Új privát üzeneted érkezett!

Anita!

Prevenár szeptembertől ingyenes lesz elvileg és 2010-től kötelező oltás is lesz. Én is beadatom Bertinek az ősszel.

A neis vac az ugyanaz mint a menjugate,C típusú agyhártyagyulladás ellen van, Berti si megkapta még kisseb korában az oltást, Emma is még baba korában.

A rotát én sem adattam be.

A vatera igen, olyan mint a tesz-vesz.

És olyan 25 fok van a tetőtérben, Berti nagyon izzadt úgy hogy body+ujjatlan rugi volt rajta és 2 óránként kelt. Pedig csak egy vékony pamutvászonnal volt betakarva. Most így jól aludt nagyon.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Hahó vagyok :)

Annyira szégyenlem magam, de nem jutok el odáig, hogy írjak. Hanna félórás alvásai miatt nem sok időm van napközben, este meg már apázok, utána meg már én is dőlök az ágyba. Nem is gondoltam, hogy azért ennyire elmegy egy nap ha itthon van az ember :)
Na jó, nem panaszképp mondom, bevallom amennyire pörgős voltam most nagyon élvezem az itthonlétet 8)

Lafie!
Eszement szép a kertetek!! Szeretném, ha a mi füves részünk is már ilyen szép lenne! Igazából már csak az a nagy meló van a házzal és a körülötte lévő dolgokkal. Aztán már "CSAK" a rendbentartás :D De már működik a zöldségeskertem, a virágoskertem, ugyhogy már csak a füvest kell rendbeszedni :) De gratula nektek, nagyon szép!!! :)

Látom Ti is szeretitek a kalapot, nagyon édeset találtatok! :)

Sikítás. Hanna is szokott, de most már rájött, hogy akkor sikít ha épp leszid engem valamiért. De konkrétan veszekszik velem, a szemembe néz és sikít és látszik rajta, hogy tök méregzsák :) Imádom, annyira édes :D De nálunk is megy a berregés ezerrel.

Hanna még mindig nem akar inni... van még így valaki?? Cumisüveg, csőröspohár és kanál kizárva, úgy el sem fogadja, pohárba brümmög és nevet ahogy bugyborékol a folyadék. Még az tetszik neki, hogy a bébi Janás víznek olyan cumis kupakja van és azzal iszik mikor véletlen lecsúszik 1-1 korty, de egyébként azzal is brümmög. Ami egyébként tök vicces, mert ilyenkor a szájába enged vizet, a szájában tartja az üveget és közben fújja ki a vizet, így kétoldalt a szájából szökőkútként jön a víz amin hangosan kacag aztán :lol:

Drienn!
Nagyon édes a fürcsis kép! :)

Fürdés. Mi is ketten fürdünk a nagykádban már nagyon régóta (talán 3 hónapos kora óta) és nagyon szereti. Most hétvégén itt voltak az ikrek (uncsitesói) és velük fürdött. Teljesen bepörgött a két gyerekre, sikítozott, nevetett, pancsolt. Annyira édesek voltak! Rakok fel képet is!

Kép

Kép

Egyébként milyen típusú naptejet használtok?

Anika!
Apor nagyon ügyes baba!!! Mászás?? Iszonyú ügyes! Én örülök, hogy Hanna már forog mindkét irányba, nemhogy mászás :)

Banyus!
Nagyon tetszenek a fiúk ahogy fürdenek és szeretik egymást! :) Látszik, hogy tök jó tesók! hogy csinálod? Mármint hogy Barni nem féltékeny?

Fogyás. Én is legalább 15 kg-ot szeretnék fogyni... :? Elkezdtem tornázni, le a szőnyegre, Hanna mellém. Rubint Réka a DVD-be. Emelgettem a lábaimat, erre Hanna először nézett, majd nézte az ő lábait, az enyémet és hangosan elkezdett kacagni. Na kösz a bíztatást :lol: :lol: :lol:

Na ennyi volt, már fent is van, megyek. :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Babuci! A szelepes itató poharat nem próbáltad még, vagy Te azt hívod csőrősnek? Mert nekem a csőrős a merev, műanyag csőrű és abból Lilla se tudott inni, mert dőlt a lé, viszont a szelepesből, amiből szívni kell, abból már elég szépen iszik. Én is kétségbe voltam esve, hogy a nagy melegben mi lesz vele, de néhány sikertelen próbálkozás után belejött.
Ez az uncsitesós kép nagyon aranyos, olyan szeretettel bújnak a kicsihez!

Nagyon ügyesek a mászó babák és ha jól gondolom, eddig csak a fiúk indultak el, igaz?
Mi is még csak pörcsizünk oda-vissza egyfolytában. Annyira élvezi, hogy vissza tud fordulni, egész nap azt csinálná, pár nap alatt tökélyre fejlesztette.

Ma volt mérésünk: 7640 g és 70 cm. Fog: 0

Köszönöm a kertes dicséreteket, átadtam az illetékesnek, mert nekem nem sok érdemem van benne.

Továbbra is várom a képeket! Már csak 14 hiányzik!
:D Pofikás, hasalós. babanet11@gmail.hu
Vendég
 

 
 

Lafie!

Az Aventosat próbáltuk, amiből szívni kell. alapvetően az én drágámnak az a baja, hogy folyékony :shock: De Hanna már elejétől kezdve (mármint a hozzátáplálás elejétől kezdve) ilyen volt, hogy ő a folyékony gyümilevet sem fogadta el, csak a pépeset. A folyékonyat löki ki a száján... nemsokára megyünk megint dokihoz, hátha ad valami ötletet. Bár ő múltkor a poharat mondta, de azzal is inkább játszik :twisted:

Iker-uncsitesók. Imádják Hannát. De annyira, hogy az már szemetkönnyeztető :) Lacó azt mondta fiú létére, hogy ha lesz Hannának tesója, akkor az is inkább lány legyen :) Ez pedig tőle nagyon nagy szó, mert iszonyú fiúpárti, én is megszenvedtem vele mire közel kerültem hozzá, pedig csecsemő koruktól kezdve sokat vagyunk együtt. Ráadásul Hannát állandóan puszilgatja, pedig a puszikkal nagyon szűkmarkúan bánik :) Zsófi meg mindent megvetetne a Hannának amit csak meglát :lol: REmélem ez nagykorukra is így marad, hogy ilyen jó unokatesók lesznek.

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Manó

Lehet Apor azért aludt ennyire rosszul?
Ma én is akkor egy napozót adok rá és zoknit.
Gondolom zokni volt Bertin.

Babuci

Nagyon jók a képek! :)
Apor sem igen iszik, emiatt gyakran szoptatom, most hogy meleg van.

Lafie

gmail.com! küldtem.

Javult Apor bőre, úgyhogy ma adtam neki alma- sütőtököt. Negyed üveggel evett. :) Nem valami nagy adag. Nem baj, majd legközelebb. Banánt nem merek adni neki, az van a kiskönyvében, hogy egy év után. Azt mondta még az orvosom, hogy az idei eper és málnaszezonból Apor kimarad.

Készít valaki húsos ételt a babának? Ha igen, hogyan?

Krumplipürét akarok neki készíteni a jövő héten anyatejjel. Rengeteg van a hűtőben.

Mennem kell felébredt. Apor is keveset alszik napközben.

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

A fotók megint nagyon aranyosak, Hannáról is, Aporról is! Annyira jó, hogy feltalálták a digitális fényképezőgépet, régen mennyit kellett várni egy-egy fotó előhívására!

Itatás: én pár napja a séta utáni tápszert egy nagyon picit hígabbra készítem. Itthon még normál a hőmérséklet, de félek a nyártól, mert nincs pénzem légkondira, és déli fekvésű a lakás. Ja, vagy vehetek légkondit, csak akkor nem tudok itthon maradni Csabi 2 éves koráig sem.

És mivel itatjátok a gyerekeket? Mindenki bavízzel? Vagy van, aki teát ad? Milyet érdemes venni? (Gyümölcslét egyelőre nem akarok adni Csabinak.) Két napja vettem én is csőrös poharat, de még nem próbáltuk ki. Majd holnap.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Ágnes

Én felforrt majd lehűtött vízzel itatom. Babavizet csak akkor veszek, ha utazunk.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

CSak gyors futtában, már mindenki alszik, és ma én is eldőlök, mert hulla vok..
Tesómnak a bőrgyogyi 100faktort mondott, tavaly azt használtuk. De idén a gyógyszertárba nem kaptam, a nő mondta elég a 40-es megvettem. De fogok venni 100at. Egy bőrgyogyi csak jobban tudja.
:roll:

Itatás, hát nálunk sem ment, máig. Mindíg csináltam, ha mentünk hosszabb útra, de soha nem kellett. Hétvégén Barni itatta, és nem néztem oda, letekerte a cumiját, és úgy akarta itatni. Hát persze hogy úszott Balázs a teában :lol:
Ma állatorvosnál, ugye én az asztalon fogtam a kutyát, és persze Bazsi a vége felé kezdett nyekeregni,m ert éhesedett. Mondtam Barninak vegye ki a táskából a teát, itassa meg. Aztán adott neki pelust, és minden okés volt. Na szóval mennyivel egyszerűbb két gyerekkel minte egyel:-)))) Na és végül kb. 2dl teát ivott meg ma. Én szetnkirályit használok, nem forralom., és gyermektea granulátumot. Gyümilevet is fogok venni holnap, hogy legyen ha vhol vagyunk.

Képek szuperek, nagyon szeretik az uncsitesók Hannát. Nálunk is így van, remélem így is marad. Ápor korán kezdi a csajozást!!
Babuci, hogy csinálom??? Nemtom, a lényeg, hogy imádja, és attól a perctől kezdve ahogy mondtam neki, hogy baba van a pocimban. Pedig még akkor kicsi volt, de tudta, és sokat simogatta, és a dvd-t is állandóan nézte. Mindent engedek neki, semmiből nem hagyom ki, rengeteget jár a szám(látszik is:-))) és nem száműzöm itthonról, hogy nekem könnyebb legyen.:-) sokan ezt csinálják, én nagyon nem tartom jónak. Majd akkor kérdezd meg, amikor már mászni fog, na hányszor fognak még bunyózni a játékokért:-)))

Anika, Bazsi kapta az oltást. BArni már mindent megkapott. Én rotát is beadattam. Kullancsellenit most nem kaphat még BArni, mert műteni fogják.
Anika, mikor fogod Te azt a sok tejet felhasználni?:-) Én főzibe frissen fejek, kicsit, kb 15-20ml-ket. Meg minek több, hiszen mellette szopizik. Az ízének meg elég annyi sztem. Bazsi is csak annyikat evett, mostmeg simán 1 ü. Ma először kapott paradicsomoskrumplit. Banánt még én sem adtam, vhogy most nem vonz, hogy adjak neki. Eper, na azt még most is kiveri BArnit, de imádja, úgyhogy adok neki.
NÁlunk is nagyon meleg van, holnap hívom a klímást , hogy kitisztítsa a légkondit.
Anika, én is azt hittem Barninál, hogy azért nem alszik, egyrészt:-) hogy melege van, pedig elalvás előtt mindíg lehűtöttem a szobát, és mindíg ott ment, ahol nem volt a gyerek., de mégsem aludt:-)))
Ma egy ujatlan body volt rajta rövidnacival. Az autóban is megy a klíma, csóri kölkök így is úgy izzadnak. Ma levettem Barniról a pelust, és nem is szándékozom visszaadni rá, csak alváshoz. Nagyon mókás, úgy pisili le a fát, hogy közben feltekeredi rá :shock: Persze a kaki is vhol elmaradt az udvarom, hozzám már nyakigérő cuccban jött:-) Délután alvásnál sem pisilt be. Remélem könnyen szobatiszta lesz.

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Kép bébisitter:-) Kép
uncsitesó

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Ismét nagyon jók a képek! Era, Babuci! Az uncsitesósak nagyon bájosak, és Babuci jó hogy megint jelentkeztél! :) Lizinek csak a tesóméktól remélünk majd uncsitesókat. A párom egyke.
Era, nálatok pedig irigylésre méltó ez a hatalmas testvérszeretet, remélem, hamarosan megtapasztalom én is! :lol:

Köszönöm a dicséreteket Lizi nevében, teszek is fel új, tegnapi terméseket.

Én is forralt, lehűtött vizet adok neki, de nem iszik sokat. Egyébként a babylove-os cseppmentes pohárból, szépen iszik belőle.
Szerencsére nálunk jó hűvös van bent, nem tudom mitől, de nagyon örülök neki! Tavaly majd szétfolytam a panelban...

Szombaton már áttört az első fogcskája is!!
Ja, és a 7 (!) hós adatok: 6490 g, 64 cm.

Viki! Én is fogok szeptembertől suliba járni, igaz, csak egy kiegészítő szakirány, heti 3x1,5 óra, de Debrecenben, és én is most azon agyalok, hogy is hozzam össze, hogy Lizinek a legjobb legyen. Jó lenne, ha lenne ott is egy bölcsi a suli közelében, meg anyukám is sokszor ráér, mivel a fősulin tanít (viszont akkor 2 órával többet vagyok távol tőle, ha nála hagyom), de az órarend csak szeptemberben derül ki neki is, nekem is.

Mi is voltunk táncolni szombat este a házassági évfordulónk apropojából. Tavaly, meg tavalyelőtt jártunk társas táncra a férjemmel, most ugyanoda járnak az öcsémék, és velük mentünk gyakorlóestre. (Ilyenkor a régieket is szivesen látják.) Nagyon jó volt! Most először tért vissza Lizi születése óta az az érzés, hogy milyen is volt előtte. Annyira természetes, hogy van, hogy már teljesen el is felejtetettem, a korábbi életünket, mintha mindig is így lett volna. Nektek nincs ilyen érzésetek? (Ha értitek, mire gondolok. :) ) Megbeszéltük a sógornőmmel, hogy megyünk majd salsázni is. Azt elkezdtem tavaly, de már az elején teherbe estem, azért majdnem teljesen végigvittem. Az is nagyon hiányzik! Meg jó lenne fogyni is... Én olyan 12-13 kg-ot szeretnék. Szép álom! De a titkárnő a munkahelyemen (akivel mindig együtt sopánkodtunk a túlsúlyunkról) adott némi reményt. Múlt héten láttam 2 hónap után először, és 10 (!) kg-ot fogyott 2 hó alatt csupán odafigyeléssel, és no torna. Nagyon csini lett! Úgyhogy csajok, van remény!!! :lol:

Többiek, merre vagytok?

Drienn

Kép
drienn77
 
 


Új kalapjában... :)

Kép


És az ígért kendőcskés kép, tiszta nagylány benne:

Kép

Drienn

Kép
drienn77
 
 


Manó!

Még neked akartam írni, hogy én nem akartam a múltkori "jóbaba" beírásommal senki lelkivilágába belegázolni, épp ellenkezőleg, azt próbáltam érzékeltetni azzal, hogy szerintem bárki lehet ilyen, hogy nem találom az én gyerekemet ebben különlegesnek. :) Persze nem számoltam a "morcos" babákkal, ahogy a Suttogó is jellemzi őket, hasonló, amit te írtál, tényleg nem lehet könnyű... Bocs! :)

Na, ha már így belejöttem, egy alvós montázzsal kívánok jóéjszakát!


1: Uszi után mindig elalszik a meleg vízben, de egyedül csak az én gyerekem. :)
2: Keszthely felé tartva az autóban.
3: Kidőlve a teraszon a macsekkal.
4: Újabban így beakasztja mindenhová a lábát. A mintapelus a kedvenc játékszere már születése óta, gondoltam már megköszönöm a Huggies-nak egyszer. Mit szólnának, ha megírnám, hogy már 7 hónapja jó szolgálatot tesz a mintapelusuk?! :lol:

Kép

Drienn

Kép
drienn77
 
 


Sziasztok!

Anika! Köszi a helyreigazítást! Csodálkozom, hogy nem jönnek a képek, mikor állandóan elírom a címet? Olyan béna vagyok.com
Vendég
 


Altatás! Mi is rendelünk remélem légkondit! Csak nem tom honnan…elég drágák. Akinek van honnan és mennyiért szerezte és szereltette be? Abigél napozóban alszik, rajta takaró. Nála nincs nyitva ablak, nem mertem, de nyitva az ajtaja és nálunk meg a nappaliban nyitva az ablak. Ma hálózsákban altatom és kinyitom nála az ablakot. A szobájában tegnap 29 fok volt!!! Zokni nem volt és végigaludta az éjjeleket!
Naptej! Dm 30faktoros, de doki mondta, hogy Abigél hófehérke vigyázzak vele, legyen inkább 50, úgyhogy megrendeltem az Avon gyerek 50faktorosát 1800ft-ért…
Anika! Számíts rá, hogy a krumplit nagyon kevés gyerek fogadja el magában. Ha lehet gyümivel keverd. Kiütés elmúlt?
Ivás! Hipp gyermektea, elkezdtük úgy, ahogy rá van írva, hogy 100ml-hez egy kanál, most már 150ml-hez csak fél kanál kell. Lassan elhagyhatom! (Víz pedig forralt víz.) Csőrös poharam van, de nem tom hogy kell azt a buzi szelepet beletenni, így meg folyik mint a veszedelem. Addig cumisüvegből kapja.

Kép
nyafi
 
 


Írtam egy hosszút erre elszállt :roll: megint rossz a monitorunk, időnként kikapcsol.

Ivás: berti csak a tápszert kéri többször, azt issza. Vízen és a teán s jókat nevet ha próbálom adni.

Naptej: Én úgy tudom, épp tegnap si volt a tv-ben hogy a faktorszám azt jelzi hogy mennyi ideig hatásos, tehát attól hogy egy naptej 100-as nem erősebb csak tovább véd. Emma tegnap és tegnapelött is 40-essel volt bekenve, tegnap egy focipályán voltak sportnapon és tökéletesen megvédte a naptej, szóval nekem ez a tapasztalatom.

Nyafi!

29 fok? na akkor én a 25-öl ne szóljak semmit.

Légkondi: Nálunka férjem csak A energiaosztályút hajlandó beszerelni, amit msot vettünk a gyerekszobába energolux és valami 80-90 ezret mondott talán, a mi szobánkban egy mídea van, az mondjuk ezüst színű és valami légtisztítós is, az 110 e Ft. A beszerelés 50e Ft.

Anyukámnál egy mezeti van az talán 30-40 e Ft volt, de E energiaosztályúak azok és a férjem szerint hosszú távon gazdaságosabb az A-s.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ágnes!

Mi is a ház befejezésésre szánt pénzből költünk, sajna a hátsó tersaz még sehol és a pénz meg elfoygott, de hát ez van:( A tetőtérben meg lehet nyáron gárgyulni légkondi nélkül sajnos.

Drienn!

Túl van tárgyalva :wink: Csak rosszul érint Emma miatt mikor ilyet hallok vagy olvasok, hogy mindne baba ilyen ha a szükséglete kis van elégítve. A popójaki van nyalva és csak morog állandóan :roll: :roll: :roll: Biztos én vagyok miatta túlérzékeny a témában. Mondtam neki olyan mint Mazsola :roll: Erre kitalálta hogy akkor Berti a Tádé.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Anita!

Zokni persze, van rajta:)

Húsit úgy csináldhogy veszel csirkemellet sé kis darabokban fagyaszd le. Kb egy hülyelykujjnyi kell szerintem egy bébiételnyi kajába. Aztán amikor főzöl csak kiveszed és megfőzöd vízben, majd összemixeled a zöldséggel.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Anita!

Zokni persze, van rajta:)

Húsit úgy csináldhogy veszel csirkemellet sé kis darabokban fagyaszd le. Kb egy hülyelykujjnyi kell szerintem egy bébiételnyi kajába. Aztán amikor főzöl csak kiveszed és megfőzöd vízben, majd összemixeled a zöldséggel.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Bocs a sok elütésért, csak klimpírozok itt gyorsan mielőtt megint kikapcsol a monitor. A férjem azt mondta ha veszünk monitort nem szerljük ba a légkondit a gyerkszobába, szóval mi is így, sajnos :roll:


Ja,még valami, tegnap mondtam neki hozzon bébiételt Bertinek, mert a Dm-ben nincs hetek óta a kedvenc brokkilisa. Erre hozott két olyan furát, amit én még sosm láttam, brokkoli sertéshússal és zöldségekkel :shock: És brokkoli bárányhússal :shock: Háááát, nem tudom ki merjem e próbálni. A birka amúgy is mánia Kunhegye skörnyékén, Era nálatok is. Apósom birkát tart. Emma imádja pesrze. Bertire a frász jön tőlük 8) Mondjuk berti jelenleg a kuytáktól is fél, nem értem miért. ha az ölenből nézi, akkor kolyn képpel bámulja őket, ha letezsem a földre és jön a kuyta, visít. anyukám meg örül hogy láthatóan nem lesz olyan kuyta mániás minT Emma. Emma ennyi idősen már bőszen boxolta Borit.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Vagyok, csake gyelőre én is olvasó üzemmódban...de most írok..rengeteg a meló, hó vége van, még belehúzunk, ahogy csak lehet...tegnap a millenárison a Boncsimat egy kiállítás megnyitón körbedongta az amerikai nagykövet, a sajtóattasé és egyéb illetékesek..annyira hihetetlen rém büszke voltam..forgatni voltunk 14 órától, Csodák Palotája stb..boncsim aludt, majd fönt volt..a riportok alatt sem szólt semmit megoint, csak nézett mit csinálok..olyan kassz volt..aztán amikor már elég volt nekünk, otthagytuk a férjemet vágóképezni, mi meg kifeküdtünk az árnyékra a fűbe egy plédre és oylan jót játszottunk..csuda klassz volt!!!

Manó csodás két gyermeked van..megmondom őszintén minden baba gyönyörűség..de nekem a fiad a favorit..annyira, de annyira gyönyörű, egyszerűen csodaszép..Boncsim is imádja!!!!

drienn a kendős kép szupi, tényleg kislánykás!!!

Babauszira járni fogunk, megyünk szombaton!

Barnusanyus, csak ismételni tudom önmagam: a kis gyermekeid anyira, de anyira hasonlítanak egymásra, hihetetlen!!!! És nagyon klassz tesók!!! :)

Öltöztetés
Este passz, meg vagyok lőve...zoknit leszedi magáról, begyűri a szájába, éjszakára kilőve, takaró, pléd szintén, afejére húzza oylan szinten, hogy nem tud kimászni alóla...úgyhogy SEGÍTSÉÉÉÉÉÉÉG!!!!!! Légysziiiiiiiiiiiiii

Nekünk nem elsz légkondi, Boncsim bírja a napközbeni meleget, imádja, pont mint én..alig vrtuk a jó időt, alig kell rá rucit adni, csodás az ember kedve..JUHÉÉÉÉÉ..ja Boncsim tiszta kreol bőrű..a niveás napspry-t néztük amit Manó írt, de 3500 körül volt az ára a Rossmannban, nem tudjuk megvenni...DM-es, vagy Rossmanos "márkát" valaki használ, bármit? Naptej, tápi, tejpép stb?????????

Lányok lesz a nyáron baba-mama tali? olyan jó lenne!

Tusis eseménybeszámolón annyit nevettem!!!! :)

Na felébredt..rohanok4

Ja itatás, Boncsi csak vizet iszik (felforralt, lehűtött) se teát, se gyümilevet nem fogad el..és cumisüvegből!!!

Szaisztok..ja még egy dolog..esernyőre csukható kis babakocsit vehetünk szerintetek? Boncsi a teljesen vízszintes állásból is felül már a babakocsiban és egész végig ül, nézelődik, kilógatja a karjait..

na tényleg mentem!!!!

Kép
dytt
 
 


Sziasztok!

Dyt
Nyugodtan vehettek, mert a háttámla több pozícióba dönthető és nem kell teljesen ülnie a babának benne. Ügyes Bonita nagyon. Apor még nem tud felülni.

Manó
Köszönöm. :) Készítettem ma Apornak kíváncsiságból fél krumpiból és anyatejből pürét. Novemberi anyatej. :) Ma megevett több mint fél üveg sütőtököt. Én még csak napi egyszer adok mást mint anyatejet és akkor sem túl sokat, amennyi jól esik neki. Ti hányszor adtok mást mint anyatejet vagy tápszert? A krumplipürét csak kíváncsiságból készítettem, megkínálom pár kanállal.

Nyafi
Meglátjuk csak próbálkozom a krumplival, de a gyümölcs hozzáadása jó ötlet. Az anyatej miatt lehet elfogadja.

Elkészítettem és betettem a hűtőbe, remélem szabad adni. Maximum két órát fog állni, az a baj, hogy az anyatejet a fagyasztóból szedtem ki. Mit gondoltok? nem kellett volna rögtön megetetni vele?

Banyus
:)))))) Jót nevettem azon, hogy Barnin nem volt pelenka és hogyan pisilt. :)))) Nagyon aranyosak a fiúk , én is hamar szeretnék testvért. Nem tudom mi lesz a sok anyatejjel. :)

Nagyon érdekes dolgot olvastam ma. Állítólag lehet terhesség alatt szoptatni, ha az anya szervezete bírja. Állítólag a pici jól fejlődik. Hm, én nem bánnám, ha Apornak hamarosan jönne a testvére. Néhányan nehezebben esnek teherbe a szoptatás alatt. Mindegy, majd meglátjuk. :) Fogyni viszont nagyon kellene. Már négyszer tornáztam. :) Tegnap nem ettem 6 után. Ma megszegtem az édességtilalmat tejbegrízzel. :)

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Ja és a képek nagyon nagyon jók!!! :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


vagyon én is, próbálok mindig visszaolvasni, csak vendégeink voltak, azért nem tudtam jönni

Barnusanyus, még a kutyás dologra reagálva (nem kicsit megkésve :oops: ) valóban fogalmam sem volt hogy kutyaügyileg ilyen jelentős országban lakunk :D pedig az én szüleim is nagy kutyások, úgy is ismerkedtek meg, kutyasétáltatás közben a városligetben :lol: de nekünk nincs kutyánk itt a lakásban, majd ha egyszer lesz kertünk :)

hozzátápi: tegnap voltunk védőnéninél, és azt mondta, hogy egy étkezést kell először teljesen kiváltani, ez kb 1 hónap
ő igy mondta:
reggeli szopi
11 felé: na ezt kéne lecserélni fokozatosan zöldségre
koradélután szopi
uzsi szopi
vacsi szopi
és ha már a koraebéd után nem kell szopit adni akkor kell elkezdeni a következő, koradélutáni kaja lecserélését de azt meg gyümire
hát nem tudom, én már lassan két hónapja adom ebédre a szilárdat de még mindig bőven elvárja utána a szopit.. és a kajából meg max 90-100 grammot eszik utána már csak játszik vele

felülés: még mi is csak segitséggel tudunk felülni, ha odatartom a kezem, akkor felhúzza magát, de ha nem kapaszkodhat eldől
mi még mózesben sétálunk, nem reklamálja a kilátást, de lassan lecseréljük az ültetős/dönthető részre (ilyen 3in1 babakocsink van)

ja, és 7330 gramm és 69 cm a lányom (2740 grammal született, ahhoz képest szépen kikerekedett)

Kép
gili
 
 


ja még a tesótéma: mi is szeretnénk lassan kistesót, de nekem nagyon azt mondta a dokim, hogy jó lenne megvárni amig a gyerek fő étkezése már nem a szopi, mert különben nagyon leterhelem az én szervezetem, a babának ugyan nem ártok, de magamra is kell gondolni
ráadásul jó lenne a hasam kicsit rendbetenni, annyira lóg még mindig úúgy utálom, sose volt ilyen, és ha most teherbeesnék szerintem már soha nem menne vissza :roll:
és amig szoptatok nem merek fogyózni nehogy elmenjem a tejem
vagy ez most már hülyeség? végülis lassan 7 hónapos Eszti..

Kép
gili
 
 


Gili

Én sem fogyókúrázok, csak igyekszem odafigyelni arra, hogy mit eszem. 6 után próbálok nem enni, de ha nem sikerül, akkor eszem. Nem éhezem semmiképpen sem.
Igen, amit írtál az nagyon tetszik, csak az az érdekes, hogy az én orvosom azt mondta a gyümölcs inkább desszert, ne legyen több 50 rammnál és két etetés között. Mi nagyon lassan haladunk, addig valóban jó volna szoptatni, míg az anyatej a legfontosabb táplálék.
De vágyom is egy kistestvérre. :) Meglátjuk hogyan lesz.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kép


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anika, én is igy vagyok vele, nagyon szeretnék még egy babát hamarosan
Eszti annyira jó gyerek egyáltalán nem terhel le, szóval szerintem nem várunk vele sokáig :)

érdekes ez, hogy minden doki mást mond a hozzátápival kapcsolatban :roll: amúgy valahogy én is úgy érzem, hogy egy adag gyümi nem lehet teljesértékű étkezés.. na mind1, majd lesz valahogy
nekem csak azért cinkes, mert júliusban már dolgozni fogok délelőttönként, és akkor nem fogok tudni ciciztetni a tizórai után..

Kép
gili
 
 


Anika! A mi gyerekorvosunk is pont így mondta. A gyümi csak desszert, két kajcsi között és a főzelékre koncentráljunk inkább.
Ma én is csináltam neki krumplipürcsit tápival, simán ette. Egyszer már próbáltam neki, de akkor a lüke fejemmel, nem paszíroztam át teaszűrőn és túl darabos volt. Illetve még azért függesztettem fel, mert megfogta a hasát, de most délelőttönként barackot is evett, így remélem az kompenzálja a dolgokat.

Manó! A husit nem lehet már főzve, mixelve fagyasztani? Mert úgy gondoltam, hogy előre legyártanám és jégkocka tárolóba adagolnám.

Kb. mennyit kell a főziből megenniük, hogy egy teljes adagnak számítson?
Vendég
 


Berti alszik, bekukk, aztán húzok főzni :D

Anita!

Semmi baja nem lesz, hűtőben 24 órát is állhat, már nem pici babaák amúgy sem. Én a tápszer maradékot is simán elteszem hűtőbe és a következő evésnél megkapja, nem dobok már ki annyit mint pici korában. Amúgy napi 1 evés bőven elég ennyi idősen zöldségből, főleg ha van tejci. De max 2 evés.

Dytt!

Mi DM-eseket használunk, pl a DM-es tápszert esszük, 1100 Ft és nagyon jó, állítólag a humana utánzata:) Azzal pl sokat lehet spórolni, berti 4 hónapso kora óta ezt eszi. A tejpépet is próbáltuk, megette, de abból nekem jobban tetszika hipp állaga azért. A DM-es naptej sem rossz, tavaly azt vettem én is anyagi okokból, de talán egy árnyalatnyit kevésbé volt jó mint a níveás. Meg azt hiszem az is csak 25-ös. Egyébként egy flakon naptej elég szokott lenni egész nyárra, szóval azért ki lehet bírni.

Dícséretet köszi, zavarba hozol, nekem persze tetszik Berti, de hát kinek nem a sajátja, nehéz objektívnek lenni. Nekem általában minden baba édes, mondjuk utcán láttam már olyat aki nem :oops: , de tényleg kevés.

Bertinek szerintem a szeme nagyon feltűnő, ezért dícsérik jobban sokszor pl az utcán is, ami kicsit rossz Emma szempontjából, mert féltékeny, épp tegnap is mesélte anyukám hogy vitte Emmát tornázni és hogy ott arecepciós mondta hogy jobban örült volna ha én viszem, mert akkor láthatja azt a gyönyörű fiút, azok a kék szemek...persze anyukám látta hogy Emma az egyik fülével ott van, ezért rögtön mondta is hogy hát igen, de az Emmának is milyen gyönyörű szemei vannak... , vagy pár napja a szomszédnál voltunk, ücsörögtünk a kertben az asztalnál és ott is a férfi, hogy hihetetlen milyen kék szemei vannak Bertinek...szóval ez állandó nehézség sajnos egyenlőre Emma szempontjából:(


Anita!

Az Emmás topikba (2002 május-2003 május) van aki szoptatott terhesség alatt, simán kihordta a terhességet. Ez egyéni alkati kérdés, szerintem ah nem vagy lerobbanva fizikailag akkor miért ne? Ha majd akartok babát próbálkozni kell, ha sikerül teherbe esni szopi mellett akkor semmi gond, csak van akinek ez nem sikerül, de próbálkozni azért lehet. Főleg ha nem volt gondod Apornál sem a terhességgel (vérzés, görcsölés ilyesmi).

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Lafie!

De úgy is lehet a húst. Van aki így csinálja, van aki úgy. csak úgy rövidebb ideig áll el talán, de úgyis elhazsnálod.

Én egy adagnak egy bébiételes üvegnyit tekintek, Berti épp ennyit eszik meg egyszerre. Ez 7 hónapos korig 190 gr.

8 hónapos kortól nagyobb már az üveg, 220 talán.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Dytt!

ja, és DM-es popsitörlőt használunk és Berti csak a DM-es cumisüvegből hajlandó enni szóval azt is használjuk, bár én ez utóbbival nem vagyok kibékülve, de bárhogy próbálkozom a Bertinek csak ez az üveg kell.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Naptej: védőnéni szerint 50es kell, bementem a gyógyszertárba és ott vettem Vichy-t 3800 Ft-ért, spricces. Mivel a nivea és az ambre solaire is ennyi volt ,ezért inkább a gyógyszertáros néni által javasoltat vettem meg. A DM-es naptejet nem ajánlja a védőnőm.

Kaja: mi tízóraira és uzsira is gyümit eszünk, ebédre van zöldség főzi. Egy üvegnyit megeszik egyszerre. Én nem hiszem , hogy egy alma+egy banán (kb. ennyi egy üvegnyi) kevés lenne neki egy köztes étkezésre. Ebéd után még szopizik. Tízórai és uzsi után már nem, max 30-40 ml-t.

Anita: a következő babónak már nem lesz jó a mostani tej :). Apornak is igyekezd elhasználni szerintem, most már egészen más tápértékű tejre van szükségük, úgy tudom. Kb 1 hónapig azonos a tej tápértéke, aztán változik, ahogy a babának szüksége van rá.

Inni: iszik rendesen, forralt vizet vagy a Hipp almalé édesköményteával üveges itókáját forralt vizzel hígitva. Csőrös poharat egyenlőre nem csípi, rágcsálja leginkább. :)

Lányok, jó hogy jöttök úszni!! :)

Kép
vargaviki
 
 


Ja ez a vichy naptej mentes mindenféle cucctól (tartósítószer, színező és illatanyag, stb). Gondolom érzékeny bőrű babáknál ez fontos lehet.

Kép
vargaviki
 
 


"fényvédő faktor
Azt mutatja meg, hogy a naptejek vagy napvédõkrémek mennyire gyengítik a napfény erősségét. Egy négyes faktorú naptej használata után például négyszer annyi időt lehet a napon tartózkodni, mint a naptej használata nélkül. Ez megakadályozza a leégést, azonban a nap-, illetve az UV-sugarak okozta károsodások ellen nem nyújt védelmet."

Na, ez rémlett nekem. Tehát ha feltételezzük hogy egy baba akár 2 perc alatt is leéghet, akkor 20-as faktorúval 40 percenkét újra kell kenni, míg 40-essel 80 percet is kibír. A 100-assal 200 percet :lol: Szóval lényeg a folyamatos kenegetés.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Rossz idézetet tettem be, ezt akartam.

A fényvédő készítmények "vegyi szűrőanyagok", melyek felfogják a nap káros sugarait. Faktorszámuk azt jelzi, hányszor több időt tölthetünk a napon anélkül, hogy kivörösödés jelentkezne. Ha tehát a napégés valakinél 20 perc múlva jelentkezik krém nélkül, akkor egy hatos számú készítménnyel 120 perc után alakul ki ugyanolyan fokú napégés, mint a készítmény nélkül.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Az előző idézet viszont arra magyarázat miért mondják hogy nem szabad 11-15 óra között napon lenni és hogy miért kell a babákra védőruha.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Banyus

Ugye véletlen írtál Áport? Kirázott a hideg. :) Az Apor egy ősi magyar név, Árpád kor előtti. Az egyházi naptárak tartalmazzák. Ápor olyan nincsen. :)

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Manó
Köszi a segítséget...lehet kipróbálom a tápit plusszatöbbit is, csak a humana 2-es 2600 Ft.és kb 8 napig elég...és ez csak a tápi, a pelus, a popsitörlő, a kaja..és még sorolhatnám...ha meg ugyanolyan jó, akkor meg miért ne???

Boncsi nem tízóraizik..ő szigorúan csak 4 - 4, 5 óránként éhes....két kaja, tehát reggeli és ebéd közöttt nem fogad el semmit, csak vizet...nálunk a reggeli 7.30-kor van, ebéd 12-kor..most az uszi miatt ki kell találnom valami okosat..

Emmának nem lehet könnyű, gondolom ilyenkor még többször kell Őt is dícsérni, nem? Üzenem neki hogy gyönyörű kislány!!!! :)

Tesó
Hát egyzser nagyon szeretnék...egyszer meg egyáltalán nem...a nem szeretnék dolognak 2 oka van. Egyelőre nem tudom elképzelni, hogy én még egy babát ennyire tudok szeretni, mint a kislányomat...nem tudnám a szeretetemet szétosztani-tudom BAROMSÁG, de mégis így érzem, a másik meg, hogy a szülésem annyira borzasztó volt, én kis híjám elvéreztem, a bonitámat meg utolsó pillanatban szippantották ki vákummal..annyira félek, hogy a másodiknál nehogy történjen valami tragédia..tudom ez is hülyeség...de ez van...másrészt meg néha nagyon szeretnék babát!!!

Anika
Én is rendre félrepötyögök és lusti vagyok javítgatni...

Husi először csirke legyen? Én maradnék egyelőre üvegesnél...

Akkor tápit el lehet rakni hűtőbe a kövi kajára...ez jó, nem tudtam!!!!

barnusanyus
Már akartam írni, jaj borzsalmas lehetet az eb-csata...nekünk régen skót juhász kutyánk volt, és a társasházban lakott egy spániel..rendre ment a bunyó..brrrrrrrrrr..most hogy van?

Manó
hogy vagytok??? kipróbáltad a fokhagyma kúrát??????????

Mi nem adattunk be semmi plussz oltást, akkor ez most baj? Mit kellene vagy ajánlott?

Kép
dytt
 
 


Sziasztok!


Huhh, mire a végére értem elfelejtettem mit is akartam írni! :oops:

Drienn, remélem hamarosan megtudod milyen, én mindenkit csak bíztatni tudok, kistesó terén:-)

Dytt, köszi, mióta rövid a haja, mindenki mondja, hgoy mennyire hasonlítanak. Tök természetes az aggódásod, gondolkodásod. Gyakorlatilag én ugyan ezt csináltam
:wink: De szerencsére az élet sokáig nem hagyott filózni, mert mindíg későn fújtam le a gyerekgyártást, amikor már ott figyeltek a pocakomban:-) Nagyon kedves vagy, köszönöm kérdésed. MÁr szerencsére jobban van. Holnap már nem kell vinnem dokihoz. Már saját lábán kimegy vécézni, és eszik!!! Rettentő rondán néz ki, leborotválva, két füle gennyedzik, centis lyukak az első lábain. Amikor megtaláltuk már teljesen beköpték a legyek a fejét, iszonyatosan néz ki. Rettentően bánt a lelkiismi, életem végéig fogok vezekelni, ugyhogy Ő már tuti benti kutya lesz... Lelkileg ko, ha hozzáértem, és nem ébredt fel rendesen , iszonyatosan megijed. Ugyhogy mindíg rákiabálok, hogy meghallja... na szóval extra gáz, és én meg extrabarom vagyok...na mindegy, tanultam belőle....

Anika, bocsi véletlen írtam, de üss meg mindíg ez áll a számra :oops: Eszméletlen ügyi a kisrác. Nagyon jó a kép, na meg az összes többi. Nagyon cukin alszik Lizi.
Drienn, kész vagyok vízben elaludni! Nagyon édes!!! :lol:

Tali! remélem lesz. Jövő héten én már hawajozok, kész lesz a bevallás, és pihenni akarok!!! jövő hétre tervezem az első babatalit, szóval akinek van kedve csüt-vagy péntek! még nem döntöttem várom szívesen a monorierdei bulldogfarmon :wink:

Anika, sztem is elég az egyeszeri szilárd, nálunk is így van, ha épp nem adódik úgy a helyzet, akkor max kettő.

Csajok, annyira rendes barátosnéim vannak, ma vigyáztak a srácokra az udvaron, plusz rendbe rakták a teraszomat, hogy végre ki tudjak bennt takarítani!!! Mivel fél nap orvoshoz szaladgálás, és miegyébb mellett, hétfő óta nem tudtam kitakarítani
:oops:

Manó, nem lehet könnyű, és tényleg figyelni kell rá. És én is üzenem Emmának, hogy imádnivaló cuki csak, különösen mert hasonlít a kerilányomra. Egyébként tök érdekes, Balázs is kutya érzékeny. :lol: Bár már jobb a helyzet, de még nem mindenkit tűr el:-)
Olyan jó, hogy van egy mindenttudó anyucink!! Én nem tudtam, hogy erre van a faktorszám:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Szerintem 40 felett már mindegy, milyen faktorszámú egy napolaj, inkább a márka számít. Mert az viszont talán nem mindegy, mennyire bőrbarát alapanyagokból van összeállítva.

Fagysztás: én úgy tudom, hogy az, hogy mennyi ideig áll valami el egy mélyhűtőben, attól is függ, hogy hány csillagos a fagyasztórész. Azt hiszem, én is főzve fogom lefagyasztani a csirkehúst, és jó ötlet a jégkocka tároló.

Régebben azt hiszem a Spar-ban lehetett olyan csirkét kapni tálcás kiszerelésben, amire az volt írva, hogy nem etették az állatot antibiotikumokkal. Az a baj, hogy én babakocsival csak a Tesco-ban, CBA-ban tudok vásárolni, és ott ilyen nincs.

Szóval egy étkezést kell kiváltani kb. egy hónapon át. Jó, hogy mondjátok, mert a védőnő, meg a gyerekorvos az kb. 3 mondatban tájékoztatott a következő negyedéves teendőimről, és abból semmit nem tudtam meg, csak hogy vegyek meggyet a piacon, azt adjam tejjel jól higitva és hogy etessem a gyereket hússal is.

Vettem Csabinak egy bébi puzzle-t, meg kell hogy mutassam! Úgy éreztem, kéne neki új játék, de olyat akartam, amivel késöbb is fog tudni még játszani. Most persze még csak külön-külön játszik a hat kis figurával. (3 műanyag, 3 textil, belül csörgővel.) Plusz az áruismertető cimkével. :lol: Valaki már írta, hogy az ő csöppsége is elmélyülten képes ezzel játsszani.
Kép Kép

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Most olvasom a hozzászólások másik felét... Era, köszi a meghívást, de én nem vagyok elég mobil a gyerekkel, úgyhogy mi egyelőre bizti nem tudunk menni. Amúgy nagyon jó ötletnek tartom, hogy egyszer össze kéne hozni a babákat.

Faktorszám: Manó, ezt én is így tudtam, hogy a faktor azt jelzi, hányszor annyi ideig lehet valaki napon (mert mennyire nem engedi át az UV sugarakat a napvédő krém.) De ez szerintem nincs összefüggésben azzal, hogy menni időnként kell újrakenni a bőrt.

Dytt, szerintem küzdd le a szüléstől való félelmedet - mert így tényleg nem szerencsés indítani egy második terhességet - és akkor miért ne vállalnátok még egy babát? Én hiszek abban, hogy ha valaki valamitől nagyon fél, akkor megnő a valószínűsége, hogy az a rossz dolog be is következzen. És a fordítottja is igaz: mindig jóra kell számítani, pozitív elvárásokkal. Ezt persze sokkal nehezebb.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


SziasztoK!

Ágnes
Nagyon tetszik a játék. :) Mennyibe került és hol vetted?

Banyus
:( Apor, szépen magyarul. :) Az Ápor nekem idegenül szól.
Én minden gyerekemnek régi magyar nevet fogok adni. Ha lány lenne a következő, akkor szóba jöhet: CSenge, Kincső, Boglárka, Bíborka, Réka, Virág. Ja, nekem egyébként tetszenek az or végű nevek: Magor, Hunor, Apor :), Zsombor, Csongor. :) Balázs és Barnabás is szép nevek.

Dyt

Szerintnem sem szabad semmi rosszra gondolni. Nekem is nehéz szülésem volt, de már vágyom egy kisbabára, Apor olyan nagy már. :)

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok csajok!
Van végre netem!!!! :D :D Majd jövök, bár nincs túl sok időm, mert Zizikém a költözés óta zizi lett, és egy perc nyugtot nem hagy nekem, bár ma eddig nagyon jó kislány volt. Ma megyek át kocsival Zuglóba a gy.dokihoz, mert egyik napról a másikra megváltozott a spec tápszerünk összetétele (tej alapú lett, döbbenet nem? :shock: ) , és meg kell mutatnom a dokinak a dobozát. Még nem vezettem egyedül, főleg nem Zizivel mögöttem... nem vagyok ideges, kb. 5X voltam eddig wc-n :twisted:
pusszanat, majd jövök, ahogy tudok

Kép
Kép
tusimi
 
 


Szia Tusi!

Örülök, hogy jöttél. :)

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Vége az esti tornának. :)
2 hete tornázom majdnem minden nap és hamarosan úszni is fogok.
Remélem megindulnak lefelé a kilók.

Apor egész nap mozog, hempereg, gurul, mászik, kivétel akkor mikor alszik és eszik. :)

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Anika, 4320 ft-ért vettem a játékot tulli.hu-n, plusz a szállítási költség. Gyártó: K's Kids.

Tusi, épp ma gondoltam rád, hogy vajon mikortól jössz netezni! Majd tegyél fel fotót az új lakásról! Zita meg nyilván pár nap múlva megszokja az új környezetét, és olyan lesz, mint korábban!

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


"Én hiszek abban, hogy ha valaki valamitől nagyon fél, akkor megnő a valószínűsége, hogy az a rossz dolog be is következzen. És a fordítottja is igaz: mindig jóra kell számítani, pozitív elvárásokkal. "

Ági ezt én is nagyon így gondolom és már rengetegszer be is bizonyosodott, hogy így van!!
Tényleg szupi ez a puzzle-s játék!
Mi is szerettünk volna valami új játékot Benőnek. Kapott Anyukámtól egy guruló labdát, ami zenél (igazából nem tudtuk, hogy gurul, olyat szerettünk volna , ami zenél, ha megnyomod a gombjait. De az eladó nem mondta, hogy gurul és ki sem lehetett próbálni.) Sajnos nagyon hangos, úgyhogy egyenlőre fél tőle.

Holnap keresztelünk!!!!

Tusi: szuper , hogy megvagytok!!

Banyus: én szerettem volna menni, de Anyum pont akkor tud szabit kivenni és meszelünk meg ablakot pucolunk... :(

Kép
vargaviki
 
 


sziasztok!

Mégsem járunk uszira, megbeszéltük a férjemmel...igazából csak a társaság miatt lett volna jó nekünk, de inkább ennyi pénzért elmegyünk strandolni mindannyian egész napra és ott is vannak babák...ez van..de azért nektek jó szórakozást!!!

Pozitív gondolkodás van, félreértettetek..a lelki az első, a szeretetmegosztás az elsőszámú ok...a másik csak mellékes és nyilván idővel másképp gondolom majd..ahogy barnusanyus is írta, hogy ez természetes..igaza van!!!

Kép
dytt
 
 


Sziasztok!

Dytt!

Én tényleg csak ajánlani tudom a babylove-os tápszert, nekünk nagyon bevált és ti eddig sem ettetek HA-t szóval egy próbát megér...nem mindegy az a heti 1500 Ft különbség. Most bertinek is sok táp fogy, mióta meleg van és azt issza, pl most is evett egy üveg bébiételt ebéde és utána megivott olyan 120 tápszert.

Úszást megértem, tényleg nem olocsó semmi sem, de amúgy bíztatni nem tudlak, ez csak rosszabb lesz...Emmának úszásra tornára nem kis összeget hagyunk ott havonta, minden iszonyat drága...vagy nem jár semmie de ez nagyobb korban ugye nehezebb amikor ő akar menni Most is pl úszótábor 14 e Ft, az egyik anyuka mondja hogy milyen drága én meg kérdeztem hol él, én egy csomó 25 ezres tábort láttam, szóval ez még a megfizethetőbb kategória. Egy mésik anyuka rögtön mondta is hogy igazam van mert neki sulis már a fia és ott van olyan tábor ami 50 e Ft, a fia meg hozza a papírt hogy menne, és akkor magyarázd el neki hogy nem lehet...én egyébként nagyon el vagyok kenődve ez ügyben, szinte lehetetlen követni a mai árszinvonalat, sajnos.

Ami a tesót illeti, tudod szokták mondani hogy a szeretet nem torta, nem fogy el ha kettévágják, hanem nő inkább. Imádni fogod a másodikat is. Persze nem egyformán szereti az ember a gyerekeit, hiszen mindet másképp lehet szereni, mert mind külön kis egyéniség. Nekem anuykám volt teljesen beijedve hogy ő el sem tudja képzelni a 2 gyereket, ő világéletében egyet akart, hasonló okok miatt mint te. Most meg a legtermészetesebb hogy két unokája van, egyszerű dolog ez. Ami meg s zülés nehézségét illeti, nekem sem volt könnyű szülésem Emmával, de a tendencia az az hogy a többedik szülés könnyebb. Nekem pl fele annyi ideig tartott mint Emmával, bár most sem volt könnyű, barátnőm fia fogóval született (öreg orvos volt, vákum helyett használta) és most a kislány kijött simán.

Era!

Valahogy lemaradtam erről, mi történt a kutyussal? Nme tudom hogy nem olvastam. Amúgy Emma teljesen be van indulva hogy megyünk kutyát nézni, de nekünk csak az oviszünetben fog összejönni, lehet majd akkor is? :oops: Júliusban van szünet.

Tusi!

Jó hogy van net. Emmát eléggé megviselte a költözés 3 éves korában, de Zita még kicsi biztos gyorsan megszokja.

Befejezem mert laptopról írok merte bekepált a monitorunk és nagyon béna ennek a billentyűzete :roll:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: