Új privát üzeneted érkezett!

Barbi!
Nekünk gardróbunk van, és ottani molyirtó még egy molyt sem fogott, attól még indulhatott onnan dolog? Kezdek kétségbe esni, annyi lett a moly, gyapjú cuccaink nem igazán vannak, de ha szerinted érdemes, akkor átpakolom a gardróbot is, megérné a nyugalmam. Előre is köszi a segítséget.

Binyek: mi lett a fertőzéssel, sikerült kiküszöbölni?

Hrk: írok neked privit!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Zsófi örülök h minden rendben:) Benedek jó képű kis pasi,nagyon édes :)
Apa olyan aranyos volt,tegnap letoltam h mindig csak dolgozik,velem meg senki nem törődik.És elvitt vacsizni,meg vásárolni. Kaptam tőle,2 nyári nadrágot,meg 1 felsőt.Egyik se kismama ruha,de tök jól állnak (még) :)
Olyan sóvárogva nézett egész nap, h had menjen motorozni,így persze megint nincs itthon :)
Remélem jól telet mindenki hétvégéje.

Pici lány nagyon aktív volt,3 hét pihi után.Most szunyál is egy ideje.
Aproo, bizti egy hullámhosszon vannak a babák,mert pici lány ül,de olyan mintha beékelte volna a fejét a felső szerveim közé,és néha nyujtozkódik.jó érzés.... :D

nicike

Sziszka!
Kaptam Pimafucin kúpot(3 db-os) és kaptam valami másikat is,hogyha nem elég a Pimafucin,akkor azt is használjam,de az gázosabb a bébik miatt,szóval csak akkor,ha muszáj.Na most én meg ott tartok,hogy nem tudom eldönteni,hogy kell vagy nem... :roll:

Nicike!
Most néztem a vonalzód:aug 25. nagyon jó nap a születésre,nekem is akkor sikerült ,csak 34 évvel ezelött! :lol:

Ma lent voltunk a Dunán motorcsónakkal.Kicsit megégtem,pedig a zátonyon végig napernyő alatt voltam,csak a csónakban ért a napsütés.Gyűjtöttem egy kis D-vitamint az egereknek,hogy nőjjön a csontozatuk.... :lol:

binyek

Tiszta para mostanában az ikresek.hu!Megint meghalt egy baba,pedig a 38. héten születtek és a megmaradt baba 2700grammos,akkor ő se lehetett nagyon kicsi.
Már lassan nem merek fellépni a fórumjukra....mindig van valami baj! :cry: :cry: :cry:

binyek

Binyek, nem biztos hogy jó, ha ilyen rémhíreket olvasgatsz! Tele leszel negatív energiával. Neked most csak pozitív dolgokra kellene koncentrálni!

<
sziszka78
Tolna

Sziszka!

Nekem is volt molyírtóm a szekrényben, mégis ott laktak a dögök, ott szaporodtak és sokasodtak, megették a férjem legjob gatyájának legjobb részeit, szóval a molyirtóban se hiszek többet igazán, nem is használok már.

Binyek!

Szörnyü hírek! Miért halt meg a baba, ha elég nagy volt? Légúti fertözés esetleg? Az meg persze tuti leégés a csónakban, mert a víz reflektálja a napsugarakat, tehát inkább le lehet a csónakban ülve égni, mint a parton...

Barbi
Vendég

sziasztok, üdvözlet Szegedről:)

Jó kis mozgalmas napom volt ma, borsószedés, fejtés, aztán szőlő hónaljazás, gundelpalacsintaevés:))) és a hintaágyban lazulás a nap végén:)) nagyon jó itthon, 7 éve nem voltam itthon egy egész hétig, most kihasználom minden percét:))

Zsófi, nagyon édes Beni baba!!!

Binyek, szerintem se nagyon kéne ilyen rémsztorikat olvasnod, persz nagyon sajnálom én is őket, de ne paráztatsd magad feleslegesen!

sziszka, nagymamám trükkje egy kis zacskó levendula volt a molyok ellen, hátha beválik nálatok is, bár azért én a helyedben kipakolnám először a szekrényt, hogy megleljem a tanyájukat. Szegényke, kitartást hozzájuk!

nicike, tényleg nagyon kedves, odafigyelő párod van! szerencsés vagy;)

sniky

Jó reggelt Lányok.

Binyek, egy napon fogtok ünnepelni? :)

Niki, bár mindig ilyen lenne :wink:

Csajok,Ti szoktatok még keményedni????? Vagy nem nagyon már? Egész nap olyan volt a hasam mint a kő.Éjszaka még kellemetlen is ahogy megfordulok érzem h húzódik és olyan ....nem tudom.De rossz.

nicike

Jó reggelt!
Nici, látom ma nem hagytak aludni:)
Én nagyon ritkán keményedek, van olyan hogy hetekig egyáltalán, így ebben nem tudok neked tanácsot adni.

Nekem ma a védőnő és a gardrób pakolás lesz a program, egyikhez sincs túl sok kedvem....de legalább a bokáim leapadtak.

Kellemes hetet mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Csajok!
Hallott már valaki a mosódióról?
Bemásolom mit írnak róla:
A mosódió különösen bőrbarát. Csecsemők, kisgyermekek, érzékeny bőrűek és allergiások, vagy bőrbetegségben (Neurodermitis, ekcéma, pikkelysömör) szenvedők számára is kitűnő mosószer, mivel nem tartalmaz semmilyen káros vagy allergiakeltő anyagot. Használatával lemondhatunk a környezetszennyező, allergizáló és bőrirritációt okozó anyagokat tartalmazó vegyszeres mosásról.

Mosógépben használható, jóval olcsóbb, mint a szintetikus tisztítószerek, és ami szintén nem elhanyagolható, még olcsóbb is. Azt írják öblítő nem kell hozzá, ecettel is használható. Szóval jónak tűnik, de nem tudom ki merjem-e próbálni. Katica, ilyenekben te otthon szoktál lenni....

<
sziszka78
Tolna

Jó reggelt mindenkinek!

Köszi a bókokat Nektek, kisfiam nevében is! ;)

Tegnap grillezni voltunk, de ez az időjárás... Hát készen vagyok tőle! Nem bírom a meleget, de ezt a fülledt ragacsos időt meg méginkább nem! :( A lábam nekem is bedagadt. Ez a legújabb program... Estére feszít és be van dagadva!

Ja, és a másik, amit nem nagyon tudok hova tenni, általában éjszaka jelentkezik. Éppen fordulásnál, néha úgy benyilal a hasam alja,hogy az már kellemetlen! Keményedésem nem szokott lenni, vagy csak nem érzem, hogy pont keményedek, de ezt nem hinném! Szóval ez a hasnyilalás nem túl jó, létezik, hogy még mindig nőnek, nyúlnak a szalagok, vagy inkább a gyerkőc dolgozik ott lent!?

Binyek, szerintem is jobb, ha nem olvasol ilyen durva történeteket, mert csak ráparázol még jobban, hogy baj lehet, pedig biztos nem lesz!!! ;)

Nikianyu, hát nagyon irigykedem a nyugágyas relax miatt! Pihenj sokat, biztos rád fér!

A többieknek is nagyon szép napot, és kicsit kellemesebb időjárást a tegnapinál!

sophie27

ja és korábban javasolta valaki, hogy írjuk be az uh leletet, szóval akkor íme a miénk:

grav. s. 29w0d

BPD 76mm
AC 251mm
OFD 98mm
FL 57mm
magzati súly 1450g (+/- 10%)

sophie27

Jó reggelt! :D
Ez az első napom itthon, olyan jó volt nem kelni 5:45kor, negyed 9-ig lustálkodtam az ágyban, miközben finoman böktek odabentről, hogy menjek már reggelizni! Gondolom a gyomorkorgást nem nagyon kedveli... :wink:

Nekem szokott keményedni a hasam, de ez néhány másodpercig tart. Elvileg normális ez, akár minden nap többször is előfordulhat, mivel a méhösszehúzódásoktól is szokott lenni. Már készül a szervezet a szülésre.... Mondjuk ha sokáig tartanak a keményedések, több mint néhány percig, akkor nem tudom, hogy az mitől van. Mióta szedem a magnéziumot, illetve kálciumot, nekem csak ezek a rövid keményedések vannak....

Na megyek, tornázok egyet mielőtt nagyon meleg lenne!

Kép
Kép
dia123

szép jó reggelt mindenkinek:)

akkor íme a mi leletünk is:

grav.s.: 29w5d

BPD: 78 mm
HC: 285 mm
AC: 268 mm
FL: 60 mm
magzat becsült súlya: 1693 gramm :))

sniky

szép jó reggelt mindenkinek:)

akkor íme a mi leletünk is:

grav.s.: 29w5d

BPD: 78 mm
HC: 285 mm
AC: 268 mm
FL: 60 mm
magzat becsült súlya: 1693 gramm :))

sniky

dia, nem semmi vagy, korán reggel tornával indítod a napot? minden elismerésem:)

én csokis piskótával kezdtem:)))

sniky

vizesedés:

nekem tegnap reggelre szörnyen bedagadt a lábam, nagyon meglepődtem... zsibbadt, fájt, a papucsomba alig fértem bele, aztán a nyugágyban rendbejött. Hacsak tehetitek pakoljátok jó magasra a lábatokat és akkor nem vészes.
Tegnap éjjel úgy aludtam, hogy jó nagy, vastag párnákkal alátámasztottam a lábamat, hogy magasabban legyen mint a többi testrészem:) így reggelre most semmi bajom....

de azért rádobok a megelőzéssel, megyek lazulni a hintaágyba:)))

sniky

Sziasztok!

Apro! A penész nálunk is gond volt, még Németben az előző lakásunkban. Ott valami a fürdőben volt eltörve, ami folyamatosan áztatott minket alattomosan. El is költöztünk onnan gyorsan. Amúgy nagyon fontos a gyakori szellőztetés. Ha lehet a bútorok ne legyenek nagyon rátolva a falra és lehet kapni páramérőket (az 50-60% közötti az ideális) illetve páraelszívókat, gépet is meg kis műanyag dobozosat is, amiben valami só van felül és alulra gyűjti a vizet. Mi most itthon figyelünk rá nagyon, mert tavaly műanyag ablakokat rakattunk és azok túl jól zárnak, nincs meg a természetes szellőzés.

Niki! De jó neked, akkor most el vagy kényeztetve gondolom. Használd is ki, nem lesz több ilyen.

binyek! A te babáiddal minden rendben lesz, gondolj erre!

A lábaimat én is felpakolom éjszaka a meleg miatt, de szerencsére egyenlőre még nem dagadnak. Nekem bal oldalon alul szoktak érdekes nyilalásaim lenni, de szerintem ez inkább már a baba motoszkálásának tudható be. Én is lassan indulok tornázni.

Ja, a talira én is tudok fuvarozni környékbelieket, csak nekem fél nyolcra jó lenne hazaérnem fürdésre.

Andi

KépKép
jazmin2005

Andi,

bizony, el vagyok most nagyon kényeztetve, apukám szakács-cukrász, gondolhatjátok mi van itthon?! :)))
pedig most már nem ártana egy kicsit óvatosabban táplálkoznom, na de itthon ez nem megy!
Marhapörkölt túrós csuszával, gundel palacsinta, csokis piskóta, borsóleves, töltött husi, kukoricás rizzsel és még sorolhatnám..:)))

na megyek ki a jó levegőre:) mert itt nagyon kellemes az idő, süt a nap ezerrel, de mozog a levegő, így nagyon jó... + a hintaágy a szőlőlugas alá van betéve, így árnyékban pihizhetek:)

a dolgozóknak kitartást, a pihenőknek pedig kellemes hűvös szobát kívánok!

sniky

Niki! Nagyon jó sorod van!

Beírom én is akkor az uh-m adatait (30+2):

BPD: 76mm
OFD: 94 mm
HC: 268mm
AD1: 93mm
AD2: 73mm
AC: 262 mm
FL: 62 mm
súly: 1640 g

A kislányommal ugyanezen a napon voltam anno, ő 80 g-mal volt kisebb.

KépKép
jazmin2005

Sziasztok Lányok!

Az UH lelet adatokkal kapcsolatban azt szeretném kérdezni, hogy ti a terhességi héthez azt írtátok oda, amit a doki megállapított a méretek alapján, vagy azt, amelyikben a ti számításotok szerint voltatok.

Igaz nem írtam, de engem eléggé megijesztettek a múltkor az UH-n, mert akkor voltam 28 hetes és a gyerek méretei alapján 29+3-at mutatott a gép. És nem azt mondták, hogy akkor hamarabb lesz szülés vagy előrébb járok, hanem, hogy nagy a baba, sőt azt is mondták, hogy igazából a kisfiamnak az átlagostól nagyobb a feje :(
Emiatt is szeretném összehasonlítani veletek az értékeimet. Ráadásul szombaton voltam a magzati Diagnosztikai Központban, másnap meg a dokimnál, aki még nagyobb fejet mért. Jó, tudom, hogy ugyanaz a doki két egymásutáni UH-n 5 perces eltéréssel is más adatokat mér, de a saját dokim is mondta ezt az átlagostól nagyobb fej és hosszabb combcsont dolgot. Bár azt is hozzátette, hogy biztos azért nagyobb a feje, mert nagyon okos baba. De azért biztos, ami biztos a kiskönyvembe is beírta, hogy ha megyek szülni, akkor lássa, hogy nekem elvileg nagyobb a babám feje. :oops:

szuszu

összehasonlításnak beírom a mi adatainkat is, 32.hét első napján mérték:
BPD: 8,2 cm
OFD: 9,88 cm
HC: 29,51 cm
AC: 27,84 cm
TAD: 7,53 cm
FL: 6,16 cm

Nekem azt mondta a doki, minden tökéletesen rendben van, és korának megfelelő.

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Akkor leírom Én is,hátha segít.
Miénk a 27+0:

BPD: 7 cm
OFD:8,9 cm
HC: 26 cm
AC: 23 cm
FL: 5 cm

Szusz BPD alapján itt a mi babánk is 1 héttel idősebb,de azt mondta a doki 100% minden rendben vele.Neked mennyi volt?

nicike

sziszka: azért figyeld meg, hogy a lakás mely részén találkozol a molylepkékkel, mert többféle fajuk is van. Az egyik lehet ruhamoly, a másik meg ételmoly. És ugyebár nem ugyanúgy kell védekezni ellenük. A ruhamolyoknál a levendula a jó, meg a ruhamoly gyűjtő csapda, de ugyanez a konyhában már nem biztos, hogy működik, azokhoz másfajta csapdát kell venni. Elvileg DM-ben vannak ilyen csapdák a különböző fajokra vonatkozóan. Mi is küzdöttünk ezzel a gonddal, nálunk a spájzban volt a fészkük egy diákcsemegés zacsiban, meg a polcok alá is bepezétek. Mindent ki kellett suvickolni domesztosszal. Anyukámnál a mai napig vannak és nem tudja honnan jönnek. Most arra gondolunk, hogy a szomszédból jönnek át esetleg, ezért szúnyoghálót szerelünk most fel, hátha ez segít, mert már mindent átnéztünk a fészek miatt és nem találtunk sehol, pedig mindent kitisztított szegény a lakásban. Szóval iszonyat nehéz megszabadulni ezektől. azt mondják örökre lehetetlen eltüntetni őket....hát remélem azért ez nem igaz.

szuszu: szerintem ne izgulj a baba feje miatt, ha az orvos nem aggódik. Ha baj lenne, akkor biztos mondta volna, vagy elküldött volna további vizsgálatokra. Szóval ne parázz, biztos minden rendben van vele!!!

sophie: édes a babátok nagyon!! :)

binyek: tényleg állj le a horrorsztorik olvasásával!! Ez nem tesz jó a lelkednek!
lei

A leletemen van egy olyan is h

FTA: 41 cm.

Próbáltam uttána nézni de nem találok rá semmit.Szerintetek ez mi lehet?talán a gép kiszámolta a hosszát is?

nicike

Sziasztok!
Már jó rég nem írtam, de a múltkor amikor fenn voltam akkor egyszerüen ledobott a rendszer és nem engedett visszalépni.
Mi a kisággyal együtt kaptunk egy kádat is, de szerintem külön kádtartó álványt ehhez nem lehet kapni csak káddal együtt. A mi kádunk sarokkád így muszály lesz valami hokedlit,vagy egyébb tartó alkalmasságot beszerzni, mert nem fogom tudni mire feltenni a kádat,hajolgatni pedig nem szeretnék.
Nektek mi a vélemeényetek az mosható nadrágpelenkáról?
Egészen jól viselem a meleget,főleg, ha 10-16h-ig nem kell kinn tartózkodnom. A házunk mivel vályogból van így nagyon jól hőszigetel.Legalább 8 fokkal hűvösebb van benn mint kinn.
Zsófi gratulálok a kisfiúhoz.Mi lesz a neve? Péter gondolom nagyon oda volt a kis trónörökös miatt. Mi majd csak júlis második hetében megyünk legközelebb UH-ra addig homály fedi emberke nemét. A kertel jólhaladunk már érik az eper,meggy,hamarosan a cseresznye,csak eső nem akar esni így mindennap locsolunk,hála istannak van egy kút is ,mert külömben nem tudom hova lennénk ekkora vízfogyasztás mellett.
Én 50kg -ról indultam és most vagyok 57kg a 160cm-mel. Aggódom egy kicsit amiatt,hogy nem fogom tudni tartani a 10 kg-t. A lábaim pedig amúgy is visszeresek így nem lenne jó,ha sokkal többet híznék.Ezt még az orvosom is mondta.
A csíkok nekem csak a jobb mellemen jöttek elő amúgy sehol másutt,de az is eléggé zavar.Mondjuk én csak sima testápolót használok egyenlőre. Hugaim azt mondták,hogy nem érdemes a tejbelövellésig szoptatós melltartót venni, mert akkor kétszeresére nő az ember melle és akkor a többit dobhatja a fenébe.
Mostanában visszatér a fáradság és az álomkórság.Rengeteget tudok aludni. Mint a kezdet kezdetén az első három hónapban.
Gratulálok a bábás és a pocakos képekhez. Szépek vagytok és a babák is.

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Szuszi!

Nálam a grav. s. az utolsó menstruáció első napjától számított, de az uh gép számolta ki, a méretek alapján inkább nagyobb a bébi, de nem sokkal. Mindjárt beteszek egy másik képet is, mert a méreteket tartalmazó táblát is kifotóztam a DVD-ről, itt jól látható, hogy a számított szülés napja aug. 16., de van olyan mérete, ami alapján azt jósolja a gép, hogy aug.7-én szülünk... Mondjuk ez azért is sántít, mert sosem volt 28 napos a ciklusom, szóval inkább később van peteérésem, mint a nagykövben leírt, tehát csak később szülhetnék, ha logikusan gondolkodom.

De szerintem ne aggódj, biztos, hogy minden rendben, és semmi betegség vagy ilyen horror nincs a háttérben, mert azt már sokkal, de sokkal korábban is észrevették volna! A páromnak is nagyobb a volt a feje, meg öcsémnek is, mikor születtek, szóval nem hiszem, hogy kóros dologtól kellene tartani!

Kép
méretek 29w0d

sophie27

Bocs! Szóval Szuszu! :)

sophie27

Lei: köszi az ötletet, a polcok alatt még nem néztem, azt hiszem nekünk nem ruhamoly lesz. Vettünk molycsapdát, mintha kicsit kevesebb lenne, remélem sikerül kiírtani.
Nici: nekem nincs ilyen a leleten, bár nekem se a súlya se a hossza nincs rajta még körülbelül sem :( Pedig nagyon szerettem volna tudni.

Pöttöm, ti nem voltatok mostanában UH.-on?
Ma újra dagadnak a lábaim, így be is beszerezzük a csalánteát, hétvégén itt semmi nincs nyitva. 3 dl-hez 3 evőkanál, vagy 3 dl-hez egy evőkanál? Hogy csináljátok?

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziszka nekem a zacskón 1 evőkanál 2 -3 dl vizhez van írva.És Aproo is így ajánlotta ha jól emlékszem.

nicike

FTA-ra én sem találtam semmit, szóval számomra is rejtély, hogy ez mit jelenthet....
lei

Sziasztok!

Voltunk tegnap babanézőben, annyira pici és annyira édes a kisleányzó.
Arra viszont számítsatok, hogy a Szt. Imre szülészete előtti váró minden oldalról szigetelt, 40 fok van és a tömeg miatt iszonyat páratartalom. Tehát kb 10 percig lehet ott kibírni. :cry:
Így a babanéző nem volt túl hosszú, de tényleg nagy élmény.

Feluca, köszi, tényleg nagyon vigyorgott Péter.

Csalántea, ki ahogy bírja, egy csomó féle adagolás olvasható a neten, ha a keresőbe beírjátok. Nekem a 2-3dl-hez, kb 1-2 evőkanál, de én nem nagyon tartom.
Ha begurulok a vizesedés miatt, akkor 2 dl-hez teszek 2 evőkanalat.
Leforrázni a leveleket és 5 percig állni hagyni. lehetőleg ízesítés nélkül fogyasztva.

Penész: régi házunk van ami úgy épült, hogy akié épp a telek volt, gyorsan hozzáépített, persze alsó szigetelés nélkül. Ennyire futotta anno, úgy vettük, hogy 5-10 év múlva buldózer és új ház, vagy költözés. Szóval tudtuk, hogy lesz végső megoldás, csak mivel most volt felújítás, reménykedtünk, hogy kihúzza még 2-3 évig.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Szuszu!
Szerintem se aggódj a baba feje miatt. Az egyik barátnőmnek született nemrég kisfia kicsit nagyobb fejjel, de teljesen egészséges. Az egyetlen hátránya az volt, hogy jobban megküzdöttek mindketten a szülésnél (ő a várandósság előtt kb. 40 kg volt vasággyal, szóval elég vékonyka), de így is érzéstelenítés nélkül végigcsinálta.

Binyek!
Ne olvass több rém történetet, csak beparáztatnak. Úgyis minden rendben lesz.

Sophie!
Nagyon cuki a kisfiatok.

Feluca!
Én komolyan gondolkodom a mosható nadrágpelenkán, szerintem számos dolog szól mellette:
hosszú távon (plána több babánál) olcsóbb megoldás
környezetbarátabb
a híresztelésekkel ellentétben jobb a baba bőrének (szellőzik a bőr, hugom szerint, aki gyógyszerész, sokkal több popsikrémet használnak az eldobható pelenkások)
korábban lesz szobatiszta

Beus

Kép
félhold

Sziasztok!

Hát még birom az edzest, nehéz rávenni magam de utána olyan jó! Azért nem erőltettem túl magam, heti 2 max 3 alkalmat szoktam! Bőven elég most!

Szuszu, sztem se aggódj ha a dokid nem aggódott. Egyszer volt, hogy nekem is egy héttel előrébb mondtak, akkor valszinű megugrott a baba növekedése, de azóta visszatért a 'normális' időpontra. Néha van ilyen, de semmi ok az aggodalamra!

A végtagok dagadásával/vizesedéssel kapcsolatban pedig annyi, hogy arra nagyon figyeljetek, hogy milyen ásványvizet isztok mert nagyon nem mindegy, hogy menni benne a nátrium! Elvileg az a jó, ha nem több, mint 10, de max 20 mg/l. Ezt nézzétek meg a cimkéken. Az Aquarel és a Veritas a legjobb ebből a szempontból. Én ezek iszom, és még szerencsére semmi dagadás, pedig nem nagyon viszem túlzásba a fekvést felpolcozott lábbal. Szóval hátha segit! :wink:

Kép
Kép
dia123

Moly: Van egy pici, 3 dl-es spray, a nevét nem tudom, de mindenhol kapható.
Nálunk óriási invázió volt, de az mindet leölte. Most viszont 1 hete csapkodunk mi is de nem tudjuk honnan jönnek. Legjobb tippünk, hogy este száll be, amikor a párom nyitva felejtni a fürdőszoba ablakot. Remélem így van...

Szuszu: a nagyobb fejet sztem pont a gátmetszés miatt írta fel a doki magának. Mert akkor nagyobb eséllyel lehetséges.
De ha probléma lenne, tuti tovább küldött volna. Engem is a frász kerülgetett, amikor közölték, hogy mekkorra combcsontja van a gyereknek és milyen hosszú lábai. Totál lesápadtam és kérdeztem, hogy az normális-e. A szonográfus csak rámkacsintott és közölte, hogy nézzek rá a páromra. (190 cm) Így minden érthető. Szóval sztem ne aggódj.

Képzeljétek, úgy tűnik sikerült a legjobban ajánlott szülésznő kifognom. Remélem nem jön előbb Prücsök, mert július utolsó két hetében szabizik......jövő utáni héten találkozunk. Ennek most nagyon örülök. És nagyon kedves volt, mondta, hogy majd azt a két ctg-t, amit nem ő csinál, megszervezi nekem, hogy jó kezekben legyek.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

És még valami, aztán lelövöm magam:

Ma lepacsiztam a kisfiammal. Vagy lehet, hogy a lába volt?
A lényeg, hogy még ilyet nem tapasztaltam, de ma nem rugdos, hanem iszonyúan kinyomja magát mindig egy helyen és ki lehet tapogatni végig egy-két testrészét. Ha meg odanyomom a kezem, egy picit visszahúzza, majd 5 mp múlva iszonyat erővel kilöki.
Nagyon vicces.......volt, mert most kajálás után kezd fájdalmassá válni.
De ezt leszámítva baromira élvezem. :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Bocs, hogy kicsit morogni fogok, de muszály elmondanom valakinek.
Anyósom tegnap azzal a fantasztikus ötlettel állt elő, hogy nem akarok-e programozott császárt. Mert hogy annyi minden történhet a babával születés közben, minek kitenni ilyesminek. Próbáltam udvariasan felelni, hogy babák milliói simán túlélték a projektet, és ha mégis gáz van, megbízom az orvosomban, hogy időben beavatkozik. Pont nekem mond ilyeneket, aki ha lehet, szeretném a természetes szülés minden fájdalmát-szépségét átélni. Biztos nem lesz könnyű, de szerintem a természet majd segít, ha hagyjuk.
Férjem nyugtatott, hogy csak jót akar az anyukája, meghogy fogadjam el, hogy ő másként gondolkodik, de számomra elfogadhatatlan ez a mentalitás - minden nehézséget kerüljünk el, amin lehet, aggódjunk azért, és persze mindent jobban tudunk másoknál. Grrrrrrrr
Szerencse, hogy a dokimmal egy véleményen vagyunk, ha nem muszály nem császároz, ha viszont indokolt, akkor igen. Ő a szakember, én megbízom benne.

Meg azzal is jött anyósom, hogy miért a 8. hónapban akarok újra vezetni kezdeni, nem lesz az már túl késő? Hátha belémrohan valami őrült az úton. Mondtam neki, hogy ennyi erővel bezárkózhatnék a négy fal közé, mert baleset a tömegközlekedésen is érhet, múltkor is két villamos közé szorult egy autó (csodával határos módon az utasai mind sértetlenül megúszták), és ha nem ültem volna, a padlófékezés miatt estem volna egy jót. És attól nem veszélyesebb az autóban, ha én vezetek, mintha az anyósülésen ülök, ha belénkjönnek teljesen mindegy.

Beus

Kép
félhold

Anyósok:)
Az Enyém se semmi. Tudjah cukorbeteg lettem,erre mikor elém rakja a cukros lében álló salátát,a főtt burgónyával és csak húst veszek el,akkor vágja rám a képeket,meg morog az orra alatt h akkor csak vizet igyak meg ijenek.
Multkor rám tukmált 1 evőkanál krumpli pűrét(mondván,semmi bajom nem lesz tőle)nem is,csak 7 lett a cukrom 1 óra múlva.Igazad van Beus....Grrrrrrrrrrrrrrrrr :twisted:
Egyébként indok nélkül kérhetsz császárt?Úgy tudtam csak indokolt esetben csinálják,és nem lehet kérni.(??????????)

Kerestem ezt a FTA és rájöttem h a papiromon a 08.20 az a szülés időpontja méretek szerint :?
Ezt mondthatta volna doktor bácsi h 1 héttel idősebb.Az előző leleten is ennyit számolt a gép.

nicike

Szuszu! Nekem egy nappal mutatta nagyobbnak az uh a babát. Nálam a 30+2 a mensi szerinti időpont volt. De ne izgulj szerintem is csak azért írta a dokid, hogy a szülés folyamán tudjanak róla.

Beus! Ilyenek ezek az anyósok, ne foglalkozz vele! Az enyém közölte amikor az elsőt bejelentettük, hogy azt hitte ez csak egy rossz vicc. Aztán az uh kép láttán következő beszólása volt: Ez egy orr vagy kettő? Szerinted milyen boldog voltam?

KépKép
jazmin2005

Hallottam olyanról, aki kért (gondolom Anyósom is), de nekem eszembe sem jutna, és a dokim is azt mondta, hogy nála nem lehet. Emiatt én jobban is bízok benne, ez nem kívánság műsor.
Ha indokolt, akkor persze nem fogok tiltakozni a vágás ellen, de ő a szakember, meg fogja tudni ítélni, hogy mikor szükséges. Úgy indulok neki, hogy minden megy majd a maga természetes módján, ha mégsem, akkor úgy jött össze.
Biztos az is meghatározza a véleményem, hogy Anyum szívesebben emlékszik a sima szüléseire, mint a császárra. Azt mondja, hogy iszonyú kellemetlen volt utána a homokzsák, amit a hasára tettek éjszakára, illetve neki még függőleges a vágása, ami elég rendesen látszik azóta is, csak derékig feljövő bikinit tud azóta hordani. Ez mondjuk 25 éve volt, ma már vízszintesen vágnak. Nála nem volt kérdés, hogy akarja-e, öcsém volt szíves lábbal előre elindulni, egyből tolták a műtőbe.

Beus

Kép
félhold

Jázmin!
Remélem mi azért nem ilyen anyósok leszünk! :D

Beus

Kép
félhold

Na, akkor én lekopogom, de semmi gond nincs anyósommal. Esküvő előtt fél évvel nagyon megkínoztak, rengeteg rossz élményem volt, de persze egyik sem szándékos, csak nagyon félreérthető és ők nem gondoltak bele. Aztán párom eléggé el nem ítélhetően, de a lehető legrosszabb módon, egy nagy családi találkozón kipakolt, hogy én mennyire félek már mindentől, mert ezek meg ezek történtek. Úgy, mindenki előtt. Köpni-nyelni nem tudtam, anniyra úgy éreztem, hogy ez valahol árulás, mert a problémáimat csak vele osztottam meg. Még ha csak a szüleivel beszéltük volna át négyesben.
Utána volt pár iszony kínos találkozó, ahol alig mertek megszólalani, mert átbeszélhették a történteket.....ez meg a ló másik oldala volt, legszívsebben sikítottam volna, hogy basszus, azért nem vagyok cukorból, lehet velem is beszélgetni.
Olyan rossz volt pl. amikor párom 10 éves rosszcsont öccsére is rászóltak, hogy ne szólogasson be, pedig egy közösségben 15 évig nevelgettem fiúcskákat, tehát tudom, milyen csípős a nyelvük.....szóval nem gondolhatták, hogy ezen megsértődöm, legfeljebb kap egy papónbillentést a kölök.....de azért rászóltak hogy hagyjon békén.

Aztán szép lassan rendeződtek a dolgok.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok lányok!

Nincs jó hírem és nagyon el vagyok keseredve! ezért ma nem is olvastam vissza amiket irkáltatok. Ma voltam UH-n és ugy néz ki van valami baj,mert a bal oldali agykamrában idézem : bal oldali kamratágulat van. 8,8 mm. 2hete a Genesisben is mondták ,hogy ha ma megyek nézessek rá, akkor 8,1mm volt és hogy 1cm től már figyelni fogják a fejét.
Vasárnap megyünk a Praxisba Hajdu Kriszta uh specialistához aki majd ránéz a pici fejére. A dokim egyálltalán nem nyugtatott meg azzal amit mondott, de hétfőn kell majd mennem hozzá is. Valami olyasmit tudakoltunk meg hogy az agyvíz nem folyik el rendesen ez okozhat tágulatot és lehet valami szerve nem megfelelően működik. De én már nem nagyon értettem amit mondott az ismerős dokink akinél rákédeztem, mert valahogy senki nem akar mondani semmit. Kivagyunk nagyon, csak sirni tudok bár próbálok megnyugodni, és nem is akarok rátok ilyeszteni ugyhogy inkább el is köszönök majd valamikor jövök.
A találkozót valaki irogassa helyettem mert ehhez most nincs erőm, se eszem. Lehet ott leszek én is ha minden jóra fordul.

a mi adataink
BPD: 8,1
HC: 28,4
AC: 23,1
OFD: 10
TAD: 74
FL 61
Magzatvíz átlagos, gravis 30-31hétnek felel meg, fejvégü fekvés

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

JÚNI 12 csütörtök: Mecsi, Niki, Szuszu, Panna, Ritus, JázminAndi, Pöttöm, Lei?, Csenge, Andaka, Aproo?, Dia, Sophie???

JÚNI 13 Péntek: Niki, Szuszu, Ritus, JázminAndi, Lei, Csenge ,Aproo, Dia

ez volt pénteken vagy szombaton talán az utolsó bejegyzés

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

sajnálom mecsi, hogy ilyen hírt kellett kapnotok, de szerintem még Te se ess kétségbe feltétlenül. Tudom, hogy nem könnyű ilyenkor nyugodtnak maradni, mert persze, hogy aggódsz a babádért, de ha sírsz és idegeskedsz, azzal csak a babának ártasz. Próbálj meg lenyugodni és pozitívan gondolkozni és mondogatni magadban, hogy minden rendben van/lesz. Várjuk meg az UH szakvéleményt! Drukkolok nagyon! :!:
lei

Mecsi! ++++++++++++++
Biztos nem lesz baj.Neidegeskedj,tudom könnyű mondani :( De minden rendben lesz.

nicike

Mecsi, a 8,8 azért még nem 1 cm, talán ebben kellene bizakodni.
Azért ne add fel!!!!
Nem lehetne kicsit előbb időpontot kapni a Praxisba? Mert ha proléma van, akkor sosorn kívűl szoktak fogadni.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Mecsi, biztosan nem lesz semmi baj!!!

Sok sok +++++++++-t küldök és próbálj meg előbb időpontot kérni! Csak sikerül! Ha más nem, esetleg próbálkozz be egy másik 4D-s helyen, ami szintén nagy hírű! Nem?

A találkozóval kapcsolatban pedig végképp ne idegesítsd magad, max. eltoljuk egy picit, szerintem ez sem lehet akadály! Nem?

sophie27

mecsi: utánanéztem ennek a dolognak és sok helyen azt írják, hogy "Nem kell nagyon aggódni, az agykamratágulat, ha egy oldali, általában nem okoz hosszabb távon sem semmiféle eltérést. "
Az is nagyon fontos, hogy milyen géppel nézik/nézték a baba fejét, mert ehhez igazi profi gép szükséges. Ilyen van a Heim Pál kórházban és az I. női klinikán, ha minden igaz.
lei

Sziasztok Mamikák!
Engedjétek meg, hogy virtuálisan átnyújtsam Nektek a szórólapomat
http://www.tiger.hu/robi/anitja.jpg

Akit érdekel kismama jóga az V.kerületben (az első alkalom ingyenes :wink: )

További kellemes pocisodást :D

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?