Új privát üzeneted érkezett!

Erika :D
haemangioma bőven 1 éves kor UTÁN fog halványodni és 3 év körül tűnik el - szívódik fel -.

én hagynám kicist a levében a fiad, azért nem járható út a jövőre nézve, hogy állandóan lefoglal.... szerintem....

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lili s be szokott próbálkozni még most is ezzel a "vegyél kézbe" módszerrel... de aztán 10-20 perc után rájön, hogy bizony rossz helyen kutat.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Erika :)
Szokott hason lenni Áron? Balázs ennyi idősenmár próbálgatta a kúszást, kukacol a játékai felé és pofozta őket. Nem volt el 100%-ban magában, pláne nem sokáig, de lehetett mellette kicsit mást csinálni is, nem kellett ölben tartani. A másik ami eszembe jutott, hogy nem jönnek a fogai? Nekünk akkor voltak ilyen rosszak az éjszakáink, mikor az első 4 foga jött Balázsnak, és akkor kb 7 hónapos volt.
Egyébéként ha semmi baja, akkor szerintem is hagyhatod egy kicsit panaszkodni. Persze, hogy jobb anya ölében, de hát nem mindig lehet ott lenni. Nem ám mintha nekem jobban menne, még a wc-re is jön utánam és dörömböl az ajtón :D Általában akkor van el jól magában, ha valamit "rosszalkodik".

wish
 
 

 
 

Erika

Olivér heamangiómája sokkal halványabb már, fél éves korában kezdtem észrevenni, hogy mintha halványodna.

Kép
zsuzsi73
 
 


na hello, csajok! :D megjöttünk!
naGGyon szupi volt Alsópáhok!!!

anikó,
édes vagy, h gondoltál ránk! tényleg a lehető legjobb idő volt!

Nagyon élvezték a gyerekek a medencéket, az ovit-bölcsit tele játékkal meg gyerekkel, az ebédlőt, ahol végigettek mindent és ordítottak, mondtuk is magunkban, na, gondolják, itt a szörnyű család! De a végére már rutinrókák voltunk, meg aztán jött még több ordítós gyerek is.

hajni,
:cry: :cry: :cry:
Olivérnek nagyon boldog szülinapot!!!

Na és...? Ki hova és mikor megy nyaralni? :D

KépKép
pompomlány
 
 


Sziasztok

Mindenkinek minden választ nagyon nagyon köszönök.

Orsi
akkor a hemangióma még várhat, csak az a baj hogy most hogy nagy meleg van, ügye már rövid gatyóban van, és a bal combján lévő így szabadon, és mikor sír akkor az egész combját vörösre karmolássza, és attól félek hogy azt is kimarja!

Wish
hason fekvés: már simán hasra fordul, hason is alszik, de kúszni még nem próbálkozik, vagyis forogni a tengelye körül már tud, de ezt is úgy hogy közben mérgesen sír,
fog: Ákosnak is későn jöttek, és nála sem látom még jelét :cry: , egyébként pedig éjjszaka is amint leveszem rólla a takarót, csendben marad mert tudja hogy ölbe veszem, ma éjjszaka 3/4 órát hagytam és csak ezek után vettem ki, megkapta amit akart, de ezek után is sirdogálva aludt vissza, de megmondtam apjának, hogy vagy használja a füldugót (melóból hozott magának), vagy átközöltözik a másik szobába.

Zsuzsi
akkor Olivérnek jó, de Áronnak 2 db nagy van: 1 jobb derekánál hátul - pont ahol a pelenka van, gatyókák :cry: , a másik pedig elől a bal comján, vagyis szerintem mindkettő rossz helyen, de hát végülis seholsem lenne jó helye
de akkor mint Orsi is írta még van kb. 2,5 évünk

Sziasztok

Erika

Mindenkinek nagyon szép napos hétvégét kívánunk!
Igaz én úúúúúúúúúúúútálom ezt a nagy melegeket, nekem elég lenne max 25 fok is!

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika,
nekem is sok már ez a meleg,de mi lesz még,bele sem merek gondolni!Idén nyárra is 40 fokot mondanak!
Nekem is a fog jutott az eszembe,és attól még,hogy nem látszik,már simán fájhat neki.Próbáld ki a dentinoxot,nekünk nagyon bejött.

A bébihordozóban sincs el?Pl.abban kivihetnéd magaddal a konyhába,amíg főzöl!

Anikó,Wish,
köszi a pelusinfókat.Asszem eldobhatót veszek majd,és még az jutott az eszembe,hogy a kék teszkós pelus állítólag kívül zacskós,lehet,hogy fürödni az is jó lesz! :lol:

Pompi,
örülök,hogy jól sikerült a nyaralás.Képeket tegyél fel,jóóóó sokat!

Mi 2 hónap múlva Siófokra megyünk nyaralni,egy apartmanházba.Zárt az udvara,a ház előtt homokozó.Viszünk medencét is,fölé rakunk egy fehér pavilont,mert egész nap úgysem lehetünk a parton.Tavaly csak 2x 1 napra mentünk le Siófokra,fiúk azt is nagyon élvezték.Vettünk nekik gumicsónakot,abban vittük be őket a vízbe,mert akkor még hideg volt nekik a Balcsi.

Andi
Kép
aanda
 
 


Anikó,
köszi,Arni jól van!
Tök furcsa,mert mára lett pöttyös,az 5.napra.A nyakán és a felső testén jöttek ki,a lábán nincs is.Szóval nem tudom,hogy mi ez,bárányhimlő ellen be vannak oltva.Amúgy egyéb tünete nincsen.
Szerinted,szerintetek mi ez???

Andi
Kép
aanda
 
 


Sziasztok

Andi
dentinox: nálunk már Ákosnál sem jött be, semmit nem ért, így neki egy idő után a dokinéni Cataflan cseppeket írt fel, és akkor adtam ebből neki ha már nagyon nem bírta a fájdalmat (vagyis éjjszaka) és akkor 20 perc múlva minden OK volt.
meleg: 40 fok: valszeg így mi (mint én régen is) úgymond pince bogarak leszünk, mert én ilyen melegben kinem viszem őket, csak akkor ha muszály, ha megyünk valahova!
bébihordó: babakocsiban szoktam furikázni magammal, így egy kis ideig el van de sokszor már 10-15 perc és órdít hiába beszélek neki + énekelek
így szegénykém szerintem nagyon sokat sír, mert ügye azért Ákoskával is kell legalább minimálisan foglalkozni, mert ő azt szeretné ha mellette ülnék, és csak rá figyelnék, de azért van olyan is mikor sír Áronka a babakocsiban és megkérem Ákost hogy énekeljen neki és a kis drága énekel és addig Áronka figyeli és mosolyog a tesóra

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Pompikám!
Képhegyek kérnénk és egy kis beszámolot!!!
Milyen volt a szállás a kaja a szobátok és hogy a medencék mennyire voltak melegek és hány volt szoval mindenröl.....!!!!!

Andi!
A láztol (szerintem)simán lehetnek pöttyök.
De örülök,hogy jobban van!
Talán már nem is vagytok otthon....!
Jo pihenést nektek!

Zsu!
Mesélj hol voltatok?
És milyen volt?

Kébzeljétel,tegnap voltunk a budakeszi vadasparkba egy szülinapi bulin!Tudtam hogy elviszi kalandturára a gyerekeket és igy Marcikát befujtam tetötöl talpig kullancsriasztoval(még a ruháját is)!Mikor visszahozták öket átnéztem kiráztam a ruháját...de amikor hazaértünk és levetköztettem a mellkasában volt egy! :evil:
A ku...a anyját a kis rohadéknak!Igy rohantunk az ügyeletre és kiszedték neki!Ilyenkor azért örülök hogy beadattam neki azoltást de még ott van ez a szemét lájm is!Igy figyelni kell a helyét! :(

KépKépKépKép
aniko24
 
 


aniko24 írta:de még ott van ez a szemét lájm is!Igy figyelni kell a helyét! :(

a lyme kórral való fertőzöttség esélye minimális, ha 48 órán belül eltávolítják a kullancsot.
de tényleg rémes, hogy miden befújás ellenére megtalálta Marcit

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
Köszönöm,elnézést a helyesirási hibáért :oops: kicsit feldultan irtam és nem figyeltem! :oops:

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Zsebi, Orsi, Gömböcske! :D
Köszönöm a hsz-t, mindenképp adok rá badyt, akkor a kisinget csak akkor, ha hűvösebb van, mert bady+ing, az kicsit meleg lenne!

Wish!
Köszi, akkor nem aggódok, imádok szoptatni én is! :P

Kép

Kép
donika
 
 


Anikó!
Fúúú ez nagyon durva. Olya egy undorító álatka ez a kullancs hogy nem igaz. Én is állandóan figyelem őket legyen az csak egy sima kinti nap után, már nem tudhatjuk hol megy beléjük hol nem. :(

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi!
Még a városban is van annyira elterjedt! :evil:
És ez a kis genya felkapaszkodik és befurodik....! :evil:
Nagyon kell vigyázzni és tényleg ahogy Orsi irta ezekszerint a gyors megtalálásán mulik sok minden!

Donika!
Neked akartam még irni! :roll:
Szoval én ugy adom rá az inget polot röv.ujju hosszu ujjut hogy ujjatlan badyt adok alá az olyan mint egy atléta csak alul is összepatentolod!Igy nincs melege semmibe!Már Marcinál is igy csináltam de Ágostonnál már szisztematikusan csak fehér ujjatlan badykat vettem pont ezért!Igy már egész picin tudtam ráadni ilyen kis csini ruhadarabokat!Nincs kint a dereka,tartja a pelust és nem meleg igy egyáltalán!

Erika!
Édesek lehetnek nagyon a fiuk együtt!!!
Hozzátápi hogy halad nálatok?

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Anda :)
Az fürdő pelusnak nem az a lényge, hogy zacskós, sőt nem is az. Hanem hogy szorosan zár, hogy ne jöjjön ki a kaka, és valami spéci anyagból van, ami nem szívja teli magát vízzel. Ha sima pelust adsz rá, akkor az azonnal teleszívja magát vízzel és pluzt 2 kiló lesz a gyereken. Próbáld ki a fürdőkádban.

Anikó :)
Szerencse, hogy megtaláltátok hamar a kullancsot. Bali még nincs beoltava sajnos, de moast nem is lehet oltóanyagot kapni. Most megkapja a 15 hósat és utána elkezdem neki a kullancsot is. Egész tavasszal köhögött/taknyos volt és nem tudtam neki beadatni, remélem most majd be tudjuk és lehet is majd addigra kapni. A pneumot nem támogatja a mi dokink, de a meningococcus ellenit be akarja neki adni. Nekem fogalmam sincs melyiket érdemes, de a bárányhimlőt már nem kell, az tuti :lol:

wish
 
 


Sziasztok

Anikó
hozzátápi: általában van hogy megeszik egész üveggel (Ákos ilyet sosem tett; igaz ő megette a tápszert, Áron viszont nem). És sima ügy a csak zöldséges is, Szerintem jobb evő lesz mint Ákos, mert van hogy ő most is fogja és nem eszik ebédet, rá néz és kész!
Igen édesek együtt, kivéve néha mikor Ákos átgázól Áronon, vagy mikor egyszerre órdítanak (van hogy naponta minimum 1x előfordúl :cry: )
Hát remélem azért kinövik majd, amúgy pedig imádják egymást.
És persze nagy sajnálatomra ma Ákos nem a wc-re járt pisilni hanem éppen ahol volt (ülőgarnítúra, szőnyeg, vagy pl. a konyha kövére (és persze úgy hogy mire ésszrevettem addigra enyhén szólva szétmotorozta))

Kullancs: elég szemét egy állatka! érdekes - tavaly nyáron apjukban volt, előző nap jött haza a kórházból gipszes lábbal, és a gipsz után 2 cm-re másnap reggel ott volt egy irinyó-pirinyó dög, és én is találtam magamban egy picurkát valamelyik nap, pedig max a szemetet vittem ki, úgyhogy én is nézegetem a gyerkőcöket,
nálunk a családban pár éve a sógorom nagylánya lett ha jól tudom lyme kóros, járt is szegény dokihoz, most meg a kutyájuk kapott el valamit a kullnacstól.

Sziasztok

Erika

Mindenkinek nagyon szép álmokat kívánunk!!!!!

Kép

Kép
erika13
 
 


anikó, :D

Olyan sorház-félékben laktunk, nagy terasszal, 3 szintesek voltak, és az egyik házból a másikba át lehetett menni föld alatti alagutakon is. Tök jól meg van csinálva! :P Amin csodálkoztam, hogy a sok gyerek ellenére nagy a csend és a nyugalom.
A szoba amolyan régies, naaagy bútorokkal volt berendezve. Mindenhol konnektor-dugó volt, viszont a szekrény-nyitogatásra nem volt ellenszer.
Ha megittál valamit a minibárból, azonnal pótolták, látván, hogy ezt szereted! :wink:
Kicsit a kiskád volt csalódás a gyerekeknek, már megszokták, hogy nagyot pancsiznak együtt.
A kaja és az ebédlő szuper volt, középen egy nagy körben és az ebédlő szélén is, ami szem-szájnak ingere. (Fogyi felfüggesztve, mindig kétszer mentünk, mert nem tudtunk választani annyi jóból... :oops: ) Gyerekeknek külön asztal tejpépekkel, itallal, gyümölcsökkel, bébikajával.
Egy gond volt, hogy nem volt mikrohullámú, csak a kp-i épületben. Hát nemtom, láttak-e már éhes gyerekek, de amilyen hirtelen tud rátörni a Bencsire az éhség, hát én meg se próbáltam eljutni a kp-i épületig. Még jó, hogy vittem a kis bébiétel-melegítőmet, amit eddig szinte soha nem használtam. Most is kinőtt mondjuk a szakállam, mire produkált valamit...
A medencék szuperek voltak: 2 fedett volt, egy 30 és egy 32 fokos, mindkettő kb. a mellkasunkig ért és a szélén ülős volt, úgyhogy Bencsi végig ott araszolt és pakolta az otthagyott játékokat. Kint a'sszem két gyerekmedence volt, ülős és mélyülős, meg egy nagy, felnőtteknek.

Kép Kép Kép Kép Kép

A kullancs-ügy nagyon gáz!!! Én is parázok iszonyúan még a városban is!
A másik nagy mumusom az anyajegyek.El kéne már menni valahova kivizsgálásra is, mert rajtam van egy pár. Már Norina fején is van kettő, pedig állandóan kissapiba van! :(

Különben mióta hazajöttünk, olyan nyügik a gyerekek! Megszokták, hogy csak megyünk és megyünk és program program hátán! Nehét visszazökkenni a "szürke hétköznapokba"! Már nézem a kövi nyaralást. Jó lenne, ha még valami Balcsis hely beleférne idén! Nincs ötletetek?

