Új privát üzeneted érkezett!

Szia Panda!
Köszi a tippet. Joghurt is van itthon, lenmag is úgyhogy kiprbóbálom. Búzafűlére hol lehet szert tenni?
Köszi
Peni

KépKép
peni
 
 


Jaj, lányok légyszí ne sokkoljatok a Kolpingos hírekkel. Pár nap és mi is indulunk, ettől a sok vírustól már tiszta para vagyok. :cry:

Peni! Nekem is van egy receptem: este fahéjas almalébe áztatni aszalt szilvát, ez reggelig a hűtőben áll, reggel összeturmixolni és natur joghurtba keverni. Éhgyomorra megenni. ja és még ami nekem segített,a savanyított káposzta leve. Én az első trimeszterben rengeteg savanyúságlét ittam, kívántam. Az üveges uborkának rendszeresen megittam a levét, a férjem meg győzte megenni a kiszikkadt uborkát. :oops:

Mona! Nagyon tetszett! :D

Jud

Kép
jud71
 
 


Jud!

Ne aggódj, Dani még nem az a korosztály, akik megfertőződnek, mert gyanúm szerint a játszóházban szedik össze a gyerekek a vírusokat :roll:

ha fürödni viszitek, javaslom a nagymedencét, azt erősen fertőtlenítik (ott zajlik a babaúszás is)

Dani megkapta a rota elleni vakcinát?

háát, nem tudom, hogy szeptemberben merjünk-e menni...foglaltam egy újabb babaúszó tábort, de lehet, hogy átíratom bébi thai masszázs hétre...de arra is gondoltam, hogy írok nekik egy e-mailt és javaslom, hogy végezzenek egy alapos fertőtlenítést, végülis január óta kering a rota a Kolpingban, hisz Peniék akkor voltak ott :(

Peni!

Én joghurtot ettem (natúr) zabkorpával és mindenféle magvakkal, úgy elég jól kihúztam, bár nem produkáltam mindennap...

a lényeg, hogy ne erőlködj semmiképp, lazán ülj a Wc-n, és szánj elég időt a dologra...ha nem megy, ne erőltesd, előbb-utóbb sikerül majd. Végszükség esetén glicerines kúp bevethető.

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 

 
 

Peni!

esetleg Tamarinlax lekvár, gyógynövényboltokban kapható, és a Dm-ben

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Peni! Nekem a savanyúkáposztalé segített, meg a szilvalé. Az aszalt gyümölcsökről is hallottam, hogy jók székrekedésre pl. szilva, barack. Egyébként az Elevittől én is néha szenvedek. Főleg, ha nem vagyunk itthon...

Jud! Ha Dani megkapta a rota elleni oltást szinte boztos, hogy nem kap el semmit sem. Én is csak a nagyobbak miatt aggódnék.

Kép
Kép
Kép
petramama
 
 


Sziasztok!
Hú, mennyit írtatok... ha olvasgatok, alig van hozzászólás, most meg, hogy kihagytam pár napot... :o
Peni én is gratulálok, és szorítok holnap! Ne aggódj, minden rendben lesz!! Elevit helyett nem próbáltál Gravidát? Mert nekem is ez volt az Elevittől, a Gravidától viszont nem! Ja, és a magnézium meg hajt egy kicsit, így én amikor vasat kellett külön is szednem, akkor a Béres magnéziumból 2x1 -et szedtem, és így a hatások kiegyenlítették egymást :lol:
Mi jól vagyunk, az utóbbi héten nyűgösködött Luca kicsit, de sejtem az okát... A jó hír az, hogy a menstruációs görcseimet a szülés elfújta, a rossz az, hogy ezt onnan tudom, hogy megjött... :shock: Gondolom, ezért nyűglődtem a tejjel is, de most már szerencsére helyreállt minden. Pedig úgy reménykedtem, hogy fél éves koráig kihúzzuk enélkül...

Kép
hablaty
 
 


Ja, képzeljétek, ki vagyok akadva teljesen, már eddig sem tetszett, hogy túl sokan vagyunk babúszáson, meg egyes hosszú hajú apukák a fejük búbjára tett úszósapkával jönnek a vízbe, de most a későbbire mentünk szombaton, és egy csomó nagyobb testvré is ott volt a vízben. Tök nagy káosz volt, túl sokan voltunk, ráadásul állítólag elfelejtették felfűteni a vizet, így hidegebb volt, mint szokott lenni. És itt nincs más, csak ez az egy babaúszás, 4 alkalom 7000 ft, hát igazán csinálhatnák rendesen... Legközelebb szépen, udvariasan megérdeklődöm, hogy ugyan szerintük jól van-e ez így??!

Kép
hablaty
 
 


Sziasztok!

Köszi lányok a tippeket, mindent kipróbálok mert a helyzet egyre tragikusabb :( .
Örülnék ha valami természetes megoldás bejönne...holnap kezdem a próbákat, minden nap egy újat próbálok így tudni fogom mi a tuti:-)
HOlnap megyünk SOmámmal a műtétre, köszi lányok a sok drukkot, ránk fér. Szerencsére SOmát nem izgatja a dolog, már pakolja a játékait amit vinni akar......én meg kezdek idegeskedni....hú de jó lenne túllenni rajta!

Sheila: LEhet, hogy kéne írni tényleg a Kolpingba, hogy gáz van....én nem telefonáltam vissza, igaz mi szóltunk, hogy a gyerek rosszul van és korábban elmegyünk, aztán azért is szóltunk, hogy összehányt a szobában mindent (tényleg mindent.....minden helységet....minden ágyat...borzasztó, hogy mit hagytunk ott) szóval látták, tudták, hogy valami történt. Egy darabig takarítottam a kicsi után aztán már csak azon voltam,hogy minél hamarabb a kocsiban legyünk és rohanjunk a korházba már nem érdekelt mi hogy néz ki..... :roll: .
Mi januárban egy ismerős párral és a 2 gyerekükkel voltunk. A két kislány víziszonyos....egyszer sem voltak bent a vízben mert félnek. Az egész napot a játszóházban töltötték....de nekik nem lett semmi bajuk. Szóval nem biztos hogy nem a vízben szedték össze :( .

Hablaty: szerintem sem jó így ez a babaúszás, igazad van, hogy meg akarod kérdezni, hogy rendben van-e így? AZért elég drága....figyelhetnének egy kicsit jobban mégiscsak kisbabákról van szó.......én is szólnék a helyedben.

KépKép
peni
 
 


Sheila! Dani nem kapott rota oltást, addig addig variáltam, hogy végülis kicsúsztunk az időből. :evil: :evil: :evil: Azért abban reménykedem, hogy az anyatejecske még védi, még szopizik rendesen. Nálatok Maya úgye nem kapta el??? Bár, ha jól emlékszem Te adattál be neki rota oltást.

Hablaty! Hát ez a babauszi tényleg nem a legjobb így. Ahova mi járunk az egy kisebb magánúszoda, egyszerre max. 5-6 család lehet, igaz az ára elég borsos 2500 Ft/alkalom. :x

Peni! Szorítok, hogy minden rendben menjen és hogy minél előbb otthon lehessetek! :D

Jud

Kép
jud71
 
 


Sziasztok!

Ma jöttünk haza. Tegnap megműtötték SOmát. Minden rendben volt, minket a férjemmel kicsit megviselt a műtét (pedig szuperjól ment minden) de szerencsére SOma fel sem vette. Olyan jól van...mintha mi sem történt volna. Jól ébredt, jól eszik, iszik....nem is fájlalja a sebét. Úgyörülök..... :) .
Remélem nálatok is rendben van minden!!!
Írajatok, hogy mi újság!


JAH, majdnem elfeljtettem megkértem Fenyőházi dokit ha már ott vagyok csináljunk egy Ultrahangot.....megvan az első sztárfotóm az 5 hetes porontykáról.....remélem minden rendben lesz. :)

KépKép
peni
 
 


Sziasztok!
Peni, Jud, hát igen, valószínű szólni fogok, de gyanítom, hogy nem fog érni semmit... és nem nagyon tudok variálni, vagy ide járunk, vagy sehova :( bár lehet, körülnézek, hátha elérhető közelségben van más.
Peni gratula az első sztárfotóhoz és Somához, milyen jó, hogy túl vagytok rajta!!

Kép
hablaty
 
 


Peni, írtam Neked privit, kérlek szólj, ha nem kaptad meg!!

Kép
hablaty
 
 


Sziasztok!

Hablaty: megkaptam és válaszoltam is. Szólj ha esetleg nem ment át (néha megesik :roll: ).
Szép napot nektek!
Peni

KépKép
peni
 
 


Peni!

Örülök, hogy Soma ilyen jól vészelte át a műtétet. Szurkolok, hogy a sebbel se legyen bajotok.

A Babafotóhoz gratulálok! Biztosan minden okés lesz.

Lányok! Most én is a rotán vacilálok. Jövő héten kellene megkapnia Borókának. Nem tudom, hogy érdemes-e beadni annyi pénzért amennyibe kerül (18.000/db). Nekem egyik gyerekem sem kapta el eddig. (Na ezt gyorsan lekopogtam.) Nem tudom hogyan legyek okos. Ráadásul bosszant, hogy vannak helyek, ahol ingyen beadják az oltást! Ha meg minden frinc-franc ellen beoltatom, akkor mi lesz az immun rendszerével? Lassan már semmi dolga nem lesz.

Kép
Kép
Kép
petramama
 
 


Köszi szépen Judit!

Soma januárban a Kolpingban elkapta a Rotát....a kiszáradás előtti utolsó pillanatban értünk be a korházba.........nekem borzasztó tapasztalat volt. A gyerek elájult, eszméletlenül rohantunk vele, zöld volt a szája rászáradt a fogaira, ha nekem lenne ilyen picim én biztos hogy beoltatnám.
Persze belőlem a rossz tapasztalat beszél, lehet hogy Borókád soha nem fogja elkapni és akkor tényleg nincs értelme....nehéz döntés.
Én beoltatnám az enyémet.
HOgy vagytok egyébként? Boróka gyarapszik? Jól kajál? Alszik éjjel? Mesélj róla:-)
Üdv
Peni

KépKép
peni
 
 


Sziasztok!

Pen!
Örülök, hogy túl vagytok a műtéten!!! Somáé minden elismerésem, nameg a tied és a férjedé, hogy ilyen hősiesen helyt álltatok! :D Pocaklakó fotójához gratula! :D :D

Judit!
Bár borsos az ár, így igaz, de mi beadattuk Lilinek, pont ma volt itt a doki a szokásos 2heti ellenőrzésre és mondta, hogy a rendelésen 70%a a gyerekeknek ezzel a vírussal küzd jelenleg, és hogy bár rég praktizál, nem emlékszik rá, hogy valaha is lett volna ilyen mértékű járvány... :? :? :? Szerintem inkább adasd be, mert ha ne adj Isten mégis megkapja, lelkiismeret furdaílásod lesz... Mi inkább szeretnénk azt gondolni 10-15 év múlva, hogy ez egy feleslegesen kiadott 20-as volt, de ez persze az én véleményem...

Puszi
Bea

Kép

Kép
bigike
 
 


Köszi Bea!!! Boldog vagyok, hogy rendben túl vagyunk ezen a "műtéti-tortúrán".

Ti, hogy vagytok? Lili milyen baba? Nyugis? Jól alszik éjszaka? Titi mit szól hozzá? Nincs féltékenykedés?

KépKép
peni
 
 


Nos Peni, momentán tetőtérbeépítés előtt állunk, szóval bankos ügyek után rohangálunk, de ezen kívül minden oké. Nagy bánatom, hogy mivel Lili fél óránál többet napközben nem hjlandó egyhuzamban a kiságyban tölteni, ami még rosszabb, hogy a babakocsiban is csak úgy alszik, ha mozgatjuk, a kert szörnyű állapotban van. :( A virágoskertem, hála a 2!!! kutyának kezd elsivatagosodni, a szőlőt kötözni kéne, a férjem pedig pusztán fűnyírásra van kalibrálva, már ami a kerti munkákat illeti... :wink: A vasalnivalók tornyosulnak bent, stb stb, de gondolom ez ismerős... :oops: Lili éjjel szépen, egy hang nélkül szunyál, nálunk Titi, aki költözik éjszakánként. :? A kicsi 6 körül kel, de kb 15 perc és vissza is alszik 9-fél 10ig. Ez tök jó szerintem!!! 8) Féltékenykedésnek szerencsére továbbra sincs jele, nagyon szereti Lilit, simogatja, puszilgatja, gügyög neki, de ezt annak tudom be javarészt, hogy mi mindketten itthon vagyunk a férjemmel, így nyilván könnyebb, mint ott, ahol csak egy szülő van a 2 picire. Másrészt ő amennyire lehet, fel lett készítve a tesó érkezésére, többek közt nagyszüleimnek hála! :D Ők most is rengeteget segítenek mindenben, míg ez a nagyszülőkről sajna nem mondható el!!! :twisted: :evil:

Puszi
Bea

Kép

Kép
bigike
 
 


Sziasztok!
Bea: akkor nem unatkoztok ti sem.......tetőtér beépítés előtt álltok? jajjjjj
Mi kertet építünk éppen....az sem semmi meló. Jó nagy kertünk van ami szuper de annyi-annyi meló........
Az viszont szuper, hogy Lili ilyen rendesen alszik és az is nagyon jó, hogy Titi nem féltékenykedik. Aranyosak lehetnek együtt:-)
Vasalnivalóm nekem is van...egy hegynyi...gondolom helyetted sem vasalja ki senki :wink: . Ne törődj vele....
Szép napot Nektek!
Peni

KépKép
peni
 
 


A kincseim: :D Kép

Kép

Kép
bigike
 
 


DE ÉDESEK!!! :) :) :)

KépKép
peni
 
 


Lányok!

Ti hányadik héten volatok először vérvételen meg az első vizsgálatokon? Somám még nincs 5 éves de nem emlékszem, hogy is volt.........

Peni

KépKép
peni
 
 


A héten eléggé kipurcantam...

Először Petra lett beteg - torokfájás, nátha, aztán Boróka is elkezdett szürcsögni. Még egyik sincs teljesen rendben. Boróka két napja újra éjszakázik. :( :( :( Pedig már olyan jól alakultunk 3-4 óra előtt soha nem kelt fel. Most meg ismét van 1 órás ébredése. Remélem csak a nátha miatt. Bár néha semmit sem tudok kiszívni az orrából. Azért úgy gondolom annyira nem vészes. A gyerekorvos szerint a tüdeje teljesen tiszta. MIvel Petra is egész héten itthon van, semmire sincs időm. Most éppen tv-zik. :twisted: :twisted: :twisted: De már nincs energiám játszani vele...

A rota oltást am megrendeltem a patikában, hétfőre meglesz és ha Boróka is meggyógyul akkor kedden meg is kapja.

Vasárnap már 2 hónaposak leszünk. :D Iszonyú gyorsan eltelt ez a két hónap. Boróka nagyon édi, sokat nevet és gögicsél. A legaribb akkor, amikor jól lakott elengedi a cicit és rám mosolyog és elkezd dumálni. Ilyenkor legszívesebben megzabálnám. Az evéssel még mindig küzdünk, sokszor egy óra is kell mire hajlandó rendesen szopizni. Ilyenkor többször odakinálom neki,a ztán előbb-utóbb elfogadja és nem ordít. Ezért is a hízásunk lelassult, de még mindig heti 17 dkg volt, ami tulképpen elegendő. Én ugyan parázok miatta, de mindenki más szerint ez teljesen okés. Csak olyan jó volt látni eleinte a heti 300-350 gr-os hízásokat.
Nagyon szereti az ágyára szerelt zenélő forgó játékot, azt akár negyed órán keresztül nézi. Sikerült most olyat vennem, ami 20 percig folymatosan zenél (Tiny Love) - ez tök jó. Meg van egy zenélő hintázószékünk, na az is nagy kedvenc. Abban akkor is jókat is tud aludni, amikor már máshol semmi sem jó.

Peni! Szerintem Fenyőházi időben el fog küldeni mindenre. Meg ha jól tudom Telkiben is van egy protokoll és azt követik. Én egyébként 10 hetesen voltam először vér és vizeletvizsgálaton, meg a 12. héten teljes uh-on, meg genetikai vérvizsgálaton.

Kép A hintában
Kép Petra

Kép
Kép
Kép
petramama
 
 


Sziasztok!

Judit: nagyon sajnálom, hogy betegek a csajaid....gyors gyógyulást kívánok nektek!
Mi is itthon vagyunk Somával a héten meg a jövő héten közepéig biztosan...kedden viszem sebészeti kontrollra. Akkor derül ki, hogy mikor mehet oviba, mondjuk nem sürgetem

Fenyőházi doki csinát egy ultrahangot amikor bent feküdtünk Somával, azt mondta hogy kb 5 hetes lehetek menjek majd 3 hét múlva.......
Szóval időben leszünk az biztos csak olyan izgatott vagyok :wink: .
Ez a hintázószék nagyon klassznak tűnik....nem is láttam még ilyet. MÉg :)
Gyors gyógyulást nektek!
ÜDv
Peni

KépKép
peni
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk Alsópáhokról, jó volt minden, szerencsére nem kaptunk el semmi vírust. Dani szuper jól viselkedett, nagyon élvezte az új környezetet és éjjel is aludt mint a tök. :lol: :lol: :lol:

Petramama! Sajnálom, hogy Petra beteg, mielőbbi gyógyulást neki! Szerintem ne parázz, Boróka tök jól gyarapszik, nekünk a gyerekdoki azt mondta, hogy kezdetben 150-250 gr. az optimális hetente. Később meg kevesebb. Nálatok ez bőven megvan! Én Danim sokszor csak heti 100 gr.-ot hízott, piszkáltak is érte rendesen, de hát ő ilyen típus. Most 6700 gr. és szerintem "jó bőrben van".

Én is nagyon be akartam adatni a rota elleni oltást, bár amúgy nem vagyok védőoltáspárti, mert szerintem is minden egyes oltással adunk egy pofont az immunrendszernek. Na de a rotát be akartam nagyon adatni, mert a rota a mumusom. Aztán végül mégis elmaradt... :roll:MERT Dokink azt mondja, hogy csak 2 éves korig véd az oltás, és már több altípusa is van, szóval addig sem 100 %. Ha a gyerek nem megy 2 éves koráig közösségbe pl. bölcsi vagy nincs testvére, akkor meggondolandó.
Persze ez is csak egy vélemény, de azért leírtam. Meg persze a gyerek megy játszótérre, uszodába, nyaralni stb. stb. Nehéz ügy.
Meg az is igaz, ha olyasmi fordulna velem elő mint Penivel és Sheilával, hát verném a fejem a falba :shock:

Peni! 8-9. héten voltam UH-on és vérvételen először. Örülök, hogy Soma jól van és ilyen jól viselte a műtétet és a H-t.

Mona! Olvastalak a másikon. Kibújt Dani foga? Nálunk a két alsó tört nemrég át és a két felső duzzadt most nagyon.
Ha unatkoztok, tudod, felénk is jöhettek bármikor!!! Meg ha nem unatkoztok, akkor is!!!

Kép
jud71
 
 


Sziasztok!

Jó régen voltam :oops: . Bocsi, hogy nem reagálok, de olvastalak benneteket.
Kicsit /nagyon/ összecsaptak a fejem fölött a húllámok, úgyanis apa elutazott 9 napra Kanadába, és enyém az egész mindenség /mármint lakás, udvar, kert, Dani/
Danus 3 napig lázas volt, persze a fogára fogtam /4 hónapos kora óta minden nyűgit arra fogunk, de foga még nincsen :lol: / és kiderült hogy torokgyúlladása van. Napközben elég jól viseli, azon kívül hogy nem eszik csak inni akar, de azt nagyon sokat, az éjszakák viszont katasztrófálisak, óránként felsír, és ugye csak anya tud ugrani. Bébiőrünk, és a telefonom felmondta a szolgálatot, de telcsit már pótoltam.
Apával minden este beszélünk, mondtam neki, hogy soha többet sehová 2 napnál tovább nélkülünk. Azt gondoltam, hogy majd milyen jó lesz Danussal kettecskén, pihizünk, játszunk, miegymás, lazán megoldok, megcsinálok, elrendezek mindent, de rá kellett döbbenem, hogy bizony már a második nap nagyon hiányzott apa :? .
Dani már mindenhol feláll, az összes lépcsőt megmássza, imád lépegetni. A kutyusoknak már mondta hogy úú, de a légyre mondtam neki hogy bogár, és azóta minden bo-bo, még a kutyák is :lol:
ezt meg kell mutatnom :lol:
http://www.videa.hu/videok/emberek-vlog ... 8UMIlSCqH4

Kép
mona76
 
 


Sziasztok!

Mona: Kitartás!! Az én férjem akkor járt főikoslára amikor a fiunk született.....ő csak hétvégente járt konzultációra.......abból is néha elegem volt főleg amég ilyen pici volt a törpe. Kezd a visszaszámlálást, hamarosan megjön apátok :wink: .
A video.......hát önmagáért beszél!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: .

KépKép
peni
 
 


Mona! Tök ari Dani a videón. :D :D :D

Apanélküliséghez kitartást! Nem tudtok elmenni valahova? Én ilyen esetekben mindig hazamentem anyumékhoz. Vagy valakit magam mellé rendeltem. Az én párom is rendszeresen utazott régen.

Peni! Hogy van Soma?

Kép
Kép
Kép
petramama
 
 


Peni!Tényleg tuti ez a hinta. :D MOst is abban alszik. A kiságyban sehogysem akart most reggel visszaaludni. 5-szöri próbálkozás után betettem a hintába. És láss csodát, alszik... Egyébként Fisher Price a márkája. Nem tudom, hogy kapható e még, mert mi 2 éve vettük a keresztlányomnak és onnan kaptuk most kölcsön.

Jud! Örülök, hogy ti megúsztátok Alsópáhokot. Egyébként milyen volt? Boróka holnap megkapja a rota oltást. :cry:

Kép
Kép
Kép
petramama
 
 


Lányok!
Ti megcsináltattátok kismamaként a vizsgálati protokolon kívüli úgynevezett "ajánlott vizsgálatokat"?
Peni

KépKép
peni
 
 


Szia Peni!

Én csak a down szűrést csináltattam meg a kötelezőkön kívül.
A 12 és a 16. héten vettek vért és a kettőből lett meg a vizsgálat eredménye. Fenyőházi véleményét megkérdeztük és azt mondta ha mégjobban kiszeretnénk zárni a down kort akkor saját megnyugvásunk végett csináljuk meg. Annak ellenére, hogy az uh-n erre utaló jel nem volt.
oké, joggal mondhatja bárki, persze, hogy azt tanácsolja mivel pénz a korháznak, de mi úgy gondoltuk miért ne.
Ugyanis van a baráti körben akinél szint úgy nem láttak az uh-n semmit és most van egy beteg babájuk.
Nem rábeszélni akarlak és nem is elijeszteni, de mi ezeket mérlegelve csináltattuk meg.

Kép

Edina
edied78
 
 


Szia Edina!

Köszi a választ. Én is úgy gondoltam, hogy a Down kor szűrést megcsináltjuk természetesen....ezen az összegen már nem múlik semmi. Van a nem kötelező de ajánlottak között olyan amiről azt sem tudom, hogy mi az....de gondolom ha ajánlják akkor van értelme...
Köszi a segítséget:-)
Üdv
Peni

KépKép
peni
 
 


Sziasztok!

Én is megcsináltattam a Down szűrést az Istenhegyin.
Kicsit levagyok maradva, de igyekszem vissza olvasni.
Apa megjött, kellett ez a 9 nap a kapcsolatunknak :lol:
Danusnak kibújt az első fogacskája :lol: 3 nap non-stop nyügi :?
A türelmem párszor felmondta a szolgálatot, ekkor apa vette át :)
Már előre félek, a többi hogy fog kijönni.
Hétvégén vettünk neki pancsolót, nagy sikere van. Mindegy neki, hogy van benne víz, vagy nincs órákig eljátszana benne. :lol:
Peni, nem csinálsz vonalzót?

Kép
mona76
 
 


Sziasztok!
Mona, tündéri a kicsi, ahogy beszélget...!! És gratulálok a fogacskához!
Mi is megcsináltattuk a Down-szűrést és mi a is az Istenhegyi úton. Csak mi nem ezt a 12., 16. hetest, hanem azt a változatot, amikor csak egyszer, a 12. héten vesznek vért, kombinált vizsgálat, azt hiszem?
Megjártuk fővárosunkat a hétvégén, voltunk a Heim Pálban kontrollon, és NINCS CISZTA! Sőt, a bal petefészke is megvan, mert azt ugye múltkor nem látták. Szóval remélem, ezzel letudtuk az orvososdit... Holnap megyünk a 4. hós oltásra meg mázsálásra :lol:
A héten megint itt a dédink, úgyhogy lesz elfoglaltság :wink: :lol:

Kép
hablaty
 
 


sziasztok,

2007ben szültem, van egy 9 hónapos fiam. jelenleg az usa-ban élünk 6 hete és hát, hogy is mondjam hiányzik a társalgás, a vélemények, tapasztalatok megbeszélése a gyereknevelést illetően.. egyelőre csak olvasgatalak benneteket, biztos lesz ahol bekapcsolodok.. üdv nektek
leda2002
 
 


hablaty, mi is a 12.hetit csináltattuk :)
örülök, hogy Lucával minden rendben, igazán dobhatnál róla képet :wink:
leda, üdv itt köreinkben. Gyere gyakran, mesélj magatokról, csinálj vonalzót, és kérünk a kis 9 hónaposról képet :wink: . Hogy kerültetek olyan messze?

Kép
mona76
 
 


Sziasztok!

Üdv Léda!!

Hablaty: örülök , hogy Lucussal minden rendben:-) Gondolom nagy megnyugvás ez nektek!!! Tényleg tegyél róla képet:-)

KépKép
peni
 
 


Szia leda2002!
Mona, Peni hát igen, megnyugodtunk. Mondjuk volt egy elejtett megjegyzése a dokinőnek, hogy az egyik vesénél valami keskenyebb, de nem biztos benne, még le sem írja, mindenesetre ha lázas beteg lesz a kicsi, akkor csináltassunk vizeletvizsgálatot neki mindig. De most már nem foglalkozom ezekkel, mindig látnak vagy látni vélnek valamit...
Két friss kép, az első pénteken, a második tegnap készült. Kétségbe is esett Mamim, hogy vegyük el tőle, de azonnal, mert berúg :lol: :lol: (apja sörösüvegje keltette fel érdeklődését) Kép Kép

Kép
hablaty
 
 


(jaaaaaaaaaaaaaaaaaa persze üres volt az üveg :lol: )

Kép
hablaty
 
 


köszönöm üdvözleteteket.. én 10 órával vagyok vissza a magyarországi időzonához képest, ezért mindig le leszek maradva hozzátok képest, de jelentkezem ahogy tudok..

mona: bocsi, de nem tudom, hogy mi az a vonalzó, hogy kell megcsinálni :( képet is megprobálok küldeni picurról (ha sikerül), akinek éppen most szedtem ki a szájából egy kartondoboz falatkát, amit lenyelni készült.
férjem amerikai és munkája kapcsán jöttünk ide, remélem pár év múlva visszamegyünk.. ez a terv..addig én manóval probálunk beilleszkedni az új világba..
leda2002
 
 


leda, valakinek a vonalzójára kattints rá, és onnantól már menni fog.
És hogy érzitek magatokat ott?
Hogy hívják a picurt? Mesélj róla.

Kép
mona76
 
 


megprobáltam képet feltenni, de túl nagy méretűek.. tudja valaki, hogy kell tömöríteni?

manó neve Barak, félvér és gyönyörű. nagyon aktív, minden érdekli, mászik mindenhova, már csak állni akar kapaszkodva mindenben. 4 napja már lépeget szorosan a falnak támaszkodva közben nézi, hogy figyelem, na és visít nagyokat. kedvenc játéka a kábelek rágcsálása, folyton futkorászom utána.. :lol:

most már jobban vagyunk, 3 hete felfedeztem a város rekreációs központját, ahol babafoglalkozás is van, játszóházzal, uszodával, eszméletlen lehetőségek. megismerkedtem egy pár kismamával, szóval most má tesszük a dolgunkat. Barak is élvezi, persze mászik a kislányok után és húzza hajukat.
leda2002
 
 


[quote="leda2002"]m írta:leda2002egprobáltam képet feltenni, de túl nagy méretűek.. tudja valaki, hogy kell tömöríteni?

manó neve Barak, félvér és gyönyörű. nagyon aktív, minden érdekli, mászik mindenhova, már csak állni akar kapaszkodva mindenben. 4 napja már lépeget szorosan a falnak támaszkodva közben nézi, hogy figyelem, na és visít nagyokat. kedvenc játéka a kábelek rágcsálása, folyton futkorászom utána.. :lol:

most már jobban vagyunk, 3 hete felfedeztem a város rekreációs központját, ahol babafoglalkozás is van, játszóházzal, uszodával, eszméletlen lehetőségek. megismerkedtem egy pár kismamával, szóval most már tesszük a dolgunkat. Barak is élvezi, persze mászik a kislányok után és húzza a hajukat.
leda2002
 
 


bocsi bénázom össze-vissza, ígérem megtanulom haszálni és nem fogom 2x elküldeni többet :?
leda2002
 
 


nnn
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára leda2002 2008.10.19 03:37-kor.
leda2002
 
 


Sziasztok!

Édesek a picik, szuperek a képek!!!!!!!!

KépKép
peni
 
 


Leda!Üdv ebben a topikban. Gyönyörű kisfiad van.

Hablaty! Hogy mekkora már Luca! Örülök a jó eredményeknek, gondolom ti is megnyugodtatok.

Peni! Én is a 12. hetit csináltattam meg az Istenhegyin. :)

Kép
Kép
Kép
petramama
 
 


Sziasztok!
Judit: miért az Istenhegyin csináltattad meg? Amit Telkiben csinálnak ez a "Down szűrés" nem ugyanaz?
Köszi
Peni

KépKép
peni
 
 


Peni! Én nem Telkibe jártam terhesgondozásra, hanem az Istenhegyire, a dokim ott rendel. 12. héten csinálták a kombinált tesztet.
http://www.gendiagnosztika.hu/gendiagno ... ebben.html
Most néztem: Telkiben integrált tesztet csinálnak. :roll: :roll: :roll: Hogy miért nem kérdezd! Igazán nem is tudom mi a különbség a kettő között. A kombináltnál egyből van eredmény a 12. héten, az integráltnál csak a 16. héten.

Kép
Kép
Kép
petramama
 
 


Szia Judit!

Én sem tudom, hogy mi a különbség a kettő között.....azt látom, hogy a TElkis vizsgálat során 2-szer vesznek vért a 12. és a 16. héten is.....de,hogy mi a különbség azt nem tudom. JÖvő héten megyek csütörtökön Fenyőházihoz vizsgálatra, majd megkérdezem tőle. MOndjuk gondolom amit Telkiben csinálnak a genetikai Uh és a vérvizsgálat ugyanolyan jó és precíz nem? Talán egy hátránya van csak, hogy később van eredmény....
Vagy rosszul gondolom?

KépKép
peni
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?