Új privát üzeneted érkezett!

Babauszi : nem,harmadik alkalommal volt először.(Kalovicsos)

Kép
ndombi

Na, nagyszülők. Mi ugye itt lakunk együtt-külön anyummal. Apum már nincs velünk. :(
A mai napig szólni kell neki, hogy a nagyobbat ne tömje édességgel. Amíg cseperedett a Vincus nekem állandóan járt a szám,hogy ne cipeljék, ne tegyenek a segge alá mindent, hadd dolgozzon meg a gyerek a sikerért. Le sem tojtak :( Bizony néha észreveszem a Vinin,hogy inkább feladja ha valamiért nagyon kell törnie magát. A Milunál már leszögeztem, hogy ezt nem csinálhatják újra a mama meg a kedves apuka. Most a második gyerkőcnél már anyum is megkérdezi, hogy kiveheti-e a gyereket stb? Nagyon sokat segít nekem, de be kellett látnunk, hogy bármennyire is imádjuk egymást mégsem jó ennyire közel lakni. :lol:
Vendég

Sziasztok
Hat egyreszrol jo hogy egyedul vagyok,mindent magam tapasztalok ki
es hat igazad van konkri.
Most kicsit bevagyok parazva.Ugye irtam nemjott meg,hat most volt valami kis csipi csopi /bocsi/ de hat az semmi es faj a cicim es meg tej is jon ki belole.Nem ertem.Csajok szerintetek ez mi,normalis,vagy Adamkanak jon a tesoja?Az tuti ilyen kivanos nem voltam Adammal sem,de olyankor szoktam mielot megjonne.

Megyek fiam megunta a jatszast.

Kép

Kép
marcsitita

szerintem legegyszerűbb,ha csinálsz egy tesztet.
Nem védekeztek? akkor minden esélyed megvan rá.... :D

Kép
ndombi

vagy :(

Kép
ndombi

vagy :shock:

Kép
ndombi

:lol: :wink:

Kép
ndombi

Marcsi
Teszt....

Erről jut eszembe......
Van köztetek olyan akinek szülés után még nem jött meg? :?: :?:
Rajtam kívül.... :roll: Bár tény,hogy Hédi csak szopik...asszem ez így normális,nemde???

Hunci
Merre vagy?
Vendég

Dombi nekem :shock: jön be...igazi sokk lenne. :lol: De mi védekezünk. :wink:
Vendég

Hat meg nem vettem.Egyaltalan jot mutat ilyenkor,mar mint Adam megszuletese utan mindjart megvaltoznak a hormonok.Nem nagyon vedekeztunk,mivel Adamot is 6 ev utan hoztuk ossze.Szerintem csak valami zavar :oops:

Kép

Kép
marcsitita

Marcsi....hááááááááát...nem 1 esetről hallottam,amikor a gyerekek közt 10 hónap lett és az első lombikos baba volt...erre ne fogadj.... :roll:
Vendég

lego
nekem se jött még meg, és még én is csak szoptatok, szerintem ez normális

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Lego még nekem sem jött meg, és én is csak szoptatok. A doki azt mondta, hogy amíg szopizik a gyerek addig nem biztos, hogy megjön. Egyébként nekem is olyan babakocsim van mint neked, azt kérdezném tőled, hogy ha autóval viszed Hédit neked is beizzad az autósülésbe? Nem tudod, hogy esetleg létezik ehhez valamilyen nyári huzat? Vagy ti hogy csinájátok, hogy autózás esetén ne legyen csurom vizes a gyerek?

Kép
andi1975

Köszi Csajok.:)

Andi
PP Viaggo??? Nem izzadt még bele Hédi,pedig voltunk hosszú úton is (bár ment a klima :oops: ).
Ha alá teszel pelust,akkor lehet jobb,mert az enged levegőzni.
Vendég

Lego

Igen PP Viaggo. Most tettem alá pelust is és akkor is beizzad a gyerek, igaz a klimát nem mertük elindítani, és az ablakot is csak módjával húzzuk le. De akkor ezek szerint mehet a klima?

Neked Hédi szereti, ha a mózes felállítod? Bogi nem igazán szereti, mert mindig annyit ficánkol, hogy lecsúszik benne és akkor már csak a feje van megemelve. Én már gondolkodom a sportrészen, csak azért nem tudom, hogy átszereljük-e, mert még olyan picurinak (nem korra hanem méretben) gondolom, hogy lehet, hogy az sem lenne kényelmes neki. Te mikor teszed át spotrészbe?

Kép
andi1975

Potyka: újszülöttnek kiváló a rugalmas kendő. 4 hósom most 7 kg, kifelé hordozáshoz nagyon jó, befelé forditva már eléggé lehúzza a súlya, oda jobb a merev kendő v a mei-tai.

Mensi: én nem szoptatok és még nem jött meg. Gyerek tuti nincs, lévén nincsen szexuális életem :? .

Marcsi: teszt. Ha kétcsikos akkor nem téved, arra nem tud. BHCG hormon csak és kizárólag terhességes állapotban van benned.

Konkri: sztem is picit képviseld a gyerek érdekeit. Persze hadd vigyék, csak hát ésszel.

Éjjeli felkelés: Botinál nyaralás alatt volt ilyen amikor egy szobában voltunk kényszerből, hogy hjanli 2-kor felébredt aztán elkezdett azzal szórakozni, hogy rugdosta az utazóágyat meg dobolt a lábával. Én igen erélyesen rászóltam, hogy hagyja abba és a 2. nál abbahagyta és elaludt. A simi-simi tán annyiból nem a legjobb megoldás, hogy ez konkrétan altatás, igy ha hozzászokik akkor igy maradhat hosszú időre, ami elég kényelmetlen a simogatónak.

Nekünk Pierre Cardin van és abba totál beleizzad még pelussal is.

Kép
Kép
normajeane

Marcsi: de irigyelnéek ha babás lennél újra. De nagy szám van így, mi Lego :D

Én nem igzán lehetnék az, mivel ebben az évben csak 3szor... :oops:

Norma: gratula Zsombi 4 hónapjához. Ez a rászólás már kezd nekem is bejönni, igaz én nappal teszem és így van időm magyarázni, hogy "kisfiam ne veszekedj a játékaiddal, mert reggelre elbújnak..." és közbe figyel, meghallgat :)
Fú és Boti is Lassan 2 éves lesz. Lesz valami party a történtek után?

Amúgy hol vannak a régi csajok? Nem jut eszembe az otthonszülő pajtásunk neve, tud róla vki vmit? és Mazsi, Ildikó, Móni, Lorcsi, Pocok, Vikci se nagyon írt mióta szült, és Boo és Baba?

Kép
Kép
Kép
konkri

Meg van, Tóthzsu :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Jó reggelt!

Elaludtam este a gép előtt. :lol: :lol: :lol: :lol:

Boo,Baba...a napokban gondoltam rájuk,már akartam kérdezni,megelőztél...vajon mi újság velük?
Meg még milyen sokan nem írnak....pl emlékeztek Bocira?Zituskára?...
Vörösbegy most költözik..de Tóthzsu is nagyon eltűnt...:(

Konkri
Abból a 3-ból is bármi lehet. :wink: :oops: :oops: :oops:

Andi
Mi kapcsoltunk klímát,Hédi hátul,fordítva ül,közvetlen nem éri a levegő...rosszabb,ha izzad és kint megfújja a szél vagy klimás helyre viszed be...
Mózes..detto...nem szereti megemelve.Még egy darabig használjuk,jókat alszik benne Hédi,de nyáron 30 fokban már meleg lenne..ekkor felrakom a sportrészt. Amúgy néha én a hordozót is ráillesztem....pláne ha elaludt a kocsiban...
Vendég

Lego, én is csak szopztatok, de nekem most először megjött rendesen. Ez tulajdonképpen a harmadik alkalom, de az előző kettőnél csak rózsaszín folyásom volt, most viszont vérzek, de nagyon, annyira, hogy az első nap le is voltam gyengülve, szeritnem hirtelen sok vér ment el, és szédültem egész nap.
Csajok, tegnap este azt hittem, meghalok. Sose volt még velem ilyen. Annyira fájt a fejem, hogy úgy éreztem, belülről valami szétfeszíti, mellé hányinger, szédülés, hidegrázás. Kiálltam az erkélyre levegőzni, mert úgy éreztem nem jut elég oxigén az agyamba. De hiába szívtam a friss levegőt, nem éreztem, hogy szívnám. Még jó, hogy Danikám megjött a táborból, nem tudom, mit csináltam volna, ha nincs velem. Hiába vettem fel Szofit, mikor sírt, nem bírtam megnyugtatni, csak Danika kezében nyugodott meg, gondolom érezte, hogy szarul vagyok. AMikor este fürdettem, meg szopiztattam, volt egy olyan érzésem, hogy soha többé nem tehetem ezt meg. Szó szerint halálfélelmem volt.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sziasztok
Na szoval ferjem vedekezett,ugy ahogy,inkab nemirom le.Tehat nem lehet.Marciusban megjott,tutira,aprilisban semmi,majus nagyon fajt a hasam ket csopp na ennsyi.Akkor viszont nagyon fajt a hasam,de csak jobb oldalt,es erdeked modon a forgom jobb oldalt.Az igaz,mar nagyon faradt voltam,Adam 2 napja velem aludt es en nem tudtam tole,meg hat a majdnem 8kg az majdnem 8kg amit egesznap emelgetek.Ideges vagyok nagyon.Hetfo elsolepes teszt,akarmit mutat masodik lepes doki.

Kép

Kép
marcsitita

Konkri

Itt vagyok,de csak olvasó üzemmódba két mosás meg mosogatás közt :lol: A többiről ne is beszéljek.....Vivi meg allergiás :(

mazsolasyl

Mire allergiás Vivi?

Kép
Kép
Kép
csibe76

nekem se jött meg még pedig nem szoptatok.Pontosabbna minden hónapban 3 csöpp.

A hcg-t szülés (vagy abortusz) után tuti kimutatja a terhestetszt,mert nekem volt egy megszakításom sajnos 20 évesen és utána több mint 1 hónappal vettem tesztet (védekeztünk de mániákussá váltam mivel a megszakítás előtt is védekeztem, kiszakadt a gumi, bevettem az eseményutánit rögtön és az sem hatott). Na szóval utána + lett a teszt és elmentem dokihoz,mondta,hogy még nem ürültek ki a hormonok.

Marcsi,ha veszel egy tesztet és - akkor tuti (mondjuk csak a halál tuti),hogy nem vagy terhes,ha + akkor még nem biztos ,hogy tényleg. De a terheshormonok már tuti kiürültek.De szerintem csak nem állt még vissza a normál,.ciklusod.

Kép
ndombi

Marcsi
Hoy érted azt hogy a párod védekezik úgy ahogy??? :shock: Hát nem tudom...ha voltatok együtt a pároddal úgy ahogy védekezéssel,akkor teljesen mindegy,hogy normális-e a ciklusod...Ilyenkor pont a hormonok váltakozása segíti a teherbeesést. De félre ne érts!!!Segíteni szeretnék.

Mazsi
Milyen allergia?Hogy derült ki?
Vendég

Mazsi: ez nem hangzik jól :(, biztos??? ezért nem múlt a takonysága?

Konkri: igen, csak nem összevont nagy parti lesz mint tavaly. Férjem mondta, hogy ne olyna legyen. Okés, igy végül is könnyebb szervezni meg a lelki rész is.

TEgnap ismét rákérdeztem, hogy ugyan mikor tervez elköltözni, még mindig nem méltat válaszra. Kezdem unni, ezt mondtam neki is. Ez az átmeneti helyzet igy sok hónapja nekem nagyon elég volt.

Viszont ma voltunk a céges gyereknapon és nagyon szuper volt, Botika élvezte, voltak lovak, kecskék, koncert, bábjáték, kaja, kakaó, szóva lminden jó.

Zsombor irtó jól veszi a hozzátápit, eddig mindegyik fajta gyümit eszi meg tegnaptól kezdjük a főzit, ma répát kapott, ez is bejön neki. Két nap alatt eszi meg a 160 gr-os üvegnyit. Nem tudom ez sok v. kevés -e, mellé iszik kb 150 ml tejet is.

igen, sok lány már nem ír :(, a kemény mag maradt.

Kép
Kép
normajeane

Sziasztok, csak egy pillanatra jövök, Panda jobban vagy?

Kép
Kép
Kép
csibe76

Hali!

Norma: teljesen igazad van, az éjszakai ébredés tekintetében, nem jó a simi, altalás gyanánt, de nálam semmit sem ér ha erélyesen rászólok. Már próbáltam :? Olyan, mintha még felhívás is lenne neki, hogy na tök jó, anya ébren van, mehet a játék!!! Pedig sosem kezdtem el vele ilyenkor játszani, mondom, még villanyt sem kapcsolok, nem teszem tisztába, stb., nehogy keverje a nappalt az éjszakával. Már annyit gondolkoztam rajta, hogy mit kellene csinálni vele, de nem jutok dűlőre. Felmerült bennem az is, hogy "nem veszem észre", de akkor meg annyira felhergeli magát, hogy a végén már kiabál (nem sír, csak kiabál) és végül felébred a párom is, azt meg nem szeretném, mert hát ő azért dolgozik, neki aludnia kellene.

Tegnap/ma annyira helyesek voltak a mamák Marcival, kapott egy csomó mindent gyereknapra (kissapka, medence a nyári pancsikhoz, Micimackós kistányér stb.) :)
Mi azt kaptuk anyukámtól, h lepasszoltuk neki egy kis időre Marcit és édeskettesben apával elmentünk megnéztük a legújabb Indiana kalandot. Tök jó volt, rendesen már vártam :P

Babauszi: nálunk sem volt még merülés az első foglalkozáson, még csak egy szivacsból a fejére nyomtak vizet. Vezényszó, aztán víz a fejre. Jól vette az akadályt!! Élvezte nagyon, semmi veszélyérzete nem volt, állítom a párom jobban izgult miatta! :) A végére viszont nagyon elfáradt, pedig csak fél órás a foglalkozás, de hát jó sok inger éri!

KépKép
Kép
sagi1

Sziasztok
megjott,megjott megjott.
Egyreszrol orulok masreszrol szomoru,orultem volna meg egy babanak.Ma csak enyi,nagyon faradt vagyok.Adam abszolut nemakar aludni,meg este is nagy kinszenvedessel alszik el,pedig nagyon almos.Tegnap este pl.kocsiban aludt el,ma kezembe ringatva,tegnapelot meg a nagyagyba hozzam bujva es popsijat paskolva.

Kép

Kép
marcsitita

Lepassz: hát mi ebédkor szopizunk aztán uzsi más, és fürcsi után van megint szopi, így elvileg 7 órára le tudnám paasszolni Marcust, de nem megy. A szívem nem engedi :) Ma is kertészkedtünk apával, még fel is hoztam neki, hogy akár anyósékhoz addig elvihetnénk, de gyors felül is bíráltam az eszem a szívemmel, majd ő is helyeselt, hogy inkább legyen döcögősebb a munka, de legyen velünk ő is, és hát jót is aludt Marcus a fűnyíróra :)

Pandus, szurka holnapra a doktor bácsinál!

Norma: mivel vonnátok össze amúgy a szülinapot, de most mintha leesett volna, hogy nem nagy családi, csak "félcsaládi" ?

Alvás: hát úgy látszik, hogy nekem nappali alvásnak már csak a hinta, a kocsi és a porszívó jöhet szóba :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Tejallergiánk vagy lisztérzékenységünk van,de nem is akármilyen módon!Azt tudtuk,hogy van valami valami allergiája,mert mikor még szopizott,akkor is jöttek rá fura piros foltok!Dokinéni azt mondta,ez várható is volt,ő meg sem lepődik,mivel nálunk mindenkinek van valami allergiája,így hozta a hajlamot.Először diétáznom kellett,sitty-sutty lement pár kiló,és először csak megcsappant,majd "elfogyott "a tejcsi :( Vivi meg szorgalmasan kapja a fenistil cseppeket,meg először Linola,ami nem volt jó,majd szteroidos krémet a foltokra.
Aztán sóskát főztem a múlt héten és evett belőle....15-20 perc múlva meg elkezdte furán kapkodni a levegőt,meg az egész arca,könyék és térdhajlatoknál tele volt a foltokkal :( Csajok én úgy megijedtem!Így kaptunk még Ventolint meg baby halert,amitől a frász tör ki,hacsak meglátom.

mazsolasyl

Akiket ehéten ünneplünk:

2-án Kona lánya Noémi lesz 5 hós,

27-én Bnemonika fia, Roli 4 hós
30-án Csibe lánya Szofi lesz 4 hós.

Gratulálok!Egészséget, boldogságot és sok-sok tejcit kavánok, aminél nincs is fontosabb az életben!Ha már sincs tejci, azt nagyon sajnálom, de akkor egészséges, vitamindús, finom idei gyümiket és zöldséget kívánok a pocitokba!
Vendég

Mit szoltok a jarganyunkhoz? Kép

Kép

Kép
marcsitita

Kép Kép
A hinta az unokatesoe

Kép

Kép
marcsitita

Marcsi: ugye csak a kép kedvéért ül Ádám???? 4 hósan TILOS igy ültetni!!!! Hiába nagy és látszólag erős, amig nem tartja meg magát ülve addig tilos ültetni, tilos körbetámasztani párnával meg székbe szorítani, hogy ne dőljön el. Nagyon komoly gerincproblémái lehetnek ebből később.

Járgány amúgy szuper, de kérlek ne ültesd igy, megijesztesz!

Mazsi: fúbakker, hát ez szívás :( :( :( .

KÉpzeljétek ma tudtam meg, hogy az egyik jó barátnőm akivel pár évig nem voltam annyira jóban 7 éve megcsináltatta a melleit! Még nem tértem magamhoz a hírtől. Okés, néha nagynak láttam, de azt hittem csak a melltartója szuper, mert amúgy sem volt deszka igazán. Na sebaj legalább lesz aki felhomályosít az egészről.

Kép
Kép
normajeane

Marcsi,szerintem ez a lábának sem jó,de tényleg szupi autó .Azért az autópályára ne menjetek vele. :D
A Szent István körúton mehet,ott tuti nem előzik le,egész nap áll a a forgalom. :lol:

Mazsi, De ha csak HA tápszert kap,meg üveges bébikaját,olyan ami nem tejes akkor egyenlőre nincs baj,nem?Nem lehet,hogy a gluténre érzékeny?

Kép
ndombi

Fú Mazsi sajnálom? És ennek vannak fokozatai ennek az érzékenységnek? Bár ha ilyen kiütéses lett szegénykém :( ha jól tudom a lisztérzékenyes anyukák 6 évig lehetnek gyesen a speckó főzés miatt.

Norma: én egy hete hallottam tán, hogy sógornőm a lányát körbetámogatta párnával... ebben anyós keze is benn volt, na ezek után bízzam rá as gyereket?... viszont nem tudom, hogy ez az ültetés mennyire tilos, vagy milyen fokozatai vannak, mert fél ülve, 45 fokban szokott lenni Marcus is (hinta, hordozó, kocsi... kocsiba ritkán 45 fokban), illetve ha az ölemben ül,(egész nap fekve) akkor van, hogy ő maga húzza fel magát, vagyis előrébb, mert ugye én a hasamnak fektetem. Szóval mit szabad és mennyire? Ha itthon vagyunk és tehetem és el van, akkor fekszik, én erőltetni semit nem erőltetek rá, próbálom úgy váltogatni a dolgokat, ahol épp elvan és jól érzi magát. Már a hintába is felhúzza magát sokszor, vagyis inkább próbálkozik, sokszor elkapja a lábát és úgy húzza magát fel :) (próbálja) Bezzeg a forgás az smafu. :)

Na éjjel volt 40-50 sírós, nyűgős percünk... ilyen még sose volt... no nem ijedtem meg, mert nem volt keserves, próbáltam az ínyét "simizni", de nem ez volt a baja, a tejpépet igaz későn itta a szokásoshoz képest + szopi vacsi, de ez az ébredés 3 órával a vacsi után történt, és poci fájásra utaló jeleket se tapasztaltam, Igaz apa csörgött a fürdéssel, mint mindig... szóval nem tudom. Remélem nem lesz gyakori ez az éjjeli műsor. De 0:50kor letettem az ágyába feldobta a lábit, elborult oldalra, be az új és szundi... mintha mi sem történt volna... és 4:50ig szundizott is... Ja és szopizni se akart, sőt, csak rázendített, ha odatartottam a cicim.

Viszont "megijedtem", mert hátha a foga - délután/este már nyügi volt szegénykém és anyós döncölte (persze ilyenkor nem alszik el kézben), Marcuson már látszott a fáradság és nyűgősségében csapkodta a fejét és "harapdált" (bekapta anyós állát :shock: ) mire anyós felszisszent, hogy fú gyerekek ennek a gyereknek kint van a foga felül :shock: na fasza, én vagyok az anyja és nem venném észre??? de hát felül??? múlt héten még azt mondta a doktornő, hogy nem jön a foga... na este fürcsikor kézmosás és fogsor vizit, felül, ahogy a megállapítás szólt. fogak száma=0 Mutattam is a férjemnek, hogy itt semmi sincs, a két fog közti bőrcsücsök az van, az ínye is "éles", mert még vékony, + szerintem ha jön majd az alul jön (persze biztos van kivétel) de szerintem alul kezd, de csak kezd vasatagodni az ínye. És hát ezek a hisztikék se gyakoriak... (kop-kop-kop) Meg hát hogy folyik a nyála :evil: jó hogy folyik, ha hason fekve tartja és már álmos és nem is nyeli a nyálát... Én nem értem, anyós már vagy egy hónapja durrogtatja a jön a foga patronokat és engem fosiban tart ezzel... hál istennek, csak addig nyomhatja míg nem lesz kint a gyerek foga. :)

Fú most visszaemlékezve, mikor még depis voltam, és ki voltam borulva a folytonos látogatásuktól, ezt a szöveget nyomta: itt a helye :) , háááát a következő porontyomnál annak lesz itt a helye, akit én itt akarok látni! Már tudom, hogy ez vissza nem térő időszak, ami egy kincs és a magam és legfőképpen a gyermekem érdekében nem fogok engedni senkit legalább 2-3 hétig ide! Az tuti! Szegény Marcuskámmal még tapasztalatlan és béna voltam, de a következőnél anyatigris leszek.

De ma csudajó napunk volt :) apával, a legjobb barátainkkal (angliai babysitter barátnőm itthon van) és Marcuskánkkal. Először nálunk, majd náluk csináltuk a kerítést... gyros, pizza, fagyi, kert, jó idő... és szeretet :) Ja és nem mellékesen ma apa kijelentkezett a munkanélküliből :) remélem, hogy az új állás (már beugrósként próbálgatja egy ideje) jó lesz...

Panda: ha jól emlékszem te adsz Dorkának homeós bogyót fogra, mik azok?
Illetve aki tud csodaszereket fogra az írjon!
Amúgy Panda mi volt a doktor bácsinál?

Kép
Kép
Kép
konkri

Csak beköszönök, Sziasztok!

Konkri, kösz, a hiányolást! fogra Camomilla 15 homeopátiás bogyók. Info itt: www.homeopatia.lap.hu

Mazsi! Nagyon durva amit írsz!!!! Jó lenne többet, biztosat tudni, mi van és mit lehet tenni! Mi is elég allergiások vagyunk, de nem ennyire...

Nálunk sok különös, azaz zajlik az élet.

Norma!
A kontinuumos könyv nagyon bejött: kendőzök doszt!!! Panni hétkiló, így könnyebb. Sőt azóta már moshatópelusozok, kb. egy hónapja, miután kiszámoltam, hogy így beljebb leszek 120-200 ezerrel a végére. ráadásul vettem magamnak a pünkösdi vásáron egy brazil függőágyat, ami eszméletlen, ha három gyereket meg magamat is el akarom altatni egyszerre. És aranyérre, visszérre is jó, mert fenn van az ember lába. Úgyhogy eddig is elborultszektás otthonszülős ismerősötök még elborultabban adja elő, de nagyon élvezi :D :D :D

Zsu

Zsuzska/2oo4.o1.o8. Petike/2oo5.11.o5. Panka/2oo8.o1.1o.
tothzsu

Tothuzsu! Elborult suektás???!! Tudod, hogy tisztelek azért, amit végig csináltál eddig? r, hogy nekem nem volt bátorságom otthon szülni. És is olvasom a könyvet. KIzárólag azért nem kötöm magamra Szofit, mert gerincproblémáim vannak, és nem bírnám egész nap cipelni. Szerencsére nem is igényli(igazából nem szerencsére, mert örülök neki, ha engem igényel). Vannak szar napjai, olyankor úgyis egész nap ölben van, de sokszor két evés között is elvan egyedül. Tegnap is másfél órát eljátszott az ágyában, beszélgetett, amíg én vasaltam mellette. AZtán jött anyám :twisted: , meg a basztataás, és a túlpörgés. 10-től du 1 ig nem aludt a kiscsaj, és a végén már visított a kezemben is, olyan fáradt volt. Aztán végre elaludt, azt hittem, tudok nyugodtan enni, meg zuhanyozni, de anyém ott maradt, amíg fel nem ébredt. Azt hittem a guta megüt.

Kép
Kép
Kép
csibe76

ja, szektás :oops: :oops:

Ezt az e-mailt kaptam ma.

Csak egy Anya?

Egy nőtől, aki éppen a jogosítványát akarta megújítani a megyei
hivatalban

a hivatalnok hölgy megkérdezte, hogy mi a foglalkozása.

A nő hezitált, nem igazán tudta, hogyan határozza meg a munkáját.

"Úgy értem,"-magyarázta a hivatalnok-

''van munkája, vagy csak egy...?"

''Persze, hogy van munkám,"- csattant fel a nő,

''Anya vagyok."

''Az anyaság nem számít foglalkozásnak, a háztartásbeli a megfelelő
szó!"-

hangsúlyozta a hivatalnok.

Egészen addig a napig nem is jutott eszembe a történet, amíg egyszer
csak

ugyan ebbe a szituációba nem kerültem a polgármesteri hivatalban.

A hivatalnok láthatóan egy karrierista hölgy volt, kiegyensúlyozott,

hatékony és megszállottja az olyan fontosnak hangzó címeknek, mint:

"Hivatali Vallató" vagy ''Városi Nyilvántartó".

''Mi a foglalkozása?"-kérdezte.

Mi késztetett rá, hogy ezt válaszoljam, nem tudom.

Csak úgy kibuktak belőlem a szavak.

''Tudományos munkatárs vagyok a gyermekfejlődés és emberi
kapcsolatok
területén.''

A hivatalnok megdermedt, a golyóstoll megállt a kezében

és úgy nézett rám, mint aki rosszul hall.

Megismételtem lassan, kihangsúlyozva a fontos szavakat.

Majd csodálattal néztem, amint a kijelentésemet

fekete nyomtatott betűkkel a hivatalos nyomtatványra írta.

''Megkérdezhetem,"-kezdte a hivatalnok érdeklődéssel-

"Pontosan mit csinál ezen a területen?"

Hűvösen, minden izgatottság nélkül a hangomban,

Hallottam magam válaszolni:

"Továbbképző kutatómunkát végzek,

(amit az anyák nem)

Laboratóriumban és terepen,

(általában úgy mondom a házban és a házon kívül).

A főnökömnek dolgozom, (az Úrnak elsősorban, aztán az egész
családnak)

szereztem már négy elismerést (mind lány).

Természetesen ez a munka az egyik legelhivatottabb a földön,

(akar valaki ellentmondani?)

és gyakran napi 14 órát dolgozom (a 24 közelebb áll a valósághoz).

De a munkám több kihívást tartogat, mint a legtöbb átlagos karrier

és az elismerés sokkal kielégítőbb, mint pusztán a pénz.''

A hivatalnok egyre növekvő elismeréssel töltötte ki a nyomtatványomat,

felállt és személyesen kísért az ajtóhoz.

Amint ráhajtottam a kocsifelhajtónkra, a csodálatos új karrieremben
elmerülve,

szaladtak elém a laborasszisztenseim--13, 7 és 3 évesek.

Az emeletről hallottam a gyermekfejlődési programunk

új kísérleti modelljét (egy 6 hónapos kisbabát),

amint egy új hangmintát tesztelt.

Úgy éreztem, csapást mértem a bürokráciára!

Úgy tűntem fel előttük, mint aki sokkal előkelőbb és nélkülözhetetlenebb

az emberiség számára, mint "csak egy másik Anya''.

Anyaság!

Micsoda nagyszerű karrier!

Különösen, ha egy cím is van az ajtón.

Akkor a Nagymamák

"Vezető tudományos munkatársak a gyermekfejlődés és emberi
kapcsolatok
területén '',

és a Dédnagymamák

''Ügyvezető tudományos munkatársak"?

Szerintem igen!!!

És hiszem, hogy a nagynénik

"Tudományos munkatárs helyettesek".

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sziasztok
Nem kell agodnok,tenleg csak a kep kedveert volt,nem tesszuk meg bele Adamot.Azer meg nem is akarnam hogy jarjon :lol:

Kép

Kép
marcsitita

Mar biciglink is van,most akor azthiszitek minden nap biciglizik a kincsem,eleg fura lenne

Kép

Kép
marcsitita

Tóthzsu, ha azért írtad így, mert én bántottalak meg azzal, hogy így jutottál eszembe, hogy otthon szülő pajtásunk... nem rossz indulatból írtam :) de téged erről jegyeztelek meg jól :) meg már olyan rég írtál, hogy gondolkodni kellett a neveden :) de jó hogy írtál. Írhatnál többet is, hogy milyen a 3 gyerekes élet! + fotó!

Kép
Kép
Kép
konkri

Hello!

Hogy viselitek a meleget?
Pandáról tud valaki valamit? Nagyon hallgat :roll:
Vendég

Tothzsu: :), örülök, én cseppem 7,2 kg, de bírom :). Azért várom, hogy már hátra is lehessen kötni

Marcsi: okéka, akkor jó, csak megijedtem

Konkri: amit magától tud, az mehet. 45 fokban is okés, ott nem nehezedik a felsőteste és a feje súlya a gerincre és a medencére. Nekem sem marad meg totál fekve a babakocsiban egy percet sem, ültetve azért egy kicsit igen, amig megyek két kört a mászókán Botival. Úgy, hogy rajtam van, elég necces várat mászni, de azért néha úgy is megyek egy kört. Látom többi anyukán, hogy nem tudja eldönteni, vajon komplett vagyok-e.

Blo: mottóm a melegre: nyár van, meleg van, nem kell észrevenni. Már tavaly is igy álltam hozzá és úgy egész jó, csak a szép oldalát látom, az, hogy izzadok, letojom. Bébiknek is mondtam, hogy nyáron meleg van, télen hideg van, ne foglalkozzunk ezzel többet a kelleténél.

Kép
Kép
normajeane

Blo: én imádom, ha olyan meleg van, hogy lerohad rólam a bugyi :) szerintem ezért nem viseli meg Marcust se :) én mindig a "döbbentő meleget" várom.

Kép
Kép
Kép
konkri

" A gyermek az az apró lény, aki az éjszakákat rövidebbé, a nappalokat hosszabbá, a bankbetétet kisebbé, a ruhákat rongyossá, a pénztárcát üressé, a múltat feledté, a jövőt érdemessé és az életet boldoggá teszi." :D

Kép
Kép
Kép
csibe76

Ez jó volt csibe! :D

Uhh Konkri! No, igen nem vagyunk egyformák, én meg a zimankót várom, csak várom, csak várom... :lol:
Vendég

Arra még árhatsz, Blo. Addigi is: 8)

Kép
Kép
Kép
csibe76

sziasztok!
én most vagyok először terhes.Érdekes módon nincs hányingerem ,és nem szédülök.Fura érzés ,le se tudom írni!!!
január 9-én fogok szülni ,ha minden igaz .Mikortól látszik a terhesség,egyesek azt mondták csak negyedik héttől?
üdv.Mónika
monimesi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?