Na, múltkor végignéztem a sonka-kínálatot a bótba! Hát mindegyikben volt tartósítószer!!! :shock: Még mindig nemtom, milyen felvágottat adjak... :roll:
Glutén már bevezetve... egy kis Tesco-zsömlével és bio-bulátával! :D

KépKép
pompomlány
 
 


Lányok :lol:
babaúszásra jár valamelyikőtök? Hova érdemes menni Budán? Mikortól lehet? Lehet, hogy már túlkorosak is vagyunk? :D

KépKép
lili73
 
 


Hú, Pompi nagyon jó lehetett! Nagyon helyes család vagytok!

Mi is ezt csináljuk kicsiben: medence felfújva, napok óta pancsizás megy úgy fél 5 körül. Zalán imádja a vizet, homokozókészletével dolgozik benne.

Kép
Kép
emma1976
 
 


lili73 írta:L Lehet, hogy már túlkorosak is vagyunk? :D

majdnem :wink:
7-8 hóig lehet a hagyományos víz alá merülőst elkezdeni, addig van meg a búvárrefelex a gyerekeknél.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Voltunk ma a 18 hós oltáson,Márk belázasodott délutánra!Dokinő szerint simán lehet,hogy a 3 napos láz miatt Arnoldon az 5.-ik napra jöttek ki a pöttyök!(fiúk tudnak kivételes dolgokat produkálni,mi?)

Anikó,
mi sajnos csak 2 hónap múlva megyünk nyaralni,nem most!
Kullancs milyen kis szemét dög!Enyémekbe szerencsére még nem ment,pedig sokat rohangálnk fűben.Úgy tudom,hogy a kullancsot el kell küldeni vizsgálatra,hogy nem -e volt fertőzött!

wish,
köszi a pelusinfót!A teszkós zacskósat poénnak gondoltam! :lol:

Erről jut eszembe:péntektől akciós lesz a teszkóspelus!!!

Pompi,
szuper lehetett a nyaralás,képek naggggggyon jók!
Bár azt nem tudom,hogy tényleg miért nem volt minden szobában mikró! :shock:

Emma,
pancsi szuper lehet!Pont tegnap mondtam Apának,hogy fel kéne fújni a kiscsónakot a fiúknak az erkélyre,biztos élveznék.Mi is csak délután 5 körül merészkedünk ki ebben a melegben,bár már a lakásban is 26 -27 fok van,fiúk éjjel-nappal rövid ujjú bodyban vannak.

Kérdeznék valami furcsát,ami tök nem ide tartozik,de vki talán tudja a választ:a fehér ruhák miért sárgulnak be,ha a napon száradnak? :roll:

Andi
Kép
aanda
 
 


aanda írta:Úgy tudom,hogy a kullancsot el kell küldeni vizsgálatra,hogy nem -e volt fertőzött!

a fehér ruhák miért sárgulnak be,ha a napon száradnak? :roll:

a kullancsokat csak speciális esetben vizsgálják, nem rutin. (nem is lenne rá keret)

szerntem csak a műszálas sárgul a napon, a tiszta pamutot fehéríti. Legalábbis én eddig vsak ezt tapasztaltam.
(egy bnőm a sivatag mellett lakik és ők a napra tesznek foltos ruhát, hogy fehéredjen)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
mi az a speciális eset,amikor vizsgálják a kullancsot?

Sajnos nekem a napon a férjem melós pólói besárgulnak,pedig pamutok.Mosás után megint fehér lesz,de azokat teregetem kívülre,mert azokat nem sajnálom.

Köszi a válaszokat,bíztam benned!

Andi
Kép
aanda
 
 


aanda írta:Orsi,
mi az a speciális eset,amikor vizsgálják a kullancsot?

ha felmerül a fertőzöttség, és még az állat a személyben van.
de konkrétan 1 példát nem tudok arra, hogy vizsgálták volna.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
én sajnos ma az orvosnál fél füllel hallottam,hogy egy kislány Lyme kóros lett,egyenlőre figyelik,és ha lesznek tünetei,antibiotikummal kezelik.
Csak már nem volt lehetőségem megkérdezi,miből vették észre,hogy vizsgálni kell a kullancsot!
Mikor merül fel a fertőzöttség?

Andi
Kép
aanda
 
 


aanda írta:Csak már nem volt lehetőségem megkérdezi,miből vették észre,hogy vizsgálni kell a kullancsot!
Mikor merül fel a fertőzöttség?

a lyme kór viszonylag könnyen kiszűrhető , mert a szúrás helyénél koncetrikus piros körök alakulnak ki, nagyon tipikus tünetei vannak.
(a kullancs encephalitis már sokkal nehezebben szűrhető)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Köszi szépen!!!

Andi
Kép
aanda
 
 


így néz ki:
Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hali!

Ma megtörtént, aminek meg kellett, már nem vagyok terhes. Túléltük szerencsére, nem volt vészes! Picit érzem a hasam, kb. mint punkció után. A gyerek is elvolt az apjával, úgyhogy most nagy a megkönnyebbülés! A kórházban max. másfél órát töltöttem, mindenki kedves volt, de azért remélem többet nem jutok erre a sorsra. A dokim azt mondta, hogy semmit se jelent ez a mostani eset a jövőre nézve, ugyanannyi esélyem van élő terhességre, mintha ez az eset meg sem történt volna. Jó hír!
Úgyhogy most 3 hónap kötelező pihi... Szeritnem megpróbálom folytatni a megkezdett éhezést, le kéne dobni pár kilót...

Nyaralók és pancsolók irigykedek! :D
20140901102739
 
 


Ja, Olivér már kapott sajtot (pannónia, mozarella ), joghurtot és a glutén is megyeget - egyelőre bébiételben. :D
20140901102739
 
 


emma,
köszi! :D

hajni,
örülök, h írtál, sokat gondoltam Rád!!! :)

Én meg nem vagyok képes egy jó balatoni helyet találni... :? Nem tudja valaki, h Balatonfűzfőn tényleg van az usziban gyerekmedence???

KépKép
pompomlány
 
 


Bp-en hova érdemes menni strandra vagy usziba babával?

C.né :D

KépKép
pompomlány
 
 


Orsi,
egyelőre nem tudom, hova lenne érdemes, majd nézelődöm a neten.

Pompi,
fogsincs, Bp.-en egyáltalán nem járunk strandra.

Lányok,
hozzátápi kérdéseim lennének.
Elkezdtem az almával, minden oké. Hozzákevertem pár nap után krumplit. Amikor már fele-fele arányban tettem az almát, krumplit, Barnimnak színtelen kiütések jelentek meg a szája körül, állán. Lehet, hogy a két kanál krumplitól még nem, de a több kanáltól kiütött? Közben felelőtlenül epret is ettem, nem tudom, nem az ütött-e ki inkább rajta. Szerintetek? Ma reggel tettem 3 kanál krumplit a 7 kanál almához, aztán rájöttem, nem kellett volna, mert így nem derül ki, az okozza-e.

Következőnek alma-barackot vagy inkább alma-sárgarépát próbáljak?

KépKép
lili73
 
 


Lili

a krumplitól lenne kiütése?
Én répát adnék következőnek, almával, vagy krumplival.

Hajni

jó, hogy túl vagy rajta, és azért így biztosan könnyebb volt megélni ezt, hogy van neked Olivér.
Az meg nagyon jó, hogy bármikor spontán újra terhes lehetsz.

Pompi

nagyon szuper helyen voltatok, jók a képek nagyon.

Kép
zsuzsi73
 
 


Orsi,
köszi a képet,mostmár mindent tudok kullancs ügyben!

Hajni,
nagyon örülök,hogy gyorsan túlvoltál az egészen és hogy kedvesek bántak Veled,ilyenkor ez is tök sokat számít.
Na látod,Olivér ezek szerint az Apjával is jól érzi magát!
Szerintem azzal a koplalással azért óvatosan,mert ha felborulnak a hormonjaid,az gáz lenne,és 3 hónap múlva szükség lesz rájuk! :lol:
Szépen haladtok a kajákkal,így tovább!

Lili,
anno én is alma-krumplival kezdtem,és nem volt gond.A krumpli nem allergén,sztem nincs köze a kiütésekhez,az már valószínűbb,hogy az eper a bűnös.
A barack és a répa is jó választás.Szépen esznek a babák?Hány kanálnál tartokok?

Andi
Kép
aanda
 
 


Andi, Zsuzsi,
azt mondjátok? én is inkább az eperre gyanakszom, a fenébe, hogy nem bírtam megállni.
Olyan édesen esznek, hogy meg kell őket zabálni, teljesen odavagyok tőlük :lol: , kétszer kapnak egy nap, kb. 10 kanállal (50 g). Barnus nyeli, mint kacsa a nokedlit, Lizcsike meg ki-be tologatja, én meg tömködöm vissza neki, míg el nem tűnik végül a kaja, közben kitágítja az orrlukait, de egyre gyorsabban eszi ő is azért. :lol:

KépKép
lili73
 
 


Sziasztok!
Ágoston ma 1111 a vonalzo szerint! :lol:
Andi!
Akkor félre értettem,azt hittem most mentek.Mintha azt irtad volna hogy 2 nap és megyünk azért kell sürgösen az uszos pelus info!Bocsánat :oops: valamit félrenéztem...!
A kullancsot már Orsi teljes mértékben megválaszolta neked! :wink: :D

Hajni!
Sokat gondoltam rád tegnap! :(
Szegénykém! :(
De azért az jo hogy a fiuk jol elvoltak egymással!
Én nem biztatlak a spontán terhesség reményével ebben sajnos én kicsit szkeptikus vagyok! :cry:
De csak a saját esetemböl kiindulva! :cry:
A fogyival meg fokozatosan semmiképp ne ugorj neki drasztikusan!

Erika!
Akkor tényleg jo evö lesz a kicsike!!!
Nálunk is Ágoston viszi a primet evésbe! :D
Szerintem most kicsit hagyd a bilis dolgot Ákoskánál és most csak pelus legyen egy pár napig!Hátha rendezödik ez az ide-oda pisilgetés! :shock: :lol:

Pompi!
Nagyon helyesek vagytok a képeken!
És a hintában a két kicsike....nagyon édesek!
Szuper lehetett,akkor tényleg teljesen gyerekbarát!
És a vizek is szuper höfokuak voltak!
Igen ilyen helyeken a kaját nagyon nehéz megállni föleg hogy a svédasztalrol az ember csak válogat válogat és válogat...! :roll:
Na de ennyi kitérö igazán belefér a fogyiba! :wink: :D
Én ugy szoktam a mikros dolgot kiküszöbölni (mert már én is megjártam ezt) hogy amikor elkezdünk fürdeni és készülödni a vacsorához beleteszem a cumisüvegmelegitöbe és mire kész vagyunk az is meleg!
A mikro ma már szinte alap de még is sok helyen nincs! :evil:
Sajnos én a Balcsit nem ismerem igy nem nagyon tudok segiteni!
Mi most Sárvárra megyünk pénteken ebbe az uj szállodába.
Megnézzük hogy milyen...?!

Lili!
Szerintem sem alergizál a krumpil,és azt sem tudom hogy ha te eszed az epret akkor miért lesz a gyerek kiütéses a tejcidtöl...?!
Merthogy a magok a ludasak de az nem megyát mint tudjuk....! :?
Szoval nem hiszem hogy valamiféle kaja kiütés lenne ez!
De nem tudom...! :roll:

KépKépKépKép
aniko24
 
 


pompomlány írta: Nem tudja valaki, h Balatonfűzfőn tényleg van az usziban gyerekmedence???

egészen tesközelből mondom, hogy VAN :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Anikó,
akkor lehet, hogy a tejkiütés majd 6 hósan jön ki? Alizkának már nagyon régen volt. Eperről azt olvasom, hogy elvileg nem ajánlott szoptatósnak ennie...

KépKép
lili73
 
 


Sziasztok!

Na most talán van egy kis időm :roll: .
Szóval :

Hajni!
Örülök hogy túl vagy rajta. :(
És én azért még mindig bízom a csodákban:). Hajrá...

Lili!

Borcsinak is az első kaja után pöttyös volt a szája széle.. Én sem tudtam mitől van, de azóta sem volt. Szerintem a szamócától nem csak ott kéne pöttyösnek lennie. Egyébként nem csak a magja allergizál az epernek hanem a héja és a felső rétege is.

Köszönjük a Balcsi szuper volt:). Leszámítva az első két napot. Borcsikám első éjszakája idegen helyen nem volt zökkenőmentes... sőt... 2 napos szopi sztrájk, cumi kiköp(azóta sincs) és mivel elutasított minden eszközt amit eddig alváshoz használtunk így alvás se volt. Nappal minden rendben volt csak kicsit fáradt volt a lelkem :D . Hát még én... :shock: . Szóval 3. nap már úgy érezte magát mintha otthon lettünk volna. Egy szobás nyaralóban voltunk ahol a barátnőm és két gyerkőce próbáltak aludni :D . A két gyerkőc úgy durmolt az ordítás mellett hogy csak na :lol: :lol: . Én meg tiszta ideg voltam hogy fölébreszti őket Borka... Na de ezt leszámítva szuper volt. Borka úgy megszerette azt a két gyerkőcöt és rengeteg mindent tanult is tőlük. Vérzett a szívem hogy haza kellett jönni és tudtam ha itthon fölébred , keresni fogja a játszópajtásait. Idénre még tervezünk pár közös nyaralást.

Képzeljétek jár a baba jár :lol: :lol: :lol: . Ma 4 lépést tett meg önállóan :lol: :lol: .
Elképzelésem sincs mi lesz velem ha elindul...
Tegnap voltunk egy hatalmas turiban 10 próbafülkével. Az én gyerekem nem maradt bent a próbafülkében hanem cikázott ideoda...lengette a függönyömet én meg rohangálhattam után félmeztelen... :evil: Hát egy ideig nem megyünk turiba... :roll: :lol:

Lejárt az időm... :(
sziasztok

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Ja képek nagggyon jóóóóóóóóóóóók.
Majd egyszer én is rakok...

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Sziasztok

Andi
kullancs vizsgálata: az Istenhegyi Géndiagnosztikába belehet vinni, tavaly mikor ott voltunk a kombinált tesztet megcsináltatni, épp akkor hoztak egyet kis üvegben, 3-4000Ft ra emlékszem, azt nem tudom hogy hány nap alatt van eredmény

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


orsi :D :lol:
ez aranyos volt!

anikó, zsuzsi,
köszi!

bzsu,
gratula a járáshoz! kérjük azoka ta képeke TT! :lol:

KépKép
pompomlány
 
 


Sziasztok,
Pompi kérdésére-hogy ki hova megy nyaralni,csak én válaszoltam!
Pedig olyan jó lenne,ha Ti is leírnátok!

Lili,
én visszasírom az 1 évvel ezelőtti heteket,amikor még gyönyörűen ettek,tátogtak,mint a kismadarak! :lol:
Most már nem tudnak annyira felbosszantani,ha elkezdik dobálni a kaját,vége,nem kapnak többet.Az sem érdekel,ha csak 2 falatot ettek.

Zsuska,
én is attól félek,hogy nem tudnak majd idegen helyen,utazóágyban aludni!Elhiszem,hogy Borka hamar összenőtt a gyerekekkel.Enyémek már elaludni sem tudnak egymás nélkül,mert előtte még dumálnak egyet.Ébredéskor is felkeltik egymást,átnyúlnak a másikhoz,és felkeltik!
Gratulálok az önnálló járáshoz!Innentől vége van a babás jóvilágnak!Kösd be a babakocsiba,és irány a turi!

Erika,
köszi az infót!

Andi
Kép
aanda
 
 


Andi :lol:
mi sehova se megyünk :cry:

Hozzátápiban új fejleményekről kérdezném a véleményeteket. Barni (mindig vele van a baj, észrevettétek?) kiütései nem szűnnek, és a szeme alatt is, pofiján vannak, nemcsak a szája körül. És a kakijában ma felfedezni véltem az almarostokat gombóccá gyúrva. Annak azért nem kéne úgy ott lennie, ugye? Függesszem fel az egészet kicsit, hátha rendeződnek a dolgok? A kiütések is valószínűleg az elégtelen emésztésével vannak összefüggésben? Esetleg pároljam meg az almát? Ugye nem értettem félre, és amint eljutottunk a 10 kanálig, onnantól már minden nap mehet a 2X10 kanál úgy, hogy nagyobb részben lehet benne mondjuk az alma, vagy amivel kezdte az ember a hozzátápit, és fokozatosan növelem benne a másik komponens mennyiségét?

KépKép
lili73
 
 


Lányok,

Aranyosak vagytok, hogy gondoltatok rám! :D Most már teljesen jól vagyok. Úgy gondolom, hogy semmiképp nem várunk a spontánra. Túl realista vagyok ahhoz, hogy elhiggyem, az ötös lottót kétszer is meg lehet nyerni, úgyhogy ugyanúgy folytatjuk a lombikot, mintha mi se történt volna. :roll:

Anikó,
Nem is tudtam, hogy a next-től is lehet rendelni! :o Hogy történik a fizetés? Előreutalással? Mennyi idő, míg megkapod a cuccokat? Mindig az épp aktuális árfolyammal számítják a fontot? Mennyi a postaköltség? Én most felhajtottam egy csajt, még nem tudom, beválik-e…
A schisser-rucik tényleg nagyon jók, tavaly nyáron volt Olivérnek is. Idén nyárra már nem szereztem be bodyt egyáltalán (van 4-5 db next, még Thaiföldről maradt ), én pólót adok rá rövid- v. térd alá érő gatyákkal.

Pompi,
Annyira jók a képek! :D A hintás a legeslegjobb! Bevált a corás úszógumi? A miénknek már kiesett a dudája… :lol: Az a pánt olyan fura benne, nektek stabilan tartotta a gyereket? Én olyan úszógumira gondoltam, aminek csak 2 lyuk van az alján a lábának. Az a nekik való, nem? Pesten mi se szoktunk strandolni. Mi anyuéknál szoktunk vidéken, meg Szoboszlón. De ez mondjuk annyiból áll, hogy a gyerek mászkál a füvön. Én utálom a medencéket, de sajnos tudom, hogy Olivér miatt muszáj leszek majd fürdeni. :?

Lili,
Babaúszásra én tuti nem vinném, inkább csak pancsizni. Ez a víz alá nyomom a gyereket nekem egyáltalán nem jön be. :twisted: Különben sincs semmi értelme, mert ettől a gyerek nem tanul meg úszni, tök elfelejti. Bemásolom neked, amit egy másik topicról ollóztam ki:
„A babúszásról főleg jókat lehet olvasni, de vigyázz, lehetnek veszélyei is... ezzel ugyan sokan nem értenek egyet, de én pedagógus továbbképzésen hallottam ellenvéleményeket szakemberektől. Elöljáróban annyit hogy a búvárreflex fenntartása mesterséges beleavatkozás az idegrendszer fejlődésébe, és ez okozhat problémát azoknál, akiknél minimális idegrendszeri kapcsolódási zavar áll fenn - olyan kis mértékű, ami különösebb tüneteket nem okoz, de ettől felerősödhet, és esetleg évek múlva okoz problémákat.
A "szakmeberek" -ről akik tartják, csak annyit, hogy a babúszás magyarországi megalapítója Amerikában uszodagépészként leste el a fogásokat, aztán hazajött és feltalálta a spanyol viaszt... de semmi szakmai képzettsége erről nincs... ( eredetileg kosárlabdaedző) Az úszóedzők pedig nincsenek tisztában az idegrendszerre , a reflexintegrációra gyakorolt hatásával...”
Allergia passz, talán szüneteltesd picit, lehet, hogy Barni még nem érett a hozzátápira. Kérdezd meg a dokitokat szerintem, hátha van ötlete. Egyébként az allergia mindig 2-3 alkalom után jön ki, ahogy anno Orsi is írta, az allergénnel először találkoznia kell a szervezetnek, hogy előjöjjön a reakció.

Zsú,
Gratula a járáshoz, hamar kezdi a kiscsaj! :D Cumi azóta sincs? A szopit is elutasítja továbbra is? De jó lehetett a nyaralás!

Anda,
Pöttyök vannak még?
Szerintem ha viszel nekik a nyaralásra alváshoz vmi otthonit, akkor tutira nem lesz gond (pl. pelus )! De a gyerekek nagyon jól bírják a kiruccanásokat, szerintem ne aggódj, úgy alszanak majd, mint a bunda, jobban, mint otthon! Lefáradnak a sok ingertől!

Zsuzsi,
Intéztél már vmit a csajjal? Nekünk kicsit nehézkes egyelőre… :?

Na, lehet, kicsit sokat írtam… 8) :lol:
20140901102739
 
 


Zsu!
Gratulálok a járáshoz . :)
Örülök hogy jól sikerült a nyaralás képeket is kérünk

Pompi!
Szép helyen voltatok. :)

Andi!
Enyémek simán alszanak bárhol az a nap amikor utazunk és hazajövünk megborul hiába megyünk alvásidőben de a többi nap úgyan úgy ebéd után mennek aludni mint itthon és ugyan úgy elalszanak. Ahogy neked is enyémek is dumálnak elötte majd csend lesz és pihen mindenki. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Hajni

örülök, hogy sokkal jobban vagy.
A csajjal nekem teljesen gördülékenyen ment, át is utaltam a pénzt, azt mondta, fel is adja a héten a cuccot. és tényleg szuper, hogy 400 a szorzó.

Léci írjál már üveges kaját, amit Olivér szeret, ki kell próbálnom párat. Mi húsosat csak 2 félét próbáltunk, de megyünk nemsokára nyaralni, és fel kell tankolnom üvegesből, előtte viszont ki kell próbálni, hogy mit eszik meg.
A darabosat egyáltalán nem eszi meg Olivér, szóval pépeset írj léci.
Eddig a gesztenyés almás csirkét és a zöldséges rizses csirkehúst próbáltuk.
Meg amúgy is el vagyok keseredve, mert én minden nap főzök Olivérnek, és 3 napja nem fogadja el. pedig ugyanazt főztem, amit máskor szeretett. Felbontottam üvegest, azt pedig azonnal bevágta. Nem értem :(

Lányok,

írjatok üveges kajátkat, hogy mi finom.

Aki már bevezette a glutént:
hogyan kezdjem? kenyérrel? és mit tegyek rá?
bővítenem kell a palettát, mert tápszert se hajlandó enni Olivér, napok óta egy kortyot sem. Sinlacon élünk.
Hiába mondom a dokinőnek, hogy nem eszi meg és írjon fel másikat, az a válasz, hogy Olivér tejfehérje-allergia gyanús, tehát csak a pepti juniort eheti. így meg akkor nem eszik semmit.

Orsi

írtad, hogy a szója is allergén, tehát SOM-ot se adhatok. Azt mikortól lehet?
ui. már tényleg semmit nem tudok adni Olivérnek. A sinlacba szoktam 2 kanál tápszert becsempészni, úgy nem veszi észre.

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi,
és mi lenne, ha csak úgy megvennél a drogériában tápszereket, és úgy próbálnád ki? Olivérnek már adhatsz 3-as tápikat simán. A humánából van hipoallergén is. Annyiféle van a polcokon, hogy csak győzz válogatni! Egyikhez se kérnek receptet!
Olivér az olyan főzelékeket szereti, amiben van vmilyen gyümölcs, vagy ha épp nincs, akkor dobok hozzá egy fruttapurát. Legjobban az Univer főzelékeit szereti: alma-banán-csirkehús, vagy alma-körte-pulykahús vagy alma-csirkehús. Csak mondjuk ez kisebb kiszerelés, 163 gramm. Írtam már a kecskemétinek is a sütőtök sertésmájjal-t, ezt megeszi gyümi nélkül is.

Lányok, Ti hogy adtatok a gyereknek tojássárgáját? Megsütitek a sárgáját és odaadjátok, vagy hogy? De azt ne írjátok, hogy keverjem főzibe, mert én csak üvegest adok neki! Fehérje mikortól mehet, úgy könnyebb lenne...
20140901102739
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: