Új privát üzeneted érkezett!

Melus,

Ugyesen csinalod, hogy korbekerded ezt, nekem anno meg se fordult a fejemben, hogy gyerekorvos.... es irto mazlim volt a TZsvel, mert azota mar en is hallottam meredek dolgokat a dokikrol.(sajna neveket nem jegyeztem meg, igy hasznos infoval nem tudok szolgalni)

Tundi,

Mi igazabol nem igy "terveztuk", a ferjem csaladjaban 3 generacio ota csak fiuk vannak, ugyhogy en lelkiekben mar felkeszultem a 3 fiura :). Es Adit kislanynak szerettem volna, de most nem tudnak elkepzelni, hogy nem igy van.Most meg fiura szamitottam, erre puff. Szoval megallapitom a nagy igazsagot, hogy "kapsz" valakit, aztan ot imadod :). Nevek ugyeben ferjem az Anna-ra szavaz, de en nem akarok meg egy "tomegnevet", nekem meg a Biborka tetszik, de a ferjemnek errol mindig a Bibor folyok cimu felig horror film jut eszebe, szoval meg teljesen tanacstalanok vagyunk.

Es csak azert vagyok ilyen sznob, hogy nem akarok tomegnevet, mert a jatszon nallunk tenyleg mindig van lenn 2-3(!) masik Adam raadasul mikor korhazban voltunk majdnem egy masik Adam gyogyszeret adtak be. Ezen annyira kiakadtam, hogy azt mondtam, hogy a kovetkezo lesz Janos/Feri....akarmi, de nem a most "divatos" nevek.

Szoval meg mindig Pocaklako....de meg rengeteg idonk van.

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Tündi, én jövő héten megyek 1-re a doki(nk)hoz
te is 3 hetente jársz?

Kép
chesther
 
 


Kriszti!
Szerintem szép a Bíborka. A barátnőm a Bíbort akart adni a kislányának. Szép: Bibi.
Nekem a Lúcia is tetszik (Lulu), csak soha nem tudja az ember hogy kell írni :oops:
Végül a Glória Nóra mellett maradtunk a férjemmel - bár úgy 75-80%-nak az embereknek nem tetszik, de szerintem az a lényeg, hogy a férjemnek meg nekem tetszen, úgyis mindig vannak elégedetlenkedők. Sokan kérdezik, hogy "na jó, de a Glóriát, hogy lehet becézni", mire én mindig mondom hogy szerencsére sehogy. Én szeretek mindenki úgy hívni ahogy hívják, amúgy meg majd úgyis lesz beceneve, majd kialakul :wink:

Kép
chesther
 
 

 
 

ja, Andi, Te mikor jössz dokihoz?

Kép
chesther
 
 


Jó meleg van, ismét csak!Ma végre eljutottam oda, hogy rendeb szedtem a konyhában a receptjeimet, és kidobtam egy csomó újságot. Azt hiszem, mostanában nem lesz időm kísérletezni új dolgokkal :) Hajlamos vagyok sok mindent tárolni, feleslegesen. Tök szép rend lett a konyhai polcomon!

Köszönöm Hajni, már beszéltem is a védőnőmmel, az orvoscseréről, és megadta Zemplén doktornő számát, így már vele is beszéltem, és szerencsére elvállalt bennünket, így is, hogy nem a körzetében vagyunk. Kedves volt nagyon a telefonban, remélem nem lesz gond később sem!Még egyszer köszi!

Eszter: Te vizsgázol még? Múltkor mintha Te említetted volna a nyelvvizsgát, vagy rosszul emlékszem?

Többiek mizujs?Nagy a csend...

Melus

Kép
melus79
 
 


En most jutottam ide, hogy leulejk. reggel elmentem postara, boltba, a bank mar nem fert bele, mert hivott ferjem, hogy ocsem maris nalunk van. Jott segiteni a pince maradek kipakolasaban. Ugy volt anyos is ezert jon, csak ocsem delutan helyett mar delben itt volt. Anyos mondta jo akkor jon is akkor. De ra 10 percre kitalalta, o meghal ha ebben a melegben ki kell jonnie a lakasbol. En mondtam ferjemnek, akkor ne jojjon, na mondanom sem kell jol osszevesztek a telfonban- ezt is en hallgathatommajd...Ugyanis atjon majd 5 korul :twisted: Eljen eljen!
NA mindegy megigertette velem ferjuram, hogy nem huzom fel magam.... Na szo mi szo, mai a mi dogunk volt a pinceben, azt ocsemmel szepre megcsinaltuk, kajaltunk, erkelyt is kicsit rendbe szedtuk, es most lett beke. de latom mennyi lett az ido...igy mar nem sokaig.

HAzi praktikak teren jartas illetok: ha egy vilagosabb ruhat megfogott valami masik mosas kozben, mivel szedheto ki?
Nem tudom mi foghatta meg, es szerncsere csak egy polot! Persze ferjem legujabb polojat- murphi! :twisted:
Vendég
 


Melus,

Nagytakaritasba fogtal(konyha teren)? :lol: Ez csak 1et jelenthet ;), hogy rend lesz nallad :).

Na jo nem poenkodom, en speciel nem takaritottam szules elott, pedig en azt a jelet vartam....

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok!

Most nekem is nagyon melegem van, pedig itt vagyok a lakásban és mindenhol le van sötétítve ... de úgy látszik ez sem segít.
Meg aludtam is egy kicsi. Olyan jól esett :-)

Kriszti, szerintem is szép név a Bíborka ... de teljesen egyet értek azzal, hogy olyan nevet adjon mindenki a gyerekének ami neki tetszik.

Eszter, nekem a volt kolléganőmet hívták Glóriának és nekem annyira természetes, hogy van ilyen név is :-) Sokan azért furcsálják ezeket a neveket, mert ritkábban használják mint a most felkapott tucat neveket. Egyébként Glórinak becéztük, de inkább Glóriának hívtuk.

Melus, látom nagyon leakarsz tudni dolgokat ... én is hasonló szoktam lenni ... ha valamit el akarok intézni akkor addig nem nyugszom míg nincs megoldás. Örülök, hogy sikerült a dokinővel megegyezni.

Tamara!
Szerintem ne idegesítsd fel magad az anyósodon és egyéb butaságok miatt, annyira felesleges. Én mostanában mindenre/mindenkire mosolygok és bólogatok. Mert ha nem ezt teszem utána rosszabbul érzem magam. Hülye lelkis tudok lenni :-)
De egy biztos, ha megszületik a baba itt lakni egy rokon sem fog azt nem tudnám elviselni :-) Inkább majd csak arra fogom őket megkérni, hogy főzzenek előre nekünk.
Remélem bírni fogom a kezdeti megpróbáltatásokat.

Ja, igen szerintetek az apák kapnak szülési szabit? És hány napot? Mert én szerettem volna, ha a férjem itthon marad velünk 2 hetet, de szerinte ennyit nem lehet. Ennek nem igazán örülök.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Timi!
Én is örülök, hogy rövidre zártam a gyerekorvos kérdését :)

5 munkanapot kapnak az apák, mint extra szabi, úgy tudoma gyerekes 2 hónapos koráig a munkáltatónak ki kell adnia kötelezően! Jobb helyeken a főnök az első hétre elengedi az apákat :) ha apa azt így kéri.

Én is főként a főzésben fogok segítséget kérni Anyukámtól+ Tesómtól.
Egyébként nálunk sem tudna itt aludni senki, mert arra nincs hely :oops:

szerintem most csak a hűvös lakás viselhető el a meleg miatt :( Pedig nekünk még IKEÁba kell mennünk, de lehet, hogy áttesszük a hűvösebb napokra, mondjuk szerdára :)

Tamara! Anyós miatt tiltott az idegeskedés :D És óvatosan pakolásszál, nehogy megemeld magad!

Melus

Kép
melus79
 
 


Hello,

Csak 5 nap ... :roll: hmmmmmmmm de kár. Akkor tényleg igaza van a férjemnek. Na mindegy, szerintem úgy is az lesz, hogy ha segíteni-e kell akkor majd itthon marad. Annak úgy sincs értelme, hogy asszisztál ahhoz, hogy én szoptatok és fejek, és szoptatok és fejek ... stb.

Ma olyan sok mindent csináltam, 2x mostam is, főztem 2 félét, pakoltam a gyerekszobában ... annyira jó, hogy jutok is valamire a háztartásban ... nem csak tűzet oltok a hétvégén. A legnagyobb bajom a hétvégi takarítással, pakolással, hogy tudom, mindenre csak 2 napom van és szeretnék mindent belesűríteni, takarítást, shoppingolást, családot, barátokat és a végére mindig olyan vagyok mint a mosott sz...r. :roll:
Most meg nem fusztrál, hogy ma végeznem kell :lol:

Sejtettem, hogy jó lesz itthon már, de nem gondoltam volna, hogy ennyire fogom élvezni.

Melus, irigylem az IKEA-t tőletek, már olyan régen nem jártam ott.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Eszter csütörtökön megyek, ha jól emlékszem 18.45-re. Nagyon nagyon szép név a Glória. Már a multkor is csodálkoztam rajta, hogy milyen szép név.

Melus én is a tárolós fajta vagyok, utána pedig nem győzöm pakolászni a saját lomomat. :?

Tmi már én is annyira várom valahol, hogy otthon tudjak pakolászni! Viszont itt a munkahellyemen klassz hüvös van és itt nagyon kellemes. Otthon dög meleg, klímázni meg nem nagyon szeretek.
Ha vége ennek a fránya vizsgaidőszknak, neki kezdek én is szelektálni.

Jajj lányok, olyan klassz bikinit vettem ma, olyan boldog vagyok, hogy nem kell fürdőruhába lennem! :D C&A-ba találtam, ilyen fehér- fekete vagy inkább nagyon sötétbarna csíkos és kék a megkötője.

Na megyek még visszaolvasom az előző oldalt is.

Jajj, mit tudtok a toxoplasmáról? Barátnőmnek kétszer ment el baba, a vizsgáltaok szerint ez a betegség miatt. Most is próbálkoznak, kell valamire vigyáznia?kell valamit szednie?

Kép
andaka
 
 


Szia Andi!

Ha a barátnőd toxoplasmára hajlamos, akkor valószínűleg nem volt soha cicája, kutyája. Mert akinek voltak állatai azok nagy valószínűséggel védettek. De azért nem szabad kísérteni a sorsot, és ha újból terhes lesz, kerülje messziről a macskákat, kutyákat. De főként a macskákat!!! mert a kakijukban van a baci, és a cicák mint tudjuk sűrűn szoktak mosakodni így a szőrükön, nyelvükön bárhol lehet a baciból. Ha van macsekuk, akkor ne ő takarítsa az almot!!!

A zöldséget, gyümölcsöt nagyon-nagyon mossa meg, pucolja meg ... Nyers hússal, ha foglalkozik nagyon mosson kezet, a húst is mossa meg. Nyers húst ne egyen (tatárbeefstek, steak véresen).
De ezeket a dolgokat minden kismamának kerülni kell!

Én azért legközelebb említeném a dokinak, hogy adjon ez ellen valami gyógyszert, mert úgy tudom van rá!

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Melus,
Hogy érted, hogy kb. jún. 12 a nagy nap? Mi van a könyvedben? ha jún. 12, akkor most 38+4 napos vagy. Mit adtál meg a vonalzóhoz? Én egyébként 39+1 napra szültem.
Sajna én kettőt indítással szültem, de amit elmondhatok a szülés előtti órákról az egy egészen különös derékfájás volt, amitől menni alig bírtam délután.
Gondolt valaki homeopátiás méhszájlazítóra? 36. héttől lehet adagolni. Én szedtem, sőt gondoltam, hogy mehet ebből több is egy kicsit, mit veszíthetek, hisz szülni akarok. Úgyhogy én a szülés közbeni adagot szedtem mindössze két napig. Az biztos, hogy az első fájástól a szülésig 4 óra telt el, de ebben még az esti mosogatás is benne van.
Viszont én a harmadik szüléssel nem vagyok jó kiindulópont.
http://homeopatia.info.hu/index.php?lang=hu&mode=HihModSite&page=HihPgSiteMateriaMedica&category_id=194

Olyan izgi ez a várakozás. Lesz, aki itt értesít minket?
Jó éjszakát Mindenkinek!
Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Sziasztok!

Én a 36. héttől elkezdtem a homeopátiás bogyókat szedni, bízom benne, hogy segítenek. A szülésznő szerint megfelezhetik a szülés idejét!


A férjem azt mondta, majd írd nektek, ha Boti megszületik, szóval nem maradtok le :D

Jó éjszakát nektek!

Melus

Kép
melus79
 
 


JO reggelt mindenkinek!
Egy igen rovid ejszaka utan mar ottol fenn kukorekolok:)
Jott a nagy kukasauto bedaralni mindent a lomtalanitasbol. egy elmeny. Na mindegy.Hiaba is akartam volna aludni baboca majd kiugrott a hangzavartol.
Konyha? NAlam is az van soron:)
MAr a mikrot meg is csinaltam reggel, meg a mosogatot. A kajat is odatettem, rakottkarfiol lesz, meg egy tesztat bekevertem zsemlenek.
Amugy ma nem tervezek semmi eztrat. Lehet a bolttal varok holnapig, igerik a lehulest:)

Anyos: minden franko volt, fel sem jott! :lol: PArom asszem rendesen rapirithatott :shock: :D

Timi: en is lelkizos vagyok, terhesseg nelkul is. Kepes vagyok minden szitubol kihozni a vegere, hogy en tehetek rola, miattam van....ez onnan ered mikor meg csak 3man voltunk tesok, en voltam a kozepso. Noverem nyul volt, hugomank mindent lehetettt igy barmi tortent, en jelentkeztem en voltam:)
Kis szamaritanus kolok voltam, a tobbiek "megmenteseert" en vallaltam a verest- sajan nalunk normalis nevelesi eszkoz volt:(- a sarokban allast, buntetest.....
Szerintem ez ha nem is ilyen durvan de megvan bennem, alazatkent, es neha onvadkent.
Amugy en bizom benne nem lesz nagy gaz anyossal. Ha igen robogunk vissza kulfolre:)


szep napot mindenkinek!
Jo pihegest! Most meg olyan kellemes az ido. Tegnap este is uldogeltem fel 11ig( akkor ert haza ferjem munkabol) az erkelyen, gyertyakat gyujtotam es elveztem hogy lehet vegre levegot kapni:)


A pince nagyon jol sikerult. Oriasi lecseszest kaptam miatta ferjemtol es anyostol, de nem farasztott ki!
Vendég
 


Jó reggelt!

a melegben én sem tudok aludni, meg egy csomó éjjeli pisilés :D

Nemsokára indulunk CTG-re, férjem elvisz, de most még tényleg jó idő van.
Aztán jövök vissza, és csak este megyek jógázni. Szóval leszekk. Majd jelentkezem!
Szép napot, aki dolgozik, annak jó munkát!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok!

Úgy irigyellek Tamara, hogy ilyen kis konyhatündér vagy. Sütsz, főzöl mindennap :-) Nekem nincs mindennap energiám a konyhában tenni venni. Bár nem ártana egy jó bevásárlás sem, de ehhez majd kell a férjem is. Mivel alapanyagok nélkül nem igazán lehet főzni :lol: Nekem most a héten hozzák az ebédet ... cukorbetegnek való kaja. Nagyon kiváncsi leszek milyen lesz :-)

Most számolom Blanka hányszor mozgott reggeli után, azt hiszem 10 db után elvesztettem a fonalat :-) szóval beírom a kiskönyvembe ezt a számot. Meg igazából nem is tudom, hogy amikor folyamatos hömpölygésben van odabent az hánynak számoljam :?:

Na most megyek leviszem Kamillát sétálni.

Majd, jövök:
Timi

Timi

Kép
manati
 
 


jó reggelt!
én az apák munkaidőkedvezményéről ezt találtam:

Gyermek születése esetén az apát megilletõ munkaidõ-kedvezmény
mértéke öt munkanap. Apa a szülõi felügyeleti jogot gyakorló vér szerinti apa, de apa az örökbefogadó apa is.
A munkaidõ-kedvezményt legkésõbb a születést követõ második hónap végéig, az apa kérésének megfelelõ idõpontban köteles a munkáltató kiadni, akkor is, ha a gyermek halva született vagy meghalt.
Ha a munkavállaló a munkaidõ-kedvezményre jogosító idõtartamon
(tehát a gyermek születését követõ két hónapon) belül munkahelyet
változtat, úgy az új munkáltatójánál akkor jogosult a munkaidõ-kedvezmény igénybevételére, ha igazolja, hogy az elõzõ munkáltatónál a munkaidõ-kedvezményt részben vagy egészben még nem vette igénybe.
A munkaidõ-kedvezmény idõtartamára távolléti díj jár.
Hogyan igényelhető az apáknak járó munkaidő-kedvezmény?
A munkaidõ-kedvezmény igénybevételéhez a munkaügyi ügyintézõhöz kell fordulni. Itt be kell mutatni a gyermek születési anyakönyvi kivonatának, illetve halva született gyermek esetén a halotti anyakönyvi kivonatának eredeti példányát, és a megadott formanyomtatványon írásban nyilatkozni kell arról, hogy a munkavállaló jogosult a munkaidõ- kedvezményt igénybe venni.

Kép
chesther
 
 


Timi: ah mostansag epp nem jellemzo ram a konyhatunderseg. Csak igen egyszeru dolgokat csinalok, es nem is tul fantaziadusakat.
Erre nem vagyok buszke, de ez van...
Ehen azert nem kell ferjemnek halnia:)
Vendég
 


én meg kezdek bepánikolni :twisted: Úszik a lakás, minden nappal egyre fáradtabb vagyok és a kicsinek sincs még túl sok mindene. A szobáját már elkezdtük, de hogy ki lehessen festeni ahhoz le kell szedni a könyveket és a polcokat. A könyvek átkerülnének a másik szobába, ahova kell egy másik (álló) könyvespolc. Ezt a könyvespolcot pedig apukám fogja felküldeni egy fuvarral Siófokról, na de mikor: nem tudom. Nincs kedvem se dolgozni, és egyre inkább nyomaszt, hogy nem állunk sehogy a babavárással. Pedig már csak 2 és fél hónap... És hétvégén megint nem leszünk otthon :evil:
Na, majd lent Siófokon jól bevásárolok azt hiszem, szerencsére ott is van Tesco, meg Brendon, meg bababolt...
Én is szeretnék már gondtalanul otthon várakozni a kisbaba megszületésére :lol: úgy, hogy mindene megvan már...

Kép
chesther
 
 


Sziasztok lányok!

Mit szenvedek az internettel :evil: :? Állandóan elmegy. Tegnap este is egy regényt írtam még nektek, de pont akkor szakadt meg.

Timi , barátnőm vidéken lakik, persze, hogy állandóan állatok között volt, így nem értem tényleg, hogy mi lehet a baj. De az elképzelhető, hogy az ürülék, mert ugye ott gyomlálnak is, ültetnek kertben zöldségeket... megeshet, hogy ott szed össze valamit.

Megrendeltük szombaton a tapétát. :-) Jó sok inger fogja érni bébikét, de remélem azért nem zakkan meg :oops:
Lesz figurás, csíkos, pöttyös, minden :-) Tegnap ezt is leírtam mi hogy lesz... és weboldalt is ahol megtaláljátok :? de hát nem küldte el ez a vacak.

Melus a Pagmába jársz jógázni? Nem vagyunk semmik kismamák, én eddig úgy voltam vele, hoyg az utolsó napokban otthon fogok csücsülni és várni a pillanatot. De tegnap is voltam a C&A-ba és egy kismama,aki mára volt kiírva:-)

na majd még jövök

Kép
andaka
 
 


és találkoztam egy kismamával aki mára volt kiírva- ez így értelmes.

Jajj tegnap vettem egy bikinit, olyan boldog vagyok, hoyg nem kell fürdőruhába lennem nyáron. :D már kezdtem kétségbe esni, mert soha nem volt még fürdőruhám, csak most, de nem tetszik valahogy.

Melus jajj de jó, hogy mindjárt szülsz! Milyen érzés? Nincs benned a félsz, hogy mi van ha egyedül vagy otthon és mire érted jönnek, meg jajj minden be van pakolva? Mesélj miylen!

És arról is meséljetek miket pakoltok a kórházi táskába, hadd szedjem az infót miből mennyit érdemes vinni.

Ezt is elküldöm mielőtt lefagyok...

Kép
andaka
 
 


Sziasztok,

Először is gratula Ivettnek és Dorkának is.
mellékelek szokás szerint egy táblicskut. csakhogy Timi ne kavarodjon el mikor következik :wink: :D
Melus nektek már tényleg nincs sok hátra a szülésig. Átírjam a tábázatban a kiírás dátumát június 12-rev agy maradjon.

Látom mindenki szenved a a melegtől. Én tegnap voltam vizsgázni és mire hazaértem gyalog hát rendesen éreztem a hasam. Ennek örömére beültem Benővel e gumi "medencéjébe" és vagy egy órát lubickoltunk benne.

Andaka abszolút megértem, hogy tele a cipőd a vizsgázzással én is így vagyok vele de szerencsére már csak egy szigorlat van 12-én és utána jön a nyaralás. Már nagyon várom. Az meg hogy kettes lett kit érdekel. Én a tegnapival voltam úgy hogy csak átmenjek mert vasárnap de 10-kor tudtam elkezdeni a tanulást és a nagy melegtől fogjuk rá :lol: az ágyban többször elaludtam rajta. de egy kettessel nekem is sikerült.

Tegnap mi is voltunk az IKEA-ban sikerült megvenni a konyhabútort igaz még vagy 3 hét mire össze tudjuk rakni. Szegény párom már tiszta stressz, hogy be tudunk-e addigra költözni mire jön az öcsihugi. Én nagyon remélem majd meglátjuk mikor jön a baba.
Egyébként tényleg nagy a csend sokan eltüntek a fórumról. Mondom ezt én aki szintén ritkán jön. :) Kép
Kata

Kép

Kép
pocvarek
 
 


Jajj igen! Eszter! TE szaunáztál?? Nem kellene azzal kicsit óvatosabban bánni? Vigyázzál! Te mikor jössz Csapóhoz legközelebb?

Tamara nincs valami jó kis kenyér recepted? Vagy kakaóscsiga recept?Vagy túrósbatyu? :D

Ja azt akartam még, hogy szerintem annyira szép név a Glória!

Kép
andaka
 
 


Szia Kata!

Tényleg alig vagyunk, biztos sokan nyaralnak... vagy csak a meleg elől menekülnek.
Milyen színű konyhabútort vettetek?
És neked hogy siekrült a vizsgád? Miből vizsgáztál?

Manati te laksz Dunakeszin? Milyen ott lakni? Néha van, hpgy én is vágyom Pest mellé lakni.

Nyaralás? Eszter ti mikor mentek és hová? Megy még valaki más is esetleg? Én annyira szeretnék, de picit félek már elindulni.

Kép
andaka
 
 


Sziasztok Lányok!

Tök jó, hogy hazaértem még a nagy meleg előtt. A CTG-n minden ok volt, Boti egész végig mozgott, mindenki megelégedésére :D Jövő keddre is kértem még időpontot. a dokival a jún.12.-be maradtunk, mint terminus vég :)

Egyébként kicist izgulok, mert nem tudom milyen érzésekre számíthatok. A csomagom már 1,5 hete kész, ha mégis menni kell. A kórház hozzánk közel van, Tesómék meg férjem Tesójáék is 2 utcára laknak, a kórház 10 perc gyalog, tehát emiatt nem izgulok.
Andaka: A csomagba azt pakoltam, amit még korábban Gabi írt, meg amiket a szülésznő mondott, de az ugyanaz.
Igen, még mindig a Padmába járok jógázni, ma is megyek 17-re, csak még nem tudom, hogy vegyek-e új bérletet!

Eszter: Ne aggódj, én is pánikoltam és kb 3 hete vettünk meg mindent, vagyis már csak az orrszívó hiányzik. És előző 7végén rendeztük be a szobát, szóval még tényleg van időtök :) Vigyázz magadra, nem jó Glóriának ha sokat izgulsz feleslegesen :oops:

Tamara: nekem sincs erőm mindennap főzni, neked nem tudom hogy van, ezért irigyellek... :oops:

Ma este elmegyünk mi is IKEA-ba, kanapét nézni. Remélem estére már hűvös lesz :D

Melus

Kép
melus79
 
 


Kata! Tök jó a táblázat, de miattam nem kell módosítani, azon a 2 napon nem múlik semmi. A vonalzómat azért megpróbálom átszerkeszteni!

Melus

Kép
melus79
 
 


Halihó ...

Eszter, mintha magamat olvastam volna vissza 2-3 héttel korábbról :-) Én is ugyanezeken pánikoltam mint Te, a gyerekszobával úgy voltunk, hogy minden be volt zsúfolva a szoba közepére (babaágy stb.) de egy nagyobb könyvespolcot le kellett rámolni, (tele minden mással nem csak könyvvel) hogy a helyére kerüljön a gyerekágya.
KÖzben vennünk kéne egy előszobafalat, amit az öcsémmel kéne felszereltetnünk. Ja és a babaszekrénybe az öcsivel levágattunk plusz polcokat, de még nem vasalt rá élfóliát. Na summa summárum, meg tudtam volna reccseni ha ezeket a hiányokat mind mind átgondoltam. Most ott tartunk, hogy kb. minden a helyére került, mondjuk még vásárolni kell ezt azt a picinek. Pl. elfelejtettünk a pelenkázóra ilyen szivacsot venni erre most jöttem rá a hétvégén :-) Addig ugyanis nem tűnt fel amíg a babaágy nem került a helyére. Vagy nem vettünk kiskádat még! Ráadásul nem kapok speckó méretű lepedőt a matracára. Úgy, hogy vissza kell mennünk a Minimanóba, mert szerintem csak ott lehet kapni.
Szóval még nekünk is van mit vásárolni, tenni-venni. Azt hittem, hogy kb. 9 hónap bőven elég a cuccok beszerzésére, de sajnos én mindent tologattam, hogy majd... majd, most meg már pánikolok, hogy minden elkészüljön időben.

Kata! Te olyan ügyi vagy, hogy vezeted ezt a táblázatot, mindenki nevében köszönöm! Hát, kb. tudom, hogy már lassan én leszek a következő. Elkezdtem parázni is :shock:
Nem vagytok semmik, hogy a beköltözést és a szülést ennyire pakkra kiszámoltátok. Remélem kész lesz a lakás mire a babucika megérkezik. Tényleg nem tudod, hogy mi lesz a baba neme? Egyszer sem láttad uh-n? Mert én 4D-n egyértelműen rácsodálkoztam Blanka nuncijára :lol:

Ja, a még vizsgázó kismamiknak nagyon sok, erőt és kitartást kívánok, már nincs sok hátra ügyesek legyetek. A lényeg, hogy görbüljön!
Az én anyukám is államvizsgázik hétfőn és kedden. Én is halálosan izgulok érte ... július 5-én lesz a diplomaosztója, amire sajnos én már nem merek menni, mert bármi lehet ... de gondolatban ott leszek vele! Persze a családi közös ünneplésen ott leszek, remélem Blanka is úgy akarja ...

Andi, nagyon szép lesz szerintem a babaszobátok tapétája. Majd a linket másold be, hogy megtudjuk nézni :-)

Na megyek egy picit lefekszem :wink:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Hát akkor úgy lesz a tapéta, hogy... :D itt találjátok a linket: http://www.gyerektapeta.hu/tapeta-bambino2009.html
És a tapéta az valahol alul van, és úgy lesz, hogy az egyik keskeny falon és az egyik szélesebb falon, ahol van egy nagy ablak is, ott lesz a sárga figurás 143041-es, aztán a másik keskeny falon, ahol szintén van egy nagy ablak, ott végig csíkos lesz, a 142945-ös, aztán a negyedik falon,ahol van az ajtó is, ott úgy lesz, hogy alul csíkos, felül pedig az a sárga pöttyös tapéta, a 139648-as. Közte bordűr, és a bordűr végig fut a szobán kb 1,10 magaságban. De a többi falon gondolkodom, hogy lehet oda nem kellene.
Na ezt akkor most képzeljétek el. :D

elküldöm mielőtt lefagyok.

Kép
andaka
 
 


Andi - nagyon jópofák ezek a tapéták!!! Nekem a fantáziám kimerül a valamilyen színű fal + valami bordűrben :oops:
szauna - hát vagy 2x bementem 2-3 percre. Na ez volt a nagy szaunázás :lol: . Meg a bioszaunába (ami csak 50 fokos) voltam bent vagy 5 percig...
Melus - 1 hét kb... hm, izgulunk érted :) Jó, hogy majd Boti apukája mindent megír, bár te olyan nyugodtan viseled szerintem az áldott állapotot, hogy a szülés is biztos hasonló lesz!
Igen, múlt hét szombaton voltam angol nyelvvizsgázni, egész jól sikerült. Szerintem. 2-3 hét míg kiderül. Igazából csak fárasztó volt, mert 9-től 3-ig ott kellett lenni.
Most egyelőre vége a vizsgáknak - gondoltam majd milyen sok időm lesz mindenre, de ahogy nézem, gyakorlatilag minden nap be van táblázva. Együttérzésem és kitartás a vizsgázóknak!!!
Tegnap voltam fogorvosnál - imád engem látni ez a dokinő. Szuper, hogy mindig van időpontom, és mindig egy órát kell várni legalább!!!. Aztán 15 percet fecseg, és 10 perc alatt meg végez velem. Most éppen leszedte a fogköveket, de szerencsére télig nem kell mennem...
Ti is észrevettétek: milyen marha okos mindenki? Mindenki totál szakértőnek gondolja magát... Már mint a terhesség-szülés-gyermekágy terén. Tegnap épp a dokinő osztotta az észt, hogy milyen kicsi a hasam, és hogy annyira fiús, hogy sokat kell beszélgetni a babával, és hogy maradjak otthon 3 évet blablabla...

Kép
chesther
 
 


Sziasztok!

Melus: Mi a XVII. kerületben lakunk, Rákoscsabán, úgyhogy Nektek az én dokim messze van. Egyébként sem ajánlanám, én csak azért nem cseréltem le eddig, mert nem volt kire. Szerencsére most hirdeti a praxisát, úgyhogy új gyerekorvosunk lesz. :lol:
Chester: Igen, az AFP mizériám óta én is háromhetente járok. Lucával 5 hetente kellett csak mennem.
A Glória szerintem is jó név. :lol:
Kata: Kivennéd a Borostyán nevet? 100%, hogy nem így fogják hívni a kisasszonyt. Szerintem csak a szülőszobán fog eldőlni, hogy Petra, Réka vagy Csenge lesz-e. Lucával is így volt, nála a Luca és a Csenge játszott. :lol:

Jó vásárlást, takarítást, "tapétázást" mindenkinek!

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Andi!

Ezek nagyon édes tapéták. Ilyeneket én is néztem ... de most úgy döntöttünk, hogy inkább Micimackós bordűr aztán majd ha nagyobb lesz akkor majd választhat valamit ami tetszik neki és akkor olyanra festjük/tapétázzuk a szobáját amilyenre ő akarja. Meg a ház még nem áll 1 éve így azért még "mozoghatnak" a falak, azt mondták jobb várni is a tapétázással, legalább ha reped látjuk, hogy hol.

Eszter!
Nekem sokszor olyan mond véleményt aki még világéletében nem szült/nem volt terhes. Na attól igazán a falnak tudok menni, amikor tudják, hogy én mit érzek.
De legutóbb a barátnőmtől kaptam frászt, mert közli velem hogy úgy el tűntem, mondom nem tűntem el, csak dolgozom és szinte minden héten orvoshoz vagy valami vizsgálatra járok. Azon a héten konkrétan 3x mentem valahova. Erre közli, hogy ilyen sokat kell járni??? Mondom drágám, 1 hónap és megszülök ezen most miért csodálkozol. Tudja, hogy terhes vagyok, de néha mintha elfelejtené. :shock:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok,

En ma dolgoznek csak nem tudok technikai okok miatt, ugyhogy marad az ejszaka. Most megyek dokihoz, sajna a mult heten meg ugy volt, hogy csak 5ig maradhat a kicsi ferjemnel, ugyhogy kenytelen voltam kora delutani idopontot kerni.

Nem sok kedvem van kimenni ebben a deli oraban :(

Tegnap mindenkinek elujsagoltam, hogy kislanyunk lesz, lassan en magam is kezdem elhinni.

Amugy Timi, elhiszem, hogy Kata nem latja ki az UHrol, hogy milyen nemu, mert en tegnap 2szer is vilagosan lattam a hereket:). Igaz, hogy 2Ds volt, de en mindenfele foltokat lattam ott.:). Aztan mikor a doki mondta, hogy kislany, eloszor azt hittem hulyeskedik (de hat ilyennel tuti nem viccel egy orvos). Aztan mondta, hogy tenyleg kislany, szte 95%.

Neha en is megemlitem a ferjemnek, hogy kene par butor, lesz megint egy gyerekunk, de mivel butorboltot vezet, nem igazan veszi komolyan a dolgot. Mar fontolgatom, hogy bemegyek vasarlokent es leadok egy rendelest :D. (ilyen suszternek lyukas cipoje effektus).

Amugy en Adival vegig maszkaltam es nem ertem miert ne lehetne, ha valaki jol erzi magat (akkor nem volt meleg, kanikulaban nem terhesen is felek elindulni). Tollem is mindenki kerdezte, hogy nem felek, hogy nem erek be idoben a korhazba? Sztem ez eleg irrealis felelem, mert ritka kivetelektol eltekintve a babak nem szuletnek meg egyik percrol a masikra (sajnos :D). Raadasul keruleten belul vagyok. Szoval, ha nem faraszto, akkor a nem meleg orakban hasznaljatok ki az utolso szabad napokat, utanna nehezebb lesz elszabadulni.

Kriszti





Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Timi: mekkora a matracmeret, amire nem talalsz lepedot?


Tapeta; tunderiek, micsoda csoda szobakat lehetne csinalni....na majd akovetkezo lakasunkban:)


Melinda: ma en is megyek ikeaba, de igazabol csak korulnezni erkelyre milyen kicsi olcso butor kaphato. Ma meg szeretnem lepni parom egy kis grillezovel, es gondoltam akkor fokozatosan elvezhetove teszem az erkelyt is. KAnapeval mi is szemezunk, de szerintem nem annyira jok az Ikeaban, ami igen az meg sajan nem fer bele a kereteinkbe:( De fizu utan megvesszuk az egyik 2 szemelyest, ami aggya is alakithato.


berendezkedes, vasarlas: en is sokat aggodtam azon nem lesz meg, foleg az atalakitasok miatt, es igaz meg most sincs minden meg- ezek mar masoktol jonnek: kiskad, mozes- mar nyugodt vagyok, foleg miota a kisagy is fel van allitva.
Azt hiszem a nagyon ontos dolgok megvannak, aztan lehet meg majd kiderul megse:)



Vizsgazoknak kitartas! Komolyan le a kalappal, szerintem nekem pocak nelkul sem menne ekkora melegben...
De igy aztan foleg nem, az agyi kapacitasom a nullaval egyenlo:)


En most egyedul maradtam, egesz estig :( Na de kis pihi utan raveszem magam es kimereszkedem. Szoget kell szereznem, meg tan elevickelek az ikeaig.



Mindenkinek szep napot! Jo munkat! Jo pihit!


Timi: talaltal jo recepteket?
Precizen szamolgatsz, vagy csak figyelsz ra, es mellozod a cukrot szenhidratot?
En nem igen foztem e miatt sajatos eteleket. Annyi hogy teszta nem ettem, meg cukrtot nem hasznaltam, azt azota sem:)
Vendég
 


Tamara!

A matrac mérete 70x113-as. De a kenguruban nem lehet kapni ilyet már többször néztem. Mivel a ágyat és a matracot is a MiniManóban vettük szerintem ott lehet kapni hozzá lepedőt. Hol máshol, ha ott nem?

Számolgatósan csinálom a diétát. Napi 5x eszem. Na jó néha nem biztos, hogy 100%-osan stimmel, de majd meglátom mi lesz a következő leletemen. Holnap megyek újabb vérvételre a III. belgyógyászatra. MÁR NAGYON UNOM!!!! :evil:
Nem eszem cukrot, kerülöm a szénhidrátokat amennyire csak lehet! Nem találtam jó recepteket, mert nem is nagyon kerestem :-(

Kriszti!

Szerintem Kata, nem is akarja tudni ... húúú nem semmi a csaj, engem megölne a kiváncsiság :-)

Egyébként 2D-n én sem láttam semmit sem. Sőt, uzsokiban legutóbb olyan uh fotót adott a dokim, hogy a gyerek konkrétan egy pacni volt a papíron. Én semmi képpen sem mennék oda 3Dzni főleg, hogy már fizetős, plusz 1000 Ft-ért már szuper képeket csinálnak az ezzel foglalkozó babamozik!!!

Na azt hiszem megyek enni, mert már nagyon éhes vagyok és éheznem sem szabad, mert a dokim azt mondta, hogy azért volt aceton legutóbb a vizeletemben. Jó mi?

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Andaka: tök jók a tapéták!!!Nálunk csak bordűr lesz a natúr színű falon. De az a helyzet, mint Timiéknél, még mozoghatnak a falak és nem lenne érdemes kitapétázni az egész szobát.

Ebédre hazajött a férjem, meglepi volt, de már ment is tovább, kicist elfáradtam, én is lefekszem picit!

A dolgozóknak kitartást a melegben! Többiek, jó pihit!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok,

Andaka
marketing a vendéglátásban volt a tantárgy címe. A legnagyobb baj, hogy az én agyam inkább a számokra van ráállva és nem ezekre a tantárgyakra de hát ezt is meg kell tanulni. De átmentem (kettes lett) és ez a lényeg.
Adel/ Középbarna a konyhabútor színe.

Tündi
kivettem a Borostyán nevet.

Timi, Kriszti
igazából nem szeretném tudni ennyi meglepi legyen a második babánál. Bár most már nagyon kíváncsi kezdek lenni.De szerintem fiú lesz mert a 12-k heti UH-n a doki gyorsabb volt és elkezdte mondani, hogy úgy nézz ki, mintha... és itt gyorsan leállítottam, hogy ne mondja meg. De azt mondják, hogy a fütyköst lehet látni ilyen korán. Egyébként tényleg nem látom 4D nem voltunk, ami a doki magánrendelőjében van az vagy 20 éves UH készülék számomra tiszta mák az egész A gyereknek a fő csontjait vélem rajta felfedezni az Uzsokiba meg eddig kétszer voltam és ott se láttam semmit. Lukács doki mindig lelkesen magyaráz de ha nem teszi oda a kis nyílat akkor én nem ismerem fel. A puha testrészekből a szívet felimerem mert az lüktet. De most már csak 7 hét van hátra és ennyit ki lehet bírni.

Timi,

sajna nem így terveztük a beköltözést de az engedélyezés iszonyatosan elhúzódott a 2 hónap helyett 4 hónap lett. Elvileg már ott laknánk. De reményeink szerint június végén költözünk. Húú már nagyon várom most anyuéknál lakunk és hááát jó-jó de....

Kata

Kép

Kép
pocvarek
 
 


Halihó ...

De jót alukáltam :oops: Isteni volt, nem alszom sokat, csak 1-1 órácskát nap közben, de pont jól érzem utána magam.

Most kajcsizom is közben, az ebéd második felét :wink:

Kata, nagyon megértem, hogy a szülőkkel együttélés nem a legegészségesebb. Mi budán laktunk és imádtunk ott élni, de még is albérlet volt. A lakás amit vettünk tavaly nem készült el időre és mi már így is csúsztattunk a kiköltözésen ... de a végén úgy esett, hogy anyósékhoz még 2 hétre oda kellett mennünk. Persze az új lakásban már bent volt minden bútor stb. csak még nem volt cirkó beüzemelve, így nem volt fűtés. Mi azon a napon amikor már volt fűtés ott aludtunk, mert már nem bírtuk tovább. Pedig anyósomék nagyon rendesek voltak velünk, azt csináltunk náluk amit akarunk, mindenben segítettek szóval nem panaszkodhatom ... de még is 4 embernek megosztani egy fürdőszobát és közben teljesen más az életritmusunk hát elég gáz volt. Legalábbis nekem.

Egyébként valaki kérdezte, hogy milyen dunakeszin. Hát még vegyes az érzés. Több okból is, mi egy új építésű lakóparkban lakunk ahol a közlekedés még nem igazán megoldott. Így szinte mindenki autóval jár. Aki nem az gyalogol. Bár hála az égnek, nincs semmi sem olyan messze, mert orvos, közért kb. 5 percre. Védőnő + gyerekorvos 15 percre, de még is gyalogszerrel kell menni és azért az nem túl kellemes ... Szóval amint megszülök be kell fejeznem a jogsit mert miután megtudtam, hogy terhes vagyok felfüggesztettem. (Egyébként a rutinvizsgán már úgy voltam, hogy terhes vagyok, és nem is tudtam róla. Biztos azért voltam olyan rosszul :-) ) De ide szükséges lesz az autó, mert babával ha menni kell akkor menni kell, nem várhatom, hogy apa budáról haza jöjjön és vigyen minket. Egyébként ezt leszámítva, nagyon jó, mindenki kedves, más világ mint pest, nyugodtabb, este ha kiülünk az erkélyre akkor olyan csönd van ... mellettünk egy nagyrét van kis erdős sávval, szóval elég kellemes. Gyereknek sem mindegy, hogy jó levegőn nő föl :-)

Csak hát még nem szoktam meg ... de majd kialakul!

Megyek shoppingolni DM-be beszerzem azokat maradék dolgokat amik nekem kellenek a szülés után. Most pedig leszaladok a kutyával sétálni.

Lehet, hogy még leszek.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok lányok!

Olyan sokat írtatok, hogy képtelen vagyok visszaolvasni! :D

Most alszik a kis manókánk végre, úgyhogy gyorsan írok pár sort.

Szóval a máv kórház:

Sok időt töltöttem a terhespatológia osztályon, ott szuper volt minden, igazán családias hangulatban teltek a hetek.
Doktornőmet dr Turi Zsuzsannát egyszerűen imádom, még nem találkoztam ilyen lelkiismeretes nőgyógyásszal mint ő. Tényleg csak jót mondhatok róla. A műtét alatt is szuperül viselkedett. A műtét eléggé megviselt lelkileg, nem bírom az olyan műtétet ahol fent van az ember. Alig vártam, hogy vége legyen, nem is nagyon tudok róla még beszélni, mert elsírom magam. Az egész műtős gárda nagyon rendes volt, tényleg jó kezekben voltam. Nem fájt semmi, még a spinális érzéstelenítés sem, de mindent érez az ember, és az nagyon rossz furcsa érzés....

A szülészet eléggé futószalag szerűen működik, rengeteg a szülés, állandóan azon sakkoztak, hová rakják a megszült anyákat.... Emiatt személytelen is volt eléggé a dolog....
A csecsemősök, ha kérdezted válaszoltak, de nem nagyon foglalkoztak velünk. Az utolsó két nap volt, olyan nővér, aki bejött a szobába és bemutatkozott és utána megkérdezte, hogy minden rendben van-e.... Meg is lepődtem....
Első éjszaka nem volt velem a gyerkőc, még lábadoztam a műtét után, másnap viszont már hajnalban hozták is... :lol: Az első este be akartam tolni éjszakára a gyerkőcöt, hogy tudjak pihenni, mert műtét után nem aludtam szinte egész éjszaka, de kijelentették, hogy sok az aznapos baba és toljam vissza, na ezen elcsodálkoztam és visszakullogtam.... Aztán már nem is bántam, és nem is próbáltam meg többször, jobb volt neki velem, mint a nagyüzemben.....

Egyébként a szülőszoba nagyon tetszett, felújított környezet az egész.

Az itthoni napjaim jól telnek, még szokjuk egymást, lassan dolgozunk a napirenden, hogy legyen vmi rendszer. Általában 3 óránként eszik... Éjszaka 2x kelek fel hozzá, egész sokat alszom...
kismó
 
 


Szia Kismó!

Hát elég vegyesek az érzéseid a MÁV-ról, legalábbis nekem ez jött le a beszámoldról. De a lényeg, hogy túl vagy rajta. Igazából nem tudom elhinni, hogy ha valahol nagyüzem van, akár milyen kórházban, ott másképp zajlana. Gondolom programozott császárod volt a doktornőd kijelölt egy időpontot a műtétre. Előtte volt valamennyi vajúdásod? Furcsa, hogy írod, hogy szinte mindent éreztél. Én azt hittem, hogy a császár alatt semmit sem lehet érezni.
Hú rengeteg kérdésem lenne, pl. hogy a cukrod azóta rendben van? Ja és igen, a babának mi lett a neve? Hány hetesen mentél át a MÁV-ba? Mert nekem is rossz lett a legutóbbi cukor leletem, de a dokim nem mondja, hogy nem vállalna (már mint, hogy nála szüljek). És milyen cukor eredményed volt ami megelőzte azt, hogy erre a döntésre jutott a dokid anno? Fogadott orvosod volt, vagy csak sztk-ás? Remélem nem baj, hogy ennyi kérdést tettem fel. De mivel hasonló cipőben járok többé-kevésbé nagyon érdekelne.

A babához gratulálok, jó egészséget nektek, vigyázzatok magatrokra!

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Hello,

nem fájdalmat éreztem a császár alatt, hanem a toszigálásokat, ahogy kinyomták belőlem a gyerkőcöt, ahogy tisztítottak ki... Kellemetlen érzés. Nem vajúdtam, mert farfekvéses volt, így kijelölt nap volt a műtét. Semmi előjelem nem volt a betöltött 39. hét után, hiába jöttek mentek a frontok, hiába sétálgattam a hétvégi kimenő alatt.
Nekem 9 fölött volt a terheléses cukor vizsgálat. Utána diéta volt, akkor még azt mondták szülhetek az uzsokiba, aztán amikor inzulinos lettem, akkor mondta a fogadott dokim, hogy nem szülhetek ott. Sőt nálam még a koraszülés is fennállt, így már akkor mondta, hogy menjek a mávba, amikor rosszullettem.

Azóta hellyel közzel jók a cukraim, ma valamiért elég magasak mérek pld reggeli után 9 fölött volt :?, aztán ebéd után is 8,3 lett.
kismó
 
 


Valaki kert kalacs es csiga receptet, ugye? jajj, elfeltettem:( Lenyeg a lenyeg, nincs bevalt receptem, esetleg bongeszesre ajanlom:http://margit2.extra.hu/emargit.htm( itt van diabetikus kalacs recept is),
http://sutisnene.blogspot.com/search/la ... %C3%A9szta
itt amugy mas fajta receptek is vannak!
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Jógázni voltam, aztán kicist sétálni, kezd jó idő lenni :D

Kismó: gratula a Babához, remélem nemsokára én is már a napirendünket alakíthatom Botival :oops: A szopi is megy, minden ok?

Timi: ne aggódj, ha neked eddig Hábi nem mondott semmit, biztos nem lesz gond, és szülhetsz az Uzsokiban :D

Tamara: voltál IKEÁ-ban? mi azt hiszem holnap megyünk. Andaka kérte a recepteket, de szerintem én is megnézem őket.

Holnap vagyok 15h-ig.
Jó pihit mindenkinek!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok!

Kismó!
Köszi, hogy válaszoltál a kérdéseimre. Remélem helyre jön majd a cukrod. Nekem nem szokott ilyen magas lenni reggeli után. Bár mindig parázok. Most is megyek az uzsokiba a Szalay főorvoshoz. Így már korán kelni kell és enni. Pedig annyira nincs étvágyam ... utálok kötelezően enni :-( Szinte még a szemem is csukva volt.
Kismó a babuci nevét még mindig nem árultad el ... :-) Vigyázzatok magatokra! Jó babázást.

Melus!
Nem aggódom túlzottan :-) csak sajnos hasonló esetben lévő anyukával még nem tudtam beszélni. Vagyis többen mondták már nekem, hogy magas volt a cukruk a terhesség alatt, de velük ennyit nem foglalkoztak. Sőt ... Volt olyan aki azt mesélte, hogy a szülés után derült ki a cukra, 5 kiló fölötti babát szült. Én kifogtam 2 nagyon precíz dokit :-)

Tamara!
Köszönjük a kakaós csiga és kalács recepteket, majd ha haza jövök a kórházból áttanulmányozom őket.

Na megyek, készülni:
Timi

u.i.: tegnap a DM-ben és a gyógyszertárban beszereztem minden apróságot, majd később részletezem ...

Timi

Kép
manati
 
 


Jó reggelt!

Végre, nincs olyan meleg :D ezt vártam....Szerintem tegnap Boti érezte a változást, mert egész nap meg sem állt :)
Az alvás is kicsit jobb volt.

Remélem Ti is jól vagytok!

Timi! Szorítunk a mai vizsgálatok miatt!!!!!

Szép napot nektek!

Melus

Kép
melus79
 
 


Na már meg is érkeztem. Még szerencse, hogy az Uzsoki nincs messze tőlünk. :-) Párszor már rácsodálkoztunk a férjemmel, hogy 10 perc alatt bent vagyunk dunakesziről a belvárosban :-) Igaz autóval.

Szóval semmi különös nem volt, holnap kell majd hívnom a főorvos urat, hogy mi az eredmény. Aranyos volt, közölte, hogy ha nem tudom elérni hagyjak mobilszámot és visszahívnak. :shock: Hallottatok Ti már ilyet? Én még nem!

Kifelé a szülészeten keresztül mentem és éppen viziteltek, így találkoztam a dokimmal is, integetett nekem. :D
UH előtt jó sokan ültek, nem volt ott valaki közülünk? Igaz, én csak átrohantam ott, körbe sem néztem nagyon.

Na azt hiszem ennyi lenne a helyzetjelentés a kórházról :-)

Tegnap megvettem egy pár dolgot a DM-ben és a gyógyszertárban amik még hiányoztak pl:

Wc ülőkére higiéniás papír, kisbaba rucihoz való mosópor és öblítő, antibakt.tusfürdő a kórházba, newborn pelusból egy csomag (pampers), laktoherb tea, arnica ch 15 homeos bogyesz, (caulophyllum ch 30 -pont elfogyott), kamilla tea, steril géz, alkohol, neogranormon krém, neomagnol tabletta fertőtlenítéshez, sterilizáláshoz.
Gondoltam még egy csomó egyébre is, de majd meglátom mi kell, ha haza jövünk a picikével és azokat majd úgy is a doktor nénivel fogjuk felíratni.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


MElinda: nem nem voltam. De jobb is, ma sokkal kellemesebb lesz barmifele kinnlet:) Milyen tipusu kanapet kerestek? gondolom ti sem valami oriasit, ha jol emlekszem nektek sem nagy a lakas.
A kis grillt megvettem, az epp eleg sokk volt obiikg meg vissza.
Ferjem nagyon orult neki:)
Kicsit ugyan szemerkel, de nekem ez nagyon nagy aldas.Ejjel igen rosszul voltam, de ez nem is meglepo most kinezve az ablakon, a mi kis dragank igen fronterzekeny....

Timi: igen humanus egy orvos ez! oszinten, meg nem hallottam ilyent:) De minidg orom tapasztalni hogy vannak kivetelek:)
Jo sok mindent vettel:)az alkohol veny nelkul draga? Mert engem nem hagy nyugodni ez a tema, hogy nincsenek meg elore a receptek, elso nap hogy latom el akkor itthon a koldokcsonkot? mert ok, furdetni lehet a kenocs nelkul, a popsijat is lehet egy napra nem bekenni, vagyadnak kis soducrem mintat az is jo, vagy van neogramormonunk, de a koldoke.....? Szoval ha inkabb szeretnem beszerezni elore!
Majd megkerdem ismeros anyukat nem e maradt nekik.
Mit fozol ma? Vagy meg mindig nem neztel korben receptek teren? de nem is nagyon kell kulonosen dietas receptet keresni. Van az a tablazatod, amiben benn van melyik elelmiszer mennyi szenhidratoto tartalmaz? Az alapjan siman tudsz barmit fozni jo lehet nem grammra pontosan, de azert a cukrod sem olyan magas, hogy emiatt ennyire kelljen szamolgatnod!


Mindenkinek szep napot!
Vendég
 


Sziasztok,

Tamara,Timi,

Nekem a vedono ideadta a recepteket az utolso talakankon, ugyhogy mire hazertunk ferjem szepen kivaltotta, igy volt minden.
Nev nelkul ki voltak nyomtatva, aztan mikor baboca megszuletett szepen kitoltottuk. Esetleg kerdezz ra, ha talakoztok. Gyerekorvos nallunk csak masnap jott, hazaerkezes napjan csak a vedono latogatott meg (de o eleg sokaig nallunk volt). Ja es a gyerekorvos nem kotelezo aznap kijojjon, van valamennyi ido hagyva neki (talan 3 nap...valaki tudja?). Es tavaly meg fillerekert lehetett venni a gyerekapolasi cuccokat, de aztan sajna rendesen lecsokkentettek rajtuk a tamogatast ugyhogy valamivel dragabb lett, de meg igy is fizetheto.

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok!

Kata: Köszi a névkivételt! :lol: A fiúban ne legyél annyira biztos. Nekem a doki a 12. héten már közölte, hogy 85 %, hogy lány és még mindig annak látja. :lol: A szomszéd csajszinak meg egészen tegnapig (30. hét) azt mondták, hogy inkább fiú és tegnap meg 100%-ra kiderült, hogy kislány (nálunk már a 4. és mind lány - hát egy kicsit le voltak törve).

Nálunk telefonálni kellett, hogy megszületett Luca, aztán a férjem mehetett a receptekért. Hazajövetel napján nem jött senki, másnap a gyerekorvos reggel, a védőnő meg délután.

Csajok! Kell a 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat?

Nálunk 1/2 10 óta esik az eső - kicsit meg is áztunk Lucuval a boltból hazafelé. :oops: De legalább kellemes a hőmérséklet és este nem kell locsolni. :lol:

Holnap Csapó - megtudom a terheléses cukrom eredményét. Remélem, hogy jó lesz, mert én nagy édesség zabáló vagyok. :wink:

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Jajj lányok. iszonyat boldog vagyok ám most.
Vasárnap megyek 4dre mert a symába is a baba expón kint lesz az egyik és tök olcsón. igaz csak 10 perc de sok képet küldenek emilre meg ha dvdre akarod akkor összesen 4000 ft!!!!!!!!!!!!. És így megúszom a belépővel együtt 5500-ból. és nem kell szerdán menjek akkor 12 ezerért. Úgy is megyek a 16 hetesire jövőhét pénteken. Meg utána ugye a genetikaira és utána meg julius 3-án 4dre.

harivera
Budapest XXI. kerület
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?