Új privát üzeneted érkezett!

szerintem amíg nincs rajtunk kiütés és kis adagokban esszük, addig nem lehet baj

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

sarkantyúka,
szard le! ne törődj azzal a nővel. Vannak hihetetlen rosszindulatú emeberek, akik akkor érzik jól magukat, ha másoknak rosszat okoznak.
Az egyiki barátnőm 2 hét múlva szül. az 1, gyerkőc pont akkor lesz 2 éves. A csaj amúgy többszörösen veszélyeztetett mert lent van megtapadva a placenta + a 30. héten kinyílt a méhszája. És ennek ellenére tudod mit mondott a dokija?!
"Amennyit tud pihenjen, de tudjuk mindketten hogy a 2. gyerekkel egy nő már elsősorban ANYA és csak mellékesen terhes"
Szóval ne törődj vele!! :D :D

Képzeljétek rám szállt az ÁNTSZ.
Megkapták a labortól a pozitív leletet és most totál be vannak indulva, nehogy járvány legyen! Ma már 3 ÁNTSZ-es emberke hívott. :shock: Fasza, én vagyok az orvosi ló.... Jövőhét szerdáig teljes családi kórképet kell összeszednem. Ki volt rubeolás a családban, ki kapott oltást, ki érintkezik gyerekekkel... stb.
Még véletlenül sem hagynak békén, hogy végre lekattanjak a témáról. :evil: :? :shock:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Na léptem szív uh-ra.
Remélem ez az utolsó uh-m egy darabig és 7 hétig nem kell orvos közelébe se mennem! :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey hát ez már több a soknál!! Nagyon durva amit Veled művelnek!!! Nem irigyellek érte!! Mi fog ebből kisülni már el sem tudom képzelni!! Mindenesetre várjuk a fejleményeket!!

Kép
Kép
lanta

Honey!
Hát nem hagy már téged nyugton semmi és senki? De ha megmutatod a megtalált oltási könyvedet, akkor majdcsak leszállnak végre rólad. Legfeljebb egy újabb vérvételre elküldenek. :(

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

ja, és várunk, mi volt a szív uh-on, de úgyis csak jó hírekkel jössz, meglátod

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Hú lányok fantasztikusak vagytok:)

Nagyon köszönöm a segítséget. Érdekes dolgok derülnek ki:)
Lehet már most letiltanak a melóról?

Kiváncsi leszek a főnököm mire megy a munkatörvény 85.§ és a 33/1998-as NM rendelet 8. mellékletének értelmezésével...

Sarkantyúka: Ne törődj a bezzeg mamikkal, egyiken be a másikon ki. Ne hogy már elrontsák a jó kedvedet.

Öööö én most toltam be kb fél kiló epret... de nagyon jól esett :)
Sose voltam semmire se alergiás , Rizsi csak szépen örökölje ezt:)

Kép

Kép
starlark

Honey!
Emlékezetes babavárás lesz ez a mostani Nektek! Amúgyis az lenne, mert gyönyörű dolog, de neked még emlékezetesebbé teszik ezekkel a h...lyeségekkel. De hidd el, majd amikor a szép és egészséges babócádat a kezedben tartod legfeljebb mosolyogsz ezeken az emlékeken egyet. :wink:

Bejci! Csibe!
Ahogy leírtátok, főleg, hogy olyan mint a kiütések, szerintem olyan, mint nekem volt. Sajna el kell viselni. Tudom, hogy sz@r, de ez van. Én még a kádban a víz alatt is vakaróztam. :lol: El fog múlni magától!

Mit ehetünk, mit nem: úgy gondolom (biztos sokan nem értenének velem egyet), hogy amit a kismama megkíván, attól nem lehet baj. Ha valamire pont most leszünk allergiásak, akkor azt úgyis csak akkor vesszük észre, ha már jönnek a tünetek. Szerintem (emlékeim szerint) ugyanez vonatkozik a szoptatási időszakra is. Mindenki ki fogja tapasztalni, hogy melyik az az étel, ami után rosszul reagál a baba (sír, hasmenése van, stb.). Mondom ezt azután, hogy tegnap én is benyomtam egy jó nagy tál epret. Azon kívül, hogy a túlevés miatt feszengtem egy ideig szerintem semmi rosszat nem tettem. :D Annácska pedig utána vígan rugdosta apa kezét míg el nem aludtak. :P

Kép
Kép
konan

Hu Honey remélem hamarosan tényleg békességben hagynak Flórával. De az biztos hogy nem hagynak unatkozni.

Kép

Kép
starlark

Eper:
Pont a napokban írta az egyik lány a másik topikomon, hogy olvasta valami orvosi helyen, hogy az eper elvileg nem lehet allergizáló a babára nézve, mert a gyomorfalon nem mennek át a cuccok.
Én eddig egyszer ettem epret, de csak azért, mert akkor kívántam meg. Most nem kell. :)
Szóval szerintem nyugodtan egyetek, nem azért van a vakarózás.

A viszketés szintén a másik fórumon egy lány értintett nagyon komolyan a terhessége végén. Nem is tudott aludni miatta, mert annyira viszketett az egész teste.
Mindjárt átcuppanok és kikérdezem, neki egész patikányi ötlet gyűlt össze, hogy mit lehetne tenni. Végül asszem magától múlt el neki, de azért érdemes ezeket a dolgokat kipróbálni. Jövök majd az ötletekkel! :wink:
Komoly esetben (NEM IJESZTGETÉS!) a máj problémákra is utalhat a viszketés, de szerintem mi még itt nem tartunk.

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Honey: Megy a drukk!! És várunk vissza a jó hírekkel!! Aztán üzenem az ÁNTSZ-nek, hogy most mán' álljanak le, mer' különben lesz- kapsz ! :evil:

Starlark, Lanta, Konan: Jól esett az eper? Nekem is. És Bianka is mindig "beindul" tőle. Szerintem semmi baj nem lehet az eper evésből.. úgyhogy megyek is és nyomok egy pár szemet .. :) Főleg, hogy mondtátok, másnak is van viszketés és nem az epertől ...

Starlark: Van rá sansz, hogy már nem dolgozhatnál, ha ilyen veszélyes munkakörben vagy.... de gondolom nem bánnád a kényszerpihenőt... :lol:
Vendég

Sziasztok!
Elég sokat írtatok hétfő reggel óta, alíg bírtam visszaolvasni, de azért megbírkoztam Vele. :o

Humanka
Azért látszik, hogy ez már kismamis poci, ja és szupi járgányt vetettek! :lol:

Konan,a.m
Én is ezen a héten tőltöm a 26.hetet így gyarapítom a tábort Holka után

Blúmi,Honymoon,Monne85
Az igazat megvalva nekünk csak a babkocsink,hordozón.mózesünk van meg és néhány ruci. Mondtam is a páromnak, hogy júniusban szeretnám, ha minden meglenne, mert a legnagyobb melegben már nem lesz energiám semmire.

Honey,a.m
Arok a képek!!! :lol:

Nyuszifül
Először is üdv, itt közöttünk. Te hova jársz terhestornára, érdekelne? Én a héten próbáltam a kismama jógát, de nekem nem jött be!!!! :cry:

Konan,Nyuszifül
Én is eléggé rühelem a mostani meleget!!!

Lolababa
Mi is külön szobában helyezzük el a fiúnkat. hogy működik ez a rendelősdi dolog az ebayen?

Bejci
Nekem is kevesebbet mozog ebben a melegben és inkább este felé.

Minyu
Gratula a kisfiúhoz, szépképek Csongorról!! :roll:

Már alíg várom az estét ma megyek dokihoz, és láthatom a babócát, ha úgy érek irok, hogy tényleg fiú-e még és minden rendben-e! :P
sugi78

Bejci

Küldtem privit. :lol:
sugi78

Sugi: Válaszoltam :)
Vendég

Na Én szépen betoltam az arcomba egy kisebb sárgadinnyét és mindjárt hazaér a férjem a göröggel :lol: :lol: :lol: De abból már csak holnap eszek, hidegen jó!!!

Sugi de jó Neked, hogy este láthatod a babád!! Jó lenne ha még ma tudnál írni, hogy biztos fiú-e!!! :lol:

Kép
Kép
lanta

Sziasztok!
Köszönöm a kedves fogadtatást és most már aktív leszek :D

Hát elég volt visszaolvasni, és látom ez a táppénz, meg gyed dolog elég jól napirenden van. Jogászként tb-vel is foglalkozom (-tam :D ) van egy fontos dolog ami szemet szúrt!!!!!

A terhességi-gyermekágyi segély és a gyed összegének alapjául szolgáló napi átlagkeresetet a táppénzre vonatkozó szabályok szerint kell megállapítani, amit most tisztáznék,hogy mit is jelent!

Ha a kezdőnapot megelőző év január 1-jétől a tgys kezdőnapjáig van 180 napi jövedelem

A terhességi-gyermekágyi segély összegének alapjául szolgáló napi átlagkeresetet a táppénzre vonatkozó szabályok szerint kell megállapítani, ha a biztosítottnak– az ellátásra jogosultsága első napját megelőző naptári év első napjától (2007. jan.01-től) a terhességi gyermekágyi segélyre való jogosultságot megelőző napig (pl. a szülés előtti utolsó nap) – az ún. irányadó időszakban 180 naptári napi jövedelme van.

Ha a szülési szabadság kezdőnapját megelőző január 1-jétől a szülési szabadság kezdetéig nincs 180 napi jövedelem (mert tegyük fel táppénzen voltunk)
akkor a terhességi-gyermekágyi segély alapja a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér kétszeresének (2008-ban 138.000 Ft) harmincad része.

Ha azonban a biztosított – pénzbeli egészségbiztosítási járulékalapot képező – tényleges jövedelme az irányadó időszakban nem éri el a minimálbér kétszeresét, akkor a terhességi-gyermekágyi segélyt a tényleges, ennek hiányában pedig a szerződés szerinti jövedelem alapján kell megállapítani.

A GYED összegének megállapítása

A gyermekgondozási díj alapjául szolgáló naptári napi átlagkereset megállapítása kétféle módon történhet.

Ha van 180 napi jövedelmünk

Ha a gyed kezdő napját megelőző naptári évben (ami esetünkben 2008. január 1-től december 31-ig tart), vagy a kezdőnapot közvetlenül megelőzően visszafelé számítva rendelkezik 180 naptári napi jövedelemmel, akkor a gyed alapját a táppénzre vonatkozó rendelkezések szerint kell megállapítani.

Ha nincs 180 napi jövedelmünk mert július előtt táppénzre mentünk akkor a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér kétszeresének harmincad része figyelembevételével kell az gyed összegét megállapítani.

Plusz ehhez még egy kitétel: Ha azonban a jogosult pénzbeli egészségbiztosítási járulékalapot képező jövedelme (ez pedig a munkaszerződésünkben rögzített jövedelem), nem éri el a minimálbér kétszeresét (2008-ban 138.000 Ft-ot) a gyermekgondozási díj alapjaként a tényleges jövedelmet kell figyelembe venni.

Tehát a thgys-nél lehet esetleg rosszabbul járni, mivel az nincs maximálva, tehát akinek magas a jövedelme igyekezzen megszerezni ebben az évben a 180 napot.

Gyednél már nem fontos, hiszen maximálva van!
------------------------------

Annyira aggaszt, h. egész nap keményedett a hasam pedig szedem a diaphyllint. Nem is mertem elmenni még a házidokihoz sem ebben a hőségben.
sz.sziszi

Sziszi!
Veszprémi vagy? Én is az voltam egyetemista koromig :)
Vendég

monee, hát remélem nem máj, ivás ügyileg biztos nem adtam volna rá okot :shock:

És remélem, hogy nem eper, mert imádom, és most kihasználom, hogy van, úgyhogy naponta lecsúszik :oops:

Kép
Kép
csibe21

[color=indigo]na csak gyorsan, mert nagyon rohanok, a mai termés:

Kép

Kép

Kép

Kép

mindene emek, napra pontosan akkora, mint amekkora kell, gyönyörködtem benne egy jóót! :) és azóta is :) szívecskéjét jól megnézte a doki, aszonta ő tök rendben lát mindent, és hogy milyen kis édes a pofija :D

na
majd este....[/color]

KépKép

KépKép
bagzerka

Bejci: az eper nagyon jól esett :) És kiváncsian várom a holnapi értekezletet hogy minek kellettek ezek ily sürgősen az én főnökömnek.
igazából nem bánnám ha nem kéne többet bemennem :P

Kép

Kép
starlark

[color=indigo]na csak gyorsan, mert nagyon rohanok, a mai termés:

Kép

Kép

Kép

Kép

mindene emek, napra pontosan akkora, mint amekkora kell, gyönyörködtem benne egy jóót! :) és azóta is :) szívecskéjét jól megnézte a doki, aszonta ő tök rendben lát mindent, és hogy milyen kis édes a pofija :D

na
majd este....[/color]

KépKép

KépKép
bagzerka

juuuj bocsánat............. a benti gépem kicsit máskép működik....

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

KépKép

KépKép
bagzerka

bagzerka, micsoda szempillák

Kép
Kép
csibe21

Bagzerka: hihi szopizza ő is az ujját, édes ahogy gyakorol :)

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!

Visszaolvastam az elmúlt másfél napot, hát tudtok írni!

Minyu!

Gratula a 2.kisfiúhoz! Tök szép a neve és jól hangzik, hogy Nándor, Csongor!Szép magyar nevek!

Szeder!

Tudok Neked nagyon jó dokit az ÁEK-ben, az enyémet! Tudod, a Magzati Diagnosztikai Központból Harsányi dokit! Lesd meg, hogy szimpi-e? Egyébként az ÁEK koraszülött intenzív osztálya állítólag annyira felszerelt, hogy a SOTE-ről is oda viszik a problémásabbeseteket (ezt a szülésfelkészítőn mondták, amikor magyarázták, hogy miért van teltház és miért van olyan sok császármetszés)!

Streptococcus: Én már 2x szültem ezzel a fertőzéssel, vajúdás alatt kaptam antibiotikumot, szülés után pedig 2 hétig a baba is, mert a crp, vagy milyen értéke picit magasabb volt a normálisnál, bár fertőzésre utaló jel nem volt! Mindenesetre Lányok! Akinek már valaha volt ilyen fertőzése,az hordozza a bacit és hiába negatív a 36. heti tenyésztés eredménye, a fertőzés utána is bármikor előjöhet és szülés közben megfertőzheti a babát elég csúnya bajokat okozva! Ezért pl. az ÁEK-ben, kapja a kismama vajúdás közben az antibiotikumot preventív céllal, ha szól, hogy már volt Streptococcus B fertőzése! Ez állítólag elég ahhoz, hogy kivédje a baba esetleges fertőződését, úgyhogy én mindenképpen megbeszélem a dokimmal, hogy így legyen, mert bár nem vagyok túl parázós, azért ettől tartok egy kicsit! Vannak kórházak, ahol a gy.orvosok ahhoz is ragaszkodnak, hogy a baba is kapjon antibiotikumot is,még akkor is, ha az anyuka "csak" hordozó és nem mutatható éppen ki a baci a tenyésztésnél! Ezt is érdemes megkérdezni a választott szülészeten, mert mindenütt más a protokoll! Ha ez van ( a baba is kap antibiotikumot), akkor lehet egy kicsit hosszabb kórházi tartózkodásra számítani, nálunk Berci 5 napig kapta branülön keresztül a gyógyszert, napi 2x, utána itthon még kapott szirupt is 1 hétig! Holka! Segíts, szerinted ennek van értelme akkor is, ha az ember éppen nem fertőzött szüléskor?
Bocs, hogy ennyit írtam erről, de nekem derült égből jött, amikor a kórházi gy.orvos közölte, hogy a gyerekemet branüllel a fejében fogom viszontlátni...

Csajok!

A Chicco szülés utáni betétjével van valakinek tapasztalata? Vékonyabb és kényelmesebb állítólag mint a Tena, bár nekem a Tena-val se volt bajom! A hálós bugyitól nagyon idegenkedem, én vettem nagyon kényelmes, fehér Simone bugyikat és a betét egyszer sem csúszott el! A bugyikat sem kellett kidobni, sőt van egy nagyon kényelmes szülős hálóingem, azon sincs egy folt sem és még jól is néz ki, szerintem! Anyukám szülés után hazavitte, hideg vízbe beáztatta egy kicsit, aztán simán kimosta és a csurig véres hálóing tök tiszta lett (bocs a naturalisztikus részletekért :lol: )!

Bocs, hogy most nem jövök minden nap x-szer, de kicsit pörgősek a napok! Lehel 4.30 körül kel reggel, kelek vele, vasalok, főzök, reggelit gyártok (5.30. körül már éhes), aztán a nagyot indítom oviba (szerencsére anyukám elviszi), és mire összekapom a lakást, futok ki a kertbe a két kicsivel még 9h körül, mert 11h után már muszáj bejönni a meleg meg az uv sugárzás miatt... Aztán futás Csabiért az oviba, ebéd, altatás itthon, na akkor én is kidőlök fél-egy órára... Most is épp vasalnom kéne, de nem bírtam ki, muszáj volt benéznem. Este aztán már persze nem kell ringatni (szerencsére a férjemmel gyorsan megfürdetjük a fiúkat, aztán Ő mesél nekik este, de még így is ritka , hogy 23h előtt ágyba kerüljek)! A srácok 20-20.30. körül ágyban vannak már, de valamikor Apával is kell foglalkoznom és imádok olvasni is...
Na jó, most már abbahagyom a szájmenést, nagyon elkapott az ihlet... :oops:

Márti
borossné becz márta

márta!
köszönöm szépen!!!
Nézem!!!

bagzerka!
Hihetetlen felvétel a picidről!
Éss tényleg látszik a szempillája, SŐT én úgy látom, hogy a 4. képen nyitva van a szeme. Jól látom??? Nagyon édesek a képek!!!!

szeder74

Márta!
Kérem írj az általad említett orvosról, ha kell priviben!
Melyik az ÁEK??
Nagyon nem ismerős.

szeder74

Sziasztok!

Volt termés rendesen. Visszaolvastam, de nem jegyzeteltem, ugyhogy nem tudom sikerül-e mindenkinek visszaírni.

sz.sziszi! Üdv újra itt! :D

Nyuszifül! Örülök, hogy jöttél, kellemes babavárást kívánok!

Bagzerka! Eszméletlen gyönyörű a babád! Hihetlen milyen édes babaformája van már.

Minyu! Gratulálok a kifiadhoz! Nagyon édes képeket csináltak róla! Annyira aranyosak ezek a bébik!

Honey! Én már szóhoz sem jutok, mit művelnek veletek! Azért gratulálok, hogy minden rendben. Drukkolok a mai vizsgálathoz!

Én is most ettem epret. Én a cseresznyével vagyok gondban. Nem tudom abbahagyni az evést. Nálunk most érik igazán a májusi cseresznye, akkora darabok, hogy nem győzök betelni velük.....csorog a nyálam mikor hazaérek. :oops: :D :shock:

Tegnap sajnos bedagadt mindkét lábam, a bokám és a vádlim annyira zsibbadt, hogy azt hittem leszakad. Előjött már valakinél?Borzasztó rossz volt. Hazajöttem, felpocoltam a lábam, és tettem rá vízes borogatást.

Én még semmit sem vettem! Nagyon sok babaruhát kaptam már, , de mi semmit sem vettünk még. Se babakocsi, se hordozó. Majd ebben a hónapban.

Kórházi csomag. Szerintem majd augusztusban rakom össze. A hozzávalók sincsenek meg.

Alíz

KépKép
roni0422

bagzerka :)
Jaj, de ari. ez az ujjszopizós különösen tetszik.

sziszi :)
Hát nekem ez is kinai, amit leirtál. :oops: Egy helyen asszem kicsit félreérthetöen fogalmaztál de akkor ugye a TGYÁS-t a szülési elötti év jövedelméböl számitjuk. (ha megvan a 2007-töl a 180 nap)
jaaaj, ilyenkor úgy irigylem azokat, akik ezt tudják és értik.

eper: nekem anno szopi alatt mondták, hogy inkább ne, max 1-2 szemet. Most én is eszem, nagyon kivánom a gyümiket úgyhogy minden nap tolok epret, dinnyéket, almát stb.

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziszi!

Én most már teljesen összezavarodtam :oops:
Ez most itt a jogszabály a netről:

48. § (1)

(2) A táppénz összegét a táppénzre jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző naptári évben elért, pénzbeli egészségbiztosítási járulék alapját képező jövedelem (a továbbiakban: jövedelem) naptári napi átlaga alapján kell megállapítani.

(3) Ha a biztosított a (2) bekezdésben megjelölt időtartam alatt nem rendelkezett legalább 180 naptári napi jövedelemmel, a táppénz összegét a táppénzre jogosultság kezdő napját megelőző 180 naptári napi jövedelem napi átlaga alapján kell megállapítani. A 180 naptári napi jövedelmet legfeljebb a táppénzre jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző naptári év első napjáig lehet figyelembe venni, ha a biztosítási idő folyamatos. A folyamatos biztosítási idő [46. § (7) bek.] megszakítása esetén a táppénz alapjaként a megszakítást megelőző jövedelmet nem lehet figyelembe venni.

(4) Ha a biztosított a (2)-(3) bekezdésben (irányadó időszakban) táppénzalapként meghatározott jövedelemmel nem rendelkezik, táppénzét - az (5) bekezdésben foglaltak kivételével - a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér alapulvételével kell megállapítani, kivéve, ha a szerződés szerinti vagy a tényleges jövedelme a minimálbért nem éri el. Ez esetben a táppénz alapja a szerződés szerinti, ennek hiányában a tényleges jövedelem.

(5) Ha a biztosítottnak azért nem volt a (2)-(3) bekezdés szerint figyelembe vehető jövedelme, mert táppénzben, terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban részesült, a táppénz naptári napi összegét a korábban folyósított ellátás alapját képező összeg figyelembevételével kell megállapítani, ha az a (4) bekezdés szerint megállapított összegnél kedvezőbb.

Na most én laikusként úgy értem az (5) alapján, hogy nem gond, ha táppénzen van vki, és ezért nincs meg a 180 napja, mert akkor a korábbi jövedelmét veszik alapul... :?:

Kép
Kép
sarkantyúka

Ok lányok! Most olvastam el a 117-118 oldalt.

Sarkantyúka!

Megemelem a kalapom előtted és nagyon sajnálom, hogy ennyi tragédia ért a kislányod születése körül. Az a hülye p..csa meg megérdemelte volna szerintem is, hogy jól kioszd.
Néha én is felemelem az 5 és fél éves unokahúgomat (20 kg),mert nem bírom ki,de ettől még nem lesz semmi bajom és másnak sem :wink: Mi is szeretnénk majd tesót és akkor ez elkerülhetetlen lesz úgyis,mint ahogy azt írtad (Lolababa is).

Én is eszem epret kb 2 kg/hét és én is viszketek,de nem a mellem :?: lehet, hogy egy kcsit vissza kellene fognom,mert attól van.?

Én kenem magam Ircsi néni szőlömag olajával,de sajna én már repedezek a hasamnél... :oops: :cry:
Hát ez van,sz..r a bőröm.

Ja és nagyon köszönöm a dicsiket utólag is (pocak,baba) :) aranyosak vagytok,mint mindig

Kép
Kép
a.m.

Bagzerka: Nagyon szép képeket csináltak a babádról! Nagyon édes baba! Gratulálok hozzá.

Minyu: A Tgyást a 2007.01.01-2007.12.31. közötti időszak alapján számítják. Itt - 2007-ben - jó, ha megvan a 180 nap, mert itt nincs az összegben felső határ.

Roni: Nem csodálom, hogy ebben a melegben előjött a bokadagadás
:(
Én vizesedős, bokadagadós típus vagyok, de amióta naponta nyomom a dinnyét, epret, nem sózom a kajákat, azóta nem dagad a lábam sem.

Márti: Te aztán pörögsz rendesen... :shock: :shock: Nem fáradsz el néha?

Starlark: Majd meséld el, mi volt az értekezleten. Én is kíváncsi vagyok a főnököd zizegésére :)
Vendég

Fúúú csajok... ebbe a Gyed-Tgyás dologba belegabalyodtunk mint Cirmi a gombolyagba... :shock: :) :D :lol: :P Én ezentúl passzívan szemlélődök. Majd utalnak valamennyit, oszt jónapot... :wink:
Vendég

a.m. Nem hinném, hogy attól van. Én úgy tudom, a viszketés mondhatni "általános" tünet a 2-3. trimeszterben. Kinek hol jelentkezik. Nekem a hasam szokott viszketni.

Alíz

KépKép
roni0422

Kb. a 19. héttől elkezdett fájni a medencém. De annyira, hogy sokszor alig bírtam menni. Úgy éreztem magam, mint akin átment az úthenger.Éjszakánként felébredtem arra, ahogy fordultam.
Azt mondták, tágulok! :shock: Ti is tapasztaltátok?

Babaszoba. Nekünk egyenlőre sajnos nem lesz külön. Amíg nem tudunk a saját lakásunkba költözni, addig a mi hálószobánkban fog aludni.

Alíz

KépKép
roni0422

Minyu! a gyümiket én is minden mennyiségben megtudom enni. Nagyon kívánom én is.

Alíz

KépKép
roni0422

Na megvan a 119 oldal is!

Újra üdv itt Sziszi!
Köszi az infókat, elmentettem. Nekem úgy tűnik jól magyarázták el a munkaügyesek a melóhelyen,így most nem ért meglepi,de lementettem amit írtál.Köszi mégegyszer :D

Bagzerka!

Gyönyörű a babád!Annyira jók a képek,jaj nemsokára a kezünkben tarthatjuk őket úgy telik az idő... :wink: :D

Na jó éjt mindenkinek!

Honey! Várunk az infóval nagyon!Szorítunk!!!! :)

Kép
Kép
a.m.

Roni!
Köszi a biztatást :D

Kép
Kép
a.m.

És ha én 2007-ben voltam 4 hónapot gyeden, 3 hónapot gyesen és 5 hónapot "dolgozóban", akkor én jól besz.ptam ezt a tgyás dolgot jól értem? habár amit sziszi irt, ott az van, hogy a 2007. 01.01-a szülés napjáig kell lennie 180 napnak. az úgy megvan.
Ááááá, lassan én is lemondok róla, hogy megértem, majdcsak utalnak valamit...

Kép
Kép
Kép
minyu

bocsánat, ha összezavartam volna néhányotókat, nem ez volt a cél.
Sarkantyúka pontosan idevágta a jogszabályi hivatkozást, azt próbáltam konyhanyelven leírni!

Minyu! A thgys-ünket alapból a 2007-es évből számítják. DE!! az alapja az egészségbiztosítási járulékot képező jövedelem, és sem a táppénz, sem a gyed és sem a gyes nem számít annak, hiszen nem vonnak belőle egészségbiztosítási járulékot!

Nem egyszerű, ez igaz.
sz.sziszi

Sziasztok!

Először is nagyon szépen köszönöm, mindenkinek a köszöntést!

Nálunk eleinte velünk egy szobában lesz a baba, körülbelül fél éves kora körül tervezzük "kitenni". AZtán majd meglátjuk mi lesz belőle.

Bejci: Zalán is kevesebbet mozog ebben az iszonyat melegben. És nekem is viszket néha a mellem :)

Ma betermeltem fél kiló epret meg egy negyed kiló cseresznyét. De még cseresznye hiányom van. A gyümölcsök miatt szeretem a nyarat :))) Erre várok már egy jó ideje.

Csibe: te babád is max a szülésig titkolhatja a nemét :)

Honey: örülök, hogy tegnap megnyugtattak, remélem az eredmény után elfelejtheted végre ezt a sok aggódást. És nagyon rendes a cégetek ezzel az ajándékkal :)

Sarkantyúka: bocsi csak most látom a kérdést :? 3kor kezdődött a szülés felkészítő, voltunk ma, és kivételesen a férjem is jött. Aztán megnéztük a szülőszobákat, nekem tetszettek. Viszont nem menet a légkondi ahol az előadást tartották, hát majd meg lehetett halni. És az ilyen pozitív anyukákkal nem kell foglalkozni! Nálunk úgy van család, de anyuméknál se últ senki ott a második-harmadikst gyereknél, hogy őt óvja! Aztán mégse lett koraszülött egyikünk se (5en vagyunk tesók)

Nyuszifülke: nekünk a kelengye lista nagy része már be van szerezve, de fokozatosan szereztük be, kb a 12. héttől. :)

Eszike: örülök, hogy végre kellemesen csalódtál a védőnődben :) A melledből szerintem az előtej folyik már :) Teljesen normális jelenség, de az is teljesen normális, ha valakinek nincs.

Kórházi pakk: én a 30. hét után tervezem csak összerakni.

Minyu: gratula a tuti fiúhoz :D ÉS nagyon szép kisfiú Csongor :)

Amit én tudok GYED témában :) júli 31 előtt meg van 180 nap, júni 30 előtt nincs (182 nap van január 1-től június 30 ig :)).Ha valakinek nincs meg 2008-ban a 180 nap, csak 2010-ben kapna néhány ezer forinttal kevesebbet, mert ezesetben a 2010-es GYED alapja is a 2009-es minimál bér kétszerese lenne. Amikor táppénzen voltam februárban ennek eléggé utána jártam. Viszont a GYEDET tényleg a 2008-as bérünk alapján számítják majd, legalábbis nekem ezt eddig a tb-sünk, meg két tb-s ismerős is megerősítette, mivel a jogosultság kezdő napja 2009-re fog esni.

Szeder: ha koraszülés, akkor SOTE, nekem ezt mondták. Csak azt nem tudom, hogy egy vagy kettő.

Sziszi: üdv újra itt :) Akkor még nálatok is bizonytalan a baba neme :)

Ági: én szoptatás alattra hallottam, hogy óvatosan kell enni ezeket a gyümölcsöket, mert a tejbe kerülve allergiát okozhat. Várandósság alatt nyugodtan lehet enni :) Én ma fél kiló epret ettem meg, igaz két részletben :) Illetve az az igazság, hogy egyszer elkezdtem összegyűjteni, hogy mit is nem szabadna ennem. Mindenki, minden honlap mást tanácsolt, úgyhogy elegem lett. Megkérdeztem a dokimat, és ő azt mondta, hogy azt egyek, ami jól esik, tatár beafsteket mondjuk ne, ha nem muszáj, de 99%, hogy attól se lenne semmi bajom sem nekem sem a babának. Én az első 3 hónapban madártejet is ettem, mert csak azt tudtam lenyelni egy-két napig.

Bagzerka: tök jók ezek a képek. :)

Kép
kistiggrincs

köszi lááányok a bébi-bókokat :)
igen, sztem is nyitva van a szeme!!! és nemtom hoyg az a szempillája lenne??! akkor tényleg elég dús lenne, ha az :D

minyu!!!
dejóó, vgére más sem érti ezt az eglsz baba pénz kiszámítósdit :D:D én nagyon béna vagyok ezzel.... jajj, csak most olvastam a számla dolgot, sajna túl késôn... francba. bocsi

sziszi!
üdv újra itt!!

sarkantyúka!!
köszi az ágy infôt, egyenlôre ezt mutatja a link: ≒敳潵牣攢㸊††††††††††‼獴剥昺楮獴慮捥䥄㹵畩携䘰ㄴ䙂㔳㤹㔴ㄱ䑁㥆䌸䙅㑁㙅㘷㡁㤹㰯獴剥昺楮獴慮捥䥄㸊††††††††††‼獴剥昺摯捵浥湴䥄㹵畩携䘰 :D:D:D
majd most lementem, és akkor tuti mutatja.... na mutatta is, hááát az áron kicsit elájultam....assezm ezt kihagyjuk :( de ikeában is van olyan, asszem kék, rácsos rendes méretû ágyikó, és levehetô az egyik fala, vagy oldala vagy mi. lehet hogy az lesz, bár nem sokkal olcsóbb, de az mindennel, és nagyobb korában is jó. na nemtom... de kösziii mindenesetre!!!
-ez az emelgetés meg tök baromság, ne foglalkozz vele!!! ha megszoktad, és végig emelted, hozzá vagy szokva!!!!!! persze, ne cipled hazáig, de az hogy néha felveszed és szorongatod, miért ne férne bele?? simim 16 kilós, és szoktam felvenni, nem cipelem, mert azt nem is bírnám, de sokszor én kérem, nem is ô hoyg had vegyem fel egy percre :) és nehogymá emiatt elnézést kérj, naná hoyg belefér hogy ilyet is megtárgyalunk...

konan!!!
éédes a rúgdosós sztorid! nagy lehetet az öröm :)

honey!!!
köszi, igen, ezt már néztem, a holnapjukon, de mivel 6ig melózom, még nme vettem tervbe a dolgot. de lehet hogy a következôre elkérem magam...
nem semmi ez a járvány cucc.... remélem nyugtod éesz végre.... szegényke!!

nyusszfül!
nekem a bálintbalázs a dokim, imááádom! tényleg, nekem ô az álom nôdoki, már sokat teszteltem, de ô a nyerô. persze kinek mi.. :)
a jóga: én a relax-ba járok, egy gáborjáni réka nevû lány tartja, nagyon helyes!!! csak ajánlani tudom. ha gondolod, adok elérhetôséget!
és nem ismerem a szülésznôt, nekem a molnár gabi volt, nagyon kedves, és tökjól végzi a dolgát!

bejci!!!
mell viszketésre én valami jó zsíros krémet mondok, talán azért viszket mert nyúlik, és akkor jó a krém. egy próbát megér!! nekem meg simivel annyira forrók és vörösek lettek, az alsó félen, hyg azt hittem belehalok! kellemetlen volt, fájt és viszketett, küldtek mindenhova, bôrgyógyásztól a védônôn át a körzetiig, a nôdoki is nézte, és mindenki aszonta: ilyet ô még nem látott... végül csak akkorûk lettek hyg a súly miatt volt ez egész... szóval nyúltak, mint ááállaaat!!! nem volt kellemes...

eper, stb: én úgy tudom hoyg szopi alatt nem javasolt, meg a babáknak adni is jóval késôbb szokták az allergizálása miatt. de hogy pocakosan...aztt nemtom. talán úgy, hoyg ha te meg párod is nagyon hajlamosak vagytok allergiára, akkor nem javasolt... valahoyg így, apu meg a felesége is hajéamosak, és neki külön diétája volt pocakosan.

na dôlök :)

KépKép

KépKép
bagzerka

Jó reggelt! :)

Tudjátok nem vagyok egy "paramami" tipus,mert nem volt eddig semmi gondom Vukkon kívül a babavárással, de tegnap este nagyon megilyedtem. Tusolás után éreztem, hogy valami szivárog onnan lentről. Sajna egy jó féltenyérnyi paca lett a bugyimon. Nem volt szine,olyan mintha jó erős folyás lett volna.
Anyósom szülésznő és felhívtuk. Azt mosdta, ha nincs szine akkor ne aggódjak,majd reggel ujra tus és vártam, hogy mi lesz. Hál Istennek semmi nem történt azóta se,de nagyon megilyedtem
:( :(
Pont tegnap volt itt szó a korházi cucc összepakolásárol és annyira megilyedtem ha történik valami még alig van valamim. Ill. csak 1 szoptatós pizsim van. Úgyhogy a jövőhét végén beszerzek egy pár dolgot,hogy ne érjen meglepi.

Még egy eddig nem tapasztalt dolog: képezeljétek 1 napja lent az ülő csont környékén izomláz szerű tompa fájdalmat érzek. Már az augusztusiaknál olvastam erről. Úgy tűnik, hogy készül a testem a szülésre. Ez normális dolog csak furi, mert eddig még nem éreztem ilyet. Van valakinek ehez hasoló tünete?

Kép
Kép
a.m.

roni, a.m.
Épp most kérdeztem rá az orvosnál én is, mert nekem is nagyon fáj a szemérem csont környéke. Néha alig bírok menni tőle
De azt mondta, ne aggódjak, tágulok

Kép
Kép
csibe21

:shock: Jó reggelt!

Hát ez az EPER téma nagyon megosztja a kedélyeket!!!

Én eszem, és fogok is, amíg van, de most inkáb a cseresznye a kedvencem.
Szerintem, nem most nem szabad, hanem talán a szoptatásnál... ÉS 2 ÉVES KOR ALATTI BABÁKNAK TILOS ADNI EZT VISZONT 100%-RA TUDOM, MERT A PICI MAG MEGAKADHAT A NYELŐCSÖVÜKBEN.
EGY jó tanács pattogatott kukoricát sem ajánlatos adni 4-5 éves kor előtt... most nemrég egy távoli ismerősnél angyalka lett egy 2 éves kislány... a pattogatott kukorica megakadt a nyelőcsövében.. és nem tudták megmenteni... -nem akarok én ilyen negatív dolgokat mesélni nektek, de szerettem volna, ha ti is oda figyelnétek majd ezekre!!!!!

Viszketés.. nekem a mellem, és a mellbimbóm viszketett jó pár hete.. és akkor nem volt még ilyen mennyiségű eper.. szóval a viszketés nem az epertől van.. bár, aki allergiás annál elképzelhető...

am:
elhiszem, hogy megijesztett ez a "nyavaja", ami kijött... hát úgy látszik minden terhességnél van egy-egy nagyobb ijedelem... de legalább ezután még még még jobban értékeljük, ha minden rendben. Nem??
Egyébként szerintem nem igazán szabad halogatni a kórházi csomag összerakását... hisz ne adj Isten bármi bármi történhet, és akkor ugyanúgy szükség lenne rá! Ne legyünk felelőtlenek ebben sem, nekem ez a véleményem... én beszélek.. aki hétvégén fogja csak megvenni...(mert nekem sincs, de nyugodtabb leszek, ha minden meg lesz.)
am.: - pár új törülköző, tusfürdő, bugyika, +fogkrém, fogkefe, 2-3 db hálóing, pár zokni.., papucs .. ennyi egyenlőre elég is.. ezek legyenek meg, a többit meg majd ráérünk beszerezni.
Legalábbis ajánlom a babáknak :) :) :)

Medencefájás:
hát az engem hetek óta kínoz, de kizárólag hajnalban... mert napközben semmi... hajnalban jelentkezik, vagy legalábbis akkor veszem észre.. felébredek és iszonyú fájdalom van a hátamnál ott a medence környékén, és a csípőtájékon... igen-igen elkezdett felkészülni a szervezet a szülésre... brrr ... valamelyik nap egy picit meg is ilyedtem:
Ennek a kisbabának egyszer ki kell jönnie, és az bizony fájni fog... :? :shock: :shock:
Kezdek én is szembesülni újra a ténnyel...
Amikor az első gyermekemet vártam, akkor jött a tudat, hogy bizony kemény dió, ami vár rám, ránk, amikor megkaptam a beöntést... és indultam a szülőszobára... hihetetlen.. ahogy átment a fejemen.. most tudatosan készülök, de igazán akkor jön az "érzés", amikor nyilik előttünk a szülőszoba ajtaja............... :D és már boldogan várom azt a pillatatot!!!!!!

szeder74

Szép jó reggelt Mindenkinek!

Babó
Tegnap láttam újra a fiamat és a dokival jól ki is elemeztűk az UH-t és még mindig fiú!!!! 750 gr a súllya a combcsontja 4,6 a hasátmérője 19,6. Mondta is a doki, hogy szép nagy fiam lesz.

Kistigrincs
Tegnap a koraszülés esetén a dokim Nekem is a SOTE mondta, a Baross utcában.
sugi78

Bagzerka
nagyon szépek a képek és ahogy az újját cumizza! :lol:

Bejci
Küldtem privit

Lanta
Ti, hogy vagytok? :wink:
sugi78

Szeder,Csibe!

Köszi a megnyugtatást és a jó tanácsokat.
Én is kb. ezeket akarom megvenni :)

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

A.m! Erősebb folyásom nekem is szokott néha lenni, de semmi több.

Nektek nem szokott szúrni az oldalatok? Olyan érzés, mint mikor sok futás után szúr az ember oldala, nekem legginkább akkor jön elő, ha megyek.

Bagzerka!
Nagyon szép képek! És szép a kisfiatok is, különleges nevet választottatok neki!

Kép
Kép
petra1980

Sziasztok!

bagzerka, szuperek a képek! :D :D
Ilyenkor már mindenki annyira babás!

sugi,
szép méretek! :)

Viszketés nekem szerencsére nincsen.... de annyi szar után legalább ússzak már meg valamit! :)

márta,
ez a streptococus B honnan derül ki? Ezt hüvelyi kenetből szokták nézni?

Na és a tegnapi szív uh: MINDEN OK!! :D :D A doktornő egy tündér volt!!! És hihetetlen profi! Elmeséltem neki ezt a rubeola dolgot. Rögtön vágott mindent, hogy a rubeola mire lehet kihatással és nem csak a szivét nézte meg Flórának, hanem a hüvelykujját, a szemgödrét, a hangszálait meg egy csomó más apró csontocskát, amire amúgy ez a fertőzés kihatással lehet. De mindent rendben talált! :D
A szivére is azt mondta, hogy "ha ilyen szive lenne minden babának, akkor neki nem lenne munkája" :D
Nekem ezerszer profibbnak és megnyugtatóbbnak tűnt , mint hétfőn a genetikei uh-n a Timmermann doki.
Azt mondta a dokinő, hogy ha ez a rubeola esetleg mégis igaz - bár ő ezt nem hiszi - akkor se aggódja, mert a gyerekre garantáltan nem ment át! És ez a lényeg! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?