Új privát üzeneted érkezett!

pumpi,
mármint a családban van, nem zsófinál. remélem ő megússza

Kép
1bambi

köszi Bambi:) még jó, hogy lefotóztam, nem akartam, mert vakval kellett.
úgy röhögtem ezen a tapsoláson:)

Emi 190 ml? nekem ennyi tejet sztem még két mellem sem látott. azt hiszem el kéne kezdenem fejni.

Lányok a 6 hetes fejlődési ugrás miben nyilvánul meg? mennyivel esznek többet? tudta ezt követni a cici?

Marjan nem értem hogy kell csinálni ezt a honlapon. majd holnap megbeszéljük, kiokosodom...

lolka_zs

[quote="1bambi"]
írta:
1bambiszőlő,
nagyon ügyes mennyiséget fejsz, nagyon büszke vagyok a "tökösségedre", mármint hogy tök jól állsz a dolgokhoz

:lol: köszi

Kép Kép
szõlõ

akartam írni Szőlő, hogy nagyon csodálkoztam, hogy a nő nem kért pénzt. HA ez így működik, akkor minden tiszteletem az övék.
sztem sikerülni fog neked szoptatni. ekkora akarással.

lolka_zs

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 21:23-kor.
Vendég

Lolka, lehet ám hogy végül fog majd kérni... Nem tudom. De nekem megéri, ha kér is.

Kép Kép
szõlõ

Tim, Bambi: Köszi a bíztatást, remélem, nem tart 3 hónapig ez a helyzet, ma, lekopogom, kevesebbet sírt, mint máskor.

Kiscica: Maszat nagyon édes baba, kész egyéniség lehet.

Na megyek, mert tele a pelus és Bogi ezt nem tűrheti. :roll:

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

nwkwm hasfájásra úgy tűnik segített a gripe water...
de iszonyú ocsmány az üveg. állandóan kiborítom, miko kanálba töltöm.

front ide vagy oda a gyerekem ma egy angyal.
én csak kiskanálll adtam neki, de egész nap elszik. remélem nem kómáltattam be...

lolka_zs

[quote="nono26"]c írta:nono26söppke! hogy bírod a műsort és az éjjeli bulit? nekem szívem szakad meg és nehezen nagyon.....soxor sírhatnékom van v nagyon ideges leszek a tehetetlenségtől....
Úgy látszik nekem nem jár olyan baba aki alszik is....Szo sem aludt soha...pedig az én alvásigényem olykor 12 óra....de rég nem éltem ki eme vágyam...bár ez legyen a legnagyobb gondom...

Holnap megyünk kardiológiára..... :cry: remélem minden okés! Izgulok.

Nehezen :lol: De most lekopogom, az elmúlt éjszakánk király volt :wink: Igaz, ébredt 1,5-2 óránként, de cici után vissza is aludt... El sem akartam hinni.
Mondjuk napközben ölbebaba volt, de kendőben jól elvoltunk.

Miért mentek a kardiológiára?? Lehet hogy írtad már de lemaradtam... :oops:

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Köszönjük szépen a dicséreteket! A többi baba is irtó aranyos, nem győzöm gyönyörködni bennük is...
Gyuszkó meg mér születésekor is iagzi hajasbabóca volt, 2naposan azt mondták, hogy olyan, mint akit most hoztunk a fodrásztól a legdivatosabb séróval. Érdekes, hogy mindenkinek a haja tetszik a legjobban. :lol: Én imádom!!!

Bambi - Eddig nem fogadott el semmi mást tejcin kívül, de ma megtört a jég... Igaz még csak a köményes teát próbáltuk, de azt kiköpte, sőt amikor az üveg közeledett, már akkor aggódott, hogy mi van benne... :shock: :lol: Ma viszont kaptunk anyóstól babateát. Főztem neki egy adagot, és azt elfogadja, sőt, elég sokat iszik belőle. Ha már nem kell neki, akkor kitolja a nyelvével a cuclit... :roll:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Ja, a legfontosabbat elfelejtettem... Gyuszkó baba csak a kórházban kapott második éjjel tápszert, hogy biztosan jól aludjon, és én is pihenhessek... Azóta viszont csak szopizik. A melleim már 3 óránként etetésre vannak "beállítva" :lol: Ha 4 óra is eltelik, akkor már feszülnek rendesen... :shock: :lol: :lol: :lol:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Sziasztok!

Krittáról nem tud valaki?

Teszek egy videót (nagyon mosolygós)! A vége felé kell figyelni!!

http://www.youtube.com/watch?v=PFn7oxBvzw4

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Sajnos én nem tudok fejni, a hosszú kórházi tartózkodás miatt pont beállt az egyensúly...se több, se kevesebb...bár néha picit kevesebb...szóval nincs pluszban...ahhoz képest, hogy Andrisnál még egy ikerpárnak is adtam tejet, amellett, hogy Andrist 1 éves koráig szoptattam. Iszom, mint állat, de Ati baba van, hogy 1,5 óránként kér enni...nagyon hízik, tegnap előtt 4260 g volt, ma már 4420 g. :shock:

Na, jó éjt!!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Sziasztok!

Kicsit lemaradtam, sok volt a dolog az elmúlt két napban!

Nagyon cukik, a babaképek egytől egyig!

Örülök, hogy az oltást viszonylag jól viselték a 2 hónapos babók!

Hasfájósosoknak kitartás, nálunk már nincs olyan vész, csak még mindig a hajnalok kemények, de csak addig míg nem jön 1-1,5 órás kínlódás után a kaki! Mert mikor végre sikerül, onnantól nyugi van...

Hú, nagyon irigylem akinek a babója végigalussza az éjszakát!Nekem eddig max 4 órát sikerült egybe aludnom! És mégcsak át se tudnom adni senkinek az éjszakázást, mert ha nem kelek fel etetni, akkor fel kellene kelnem fejni, mert különben szétdurranok! :roll: Az a baj, hogy Beni este 8-tól éjjel 2-ig alszik, aztán meg 5-ig! És tök jó, hogy ebben van egy 6 órás periódus, csak éppen rosszkor! Mert én este 8-kor még nem fekszem le, legkorábban 10-kor (de inkább 11-kor) , így akkor jó esetben alszom 3-4 órát, utána 2,5-et, aztán 5 és 8 között jön a kínlódás a kakival, szóval akkor legtöbbször nem alszunk... :(
De remélem hamarosan változni fog valamicskét a helyzet!

Beni tegnap volt 6 hetes; ennek örömére lemértük: 5120gramm! :shock: :D Több mint két kilót hízott a legkisebb súlyához képest!

Ma én is voltam dokinál a 6hetes kontrollon, minden oké, mintha nem is szültem volna! Doki csak arra volt kiváncsi, mikor lesz már kistesója Beninek... :D Mondtam, hogy azért egy darabig még nem... :D

Pár a kép a 6 hetesünkről:
Kép Kép Kép

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Én is most csak pár képet hozok, majd holnap jövök bővebben. De ma hétfordulósak voltunk.
Na hány 7-es vagyok?
Kép Kép

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Sziasztok!

Először is gratulálok mindenkinek a csodaszép babákhoz és sok boldogságot, egészséget kívánok!

Már rég nem jártam erre (az utolsó hónapot pocakkal kórházban töltöttem) és sok volt a lemaradásom, ezért nem is nagyon törtem magam. De ma találkoztam Szösszenettel a doktornéninél és ő mondta, hogy jöjjek nyugodtan.

Szóval Liza április 05-én született 03:20-kor 3400g-al és 52cm-el. Eredetileg 01-ére voltunk kiírva, de nem kapkodta el a dolgot. 04-én ebéd után kezdődtek a fájások, de csak este 20:00-kor lettek 5 percesek és elég erőteljesek. Akkor szóltam egy nővérkének, CTG-znem kellett és 22:00-kor lekerültem a szülőszobára. Kaptam beöntést, megborotváltak és megvizsgáltak. Sajnos Lizi bekakilt, ezért 23:05-kor burkot repesztettek és kaptam infuzióba antibiotikumot. Mivel nem volt egyáltalán beilleszkedve a buksija és elég magasan feküdt, ezért azt mondták, hogy reggelig nem lesz baba. Apa 22:30-kor ért be hozzám a kórházba, nagyon izgult szegénykém :lol: Sokat segített, hogy ott volt velem. Aztán kb 02:30-kor megvizsgáltak megint, szóltam, hogy nagyon szarul érzem magam és szeretnék egy kis fájdalomcsillapítót, de azt mondta a doki, hogy kössünk alkut: kb 20-30 percet ácsorogjak (nem mintha addig feküdtem volna) és utána megbeszéljük. Na ebből az lett, hogy majdnem elájultam a végére, mert annyira rosszul voltam, kaptam egy kis nospát (vagy legalább is ezt mondták, bár én úgy tudom ez pont görcsoldó, de nem értek hozzá) az infuzió helyére. Felgyorsultak az események, közölték velem, hogy nemsokára meglesz a picurka, de ne lepődjek meg, nem fogják hagyni, hogy felsírjon, mivel bekakilt. Aztán jöttek a tolófájások, gátmetszés és kibújt a "pici" feje, rögtön elkezdték szipákolni az orrát és a száját (a teste közben bennem volt) és utána született meg teljes egészében. A 4. tolófájással született. Azt mondták, hogy nem gondolták volna, hogy ilyen "gyorsan" meglesz, ügyesen összedolgoztunk. 4 külső varratom volt és nem tudom mennyi belső. A vágást egyáltalán nem éreztem (Laci azt mondta, hogy az volt számára az egyedüli borzasztó dolog, mert hallotta a vágáskor a reccsenését a szöveteknek), de a varrás egy kicsit kellemetlen volt. Miután lemérték, megtörölgették, vizsgálgatták és felöltöztették csak egy puszira hozták vissza Lizát és utána vitték is az intenzívre megfigyelni. Szerencsére semmi baja nem lett, hamarabb kikerült onnan, mint én a szülőszobáról. Sajnos az első éjszakát nem tölthettük együtt, mert teltház volt a gyermekágyas részen, ezért én felkerültem a nőgyógyászatra, végülis másnap nem bántam, mert ki tudtam pihenni a szülést :oops:

Egészen a múlt hétig szépen szopizott, de valamilyen oknál fogva elkezdett csökkenni a tejci, így mostmár egy kicsit pótolni kell. Nagy szívfájdalom ez nekem, még sírtam is bánatomban, de nem tudok mit csinálni, próbálkozunk még a cicivel amennyit csak lehet, de asszem nem lesz jó vége. A lényeg, hogy eddig is kibírtuk.

Amúgy Liza nagyon jó baba, semmi panasz nem lehet rá. Már 3 hetesen átaludta az éjszakát, alig sír napközben, viszont majdnem egész nap fentvan (egyszerűen csak akkor hajlandó aludni, ha lent sétálunk és a babakocsi ringatja), de nem nyűgös. Sokat mosolyog már, kalimpál a kezeivel a felfüggesztett dolgok után. A hasonfekvés mumus nálunk, így a fejét nem nagyon emelgeti szépen, de majd ebbe is belejövünk.

Ma kaptuk meg az első oltást. Viszonylag jól viselte, csak picikét sírt. Viszont a kúp beadása délután elsőre sikerült, este pedig kb harmadszorra. Ja és elhasználtunk 5 pelust, mert annyit összekakilt :lol: :roll:

Na asszem most hirtelen ennyi épp elég volt belőlünk, majd még apránként mesélek, ami eszembe jut.

Teszek 1-2 képek, hogy bemutassam az én gyönyörűségemet :lol: :lol: :lol:

2 percesen
Kép

1 hónaposan
Kép

Kis árva baba :lol:
Kép

Csini 2 hónapos baby
Kép

Bocsi, hogy ilyen sok lett belőlünk :lol: :oops:

Jó éjt mindenkinek!!

Evelin

Eve

KépKép
eve@liza

Jó reggelt!

http://mindenkilapja.hu/admin.php#
itt tudtok belépni adatok és képek felviteléhez.
képeket feltölteni a tárhely mappán belül lehet.

Amúgy 6 és fél órát aludtunk:)))))oda vagyok

Kép
marjan78

Marjan, köszi, én töltök majd fel, csak a másik gépen vannak a képek :wink:

Gratula a 6 és fél órához. :) mi tegnap korábban fürdettünk egy órával, mégis fél 6 után kelt úgyhogy itt is nagy örömködés van még mindig. :) Ráadásul ilyenkor a reggelije után is visszaalszik. Viszont szerintem éjjel egy baromi nagyon bukott.... Inkább hányt. :( Pedig büfiztettük tök sokáig...

Kép Kép
szõlõ

Medina áldom a megérzésemet, hogy én nem kértem ebből a bukásmentes tápszerből. Köszi, hogy megírtad, ez volt az önzés része. :oops: Ellenben sajnálom, hogy veletek ez történt., és tudod mit bukjon. Ami felesleges jöjjön, és ne görcsizzen!

Lolka szerintem Szőlő volt szerencsés. Eddig akivel beszéltem, és volt kint nála szoptatós tanácsadó 5000-6000Ft volt. Tőlem 5000t kért.

Roszabb éjszakánk volt, mint a tegnapi. 3x kelt. A hasa fájt. Mit ehettem? Ma reggel egy hatalmas adag kijött, ennek örülök, mert így indulunk a dokinénihez. Ma van oltás! Remélem jól tűri.

Kép
téjé

Babyteve, Tim hasi- és koponya uhu nem kötelező :?: :arrow: , nem is tudtam, nálunk mindkét gyereknél alapból adta a dokinéni a beutalót

Vezénylés: tök jó, Lau is vezényelt és olykor Julinka is, jó tudni, hogy más baba is csinál iylet :) :) :)

Nono: azt a szekeret én is néztem, sztem klasszul néz ki, mármint biztos kényelmes a kicsinek és praktikus a szülőnek :wink: A kardiológia kapcsán drukkolok, de biztos minden rendben lesz!!!
(bocsi, nem akarlak ijesztgetni, de a loola nem csak 6 hós kortól jó? amit én néztem arra ezt írták de lehet van több verziója is)

Klarka: ugyan más okból, de a fejés nekem sem megy egy ideje... így nincs igazán vésztartalék (bár nem is férne el a mélyben) de remélem ezen kívül nem gond.

Cukik a bébik a képeken
:D :D :D

Evelin / eve@liza: vajúdáskor én is kaptam no-spás injekciót, de nekem azt mondták, hogy a méhszájlazító hatása miatt kapom. Kíváncsi lennék akkor ez igaz-e, bár azt ény, hogy utána egybefüggő fájásaim lettek, tehát abszolút nem volt fájcsill hatása, sőt...
Amúgy meg ahol szültem az rooming-in-es, de az első éjt ált külön töltik a kicsik, hogy a mama tudjon pihenni (míg első gyereknél nagyon hiányzott és emiatt nem tudtam pihenni, addig a másodiknál már tudtam értékelni a nyugit és türelmesebben tudtam várni, hogy hajnalban visszakapjam -persze azért így is hiányzott)

Szőlő: azt olvastam, hogy a bukásnak savanykás szaga van, a büfinek meg nem... meg a bukás túrós állagú... hát, ehhez nem értek, nálunk is új, de van, hogy büfizettés után leteszem és tök sokára visszajön a tej folyósan de rengeteg és elárasztja a párnát-lepedőt... Vehetünk is új párnát, mert így képtelenség időben kimosni-megszárítani még a nagy melegben sem, persze Launál ilyesmi nem volt -sőt, utálta a párnát, nem is hazsnáltuk. Hihetetlen, mennyi minden új hiába második, de teljesen más sok-sok-sok szempontból (ami persze nem baj, csak nem érzem annyira tapasztaltnak magam attól még, hogy 2. ...)

Zsuzsófi: ügyi vagy, jól tudsz turizni, már amikor múltkor írtad azt a csomó rucit is gondoltam, de a kenguru is szuper áron volt -mi azt amelyik most nem jó (remélem még nem jó) 5ezerért vettük, bár fő szempont az volt, hogy háton is hordható legyen (amellett hogy újszülöttkortól használható, csak hát ez nem jött be, remélem a háton-hordásssal nem ez lesz)

Atizka: de jó, hogy minden rendben Emmával!

Virág: kötött csípő kapcsán drukkolok, hogy mielőbb megfelelő legyen! Nekünk Launál is enyhén/kissé kötött volt azt mondták, de ugyan nem kellett tornáztatni, magától elmúlt, gondolom, akkor a tornával elmúlik a jobban kötött is előbb-utóbb :) Julinkáé meg laza :shock: pont az ellenkezője, de a védőnő szerint ebből még lehet torna, mármint elvileg lehet, hogy tornáztatni kell majd -érdekes sztem.

Van még vkinak laza csípőjű babója?

Marjan: :) én is pont tegnap kérdeztem a Mirenat, de még senki sem írt tapsztalatról. Nekem Lau után azt javasolta a dokim, de akkor tudtuk, hamar akarunk tesót, így nem azt választottuk, most viszont... szóval érdekelne, kicsit tartok tőle meg egy vagyon ha jól tudom. Egyelőre csak olyan tájékoztató füzetem van róla és a neten olvastam hideget-meleget a használóktól egy másik fórumban...

Bambi: nem semmi a picid :) :lol: leskelődik "hiszti" közben -azta! :) de az a fog dolog sem semmi :shock: nem is tudtam, hogy ilyenkor már lehet! wow

Tim: hasfájásnál sztem is csak az idő segít, nálunk is van enyhén, akkor csak nyöszörög, így nem vészes (nekünk, neki meg... :( de semmi sem segít, bár mivel mindenki aki hazsnálta zat írta, nem jött be az infacol, így csak megvettük, de nem adtunk belőle neki. Cseresznyemag párna segített ugyan 1-2 percre, néha be is aludt tőle, de nem mindig.

Ó, akartam írni, hogy ettem epret, mert az a kedvenc gyümim, csak keveset, és valóban megérezte szegény kicsim, úgy fájt tőle a hasa, hogy csak na sajna :( Szóval ez biztos baba-függő is, de nálunk zavaró volt, gondoltam, megírom.

nálunk most óránként kelt a kicsi, nem volt se éhes se hasfájós, csak mellettünk akart lenni és nem a kiságyban. Persze rossz érzés, hogy ezt nem lehet, nem tehetem a nagy ágyra, de asszem muszáj megtanulnia, hogy külön kell aludnia, még Laut sem tudjuk egyelőre kitenni a nagyágyból :evil:

Ui: bocsi, ha vmi nem érthető vagy összefüggő, de több részletben már reggel óta írom ezt a hsz-t csak mindig megszakított vki... szóval igyexem érthetően írni, de visszaolvasni most se időm se energiám. :(

Kép Kép
celesztina

ó, bocsi, csak kimaradt: hogy álltok has-ügyben? Nekem rémesen ronda :( brühühü. Tudom, még alig telt el idő, de tornáztok vmit vagy használ vki olyan hasszorítót? Azt mennyi ideig is lehet egyben hordani? 1-2 órára emlékszem, de az mennyi pontosan?

Kép Kép
celesztina

Sziasztok Lányok,

Már nagyon régen nem jelentkeztünk, de ami szabad időnk van, azt nem töltjük itthon, hanem sétálunk általában, vagy alszunk :lol: . Na jó meg a házimunka... :evil: elég szar besűríteni a 2-3 órás alvási periódusokba.

Velünk minden ok! Kedden volt a gyerekorvos, hozott nekünk mérleget, mert eddig nem volt és nem is mértük a kis királylányt. Hát:
3 kg születési súly, 2920-l jöttünk haza és rá pont 1 hónapra 4330g az Alma!!!! Akkor ez heti 350g gyarapodás....Azért ezen meglepődtünk mi is, bár láttuk, hogy kerekedik a kis arca :lol: .
Viszont hallott valami kis szívzörejt a dokinéni, így megyünk a kardioógiára. De basszus aug. 4-re kaptunk csak időpontot!!! Ez normális??? A csípő UH-ra 10-én megyünk, kíváncsi vagyok, mert kötött kicsit (faros volt), de a tornán kívül mást nem csinálunk neki eddig semmit, bár a dokinéni javasolta a terpeszpelust, de annyira utálja....majd meglátjuk mit mond az uh.

NA most, hogy van mérleg néha lemérem majd mennyit eszik, de ha enyit hízott, akkor biztos minden ok.
Menyire kell pontosan 6 hétre menni a szülés utáni kontrollra??? Mert mi kedden megyünk a csípő és hasi uhu-ra, de nem biztos, hogy be tudok menni a nőgyógyra is, mert egyedül leszek a héten (férjecske elutazik) és a kórház nem itt van...nem akarok megkérni senkit, hogy 2x vigyen el egy héten a kórházba emiatt.
Mi van, ha csak a köv. héten tudok menni????

Nem sokára dobok képet. Ja nekünk is állandóan nyújtogatja a nyelvét és nyáladzik, mikor kell jöjjön a foga elvileg???

KépKép
kisfruzsi

Ja alvás: napközben változó, van hogy nem akar aludni mindig...de nappal 3 óránként eszünk. Éjjel 1x kel. 10 körül alvás (fél 9-9 fürcsi aztán nyüglődés) és 4-5 körül evés, aztán 3 óránként.

A képek között nem mindegyk friss, de a legtöbb... Kép Kép Kép Kép [img]
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 9.8494.jpg[/img] Kép
Na most jól elárasztottalak benneteket!! :shock:
Szerintem tiszta apja a kis yoda :lol:

KépKép
kisfruzsi

egy nem látszik..mégegyszer :lol: Kép

Nekünk is volt (remélem csak múltidő) hasfájásunk 1 nap szinte végig üvöltés....vettünk infacolt, 2 napig használtuk aztán abbahagytuk, mert elkezdett menni a hasa..lehet, hogy nem attól, de a dokinéni azt tanácsolta hagyjuk el. Na szerencsére azóta nem fájt neki, csak a szokásos erőlködés...puki...az sok :lol:

KépKép
kisfruzsi

Jók a képek! :D

6 hetes kontroll: jó kérdés, én nemhogy a héten, de szvsz két héten belül sem fogok eljutni...holnap végre költözünk, és oda aztán senki sem jön ki bébiszittelni, egyedül meg nem megyek, mert bkv-val talán 4 óra alatt megjárom...(és a jogsim még mindig nincsen meghosszabbítva..hehe, arra sem volt idő...) Az meg, hogy a babók Apával kint ülnek a kocsiban, hááááát, ebben amelegben szép gondolat. Pláne, ha éppen szül a doki, vagy műt, akkor akár órákat is várhatok...szóval, nagy a dilemma... :(

Kép
babyteve2

na ez meg fordítva van.mindegy nem erőlködök tovább.

KépKép
kisfruzsi

Babyteve,

hát ezaz! azt értem, hogy azért adnak időpontot (pl.:uh), hogy ne legyen csúszás és hogy mi is tudjunk tervezni, de nálunk még mindig csúszik 1-1 órát a szopi, szóval nem tudom tutirta kiszámítani.
Nálatok meg 2 gyerekkel....megmondom őszintén csodállak, hogy bírod ilyen szuperul!!!!!
És a kutyákat is Te sétáltatod napközben? Vagy a férjed otthon tud lenni????
Költözés...mi is majdnem belevágtunk egy házvételbe, de aztán (nem a babó miatt) kicsit elhalasztottuk.
Nem semmi csaj vagy!!!

KépKép
kisfruzsi

Csöppke!
Olvastam a blogodon, hogy Lóci hajszárítózúgásra aludt el. Nálunk a betonkeverő meg az ütvefúró a nyerő. :) (Építik a teraszt a héten)

Csak azt nem értem, hogy hogy bírod magad ilyen jól alvás nélkül. Én se alszok szerintem többet mint te, de mégis te olyan lelkesen írod a blogodat, meg van időd mindenre, én meg azt érzem, hogy teljesen kicsúszott a talaj a lábam alól.

Szössz!
Az álometetésnek az lett a vége, hogy 20-at szopott fél óra alatt.....:) (Aztán lehet, hogy ő álmában azt gondolta, hogy 140-et szopott, mert 3 órát aludt még utána.)

Kép

Kép
kamilla306

[quote="kamilla306"]C írta:kamilla306söppke!
Csak azt nem értem, hogy hogy bírod magad ilyen jól alvás nélkül. Én se alszok szerintem többet mint te, de mégis te olyan lelkesen írod a blogodat, meg van időd mindenre, én meg azt érzem, hogy teljesen kicsúszott a talaj a lábam alól.

Szössz!
Az álometetésnek az lett a vége, hogy 20-at szopott fél óra alatt.....:) (Aztán lehet, hogy ő álmában azt gondolta, hogy 140-et szopott, mert 3 órát aludt még utána.)

Csöppke blogját olvasva nekem is mindig ez jár a fejemben ..
Én 2 hónapja el vagyok csúszva mindennel, szalad a lakás .. ha nem Alízzal vagyok, akkor örülök, hogy élek :D .. stb.
Egyelőre nem tudom elképzelni, mi lenne 2 babával :shock:

Az álometetések után én nem mértem Alízt .. lehet ő sem evett sokat (bár szerintem igen, mert sokáig cicizett). A lényeg úgyis az, hogy utána aludjon még 2-3 órát, és ha 1 hét múlva nem eteted álmában, akkor átalussza azt az etetést :)
Remélem sikerrel jársz :)

Kép
szösszenet

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 21:24-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 21:24-kor.
Vendég

Nono, boldog első hófordulót Márknak is :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Nono, köszi 8)

Kép Kép
szõlõ

Nici, Nono, boldog hófordulót nektek :wink: (Helyesebben Barbinak és Márknak)

Kép Kép
szõlõ

Evelin, Kisfruzsi, nagyon aranyosak a csajszik :)

[quote="szösszenet"][ írta:szösszenetb]Nici – Barbi nagyon édes J Ez a punk frizura .. meg kell zabálni!!! Jöhetett volna velem tegnap rockerkedni J

Ami késik nem múlik ;)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Szőlő, köszönjük :)

nici

[quote="nono26"]c írta:nono26söppke! azért voltunk a kardiológián mert szívzöreje van. Mostmár tudjuk miért: van egy kis lyuk a sövényen. Azt mondták valszleg spontán összenő 1 éves korra, ha nem akkor majd akkor a továbbiakat...és a Botallo vezetékkel sem okés minden (ezt bevallom nem értettem mert olyan orvosi nyelven mondták h utána kell néznem a leletek alapján h akkor most mi is van. De doki szerint csak figyeljem és semmi teendőm nincs. Majd kontroll kell és kész. De semmi komoly a dokik szerint...aham. Minntha nektek is hasonló lenne dominónál! Ha jól emlékszem. Kell antibio nektek ha betegek vagytok. Nekünk nem írta a leletre a doki, de ez még nem jelenti azt h nem kéne. Azt olvastam főleg a nagyobb lyukaknál és a billentyű problémáknál kell antibio minden kis nyavajánál....muszáj lesz utána kérdeznem h tuti nem kell e...bár ha ninics a leleten...

hajszárító: Szo is imádta kicsinek...akkorákat szunyált mellette....én meg csak tartottam v cseréltem ha túlmelegedett és másikat búgattam....nagyon komoly...tuti vettem volna olyan zenélő körforgót ha lett volna, ami hajszárító avagy porszívó hangot ad. Nálunk mind2 menő volt a tente szempontjából.

Hello,

nono, Dominónak pont ugyanez volt a problémája a szívével. Kamrai vagy pitvari sövényhiányotok van?
A botallo vezeték a nagyvérkört és a tüdőben lévő kis vérkört köti össze. Ugye a magzati lét alatt ez nyitva van, így a baba vére elkerüli a tüdőt..., viszont születés után az első levegővételél ez a botallo vezeték bezáródik, megváltozik a keringés, és már a tüdő is bekapcsolódik ugye. De idővel simán bezáródhat. Ha túl nagy lenne a lyuk akkor légzési elégtelenség lenne, stb, és akkor műtik. De ami Nektek is van, az biztos nagyon pici, így szinte tuti bezáródik. Nekünk is így történt. :)
Antibiot nem kell szednünk, az is a súlyosabb rendellenességeknél kell csak.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

[quote="kamilla306"]C írta:kamilla306söppke!
Olvastam a blogodon, hogy Lóci hajszárítózúgásra aludt el. Nálunk a betonkeverő meg az ütvefúró a nyerő. :) (Építik a teraszt a héten)

Azét bírom, mert muszáj. :)
A kétévesem nem érti meg, hogy én még aludnék, vagy hogy nincs kedvem főzni, vagy játszani... sőt. Most ezerrel figyelek, hogy ha lehet, még többet foglalkozzak vele, nehogy előjöjjön a féltékenység. És hát reggel már korán Ő is tutul. :lol:
A blogot pedig azért írom, mert az a fiaimnak lesz emlék...és pont ez az első időszak a legszebb talán, a maga fárasztó éjszakáival együtt... :roll: :D , szóval mindent le kell jegyezni. :lol:
Nameg minden rokon többszáz km-re lakik... nagypapa, stb...nekik is hatalmas öröm, hogy mégis mindent tudhatnak a fiúkról :)

Na peluscsere. :)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Csöppke, Nono! Szívzörej Gertrúdnál is van, pitvari sövényhiány miatt. Nekünk fél évesen kell kontrollra menni. A doki azt mondta, csak pici lyuk van, simán benőhet. Egyebet majd akkor, ha mégsem. Azt mondta, ez koraszülötteknél gyakori, vagy kis súlyú időre születetteknél is, és 99 %-ban helyrejön. Csöppke, te írtad, hogy Dominónál már benőtt?

Kisfruzsi, gratulálok Alma gyarapodásához! A 350 gr hetente teljesen normális, Gerti is így nőtt vagy 5-6 hétig. Most már csökkent ugyan ennek a mértéke. Nagyon cuki a képeken, a mosolygós nagyon tetszik!

Marjan, tetszik a közös lap ötlete, bár még fogalmam sincs, miket töltsek fel. Mennyi képre gondoltál és milyenekre? Talán lehetne valamilyen időrendet csinálni. milyenek a babák születéskor, majd 1-2 hetesen, stb. Vagy nem tudom... Többiek? :roll:

Köszi a drukkokat a csípővel kapcsolatban. Tényleg lehet, hogy a faros fekvés is rátett egy lapáttal? Nekem azt mondták, ez öröklődik. A férjemnek is kötött volt, és ő nem volt faros, a lány meg tiszta apja.

Egy tegnapi alvós kép:
Kép
Vendég

Emi: A Milupától a Milumil AR nem jött be. Ettől székrekedése volt. A Nestlé Beba Ha-tól meg nagyon sokat bukott.
Most felirtak egy olyat, ami nagyon hasonlit az anyatejre (Nutrilon 1). Még nem adtam neki belőle, úgyhogy nem tudok nyilatkozni.
Tegnap óta szinte csak anyatejet kapott, úgyhogy már sokkal jobban van. Jó nagyokat kakilt és jót aludt az éjszaka is.

Szőlő: Sajnálom hogy még mindig nem megy! Kitartás! Én szoritok nektek ezerrel!!!
Csak nem szőke lett a hajad?? A profilodból kiindulva!
Én is tervezem, hogy nemsokára elmegyek fodrászhoz. Még birja azért egy darabig, mert közvetlen a szülés előtt egy héttel voltam vágatni és festetni.

Éjszaka: Mi 3 óránként vagyunk fent! Rengeteget eszik az én kis babóm. Majdnem 1 kg 1 hónap alatt. Hurkásodik is, de inkább csak hosszúságra megy minden.
Szül súly: 3250
4.napon: 3040
4 hét 1 naposan: 3950

Porszivó: Az én picim is megnyugszik tőle. Érdekesek ezek a mai babák!!! :lol:

Edina

Kép
medina83

Lehet, hogy a faros fekvés kötött csípőt eredményez, de nem minden esetben. Nálunk mindkettő faros volt, és egyiknek sincs semmi gondja a csípőjével. (Pedig igencsak kevés helyük volt... :D )

Kép
babyteve2

[quote="kisfruzsi"]N írta:kisfruzsiem sokára dobok képet. Ja nekünk is állandóan nyújtogatja a nyelvét és nyáladzik, mikor kell jöjjön a foga elvileg???

Fruzsi, gratula a szép hízáshoz ;) És a gyönyörű lányodhoz is! Olyan szép nagy szemei vannak!

A fogak sacc 6 hó körül kezdenek jönni, de van akinek csak 1 évesen, az is tök normális. És vannak korábban fogó babák is, Dominó pl 4,5 hósan növesztette az első kettőt, fél évesen már 6 fogú volt.
2 hónaposan indul meg amúgy a babák nyálelválasztása, nameg akkor kezdik felfedezni a kezüket...úgyhogy ez még nem valószínű hogy a fogzás lenne :)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

[quote="virág5"]C írta:virág5söppke, Nono! Szívzörej Gertrúdnál is van, pitvari sövényhiány miatt. Nekünk fél évesen kell kontrollra menni. A doki azt mondta, csak pici lyuk van, simán benőhet. Egyebet majd akkor, ha mégsem. Azt mondta, ez koraszülötteknél gyakori, vagy kis súlyú időre születetteknél is, és 99 %-ban helyrejön. Csöppke, te írtad, hogy Dominónál már benőtt?

Igen, én írtam :) Múlthéten voltunk kontollon, és már nem látszott a lyuk! Tavaly, amikor 1 évesen voltunk kontrollon, még 3,5 mm-es volt..

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

szasztok,
fél kézzel írok, mert a pici itt alszik édesen :D
csípőről: nálunk launak kötött volt, javasoltak terpeszpelust, de végül is nem kapott, külön emiatt nem is kellett kontrollra menni, gondolom nem volt nagyon kötött, amúgy 2 évesen megállapították, hogy túl laza, azért esik annyiszor -jó, mi? :roll:
a kisebb meg laza csípős, utánanéztem a neten és elég ijesztőket írnak ennek a súlyosabb esetéről, mi jövő héten megyünk dokihoz ortopédiára, kíváncsi vagyok és remélem, megnyugtat, bár ugyanoda megyünk mint lauval kb 2 éve és ott elég bunkó a doki... :?

én ma voltam először úgy, hogy mivel keveset aludtam fáradtabb vagyok és persze türelmetlenebb és nagyon szívesen kikapcsoltam volna egy fél órára ... de természetesen ilyenkor sírósabb mind2... nem tudom, talán segít ilyenkor, ha kimozdul az ember -szerintetek? mármint felpakolni a gyerek(ek)et és sétálni egyet... csak ne esett volna délelőtt.

Tényleg, beszúrok egy képet -az egyik fotón Lau van kb 2 naposan a másikon meg Julinka ugyanannyi idősen -no, szerintetek hasonlítanak egymásra? :wink: Kép sajna jobb minőségű fotót nem tudtam csinálni és nagyobban nem akarta feltölteni

Kép Kép
celesztina

Celesztina: Szerintem hasonlitanak!

Én is rakok fel képet! Ezek tegnapiak!

Kép Már ekkora vagyok

Kép Meglepődve

Kép fürcsi után

Kép Evés után (no comment)

Kép fúú de meleg van

Na lelövöm magam :)

Edina

Kép
medina83

Medina: jók a képekl :D az az vés utáni elég kifejező :wink: :D

Kép Kép
celesztina

celesztina, amennyire kivehető, nagyon hasonlítanak a csajok :)

Nekünk is van hasonlítós képünk:

Kép

Kép

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

medina, nagyon édes Attila ;)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

köszi lányok a dícséreteket Alma nevében is!
Hihetetlen milyen gyönyörűek ezek a babák, mindegyik!
Egésznap el tudnám nézni őket, ha lehetne :lol:

KépKép
kisfruzsi

Celesztina nálunk is ilyen. Folyik ki a szájából rögtön kaja után és sokára is. Sőt turós is van, minden vegyesen. Kóros baja nincs, úgyhogy marad ez a helyzet.
Nekem még nagy a hasam. Alkati kérdés. Hasszorítót gyülőlöm, fáj tőle a hasam. Pedig a köldöksérvem miatt is kéne, csak…. Szóval ronda vagyok magammal.

Velünk: Megvolt a szurink. Egy hatalmas sírás volt. De nagyon aranyos volt a dokinénik, mert foghattam a kezét a picimnek. Féltem, hogy nem lehetek vele. Beadta a szurit, és már vehettem is fel. Aztán el is hallgatott. Ma pont olyan mint más napokon. Most is alszik. Mi homeopátiával felkészültünk a mellékhatások ellen, úgyhogy azt remélem nyugodt éjszakánk lesz.
Viszont a fejemelgetéssel gondunk van. Én is látom, de most doktornéni megijesztett, hogy sokat legyen hason, mert gyógytorna kell majd. Nyüglődik nagyon. És sajnálom, de muszáj szenvedtetnem.
Fog egy ismerősöm kisfiának 3 hónaposan bújt ki az első. Nimród is vájkál a szájába és nyálzik. Csöppkét olvasva, nem a foga jön. :)

Kép
téjé

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?