Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok!

Éppen indulni akartunk anyukámhoz, mikor Petra elkezdet hisztizni majd evett és elaludt.
Így most van időm írni.

A hétvégén szétégettem a jobb kezemet.Az eset úgy történt h főztem és szokásom ha megnézem a kaját a fedőt a másik fazék fedőjére rátenni, de ez most lecsúszott és, hogy ne a forró olajba essen bele ami ugye akkor rám fröccsent volna utánna kaptam éa hozzá nyomtam a kezem a forró fazék oldalához, hát mit ne mondjak gusztustalanul néz ki. :(

Ma én is megengedtem Petrának a pancsolót de nem tetszett Neki kb. 2 percet volt a vízben.

Móni! A pácolás nagyon bejött mindenkinek ízlett a kaja.

Akkor most tényleg lesz babatali a kopaszi gátnál???

Timi merre vagy????Jelentkezz!!!!

Andi
KépKép[/url]
andi005

PÁR KÉP PETRÁRÓL! Kép NEM AKAROK FÜRÖDNI!!
Kép MI IS FŐZZEK MA? Kép ÁLL A BABA!

Andi
KépKép[/url]
andi005

Na lépek, majd este jövök! :arrow:

Andi
KépKép[/url]
andi005

Na lépek, majd este jövök! :arrow:

Andi
KépKép[/url]
andi005

Na lépek, majd este jövök!

Andi
KépKép[/url]
andi005

Barcelonát én is imádom, voltam már, de most Pankával majd csak lájtosan, ha egyáltalán városnézésre adjuk magunkat. Bár Gaudi csodáit azért csak megmutatom apának is.

Gabci, ha nem tetszik a lakás, minek rendeztétek át? :shock:

Ciripke, tényleg fura ez az allergia vizsgálat. Barnunak krumpli pl...alap kaja a bébiknek, nem? Gondolom adod Te is, észrevettél rajta valamit? Vagy ez csak hosszú évek távlatában jelentkezne?

Andi, de édes Petra, milyen szépen áll! Klasz a teraszotok! :wink:
A kézégetős sztoriba a hátam is beleborzongott, grrrhhh!

Nálunk evés terén nincs gond, sőt, elég jól zabál a csaj, viszont a napirendünk kezd odalenni. Az egy dolog, hogy a késő délutáni (3.) alvást elhagyta, ez rendben van ilyen idős korban, de most totál összezavarodott minden. Tegnap 2-kor aludt délután, ma csak fél 4-kor aludt el, mostanáig pörgött ezerrel. 4-kor viszont uzsizni szokott, de addig tuti nem kel fel. Na mindegy, majd csak kialakul.
Viszont bevezettem a szilárd vacsit fürdés előtt, lefekvéskor meg kap még tápit.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Ja, és reggeli sétánknál elvesztettük Jancsi bohócot, pedig az Panka egyik kedvence. Még nem tudtunk visszamenni keresni, mert dög meleg van, remélem este megtaláljuk :(

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsuzsa: hát mostmár figyelni kell elkezdődött az elhagyos időszak!
Múltkor mi is majdnem elhagytuk PAti barátnőjét de én megláttam gyorsan vissza !Apa biztos nem vette volna észre!
De volt ,hogy a kiskalap repült! :lol:

Andi: gáz vigyázz magadra nagyon azért!
Én egyszer a petárdával sülesztettem meg a körmömet meg a fedővel én is!

Hát voltunk dokinál!
Tiszta pirospötty a csaj 1:,vagy attól ,hogy meleg van és 4 napig lázas volt!
2: a gyógyszer

Kaptunk fenistil cseppet, és adni kellet neki meg hintőpor!
Hoplnap vissza ,hogy több vagy kevesebb van-e rajta és meglátja a doki! :?

Andi: az nagyon f@sza lehet!
Szegények nem elég ,hogy meleg van de még ,hogy pihenni sem tudnak!

Anett: én mindig azt mondom hosszú lesz ez a nyár!
Szeretem a nyarat még ha nem is megyünk nyaralni!

Kép

Kép
mogyoland

Andi 2: hát jók a képek!
Meg kell szokni a pancsit is!

Ciripke: hát nem semmi!

Gömbi????

Timi?????

Kép

Kép
mogyoland

Ja a 3 napos láz az állítólag kicsi korban jön ki!

Kép

Kép
mogyoland

Sziasztok!

Tegnap nagyon szép napunk volt és ma is minden klappolt. Tegnap Léni alig evett, na de estére a szokásosnál is több tápszert kért..huhh megnyugodtam, nem hal éhen a gyerkőcöm :)

Mogyo: Örülök, hogy túl vagytok a nehezén Ágikával. Pöttyök itt is vannak, azaz Lénike is dalmata vagy pointer mintázatú lett. Főleg a karja és a pocakja, ezt hívják meleg kiütésnek. Vicc: tegnap találkoztunk Viktor kollegájának a feleségével, aki megcsodálta Lénit és mondta, hogy az ő férjén is ilyen kiütések vannak, azaz "Karcsin előjöttek a meleg kiütések!" :lol: :lol: :lol: :lol: hmmm legalábbis ott vicces volt a duma. :lol: :) :)
A mi házunk jó hűvös, főleg a zsalugáterek miatt, a többi ablakon meg sötételők vannak. Eddig minden oké, elviselhető az idő.

Vettünk medencét, 2,5 méter átmérőjű, ma ki is próbáltuk Apával kettesben. Léninek kivittük a járókáját a kertbe, úgyhogy a kisasszony onnan lesett, s ha nem látott minket bőgőzött. Persze Babszem azért árnyékban volt. Kint uzsizott, nyers leturmixolt barackot (2 db) és tejpépet. Ma meg majd 3 dl-t megevett a saját kutyulású főzimből, amiben volt olaj és szőlőcukor is, de husi nem.
Szerintetek megunhatta a husit? Mert minden nap szoktam húsos főzit adni, ma véletlenül maradt ki.... :?

Jutta: hogy van Dorka? Kérted a takarót, itt van:

Kép Macikás takaró Léninek

A fal még sajna nincs kész.

Mai főzés:

Gyümileves jó sok citrommal és fahéjjal
Tyúkpörkölt (aminek jól elfőtt a szaftja és újra fel kellett önteni, hmm kicsit más íze lett, talán a kömény miatt, de Apának bejön :lol:
Tyúkcici rajta besameles mártás a la Edit (tejföl, liszt, olaj, paprika, mustármag és curry- ez új találmány:)
Borsó főzelék

Na két napig megint búcsút intek a főzésnek!
Vendég

Holnap megyünk tanácsadásra Lénivel. Nagyon kíváncsi vagyok hány kg...
Hallottátok a tegnapi híradóban, hogy meghalt egy 15 hónapos baba, valszeg agyhártya gyulladás miatt?
Na én most nagyon beparáztam, úgyhogy fel is íratom az oltószert, bár nem tudom mikor adják majd be, meg talán hiánycikk is...de nagyon megijedtem..
Vendég

Edit. én lehet nem dicsértem meg de jó a takaró!

Na szóval mi is adattunk már be egy agyhártyást a csajnak 3500ft volt. most lett volna akövi de majd holnap végén!

Nem hiánycikk mi sem kaptunk csak amik voltak azok lejártak májusban és még nem kaptak újjakat de majd lesz!

Kép

Kép
mogyoland

Mogyo, köszi az infot, majd holnap beszélek a dokival.

Andi, nagyon tetszik Petra! Annyira ügyes kislány, milyen szépen áll, gondolom még kapaszkodnia kell ebbe-abba...Gratula a felálláshoz! Ja és mi jót főzött neked Petra baba:)? Nem jött be neki a medence? Lénit még nem tettem bele a mienkbe...:)

Móni, hadd dícsérjem meg cuki kislányod. Szerintem nem szúrós tetkintetű, inkább tudományos pillantásokat vet a kamerára:) Jól áll neki a lila, olyan fotót is tegyél fel, ahol Te is látszol!!!

Zsu, tetszik az új fotó a vonalzón!

Ciripke, húha ennyi allergia.. most mitévő leszel? Ezeket betartani..hát nehéz lesz....

Itt egy fotó a mai délutánról:

Kép Cukkancs és Anya

Ez pedig a névnapi új nyuszis sapiban készült:
Vendég

Edit: És hol van a nyuszis sapi?

Kép

Kép
ádibaba

Jancsi bohóc nincs meg :( , venni kell egy ugyanolyat.

Edit, szépek vagytok a képen, Léni baba cuki, szép nagy szemekkel néz! :wink:

Agyhártya oltóanyagból 2 féle van, az egyik a Meningo, azt mi is beadattuk, másik a Pneumo, elvileg az lesz ingyen szeptembertől.
Most azt mondták a hiradóban,hogy a kisfiúnak, aki meghalt, piros pöttyök voltak az arcán...ok, de más tünete nem volt? Láz, stb???

Ágikának továbbra is jobbulást!!!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Megnyugtatatok a körmökkel kapcsolatba. A férjem már tisztára belém akarta beszélni, hogy én vagyok a béna :cry: . Na mindegy szerdán megyek, most már alig várom.

Esernyő babakocsit mi már rég vettünk. Két dolog ami még jó lett volna: fordítható tolókar (nekem háttal van Ádám, nem látjuk egymást), nincs hozzá napernyő.

Mogyo:Ha már jobban vagytok, fényképezd már le légyszi a tanuló kutyust, na persze Ágikával!
Interneten nézted ki, vagy honnan tudtad hogy neki való játék?
Hát ezt elég furán fogalmaztam , de remélem érted mit akartam!

Kép

Kép
ádibaba

Edit, hajhullás hogy áll? Segitett valamit a sok minden, amit felirtak?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsuzsa: Én nem hiszem hogy ingyenes lesz, mert akkor azt adatná be mindenki. De azért remélem jók az informátoraid :wink:

Ádámon is vannak piros kiütések de csak a nyakánál. Tuti hogy a melegtől. Állandóan annyi dolga van le se áll mikor ébren van, nem is csodálom, hogy melege van.

Köldök: Én mióta Ádámnak leesett a köldöke nem piszkáltam szépen begyógyult. Egyik nap nézegettem (kicsit meg lehet dőlteni), hát tök gáz de koszos volt :oops: .
Csak azért írtam, hogy nézzétek meg, nehogy így járjatok!

Kép

Kép
ádibaba

Edit!
Én is a sapit kerestem a képen!! :D
Egyébként Petra pont ma kezdet el a járókában körbe járkálni.
Zsu tényleg jó a kép a vonalzón.

Na megyek aludni mondjuk nem biztos,hogy lesz alvás, mert a könyvelő még nem csinálta meg az iparűzésiadónkat azt mondta most, hogy éjfélig még van idő.Ja és még főkönyvünk sincs azzal 2 napot fog késni, na de elbúcsúztunk tőle van másik könyvelőnk.

Andi
KépKép[/url]
andi005

Na volt 2 jó napunk, meg a mai... az kaki volt...

Dorkán is kitört a topik általános "betegsége": alig eszik...

Miket is írtatok még?? Jajj, már nem is emlékszem...

Janka, a kis filozófus :lol:

SOS segítség kellene autósülés ügyben! Móni, melyiket is vettétek???

Ágika jobban van???

Csajok annak a kisfiúnak 40 fokos láza volt!! Ne parázzatok rá!
(és melyik agyhártyás a veszélyes? vagy mindkettő?)

De a nap szenzációja: Dorka felszólításra tapsol! Mármint az én kezemet az övével! :lol: :lol:

Edit: szépek vagytok és jó a takaró! :lol:

Azt hiszem megyek aludni! :arrow:

Jutta

KépKép
jutta

Jó reggelt!

Tegnap azt hittem sikerült a nyuszis sapit csatolni, de mivel nem néztem vissza az irományomat, most látom, hogy nincs itt a kép :)

Kép Léni a babakocsiban

És közelről... :)
Kép Nyuszis sapi
Vendég

Hahóóóóóóóóóóó!!!!!!! Nagyon csendes ez adélelőtt ahogy látom. Mindenki sétál?????
Éjszakáink újra elviselhetők, nem tudom mire fogni. Fogacska na hát az még nincs. Orrszívás napi egy, max kettő. Úgyhogy elég jól állunk. 8)
Kedves Nemjelentkezők!!!!!!!!!!! Lécci csak annyit, h minden ok, de másirányú elfoglaltságainkra hivatkozva, most nem látogatjuk a babanetet. Én már aggódom ám!!!!!! :roll: :roll:
Edit! tényleg szépek vagytok Lénivel!!!!!! és a takaród is szupi!!! nekem egy gomb felvarrása is komoly gondokat okoz. :?
Ebédünk kész: petrezselymes krumpli, sült husi, kovi ubi.
Vivi kajája: alma-banánpüré csirkehússal. csak ezeket hajlandó megenni sajna.... :( elmegyek teregetni, de aztán írjatok ám Ti is!!!!!!!!!!!!!!!!! pusz
Kép itt egy kicsit betegek vagyunk ám....

kikuka

Na voltunk dokinál hát a piros pötyik a gyógyitól vannak!
Kaptunk újjat (6 napalatt a 3-ik)
Na szóval hintőporozzam meg fenistil cseppek!
Kaptja a c-vitam, d.vitamin, calsimuscot.
Meg ,hogy jön a foga piszkálja a nyelvével és van rajta egy-két piros pöttyi és arra irt kenőcsöt nehogy valamit bevigyünk onan is!
Azt hiszem ennyi!

De nem lázas. eszik,iszik ,kedve is jó egyszer-kétszes bággyad de már nem csodálom!

Edit: szépek vagytok !

Kikuka. Vivike is nagyon szép!

Ági: én nagyon szeretem aFisher Price-ot(remélem jól irtam)
És anno vettünk neki hintát !Meg ezt kinéztem ,hogy 6 hós kortól ajánlájt!
Szereti is a csaj meg tegnap tapsolt annyira de annyira édes volt!

Kép

Kép
mogyoland

Majd csinálok foto de csak holnap lehet birom felrakni!

Meg néztem még neki FP. sütifaló bödönt is azt hiszem azt meg majd most kapja meg!

Kép

Kép
mogyoland

Sziasztok!

Jutta: most, hogy kiderült a tejallergia, miket és mennyit eszik Dorka?
Jaja, 2 féle védőoltás van meningitis ellen. Az egyik a meningitec vakcina, ami a c-típúsú meningitis ellen véd. A másik nevét nem tudom, de a doktornénink azt mondta, ez utóbbit inkább akkor éredemes beadatni, ha közösségbe megy a gyerek.
Edit: hmm, megint milyen menűsort rityentettél. :wink: (bár én nem szeretem a tyúkpörit)
mennyi idő alatt fözöl meg egyébként?
A takaró szupi! (asszem még én sem dícsértem). Ti ketten meg Lénivel olyan szépek vagytok. (apropó, osztálytalis képek???)
Mogyo: Meleg kiütés tényleg lehet testszerte, ezek nagyon apró pöttyök. Nem tudom Ágikán milyen van, a dokitok csak meg tudja külömböztetni...
Beteg Ágika étvágya milyen?
Kikuka: hál isten, már jobb kedvben írogatsz. Tündéri Vivi és a képen nem is tűnik betegnek!

Na, nálunk nem tudom mi a franc van, de kelünk éjjel. 1.30-3.15-ig nem volt hajlandó aludni, ha egyedül hagytam a szobájában sírt. Kapott teát, nem jó, játszottunk, na az okés volt. Aztán nem bírtam tovább és megetettem. Ezután nagy nehezen elaludt. betegnek nem tűnik Ádika, nem lázas, tehát a fogzásra gondolok, csak nem tudom hol bújik. Vagy lehet, a 2 alsó növöget megint? Én nem tudom mennyi idő kell nála ezeknek a fogaknak. Kezd nyugtalanítani.
Ja és a szobát azért rendeztük át, mert a járókával együtt szűkös volt. Így meg ronda, tehát hétvégén meghint pakolunk... Apa ölül nagyon.

Kép
Kép
gabcii

GAbci: hát átállt 4-szeri evésre mióta mejött ez a meleg!
De amúgy jó eszik rendesen azért!

Kép

Kép
mogyoland

Látom közben írtál Mogyo!

Reméljük, mostmár okés lesz az antibio és rendbejön Ágika!
Andi2: petra nagyon nagyon ügyesen áll!
Nagy kádban fürdeted már?
Ciripke: ennyi mindenre allergiásak a gyerekek? Észre vettél rajtuk vmit?

Kép
Kép
gabcii

Megjöttünk a tanácsadásról. Léni csak 50 dkg-ot hízott, bár a doki szerint ez elég..7,3 kg most, bár én kicsit többnek gondoltam..na mindegy a fogzás miatt kevesebbet eszik. Ez is természetes. 70 cm a hossza. Azt mondta a dokinő, hogy háromszor adjak még neki tápit mert még kicsi és ne hallgassak másra... :?

Ja és szerinte a reggeli és esti tápi, ami 250-280 szokott lenni sok Léninek. De ha ennyit eszik nem fogok kevesebbet adni neki. Na most akkor vagy ebédre vagy uzsira még adjak tápszert is...hát majd meglátjuk megy e.. Amúgy elégedett volt Lénivel és a kajákkal is amiket adok neki. Örül, hogy még nem adtam banánt és joghurtot meg túrót. Azt is mondta, hogy 1 éves kora után adja neki az agyhártya gyul. ellenit, mert most nincs járvány. Meg utána ajánlja a bárányhimlő ellenit, meg a kullancs ellenit.

Valaki adja vagy adatja az utóbbi kettőt?

A vnő szerint 8 hónaposan adhatok túrót és májat? Ki adja már?
Halat mikor lehet???

Kb. három órát babakocsiztunk mert még baba-mama talin is voltunk egy jó ismerőssel, alud Babszem 0,5 órát a többi időt meg végigjátszotta és figyelőzött erősen. Első alkalom, hogy nem volt semmi hiszti sem:)

Gabcii: köszi a szép szavakat:)
Most leteszem Babeszemet csucsuzni aztán jön az ebéd ("tápszer")

:oops: Osztálytalis képeket a fotós barátnőm csinált egyedül, de még nem írta ki cd-re, majd felteszek egyet-kettőt ha jók lettek. Ja és csak úgy tudok ennyit főzni, ha Apa szabadnapos vagy hétvége van. 2-3 óra kell összesen mire három-négy fajta összejön. Egyébként most kb. 2 napig nem is akarok főzni semmit sem!!! Addig ezt esszük, ameddig tart... :lol: Bár Apánk igen jó étvágyú, bár egyátalán nem látszik rajta, mindig mindent elpusztít 1,5 nap alatt kb. amit persze többre szántam.

Most el Lénit lefektetni :arrow:
Vendég

Még egy fotó a tegnap délutánról, Apa és lánya :)

Kép

Vivike édes kis pelusos, de egyátalán nem látszik betegnek!

Jutta, Dorkáról is tegyél fel fotót, őt még nem is láttam nagy képen!

Mentem ebédelni :arrow:
Vendég

Lénike igaz közös gyerek! :lol:

Ja én akarok majd kullancs ellenit az nem árt!

Kép

Kép
mogyoland

Most nétem a TESCO-s újságot, POLAROID baba szemüveg 4.190,-ért. Biztosan nem lehet rossz, ha polaroid!

Zsu, köszi kérdésed de még mindig "vedlek" :lol: nem merem elkiabálni,de talán kevesebb hullik már, mint a csodaszerek előtt. Rem. lassan megáll és nem a padló állítja meg :D :lol: :roll:
Vendég

bocsi, napszemüveg.... :lol:
Vendég

Edit, cuki az új vonalzós avatar! :wink:
Májat még egy ideig nem adok.
Én a hajamra most elkezdtem spéci vitamint szedni, ami hajra, bőrre, körömre jó, majd meglátom.

Kikuka, Vivike tényleg nagyon cuki a képen, milyen kis cicije van, hihihi :D

A bárányhimlőt és a kullancs ellenit nem csak 1 éves kor fölött lehet? És a Pneumo elleni is egy bizonyos agyhártya gyulladás ellen van, állitólag az lesz ingyen, mert kötelezővé teszik.

Gabci, jó kis éjszakátok volt. Mi jót játszotok ilyenkor? :lol: :P Lehet, hogy ha rögtön megeteted, akkor nem is kell játszani. Nincs ilyen korban fejlődési ugrás? Mert lehet, hogy akkor tényleg éhes Ádi.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Edit: nállnuk már mondta a doki ,hogy 1 héten egyszr adjak csirkemájat az kell mert sok benne a vas!

Kép

Kép
mogyoland

Kikuka, örülök, hogy jobban vagytok! vivi olyan aranyos a képen!

Edit, nagyon helyesek vagytok mind (te is, apa is, Léni is!) Képzeld, nekem hál' Istennek pár hete megállt a hajhullásom. Nagyon durva volt, a halántékomon konkrétan már kopaszodtam... :oops: Néhány hete viszont tincsekben nő a haj oda vissza, és ami tök jó, hogy annak ellenére, hogy 25 éves korom óta őszülök, az új hajak között nincs ősz szál! Szóval van remény! (Én csak a viaminadagomon emeltem.)

Gabci, nem lehet, hogy Ádika az átrendezett szoba fölött nem tudott napirendre térni? Gáz, hogy ennyit ébren volt! de az is lehet, hogy fejlődési ugrás van nála, ha etetés után meg aludt!

Mogyo, Ágikának jobbulást!

Jutta, mi a baj???

Ez a nem-evés tök kiakasztó. Tegnap délben Eszti műsorozott az ebéddel, úgyhogy a kardomba terveztem dőlni uzsonnakor. Erre az uzsit szó nélkül befalta, és még este, séta után is evett, és amikor elfogyott az adag, sírva követelt még! :shock: Fene se érti ezt a gyereket. Ma az ebédet megette szépen, úgyhogy kíváncsi leszek az uzsonnára.

Andi: hát molotov-koktélt az ilyen szomszédnak! :evil: Nem lehet vele megbeszélni, hogy amikor az ikrecskék alszanak, akkor ne zajongjanak? 10 nap, bakker, az nagyon hosszú idő! Meg ebben a dög melegben hová tudsz menni két picivel? (Szerintem kérdezd meg a szomszédot, mit javasol!!!) Van egy angol mondás, biztos ismered: good fences make good neighbours.... (Jó kerítés teszi a jó szomszédot... azt is mondhatnánk, a "halott szomszéd a jó szomszéd...:lol: ) Nekem szomszéd-fóbiám van. Vagy csak simán antiszociális vagyok. :lol:

Kép
waterlilly

Csütörtöktől indul a babaúszás, sajna 10-től van, nekünk az pont alvás, de majd valahogy kisakkozzuk.

Panka ma extra nyűgös, semmi nem jó, csak ha 2 lábon járunk körbe-körbe a lakásban, persze "anya fogjon, nem kapaszkodom, mert a kezem másra kell"...a hátam már leszakad. :?
Voltunk ma gyógytornán, végig üvöltötte szegény, de erre fel voltam készülve, mivel egész délelőtt nyüszi volt.
Nagyon nem kéne nekünk még se állni, se járni, de fogalmam sincs mit csináljak vele, máshogy nem marad meg. Fekve nem tudom már semmivel lekötni a figyelmét, a játékait mind unja, ha újat kap, azzal játszik 2 napig, aztán rá se néz. Már minden hülyeséget adok neki, foghagyma prés, habverő, kanál, kézi mellszivó ( :D ), ezekkel néhány percig elvan, aztán megy tovább a nyüszi. Sétálni még szeret, de azt már csak kora reggel meg este szoktunk. Ilyen melegben meg ki se tudjuk dugni az orrunkat. Bár a kert árnyékos, de aggódom a sugárzástól :?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Ja, és én is pedikűr függő vagyok, pedig nálunk majd kétszer annyiba kerül! :shock: :( :evil:

Kép
waterlilly

foghagyma=fokhagyma :)

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Anett, én az antiszociálisra szavazok :lol: Na jó, csak vicc volt! :P

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu, szerintem nyugodtan kimehettek a kertbe, főleg, ha bekened PP-t és adsz rá egy kis kalapot. Én pont ezért akarok elmenekülni a panelből, hogy legalább a kertbe ki tudjak menni!!!
Hová jártok gyógytornára?
Esztinek se kéne még ülni a doktornőnk szerint, de mit csináljak, ha másképp meg nem marad el? Háton fekvés kilőve, bőgve tiltakozik, hason meg elvan egy darabig, csak épp evés után bukik, amikor meg fárad, akkor lefejeli a keményebb játékokat és azért ordít... :roll:

