és szeretném segítségeteket kérni.
Gyerek és felnőtt háziorvos ügyben kit ajánlotok?
Főként a gyerekorvos lenne fontos, hogy jó szakember legyen.

előre is köszi!

üdv:
Tia
tia01
 
 


Szia Tia!

Mennyi idős a gyerkőc? Hol laktok? Nekem másfél éves a kislányom, egy éve költöztünk ide, a Lakoshoz járunk vele. Őszintén szólva nem vagyok elájulva tőle, de gondom sem volt vele soha. Házhoz is kijön, ha hívod, persze nem ingyen. Azt hiszem a legtöbben innen a topikból is hozzá járnak. A piac mögötti utcában van a rendelője.
Vendég
 


Szia Tia!

Osztom nézeteimet Judittal.A Lakos egy fokkal jobb mint az Essek ,a Lakos házhoz jön még hétvégén is,hivhatod is bármikor,az Essek nem,mindkettő nagyon AB párti :twisted: ,de ha jót keresel akkor a Szandrának van megbízható és nagyon aranyos doktornénije.
Felnött dokiról én a Horváthról hallottam sok jót,ő az sztk-ban rendel a bejárattal szemben.
Mesélj egy kicsit magatokról-már ha van egy kis időd.
bibolya
 
 


Sziasztok!

Na, elkezdem és kiderül meddig jutok...

Anita, Kriszta, Marietta!

Sok Boldogságot nektek az elkövetkező min. 100 évre!
Kép

Kata!
Nekünk sincs olyan mózesünk, (csak sima) én eddig olyat még nem is láttam szerintem :roll:

Jajj, olyan kis szép már a Marcitok! Mikor láthatom/láthatjuk már "eredetiben " Őt? Mert hát jó-jó a 2 D-s élmény, de azért a 3 D-s az igazi :wink:

Almi!

Az AFP eredményemet telefonon meg tudtam kérdezni az Örsön működő védőnőktől (a dokim velük is kapcsolatban van), majd az eredményt papíron eljuttatták a dokimnak. Így nekem nem kellett érte mennem.

Magas a bilirubinod? Ó nekem folyamatosan az egeket veri, /mert Gilbert-szindrómám van/...a terhességem alatt is mindig magas volt, de nem tulajdonított neki senki különösebb jelentőséget...gondolom mert nincs is...sárga még én sem voltam...csak a Zéti, de Ő sem e miatt.

Tia!

Nekünk Essek a dokink, mert hozzá tartozunk körzetileg (na, milyen szó ez :roll: :?: ) Szerencsére eddig csak a 2 kötelező vizsgálaton találkoztunk vele kb. 2x5 percet...ill. majd jövő héten megyünk az első oltásunkra...akkor majd meglátom hogy "bánik" a gyerekemmel, és ha nem lesz szimpi lecserélem :wink: Gondolom, sokat segítettem... :roll:

Judit!

Már az írásod is felszabadultabb mostanában...mondjuk úgy szombat óta :D
Védőoltások: jó, hogy feldobtad a témát, mert bár érdemben nem tudok hozzá szólni, legalább gyűjtöm az infókat :oops:

Anett, Anikó, Dénesandi, Gyöngyi, Szandra!

Nagyon jók a képek a csajaitokról! (hm. már megint csak a lányos anyukák tettek fel... :roll: :( :oops:)

Anita, Ibolya, Ildikó!

A fenti sorokat vegyétek nyugodtan célzásnak :wink: :!:

Dénesandi!

Hát vak az a szomszéd :?: :?: :?: Nagyon csini a lányod abban a tündéri kis ruciban :P


Göngyi!

Bocsi, de szakmai kérdés lesz... :oops:

Szerinted annak mi lehet az oka, hogy van olyan, hogy a Zéti szopizik kb. 10 percet, majd cicivel a szájában elkezd sírni, rúg, és hadonászik a kezével? Eddig azt hittem azért, mert kifogyott a "búb"...de tegnap este még 60-at fejtem le a kettőből miután a fenti mutatványát játszotta kb. 10 percen keresztül... Talán elfárad :roll: ? Pont most, amikor már közel 5 kilós "nagy" baba? De eddig ilyet nem csinált, csak pár (2-3) napja kezdte... Nem örülök...eddig küzdöttem azért, hogy tudjam szoptatni...erre mikor megy a dolog Ő kezd el hisztizni...


Anikó!

Mikor talizunk "véletlenül"? Nekem bármelyik nap jó és bárhol-nálatok, nálunk...játszótéren, piacon....

Ibolya!

Majd jól szavadon foglak és nagytakarításba kezdek...akkor aztán meggondolod mit ajánlgatsz (ez is hülye szó :x ) máskor nekem :)


Katus!


Tudsz nekem valami tippet adni, hogy hova tudnánk nyáron elmenni a Zétivel Wellneszezni? Olyan helyre szeretnék, ahol van olyan picike medence amiben Őt is "megmárthatnánk" (na, még egy furi szó), szép a környék, nincs túl messze /nem nagyon szeretek utazni/, és mondjuk 3-4 napot el lehet tartalmasan tölteni... Egyáltalán vihetjük Őt már ilyen helyre :?: Ugye igen, mert én nagyon szeretném :roll: :oops: :) Bocsi, de ezt délelőtt elfelejtettem megkérdezni tőled... :oops:

Rólunk:

Képzeljétek ma "véletlenül" találkoztam Katussal és Ancsi babával...pont erre jártak... a bejárati ajtónk körül :P És hogy itt volt a Katus jöttem rá, hogy nekem már nagyon hiányzik a felnőttek társasága...mert hát elbeszélgetünk mi a Zétivel, na de ugye nem pont azonos az érdeklődési körünk :P

Hát, most már egyre kevesebb a szabadidőm, mivel a Zétimanócska egyre többet van fent...és akkor beszélgetni, játszani, törődni kell vele :lol: Már tök sokat dumál, pláne a játszószőnyegének, vagy a "szerelmének", amit egy fekete-fehér kistehén testesít meg. Simán a hátára fordul a hasáról, ezért a kanapén már nem is hagyom felügyelet nélkül pár másodpercre sem...ja, és sokat vigyorog...néha még rám is...de apjára többet...gondolom engem már un...pedig ha tudná, hogy még évekig el kell viselnie... :wink:

Ó mennem kell, mert engem hív...ill. sztem a két dudoromat...de ugye azok nélkülem még nem érnek odáig...még! :shock: :wink:

Puszi!

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Sziasztok!

Én most csak képekkel jövök :D
(majd írok... :oops: )

Kép

Kép

Kép

Andi
idna
 
 


Sziasztok!

Először mindenkinek, akinek név- ill. születésnapja van és volt sok boldogságot kívánunk!

Most élvezkedem egy kicsit, mert a héten itthon van Zoli. Így a szopizás utáni böfiztetés és ringatás az ő dolga, és én egy picivel többet tudok pihenni. Néha olyan fáradtnak érzem magam, hogy az éjszakai szopizások közben leesik a fejem.
Egyébbként Dóra baba egyre aranyosabb, és nagyon imádjuk.
Nőnek a hurkái is. Ezen mondjuk nem csodálkozom, mert pont ma mértem le és az egyik cicimből 70-t evett, majd még kikövetelt magának 40-t. Aztán meg fáj a pocink!!!

Tényleg, Gyöngyi, normális ez, hogy 2 és fél hetes baba ennyit eszik? Naponta kb 6-szor eszik. Nem ezért fáj a pocija?

Katus!
Nyugodtan bejöhettetek volna hozzánk is, és köszönjük szépen a pihenőszéket!!!

Most mennem kell!!

Adrienn
Lilypie - Personal picture  Lilypie Second Birthday tickers
KépKép
jul24
 
 


Sziasztok!

Kicsibabás mamik jó, hogy írtatok (Kata!!!!! remélem beelőzől míg írok!!).

Szakmai részeket majd a Gyöngyi, én csak a belekotyogás részét vállalom. Zéti lehet, hogy elfárad és a fáradtság miatt sír vagy kicsit jobban kell dolgoznia mert akkor már nem annyira erősen spriccel a tej, vagy még két dolog jutott eszembe, hogy lehet közben nyomja a büfi amiatt mert gyorsan evett és kell közben egy büfiszünet vagy a legminimálisabb esélyü dolog az, hogy az ínye fáj fogkezdemény miatt. Ezek csak belepofi kategóriás dolgok...

Dóri baba, ejha nem semmi, Adri és a homlokod nem horpad be :wink: :lol: ???

Tia!
Szia! Kicsit helyesbítem az előttem való hozzászólást mert már az Essek is házhozjárós doki nem csak a Lakos. Szerintem szakmailag egyik sincs a toppon de talán az Essek egy fokkal jobb mert nem ad mindenre antibiotikumot. Nekem Üllői gyerekdokim van de ő nagyon szupi, házhoz jön de fizetős!!

A bárányhimlővel kapcsolatban még annyi, hogy (asszem Ibolya írta) NEM kell 3 évente ismétlő oltás!!! Védettség csak öregkorra gyengül és akkor kell egy újabb oltás!! Persze azt nem nagyon értem, hogyan kapható el ennek ellenére is de ezt az infót nyomta mellé a dokinénink.
A kullancs ellenit kell 3 évente ismételni.
Szerintem is támogatás hiány miatt nem teszik kötelezővé.

Voltunk ma az állatkertben, szupi volt igaz Tami zokniban jött végig mert miután bementünk közölte, hogy fáj a lába, megnéztem és két szép hólyag volt rajta, feltörte az ovis szandija :roll: így maradt a zoknis-mezitlábas verzió :) .

Na húzok aludni.

Szandra

szandrakiss
 
 



Andi, gyönyörűségesek a gyerekek!
Adri, ismerős a jelenség, hogy etetés közben elalszol, mostanában velem is többször előfordult, és nagyon gáz volt, mert pl. nem vettem észre, hogy kiesett Marci szájából a cumi, és már percek óta nem tudott enni :(. A mennyiség miatt pedig szerintem ne aggódj.
A himlős- kullancsos témához nem tudok hozzászólni, nem is gondolkodtam még rajta, hogy milyen oltásokat kérjünk majd Marcinak - ő még egyébként is csak a BCG-t kapta meg, mert a többi kötelezőhöz is pici még... És ha eléri a megfelelő súlyt, ezzel kapcsolatban úgysem a Lakostól kérek majd tanácsot, mert nagyon nem szimpatikus... Állatíólag a másik doki sem sokkal jobb - még szerencse, hogy nekünk ott van a kórházi dokink, akit éjjel-nappal hívhatok, ha tanácsra van szükségünk.
Tia, üdv közöttünk - a dokit illető kérdésedet máris megválaszoltam :)
Évi, mi minden reggel (kivéve ma, mert nagyon trágya az idő) fél8-8 körül szoktunk elmenni sétálni, mert később már nem merem Marcit a napsütés miatt kivinni. El szoktunk menni egészen a Budai Nagy Antal utcáig - ha van kedvetek, és nektek is jó a kora reggel, összefuthatnánk valamikor, hogy bemutassuk egymásnak a két fickót! A szoptatással kapcsolatban: Marcinak is volt egy 2-3 napos "ámokfutása", amikor nem szopott rendesen és hisztizett még akkor is, amikor ennie kellett volna, de kiderült, hogy éppen front közeledett, és én erre fogtam a dolgot. Lehet, hogy Zétinek is ez a baja, nem? Egyébként a kisfickót szerintem nyugodtan vigyétel el welneszelni. Én eredetileg nem terveztem, hogy bárhova is elmennénk a nyáron, de aZUram csapatépítő tréningre megy jún. 28-án Horvátországba, és mivel Anyámék is pont aznap mennek szintén Horvátországba nyaralni, és nem szeretnék egyedül itthon maradni több napra (anyósomékhoz menni meg főleg nem), elindulunk mi is, lemegyek Anyámékkal, és Péter majd csatlakozik hozzánk. A dokink szerint nagyon jó ötlet, hogy lemegyünk, a sós levegő nagyon jó lesz majd Marci tüdejének, és akár a tengerbe is belemárthatjuk, ha elég meleg lesz. Egyébként is abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a szállásunk ingyen lesz, úgyhogy semmi nem tart vissza, és elindulunk. Már csak egy mózest kell szerezni, mert ez a nyamvadt babahordozó hosszú távon szerintem nagyon kényelmetlen :(.
Most megyek, mert a 2840g-os fickóm már türelmetlen, de azért még csatolok egy "pornóképet", ami azért vicces, mert Marcit már lassan nem lehet a vödörben fürdetni, mivel az az mániája, hogy felrakja a lábait a vödör peremére, és felfekszik a tetejére, csak a fenekét dugja be a vízbe...
puszi mindenkinek,
Kata
Kép

KépKép
KépKép
kevinszpészi
 
 


Sziasztok!

Kata!

Már akartam írni neked, hogy mi is "dévényannáztunk" Szonjával fél évig, hetente egyszer kellett menni a Moszkva térre.
Csak nagyon jókat tudok mondani....
Szuper modszer, kedves , szakmájukat nagyon komolyan vevő és értő emberek.
Hihetetlen eredményeket érnek el súlyos traumával született gyerekeknél. És nagy segítség enyhébb eseteknél is - főleg a jövőre nézve, mert sok esetben megelőzés miatt kell a kezelés.

Marci csodafigura :D és gyönyörű! Nagyon örülök nektek!

anett
kállai
 
 


Andi!

Nagyon régen láttam a gyerkőcöket... Rebeka szépséges hölgy, Lőrinc.... le vagyok nyűgözve - de komolyan!!! :P

...és csak extra jelzőket tudok hazsnálni a nagyfiú Zétire és gyönyörű szomszédhölgyére Dórira is.

Évi sajna nekem is az a tapasztalatom, hogy akkor sírnak a gyerekek szoptatás közben, ha el kezd fájni a pociuk (elindul a bélműködés, bent marad a levegő...) Lehet, többet, gyorsabban eszik most a herceg. :D

Adri!

Tuti nem gond.. Állítólag anyatejes babákat nem lehet túletetni. Ahogy Gyöngyi mondaná: igény szerint termelődik... és nagyon ügyes... :D

anett
kállai
 
 


Szandra!

Nagyon köszönöm a mai segítséget.... meg vagyok hatva. :D

Szandra az eső miatt eljött értünk cinire.... :D

Anikó!

Nem én festettem a lepkéket... Sajna nem vagyok ilyen ügyes. A Praktikerben volt gyereknap. Én is véletlenül láttam meg, hazarohantam a gyerekekért és még éppen elcsíptuk a lufihajtogató bohocot és az arcfestő lányt. - ingyenes volt.

anett
kállai
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a dokis tippeket!!
Szandra! kb mennyit szokott kérni a dokitok? Azt hiszem inkább fizetnék szívesen, de megbízható legyen.Ha Te viszed a rendelőbe akkor is fizetni kell, vagy csak, ha házhoz hívod? Elkérhetem a nevét ,címét és tel. számát a dokitoknak?
bocsi a sok kérdésért :)
Amúgy körzetileg , ha jól sejtem az Essekhez tarozunk.
Kislányom 3 és fél hónapos, eleinte nekünk is voltak "gondjaink" a szopizással. Aztán én is arra jutottam, hogy fáj a pocija azért sírt.
Nálunk az bevált, hogy próbáltam sokat büfiztetni. Nem tudom, hogy az segítetett-e, de a védőnő nagyon sok mindent mondott, hogy ne egyek, pl. a K betűs zöldségeket, illetve a tejtermékekkel is vigyáznom kellett. Mióta nem fáj a hasa, újra eszem mindent a káposztán kívül, állítólag az nagyon bántja a pocijukat, de sok babát nem is zavarja.
Az anyatejes babákra én is azt hallotta, hogy nem tudják túlenni magukat. Pont annyit esznek, amennyi jól esik nekik :)
A legtöbb baba 2-3 hónapos korára kinövi a hasfájós korszakát a könyvek szerint :)
Kata! Ilyen jól viseli Marci az utazást, hogy ilyen hosszú útra elmersz vele menni? Irigyellek érte... A kislányom 1 óránál többet nem marad meg egy helyben, és akkor még sokat mondtam :)

Még egyszer köszi a válaszokat :)

Tia
tia01
 
 


Sziasztok!

Adri,
legközelebb, jó? :)

KAta,
dejó, mi is Horvátországba megyünk :) Tavaly Görögországban voltunk, Ancsi nagyon szerette.
Mózesügyben nem tudok segíteni, de majd érdeklődöm... :)
Hordozókendővel hogy állsz? Abban tudnék, ha kell még :)

Tia,
Szandra dokinénije király! :)

Szandra,
kár, hogy nem jöttetek, pedig tele volt a pénztárcám...

Pár kép:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Katus
KépKép
KépKép
KépKép
sszkata
 
 


Ja igen...

ÉVI,
menjetek wellneszelni!

Nincsnek közel, de autópályán nem sok és abszolút bababarát: Debrecen (Aquatikum) és Mórahalom (Erzsébet fürdő). Közel van és jó, nem is drága annyira: Cegléd (itt van csúszdapark is). Zéti még elég pici, ha van egy normál hőmérsékletű jakuzzi, az bőven megteszi, a gyerekmedencékben nem szívesen látnak felnőttet... Mórahalmon beleülni nem volt szabad, Gyulán azt sem nézték jó szemmel.
A kisfiúkkal könnyebb, a kislányok könnyen összeszedhetnek fertőzést :( Szóval hajrá, csak gyógyvízbe ne vigyétek, azt nem szabad ;)

Na, jól elijesztettem mindenkit a képekkel... pedig visszafogtam magam, kicsinyítettem még vagy 20-at.... :oops:

Katus
KépKép
KépKép
KépKép
sszkata
 
 


Annyira édesek a gyerkőcök ezeken a képeken.

Kata!
Ez a dézsafalra cuppant popó isteni!!!! Tökre nagy már Marci.

Katus!
Lustálkodtunk ma azért nem mentünk cinire, apa szabin van egy hétig így átadjuk magunkat az élvezeteknek.

Anett!
Értetek bármikor!!!

Tia!
A doki akkor nem kér pénzt ha én viszem a gyereket, mondjuk én jobb szeretem kihívni ha beteg azért ha pedig nem akkor meg azért. Szívesen megadom a számát, küldöm priviben.

Gyöngyi!
Köszönjük az all-inclusive ellátást, szuper volt. Drága Mariettát egész hazáig emlegette Edó, nagyon elfáradt?

Ildi!
Elég rossz időt fogtatok ki, gyertek haza oszt írjál!!

Na pussz mindenkinek

Szandra

szandrakiss
 
 


Büdőském, na szép, én kihagyható emlék voltam :(

Anita
putyu
 
 


Sziasztok!

Írtam, elszállt :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted:

Anett, Szandra!

Köszi a tapasztalat hsz-eket :P ! Azt még elfelejtettem írni, hogy nem minden szopinál van ez...ma eddig 1x volt a kora délutáninál, tegnap 2x késő délután és este. Most próbálkozok azzal, hogy büfiztetem+pihentetem közben. Hátha :roll:

Ibolya!


Az a Horváth doktor nekem is szimpi :wink: Alig akarta elhinni ápr. 17-én, hogy 10 nappal előtte szültem...hát, legyezgette a hiúságomat...de azóta már többször is tükörbe néztem és elszállt az érzés :x :(

Kata, Katus!

Köszi, hogy szerintetek is mehetünk Welneszezni :lol: !

Kata!

Küldöm a számom priviben, ha gondolod küld át Te is és megbeszéljük a talit :P Elvileg jó nekünk a reggeli időpont, mert a Zéti általában 6 körül ébred...de volt már olyan is, hogy 8-kor én keltettem :roll: :) Szóval, jobb ha tudunk telcsin is kommunikálni... :D

Puszi mindenkinek!

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Sziasztok!!!

Évi!!

Szerintem is nyugodtan menjetek pihenni, Zéti még abban a korban van, hogy a legkevesebb a "baj" vele. Bár gondolom nem mindig érzed így! :lol: :lol: Kajcsija megoldott, könnyen alszik szinte bárhol, nem mászik el sehova :lol: :lol:
Cicizésre nem tudok jobbat mondani , annál, amit a Szandra mondott :oops: :oops: Ez tényleg a tapasztaltság függvénye, aki szopzattott már, az találkozhatott ilyen-olyan problémával, tud segíteni másoknak - nem kell hozzá szakmaiság :lol: :oops: De ha akarod, ,akkor szakmailag is támogatom a hozzászólást :lol: :lol: Te!!! Véletlenül nem az elvarázsolt kastélyból szereztétek a tükröt??? Vegyél magadnak normál tükröt és akkor látni fogod, hogy milyen jól nézel ki!!!!!! :lol: :lol: :wink: :wink:

Szandra!!

Máskor is :lol: :lol: :lol: Marietta hullafáradt lett, gyorsan benyomta a szunyát!! :lol: :lol: :lol:


Katus!!

Jöhetnek a képek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Én imádom őket!!!!
Elnézem Ancsi lábait: gyönyörűek, szép formás, csajos lábak (mint az én Mariettámé :oops: :lol: )


Kata!!

De édes ez a kép!! (tényleg pornós :lol: :lol: , imádom a kis kukacokat - nem félreérteni :!: :!: ) :lol: :lol: Látszik a popsijánál a combi-hurka!!!

Hát még én is emlékszem ezekre az éjszakázós időszakokra :roll: :roll: :roll: Egyszer nekem is kiesett a Marietta a kezemből éjszakai szopi alkalmával :oops: :oops: Nem könnyű időszak, kell hogy tudjatok aludni, pihenni nappal, amig alszanak a gyerekek!!!! Én sajna nem tudtam, soha nem tudtam nappal aludni - szívtam is eleget miatta :cry: :cry: De jobb lesz hétről-hétre, hónapról-hónapra - és meg is lehet szokni!!! :lol: :lol: :lol:
Ilyen beköthető mózesről én sem hallottam - nem találtál semmit róla a neten??? Szerinem az a fontos, hogy lehessen rögzíteni a Marcit is, meg azt is amiben van. Vannak gyerekek, akik a fél csecsemőkorukat a hordozóban töltik. Marci nem szereti??? Mi a bajod vele?? Jó leszámítva, hogy nem túl szerencsés a gerincnek, de........

Adri!!

Hogy normális-e?????? Tankönyvi :lol: :lol: :lol: :lol: Két hetesen 6X enni nem sok, szerintem nagyon jó, viszont ha ki bír ennyi időt evés nélkül, ehhez fel kell tölteni jól a pocakot. :lol: :lol: Az enyémek ennyi idősen 10-12X ettek - na, ez a nem tankönyvi!! :lol: :lol: De mit lehet csinálni. Hidd el ugyanezt kérdeznéd, ha kéroránként enne!! Nem lehet, hogy azért fáj a hasa, mert nincs ideje pihenni?? Szóval mi anyák bármin tudunk parázni :lol: :lol: :lol: El kell fogadni, hogy az újszülött emésztése alapból gyenge. Az újszülött kor pedig 6 hét!!
Nehéz ezt kívülről beszabályozni - a babának kell megtanulni, hogy mennyit kell ennie, hogy jól érezze magát - higgyük el, hogy tudja. Ez nem akkora mennyiség, hogy feltétlenül a hasfájás okozója. Valószínüleg, ha kevesebbet enne is fájna a pocija. Próbáld meg, hogy pár napig írod, hogy mit eszel és hogy mikor fáj a hasa Dórinak - hátha kijön, hogy melyik kajcsi okozza!! De nem biztos, hogy ez az oka.
kérjük a képeket a hurkákról!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Andi!

Ahyog nézem Rebeka képét, tényleg majdnem azt hittem, hogy lőrinc kiskori képeét raktad fel - furcsa ia volt a csatt a hajába :lol: :lol: :lol: Tényleg nagyon hasonlítanak!!! Gyönyörű nagylány lett ez a kiscsaj!! Lőrinc meg igazi ovis nagyfiú!!
Másabb volt így egy ovis évzáró, igaz????? :lol: :lol: :lol:

Judit!!

Nem akartalak sajnálni (hiszen néha aldás, tényleg), csak azt sajnálom amin átestél. És valóban így érthetőbb a bizonytalanságod. Mert én valóban azt gondoltam rólad, hogy tök határozott vagy mindenben :lol: :lol: Egy ilyen élmény azért mindenkinél ezt váltaná ki!!! Nekem is "csak" az a bajom a sok oltással, hogy nem akarom minden "szarral" terhelni a lányok szervezetét. Az Essekhez is, csak akkkor megyek, ha nagy a gáz, vagy ha már meggyógyultak és kell az igazolás. Én is a kikúrálás pártján vagyok. Bár az Essek nem AB párti, ezzel nekem kellemes meglepetést okozott többször: vittem a lányokat és már előre felkészültem, hogy felül fogom bírálni a döntését és nem fogok AB-t adni a lányoknak, csak szeretném tudni, hogy mit lát a torkukban, mit hall a tüdejükben - és nem írt fel AB-t, ha vírusfertőzést állapított meg. Ez nekem benne nagyon szimpi!
Ja!! A kérdésed!!! :lol: :lol: Ha beadatod az oltást semmilyen káros hatása nincs!!! Valóban "csak" annyi, hogy esetleg mégis elkapja a csaj a betegséget. Oltasd be, ha TE ezzel vagy nyugodt!!!!

