Új privát üzeneted érkezett!

Csajok bitte aki tudja gitka és sirkici szülési adatait küldje el nekem priviben..mert az ővékét nem találom...és akkor tenném a táblát.
meg készül a szüléstörténet is :)


szép napot mindenkinek...
Vendég
 


Sziasztok csajok

Nekünk jószar napunk van ma, folyton sír és nyűglódik, egyedül a séta alatt aludt másfél órát (ma vittük ki először apájával sétálni itt Pesten :) ) Így szopit sem tudjuk gyakorolni mert elve nyűgös és nagyon bepöccen, pedig ügyeske lenne mert hallom hogy nyel egy-kettőt már!

Adtam neki most édesköményt, remélem megoldja mert serintem pocifájás van.

Viszont csajok..... Az lehet hogy én 3 héttel szülés után menstruálok???? :shock: Rendesen fáj az alhasam és vérzem (pedig már nem volt semmi csak ilyen kis maszatolás úgy 1 hete) és a színe is olyna mint a mensié (bocs).

Mazsi étvágya meg akkora lett az elmúlt 2 napban hogy lehet ma tápszerrel kell pótolnom.... 2- 2 és fél óránként kér enni és annyira sír hogy nem tudom húzni az időt csak max ilyen negyed órát...

Kép Kép
szõlõ
 
 


Sziasztok!

Szőlő,
neked több dolgot akartam írni...az egyik, hogy én logopédus vagyok (bár 4 éve itthon a gyerekekkel), és egyáltalán nem törvényszerű, hogy a szájpadhasadék miatt orrhangzós lesz aMazsi, ezt megerősítem. Pont nem rég volt a rádióban egy kolléga, aki a Madarászban foglalkozott hasadékosokkal, és ő mesélte, hogy volt egy tanítványa, akinek a kemény-és a lágyszájpada is hesadékos volt, de a terápiának köszönhetően iskolai szavalóversenyeket nyert, olyan szépen helyrejött. Nagyon drukkolok nektek!

A másik pedig:
én is veleszületett rendellenességgel jöttem a világra, amnionszalagok lefűzték néhány ujjamat a jobb kezemen és a lábamon. Ennek ellenére (és annak ellenére, hogy az iskolában nem szerettek-igaz, kitűnő tanuló voltam :lol: ) nagyon boldog ember lett belőlem. Mindent megcsinálok jobb kézzel, varrok, rajzolok, még furulyázok is egy spéci hangszeren, amit nekem készített egy népi hangszerész. Van három szép gyerekem, és egy olyan Párom, akit ez nem zavar...Most már nyitott szandálban járok, és nem zavar, ha bárki megbámul. Felnőttem ezzel együtt, és szeretem az Életet, köszönöm, jól vagyok :) Mazsi is boldog gyerkőc lesz, meglátod, hiszen nagyon szeretitek.

Azt viszont szintén a szakmám miatt sokszor hallottam, hogy a kórházban nem tudják tapintatosan megmondani az anyukáknak, ha baj van a babával, még most sem...annak idején engem 4 napig nem láthatott az anyukám, egyfolytában sírt szegény...Mostanra változnia kellett volna ennek a hozzáállásnak, de sajnos sok helyen ez nem történt meg.

A LLL-s tanácsadók is IBCLC vizsgát tesznek, a kettő független egy mástól. Örülök, hogy tudot nektek segíteni a tanácsadó! Nekem annak idején a nagylányommal egy tapasztalt, idősebb doktornő (IBCLC vizsgával) nem vette észre, hogy nincsenek tejmirigyeim, és a LLL-s tanácsadók mondták meg. Azt hiszem, embere válogatja, hogy ki hogyan áll hozzá, ez független a vizsgától.

babyteve, lolka, csöppke, benettke, celesztina és a többiek,

olyan jó, hogy hordozni akartok és fogtok! Babyteve, szerintem tegyél majd fotót a hordozós topikba, az ottaniak elolvadnak a gyönyörűségtől, ha ikreket látnak kendőben :wink: És akinek kérdése van (benettkéét láttam) az nyugodtan kérdezzen az ottani kismamáktól (Életmód-hordozókendők topik).

Mi jól vagyunk, bár tegnap Zsiginek légzésfigyelőt tettünk, mert 24 órán belül kétszer sírt fel, levegő után kapkodva, fulladva alvás közben. Nagyon ijesztő volt, falfehéren tartottam a kezemben a gyereket... szerencsére a rendelőnkből ingyen adtak 3 hónapra egy Álomvirágot, most kicsit megnyugodtam. Már öt kilós a kis drága... Mi sok helyről kapunk fagyasztott anyatejet, plusz a gyűjtőset is, és a kicsi egyáltalán nem hasfájós. A lányok sem voltak azok, pedig ők tápszert is kaptak, elég sokat, Milumil HA-t ettek.


Körkérdés:

szerintem érdekes volna leírni, hogy a szülés előtt beszerzett dolgokból mi vált be, mit szerettek, mi lett fölösleges...Hátha mások, akik olvassák, segítséget kapnak.

Üdv,
Nuska
nuska1
 
 

 
 

Ja és jó hír hogy mégis befér a liftbe a babakocsi :D Úgyhogy így holnaptól beikaktunk mi is 1-2 sétát/nap, reggel meg este.

Szössz. Nektek nem rohamozzák meg a bogarak a narancssárga babakocsit? Én rosszul voltam tőle teljesen :D

Kép Kép
szõlõ
 
 


Ja a csípőszűrés miatt időpontért felhívtam a Péterfyt, ha már itt van a szomszédban. Most éppen NEM MŰKÖDIK az ortopédia..... Majd csak júni 10től.... Ez milyen..... :?:

Kép Kép
szõlõ
 
 


Kérdezte valami hogy a heim Pálba kinél voltunk, Dr. Csákányi Zsuzsanna főorvosnál. Rendes volt nagyon bár Uramat (ő fogta Mazsit a vizsgálat közben) úgy a lába közé kapta a székben miniszoknyában hogy csak lestem, meg ő is :lol: :lol: :lol:

Szerenscére nekünk a hasadék sem a csontra sem az ajakra nem terjes, csak az hogy a kis "lelógó" hiányzik neki. De állítólag ajakhasadékos babák is tudnak szopizni, csak őket másképp kell mellre tenni.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Nuska, köszönöm szépen neked is a megnyugtatást. :)

Körkérdésedre válaszolva:

Mi próbáltuk azokat a dolgokat amik nem biztos hogy kelleni fognak nem megvenni a születése előtt. Ehhez képest eléggé ráb.tunk..... Légzésfigyelőt még a kórházban vettünk, mert ott is jól beparáztattak hogy neki igen ajánlott (20 000 Ft), mellszívó ugye egyértelműen kell mert még nem szopizunk (kézi Avent 13 000 Ft), a speckó Medela cumi amiből etetjük 7000 Ft volt, és mivel egy nap 8-9x használjuk a cumisüveget egyszerűbb volt venni egy mikrós sterilizálót mint főzögetni (5000 Ft). Szóval én nem vagyok mérvadó abban a tekintetben hogy mi nem hasznos. Ami nekünk fölös volt az az Avent cumisüvegek, mert azokat viszont egyelőre egyáltalán nem tudjuk használni, és esélyes hogy mire abból is tudna enni már nem fog kelleni....

Ami baromi nagy mázlink, hogy Jani munkájából adódóan sok mindent meg tudott szerezni ingyen. Az egyik szállítójától ajándlkba kaptunk egy Philips 3in1 szettet, ami cumisüvegmelegítő, sterilizáló (sajnos 1 nappal később kaptuk mint ahogy megvettük az Aventet... most van 2...) meg pároló, ezt én imádom, mert így sokkal egyszerűbb neki a kajcsit megmelegíteni.

babamérleg meg amiatt kellett, hogy tudjuk egyáltalán hogy fejlődik, mert a műtét miatt nem árt követni. De ezt is ingyé'be meg tudta szerezni Jani.

Szóval nekünk úgy tűnik hogy egyelőre nem nagyon akad fölös dolog a cumisüvegeken kívül.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Sziasztok!

Olvaslak ám benneteket, csak írni nem nagyon van időm.

Zsuzsófi!
A Tűzoltó utcai kórházban fizetős uh van, de a hívást követő hétre már tudnak adni időpontot. A koponya, hasi és csípő uh 12.000 Ft. Azt nem tudom, hogy külön csak a csípő mennyi, talán 4.000.
Telefonszám: 06-1-215-1380 és a röntgen-ultrahang osztályt kell kérni.
emma2008
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy "bepofátlankodom", de olvasni szoktalak titeket - az én kisfiam április 5-én született.

Zsuzsófi!
A Gézengúz alapítványnál, koponya-has-csípő uh 7000 Ft, 1 héten belül kapsz időpontot, de ha nagyon sürgős szerintem megcsinálják azonnal is, mert 15-20 percet hagynak egy babára és nem kell annyi, azaz két baba közé be tudsz kerülni. A 7000Ft 30%-át meg visszaigényelheted az adódból, kapsz róla elszámolást. Itt az elérhetőségük:
http://www.gezenguz.hu/hu/index.html

Szőlő!

Én is Sote II-n szültem és a csecsemősökre igencsak kiadtam. Bár én már a második gyermekemet szültem ott, így nem "kellett" a segítségük, de sajna láttam min mennek keresztül a szobatársaim "szoptatás" címén. Az igény szerinti szopiról vagy a helyes mellrehelyzésről és az odafigyelésről szerintem még nem is hallottak! Sajnos nem egy anyuka ment haza tápszerrecepttel h a szakszerű sgítségük miatt!

További szép napokat mindenkinek!

ildi
matt07
 
 


Ildi, nekem is teljesen rosszul mutatták meg hogy kell mellre tenni a babát. "csak" annyira hogy pont a másik kezemmel kellett volna fogni, nem csoda hogy én bénáztam ő meg ideges lett..... Mindegy, már tudom :)

Kép Kép
szõlõ
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.07 19:50-kor.
Vendég
 


[quote="celesztina"][ írta:celesztinacolor=violet]jó hajnalt :roll: :lol: [/color]

ma miután a kicsi minimum óránként keltett éjjel a nagy is úgy döntött, hogy ebből nem maradhat ki és fél 5-kor ébredt :shock: :shock: :shock: ilyet még sosem csinált. Egyszerűen felébredt.nem is, kipattant a szeme és most olyan mintha már napközben lenne :roll: én meg kókadozom :o nincs vkinek vmi tuti visszaaltatós receptje 2évesre?


Hehe, az nekem is jöhet. :lol:
Dominó 6 körül ébred, már jó 2 hónapja, de ez is full korai ahhoz képet hogy előtte 9-ig simán nyomta... :roll:
De végülis van jó oldala is, így már 7-re puccban a lakás, készülhet az ebéd, miegymás. :lol: Azelőtt néha még délre sem lett kész... :oops: És pizsiben nyomtuk egész délelőtt :D

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Mi is a Tűzoltó utcába megyünk hétfőn, csípő-has-koponya uhura 12 rugóért..a 2. babónak 25% kedvezménnyel :D Kedden telefonáltam, csütörtökre adták az első időpontot, de az nem volt jó, így lett a hétfő. Remélem, minden oké lesz....

Köszi a hordozókendős topikcímet, nem találtam..... :oops: teszek majd képet :D

Kép
babyteve2
 
 


ollem, nagyon édes a kiscsajod, és szépen nődögél :) Gagyarászás, 'hő'-zés nálunk jó 2 hós kor után kezdődött Domkánál. Most még csak sírunk. :lol:

nici, nemsemmi alvókája van Barbinak :shock: :wink:

medina, kitartást :( Sajnálom hogy Nálatok is megy a nyűglődés.. de ez a hülye melegfront biztos megviseli a piciket is. Ők sokkal érzékenyebbek. :(

kamilla, gratula a szopihoz, fejéshez, tényleg nemsemmi ;)
És milyen édesek a manók. Mekkorák már?

Na hussanok, elkészült a kajám.
Tök durva, a hasfájás miatt szinte alig eszem, nem merek semmit sem... :? Csak folyadék, folyadék, meg szendvics. Főtt kaja alig. Jó hülye vagyok, de amikor görcsöl és keservesen sír, mindig arra gondolok hogy biztos én ettem olyat amit nem bír.. :cry:

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Csöppke!
Ma értük el a 4kg-ot Nórinál. Márkó még alulról súrolja.

Én is mindig attól rettegek, hogy valami olyat eszek, ami nem jó nekik, de olyan étvágyam van, hogy szinte egész nap zabálhatnékom van, úgyhogy nem nagyon válogatok. Pedig kéne.

Figyu! Dinnyét szabad?

Kép

Kép
kamilla306
 
 


csöppke, szegény... gondolom édesköményt is próbáltátok már... semmi nem hat nála?

nálunk is nagyon nyűglődős nap van bár az előbb aludt egy nagyot.

Kép Kép
szõlõ
 
 


kamilla, szerintem azt szabad, mondjuk mag nélkül, bár a alegtöbben alapból kibányásszák belőle :)

szőlő, Dominónál már befürödtem az édesköménnyel, mert amennyi pukkancsot csinált, legalább annyit újra is termelt.. :? Sőt. Úgyhogy most meg sem próbálom. Egyelőre... ha mégis, akkor is max úgy hogy én iszom majd.

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Csöppke - Jajj szegénykém .. ne ostorozd magad, biztos nem miattad hasfájós! Én is kínosan ügyelek arra, mit eszem, és estefelé mégis megy a nyűglődés :( (most is)

Mary - Nagyon szép kislány Bogi :)
Alíz is már hetek óta HÖ-zik, meg HE-zik :D különböző hangsúlyban .. ill. sikongat (ami nem sírás :D) ... annyira cuki :)

Szőlő - Nekem is ugyanez volt. Elmúlt a szülés utáni vérzés, és rá kb. egy héttel elkezdtem újra vérezni 2-3 napot, de gyengén ...
Most pedig 2 napja rendesen .. mensiszerű hasfájással egybekötve. Szóval nálunk ez van .. ki is hat a tejcimre sajnos :( ...
Mondjuk most 90-et evett Alíz és nem is kellett neki a pótlás .. majd lefekvés előtt kap tejcit pótlásként, és remélem megint ilyen jó sokat alszik a drágám :)

Nuska - Körkérdésre a válasz :)

Ami tök felesleges volt:
- plüss rugdalózók (nem volt olyan hideg..)
- mózeskosár (a babakocsi majdnem vízszintes helyzetét jobban szereti .. az autóban meg hordozóban van)
- hálózsák (egyelőre felesleges, mert hason alszik .. elég sokáig jó a gyerekeknek, lehet még tudja majd használni)

Ami hasznos/használjuk:
- légzésfigyelő+bébiőr
- mellszívó (kézi noname)
- babamérleg
- zenélő forgó (imádja)

Hirtelen más eszköz nem jut eszembe ...

Kép
szösszenet
 
 


Sziasztok, megjártuk a nagyszülőket, újlakást, kisvendéglőt...úgy alszik, hogy behoztam a babakocsit a lakásba.

A nagyanyjánál bepelenkáztam az asztalon, jól összepisilt mindent és ahogy öltöztettem át odakoppantottam a fejét az asztalhoz. úgy megijedtem. ugye nem tudtam bajt csinálni?

Szössz, megvettem a teádat, de a postáig már nem jutottam el. mivel a csekkek is várnak hétfőn pótolo, ne haragudj, így egy nappal később kapod meg:(

Téjé, én rendszertelenül iszom...van hogy egy pohárral(nekem már az is segít) van hogy egy litart is.


Szőlő, Szössz, ti írtátok a mensit ugye? nekem is ugyanez volt, csak mi a 4. héten tartunk. elmúlt már a vérzés csak ilyen valami volt és most újra és a hasamon olyan érzés van, mint menstruációlor. létezik?


Kamilla helyesek a babák...

lolka_zs
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a javaslatokat, a Gézengúz alapítványl esz a nyerő úgy néz ki. 7000-ért a 3 vizsgálat még oké.

Azért parázok ám ezen, mert én csípőficamos voltam, és ugye ez öröklődik...főleg lányoknál. És vhogy nem szeretném hogy 3 hónaposan derüljön ki, hogy pl kengyelt kell hordania...

Nuska, olvastam a privit, írok holnap, most már nagyo nfáradt vagyok....


Nem tudom hányszor szoptattam ma, de kivagyok :) Kb 1,5 óránként. Nem tudom lesz-e eredménye, de reménykedem. Azt se tudom, holnap hogy fogom csinálni egyedül a 3 gyerekkel.... Szerintem nemtörődöm anya leszek és a nagyok egész nap mesét fognak nézni...

Viszont ma 9 dkg-al mértem többet a csajra mint tegnap... ez elég hihetetlennek tűnik... De ha nem hízott semmit, ellenben 90-et evett előtte 2 órával, nekem az is jó :)

Szóval a 6 hetes adataink:
Fejkörfogat 37cm (34volt)
Hossz: 56 cm, (52)
Súly: 4240 (3240)

Szóval azért nődögél a törpi :) És tegnap este 4150 volt.

Ma nem kapott pótlást. Most az utolsó szopinál akartam adni neki, erre úgy bealudt a cicin, hogy azóta is ugyanabban a pózban alszik :) Így járt :)

Na megyek pihenni.

Jó éjt.

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziasztok!

Most nem tudtam visszaolvasni, de remélem mindenki jól van...szoptatások mennek? Mi szopizunk, de nem 130-at, mint a kórházban (ott az üvegből ömlött a tej, úgy könnyű), hanem csak 110, de max 120-akat, de így is most 2,5 nap alatt hízott 100 grammot!!!:)

Teszek képeket és jó éjt! Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


mmu n :o n6,,.3mn

Kép Kép
celesztina
 
 


Sziasztok,
elnézést, kislányom, ill nagyobb lányom hozzáfért a billentyűzethez amíg nem voltam a gép előtt és ő küldte az előző üzit :lol: :wink:

Nuska: jó ötlet a mi vált be, mi hasznos "lista" készítése. Pont a minap mérlegeltem, mit kellett volna otthagyni és mit jó, hogy mégis megvettünk...
Felesleges volt:
-avent kézi mellszívó (nem működik)
-avent sterilizáló (használtan vettük de fura szaga és íze lesz a sterilizált dolgoknak) amúgy van fertőtlenítő tablettánk is, de attól is fura íz marad a dolgokon sajna
-babakesztyűk (ugyan nagy a körme, de nem karmolássza magát)
-minirucik (erre jól ráfáztunk mert kiderült csak 2-3 rugi jó, a többi túl nagy még)
most hirtelen ezek jutottak eszembe


Szőlő: képzeld, nálunk a játszótéren van egy halom méh vagy darázs, de annyi, hogy ki se leher kerülni őket -grrr- sajnálom, hogy a kocsi színe igy vonzza őket az sem jobb :(

Kép Kép
celesztina
 
 


Sziasztok!

2. napja bőg Mazsi. Egyszerűen nem tudom mit csináljak vele, semmi nem jó... tegnap egész nap 1x aludt, meg legalább éjszaka. Kezdek elfáradni és kiakadni én is :cry:

Kép Kép
szõlõ
 
 


Ja és aztán a sok sírástól meg csuklik....

Kép Kép
szõlõ
 
 


Szőlő nekema levegő vált be.
tegnap egész délután kint voltunk. úgy aludt, mint a bunda, míg mikor hazaértünk is. éjfélkor fürdettünk

lolka_zs
 
 


Sziasztok!

Klarka, nagyon édesek a fiúk :) Örülök hogy minden rendben van veletek :)

Lolka, éjfélkor fürdetni??? Annyira nem lehet koszos az a gyerek :) Én ilyenkor nem szoktam fürdetni. Télen amúgy sem fürdenek minden nap, mert annyira nem koszosak, viszont nagyon könnyen megfáznak nálunk :(

Nyáron meg van mikor 3x is kell, annyira melegük van...bár talán idén benevezünk egy klímára....

Ma már nem tudom hányszor szoptattam.....azt se tudom hgoy fogok főzni a nagyoknak...bár most épp alszik a prüntyi, talán bírja, míg összedobok valamit...

Remélem lesz haszna ennek a nyűglődésnek....

Elkiabáltam, már nyekereg....

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Hát Zsu, gondoltam muszáj, mert nagy trottyok voltak aznap azért csak úgy lehet rendesen letisztogatni. Mikor tisztába tetetm nem volt lehetőség csap alá dugni.

mindegy volt, durmolt utána is. bezzeg most. megint sírás. azt hiszem tényleg elviszem Verőcére focimeccsre. ha ez a gyerek csak levegőn alszik, akkor ez van majd menetelek...

lolka_zs
 
 


Sziasztok!

Kérdezte már vki a dokiját/védőnőjét, hogy ebben a nagy melegben mit kell esetleg extrában csinálni a bébikkel? Gondolok arra, hogy kell-e külön vízzel itatni, többször lemosni, hogy ne legyen olyan melegük, stb. Nálunk a lakásban elvileg 27 fok van, de talán több is, nagyon meleg van és szegény kicsi is nehezen viseli, de már tele a hasa tejjel, nem tud "enni" ugyanakkor nagyon meleg a teste pedig csak pelusban van. Nincs vkinek ötlete, hogy segíthetek-e neki vmit hogy hűsebben legyen???

(dokihoz jövő héten megyünk akkor akartam kérdezni, párom meg elhúzott ügyetintézni aminek nagyon örülök mert így sétálni sme tudok menni egyedül a 2 gyerekkel :x -be vagyunk zárva :? )

Kép Kép
celesztina
 
 


celesztina, fürdesd meg. nekem ezt mondta a védőnő, meg hogy adjak neki vizet is.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Sziasztok!

Tök boldog vagyok, nem tudom most végülis minek köszönhető, de 90 ml volt az egyik mellemben ma reggel :) Ez eddig a rekord, eddig jó esetben volt 60, de átlagban 40-50!
Tegnap megvettem a Karamlz-ot, Tescoban kaptam, köszönöm mégegyszer az infot Zsu :)
Meg vettem Fitolac teát is, mindkettőből ittam tegnap délután, és este, plusz az olaj megy napi 3x a mellemre!
Tudom, hogy éjszaka mindig több termelődik, de nekem eddig a több volt a 60 :)
Szóval extra nagy a boldogság, remélem nem iszom előre a medve bőrére, és talán beáll erre, vagy eközeli mennyiségre, nagyon boldog lennék :)

Megvettem tegnap a játszószőnyeget is, törpike ki is próbálta már, még azért nem köti le, bár az egyik figurát szemöldökráncolgatással figyelte 3-4 percig :)
Vetteme gy csomó minden mást is, megint sikerült elköltenem egy vagyont :?
Ez vettem végülis:
Kép

Szőlő, nem tudom mi lehet a baj, remélem Mazsilánynak ma jobb napja lesz, tényleg próbálj vele többet kimenni, hátha segít, mert írtad ott jól aludt! :) Szurkolok, hogy rendeződjön a dolog! :)
Neki amúgy elég a kajcsi, az nem lehet a baj?

Klarka, nagyon aranyosak a fiúk :)

Celesztina, ari Lau, Szandi is szokott néha ilyeneket csinálni, bár Ő már ismeri a betűket, így értelmeseket is ír, de van, hogy csak veri a billentyűzetet :D Paintbe szeret nagyon rajzolni, meg írni :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


sziasztok

gratulálok minden anyukának a babákhoz
egyszer már kaptam segítséget tőletek ( néha a topikot is olvasom) most is kérdeznék....
kisfiam pár napja szenved a pocival,nem ordítós hasfájás,csak nyűglődik erőlködik a puki és kaki kiatt..infacol,sab simplex,gripe water kipróbálva,az infacol egy ideig segített de mára csak a hőmérő adot megkönnyebülést :cry:
van valakinek hasonló problémája esetleg tanácsa tapasztalata :?:
most még az édeskömény teát akarom megpróbálni, mennyit és hogy adjátok a babának ha adja vki, használt :?:

nagyon köszönöm ha válaszoltok,békés nyugodt mosolygós babákat és jó egészséget mindenkinek
Vendég
 


Nici, nagyon szívesen :) Ugye hgoy finom?

Lolka, így már értem :) Ilyen esetben persze mi is fürdünk :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


7kincs, nekünk nem vált be az édeskömény, igaz tud tőle pukizni, de egyértelműen 2x annyit termel szegénykémnek, 2 napig nagyjából egyfolytában pukizott, szerencsére tudott tőle aludni, csak ha ébren volt szenvedett vele!
Viszont nekünk még Szandinál mondták ugyanezt (1dl-be 5-6 szem) csak ánizsmaggal! Szandi nem volt hasfájós, de előfordult azért, hogy küzdött, és ez mindig segített, most is fogok venni, és ha szükséges lesz, majd inkább ezzel próbálkozom :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Zsu, na azt nem mondanám, kényszer ivás volt, gyorsan lehúztam :)
De tény, klasszisokkal jobb a sörnél :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


nici nem úgy sír mint mikor éhes. egyébként tegnap 580 millit evett meg összesren... :shock: 3 hetesen :lol: és 3600 gramm volt tegnap fürcsi előtt :)

Kép Kép
szõlõ
 
 


Szőlő, az szép mennyiség :) Grat :)
Mi 3360grammosak voltunk tegnap :) Barbi 500 körül eszik egy nap, szóval nagyon szépen beindult Ő is, kezdi behozni a kezdeti lemaradását :) (már 430-at hízott a legkisebb súlyához képest :))

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Mi 3070-nel hoztuk haza, egészen szépen hízik :)

Szopiztunk ma is egyébként, hááát..... Mit mondjak.... Nem értem a hisztit, mert már tökügyesen kapja be de folyamatosan feszíti ki magát a kezemből, 5 perc alatt úgy leizzadok, bazierős ez a gyerek :lol:

Kép Kép
szõlõ
 
 


Szőlő: nem lehet, hogy neki nem kényelmes az a póz? Nálunk Julinka akkor csinál ilyesmit.

Vicces, hogy sok szempontból most aggódósabb anyuka vagyok, mint az elsőnél :? ma felhívtam a gyerekügyeletet. ugyanazzal a kérdéssel, amit ide is írtam -egyszerűen nagyon aggódtam, olyan forró volt a kicsi teste és olyan pilledten aludt :cry: gondolom, örülhettek a hívásomnak, meg persze ugyanazt mondták, amit Szőlő is írt meg amit sejtettem (fürcsi+víz-itatás, többszöri szopi,ha kéri), de most úgy megnyugtatott. Más is van így vele, hogy esetleg többediknél pánikolósabb?

Nici: nagyon aranyos a szőnyeg, biztos előbb-utóbb odalesz érte -tényleg, Szandi nem akarta "kipróbálni"?

Kép Kép
celesztina
 
 


Bocsánat, ha esetleg valaki nem szereti az ilyen témát...

7kincs,
a megoldás engem is érdekelne :cry: :cry: :cry:
nálunk elkezdődött hogy naponta vagy 2 naponta tud csak kakilni. a hasa felpuffad, és Dani sír. tegnap már nagyon ki voltam...Semmi nem volt jó neki. Aztán levetköztette apja meztelenre, kicsit a fenekét (luknál) is megsimogatta és akkor elindult az aranysárga áradat. Rengeteg...és csak jött, jött, jött...mi örültünk, Dani mosolygott. Utána végre kicsit aludt is...
Szerencsére ma reggel is jött egy nagyobb adag belőle...Így remélem ma nem lesz (nagyobb) sírás.
nincs recept. Most ez jött be. Máskor nekem az jött be, hogy adtam neki gripe watter-t, aztán "repülő póz", aztán félig dölve lefükdtem, őt meg a hasamra raktam (hanyatt). Utána nagy kakilás...De hogy ettől volt-e? 2x működött...
Csak azt nem értem, hogy az emberek akkor erőlködnek ha kemény a végtermék. Ő meg rengeteget erőlködik, vörösödik. Aztán folyadékként folyik ki...

Szőlő,
nálatok milyen gyakran van a pelusban kaksi? mert nálunk most ez miatt van a sírás...

Kép
1bambi
 
 


Nekünk szerencsére elég sok kaksi van egy nap. Leglább 3-4-szer, de nem számolom. Azzal szerintem nincsen gond.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Bambi - Sajnálom ezt a kaki dolgot :( biztos feszíti őt ezerrel :( Mert most aztán már tényleg sokat esznek .. jobb lenne neki napi 1-2-szer megkönnyebbülni.
Alíz ugye egyidős vele és naponta 4-5-ször kakil :shock: :shock:

Szőlő
- Mitől lehet nyűgös Mazsilány? Biztos a meleg .. Alíz is nyűgöske, de nem nagyon sírós .. csak nem annyira van el egyedül .. terelni kell a figyelmét a melegről, meg hogy izzad a háta akárhova is fektetem :( :roll: :roll: Sűrű pózváltás .. háton-hason-ölben .. és akkor nem melegszik be, és nem húzza fel magát ..
Van itthon vagy 30° a lakásban ..

Most 7 órát aludt éjjel (9-től 4-ig), majd persze nem akart visszaaludni csak 5-kor, de aludt 9-ig.
És ma eddig minden evésnél (4,9,12) 100 g fölött evett :)
És 9 és 12 között olyan jól elvolt, hogy végre befejeztem a Coelho könyvemet :lol: :lol: :lol:
Mehetek venni másikat :D :D

Kép
szösszenet
 
 


1bambi
sajnálom,hogy veletek is ez a gond :(
a kaki nekünk is folyékony, mindenki azt mondja nem kell naponta kakilniuk..én sem ragaszkodom hozzá,de bántja és kinlódik ki kell jönnie, ma még szinte nem is aludt, mindig cicin lenne mert az megnyugtatja persze a pocak meg telik és mire jóllakik jön a sírás és így tovább aztán a kajáért sírt aztán meg a fáradságtól...pedig eddig evett aludt olyan jó baba volt, 2-3 napja van ez :cry:
pelus nélkül szeret lenni,tornáztatom stb, eddig arra pukizott ma már nem :cry:

köményből mennyit lehet neki adni :?:
Vendég
 


Hello,

klarka, gyönyörű a kisfiad :)

celesztina, én nem adok pussz vizet. A tejcsi eleje, pot azért híg hogy oltsa a szomját. Nagy melegben ezért szopiznak ált. sűrűbben...szívnak pár szomjoltó kortyot. :)
Ha nagyon meleg van, majd egy langyos, hűvös textilpelussal törölgetem :)

nici, klassz a játszószőnyeg. :)

Bambi, esetleg szélcső? Az pont erre való... az a baj hogy ők még nemigen tudják szabályozi a pospi záróizmait...és van hogy a hasfájás alatt szorítják össze ezerrel...nem tud kijönni a kaki, ettől mégjobban fáj a pocak. Ilyenkor a szélcső segít, kiengedi a gázokat és minden egyebet, és a hasfájás is jelentősen enyhül :)
A hőmérővel ellentétben nem veszélyes, és nem szokhat hozzá a baba...

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Bambi: nálunk pár napja ugyanez a gond (vagyis most már egész jól megtaláltuk rá a megoldást)! Erőlködött, vörösödött, nyögödt, de nem tudott kakilni és emiatt csak sírt! Ami nekünk segített: kap egy kiskanál espumisant, amikor látom, hogy szenved, aztán egy 5-10 perc múlva az ölembe ültetem (rendes ülő pózba, mintha a WC-n ülne :-)), felhúzom a két lábát és olyankor sikerül neki és megkönnyebbül!
Próbáljátok ki, hátha!

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Bambi: nálunk is hasonló a helyzet abból a szempontból, hogy erőlködik, kicsit vörösödik aztán jön a pukival együtt (nem lehet, hogy a puki miatt nem tud könnyebben kijönni?) és aztán folyékony nagyjából. De ő is többször kakil egy nap (sok kicsi sokra megy alapon)

Szössz, Szőlő: nálunk is nyügi volt a meleg miatt, csak most nem tudok csak vele foglalkozni, de szerencsére a hálóban van légkondi, most ott alszik békésen (és párom is lassan hazaér)

Csöppke: köszönöm az infot a vízről, akkor elég ha sűrűn szopizik? Mert én sem szeretnék neki vizet adni ha nem muszáj és amíg van elég tej.

Kép Kép
celesztina
 
 


Kakilás: Bogi is nagyon tud erőlködni, ha kakil vagy pukizik, sokszor sír is olyankor, vagy volt már olyan, hogy visított! :shock: Én olyankor hasra fordítom, hordozgatom, a lábát tornáztatom, de sokszor akár több óráig is eltart ez a nyűglődés. De megfigyeltem, hogyha alszik, akkor minden gond nélkül kijön, még csak el sem vörösödik.

Celesztina: Nekem azt mondta a doktornő, hogy elég, ha sűrűn szopizik, mert az a tej, ami a szopi elején jön hígabb, vizesebb, mint a szopi végén jövő, ami pedig zsírosabb, tartalmasabb. Tehát, ha gyakran szopik, pont a hígabb, vizesebb tejet kapja, ami kell neki ilyen melegben. De persze te tudod, hogy adsz-e neki vizet vagy sem. Nálunk szerencsére nincs 27 fok, elég jó itt a hőszigetelés, 23-24 fok van. Bár még így is izzad kicsit, gondolom, akkor egy panelban mi lehet a helyzet!

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Nyűgösségről: Ma nagyon nyűgös volt már hajnaltól Bogi, azzal kezdődött, hogy 1-kor szopiztunk és akárhányszor betettem a kiságyába, hogy végre aludjon, mindig felkelt, aztán annyira elfáradtam, hogy elaludtam, így velem aludt a gyerek, tudom, nem helyes, de kimerültem teljesen. Aztán fél 5 körül felébredtem, meg is ijedtem, hogy összenyomtam esetleg, de persze nem, és letettem a kiságyba. 10 perc után viszont szinte felpattantak a szemei, és ismét mellre tettem (ki tudja, meddig és mennyit szopott, mert ugye elaludtam). Mikor már jóllakottan elaludt, vissza akartam rakni a kiságyba, de jöttek a hasi gondok (10-20 perc alvás után), így próbáltam tornáztatni, Espumisan, stb. Jó hosszú nyűglődés után újra szopi, büfi, kis alvás, újabb nyűglődés jó sokáig, és ez ment egészen délig! Most már egész nyugis, a hasikáját sem fájlalta, én viszont egy hulla vagyok! 100 %, hogy a nagy meleg ennek az oka. És nálunk Bambival ellentétben van kaki mindig bőven, csak iszonyúan megküzd érte!

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Szőlő: Szép súlyú már Mazsi! Mi 3700 grammal jöttünk haza, semmit sem fogytunk, de nem is híztunk. Viszont most nem értem, mert a mérleg szerint 4500 grammos Bogi. :shock: Ez lehetséges? Nekem elég soknak tűnik ez a hízás! Bár igaz 80-100 grammokat eszik szopinként, és elég sokat szopizik egy nap. De hogy ennyit hízzon!

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Nyűgösség... hát én kb a megőrülés határán vagyok most.... Liza egyfolytában cicin vagy kézben lenne, ahogy leteszem üvölt.... a két nagy meg nyúz, éhesek, szomjasak, le akarnak menni stb...
Pedig már pótlást is adtam lizának, szóval most full jólakottan kéne aludnia, de nem....vagy front van, vagy nemtudom...de ennél melegebb is volt már nálunk, akkor nem volt gond...

Ettől függetlenül most lesz az hogy veszünk egy klímát... én ezt nem fogom bírni....
(mármint a meleget :))

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?