Kép
waterlilly

Kösz, Zsu! :evil:

Kép
waterlilly

Anett, kúszás-mászás nálatok sincs még? Mert szerintem ez a gond, hogy már mennének, de nem tudnak, és ez baromi szar érzés lehet, tehetetlenek. Panka még mindig csak körbe-körbe kúszik, mászásra való hajlamot még nyomokban se látok. 2 lábon viszont profin jár...ki érti ezt?
Eszti felül magától, vagy ülteted?
Helyben van a gyógytornász Veresegyházon, Dévény Anna féle.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Hát nállunk magától felül a csaj!
Meg most a járokában probálgassa az állást!Akkor ez nem jó vagy mi van???
Megint megszunditott a drága szerintem ezek a gyógyszerek kiütik szépen!

Kép

Kép
mogyoland

Mogyo, dehogynem, ha magától áll az jó, de Pankát én állitom :?

A gyógytornász szerint nem csak mászásból lehet kiülni, hanem van még egy módszer, ahogy a gyerekek felülnek, erre jövő héten megpróbálja rávezetni Pankát. Ő azt mondta, hogy ültetni ültethetem nyugodtan ennyi idős korban, meg hogy ilyen szépen ül, csak ne álljon.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu, körbe-körbe kúszás van nálunk is ezerrel. Ültetni a bukás miatt kezdtem el nemrég, és azóta ez a kedvenc pozíciója... A hordozóban, babakocsiban magától kinyomja ülésbe magát hasizomból, de a földön felülni még nem tud, ahhoz ugye mászni kellene előbb 4kézláb... Na, az nem megy, mostanában kezdi emelgetni a csípójét.

Kép
waterlilly

Zsu, ez a másfajta felülős módszer engem is érdekelne! Nektek kell járnotok gyógytornászhoz, vagy te így látod jónak és viszed?

Hol van Macsek???

Hol van Timi???

Hol van Bea???

Kép
waterlilly

Mogyo: Ágika mászik ha jól tudom és magától ül. Ha minden mozgásforma megvolt az állás, járás elött és magától csinálja a gyerek, akkor okés a dolog.
Na én mostanában nem aggódom, Ádi mozgásfejlődésén. Ő se nem korán, se nem későn csinál dolgokat. Az arany középutat válaszja, de mindenbe belekóstol. Ez így pont ideális!
Nagyon úgy veszem észre, hogy megint fejlődési ugrás van nála. De sztem nem ezért kelünk éjjel, bár tény, hogy eddig mind 2x a kaja után aludt el. NADE! Ma olyan igazi híg, sárgás, savanyú hasmenéses volt a kakája. reggel meg lazább zöldes ( bocsánat a részletességért). Ez lehet a fogzástól???????????????
Anett: lassan nekem is kezd kialakulni a szomszéd fóbiám. Nem elég, hogy Ádika nem tud aludni éjjel, még a nagyothalló szomszéd(ok) TVje is zavarta tegnap az elalvásban.
Zsu: most nálatok az a gond, hogy nem ül magától Panka? Vannak gyerkőcök, akik csak az után ülnek fel maguktól, hogy megtanultak felállni. A körbe-körbe kúszás is okés én azt olvastam.

Kép
Kép
gabcii

Edit!

Egyébként én úgy tudom, 8 hós kortól adhatóak a savanyított tejtermékek. Ádi már kapja. Májat még nem.
De egyébként érdekesnek találom, hogy 1 éves kor alatt meg van szabva, mikor mit ehet a gyerek. 1 éves kor fölött, meg gyakorlatilag már mindent.

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!

Csak benézek, mert másra úgysem hagy időt ez a frányaság. Még mindig sztrájkol agépünk.

B-t valszeg szombaton megbetegítettem...vagy a Decathlonban köhögött rá valaki, vagy a légkondi a kocsiban, de délutánra már folyt az orra. Aztán másnapra bedugult, azóta "dáthás". Egyéb tünet nincs, gondoltam majd én kikúrálom, de sajna nem vagyok elég, így ma elmentünk dokinénihez. Aztán ma reggelre Ábel kis megtaknyosodott, de ő is csak olyan lájtosan. Hát ez van.

KépKép
KépKép
prücsi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?