Új privát üzeneted érkezett!

Ancsa!Minél hamarabb hívd akit Marek ajánlott!!!!És írj,hogy mit mondtak!!!!!!!!!!Nem nézték eddig a szívét?Magán dokidnál mikor voltál?Ő sokot uh csinálni?Nyugi,nyugi nem lehet baja a kicsinek!!!!!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Köszi lányok az infot!

Marek

Privit megkaptam köszi! :lol:

Hívtam már, de mindíg foglalt amikor én hívom :cry: remélem mihamarabb sikerül :roll:

Holnap megyek amúgy marek terhestanácsadásra, lehet hogy kapok szívultrahangra beutalót is, csak most ponnt éppen nincs az a doktornő, akihez én szoktam járni :roll:

Egyenlőre Pesten a baross utcai 4D tudnának eddig a leghamarabb fogadni, és ott állítólag csinálnak minden alkalommal szívultrahangot is.
csak az a baj, hogy nincsenek hétvégén, és most a párom is szeretne ott lenni, mert aggódik ő is nagyon, meg engem is félt, tudja milyen kis parázós vagyok terhesen, képes vagyok elájulni is, meg minden ilyesmi :oops:

Amúgy a baba nemét nem tudta megmondani, pedig plánba lehetett látni a popóját, édesen mutogatta. :lol:

Én is lestem kigúvadt szemekkel, de nem tudtam kivenni belőle, hogy van-e ott valami, vagy nincs.

Vigyázzatok magatokra.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Nem azért, mintha ez most annyira fontos lenne, de ha mutogatja a popót, akkor nem lehetne látni a lábaközét is?!
Vagy összeszorította? biztos csajszi :oops:

Nagyon drukkolunk Neked mindannyian, Ancsa!
Hívd akit Marek mondott, ne add fel a telefonálást, a legjobbhoz menj!!!! És aztán jelentkezz, mert nagyon várjuk! Persze ez a legutolsó, a lényeg, hogy a gyerekkel semmi gond ne legyen!

Andi
Kép
handrea75
 
 

 
 

Sziasztok!
De pörög a topik, mindjárt visszaolvaslak benneteket!
A párom ma utazott megint a Balatonhoz dolgozni, ő meg még egy mérnök utaztak, most hívott hogy már a hotelben vannak :( Pénteken jön csak haza! :(
De amiatt irigylem, hogy mindjárt mennek fürödni...de jó nekik!

Voltam védőnőnél, meghallgattuk a baba szívhangját! :lol: :lol: Jó lett vizelet, a súlyom miatt nem is szidott le! :roll: Ja, és vérnyomásom még mindíg csak 100/70 Viszont a kerületem elérte a 100 cm-t :roll: mondjuk amúgy is volt ott husika :oops:
Pénteken meg vércukorvizsgálat :?

Holnaptól jön az enyhülés, már csak jobb lesz!

Nagyon viszeresedik a lábam! Ti hogy vagytok ezzel?

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Ancsa! szerintem a 4D-n nem látszik hogy hány üregű a szív, :roll: nekem is 3D-ben nézték azt meg! De ne ijedj meg! El kell menni erre a szívultrahangra, amit a lányok írtak, ott megnézik rendesen!
Nem lesz baj! Nagyon drukkolok! :)

Zsuzsi...Ábel már ezen a 4d-s fotón is gyönyörű! :D

Emmalena...köszi a megnyugtató szavakat, de én amúgy is túlsúllyal kezdtem, ezért se jó ha többet hízok mint 12kg!

Andi szép formás a pocid, de az enyém is nagyobb! Ki milyen alkat ugyebár! :oops: Én amúgy is dundibb vagyok!
Úgyhogy Marek,olyasmi nagy hasam van mint neked! :wink: A www alatt megtudod nézni!

Szöszke gratulálok! :lol: Most már tudom hogy Te hol voltál 4D-n, olvastam sok hírdetést tőlük. Örülök hogy jól sikerült! :lol:

Nusildi..és a többiek...nem tudom miért kell most mennem a vércukorra :shock: De, már többen mondták hogy a 20.hét után bármikor elküldhet a doki! Én akkor leszek 21 hetes!

Már tegnap is csak gyümit ettem vacsira....remélem ezt bírni fogom. Koplalni nem fogok, mert azt nem szabad, a Picinek fejlődni kell, csak a kenyeret én is elhagyom! :D

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Szia Kata!
Tök jó a www-d! És a pocakod :wink: nagyon klassz!
Olyan jó már a Balaton, hogy lehet benne fürdeni? Ennyire lemaradtam erről a nyárról?! Még csak most lett jóidő, igaz, hogy most gatyarohasztó, de azért.... :roll: Őszintén szólva asszem 2 hete, de lehet, hogy 3 még be kellett fűtenünk este a fürdéshez a gyerek miatt...Ok, a lakásunk is nehezen melegszik át....most pont jó, lehet hűsölni :lol:
Ha gond van a cukroddal, akkor azért a gyümivel is vigyázz...

Képzeljétek arra érkeztem a bölcsibe, hogy a lányom mindkét térdéről egy azegyben hiányzik a bőr :cry: :cry: :cry:
Gondolhatjátok micsoda pityergés ment, no és ahogy megérkeztem....hullott a könny, mint a záporeső. Ez az első EKKORA baleset... nem is tudom, mit kell tenni.. Lányok, tapasztalat :?: :?: :?: Nem engedi leragasztani, meg nem is tudnám akkora...meg asszem nem is jó, mert lassabban gyógyul...mit lehet tenni a gyors regenerálódás érdekében? Már alig tudom nyugton tartani, de dől a lé a sebből....Nos?

Andi
Kép
handrea75
 
 


Sziasztok!!

Csak pár sor...

Ancsa!
A legrosszabb, h aggódsz, de persze mondani könnyű..... Kívánom, h vaklárma legyen az egész!!!!! A személyes véleményem az, h a természet a legtöbbször tudja mi a dolga. Mondom ezt két vetélés után.... Remélem nem bántottam meg senkit!!!!!!

L.Kata!
Én tartok a vizesedéstől, de szerencsére eddig megúsztam. (Ábival a 36.-37. héttől vizesedtem és szülés után 10-12 nappal múlt el)
Felpócolás, éhgyomorra egy bögre csalántea lehet a segítség.
Köszi az Uh dicsit, szerintem is nagyon hasonlít rá!!! :lol:

Andi!
Gyógypuszik Barbinak!!!!!

Csajok!
Ti mennyire vagytok kívánósak?????? Valahogy eddig nem tapasztaltam ilyet, de mostanában...rá vagyok kattanva a hideg meggyre, és a tejes dolgokra. (a tejet nem szeretem, de krumplipüré, tejbegríz, jöhet minden mennyiségben....)
Álítólag a kívánósság valami hiányt pótol, de nem tudom mi hiányozhat pocaklakónak........ :?: :?: :?:

Jó pihit Mindenkinek!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Köszi lányok

Andi-Látod, ezt én sem értettem :roll: nem szorította össze a popóját, hanem felhúzta a lábait maga elé, ahogy elkezdtük az ultrahangot és gyönyörűen mutatta az egész popsiját :lol: én sem értem akkor hogyhogy nem tudta megmondani :roll:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Ancsa!Mi van veletek? Felvették a telefont? Remélem kaptál időpontot? Próbálj megnyugodni, a stressz csak árt!
Szerintem, nem lesz baj,általában ha egy baba nem jól fejlődik az sokkal hamarabb problémát okoz, el is ment volna a 12 héten belül.

Andi...jó a cukrom, 3 hete olyan 4,2 körül volt! Remélem most se lesz több! :D Ja és köszi a dicséretet :oops: :D
Jobbulást a kis balesetesnek! Szegényke! :(
A Bephanten Plus(lehet nem jól írtam, bocsi) hámosít és nem csíp. Próbáld meggyőzni, hogy picit engedje bekenni! :)

Mindenkinek szép napot, jó pocaknövesztést! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


hú Lányok, rémálmom volt. Szültem, de nem akárhogy. Már 4 ujjnyira nyitva voltam, mikor mondta a doki, aki ráadásul nem is az én dokim volt, hogy megint császár.Mire én elkezdtem hisztizni, hogy na azt már nem, még egy császárt nem, csináljon valamit.mire hozta a vákumját.Brrrrrrrrrrrrrr..................aztán gyorsan felébredtem.

Képzeljétek, pár napja olyan feszülést kezdtem érezni a cicimben, pont mint Ábelnél kicsit később mint félidő.megnyomtam, mint régen a mellbimbóm, és ujra sugárban spriccel ki belőle az előtej. Amit jó jelnek is betudhatnék, de bazi kellemetlen.feszül, viszket, és kb napont 3szor muszáj "kiürítenem", mert addig nincs nyugtom.Lemértem, egyszeri alkalommal cicinként 3 kiskanálnyi tej jön ki. Valakinek van hasonló?Ábinál is igy kezdődött, aztán a 30 hét körül elkezdett fokozódni, és már a végén megőrített.a dokim azt mondta hogy ne csináljak vele semmit, de azt nem lehet.egy idő után valamit csinálnom kell, mert tényleg megőrit a feszítés meg a viszketés.reménykedtem, hogy ennél a babánál ezt megúszom, de úgy tűnik nem...:-(

üdv mindenkinek, vigyázzatok magatokra
emmalena
 
 


Hello Lányok!

Rég jártam itt. Illetve olvastalak Benneteket, csak nem volt időm írni.

Ancsa: Remélem minél hamarabb eljutsz a vizsgálatra és megnyugszol.

A többiek látom szépen gömbölyödnek, mint jómagam. Picúrka már rúgdos rendesen. A névválasztásnál tartunk a párommal. Eredetileg 4 nevünk volt a lányra: Emma, Eszter, Adél és Aliz, majd hozzácsaptuk a Grétát. Most redukáltunk és az Aliz és a Gréta közül fogunk választani. (bár még sokszor meggondolhatjuk magunkat :))
Az idő jó morcos lett, mindjárt esik, még jó, hogy visszaszaladtam az ernyőmért.
Tegnap meglett a toxoplazma eredményem és negatív, nem estem át még rajta. A friss fertőzés még ugye nem mutatható ki (aki nem emlékszik másfél hete pzs-vel megfogtam macskakakit-nem tudtam, hogy az, de most nem részletezek-de mivel úton voltunk, kezet mosni sem tudtam). Így majd újra kell csinálni. Azt hogy mennyi idő után mutatható ki a fertőzés eddig senki nem tudta megmondani nekem pontosan a 2 héttől a 2 hónapig már mindent hallottam. Ha kell megyek én 2 hetente is, csak minden rendben legyen.
Ma jógaórára megyek, muszáj mozogni. Én is igyekszem sokat sétálni, miután a dokim mondta, hogy a mozgás a legjobb. Ráadásul az irodában csak ülök a gép előtt, ami meg a legrosszabb.
Hoszzú lettem, el is hallgatok, de igyekszem ma többször benézni.

Kép
barifelhõ79
 
 


Jó reggelt!

Én sem tudok sok okosat mondani Ancsának, csak hogy hallgasson Marekra (rutin meg az évek).
4D szerintem sem megoldás.
És megnyugtatásul: egy vizsgálat nem vizsgálat (ezt még a Kaáliban mondta a doktornőm, kedvesen, rossz eredmény esetére). Hozzá is tette, ha jó az eredmény, azt elsőre elhisszük. :)
Meg az is furi, hogy most mondták nem látják a 4 szívkamrát (szerintem korábbi uh-on is látni lehetett)
Az meg elég gáz, hogy 2 hét múlvár rendeltek vissza. Ne hagyd magad, remélem azóta kaptál időpontot. (nem gondolhatják komolyan, hogy ilyen információval 2 hetet tudsz várni...)

Marek! Én is tanítgattam tavalyig (már csak 1 tanítványom maradt), de az utolsó pillanatban lemondások kiakasztottak engem is. Szerencsére nekem csak mellékes volt, de hihetetlen az emberek milyen pofátlanok tudnak lenni és más idejével packáznak.

Barifelhő! Macskakaki-ügy: szerintem ha nem közvetlenül érintkeztél vele és utána nem nyúltál szemedhez-szádhoz, nem lehet baj.

Emmalena! Császáros szülést a párom álmodta meg még az elején....jól megnyugtatott vele. Ráadásul az álmában ő nagyon sírt a folosón, hogy miért császároztak meg engem.
Én még nem szültem (álmomban sem), de gyerekes barátok felékészítettek, hogy majd a vége felé fogok álmodni ilyeneket (szülök majd macskát, kéz nélküli gyereket, stb.). Bár abban bízom kimarad ez a "rész."

No, jó hosszú lettem (picit behoztam a lemaradást).
Eltűntek jelentkezzetek!

Ja, Perdo, jó, hogy írtál (hiányoltalak....örülök, hogy minden rendben a véralvadásos-dolgoggal)

Szép napot!

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Sziasztok!

Ancsa - remélem megoldódik minden, ne aggódj előre, az sem tesz jót, persze tudom, könnyű mondani, de tényleg, hívd fel akit Marek ajánlott vagy nézesd meg a dolgokat, persze ezt nem kell mondanom, úgyis ezt teszed majd. Várjuk a fejleményeket!!!

LKata - nálam nincs viszeresedés, néha az ereim nagyon látszanak a karomon és a cicik oldalán, de ennyi.
Ha most mondták, hogy menj a vércukorra, akkor most mész és kész, akkor biztos ők tudják jobban, biztos nem baj.

Andi - akkor sem engedi leragasztani a térdét, ha valami vicces kis ragtapasszal teszed ezt? Persze én nem értek hozzá, de hátha tetszik neki a figura :D

Zsuzsi - én nem vagyok igazán kívánós, tehát nincs olyan, hogy rám tör valami, hogy ezt vagy azt akarok enni, néha megkívánok dolgokat, de nem vészesen. A tejes dolgokat én is nagyon szeretem, turmixolunk mostanában párommal és a müzli tejjel a kezdetek óta bejön, ha a vérkép és az eredmények jók, akkor szerintem nem kell izgulni, hogy valami nagyon hiányozna.

Emmalena - nálam nincs ilyen viszketéses dolog és nem is folyik semmi hála a cicimből, ez nem lehet kellemes :? Főleg ha az ember még melózik is, itt a mh-en gáz lenne, ha ilyen történne velem.

Mi megvagyunk, tegnap este nagyon sokat mocorgott a baba, párom látta is a hasam alján jobb oldalt, hogy kidudorodott.
Holnap szabi és 4D, nagyon várom már!

Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi!

Ez nem ugy folyik, hogy csak ugy magától.Ahhoz meg kell nyomkodni, ha nem teszed nem folyik.De ha nem teszem, előbb utóbb megőrölök...:-)
emmalena
 
 


Emmalena!
Ismerem az érzést...Legalábbis a feszülős viszketős részét, bár sokkal később jelentkezett nekem is az előző terhességemnél. Én nem sz@roztam, gyakorlatilag előtejet fejtem és eltettem 1-1 apró jégkockának, mert a végén már 10-15 ml lett a produltum. Felhasználtam később, amikor már anyatejet fejtem. Beletöltöttem és meggyőződésem volt, hogy állati fót teszek a gyereknek, mert ugye az előtejben van a legtöbb vitamin...nem tudom jót tettem-e, nagy unszolásra megitta. Barbi nagy cicista volt, nem tudott cumisüvegből inni, mert a szopitechnikáját kizárólag a cicire fejlesztette ki, így ha véletlenül nem volt velem, megitatták pohárból ezzel a tejes/előtejes cuccal.
Így működtünk 17 hónapig, és a mai napig szopizna, ha hagytam volna :roll:De kegyetlen voltam és elválasztottam, mert semmit nem evett és egy másfél éves gyereknek már muszáj húst és minden mást enni.
Jajj, bocsi az elkalandozásért, csak azt akarom mondani, hogy ha nagyon viszket és feszül sztem inkább könnyíts magadon, mert különben be fog gyulladni... :shock: az pedig pokoli/állítólag/.
Azt mondják, hogy nem szabad a melleket masszírozni, mellbimbót ingerelni, mert beindulhat a szülés, de azért akinek ilyen hamar beindul a tejelválasztása, valamit tennie kell... :roll: Nem hiszem, hogy árt az, ami jólesik!!!!

Andi
Kép
handrea75
 
 


Sziasztok!23 hetes kismama vagyok![/img][/b][/i]
guci22
 
 


Szia Guci!

Mesélj valamit magadról:-) Üdv a csapatban...
emmalena
 
 


Andi!

Na, örülök, hogy nem vagyok egyedül.Igen, ábelnél is durva volt már a végén.Szerintem most is ez lesz...:-(
emmalena
 
 


Legalább a szopival nem lesz gond :) :) :) :)

Andi
Kép
handrea75
 
 


igen, én is ezzel vígasztalom magam.Gyakorlatilag az én babámnak nem kelle segíteni egy percet sem szopizni az osztályon, rögtön rácuppant, és olyan volt mint egy kis szivattyú:-)
emmalena
 
 


Detto! :lol: És másfél évig szivattyúzott :shock:
Nem tudom Te hogy vagy vele, de én imádtam a szoptatást :oops:
Pedig sok fájdalmat okozott, sebes volt és megrágta és feszült és viszketett, de ettől függetlenül imádtam.
Neked is sokáig volt tejed?

Andi
Kép
handrea75
 
 


sziasztok, köszönöm a jó tanácsokat mindenkinek :lol:

voltam ma terhestanácsadáson, valószínüleg be kell feküdnöm a kórházba :roll:
megnézték a picurit ma is ultrahangon, de ez nem genetikai volt, hanem sima Uh.
Állítják hogy a szívmüködése jó, azért nézték meg, mert nem mocorog a baba és azt mondták, hogy az nem jó, ha 5 napig nem mocorog :roll:

megnézték a baba nemét is, idézem az orvost
,, nem látok golyókat a lába között, ugyhogy vagy fiu vagy lány "

Szerintetek akkor most mi?
Micsoda válasz ez? Vagy ezt hülyeségnek szánta?
Ugy meglepődtem rajta, hogy meg se tudtam szólalni, csak aláírtam a papírokat és hazajöttem. :roll:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Háááááát Ancsa! Van türelmed és önuralmad, az biztos!
Én már biztosan őrjöngenék, mert azért nem egy darab fa vagy, hanem egy állapotos nő!!!! A rohadt életbe, hogy lehet veled mindenki ilyen felelőtlen és érzéketlen? Miközben Te halálra aggódod magad?! :shock: :shock: :shock:
Melyik kórházba kell befeküdnöd és mikor? És ott milyen orvosok vannak? Én már bizalmatlanná váltam helyetted is!!! Tatabányai vagy, ugye? Nincs ott egy jó hírű, jó orvos? Van ilyen fórum biztosan!!! Ne bízd mostmár a véletlenre, hogy kihez kerülsz!!!!
És akit Marek ajánlott???? Fel tudtad hívni???

Andi
Kép
handrea75
 
 


Imádtam szoptatni, sok is volt a tejem, de ennek ellenére a fiatalúr 10 hónaposan, amikor más elég sok más mindent is evett, egy esti szopi alkalmával méla undorral elfordult.a szájába sem volt hajlandó venni.és onnantól kezdve soha többet.Igy csak 10 hónapig szoptattam sajna.meg voltam sértve:-)
emmalena
 
 


Andi

Nincs türelmem, csak levagyok zsibbadva agyilag teljesen :roll:
Igen, tatabányai vagyok.
Akkor fekszem be, ha nem javul a poci és derékfájás, mert a doki szerint elvetélhetek :roll:
Kérdeztem mit csinálnának velem a kórházban, azt mondta semmit, csak megfigyelnek..... :roll:

Na mondtam neki, feküdni otthon is tudok , s ha nem akarnak csinálni velem semmit, akkor minek menyjek be?
erre az volt a válasza, hogy rám bízza a döntést...
Gyógyszert nem tudott írni, mert nem volt vény......
Röhej nem?

:wink: odaadta a beutalót, akkor fekszem be, amikor csak akarok, mert a kezemben a beutaló :roll:
Ugyhogy most vacilálok, de inkább elmegyek oda akit marek ajánlott, minthogy befeküdjek a kórházba, miközben nem akarnak csinálni velem semmit

Mit szólsz a baba neméhez?
szerinted?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok!

Még nem vesztem el, de lassan teljesen betemet a tanév vége - szöveges értékelések, statisztikák, kirándulások, bizi és anyakönyvírás meg ilyesmi. Alig látok ki belőle... :cry:
Ma megvolt az utolsó of órám az osztálykámmal, volt sírás is, nevetés is. Ha apa hazajön teszek fel képet róluk.

Gratula mindenkinek, aki jó hírekkel jött és a pocakokhoz! Igazán szépen kerekedtek! Mindenkinek képtelen vagyok reaagálni. :cry:

Marek - Asszem versenyezhetünk. :lol: Kb. egy méret lehetünk.

Ancsa - Remélem minden rendben lesz veletek! Kitartás!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Kép Az utolsó of óra

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Kép 20.hét

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Sziasztok!

Most, hogy olvastam a szoptatásról tőletek, én megmondom őszintén, hogy ettől tartok a legjobban :? Eleve szégyenlősebb vagyok, nem tudom, hogy fogom kitenni a cicimet a kórházban amikor szoptatni fogok és otthon sem akarom más előtt csinálni, gáz, hogy így gondolom? :shock: Valahogy a tej fejését is idegennek érzem még, nem tudom elképzelni, hogy egy géppel majd fejem magam :roll:

Ancsa - elvetélhetsz? No de mire alapozzák ezt? Pihenj sokat és ne idegeskedj!!!!
Amit a baba neméről mondtak, háááát, röhej, ha viccnek szánta, akkor azért, ha pedig nem, akkor meg azért. Ilyen dolgon nem illik viccelni, főleg nem ilyen stílusban. Szóval ezek szerint lehet fiú és lány is, szóval várnod kell még, hogy biztosat tudj. :roll:

Guci - szia, írj egy kicsit azért magadról, hány éves vagy, hányadik baba stb. mindenre kíváncsiak vagyunk szerintem :lol: :oops:

Végre itthon vagyunk, volt megint mozgolódás odabent, holnap szabi, nagytakarítunk és aztán 16:20-ra már ott vagyunk a 4D-n. Nagyon izgulok, vettem csokit is, hogy előtte azért benyomom, nehogy aludjon végig :wink:

Többiek?
Végre jött egy kis felhő és szél, már elegem volt a dög melegből és nem bánom, ha szakad majd az esőőőőő! :twisted:

Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Bettina - cuki az osztály :D Mit tartanak a kezükben? Nem tudtam kivenni a képről.
Jó nagy a pocid neked is, legalább Marek kicsit megnyugszik :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi!

Ez a szoptatós dolog, amit te érzel elég gyakori, én is hasonlóképpen gondolkodtam.Ez változni fog, mikor ott lesz a babád, akinek kajára van szüksége.valahogy ősösztön, hog ilyen csúnyán fejezzem ki magam, sokat csökkel az ember szégyellőssége.Pl.én ezért örültem, hogy a kórházba a szobába nem jöhettek be még az apukák sem, mert nem kellett idegenek előtt csinálni, csak a sorstársak előtt, de ott hidd el, mindenki magával lesz elfoglalva.Otthon meg a te döntésed hogy csinálod.Ha voltak nálunk, és épp szoptatnom kellett, mindig elvonultam a másik szobába, ha meg mi voltunk idegen helyen, megoldottam, hogy ne legyenek kiváncsiskodó szemek.simán menni fog, ezen ne görcsölj.
A géppel fejés pl.nekem nem jött be.párszor csináltam, de úgy szétszedte a mellbimbóm, ugy fájt tőle, hogy majd bekakkantottam.szóval azonnal abba is hagytam, és kézzel fejtem,gyorsabb is volt, és egyszerűbb is.Még jó, hogy nem vettünk fejőgépet, kölcsönben volt.a guta meg is ütött volna, ha ennyi pénzt kidobok az ablakon.
Bettyna!
igen, nagyon cuki az osztály, és nagyon szép kismama vagy.
emmalena
 
 


szégyenlősség...bocsi elírtam, de ciki :oops:
emmalena
 
 


Ildi - Köszi a nevükben is és a pocidicséretet is. :lol: Én készítettem nekik, névre szóló "Boldogság üveg", amiben gyűjtögethetik a szép emlékeiket és ha rossz kedvük van, csak le kell venni a polcról és már árad is belőle a jókedv és a kacagás. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Sziasztok!
Nem tudok mindenkinek írni, mert baromi fáradt vagyok. Hosszú és sz@r napom volt.
Amikor vittem vissza az autót a férjemnek, belémjött egy koma hátulról. Baromira megijedtem, de amúgy semmi gond nincs. Csak annyi, hogy otthagytam a kocsit és felhívtam a férjem, hogy hol keresse, de én sajnos nem merek újra beleülni.
Szerencsére le tudott annyira fékezni a mögöttem lévő autó, hogy szinte nem is éreztem az ütközést, de a stresszt nem kívánom senkinek.
Utána még megtartottam hat órát....gondolhatjátok, hogy mennyire tudtam koncentrálni.

Ancsa
Nagyon durva amit veled csinálnak. Én mondjuk a helyedben befeküdnék a kórházba, de az biztos, hogy szívultrahangra elmennék.
Egyébként sajnos a szív olyan, amit igazából szívultrahanggal is csak 18-20. héttől lehet rendesen vizsgálni, tehát rendes ultrahanggal korábban nem derülhetne ki ha baj van. Szívultrahang meg nagyon kevés van az országban. Szerintem ne bízz a régi kórházi ultrahangokban, mert azokkal nem lehet szivet vizsgálni. Persze te dolgod, hogy mit csinálsz, de a szívműködés akkor is lehet tökéletes, ha valami gond van a baba szívével. Sajnos tapasztalatból írok, nem szeretném, ha bárkivel megtörténhetne az ami velem megtörtént, úgyhogy légyszi....!

marek
 
 


Jó reggelt Mindenkinek!

Kidobott az ágy, úgyhogy most szépen eszegetem a reggeli müzli adagomat és örülök, hogy ma nem dolgozom. Az idő elég ramaty, de én most nagyon örülök ennek, mert takarítunk és melegben még nehezebben menne.

Emmalena - köszi a bíztatást szopival kapcsolatban, nagyon jókat írtál, tényleg, át is gondoltam a dolgot és igazad van, az anyai ösztönök biztosan erősebbek, mint a szemérmesség.
A fejőgéppel kapcsolatban mindenkinél más véleményt hallottam, valakinek a gépi volt jó, valakinek a kézi és valakinek ugye nem kellett a gép, szóval egyelőre még nem tudom, hogy veszek-e :roll: Most még biztosan nem.
Amúgy még szinte semmit se vettünk, de ma, hogy megtudjuk, hogy fiú vagy lány (legalábbis remélem, ugye itt a fizetős UH-nál mindent megpróbálnak, hogy a babó megmutassa magááát!!! :shock: ), akkor vásárolunk egy jó pár rugit, a Brendonban pedig van nagyon jó bébikád : http://www.brendon.hu/campaign/viewer.a ... tid=127936

nekem ez nagyon tetszik és van törzsvásárlói kártyánk, és itt pont vannak extra pontok, szerintetek milyen a kád? Tapasztalt mamik?

Bettina - téged biztosan imádnak a gyerekek, hogy ilyen kreatív vagy és így foglalkozol velük, ez a boldogság üveg dolog nagyon cuki ötlet volt!!!

Marek - a lényeg, hogy neked nem lett semmi bajod, mi tavaly decemberben karambolóztunk és én azóta parázok a kocsiban, elég nagyot ütköztünk, csoda, hogy nem lett bajunk, a kocsi nagyon megtört, még jó, hogy akkor még nem volt a baba sehol! :roll:

Ancsa - igaza van Mareknak, próbálj meg utána menni a dolgoknak, szívultrahanggal kapcsolatban nincs semmi tapasztalatom és infóm, de biztos megér egy próbát máshol is ránézni a dologra, ahol jobb a gép és specialisták foglalkoznak veletek! A kórházba én sem szívesen feküdnék be, de ha nincs más megoldás? Remélem, hogy minden rendben lesz veletek, szerintem bízz benne, ne gondolj rosszra!!! A pozitív hozzáállás sokat segíthet!

Jaj lányok, én annyira izgulok már a du-i UH miatt!!! :oops: Nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz így látni a babát!!! Zsuzsi - a te UH felvételed nagyon szép, nálunk még biztos nem lesz ilyen husi, inkább madárfiókára fog hasonlítani :)

Szép napot Mindenkinek!

Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi!

Húú, nagyon izgi napod lesz, én holnap megyek, baromira be vagyok sózva, hogy kiderül-e a titok.Mondjuk szép szülinapi ajándék lenne, mert ma lettem 29 éves, ami rémisztő, mert hogy bazi közel van a 30-hoz:-)

a kádat megsasoltam, csuda szupin néz ki, nyálcsorgató, az kétségtelen. Első babámnál, ha lett volna rá pénz, tuti megveszem én is.Most már nem, még ha lenne is rá. Én azt tapasztaltam Ábelnél, hogy azt szeretik a babák, ha a szülő fogja a fürdés közben.mi kaptunk kölcsön, olyan betehető macis babatámasztékot, na az első másodperc mulva kikészült tőle és követelte vissza az apa erős nagy kezeit.akkor érezte magát biztonságban. Igy az ezer ft-os kád tökéletesen bevált, vettünk 500 ft-ért egy hőmérőt bele, majmosta, amivel pár hónap elteltével imádott játszani.Amikor meg már biztonsággal ült, átszokott a nagy kádba, persze ha otthon zuhanyozó van, az bonyolultabb.
De lehet, hogy a te babád imádni fogja, ki tudja, minden baba más.Én reménykedem, hgy a 2.babánk hasonló lesz mit Ábi, mert akkor mi is gyakorlottabbam tudnánk kezelni.:-)
emmalena
 
 


Boldog Szülinapoooooot Emmalena!!!

Kép

Előre is drukk-drukk holnaphoz!!!

Én júliusban leszek 30 :lol:

A kád nagyon szép és nem is drága, ha 1500 az ajándék pont, azt ugye levásárolhatod, tehát a kád 5 e ft. Max. ha nem jön be neki, akkor eltesszük, amíg nem lehet ülőkádnak használni! :wink:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi!Nagyon drukkolok és kiváncsi vagyok!!!!Várjuk a képeket!! :wink: :wink:

Emmalena!Nagyon boldog szülinapot!!!!!

Ancsa!Mire alapozza,hogy elvetélhetsz?Nekem Zsófi nagyon nyugodt baba volt a hasamba ez olyan ygerek függö lehet mozog csak még nem olyan erös,hogy érezd.Nem lehet?Remélem kiderül csak tévedtek a szívével kapcsolatban.Neme szerintem lány!!!Csak mert nekem most egyből rávágták,hogy fiú mert ott a zacsi(golyok még nincsenek majd a 28.héten)meg a fütykös.Zsófinál azt mondták vaéószinü kislány.Te mit szeretnél?Persze egészsségen kívül.

Sz.Bettyana!Nagyon édes az osztályod és a pocid is :lol: :lol:

Babakád:Én tapasztalatból tudom ne vegyetek drágát mert lehet nem sokáig használjátok.Nálunk Zsófi 6hónaposan már nagy kádba fürdött mert élvezte a nagy helyet.A brendonba most egész jó akciók és kuponok vannak az anyák lapjába.Aki városba lakik és sokat utazik busz,metro..stb annak most ajánlóm akciós a Peg-Peregi Ariana 5kg babakocsi nagyon könnyü és klasz :D

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Köszönöm a köszöntéseket :D
megpróbálom nem drámainak felfogni ezt a 30-hoz közeli dolgot...:-)
Kata! Igen, Ábi is hamar átment a nagy kádba, de ismerek olyan gyereket(sógornőm nagyobbik lánya) aki még 3 évesen is ragaszkodott a kis kádhoz.nagyon baba-gyerekfüggő a dolog.
Az én kisebbikem ma éjjel nagyom élénk volt.azt az oldalamat rugta, amin feküdtem.és nem is akárhogy.időnként betalált a hólyagomba is.szóval, rosszul aludtam, pedig az első terhességnél ilyen gondom nem volt.végig úgy aludtam mint a bunda.remélem ez csak átmeneti.
emmalena
 
 


Ancsa!
Ez hasonló mint az én szitum volt, ne aggódj! Ha azt mondják akkor be kell feküdni! :( Kapsz magnézium infúriót ha ott is lesz pocifájásod, vagy görcsölés. Nekem attól elmúlt!
Most nem néztek méhszájat??? Nem lett rosszabb???Mikor kell befeküdni?
Nagyon drukkolunk majd! Nem lesz gond!Az megnyugtató hogy a baba szívverése jó! :lol:
Hát hogy a dokid így nézte meg anemét, arra nem tudok mit mondani-elég hülye vicc :evil: ! Mit szórakozik? Inkább mondta volna azt hogy még nem biztos, vagy nem tudja! :evil:
Fel a fejjel, puszi! :lol:

Boldog szülinapot Emmalena! :lol:

Mellesleg: Ti kenitek a ciciket valamivel? Én most már napi2x testápolózom, hátha nem nyúlik meg nagyon! :roll: Azt mondják hogy a feszesítő krémek ártanak, ez igaz???? :shock:

Remélem nekem is lesz tejem, nagyon szeretnék szoptatni! :D Anyukám nem tudott, és ettől parázok én is! :?
Ez genetika szerintetek???

Bettyna...szép a pocid! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Lovaszkata!

Szerintem nem genetika.Anyukámnak szó szerint egy csepp teje sem volt.ezzel idegesített a kórházban, hogy akkor tuti nekem sem lesz, mert mivel császáros voltam kicsit később jött meg a tejem.De aztán annyi lett, hogy azt sem tudtam hova tegyem a cicimet.tele volt, fagyasztottam is le, amellett, hogy a pici fiu hatalmas zabagép volt:-)
szóval ne aggódj, nem jelent semmit, ha anyukádnak nem sikerült, neked fog:-)
emmalena
 
 


Az én anyukám kb. 2 hónapos koromig bírt szoptatni, majd két húgomnál dettó, mert elapadt a teje, aztán tápszert kaptunk és mégis mindhárman nagyon egészségesek vagyunk és rendben is voltunk kicsinek is, szóval ne aggódj, amúgy szerintem ez nem örökletes!!!

Én vettem babaolajat és azzal kenem magam, cicit és egész testet is, mert nagyon száraz a bőröm, viszont ebből elég kétnaponta, mert nagyon ápol, illatmentes is, mert még mindig nem bírok minden testápolót, bár már néha bírok parfum-özni, de amúgy szinte semmilyen illatot nem bírok elviselni, valszeg nem jó a babának vagy nem tudom. :?

Kata - megpróbálok majd feltenni képeket, bár itt ugye dvd-n van az egész mozi, de kérünk külön képet is, csak ha beszkenneljük, az nem lesz színes :? Talán kérünk cd-re is képeket.

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Boldog Szülinapot Emmalena!!!

Kata-ha befeküdnék, nem kapnék semmit sem, mert megmondta az orvos, csak megfigyelnének, semmi más....

Akkor fekszem be, amikor csak akarok, rám bízta a döntést
ha rosszabbul leszek, bemegyek, de addig nem, mert most sem vagyok rosszabbul mint pl 5-6 héttel ezelött, és akkor érdekes nem akart befektetni :roll:

Nem nézte meg a méhszájat, de nem is az a doki volt, aki engem szokott vizsgálni, mert szabin van.
Ugyhogy majd vissza akarok menni ahhoz, aki engem szokott vizsgálni :roll:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok lányok!
Ritkán írok, mert mire megfogalmaznám a problémám, már valaki leírja, de mindig olvasok. :-)
Kissé megkésve (mert ha Apa programozó, az csak természetes, hogy a számítástechnikai cuccok nincsenek bedugva, telepítve, stb. :) ) , de mellékelek egy pocakfotót, azt hiszem, méretügyileg valahol a középmezőnyben vagyok.
Mi holnap kapunk egy sztetoszkópot, majd beszámolok róla, mit hallunk vele. Remélem, ezzel Apa is részese lehet az eseményeknek :)
Most hétvégén lesz egyébként a baba-mama expo, mi holnapra bejelentkeztünk 4Ds mozira is :D
Elsőre (12 hetes) fiút jósolt, azóta 2* (16 és 20.) mondta a doki, hogy kislány, így remélem, a holnapi másik dokis mozi minden kétséget kizáróan igazolja az ő véleményét. Azért jobb tudni, hogy rózsaszínben vagy világoskékben álmodozzunk -e. :)
Én elkezdtem járni kismamajógára, már két "előadónál" voltam, és bizony volt különbség- de összességében elmondhatom, hogy érdemes elmenni. Terhestornára Ti jártok? Annyi ellenvéleményt hallottam, így nekem egyenlőre esélyesebbnek tűnik egy DVD torna, mint egy csoportos-edzés.
Szoptatás: nálunk a Bátyám 6 évvel idősebb, anyu nem tudta szoptatni (kisebesedett, nem volt elég tejci), engem pedig igen. Valószínűleg tehát az is fontos, hogy rendesen elmagyarázzák, mi a teendő. Az egyik kollegámnak pedig nem akart elindulni a teje, de nem hagyták abba a próbálkozást (így az első héten még fogyott a kis babó), de aztán beindult, és ha nem is elegendő (pótolni kell), de azért valamennyi anyatejhez hozzájut a gyermek. Remélem, jó védőnőhöz kerülünk majd.
Mindenkinek szép napot, kellemes pocaknövesztést!
Ancsa, szurkolok Neked!
Marcsi


[=http://tickers.families.com]Kép[/url]][img]


[/url]

macianyu
 
 


Hümm, a képet mértezeni kell, így Apával még kell egy gyorstalpalót is tartatnom. :P
Szol a képpel sietek, talán a következő kép-hullámhoz már én is csatlakozni tudok... :shock:

macianyu
 
 


Az én anyukámnak annyi teje volt,hogy rajtam kívül még 4gyereket etetett.Nekem viszon nem volt annyi tejem de én is tudtam 8hónapig szoptatni és remélem Zsebit is tudom mert Zsófi egyáltalán nem beteges sőt nagyon erő az inmunrendszere.

Ancsa!Nem tudom te,hogy vagy vele de én csak a saját dokimba bizok, szerintem várd meg a saját dokidat aki lehet teljesen márt mond és nem is kell befeküdni meg az a doki csak ilyezgetett.Sok azért csinálja,hogy elcsábítson én az ő zsebét tömjed ne akit választottál :?

Nálunk Kecson az Uh-t genetikus csinálja a kórházba a gépük nagy felbontásu és ha baj van azonnal észrevezsik.Én nem is járok külön uh-re mert a dokim és a kórházi uh specialista is megnéz.Mind a kettő több mint 30éve vannak a pályán.Én ahogy itt olvasgatom máshol főleg pesten nem ennyire alaposak ha akkarod,hogy biztonságba legyél 10ezres vizsgálatokra kell menned amit magadnak kell ki keresned és intézned engem ez kiakaszt :evil: :evil:

Ildi!Hányra mentek?

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Hát ha fél évig tudnék szoptatni, én már annak is nagyon örülnék! :lol:

Ancsa! Szerintem is várd meg a dokidat, és ő hozzá menj el. Feküdj sokat, nekem is azt mondták. Sok a ásványvizet kell inni, az is segít!
Feküdj oldalt, jobb vérellátása van úgy a babának :lol: Beszélgess vele, mond el hogy szereted és hogy maradjon még bennt. Pozitív gondolatokkal tereld el a figyelmed!-ezt nekem a kórházban egy kedves szülésznő mondta! :lol:
Nincsenek is görcseim azóta! :lol:
A szívultrahangra azért én elmennék, a dokid lehet be is utalna(az nem kerül pénzbe) ha elmondanád hogy aggódsz! :lol:

Mindenkinek szép napot! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Kata - 16:20-ra megyünk, ide : http://4dultrahang.hu/

Remélem megtudjuk, hogy fiú vagy lány, és eldöntöttem, hogy fizetünk 3 e-rel többet és akkor nézzék meg rendesen a gyereket!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Igen,mindenképpen akarok beszélni azzal az orvossal,aki eddig kezelt.

csak még szabin van :wink:

Vigyázzatok magatokra!

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztooook!!!
Megjöttünk, minden rendben, 20 hetes 1 napos a méretei alapján, az ülőmagassága 15,43 és 292 g :lol: Mindent megnéztek rajta, jó kis hely, barátságos, minden oké és most jön a legfontosabb: LÁÁÁÁÁÁÁNY!!! :lol:
Nagyon aranyos volt, bár fejjel lefelé volt végig és a kis fejét-arcát belefúrta a méhlepénybe, a nőci ügyeskedett, míg a végén láttunk valamit, fel is teszem mindjárt! Amúgy az első pillanatban megmutatta magát! A kis puncis!!!
Szóval lehet a soromat a táblában rózsaszínre festeniiii!!!

Kép

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?