Anikó!!!

Hol vagy??? Hiányoznak a képeid!!! Egye kutya: rakhatsz fel rózsás képet is, csak gyere!!! :lol: :lol: :lol:

Ildi!!

Hogy "nyaraltok"????

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Hátha megjön a kedve a profiknak a képfelrakáshoz!!! :lol: :lol: :lol:

A szülinaposom!!!

Kép Kép Kép

Ez pedig az Állatkertezés:

Kép Kép Kép Kép Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Sziasztok,

elég nagy a pangás, na jó, nem nyávogok :)

Olyan kika idő van, nem lehet semmit sem csinálni... álmos vagyok, kedvtelen, Ancsi hisztis, nyűgös, semmi sem jó neki. Most alszik, nem tom meddig...

Gyöngyi,
nagyon édesek a csajok a képeken, mi is akartunk ma menni, de a barátnőm, akivel mentünk volna, lemondta - a kislányát kórházba kellett vinni valami fosós vírust nyalt be.
Egyébként teljesen kivagyok, egy másik netes barátnőm is kórházban van a kislányával és bocs a pletyiért, de Maja is beteg. Mi van itt??? :(
Szerintem is szépséges a csaj :)

Anikó,
jobbulást a kicsi lánynak. Van hír??? Írjál, hiányzol innen.

Anita, Ibolya, MINDENKI!
a fentebbi sor mindenkinek szól, eltűntetek...

Van 2 kérdésem:

1. mostanában nem lehez Ancsit pelenkázni. Vagy már a popótörlést sem bírja, üvölt, vagy csak a pelusfeladásra veszti el a türelmét. Az a legrosszabb, hogy úgy bőg közben, mintha nyúznám. És persze menekülne. Micsináljak?????

2. van valakinek tuppervare-s kontaktja? Kéne nekem pár edény, de nem ismerek senkit... :( Anitám drága, Neked???

Katus
KépKép
KépKép
KépKép
sszkata
 
 


Kata, sajnos pelenkázás ügyben nem tudok segíteni, mert Marci egyelőre kifejezettem szereti, ha szabadon van a feneke, törölgethetem kedvemre és rágcsálhatom közben a talpát - nem szól érte :).
Én is nagyon nyomott vagyok ebben a hülye időben, ki kellene mennünk sétálni, de én lehszivesebben lefeküdnék 8-10 órát aludni... Grrrrrrr
Hol vannak a többiek??????????
Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi
 
 


Katus!

Nekem van tupperes ismerősöm :P meg egy csomó edényem is tőlük :wink: Ha van kedved/kedvetek még egy bemutatót is tart...nagyon kedves csajszi...én kb. 12-13 éve tőle vásárolok...szóval mindent tud a Tupperről.

Egyébként a Westendben nem messze a szökőkúttól van egy állandó "lerakatuk"...ha sürgős valami ott meg lehet venni általában.

Pelusozás: sztem ebben én még nem tudok segíteni :roll: Zétimanó épp most kezdi élvezni :D

Puszi!

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Kata!

Beelőztél :lol: :lol: :lol:

Én is gondolkodtam egy sétán, de félek, hogy megázunk...vagy ma már nem fog esni :roll: ?

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Katus,

Tuperr a Vaterán is szokott lenni. Nem nézted? (www.vatera.hu)
Zorkának is volt ilyen időszaka, mikor kínlódás volt a peluscsere. (szerintem kb pont abban a korban, amiben most Ancsi van) Két verzió van: vagy kinövi, vagy még rosszabb lesz:))) Az egyik barátnőm kisfiát fizikai képtelenség pelenkázni, ő 2 éves, és régóta bugyi-pelenkát használnak, mert azt állva is könnyen rá lehet húzni:)De Zorka pl kinőtte, ő tök nyugis pelenkázás közben (is)

Gyöngyi,

Köszi az infot az oltásról. A kullancs ellenit tényleg nem lehet kapni, Anikó id futott pár kört, meg tegnap a párom is, mindenhol azt mondják, hogy nincs és nem is lesz. Úgyhogy el van döntve a kérdés:) Egyébkéntis gondolkoztam azon, hogy a kullancs 1000 féle betegséget terjezt, az oltás meg egyetlen egy ellen véd, akkor megéri-e még ezzel is kínozni a gyereket. Mi nem vagyunk nagy kirándulósok, bár állítólag az idén mindenhol rengeteg a kullancs, Vecsésen is, Bp-en is...

Andi

Gyönyörűek a gyerkőceid!!!

Kata

Tényleg haláli ez a dézsás fotó:) A hordozót állítólag csak a szülők gondolják kényelmetlennek, a gyerek jól érzi magát benne, mert hasonló testhelyzetben ül, ahogy anno az anyaméhben, körülöleli és biztonságban érzi magát. Zorka is rögtön elaludt benne mindig, ahogy beleraktam. Én egyébként biztonság szempontjából is a hordozóra szavazok, nem tudom elképzelni, hogy egy mózest olyan frankón rögzíteni lehessen az autóba, mint egy hordozót.
Vendég
 


Sziasztok!

Szandra!

Köszi a privit :)

Csajok!
Milyen az a tupperes edény? még nem hallottam róla :(

üdv:
Tia
tia01
 
 


Tia

A Tupperware egy márka. Műanyag háztartási edények, dobozok, cumisüvegek, kanalak, stb..

http://www.tupperware.hu/
Vendég
 


Sziasztok!

Katus,
Rebeka nem ordít pelenkázás közben, de ide-oda pörög-forog, majd' leveti magát a pelenkázóról. Én ilyenkor a kezébe adok valamit, ami rövid időre leköti (hacsak el nem dobja :) ), és igyekszem, hogy gyorsan ráadjam a pelust :D


Gyöngyi,
köszi, mindig szeretem azt hallani, hogy hasonlítanak egymásra a gyerekeim. :lol:
Igen, teljesen más volt ilyen szemmel nézni az ovis műsort! :oops:
Jók a képek! Csak azt ne mondd, hogy Marietta bevágta azt a nagy szelet tortát :!: :wink: :D


Kata,
a dézsás kép szuper! :D


Tia,
üdv köztünk!

Andi
idna
 
 





Tamara!! Kristóf!!

Boldog születésnapot nektek!!!

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Évi, Judit,

Köszi a tupperes infókat, gyűjtögetek még egy kicsit (megnéztem a teszveszen, nem semmi árak vannak. De szuperek a cuccaik, anyunak vannak, nekem csak egy kelesztőm, de azt nagyon csípem...).

Andi,
Ancsi is tekereg pelusozás közben, csak éppen üvölt is mellé, így aztán duplán bosszantó :) Igen, én is adogatom a kezébe a cuccokat, de nincs annyi mütyűr, ami lefoglalná. Remélm Juditnak lesz igaza, és talán kinövi.

Judit,
Zorka alapvetően nyugisabb, mint Ancsi. Azért remélem példát vesz róla. Majd, ha összeeresztjük őket, megkérem, hogy beszélgessen már el a törpeterminátorral...

Jajj, nagyon kivagyok, nagyon valószínű, hogy elromlott a mosogatógépem. :( Mi lesz most velem???? Már így is elég nagy a káosz. Tudtok jó szerelőt?

Katus
KépKép
KépKép
KépKép
sszkata
 
 


Tami,

Boldog szülinapot Neked!!!


Kép

Katus
KépKép
KépKép
KépKép
sszkata
 
 


Kristóf,

Isten éltessen sokáig!

Kép

Katus
KépKép
KépKép
KépKép
sszkata
 
 


Katus,

Oltári az új kép a vonalzódon:)
A szomszédom háztartási gép szerelő:) Viszont nem tudom a telefonszámát, de kint van a kapun, holnap reggel megnézem Neked!:)
Azért Zorkáról meg a nyugodtságról Anikó tudna mesélni egyet s mást:)

Tamara,

Nagyon boldog Születésnapot! Kép
Vendég
 


Kristóf,

Nagyon boldog Születésnapot!

Kép
Vendég
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?