Új privát üzeneted érkezett!

Andi, nagyon köszönöm szépen. Nálunk is kb. ugyanezek az időpontok. Legfőbb ideje annak a rizsnek! :-) Jól látom, hogy szopi már nincs egyáltalán? Még egy kérdésem lehet: milyen tápszert és mennyit eszik Zsófi?

Bocs, hogy ennyit kérdezek, de az evés és a kalóriaigény központi kérdés lett... Ma is fél 6 óta nem aludtunk, éhes volt! Pedig a foga már nagyjából okés, ma reggel már ordítás nélkül hagyta, hogy megtapogassam a két kis recéjét. Éjjel 3x felébredt, de szerintem a meleg miatt. Utálja, ha melege van, és sajnos a panelház éjjel elkezdi visszasugározni a napközben begyűjtött hőt. Ablakot meg nem lehet nyitni, mert este 10-ig és hajnali 4-től nagyon nagy a zaj az utcáról. :(

Ildi, szopizik még Lillu?

Kép
waterlilly
 
 


Ja igen: este kilenc fele alszik el amúgy, és hat fele szokott felébredni, akkor közénk teszem, és fél nyolcig-nyolcig még megy a szunya tovább :)
Szopi nincs, másfél hete lemondott róla... akkor már egy hete nem nagyon szopizott, rágcsálta, kiköpte, és inkább az ujját szopta :? Én meg erőltetni nem akartam...

Reggelire Sinlacot eszik, az tej- és szójamentes pép, vacsira pedig Similacot, de abból több mint három decit benyom :shock:
Vendég
 


Igen Lilly, Lilla még szopizik! :oops: :D
Kicsit vegyes érzelmeim vannak ezzel kapcsolatban.
Egyrészt örülök, mert neki is, nekem is jó, elég sok helyen olvastam, hogy bőven egyéves kor felett is ajánlják.
Másik részről kistesó projekt így sajna sehol. Plusz így a szabadság, elmenetel, ügyintézés, más vigyáz rá kérdés is elég nehéz.
Tegnap óta próbálom megvalósítani a déli szopi elhagyását. Kíváncsi vagyok, hogy sikerül. A cél az lenne, hogy 8 és 18 között ne legyen szopi. Ez a második dolgot teljesen megoldaná, s talán növelné a kistesó esélyt is. A reggel és esti szopit nem lehet még Lillutól elvenni, nagyon igényli, másfelől még szeretnék neki én is egy kis időt adni. Én július-augusztusra tevezem a szopi elhagyást megvalósítani. Kíváncsi lennék Lilla mit gondol erről. :roll:
Egy esetleges terhesség mellett újra gondolnám a dolgot, vannak kétségeim, hogy a szopi és a babavárás menne-e együtt.
Mivel azonban erről nincs szó :( , marad a szopi.

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 

 
 

Ildi, megértelek :? Én azzal vigasztaltam magam, amikor nem kellett neki többet a szopi, hogy akkor a kistesó-dolog indulhat. Persze örülök, hogy magától hagyta el, de úgy terveztem, az esti szopi megmarad egy éves koráig. Anya tervez, Zsófi végez :lol:
Vendég
 


Ildi, még annyi, hogy Neked legalább már megjött. Nekem még mindig semmi...
Vendég
 


Hát igen, kíváncsi vagyok, Lilla hogy dönt majd.

Lilla kb. ennyi idős volt, amikor először megjött nekem, mint most Zsófi. Nem mintha azóta lenne valami eredmény... :wink: amilyen mázlis vagyok, majd pont nyaralásra jön meg, akkor persze nem fogom ennyire élveznia dolgot. :shock:
Na mindegy.

Dokim szerint fő a türelem, nem vagyunk elkésve. Azt mondta, hogy szerinte jó az a szopi Lillunak és a szervezetem még ezzel jelzi az agynak, hogy nem kell kistesó, mert itt van még egy gyerek, akinek szüksége van rám.
Azért viccesen megjegyezte, hogy ne tekintsem kárbaveszett estéknek a gyerekgyártós napokat, legalább jól szórakozom és még egy baba is lehet belőle. :lol: Ez egy kicsit szarkasztikus így, de a doki szájából viccesebben hangzott.

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Ildi: Tényleg gyorsan repül az idő...Épp most számoltuk, hogy még kétszer megyek dokihoz, aztán már jönnek a CTG-k :) Onnantól pedig már akármikor jöhet a baba is :)

Lamme: Köszi szépen a kupont! Tegnap megkatuk!
Én viszont elnézést kérek, de még nem jutottam el postára. :oops: Hétfőn, mikor a dokihoz mentem épp útba esett egy, reméltem, majd ott feladom. De már be volt zárva, mikor odaértünk... :(

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


ildi: mi a baj a kölessel? én most azt adom minden nap a gyümölcsbe...ez gond lehet?? :shock:
Vendég
 


Sziasztok!

Panndi, Kutyfül: Megérkeztek a kuponok, köszönöm szépen!!

Eperke: Semmi gond!! Ráér!!

Lilly: Niki elég furán áll hozzátápi ügyben. Valahogy egyre kevesebbet szopizik :( Reggel és éjszaka (egyszer) szopizik úgy istenigazán, napközben és este meg csak úgy ímmel-ámmal, úgy vettem észre, hogy ezek is inkább lelkileg kellenek neki. Szerintem tipikusan az a helyzet állt elő, amit szoktak is írni, hogy minden fontosabb és érdekesebb a szopinál. Tekereg, vigyorog, dumál, elfordul, stb. De ez a hirtelen szopicsökkenés néhány napja kezdődött. Gyümöcsből eddig mindent jóízűen megevett (én az almán kívül eddig csak üveges gyümiket adtam neki :oops: ), a husis kajákat is egyre nagyobb kedvvel fogadja. A zöldségeket nem csípi. Lehet kövezni, de én egyelőre üveges kajázom... Tejpépet napi egyszer eszik, fürcsi után vacsira (ezután van még egy lefekvés előtti szopi). Én nem úgy tekintek a tejpépre, mint Babett, hogy tápszer, hanem tejbegrízként :D :D
Jövőhéten megyünk méretni, majd megkérdezem a védőnőt, hogy mi a véleménye erről a helyzetről. Mivel Niki igazította így a dolgot, így nem hiszem, hogy probléma lenne és aggódnom kéne.

Alvás: Kb. 3/4 8-tól alszanak a lányok, és néhány kivételtől elkintve 1/2 8 körül kelnek. Éjszaka egyszer szopizik Niki :D Azt vettem észre, hogy minél előbb kéri az éjszakai szopit, annál tovább alszik reggel :o :D Most éjjel pl. már fél éjfélkor!! Erre aludt 8-ig!!! Általában fél 3-fél 4-kor szokott. Ha viszont már csak 5 körül kel szopizni, akkor szinte tuti, hogy 6-fél 7-kor indítja a napot :?
lamme
 
 


Lamme, nem kövezek, mert én is üvegeseket adok! :lol: De megvan a szent elhatározás, hogy nyártól (ajjajj, már csak pár nap) hétvégén elmegyek piacra, és főzögetek sk. is. Ti milyen tejpépet esztek?

Ma voltam tanácsadáson, akartam volna tejpépet íratni, erre azt mondta a dokinő, adjak este is főzit Esztinek! Tök jó! Csak egy bibi van: nem eszi!!! :shock: Szóval rendeltem a neten rizskását meg rizskrémet, és azzal fogom dúsítani a délutáni gyümit a la Andi. 8-9 hónapos korban meg bevezetem a savanyított tejtermékeket, és akkor adok normál tejpépet is, ha még kell.

Amúgy Eszti 72 cm és 8800 gramm. :shock:

Kép
waterlilly
 
 


Anett, Eszti szép súlyban van :wink: Helyes, helyes!

Amíg Zsófi csak keveset evett egy alkalommal, én is üveges kaját adtam, most változó, hol főzök, hol üveges kaja, illetv sokszor az üvges kaját dúsítom. Én pl utálom a sütőtököt, Zsófi szereti, d én a szagát sem, ezért abból mindig üvegeset kap.

Néha Zsófi sem eszi a főzeléket, pl tegnap nem akarta enni, de kicseleztem ám :wink: Elővettem a gyümölcsöt is, és adtam neki egy kanál főzeléket, egy kanál gyümölcsöt. Így felváltva megette az egész adag főzeléket és az egész adag gyümölcsöt :shock: (Ez utóbbit igaz uzsonnára szántam, de hát megint csak magamat tudom ismételni: Anya tervez, Zsófi végez :wink: )

Ellenben most már ébren van, és tök friss, és nemrég kelt, és már pakol, és én még alig látok ki a fejemből, és nem tudom, hogy ő hogy csinálja :roll: Álmos vagyok :(

Ma megyünk anyuékhoz, és csak vasárnap jövünk haza :)
Vendég
 


Hát én egyenlőre itthon főzött kosztot adok, gyümölcsből is sajátot. Persze ezen is lehet vitatkozni, mivel én nem bio gyümlcsöket vásárolok. Szóval, lehet, hogy jobb a bio üveges. Ha vmiből van bio a Spraban (pl répa), akkor azt veszem, amúgy meg a rendeset, amit magunknak. Biztos ez sem a tuti jó, de ez van. Egyenlőre nem találtam piacot a közelben. Mondjuk nem azért főzök, mert olyan jó és annyi időma van, de nekem az üveges gyümölcsök pl nagyon műízűnek tűnnek...nem ízlenek. Főzelékből már találtam jókat. De azokat arra tartogatom, ha a saját koszt nem jön be, mert akkor "B" verzió az üveges kaja. Amúgy egyenlőre nem sok idő főzni vmit, és általában 2-3 adag kijön belőle, az meg hűtőben eláll. A gyümölcsöt összeturmixolni sem nagy kunszt, kb 2 perc. És olyan finomak, igazi gyümölcs ízűk van.
Lamme: igazi tejbegrízt már én is adnék... :lol: azt én is megenném, majd dupla adagot csinálok Botinak... :wink: És vmikor majd mi is kipróbáljuk a tejpépet, van itthon egy dobozzal, úgy kaptuk...vaníliás, grízes vmi...
Lamme: Te aztán nem panaszkodhatsz alvásügyben.. :lol:

