Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Apor mostanában nagyon rosszul alszik. Csak 3 órát alszik maximum fürdés után, aztán majdnem minden órában felébred. Nem tudom miért. Amikor kisebb volt fürdés után 7-8 órát aludt, majd picit fent volt és aludt még. Biztosan nem éhes. Szerintetek miért van?

Szeretetmegosztás. Hm, nem is értem. Én éppen arra vágyom, hogy legyen több gyerekem, 3-at szeretnénk. Annyira szeretjük Aport, és még szebb lesz, ha több gyerek lesz. Neki pedig sokkal jobb, ha vannak testvérei és nekünk is. :)

Viki
Milyen volt a keresztelő? Képeket majd tegyél fel.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Banyus

Nem látom az adatokat Bazsiról. Elküldted csak nem vettem észre?
Van valaki még aki elküldte, de nem írtam be?

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 

 
 

Hali!

Lehet nem küldtem el, csak akartam, 7800gr.

Tusi, gyere és mesélj! Én is kíváncsi vagyok az új lakásotokra.
Na most megyek, majd még jövök, ha befejeztük a könyvelést.

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Megvolt a keresztelő, vendégsereg is elment! Végre pihizek :D.
Teszek fel képeket, a templomban sajnos nem készültek valami jók ,mert nem lehetett vakuzni és homályos lett egy csomó.... Kép Kép Kép Kép

Kép
vargaviki
 
 


Ágnes: nagyon ügyesek voltatok tegnap az uszin!!! :)

Kép
vargaviki
 
 


Keresztelőről még annyit, hogy jó volt a szertartás, szimpi volt a káplán. Szépen beszélt, úgyhogy örülök, hogy ide mentünk :).

Kép
vargaviki
 
 


Viki!

Nagyon aranyos Bence. Ti miben kereszteltétek? Nekünk 3 hét múlva lesz, szerettem volona fehér elegáns kis ruhában, ing mellény, de 5000 Ft körül árulták, használtan meg csak kéket találtam, így valószínű abban lesz. mennyire volt hideg a templomban?

Anita!

Berti 71 cm, bocs ha nem írtam :oops:

Rossz alávás: Hát melegen kívül még a fog az ötletem, aztán pesze ki tudja.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Én egyke vagyok (egy féltestvért leszámítva de ő 16 évvel idősebb és sose lakott velünk) és állítom jobb ha nagy a család :roll:

Mi 3 napja poszméheket próbálunk írtani, képzeljétek beköltöztek a tetőbe és épp a gyerekszoba falában döngenek, én már pár napja mondom a férjemnek hogy valami zúg és nyikorog a gyerekszobában, iszonyú rossz helyen vannak, a tetőtér szigetelésben sajnos.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Mona, ha olvasol írj egy pár szót, meggyógyult Milán?

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó: egyáltalán nem volt hideg a templomban!!!! MIndenkiről folyt a víz. Benőn volt egy rövid ujjú body, egy vékony rugi és egy vékony hosszúujjú felső (azt hittem hűvös lesz) és mindez fehérben, teljesen egyszerűen. Nekem nem tetszik a "miniöltöny" (bocsi :) ), úgyhogy olyat nem is néztem, más szép ruhát meg nem láttam, csak lányoknak :twisted: ! Így maradt a tiszta fehér pamutruha. De ha tudom, hogy nincs hűvös, kevesebbet adok rá. Max a rugit. Ezeket a kenguru goldban vettem, nem volt drága, ezer valamennyi a rugi és a hosszúujjú is. Bár a felső a férjem szerint lányos, mert szeget a széle :).

Alvás: nálunk is kezd meleg lenni, kb. 24-25fok. Én zokni nélkül altatom, az nagyon tud melegíteni!! Eddig hosszúujjú body + kisgatya (talp nélküli) volt rajta plusz pléd. De ma reggel leizzadva ébredt, úgyhogy szerintem rövid ujjúra váltunk, aztán meglátjuk. Hálózsákunk is van, vagy a pléd vagy az kerül rá bodyval. Hálózsák alá már nem adok mást.
Valaki írta,hogy a baba mindig lerúgja a takarót. Szerintem próbáljátok ki a hálózsákot!

Kép
vargaviki
 
 


ja, szegett a széle

Kép
vargaviki
 
 


rossz alvás: nálunk egyszer volt ,hogy sokat forgolódott éjszaka eddig, fel-felébredt és akkor meleg miatt volt.

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!
Nem tudom 2 hétre visszamenőleg elolvasni mit írtatok, csak a képeket néztem meg, hát egyik baba édesebb, mint a másik!
Azt látom, h legutóbb naptejről beszélgettetek, én 30 faktorosat vettem Ambre Solart. Minőségit akartam (magunknak jó a dm-es is, de Zizinek nem akartam azt), meg vízlepergetőst, de az 50 faktorosat már túlzásnak találtam. Direktbe nem fogom úgysem napoztatni... Meg az 5000 e forint lett volna, ez is 3-4 ezer volt, már nem tudom pontosan.

Zitus "elromlásával" kapcsolatban, egy érdekes dolgot szeretnék veletek megosztani. Szóval mióta ideköltöztünk, elég sokat nyávog, sír, én meg azt reméltem, hogy idővel javul majd, de inkább egyre rosszabb lett. Szó szerint még pisilni sem tudtam elmenni, mert csak addig volt csönd, amíg levegőt vette, hogy rázendítsen. Kb. 10 nap után valahogy elfogyott a türelmem kiakadtam, még bőgtem is, hogy hova lett az én angyali kis Zita babám. Mondjuk az konkrét eset tette be nálam a kaput, hogy sírt, mert álmos volt, letettem az ágyába, és kimentem a fürdőbe, hogy kiszedjem a domestosos vízből a cuccokat (rózsaszín lett valamitől egy csomó ruhája :twisted: :twisted: ). Ő persze bőgött, nem tudtam kivenni az ágyból, gumikesztyűben voltam stb, de azért vagy 2X benéztem hozzá, mondtam neki nyugi, itt vagyok. Néztem a órát, lányok 9 perc telt el. Ez idő alatt úgy de úgy behergelte magát a sírásba, hogy szabályosan sokkot kapott. Kivettem, és vagy egy percig a kezemben is sikítozott, remegett, dobálta magát, az arca is teljesen megváltozott. Szörnyű volt, mert láttam rajta, hogy ez nem színház, teljesen kiakadt szegény. Persze én is.
Na erre, kb. 2 óra múlva jön egy futár, hozott valamit, és mondja nekem, hogy neki 2 hónapja született egy kisfia. Nagyon édes aranyos a gyerek, de Down-kórós, és a párja teljesen ki van. Na ez után kezdtem el kicsit gondolkodni. Amikor terhes voltam, folyton azért imádkoztam, hogy egészséges kisbabám szülessen, és úgy voltam nem baj, ha kelni kell hozzá vagy, nehéz természetű lesz, csak egészséges legyen. Tényleg semmi más nem volt fontos. Erre kaptam egy makkegészséges, gyönyörű, angyali természetű kislányt, aki 2 hónapos kora óta átalussza az éjszakát, eszik hízik rendesen, állandóan mosolyog, nem finnyás, nem fáj sem hasa sem a foga, csak beragyogja a mindennapjaimat. Erre én kiakadok attól, hogy másfél hete állandóan a közelemben akar lenni és többet nyűglődik mint egyébként. Értitek!
Másnap teljesen átálltam, van egy benti babakocsink, még a wc-re is toltam magammal, reagáltam minden kis nyikkanására, én vagyok az anyja, ez a dolgom. Ha most ennyi figyelmet igényel, akkor megkapja. Tudom, hogy ez is elfog múlni. Már másnap ugyanúgy viselkedett, mint a "régi Zizi" :D sikerült feltöltekeznie. Amúgy közben már arra is rájöttem, hogy a délelőtt alvásán múlik minden, ha alszik rendesen, egész nap sokkal kezelhetőbb, nyugodtabb.
Hú ez jó hosszú lett, elküldöm, mielőtt elszáll.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Anika, nem a foga jön Apornak?

Viki, én szemüveg nélkül csak közelre látok, így az uszodatérben csak közelről ismerem meg az embereket, elnézést. De ha meg leviszem a szemüvegem, akkor abban kell zuhanyozni is, és lent hova teszem... bonyolult. Amúgy nekem is megdícsérte Csabit az oktató, hogy hát már mindent tud, én viszont nagyon kezdő vagyok még, hogy mikor hogy tartsam a gyereket, és most lesni sem nagyon volt kiről, mint első alkalommal. :lol:

Viki, jók lettek a keresztelős fotók, főleg a családi fotó.

Most megint az egyik szemem sír, a másik meg nevet: reggel bemegyek, mert nyekereg Csabi: nagy terpeszben állt a kiságyában, és nem tudott visszafeküdni. Pedig már Dévény tornán sem voltam vele május 15. óta. (Előzmény: ha leülök mellé a padlóra, átmászik oda-vissza a lábamon, ha lefekszem tornázni, felmászik a hasamra, és ilyenkor nyújtja a lábát, ahogy mászik fel. Meg most már térdepelni is szokott - azt is kapaszkodva.)

Manó, egyszer azt írtad, hogy Emma rövid ideig mászott négykézláb. Az mennyi volt? Már látom a jövőmet: majd mászhatok vele négykézláb körbe a lakásban... Tudom, hatalmas különbség, hogy egy gyerek feláll, meg hogy elkezd járni, de én már ezen idegeskedem. Mert nyilván ezt is hamarabb ki fogja találni, hogy hogyan kell.

Mindenütt azt írják, sokat kell másznia a gyereknek. De sem hónapokban nem adják meg, hogy mennyit, sem kilométerben.

Torna: a hasamon látni vélem a napi pár perc hasizomgyakorlat hatását, a combjaimmal viszont nem tudom mi lesz: erre is tornázom, de innen azt hiszem, sokkal nehezebben fognak lemenni a zsírpárnáim.

A felállást nem fotóztam le, mert rohantam oda visszafektetni, aztán szerencsére többször nem állt fel. Kép

Kép


Ágnes Kép

Kép
agnes2000
 
 


Tusi, most olvasom, mit írtál - egyszerre írtunk - mindig olyan aranyos sztorikat írsz. Tényleg, tényleg örülnünk kell annak, amink van, és nem még jobbat akarni.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Tusi
Boldog 6 hónapot a kislányodnak!!!
Jó hogy jöttél, sokat mosolyogtam az írásodon...ez a babakocsival a WC-re ismerős, nálunk is megesett már :D Boncsimnak többször is van ilyen napja, aztán napokig újra a régi, aztán ismét ez és ez így váltakozik...nagyon szépen megfogalmaztad!!!!

Ágnes
Gratula!!! Nagy-nagy gratula!!! Csak ámulok és bámulok a fotókon..ebből hamarosan már állás lesz, rendes..nem lehet mit tenni, szerintem örülj, ez olyan nagy és szép dolog!!!! Egyébként olyan vékony vagy...nekem kellene tornáznom, nem neked :D

Boncsim ma el kezdett hátrafele mászni, csak nyomja a popsiját a magasba, ülni imád, stabilan tartja magát, a bébikompban pedig már áll rendesen, ha meg elfárad, lecsücsül...mindent megfog, szájába vesz, egyik pillanatban itt, másikban ott...olyan klassz időszak ez, nagyon élvezem!!!


Viki
Hol volt a keresztelő? Mit kellet intézni ehhez? Ha én nem vagyok

megkesrezstelve, a férjem igen, a babánkat lehet??? Nagyon jók a képek!!! Gratulálok!!!

Manó
Éljen a nagy család, mi 3-an vagyunk tesók, csuda jó...Boninak is lesz kistesó az tuti, csak nem most...

Barnusanyus
Megrázó volt szegény kutyusos beszámolód..szegény kutyika...most akkor szoba kutya lesz?..az megoldható??? Mit kell ilyenkor tennetek? És a másik kutya??? Mi volt a kiváltó ok? Babatali pontosan mikor lenne?

Naptej
Végül Disney 40-est vettem.

Manó
Vigyázzatok nagyon az irtás közben, ez nagyon veszélyes...nem?


Anika
38. héten szültem..azt hiszem más minden okés!!!

Jó éjt!!!

Kép
dytt
 
 


Ágnes
még annyi, hogy a baba érzi mi a jó neki...ha már állásba tornázza fel magát, vagy mászik egész nap megállás nélkül, vagy ül rendesen...minden baba érzi mi a jó neki...szerintem...

Kép
dytt
 
 


Alvás! Zita valahogy bírja a meleget, mondjuk nem tudom hány fok lehet, nem hiszem, hogy 25-26-nál több, éjszaka annyi sem. Én egy bodyt és egy vékony kis nadrágot adok rá éjjel is nappal is, nappal néha zokni, ha hideg a praclija, de nem nagyon kell, meg 2 perc múlva leszedi magáról. Éjszaka van még rajta természetesen egy kis takaró is. Az első napokban keltett minket 5kor a kis betyár, de aztán rájöttünk, hogy azért mert nagyon világos van a szobában, szóval most besötétítünk amennyire csak, lehet így megint húzza f8ig, mondjuk tegnap 8 után kelt csak :D De ha fel is ébred korábban, visszaalszik magától, nem piszkálom, csak sutyiban meglesem, hogy be van e takarva. Egy szobában vagyunk amúgy, nem kinyithatós a kanapénk, meg nem is nagyon vágyom azon aludni. Nem rég vettünk szipi-szupi matracot, most vettünk hozzá ágykeretet, szóval a tesó születéséig tuti maradunk együtt, aztán majd meglátjuk. Amúgy szívesen külön raktam volna, ha lenne egy harmadik szobánk is.

A lakásról majd készítek fotókat, bár jobba szeretném akkor, amikor már nem lesz dobozokkal tele a szoba. Bár mostmár egyre jobb a helyzet, ma felfúrtuk(pontosabban Tib) a könyvespolcokat, holnap megpróbálom kipakolni a könyveket, meg a maradék cuccokat, és akkor már nagyon jók leszünk.

Van egy erkélyünk, imádom tök sokat kint vagyok Zizivel. Mondjuk D-NY fekvésű, de raktunk fel írtó csini bambusz rólót, nagyon kellemesen árnyékol és nagyon finom illata van. Az erkély az a hely ahol jelenleg Zita a legjobban elvan egyedül, a babakocsijában, egész hoszan eljátszik. Valahogy érzi, hogy nincs bezárva, ha lenne kertünk , biztos azt is imádná.

Ja, még azt is akartam, hogy ma fél éves Zitus, és ennek örömére, ma végre először ráhagytuk a húgomra kb. 1,5 órára. Ez is nagy szó, mert Tib kitalálta, hogy még korai, túl pici, majd 2-3 hónap múlva. Gondolhatjátok, hogy kiakadtam, jól össze is vesztünk ezen, majd végül megegyeztünk, hogy rövid időre mégiscsak vigyázhat rá a tesóm, de közelben leszünk, hogy bármikor hazajöhessünk. Mondanom sem kell, tök jól elvolt a húgommal, szerintem észre sem vette, hogy nem vagyunk otthon 8) Lényeg, hogy megtört a jég, előbb-utóbb remélem eljutunk egy moziba is, bár inkább Tibin múlik a dolog, én bízom a tesómban, imádja Zitát, eldumál neki órák hosszat, enni is ad neki, ha kér, más nem is kell a lánynak.

Zita mostmár naponta 2X szopizik+tápszerezik főétkezésként (reggel-este), dél körül főzeléket eszik (utána kicsit még cicizik), délután rizspépet kap, majd uszonnaként gyümit. A kanalasokat nagyon jól eszi, a tápszerre kicsit ráunt, ezért vetettem be a rizspépet. Tejci már nem sok van sajna, nem tudom meddig húzzuk még. Bár most, hogy ráálltam a napi két szopira, mintha bővebben lenne, legalábbis, nyugisabban és hosszabban cicizik. Meglátjuk majd a következő menstr. után...

Kb. 1 hete rákapott a forgás ízére. Eddig is forgott de csak ímmel-ámmal, na hát most ezerrel nyomja, és meglepő módon rengeteget van hason pedig azelőtt utálta, de most valahogy ráérzett a dologra. Pár napja pucsítani is elkezdett.
Ja és a legfontosabb, ma megszólalt :D :D :D Baböböba - ilyesmiket mondott, de tisztán érthetően, majd megzabáltam. Persze nem nekem mondta, aki vele van egész nap, nem is az apjának, hanem a tesómnak! Bestia. Nem hittem a fülemnek, a szobából hallom, hogy az erkélyen dumál az édes kis hangján.

Kérdezek is. Kinek mászik már a lurkó? Csabiról és Aporról láttam mászós képet, van még valaki?
Ja és Viki, gratula a keresztelőhöz! Gondoltam ma rátok. Voltam ma misén a nagytemplomban, és tök szívesen el mentem volna a pestújhelyi templomba inkább, csak nem tudom, hogy ott hánykor van mise. Gondolom utána volt nektek a keresztelő. Megnéztem volna Bencét. Tudod, hogy én is szerettem volna, jó lett volna együtt, de ez a költözés, teljesen elvette az eszem (iszonyú fárasztó volt az egész herce hurca), de mostmár én is el kezdem szervezni. Jövő héten szerintem megyek is beszélni Béla atyával. Vagy Géza atyával, Bencét melyikük keresztelte?

Na jól van dugulok, megtelik velem az oldal, keresek képeket Ziziről.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Ágnes!
Nagyon nagyon édes Csabi, itt mosolygunk a férjemmel a képeken. Szerintem sincs semmi baj azzal, amit magától csinál, ő ül, mászik, áll először itt a topikban, valószínűleg Csabi lesz az első, aki menni fog. Van rá egy huszasom :wink: Nagyon cuki, ahogy kapaszkodik a rácsban és les kifelé, megzabálom :D

Dyt!
Úgy örülök, hogy vagy, féltem nem jössz többet! Boncsikáról kép?

Banyus!
Melyik nap írtál a kutyusról? Nem kell, hogy újra leírd, mi történt vele, megkeresem én, csak hol keressem?
Manó!
Ugyanez a kérdés Bertiről. Valahol elcsíptem egy szösszenetet, hogy beteg volt. Mikor? Elolvasom azt is.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Tusi, jót mosolyogtam az írásodon, épp a múltok akartam is írni Neked, erről a dologról, amit éppen most ki is fejtettél! :lol: :lol: :lol: Ez nálunk is így van, lehetőség szerint nincs kajabálni hagyás, ha épp az alvás vmi miatt nem megy, akkor ringatunk rajta egyet, ha nem megy kiságyban, magam mellé veszem... szóval ebben annyira de annyira igazat írtál!!! Emlékszem még BArninál mekkora problémát csináltam, hgoy nem alszik éjszaka, állandóan kelni kel. Na hát mostmár ebből aztán nem csinálok ügyet, ez legyen a legnagyobb bajunk. Ha véletlen jobban alszik, örülök, ha meg akkor sem dől össze a világ. :wink: Az hogy éjszaka szopik? hát szopjon, ez sem tart örökké, és lehet már soha többet nem is tehetem meg, szóval kapja azt amit akar, kb.5 perc alatt végez, és alszunk is tovább egyből. Gyakorlatilag a 3 óránkénti kelés már nem is fárasztó, ha nem épp itt verem a billentyűzetet!:-)

A képek mint mindíg szuperek. Gratulálok a keresztelőhöz, nagyon aranyos a fotókon, olyan nagy már Bence is. Tusi, a babakocsis kalapos nagyon-nagyon édi, de a többi is!!!
Manó, itt a bababoltban volt fehér kis öltöny, és sztem nem volt annyi, ha gondolod szívesen megnézem. Nekem van egy kék nacival, mellénnyel, az már kicsit nagyobb, várjátok meg míg belenő, és szívesen nektek adom:-)
Ágnes , leestem a székről. Ilyet, nem semmi a kishapsid, milyen kis huncut!. Csabi vígan rohangálni fog, amíg mi még éppen mászni tanulunk:-))) Egyébként Balázs is a forgolódás nagy mestere, ez tök vicces egy felállni készülő Csabi mellett!!! Ezt én is megfogom mutatni apának, ő is dob egy hátast.

Manó, Tusi. Gyakorlatilag annyi a törpénet, hgoy összezártam két kant, és az új orosz kan sza...á verte a másikat. Aki egyébként egy tündéri jólelkű kispasi, ezért gondotam a nagy füves udvaron vígan elférnek egymás mellett. Tusi talán hétfőn írtam meg, mert gyereknapon sikerült megejteniük az esetet. Dytt, köszönöm kérdésed, már sokkal jobban van, a fülei és a lábai ugyan még nagyon rondák, de kezelgetem, most Aloe First -öt fújok rá, mintha jobb lenne. A bent lakással nem lenne gond, hiszen Ő benti kutya volt. Gyakorlatilag a gyerkőcök előtt 7 kutyával éltünk idebennt. NEhéz volt őket kirakni, (a házunktól egy méterre vannak:-))) Szóval az a 7 az nagyon favorit, és ő meg amúgy is egy "összerakott eb" :lol: abszolút kenyérpusztító státuszban van :lol: :lol: és persze imádjuk :lol: Gyakorlatilag olyan mint egy bútordarab, szóval ő sok vizet nem zavar:-) mozgásigénye annyi, hogy elmegy a kapuig meg vissza:-))) Rájöttem hogy ő elpusztíthatatlan:-))) már annyi-de annyi műtéte és halálközeli állapota volt, hogy azt el sem hinnétek. :cry:
Dytt, jövő hét péntekre tervezem, de tényleg amikor tudtok egyébként szívesen látlak benneteket.

:lol:

Anika, én is fogra tippelek, vagy a manó tudja .....

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


gratula a mászáshoz, felálláshoz Ági! Tornához is nagyon nagy!!! Hős vagy!
Bencéske a kis keresztény lélek egy tündér!!!
Tusi! Nem semmi a harisnyás pippin!
Lányok ki akar napszemcsit a babójának? Én sztem fogok venni! Brnedonban most van, olyan anyagos a vége...

Kép
nyafi
 
 


Viki!

Értem, na akkor megvizsgálom szerdán a templomot ilyen szempontból, úgyis megyünk megbeszélni a keresztelő menetét a leendő keresztanyukával együtt. Mert egy kis hhófehér ünneplős rövid ujjú rövid szárú cuccunk van, akkor lehet az is elég? Mert az öltöny az naci+hosszú ujjú ing+mellény. Az lehet sok akkor. Nekem tetszenek a mini öltönyök :lol: Emmának augusztus végén volt és rajta rövid ujjú uha+ harisnya+ kardigán volt , rajatm meg kosztüm, hosszú ujjú és nem volt m,elegünk, de ezek szerint templom függő.

Era!

Szóval az új szerzemény a bűnös, ejnye bejnye neki :evil:

Nekem is a két kan néha egymásnak megy de szeintem csak játékból mert soha egy karcolás sem volt rajtuk.

Tusimi!

Nagyon igazad van, most második gyereknél már én is így gondolom és igyekszem is betartani, Emmánál én is sokat síytam meg kiborultam ha kelt éjjel és zokogtam, most meg tőkre bánom hogy nem volt elég türelmem hozzá, lehet most kevésbé lenne zizis ha jobban bírom az elős 9 hónapot (azt mondják 9 hónap bent, 9 hónap kint teljes szimiózisban a jó kezdet a kiegyensúlyozott gyerekhez, természetesen kint olyan mértékben ahogy a baba igényli. Amúgy most Berti is zizis állandóan nyafog ha leteszem, szóval elég sokat van cipelve most ő is, szerintem szeparációs szorongás. Éjjel viszont most csak 1x kelt már pár napja, remélem így is marad. Mondjuk felsírt éjfélkor is de el is hallgatott és csak 3-kor evett.

Alvás: Én nem tudom nektek hogy bíják ennyi ruhában, Berti két napja ujjatlan napozóban alszik zoknival, takaró nincs ajta és most kezd jól aludni. Mondjuk nálunk 25 fokot mutat a hőmérő, de van az 26 is mert az a hőmérő olyan.

Hálózsák: Nem tudom, nekem egyik gyerek sem tűrte. Emma is belegabalyodott ha abban altattam, Berti is annyit mozog az ágyban éjjel hogy tuti belegabalyodna. Én Emmára is mindíg úgy adtam a pizsamát, hogy annyi ruha legyen rajta amennyi takaró nélkül is elég.

Tusi!

Apósomnál összeszedtünk kollektíve egy makacs légcsőhurutot, Emam kivételével persze 8) :lol: De túl vagyunk rajta.

Amúgy a képeken nagyon szép Zizi:)

Ágnes!

Emma kb egy hétig mászott utána felállt, és egy hónap múlva ment, 10 hónaposan. 9 hónaposan állt fel és akkor mászott is. De ő teljesen más eset, ő megkésett mozgásfejlődésű volt, aztán meg tök hirtelem elkezdett mindnet csinálni. A Dévényes nekem azut mondta az már belefér ha feltérdel.
Berti mondjuk még mindíg nem jött rá erre a mászsára, csak lóbálja magát négykézláb és úgy áll ahogy Csabi is a képen, tehát a kezén támaszkodik és a lábára rááll. És felül egyre többször, ehhez ragaszkodik :roll: , aztán jó nagyot koppan :roll: Bár azért egy fokkal már jobban kezd ülni.

Dytt!

A férjed minek van keresztelve? Ha katólikus akkor nehezbb az ügy, akkor kell keresni egy nem túl vaskalapos papot. Ha református vagy evangélikus akkor semmi akadálya, nálunk sincs a férjem keresztelve, ott elég az egyik szülő és feltétel hogy a keresztszülő is meg legyen keresztelve (az mindegy minek). A katólikusnál csak katólikus lehet keresztszülő.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ágnes!

ha fellállt akkor egyébként érdemes az ágyat a leglentebbi állasba tenni:) Mert ha egyszer rájött akkor ismételni is fogja szerintem. Egyébként anyukám és a férjem unokatesója is 7 hónaposan mentek. Anyukám pl besétálét az udvarról ahová kitették a tesóival :lol:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Nyafi!

Én napszemüveget nem veszek, nem tudom elképzelni hogy eltűrné. Aztán lehet, nem tudom. Emma szereti, de csak kb 3 éves kora óta.

Más: Annyit kíanlódok most Berti evésével megint, mert most
a pépet nem akarja megint megenni, a tápszerel nem lakik jól, 1,5 óránként kér enni ha tápszert kap, a bébikaját imádja de azt meg nap 2-nél többször nem merek adni :(

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Tusi!

Örülök, hogy megint jelentkeztél :) Zizi nagyon édes, a harisnyás és a nagyágyas kép tetszik a legjobban.

Hanna alapból ilyen, mint Zizi volt neked most. Nagyon nyugis, nagyon kedves és jókedélyű baba, de társasági lény. Mindegy mit csinálok, csak vigyem oda magammal és lásson. Mondjuk azért elvan valamennyit magában is, de a nap nagy részét muszáj együtt töltenünk :D De nem is bánom.
Eleinte én is agyonparáztam magam, hogy nem alszik el egyedül, hogy nincs el egyedül, hogy ennyire anyás, stb, stb. De aztán rájöttem, hogy bár közhely, de tényleg teljesen mások a babák és az épp aktuális igényüket kell kielégíteni ahhoz, hogy kiegyensúlyozott legyen és boldog. Anyósom mondja mindig, hogy Hanna milyen boldog baba és ha társaságba megyünk akkor is mindenki le van nyűgözve, hogy milyen édes és kacagós. De ehhez az kellett, hogy igenis volt olyan nap, mikor nem tehettem le mert sírt és volt olyan nap, mikor 1 méternél messzebb nem mehettem el tőle mert sírt. De most már eljutottunk odáig, hogy biztonságban érzi magát és egyre jobban el van másokkal is. Nemsokára szerintem odáig is eljutok, hogy elmehessek 2-3-4 órára. Ő így igényel engem és én nyújtom neki a biztonságot. Aztán nemsokára eljön az idő mikor oviba megy már és akkor már nem csak az enyém/miénk lesz, hanem hozza a bolondságokat haza és akkor már nem igényel ennyire. :)

Ágnes!

Csabi nagyon ügyes! Így mászni meg felállni....! Gratula! :)

Manó!

Én napi 3x adok bébikaját. úgy néz ki egy napunk, hogy
reggel táp
délelőtt gyümi
ebéd főzi
délután gyümi
6-7 körül táp
10 körül táp

Viszont Hanna még mindig nem iszik...

Alvás.
Hanna bodyban meg hálózsákban alszik. De a középvastagban, ami olyasmi mint egy takaró. A teljesen vékonyat ő sem viseli el magán. Takaró meg kb 1 mp-ig van rajta, mert azt azonnal lerúgja ahogy ráteszem. Ugyhogy így alszik, de sztem neki is egy kicsit meleg ez. Lehet én is úgy fogom felpizsizni, hogy ne kelljen rá már takaró :roll:

Voltunk ma védőnőnél és ő azt mondta, hogy kevernek ki gyógyszertárban is napkrémet kicsiknek, amiben a faktor van benne meg glicerin meg még valami, de nincs illatanyag és a bőrt is ápolja, nem ázik ki vízben pl.
A héten megyünk dokihoz is, majd tőle is megkérdezem ,hogy melyiket ajánlja és hanyasat. A védőnő azt mondta, hogy min. 30-ast árnyékban is.

Ja Anika új adatok:
68 cm és 7050 g. 7hó. Fog 0.

Képzeljétek mostanában Hanna egyre többször kacag hangosan és főleg azon ha gyerekek bohóckodnak neki. Szombaton nálunk volt kertiparti és itt voltak az ikrek és dobálták Hanna labdáját és annyira kacagott vagy 15 percen keresztül, hogy már sírt a társaság a nevetéstől.
Aztán vasárnap meg mi mentük kerti partizni, ott meg az unokatesóm 3 éves kislánya kukucsozott neki meg sikongatott és ott is mindig már felkészült arra, hogy elő fog bújni Kata, már előre sikított, aztán gurgulázva kacagott. Annyira édes, megzabálom :) Nem is gondoltam, hogy egy 7 hónapos baba ennyire tud nevetni már ilyen dolgokon :lol:

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Napszemüveg. Én minden hülyeségre vevő vagyok, sztem nagyon édes is lenne Hanna, de sztem ő sem viselné el magán. Talán jövőre kap már.

Viki!
Akkor Bence is Isten gyermeke lett :) Ezt azért írom, mert az ikrek jártak hittanra és mikor Hannát megkereszteltük, akkor a végén odament hozzá és azt mondta, hogy hát Hanna, akkor már te is Isten gyermeke vagy :lol: :lol: :lol: Annyira édes volt :) PEdig nem is szereti a hittant, csak gondolta most mond egy jót :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Anika! Hanna is hasonlóképp alszik mint Apor. Mikor felébred, akkor mindig a cumit dugom a szájába és alszik tovább. Többek közt ezért nem rakom át a szobájába, mert nem vagyok képes éjjel 4-5x átmenni a cumit berakni a szájába :? Nem tudom miért van, de ha valaki tudja én is kíváncsi lennék. tuti nem éhes.

Viki még azt akartam írni, hogy olyan barátságos arcod van! :)

Manó!
Milyenek a poszméhek??

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Tusi! Jó, hogy visszatértél. Nagyon édesek a képek, rengeteget nőtt Zitus, mióta nem láttuk.

Ágnes! Csabi nagyon ügyes és ahogy kukucskál az utolsó képen, az írtó édi.
Én még nem is láttam ilyen magas rácsvédőt, épp azon gondolkodtam, hogy ha le kell költöztetni Lillát, akkor hogy védjük ki a koppanásokat. Szerintem beruházok egy ilyesmibe, mert ez vastagabbnak is tűnik és hát ülő, álló helyzetből nagyobbat tudnak esni.

Hétvégén utaztunk anyósomékhoz. Lillának ez volt az első hosszú útja, de nagyon jól bírta. Az úton nem sokat aludt, de mégis olyan jókedvű volt. Kézről kézre adták vadidegen emberek, de nem izgatta, csak nézelődött és aludni is nagyon jól aludt. Kicsit féltem tőle, de most már legalább nyaralni is nyugodtabban indulok el vele. Bár addig még van két hónap, minden megváltozhat.

Várom a képeket! 1 pofikás és 1 hasalós. Már csak 11 hiányzik!!! babanet11@gmail.com
Vendég
 


Sziasztok!

Elég kemény 1,5 hetünk volt.Rengeteget hányt(Manó gondoltam is rád sokszor).Mondanom sem kell, amit nagy nehezen felszedett, azt leadta(ráadásul nőtt is), szóval most megint nagyon vékony. :cry: most meg pár napja szájpenésze lett, neki eddigmég nem volt.
Elég nyűgös ezek miatt+ alul úgy néz ki, mintha egyszerre 3-4 foga akarna kijönni. Ezáltal nagyon anyás is.
Tegnap óta egy fokkal jobb az étvágya, jó lenne, ha visszajönne.(evett 670-t)

Naptej:40 faktorosat vettem, eredetileg Nívea 50 faktorosat akartam, de nem volt nálam akkor épp annyi pénz.Baromi drága.

Mozgás:Képzeljétek most már Betyár is forog mindkét irányban :lol: (Na jó ez így túlzás, inkább tud forogni, ui. hátról-hasra még mindig nem nagyon forog, de már láttuk, hogy tud.)

Szerencse:Egyébként voltunk fejlődésneurológián és ott volt egy csomó kis baba(mindegyik kövérebb volt, mint Milu,de Ő volt az egyik legszebb viszont :lol: )És ott láttunk a Betyárral egyidős Down-kóros babát, nagyon édi volt, ua.-t csinálta, mint a Miluka.És akkor megbeszéltük a férjemmel, hogy lehetne rosszabb is a helyzetünk. Hiszen az tuti nem gyógyítható.Persze el is sírtam magam a kocsiban, pedig olyan édi volt.

Torna:Elhatároztam, hogy a jövő héttől eljárok tornázni heti 3-4-szer. Ugyanis, addigra már 7 hónapos lesz Miluka(hihetetlen).És sajnos a tejem így is egyre kevesebb van.(napi1,5-2 dl max.)Pedig szerettem volna sokáig tartani az esti-reggeli szopit.

Nagyon durva a kutyás sztori. Jobban vagy már a kutya?
Nagyon jók a képek, a Csabika tényleg ,mindjárt állni fog :lol:
Viki a keresztelő után volt vmi buli?

Na jó most lelövöm magam :lol:

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok!

Mona, jó, hogy írtál! Örülök, hogy jobban vagytok. Kemény lehetett, de szerencsére túl vagytok rajta. Üzenem a kis Milunak, hogy mostmár egyen rendesen!!! :D
Na ja az én fiam is jól van, már a gyerekektől kaját kunyerál, meg állandóan beszemtelenkedik az előszobából, de csórit majd csak utána engedem be, ha megfürdettem. Arra még várni kell .... :cry:

Na, nagy újságom van, BArni tegnap óta 3*kakilt egyedül wc-be!!! Azt azért hozzá teszem, a múltheti mind a kisgatyába ment... drasztik módszerem volt, de úgy lám hatásos... :lol: MA hoztak tápot, és míg kinnt voltam a pasival, egyedül feltette a szűkítőt, felmászott rá, és jött ki szólni, hogy anya kakiltam!:-) hát nagoyn büszke vagyok rá. Már du nem kap pelust pár napja, és este sem pisil bele. Ha így halad, akkor már éjszakára sem fog kapni. REmélem nem esik vissza, nem vagyok hajlandó többet pelust adni rá :lol: :lol: :lol:

Napszemüveg, én vettem tavaly Barninak olyat ami nem esik le, pántos, természetesen nem maradt meg rajta.Pedig gondoltam az autóban majd nem süti ki a nap a szemét. Nem igazán tűrik ám meg, persze vannak kivételek. Majd előkeresem és rábróbizom öcsire.

Alakul a gyerekcsapat péntekre, ugyhogy muszáj leszek rendbe kapni a dolgokat, most kidőltek, ugyhogy hasznossá teszem magam:-)

ja, és Manó, sztem nem gáz, már régóta esztek, ha az kell neki, akkor az. Már én is sztem 2* fogok adni, mert szorulásos lett a zöliktől, és ha azt kap akkor midenképp adok még szilvát vagy sárga-őszi barit is egy nap.

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


ja, és Tusi, besötétíttem, erre fél 7 ig aludtunk , 5 helyett!!! Pedig már kipróbiztam, de akkor ugyanúgy kelt. Olyan jó volt, megtaláltam éjszaka szoptatni, annyi fény bejött az utcáról, most meg keresgetni kell:-)))

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Szia Melus! Milukáról képeket kérünk! Doki mit mondott? Figyu a napi két deci az tök szuper! Sztem a tornával várj, ha már tényleg nincs! Tücsködnek 10ml-re is szükség van! Ráér két hónap múlva az a torna és a kisfiadnak meg szüksége van a tejecskére! Talán arra és a cicidre a leginkább! bocs, hogy beleszólok!

Kép
nyafi
 
 


Kép Forgatás közbeni pihi Kép Így magyaráz Kép Csücsül egyedül Kép Kilóg a lábacska Kép

Kép
dytt
 
 


Szegény Miluka...mitől volt a hányás???

Barnusanyus!!!
Gratula a nagyfiadnak a kakikához!! Ez iiiigen!!!

Napszemüveggel én nem is próbálkozom, sapit is nehezen viseli, sokszor le is veszi magáról!!!

Lányok!
Én alig bíromn pelusozni a Bonitát!Fodul jobbra, balra, jobbra, balra stb...jó mondjuk kedvence a pampers-ös zacsi, nincs szívem elrakni a pelenkázóról!!! És úgy kinevet engem mindig...meg az új módi, mindent le és kidob..és ha felveszem neki, úgy kacag, mintha nem tudom mit csináltam volna..jaj annyit nevetek én is!!!!

ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉs ma egyedül aludt el!!!!
Napközben mindig altattam...és ma tök nagyot játszott ebéd után, leraktam a kiságyba kiszaladtam, 2 perc múlva vissza, oldalra volt fordulva és már ragadtak is le a szemei..ott kukucskáltam..és elaludt!!!

viki
Valóban annyira barátságos az arcod..múltkor babauszin én is néztem nagyot ám...nemis tudom..a jóság és őszinteség, kedvesség sugárzik az arcodról, valami hihetetlen harmónia..ritka az ilyen arc, az tuti!!!

Kell vegyünk járókát, ágyról lemászik már, szoba meg kicsi, földre nem tudom nagyon rakni...teszveszen, vaterán licitáltam, tök jó..erre utsó pillanatban nem túllicitáltak????..és úgy már akár újonnan is megvehetem 3 ezerrel több "csak"...tök morci voltam!!!

Kép
dytt
 
 


Barnusanyus
Most pénteken lenne babatali???
Mit kellene vinni, mi lenne a progi, hány órától, mennyi lenne a beugró, hányan lennénk stb???

NAGYON ÉRDEKELNE!!!!

Kép
dytt
 
 


Köszönöm a bókokat lányok! :) Pedig az esküvős képeken szebb vagyok :).

Manó: Benő sem visel el több rucit egy napozónál vagy bodynál. Így is izzad.

Napszemcsi: a héten veszek neki, aztán meglátjuk. Nekem pirosodik a szemem a sok naptól az utóbbi években, úgyhogy én is hordok.

Kéne járókát vennem, valamelyik nap a párnába kapaszkodva próbált felülni, naná hogy nem sikerült neki...

Ági: nem semmi Csabi!!! Gratulka. A védőnőm pont ma mondta, hogy az ő fia hét hósan csinálta ugyanezt.

Később írok még, csak Benő itt ül az ölemben és szeretne gépelni... :D

Kép
vargaviki
 
 


Mona!

Jó, hogy túl vagytok a nehezén, a hányás tényleg szörnyű, nektek meg még duplűm is idegesítő lehet, mert nincs miből fogyni.

Járóka!
Azért ne lelkesedjetek be annyira, a gyerekek 90%-a utálja :D Nekünk van, az egy dolog hogy Emma utálta, de Berti sem marad meg benne pedig beült mellé az Emma. És eddig 2 baátnőmnek adtam kölcsön, mondván mielőtt vesznek próbálják ki, mindkettő úgy adta vissza hogy na ezt sem kell már venni mert nem volt el benne a gyerkőc. Én sem értem miért, mert pl a kiságyát imádja Berti.

Az Ágnesék rácsvédője tényleg szuper, a miéni is kissebb és mivel mi már lejjebb raktuk az ágyat elég béna is, beti meg le is gyűri mindennap, abba kapaszkodik.

Poszméh: Mint a rendes méh csak olyan szőrösebb, igazából nem sok vizet zavartak, nem szálldosnak vagy ilyesmi, ráadásul hasznos is a porzásban, de basszus nagyon durván nyikorgott tőlük a gyerekszoba fala. Mondtam is ha a sufniba költöznek nem bántom őket, még sajnáltam is őket amilyen hülye vagyok, de a félrjem szerint ha nem irtjuk ki belakják az egész tetőteret. De már 3 napja égetünk kénszalagot, kb 3 doboz rovarírtót fújt be de még mindíg van pár döngicsélő példány :( Mondjuk most már csak akkor hallanio ha ráteszem a fülem a falra. Mivel gipszkaton fal és épp a gyeekszoba fala eléggé ijesztő volt azért.

Dytt!

Bonita nagyon ügyesen ül már! A mászás szempontjából pedig legjobb a föld, nem baj ha kicsi a hely,tedd csak le nyugodtan. Ahová a járóka elfér ott ő is. tegyél alá polifoamot vagy vastag játszószőnyeget.

Era!

Az a baj ő nem nagyon csípi a gyümölcsöt, így 2x eszik husos zöldséget. De azt harmadszor meg nem lehet adni. Sima hús nélküli zöldséget lehetne, de abból meg mi van? Max sütőtök, sárgarépa de aszok ahogy írod fognak. Ma adtam neki sárgabarckor azért, végülis 3/4 üveggel elfogyott, úgyhogy egyszer gyümit fog kapni ha tetszik neki ha nem. Plusz megivott rá 160 tápszert, vagyis nem először 160 tápi rá a sárgabarack. Más nem szenved ilyennel hogy a tápszer ennyire nem laktatja, csak ivókának használja. Már gondolkodom veszek 3-as tápszert, hátha, végülis 8 hónapos kortól írják, csak a DM-es 3-as alma ízű nem tudom az én válogatósom megenné e a többi meg olyan drága.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Majd elfelejtettem, Barni nagyon ügyes :wink: Emma is kb 2,5 évesen lett szobatiszta nappal, és úgy hogy a bölcsiben levették róluk nyárra a pelust. Mondjuk mi az éjjellel sokáig szemvedtünk, de ez nem jellemző azért.

Babuci!

Valószínű azért van mert megszokta hogy cumival alszik el és éjjel amikor jön a nem annyira mély alvási szakasz akkor keresia cumit. majd ha be tudja rakni magának más lesz, vagy ha megtanul anélkül tovább aludni. Cumi hátránya. Bár szopós babáknál meg jellemző hogy cicin alszik el és éjjel ugyanezt eljátsza csak cicivel. Emma ovistársának kisöccse több mint 2 éves koráig csinálta ezt hogy mindne éjjel vagy 10x cicizett aztán az anyukája megunta, nem adott neki volt 2 éjjel üvöltés azóta átaludja az éjszakát. Csak hát az ember a saját nyugalma és a gyerek lelki békéje érdekében ugrik és adja a nyugitárgyat vagy nyugicicit .

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Dytt!

Babaszoba.hu-t ismered? ott a csevegőben is sokan árrulnak sok mindnet, és nem licitálós oldal. Ott fix ár van. A keresőjébe beírod hogy járóka. És aki ott elsőnek írja hogy kéri azé.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ahogy nézem most nincs mondjuk sok járóka, mert a többi drágább fajta, gurulós, emelhetős-deérdemes nézegetni néha itt is ki lehet fogni jó dolgokat.

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=285104

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Rengeteget írtatok, remélem mindenre tudok reagálni.

Először is ma strandon voltunk Aporral 2 órát. Az árnyékban leterítettem egy pokrócot és azon mászott. :) Úsztam is, de sajnos csak 8 hossz jött össze, mert Aporra a barátnőm férje vigyázott és sajnos egy idő után üvölteni kezdett.
Képzeljétek nekem még mindig sok tejem van. Most már nem rakok el belőle, de Apor egész nap szopik, egyszer eszik mást. Ráadásul elkezdtem heti 5-ször tornázni és 2-szer úszni. Az édességet teljesen kiiktattam az étrendemből. Sikerült fogynom is.

Alvás
Apor a múlt éjjel jobban aludt. Égve hagytam neki a villanyt és csak napozóban aludt takaró nélkül.
Nem tudom, lehet, hogy a foga jön, mert sokat a szájában van a keze és közben panaszkodik. Olyan aranyos olyankor.
Nekem az a gondom, hogy mikor cicin altatom alig bírom az ágyába átrakni, mert felébred és ordítani kezd. Néha sikerül. Nem tudom mit csináljak. Nappal semmi baja az ágyával, éjjel meg sír benne.

Etetés
Hogyan készítitek a főzelékeket?

Nagyon jók a képek!

Most nem is tudom mire akartam még reagálni.
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Köszi a gratulációkat. Manó, neked meg köszönöm a válaszaid a felállással kapcsolatban. Szóval 7 hósan járnak már gyerekek, és nem lesz tőlük semmi "bajuk". Azért majd nagyon próbálok figyeli, hogy akár jár, akár nem, másszon sokat.

Zitáról, Bonitáról is nagyon aranyosak a fotók. Tusi, én az elmúlt hónapban kétszer is azt hittem, hogy teljesen el fog menni a tejem, aztán "visszajött". Persze most már Csabi is több tápszert kap, mint anyatejet. Vagy fele-fele? Nem is tudom.

Rácsvédő: Lafie, szerintem a mienk is sztenderd méret. Viszont most, hogy letettem az ágyat a legalsó fokozatba, már nem jó. Azt tervezem, hogy az egyik paplanhuzatból varratok anyukámmal egy nagy "rácsvédőt" az ágy teljes hátsó oldalára, és ezt a jelenlegit meg beleteszem bélésnek, és akkor lent végig ilyen puha lesz, felette meg csak a paplanhuzatos rész. Nem is azért, hogy ne verje be a fejét, inkább hogy kicsit kuckósabb legyen neki a kiságy.

Era, ügyes Barni, és igazán jól jár a szobatisztasággal így nyár elején: kánikulában milyen rossz lehet a gyerekeknek pelenkában! Ő ebből idén már kimaradhat!

Torna: napi 5 perc torna nem megy a tej rovására, én most úgy látom. A komolyabb edzések nyilván nem tesznek jót. Valahol pedig azt olvastam, hogy a szoptatás előtti fél órában már ne tornázzunk. Milunak pedig jó egészséget kívánok! Kép
És Mona, ha fejsz naponta egyszer, az sem javít a tejmennyiségen? Mert fontos, hogy kiürüljön teljesen a mell időnként, különben "azt hiszi", hogy elég tejet termel.

Manó, Univerből van zöldborsó bébiétel (4 hónapos kortól), azt Csabi nagyon szereti. Amúgy tényleg elég nehéz lehet vele, hogy ilyen válogatós.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Ma én vittem bertivel emmát oviba, mert a férjem korábbanment dolgozni, egész egyszerű volt, 1/4 8-kor keltek és 8-ra az oviban voltunk. Mondjuk ehhez hozzátartozik hogy Emma már ügyes berti meg alapvetően jó fiú. Azért nem bánom hogy nem kell minden reggel ezt csinálnom :D Aztán voltunk DM-ben is, megvizsgáltam a 3-as tápszereket de úgy döntöttem várok vele mert azokban már fölözött tej van. Meg most amúgy is úgy vezsem észre nagyobbmennyiséget bír Berti végre megenni, 160 körül most már többször becsúszik neki, és éjjel végre csak 1/2 1-kor kelt aztán aludt reggelig, szuper volt. Igaz 1/2 1-kor úgy evett mint aki éhen akart halni :lol: Reggel viszont nem kért így sem enni, csak hazafelé a buszon fogadta el a tápszert, úgy látszik nehezen kezd reggel beindulnia gyomra. Evés közben meg a buszon el is aludt úgyhogy most horpaszt,áttettem a kisáygába, még a nadrágját si levettem mégsi alszik, na ezt pl Emmával soha nem lehetett volna megtenni, emlékszem egy órát fogtam mindne este mozdulatlanul az ölemben a cumisüvegen beaéudt gyereket mire valahogy talán le tudtam csempészni az ágyába...igaz aztán horpasztott reggel 9-10-ig...hiába no, különbözőek 8)

Ágnes!

A rácsvédőnk kissebb, nekem már most a középső állásban is kicsi, vagyis elmenne csak Berti mindíg felnyúl és belekapaszkodik, amitől lelapul.

Persze, semmi bajuk a járástól, csak érdemes mászatni is, alagutakat csinálni, ilyeneket játszani. de attól hogy feláll még nem biztos hogy nem a négyézlábat választja még pár hónapig biztonságosabb közlekedésnek. Én meg épp azért aggódom mert Berti már vagy 2 hete négykézláb himbálózik, de nem jut előrébb, nem tudja agyban összerakni ezt a mászást, ha június 19-ig nem sikerül neki akkor járhatunk megint Dévényezni, és őszintén nem hiányzik :roll:

Képzeljétek új monitort kellett vennünk, mert a régi teljesen bekrepált sajnos, hát nagyon nem hiányzott ez a kiadás így keresztelő előtt :( Mondjuk szegényt még akkor vettük mikor Emmával voltam terhes.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Manó, megnéztem, nálunk egy hónap telt el a négykézlábra állás és a mászás között. Csabi ápr. 12-én állt négykézlábra először, másnaptól hintázott, 10 nappal késöbb a lábaival már "mászott" egyhelyben, csak a kezét nem mozdította, és május 15-étől mászik.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Ágnes!

Akkor még reménykedem. A Dévénye scsaj is azt mondta hogy anégykézlábra állástól 1 hónapon belül kell meglennie a mászásnak kb, ezért kaptunk egy hónap szünetet, aztán kontroll, hogy lássuk magától fejlődik e. Mert itt nem arról van szó hogy 8 hónaposan már másznia kell (állítólag 9 hónapos korig kell meglennie normál esetben) hanem arról hogy magához képest fejlődnie kellene egy hónap alatt normál esetben.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ágnes!

Akkor még reménykedem. A Dévénye scsaj is azt mondta hogy anégykézlábra állástól 1 hónapon belül kell meglennie a mászásnak kb, ezért kaptunk egy hónap szünetet, aztán kontroll, hogy lássuk magától fejlődik e. Mert itt nem arról van szó hogy 8 hónaposan már másznia kell (állítólag 9 hónapos korig kell meglennie normál esetben) hanem arról hogy magához képest fejlődnie kellene egy hónap alatt normál esetben.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!


Dytt, szupppi! Magatokat hozzátok! :lol: Semmi extra nem lesz, szendvicseket csinálok, meg ha a srácok engedik egy kis gyorssütit.
Belépés 9 órától amig a kölkök bírják :lol: Barni tuti nem fog így délben aludni, bírja a gyűrődést. Mennyien leszünk azt még pontosan nem tudom, kb. 9 gyerek.
Tusi??? Ti nem jöttök???

Most rohanok, nemsokára jön Barni cimbije, ma felválta vigyázunk, takarítunk. Igy talán ma már rend is lesz:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Banyus!
Lemaradtam. Topik találkozó lesz nálad, vagy csak úgy babatali? Melyik nap?
Nem tudom hogy mehetnék, mert Monorierdőig még nem vagyok elég bátor levezetni (csomó teherautó van a 4esen), hétvégén meg, amikor Tib vihetne melóznunk kell a lakáson :?
Szóval melyik nap lesz? És kik jönnek?

Kép
Kép
tusimi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: