Új privát üzeneted érkezett!

Ildi, tök ügyes Lilla, hogy ilyen hamar elaludt! :)

Zsófi is öntudatos, de ő másképp.. ha olyat csinál, amit nem szabad, és rászólunk, hogy nem szabad, akkor integet, hogy menjünk el onnan :lol:
Amúgy annyira édes ezzel az integetéssel, főleg, hogy ha meghallja, hogy szia, már integet :D Előbb Apával beszéltem, letettem, hogy szia, erre Zsófi integet és vigyorog :lol:
Vendég
 


Babett: Zsófi nagyon sokáig csak a teát volt hajlandó meginni napközben is. Bár nem volt egyszerű leszoktatni róla, 1-2 hónap alatt sikerült. Most már issza a vizet is. Bár még néhány ilyen hétvége és kezdhetem elölről a leszoktatást... :?

Ildi: Ismerős a szituáció! :D Zsófi is ezt csinálja már egy ideje. 1-2 kanálkával elfogad tőlem is az elején, de aztán már csak akkor hajlandó enni, ha ő egyedül csinálhatja. Azt meg, hogy engem is etet most kezdte el csinálni a hétvégén: mondja, hogy "hamm" és nyújtja oda a kanalat-villát, hogy én is egyek. :D Meg tudnám zabálni ilyenkor, olyan édes. Persze az étkező nálunk is úszik ilyenkor...de ahogy írtad, nem baj, mert legalább a gyerek fejlődik. :D

Ivás: Nekünk semmilyen tanulóüveg nem jött be, csak a cumiból volt hajlandó inni Zsófi. Ezért esténként a fürdőkádban elkezdtünk tanulni rendes pohárból inni. Most már ott tartunk, hogy merek neki a kaják mellé is pohárból adni, mert elég ügyes már. De kaják között, meg ha megyünk vhova, még marad a cumisüveg.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Babett: Olyan nehéz, hogy mennyi kaját adjak neki. A szopival ez egyszerúbb volt. Az ebédet váltottuk ki, és délelőtt két szopi között szoktam neki adni gyümölcsöt. Aztán ezt majd áttoljuk a délelőtti szopi helyére pár hét múlva. Barnus csak max. 150 grammot eszik meg a kajából, ez kevesebb mint egy bébiétel.
Barna sem tud még ülni, hason van a kádban, úgy pancsol :lol: :lol:

Ivás: Én csak vizet adtam Barnának, soha nem kapott teát, gyümilevet. Az elején ő sem akarta meginni a vizet, fanyalgott, meg kiköpte, de mostmár kéri. (Mondták tegyünk bele cukrot, akkor majd megissza...)

Asszem mi kicsit hideg vízben fürdetjük Barnát, kb. 32 fokos szokott lenni. :oops: De úgy látszik nem zavarja :lol:

Elhagytuk séta közben a borostyánláncot :cry: :twisted: Most vehetek egy újat. Így azért elég drága mulatság.

KépKép
kutyfül
 
 

 
 

Ja igen, fürdés: Zsófi is hidegebb vízben fürdik, és a főzelékeket is hidegen szereti :shock:
Vendég
 


kutyfül: hát lehet nem az én Botim a mérvadó, mert ő olyan kis falánk és mohó, hogy bármennyit képes megenni, ha ízlik neki. Sokszor fejezzük be úgy az evést, hogy sír, mert még enne, de pár perc múlva rájön, hogy tele van a pocakja. Én most a kis jana üvegből próbálom itatni (ennek olyan kihúzható a vége), hátha ez érdekesebb, mint a cumis üveg. Mindig tetszik neki, ha én iszom üvegből vizet. Hátha így neki is nagyobb kedve lesz....de inkább rágcsálja az üveg végét.
A meggytől lehet szerintetek hasfájás? éjjel 1,5 órát voltam fent, mert vmi baja volt, szerintem a hasa fájt. Már tök régóta eszik meggyet, de tegnap evett először frisset... :? ja és tegnap evett először áfonyás almát (hipp)...lehet, hogy attól volt? nem tudom.....de szörnyű volt ennyit fent lenni... :cry:
Vendég
 


Kép Kép
Vendég
 


sajnos mostanában nincsenek képeink, mert új tölthető elemeket kéne venni a gépbe, és mindig húzódik.... :? pedig már pancsis képet is úgy csinálnék.. :lol:
Vendég
 


Babett: Boti nagyon édes!!! És ez a fogatlan vigyor :lol: Ezeket a képeket mikor csináltátok?
Hasfájásra nincs tippem.

KépKép
kutyfül
 
 


Babett, Boti tényleg tündéri :)

Zsófi ma négykor mosolyogva álldogált a kiságyában, és egyre hangosabban "Höööö"-zött :lol: Azt persze nem értette, én miért nem vagyok annyira lelkes :?
Vendég
 


Nem mintha ez valakit is vigasztalna, mi is a második éjszaka ébredünk. :shock: Ma legalább csak egyszer. Nálunk szerintem a fog okozza. :evil:

Boti nagyon szép.

Kutyfül! Lilla 10/9-szer még most sem tud megenni egy teljes bébiüvegnyi kaját.

Na majd jövök még... csak Lilla őrült tépkedésbe kezdett. :shock:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Úúúúristen, akkor Botinak lehet, hogy kicsit sok kaját adok...??? :shock: Bár egyenlőre még túlsúlyosnak azért nem mondanám, kicsit 8 kg felett van.

Kutyfül: a kék rucis kép egész friss, kb egy hetes lehet

panndi: és ilyenkor rendesen felkeltek, indul a nap 4kor??? mi ma fél6kor keltünk :cry: nekem ez is rémes volt. Nem tusom mikor fogunk mondjuk 7ig aludni. A régi szép idők....kb 3 hónaposan Boti nagyon ügyesen aludt. És már előre félek a fogzástól...!! :shock:
Vendég
 


Szerintem nem adsz neki sok kaját, Zsófi is sokat eszik. Ő simán benyom egy üveges bébikaja (főzelék) után még két Milupa frutapurát, és még utána is tátog... :shock:

Neem, ma nem indult négykor a nap, bevágtam közénk az ágyba, és aludtunk ötig :lol:
Vendég
 


jaaaa, hát 5ig aludni, az mindjárt más... :wink:

na oké, akkor a mi gyerekeink ilyen nagy evők
Vendég
 


Ti hogy csináltok olyan kicsi mennyiségben húst, amennyi egy kajába kell??? ráadásul nekem fagyasztva van a husi, mert falusi bio csirkénk van...csak Boti kedvéért :lol:
és hányszor ajánlott húst adni egy héten?
májat adott vki? azt azt hiszem csak heti egyszer ajánlott...
Vendég
 


Én vettem csirkét, megfőztem, összeturmixoltam, jégkockatartóba tettem, az pont egy adagnyi, lefagyasztottam, és így mindig csak egy kockát veszek ki, a többi meg fagyogat tovább :) Kb minden másnap adok neki húst, kb hetente háromszor.
Vendég
 


Babett!

Szerintem se adsz túl sok kaját Botinak, én tudok olyan 7 hós gyereket, aki két üvegnyit lenyom egyszerre :lol:

Lilla 2-3x eszik egy héten húst. Én a csirke melléből szoktam neki adni, jobban szereti mint a pulykát.
Ha magunknak veszek húst a legszebb részeiből szoktam neki levágni pár darabot. Ezeket kb. úgy képzeld, hogy egészben ráfér egy nagyobb evőkanálra. Így lefagyasztom és frissen főzöm vízben. Majd szálakra szedem (régebben ezt még botmixerrel a kajába turmixoltam, mostanában már csak így kézzel szétkapom).

Mi próbáltuk a májat, nem nagy sikerrel. Mivel sem a férjem, sem én nem szeretjük, én bébikajcsiból adtam, hát Lilla nagyon utálta. Megkóstoltam, borzalmas íze volt, de mint említettem én tényleg nem szeretem. Szóval mi ezt a máj projektet kihagytuk, de a héten egyszer adható amúgy.
Lehet házilag ez is finomabb.

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Babett: Boti nagyon édes, és milyen nagy már! :D
Nem lehet, hogy éjszaka Boti is a foga miatt sírt. Már kb abban a korban van, hogy akármikor kibújhat az első...Szerintem nem a sok kaja okozta és nem is a friss meggy. Áfonyás-almát (hipp) Zsófi is evett, de nem fájt tőle a hasa.

