Új privát üzeneted érkezett!

Deni! überpofátlan :lol: :mrgreen: :lol:
gödibarbi

Curse,
be lehet vinni egy helyre (postázni is), ahol lóvéért megnézik, hogy van-e benne lyme kór. akkor biztos azt is megállapítják, hogy kullancs-e. vhol a 12. kerületben van a hely, én neten kerestem meg múltkor, s telón egyeztettem velük.

Rylie,
ha nem lesz Garmastanod, vagy kevés, akkor ajánlom, hogy vegyél DM Babylove mellbimbó kenőcsöt, mert szinte ua összetevői vannak, mint a 3x árú Avent társának. ez csupán 700 Ft. s ha gyull. gátló kell a cicire, akkor arra ott lesz a kis Bepanthen minta, amit a kórházban adnak. (na meg a popsikenőcs)

Johi,
bájos Lencse? :) Fanni is az, és nem csapott az senkinek, eljátszott ő egyedül is a homokozóban! és már gondolom, hogy miért vannak averzióid velem kapcs. :) majd kifejtem egyszer személyesen.

Deni,
képzeld, h mióta szültem, már 2x előre engedtek! egyszer a teljes sorban, mert Adrika üvöltött, 1x meg egy pasi maga elé. ilyen még sose volt :)

SZOMSZÉD:
írt egy mélt, hogy ez rosszul esett neki, mert ő már 2 hete nem takarított, úgyhogy nem ő volt. :))) én meg kénytelen voltam bocsot kérni tőle, pedig 99%, hogy tényleg ő volt. na meg nekik van ilyen szénaboglya hosszú szőke háréjuk. (+ az alső szomszéddal észre vettük, hogy ez a porolós eléggé nem őszinte. úgymond hazugláda :). node nem baj, majd magában elszámol a lelkiismeretével.)

ancsipancsi

Ancsi: hú kiváncsian várom, hogy mi lehet a verziód:-) mert én tényleg csiplek nagyon. :lol:

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!
Gyors bekukk :)
Látom nincs nagy pörgés.
Jajj, de utálom a kullnacsokat!!!!! :evil:
Helyzetjelentés:Tegnap akartam jönni este, de Anyós 11-5ig nálunk volt (volt 2 olyan húzása, h majdnem elküldtem, de moderáltam magam, ill.a Férjem leállította a 2.at), de annyira lefárasztott,h inkább lefeküdtem,h kialudjam... A csajaim meg nem akartak elaludni időben, sztem megzakkantotta őket a meleg. Plusz B még mindig fogat növeszt, és elkapott vmi torokfájást is (velem együtt), amitől este kicsit befulladt, most gyógyszerezem.
Jövő 7főn elzárják nálunk a gázt (azzal főzünk és fürdünk), fellújítás miatt, még nemtom hogy fogunk boldogulni 1 db elektromos főzőlappal, meg a fürdés is bajos lesz. Minima 2 hét...(de tuti több lesz).
Na, ébredés van, mennem kell ("Ana, deje") Este majd megpróbálok reagálni is, de mindenkit olvasok, és gondolok rátok addig is!!!
Mindenkinek puszi!!!
D.
rídonli#

Barbi: akkor ráderesztek egy rakat anyagot, oks?
Kamillát nem vették fel :( bár jómagam még nem néztem meg :oops: de a szomszédék mondták, hogy nem látták a nevét a papíron :cry:
És nagyon örvendek, hogy apjuk ilyen lelkes a munkájában, csak a nagy lelkesedése kevéssé térül meg :? de hát ilyen telhetetlen vagyok na 8) Sokszor kérdem tőle, hogy ezt mi saját bizniszként miért nem tudnánk csinálni?? De azt mondja, hogy nem menne ha most nyitnánk egy ilyen bótót, mert ahol most van az is azért megy,mert már 13 éve a piacon van - szal ismerik az emberek. Hm..

Curse: nem lehet, hogy csak egy szúnyogot martál szét magadon? Abból is jön a vér :roll:

Johi: vajh ezt a Bach elsősegélycseppet megrendelhetem itt a saját gyogyótárunkba is?? :roll: na majd megkérdem.

Deni: öö én meg úgy voltam vele, hogy még nem is fájt a cickó de már bekentem a Hba a garmastánnal biztos ami tutti. Gondoltam, hogy majd akkor most is igy cselekszem... de amilyen lusta vagyok szerintem nem lesz kenőcsöm :)

Egyébiránt: ketteskénél is ugyanúgy fáj a szopi az elején mint az első gyereknél, vagy azért már edzettebbek a bimbik és nem fogok csillagokat látni?? :roll:

Ancsi: mit vártál, hogy majd beismeri, hogy ő rázta oda a szarját?? Ha igen, akkor nagyon naiv vagy :lol:
kenceötletet köszi!

Ríd: jobbulást Bnek! Gáz nélkül 2 hétig?? :o az nem semmi menet lesz! (nálunk is azzal megy minden, kivéve a világítást)

és engem egész sokszor előreengedtek már sok helyen...postán, boltban, gyogyótárban...egyedül az utazásnál tojtak a fejemre, okés azért ott is volt pozitív tapasztalat de a negatív a több sajna :(

Rylie
rylie

bocsi, de ezt muszáj. Ez nálunk már szállóigévé vált, mármint a hibrid tavaszi:

http://bagzomacska.blog.hu/2008/03/17/hibbrid

Ríd!
Azta, igazi nomád körülmények :shock: , miért nem utaztok le Szent Endrére? (ugye ott van nyaralótok???) VAgy ott még nomádabb lenne??? Mindenesetre hozzánk jöhettek fürödni, ha már extra"gáz" :wink: lenne a helyzet :lol: :lol: :lol:

Ancsi!
Szomszéd: na neki mondhatná Lencséd, hogy a "mocstos pofájutat" :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Johi!
Itthagytad a BAch cseppes kisokosodat, szóval mindenképp kell jönnötök :wink:

Mi ma Elmű ügyintéztünk, és senki nem akart előreengedni, de nem is bántott, mert most kivételesen bírta Pannus. Én tényleg csak akkor várnám el az előreengedést, ha hisztizik a gyerek, de olyankos inkább mozizik a nép, minthogy segítsen :roll:

Rylie!
Én a terhesség alatt is folyamatosan szoptattam, így azt hittem, hogy majd egyáltalán nem fog fájni, ha Pannuska megszületik, de azért eléggé fájt. Nyilván nkei is meg kellett tanulni a szopit, és olyan kicsike szája volt! De azért sokkal kevésbé fájt, mint Bazsinál. ÉS nekem a Weleda cickóolaj nagyon bevált, finom az illata is, és hamar beszívódik, és az még állítólag a tejtermelést is serkenti. Szóval, nekem az jött be, GArmastant nem szerettem. Ráadásul ez az olaj tényleg természetes anyagokból van. És tök jó, hogy beválalod ekkora pocival a kerti talit :D

Barbi!
Akkor majd iszunk a vizsgádra :lol:

Curse!
Én úgy tudom, hogy legalább 8 órája bent kell lennie a kullancsank ahhoz, hogy fertőzzön, szóval szeritnem no para. Bár tökre megértelek, hiszena vérképedből megállapították, hogy voltál már Lyme kóros :shock: :twisted: :cry: :cry: :cry: Amúgy azt többször is el lehet kapni????

Kép
Kép
zuzmo1

na, egy kis off akkor :)

ez Adjita nyári ruciban, amit ma vett fel először, de már kicsi:

Kép

ez az eper a teraszon (tegnap óta értek be):
Kép

s így jár, aki nem szoptat:

Kép

ancsipancsi

Johi,
De jó, h jöttél egy picit :D Mi újság veletek?

Deni,
Na én meg olyan bunkó vagyok, h elfelejtem megköszönni a bébitaxis próbát :oops: Szóval köszi, h elcipelted azért a kb. 2 percért :lol: De legalább a többi gyerkőc jól kihasználta :lol:

Ancsi,
Köszi a kullancsos infot :) Megtaláltam a honlapjukat, de ott az írják, h rögtön a mélyfagyasztóba kell tenni. Mindegy azért megkérdezem tőlük, mert még megvan a dög, csak kiszáradt.
A szomszéd meg no comment :roll: Naná, h nem fogja bevallani :roll:

Ríd,
Bulást Nektek!! A gázelzárás meg :evil:

Rylie,
Szúnyog nem lehetett, mert nincsen szárnya, pedig nekem még a bolha is megfordult a fejembe, de az sem lehet :( Még így összenyomva azért vmennyire látszanának a jellegzetességek :?

Zuzi,
Én is vmi hasonlót olvastam, úgyhogy remélem, ha még az is volt, akkor sok kárt nem tudott tenni.

Képzeljétek csoda történt :D Ma sikerült Adélnak egy 19-es szandit venni, ami nem annyira nagy a lábára (vagy gyorsan növesztett egyet a lábán :lol: ) és ráadásul top áras volt, mindezt 4900ért :D Úgyhogy most megnyugodott a lelkem.

És drukkoljatok holnap fél1 körül, h a biztosító nekem adjon igazat!!!

Kép Kép
curse

Ancsi,
Jaj, nagyon helyes Adrika :D az eper meg nagyon nyami :P hát az utolsó képért annyira már nem vagyok irigy, továbbra is emelem kalapom előtted!!! :wink:

Kép Kép
curse

Ancsi: Adri milyen nagy már! És milyen szép! HÁnyas ruhát nőtt ki egyébként?

Kép
Kép
tinu

[quote="tinu"]A írta:tinuncsi: Adri milyen nagy már! És milyen szép! HÁnyas ruhát nőtt ki egyébként?

Tinu,
ez 56-os ruci, de szerintem kis 56-os, mert a többi 56-os jó rá, csak a bodyk kezdenek kicsik lenni, a rugik okék.

Curse,
mi se fagyasztottuk le, nem is mondták akkor, s be is vizsgálták a dögöt.

ancsipancsi

Barbi,
5 píz

Zuz,
tök jó!! :D hú de kipróbálnánk, de nálam a péntek még mindig munkanap mint múltkor Barbiéknál :( :( de nem baj, nemsokára szabi és irány a Balcsi!! :D :D

Johi,
szia :) apróka lába már teljesen rendben??

Curse,
eredményed van már? már eltelt 2 hét. vagy írtad csak én voltam figyelmetlen?????

Kép
akata

Ancsi,
na ezt az epret bátran ehetd a "földről" :D
Adri nagyon édes. És ebben a melegben ez a ruci lassan úgyis sok... :) :)

Kép
akata

Kata,
én imádom az epret, de még csak 2-3-at ettem erről, mert inkább Lencsémnek adom, aki amúgy, ha a piacról hozom, nem kéri, csak így a bokorról :)
ancsipancsi

Ancsi :) Jaj de szép Adrika!! és mekkora már!! :o :D már alig várom a jövő pénteket, hogy láthassam (reméled elhozod a bulira?! :wink: ) Mosogatós képért én sem vagyok irigy... meg a szomszéd miatt sem... :roll:

Ríd :) BUlást Nektek és a fogakhoz sok +++++!! Bencus is fogzik, ma vettük észre, hogy már mindjárt kint van az 5. foga éle, nyügi is miatta sokszor :? Gáz nagyon gáz :evil: a 2hét méginkább...

Rylie :) De kár, hogy Kamillát nem vették fel az oviba :( és Nálatok már kint van a lista? itt még csak telón adnak infót... (hátha rosszul látta a szomszéd, nem hívod fel mégis az ovit?) Szopi: nekem nem fájt másodjára sem, ami viszont fájt az a méhösszehúzódás volt :roll: ami elsőre alig volt, bezzeg másodjára...

Zuzi :) Ezt a linket már! :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: Pannusod pedig nagyon ügyi, ha ilyen jól bírta az ügyintézést! Foga kijött már?

Curse :) Ne köszöngesd már, mert dühbe jövök! :lol: vinni fogom, amikor csak sikerál :wink: Szandál: hurrá-hurrá!! :D :D Milyen márkájút sikerült? Holnapra meg persze hogy drukkok! :wink:

Meleget hogy bírjátok? és a kőcök? Mi akkorát pancsoltunk ma a kertben, hogy csak na :lol: és a nagy pancsi után meg jöhetett a fürcsi, mert olyan koszosak voltak mint 2 kismalac :mrgreen: :lol:
denizsa

Ancsi,
Nagyon szép Adrika!!!

Rylie,
Nekem M-nál kevésbé fájt a szoptatás, vagyis már nem lepődtem meg, hogy mennyire tud fájni!! (Hetekig.) Viszont a melltartóbetéteket sokkal tovább kellett hordanom és úúgy utáltam. És a mellem is kb. ugyanakkor gyulladt be, mint anno P-vel (fogalmam sincs miért).

Zuzi,
Mikor írtad, hogy milyen szépen eljátszanak már a gyerekeid egy pillanatra felvillant előttem egy kép: Bazsi fogja Pannuska csöpp kis kezét és vízfestékezni tanítja szigorúan az asztalnál és kötény van eléjük kötve és mosolyogva csíkokat húznak.
Nálunk továbbra is az a helyzet, hogy Peti vagy egy angyal és okos és érző szívű és anyja jó fia. Vagy egy - erre most szót se találok. Nézem a gyerekem és mint egy kamasz kölök (bár én sose voltam ilyen.) Olyan frankón tud ellentmondani, hogy aggódom, mert nincs tér a továbbfejlődéshez! És sokszor eljátszanak együtt, jókat nevetnek azon, hogy pl. Marci húzkodja P. fülét, aki erre sípol. És persze a köpködés!!! (Ha még pár napig csinálták volna fontolgattam, hogy én is kipróbálom, mert annyira élvezték!)

Ma egyébként mikor szálltunk (volna) le a troliról P.-t letettem és nyúltam volna fel a kocsiért, mikor a sofőr becsukta az ajtót. Persze kis kiabálás után kinyitotta, de P. megijedt és soha többé nem akar trolizni! Ami azt jelenti, hogy amíg nem veszek neki autót Zuglóban fog bulizni és mozizni és csajokkal randizni, ami nem lesz könnyű (mégse mondhatja, hogy menjünk inkább gyalog az Örsre, mert nem ülök trolira. Kiábrándító lenne. Én is annak találtam, mikor egy majdnem pasim autóval bevitt a metróig és onnan metróztunk a moziig!) Próbálok arra koncentrálni, hogy valahol meg se állnak a buszok és a tetején is utaznak emberek, de nem öszpontosítok eléggé, mert néha azért ideges leszek! (Persze hamarosan kocsival járunk majd óvodába is és bárhova - még a szelektívbe is :lol: - és szennyezzük a levegőt, de hát ez van...)

És Macsékkal és Leniékkel mi a helyzet?

Móni
Kép
Kép
monisa

Rylie,
Ovi felvétellel kapcs-ban lehet fellebbezni! (Ha P-t nem veszik fel én biztos belevágok, habár elégedett vagyok a magánovival, ahova most jár. Vagyis járt, amíg felült a trolira :? .
Viszont olyan nehéz, hogy kb. 1-2 évre kellene előre terveznem. Év közben nem annyira rajongtak értem, mikor jelentkeztem az ovikban.
(A kedvencem az volt, mikor az ovikban javasolták, hogy csak oda jelentkezzem, ami közel van a választott bölcsihez. Megkérdeztem, hogy tudják-e mi a helyzet a bölcsikkel??? Mind tele van, ha lesz hely vhol - bárhol képtelenség előre összehangolni a két intézményt. Kb. olyan, mint külön nézni repülőt és hotelt főidényben, hátha mégis közel van az a Malibu Marokkóhoz.

Móni
Kép
Kép
monisa

Sziasztok!

1,5 hét után hazajöttünk Szolnokról. Majd holnap nekiállok visszaolvasni 8)

Azt látom, hogy babazsúr lesz Zuziéknál, mi is beneveznénk, ha lehet :)

És megakadt a szemem a fincsi Ancsi féle epren is :) nyami-nyami

Szellőke (és aki még esetleg érintett) !
Ide pakolom fel Bajni megmaradt rucikait, így legalább látod a méreteket is:
http://www.teszvesz.hu/show_user_auctio ... id=6621424

KépKép
KépKép
lindicita

Móni,
én is ismertem (még csak majdnem se volt pasim szerencsére) egy figurát, aki a metróig ment kocsival, onnan meg bkv-val. de nem környezettudatosságból, hanem sóherságból. jegyet meg nem igen vett. :)
megértem a fiadat, hogy kocsit akar :), kecseg sofőrök!

Deni!
én mikor Lencsét medencében fürdetem, utána nincs kádas fürdés, mert a medencébe teszek pici habfürdőt, ugyanis én úgyse önthetem ki a vizet a "földre", kénytelen vagyok kimerni, s a csatornába folyatni.

ancsipancsi

Sziasztok!

Sajnos nincs annyi időm,hogy lépést tartsak Veletek :(
Ezért utólag is ISTEN ÉLTESSE A SZÜLI/NÉVNAPOSOKAT :D

Rylie:
hú de finisben vagy már :lol:
/ezt a részt nem irigylem :wink: /

Ancsi:
szépséges Adribabád :D ,szerintem nagyon hasonlít Lencsédre.
A teli mosogatós kép ismerős :?

Zuzi:
ilyenkor sajnálom,hogy messze vagyunk :( Pedig szívesen mennék a bulidra :?
A rózsákat fagyasztják a repülőn :wink: ,éppen ezért csak pár napig olyan amilyen :wink:

Mi lehet Zsannal,Votivval és a többiekkel? :shock:

Na mennem kell,de még azért mutatok pár fotót:
Kép
Kép
Kép
Kép

petergabi

Sziasztok,
gyors bekukk, Mi jól, készülünk Balcsizini (egész nyáron ott leszünk :-D )
Képek jók, Gyerkők szépek és hűűűű de nagyok!!! , Rylie fiú pocakja is ;-)

Lindi,
gyorsan átfutom a rucikat, biztos találok vmit ;-)

és egy link, hátha valakit érdekelhet:

http://www.babazo.hu/tipeg/20080427-gyogytorna-kinesiotaping-uj-modszer.html

Kép
Kép
szelloke

Sziasztok,
gyors bekukk innen is :)

Ancsi, Gabi,
babafotók nagyon szépek :D

Rylie,
pocak gyönyörüséges :) nekem másodszor egyáltalán nem fájt a szoptatás eleje (sem), Ábel is biztos ügyesebben kapta be a bimbot :)

Deni,
privim megkaptad tegnap?

Igit, Ákost Isten éltesse utolag is :oops: :D

Moni,
képzeld, voltunk a kispesti Waldorf játszocsoportjában, és oda lehetett vinni kistesot is :D és Ég és Föld a 2 óvónéni (Rákosmenti meg az ottani....) Uh nemcsak ovi, de tényleg ovonö függö is nagyon a W...

Bocsánat, hogy nem Mindenkinek reagálok, de közben zajlik az ovi szervezése, mert az itteni W (ovonök+gyerekek többsége) elköltözik Sashalomra, és szervezödik egy uj csapat.

és egy kérdés a végére:
Ábelnek egyik körme félig leszakadt :( (vonzza a gyerek a vészhelyzeteket...) Kenjem valamivel szerintetek :?: és ha örökké leszedi a sebtapaszt, akkor hagyjam szabadon??? (belemegy a homok, de napi 5 tapasz után feladtam...) AMikor nagyon vérzett, adtam neki Arnicat és Betadinnal lefertötlenitettem, de azota semmit nem adok rá :?

KépKép
fibi

Szellő: egész nyáron a Balcsin???? :o Hogy mered???? :lol: Én is énis énis énis
van nyaralótok?

Gabi: hát a szúrkálásos érzéstől eltekintve egész jól vagyok.. igaz szívesebben hereverélnék egész nap a kanapén, mint Kamillával játszak a homokozóban vagy itthon :roll:
Boti mekkora fiúcska lett :o
Dorkád nem izzad a sok hajtól?? Kamilla mostanában állandóan a fejét vakarja, mert izzad...pedig már hetente mossuk neki

Móni: apám ezt a sofőrt!!! :shock: :x marhára nézhetett a tükörbe! Remélem azért P megbarátkozik újra a trolival és nem lesztek végérvényesen Zuglóországiak!
Fellebbezni nem fogok, mert úgyis csak kb 4 hónapról van szó. Mert ugye januártól júni elejéig van ovi, aztán úgyis kivágnák nyárra lévén én itthon hereverélek :) Jövőre jobban benyalunk és ennyi :P

Deni: ja fel kéne hívnom őket...már rajta vagyok egy pár napja... :oops: :P
Jelentem én nagyon nehezen bírom a meleget! Tegnap kb 1/4 11-ig voltunk a játszón utána közösen lezuhanyoztunk a gyermekkel, délután viszont főztem/sütöttem és szerintem volt a lakásba is simán 30 fok amit eléggé rosszul viseltünk. Nem tudom mi lesz velünk nyáron :roll:

Ancsi: Adri is szépen pofásodik ;) és én nem is igen vettem ilyen ujjatlan rugikat bakker!
Mondjuk azt se tudom, hogy majd a nagy kánikulába egy csecsemőt mennyire kell felöltöztetni??? :roll: meg egyáltalán be lehet kenni már valamivel a nap ellen??? vagy mikortól lehet kivinni majd a levegőre? Teljesen úgy érzem magam mint egy elsőgyerekes, mert Kamilla téli gyerkő és az egészen más,mint most a nagy nyárba egy bébicsek...

óóó és akkor remek, készülhetek a cicifájdalmakra - ez nem túl jó hír :roll:

és tegnap óta erősen szúrkál a hasam alja, illetve nem is a hasam alja, hanem az izémicsodámnál :oops: :mrgreen: arra bírtam gondolni, hogy most nyomakszik a bébi és tágulok vagy mi...de eléggé rosszul aludtam miatta...

B.S fanoknak: Nők Lapjába cikk a normális szülésről és B.S. is benne van és mond szépet. A békéscsabai kórháztól meg elborzadtam amiket írtak róla.

Rylie
rylie

Rylie,
sztem ne készülj elöre a cicifájdalmakra, senkinek nem egyforma a szülés utáni állapota. és Weleda olaj rulez, már 36. héttöl kenheted (volna) :) és sok +++++++ a végéhez :D
NL tippet köszi :lol:
fibi

Gabi,
de kár, hogy nem tudtok jönni a bulira. :(
képek nagyon édik! alig várom, hogy az enyém is játsszon már.

Szellőke,
jó Balcsizást. (irigy szmájli)

Fibi,
én mindig körömvirágot teszek rá és beragasztom.

Rylie,
a protokoll szerint 3 hónaposan lehet kivinni. (hahaha :) ) mi 2 hét után kezdtük szoktatni a levegőhöz (védőnői tanácsra), de ezt se értettem, mert mivel rosszabb kinn, mint benn? na mindegy. először 5-10perc és így tovább. 1 hét múlva már mentünk a Bikásra.
nekem azért vannak ilyen ujjatlanjaim, mert Lencse augusztusi volt.
még én se vagyok nagyon tisztában azzal, hogy mikor mit adjak rá. ált. túlöltöztetem. ma csak egy rugi és egy body volt rajta, mondjuk volt vagy 30 fok az utcán.
láttam olyat is, hogy 1-2-3 hós babát tavaly nyáron egy szál bodyban (zokni nélkül) cipelt az oldalán az anya a növénykiállításon, ahol tűzött a nap. na, ilyet nem tennék. tekintve, hogy a gyereket 1 éves koráig nap se érheti, még fényvédő krémmel együtt se! erre készülj. én is futva közlekedek az utcán, ha véletlen éppen süti 10-15 mp-re a nap a képét, már fosok is.

ancsipancsi

Szijasztok!

Ünnepelteknek soksok boldogot!!!

Rájli, nem tudtam még mélni, de fogok. Egyebekben válasz:igen és holnap!
Finshez drukkdrukk, nevekhez pláne :lol:

Ancsi,
Adrika is gyönyörű, egyébként tiszta anyja!

Gabi,
srácaid dettó :)

csókhegyek mindenkinek

szépséges napokat!

macs
macskanyu

ja, és Rájli:

nekem elsőre sem fájt a szoptatás. neked meg másodjára nem fog! :)
Don't worry! :D
macskanyu

Macs,
helló! nagyon régen hallottam felőled! magatokról is írjál, ha van időd. na meg, nem tudsz jönni esetleg Zuzi kerti partijára? jövő pénteken délelőtt lenne. (tudom, h dolgozó anya vagy, de hátha...)

ancsipancsi

Rylie,
Én hosszú újjú lenge (vagy hogy mondják) inget és hosszú, lábfejet is eltakaró nadrágot (bazi vékony) adtam rájuk + krém (mi dokinőnk szerint Ilcsi féle paradicsomos napvédő krém tök jó) és próbáltam nem napra vinni. De m-nál ez nem sikerült. Ő már most tök barna - mert feb-már-ápr-ban nem kentem be. Ja, és sapka! (Hosszú nadrághoz nehéz volt jutni, egyetlen egy klassz vékony és hosszú volt.)
(És én úgy értettem, hogy fájt a szoptatás másodszor is, de ez egyáltalán nem volt zavaró!!! Kicsit se érdekelt!!! Meg az se, hogy azóta nem aludtam át egy éjjelt, pedig Peti ilyen téren jó fej volt. Egyedül a testvérféltékenység szivatott meg, hiába próbáltam felkészülni rá. És egyébként most van az a fázis, hogy Peti kisbaba! Nem beszél, mutogat, cipelteti magát és ha nem felejti el pelenkát kér. De ez semmi ahhoz képest, mikor üncs és pikla korszak volt - mikor szoptatások alatt próbálta fejbe vágni M-t :lol: )

Macs,
Én is úgy örülnék, ha írnál magatokról!!!

Gabi,
És ha nem tartanál lépést velünk, csak te is írnál néhány sort magatokról? A gyerekek csodásan néznek ki!

Fibi,
Tudom, hogy óvónőfüggő és sztem P és a 'mi' óvónőnk talán nem egymásnak valók voltak. Vagy csak velem nem passzolt az óvónő. Csak sajnos nálunk az se jó, hogy 4 éves kortól ajánlott a w.ovi és hogy csak félnapos. (Bár a félnapot próbálom én is tartani később, de az elvi lehetőség, hogy tovább maradhat, ha úgy alakul, legalább néha az jó. És úgy terveztem, hogy M. is ugyanoda megy, így neki talán nem lesz akkora trauma az ovi. Mert P. továbbra is tök jól meglenne nélküle, de mivel engem igazán kedvel, és úgy gondolja ez a mániám, hát elviseli. Végül is én is olyan sok mániáját elviselem. P-nek egy nörsz kellene. Egy nagyon okos és türelmes technikai beállítottságú vki, akivel folyamatosan lehet beszélgetni az autókról, vakondokról, döglött bogarakról, évszakokról és naponta 1 órát bunyózni. Az óvónője végül is majdnem ilyen, csak ott van a többi gyerek, akik lefoglalják. Ha ők nem lennének P. szívesebben menne oviba, legalábbis ezt mondta... Ja, és persze, ha én is ott lennék. Szép is lenne, én, óvónő, M. és Peti összezárva!)

Móni
Kép
Kép
monisa

Rylie,
különben szerintem tök mindegy, hogy ujjatlan rugi + hosszú ujjú body, vagy hosszú ujjú rugi + rövid ujjú body. nekem is nagyon kevés ujjatlan rugim van , de nem tudom, hogy fogom-e valamikor az ujjatlan rugihoz rövid ujjú bodyba öltöztetni. sajnálom a kis karját :)
ancsipancsi

http://www.origo.hu/itthon/20080529-gye ... vatal.html
először is ezt megosztom veletek mert nekem nagyon elkerekedett a szemem!!
Mert ez mind nagyon szép és jó, hogy igy kiokítjuk a gyermeket a jogairól, de egy büdös szó nem esik benne a kötelezettségeikről!!
És jó esetben azért egy normális szülő nem genyóskodik feleslegesen a gyerekével, szerintem...

Ancsi: hát miután Kamilla téli gyeremek utána csupa vastag cuccom van. Viszont sikerült turiznom rengeteg vékonyabb rövidujjú bodrit+hosszúujjú ámde vékony(abb) pamut rugit.

Itt adok hálát PGabinak újfent, mert nekünk nagyon bevált az Orczy-turi és mindig sok szeretettel gondolok rátok Gabi, amikor találok vlami szépet!! :)

Szóval ilyen szerkókkal vagyok felszerelkezve. Meg vettem mégegy hatalmas kifogót, hogy az jó lesz "takarónak" ha megyünk le sétálni. Kissapit kell még beszereznem, de abból milyet?? Pamutot vagy vászon-szerűséget ami sildes??? :roll:

És hát a 3 hónapos protokollt Kamillánál se tartottuk be..most meg ezt képtelenség lenne, mert egy megdöglünk a lakásban majd a melegtől, másrészt Kamilla szerintem totálisan megzakkanna a bezártságtól. Amint erőre kapok (azaz egyedül le tudom cipelni a kicsit a babakocsival+Kamilla vackait) megyünk a játszóra aztán ott betolom a kicsit a fa alá+ráborítom a kifogót meg a kupolát, meg ma vesz apjuk leárazott napernyőt a kikába és azt is felé aplikálom és igy leszünk ottan.

Móni: Ilcsi krémmel azért óvatosan, mert van aki allergiás leszen rája! Én bizti nem kenném gyerekre, de ez magánvélemény ;)
Tesóféltékenység...na arra még nem is merek gondolni! Egyelőre elég para nekem a kezdeti belemelegedés a kétgyermekes létbe!
P és az igazán extra kiscsoportos ovi lehetősége :)
Egyébként ahogy írtad P elvárásait, nekem az ugrott be rögtön, hogy nem speckó ovónéni hiányzik neki, hanem apa...
ne hari emaitt és persze tudom, hogy sokkal egyszerűbb egy ovónénit leakasztani mint egy apukát... :roll: egyébként apájuk mennyit van a srácokkal???

Macs: igen írjál lécci lécci lécci!!!

el tételt kidolgozni - ja elvileg ez egy másoddiplomás képzés, azaz már mindenki tapasztalta már 1x, hogy milyen is államvizsgázni. Erre a csoptársaim nagy része 30 oldalas tételeket bír küldözgetni??!! :o Ki a tököm tanul meg 40X30 oldalt??? Kész vagyok tőlük! Én meg jegyzetelhetem újra át magamnak, hogy tanulható formába kerüljenek :x

Rylie
rylie

Gyors kérdés:

Hogy tudom kiszámolni, hogy mennyi szabi jár, ha visszamegyek a gyedről????????????????????????????????????????????
Találtam 1-2 fórumot, de a hozzászólások régiek, nem tudom, hogy változott-e a jogszabály azóta, Vica azt mesélte még év elején, hogy volt valami változás. MA voltam a melóhelyen, és kértem, hogy számolják ki, és szerintem nem értenek hozzá, és nagyon "alul"számolták, mert csak B után száőmoltak, míg az adóbevallás.hu-n és a Kalkulátor.hu-n azt olvastam, hogy mind a két gyerekre ki kell számolni, sőt, hozzá kell adni a gyerekek után járó pótszabikat is (ami a második gyerek után már 4 nap!!!). Így ugye kb 2x-ese, mint amit nekem ma mondtak.
Valakinek tippje? Persze, tudom, én vagyok a jogász :lol: , de nincs itthon cd jogtáram, szerintem ezt a MUnkatörvény könyve szabályozza, ugye?

Fibi, Macs!
Buli? :wink:

Gabi!
Tök jó lenne pedig talizni! :cry: gyerekek szépek, mint mindig :D

Kata!
Sajnálom, hogy nem tudtok jönni :cry:

Votivnao is írtam, sajnos ők sem érnek rá.
PAnnuska felébredt, mennem kell :cry:

egyébiránt: :D :D :D :D

Kép
Kép
zuzmo1

és a 3 hós protokollt 2 hetesnek tudom :shock: :lol: Nekünk anno azt mondták, és úgy is olvastam, hogy 2 hetesen lehet menni először levegőre (hja, és hogy hozzuk haza a kórházból??:?? :lol: )

Kép
Kép
zuzmo1

Zuzi,
apám! Pannus már ébredt? Lencse még csak most feküdt le :). igaz, olyan gyesznó mocskos lett, hogy meg kellett fürdetnem (ragad ez a hülye napkrém), de most majd este nem fogom, hogy ne kopjon el a teste :).
a szabit arra az időre kell számolni, amikor nem kellett fiz. nélküli szabit kivenni. emlékeim szerint vagy a gyed, vagy a gyes előtt aláírattak egy papírt, hogy kérem a főnökömet, hogy amíg gyed/gyesen vagyok, addig fiz. nélküli szabin legyek. de mondjuk te gyesen nem voltál, úgyhogy szerintem a tgyásra és a gyedre is jár (korod szerinti), de a pótszabiban már nem vagyok annyira biztos. habár nálunk ezt a férjem igényelte, úgyhogy akkor egyik szülőnek fix, hogy jár, így neked is. javaslom az indexen ezt a topicot: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766
de a Szakbarbár nevűt szólítsd le, és konkrétan írd le, hogy pl. 2005. 05.05-től voltál tgyáson és utána mikor gyeden és utána megint mikor tgyáson és gyeden és mikortól mennél vissza, és hogy mondja meg, hogy kell a szabit számolni. (amúgy igen, az Mt szabályozza)

3 HÓS/2 HETES PROTOKOLL:
már Lencsével is 3 hósnak mondták, s régen is ez volt a divat, de most az új fajta csecsemőgondozási (oltási könyv) könyvben is benne van a 3 hónapos teendőknél, hogy lassan szoktassuk a levegőzéshez :D. ezen jót röhögtem, mert azért 3 hetesen én már 1-2 órára kivittem. de pl. mínuszban nem vittem volna ki, s párás-szeles időben sem. a 2 hetet is csak azért tartottam be, mert a védőnő mondta. de már a második hét végén 5-10 percre kiálltam vele az erkélyajtóba néha. és hát igen. hogy hoznánk akkor haza?? és hogy mennénk vele oltásra, kontrollra, uh-ra, ortopédiára, stb. helyre?

Rylie,
arra vigyázz, hogy előről is kendőzd le vhogy a babakocsit (vagy ernyővel), hogy vissza se tükröződjön rá az UV, mert ugye nap 1 éves koráig nem érheti, s én biztos nem is naptejeznék egy újszülöttet.
gondolom, hogy mikor hazamégy, lesz 1-2 hét lábadozásod, akkor nem lesz energiád se mászkálni, utána meg majd meggondolod ötször is, hogy hogyan cuccoljál le ennyi izével, amit felsoroltál :), a 4. emeletről. na meg vedd számításba, hogy Kamillára nem tudsz ám felügyelni, vagy akkor a kicsit kell ott hagynod, úgyhogy én még játszóra pl. nem mertem egyedül menni velük, mert L. (noha fegyelmezett), a játszón szeret elszaladni, felrohanni ide-oda, én meg babakocsistól nem tudok utána menni. Adjitát meg nem hagyom egyedül, hogy valami ronda alak martaléka legyen.
mi ide az előkertbe is igen nehezen tudunk lecuccolni, cipelem a kicsit gyerekülésben és viszem a cuccokat is, pedig Lencse segít mindig, cipeli a plédet, ilyesmit. a lényeg: a baba szellőztetése :) adni fogja magát, ilyen jó időben biztos nincs az az ember, aki betartaná a 3 hónapot. ha már nem bírsz benn, kimégy vele. elejében lehet, hogy úgy kéne, hogy férjeddel együtt, 4-esben sétálgatni, vagy lenn az autódban tartani a lenti cuccokat, s egy szál (+1 nagy) babával lesétálni a negyedikről.

RUHÁK:
Lencsénél - mint kezdő - elkövettem azt a hibát, hogy ujjatlan rugit és rövid ujjú bodyt késztíttem ki férjemnek, s talán még takaró se volt rajta, egy szál ilyen cuccban vittük haza :). (aug. 15, jó idő) a kórházban is lestek, hogy újszülöttet azért nem divat ilyen lengén öltöztetni. :)
sapkának nekünk van pamut, polár (nektek ez már most nem kell) és vászon, sildes. de szvsz egy csecsemőnek nem kell sild, mert úgyse mehet napra. a vászon, pedig a legkisebb kapható volt, tök nagy még rá :).(s kb. 1 hete már sapit se adok rá, de lehet, hogy kéne, franc tudja)

ancsipancsi

Zuzi,
azt se felejtsd el Szakbarbárral közölni, hogy a munkabéred mellett GYEST is fogsz kapni (remélem megigényled), mert lehet, hogy ez bekavar a szabiba.
ancsipancsi

Ancsi!
Köszi:)

A lényeg, hogy nekem kb 58 napot mondtak, de szerintem nem vették figyelembe PAnnuskát (szabi a szülési szabira, illetve a fizetés nélküli szabi első évére jár, és akövi gyereknél ugyanúgy, + a pótszabik!!!)), ugyanis most felhívtam a barátnőmet, ugyanakkora a korkülönbség a gyerkők között, sőt, nekem alapból több szabim is volt, és neki több, mint 100 nap lett a szabija. Nme tudom, hogy adagolom majd be melóhelyen, hogy bocsi, de még nem megyek 100 napig :lol:

Kép
Kép
zuzmo1

[quote="zuzmo1"]A írta:zuzmo1ncsi!
Köszi:)

A lényeg, hogy nekem kb 58 napot mondtak, de szerintem nem vették figyelembe PAnnuskát (szabi a szülési szabira, illetve a fizetés nélküli szabi első évére jár, és akövi gyereknél ugyanúgy, + a pótszabik!!!)), ugyanis most felhívtam a barátnőmet, ugyanakkora a korkülönbség a gyerkők között, sőt, nekem alapból több szabim is volt, és neki több, mint 100 nap lett a szabija. Nme tudom, hogy adagolom majd be melóhelyen, hogy bocsi, de még nem megyek 100 napig :lol:

ja, kérem, aki köztisztviselő, vagy micsoda, annak tök sok szabija van! :) én elbújhatnék a huszonvalamennyivel, de nekem nem fogják kiadni a szabimat, ha visszamegyek, úgyhogy ezt már el is felejthetem.
ancsipancsi

Zuzi: nem akarok vészmadár lenni, de Lucia reggel a tévében jövő hét szerda-csüt-péntekre lehülést és tartós esőt mondott. :?

Ancsi: az én védőnőm is 2 hét után mondta a levegőztetést fokozatosan, pedig Tünci téli baba. Amúgy én nem értem, hogy miért van erre szükség? Most komolyan tök sokat gondolkodom rajta. Vajon az őseink is a barlangban voltak 2 hétig a kisemberrel és csak utána merészkedtek ki vele? Egyáltalán barlangban szülhettek vagy a szabad ég alatt? (Hülyeségeken gondolkodom, tudom. :) )

Mondjatok már valami jó praktikát, hogyan kell a már 1 hónapja betegeskedő gyerekemet rendbe hozni? Ami van: láz (most ez a 15 hós oltástól), nátha (dugulós), időnként hurutos köhögés, de nem túl gyakran. Köptetőt már nem akarok neki adni, mert eddig sem használt. C-vitamint kap, de már lassan megevett abból is egy üveggel. Tanácstalan vagyok. :roll:

Kép
Kép
tinu

Kata,
Konkrét végleges eredményem nincsen :roll: még vissza van egy vérvétel megint és egy MR. Remélhetőleg 3 héten belül már tudni fogok vmit.

Deni,
Pancsoló srácaid :lol:

Móni,
Trolli vezető :evil:

Gabi,
Botond egy igazi pasi és eszméletlen, h milyen hajkoronája van Dorkának :D :wink:

Szellőke,
Egész nyáron balcsizás, na nem már!!! :wink:

Fibi,
Ábel körmének gyors gyógyulást!! Ilyen nálunk is volt már, de a lábán és azt zoknival meg tudtam oldani. Egyébként én a popsi kenőccsel kengettem még.

Rylie,
Kitartást ebbe a melegben!! Most biztos nem lehet könnyű pocakkal.
És kb. nekem is hasonló kérdéseim lesznek majd a második gyerkőcnél :lol: Fura lesz majd egy téli baba után egy tavaszi/nyári.

Macs,
Szia :D Mesélj magatokró!!

Zuzi,
A szabit valóban az MT szabályozza, de kérdés, h az vonatkozik-e rád, ha köztisztviselő vagy :? A szabi tgyásra és az gyed első évére jár. A pótszabi csak akkor jár, h ha párod nem vette ki a munkahelyén, mert az MT szerint csak egy szülő veheti ki évenként.
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.c ... 9200022.TV

Tinu,
Bulást Tüncidnek! Sajna én nem tudok Neked tippet adni, h mi lehet jó. Doki mit mond?

Ezt a levegőztetést én sem értem, h miért van ennyire megszabva. Azt tudom, h Adélt jó sokára vittem ki (de ugye ő téli gyerkőc volt), viszont én annyira nem szoktattam. Eleinte 5 percet voltunk kint, aztán egyre többet. Szerintem kb. két hét alatt 5 percből félóra-óra lett. Nem gondolom, h ez okozhatna vmi gondot a gyereknél, a friss levegő. :?

Kép Kép
curse

Zuzi, Ancsi,
drágák vagytok és szívesen mennék is bulira, de ehelyett havi zárással leszek elfoglalva, valamint migrációs hibalisták javításával....

kedves mindenki, akit érdeklünk:
nincs mit írni, unalmas vagyok babaszempontból,mint egy vízbe mártott papírzsepi. Füles egyre nagyobb, dumagép és turbóbébi, ha kedve van, szobatiszta, ha nincs akkor nem :lol: :lol: motiválni lehet virágos bugyival :mrgreen:
A bölcsijét imádja.
Én dógozom ezerrel és titokban élvezem, hogy nem csak babázásból állnak a napjaim, nyugodtan vessetek a mókusok elé! Persze este meg Fülesezek ezerrel, bár ő már egyre kevésbé baba.....

ez Ő:

Kép
macskanyu

Ancsi, Curse,
köszi a tippeket :) (tapaszt továbbra is leszedi, Weleda babakenöccsel merem csak bekenni...)

Moni,
az "uj" W oviban itt lesz lehetöség maradni délutánra is :D, mert egy olyan ovonöt vettek fel, aki eddig államiban dolgozott, és hozza a "gyerekeit" is. (Ö is W ovonö, de eddig nem volt lehetösége W oviban dolgozni) Ugyhogy csupa jo hirek a láthatáron :)

Zuzi,
kerti parti ügyben majd privizek, hogy el tudunk e menni avagy sem :wink:

Tinu,
jobbulást! esetleg Echinacea kura? vagy Kalium Bichromicum jutott még eszembe. (orrdugulás+köhögésre)

Mindenkinek csodaszép kellemes nyári hétvégét kivánok :D

KépKép
fibi

Ja és Ő pedig Büdösvári Bonifác Bendegúz, várható érkezésének ideje október közepe:

Kép

Kora:
Kép
macskanyu

És azért elmesélem a tegnapi vérvételes dolgot :evil: Ugye el kéne még egy vérvételre mennem a 11.keres sztkba, amit tegnap meg is kíséreltem. Kb. fél10 lehetett, odamentem az ablakhoz és közölte a nőci, h már nem vesznek le vért, csak 9-ig. De mondom neki múltkor is ilyen tájt voltam itt és erre azt mondja a nőci, h az kizárt dolog. Hát azért már ennyire csak nem vagyok hülye, h nem emlékszem arra, h múltkor mikor voltam, már csak azért is, mert pont odafelé menet történt velünk a koccanás és a betétlapon is fél10 volt írva. Ráadásul amikor az eredményért kellett múltkor is betelefonálnom, azt mondták, h 10 óra után érdeklődjek. Na én mint jó kislány 10 után felhívtam őket és akkor azt mondta a nőci, h inkább hívjam őket dél körül, mert még annyian vannak itt vérvételen.
Tehát konkrétan kétszer is alátámasztották azt, h 10 körül is leveszik a vért, csak úgy látszik egy embert egyszerűbb volt elküldeni, mert most rajtam kívül senki más nem volt. Nem úgy, mint múltkor, akkor legalább még vagy 20 ember volt ott rajtam kívül.
Ráadásul még mondtam is a nőcinek, h csak ezért jöttem be Érdről (ráadásul Adél is ott volt), de nem hatotta meg a dolog. Azt mondanom sem kell, h azért az 5 percért, amit az sztkban töltöttem egy órát kellett kifizetnem a parkolásért is :evil:

Kép Kép
curse

Macs,
Micsoda remek hírek :D :D GRATULÁLUNK!!! :D :D
Fülesedre pedig alig ismertem rá, egy kész hölgy :D Virágos bugyi motiválás :lol:

Fibi,
De jó az ovis hírek :D

Kép Kép
curse

Macs: :shock: :D

Fibi: és mi az az Echinacea? :roll: :oops: A második, gondolom, homeos bogyesz.

Curse: vérvétel :twisted: Te ilyenkor be szoktál szólni valamit?

Kép
Kép
tinu

Curse,
lassú víz partot mos vagy! :D nálunk kb. 3 nap alatt 5 percből 1 óra lett :)

Tinu,
az őskultúrához azért ne hasonlítsuk magunkat, azóta nagyon sok minden változott, a így a szervezetünk is. (s egyéb természeti népekhez se hasonlítson minket senki, mert ők azt szokták meg, hogy a szabadban vannak, mi meg azt, hogy nem.)
node, én sem értem, hogy miért jobb egy gyereknek benn, mint kinn. talán bent egy megszokott környezet van, a maga "bacijaival", egy sajátos mikroklíma, ami nem igen változik. kinn meg minden marhaság, s ezt szokni kell.
az tudom , hogy ezer helyen szajkózzák, miszerint 2 éves kor alatt ne vigyük mínusz 5 fok alá a gyereket, s ezt nagyon be is tartottam. de mivel nem lett baja a levegőtől nyáron, így mindkét kőcöt kb. 2 hét után vittem a szabadba. (és persze szélben sem szabad őket tartani, de ezt a gyerekek utálják is, mert bele fúj az orrukba, úgyhogy jeleznek, ha gáz van.)

TALI:
ha rossz lesz az idő, akkor elmarad és mindenki falhatja befelé otthon az elkészült sütiket. :)
ancsipancsi

Macs!
:shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: gratulálok!!! (teli szájjal nevető szmájli :) )

és honnan veszed, hogy fiad lesz? (na csak mert elsőre se jött be a tipped :) ). majd gyere sűrűbben és számolj be az elkövetkezendő kb. 21 hétről! hogy áll a baba, mit csinál, stb. szülésig meg élvezd ki, hogy csak egy felé kell figyelned esténként. ;-) utána meg tök jó, jöhetsz majd talikra, mert újra szabad leszel!!! hurrá!

Dia "baba" olyan szép nagy lány lett, hogy meg se ismerem. nálunk a macskás bugyi rulzik. a lányom totális macskabuzi lett, folyamatosan nyávog, vernyog, két-három macskát cipel magával mindenhova; s néha fegyelmezi is őket. :)
ancsipancsi

Curse,
a vérvételes dolog engem kiakaszt! hogy a francban nem lehetett ezt elintézni? mármint hogy a fenébe nem vettek tőled már akkor, ha már ott voltál??? a XXII-ben, mikor cukorterhelésen voltam, 11 körül jött egy anya a gyerekével, és megszánták. semmiből nem állt volna ezeknek. :( nincs kedved felhívni a betegjogi képviselőt, hogy mennyire humánusak a vérvételen? (Érdről te nem a XXII. kerületi sztk-ba tartozol? mert az közelebb is lett volna, parkoló óra sincs...)
ancsipancsi

Macs,
WOW!!!!!! gratulaaaaaa :D :D :D

Tinu,
az Echinacea is homeo bogyo, immunerösitésre jó, kúraszerüen szokták szedni. (pontos adatokat Dr Votiv tudna irni, de ö nem ir :( ) könyvben is talán benne van, vagy neten.

bocs, mennem kell :)
fibi

Macs,
Füli óóóóóóóóóriási lett.
Bendegúz meg dögös pasi! :wink:

Tinu,
echináceát egy héten napi 1x3 szem, aztán egy hét szünet, majd megint egy hét, kb 6-7 hétig, de jobb ősszel vagy tavasszal kezdeni.

Zuzi,
ha szar az idő, én akkor is megyek, és majd esszük a sörkifliket, jó? :wink:

nekem már RÉGES RÉG az oviban kéne lennem, erre Meme húzza a lóbőrt, plusz jó taknyos is (sárga) meg blabla bla...
kááár...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?