Új privát üzeneted érkezett!

Bambi,
szép kis tanácsadás!! Szerencsére a mi dokink csak velünk foglalkozik ha ott vagyunk. És olyan jó érzés, hogy még Lili nevére is emlékszik, pedig most látta harmadszor.

Bolygó, Csöppke
nagyon sajnállak benneteket és a babáitokat. Nálunk csak egyszer fordult elő, hogy Lilinek fájt a pocija, de az keserves volt. Szorítok, hogy minél hamarabb elmúljon.

Kép
emi29
 
 


SZiasztok!

Átmenetileg én is megnyugszom asszem :) 22 dkg-ot hízott 1 hét alatt prüntyi :) Egy nagy kő esett le a szívemről. Most pont 4300g.

Ettől függetlenül szeretnék elmenni a szoptatási ambulanciára, mert jó lenne, ha kicsit több tejem lenne, és tanácsot szeretnék kérni főleg a tejbelövelléssel kapcsolaban... arra nincs pénem hgoy idehívjak vkit, de az istvánban ambulancia...

Az egyetlen rossz ebben, hogy totál igény szerint szotatok (nem próbálom húzni mint eddig) hogy a délutűnunk teljes káosz... nem alszik, csak kézben va nel, és kb óránként eszik... de vmit valamiért :)

Végülis este 8-tól aslzik négyig, majd 8-ig és van amikor utána is még majdnem délig (sőt volt hogy tovább is.)
Szóval végülis nem lehet egy szavam se :) Délelőtt van időm a házimunkára meg főzni, csak az est ifektetés necces... Azt sajna végig szokta üvölteni, ha nincs itthon a párom...
Most vmiért nem akart elaludni, idevettem a hasamra, azóta alszik mint a tej :)

Lekopogom, nálunk nincs hasfájás. Eddig csak a bab és a borsó fúja fel, de akkor se sírt, csak többet pukizott. Mindent ehetek mellette szerencsére.

A ti babáitok is próbál már kommunikálni??? annyira bírom, hogy néz engem, és látom rajta hogy nagyon összpontosít hgoy sikerüljön amit akar :) Van amikor egy mosoly előtt egy csomót grimaszol, mire összejön neki :) És ugyanigy erőlködik egy "heööö" vagy egy "hííí" összehozásáért is. De látom rajta hogy kommunikál :) Eszméletle nhogy fejlődnek ezek a csöppek....

Már lecsúszott az ölembe törp:)

K vitamin: most én se adtam neki, mert elfogyott, és még nem váltottam ki. de ráér :)

Emi, a mi doktornénink is emlékszik, de könnyű neki, ott a kartonja :)

Na megyek kezdek magammal vmit, ma egész nap nem voltunk itthon, szalad a lakás....

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Zsu, tőlem nem kért pénzt a tanácsadó, pedig megkérdeztem mivel tartozom...

Kép Kép
szõlõ
 
 

 
 

Szőlő, az jó :) Ki is volt nálad?

Emi, alváshoz: Én néha, mikor még nem ébredek fel teljesen, issza szoktam adogatni a cumit... ez addig tart míg rá nem jövök, hogy kajaidő van :) De így van hogy fél-egy órával többet alszik. De idáig is teljesen magától jutott el...

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.07 19:42-kor.
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 21:22-kor.
Vendég
 


Sziasztok Mamik!

Már jó rég nem írtam, de annyi minden történik velünk, h a netre nem sok idő marad!

Ne haragudjatok, most csak rólunk írok!!

MAszat tegnap volt 2 hónapos, és kb. mint ahogy a nagy könyvben le van írva úgy fejlődik.
Napi szinten is hihetetlen sokat tud értelmileg fejlődni, nekem feltünő, és olyan boldog vagyok tőle!
Nevet már mindenre és mindenkire, nagyokat alszik, rengeteget eszik, igaz mi egy nap csak 5x. Súlyunk már több mint 5 kg, hosszra most nem mértem.
Az éjszaka teljesen jó, este 9től reggel 5ig 6ig.
Hát nagyon boldogok vagyunk most mi így itthon, és valahogy egymástól vagyunk ilyen kiegyensúlyozottak!
Csak akkor sír, ha éhes, de az sem vészes, és pillanatok alatt meg lehet nyugtatni.
Röviden: Maszat egy csoda baba!
Holnap megyünk csípőszűrésre, remélem minden rendben lesz, jöv.héten pedig kapja az oltást.

Olvasom, h nagyon sok baba szenved a hasfájástól.
Nagyon sajnálom őket, borzasztó lehet nekik az a kín, és a mamik előtt le a kalappal, h ilyen jól bírjátok.

ÉS boldog hófordulót a velünk egy időben született babónak!!!

Téjé, Szösz, Bambi, Emi!!

:D
HA kihagytam vkit., elmézést!!! :roll:

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


És ha nem bánjátok, dobok pár képet a 2 hónapos Maszatról, aztán be is fogom

Kép

Kép

Kép

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Nono, sajnálom hogy éjszaka fent vagytok, reélem azért jobb lesz hamarosan. Drukkolok!

Mazsi ismét aludt 6 órát egyhuzamban, úgyhogy nagyon örülünk neki! :) ráadásul reggel 6kor bepuszilt 100 millit és aludt még 3 és fél órát. (én meg lefejtem majdnem 100-100 millit jobból is meg balból is :o :) )

Kisscica, Maszat ngyon aranyos :) szép kis súlya van már, grtulálok! :)

Mi meg rájöttünk hogy Mazsi imádja Ushert. Megszólal ez az új slágere, a Love in this club, akármilyen nyűgi, azonnal elhallgat. :D Jó kis feka ízlést csináltam a gyereknek a pocakban :lol:

Kép Kép
szõlõ
 
 


Sziasztok!

Hááát sokan ne mírtatok :) Nekünk is jó éjszakánk volt, végülis bealudt prüntyi rajtam, majd letettem. 11-kor fejtem (60-at) majd lefeküdtem mellé, akkor már olyan szinten aludt hgoy 3x is megnéztem, hogy tuti lélegzik? Arrébbtettem, kitakartam, betakartam, visszahúztam magamhoz és meg se rezzent...Ellenben 3 előtt már ébresztett, igaz 10 perc alatt szopizott és aludt is tovább, utána meg csak 8-kor kelt! Átaldta azt is, amíg elvittem a nagyokat oviba. Addigra úgy be voltak durranva a melleim, hogy mondtam apjuknak, most nézze meg, tuti nem akar nekem szilikoncicit? :):):) 150-et evett belőle, és azóta megint alszik. Kíváncsi vagyok mikor fog felkelni ezek után....

Nono, sajnálom a rossz éjszakáitokat, emlékszem nekem Bencével voltak ilyen éjszakáink. Mondjuk nekem akkor még nem volt nagyobb mellette. Nagy batár helyett nem próbáltad a kengurut? /hordozókendőt? Én mindig azzal megyek, ha tudom hogy útban lenne a kocsi...

Celesztina, Mothercare kengurum van, a bálásban turiztam :) Kemény 600 péz volt. Ennek állítható a bősége a lába felett is és a fejénél is.

Nuska írtam privit :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziasztok!

Megjártuk a doktornénit :) és letudtuk az oltást! :)
Alíz hősiesen tűrte, még egy percet sem sírt .. csak 10-20 mp-et .. :shock: :shock: .. le voltam döbbenve :D :D
Közvetlen utána ugyanúgy vigyorgott, mint előtte! :D

4570 gramm és 56 cm :)
kb. 800 grammot és 4 cm-t nőtt 1 hónap alatt, ami szuper :)

A dokinő szerint úgy emelgeti a melkasát, mint egy betöltött 3. hónapos baba :D és a szemkontaktus, mosolygás, tárgyak követése, figyelése is szuper :) Alíz meghaladja a korát úgy 1 hónappal az értelmi és fizikális fejlődésben, úgyhogy nagyon boldog vagyok :D

Találkoztam Eve&Lizával és a Picivel - nagyon cukorfalat! Majd gondolom jön fel fórumra ő is, ha nem lesz elhavazva :)

Kép
szösszenet
 
 


Zsuzsó,
látod nincs ok az aggodalomra!!!!

Szöszke,
Nagyon ügyik vagytok!! Így tovább! Tényleg egyformán fejlődnek a csajok :)

Kisscica,
Nagyon édes maszat. Nektek is gratula a hófordulóhoz!

Nono,
Kitartás!

Ezek után alig merem leírni, hogy Lili tegnap kemény 9 órát aludt éjjel. 8 körül tettük le és 5-kor kelt. Rögtön be is zabált 190 milit aztán aludt még 3 órát :wink: Mondtam is reggel a páromnak, hogy ennyit akkor sem aludtam, amikor dolgoztam. Az 5 órai kelés nekem egyáltalán nem okoz problémát, mert amíg dolgoztam, akkor is ilyenkor keltem, csak most még vissza is tudok aludni. Tényleg egyre jobb! Nagyon kiegyensúlyozott kiscsaj.

Kép
emi29
 
 


Úgy látszik, ez egy ilyen éjszaka volt...nálunk is alvás volt, este 7-től reggel 4-ig (Mira 3/4 5-ig)...viszont azóta már 3x etettem :D És napok óta 40 körül esznek ciciből, az eddigi 20-30 helyett...szóval, van remény...

Lakás: még itt vagyunk a régiben, főürge tegnap hívta a páromat, ma költözhetnénk, de mivel dolgozik a Zuram, így talán péntek éjjel ki tudunk cuccolni, szombat hajnalban meg visszajön értünk, és miénk a hétvége! :D (Remélem, mert már megőrülök az idegtől..de ezek szerint ez most sem a tejre, sem a babókra nincsen rossz hatással... :D )

Kép
babyteve2
 
 


Én egyik babót sem altatom sem éjjel, sem nappal. Kaja után böfi, aztán be az ágyba. Van néha egy kis nézelődés, vagy nyűglődés, de aztán alszanak mindketten.

Kép
babyteve2
 
 


Sziasztok!

Emma most alszik, próbálok gyorsan írni magunkról pár sort. Olvasni csak az utolsó oldalt tudtam.

Hétfőn voltunk Emmával a Bethesdában, és végre megnyugtattak minket. A doktornő, aki egyébként az epilepsziában járatos, azt mondta, hogy amit Emma csinál nem az. Szerinte semmi kórós, ritkán, de előfordul babáknál ez az izomrángás, de pár hónapos korára ki fogja nőni. Azt is mondta, hogy egy epilepsziás gyerek nem figyel úgy, ahogy ő. A gyerekorvosunk is megjegyezte, hogy szuper értelmesen figyel! Szóval meg lettünk dicsérve. Egyébként a mi gy.orvosunk előtt le a kalappal. Hétvégén sms-ben érdeklődött, hogy vagyunk, hétfőn telefonon hívott minket, hogy mi lett az eredmény. Eddig nagyon meg vagyunk vele elégedve.

Írtatok többen az alvásról, Emmát kajaidőben szinte mindig ébreszteni kell, utána viszont van, hoyg úgy felélénkül, hogy pont addigra alszik el, amikor újra ennie kellene.

Nem tudom, a hasa fáj-e, de fürdéstől 11-12-ig megy az ordítás, aztán egyszer csak minha elvágták volna, bealszik.

Szokjuk egymást, eddig mindig volt itt valaki "segíteni", talán ma senki nem jön. Tök jó!!!
(Anyosék az első pár itthon töltött napunkon itt voltak. Őszintén szólva eleinte nagyon jó volt, hogy itt voltak, mert én annyira ki voltam bukva, hoyg még azt sem fogtam fel, hogy a tápszert hogyan kell megcsinálni. Csak aztán már, amikor minden nyekkenésre felkapkodták Emmát, kicsit pipa lettem, és már fárasztottak is. Aztán két napot anyu volt, neki jobban megmondhattam, ha valami nem tetszett, de ma reggel ő is hazament.)

Próbálok egy kicsit visszaolvasni, mindenkinek szép napot!

KépKép
KépKép
atizka
 
 


Atizka, ezek jó hírek! :D

MÁK: tegnap a párom is felcsörögte őket, állítólag két héten belül küldik a pénzt. A lánynevemen voltam benne a gépben, ezért késtek...viszont az anyaságit két hét alatt mi is megkaptuk, szóval, hülye duma :twisted: A lényeg, minden rendben a papírokkal, csak várni kell....hajrá! :D

Kép
babyteve2
 
 


Jó reggelt. látom majdnem mindenkinek nyugodalmas éjszakája volt. Én későn feküdtem le, mert dolgoztam és ez annyira kiütött, hoy most keltünk.

Babyteve, jó, hogy maradhattok, csak megoldódik lassa.

Szössz, gratulálok!!! ez szuper.


Nono milyen kocsit veszel?

Kiscica, jók a képek. nagyon ari Maszat.

Emi de irigyellek!!!!!komolyan:)

Szőlő, nagyon nevettem Mazsin. enyém gyerek apja éneklésére nyugszik meg. Meg Halász Judit Marci öltözik nótájára.

Atizka örülök, hogy minden ok.

Zsu, milyen az a kenguru? már bele tudtad tenni újszülött kortól?

lolka_zs
 
 


Edina biztos kiadják az egész házat.3 szobás. Hiszen minden évben. Mindjárt megkérdezem a keresztanyámat, hogy van e már foglalás? Írok privit!

Bambi az új szelep, ugye egy csoda! :P :P

Ercsi
szokott ilyet csinálni. Meg alvás közben horgangat, meg sikongat. Olyan fura hangok jönnek.Meg mintha megfulladni akarna, arra mindig kiugrom, de semmi szerencsére.

Tegnapelőtt éjjel 3-kor visit a légzésfigyelő. Kiugrunk, gyermek édesdeden alszik. Az elem kimerült! Azt hittem kiakadok, miért akkor amikor a gyerek alszik. Na aztán persze felébredt, kapott enni. Ma meg 21-től 5-ig aludt. Azt hittem nem látok jól, mikor kikászálódtam, kint világos van. Látom , másoknál is ez volt. Azért én reménykedem, hogy egyre jobb lesz.

Édes minden kép egytől egyig!!!!!!!!!!

Kép
téjé
 
 


Sziasztok csajok!

Tudom, nagyon el voltam tünve! De jó és rossz miatt egyaránt.
A jó az, hogy hétvégén voltunk Agárdon. A párom már fürdött is, én csak combközépig merészkedtem be. A pici nagyon jól elvolt a levegőn, rengeteget aludt és mesztelenkedett. :)

Viszont a rossz:
Olyan székrekedése volt, hogy már fel kellett hivnom a védőnőt, hogy mit csináljak. Fájdalmasan nyöszörgött már csak a végén, annyira elfáradt az erőlködésben. :(
Kamillás cukros teát kellett adnom neki sokat, de végül a tornáztatás és a popsi simogatás segitett!
Sajnos ez a tápszertől volt, mert váltottunk nemrég. Ez a tápszer ugyanis elég sűrű, mert kifejezetten bukós babáknak készült.
De ezek után inkább bukjon szegénykém!

Alvás: Jó nektek, hogy ilyen sokat alszanak éjszakánként a picik. Én most éjszaka is két óránként fenn voltam, bár ez betudható a székrekedésnek.

Atizka: Örülök, hogy végülis nincs semmi baj!

Szössz: Én sem büfiztetem a picit és nincs semmi probléma belőle. Ha elkezdeném rázni a seggét, úgy felébredne, hogy sehogyse tudnám visszaaltatni.

Emi: Hát nagyon irigyellek!!

Szőlő: Hogy állsz a szoptatással?

Edina


Kép
medina83
 
 


Sziasztok Mamik!


Rég nem írtam már, olvasni olvasgatlak titeket... :D

Mi tegnap voltunk 8 hetesek, 5kg és 60 cm már Lili-baba! :D :D :D Nagyon szépen fejlődik, és hát mindenki imádja, mi apával szerelmesek vagyunk belé.
Rengeteget mosolyog, éjszaka 21-22-től 3-4-ig alszik már az elejétől fogva.
Napközben az ágyában nézelődik, ha elunja magát kb 1,5 óra múlva, berakom a hintájába, ahol tovább nézelődik, majd egy idő után elalszik. Délután babakocsikázunk, közben vigyorog vagy alszik. Úgyhogy nálunk MINDEN KEREK! :lol: :lol: :lol:

És hála nem hasfájós.

Gondoltam, hogy tetszeni fog majd nekem az anyság, de hogy ennyire szuper lesz......Álmomban sem gondoltam volna. :wink: :D

Rakok fel képeket.

Kép
adri0422
 
 


Kép

Kép

Kép

Kép
adri0422
 
 


Babyteve
Párod milyen tel.számon hívta a MÁK-ot???
Én hívom őket tegnap óta, de vagy foglalt vagy nem veszik fel.
Mi még ápr.közepén adtuk be a papírokat, az anyasági meg is jött tök hamar, de csp.-t még semmit nem kaptam.

Adri
Lili nagyon édes! Örülök, h nálatok is minden ilyen jól műkszik!! :wink:

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Kép


És egy mosolygós-vigyorgós kép Lili-babáról. :D

Kép
adri0422
 
 


Cica, 06 53 505 365 (Ez vmi titkos szám, párom is fél nap után tudott csak beszélni vkivel, aki megadta ezt....Viszont rögtön felveszik, TAJ-számodat készítsd elő, az alapján keresik ki az igénylést...sok sikert! :D )

Adri, szép a babó, klassz, hogy ilyen jól megvagytok! :D

Kép
babyteve2
 
 


Babyteve
Köszönöm, közben csoda történt, és sikerült nekem is 3 telefonálásból eljutni erre a tel.számra!!!
El vannak maradva baromira, meg nekünk kértek hiánypótlást, 14-én, amit mi aznap el is faxoltunk, de ők már 26-ai dátummal dolgozták fel..
:x

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Az szép....akkor lehet várakozni... :(

Kép
babyteve2
 
 


Mind1, a lényeg, h megkapjuk. És még jól is fog jönni egyszerre 3 havi csp.!!
:wink:

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Emi - Bizony, fej fej mellett haladnak a csajok :)
190-et ciciből evett Lili? (mert akkor nagyon ügyes vagy .. nekem szerintem sosem lesz egyszerre annyi tejem :()
Az oltás után hogy viselkedett a csajszi? Milyen volt az aznapotok?
Mert Alíz annyira levert .. sír, hogy éhes, aztán 30 ml után bealszik .. mondjuk mondta a doki, hogy a mai naptól ne várjunk csodát, lehet nyűglődés lesz, lehet alvás .. de az idő is nyomja a babát, és még az oltás is .. ill. ha hőemelkedése lenne, akkor az is.
Szegénykém olyan csöndben van, még a sírása sem az igazi ..
Akárhova tesszük, alszik .. vagy nyöszizik ..
Jajj, úúúgy szeretem!

Medina - Sajnálom a székrekedés dolgot :(
Mi csak akkor nem büfiztettünk, amikor álmában evett .. most más igen, mert félálomban van, vagy ébren .. és nem akarom, hogy nyomja a buborék a pocit. Amikor álmában evett, akkor szép lassan kortyolt, de ha már picit is ébren van, úgy eszik, mint akit hetek óta éheztetünk :D éjjel is .. így muszáj büfizni :D

Adri - Nagyon édes Lili baba!!!!

Bambi -
Dani hogy volt oltás után?
És a többi 2 hónapos oltáson túllévő Anyuka? Meséljetek!

Amúgy nekünk a 3. hónapban lesz vmi kötelező oltás, választhatók a dokink szerint nincsenek fontosak. A rota vírus ellenit ő nem ajánlja .. Nektek mit mondanak a dokik?

Kép
szösszenet
 
 


sziasztok

jaaaaj ma nagyon nyügi.
Sííííír inkább üvölt sokat.
2 óránként éhes, de egyszerre nem bír többet enni.
Ismerős a helyzet valakinek?

Marjan

Kép
marjan78
 
 


Marjan - Olyan front van, hogy őrület ..
Nem ismerek a lányomra .. néha felsír, megnyugtatom .. alszik ..
Ha éhesen sír, akkor próbálom etetni, de 20-30 ml-k után bealszik .. elájul ..
Ez megy egész nap :(
Tuti nekünk betesz az oltás is, de ez a front lehet a nagyobb gond.
Személy szerint nekem is szétdurran a fejem .. úgy nyom az idő.
Ne aggódj!
Éljük túl ezt a napot .. és a front ma is mondjon le!!!

Kép
szösszenet
 
 


Sziasztok!

Megjártuk a csípőszűrés egy részét. Nem tudtam viszont, hogy itt a kerületben ultrahang külön lesz, nem ezzel együtt. Külön most írta fel a doktornő, mikor menjünk. Hát szép. Sajnos továbbra is kötött (csak 70 fokban dönthető), úgyhogy szorgosan tornáztatom tovább. Reméljük, nem lesz nagyobb gond vele. Láttam ott egy babát kengyellel, hát nem érezte túl jól magát szegényke.


Szössz, gratula Alízhoz! Amiket időnként írsz róla, hogy miket csinál, tényleg jól fejlett lehet.

Ercsi, én sem mérem, mennyiket eszik Trudi egyszerre (néha kíváncsiságból megtettem). Naponta egyszer mérem őt azonos időpontban, de most már hetente is elég lenne, mivel normál súlyú lett. De ha már itt van az a mérleg, én meg hát kíváncsi vagyok.

Adri, nagyon szép mosolygós a babád, és a kalap is jól áll neki :D

Medina, sajnálom a székrekedést. De akkor gondolom tudod, melyik tápszertől nincs ilyen baja. Szerintem, amíg hízik, fejlődik, addig nem olyan tragikus, hogy bukik. A székrekedés tényleg rosszabb.


K vitamint én még mindig hetente adok, nem mondott mást a doki. A két hónapos oltás körül komolyan lehetnek ilyen nyűgök? remélem, majd felvilágosít a doki, ha ott leszünk.
Én még mindig csak 4 órát alszom egyben éjjel, de nem bánom, nem erőltetek semmit. Trudi szépen fejlődik, ez a legfontosabb.
Vendég
 


Ja: éjjel én sem mindig büfiztetek, főleg, ha úgy eszik, hogy közben csukva a szeme, és a végére teljesen bealszik. Semmi gond nem szokott lenni belőle.
Vendég
 


Köszi Szössz!

Esküszöm, hogy megnyugtat amit írsz.
Amikor nyügi Dádi és ettől én is, akkor olyan lelkiismeretfurdalásom van:(

és én is küzdök ezzel a hülye Mákkal.


más téma: spirál (Mirena)
valakinek tapasztalat?vélemény? nem szedhetek gyögyszert.

M

Kép
marjan78
 
 


Lolka!

írtam választ.

Marjan

Kép
marjan78
 
 


Kéne csinálni egy topikos albumot babaképekkel.

gondolkodom a kivitelezhetőségén (pl. weblap nekünk)

Kép
marjan78
 
 


Sziasztok!
Sajna visszaolvasni nemvolt időm, majd megpróbálom pótolni a lemaradást...
Ma voltunk doktornéninél a hónapos vizsgálaton... Hát én sokkot kaptam.
Babával minden rendben van, csak tejekcémája van. Doktornő szerint túl sokat eszik, ezért mostantól minden szopi előtt 10-20ml teát vagy vizet kell neki adnom, annyival is kevesebbet eszik... Annyira sokat eszik,hogy nem tudja feldolgozni a szervezete a sok fehérjét, ezért olyan a kis arca, mint a túró rudi... :lol:
Akkor lássuk az adatokat:
Születési súly: 4270g Hossz: 56cm Fejkörfogat:36cm
Hazaengedéskor: 3860g
2hetesen: 4390g
3hetesen: 4750g
1 hónaposan Súly: 5270g Hossz: 59cm Fejkörfogat: 39,5cm Mellkörfogat: 40cm

Szóval most per pill így állunk. Azt hiszem, súlyban még talán mindig az én kismanóm vezet... :roll:

Egyébként egész jól vagyunk. Baba már elkezdett beszélgetni ezzel-azzal a kiságyban, és nagyon tud vigyorogni is. készültek nagyon édes képek, majd lehet párat felrakok.

Mariann
Kép

Kép
fmarian
 
 


Na eddig eljutottam: (szerintem mindenki töltsön fel 2-3 képet adatokkal és nick névval:)

Kedves 2008. április-május babók,

örömmel értesítünk, hogy regisztrációd sikeres volt.

Az általad regisztrált adatok:
------------------------------
+ e-mail cím: markovics.marianna@chello.hu
+ felhasználói név: 2008aprilismajusbaba
+ jelszó: babanet
+ weboldalad címe: http://2008aprilismajusbaba.mindenkilapja.hu
és http://2008aprilismajusbaba.mlap.hu

Kép
marjan78
 
 


Szössz: Örülök, hogy szépen fejlődik Alíz, a mai nyűgösség tényleg betudható a frontnak vagy az oltásnak.

Virág: Sajnálom a csípő-gondot, ha ilyen szorgalmasan tornáztatod, hátha javul. Drukkolok, hogy ne kelljen kengyelt hordania.

Marjan: Mennyit eszik a babád, hogy azt írod, nem bír többet enni? Mert becsapós, ha nem méred: én már mértem 10 perc után 60 grammot és 40 perc után 30 grammot, attól függ, milyen intenzitással eszik, elvan-e a cicimen és komfortszopizik, vagy tényleg szopik rendesen. Bár lehet, hogy csak az én babám ilyen végletes.

Adri: Nagyon szép Lili-baba, különösen a mosolygós kép tetszik!

Medina: Sajnálom a székrekedés-dolgot.

Atizka: Örülök, hogy minden rendben.

Szőlő: :D A babám apja hangjától csendesedik el, és imádja, ha felveszi, még a legnagyobb bőgést is abbahagyja.

Nono: Meg tudlak érteni, az én babám is fel-felébred éjszaka, de csak 2-3x 5 óráig.

Ma elég csendes napunk van, délelőtt evett és aludt, hajnalban volt kis nyűgi csak, de délután 12-től 3-ig fent volt, többször fájt a poci, de azért aludt is, szopott is, nézelődött is, nem volt olyan vészes, mint tegnap. Most végre alszik megint már lassan 1 órája!
Olyan édes! Imádom! :D

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Marjan: Szép súlya van a babádnak! Az adataid alapján nálam is lehetséges, amit mértem, hogy 2 és fél hét alatt 90 dekát hízott Bogi, mert akkor 4650 gramm volt. Nem hittem a szememnek, azt gondoltam, rossz a mérleg, de ha a te babád is így hízik... És ő nem veszített a kórházban sem a súlyából, hanem maradt 3700 gramm, amennyi volt születésénél (szopott, mint egy őrült, már akkor is :D ).

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Szöszke,
nálunk tegnap nem volt semmi probléma az oltás után, csak kicsit aluszékonyabb volt a szokásosnál. A mai napunk sem különb, bár ma kicsit többet van cicin. Biztos az időjárás miatt.
Egyébként a 190 ml egy ciciből jött. Szerintem azért telt meg ennyire mert mostanában este 10-körül is volt egy etetés, de tegnap elmaradt.

Marjan,
nem rossz ötlet :wink:

Virág,
engem sem zavarna az éjszakai etetés. (Néha már gondoltam rá, hogy beiktatok egyet, de tudom, hogy milyen amikor felkeltik + tegnap megnyugtattak, hogy rendesen fejlődik, úgyhogy letettem róla.)

Adri,
tök jó, hogy benéztél! Nagyon édes a te Lilid is és milyen nagyot nőtt!!!

Babyteve,
Látom az ikreknek is jó az alvókájuk! Gondolom nem a More Milk miatt lett több tejed. Nekem az nem igazán jött be :roll:

Medina,
milyen tápszert írtak fel nektek? Sajnálom, hogy székrekedése lett tőle a babának. Eleinte Lili is sokat bukott. Még az ágyát is meg kellett emelni.

Kép
emi29
 
 


Emi: Hú, rengeteg az a 190 mili! Nagyon ügyi vagy!

Én a fejéstől már teljesen kivagyok, annyira nem megy! 20-20 ml-t sikerült fejnem két mellből, így összesen a kettőből 40 ml-t sikerült összehoznom! Car ez a Chicco mellszívó! Az Aventes meg olyan drága, bár lehet, hogy be kell egy olyat szereznünk, mert még semmi tej sincs eltéve szűkösebb időre, vagy ha el kellene mennem valahová... Igaz, a spájzban van tápszer, de annyi tejem lenne, bár tudnék belőle fejni... :(

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Kép Ekkora a pocakom...(tiszta apja) Kép Apa, te azzal mit csinálsz?!?
Kép Biztos jó a hajam?!? Kép Anya, te fényképezel?!...

Most ennyit rólunk, nem akarom megint megtölteni az oldalt az én kis gyönyörűségemmel... :roll: :oops:

Mariann
Kép

Kép
fmarian
 
 


Mariann,
nagyon édes Gyuszkó baba. Tök jó a sérója. A súlyáról már nem is beszélve!!

Bolygó,
a fejés már nekem sem megy úgy, mint az elején. Korábban el tudtam tenni pár pohárral, de azokat már mind megette Lili. Ma összesen 30 milit fejtem le, de azt is megkapja este. Nekem elektromos medela szívom van. Végülis nem rossz és nem is volt olyan drága.

Kép
emi29
 
 


[quote="szösszenet"]B írta:szösszenetambi -[/b] Dani hogy volt oltás után?
És a többi 2 hónapos oltáson túllévő Anyuka? Meséljetek!

Amúgy nekünk a 3. hónapban lesz vmi kötelező oltás, választhatók a dokink szerint nincsenek fontosak. A rota vírus ellenit ő nem ajánlja .. Nektek mit mondanak a dokik? [/color]


most csak röviden, mert itt lóg a cicin :lol: :lol:
jól viseli, tegnap mikor hazaértünk, és lefekvés előtt kapott fél-fél kúpot-orvosi utasításra. mivel tegnap napközben alig aludt (szúri előtt 10 perccel aludt el), 9kor beájult az ágyába. reggel 6kor ébresztettem, de mondjuk több, mint 2 hete 5-6 között ébred csak (vagy ébresztem).
ma Dani is kicsit aluszékonyabb és nyügősebb.
viszont, 1 hete nagyon nyáladzik, sírósabb, bújosabb. megkérdeztük a dokit, hogy lehet, hogy a foga jön? megnézte, azt mondta, hogy nem kizárt... :shock: :shock: :shock: én remélem, hogy még nem...szopizásnál így is néha olyanokat szorít (amúgy ez is gyanús, mert eddig ilyent nem csinált és a doki is mikor berakta az a "fém lapot" - amit toroknézésre használnak- nagyon rányomta az ínyét és kisimult az arca...
viszont nagyon bosszant ez a hason fekve fejemelgetés. mert ma is próbáltam és csinálja...nem is kell nekik még percekig tartani, emelgetniük kell. (ezt fikázta le a doki)
a szemkontaktus azonban nem megy mindig. de olyankor tök olyan érzésem van, hogy "most nincs kedvem, mit erőlködsz" -gondolja ő. Oké, ennyire még rafkossak, de azt már észrevettük, hogy amikor hisztizik, akkor közben résnyire nyítja a szemét és nézi, hogy apja bedől-e. apja meg kineveti és rászól, na akkor totál kiakad...

a 3 és a 4 hónapos oltás ugyanez. a kiskönyvben benne van...a nem kötelezőkröl mi nem beszéltünk, de én beakarok neki adatni több félét.

Kép
1bambi
 
 


kimaradt:

ennyire még NEM rafkósak

Kép
1bambi
 
 


Sziasztok!

Medina, sajnálom a székrekedéses dolgot, nekünk is azt a tápszert ajánlották, mert nagyon sokat bukik a mi babánk is. Mivel szopizik, így én nem váltottam ki (akkor duplán áldom az eszemet) azért kedvesek, hogy nem reklámozták h. ilyen mellékhatása van..

Képzeljétek, a házi gyerekorvos és a nővér is azt mondta nekünk, hogy ha nincs panasz, különleges ok, akkor nem ad beutalót koponya+hasi uh-ra. Még jó, h írtátok ennyien, hogy voltatok , holnap addig nem jövök el, míg nem ad. Nem is értem miért szórakoznak, ha jár.
Holnap megyünk mi is oltásra, remélem jól viseli a babókám.

Szössz, Emi, Bambi: Ti fogtátok? Örülök, hogy ilyen jól viselte/ viseli a babátok.

Bambi, sajnálom h ilyen bunkók voltak az oltásnál, nem is értem..
Tényleg, Ti hol laktok, melyik kerületben?

Emi: 9 óra alvás? Én egész büszke voltam eddig, hogy 4-4.5 órát kibírt Bálint éjszaka..
Marjan, szép kis súlya van a kisbabádnak! És jó az ötlet a honlappal, csak fel kell tölteni a képet?(ket)

Zsuzsófi, örülök h ilyen jól aludt a babád, nekühk is volt már olyan, hogy megnéztük lélegzilk-e..

Nono, nagyon sajnálom a 2 órás alvást, nem könnyű az biztos..
Szerintem csak az idő segít, mert nálunk is nagyon döcögős volt minden, de kb. 2 hete van, hogy már egyre többet alszik nappal is (ez nagy szó) és az éjszakáink is egyre jobbak.

Bolygó, a hasfájásra is ezt tudom mondani..Idő, idő..Mi is mindent beszereztünk (cseresznyemag párnától az angol vízig) már kezdem én is, h nem eszek gabona, tejtermékeket, cukrot (ezeket olvastam egy honlapon, ami kerülendő) aztán egy kis szülői ráhatásra rájöttem, hogy ha így folytatom akkor csak tejem nem lesz..szóval igazán szerintem semmi sem hat, az erre hajlamos babáknál csak az idő..aztán lehet h sokat megcáfolnak :)

Kiscica, megint megismétlem, hogy eszméletlenül hasonlít rád a babád! Örülök, hogy ilyen kiegyensúlyozottak vagytok! !!

Toncsi, jó h megint írtál, nagyon csini Lili baba!

fmarian, nagyon jók a képek Viktor babáról! És az a haj :)

Szösszenet örülök, hogy ilyen szépen fejlődik Alíz, bizti nagyon jól esett a sok dícsérő szó! :)


Egy kicsit én is dicsekszem:
Már kezdtem elkeseredni, mikor 3 etetés során is 90-et, meg 70-et evett a babó, amikor az egyik délutáni etetésnél nem hittem a szememnek....Képzeljétek 200-at evett! :D Még 1-szer lemértem, és annyi...Pedig tényleg kezdtem elkeseredni..
A másik: Nem akarom elhinni, de alul látok 2 fogkezdeményt...
Még nem törte át az inyét, de teljesen kivehető. Létezik ilyen?
Lehet, hogy eltelik 1-2 hó míg teljesen kijön, de ez akkor is hihetetlen.
:D

Kép
tim27
 
 


Bambi, (most olvastalak) mi is azért kezdtünk gyanakodni a fogzásra, mert sokat nyáladzott, és a kis kezét, ujjait folyamatosan a szájába tömi..Totál annak a tünete, de úgy voltunk vele, hogy ez nem lehet..Alul aztán megnéztem (persze a kis nyelvét állandóan kidugdosgatja) és ott van..

a másik: Nehogy ilyen hülyeség miatt (szemkövetés, fejemelés) stresszeld magad!!!! Én is pont azt akartam írni, hogy szerintem egyszerűen nem volt kedve ezekhez, főleg így, hogy épp alvás után volt közvetlen - nem is csodálom. Gondolj csak bele, ha nekünk kéne alvás után közvetlen mindenféle hülyeséget csinálni..

Kép
tim27
 
 


Mariann Gyuszkó nagyon komoly séróval rendelkezik :D És micsoda pofák! aranyos! :D

Szössz, nagyon szépen fejlődik Alíz, ügyesek vagytok! :)

Emi, 1 ciciből 190 milli: :o Az nagyon szép! Csodálod hogy ezek után nem tudtál fejni? Ne idegesíts.... :D Nekem a max eddig 100-100 volt jobból balból (ma reggel). De általában 100 és 130 között tudok fejni kettőből.

Medina, szopi továbbra sem fejlődött. Már van úgy hogy nem hisztizik, de sajnos akkor se nagyon tudja mit kéne csinálni. Ma hívtam a csajt megint, holnap Jani beugrik valami tök jó kis füzetért, azt mondta azt olvassam el és jövp héten megint találkozunk.

Rólunk:

Apájával kettesben voltak ma itthon míg én fodrásznál voltam, állítólag angyalka volt végig :) Most pocifájós aranyom :(

Kép Kép
szõlõ
 
 


Tim hasi- és koponya uhu nem kötelező, mi fizetősön voltunk, magánszorgalomból...

Kép
babyteve2
 
 


Tim,Én is látok alul 2 fehér pöttyöt az ínyen. és most az apja bernáthegyinek hívja :lol: :lol: :lol:
Igen, a hasi- koponya UH-ért mi is fizettünk 5 rugót. XIII. Madarász u-i kórházban.
Annyira örülök, hogy javulnak a dolgok nálatok. Látod, az idő...

Babyteve,
nem irigylem a dobozhalmot, pakolást, stb-t. Nem elég a 2 gyerek, még ez is...Merre költöztök?

Fotók,
Annyira édik a bébik :lol: :lol: :lol: Bevalhatom? Nekem Morci Marci kép a kedvencem...Az annyira tuti!!!

Bolygó, Csöppke
Kitartás! Nem könnyű! Remélem nem tart 3 hónapig, hanem hamarabb javul a helyzet. Látjátok Timiéknél, Zorrónééknél, nálunk is sokat javult a pocifájás.

babafejlődés,
nekem most a kedvencem, amikor vezényel :lol: :lol: :lol: az annyira tuti, főleg, hogy tök komoly képet vág hozzá :lol: :lol: :lol:
másik kedvenc: nyújtozkodás felemelt kezekkel a fej mellett. ilyenkor mindig mondja neki a szenya anyja: "tapsolj egyet a fejed felett!" (mert ugye még nem ér össze a keze :oops: :oops:
amúgy Dani elérte a 60 cm-t és 4,75. Ez azt jelenti, hogy havonta 1 kg-t hízott :lol: :lol: :lol:

pumpi,
szóval nálatok is van ez az izzadás :cry: :cry: :cry: ez annyira rossz, főleg tini korban :cry: :cry: én végig szenvedtem :cry: :cry: állítólag van rá műtét, de valahogy nem tudom magamat rávenni...

kiscica,
tök jó, hogy ilyen oké minden :lol: :lol: maszat nagyon vagány!

szőlő,
nagyon ügyes mennyiséget fejsz, nagyon büszke vagyok a "tökösségedre", mármint hogy tök jól állsz a dolgokhoz

szöszi,
tök jó, hogy alíz ilyen ügyes...gratulálok!

Emi, 190 gr???nagyon durva...

atizka,
örülök a jó híreknek!!! :lol: :lol: a fürdés után ordítok 11 ig (köv. szopiig) nálunk is volt az első hetekben. szopi után beájult.

téjé,
nem tudom, hogy az új szelep volt-e a nyerő, de csak úgy ömlött. jók ezek a légzésfigyelők. mi mindig elfelejtettük kikapcsolni, mikor kivesszük Danit.

medina,
ez elég kemény lehetett. az egyik ismerősünknél heti 1 kaki van...az sem semmi...Nálunk Dani már fél-1 nap után nyügös.

adri,
tök jó, hogy így kerek minden.

fmarian,
elfogadja a vizet gyuszkó? szép nagy baba :lol: és milyen hajas baba :lol: :lol: tök helyes...

Szép estét!

Kép
1bambi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?