Husival én is Ildihez hasonlóan csináltam, de most már ugyanabból eszik, amiből mi, így nem kell külön kis csomagokat gyártsak neki. Amúgy Zsófi is kb heti 3-4x eszik húst. A köztes napokon, viszont eléggé bajban vagyok mostanában, hogy mit főzzek, mert az utóbbi időben a főzelékeket nem nagyon eszi. Múltkor csináltam friss spetónot meg zöldborsót, de egyiket sem ette. Most vettem friss tököt, holnapra szerintem azt csinálom meg, majd meglátjuk mit szól hozzá. :? Májat még nem próbáltam Zsófinak, de lehet lassan megpróbálom. Nálunk én szeretem, a párom viszont nem, úgyhogy megvan az esély arra, hogy Zsófinak sem ízlik majd.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Hétvégén kaptunk egy Tupperware cumisüveget. Ma próbáltuk ki először, de nekünk nagyon bejött. Ez az egyetlen olyan üveg, aminek a csőrös itató részéből Zsófi hajlandó és tud is inni. Már több fajtát kipróbáltunk, de eddig egyik sem jött be. És a sima cumiból sem folyik ki a cucc, ha épp eldobja, vagy otthagyja vhol a lakásban. Ez is tök jó, mert eddig minden nap takaríthattam, mert a kilötyögtetett víz/reggeli tea nyoma mindenhol meglátszott.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Eperke!
Ezekkel a hülye itatópohár/cumi történettel én is kb. 1 hónapot szenvedtem. Mi aventtel kezdtünk, nem tudott belőle inni. Aztán 3 másik fajta, majd a kör végén újra avent- és végül ez nyert. Nálunk még a DM-es babylove-s itatópohár is jónak bizonyult, de Lillának abból is eléggé folyt a cucc mindenfelé, én emiatt nem igen szerettem, ellentétben Lilluval aki szívesen pancsolt. :lol:

Említetted múltkor, hogy Zsófi kap laktóz mentes sajtot stb. Ezeknek mi a márkája és hol veszed, mert minket is érdekelne. :D Eddig sima sajtot eszünk, de ezt azért annyira nem merem túlzásba vinni.
Tejtermékekből amúgy mit és melyik márkát eszi Zsófi?

Lamme tőled is szívesen veszem az 1 éves tejtermék tapasztalatokat.
Vagy Tücsi? :wink: Rég hallottunk felőled is.

Üdv mindenkinek, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ildi: Pannóniának van kockasajtban laktózmentes változata. Én azt szoktam venni Zsófinak. A nagyobb boltokban bizti lehet kapni. Én általában Spar-ban vásárolok, ott biztos van. Szintén a Spar-ban szoktam venni natúr bio joghurtot is, és uzsira vagy tízóraira ahhoz keverek friss gyümölcsöt. Tejet még nem adok neki, csak mondjuk a krumplipüréhez keverek egy keveset. Spar-ban lehet kapni mindenféle tejtermékből bio-t, általában azokat szoktam venni Zsófinak.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Sziasztok!

Látom téma volt a hozzátápi és az itatás :D Hát a hozzátápiról inkább nem nyilatkozom. Úgy látom, hogy én nagyon nem csinálom jól :oops: Nem csak azért, mert sokkal több üveges dolgot eszik Niki, mint s.k-t, hanem én valahogy nem építem fel ezt olyan alaposan, mint ti. Emiatt kicsit hülyén érzem magam :? :oops: De azzal bíztatom magam, hogy Vivinél is hasonlóan volt, és szerencsére egészséges, korának megfelelő a súlya, hossza, és az átlaggyerekekhez képest normálisan eszik, pl. amit írtam, hogy imádja a leveseket :D, szereti a gyümölcsöket, a kölesgolyót, szívesen rágcsál nyers sárgarépát, ha szomjas, akkor csakis vizet iszik, szereti a tejet. Mondjuk emellett van csokizás, kekszezés, ritkán kakaózás, gyümölcslevezés, de azt hiszem, hogy nem túl vészes arányban. Azt a Kinder csokit szoktuk neki venni, amin az a kissrác fej van, tudjátok :D Simán kiszolgálja már magát, ez a nagy favorit, de ha nincs itthon, akkor sem csinál nagy ügyet belőle. A gyümilevet meg kis dobozost szoktunk neki venni, de azt hiszem, hogy azokban is nagyobb élmény a szívószálazás, meg az, hogy hol rókásat, hol majmosat, hol sünisest választ :D:D A teákat nem szereti. Na mindegy, vannak még nálam is bénábbak hozzátápi ügyben :D :D

Fürdés: Vivi kettő, Niki kb. 5 hós kora óta fürdik nagykádban. Nikinél a strepto-s aggódásunk miatt vártunk eddig. Hogy melegebb, vagy hidegebb a víz, egyiket sem érdekli :D Vivinél kb. 3 napig használtuk a vízhőmérőt :P

Panndi: Én is azt vettem észre Nikinél, hogy jobban szereti a langyos ételeket, mint a meleget :shock: A tejpépnél is amíg meleg (de persze ehetően), akkor csak úgy lazán eszi, ha pedig már szobahőmérsékletű "hideg", akkor meg kimondottan felgyorsul :D

Babett: Nagyon aranyos Boti :D

Eperke: Nagyon ügyes Zsófi az itatóval! Milyen ez a Tupperware? Csomószor hallottam, de nem tudom, hogy néz ki :oops: Niki most Avent csőrösből (?) iszik (gőzöm sincs, hogy mi a különbség a csőrös és a varázsitató között). Ő rögtön rájött, hogyan kell. Vivi abból soha nem tudott inni.

Ildi: Sajtot, joghurtot, túrót már 8-9 hónapos kortól lehet adni a gyerkőcöknek (mifelénk :D ). Én mindig kb. egy hónapot rátettem az ételekre, vagyis annyival később adtam. Tejet egyéves kor után ajánlják, ill. van, aki még akkor sem. Vivinek kb. 14 hónaposan próbáltuk a tejet (pontosan nem tudom, de már bőven elmúlt egyéves), de nem tetszett neki. Úgy igazán talán tavaly ősszel vagy inkább utána kezdte el inni, addig csak ritkán belekortyolt az én poharamba (én imádom). Egy iőben nagyon joghurtos volt, aztán valahogy hanyagolta, most megint kezdi megenni (mondjuk csak kettőt: a meggyest és a barackost - a Könnyű és Finom fajtát vesszük).

Tegnap voltunk az IKEA-ban, ahova egyébként kb. 3-4 évente szoktunk :D Nagyon tetszett, hogy van ott mikró, eldobható előke, műanyag kanál, stb. kimondottan a kicsi gyerkőcöknek, és lehet választani 4-6-8 hós bébikaják közül (ingyen adják). Meglátogattuk a baba-mama szobát is, meglepően kultúrált volt, és tiszta. :D Nagyon picike, de benne van minden, ami kell (pelenkázóasztal, egy kisebb fotel, csap, tükör, szemetes). Van etetőszék (baromi egyszerű, de baromi jó - mondtam is a páromnak, hogyha előbb látom, hogy ilyen jó, akkor nem 12 e-ért vettünk volna anno egy olyat, ami ugyan jó-jó, de mégsem az igazi). Megvettük Vivinek a polipot, ami a célunk volt, meg vettünk egy plüss patkányt, meg kapott, kaptak egy műanyag, gyerekeknek való evőeszközkészletet, meg egy kis "sátrat", úgy néz ki, mint egy iglu :D vagy iglo ? :D Nagyon élvezte :D Nikinek is bejött minden, teleszájjal vigyorogva küzdött itthon a habtapin a polippal :D A patkányt csak nemes egyszerűsséggel megfogta a grabancánál és cibálta :D [/b]
lamme
 
 


Lamme, légyszíves szabadalmaztasd a hozzátáplálási és altatási módszertanodat! :lol: Én is olyan gyereket kérek szépen, mint Vivi! :lol:

Tényleg jó az IKEÁ-s etetőszék? Merthogy mi most etetőszék-keresésben vagyunk, de ami tetszik az 30 000 (!) körül van. Szinte biztos, hogy feleslegesen sokat tud. Szerinted miért jó az IKEÁ-s?

Az IKEÁ-ban mi is voltunk már Esztivel, tényleg gyerekbarát.

Andi, jó kis huzata van Zsófinak! :lol: Eszti, amióta kijött a foga, visszavett a mennyiségekből kicsit, de ha jó napja van, azért lenyomja a 2 dl-t. És nem isza a vizet, ez konkrétan megőrjít! :(

Kép
waterlilly
 
 


Lammme!
Szerintem nem rontottatok el semmit, jó lenne nekem is néha lazábban venni a kanyart! :D

Eperke!
Köszi ezt a Pannónia sajtos ötletet, megnézem én is. :lol:

Lassan megyek, mert jönnek a vendégek kisgyerekkel, nálunk meg kész disznóöl még a ház! Keksz és újság darabok mindenütt! :shock: Lilla mellett egy rendmániás felakasztaná magát! :lol: Na rohanok rendet vágni.

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


lamme: szerintem jó eredményt értél el Vivivel, nem tudom mit nem csináltál jól...de így pont jó egy gyerek..

nekem most ez az ivás dolog a nagy feladat, nem iszsik sehogy Boti. MInden itató szerkezetet csak rágcsál, meg nyaldos. DE gyanítom, hogy a vízzel van a baja....marhára nincs kedve inni...

víz: mi sem mérnénk, de a kádban elve van egy csík, ami kiírja a hőfokot, innen tudjuk... :wink: Mi egyenlőre nem erőltettük ezt a kádas fürdést, mert kis műanyag kád olyan kényelmes. Tud benne Boti ülni, és tök jól elvan benne. Ha nem lenne ez a kialakítása, akkor már talán átraktuk volna, de ez így szerintem jobb. De már várom, hogy tudjon ülni, és akkor irány a nagy kád...

Hús: simán vízbe főzitek meg? ízesítés??

Lilly: majd oszd meg az etetőszékes tapasztalatokat, lassan minket is érdekelni fog! a babyoutletben nem nézted? ott azért jóval olcsóbbak ezek a dolgok!
Vendég
 


lilly: itt főleg brevi és peg perego székek vannak...


http://www.babyoutlet.hu/ProductBrowser ... 5&mainid=4
Vendég
 


Babett, köszi a tippet!!!

Kép
waterlilly
 
 


Hajnali kelők, kitartás:)))

Végülis Barnus nem úgy néz ki mint, aki éhezik, úgyhogy nem aggódom a kajamennyiség miatt. Azért a szopi emiatt is egyszerűbb, főleg mivel sosem mértem mennyit eszik :wink:

Ildi: Én a masckának szoktam májas bébikaját venni és tényleg szar, pedig én szeretem a májat. Szóval szerintem én majd házilag fogom csinálni Barnának.

Én most a meggyet fagyasztottam le jégkockatartóban. Majd a husit is úgy fogom.

Holnap elmegyünk 4 napra a barátainkhoz, ahol van egy 1 éves ikerpár. Szóval nagy babás hétvégénk lesz :lol:

Babett: Ugye Csopakra szoktatok járni?

KépKép
kutyfül
 
 


kutyfül: csak nem Ti is??? a hétvégén is megyünk, ha nem ilyen trotty idő lesz.... :?
most meg megyünk babaúszni... :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Lilly: Ó, ha én le tudnám írni, hogy hogyan csináljuk a hozzátápit és az altatást :D :oops: :D :P

Etetőszék: Nekünk Meggy márkájú van, gyakorlatilag teljesen olyan, mint a Babett által feltett linkben a Brevi Star: http://www.babyoutlet.hu/viewer.aspx?pr ... 5&mainid=4 , azzal a különbséggel, hogy a miénk háttámlája nem kagylóformájú. Hiába lehet bekötni a gyereket úgy, mint a babakocsiba, állandóan előre csúszott (pedig ő már tudott ülni, amikor megkapta), ami igazából csak engem zavart, őt nem különösebben. Az, hogy három állása van a tálcának, semmit nem jelent. Csak az egyiket használtuk :D Niki pedig még nem tud ülni, de hát kénytelenek voltunk betenni ott az IKEA-ban, mert szükség volt mindkét kezünkre. Egy tök egyszerű övecske van benne, a derék résznél, és totál elég!!! Ahhoz képest, hogy Niki még nem tud ülni, nagyon szépen elvolt benne, nem csúszkált. Hol előre dőlt, hol hátra, nézelődött, evett. Ezen nem volt tálca, de a honlapon láttam, hogy kemény egy ezresért :D lehet venni hozzá. Azzal együtt 3.990 Ft :!: De ha asztalhoz ülteti az ember a széket, akkor a tálca nem is kell. Ami "hátránya" lehet, hogy azt hiszem nem lehet összecsukni, de lehet, hogy amúgy meg fél perc a szétszerelése. Nem tudom. Részletesen nem néztük meg, de feltűnően jó volt. Néhány hete beleolvastam egy ikres család blogjába. Ott vettek a két gyereknek egy-egy Peg Perego hipercsoda etetőszéket. Az egyiknek valami baja lett, és vettek (vagy kölcsönkaptak?) egy IKEA-sat, és totál elámultak, hogy mennyivel jobb. Volt is fent kép, ahogy egyik baba az egyikben ült, a másik a másikban, és így döbbenetesen lehetett látni a különbséget. A drága csodaetetőszékben elveszett a baba, össze volt rogyva, alig érte fel a tálcát, míg az IKEA-sban teljesen jól ült a másik baba. Nem reklámozni akarom, mert azon az egy rövid kajáláson kívül nincs tapasztalatom vele, de az tuti, hogy a drága nem feltétlenül jobb, jó :wink: [/url]
lamme
 
 


Sziasztok!

Lamme: Tegnap végre eljutottam a postára, úgyhogy megy a kupon! :) Amúgy szerintem sem csináltál semmit rosszul, mindig csodálkozom mikor írod, hogy Vivivel milyen egyszerűen ment minden. :D
Tupperware mindenféle műanyag kajás edényeket, dobozokat gyárt, árul. Csak tanácsadó ügynököknél lehet a termékeiket megrendelni, megvenni. A cumisüveget anya fedezte fel, ő vette Zsófinak. A cumi része olyan, hogy 3 fokozatban tudja inni belőle a gyerek a dolgokat, attól függően, hogy adod oda neki. és van egy csőrös része is, ez már nem szabályozható, jön is belőle rendesen az innivaló. Szerinem inkább csak nagyobbaknak (Zsófi korúaknak jó). Zsófi is elsőre, mikor ivott belőle nagyon meglepődött, hogy ennyire dől belőle, és szinte az egész kifolyt a száján. De aztán belejött és egyből tudott inni belőle. Mi még MAM csepegésmentes itatót próbáltunk meg különböző cumisüvegekhez kapható csőrös itatókat, de Zsófi egyikből sem tudott inni.

Babett: Én a zöldségekkel együtt főztem meg a husit, úgy kicsit összefőttek az ízek. Később meg már a leveseinkbe főztem bele és azt kapta Zsófi.

Etetőszék: Nekünk ilyen van, és én meg vagyok vele elégedve: http://www.brumimaci.hu/aruhaz/product_ ... ucts_id=54
Van benne 5 pontos öv, be lehet kötni a gyereket, dupla tálca, dönthető az ülése, magassága is állítható. Sajna Zsófi már ha be van kötve, akkor is ki tud belőle mászni... :? De szerintem nincs olyan, amiből egy idő után ne tudnának.
IKEÁsat is ismerem, mert a nyuéknál otthon olyan van (ha arra a fehér műanyagra gondoltatok) Azzal az volt a bajom, hogy olyan kicsi a háttámlája, meg szerintem a belseje is elég szűk, egy nagyobb gyereknek nem tudom mennyi ideig jó. Meg nincs hozzá párna, arra a kemény műanyagra kell ültetni a gyereket. Mondjuk anyuék csináltattak bele külön spéci szivacsos ülőkét, huzatot az ülőrészre és a tháttámlájára is. Úgy már kényelmesebb. De egy-egy hétvégére, rövidebb időre a célnak megfelel. Rakok egy képet is róla:
Kép

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Összecsukni tényleg nem lehet az IKEÁsat, de a lábait pillanatok alatt ki lehet venni és külön tárolható az ülőrésztől.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


hát úgy látom ez is kemény projekt lesz... :? hogy ne vegyünk meg lerosszabbat a legtöbb pénzért... :?
Vendég
 


Eperke: Köszi a kupont!! Na igen, erre az alacsony háttámlára nem is gondoltam az IKEA-snál :wink: Tényleg csak használat közben jönnek ki a "hibák". Viszont az a Top Rider, ami nektek van, az nagyon jónak tűnik. Mit jelent az, hogy duplatálcás?

Vivi mai tízóraija: egy egész paprika magában :shock: :D Ő kérte :D (3-4 csíkra vágtam, csumát nem adtam oda). Ja, és még olyanokat is szeret, hogy újhagyma, lilahagyma :D Meg még mindenféle zöldségeket szeret pl. uborka, paradicsom, bár ezekhez hangulat kell a részéről :D

Babett: Mi egyszerű egy babával, gyerekkel kapcsolatban? :? :lol: Az ember csak támpontokat kap, meg összezavarják :?
lamme
 
 


Lamme: Két egymásra pattintható tálcája van. Ha az egyiket már rendesen összemaszatolta a gyerek, de még nem fejeztétek be a kaját, akkor azt leveheted és az alsó tisztára pakolhatsz neki játékokat, hogy amíg a család is befejezi az evést, addig legyen mivel szórakozzon. Mondjuk nálunk nem igazán jött be ez a funkció, pakolhatunk Zsófinak kismillió játékot oda, ő ha már nem kér enni, fogja magát és kibújik az övekből és feláll a székben. Na, ez a halálom, mert bár elég nagy a háttámlája, nem hiszem hogy arra kibukna, de mindig attól félek, hogy kiesik. :?

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Zsófi is rákapott mostanában a zöldségekre. Ha meglátja az asztalon az uborkát, nem is akar mást enni, csak azt. Kis katonákat szoktam neki csinálni (kenyér-felvágott-ubi) volt amikor az uborkát leette róla, a többi meg repült az asztal alá. :) Meg a Sparban szoktam venni kis bio koktél parikat. Azt is nagyon szereti.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Háát, Zsófi mai menüje felülmúlta az eddigi kajálásait. reggelire evett 2 dl Sinlacot, aztán tízórira másfél üveg bébikaját, aztán kapott a mi ebédünkből kicsit (rakott brokkoli), aztán benyomott két üveg (!!!) bébikaját, most alszik, aztán gondolom jön az uzsonna :lol: Nem értem, hova fér bele ennyi minden... báááár, ma nem tudom mi volt velem, de én is ettem ezerrel: fél zacskó chips, lekvár csak úgy, és egy kakaóscsiga lecsúszott ebéd után :wink: És úgy fáj a hasam, mintha izomlázam lenne, pedig ez a veszély nem fenyeget :lol:
Vendég
 


Eperke: Megérkezett a kupon, köszönöm szépen!!! Ez a duplatálca akkor nem egy nagy dolog :lol: Nem semmi Zsófi, hogy feláll benne :D Jó, hogy ő is szereti a zöldségeket. Vivi a husit ette le egy időben a katonákról :D

Panndi: Ennyit evett Zsófi??? :shock: :D Egészségére!!! :lol: Te pedig gyanús vagy, roppant gyanús :wink: :D :D
lamme
 
 


Lamme: Ez tök jó, hogy Vivi így szereti a zöldségeket!

Panndi: Uh, hát ez tényleg nem semmi Zsófi mit összeevett! :lol:

Babett: Azért kérdeztem Csopakot , mert szeretnénk egy hétvégére lemenni Balatonra és CSopak tetszene. Nincs olyan messze, a neten néztem, tök jó a strand. Tudsz esetleg ajánlani valami jó szállást ott?

Néztem ma a boltban a Hipp kajákat, ami 4 hós kortól van. Pl. a vegyes főzelékben van karfiol, amit 1 éves kortól ajánlanak a kiskönyv szerint :lol: Hétvégén kipróbáljuk a zöldborsót. Mondjuk abból még üvegeset vettem.

KépKép
kutyfül
 
 


Panndi: Te tényleg gyanús vagy!! Szurkolunk!! :lol: :lol: [/b]

KépKép
kutyfül
 
 


Andi: ez most vagy az, amire a legtöbben gondolunk, vagy a Mikulás... :lol: Azért remélem a chipset és a lekvárt külön etted...

Köszi az IKEÁ-s etetőszékről az infókat, nagyon hasznosak voltak! Hát még morfondírozok erősen!

Kép
waterlilly
 
 


Esztiről friss kép:

Kép Cseresznyeszezon van!

Kép
waterlilly
 
 


Na, Zsófival folytattuk a zaba-napot, Apa csak lesett, hogy mennyit eszünk :lol:

A bookline-n akciósak a bébikaják, Hipp és Kecskeméti, hatos csomagolásban van, nekünk ma hoztak 24 üveggel :lol: Ha Zsófi így folytatja, akkor nemsokára rendelhetem az újabb adagot :D

Jajj, lányok, bárcsak igazatok lenne :oops: Bár szerintem inkább Mikulás bácsi fog meglepni, de hát majd meglátjuk...

Lilly, Eszter nagyon tündéri a cseresznyékkel :lol:
Vendég
 


Etetőszékhez csak annyit tudok hozzászólni, hogy a miénket nem ajánlom senkinek, bár azzal vigasztalnak, hogy a nagyobb gyerekek tök szeretik a szétszedett asztal és szék funkcióját. :D Lilla egyre kevesebbet eszik, csak lesek mi kaják lecsúsznak egyeseknél. :lol: Nálunka sütőtök és az őszibarack, valamint a kiflin kívül minden kommandós-közelharc mutatvány, plusz takarítani való mindenütt, mert Lilla nem akar lemondani az önálló evésről. :lol: Kanalat csak ő maga adhat saját szájába. :? Inkább három kanalat fog a kezében, csak nehogy etetni próbáljam.

Panndi! Hátha mégis a másik verzió. :wink:
Legalább nálatok lenne valami. :lol:

Lilly!
Eszti szuperédes a cseresznyével, jó sokat nőtt ő is, mióta nem mutattál róla képet. :D

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


kutyfül: én már pár hete adok karfiolt is Botinak, répával és krumplival együtt, megeszi. Sőt most már fokhagymát és petrezselmyet is teszek a főzővizésbe, hogy ízesebb legyen. Na persze sót azt semmiképp sem.
Csopakon tényleg szuper a strand! milyen szállás kellene? ház vagy szálloda? szállodát nem nagyon tudok, de háznál szállást esetleg tudok kérdezni(mármint címet vagy telszámot), mert apósom ismeri fél Csopakot :lol: Milyen színvonalú kellene? kb. mennyiért?
De helyválasztásnak tényleg jó, közel van Füred-Tihany, Csopak meg nyugis. Nem az elfogultság beszél beőlem :wink:
Zöldborsót én is vettem újat, majd azt fogom megcsinálni. Még nem próbáluk. Én nem vagyok bébiételpárti, de a HIPP sütőtök-burgonya tök jó, mintha saját lenne. 100% zöldség, ritkaság a bébiételeknél...

Eszter nagyon édes a cseresznyeszezonban :)))
Vendég
 


Eperke, Lamme és Panndi!
Tegnap délután végre sikerrel jártunk és Lillával találtunk egy praktikus, de szép kis köszönő ajándékot a kuponokért!
Tudom, nem kellett volna, de nagyon szívesen küldjük és tényleg csak apróságról van szó. Szóval lehet lesni a postát, remélem hamar érkezik. :D
Amúgy meg annyira jól sikerült a kuponokat felhasználni, mert itt a Dm-ben még van az új Rossmann miatt plusz 15% kedvezmény is, szóval nagyon olcsón rengeteg pelusunk lett. :lol:

A babyoutlet nekünk is bevált, ott vettük az autós ülésünket :)

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Lamme: Nagyon szívesen a kupont! Örülök, hogy megérkezett! :)

Panndi: Mi is drukkolunk Nektek! :wink: Hátha már nem sokáig leszek egyedüli kismami köztetek. :wink: Nem semmi, Zsófi mennyit evett :shock:

Ildi: Tényleg nem kellett volna semmit vennetek a kuponokér, de azért előre is köszönjük! :D Szerintem ne aggódja, ha Lilla most kicsit kevesebbet eszik. Zsófi is hol így, hol úgy eszik, sose eszik ugyanannyit. Meg neki is volt 10-11 hónaposan egy ilyen hullámvölgye, hogy semmit nem akart megenni, ha emlékszel, panaszkodtam is miatta. Aztán rájöttem, hogy nagyon unja már a bébikajákat, azóta nem főzök neki külön, hanem azt eszi (többé-kevésbé) amit magunknak csinálok.

Lilly: Eszti nagyon aranyos azokkal a csersznyékkel! :D

Babett: Hipp sütőtök-burgonya tényleg olyan, mintha eredeti lenne. Zsófinak is kedvence volt. Bár nekünk szerencsénk volt, mert sütőtökszezonban kezdtük a hozzátápit. De azért ő is evett ilyen Hipp-et, szerintem ez a legjobb bébikajájuk. A többinek olyan semleges íze van. Sőt van olyan is (pl a spenót-burgonya) ami egyenesen szörnyű!

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


na pedig olyat is vettem... :cry:

ma csináltam borsót, na ezt passzírozgatni...hát ez már nekem is sok(k), és ráadásul tök semmilyen íze lett. Kíváncsi leszek, Boti meg fogja-e enni... :?
Vendég
 


Cseresznyés manó köszöni a dícséreteket. :lol:

Ildi, nálunk is legtöbbször kommandós közelharc mutatvány az etetés a fogzás óta... :(

Kép
waterlilly
 
 


Sziasztok :)

Köszönöm a drukkokat, de úgy látszik, Mikulás bácsi akarta mindenáron ma is, hogy a két gombóc fagyi után két szelet sütit is utánaküldjek :lol: Nehéz is a nők élete... :lol: Szóval úgy néz ki, nagylány leszek újra,én most ennek is örülök, mert ez azt jelenti, hogy normálisan működöm. Legalább ebben :wink:

Zsófi is zöldborsót evett ma, én nem passzírozgattam :oops: Lusta, felelőtlen anya vagyok, fujjj, de egyszerűen annyi kis zöld szemecske vigyorgott rám kajánul, hogy hehe, jó sokan vagyunk, sosem végzel velünk, hogy inkább el sem kezdtem :roll: Zsófi megette így is (bár nem szereti a zöldborsót, bébikajában sem szerette... pedig répával volt, de így sem szerette... én vétkem, én vétkem, de frutapurát kevertem bele, és így falta, nem győzött tátogni... :shock: )

Jaa, és a legújabb produkciói, hogy néhány másodpercre egyedül megáll, illetve ha sétálni akar, elég az egyik kezét fogni, és úgy is tud menni :D
Vendég
 


Sziasztok :)

Köszönöm a drukkokat, de úgy látszik, Mikulás bácsi akarta mindenáron ma is, hogy a két gombóc fagyi után két szelet sütit is utánaküldjek :lol: Nehéz is a nők élete... :lol: Szóval úgy néz ki, nagylány leszek újra,én most ennek is örülök, mert ez azt jelenti, hogy normálisan működöm. Legalább ebben :wink:

Zsófi is zöldborsót evett ma, én nem passzírozgattam :oops: Lusta, felelőtlen anya vagyok, fujjj, de egyszerűen annyi kis zöld szemecske vigyorgott rám kajánul, hogy hehe, jó sokan vagyunk, sosem végzel velünk, hogy inkább el sem kezdtem :roll: Zsófi megette így is (bár nem szereti a zöldborsót, bébikajában sem szerette... pedig répával volt, de így sem szerette... én vétkem, én vétkem, de frutapurát kevertem bele, és így falta, nem győzött tátogni... :shock: )

Jaa, és a legújabb produkciói, hogy néhány másodpercre egyedül megáll, illetve ha sétálni akar, elég az egyik kezét fogni, és úgy is tud menni :D
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: