Új privát üzeneted érkezett!

[quote="benettke"][ írta:benettkeb]Szőlő!

Gratulálok a szopihoz! Fog ez menni nektek is! Amúgy miket mondott a csaj? Mit kell máshogy csinálnotok? Bocsi, hogy kíváncsiskodok :oops: , de nálunk ugye mindent rendben talált...és mégis...



Nekem a csecsemősök ugye semmit nem segítettek, mondták hogy fogjam meg, de kiderült, azt is rosszul. Szóval egyrészt ezt mutatta meg. Másrészt azt hogy hogyan tegyem mellre. Harmadrészt azért kell baromi nagy türelem, mert valószínűleg az hogy ketten tolták rá a fejét a mellemre a kórházban, nem hagyott benne jó emlékeket a cicivel kapcsolatban.

Negyedrészt ami a legfontosabb és ami miatt ennyire rá vagyok pörögve a szopi témára, de még nem írtam, Szösszenetnek meséltem csak. Mazsi lágyszájpadhasadékkal született, ami hétköznapi nyelven kb annyi hogy hátul a szájpadlás végén az a kis lelógó hiányzik neki, helyette egy kis kapu szerű van. Ez a legenyhébb verziója szájpadhasadékoknak, tehát neki minden csont megvan, csak a lágy rész nem nőtt össze. Ez simán műthető, 9 kilós korában, egyszerűen összehúzzák neki. Voltunk már vele a Heim Pálban, azt mondta a doki hogy egyáltalán nem nagy mértékű egy ahasadék, és semmiféle hátrányt nem okoz neki, egyedül annyi hogy speckó Medela cumisüvegből tudjuk etetni (hosszabb a cumi része hogy rendesen meg tudja szívni), DE a szoptatást ez nem befolyásolja. Ez az amit a csecsemősök nem hittek el, ezért közölték velem hogy nem fog tudni szopni (meg pluszban ugye az is hogy rosszul csinálta), pedig az ottani gyerekorvos is megmondta hogy igenis ez a baba TUD szopizni. Csak mivel én nem kaptam segítséget, neki meg muszáj volt elkezdeni kajálni, ezért fogadtam el a cumisüveges megoldást. Sajnálom utólag hogy nem voltam erőszakosabb, de talán még nem késő.

És nekem a műtét miatt lenne fontos hogy anyatejes legyen minél tovább, még ha kell is pótlás majd, de valemennyit kapjon. Az meg hogy szopizzon egyrészt egyszerűbb lenne mindkettőnknek, másrészt meg az izmok sokkal jobban fejlődnének a szájában, bár eg y cummancs is olyan hogy rendesen meg kell szívnia ahhoz hogy jöjjön belőle a kaja.

Hát ennyi.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Én kipróbáltam a 7-7-5-5-3-3-1-1-et, pont ugyanannyit fejek le, mint 2x20 perc alatt...és abszolút nem növeli a mennyiségét.
Avent 1-es cumi. Mira rendesen fuldoklik, annyira jön belőle a cucc..(Még 1 hetesen kezdte, el is küldtem Apát aBrendonba 0-s etetőcumiért...patkány eladók, rásóztak két db 1-est, amiből persze, bőven van itthon, hiszen 0-s cumi aventből nincs is.... :twisted: ) Szóval, nálunk a babók 5 perc alatt kiszipkázzák az 50-et. (Többet még mindig nem vagyok hajlandó adni üvegből, a többit szívják csak ki a ciciből...én hülye, még mindig nem adtam fel a szopis dolgot :oops: )

Kép
babyteve2
 
 


Szössz: Hát sajnálom a cumisüveg dolgot!

Edina


Kép
medina83
 
 

 
 

babyteve: Ne is add fel! Én is csak max 50-et adok pótlásképpen és akkor sokat mondtam!! A fejős dolog meg szerintem változó! Van akinek bejön, van akinek nem! Próba cseresznye!!

Edina


Kép
medina83
 
 


Nem értem, miért megy vki csecsemős nővérnek, ha ennyire köcsög? És sajna, nem csak ott, nem csak egy, hanem szinte mindenhol ilyenek...A Jánosban is, amikor megkértem egyet, hogy élőben segítsen a két babót egyszerre mellre tenni (képen már láttam, de az rohadtul nem ugyanaz) elviharzott kezet mosni, aztán visszajött egy Ursula-típusú nehézbombázó, aki az ajtóban állva, köszönés helyett közölte, hogy Ja, az magának úgysem fog menni....erre közöltem vele, hogy azért megpróbálnám...persze, nem mutatta meg, arra hivatkozva, hogy amíg nem volt tejbelövellés, nem marad meg rajtam a két kölök...(Az már nem zavarta őket, hogy a tejbelövellés előtt tápszerezték a piciket...ahogy néztem a hazaadási súlyokat, egyik babó sem fogyott annyit, mint páran, akiket nem ítéltek tápszerre....valahol azért mégis vannak normális csecsemősök...summa summárum :D )

Kép
babyteve2
 
 


Sziasztok!

Emi: Boldog 2. hónapos hónapnapot Lilinek!!!!

Atizka: Emma gyönyörű (és a neve is)

Lituka és a többi kétségbeesett mami:
Én 1,5 hetet tudtam szoptatni (szörnyű élmények között a fájdalmak miatt, befeléforuló mellbimbóm van...pihentettem, kentem és elapadt a tejem, sajna közben meghalt a nagyim ez még rátett egy lapáttal. Depis voltam miatta, hogy ennyi volt a szopi, de igenis túl kell és túl lehet rajta lépni. NEM VAGYTOK ROSSZ ANCIK!!!! Én kapok tejcit és azt adom neki, de tápszert is kap (Milupa Aptamil HAPrev)
Aventes cumisüvegből eszünk az elejétől és nekünk bevált. Ma vettem egy Nuk-ot próbaképp és olyan meló abból szívni, hogy vizescumis lesz csak belőle.

Hasfájásra két dolgot adok: Teát: Babamosolya a Herbáriától (szomlyúságra is meg vizet is) + Aloe Vera Activator (Forever Living)

Napvédő krém:
Ti mivel kenitek?
Nekem a Babét ajánlotta a dokinéni.
június 10-én lesz termékbemutatója a Babénak a Sugárban és lesznek akciók, akkor fogom megvenni.

Puszi minden legszebb babónak:)))

Marjan

Kép
marjan78
 
 


Persze, naponta egyszer azért fejek így is, mint ahogy a többi tuti dolgot is eszem-iszom-szedem :D (4 hónapos korukig ellébecolunk így, aztán meg, mivel azért tápos babók is, jöhet a többi kaja :D )

Kép
babyteve2
 
 


Sziasztok!
Csak beugrottam, egy-két dologra reagálok.

Szőlő, gratulálok a szopihoz, csak így tovább! Én azt is csodáltam, hogy eddig ilyen mennyiségeket le tudtál fejni és ilyen szépen fejlődött a baba. Nem semmi macera volt.

Cumisüveg: eddig összesen 3x próbáltuk. Egyszer csak úgy, hogy mi lesz: szomjoltásnak megivott belőle úgy 10 ml-t. Egyszer elmentem egy kis időre, nagymama itatott belőle vele úgy 50 ml-t, nagyjából elfogadta. Tegnap hosszabb időre voltam oda, hagytam itthon 100 ml-t, mert úgyis éhes lesz: állítólag egy órán át üvöltött, mire annyira kimerült, hogy megivott úgy 70-80-at. Mikor hazaértem, utána 2 órán át rajtam csüngött. Nem tudom, hosszú távon mi lesz. Korábban valaki írt mellbimbó formájú itatóról. Leírnátok még egyszer, mi volt az? Nekünk eléggé névtelen cumisüvegünk van, hátha az volt a baj (Bébé confort).

Csöppke, nagyon tetszik a blogod, és hogy így összegyűjtötted pl. a hasfájás elleni "csodaszereket".
Hasfájás nálunk: szerencsére nem rendszeres, de elkel némi segítség. Amit próbáltam: az Espumisan talán használt egy kicsit, talán jobb volt mikor adtam, mint amikor nem, de nem egyértelmű. Az édeskömény teától és a Gripe watertől jókat pukizik, büfög, látszólag megkönnyebbül, de ha esetleg egy komolyabb görcs jön, arra nem használ. Infacolt nem próbáltuk, de a gyógyszerész szerint (gyógyszertárban kérdeztem) dettó ugyanaz, mint az espumisan. Helyettük ő a Sab simplexet ajánlotta: picit drágább, a hatóanyag szintén ugyananaz, de nagyobb mennyiségben. Tegnap volt egy nagyobb sírás, beadtam neki, negyedóra múlva csend volt. Remélem, hogy ez használt.


Sajnálom, hogy ennyien tápszereztek, de az anyaság tényleg nem ezen múlik. A lényeg, hogy szépen fejlődnek a babák és egészségesek. Én nagyon örülök annak, hogy Gerti eddig anyatejes. Bevallom, hogy nekem ez némi elégtétel az után, hogy koraszülött lett. nagyon sokat gyötörtem magam azon, hogy miért kellett ennek így történnie, és sokat aggódtam, nehogy valami baj legyen a születése után. Szuerencsére nem panaszkodhatok. A gyarapodás ugyan nála is lassult, de eddig csak anyatejjel eljutottunk 4480 grammig (ez tegnapi adat). Persze nem tudni, később mi lesz.
Vendég
 


Csöppke elméletileg 2 babóra veszem akendőt, így én is M-eset rendeltem, de az csak tűzoltás, ha elfogy vmi hirtelen, és Tomit sem tudom küldeni, ne kelljen a batárral elindulnom a pusztába...pláne, hogy buszra fel sem fér, de amúgy sem bírnám felrakni :D Itthonra meg egy babó, amelyik éppen randalírozna...(szerencsére együtthiszti elég ritkán van....viszont még akkor is jobb, ha egy rám van kötve, egy meg a kezemben van...szóval, jó lesz ez mindenhogy :D Köszi a tippet! Vhogy a Nandus nem volt szimpatikus, az annyira merev és nem tetszik a mintája sem....ez tök jó, hogy sima... :D

Kép
babyteve2
 
 


Virág, ügyesek vagytok! :D

Kép
babyteve2
 
 


Pici elkiabáltam szopit, utóbbi 2 alkalommal hiszti volt, de ne akarjak mindent azonnal :)

Kép Kép
szõlõ
 
 


tápszerezésről: egy ismerősünknek volt elég teje, de "lusta" (?) volt vagy mi és emellett teáztatta a kicsit (cukros kamillateával) hogy ne szopizzon annyit és hogy legyen olyan etetés amihez ő nem kell :roll: aztán tápszerezte is... no comment. egyetértek, hogy ha nincs tej akkor nincs ennek semmi köze a jó anyasághoz. Amúgy engem is zavart elsőnél a -na, van tej elég?- kérdés, pedig volt elég jó sokáig, mégis ez olyan ... izé
Engem még az idegesít amikor jön anyósom azzal, hogy na akkor ő most megnézi, hogy szopizunk. Nem tudom, ki hogy van vele, de ez számomra intimebb dolog, még a saját anyám is zavarna közben ha nézné mint a moziban...


Anettoo: mi nem a flórba megyünk csípőre, a házidokink az itteni sztk-szerűségbe ad beutalót.Meg oda megyünk uh-ra is és magamnak meg az őrsre kértem időpontot, ott kevesebbett kell várni -még jó, hogy pont kijön a 6. hét mielőtt szabira menne a doki .

Bcg oltásnak meddig is kell kijönnie láthatóan? Launál újra kellett oltani, így ezt nem tudom.

Pumpóka: vicces lehetett :lol:

Marjan: köszi a babé infot -a sugár hozzánk is közel van, ha tudok tuti elmegyek -a babe koszmo elleni sampont már próbáltuk és az klassz. amúgy viszont már vettem a nagynak nivea gyereknaptejet... bár mindig elfelejtem befújni..
Hánykor lesz a babé???


Mi jövő héten megyünk dokihoz, akkor mérni is fogják, kíváncsi vagyok... itthon nem mérem, max 1-2x úgyis csak frusztrálna.
Szerintetek nagy baj, hogy én már egyáltalán nem tudok pluszban fejni? Ma pont mértem egy evését és a 150 ml/kg /napi szopik száma alpján eleget evett, szép kerek lett a hasa is meg bealudt, szóval most elég a tejem asszem, de fejni külön nem tudok...

Kép Kép
celesztina
 
 


Szössz!

Általában szoptatok...már nem mindig fáj...és nem mindig olyan nagyon...fekve szopizunk...sztem így jobb nelünk. Amúgy fejek is naponta max 2x.
Már az is eszembe jutott, hogy lehet csak én vagyok ilyen kényeskedő :roll: :oops:

Nagyon sajnálom, hogy Alíz ilyen kis „csakacici”-s. Megértem a kétségbeesésedet! Nem is tudom mit csináltunk volna, ha a Zéti nem fogadta volna el a cumisüveget -mivel nem tudtam szoptatni a fájdalomtól- már rég éhen halt volna szegénykém.

Szőlő!

Köszi, hogy megosztottad velünk…és bocsi, ha tolakodó voltam :oops: ! Az azért jó, hogy ez a legenyhébb verzió és így simán korrigálható.

Tényleg felháborító amit a csecsemősökről írtatok :evil: :twisted: :evil: !

Nálunk /Uzsoki/ sztem normálisak voltak :arrow: …csak én nem voltam teljesen az :arrow: …ugyanis meg sem kérdeztem tőlük, hogy jól csinálom-e ezt a szoptatás dolgot…én barom azt hittem ez magától jön mindenkinek. A fájdalomra meg azt, hogy ez a normális…most kénytelen leszek még egy babót szülni, hogy jól csináljam már az elejétől :wink: !

Csöppke!

Tudom, hogy a MT csak picit később használható…őszre terveztem beszerezni :P

Babyteve!

Én minden nap csodállak :shock: ! Még fejsz is ??? Szégyellem, de nekem arra csak akkor van időm, ha Uram is itthon van…pedig csak egy babóm van :oops: .


Mamik!


Lenne viszont 2 kérdésem:

- ti hogyan oldjátok meg, hogy szopi után lefejitek a maradékot? Mert ugye utána büfi, altatás vagy játék, néha szükséges pelusozás is…és hipp-hopp eltelik 1-1.5 óra. Utána meg már ugye nem a maradék az amit lefejek :roll: …nem?
- Mit csináltok, ha a babó képes 1-1,5 órát is szopizni? Ha elveszem tőle hiszti van, pedig nem hiszem el, hogy addig kell ennie! Már csak azért sem, mert gyakran „lazsál” közben. Vagy ez csak nálunk probléma :roll: ?

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Benettke,
Június 5-re kaptam időpontot. Rendesek voltak, mert amikor mondtam, hogy szoptatok akkor egyből jelezték, hogy akkor a legkorábbi időpontot adják.

Lili június 3-án kap újra oltást. Már előre félek...

Kép
emi29
 
 


Virág!

Tommee Tippee :arrow: mi a Brendonban vettük.

Szőlő!

Nekünk sem egyforma minden alkalom :? ...majd csak alakultok Ti is!

Celesztina!


Mi az, hogy megnézi hogy szopiztok :shock: :x ???
Engem is max. csak a férjem nem zavar szopi közben...na meg a babó :wink: !
Sztem ha elég neki a tejcsi nem gond, ha nem tudsz fejni! Amúgy én a napokban olvasztottam ki egy adag lefej tejcsit /közeledett az 1 hós ideje/ :arrow: hát, elég carul nézett ki :? ...mondjuk Zéti megitta szó nélkül...na, de Ő kis haspók Berci! Így én már nem is nagyon törekszem lefagyasztásra termelni...max 4-5 adagot vészhelyzet esetére. Ez ciki?

BCG: nekünk is piros kis göb. Állítólag most még ilyen kell, hogy legyen :roll:

Most hogy írjátok már én is kipróbálom milyenek ezek a cumik...

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Benettke, egyáltalán nem voltál tolakodó :wink: Csak azért írtam le mert már kezdtem magm kínosan érezni ezzel a szopi-témáavl kapcsolatban, így talán érthetőbb miért teszek meg mindent a dologért. Igen, szerencsére nem farkastorok (ahol a csont hiányzik), meg nem is nyúlszáj (azt azért láttátok hogy milyen helyes kis szájacskája van a kisasszonynak :D ), ez a fokú hasadék az erről szóló anyagban amit kaptam benne sincs, de azért pár napot keseregtem ám mitta én is. Pláne az elején, nálunk ugye a kaksis magzatvíz miatt azonnal jött gyerekorvos a szülőszobára, így már ott kiderült hogy ez van.

A szitu azért előtetek van hogy éppen megszültem a gyereket, pont ketten turkálnak még bennem hoy a járulékos dolgokat kiszedjék, fáradt vagyok és amúgyis, és akkor megáll mellettem a gyerekorvos azzal hogy "a kislánya szájpadhasadékkal született. 3 hóanpos korában műteni kell." Anyád... Azt hittem elájulok. És akkor másnap erre jött a csecsemősök beszólása a szopiról, megint másnap szintén a csecsemősöknél az egyik nő kijelentette előttem a másiknk hogy jó nagy hasadéka van a gyereknek (mintha értene hozzá basszus), a tejkonyhás nő meg megkérdezte hogy "na és beszélt már a másik anyukával akinek a babájának szintén farkastorka van?" (volt az osztályon pont mégegy ilyen baba). Azt hiszem nem csoda hogy kb 3 órát végigbőgtem.

Mindezek után, mikor már túltettem magam rajta és hazajöttünk, kijött a körzeti gyerekorvos, aki közölte (mint szintén "hozzáértő") hogy nem lesz elég egy műtét, meg a gyereknek fejhangja-orrhangja lesz és gondjai a hangképzéssel. Na akkor megint egy napot bőgtem itthon Anyuval együtt. Mert nekem akkor is alányom lenne ha csak én érteném mit akar mondani és akkor is ugyanennyire imádnám. De nem akarom hogy oviban, isiben bántsák... Már lepergett előttem hogy a gyerek már 3 évesen tök gátlásos lesz és állandóan bátja a többi gyerek....

De aztán elmentünk a Heim Pálba 1 hete és teljesen megnyugtatott a főorvoscsaj és én neki hiszek mert ő ért hozzá! Azt mondta hogy ez a hangképzés dolog hülyeség, persze benne LEHET a pakliban, de ne higgyek el ilyeneket.

Mindegy, vége van, elfelejtettük, most úgy kezeljük mintha tényleg semmi nem lenne (mert tulajdonképpen nincs is, szépen eszik, szépen hízik, érdekes mód a kórházban első pár nap mikro még ugyan nem volt tej de mellre tettem, akkor nem hisztizett a cicin sem....), nekem eszembe sem jut csak ha nagyon sír és belátok a szájába.

Bocsi hogy hosszú volt :oops:

Kép Kép
szõlõ
 
 


Emi!

Nekünk is most lesz az első oltásunk...én is félek...tuti együtt sírok majd Zétivel :oops: :cry:

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Benettke,
nem vagy kényeskedő. Az én cicim is szokott fájni mostanában. Amióta kevesebb a tejem, többet cicizik és már hólyagosra szívta mindkettőt. Kenegetem folyamatosan az avent krémmel, de olyan sűrűn szopizik Lili, hogy már az sem segít.

Én kétszer-háromszor fejek naponta. Reggel büfi után azonnal el tudom kezdeni, mert közben elalszik Lili, délután viszont szólni szoktam az apjának, vagy beteszem a pihenőszékbe. Annak én sem látom értelmét, hogy 1,5 órával a szopi után kezdjek el fejni.
Én nem hagyom, hogy 1,5 óráig cicizzen. Pont a mellbimbóm miatt. Eleinte sokat sírt emiatt és még most is néha hisztizik (főleg, ha rokonok vannak nálunk), de muszáj levennem, mert különben még jobban kihólyagosodna a mellem, az meg nem tesz jót se nekem, se neki. Ha hisztizik, akkor próbálom valamivel megnyugtatni. Énekelek neki, sétálok vele.. előbb-utóbb lehiggad, de van, hogy én adom fel. :roll:

Kép
emi29
 
 


Benettke: Mi is fekve szopizunk, bár már próbáltam ülve is, úgy is megy, de nekem kényelmesebb fekve.

Nekem csak az elején fáj a szoptatás, mikor hirtelen bekapja. És most már egyre kevesebb ideig szopik, ritkábban alszik be közbe! Szerintem javult a szopási technikája, vagy jobban jön a tej, nem tudom. Így sokszor már 20 perc alatt lerendezi a szopit, aztán nézeget, vagy alszik.

Van valakinek itt tapasztalata az Espumisanról? Mi tegnap dél óta "szedjük", kevesebbet sír, de még mindig vannak hasfájós időszakai sajnos (délelőtt 1-2 óra, délután is 1-2 óra). Ilyenkor semmire sem reagál, csak bömböl szinte egyfolytában. Tuti hasfájás az oka, mert pelus rendben, nem éhes (előtte evett, nem kell neki a cici), és semmi egyéb sem zavarja. Van, mikor kakilásnál is sír, de amikor megkönnyebbül, abbahagyja. Vagy még idő kell, hogy hasson az Espumisan? Én minden szoptatásnál 1-2 cseppet adok neki. A büfizésre jól hat, mert kevesebbet bukik, mióta szedi, de a hasikája még mindig fáj.

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Drága Szőlő!

Azért nem semmi amit átéltél :( !!! Ezt a tapintatlanságot :shock: :evil: ! Sőt ez már bunkóság :twisted: ! Felháborító egyesek mit meg nem engednek maguknak :evil: :twisted: :evil: !!!Miért is megy az ilyen egészségügybe :?: Pláne gyerekek közé :!: Na és egy kismaminak meg pont ez hiányzik a szülés után...

Miért éreznéd magad kínosan? Mert próbálkozol és mindent megteszel a gyerekedért??? Ne viccelj már! Ez becsülendő :!: :!: :!:

Ha nem szégyelltem volna a saját nyomoromat én megtöltöttem volna pár oldalt tuti a nyavajgásommal...most meg már azt bánom, hogy nem cselekedtem hamarabb...hát, ez vagyok én :?

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


emi 29
probáld ki a medela krémet a cicire.nagyon jó.
Vendég
 


bolygó
nekünk nagy fiamnál csak az vált be. most a pici is hasfájos rem.nála is bevállik.azt hiszem 2nap után a nagynál már jobb volt.
Vendég
 


Közben látom, hogy Virág írt a hasfájás elleni szerekről. Lehet, hogy több Espumisant kellene Boginak adnom? Megpróbálom, hátha bejön. És az hat a babára, ha én meg édesköményes-kamillás teát iszogatok? Vagy az nem megy át az anyatejbe?

Benettke: Nálunk is gyakori az 1-1,5 óra szopizás, bár már kezd beállni a 20-30 percre, aminek örülök, mert tudom, hogy 20 perc alatt elméletileg jóllakik, aztán már csak szopogat, szórakozik a cicin. Én mindig noszogatom, hogy szopizzon gyorsabban, masszírozom neki a mellem, hogy könnyebben kiszívja, így nekem is jó, mert nem, vagy alig marad benne csomó. Van úgy, hogy teljesen "üresre" szívja!

Míg el nem felejtem: Nagyon sok szép babát láttam, visszaolvasni nem sok időm volt, csak nagyjából sikerült. Megyek is, mert Bogi már 2 órája alszik, ez lassan rekord! :D

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Emi - Te szeded ezeket a homeós bogyókat? Nekem úgy tűnik ez segít .. Kecskerutafű teát nem kaptam, az olaj nagyon nem segített .. szopi-teától rosszul vagyok .. ezt viszont szedem 2 napja, és már több a tejem .. és Alíz ma már harmadszorra alszik el önállóan szopi és 1,5 óra játék után :) Így eddig minden evés előtt aludt 1 órát, és szinte percre pontosan időre kelt.
Most milyen időközönként etetsz? Mi napi 7-nél tartunk ..
Lehetne 6 is, ha letenném aludni a 8 órás után, de nem szoktuk .. csak 10 körül, és akkor még egyszer utoljára megetetem.


Benettke - Én is csak akkor fejek le pár milit (szó szerint), ha Alíz elvan a forgója alatt vagy a hordozóban .. Ha telik az idő, akkor már nem.
Másik kérdésben nem tudok segíteni, mert Alíz továbbra is 5 perc alatt lerendezi a ciciket .. :lol: :lol: :lol: :lol:

Szőlő - Ugyan nekem nem új a storyd, de mindig kiakadok, ha olvasom :( De a lényeg, hogy MAzsilány nagyon ügyes, és az anyukája úgyszintén :)

Újabb kísérletet teszünk este cumisüvegre .. jajj .. sírás van .. majd mondom, hogyan ..

Kép
szösszenet
 
 


Benettke: szopi nekem is fájt Launál, de vele végig sajna -bár szerencsére csak a jobb mellem.
Első (sőt összes) oltásnál Launál nem bírtam odanézni, pedig fognom kellett szegényt, de úúúgy kivoltam :roll: :( pedig az első oltásainál nem is sírt :!:
Ha belustizik szopi közben én meg szoktam simizni az arcát (fekve szopizunk és azon az oldalon, amerre én is vagyok) és akkor folytatja és nem alszik be -esetleg próbáld ki, hátha nálatok is beválik.


Szőlő: nagyon durva :twisted: hogy lehetnek ilyen érzéketlenek ??? :?: :evil: És tényleg nem semmi, mennyire kitartó vagy -én pl lehet már rég feladtam volna a szopizás-próbálkozást :oops:

Kép Kép
celesztina
 
 


Emi, én Garmastant használtam cicire, de csak pár napig, mert utána nem volt gond. Ezt a kórházban ajánlották.
Vendég
 


Benettke! A baba ébresztésére szopizás közben nekem egy csomó mindent mutattak a kórházban (Trudi rengetegszer bealudt az elején). A legjobb és leggyengédebb szerintem a folyamatos tarkó- vagy talpmasszázs. Ez még tetszik is neki. Csak legyen egy kezed, amivel megoldod közben. Az időről nem tudok mit mondani: babó az elején csak 5 perceket szopott (akkor még 3 kiló alatt volt), de most is általában 15-20 perc alatt végez.
Vendég
 


Szőlő: Nagyon sajnálom, hogy ez van Mazsi-Melindánál, jól teszed, hogy nem hallgatsz senkire sem, biztos minden rendben lesz, ha a doktornő így beszélt, akkor biztosan! Nagyon ügyes vagy, hogy kitartassz! Drukkolok nektek!

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Köszi az ébresztős tanácsokat...DE Zéti az esti szopit kivéve nem bealszik, hanem tartogatja a szájában a cicit, nézelődik, néha rászív pár slukkot...

Ó, ébredezik! Most ismét jön egy "kismaratoni" szopi :? :wink:

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Most jutott eszembe egy kérdés, aki már tapasztalt ilyen téren, biztos tud segíteni: Mikor kimentek sétálni, hogy oldjátok meg a hisztiket, sírásokat, mert ugye az utcán nem lehet mellre tenni, stb. Vagy ha a hasa fáj, stb. Vagy elbújik az ember valahol és megoldja a gondot egy gyors szopival? Mert már két hetesek múltunk, és ideje levegőzni, a doktornéni is ajánlotta. (Eddig csak nyitott ablakos szellőztetésünk volt. :oops: )

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Bolygó - Nálunk séta közben sosincs hiszti .. ha evés után viszem le, akkor a zötykölődésben vagy elnézelődik, vagy bealszik.
Ti cumisok vagytok? Az biztos elég neki megnyugtatásképp ..
Amúgy meg nem ciki, ha sír .. hiszen baba .. aki szintén anyuka, az tudja, hogy a babák sírnak, más véleménye meg hlo érdekel? :lol:
Valamelyik nap viszont (most először) nagyon behisztizett, de a meleg volt a ludas .. itthon semmi baja nem volt. Nem is vittem le azóta ebben a melegben .. majd ma tervezem 5-6 körül.

Kép
szösszenet
 
 


Szőlő, én eddig is becsültelek, hogy mindent megpróbálsz, de....

rohadékok. komolyan ideges lettem mikor olvastam. miért nem megy bányásznak az ilyen?

az enyém szerencsére csak az éjjeli etetésnél hisztis. na akkor abból a mellből adok neki, amelyiket elfogadja.

én most azonnal megrendelem a kendőt és az erszényt. nem bírom eldönteni. erszényt mindenképpen szeretnék, de hosszabb utakra jobb a kendő. ezen már nem múlik. úgyis annyit spóroltam a babakocsin.

na megyek romokat takarítani, bocs, hogy nem reagálok egyesével, de ez nem az én napom(napjaim)

Szössz, ha szeretnél kecskerutafüvet, megyek holnap postára, szívesen adok fel neked postán. egy közepes borítékba simán belefér.

lolka_zs
 
 


Benettke: Bogi is szokott nézegetni közben, és csak néha-néha szívogat párat, aztán tovább nézeget, vagy becsukja a szemét, de nem alszik, mert ha ki akarom venni a cicit, iszonyú erősen tartja, lehetetlen lenne fájdalom nélkül kihúzni a szájából! :shock: De igyekszem akkor is piszkálgatni, hogy szívjon gyakrabban, van ilyen gyerek, akit noszogatni kell. De van úgy, hogy 5-10 percig csak szív, meg sem áll, és nagyon heves! Szóval a két véglet! Ezután a hevessége után szokott lecsendesedni, és akkor van ez a komfort-szopi 1-1,5 óráig is akár. De van úgy, hogy már az elejétől noszogatni kell. Remélem, érthető voltam. :roll:

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Szössz: Köszi a választ. Nem vagyunk cumisok, ezért is bonyolultabb a helyzet. Remélem Bogi is bealszik közben, mint amikor hazahoztuk, akkor is végig aludt, igaz, a kórházból úgy indultunk el, hogy szopott előtte, mert pont akkor lett éhes, mikor indultunk volna. Te mit adsz rá ilyen melegben?

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


[quote="lolka_zs"]S írta:lolka_zszössz, ha szeretnél kecskerutafüvet, megyek holnap postára, szívesen adok fel neked postán. egy közepes borítékba simán belefér.

Tényleg küldenél? De aranyos vagy :)
Képzeld, itt nálunk a gyógyszertárban nem volt ... ezért megrendeltettem. Azt mondták tegnapra megérkezik .. be is mentünk érte, a gépben benne is volt, hogy érkezett, de a 3-ból egyik gyógyszerész sem találta .. :shock: :shock: Ez milyen már?? Úgy felhúztam magam miatta ..
De azért még próbálkozom más helyeken .. hátha.
Ha egy keveset feladsz, azt megköszönöm, legalább kipróbálom :)
Priviben elküldöm a címem :)

Bolygó - Alízon ebben a melegben csak egy body vagy póló van kis gatyával .. még zokni sincs, mert idegesíti .. viszek magunkkal zoknit, kis pulcsit, takarót .. bármi van, bebugyolálom ....
Ti még picikék vagytok .. úgy tudom, még nem érheti nap (Alízt sem napoztatom), legalábbis az arcát biztos :)

Valaki kérdezte, mivel kenjük a picit kint .. én semmivel :roll: :roll: :roll: :roll: Nem engedem, hogy nap érje, mindig árnyékolom. Én úgy tudom, még nem ajánlott .. főleg a jelenlegi súlyosan káros sugárzások mellett :(
Viszont érdekelne, mikortól lehet napra vinni picit, és mivel kell kenni?

Kép
szösszenet
 
 


Szőlő, ment privi, feladok egy csomaggal az 50 g. elég egy időre. én eleinte nagyüzemben fogyazstottam, de felesleges. napi 1-2 pohár elég sztem


Évi, én sem fejek, csak heti egyszer kb, hogy legyen, ha elmegyünk valahova. szóval ha elég, akkor nem gáz sztem. beáll a kereslet kínálat. legalábbis egyelőre. remélem így is marad.

lolka_zs
 
 


íszössz nekem azt mondta a gyerekorvos hogy ha külön felhívják a figyelmet hogy nagy erős z UV sugárzás, mint pl tegnapelőtt, akkor még árnyékba se vigyem ki... :shock:

Kép Kép
szõlõ
 
 


Szössz....bocs kavarom az Sz-es neveket:)

lolka_zs
 
 


[quote="lolka_zs"]S írta:lolka_zszössz....bocs kavarom az Sz-es neveket:)


Nem baj én nem értettem félre :wink:

Kép Kép
szõlõ
 
 


[quote="szőlő"] írta:szőlőszössz nekem azt mondta a gyerekorvos hogy ha külön felhívják a figyelmet hogy nagy erős z UV sugárzás, mint pl tegnapelőtt, akkor még árnyékba se vigyem ki... :shock:

Hát igen .. ő azért 1 hónappal kisebb, mint Alíz ..
A napokban én sem vittem ki, csak késő délután.
Viszont ha nem vihetnénk erős sugárzásban, akkor gyakorlatilag egész nyáron a lakásban lehetnénk, nem? :D :D
Kencére mit mondtak neked, mikortól, mivel?

Lolka - Köszi szépen :) :)

Kép
szösszenet
 
 


én ma hozattam apával napernyőt a Kikából. akciós 1500 Ft. úgyhogy jobb lesz a helyzet séta terén. eddig pelussal ügyeskedtem.

Szössz:nincs mit, hátha segít

lolka_zs
 
 


Szössz, én a Savoyában vettem a kecskerutafű teát! Próbáltad már ott?
Nekem a védőnő a Babé napvédő krémet ajánlotta, amit a lányok is írtak!
De én is mindig takargatom!
Ma is úgy csináltuk a játszón, hogy anapnak háttal állítottam a kocsit, így nem sütött be hozzá, engem viszont annál inkább, majd megsültem :D

Szőlő, nagyon sajnálom a történteket, de szerintem hihetetlenül ügyes, és kitartó egyéniség vagy, nem lesz gond, belefogtok jönni, kis idő!

Hozott apum ma nekem panarom olajat, kivi vagyok segít-e :roll:
Vettem ma alkoholmentes sört is, bár azt még nem tudom hogy fogom meginni, mert totál antialkoholista vagyok, és még a sör "szagától" is írtózom :D
Tök rendes apukám, mert holnap elmegy nekem malátasörért is, igaz nagyon drága (394 Ft 3 deci), de ki tudja, hátha segít!
Lassan én is kimerítem a listát, mindent kipróbáltam már, csak a More Milk van már hátra!
Most épp az édeskömény illóolaj ivászaton vagyok, minden szopinál kell az innivalóba tenni 2-3 cseppet, és elvileg egy idő után szabályozni is lehet vele a mennyiséget, ha több kell több csepp, ha kevesebb kevesebb!
Hát nem tudom, tegnap kezdtem, majd meglátjuk! Az tuti, hogy nem túl kellemes meginni, mert intenzív illata és íze van, de mindent a tejciért :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Hello,

megjártuk Dominóval a kardiológiát. NEGATÍV! Semmi eltérés nincs, a kis szíve gyönyörűen működik.
Sőőőőőőőőőt! a veleszületett pitvari sövényhiány is úgy tűnik megszűnt, bezáródott a lyuk! :D :D :D Annyira boldog vagyok!

A másik, ma mérlegeltünk :lol:
Lőrinc 3850-nel született, ma 2 hetesen 4250 gramm. Hízik a kiccsávó. :D

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Na bakker elszállt amit írtam, pedig hosszú volt :(:(

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Csöppke, ez szuper!!!! :) nagyon örülök!

Szössz, kencére nem mondott semmit a gyerekorvos, igaz nem is kérdeztem...

Kép Kép
szõlõ
 
 


Csöppke

örülök hogy Dominó szive okés:)

Lörinc meg szépen gyarapszik:)
nálunk megkezdödöt a hasfájás :( :(
Vendég
 


Hát Csajszik ... Alíz elfogadta az új cumisüvegét :D :D (ma is vettünk egyet) ..
Kaptunk egy jó tippet, mégpedig, hogy a MAM üvegek cumija olyan, mint a sima cumi, amit Alíz nyugiképp elalváshoz használ ..
Hát beruháztunk rá .. gondoltuk ezt az egy cumisüveget még megvesszük (lassan kiállítást tudnánk belőlük rendezni), és Alíz simám elfogadta, így a lefejt tejcimet oda tudtam neki adni most az utolsó kajcizáskor :D
Úúúgy örülök!!!

Kép
szösszenet
 
 


Lányok, nem sok értelmét látom a pótlásnak :):):):) Most 3 napja, mióta kap + kaját a cicin kívül (kb 1dl per nap, de ma csak 80-at kapot 2x-re) azóta napi 3-4 kaksi van, eddig meg kétnaponta 1 volt. És nem hízik többet naponta mint eddig..

Nici!

Neked nagyon ajánlom a Karamalz-ot, van citromos ízben is, és ez nem sör, hanem malátaital. NAgyon finom, és nem olyan drága, 0,33-as és 179 Ft. az egyetlen bibi hogy csak Intersparban leeht kapni, bár hallottam már hogy van a Tesco-ban is.

Jah és az indexes topicon sokan angyon dicsérik.

Én nem tudom mit csináljak a jánnyal. A cumisüveget elfogadja már, de csak ha anyatej van benne. Így minden este fentmaradok 11-ig, és fejek, + a hajnali etetés után is, mert akkor marad a ciciben, de elég fáradt vagyok emiatt... Ma is visszalaudtunk prüntyivel, és délben keltem :) De holnap már itthon vannak a nagyok, és 7-kor kukorékolnak... (ma is, de elvittem őket oviba)

Beszélnem kell a doktornővel hogy van-e anyatej valahol, vagy kaphatunk-e a gyüjtőből, mert ha kicsit is nő az igénye, én már valószínűleg nem tudom teljesíteni...

Csöppke tényleg örülök, hogy minden oké, a hízáshoz pedig gratula :)

Szőlő, ez tényleg nagyon brutál amit leírtál.... ezek szerint nagy mákom volt a csecsemősökkel a Bajcsy-ban, azok közül csak egy volt aki megríkatott, de lehet hgoy én voltam még túlérzékeny :)
Sok-sok drukk a szopihoz :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sanos az én szobámban is született egy olyan kisfiú, akik ajak és szájpadhasadékkal született. Nem tudták a szülők, az UH-n nem látszódott, 4D-s UH-ra pedig nem mentek, ahol láthatták volna. Szegénykéből még ki sem jött a pici, már kiabáltak gyerekgyógyászért. Még sem mondták neki mi a probléma, sőt még meg sem nézhette a picit, már azt mondták, hogy hát szoptatni nem fog tudni. Csak ezután mondták el és mutatták meg neki Kristófot. A doktornő aztán elmagyarázott neki mindent, hogy azért fejjen, hogy legyen tejecske, amit legalább az üvegből tudnak neki adni. Valamint odaadta az orvosok elérhetőségét, akik ilyennel foglalkoznak. Már 6 hetesen kell elkezdeni nekik az első műtétet, és 3 hónapos korára készen is lesznek a 6 db műtéti beavatkozással. Erre föl a csecsemősök, mikor hozták ki a kicsiket, odaadták mindig neki, hogy szoptassa anyuka. Neki kellett mindig mondani, hogy a pici nem tud szopni sajnos, ekkor a csecsemős megkérdezte, hogy akkor nekik van elkészítve bent a cumisüveg? Könyörgök, csak rá kellett volna néznie szegény picire.

BCG oltáshoz annyit, hogy 2 hónapos koráig kell, hogy előjöjjön a pici púpocska. Csak ezután oltanak újra. Bettinek sajnos kellett új oltás, most Biankáé rettenetesen meg van duzzadva, vörös. Ne ilyedjetek meg, ha kifakad és sárgás-zöldes genny szerű anyag jön ki belőle.

A képeket már csak holnap tudom felrakni majd.

Bius ma kétszer is eljátszotta, hogy szopi után elkezdtem lefejni a maradék tejcsit, mivel már nem kérte a cicit. Negyedóra alatt kész voltam, és abban a pillanatban, mikor raktam volna le az üveget elkezdte dugdosni a nyelvét, mint szopi közben, mikor ki-be köpi a cicit. Hát persze, hogy kellett neki, és simán megittuk az üvegből azt is. Majd mint aki jól végezte dolgát rámvigyorgott félálomban, hogy na jól megdolgoztattalak anya, de legalább üres a cici.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


Nekünk még nem látszik a bcg helye :( remélem azért fog :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?