Mi holnap lehúzunk a Balcsira, és kipróbáljuk a medencés fürdést, ha ilyen idő marad. Hát kíváncsi leszek, hogy milyen lesz...
Vendég
 


Babett: Balcsira hova? :) Mi pár napja medencézünk, nagyon élvezi, megmutatotom :lol:

Kép Kép
Vendég
 


hát ez nagyon ÉDES!! most épp ezen dilemmázom, hogy milyen medencét kéne ma venni. Aminek van teteje, vagy sem, ilyet pl még nem is láttam, hogy egyből játékok is vannak rajta. Olyan, mint egy tornászó. Ez tetszik!
Úgy látom ez elég sekély, jó ez? Ti is belefértek, ha játszani akartok vele? Mondjuk Boti még ülni sem tud, így nem tudom mennyire fog majd ez bejönni, de remélem nyáron csak ül már...

Csopakra megyünk Szerencsések vagyunk, mert Anyósomék Veszprém mellett laknak, és Csopakon van nyaralójuk, ott élnek egész nyáron. Így gyakorlatilag minden hétvégén - ha más progi nincs - akkor ott vagyunk. :lol: Naygon szuper hely, jó a strandja, és egy köpésre van Füred meg Tihany, ami szerintem az észeki parton a legjobb helyek.
Vendég
 


panndi: és mivel kened Zsófit és hányszor, ha kint van, vagy pl fürdik?? tegnap alig egy órát voltunk kint délután 4kor, és már meglátszódik a zokni helye... :shock: pedig 50 faktorossal kentem be...
Vendég
 


Mi Siófoka megyünk haza, az sem rossz :)
Babé 50 faktorossal kenem, mielőtt kimegyünk, bekenem, nem égett le még.
Mi nem férünk be mellé, mellette szoktunk ülni, ő meg hol kimászik, hol bemászik. Ezért jó, hogy sekély, mert így tud közlekedni ki-be :) Ezt a medencét húsvétra kapta anyuéktól, és nagyon szereti. A játékok csipognak meg sípolnak rajta, nem unatkozik benne :lol:
Vendég
 


Sziasztok, mi is itt :lol:

Barna 2 napja úgy kúszik mint az őrült, úgyhogy már nem tudok mellette leülni gépezni, mert rögtön ott van és azt csinálja, amit nem kéne :lol:

Kaja: én is főzök mint Babett, tényleg kb. 10 perc. De már kapott üveges kaját is. Mindenhol mást írnak, hogy mikortól mit lehet adni :? Most pl. a patika magazinban olvastam, hogy epret is lehet adni gyugodta, Szóval legyen az ember lánya okos :?
Viszont Pár napja nem nagyon eszik, remélem csak a meleg miatt van. Nálunk is az van, mint Lamme nálatok, szopi helyett nézelődik, forog, tornászik, szóval minden mást csinál.

naptej: Én is 50-es Vichy-vel kenem, mielőtt lemegyünk. Meg magamat is :lol:

Lamme: Ez megnyugtat, hogy még Niki is kel éjjel enni. Azt hittem csak nálunk van ez. Bár ma nem kelt, így megvolt az első átaludt éjszaka, este 9-től reggel 1/2 7-ig!!! :wink: (Igaz csak Barna aludta át, én szenvedtem, mert a melleim már nagyon fájtak.. :? )

Panndi: Most, hogy Zsófi már nem szopizik el is állt a tejed? Nagyon édes ZSófi a medencében :lol:

Eperke: Mikorra vagy kiírva pontosan?

Barna is kapott a nagyszülőktől egy medencét. Én ilyen picit szerettem volna, mint Zsófinak van, erre vettek egy bazi nagyot :? :lol:

Lilly: Eszti sem aprózza el! :wink: Jó súlyban van, Ő is jó nagy csajszi!

KépKép
kutyfül
 
 


Hááát, nyomásra még pár csepp akad, azért remélem nem maradok így örökre :lol:
Vendég
 


MEDENCE: szóval akkor jobb az, ami alacsony? na, ezt jó hogy írtad PANNDI! és gondolom minden nap új víz, az sem mindegy, hogy mennyit kelle engedni bele...

kaják: én sem tudom mit adja és mit ne. Egyik barátőm is korán adott epret, de lepasszírozta, és semmi gon nem volt. Mondjuk erre vagy allergiás egy baba, vagy nem...nem? én ettem tegnap, de nem volt ma reggel szerencsére hatása...

eperke: és mik a nevek? még mindig nem tudom fiú vagy lány...vagy átugrottam ezen az infón?

Panndi: és Zsófi mennyit van el a vízben? pelus nélkül van, ha jól látom...kell egyáltalán fürdőruha egy ekkora gyereknek? kellene vmi a strandra azért, nem? Én nem szeretem, ha strandon fütyivel meg puncival szaladgálnak a gyerekek. Nem hiszem, hogy megsül egy kis nadrágban. Ti hogy csináljátok a nyáron? (na most nem az otthoni kerti pancsira gondolok, hanem nagy tömegben)
Vendég
 


húú, Barnus meg nagyon ügyes, hipergyors mindenben!!
Vendég
 


Kutyfül!
Barna tényleg nagyon ügyes!

Lilly!
Hát Eszti nem semmi, majdnem akkora mint Lillu. :D

Panndi!
Ezt a medencét mi is irigyeljük, én is fogok egy hasonlót nézni Lillának.

Főzni vagy nem főzni kérdés.
Én általában főztem, persze nekünk is voltak elfoglalt napjaink, ekkor üvegeset ettünk. Én néha még most is örömmel venném, ha enné, de nem igen akarja. Amúgy én sem ellenzem ezeket a kajákat.
Mondjuk ezek a 8 hós-1 éves kaják valahogy nem jönnek be Lillunak. Mi eddig Kecskeméti fanok voltunk, de ezekből valahogy olyan rossz ízű az összes, ki fogunk valami mást is próbálni, eddig még a nestlé vált be valamennyire.

Napok óta Lilla sem eszik rendesen. :D Estére már nem tudom a babafőzelékeket odaadni, mert kb. olyan arccal köpi ki, hogy anya ezt a hülyeséget komolyan gondoltad? bezzeg a vajaskenyér lecsúszik. :D

Babett! Strandra én sem szeretnék meztelen csókát vinni. 8) Én eldobható úszópelus ill. a babausziba használt úszógatyóval tervezem a dolgot megoldani. Már gondoltam egy kis napozós fürdőruhára, de a férjem szerint peluson hülyén néz ki. Amúgy a babuszis gatyó tök aranyo, szép a színe is.

Hűűű jó hosszú lett.:) :D meg egy kicsit nyakatekert. Jó, hogy a főnököm nem ez alapján nézte az íráskészségemet. :lol:

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Babett!
Fogalmam sincs mi a baj a kölessel :oops: , én is megvettem a Holles cuccot, mert azt 4 hóstól ajánlják, Lilla meg volt vagy 7-8, de a doktornénink szerint az csak 1 éves után adható. Pedig ugye az nem glutén. Nem baj, most majd megesszük. :D
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Panndi: Szupi ez a kis medence!!! Nekünk is hasonló van, csatolok képet :D Mi is elővesszük lassan :D

Lilly: Egyelőre csak gluténmentes tejpépet adok Nikinek. Ami a kedvenc, az a Nestlé riszes tejpép, de szereti a sárgabarackos Mildipép tejberizspépet, meg kapott Milupa vaníliásat is. Úgy csinálom, hogy kétféle van megbontva, és egyik nap az egyikből, másiknap a másikból kapja a vacsit. Már várom, hogy adhassak neki sztracsatellásat és kekszes-piskótásat (Milupa), mert azok nagyon fincsik :D:D

Glutén: Amikor áprilisban volt itt a dokinőnk Vivi miatt, akkor mondta, hogy előtte néhány nappal volt egy konferencián, ahol elmondták, hogy a legeslegújabb kutatások szerint a SZOPTATOTT babáknál már 8 hósan bevezethetőek a gluténtartalmú ételek, mert így a legkisebb az esély az allergia kialakulásának. Tököm tele van attól, hogy mindig változnak a vélemények..........

Babett: Mi Vivivel tavaly voltunk csak nyilvános helyen pancsolni (Balaton), akkor volt kb. 20-21 hónapos. Én bár szeretem, ha meztelenül rohangálnak, úgyhogy nem értem miért, de mégis adtam rá úszós pelust :D Bár semmi értelme nem volt, mert félt belemenni a vízbe :shock: :D

Napszúrás, leégés: Én tavaly a strandon Vivire ún. légiós sapit adtam, aminek hátul van egy cappy-je, tudjátok egy anyag, ami megvédi a nyakát és a hátát a leégéstől. Szerintem nagyon hasznos. Mi egyszerű DM-es babanaptejjel kentük, kenjük őket, és eddig még nem volt leégés.

Köles: Vivi a mai napig imádja a kölesgolyót :D Kb. 9-10 hós kora körül adtunk neki először, de már nem emlékszem pontosan, lehet, hogy később :oops: Egészséges és olcsó :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2010.12.31 22:04-kor.
lamme
 
 


Ja, a medencés kép a régi szobában készült, mert aznap vettük, és hirtelen ott próbáltuk ki :D Mondjuk sajnos emeleten lakunk, nincs kert, terasz :( de az erkélyre is kifér szerencsére, úgyhogy az az igazi helye :D
lamme
 
 


Lamme, épp akartam írni, hogy jól látom, hogy szőnyegen medencéztek? :lol:

Jaja, de kis cuki volt ez a Vivi! Légiósnak is aranyos!

Én is DM-es sundance naptejet használok, 25-ös faktorút. Mondjuk Eszti utálja a napot, szóval napernyő mindig játszik séta közben. Ha meg ne adj' Isten kilóg a lába a napfényre, behúzza, de komolyan!

Lamme, én is vettem Nestlé rizses tejpépet, de nem mertem még adni, mert hogy sovány tejport tartalmaz. De azt hiszem, túlóvatoskodom ezt a dolgot! Ma voltam a barátnőmnél, az ő kisfia 1 nappal fiatalabb Esztinél, megbeszéltük, miket eszik, hát nagyjából azt, amit én 2-3 hónap múlva akarok bevezetni... :shock: Látni, hogy 2. gyerek, és az anyuka már tapasztalt dzsungelharcos. Meg már neki van 4 foga. (A kisfiúnak, nem az anyukának! :lol: )

Mondjuk apósom a hétvégén dobos tortát akart adni Esztinek, na az egy kicsit meredek. :lol: Merthogy úgy nézte a gyerek, na, csak egy kicsit, a tésztájából... :shock:

Kép
waterlilly
 
 


Egy ilyen légiós sapit szerintem Lillunak is szerzünk, Vivi nagyon édes benne!

Nálunk anyósom szerint kért Lilla csokis nápolyit. :shock: Mondjuk nálunk a kedvenc szöveg:
Én úgy adnék Neked, de anyád nem engedi. :lol: Pedig férjem sokkal jobban haragszik ezért a "törvényen kívüli adok egy kis ezt meg azért".
Pedig Lillu tényleg nem egy sóvárgó típus.

Igen, a glutén bevezetésére én is 4 verziót tudok:
6,8,10, 12 hónap... Mi 10 hónaposan próbáltuk egy-két babakekszes kajával.

Lilly!
Nekem is van egy ugyan ennyi idős gyerekes, de már második lurkós anyuka... Na Emma is kenterbe ver minket mindenféle dolgok evésével. :D

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Szerintem nyáron mi is úszópelusozunk majd.

Ildi, ez az "adnék, de anyád nem engedi" szöveg nálunk is ismerős :lol:
Vendég
 


hát én most már adom a kölespépet, mi baja lehet tőle? 4 hós kortól ajánlott, és nem gluténos...tényleg mindenki mást mond....

Tegnap kipróbáltuk a tököt krumplival, és csodák csodájára szó nélkül befalta Botond... :shock: Pedig elcsesztem, mert én hülye magostól főztem meg, és utána már nem tudtam kiszedni belőle. Mondjuk új tök volt, így teljesen puhára párolódott a belseje is. Összeturmixolva meg már teljesen el is tűntek a magok. Remélem semmi baja nem lesz tőle. Ugye ehető a tökmag...??? :shock:

aranyosak ezek a medencék, tegnap nem sikerült megfelelőt vennem, de majd ma a Balcsin remélem találunk :lol:

mindenkinek jó hétvégét
Vendég
 


"Én úgy adnék Neked, de anyád nem engedi."

Hú, hát ez nálam kiverné a biztosítékot!!! :evil:

Kép
waterlilly
 
 


Hát ez az"én adnék, de anyád nem engedi" nálunk is minden hétvégén elhangzik apósom/anyósom szájából.. :? Most ugye az eper van terítéken...Ja, mikor előbújtak Barna fogai anyósom rögtön háztartási kekszet akart neki adni, hogy az jó a kis fogának :lol: :lol:

Képzeljétek, tegnap voltam Buena Vista koncerten. Nagyon jó volt!! Mivel 8-kor kezdődött így Barnust korábban tettük le aludni. De úgy látszik a pavlovi reflex működik. Fürdés után már dörzsölte a szemét, hogy ő már álmos (pedig egy órával korábban volt mint szokott). :wink:

KépKép
kutyfül
 
 


LAmme: Vivi nagyon édi a strandolós képeken! Igaz most, hogy már ilyen nagylány, is nagyon szép!

KépKép
kutyfül
 
 


KUtyfül!
Amikor este elmentünk decemberben, mi is ezzel csaptuk be Lillut. :D AAA de jó lehetett.

Babett!
Szerintem nem lesz semmi baja Botinak, attól a kevés tökmagtól.

Vigasztal, hogy a család nem csak engem kezel szigorú-mindent tiltó anyának. Múltkor meg is lepődtek, hogy a tölcsért megengedtem Lillunak. :D

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Aranyosak a képek nagyon! :D A Panndi féle medencét múltkoriban láttam Intersparban leárazva. Mi is szeretnénk egyet, de nem tudom eldönteni, hogy simát, egy kicsit nagyobbat vegyünk, vagy ilyen játszósat. Nem tudom Zsófit mennyire kötné le, lehet csak útban lenne az a kupola.

Babett: Szerintem sem lesz semmi gond a tökmaggal.
Ha jól emlékszem te kérdezted, hogy tudjuk-e, mi lesz a baba neme. Most nem szeretnénk tudni, és nem is tudjuk. Csak megérzésem van, UH-n sem nézettük meg, mindig mondjuk, hogy meglepit szeretnénk. :) Neveknél még sok variáció van, nem döntöttünk. Lánynévként még Zsófinál az Eszter :) tetszett mindkettőnknek, lehet, hogy az lesz a befutó. Fiúnevek közül pedig az Ádám és Árpád tetszik.
A menzi szerint aug.22. az időpont, de mivel nagyon rendszertelen volt még, így egyelőre az UH által adottat vesszük alapul, ami szeptember 1. Szóval vmikor aug végére-szeptember elejére várjuk.

Strandolás - napozás: Én is úgy gondoltam, hogy az eldobható úszópelus elég Zsófinak. Tavaly is néhány alkalommal abban strandolt. Naptejnek mi is a DM-eset használtuk tavaly is és idén is, én 40 faktorosat vettem belőle.

Megyek lassan, mert mi is indulunk mindjárt a Balcsira, hétvégére. :D
Mindenkinek jó hétvégét!

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Zsófinak is kenyeret akartak adni, de neki még foga sem volt akkor...

eperke: tök jó, én is úgy gondolom ,hogy a második baba neme legyen titok majd :) Aztán ha ott leszünk, lehet, hogy megint másképp gondolom :)
Vendég
 


Én Zsófit sem szerettem volna tudni, de a férjem igen. Neki megmondták, aztán mikor már az egész család tudta rajtam kívül, vki elszólta magát, így megtudtam én is. Úgyhogy most senki sem tudja még. :D

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Én nem bírnám ki, hogy ne nézessem meg a köv. baba nemét! :oops: Bár sose voltam egy türelem mester, Eperke ezért nagyon csodállak. :D

ÁÁÁÁ Lillát tegnap tele tömték anyósék - megnyalatták többek között vele a cukros epret és a narancsot is... nem kommentálom. :D Többet nem mertek adni, mert megláttam és bizti csúnyán néztem. 8)

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ildi: Eper kóstoltatástól én is kiakadtam volna.
Narancsot nem lehet még nekik adni? Zsófi már kb január óta eszi. :roll: Nem túl gyakran, meg most, hogy már vannak friss gyümik főleg nem. De szívesen megette a mandarint és a narancsot is télen, és semmi baja nem lett. Ezek szerint lehetett volna...

Azért engem is furdal a kiváncsiság, hogy ki lakhat odabenn. :D De olyan kevés az igazán nagy meglepetés az életben, most az egyszer ez legyen az. :D

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Én sem akartam tudni Zsófi nemét, a férjem igen, és engedtem a nyomásnak :lol:

Látom, ez az "etessük a gyereket" dolog általános probléma. Nem értem, miért kéne mindenfélét ennie neki is, nem éheztetem. Anyósom is mindig mondja, hogy Jajjjjj, szegény Zsófi, Te meg nem kapsz enni... Én meg mondom, hogy de kap, most evett, nem éhes, csak érdeklődő...
Nem tudom, miért nem lehet megérteni, hogy nem azért nem adok neki mindenfélét enni, mert utálom Zsófit, vagy irigy vagyok, hanem mert jót akarok neki. Elgondolkodhatna az, aki tömné a felnőtt kajákkal, hogy ő miért akar rosszat a gyereknek... Áááá, ez a téma nagyon fel tud húzni.
Vendég
 


Jaj, Andi, de jó olvasni, hogy más is kiakad a "miért nem tömhetem meg a gyereket minden sz@rral?" bepróbálkozásokon! :lol: Legközelebb, ha anyós/após valami nem javasoltat akar adni Esztinek, aggódó arccal azt fogom kérdezni: "Miért akarod megmérgezni?" :shock:

1 éves kora után még csak-csak eltűröm (vagy mégse? na majd még kitalálom...), hogy adjanak neki egy kis ezt vagy azt, de egy 7 hónaposnak miért kellene pl. babapiskótát, háztartási kekszet, no meg dobos tortát ennie?

Eszti is evett már narancsot, ízlett neki! :wink:

Ma s.k. cukkini-pépet kapott, nagyon bejött neki! Úgy örülem, hogy a főztömet eszi.

Andi, képzeld, amióta áttértünk arra az evési rendre, amit Zsófi is követ, sokkal jobban alszik! A gyümölcsös rizspépet (vagy nevezhetjük rizspépes gyümölcsnek is...) nagyon megszerette Eszti is. Pedig ebbe keverem a vitaminját is, és annak nincs valami fergeteges íze.

Kép
waterlilly
 
 


eperke: nagyon kitartó vagy! én nem bírnám ki szerintem, hogy ne kérdezzük meg, pedig olyan izgalmas dolognak tűnik!! de 9 hónapig kibírni....hát azt hiszem ez nekünk nem menne, bár majd a következő babánál talán kipróbáljuk.... :wink:

Ez a beszólogatás engem is teljesen kiakaszt!!!!! :evil: :evil: A hétvégén is ez ment: " nem kaptál eleget Botikám?" "éhes vagy még" " mindenki eszik csak neked nem adnaaaak??" és társai....borzasztó!
Viszont ma Boti evett nagyon kicsi csirke husit alig sózott húslevesből és répát szintén húslevesből. De ez az én döntésem volt egyedül. Csak kipróbáltuk, még nem akarom nagyon a húst nyomatni, talán 1-1x egy héten. Hát nem mondom, nem kellett nagyon erőszakoskodni, hogy megegye... :? kíváncsi leszek ezután majd mit szól a kicsit ízetlenebb cuccokhoz. Remélem nem rontottam el... :shock:

A hétvégén megvettük a medencét, olyan mint Vivié...azt hiszem...
Vendég
 


Lilly!
Nekem ilyen beszólásokhoz nincs merszem, én nyúl vagyok, pedig egyszer-kétszer jaj de megtenném. :lol:

Babett!
Mi is ilyenkor kezdtük el a húst, szerintem nem rontottad el.

A narancsot itt nálunk nem engedték, eddig Lillu még nem kapott. Szóval ezért voltam kicsit dühös. Meg egyébként nekünk van a környéken narancs allergiás kislány, ezért is tartok tőle egy kicsit.
De úgy látszik, a mi doktor nénink magasan a legszigorúbb a táplálási elvekkel.
Nálam a cukros eper verte ki főleg a biztosítékot. Egyrészt az eper miatt, másrészt kiver a víz a cukrozott gyümölcstől - egyáltalán nem akarom rászoktatni. Én sose eszem úgy. Annyi táplálkozási hibát elkövetünk, annyi rossz szokásunk és súlyfeleslegünk van, legalább Lilla ne kezdje ilyen rossz szoktatással az életét.

Természetesen Lilla nálunk is éhezik. :wink: A hurkái csak megtévesztésből vannak. :lol: Ezt a hülyeséget még Anyu is elő tudja rángatni, pedig ő minden héten megy Lillának a biopiacra heti betevőkért.

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Nálunk is megvolt a hétvégi: "Anyától kérj fagyit, én nem adhatok. Éhes vagy még"..megjegyzés. :twisted:
Tegnap megkóstolta Barnus a meggyet. Az első kanálra nagyon elfintorodott, de aztán rájött, hogy ez nagyon fincsi. :lol: Azért almát tettem hozzá, hogy ne legyen olyan vad. Az ebéd szopit hétvégén elhagytuk mi is. Viszont most reggelente nem nagyon kell neki a szopi, pedig ma is átaludta az éjszakát, szóval éjjel nem evett. Kicsit félek, nehogy elapadjon a tejem.

Babett: Te mennyi kaját adsz Botinak egy evésre? (Régen láttunk képet már a Nagyfiúról)


Eperke: Fú, én sem bírnám ki, hogy nem tudjam a nemét. De én is türlemetlen vagyok, mint Ildi :wink:

Ti hány fokos vízben fürdetitek a gyerekeket?
Barnus 2 napja már a nagy kádban fürdik esténként. Nagyon élvezi, megy a pancsolás ezerrel :lol:

KépKép
kutyfül
 
 


Kutyfül! Nálunk Apa engedi a vizet, így nem tudom. :oops: de majd rákérdezek, mit jelent fokban a kellemes meleg vizünk. :D
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Lilly: örülök, hogy bejött Esztinek a napirendünk :lol: Ez a bszólás tényleg 10 pontos :lol: , csak nálunk nem lenne eredménye... :?

Én sem tudom hány fokos a fürdővíz, Apa engedi a vizet, sőőt, mióta a négyszer műtött térdem megint elkezdett fájni, azóta ő is fürdet :D Zsófit három hónaposan tettük át a nagykádba, mert az IKEÁ-s babakád már nagyon kicsi volt, mindig beverte a fejét :shock:

Zsófi narancsot még nem evett, de citromot szokott nyalogatni, szereti :oops:
Vendég
 


Kutyfül: bevallom, én mivel saját kaját adok, sokszor több csúszik le Botinak, mint egy üveges bébiétel. Kb 1,5x. De ez változó.
Most délelőtt pl megevett 2 érett barackot, kb 8-10 szem meggyet és egy kicsit almát összeturmixolva. Ja, és volt benne 2 teáskanál kölespép (holle). Hát még simán bírt volna enni...de hát azért túlzásba sem eshetünk ugye...
Tegnap pl egy-másfél banán+2 barack volt az adag délelőtt. Délután meg ugye zöldség van, abból is minimum egy bébiételnyit eszik meg, de inkább többet. Te a deles kaját váltottad ki először? vagy ez már a második volt??
A meggyet Boti is szereti, eddig mirelitet adtam neki, de a hétvégén szedtünk frisset, így ma azt ette. Jó kis fanyar volt a barackkal is de, ízlett neki.. :lol:
Mi tegnap este - mivel 27 fok volt a lakásban - 34 fokos vízben fürdettük, amúgy 36-37 szokott lenni. Mi még nem fürdetjük kádban, mert még nem tud sajnos ülni, de már kiköltöztünk a fürdőbe, mert ezerrel locsálja a vizet! A hétvégén pancsolt kismedencében is kint, na azt hason nagyon élvezete!! Az a víz még 34 fokos sem volt szerintem...
Vendég
 


Sziasztok!

Háát, most már "csak" 3 hónapot kell kibírjunk. Ha 6-ot már kibírtunk, remélem ez a 3 is menni fog.

Ez a "miért nem ehet ezt-azt a gyerek?" dolog nálunk is ismerős, de azért annyira nem vészes. Nálunk mostanában, hogy már annyi mindent eszik főleg nasival akarják tömni. De én nem szeretném rászoktatni, meg nem is épp neki való még pl madártej és társai. Most hétvégén volt madártej a menüben. Megkóstoltattam Zsófival kaja után, de ebből kiindulva vacsi után is kínálgatták, hogy adjak neki. A másik, amit mondogatnak, hogy vizet adunk inni a gyereknek, nem teát vagy szörpös vizet. Reggelire teát kap, de nap közben végre sikerült leszoktassam róla, úgyhogy amíg cumiból iszik, nem is szeretnék neki nagyon mást adni a vízen kívül. Ezt persze mindig szóvá teszik.

Fürdővizet én sem tudom, nálunk is apa a fürdőmester :D Meg már nem is mérjük, csak megérzésre engedjük. Amúgy Zsófi is már 4-5 hónapos kora óta nagykádban fürdik. Nagyokat pancsol. :D

Babett: Szerintem is pont időben vagy a husival. Mi is ilyen korban kezdtük, nem hiszem, hogy ezzel elrontanád Botit.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Eperke!
Lilla is vízre van szoktatva, szerintem is jó dolog, hogy nem egész nap cukros lötyit iszik a tanulóüvegéből. :D Most már egész jól kezd menni az ivás neki. :lol:

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Zsófi is csak vizet iszik, szereti is :lol: Mi is azt iszunk, így ezt fogja mgszokni (remélem) :D
Vendég
 


nem is a hústól aggódtam, hanem az új és nyilván finomabb ízektől...hát persze a répa is zesebb volt így, mint párolva!

Nálunk is folyton felmerül, hogy miért nem iszik teát a gyerek. Én is vízpárti vagyok, mi is azt isszuk. Csak egy gondom van, hogy Boti egyenlőre nem rajong érte, épp alig kortyol le belőle egyet kettőt. Viszont gyümölcsléből meginna egy egész üveggel is....na ez a nagy dilemmám. Ha elkezdek neki gyümölcsleveket adni (frissen facsartat vagy üvegeset), akkor rá tudom majd később venni, hogy igyon inkább vizet??? már a párom is aggódik, hogy mi van, ha nem elég folyadék neki a napi 3x-i szoptatás, főleg ebben a melegben. Mondjuk azért a délelőtti gyümölcsben is sok víz van, nem? de tény, hogy a főzelék után jó lenne, ha vmit inna.
Vendég
 


Babett!
Lillának is kb. egy hete megy jól az ivás, amióta a déli szopit elhagytuk. Előtte értékelhetetlen mennyiséget ivott. Mondjk ő a gyümölcslevet sem itta jobban, ezért sem erőltettem.
Pedig én is próbáltam üveg pohárból, 3 fajta itató pohárból is, sőt méga cumit is bevettem, de abból sem kellett először neki.
Most az avent itatópoharat szereti, de ebből pár hete még nem tudott inni. :D

Van egy öntudatos egy évesem! csak egyedül hajlandó enni és engem is ő etet. :lol: Azóta tiszta disznóol az ebédlő :cry: , de legalább fejlődik a gyerek. :lol: Mondjuk most egy szót sem szólok, mert letettem az ágyba és 3 perc alatt elaludt. Ilyen még soha sem volt ezelőtt!

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: