Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

nagyon szépek a képek minden picurról.

Én csak ámulok és bámulok miket csinálnak már.

Kuszás forgás nálunk is megy, de mászástól még messze vagyunk.

Második fogacskája jön Kittinek.

Pusszancs!!!! Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


Sziasztok!

Még le vagyok maradva az olvasással.
CSak arra akarok reagálni, amit Ágnes írt.
Apor május 5.-n állt négykézlábra és május 26.-a óta mászik. :)

Ti mit tennétek, ha Down kóros lenne a baba és még odabent kiderülne?

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Én Barninál már nem emlékszem rá, de sokáig csak hibilimbizett, és sokáig előtte fejen túrta magát, és szintén sokáig hátra fele ment. :-)

Anika, ez nehéz dolog. Más erről így beszélni, és más ezt megélni. MÁsképp gondolkodik az ember, ha vele történik. ÉN azt mondom elvetetném, de ha ott lennék nem tom hogy reagálnék. Főleg hogy én még a nyitott szájpadlásos kutyát is felneveltem, másfél 2 óránként gyomorszonda, 3hósan műtét... szóval én azt mondom, hogy nem tartanám meg, de erre nem vennék azért mérget....:-((( de ilyen sose legyen...

Tusi, pénteken! CSak babatali, néhány szomszéd, más csetelős ismi, babauszis ismi. Talán Dytt tud innem most jönni. Remélem!!! Jó lenne, majd megyek, és teherautó tilalmat stoppolok!!! Egyébként meg csak nyugodtan bízz magadban!!! Nekem amikor megkaptam a jogsim, Szentendrén vizsgáztam, akkor rögötön a párom mercédes Sprinterjével mentem be PEstre!!! szóval csak nyugi, tökk egyszerű kijönni! Meg egyébknét is úgy fogsz bízni magadban, ha elindulsz. Hajrá!!!

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 

 
 

Sziasztok!

Down-kór: szerintem sem szabad megtartani ilyen magzatot, ha időben kiderül, akármilyen nehéz döntés. Mert utána neki lesz rossz az a kb 20 év, amit leél, meg hát a családot is nyilván megterheli.

A 12. heti ultrahangon - ha jó a felbontása - állítólag 40% biztonsággal ki tudják szűrni. Egyrészt ugye nézni kell a tartóredőt, másrészt arra is rá kell kérdezni az ultrahangon, hogy látszik-e már az orrcsontja a babának!!! Ezt sokan nem tudják. Ugyanis a Down-kóros babáknak egy-két héttel késöbb jelenik meg az orrcsontja. Tehát ezt csak a 12. héten lehet nézni, ha el van számolva a terhesség, akkor nem jó. Utána pedig a combcsont hosszából lehet valamennyi következtetést levonni: a Down-kóros babáknak rövidebb a normálisnál. Egyébként van nagyon drága vérvételi lehetőség, ami állítólag 99%-ban kiszűri. És akkor így elkerülhető a magzatvíz mintavétel.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Anita
Honnan jött ez a kérdés? Van valaki az ismerőseid között???
Én nem akarok ilyen rosszra gondolni, hogy mi lenne ha...

Kép
dytt
 
 


Sziasztok!

Down-szindróma: sajnos én pont egy olyan lánnyal kerültem egy szobába, akinek down-kóros lett a babája. És a szülés utáni nap tudta meg!! Az AFP-je a határon volt, ezért elküldték két genetikai vizsgálatra, amik negatívak lettek, így az amniocentézist nem mondták neki, hogy csináltassa meg. Borzasztó érzés volt, ma is sokat gondolok rájuk. De, ha lehet ilyet mondani, szerintem a lehető legjobb családba született a baba, fantasztikusan kezelte a lány a helyzetet.
Vendég
 


Sziasztok!

Képzeljétek egyre inkább kúszik a berti, pár napj amár gyanús, először csak fent a laminált parkettán de ma reggel már egyértelműen kúszott itt lent is a szőnyegen.

Anita!

Hát én gondolkoztam ezen a kérdésen, mert ugye én voltam amnion bertivel, ciszta volt a fejében és emiatt. És akkor nagyon sokat kutakodtam a neten is atémában és volt egy topik, amit egy nagyon kedves anyuka nyitott, aki épp 3. gyermekét várta akkoriban. Tarkóredőtől kezdve minden rendben volt nála, csak egy minimálisan lett az AFP-je alacsonyabb, plusz a kor ahogy elmúlt 35, emiatt elküldték magzatvízvételre és beteg lett a babája, megismételték a magzatvízvételt, mert az Uh-on semmi nem látszott, az első rossz eredmény után 4D-n is megnézték és ott is tökéletes babának tűnt, orrcsont is rendben volt, de a 4D csaj is megmondta hogy nem szűrhető az enyhe down kór UH-al.
Végül úgy döntött nem tartja meg és nem tudom elítélni, azóta született még egy egészséges kisfia. És tudjátok ott akik amnioóra vártak annyi lány volt, volt akinek nagyon extrém alacson yvolt az AFP és semmi gond nem volt, másnak meg ahogy írtam egy minimálisan alacsonnyal is baj lett. Volt aki megcsináltatta a kor amiatt azt az ominózus híres drága vérvételt, ahol kihozták neki hogy 97% hogy beteg a babája, amnio és semmi baja a babának (én megjegyzem az ottani tapasztalatok alapján kb pénzkidobásnak tartom azta vérvételt).

Na megyek mert Berti nyekeg, és lassna indulnunk kell a lelkészhez megbeszélésre.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


)Sziasztok!


Köszönjük szépen az együttérzést! :lol:
Tej: Igen szoktam fejni is napi 1-2 alkalommal, de így is csökken. Sőt egy pár napja nem is nagyon hajlandó mellből szopni, vagy csak keveset. Ezért is kell fejnem. De lehet, hogy a fáradtás miatt csökken.

Ugyanis 2-3 napja folyamatosan nyűgös a drágám. ez most elég nehéz időszak :twisted: Ja és csak anyaaaaaaa, anyaaaaa és öl :twisted: Én meg nem hagyom sírni(nincs szívem hozzá, puhány vagyok :lol: De majd visszatér a régi szép időszak :lol:

Ez azért gáz, mert egyrészt tanulnom kellene a szombati vizsgámra, másrészt szombat du. díjkiosztó ünnepségre vagyunk hivatalosak.(apósom kap díjat)+ utána állófogadás lesz. Nem tudom, hogy mit fog alkotni, kicsit tartok is tőle :lol:
Nyafi dehogy haragszom a véleményedért.

Dowv-kór:Én, ha időben meg tudnám elvetetném.

Ja akartam írni , hogy láttam egy filmet: A legkisebb gyerek az apja ágyán ugrált kora reggel. aki félig mérgesen, félig szeretetteljesen nézte a gyerekét. A legnagyobb püfölte az fürdő ajtót, hogy jöjjön már ki a középső és közben az anyának ordíbált, hogy szóljon már rá.Na én már ilyenekre vágyom :lol: :lol: Hülye vagyok? Ezekért is szeretnénk nagy családot.

Ági: A barátnőm lánya(szintén Ági :lol: )már 6-7 hónaposan állt,(a védőnő ki is volt akadva) és nagyon hamar ment is. És semmi baja nincs, most 1,5 éves.

Barnus: Készítsetek fotókat a buliról, ha lesz még, legközelebb mi is szívesen mennénk :lol: (csak nem egy ilyen fársztaó hét után, meg vizsga előtt)

Manó:Méheket legyőztétek már? :lol:

Babuci:Időben, mikor adod neki a kajákat?

Hétfőn negyünk kontrollra a szívével, drukkoljatok!

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok!

Csak gondolkoztam, mert ismerek egy Down kóros 60 éves embert, aki nagyon boldog most is és mindig szerető család vette körül.
Én mindig azt gondoltam, hogy elvetetném, de mióta ismerem, nem is tudom. Látom, hogy boldog és ezt elvették volna tőle. 1945-ben született és 42 éves volt az anyukája. Van két nővére, már csak az egyik él, aki a gondját viseli. Ő a férjem nagymamája egyébként. Nagyon kedves, művelt ember, iskolába is járt, csak lassabban tanult. Tudom nem igen hiszitek, de valóban művelt, a zenéhez jobban ért mint én. :) Szóval az ő esete gondolkoztatott el. Mikor babát vártam eszembe sem jutott, hogy beteg lehet. Sokszor arra gondolok, hogy csak akkor vetetném el, ha az élettel nem egyeztethető össze a betegsége, úgy értem fájdalmai lennének állandóan, vagy nem tudna járni stb.
Lafie- az a lány hány éves volt? úgy tudom a fiatal és az idősebb Anyukák veszélyeztetettek.
Én nem csinálnék magzatvíz mintavételt. Nagyon veszélyes a babára nézve és miért is lenne beteg? :)
Amikor az AFP meglett azt mondta a védőnőm, hogy tökéletesebbet festeni sem lehetett volna, aztán megszületett Apor és kétszer 10 pontot kapott az APGAR-on. Azt hiszem nekünk kell b1zni a kisbabánkban. :)

Megyek ma baba mama találkozóra itt Temesváron. :)

Apor is feltérdel 2 napja, nem tudom mondtam e.
Még nem olvastam el mindent, jlentkezem még.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Mona

Én is nagy családot szeretnék. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


sziasztok4

Lányok tudtok segíteni?????????
Van egy barátnőm egy nappal előbb szült, mint én..azóta nem alszik SEMMIT!!!! Csak Sinlacot iszik a babája, zöldség-gyümi kevéske, ennyi..és napi 900 ml vizet!!! Ebből éjjel 400-at...az anyjA már tök kivan, a dokija meg azt mondja ez tök normális..szerintem meg nem..
Valami jó tanácsot nem tudtok adni? :shock:
ja és nem mellesleg egész nap ahogy írta "nyekereg" a baba, éjjel meg "üvölt"...

Kép
dytt
 
 


Sziasztok,

Rég voltam, de vagyunk!!! Sok a munka a férjemnek, nem nagyon tudok megint ideférni. :cry: Most épp nincs itthon. :wink:

Amúgy jól vagyunk, gyorsan írok is. :wink:


Fúúúúúú, csak ámulok és bámulok, hogy milyen ügyesen már a babák, kúsznak, másznak, felállnak…jönnek a fogak…!!! Tök jóóóó!!!! :lol: :lol: :shock: :P :P
És tök jók a képek, úgy szeretem nézegetni őket, mindenki édes, most nem emelnék ki név szerint senkit, ha nem baj…! :oops:

Fog
Még nálunk sehol, pedig minden nap nézem.

Kaja

Egyelőre tízóraira kap szopizás után egy kis gyümit, meg ebédre főzeléket. Amúgy kis pufi lett a pofija. Most 7,70 kiló körül van, és az utóbbi két hétben kb. csak 10 dekát hízott… nem tudom mi van most….???!?! :roll:

Forgás, mozgás
Úgy döntöttem két hete én is, hogy elviszem Dévényre, mivel addig Dorka sem forgott (4-5x összesen addig ide is oda is), és nagyon-nagyon utált hason lenni.
Már 2x voltunk Dévényen, és rögtön az első masszázs utáni héten tök sokszor hasra fordult, kb. napi 10-15x! Csak lestem! És most már hason is elvan, nem csak két percig, hanem már 10-15 percet is elvan!!!! Annyira örülök, és eleinte tök furi volt őt hason látni… :wink:

Nyár
A meleggel mi is küszködünk, főleg, hogy tetőtérben lakunk! A légkondit tavaly szeretettük be (mikor még a pocakomban volt) , de meg még nem merem ráindítani Dorkára. Éjjel nyitott ablaknál alszik-alszunk (egy szobában még), egy rövidujjú body és egy kis vékony naci van rajta, és alig-alig takarom be a derekáig… borzasztó meleg van!!! Imádok tetőtérben lakni, de nyáron katasztróra! Légkondi nélkül nem bírnám már, vmit majd ki kell találni Dorka miatt. :roll:
Akinek van, az hogy oldja meg? Vagy ti bekapcsoljátok? :?:
Naptejet már én is használok nála, a férjem vette, 50 faktoros, és több mint 4000 volt, elég húzós! :twisted: Lehet, h legközelebb megkérdezem ezt a gyógyszertári kutyultat is.

Nyaralás
Ki hova megy?
Úgy néz ki, mi Balatonfüredre megyünk, egy ismerős apartmanjába. Kicsit félek az úttól, meg a máshol alvástól a csajszi szempontjából, meg hogy majd hogy tűri…de hát egyszer el kell indulni… :roll: :wink:

na még pár kép...

meg küldök Tusinak is, a méret mi legyen? Bocs, lehet, h már 100x írtad... :oops:
És álló v. fekvő kép legyen inkább?

Kép Fülbevaló... Kép ismerkedés a cserivel...

Kép Kép

üdv

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Sziasztok!

Dylkai! Gyönyörűséges Dorka baba! A cseresznye nálunk már tuti a szájában kötött volna ki, mindent megkóstolna.
A képet gondolom nekem akarod küldeni, nem Tusinak! :wink:
A pofikás álló, a hasalós fekvő legyen, ha lehet. Méret:200*160 babanet11@gmail.com

Dytt! Hát nem lehet könnyű a barátnődnek. Sajna ötletem nincs, de szerintem sem okés ez így.

Anika! 32 éves volt a lány, tehát egyáltalán nem idős.
Vendég
 


Hali,

köszi a gyors választ Lafie.
jajj, hát persze hogy neked kell küldeni, de dinka vagyok! :wink:

Még egy hasalós képet ma-holnap csinálnom kell, mert amik vannak, azon Dorka igen szerencsétlen, keserves arcot vág...mint aki uuuuutál hason lenni...! :P

És! Mi is 2-3 gyerkőcöt szeretnék...jó lenne ha tele lenne gyerekzsivajjal majd a házunk! :)
Ki szült egyébként császárral? Mit mondott a dokitok, mennyit várjatok a következő gyerkőccel? Nekem min. fél évet mondott, de egyik császáros barátnőmnek meg más doki 1 évet. :roll: :? Én nem akarok sok korkülönbséget köztük, hogy együtt nőhessenek fel.

jajjajajjjjj,
nem győzöm hátára fordítani a csajszit, úgy belelendült a forgásba. De még vissza nem megy neki. :?
Akinek mászik a babája, az egész nap utána lohol? Nagyon necces? Vagy hogy van ez? El sem tudom képzelni, mi lesz, ha elindul. (Járókát nem akarunk. (mondjuk el sem férne))

üdv

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Sziasztok!

Bocs a zavarásért a januári topicból néztem át, mert olyan kíváncsi voltam, hogy mi lesz velünk 2 hónap múlva! Nagyon izgi! És milyen ügyesek a babák! Fú de várom már!

Dylkai: légkondi, tetőtér: nem tudom, hogy a légkondi pontosan hol van, vagy hogy működik a lakásban, az egész lakásra vonatkozik, de az jutott eszembe, hogy mi lenne, ha este lefekvés előtt bekapcsolnád, lehűtené a lakást éjszakára, addig sétálnátok vagy kint lennétek a levegőn (nekem amúgy is bejött esti hiszti elekrüléséből az esti levegős séta), így nem találkozna a gyerek a működő légkondival. vagy ha lehet, akkor kimenni abból a helységből ahol működik.
Egyébként a légkonditól két baj lehet: 1. én belázasodtam, mikor közvetlenül rám fújt, 2. izzadó testet ne hűtsön. Más probléma nem lehet, ne félj!
És szerintem a nyaralástól se félj! Ha magabiztos vagy, akkor a baba is érzi és nem lesz gond.

Szeretnék még benézni hozzátok, mert úgy látom ti is jól megvagytok és olyan jó látni, hogy mi vár ránk.

És hajrá nagy család! Én már most be vagyok zsongva, hogy akarom a következőt :)

Ja és Down: tőlünk két csaj volt a pénzes vérvételes vizsgálaton és mivel túl voltak a 36-on így automatice bekalkulálta a gép az eshetőséget, hát gondolhatjátok, hogy mit éltek át az amnio-ig...

Ja és egy kérdés (bocs hogy ennyit zargatok): Marcusom 2-3 hós koráig gügyögött, de most 1-1,5 hónapja csak dünnyög... csak akkor gügyög, ha van valami a szájába. Volt ilyenre példátok? Vissza fog térni a dumálója?

Köszönöm és bocs a zavarásért!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok!

Dytt, nekem sem tűnik normálisnak a barátnőd gyerekének az étkezése. De szerintem inkább orvost (egy másikat) kellene megkérdezni ezzel kapcsolatban, mert ha sír éjjel-nappal, akkor biztos nem jó neki sem ez az étkezési rend. Valaki csak tud rá megoldást. Tápszerből próbáltak többfélét? Hátha valami másfajta bejönne neki? Pl. a BEBA? Az a finnyás babáknak is be szokott jönni. Meg persze a gyerek nyilván érzi is az anyukáján a feszültséget, így már őt az anyukája sem tudja megnyugtatni, és ez gondolom tovább rontja a helyzetet.

Down-kór: nekem nagyon alacsony AFP-m volt, és ezért, meg az életkorom miatt magzatvíz vételre akartak küldeni, de én nem mertem, nehogy elvetéljek egy egészséges gyereket. Helyette elmentem a bioenergetikusomhoz, aki azt mondta, hogy nem lát problémát, illetve voltam egy pszichoanalitikusnál, vagy nem tudom kinél, ahol meditálni kellett a segítségével, és a "lelki szemeim előtt" megjelent Csabi, és megmutatta, hogy fiú lesz, és hogy egészséges. Ez utóbbi most sem tudom, hogy tényleg igaz volt-e vagy sem, minden esetre ezek után én már nyugodt voltam a terhességem alatt. Mert ok, hogy pozitív gondolkodás, de azért vannak dolgok, amiben szeret az ember biztosra menni.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Konkri, én is benézek néha más topikokba! :lol: Az én fiamnál is volt, hogy abbahagyta hetekre a gügyögést. Azt azért ellenőrizd, hogy jó-e a hallása. Ha igen, akkor ne aggódj, majd megint jön gügyögős korszaka!

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Dylkai: Nálunk a régi lakásban épp az Emma szobájában volt csak légkondi, mert régen az volt a hálónk. ha be lehet úgy állítani hoyg ne telibe rá fújja be lehet kapcsolni, én hazsnáltam Emmánál sokkal jobban aludt pl délután ha ment, ott panelban laktunk, hát ahhoz képest a tetőtér most még hűvös.

Nekünk épp holnap szerlik a gyerekszobába a légkondit, én használni fogom, persze ésszel, remélem berti semlesz rá érzékenyebb mint Emma.

Dytt!

Hát két eset van, vagy kifogott egy morci bébit, bár nekem Emma legalább éjjel aludt, nappal nyekergett, és ő is rengeteget ivott csak teát. Vagy nem, és valami baja van azt jelzi, ennek érdemes lennei utána járni. A sok ivás lehet pl cukorbetegség jele, egy vérkép semmiképp sem ártana. A teljes Uh-on gondolom már túl van, mert azt már rutinszerűen csinálják. Ha ez a kettő okés, akkor lehet csak kifogta. ha ölben van a baba akkor is sír?

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Dylkai!

Milyen kis göndör Dorka baba, nagyon szép:) És igazi szép kék szeme van neki is :wink: b

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Hali,

Köszönöm a dicséreteket…olyan büszke vagyok ám rá! (mint mindenki a sajátjára) :lol:
Igen, sokan mondják, hogy szép kék szeme van! De nekem a szép sötétbarna szem is tetszik, nekem is olyan van. :wink:

Köszi mindenkinek a légkondis tippeket is. Fogjuk használni persze ésszel, ha már egyszer van! :wink:

Konkri,
Nézz be máskor is! Ha van időm, én is bele-bele olvasok az augusztiakba és a szeptemberiekbe, tök érdekes látni, hogy nemsokára a mi babáink is ott tartanak majd! :lol:
A dumálásról meg: nálunk is időszakok voltak: az elején tök jól elgütyögött, ez elmúlt, aztán jött a nyálfújkálás ezerrel, az is elmúlt, aztán volt síkításos korszak, most meg megint a nyálfújás van, de kicsit másképp, most a nyelvét is kidugja és habrüüüüü-zik ezerrel meg kezdi formálgatni a kis száját…olyan édi….!!! Szóval nem kell izgulni. :wink:

Csajok, lelkes fényképezős anyukák!
Beneveztek a babazene cd-s fotópályázatra? Én asszem majd fogok felrakni képeket. Csak annyi van, hogy nem győzök választani... Ti is ennyit fényképeztek? Vagy én vagyok csak ilyen "abnormális"? (előző hónapban kb. 1200 kép készült... :oops: :oops: :oops: nem győzöm törölni a nem túl jól sikerülteket... :oops: :shock: :roll: :oops: :oops:

na lépek, lassan fürcsi

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Köszi Ágnes! A hallása jó, már kétszer voltunk vizsgálaton, majd 6 hósan megyünk megint kontrollra, de tuti hogy hall, ezt tapasztalom :), a porszívóra, fűnyíróra abba hagyja a sírást és elalszik :) , de komolyan - reagál hangokra.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Dylkai, köszi Neked is a nyugtatást. Valahogy én is a korszakra tippeltem, de ez most az ő kis életéhez olyan hosszú korszak :)
Amúgy nem vagyok egy paramama, mert hiszem azt, hogy ezzel is nyugisabb az élete/tünk.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok!!!

köszi a tanácsokat, továbbítom..

képzeljétek ma minden ment ugyanúgy mint máskor, etetés, játék alvás ilyesmi...a fürcsi is..
DE amikor 20 órakor etetni akartam, pont mint máskor csak úgy záporoztak a könnyei, gondoltam majd megnyugszi és eszünk, mostanság alig akar este enni..de nem! Olyan keservesen sírt, abbahagytam a próbálkozáast, gondoltam nyugodjon meg, az ölemben lesz pár percig aztán folyt köv..és elaludt...vacsi nélkül...MOST MI LESZ??????????? 16 órakor evett utoljára...

Kép
dytt
 
 


A szeptemberi topicban rakta fel valaki ezt a linket, onnan loptam el: :oops: 8)

http://www.babaszoba.hu/services/recipe

De tök jó, mert pont ma gondolkodtam, miket adhatnék még Dorkának, amit én is elkészíthetek, és nem bolti.

Dyt,
gondolom Boni majd felébred, ha éhes lesz...vagy már fel is ébredt?! Nyugi, ne pánikolj! :wink:

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Sziasztok!

íRtam egy csomót, erre lefagyott :?
Dytt majd felébred, ha éhes lesz :lol: Balázs is csinált ilyet, az ínyére ráharapott, és utána nem akart enni... fogzás... sztem :?

Dylkai , nagyon szép a kisasszony!!! jók a cseris képek

Lányok, ma voltun Pesten, leraktuk az autót Kőbányán és gondoltam, végre metrózik, villamosozik BArni. Két barátnőmmel és 3 gyerekkel... áááá soha többet! :lol: Minden elismerésem azoknak akik egyedül mennek, nem mindenhol van mozgólépcső, a nagy babakocsit cipelni, plusz a két törpetalpú ááá, borzalom.... Borároson vásároltunk, van egy nagyon jó olcsó adidas bolt, ha vkit érdekel. Én nem vagyok márkamániás, de nagyon jó áron vannak dolgok, így vettem én is egy melegítőt BArninak.
Aztán mekiztünk, és csajok nem hiszitek el , de az egyik alkalmazott körberajongja Bazsit, kérdi mennyi idős, aztán Manó kedvenc kérdése! " ugye nem szopik már" de mondom igen, de már eszik egy üveg kajót, erre a nő" ekkora gyerek még mindíg szopik" na nyeltem egyett, inkább nem szóltam, de nagyon kiakadtam!!! Erre a bnőm szól, ha a picsa tudná, hogy még az én fiam is szopik(22 hós) :-)))))))

Egyébként jó volt, a srácaimnak egy mukkja nem volt, reggel 9től Bazsi du 5ig volt hordozóban, a mekibe vettem ki csak egy pelenkázásra... Barni jött szépen, sehol nem kellett felvenni, és!!! a mekibe a wcbe kakilt!!! akkor mondta, hgoy anya haza akarok menni, akkor tudtam vmi gáz van, és gyors mentünk wcre. Annyira cuki volt:-) pedig rajta volt a pelus, nem akartam magammal kitolni, de nem csinált bele:-)) viszont reggel a tápinál kicsusszant az ágyra, és annyira szégyelte magát, nem is mondtam egy árva rossz szót sem...szépen haladunk a szobatisztaság felé. :-)

Konkri, gyere sűrűbben. Mondok jobbat BArni egy évesen mondott szavakat, és utána mintha lenyelte volna a nyelvét semmit nem mondott, csak bólogatott. Aztán elmúlt kettő amikor pikk.-pakk szépen elkezdett beszélni:-)

Na megyek, mától van egy lízingelt fiam hétvégéig, itt van nővérem kisfia. Végre szuperül eljátszanak együtt, de már takarodót kell fújnom:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


még alszik...
2 napja jött ki a fogacskája végre, már érzem az ujjammal..lehet attól van. akkor majd amikor felébrd megetetem és ennyi..köszi lányok!!!!!

Kép
dytt
 
 


Cseresznyét leturmixolva lehet adni 6 és fél hónapos gyereknek, ugye? Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Dyt!
Néha velünk is előfordul, hogy nem vagy csak alig eszik, na ekkor jön az álometetés. Kb. 11kor kiveszem az ágyából, erre egy picit megébred, de nem nagyon, ki sem nyitja a szemét, csak mocorog kettőt. Én meg szépen beleteszem a szájába a cumit. Azonnal el kezdi szopizni, és abba sem hagyja, amíg ki nem fogy. Szóval rajta! Ha még nem ébredt fel magától, akkor vedd ki és etesd meg, különben éjszaka fog felsírni valamikor.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Ágnes!
Szerintem igen, én már adtam. Almával turmixoltam össze.
És kukoricát lehet? Sosem emlegetik, pedig tök fincsi. Ma hozott apu Hippes kukoricás-krumplis-husis cuccot, nem is láttam eddig még ilyet. 5 vagy 6 hós kortól ajánlják. Innen jutott eszembe, hogy jé tényleg kukorica!

Banyus!
"törpetalpúak" :lol: :lol: :lol: Annyira jó, olyat nevettem! Honnan veszed ezeket a kifejezéseket, csak úgy mazsolázok közöttük.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Abortusz kérdés
Nagyon kényes kérdést vetettél fel Anika! Tudom, szinte senki sem fog velem egyetérteni, és ha ne adj Isten valakinek volt már az életében abortusza, azt nagyon meg fogom bántani, de ez az a kérdés, ami miatt bárkivel kész vagyok összeveszni, ugyanis sokan úgy gondolják, ami nem látszik, az nincs is. Szóval az élet a fogantatás pillanatában kezdődik, és nem a 12. vagy 16. héten, és végképp nem a születéskor. Egy élő ember életét elvenni, pedig mi szerintetek? Miért van az, hogy a megszületett beteg gyermeket nem lehet "elvetetni", de a a még pocakban lévőt igen? Mi a különbség? Hogy még nem látjuk? Vagy hogy még nem fejlődtek ki rendesen a szervei? Attól még élő ember ugyanúgy, még ha beteg is. Olyan borzasztó ez. Én, amikor terhes voltam, akkor is mondtam, hogy nem vetetném el, ha beteg lenne, mert magával az abortusszal nem értek egyet, és ez teljesen független attól, hogy egészséges vagy sem. Az én gyermekem, és gondozni szeretni fogom akkor is, ha beteg. Persze, ha valóban kiderülne, hogy down kóros biztos iszonyú lenne, és biztos meg is fordulna a fejemben a gondolat, de nagyon remélem, és nagyon bízom, hogy Isten nem állít ilyen próba elé. Azért is érint érzékenyen a kérdés, mert vallásos vagyok, és tudjátok most töltöttem a 34-et, így mire a köv. baba megszülethet már bele fogok esni a kritikus 35 éves korba. Persze szerencsére a legtöbb nőnek 35-n túl is egészséges gyereke születik, lásd Ágnes és még sokan sokan mások.
Még egyszer kérlek titeket, ha valakit személyesen érint a téma, ne bántódjon meg, ne vegye magára, senkit nem akarok megbántani. Én így gondolkodom, de nagyon sokan másképp látják, én is csak kb. 10 éve gondolkodom így, ha mondjuk 16 évesen teherbe estem volna, én is biztos megtettem volna. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy soha nem kellett ezzel a kérdéssel szembenéznem.

Annyira durva lányok, ahogy írok, megy a tévé a hátam mögött, és épp a Medveczky Ilona nyilatkozik, hogy 4 abortusza volt az élete során, mert sosem szerette annyira az adott férfit, hogy gyereket szüljön neki...

Kép
Kép
tusimi
 
 


Dylkai!

Nekem Bertiről nincs alvós képem azt hiszem, mert hason alszik és hát nem túl jó képeket lehetne így róla szundizás közben csinálni,a kopasz buksijával hátulról fényképezve nem lennénk túl esélyesek :lol:

Era!

Na igen, atömegközlekedés nem egyszerű. De mit csináljon az ember lánya ha béna mint én a vezetéshez :roll:

A kedvenc kérdésem :D De most mondd meg mi köze van már egy vad idegen némbernek egy ilyen intim dologhoz? Jó hogy azt nem kérdezi hogy a férjeddel mit csinálsz esténként :evil:

Tusimi!

Hát ez tényleg nehéz kérédés,alapból én is ellne vagyok, de biztos van olyan élethelyzet ahol megérteném...szerencsére még nem kellett ilyenben döntenem. Egyébként van egy kedves isemrősünk, és képzeljétek ő elkezdett sírni amikor mutattam neki Berti 12 hetes Uh felvételeit, kiderült hogy elvetetett egyszer egy 12 hetes babát még fiatal korában és soha többé nem lett terhes, de nem is emiatt sírt hanem hogy annak idején még nemvolt Uh és ő nem tudta hogy egy 12 hetes baba ilyen fejlett már, hogy már egy igazi kis baba. én egyébként nem is értem miért ez a határ, ismerve az Uh felvételeket és max 7-8. hétig engedélyezném (azzal sem értek persze egyet de tényleg van amikor olyna a helyzet) ha egészséges a baba.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Na nem ébredt fel éjjel, reggel 7-ig durmolt...hát egy vacsi egyszer kimaradt...őt nem tudom álometetni, csak akkor eszik, ha éhes..

tusi
Abszolút abortusz ellenes vagyok...az a pici kis embrió, már él a pocakban, és gyilkosság az én szememben ha elveszik...bocs a durva kifejezésért, én sem akarokl senkit megbántani...volt egyszer egy durva összeállítás az a bortuszról, az embrió "szemszögéből" és hát menekülni próbált, le semn írom, borzalmas volt, szóval ha már megfogant, akor szülessen is meg!!!! És bízni kell az egészségében"
Azokat elítélem akik szexelnek felelőtlenül és akkor hopp...terhesség..én nem hiszek a "véletlenül estem teherbe" mondatba...1000 féleképpen lehet védekezni
Ha meg beteg a baba - ne adj Isten-akkor is él, nem? Biztos borzasztó megrázkódtatás lehet, nyilván ha sem keze-lába nem lenne, vagy valami durva dolog, tehát az élet számára csak csöndes vegetálás lenne, akkor az más sajnos...de a down kór az más...az is kerüljön el mindenkit nyilván..na abbahagyom én is

Barnusanyus
Beszéltem a férjemel, valszeg mennénk holnap..Hova kell mennünk pontosan? Írsz egy privit???? Köszi!

Kép
dytt
 
 


cseresznyés üveges kaja nincsen???? :D

Kép
dytt
 
 


Dytt!

ha tudnád Berti hányszor eszik össze vissza. Egyszer nem kér 6 órát sem, aztán meg kér 2 óra múlva, de hát már nem is említem, ő sosem volt egy óramű baba, és az is tök változó épp mennyit eszik. Úgyhogy ne izgulj, tudják ők mennyi kell nekik. Most olvasom, látod tuti a foga miatt volt akkor.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Dytt!

Nincs sceresznyés bébiétel.

Tusimi!

A kukoricát lehet adni 4 hónapos kortól. berti eleinte nem szerette, de most azt a husisat amit te is írsz azt megette. Hús nélkül a vagyes bébiételekben szokott lenni, pl a kerti zöldségek a nestlétől, meg van másban is, ele kell olvasni az összetevőket.

CD-ket küldjem akkor? Küldesz címet?

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!!

Régen voltam, de a férjem államvizsgázott, és a manóka teljesen rám volt hagyva. NAgyon elfáradtam.

Nem tudom ki írta, hogy a BEBA tápszer bejön mindenkinek. Az én fiam kivétel. Semmilyen tápit nem hajlandó megenni. CSak a cici, meg főzelék, gyümi tejpép. Pedig a vaníliást vettük, szerintem nem is volt annyira gáz az íze, de mégse. ÜVÖLTÖTT!!!

Ja 6 hós adatok: 7550g 70cm, két fog. (DAnika érdekes egy egyén, másodiknak a bal felső foga jött ki!!!) Én meg az alsót kentem neki :?

üdv
fesan
 
 


Dytt, írtam neked, de nem tudom átment e!

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Mona!

Ha minden rendben megy, akkor így néz ki a kajaidő:

6-7 között táp
10 körül gyümölcs
13 körül főzelék
16 körül gyümölcs/tejpép (de ha nagyon meleg van akkor hígabb táp, mert Hanna nem hajlandó inni, így legalább ezzel pótlom a folyadékot)
19 körül táp
22-kor táp

Este 8-9 között alszik el (22-kor álometetés van) és általában fél 7 körül kel. Bár ma fél 5-kor kelt, de csak fél 6-kor másztunk ki az ágyból... :?

Down kór. Nagyon nehéz döntés. Régebben kategórikusan kijelentettem, hogy nem tartanám meg. A férjem is nagyon merev volt ilyenekben, hogy ő beteg gyereket nem tudna felnevelni (nem tudom elítélni. Szabi nagyon jó ember, nagyon érzékeny, de irreálisan fél minden betegségtől). Mióta Hanna megvan, másképp gondolkodunk. Ha beteg lenne akkor is az utolsó csepp véremig védeném és nevelném őt. ÉS Szabi is így van vele.
Nagyon nehéz egy olyan babáról dönteni akit nem ismersz még. Remélem soha nem kerülök ilyen helyzetbe. Jobban mondva nekem Hanna előtt a 17. héten elment egy babám (de ezt már sztem írtam) és sokat beszélgettünk a férjemmel, hogy sokkal jobb így, hogy a természet döntött helyettünk, mint hogy esetleg egy beteg baba lett volna és nekünk kellett volna dönteni, hogy megtartjuk-e vagy sem. De azt a babát is meg kellett szülni és nagyon rossz "élmény" volt, de nem volt más választás. De úgy sztem még szörnyűbb lett volna ha én döntök úgy, hogy nem akarom a babát és megszülöm. Mert sajna ilyenkor már olyan nagy a baba, hogy meg kell szülni...

Dylkai!
De édes Dorka! :) Nagyon szép kislány!!

Kép

KépKép
babuci99
 
 


A héten nagyon meleg volt, felfújtam neki a kismedencéjét és a teraszon fürcsiztünk. Nagyon élvezte :)

Kép

Kép

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Babuci,

de édi Hanna is!!! :P :P
Tök jó ez a kis medencéje, azt hiszem, be fogok én is szerezni egyet. Dorka annyira izzad, szopi közben tiszta víz...meg egyébként is elég izzadós fajta. Apjára ütött...
Ez a medende nagyon tetszik, hol vettétek, és kb. mennyi volt?

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Ja, most nézem csak, hogy pont ma van a hófordulója is Hannusnak! Isten éltesse! :lol:

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Sziasztok!

Babuci!
De jó ez a medence! Honnan van? Mennyibe kerül? Én is szeretnék ilyet! :) És a képek is csodálatosak.

Abortusz
Tusival értek egyet, Babucival és Dyttel. Én sem tudnám meggyilkolni a saját magzatomat! Képtelen lennék rá. A Felvidéken, Szlovákiában volt egy abortuszellenes kampány. Plakátokkal árasztották el az országot, amit nagyon helyesen tettek. Egy orvosi kesztyűn egy meggyilkolt magzat. Borzasztó látvány volt. És a plakátra ráírták, hogy mennyi magzatot vetettek el abban az évben.
Egyébként Reagen amerikai elnök mondott egy frappánsat.: Azt üzenem az abortuszpártiaknak, hogy ők is megszülettek valahogyan.
Nagyon szép Hanna, Dorka, Zizi is. :)

Konkri
Írjál nekünk máskor is. :)

Dylkai
Nem is tudom, én is gondolkodtam, hogy benevezek. Szerintetek melyik alvós kép jobb Aporról?

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Isten éltesse Hannát! Ő már 7 hónapos. :)
Az alvós képek :)


Kép


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Köszönjük a köszöntéseket! :) Igen, már 7 hónapos. Olyan furi, nem? Eddig olyan pici babus 6 hós koráig, de mostantól nagy babusnak számít már :D
De annyira jó látni napról napra, hogy mennyit ügyesednek nem? :) Teljesen szerelmes vagyok a lányomba :)

Medence. Metróban vettük és ha jól emlékszem talán 1300 Ft volt. De az tuti, hogy 2000 alatt volt. Ami tetszik benne, hogy az alját is fel lehet fújni (olyan huplis lesz - bár de hülye szó ez :D ), így nem kemény a popójának. Bár tudom, hogy úgyis tesz alá az ember plédet meg mindenfélét, de nekem ez is szimpi benne :D ,
Hanna nagyon élvezte a nagymelegben. Melegvizet tettem bele és amint egy kicsit hűlt, mindig csak egy kicsi forrót töltöttem hozzá. Jó móka :)
Egyébként az a sok kütyü is hozzá volt.

Anika!
Jók az alvós képek. Ha szeretnél nevezni vele, én a másodikra voksolok. Az igazi címlapfotó :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Babuci!

Köszönöm! :)

Ki jár a Metróban? Kinek van kártyája? Elutalnám a pénzt a postaköltséggel együtt, ha valaki venne nekem hasonló gyerekmedencét a nyárra. Előre is köszönöm! :oops:


Olyan jó lenne, ha mi is el tudnánk menni a babatalálkozóra, de Temesváron vagyunk. Ha valamikor lesz amikor mi Dunaújvárosban leszünk, akkor ott leszünk.

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


második alvós kép a favorit!!! :)
Én is neveznék, de sz.r a gépünk, nem csinál olyan minőségben, mint amit kérnek!

Barnusanyus
Megkaptam, köszi!!!
Ha jó idő lesz, megyünk, de úgyis hívlak előtte!!!

Boldog 7 hót!!! Éljenek az "idős" babák!! :D

Kép
dytt
 
 


Alvás

Nagyon érdekes dolgot hallottam a babaklubban. Az egyik lány babája azóta nem alszik jól mióta mozog. Ugye ahogy mocorog ámában előbb utóbb beleütközik a rácsba és felébred. Azóta a földön alszik. :):):) Van helye forgolódni és átalussza az ájszakát. Volt egyszer egy reklám itt a fórumon. Az a kerítés. Vajon hol lehet kapni?

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Beleolvastam a fórumunk első oldalába és nem ismerek senkit. De Manó Te már akkor írogattál. :)

Néztem a rácsot, a Brendonban 39900 Ft. Jó drága. :(

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Ma már nem volt olyan nyűgös, viszon délben 2-szer is hányt! Nem kell indok , hogy hányjon. Hány, ha beteg, hány, ha nem beteg. Ő ilyen típus.

Babuci köszi, ezek szerint Hanna 3 óránként eszik?Nagyon édi a képeken :lol:

Hát én nagyon nem értek veled egyet Tusimi. Félreértés ne essék, abortusz ellenes vagyok!!! És tudom, hogy milyen igazán akarni egy gyereket, hiszen 9 hónapot vártunk, mire összejött, majd elvetéltem, majd 5 hónap pihi és 3 hónap újabb próbálkozás után sikerült!
De vannak olyan helyzetek, amikor elvetetném. Hiszen, ha egy gyerek beteg(gyógyíthatatlan), és megtartod, akkor egy csomó mindent figyelembe kell venni:
- Az egészséges tesvérének, hogy magyarázod meg, hogy rá nem jut, annyi idő?
- Ha a szülő nem lesz, ki fog a gyerekkel foglalkozni?A testvérének kell majd átvenni a szülő szerepét?Ez igazságos lenne vele szemben?
- Te lelkileg elég erős lennél-e hozzá, hogy végig csináld mosolyogva(hiszen a gyerek miatt úgy kell?)Most így könnyű mondani, hogy igen, de én akinek, "csak"szívbeteg a gyereke, el tudom képzelni, hogy milyen kemény lehet. Pedig mi csak az etetéssel szívunk és az állandó kétségekkel. (Csak, azért , mert nem sírok állandóan, hidd el barmira kemény dolog ám lelkileg. Csak, hogy vmi sejtésed legyen a dologról, annyit mondok, hogy megbeszéltük az apjával, hogy , amikor eléri a Betyár a 6 kg-t!!!! ruha nélkül, evés előtt, akkor elmegyünk ünnepelni!!!)
Azonkívül még egy apró megjegyzés, azoknak, akiknek beteg lesz a gyermekük, vagy elvetélnek, azokat miért állította Isten próba elé?

Barnus: Akartam kérdezni már, hogy mi az a tuti módszer, a szobatisztaságra?Egyébként gratula Barnusnak :lol:

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok!

Anika, két fotóval lehet nevezni, úgyhogy szerintem mindkettőt küldd el! Amúgy én is beküldtem már két fotót.

A medencén én is gondolkozom, hogy ne vegyek-e az erkélyre. Hanna jó reklámot csinál annak a medencének! :wink: Babuci, hogy öntöd ki belőle a vizet?

Korlátot viszont én nem vennék: szerintem nem olyan stabil a talpa. És hány hónapig lesz jó? Utána úgyis ki kell engedni a gyereket az egész lakásba.

Abortusz: én Monával értek egyet, én sem annyira ítélem el. Persze örülök, hogy sosem kellett ilyenről döntenem, mert biztos nyomott hagyott volna bennem a hátralévő életemre. Nekem csak az unszimpatikus, ha valaki védekezés helyett megy abortuszra. De ha van rá bármi értelmes oka az illetőnek, akkor menjen. Inkább, minthogy aztán ne szeresse a gyerekét. Amúgy ez a kérdés az egész világon megosztja a társadalmakat, persze, hogy itt a fórumon sincs egységes álláspont.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: