Zuzi,
apám! Pannus már ébredt? Lencse még csak most feküdt le
. igaz, olyan gyesznó mocskos lett, hogy meg kellett fürdetnem (ragad ez a hülye napkrém), de most majd este nem fogom, hogy ne kopjon el a teste
.
a szabit arra az időre kell számolni, amikor nem kellett fiz. nélküli szabit kivenni. emlékeim szerint vagy a gyed, vagy a gyes előtt aláírattak egy papírt, hogy kérem a főnökömet, hogy amíg gyed/gyesen vagyok, addig fiz. nélküli szabin legyek. de mondjuk te gyesen nem voltál, úgyhogy szerintem a tgyásra és a gyedre is jár (korod szerinti), de a pótszabiban már nem vagyok annyira biztos. habár nálunk ezt a férjem igényelte, úgyhogy akkor egyik szülőnek fix, hogy jár, így neked is. javaslom az indexen ezt a topicot:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766
de a Szakbarbár nevűt szólítsd le, és konkrétan írd le, hogy pl. 2005. 05.05-től voltál tgyáson és utána mikor gyeden és utána megint mikor tgyáson és gyeden és mikortól mennél vissza, és hogy mondja meg, hogy kell a szabit számolni. (amúgy igen, az Mt szabályozza)
3 HÓS/2 HETES PROTOKOLL:
már Lencsével is 3 hósnak mondták, s régen is ez volt a divat, de most az új fajta csecsemőgondozási (oltási könyv) könyvben is benne van a 3 hónapos teendőknél, hogy lassan szoktassuk a levegőzéshez
. ezen jót röhögtem, mert azért 3 hetesen én már 1-2 órára kivittem. de pl. mínuszban nem vittem volna ki, s párás-szeles időben sem. a 2 hetet is csak azért tartottam be, mert a védőnő mondta. de már a második hét végén 5-10 percre kiálltam vele az erkélyajtóba néha. és hát igen. hogy hoznánk akkor haza?? és hogy mennénk vele oltásra, kontrollra, uh-ra, ortopédiára, stb. helyre?
Rylie,
arra vigyázz, hogy előről is kendőzd le vhogy a babakocsit (vagy ernyővel), hogy vissza se tükröződjön rá az UV, mert ugye nap 1 éves koráig nem érheti, s én biztos nem is naptejeznék egy újszülöttet.
gondolom, hogy mikor hazamégy, lesz 1-2 hét lábadozásod, akkor nem lesz energiád se mászkálni, utána meg majd meggondolod ötször is, hogy hogyan cuccoljál le ennyi izével, amit felsoroltál
, a 4. emeletről. na meg vedd számításba, hogy Kamillára nem tudsz ám felügyelni, vagy akkor a kicsit kell ott hagynod, úgyhogy én még játszóra pl. nem mertem egyedül menni velük, mert L. (noha fegyelmezett), a játszón szeret elszaladni, felrohanni ide-oda, én meg babakocsistól nem tudok utána menni. Adjitát meg nem hagyom egyedül, hogy valami ronda alak martaléka legyen.
mi ide az előkertbe is igen nehezen tudunk lecuccolni, cipelem a kicsit gyerekülésben és viszem a cuccokat is, pedig Lencse segít mindig, cipeli a plédet, ilyesmit. a lényeg: a baba szellőztetése
adni fogja magát, ilyen jó időben biztos nincs az az ember, aki betartaná a 3 hónapot. ha már nem bírsz benn, kimégy vele. elejében lehet, hogy úgy kéne, hogy férjeddel együtt, 4-esben sétálgatni, vagy lenn az autódban tartani a lenti cuccokat, s egy szál (+1 nagy) babával lesétálni a negyedikről.
RUHÁK:
Lencsénél - mint kezdő - elkövettem azt a hibát, hogy ujjatlan rugit és rövid ujjú bodyt késztíttem ki férjemnek, s talán még takaró se volt rajta, egy szál ilyen cuccban vittük haza
. (aug. 15, jó idő) a kórházban is lestek, hogy újszülöttet azért nem divat ilyen lengén öltöztetni.
sapkának nekünk van pamut, polár (nektek ez már most nem kell) és vászon, sildes. de szvsz egy csecsemőnek nem kell sild, mert úgyse mehet napra. a vászon, pedig a legkisebb kapható volt, tök nagy még rá
.(s kb. 1 hete már sapit se adok rá, de lehet, hogy kéne, franc tudja)