Új privát üzeneted érkezett!

Köszi lányok a biztatást, közbe beszéltem valami orvossal is, meg a védőnővel is akik biztattak hogy akkora baj még biztos nincs, mert különben már holnapra elküdtek volna a sotéra vagy bárhova. és az is megnyugtató hogy a Hajdu Kriszta genetikus uh-s ról mindenki hallott és azt mondják jó kezekbe leszünk. Sajnos előbbi időpont nincs ezért kell vasárnap menni.
próbálok megnyugodni, de tudjátok ugy nagyon nehéz a tudat hogy anyukám agydaganatban halt meg a párom huga is komoly betegségben halt meg.Bár nem öröklődik de ez egy bélyeg a tudatban és .......................
szegény párom is sirva hivott az előbb hogy igy most nem tud dolgozni és ugy hazajönne. Ez a kis pöttöm meg odabent lerugja a méhem. Próbálok minenből és mindenkiből erőt meriteni és pozitivan gondolkodni , hogy minden rendben lesz mert nem lehet baj.
Most majd nézek valami filmet, takaritgatok elfoglalom magam.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Itt találtok gyermek dalokat, mondókákat:

http://www.mamalisa.com/world/hungary.html
lei

mecsi, a daganatos betegségek közül nagyon kevés örökíthető genetikailag, sajnos ezt saját bőrömön tapasztaltam, anyai ágon anyum, nagyim, nagynéném így ment el. De az mellrák volt, ami ebben az esetben totál más. szóval sok sok ++++++++++++++++++++
hidd el, a genetikai öröklődésre nagyon nagyon pici az esély, és még az is totálisan kizárható vizsgálatokkal.
A másik, meg amit Te is írtál, azért nem felelőtlen idióták kezében vagyunk, így ha nagyfokú lenne az eltérés, haza sem engedtek volna!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

A búvárreflexhez:
www.hofeherfoka.hu
Ez a tétényi uszi honlapja, ahol van aquanathal és babaúszás is. HA a babaúszásra ráklikkeltek, ott lehet böngészni és többek között találtok egy videot, hogy babauszás előtt hogy lehet a babáknál ezt fenntartani úgy, hogy simán uszkáljanak a víz alatt. Nem olyan drasztikus, mint amit binyek mondott, itt "csak" bő vízzel fröcskölik, de a babó akkor is igen meglepett pofit vág. Nagyon cuki!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Mecsi! Nagyon szorítok, hogy csak vaklárma egyen az egész! Reméljük nincs semmi baja a babónak! Ne idegeskedj az a lényeg, azzal semmin sem javítasz!!! Csak a pozitív dolgokra gondolj, és azt erősítsd magadban, hogy tök egészséges a pici!!!!

Binyek! Ne paráztasd magad te se feleslegesen! Inkább ne olvasd a topikot, ha ezen múlik. Éni s jártam úgy, hogy inkább kiléptem egy helyről, és nmem olvastam többet, mert annyira negatívan kezdtem gondolkodni, és mindenől be voltam tojva. Maradj inkább az a típusú, aki a vizes poharat félig tele látja!

Sophie!
Nagyon édes a lurkó!

Méretek, időpontok:
Nekem még a 20. hét környéki UH-n mondta a Martgitban a szonográfus hölgy, hogy ezután már nem változtatnak a kiírás időpontján, mert sokszor van úgy, hogy meg-megugrik a baba fejlődése, és folyamatosan lehetne változtatni az adatokat. Mi még 28+3naposan voltunk UH-n, a következő eredményeket produkáltuk:

BPD:75mm,
AC:257mm
FL:54mm
HC: 270mm
OFD:96mm
súlybecslés: 1472g

A gép a méretek alapján minden egyes mérethez odaírja, hogy a méret alapján hanyadik hét. Kb egy hetes tartományban alá-felé lőtt a számítottnak, volt ami napra pontosan stimmel. A durvább eltérés egyedül a haskörfogatnál és a súlynál van, de szerintem a súlyt a haskörfogat+fejkörfogatból becslik.
Hát nálunk ezek szerint akkor nagy pocakos volt a leányzó, vagy csak sokat ivott. De tudom, hogy a doki nagyon nehezen tudott olyan pozíciót fogni rajta, hogy haskörfogatot mérejn, így sztem inkább egy kis mérési hiba van a dologban.

Szeritem ha komolyabb eltérés adódik, a doki úgyis szól, egyébként meg hadd fejlődjön úgy az a picur odabent, ahogy neki jó.

panna1

Mecsi,
mennek a drukkok, és bízz a babádban, tuti nem lesz semmi baj!!!

Mi is ma voltunk a Praxisban, Zalán is bejött, nagyon tetszett neki a kisöcsi :D Ráadásul kaptunk 2 hosszú ásítást is, olyan aranyos volt!

Szuszu,
Ne aggódj a feje miatt, az enyémnek is hatalmas, remélem azért kifér, már ha megfordul a picike, mert faros egyelőre... Mondjuk nekem már be van járatva az út :D

Mensi szerint 29+2, méretek alapján 30+6:

BPD: 827 mm (31+1 :oops: )
OFD: 100 mm
HC:289 mm (31+6 :oops: )
AC:261 mm
FL: 589 mm
Súly: 1644 gramm

Nicike,
Nekem is van FTA, de 54,45 négyzetcentit ír, úgyhogy szerintem hossz nem lehet.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Az én adataim: 29 plus 3

BDP 76
FOD (Längsdurchmesser des Kopfes)/KU (Kopfumfang) 99/291
ATD (Querdurchmesser des Bauches) 74
APD/ (Bauchumfang) 274
FL 54

becsült súly 1530 gr.

Mecsi!

Ne izzgulj, minden rendben van/lesz! Mi - is - veled vagyunk, mint egy sereg védöangyal! :)

Niki szívem!

Irígylésre méltö helyzetben vagy kényeztetés terén! Nekem is küldhetnél pár hazai morzsát! :) Szerintem ruciban még jön a pakkhoz ez-az... Találtam egy dobozt, ami nem is rémlett már...

Megyek vasalni, pedig dög meleg van és vihar készülödik. Pakolgatom át a szekrények tartalmát, hogy lassan a gyerekek birodalma teljes legyen.

Barbi
Vendég

Mecsi, nagyon szoritok értetek, hogy ne legyen semmi gond. De biztos nincsen nagy gond, mert ahogyan irtad, már holnap küldtek volna valahova és nem váratnak vásárnapig. Na meg ha nagy baj lenne, az nem csak most derülne ki, hanem lettek volna rá utaló jelek, hogy valami nincsen rendben, az előző vizsgálatoknál. Kitartást, és meglátod, nem lesz semmi gond!!

Kép
Kép
dia123

Hrk, neked négyzetcenti? nekem nincs kettes a cm felett. De ha neked már most majdnem 55,akkor tuti nem a hossza :)

nicike

Mecsi!
Tényleg ne aggódj! :wink: Azzal nem lesz jobb!
Mondom én,aki szintén aggódik,de tényleg nem kellene! :?

Sziszka!
Én is olvastam a mosódióról,de nem tudtam eldönteni,hogy jó lehet-e...
Viszont én nagyon kokettálok a mosható pelenka gondolatával,már csak azért is mert én a 2 gyerekkel tényleg nagyon sokat tudnék megspórolni...Na most ezeket a pelenkákat mosószódával kell mosni és ezt se tudom,hogy milyen lehet...Kicsit tanácstalan vagyok! :roll:

Niki!
csak ez a fránya kajálás ne volna...én is így vagyok vele,mert mindennek ellenállok,csak a kísértésnek nem! :wink: Lassan elérem a 100 kilót,katasztrófa! :oops:

binyek

Mecsi, én is drukkolok, de biztos minden rendben lesz!

Barbi, Nálatok is minden rendben lesz, ez tuti ;-)

Én holnap megyek a 30. heti uh-ra, ma meg védőnőnél voltam. Ott minden rendben volt, szerinte a súlyom is, mert ő csak 7-8 kilóról tud ;-) De igazából majdnem 10-nél tartok :-( A dopplert majd le rugta a hasamról a kiscsaj, nagyon nem szimpi neki :-D Most már 2 hetente kell majd mennem a védőnőhöz, nektek is?

Ma amúgy takarítottam, meg mostam, ezért nem is ültem géphez eddig...

Na akkor mindenki pozitívan gondolkodjon, és csak jó híreket hozzatok! :-)

yuyu79

Sziasztok!
Barbi: megrendeltem, úgy vagyunk vele, hogy egyszer kipróbáljuk, a fórumokon általában jókat írnak róla, annyi, hogy a szennyezett fehérekhez kell külön egy fehérítőt használni, szerintem a kettő együtt pelenkához is jó lenne, majd megírom a tapasztalatokat :) Te hol találtad a búvár ösztön kialakításához szükséges ötleteket?
Mecsi: egyet értek a többiekkel, csak pozitívan!
Julcsi: mesélj holnap!

Kellemes estét!

<
sziszka78
Tolna

Jó reggelt!
Mecsi, megnyugtatásul csak annyit, hogy az orvosok hajlamosak mindent komolyan venni, hogy saját magukat védjék, hogy később ne mondhassák nekik, hogy miért nem szóltak. Ismerek olyat, akinek a szülés előtti utolsó UH-n azt mondták, hogy daganat van a gyerek fejében, aztán ezzel a tudattal kellett megszülnie. A gyerek meg makkegészséges azóta is. Szóval ne izgulj. Mindent tisztáznak majd a következő UH-n.
Én is köszönöm a bíztatást. Vannak nagyobb fejű gyerekek, de majd hozzánő a testük :-)
Tegnap megvettük a Mini Manóban a légzésfigyelőt, a kókuszmatracot (fele áron, mint a Brendonban lett volna, mert eleve olcsóbb volt és beváltottuk a 10 éves a Mini Manó kupont is), vettünk tetra pelenkát és tetra fürdőlepedőt, lepedőket és egy olyan védőlepedőt, ami szintén megfogja a nedvességet, mint a gumilepedő, de mégis jobb, mert közben szellőzik is, tehát használható kókuszmatraccal. Egyelőre itt tartunk, de eléggé sokkoló volt a választék. Mennyi mindent lehet kapni, és mennyi mindent nem döntöttem még el. Asszem lesz majd még pár köröm, de azokra már nem cipelem magammal a férjem, majd én szép nyugodtam végigjárom a boltokat. Így is áldozat volt a részéről, hogy elkísért.
Szép napot mindenkinek!

szuszu

Sziasztok!

Na, a ma reggelem volt felkelés szempontjából a legtragikusabb. Kétszer is visszaaludtam, de most is kifejezetten rosszul vagyok a fáradságtól. Szóval, amióta tudom, hogy csak két hét, azóta teljesen lelassultak a napok és csak vánszorognak.

Andi, az a páraelszívó, amit említettél tegnap, hol kapható? Már láttam a tv-ben is hirdetni, de valahogy nincs energiám elmenni 226 boltba. Tudnál segíteni? Ugye ez olyan műanyag és elemes.....?

Pár aprócska probléma:
Nekem is be kell szerenem két matracot, az egyik normál méretű, majd a kiságyba, de az első 3-5 hónapot bölcsőben tölti majd a Drága. Láttatok a beszerző körútjaitokon kifejezetten bölcsőbe matracot? Mert én sehol. Persze tudok venni sima szivacsot és méretre vágom végső soron, de jobb lenne egy kész, vastagabb matrac.
A másik, meg, hogy a légzésfigyelő használható bölcsőben? Nem visít a mozgatás miatt? Illetve az érzékelő nem nagyobb mint a bölcső belső felülete?
Szuszu, ti is az angelcaret vettétek, ugye? Nincs ezekről valami a használati utasításban? megnéznéd nekem? előre is köszike....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Én lassan lelépek itthonról, mert megyek barátnőzni, de azért még benéztem!

Aproo, szerintem a légzésfigyelő kb. akkora, ami a baba háta, tehát a bölcsőbe ugyanúgy be tudod tenni, de inkább nem okoskodom, mert én még nem kaptam meg, csak évekkel ezelőtt láttam unokatesóimnál!

Tegnap estére iszonyatosan bedagadt a lábam, és nem nagyon tudom, hogy miért!? Egész nap itthon voltam, pihentem, semmit nem csináltam, mondjuk az igaz, hogy nem polcoltam fel pihenés közben, de eddig sem tettem és nem volt gond! Létezik, hogy a tegnapi ismét fantasztikus időjárás is közbeszól!?

sophie27

Sziasztok!

Megjöttünk tegnap este, elfáradtunk rendesen.

Mecsi kitartás! nem lesz semmi gond, ha baj lenne már rég körbekaptak volna Benneteket! Így meg csak ijesztgetnek!
(minket már az elején beszrattak és mégsincs semmi baj...)

Szuszu Neked is kitartás és ne aggódj Nálatok sem lesz semmi baj!

A molyírtáshoz is sok energiát kívánok (már nem emlékszem,h kinél volt, bocsi)

Zsófi nagyon szép pofija van Benedeknek!!

Dagadás: nekem is elkezdődött sajna, nem csak a bokám hanem a kezem, az ujjaim is, lassan le kell vennem a gyűrűimet... :oops: :cry: :cry:

Ági, Pöttöm, Többiek mizujs?

Én sajna nem tudok menni a találkozóra. :cry: "messze" vagytok és az Uramat nem szeretném még ezzel is nyúzni,h vigyéleeeeel... :cry: :)
makadu

sziasztok:)

Mecsi ne izgulj, biztos minden rendben lesz, ha nagy baj lenne, tuti azonnal intézkedtek volna, a másik pedig amit Szuszu is írt, hogy hajlamosak a maguk védelme miatt túlozni. Gondoljatok csak az afp-re, az is milyen hülye paráztatós vizsgálat volt. Szóval fel a fejjell, Mecsi, Binyek, ahogy Panna írta nagyon helyesen, legyen csak az a pohár félig teli;)

Beus, nem irigyellek az anyós miatt, én is szenvedek tőle, csak másképp:((( kitartás hozzá!

Zsófi, a dagadás nálam is egyik napról a másikra indult, dfe amióta éjjel felpolcolom a lábam és napközben is, amikor tehetem, nincs gond vele. Próbáld ki, hátha beválik, de tuti az időjárás is ludas benne:(

binyek, sajnos nálam most 90 kg-ot mért a védőnő, és mondta is, hogy jó lenne ha az anyuka kicsit odafigyelne a maradék két hónapban:( na de hogyan, amikor itthon minden nap egy lakodalom???!!! :)

Barbi drága!
Előre is nagyon köszönöm a rucikat, pattanj haza és akkor elpusztítjuk a maradék morzsákat is:)) legalább nem egyedül lesz lelkiismeretfurdalásom, hihi:)))

na lépek lassan, jók legyetek, indulok anyukámhoz, ott viszont nincs net, így péntekig kimaradok a csevegésből:(( addig is vigyázzatok magatokra és fel a fejjel a csüggedőknek!!!

puszi lányok!

sniky

Kitti én már a 3.-4. hónap óta nem tudom hordani a gyűrűimet:) azért jó lenne, ha meg tudnád oldani vhogy a találkára eljutást, mert Te az elsőn sem voltál!!!

apróka, neked is kitartást, gondolj arra, hogy már tényleg nincs sok hátra és utána pihenhetsz, akkor bezzeg gyorsan fognak telni a napok:) már egy hóónapja itthon vagyok és úgy érzem mintha soha nem is dolgoztam volna, nagyon jó érzés:)))

na most már tényleg mennem kell!

Puszi!

sniky

Jó reggelt mindenkinek!
Mi is épp indulunk itthonról, így én is csak beugrottam, Niki jó pihenést neked!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Niki drága!

Pattannék, de nem indul be az autó, pedig le van kapva róla az eltömödött katalizátor kipufogóstul. A dög! Most rakhatjuk össze a tudományt, vagy mehetek kocsit szerelni, annak a párom hogy örülne. A dolog praktikus oldala, hogy az autó az utcán van, felemelve is csak éppen hogy beférnék, tehát most talán nem kéne eröltetni. :-)
Mozgalmas hónap lesz, talán jövünk a hónap végén haza. Talán. Ha pl. lesz mivel.

Mentem lomolni, millió dolgom van.

Barbi
Vendég

A gyűrűket én egyik nap nem tudom felvenni a gyűrűsujjamra, másik nap meg megint jók. Valószínűleg hullámzik a vizesedés a szervezetemben....
itt bent próbálom mindig az azstal alatt feltenni a PC tetejére a lábam, így pihentetem :)

tegnap nem bírtam tovább, mert a nadrágban majdnem elfolytam a melegtől, úgyhogy beugrottam a Chritina Moda-ba és vettem egy tündéri kismama szoknyát. Nagyon szép, egyből beleszerettem. Aztán beszabadultam a C&A-ba és ott is bevásároltam felsőkből, meg vettem otthonra való kényelmes pizsi szerű rövidnadrágot, jó lesz majd a nyaraláskor. Ja, és szoptatós melltartót is vettem, egész kényelmes. :)

Most akkor hol is tart a fórum tali?
lei

Sziasztok!

Mecsi, nagyon sokat gondolok Rád és küldöm nektek a sok sok pozitív energiát, erőltess magadra nyugalmat a picike is érzi, ha baj van, együtt szorong anyával, és az rossz neki, tudod. Sírd ki magad, aztán nagy levegő...
Hallottam egy olyan eljárásról pont a napokban, amit méhen belül végeznek, megpróbálom neked felkutatni, de a lényeg, hogy még születése előtt tudják kezelni ezt a bajt is, keresem, ahogy megvan küldöm.
Ma jön valaki tornára meg előadásra? Én ott leszek, jó lenne ha nem egyedül.

KépKép
columbine

nem emlékszem,h ki,de aggódott,h kicsi a hasa: na én beszélgettem egy kismamával gyulán a strandon (ő szólított meg,h ő is kismami) 18 hetesen kajakra semmi hasa nem volt a csajnak,pedig második baba lesz neki, tehát ne aggódjatok....
makadu

Sziasztok csajok!

Mecsi! Én is csatlakozom az előttem szólókhoz! Fel a fejjel, nem lesz baj! A múltkor már nekem is azt mondta a párom, hogy ne menjek több vizsgálatra, mert tele a hócipője, hogy mindig találnak valamit. Tudom, hogy most ólomlábakon jár az idő. Nálunk a 9.-től a 24. hétig ez ment.

Apro! Sajna pontosan nem tudom. Mi a Lidl-ben vettünk akcióban, de csörögj oda a Bauhausba hátha van nekik. Nem elemes, csak simán fel kell állítani. Légzésfigyelő nekünk is az angel care van, annak elég kicsik az érzékelői, tuti be lehet tenni bölcsőbe, de a mozgatással kapcsolatban nem tudok nyilatkozni és a leírásunk sem tudom hol van.

Hű, én mára úgy kidolgoztam magam, hogy nincs energiám semmihez, de legalább szép lett a kert. Anyukám hozott málnát és epret, még egy jó kis joghurttortán gondolkodom.

További szép napot! Holnap talán már elviselhetőbb lesz az idő.

Andi

KépKép
jazmin2005

Aprooka, igen, az Angelcare 401-est vettük, mert most 5000 Ft-tal olcsóbb. Két érzékelő van hozzá, de egyik sem nagy (újszülött babányi :D ), lehet mindkettőt használni, de lehet csak az egyiket is önmagában, attól függően, hogy mekkora a felület. Szerintem a mozgás nem zavarja, csak abban van megkötés, hogy a matrac ne legyen vastagabb, mint 12 cm.

szuszu

Felhívtam a forgalmazót, de sajna minden mozgás bezavar, így bölcsőbe nem tehető. Ami azért vicces, mert sztem tuti megnő a téves risztások esélye ezzel.....Viszont a kiságy meg nem fér be a hálónkba. Így marad a bölcső, de egy szobában alvás.

Jóval ezelőtt beszélgettünk egy másik fajta légzésfigyelőről, ami a babára tehető és rezeg. Binyek, ha jól emlékszem Te tetted fel anno.
Nem emlékszel véletlenül a nevére? Mert kizárásos alapon az lehet csak jó nekünk. VAgy esetleg másvalaki?

Most hívom a Bauhaust, köszi Andi.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

közben keresgéltem és megtaláltam, amit az előbb kérdeztem. eza rezgős, rucira tehető légzésfigyelő az egyetlen, amit mi is tudunk majd használni. Azt hiszem be is nevezek egyre. Vicces, hogy totálisan kifogytak, annyira viszik, majd július végén lesz új szállítmány :?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Szuszu! Meg tudnád mondani, hogy a Mini Manóban mennyiért vettétek a kókuszmatracot és a rá való lepedőket? Én eddig a Brendonban akartam venni, de ha tényleg jóval olcsóbb ott, akkor inkább annál maradok. Lehet ma megyünk szőnyeget nézni a gyerekszobába (Diegoba), de nem hiszem, hogy gyerekmintás (Micimackó, stb) lesz, mert azok nincsenek akkora méretben, amekkora nekünk kellene, illetve jóval drágábbak is, tiszta szemétség. Majd veszek valami szép, vidám mintásat és színűt, az legalább később is jó lesz neki.
Amúgy a kókuszmatracon még gondolkodom, hogy vegyek-e újat, mert nővérem rácsos, pelenkázós kiságyával együtt azt is megörököljük, csak abban már két kisbaba is aludt. Az újságok meg a net meg azt mondja, hogy mindenképpen vegyünk új matracot (Persze, mi mást mondanának...). Nővérem azt mondta, elég, ha tiszta langyos vízzel jól lezuhanyoztatom, és szobahőmérsékleten állítva 3-5 óra alatt kiszárad és tiszta lesz. Szerintetek?

Mecsi!

Ne aggódj, még jóval a határérték alatt vagytok (1 cm), az orvosok csak körültekintőek, alaposak, hiszen övék a felelősség, de ha komoly baj lenne, már mondták volna, és léptek volna, nem várakoztatnának vasárnapig.

Kép
felicia

felicia: szerintem elég, ha "kimosod" illetve kiöblíted a nővéred matracát. Végülis konkrétan mi baja lehet annak a matracnak attól, hogy két kisbaba feküdt benne előtte? Nem hiszem, hogy nagyon össze tudnák koszolni....maximum a matracanyag átszellőzése változhat az évek során, vagy ilyesmire tudok csak gondolni, mint negatívum, de hát ezt meg nem tudhatom biztosra, mert nemértek hozzá, csak találgatok....
lei

Sziasztok!

Egy órámba telt, mire végigolvastam a hsz-eket, de már most tudom, hogy felére elfelejtek válaszolni! :)

Mecsi: Ne idegeskedj, tutira nem lesz semmi baj a babóval! Engem is mindig beparáztat a doki valamivel és szerencsére eddig minden rendben van.

HrK: Nem hiszem, hogy ismerjük egymást...de ha mégis, akkor bocsi érte! :)

Dagadás: Nekem eddig 2szer dagadtak be a bokáim; mind a készer, amikor isznyú meleg volt és sokat ültem melóban.
Mondjuk nekem a bal mindig be van dagadva, de ez a szalagszakadás miatt.

2 napja vagyok itthon, de kevesebb időm van netezni, mint az irodában :)
Most megyek teregetni, meg mosogatni, aztán asszem kicsit pihenek, mert délután terhestornára megyek.

Én csak jövő hét kedden megyek UH-ra, de már nagyon kíváncsi vagyok, hogy mekkora a picúr. remélem minden értéke jó lesz.

Kép

Kép
csimby

sziasztok kismamik!

Mára kicsit lenyugodtam köszi a biztatást , gyorsra felugrottam , mert akartam tegnap de elfelejtettem mondani nektek hogy ha kinai boltba vagy ázsia centerbe jártok nagyon jó kis gumis dereku gatyókat lehet kapni 2500-3500forintért nyárra. nagyon kényelmes ajánlom figyelmetekbe ime Kép Kép

szép napot mindenkinek!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

mecsi: nagyon jó ez a gatyó!! Na, ha járok kínaiban, rákeresek, mert nyárra tök jó kényelmesek az ilyen nadrágok.

Íme az én tegnapi szoknyaszerzeményem:

Kép
lei

Lei!

Köszi a tippet, azt hiszem akkor még sem veszek drágán újat. Végül is belegondolva, akiknél a baba a szülőkkel alszik egy ágyba, nem hiszem, hogy ők is vadi újra cseréltetnék az egész ágyberendezést, egy felnőtteknek való bió kókuszmatrac nem éppen olcsó.

Amúgy most hívott meg az egyik volt évfolyamtársam pár napra bennünket a Balcsira a nyaralójukba. Jó lesz egy kicsit ismét a régi bandával hülyülni. Viszont nem tudom, hogy merjek-e fürödni a Balatonban, nagyon nem szeretnék semmilyen fertőzést összeszedni a maradék 2 hónapra. Azt hiszem az úszkálást most inkább kihagyom, bár biztos rossz lesz nézni a többiek pancsikolását. Szerintetek? Bár a 22 fokos Balaton vize nekem még asszem túl hideg is lenne, én csak akkor szeretek belemenni, ha már sokkal melegebb.

Kép
felicia

ági: én ma szerintem nem megyek a kórházi előadásra, mert a mai téma nem annyira érdekel. De a jövő hetire biztos megyek!!
lei

Már nem nagyon akartam ruhát venni, de azt hiszem muszáj lesz, mert amik vannak, azokban megsülök!

Most hallgattam az időjárás-előrejelzést: elvileg holnaptól másfél - 2 hétig enyhül az idő, utána pedig nagyon meleg lesz egészen aug elejéig. Afrikai forróságról beszéltek.... Remélem azért ez túlzás!

Az előbb még a hasszúrkálásra akartam reagálni, csak elfelejtettem. Tegnap délutántól egészen ma reggelig, lent jobb oldalon szúrt a hasam. Nem volt elviselhetetlen, de nem is volt valami kellemes. Kicsit izgultam, mert a múltkor, mikor begörcsöltem, akkor is így kezdődött.
Arra gondoltam én is, hogy lehet még mindig a szalagok nyúlnak... hát nem tudom!

Keményedés: Estefelé olyan 3-4szer nekem mindig bekeményedik a hasam, de nem fáj, csak kellemetlen és csak olyan 10-15 mp-ig tart. Dokim szerint napi 10ig normális, ha nem jár fájdalommal.

Cs.

Kép

Kép
csimby

felícia: én is megyek Balcsira három hét múlva, de fürdeni pont a fertőzések miatt nem fogok. A strandokon egyébként általában van zuhanyzó, én ott szoktam lehűteni magam, ha már nem bírom a meleget, de a vízbe nem megyek be. Szerintem most is ezt fogom tenni. Már nagyon várom!!!!
én azon agonizálok, hogy emiatt akkor nem érdemes fürdőruhát venni, ugye? Mármint újat, nagyméretűt. Hiszen nem nagyon fogom tudni kihasználni gondolom....

Szoptatóspárna ügyben tudtok segíteni????
Akinek van, milyen van? Milyen a jó párna belső töltése? ÉS mekkora a párna mérete?
lei

csimby: améhszalagok mág símán húzódnak. Addig, amíg nő a hasunk, szerintem azok is végig nyúlnak. Nekem még nem keményedett a hasam, illetve nem tudom, mert nem tudom, az milyen érzés kell legyen. ennyi erővel lehet, hogy már volt ilyen, csak nem tudtam, hogy ez most az....
lei

Sziasztok!

A gyűrűimet én még tudom hordani, bár kényelmesebb esténként már anélkül. De még egyszer sem szorultak rám :lol:

Lei!
Mi 2 hét múlva megyünk a Balcsira. Mondjuk nem tudom, mennyire leszünk strandközelbe, de én megkérdezem csütörtökön a dokimat, hogy úszhatok-e végre egyet. Tudtommal a természetes vizeknél nincs fertőzésveszély, mert öntisztulósak, nem úgy mint egy medencében. De azért én is megkérdezem.
Kismama-fürdőruhát én sem veszek. Van egy bikinim, aminek elég bő az alja és csípő fazonú, azt még most is tudom hordani. A melltartó részébe még éppen beleférek, ha jövő hónapra kinövöm, akkor az valószínű, hogy a felső miatt lesz. De én akkor is csak sima, csípő fazonú biknit fogok venni, legfeljebb olyat, aminek oldalt megkötős a bugyija.

Szuszu!
Engem is érdekel a minimanós ár.

Épp ma hívtak, hogy megérkezett a babaágyunk a Kati bababoltba, úgyhogy hétvégére magunkhoz is vesszük. Jövő héten majd Csabim összeszereli itt Pécsen.
Ott is árulnak kókuszmatracot, 70x140-es azt hiszem 8 v 9ezer ft.
Szerintem ott megvesszük az utazóágyat is, meg a tetrapelenkákat. Na majd kiderül.

Lassan készülődök a pécsi nődokihoz, remélem tényleg szimpi lesz a pasi.

panna1

Szuszu!

A minimanósok a Nagy Lajoson vannak?

panna1

Köszönöm az együttérzést Anyósommal kapcsolatban. Közben már én is lehiggadtam. :D Védelmére el kell mondjam, hogy ő tényleg csak jót akar, de állandóan túlaggódja a dolgokat. Én pedig igazi oroszlánként elég hevesen szoktam reagálni, nem viselem jól, ha túlpátyolgatnak (saját szüleimtől sem, de ők már megszokták, és őket én is megtanultam kezelni). Ő sem könnyű természet, meg én sem. De kezdünk lassan összecsiszolódni. Addig már eljutottam, hogy nem ott helyben robbanok, hanem útólag dúlok-fúlok. Aztán lassan biztosan benő a fejem lágya, és magamban is le tudom rendezni a dolgokat. :)

Haskeményedésem nekem elvétve van, kb. fél-egy percig, ha tart. És azt is csak akkor érzem, amikor valami zajra felébredek éjszaka-hajnalban, nappal nem. Azt olvastam, hogy ha nem tart sokáig, nem fáj és nem túl gyakori, az teljesen természetes, a méh csak "gyakorol" a nagy napra. :)

Beus

Kép
félhold

Fürdőruha
Nekem még jó a tavalyi bikinim - a teteje háromszög, nyakban kötős, a bugyi szintén két oldalt megkötős csípőnél. Így egyszerűen kicsit kiengedtem belőle mindenhol. Egy lenge strandkendővel pedig ha kell, be tudom takarni a pocakomat, az már vagy 6 éve megvan. :)

A gyűrűimet szerencsére még tudom hordan. A jegygyűrűt annak idején jó érzékkel a legmelegebb kánikulában, jó pár óra járkálás után vettük, bal kézen nem is hordtam még a jegyesség alatt sem, mert féltem, hogy leesik. Elég erősek a bütykeim, alatta meg kicsit lötyög a mai napig.
Most ellenőriztem, még le tudnám venni. De alapvetően nem szoktam, csak ha uszodába, vagy természetes vízbe megyünk, egyébként soha. Még tésztát is ebben dagasztok.

Mecsi, Lei!
Nagyon csinik a szerzemények. :)

Beus

Kép
félhold

Sziasztok! Megjöttem uh-ról, minden rendben, de 5 perc volt az egész...

BDP: 79
HC: 289
FL: 60
AC: 279

A súlyát nem mondták ...

A lepény mellső fali, G0. A feje van lent, de már az előzőn is így volt a lelet szrint. De mi az, hogy II kpf, tudja valaki? Mármint mi a II?

yuyu79

yuyu: miért? a kpf mit jelent?
lei

szerintem azt, hogy koponyafekvésű

yuyu79

Sziasztok!

Én is megkérdem majd a dokimat, hogy veszélyes-e úsznom a Balcsiban, de azt hiszem akkor is inkább kihagyom, nem kockáztatok.
Mi most szombaton indulunk.

Én miután meguntam, hogy minden nyáron új bikinit kellett vennem, mert ezek az 1-2.000,-Ft-osak csak egy nyarat bírnak ki, aztán kinyúlnak, stb, pár éve vettem egy igazi márkásat (Kalcedonia) jó drágán, kb. 13.000,-Ft volt. De még most is olyan, mintha új lenne, semmi baja. Sőt, tegnap felpróbáltam, és még így, hatalmas pocakkal is teljesen jó. Úgyhogy én sem veszek újat. A felső része nekem is háromszöges, megkötős, így hogy nőttek a melleim, most áll csak jól igazán, valódi dekoltázsom van... :lol:

A mini-manó igen, Zuglóban van, a Nagy Lajos király útján, ha nem tévedek.

Kép
felicia

Sziasztok!
Mi hazaértünk a legnagyobb meleg előtt szerencsére, most egy kis pihi, aztán kert rendezés nálunk is terv.
Felicia: a matrac biztosan mosható,a miénkre is rá van írva, annyit ír, hogy huzattal együtt kell mosni, én sem hinném, hogy bármi baja lehetne, de az üzletnek az az érdeke, hogy te vegyél most is!

Julcsi: a tali napján (persze előtte) nem lenne kedved egy kis bababolti körútra (Elefáni, Minimanó ilyesmi), be kellene szereznünk a babakocsit, és így összeköthetnénk a kellemest a hasznossal. Mit szólsz?

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Csajok: én fürödtem a Balatonban a múlt héten, nekem a dokim is azt mondta, hogy szabad, és a net-en is mindenhol azt írják, hogy a természetes vizekkel nincs semmi baj, ráadásul kismamáknak kimondottan ajánlják az úszást mint mozgást. Ennek már lassan egy hete, és semmi bajom nincs, gondolom, ha elkaptam volna valamit, akkor annak már lenne tünete.

Lei: szopi párna nekem van, a kikában vettük, a legnagyobb méret, és valami műanyag granulátum van benne. Kaptam kölcsön egy szivacs töltésűt, de azt nem szerettem ráadásul kisebb is. Ez a hosszú, azt mondták simán jó még pihenő párnának is, és a granulátum felveszi a baba formáját, így neki is nagyon kényelmes lesz. Eddig nagyon bevált.

<
sziszka78
Tolna

Csimby,
Közben én is rájötem, hogy nem te vagy az, akire gondoltam :D

Balaton: én is a dokit kérdezném meg, hogy mit szól hozzá.

Nyilallások nekem is vannak, de ez már a babák helyezkedései is szerintem. Én már a hüvelyemben is éreztem párszor, emlékeim szerint a végén sokkal sűrűbbek az ilyenek a beilleszkedés miatt. meg a súlyuk is olyan nagy már!
Ma olvastam asszem a Blikkben egy korababáról, 1130 grammal született anno a 31. hétre, és kutyabaja :D

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

sziszka: köszi a tippet, megnézem a Kikában is. Elvileg van egy honlap, ahonnan lehet rendelni is szopipárnát, azt is nézegetem....

nálam az a baj,hogy én nagyon hajlamos vagyok elkapni bármilyen fertőzést. És tavalyelőtt is sikerült a Balcisban összeszednem valamit. Úgyhogy én inkább nem kockáztatok. Max tengerbe mennék bele símán úszni, de oda most nem fogok eljutni sajna....
lei

Lei!

Nekem jó nagy van, csak nem jut eszembe, hogy mi is az a természetes izé, ami mint töltelék benne van. A gabonaszemek hélya csépelés után... Nekem nagyon bevált, jó illata is van immár 6. éve. Idönként kimosom 60 fokon és azt is türi. A külsö huzatát le lehet szedni mosás végett, a belsön meg zipzár van és utána lehet tölteni. Kivenni nem szoktam a tölteléket.

Megyek ki az esöbe, be kell vásárolni.

Barbi
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?