Új privát üzeneted érkezett!

Vera: olyan jó neked most! Tök izgis az egész! :D Egyébként én is csak azt mondom, mint Éva, hogy Mátéra is vagy fél kilóval többet mondtak.
Jövőhét eleje remélem nekünk is jó, tegnap óta vírusos torokgyulladása van Máténak. Reméljük addigra jól lesz.
Többiek?

Kép
németh
 
 


Köszi a bíztatást lányok! :D Én is azt hallottam hogy jól félre tudják becsülni... szóval nem aggódok, bár valóban úgy érzem hogy nagyon nagy lesz. De aztán valahogy majdcsak kijön, most ezen tényleg kár lenne aggódni... Inkább most azon izgulok hogy hogyan fogok bejutni a kórházba, mert ugye autónk az nincs. Após mondta hogy ő mindenképp bevisz, igenám, de csak éjszaka van otthon, amúgy kinn dolgozik a világvégén. Nappal egy barátnőm tudna bevinni, de ő meg járja a várost egész nap, ki tudja hogy érne ide. Taxizni nagyon nem szeretnék, mentőt hívni a dokim szerint is esélytelen... úgyhogy csak abban reménykedhetek hogy kicsi babám jól időzít majd! :? :lol:

Máténak gyógysimi a torkára, jobbulást neki! :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Úgy látom, h mindenki megint mással van elfoglalva - hé, vizsgázók! Jelentkezzetek! Hogy álltok, hol tartotok, mennyit kell még tanulni?
És a jövő hét eleji tali ötlete senkit sem izgat? Mármint Kingán és rajtam kívül? OK, Vera felmentve, lassan mindenórásan már ilyen vállalásokat nem szokás tenni :)

Mi jól vagyunk, Samuval konkrétan már beszélgetni is lehet, meg szokott mesélni is, annyira jó! Ja, és nem kell esetleg valakinek kicsi hal (xifó)? Született egy adag...

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 

 
 

Éva: halat nem kérek köszönöm. :D Nekem is fáj a torkom már, de azt hiszem nálam nem lesz vészes. Máté jobban van.
Vera: miért nem akarsz taxizni? Én majdnem a taxiban születtem meg, Anyu még a táskáját is bent felejtette a kocsiban, úgy rohant szülni. De aztán a taxis bácsi utánavitte. (Igaz az még a múlt században volt :? ) Remélem már megbíztál valakit, hogy ha megszületik a Babucika, akkor ide nekünk is megírja.
Kinga

Kép
németh
 
 


Sziasztok! :)

Kinga - hát, a taxi nálam totál végső eset lenne, nemtom igazán megmagyarázni, de nem szívesen mennék azzal. Amíg vendéglátóban dolgoztam, rengeteget taxiztam és nagyon vegyes a tapasztalat. Persze a kényszer nagy úr, szóval még az sincs kizárva, de most hogy közeleg az idő, már egyre több ajánlatot kapok a fuvarra, úgyhogy me lesz oldva szerintem! :lol:
Olyat is hallottam, hogy vki bkv-val ment be szülni 10, majd 5 perces fájásokkal :shock: Na, ezt tuti nem vállalnám! :twisted: :lol:

Talira mennék én is, de előre nem tudok tervezni és nem csak a babuci miatt, hanem festőket is várunk még, akik hétfőn v kedden jönnek. Még ők sem tudják mikor.

Ma keresztelőn voltunk, sógornőmék kislányának lettünk keresztszülei. Szerencsére nem volt hosszú a szertartás úh elég jól bírtam. Csak az út volt marha hosszú és kátyús :evil: Maglódra. Attól kicsit meg is fájdult a pocakom. Hozok majd fotót is, de mi itthon hagytuk a gépet, úh meg kell várnom míg apósom átküldi amiket ők csináltak. Nagyon cuki volt a kis Emma! :D

Éva - tényleg tökjó lehet hogy már ilyen jól kommunikál a kiskrapek! :D Ilyenkor olyan jókat tudnak mondani! És annyira őszinték! Legjobb kor, szerintem! :wink:
Vendég
 


Ja! Évának tudom a számát, üzenek neki hogyha esemény van, hogy tudjatok róla! :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Megvagyunk ám :D
Élvezem az itthonlétet, a babázást, mindent. :D :D :D

Járunk sétálni, élvezzük a jóidőt. Olyan jó színe van már :lol: szép barna a kézfeje, az arca és a lába :lol:

Vera:
Ahányszor elsétálunk a házatok előtt, mindig eszembe jutsz, mi lehet veled. Egyszer csak összefutunk :D Olyan izgi már így a végefelé! Kívánom, hogy gyors és könnyű szülésed legyen! És már nagyon kíváncsi vagyok a kis csajszira :D

Máténak jobbulást! :D

Annyira úúúúútááááloook tanulni :twisted: :twisted: :twisted:

Felteszek két új képet Roliról, nagyot nőtt, mióta nem láttátok! Kedden volt 4 hónapos, hihetetlen, hogy telik az idő. :?

Kép

Kép

Ha talizunk, mi is ki tudunk menni, csak ne legyen olyan nagyon meleg. Roli elég nehezen bírja, alig van rajta ruha és csurom víz a kis haja, nagyon izzadékony. :?

Mónika

Kép
Kép
bnemonika
 
 


Sziasztok!

Mit szólnátok a forróságra tekintettel egy késő délutáni talihoz?
Sajnos mivel Samu bölcsizik, a napközbeni tali nehezen vállalható részemről... Hacsak nem lóg onnan...
És javaslok konkrét időpontot is: kedd mondjuk fél 5? vagy kicsit korábban is lehet aznap. (A hétfői nap nekem még bizonytalan, szerda meg tuti nem jó... Esetleg a csütörtök még jó lehet)
És remélem, hogy Máté és persze Kinga is jobban lesz a talira! Mielőbbi gyógyulást nektek!

Nóni, tényleg sokat nőtt Roli, és nagyon édes arca van!

Ja, és persze szívesen hozom majd a jó hírt ide Vera kislányának születéséről! :)

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Bocs, most látom csak, mit is írtam... Szóval Móni-t szerettem volna írni, de nem úgy sikerült..
erpé
 
 


Sziasztok!

Vagyok, de nekünk tali nem jó most, Kiarának is szórakozik a torka, valszeg akkor kaphattunk el valamit, amikor a kötőhártyagyuszi miatt voltunk dokinál és nagyon sokat vártunk! Nem is megyünk holnap, majd csak bejelentkezem keddre, és akkor. Csak köhög, és azt se vészesen, de azért nem szeretnénk körbefertőzni mindenkit!

Meg tanulok is az államvizsgára, bár jelenleg úgy vagyok vele, hogy lehet le se megyek! Az a baj, hogy esélytelennek látom, és amikor elkezdek tanulni, felhúzom magam, hogy még ezt sem tudom, meg azt sem, és még bele kéne rakni ezt és ezt, és olyan ideges leszek, hogy nem tudok tanulni. Pedig lehetőségem sincs rá sok, csak amikor este alszik a csaj, szóval ki kéne használnom, és tanulni kéne jobban! :roll: :roll: :roll: :oops:

Vera: már tiszta izgi, na majd várjuk ám a híreket! Azért olvasni szoktam néha jönni! Én is könnyű, komplikációmentes szülést kívánok neked, meg sok erőt utánna! :D

Móni: nagyon édes Roli! Tényleg nagyon sokat változott, megemberesedett! :lol: :lol: A fenti képen meg szerintem nagyon hasonlít rád!

Kinga: jobbulást nektek!

Éva: még nincs meg az akváriumunk! Tervbe van, úgyhogy a következő csoportot lehet tudjuk majd fogadni! :lol: :lol: :lol:

Kép
kernico
 
 


Sziasztok!

Írtam egy tök hosszút az előbb és nem elszállt? :evil:

Szóval akkor kezdem előlről:

Móni - örülök hogy előkerültél! :D Roli már igazi kispasi, és mennyit nőtt! :shock: Elképesztő! Gyönyörű baba! És tényleg hasonlít rád!!! :D
Szívem szerint mondanám hogy csöngess föl ha erre jártok és örömmel veletek tartok egy kis sétára, de pár napja olyan szinten dagad a lábam, hogy nem merek már ilyen könnyelmű ígéreteket tenni... :(

Ráadásul ma reggelre a fejem is tök pufi lett! Hurrá :twisted:

Nemsokára indulok nst-re a MÁV-ba. Ne kérdezzétek miért oda... szórakozik velem ez a doki :roll: Plusz Apa pont délelőttös, így megint kalandozhatok oda egyedül... szuper lesz!! :(

Sajna pont kedd fél 5-re van időpontom a dokihoz, úgyhogy a tali nekem akkor nem jó! Csak abban bízom hogy most sikerül úgy megvizsgálnia hogy rögtön megyünk is szülni! Nem bánnám már... :)

Aki talnul, azelőtt mélyen leborulok, én tuti nem bírnám! Szóval kitartás, ügyik vagytok! :wink:

Éva - én is tervezem hogy csinálok majd egy kis akváriumot a gyerekszobába, de sajna még nem tartok ott! Azért remélem sikerül gazdit találni a halacskáknak most is! :)

Niki - jobbulást Kiarának! Remélem keddre már nyoma sem lesz a köhögésnek!
Vendég
 


Wera: végül hazajöhettél :?: Jaj tökre izgis.
Niki: teljesen megértelek. Kiarának jobbulást. Nem tudok okosat mondani a tanulásra én feladtam. :oops:
Móni: nagyon nagyot nőtt a kisfiad. És azok a lábak... Édes nagyon. Renátó még mindig segítőkész?
Éva: én is lemondom a talit, már bocsánat, hogy benne voltam a szervezőbizottságban, aztán mégis, de holnap el akarunk menni Máténak szandit venni, mert a cipője már tropa. (Ma megkaptam a gyesemet, úgyhogy tele vagyunk zsével.) Szerdán bankba megyünk, úgyhogy csütin érek rá leghamarabb, esetleg megbeszélhetjük a játszót.. Bár akkorra meg esőket mondott Németh Lajos. :)
Egyébként meg teljesen ki vagyok akadva Máté verekedése miatt. Most,hogy beteg volt és nem voltunk pár napig gyerekek között, megint jobban elkezdte. Móni: neked nem verekedett Renátó? Már komolyan félek lemenni a játszóra. Előre stresszelek, hogy mi lesz.

Kép
németh
 
 


Sziasztok!

Kinga - igen, itthon vagyok. Amikor rakta rám a nővér a tappancsokat, azt mondta akkora a hasam és olyan bazi kemény, hogy mehetnék már szülni! Mondtam, hogy higyje el, nem rajtam múlik! :lol: Aztán mikor levette, közölte, hogy a kisasszony köszöni szépen, de remekül érzi magát odabenn és (a gép szerint) esze ágában sincs még kibújni. :? Pedig nagyon reménykedtem... Pár napja volt egy lány a júniusi topikban, akinek már 2 perces fájásokat mutatott az nst, amikor még ő nem is érzett semmit. De hát nálam nem volt ilyen sajna...
Ma megyek a dokihoz, meg is fog vizsgálni, úgyhogy lehet attól majd beindulunk... sokaktól hallottam hogy a végén már ennyi is elég! Szóval drukkoljatok! :wink:

Sajna nevelési kérdésekben nem vagyok egy nagy szakértő, bár van egy 10 évvel fiatalabb öcsém, aki mindig is 100x jobban hallgatott rám mint anyura... :lol: Szóval szerintem Mátéval annyit tehetsz, hogy sokat beszélgettek indulás előtt a játszótérről, a viselkedésről, a többiekről és arról hogy mi lesz ha rosszalkodik. Biztos minden gyereknek van ilyen időszaka, persze attól még nagyon kellemetlen... de majdcsak túllesztek rajta!

Lehet h mi megyünk ki a strandra. :) Azon múlik h méltóztatik-e jönni a festő vagy nem. Már csak fél napos meló lenne a gyerekszobán, de azt mondta hogy be van havazva és ha ma nem ér ide, akkor a héten már tuti nem jön. Őszintén szólva elég csalódott lennék... így is minden bajom van h nem tudom helyükre rendezgetni a kis cuccait a gyerkőcnek... :roll:

Szép napot mindenkinek! :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Sajnálom, h a mai tali elmarad...

Niki, neked sok kitartást a tanuláshoz, Kiarának meg most már gyors gyógyulást kívánok! Mi holnap megyünk a dokinéni "egészséges" rendelésére beadatni a kullancsos szurit.

Kinga - biztos nehéz lehet verekedős Mátéval... Samu is lökdösődött egy időben, és szokott csapkodni is - azt hiszi vicces, mert jókat mosolyog rajta... Én meg magyarázhatok neki hiába.

Vera, izgulok érted, ha hazaértél a dokitól, jelentkezz majd, mit mondott! Szobafestőt mizériát sajnálom.
Lépek, kellene főznöm valamit. (ja, ma itthon dolgozom)

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Vera: Kitartás! Festők meg :evil:
Az a lány, akit a múltkor mondtam, hogy egy napra vagytok kiírva, tegnap megszületett a kisfia! Már tuti nincs sok!

Éva: legalább a kövi talin mi is ott lehetünk már! :D

Kinga: és az, ha következetesen tartod magad ahhoz, hogy hazamegyünk, ha még egyszer, ... és tényleg hazamentek? Én legalább is ezt csinálnám szerintem, de nem tudom, hátha rájönne, ha érzi a következményt. Kiarával még nem lehet rendesen beszélni így, mert 2 perc múlva már "elfelejti", de Máté mondjuk kicsit nagyobb.

Lányok! Én meg mutattam neki tegnap, hogy ha hapcizunk, oda tesszük a kezünket a szánk elé. Azóta odateszi. Mondjuk inkább, ha játékból hapcizik, de amikor igaziból, akkor is tette oda a kezét! Én meg csak lestem. Komolyan, mozdulni sem bírtam, úgy meglepődtem. :o :o :o
Ja, és a negatív az utánzásba, múltkor agyonnyomtam egy pókot az udvaron, azóta minden bogarat agyon akar nyomni! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
kernico
 
 


Sziasztok!

Doki megvolt, úgy megvizsgált azt hittem föl se bírok kelni... azóta kicsit vérezgetek, de szólt is hogy fogok. :x Még tegnap délelőtt is fájt egy kicsit, de most már jó. Amúgy még mindig semmi jele hogy mennénk szülni. Nem baj, most már kibírom, nem akarok türelmetlenkedni. Így h kicsit hűvösebb lett a lábam se dagad annyira, szóval egész jól vagyok. Holnap kell mennem a Péterfy-be ctg-re és azt mondta a dr hogy rögtön meg is akarja nézni és lehet csinál még1 uh-ot is. Ehhez nem fűzött különösebb kommentárt, de gondolom a méhlepény állapotára kíváncsi.

Kinga - mi a helyzet verekedés-ügyben?

Niki - jaj, de cuki lehet Kiara ahogy utánoz!!!! :lol: :lol: Tök furi hogy miket tudnak ellesni, mi meg észre sem vesszük hogy figyelnek... :twisted:
Vendég
 


Sziasztok!
Vera: pont ma reggel gondoltam rád, hogy lehet, hogy a hidegfront kicsalogatja a kiscsajt?
Verekedés változó, azt hiszem amikor meleg van meg fáradt is, akkor a legborzasztóbb. Pont az előbb volt itt a szomszéd kislány vele aranyosan játszott... Nem tudom mitől függ.
Niki: édi nagyon! Ilyenkor döbben rá az ember, hogy tényleg mi mindent le tudnak utánozni már ilyen korban. Én is a múltkor mondtam neki, hogy jézusom le ne ess, és amikor utána ugrált mondta, hogy jézusom. :oops: De szerencsére azóta elfelejtette én meg igyekszem azért odafigyelni. Már volt egyébként, hogy hazamentünk a játszóról, de nem használt. Annyit csinálok, hogy naponta tartok egy 10 perces agymosást arról, hogy nem szabad verekedni. Egyszer csak rögzül.
Éva: Samuról nem is tudok elképzelni olyat, hogy ő lökdösődik.
:wink:
Kinga

Kép
németh
 
 


Jelentem még mindig semmi. CTG szerint a méhtevékenység a következőképpen alakult: ______________________________ :?
Ma is meg akart vizsgálni a doki, de mondtam neki hogy most egyedül jöttem, úgyhogy ha lehet akkor kihagynám, mert nem biztos hogy haza bírnék menni. Viszont beígérte hogy hétfőn reggel úgy készüljek hogy rendesen megkínoz, mert elő kell csalogatni a bébikémet. Most nagyon drukkolok hogy hátha megindul addig magától is, de vajmi kevés az esély...
Na, ennyit rólam. Drukkoljatok! :)
Vendég
 


Vera: drukkolunk, naná!
Nem beleszólás, de nem várjátok meg inkább, hogy magától kijöjjön? Muszáj a dokinak macerálnia?
Persze én könnyen beszélek, mert a 38. hét végén elindult magától. :lol: :lol:
De drukkolok tényleg, és ugye azért hétfőn megy veled apa? Csak kedden utazom le vizsgázni, ha megszületne addig a csajszid, férjurad nem írna pár szót ide? Naaaaaaaaaaaaa, olyan izgi! :D :D

Na most csak ennyit, Vera miatt jöttem még alvás elött, majd holnap, ha pihizek kicsit! :roll:

Kép
kernico
 
 


Köszi Niki! :D
Szívem szerint én is megvárnám amíg magától indul el a kiscsaj, de a dr szerint a méhlepény nem fogja tudni őt sokáig ellátni. :( Gondolom nem akarja hogy oxigén-hiányos legyen vagy ilyesmi. Egyébként anyukám is jóval túlhordott engem és neki is mondák hogy a végén már sokat fogyhattam, mert 3 kg se voltam. Szerencsére más bajom nem lett, de a dokim azt mondta hogy nem akar kockáztatni. Végülis igaza van. Csak ki tudja még hányszor fog megkínozni mire tényleg beindul. Esküszöm ettől jobban darázok mint magától a szüléstől, pedig tudom h az se lesz egy sétagalopp... :?
Ok, majd megbeszélem Norbival hogy írjon pár szót nektek! :wink:
Vendég
 


Sziasztok!
Wera: nagyon drukkolok én is! Várjuk nagyon a híreket!

Kép
németh
 
 


Vera: így már értem! Akkor persze, hogy kell! Már tiszta izgis!

Képzeljétek, ma fürdésnél a csaj, mondta, hogy pisi, és pár csepp ment a kádba, aztán semmi, és mutogat a wc-re, odavittem, és a wc-be pisilt! :shock: :shock: :shock: :shock: És úgy meglepődtem! :D :D :D Nyáron tuti pucéran fog rohangálni a kertben, hátha, persze nem élem bele magam, meg nem erőltetem, mert szerintem ez elég korai, de lehet azok között a kivételek között lesz, akik gyorsan rájönnek a dolgokra! :D :D

Kép
kernico
 
 


Niki - szerintem nyugodtan megpróbálhatod, főleg így hogy magától akarta!! Egyik keresztlányom 1 hónappal fiatalabb mint Kiara és ők is elkezdték már a "csupin kertben rohangálást". És olyan cuki! Mindig leggugol amikor pisilnie kell, szóval látszik hogy nála is már kezd tudatossá válni a dolog! Persze azért vannak balesetek, pl pont tegnap nyomott embereset "a másik témából" a nappali szőnyegére... :lol: :lol: :lol: de hát ez megesik a legjobb családban is! :lol: :wink: Tanulság: bent azért még kell a pelus! :twisted: :lol:

Köszi a drukkokat lányok!! Holnapra biztos fog kelleni hogy túléljem a reggeli vizsgálatot + még haza is bírjak jönni. Szerencsére Norbi el tud kísérni, de akkor is bkv... :x Taxizni tényleg csak végső esetben akarok, mert a dugóban állva a gatyánk is rámenne, az tuti... :roll:

További jó 7végét! :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Vera!
Nagy drukk neked! :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Én túlhordtam Rolit 3 nappal :D , de magától indult meg. Viszont, ha jól belegondolok, aznap délelőtt ctg-re kellett mennem és mivel voltak jelek, az ügyeletes doki megvizsgált, és nem volt kellemes :evil: . Bent is akart tartani, de nem akartam maradni. Lehet, hogy a vizsgálat miatt, de este mehettünk vissza és 22.35-kor meg is lett Roli.
A szállítással kapcsolatban nálunk úgy volt, hogy mivel Tamás Biatorbágyon dolgozik, esély sem volt arra, hogy értem jöjjön, ha szólok neki, viszont nála volt a csomagtartóban a kórházi cucc összekészítve és megbeszéltük, hogy én bejutok valahogy, ő meg jön, ahogy tud. Több közeli ismerős is felajánlotta, hogy elvisz és a házban lakó taxissal is megbeszéltük, hogy elvállalja a fuvart, ha úgy adódik. Szerencsénk volt, mert végül is vasárnap szültem :D

Nagyon sokat gondolok rád! Várjuk a híreket!

Kinga!
A verekedést nagyon szigorúan szorítsd vissza, mert nagyon komoly gondjaid lesznek, ha óvodába, de főleg ha iskolába kerül, akár a verő, akár a vert oldalon köt ki. Ezt nem csak úgy mondom. :!:
Renátó nem volt verekedős, de az oviban egy fiú testvérpár ütötte, rúgta, fojtogatta a gyerekeket (az óvónők szerint nem volt semmi baj velük :twisted: ) és az lett a vége, hogy az utolsó évben, mikor már elég nagyok voltak (5-6 évesek :!: ) eljutottak arra, hogy ha hárman-négyen összefognak ellenük, akkor le tudják győzni őket. Renátó két éven keresztül jött haza lila foltokkal és mikor erre rájöttek, a foltok megszűntek, viszont a testvérpár anyukája járt be az oviba panaszkodni, hogy az ő szegény fiacskáikat milyen inzultusok érték a többiektől. :evil: Szerencsére az a két gyerek másik iskolába került. Renátó most a suliban sem verekszik, csak ha kiprovokálják, megvédi magát. De vannak "ráhagyott" gyerekek, akik még csak 7-9 évesek, de már komoly sebeket tudnak ejteni a nem verekedős osztálytársaikon.

Mónika

Kép
Kép
bnemonika
 
 


Sziasztok!

Csak bejelentkezem. Újra itthon, megvolt a vizsgálat, szerencsére annyira nem fájt mint a múltkori, de azért még mindig érzem "a nyomait". Asszem most már vannak összehúzódásaim, de fájni annyira még nem fáj, úgyhogy várunk tovább.
Méhszáj változatlanul 2111.

Volt uh is, megnyugtattak hogy nem lesz óriásbébi, most is 3,5 kiló körülire saccolták és a buksiját is jóval kevesebbnek mérték. Kértem h nézze már meg mégegyszer, mert 2 hete 102-t mondtak, akkor most hogy lehet 96... erre azt mondta a dr, hogy annyi semmiképp se lehet, nem tudja mit mértek akkor! Hát ennyit az uh-osokról...

Rettentő sz@r reggelem volt, annyira felpörgettem magam hogy a koriban már 160/mérhetetlen volt a vérnyomásom. A dr jól lecseszett h minek idegesítem magam. Na persze, könnyű azt mondani... :(

Aztán hazajöttünk és rossz volt a lift :evil: ... (8-adikon lakunk) szóval ez nem az én napom. Szerencsére tudtam aztán aludni egy kicsit és kihevertem a megpróbáltatásokat, most pedig egy vödörnyi gyümölccsel vígasztalom magam. Van közte ananász is, azt mondják az is segít megindítani a szülést... :wink: Már nagyon mennék!

Szerdán 9-re kell legközelebb mennem CTG-re, ha addig nincs semmi akció, akkor utána jelentkezem!

Köszi a drukkokat! :) Cuppppa!
Vendég
 


Sziasztok!

Vera, én is szorítok értetek, meg várom a híreket. És még ráér a baba, azért túlhordásról szó sincs egyelőre.

Niki, nem semmi csajod van, h másfél évesen tudatosan pisil WC-be. Hajrá, lehet hogy ráérez a dologra, vannak gyerekek, akik elég hamar szobatiszták lesznek.

Kinga, szerintem ne parázz sokat Máté verekedésén, szerintem ez inkább ezzel a korral jár, semmint "jellemhiba". Persze, mondd el neki, hogy mi erről a véleményed, de ne keríts neki túl nagy feneket. Nehogy félreérts, nem akarok beleszólni, és te érzed, mi a jó nektek, csak látom, hogy nagyon zavar. Szerintem még rengeteget fog változni Máté ebből a szempontból, és tuti enyhülni fog a harciassága.

Móni, az oviban verekedős testvérpár sztorija nem semmi. Meg leginkább az óvónők hozzállása. De ők azért már nagyobbak voltak, mint most Máté.
Lépek aludni,

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Éjjel jött Verától a hír sms formájában:

"Megszületett Nóra baba júni 10-én 23:20-kor. 3890 gramm és 54 cm. Nem volt egyszerű, de mind2en jól vagyunk :) "

Innen is óriási nagy gratula! :D

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!
A 2008. nyári topicból vagyok, Wera hozzánk is gyakran írt. elküldte nekem Nóra fényképét.

Íme:

Kép
Vendég
 


Szia t.maria! Nagyon köszönjük a képet.

Vera! Nagyon örülök, hogy megvan Nóra baba! Jó egészséget, boldogságot kívánok! Ja, és nagyon sok tejcsit!

Mónika

Kép
Kép
bnemonika
 
 


A legfontosabbat elfelejtettem:

Gyönyörű baba!

Kép
Kép
bnemonika
 
 


Vera! Nagyon gratulálok!!! Gyönyörű baba!

Kép
németh
 
 


Vera: nagyon-nagyon gratulálok! Nem csak bók, de gyönyörű baba Nóra! :D :D
Majd gyere, ha tudsz, és mesélj bővebben! Nagyon örülök neki! :D :D

Én már csak csendben mondom, hogy lediplomáztam, 5-ös lett az államvizsgám! :wink:

Kép
kernico
 
 


Niki!

GRATULA :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Áruld el, hogy lehet ötösre államvizsgázni??? :shock:

Kép
Kép
bnemonika
 
 


Móni: akkora szerencsével, hogy csak na! :wink: Alapból úgy mentem le, hogy talán átmegyek, ha normális tételt húzok. Hát normális tételt húztam, és most nem blokkoltam le az idegességtől, ami nállam nagyon ritka dolog! :D :D

Vera: pihenj sokat, aztán pár szóban gyere majd, olyan kiváncsi vagyok! Meg légyszi árassz el minket fényképekkel is! :D :D :D

Kép
kernico
 
 


Niki: nagyon gratulálok az államvizsgádhoz! Remélem majd szerencsésen hasznát tudod venni az életben.
Kinga

Kép
németh
 
 


Sziasztok!

Csak bemásolom ide is, hogy tudjátok az indokot, ami miatt nem voltam, most meg megyek aludni!

Most jöttünk haza a Madarász kórházból! Csütörtök délután csaj megpróbált egyedül felmászni egy dobozra, és olyan szerencsétlenül esett le, hogy agyrázkódása lett. Felsírt akkor kicsit, de aztán elájul, már paskoltam az arcát, fújtam, hideg vízzel megmosdattam - ami eszembe jutott így - és csak akkor tért magához. Rohantunk Heim Pálba, de nem az volt az ügyeletes, átküldtek a Madarászba. Röntgen, stb., este 10re kaptunk egy rácsos ágyat, meg hozzá támla nélküli faszéket, hogy azon meg aludjak én! Ott voltunk azóta megfigyelésen, 2 éjszaka. Hát nem volt egy leányállom a dolog. Én nem tudtam aludni, Kiara ahhoz képest egész jól viselte, volt tv - nézte a Minimaxot, meg mindenkivel bratyizott, aki bejött - de nem kívánom senkinek. Lányok, én úgy megijedtem, amikor elájult ...
Ja, és ma pöttyök lettek rajta, azt mondta doki, hogy nem valószínű, hogy bárányhimlő, de olyasmi, de inkább valami vírus. Menjünk haza, ne fertőzzünk, de ha több lesz, akkor holnap vigyük az ügyeletre azért, nézzék meg! :shock: :shock:

Szóval így ünneplem én a diplomámat! :roll: :roll:

Kép
kernico
 
 


Sziasztok,

Niki, nagyon sajnálom! Ez elég rosszul hangzik, de örülök, hogy túl vagytok rajta, és a kiscsajnak végülis nem lett komoly baja. Elhiszem, h a frász tört ki, amikor elájult. Remélem, hogy a kiütései elmúlnak mihamarabb! És persze nagyon gratulálok az ötös államvizsgádhoz! :)

Vera, ha hazaértél, és persze idejutsz, jelentkezz majd! Mesélj!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Niki: nagyon sajnállak benneteket, de a lényeg, hogy már túl vagytok rajta. A hideg is kiráz, hogy hogy megijedhettél amikor elájult. És rögtön a mentőket hívtad? Vagy mit csináltál? Mi lett a kiütésekkel? Sok gyógypuszit küldünk Kiarának.
Kinga

Kép
németh
 
 


Sziasztok!

Kiütések nem jöttek ki, csak ami volt, az lett kicsi nagyobb, de szerintem ez ennyi volt. Legalább is remélem!

Kinga: nem hívtuk a mentőket, mert szerencsére apa itthon volt pont - és ez tényleg mostanában nagyon ritka, úgyhogy óriási mázli - és ő vitt be. Hallottam, hogy ilyenkor bent tartják megfigyelésre, így bedobáltam neki pár cuccot az enyém mellé, mivel a tiszták még ki sem voltak pakolva, aztán mentünk!

Köszi mindenkinek a drukkokat is meg a gratulációkat! Dagad a mellem! :D És ez most nem a tejtől! :lol: :lol:

Vera most már tuti otthon van, ha minden rendben. Már olyan kiváncsi vagyok! Gyere majd!!!!!!!!

Kép
kernico
 
 


Sziasztok!

Nagyon el van tűnve mindenki! :cry:

Mi újság van veletek, mit csináltok ebben a kánikulában?

Vera:
teljesen véletlenül keveredtem valamelyik nap oda, ahol írsz még (egy ismimet kerestem, és véletlenül nyomtam rá a tietekre) úgyhogy legalább már tudom, hogy mi van veletek! :wink:
Nagyon gratulálok! Hát nem volt egyszerű, ahogy olvastam (mert beleolvastam, bocsi :oops: , de olyan kíváncsi voltam). Azért néha ide is írjál, hogy hogy vagytok, meg képeket is szeretnénk! És nagyon ügyi vagy meg minden, hogy császi után már így rohangálsz! Gratula. És tényleg nagyon csodaszép a lányod!

Mi most már kezdünk megint kimenni, de csak délután, és nem a napon azért még. Meg már azért szokott rohangálni, leszedtem a ragasztót a fenekéről! Kiraktuk ma a pancsolót, nagyon tetszett neki. Most, hogy már megint kánikula van, próbálunk majd mászkálni, mert itt a tetőtérben nem igazán lehet kibírni.
Ki mit csinál mostanában? Írjatok már!

Kép
kernico
 
 


Sziasztok!
Valóban jól eltünt mindenki...

Vera, tényleg jelentkezz! Kiváncsi vagyok mi van veled. Az is jó - ha már máshol leírtad - hogy csak bemásolod ide a legfontosabb történéseket. És ha kell bármilyen segítség, csak szólj, közel lakunk egymáshoz...

Niki, mi jól vagyunk, de nagyon besűrűsödtek a napjaim, sok a munkám. Vizsgaidőszak vége, szakdoga bírálatok, tanácsadási meló leadási határideje, ilyesmi...
Samu bölcsijében meg a múlt hét óta nyári szünet van, szóval ő is itthon van többet, ami lényegesen nagyobb koordinációt is igényel (munka és gyerköc összeegyeztetése...), szóval nagyon nincs időm ide keveredni.
A sok melónak szerencsére 2 hét múlva vége, akkortól több időm lesz. Egyébként Samu most 2-3 napig a nagyszülőknél van (vidék, családi ház), mert most egész napos melóim vannak, de ebben a nagy hőségben ezzel jobban is járt.
Örülök, h Kiara OK. És elhiszem, h a pancsoló bejött neki :)

Többiek? Merre vagytok? Mit csináltok?

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!

Bocsi hogy ilyen sokáig nem írtam! Mire ide jutnék mindig mennem is kell, de hát tudjátok hogy van ez! :wink:

Nagyjából ezek vannak:

A kórházban Nóri sokat fogyott, pedig állandóan szoptattam, de hát nem nagyon akart beindulni a rendes tejcsi. Kicsit be is lázasodott folyadékhiány miatt, de aztán kapott vizet és jobban lett. Végülis 4 napra haza is engedtek.
Az első napokban meggyőződésem volt hogy nincs elég tejem, mert egyszerűen nem bírtam levenni ciciről, de aztán megnyugtatott a dr.nő hogy csak szeret ott lenni. Még mindig vannak kétségeim, mert szerinte 80-100-akat kellene ennie egyszerre és ő a legjobb esetben is csak 70-et szokott, de inkább 40-50-et. Mondjuk ehhez képest szépen fejlődik, mostanra sikerült visszaszednünk az elején leadott 300 grammot.
Egyébként elég jó baba, sokat alszik, keveset sír, bár a tegnap este pont fordítva volt. Nemtom mi volt a baja, de 4-től éjfélig nem lehetett bírni vele, ha nem cicin volt, ordított. Már kezdtem megőrülni...
Most azóta is alszik, asszem már lassan fel kéne keltenem.

Sajna a szoptatással nagyon kínlódok, mert rettentően szétrágta a cicimet a csaj és tiszta seb az egész. Potyognak a könnyeim amikor ráteszem... már mindent kipróbáltam (krémek, bimbóvédő, fejés és cumisüveg, de csak rosszabb lett). A másik topikban megfejtettük hogy Nóri cumizavaros és majd remélhetőleg belejön, de hát így elég nehéz...
Nektek is volt ilyen???

A szüléstörténetet leírtam, mindjárt bemásolom nektek, ha valakit nem érdekel, akkor csak ugorja át! :wink:

Niki - Gratulálok az államvizsgádhoz!!! És Te még azon gondolkoztál hogy meg se próbálod?!?! :lol: :wink:
Nem csodálom hogy nagyon megijedtél amikor Kiara elájult, de tényleg állati ügyesen csináltad!! Nem lehetett könnyű az a pár nap! Remélem elmúltak a kiütések is és minden visszatért a megszokott rendbe!

Számomra mocskosul felháborító, hogy egy kórház elutasít egy elájult kislányt, mert épp nem ügyeletes!!!!!!! :evil: :evil: És a Heim Pálról sajnos mostanában nem ez az egyetlen rossz tapasztalat. :roll:

Móni - Hogy vagytok? Nagyon örültem hogy véletlenül összefutottunk! A héten még Apa itthon van velünk, de a jövőhéten mehetünk együtt sétálni ha van kedved! :D

Évi - kitartást kívánok a sok munkához, és a következő 2 héthez! Utána ne felejts el lazítani egy kicsit! :wink:

Többiek????

Nah, egyelőre ennyi! Igyekszem ezután gyakrabban jönni! :wink: Puszi
Vendég
 


2008. június 9. hétfő. 5-kor kelés, 7-kor UH, méhszájvizsgálat, 2111. Elkönyveltem magamban, hogy na, ebből még mindig nem lesz semmi egy ideig. Nem is fájt annyira mint az előző heti, így nem is készültem szülni.

Hazamentem, délután aludtam még 2 órát, jól ébredtem, nem fájt semmim. Pár óra múlva elkezdett fájdogálni ott lent a méhszájam környéke, gondoltam hurrá, tágulok! 8 körül már kezdtem gyanakodni, hogy mintha már nem csak úgy fájdogálna, hanem időnként beerősödik, elmúlik és visszatér. Még mindig nem fogtam fel, hogy nemsokára szülök. 11 körül lefeküdtünk, akkorra már gyanús volt, hogy igazi fájások, de nem akartam potyára bemenni, gondoltam hátha tudok még aludni egyet. Hogy a fájdalom vagy az izgalom miatt, de nem tudtam.

2-re egész erősek lettek, ki is költöztem a nappaliba, Jóbarátokra próbáltam relaxálni. Akkor már elkezdtem figyelni az órát is. 10 perc, 8 perc, 10 perc, 12 perc, 8 perc, 6 perc, 10 perc… bosszantott hogy nem egyenletesen jöttek. Most akkor honnan tudjam hogy indulni kell-e vagy nem?!?!?!

3-kor Apa észre vette hogy eltűntem mellőle, kijött utánam és folyton kérdezgette, hogy menjünk? Ne menjünk? Mi lesz? Kb 18 NEM után, a 19-edikre ráböktem hogy IGEN. Hívta az apját, megkönnyebbültem. Kb 20 perc múlva jöttek értünk, addig nem is volt újabb fájásom. Na, gondoltam, elkapkodtuk. Már az autóban mondtam hogy ne haragudjanak, lehet h vak lárma volt, de aztán megint elkezdődtek, így megbeszéltük hogy a döntést inkább az orvosra bízzuk.

3:50 – Beértünk. Egy legszebb álmából felcsöngetett kócos-morcos szülésznő fogadott bennünket, fölvette az adataimat, NST-re kötött és vártunk. Nagyon erősnek éreztem a fájásokat, bár ha muszáj volt még tudtam beszélni közben. A gép szerint nem voltak túl erősek. Ügyis orvos szerint méhszáj 2222. Azt mondta ez lehet akár még jósló is, de ha fölgyorsul, meglehet a baba akár 2 órán belül is. Kicsit megijedtem. Erre vártam 9 hónapja és most itt vagyok!?! Nem baj, minden rendben lesz. 7-kor műszakváltás, durcás szülésznő haza, jött egy új, nagyon kedves (van Isten!).
8-ra jött a saját dokim, megvizsgált, méhszáj ugyanannyi, fájások 5 percesek. Menjünk ki sétálni. Nagy buzgón róttam a köröket a folyosón, gondolva hogy ez majd tényleg segít.

10 óra: erőm semmi, fáj a fejem, éhes vagyok, szomjas és hol van már a babám?! Ettem egy fél kiflit jeges teával, maga volt a megváltás. Dél körül örömhír, méhszáj 5-6 cm, fájások is erősödnek, még mindig 4-5 percesek. Éljen, haladunk!
Vérnyomás 165/105, szülésznő megijed, kapok rá bogyót. Megint sétálni kell, pedig már rohadtul nincs kedvem, fájnak a lábaim, atom be vannak dagadva, a fájásoktól kaparom a falat, mindenki bámul… sose lesz már vége?

15 óra- vizsgálat, méhszáj 6-7 cm, jöhet az EDA. Vééégre! Félek, de biztos jó lesz. Nem kelhetek fel utána?? Kérek beöntést. Elég rossz volt, de nyugodtabb vagyok, hátba szúrnak, megdicsérnek, sikerült. Érzem ahogy hat a szer, mintha elkábítottak volna. Beszédem lelassul, fájdalom helyett csak az összehúzódásokat láttam. Ezzel elvagyok egy darabig, bár már nem bánnám ha babázhatnék.

15:30 - Dokim műszakja lejárt, elment magánrendelni, majd hívják ha kell. Remek, de már ez sem érdekel.

17:30- fájások erősödnek, jön a 2. dózis EDA. Helyzet változatlan. Erőm zéró, fejgörcs kibírhatatlan, nem bírok már beszélni sem. Algopyrin és cukor vénásan. Megérkezett az Anyukám! Párocska kimegy, Anya simizi a kezem, beszél hozzám, életemben nem volt még rá ennyire szükségem.

19:00 fájások erősödnek, újabb EDA, most már kábító cucc nélkül, hátha kicsit magamhoz térek.

20:00 óra – ügyis doki burkot repeszt, nem érzek semmit, magzatvíz tiszta. Elkezdik nyomatni az oxitocint. Ettől pillanatokon belül olyan 2 perces fájásaim lettek, hogy véresre rágtam a számat. Baba feje nincs beékelődve, várunk tovább. Hogy jobban beforogjon, 3 fájásonként forduljak át a másik oldalamra. Iszonyatos fájdalom, lábaim zsibbadnak, csak segítséggel mozognak.

Lassan telnek a percek, megérkezik a dokim, megvizsgál, halad a buksi. Érzek kakilás-ingert?? Semmi. Ugyanezt megkérdezi 5 percenként, de hát ÉN NEM ÉRZEK NA! Sebaj, akkor minden fájás induláskor nyomjak.

21 óra – inger semmi, de nyomkodok szorgalmasan, erőm megint csökken. Az óramutató csakis ólomból lehet, miért nem történik már valami??? Hol van már a kisbabám???

22:00 óra – helyzet változatlan. Folyik a könnyem, nem bírok többet nyomni. Végre újabb vizsgálat. Doki matat, bevilágít, tűnődik, kimegy. Szülésznő bejön, matat, kimegy. Mégegy doki bejön… konzultálnak. Beilleszkedett a fejecske, csak nem jól. Kicsit oldalasan van, így veszélyben van a bébi is, anya is. Kitépik az oxitocint, közlik hogy császár. Telefonálnak az anesztesnek, azt mondják még legalább egy óra.

Kétségbe esek, magam se tudom már mitől félek jobban. Inkább csak szeretném ha vége lenne már ennek a rémálomnak. Apát kiküldtem, egyedül akarok lenni. Anesztes bejön, nem túl kedves, benyom egy sokadik extra adag szutykot a hátamba, zsibbadok.
Nem tudom, valahogy átkerültem a műtőbe, fekszem az asztalon, minden porcikámmal reszketek, 10 centis kilengéssel. Minden erőmmel próbálom leállítani, de képtelen vagyok uralkodni a testemen. Lekötöznek, leragasztanak, nagy a kapkodás. Vágnak, kiabálok, fáj, mindent érzek. Rángatás, szaggatás, borzalom. Kapok gázt, azt mondják aludjak. Hülyék ezek???!

Végre meglátom a kisbabámat! Pont olyan kis dagi, mint gondoltam. Csak egy pillanat volt az egész, de akkor már mindegy minden volt. Hagytam, hagy rángassanak, semmi sem érdeket többé. Elvitték, rendbe tették, na meg engem is. Átvittek a pihenőbe, Apa is bejöhetett, a szülésznő elintézte hogy kismanót is kihozzák egy pár percre. Rám tették. Reszketve feküdtem ott mint egy béna, de ő még hason fekve is rendületlenül szopizni próbált, emelgette a fejét. Fantasztikus volt. A szívem szakadt meg hogy ilyen magatehetetlen vagyok, de közben meg annyira boldog voltam és elégedett. Megszűnt a világ arra a pár percre és már akkor tudtam hogy minden szenvedés megérte.
Vendég
 


Sziasztok!
Vera, örülök, hogy jelentkeztél! sajnálom a hercehurcát, és hogy nem úgy alakult a szülés, ahogy előtte elképzelted, de a picilányod - hidd el - mindenért kárpótol és hamarosan ez az egész már csak egy távoli dolog lesz.
Cicizés: nálunk sem volt épp diadalmenet, nekem is bibis lett az elején, meg csak bimbókiemelővel tudott Samu szopizni sokáig, de végülis OK volt (bár 4,5 hós korától kapott kiegészítésként tápit is). Próbálj meg ne túl sokat szorongani emiatt. Bele fogtok jönni! :)
A bibs cicire nekem a levegőztetés jött be és a körömvirágkrém, de sajnos elég lassan gyógyul... Ügyesedni fog a csajszi idővel és a cici is megedződik.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Évi - köszi a tippet, kenem én is többféle kencével is felváltva. Szellőztetést is próbálgatom, de nem könnyű, mert állatira csöpög (valószínű a gyulladástól). A melltartóbetét meg tök hamar megszívja magát, így csak ázik a saját levében, ami ugye megint nem jó neki. Szóval egyelőre kínlódok vele, de majdcsak megedződik, én is abban bízom. Egyébként ma már egész ügyesen szopizott, mintha nem fájt volna annyira. Bár korai még ezt kijelenteni, általában estére rágja szét teljesen. Éjszaka szerencsére regenerálódik valamennyit, mert akkor nem szokott enni. (Képzeljétek, ma is éjféltől fél 10-ig aludt!!! :D Már kezdtem aggódni...)
Vendég
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy bepofátlankodok, de a segítségeteket szeretném kérni sos-ben!

Tud-e vki jó háziorvost ajánlani, olyat, aki ért a szakmájához és emberileg is normális, akár rendelési időn kívül is felhívhatom sürgősség esetén?(Azért kérdem, mert a fiamat műteni fogják és mire kijövünk a kórházból szeretném, ha más lenne a házidokija.

Előre is köszi a segítséget mindenkinek.

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok!

Tegnap jöttünk haza a jól megérdemelt nyaralásból. Mi már rögtön az elején letudtuk az egészet :cry: Apa ezt a hetet kapta ki.
Kisbéren voltunk egy wellness hotelban. Nagyon jó volt, Renátó talált magának egy korabeli kishavert és egész nap a vízben volt, csoda, hogy nem nőttek úszóhártyái :lol: Roli is pancsizott a jakuzziban, még úsztattam is a víz alatt. Nagyon élvezte, kacagott a vízben. Amikor letettem a víz alá, hihetetlen, de tágra nyitott szemmel elkezdett úszni, rúgta a vizet.
Teszek fel néhány képet:

Teljes úszószerkóban:
Kép

Roli úszik:
Kép

A parton:
Kép

A cseszneki várban:
Kép

Fiúk az ágyon:
Kép

Vera
Ha jobban vagy sétálhatunk egy kicsit, hívj fel a matávoson és lejövünk, oké?
A bimbókérdés nálunk is nagy probléma volt, de csak a Renátónál. Emlékszem, sírva szoptattam és a frász tört ki, ha felébredt és már megint szoptatni kell. Lehet, hogy ez is közrejátszott, de csak másfél hónapig tudtam szoptatni. Viszont ha ilyen sok a tejed, hogy folyamatosan csöpög, akkor fejjed minél többször, hogy legyen tartalékod a mélyhűtőben, ne hagy veszni. Most a Rolival az első hetekben két etetés között fejni is tudtam és így amikor gyógyszert kellett szednem egy gyulladás miatt, volt mit adnom neki. Kis zacskó sarkába öntöttem és megcsomóztam, úgy tettem a mélyhűtőbe. Volt egy rakással a végére, úgy örültem.

Mona
A mi gyerekorvosunk Dr. Nemes Enikő. Nagyon rendes doktornő, mindenben teljesen otthon van, messzemenőkig együttműködő, telefonon is segít, ha kérdésem van, ha kell, kiteszi a receptet/igazolást/beutalót, ha arra járunk, beugrunk érte, stb. Viszont a rendelési időn túli elérhetőségéről nem tudok mit mondani, nekünk soha nem volt rá szükségünk. Az Áruház téren rendel minden nap máskor.

Szép napot mindenkinek!
Mónika

Kép
Kép
bnemonika
 
 


Móni - örülök hogy jól sikerült a nyaralás! Tökjók a képek is, köszönjük!! :D Elképesztő hogy Roliban még mennyire megvan ez az úszó ösztön!!! :shock: :D :D Olyan aranyosak együtt a gyerkőcök!! Jövőhéten mehetünk sétálni, hívlak mindenképp! :wink: Már voltunk lent 2x Norbival, Nonó végig aludt, pedig attól féltem hogy sírni fog, de remekül viselkedett!! :D Már hamarabb is le akrtuk vinni, de sajna kötőhártya gyuszija lett. Aztán felhívtam a dr.nőt, kaptunk rá szemcseppet és szépen elmúlt.

Apropó dr.nő! Nekünk Dr Küzdényi Viktória (szintén Áruház téri gyermek rendelő). Ő is nagyon kedves, kérés nélkül megadta az otthoni számát is, hogy hívjam fel pár nap múlva hogy javul-e a baba szeme. Ugye nincs még túl nagy tapasztalatom vele kapcsolatban (ez alatt a 2 hét alatt :lol: ), de az a kicsi nagyon jó! Sürgősségi házhoz jövetelről még nem beszéltünk, nemtom az hogy működik nála.

Szoptatás: most arra derült fény, hogy nem azért csöpög mert sok a tejcsi, hanem mert gyengék a záróizmok. :cry: Próbálgatom fejni, de irtó keveseket bírok belőle kipréselni (egyszerre max 20 ml). Nem tudom Nóri hogy csinálja, de szerencsére ő ki tud szívni belőle 60-at, néha még 100-at is, úgyhogy egyelőre nem kellett kapnia kiegészítést. A lecsöpögőt is szorgalmasan gyűjtögetem. Vettem Avent tejgyűjtő kagylót, csak hát az sem lehet egész nap rajtam... :( Bár a védőnő szerint keveset eszik, én nem igazán értek vele egyet. 3520 grammal jöttünk haza a kórházból pont 2 hete és most 3970 gramm. Ha nem enne eleget hogy bírt voltna hízni majdnem fél kilót?!?! :twisted: Persze most már egyre nagyobb az igénye, úgyhogy nagyon igyekszem, iszom azt a gusztustalan Laktoherb teát meg nyomom a homeós bogyókat is, hátha valamit használnak.

Többiek! Merre jártok? Régen kaptunk már fotókat is! :wink:
Vendég
 


Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég
 


Vera: nagyon szép kislányod van! Az utolsó előtti képen teljesen úgy mosolyog, ahogy te! A szopizásról nem nagyon tudok mit mondani, nekem csak két hónapig sikerült, azt is pótlással. :evil:

Mónika: nagyon nagy lett a fiad! És hogy milyen bátor úszó! Ja és az úszógatyán behaltam, annyira édes!

Éva: ti hogy vagytok, merre jártok? Mentek valahova nyaralni?

Niki: veletek mi újság? Ti mentek valahova? Kiarát felvették a bölcsibe?

Mi majd csak aug. végén megyünk egy hétre, de már nagyon várom. Anyósoméknál van egy kis medence, Máté annyira élvezte a vizet, hogy sikongatott. Most meg próbálgatjuk a szobatisztaságot, egyelőre kevesebb sikerrel, mint többel.

Kép
németh
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?