Új privát üzeneted érkezett!

Rita!

Hogy vagytok? Hazajöttetek már? Remélem minden rendben, minden jót neked is :)

Kép
narco
 
 


Sziasztok!

megpróblom magamat összeszedni, és írni :)
Jaj, olyan jó hírek ezek most. Kíáncsi vagyok, hoyg mit mond most Dana, hogy mi a véleménye. remélem hamar jön majd, és mindent elmesél.

Kövecske!
Hát a gyerek a kocsiban elvről én is hallottam már. Nekünk annó azt mondták, hoyg nehogy elejtsük a gyereket. Hát nem tudom, akkor nem féltek, amikor nem tudtam kikelni, és nekem kellett így kivennia gyerekeket, és senki sem segített. ÁÁÁ, baromság az egész. Csak az a baj, hogyha ott történik valami, akkor őket veszik elő, meg ugye perelheted őket a körülmények miatt. ha már hazaviszed és ott van velemi (egyébként meg miért lenne, ilyenről elég keveset hallottam, hogy ilyen pici gyereket elejtettek volna), akkor az már nem az ő felelősségük. Ha máshoz nem, ehhez nagyon értenek, hogy hogyan kell másra rákenni mindent.

"minden reggel kapott fél deci szilvát a gyerek szopi után"
Hát ezen jót röhögtünk a párpmmal. És kisüsti formában kapta? :D:D:D (remélem nem haragszol )

Mamacsibe!
Bába nem lehetek, mert túlképzett vagyok :roll:
Nagyon egyetértek. Azt hiszem itt MO-on az otthonszlés úgysem lesz soha elfogadott, inkáb ennél tovább fogják őket üldözni A múltkor volt egy otthonszülés ellenes riport, hoyg hát a szülőszobák már otthonosak, meg mindenféle van. Ja, csak nekem egyiket sem lehetett használni, mert kikötözve kellett feküdnöm, hát nagyon élvezetes volt.
Nekem viszont tetszett a MÁV. Ha a Margitban maradok,a kkor 3 óránként 20 percre tápszerezve kaptam volna meg őket..... Na ehhez mé hozzáfűzni valóm sincs.
Ugye, hogy tök rossz, amikor a pasik pánikba esnek? Gondolom ez is hozzájárult ahhoz, ahogy éreztél... :(
Egyszer emlékszem egy előadáson egy mondatra, de eddig egyetlen egy nőgyógyász sem erősítette meg (miért is tette volna), hogy a túl korán beadott oxy nem csak a méhösszehúzódásokat növeli, hanem összehúzza a méhszájat :evil: nagyon emlékszem erre a mondatra, de egyik másiktól sem hallottam vissza. Pl én azt sem értem, hogy miért is kell oxyt adni. Ha valakinek jó a hormonrendszere, márpedig biztosan az, ha sp teherbe esett, akkor meg mirét kell rájáratni. Vallom, hogy a szülés norm esetben nem fáj. Fájdalmas akkor, ha a nőben azt az érzetet keltjük, pl fájásnak hívjuk, nem hagyjuk elbújni, illetve negatív hozzállásunkkal a szülés ellen hatunk. Én ezt gondolom, és jó lenne, ha végre a hentesek is így gondolnák.


Kézzel tágítás! Brutűlis, nekem is volt benne részem. Jaj, annyira megaláztak.......

Magocska! egyenlőre többféle módszerben gondolkodom. Pl lehetne körbefutnia világot a "császármentes/kézzeltágítás mente életért", de hát ennek nem sok eredménye lesz. lehetne, hogy csak női nőgyógyászokat, de hát ugye ez nem mindenkinek jön be. Gondoltam arra, hogy mindegyiket kinyírom egyesével, de ez nem törvényes. Gondoltam tüntetésben, de ezze megint nem érek el semmit az előzőekből okulva. Rituális öngyilkosság???? nem tudnék tovább dolgozni az ügyön :D Szerepelni Liptai Klaudia fentezményos sorozatában???? Hát eléggé gáz ötlet, egyébként sem bírom a csajt....
Szóval még gondolkodom a figyelemfelkeltés módszerével.


Sok puszi midnenkinek: Nárcó

Kép
narco
 
 


Kövecske, Nárcó: engem is leszidtak a mávban, amikor a kb 5 méterre lévő csecsemőosztályra a kezemben vittem a gyereket. merthogy leejthetem, ugyebár. de hogy a császársebbel hogy kelek fel, és hogy veszem mellre, ezt nektek nem kell ragozni, az mindegy volt.
nagyon leterheltek a nővérkék, tényleg, de a változásokhoz nem pénzre volna szükség, hanem a hozzáállás megváltoztatására.

Nárcó, azért vannak kezdeményezések már most is... születés hete, császárvárosok, stb... :)
(és tényleg ne menj LK műsorába, én régen bírtam, de egy babás adást sem bírtam végignézni... maximális rekordom 5 perc volt belőle :twisted:

Kép
Kép
mamacsibe
 
 

 
 

DANA! GRATULÁLOK!!!!!!!!!!!!! NAGYON ÖRÜLÖK, HOGY SIKERÜLT NEKED IS SIMÁN!!!!!
Viki
Vendég
 


Dana, ez fantasztikus!!! Jaj de jó, nagyon-nagyon gratuálok! (...és irigykedem... ha szabad :wink: )
Na, van mire várni: két születéstörténetre spórolok most már. De jó lesz olvasgatni!

Büszkék vagyunk rátok, Rita és Dana!
Gyertek mihamarább!

Zsolka
zsolka
 
 


Dana, én is szívből gratulálok Nektek! Sok boldogságot és jó egészséget mindkettőtöknek!!!
evicuska
 
 


Akkor most te vagy a rangidős kismamánk, ugye Zsolka?
Mikorra várható kb a "szétválás"?
:lol:
megymag
 
 


Jesszus, tényleg én? :shock:
Hát arra várhattok, hehe, csak július végén (elvileg 31 talán) tervezünk kettéválni.
Semmi izgi fél nyáron! :lol:
zsolka
 
 


okés, semmi izgi. De azért hamar eltelik - meg nem is...hehehe :D
megymag
 
 


mások terhessége mindig gyorsabban telik, mint a saját- észrevettétek? :lol:

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Zsolka, akkor oroszlán bébid lesz :) hát kösd fel a gatyát :D
általános jellemzésként nálam bejött, hogy szeretnek a középpontban lenni (szerelmem volt oroszlán). 8)

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Haha, hát ezekhez a horoszpókos dolgokhoz igazán nem értek - bár kétségkívül szórakoztató. A középpont oroszlánság nélkül is adott lesz, azt hiszem, legalábbis eleinte - egyébként a párom halak, mégis szereti, ha vele foglalkoznak. Akkor ő lélekben azért oroszlán? :wink:
Na és az ikrek az milyen? A fiam ikrek. De majdnem rák. Úgyhogy a biztonság kedvéért mindig elolvasom mindkettőt, ha kezembe kerül valami ilyesmi, mert így mégiscsak dupla esélye van, hogy valami bejön, nem? :lol:
Az is igaz, hogy mások 9 hónapja gyorsabb! Én pl. szubjektíve még csak úgy a 4. táján tartok :D Egész meglepődöm reggelente, hogy milyen nagy hasam nőtt éjjel... (Pedig annyire nem is hatalmas másokéhoz képest.)

Holnap megyek egyébként dokihoz, és nagyon gyúrok rá, hogy most már rákérdezek konkrétan, hogy mi van, ha sima, mi van, ha császár... Szóval pl. hogy neki mennyi időt jelent az a "gyorsan" tágulás, meg hogy milyen óvintézkedéseket foganatosítanak ilyenkor (pl. végig rákötik-e a ctg-t a kismama hasára vagy ilyenek) - a másik oldalról meg hogy beindítják-e a fájásokat, mielőtt vágni készülnek programozottan, illetve milyen érzéstelenítéssel dolgoznak rutinból, ha nem sürgősségi a műtét. Csak az a bajom (ezért kell rákészülnöm), hogy kutyául félek a császárt még csak kiejteni is a számon, hátha "ötletet adok" :D ... hülyén hangzik, de talán értitek. De nem akarom megint "átlapozni" ezt a fejezetet - másrészt nem akarok erre készülni sem, hanem szuggerálom magam a természetes szülésre. Pfff... már leírni is kimerítő, komolyan! :? Ti hogy csináltátok?
zsolka
 
 


Sziasztok!

Zsolka!
Én a dokiváltásnál már eleve olyat kerestem, aki az ilyesmit vállalja. Az első vizsgálatnál ő kérdezte meg, hogy hogyan szeretnék szülni, és örült, hogy simán.
Leírom, hogy nálunk hogy működtek ezek a dolgok, amikre kíváncsi vagy, hogy legyen összehasonlítási alapod.
A "gyorsan " tágulásra nekem azt mondta a doki, hogy az jobban is terhelheti a heget, ezért nem feltétlen az a jó. Mindenesetre az a jobb, ha fájásokkal kezdődik, nem burokrepedéssel, mert akkor nem vagy időhöz kötve. Ctg nem volt végig, csak az utolsó pár órában, előtte úgy kétóránként csináltak egy 20 perceset, és kb. félóránként hallgattak szívhangot. Ctg-vel is fel lehetett kelni. A programozott vágás alatt mit értesz? Nálam csak úgy került szóba, hogy ha több, mint két hét a terminustúllépés. Végül 11 nap volt, és csak aznap kellett volna befeküdnöm. Fájásokat nem indítottak volna, mert az én dokim szerint az ilyesmi is túlterhelheti a heget, egyedül a burokrepesztéses indítás jöhetett volna szóba, de azt se pártolta, csak mint végső lehetőséget. Azt csak akkor lehet csinálni, ha a méhszáj teljesen átjárható. Érzéstelenítés: spinális.
Én értem, és nem kell kiejtened. Próbáld esetleg valahogy így: Ezt a babát természetes úton szeretném megszülni. Mi erről a véleménye? Ez mivel jár, milyen lehetőségek vannak erre az én esetemben? Vagy még határozottabban: Ezzel a babával természetes szülésre készülök. stb.
Írj majd, hogy mi volt! Ügyes legyél, és határozott! Tudod, vannak jogaid... :wink:

Lidke
[img]http://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
kövecske
 
 


Ja! Anyum asztrológus! :lol:
Zsolka, párodnak lehet, hogy az aszcendense oroszlán.

Mamacsibe!
Így, röviden azt hiszem, a legjobb jellemzést adtad az oroszlánokról.

Kis "kötöszködés": Szerintem ezen a topikon még gondolatban se ejtsük ki azt, hogy "szétválni készülünk"! :(

Szüléstörténeteket én is nagyon várom!
Ritáról azóta semmi hír?

Lidke
[img]http://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
kövecske
 
 


Szia Zsolka!
Jól teszed, ha meginterjúvolod a dokidat, h mit is gondol az egészről. Én is megtettem, de az enyém volt annyira óvatos, h sose mondta ki, h akkor ez hüvelyi lesz (csak a szülés vége felé, h úgy látszik, meg lesz az a hüvelyi :? ). Megkérdezte, h hogy szeretnék szülni, mondtam, h hüvelyivel, mondta, h remek, ő is úgy szeretné és többet nem került szóba a dolog. Én amúgy nem voltam annyira tudatos, mint Te, én nem kérdeztem meg semmit abból, amit Te készülsz. Nekem ez "segített". Az én természetemhez jobban passzol, bár lehet, h sokan nem értenek egyet a "taktikával". Szóval, én akkor tudok laza lenni, ha nem tudok mindenféle rémséget, ha nem figyelek minden "jelre", mivel úgysem tudom a jeleket értelmezni. Nem tudom, érthetően fogalmaztam-e. :D Őszintén szólva nem is igen gondoltam a császárra, de ha igen, akkor is elfogadólag. Viszont nekem az első császár egyáltalán nem volt rossz élmény, bár összehasonlíthatatlanul jobb volt "rendesen" szülni.
A klinikán végig ctg-re voltam kötve, a dokim oxitocint rendelt és ha magától nem történt volna meg, burkot is repesztettek volna. Viszont nem volt a nyakamon senki, 1X v 2X vizsgált meg a szülésznő, amúgy ketten voltunk a férjemmel a kitolásig. És, ami nekem fontosabb volt: rögtön odaadták a babát, a férjem végig vele volt, amíg felöltöztették (meg se fürdetik ott a babát szülés után, azt csak később a csecsemősök teszik meg), és utána 2 óráig csak 3-an voltunk.
Jó hosszú lett! :D Viki
Vendég
 


Zsolka, szerintem Lidke nagyon jó tippeket adott arra, hogyan hozd szóba :)
Rétessel is egyetértek, mind mások vagyunk, más jön be nekünk.

nekem úgy érzem, az is hozzátett a rossz szülésélményhez, hogy nem tudtam a dokival erről beszélni. próbáltam, de csak annyit húztam ki belőle, hogy fejenállva is vajúdhatok, kitolni fekve kell, és hogy 99% a gátmetszés. na kösz. nem tetszett, de valahol számítottam rá, és nem mertem váltani sajnos. ezért van az, hogy ennyire ugrálok már most a dolgon, hogy elmegyek már jövőhéten rákszűrésre (amit pofavizitnek is szánok- rossz szó ez, de a lényeg benne van), és rögtön rá is kérdezek a doktornőnél az alapdolgokra (bár tudom, hogy vállal vbac-et, meg általában beavatkozás-ellenes, de nekem fontos, milyen szinten tudunk kommunikálni), hogy mikor van nála biztosan császár, mi van túlhordáskor, stb stb.
egy szó mint száz: mindenképpen beszélj az orvosoddal erről, ha úgy érzed, szükséged van rá :)

aszcendens is fontos igen. :) férjemnek szintén oroszlán :)
a lányom halak, és ugyan határozott mint minden 1 éves, de ez a csillagjegy azt hiszem jó lesz másodszorra is (=belevágunk :wink: )

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Jaj, olyan drágák vagytok, hogy ilyen gondosan és alaposan reagáltok! Tök sokat segít!

Lidke: ez jó, valahogy így fogom megfogalmazni! (Mindjárt elkezdem írni a beszédemet :lol: ) Programozott: hát ezt a dokit más fából faragták, mondom, biztonsági játékos. Ő úgy mondta az elején, hogy ha terminus előtt valamennyivel nem született meg, akkor egy-két nappal a kiiírt időpont ELŐTT programozott császár, mert utána erősen nő a hegszétválás (gondolom statisztikailag igazolt) esélye. Mármost úgy tűnik, hogy egyrészét az én időpontrelativizáló tevekenységemnek, másrészt az összehangolódásnak és az utolsó nehéz szülése óta eltelt időnek köszönhetően ez az álláspont szelidült, múltkor már csak javaslat szinten emlegette, hogy na talán ezen vagy azon lehetne esetleg a császár, ha nem születik meg addig... Erre is ráncoltam a szemöldökömet, de mivel még az is lehet, hogy nem lesz itt akkor :? , nem mentem bele. Na majd ma... De különben is: meg fog születni! 8)

(A szétválás szó száműzésére tett javaslatodon jót mulattam - megszavazom! :D )

Rétes: a Nálad alkalmazott mennyiségű ctg meg békénhagyás nekem is jöhet. Bár oxyt én asszem nem fogok kapni, aszonta doki, hogy azt nem szabad. Az első császár nekem sem volt direkt rossz élmény, csak utólag éltem át a hiányokat. Egyébként végig vajúdtam amit végig kellett, megváltásnak éltem ott meg, hogy véget vetünk ennek és az izgulásnak a baba szívhangleesése miatt. Felkelni is gyorsan tudtam utána, és fájni sem fájt, csak alig-alig, gyorsan gyógyultam, tejem meg olyan hamar lett, hogy 4 nap után csodálkozva hazaengedtek minket. És mégis... Szeretném átélni azt, ahogy elmúlik a fájdalom, szeretném ébren fogadni és azonnal megölelni a babámat, nem csak órákkal később pár percre, aztán másnap... :cry: Ezek voltak igazán rosszak!


Rita-ügyben nem tudok semmit, de most már lehet, hogy megkockáztatok egy óvatos sms-t, azzal talán nem zavarjuk, nem?
zsolka
 
 


Mamacsibe!
Bizony lecsinálták. Nekem ez volt a legrosszabb élményem, hoyg igazából nem segítettek. Mindenki együtt aludt a babával, nekem meg 15 perc volt mire fölkeltem és 10 mire eljutottam lemérni. Olyan rossz volt látni, hoyg együtt alszanak velük. Volt egy háromnegyed óra, amikor végre Nócit beküszködtem magamhoz, de nagyon nehéz volt. Akkor azt hiszem Nócinak is picit nagyon jó volt, meg nekem is, hogy vele lehetek.
Számomra ez a megdöbbentő, hogy ugye én EDÁ--s voltam és a dokim arra sem volt képes, hogy én is 2 órát ott maradjak a babáimmal. Nóci 2900 grammal született, 9/10-es Apgarral, egyből felsírtak, a CTG végig jó volt. És mégsem szoptathattam meg ott őket. MIben volt így jobb, hoyg egyikük a NIC-re került, mert Angi 2000 gramm volt, de a doki szerint ennél eglszslgesebb gyereket ritkán látni, ő is 9/10-es Apgaros volt, egyből felsírt, rózsaszín volt. Nekem ekkor sérültek a legjobban a személyiségi jogaim, hoyg akkor nem lehettem együtt a gyerekeimmal? ott miért nem lehetett minket megfigyelni? Miben volt másabb, hogy az intenzíven feküdtem, és a halálomra készültem, a gyerekeim meg teljesen máshol melegednek? Az én mellkasom miért nem jó egy takaróval???? Nagyon fáj még ma is.
A születéshete nem jó, mert oda a nőgyógyászok töredéke jár csak, és mivel Ági kezdeményezését a közvélemény előtt már befeketítették, ezért sok, és perdöntő szava sincs :(
Ha a hegy nem megy Mohamedhez, akkor sajna Mohamednek kell aktivizálnia magát!!!!

Zsolka!
Nagyon átérzem, amit írsz, én is félnék felhozni. A legrosszabb az, hoyg lehet egy dokinál ez tök jól jön le, másik meg vérszemet kap. Azért én nagyon drukkolok, bár hasznos tanácsot adni nem tudok sajnos :(
Képzeld a párom oroszlán, én meg halak vagyok, és meg vagyunk áldva két nyilassal :D Anyukám pedig iker is meg rák is :)
Igen, én is ezt szerettem volna :(

Kövecske!
Óriási szerencséd volt akkor :)
Már sajnálom, hogy nem jöttem a lányok születése előtt hozzátok, annyi mindenkt tanulhattam volna :(

Rétes!
Akkor neked is szupi dokid volt :)
Azt a 2 órát irigylem tőletek a legjobban (mámint nem elirigylem, hanem nekem is nagyon jól esett volna :).
Akkor a féjed igazi támasz volt neked? Mit csinált? Hogyan értétek el? Biztosan ez is sokat jelentett.

Lányok, akiknek nincs csíkja, nem szeretnétek csinálni? Néha olyan nehezen jegyzem meg, hoyg ki hol tart. Ha nem,a kkor bocsi.

Kép
narco
 
 


Nárcó! nekem van vonalzóm, csak macerás mindig belépni az emailembe és becopyzni a linket. te hogy csinálod? ha van egyszerűbb módszer, vevő vagyok rá (azért most beteszem) :D
nekem is az a pár óra hiányzik, de nagyon. tulajdonképpen szerencse, hogy délután műtöttek, mert így csak 12 óra maradt ki az életünkből. azt hiszem talán 2 vagy 3 órával műtét után a párom kikövetelte, így kihozták az őrzőbe, ahol próbáltuk az első szopit, de nem sikerült.
azért másnap bepótolta a kisasszony, meg azóta is folyamatosan :D

Zsolka! azért ha éppen olyanod van, kérdezd már meg ezt a statisztikai kérdést. én még olyat nem hallottam, hogy nem vajúdás alatt történt volna ilyen, és bizony előfordul progicsászárnál is (csak erről is mélyen hallgatnak...).
ügyes vagy, hogy így szelídült az álláspontja :)

Kép

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


és Zsolka! persze küldj sms-t Ritának!
emlékszem anno nagyon antiszociális hangulatban voltam szülés előtti napokban, aztán nem győztem felhívni a barátnőimet, hogy kidumáljam magam :lol:
és egy sms szerintem nem olyan zavaró!!!

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Sziasztok Lányok!
Hát itt vagyok:) Most kaptam meg Zsolka sms-ét, már szerettem volna írni, de minden pillanatot megragadok, ha pihenketek. Most is alszik mind a kettő, így csak nagyon röviden: köszönjük szépen NAGYON jól vagyunk :D Május 21-én, mivel nem indult be a szülés, és semmi jel sem mutatott arra, hogy beindulna, megműtöttek. DE nagyon-nagyon jó élmény volt az egész, sokkal pozitívabban éltem meg, abszolút felülírta az előző császárt ez a mostani. Műtét után negyed órával már cicin volt Villő, szinte egész végigg velem volt, és amikor csak akartam, velem lehetett. Nagyon szép kislány, most másnak tűnik, mint amilyen Bálint volt. Nincs bennem semmilyen szomorúság és hiányérzet, hogy nem szülhettem rendesen, azt hiszem, hogy olyan utat jártam be, nektek köszönhetően is!!, aminek a végén őszintétn mondhatom mindezt. Már a nálam mindig kellemetlen tejbelövellésen is túl vagyunk, sminán megy a szopi, Villő egy zabagép. Majd küldök képet!
Írok még, amikor tudok.
Köszönjük a drukkolást és a gratulációkat!!
Puszi

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Most olvasom csak.... NAGYON-nagyon gratulálok Danáéknak!!! Sok-sok szépet!!

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Rita! de jó hallani rólatok!
örülök hogy ilyen szép élmény maradt így is, és hogy együtt lehettetek! :D :D :D

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Rita!
nagyon-nagyon, kimondhatatlanul örülök.
Éppen most beszéltük Csibével, hogy ez a rossz az egészben, hogy nem lehetnek velünk, de látom neked eza vágyad teljesült. Biztosan nagyon szép élmény volt, gratulálok még egyszer. Várunk vissza :)

Kép
narco
 
 


Hahó Rita!!!

De jó, hogy itt vagy megint, és pláne így! :)
Már úgy vártunk - ezért bocsásd is meg az sms-t, igazán nem akartalak kisürgetni a jól megérdemelt pihenésedből, viszont folyton emlegettünk, ahogy láthatod is. A halogatással meg nagyon igazad van: a fontosabb dolgokat kell előre venni, beszámolni ráér.
Hát ez szuper, hogy ilyen nagyon szépen sikerült minden!
Most szépen pihengess még és élvezd a kis gyerkőidet, aztán ha már ott tart a dolog, gyere megint sokat (hadd kérdezzen a sok kiváncsi Zsolka-féle :oops: :wink: )! A fotót is epedve várjuk!

Nárcó, tényleg elszomorító, ahogy ezek a dolgok működnek. Mikor pedig TÉNYLEG csak a jószándékon múlna sokszor. Nekem az őrzőbe némi pénzike ellenében hozták ki másodjára a fiamat, hogy legalább mellre tehessem - miután a felébredésem után pár percre adták oda, egyedül sem maradhattam vele, és még azért is morgott a nő, hogy a puszta mellemre akartam tenni (azért oda tettem, ennyi tellett, szoptatni próbálni így nem tudtam volna... :( ), aztán zsupsz elvitte. Akkor pénzért mégiscsak több ideje van a - belátom - tényleg nagyon elfoglalt csecsemősöknek? Vagy csak így értik, hogy ez nekem téééényleg fontos? Most azt is meg akarom kérdezni a dokitól, hogy kivel kell azt lezsírozni, hogy ha én alszom is véletlenül (... :wink: ), a baba apával maradhasson. Mert ugye az sem rosszabb ellátás, mint ha velem lenne (szoptatni mondjuk nem tud, de nem ettől teszik függővé a két órán át anyukával maradást sem) - akkor miért is viszik el??? Jogok... hogy a többiről ne is beszéljünk.
Utólag én is csak azt tudom tenni, hogy jó alaposan megadom a módját, és kiszomorkodom magam rajta. Az már fél előrelépés.

Mamacsibe: mindig lelkes vagyok az ilyen talpraesett kikövetelős apukáktól! Már edzem is a páromat :lol: (ő is orvos-gyerek, így nehéz a helyzete, belátom). Okés, ha helyzetbe kerülök, rákanyarodok a statisztikás kérdésre este! Az erő legyen velem... :?
Zsolka
zsolka
 
 


Sziaszotk!
Rita! Gratulálok mégegyszer a kislányhoz! Örülök, h minden rendben van és hogy a szülésel kpcs-ban sincs semmi rossz érzésed! Élvezd a babázást!!
Nárcó! Igen, a férjem végig velem volt. Ami azt illeti nem tudom, h mit csinált, a vajúdás alatt nem voltam vevő a kommunikációra. Mondogattta, h ez most 2 percre jött, ez most 1-re, 130-as fájás volt, csukd be a szemed, mert nagyon kigúvad, és hasonlók. De a kitolás alatt már jól esett, h bíztatott és nyomta a hátamat, h minél jobban tudjak tolni. De ha semmit nem csinál is jó, h ott van. Mi semmit nem dumáltunk meg előre, csak azt, h biztosan ott lesz, és hogy nem nézi meg, ahogy kibújik a bébi és nem vágja el a köldökzsinórt. De végül mindkettőt megtette és nagyon "élvezte". Határozottan jót tett nekünk, h együtt csináltuk ezt végig.

Viki
Vendég
 


Rita! Nagyon-nagyon örülök nektek és hogy szép élmény az egész és a pici veled lehetett. Még egyszer gratula!!!! Várunk, ha majd időd engedi, gyere...! De addig is élvezd a kis gyűrött-újszülött kort, olyan hamar elmegy.

Zsolka! Nem tudom jártál-e azóta már a dokinál. Én is paragép voltam és hiába mondta az elején a dokim hogy lehet nála elég gyakran csaszi után spontán szülni és ő türelmes fajta, nem mulasztottam el egyetlen alkalmat se hogy eszébe juttassam én totál nem akarok császárt, csak ha feltétlen muszály. Egy idő után azt hiszem ez kezdte idegesíteni, bár nem mondta. Asszem nekem jó volt hogy végül egy idegen dokinál szültem, akit csak 2 hete ismertem és abszolút nem volt se alkalmam se időm annyira kiidegelni mint akihez terhesgondozásra jártam, nekem ez így jól jött ki. Másrészt meg addigra ráakasztottam az összes parámat az addigi dokimra és mikor ehhez kerültem a 38.héten, akkor már én se éreztem szükségét hogy ezt állandóan kifejezésre juttassam és nyugodt voltam. Egyszer átbeszéltük és valahogy érzetem ő is így gondolja. Utólag megtudtam az előző dokim eléggé biztonsági játékos szintén és talán ezt éreztem rajta (azért ez lejön a terh.gondozás alatt) és talán ezért éreztem szükségét annak hogy bizonygassam én nem akarok csaszit. Szóval sztem a legjobb ha a doki nem annyira biztonsági játékos de ha már megvan a doki, akkor lehet Rétesnek van igaza és nem kell őt kérdezgetni minden alkalommal, hanem magadban letisztázni. Hogy ő is "problémamentes páciensnek lásson" (na én erre nem voltam képes) Persze az alapdolgokat én is szükségesnek látom megbeszélni. Az "átlapozás" tényleg nem jó - már ha arra gondolsz hogy a csaszis fejezetet átlapoztad, ahogy én az első szülésem előtt, totál hárítottam, ez sem jó. Másodszorra próbáltam elfogadó lenni, de nem erre készülni. Inkább a spontán szüléssel kapcs. paráimat igyekeztem feltárni - mert nekem olyan is volt. :oops:

Megdöbbentő, a pénzes sztorid, ez van ma Mo-n....egy agyrém, de sajna tényleg ez van.

Pedig igen, ha már nem spontán egy szülés, akkor is tökéletesen biztosítani lehetne, hogy együtt legyen baba és mama. Én nem hiszem hogy ez pénzkérdés - inkább szemlálet és szervezés kérdése. De hát a mai mentalitás.. uhh. Anno én is csak másnap kaptam meg a babámat. Addig kétszer hozták oda egy-egy percre, azt iscsak anyukám hathatós orvosi protyijára. :(
Öööö, sztem is az aszcendens a meghatározó, legalábbis egyik barátnőm aki sztrológiával foglalkozik vmi ilyesmit mondott.

Bocsi, a szétválás kifejezést én vezettem be, hanyagoljuk, de miért gondoljátok hogy ez itt gázos? Nem szétválasztást írtam.

Vonalzót egyszer már nekiálltam gyártani de nem tudtam berakni. :oops: béna-béla, ez volnék én. De szeretnék én is!

Ja még azt akartam, hogy úgy látszik azért sok különbség van, abban hogy másodjára engednek-e indítani ha igen mivel, vagy azonnal progicsaszi. Én ezt a ha időben nem indul meg kikapjuk mentalitást őszintén nem értem. Én is túlhordtam, a napján még jele se volt semminek de még egy egy ujjnyi méhszájnak is alig -alig, és rá alig 2 napra mégis. Azért meg külön hálás voltam a dokimnak, hogy még a terminus napján se emlegette az indítást. Annyit mondott pénteken, hogy kedden jön újra nstre, ha addig semmi, akkor majd a jövő héten megbeszéljük a továbbiakat. Aztán közben jött a hétvége meg ababa, úgyhogy nem tudtam meg, mi lett volna ha, de pici oxyt kaptam a szülés alatt, de csak a vége felé. És anno a másik adokim azt mondta, leeht oxyval indítani. Mindenki mást mond...ki érti ezt..

jó hosszú lettem, bocs de sokáig nem tudtam jönni.
megymag
 
 


Mamacsibe! Akkor ezek szerint bébiprojekt már most indul?
megymag
 
 


Sziasztok!
Nekem se világos teljesen, h pár napos túlhordás után miért kell rögtön császárt csinálni, hiszen még az sem biztos, h túlhordott babáról van szó, nem? Miki a 37. hét első napján született meg, ami meg még majdnam koraszülés ugyebár, de semmi jelét nem mutatta, h hamarabb jött volna. Vagyis jó súlya volt (3,5kg), a szülés is nagykönyv-szerűen indult be. Szerintem lehet, h kicsi elszámolás volt benne. Miért ne lehetne ilyen a "túlhordásokkor" is?
Megymag! Ha rákattintasz a vonalzómra, ott csinálhatsz magadnak. Küldenek egy linket emailben, azt kell bemásolnod az aláíráshoz a profilodban! Meg tudod csinálni, Megymag! Thomas után szabadon... :D :lol:
Viki
Vendég
 


most csak röviden: Meggymag: igen! :wink:
Rétes: csak így lehet linkelni, nincs egyszerűbb mód?

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Sziasztok!

Voltam bent tegnap Danánál! Simon baba gyönyörű, igazi kis formás újszülött, finom vonásokkal! :D Dana jól van, várta már, hogy hazamehessenek. Én már tudok néhány részletet a szülésről! Így, előre annyit elárulok, hogy :shock: :shock: :shock: :D ! Izgi szüléstörténet lesz!

Edit!
Ha oda belinkeled, akkor az már mindig megjelenik majd, nem kell minden alkalommal újra bemásolni.

Lidke
[img]http://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
kövecske
 
 


Sziasztok!

Csak pár szó! Tegnap hazajöhettünk!!! Még nagyon fáradt vagyok...meg feje tetején áll az életünk...most így a 4 nap nyugi után hirtelen szakadt a nyakamba hogy tényleg sok gyerekem van :D

Köszönöm a gratulációkat, Lidkének külön a kedves látogatást, és hogy írt nektek rólam (Meg a fini palacsintát :wink: )...és szüléstörténet lesz...jó hosszú... de hogy mikorra???? Igyekezni fgok, mert nekem is nagyon fontos hogy még most mélyen végigéljem az egészet újra fejben is.

Puszi nektek

Dana

Kép
danaaia
 
 


Dana! gratula még egyszer! és kitartás a sokgyerekes léthez
várom a mielőbbi beszámolódat!!!!
(annál is inkább, mert most arra hajlok, hogy 2-3 vasat - =orvost/kórházat - is a tűzben tartsak, szóval mégiscsak érdekel a doktornő 8)

Lidke! az aláírásba linkeljem? na mindjárt kipróbálom :)

Zsolka! anno azt hiszem te írtad, hogy szívesen néznél esküvői képeket. vannak, aki kéri annak adok elérhetőséget, meg jelszót is a megnézéshez (nlccafén).

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Hello Dana!
Üdv ITThon :wink: ! De tényleg...
És haj de nagyon várjuk azt a történetet (azért csak finoman, lépésekben, ne terheld túl magad!)!
A sokgyerekes létet meg most épp tökre irigylem Tőled - sokára lesz az még, mikorra a negyedik babámat hozom majd haza :D
Tesók hogy tűrik a helyzetet?

Mamacsibe, lécci-lécci, ide azokkal a képekkel! Hű de jó lesz megnézni... És az élmények? Szóban? Fasírt? :wink: Bébiprojekt meg hajrá! ;)

Az én orvoslátogatásom eredménye: minden nagyon rendben van, de a kérdéseimnek csak a kétharmadát tudtam feltenni, mert így is előreengedtek (vagyis soron kívül behívtak, hála az égnek :oops: ), meg egy ponton asszem bosszankodhatott a doki, és ott eldugultam inkább ... na szóval a lényeg:
elég rugalmas volt - terminus körül vágnak elvileg, de ha látszik, hogy azért van némi "mozgás" (tágulás, puhulás, akármi), akkor azért nem. A statisztikát elfelejtettem megkérdezni :( Azt is mondta, hogy elvileg terminus körül be szoktak fektetni előzetes császáros mamikat - de erre igyekeztem csúnyán nézni, hát majd meglátjuk, ezt nagyon nem szeretném.
Oxyt és egyéb indítást nem alkalmaznak, itt is max a kitolásnál adnak egy kicsit, ha ott gyengülnek a fájások a finisben.
Azon morgolódott magában asszem, hogy megkérdeztem, hogy ha mégis altatnának, akkor a baba hogyan maradhatna apával... erre az volt a válasz, hogy ilyen kérés nem szokott lenni :shock: Hát ilyet! Mondtam, hogy na majd most... de ez már asszem sok volt, és abban maradtunk, hogy az ilyeneket a csecsemőssel kell megbeszélni. Minden esetre az biztató, hogy nem akar előre kész válaszokat betárazni, hanem majd folyamatában kiderül. Ez szerintem így korrekt - én meg rajta leszek, hogy semmi terminus-közeli időpontot meg se közelítsünk 8)

Na hát én most megfigyelem, hogy sikerül másoknak ez a vonalzó-gyártás, és csak garantált siker esetén fektetek be én is a buliba :lol:
zsolka
 
 


Zsolka! írok privit az elérhetőséggel.
ahogy Dana is írta: a doki javasolhatja a befekvést, de ha nem akarsz, nem fekszel be. előre talán tényleg nem kéne kőbe vésni, mert lehet olyan, amikor nem jó a vérnyomás, akármi, és persze hogy inkább bemegy az ember.

én már tuti, hogy pestre kell menjek szülni, a közeli kórházban nem hallottam még vbac-ról. na meg a nem bababarát gyermekágy se nekem való.

fasírt: sajnos nem lett jó. nem szeretem na, csak abból főzök-sütök jót, amit magam is szívesen eszem :lol:
a többi kaja finom lett: majonézes krumplisaláta, májaskrém, tojáskrém. szálka ment a körmöm alá, itthonhagytuk a gyűrűket (vissza kellett jönni értük), anyám nem jött el, és nagyot is veszekedtünk még előtte. egyszóval: nem igazán erre vágytam, de lezajlott, és megbeszéltük a gondokat, most már minden kerek 8)

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Mamacsibe,
hát persze, én is így gondolom: nem bármi áron itthon maradni akarok, ha a baba és a saját biztonságom indokolja, akkor világos, hogy vonulok befele máris. Csak megint azzal van bajom, hogy protokollok meg szokások miatt dátum alapján csinálnak velem valamit - ami megnehezíti az életemet. Ha hagyom, ezek szerint. De ez már nekem tényleg nehéz, összeveszni a dokival, aki nemsokára segíteni fog (vagy épp nem, ugye... :? ) a szülésben. Másrészt a kisfiamnak érzésem szerint nagyon nem lesz mindegy, hogy mennyit van nélkülem :cry: Hát na. El se jussak eddig a dilemmáig élőben!!!

És az esküvő: tyűha, akkor minden megtörtént, ami ahhoz kell, hogy tutira legyen mit mesélni majd az unokáknak! Édesanyád nem akart részt venni, vagy nem tudott? Mindenhogy nehéz helyzet persze... Neked nagyon rossz volt ez így? És a veszekedés? Az már a pároddal esett, vagy az is anyukáddal? És Linda hogy vette az ünnepi kanyart? Minden esetre megnéztem a remek képeket: állati jó hangulatúak! Semmi flanc, de azért nagyon csinosak vagytok, főleg Ti lányok :wink: Olyan családias! :D A tortát is Te csináltad?
Nagyon ügyi vagy!

Jó éjt mára!
zsolka
 
 


Zsolka!
Nekem is elvileg előző nap be kellett volna feküdnöm, papíron ezt meg is tettem, de mondtam, hogy én akkor most haza megyek, és senki nem mondott erre semmit. Örültek, h legalább velem nincs gondjuk és a szobatársam ingyen kapott egy ágyas szobát:) A dokim várt volna, ha még akár a műtét napján lett volna jele, hogy van némi mozgás, de semmi sem volt. És ekkor én is azt mondtam, hogy annyira szeretnék már Villővel találkozni, hogy akkor legyen. És azóta sem gondolkodom ezen, nagyon örülök, hogy így történt. DE nagyon-nagyon drukkolok Nektek, hogy sikerüljön, még van elég időd ezen dolgozni. Az altatást meg felejtsd el, legalábbis az sokkal rosszabb, mint a spinális.
Képet azóta is próbálok felrakni, de túl nagy. Még próbálkozom:)

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Jaj Rita, minden és bármilyen részletet szívesen olvasok, ha van időd írni! :D Tökre értem ezt a "legyen már végre velem" érzést, és ezek szerint utólag sem bántad meg a döntést. Tök jó!
Akkor az orvosaink hasonlóképpen állnak a kérdéshez.

A képet tényleg "le kell butítani" sokszor, hogy elbírja a rendszer. Most meg ne kérdezd, hogy hogy! Én minden alkalommal újra ki kell találjam, ha ilyet akarok csinálni, és mindig ááááállati soká tart :?
zsolka
 
 


Sziasztok!
Sikerült felhívni az orvost akiről úgy gondolom ő lesz a fogadott orvosom.
34 hétre beszéltük meg a találkozót és azt mondta ott mindent részletesen megbeszélünk és megpróbálunk úgy dönteni ami neki és nekünk a legjobb lesz.
A bibi hogy még aug. elején szabin lesz de reméllem nem indul meg korábban mert elvileg 22 a szülés várható ideje.
Szóval nagyon szimpi volt így telefonba.Majd kiderül.
Minden megszületett kis babónak sok tejcsit éa anyukájuknak szép nyugodt napokat kívánok.
a többieknek meg jó hogy segítetek azoknak akik a nagy esemény előtt állunk.
sziasztok:Betti
Lidke:Puszi

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1
 
 


Rita! örülök nektek, annyira jó olvasni hogy ilyen vidám vagy és szépen élted meg! :D :D :D
és nyertél még egy napot, hát nagyon ügyes vagy!

Zsolka, torta nem sk, rendelt. veszekedés párommal, jogos volt és igaza is volt, csak rosszkor jött ki. anyukámat inkább hagyjuk :?
az biztos, hogy unalmas nem volt :lol:
köszi a dícséreteket!
persze, hogy nekem sem lesz mindegy, hány napot kell esetleg a kórházban tölteni. pont azon filózok, mit mondjak utolsó mensinek be holnapután, mikor rákszűrésre megyek. ennek csak akkor van jelentősége, ha rögtön összerakjuk a törpét és maradok a dokinál is, de miért is ne, optimista vagyok :) 33-35 naposak a ciklusaim, a pé- 14 naphoz (ami a szabályos ciklus szerinti számítást eredményezné) hozzá akarok adni 4-5 napot, hogy ennyit nyerjek a végére. ha bemondom az igazit, és tényleg 20. nap körül lesz pé, akkor nagyon koránra írnak ki... ehh kombinálás :)

KÉPEK:
http://irfanview.com/
ingyen le lehet tölteni (download now!) a gépre! ez egy nagyon jó képnézegető- és szerkesztő program.
ha letöltöttétek, a gépen megnyitod, megnyitod vele a képet amit kicsinyíteni szeretnél (file-open), utána image menüpont alatt resize/resample, és ott be tudod állítani, hány pixel legyen.aztán el kell menteni ezzel a mérettel.
ez így most leírva bonyolultnak tűnhet, de ha már benne vagy a folyamatban, és újra elolvasod, meglesz az :))
(könnyen beszélek, nekem állandó segítségem van, a férjem informatikus 8) )

Betti, örülök hogy úgy néz ki, lesz orvosod :)

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Zsolka! amit kifelejtettem: azt hogy a baba csaszi után is veled lehessen, a szülésznőkkel-csecsemősökkel kell "lezsírozni".
a doki úgyis a kismama hasával foglalkozik, nem azt fogja figyelni, tud-e babázni. szóval szerintem náluk kell ennek utánajárni.

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Sziasztok!

Mamacsibe: Gratula neked/ nektek! Az apró nehézségekkel meg ne törődj. Túl vagytok rajta. Az eredmény a lényeg! :D

Rita! A lényeg, hogy te egyetértettél az egésszel és nem a fejed fölött döntöttek. Hiszen ha te el tudod fogadni, akkor nincs is semmi baj. Nem az számít mások mit gondolnak, hogy a helyes, hanem, hogy mi békések legyünk.

Betti, örülök, hogy alakulnak a dolgaid. Sztem ez nagyon bíztató, hogy ezt mondja, hogy úgy beszélitek meg hogy mindenkinek jó legyen. Az én dokim is ilyen volt. A kompromisszumkészség fontos.

Képzeljétek, mesélte az egyik barátom, hogy a nővére Angliában szült és amikor bement a fájásokkal a kórházba, azt mondták neki, hogy ááá, ezek még nem olyan sűrűek, menjen csak haza, vegyen be paracetamolt és üljön be egy kád meleg vízbe, aztán majd akor jöjjön, ha már egész sűrűek. Így is lett, ezért aztán hamar meg is lett a gyerek utána, és képzeljétek se gátmetszés, semmi, és ha minden ok, akkor szülés után 6 ! órával hazaengedik az embert, ahogy őt is. Első baba... Ja és még azt is mesélték, hogy a csecsemőosztályon a gyereklopások ellen az van hogy a babák kis kasztnikban, kocsikban fekszenek és ha anyuka ki akarja venni, be kell dugnia egy speciális kulcsot. Ha elfelejti, vagy anélkül veszik ki, az egész osztály beriaszt és végső soron valamilyen kapuk is autómatikusan összezáródnak az osztály előtt... Hát ilyen világot élünk...
megymag
 
 


Meggymag!
jézusom! ez borzasztó! ilyenek történtek, hogy lopták ki az újszülötteket??? :shock: :x :( :(

viszont a szülészet persze hogy liberálisabb. nyugatabbra az egészségbiztosítás reformja miatt egyre inkább az terjed, hogy ha lehet, nem csinálnak semmit, és minél rövidebbre igyekeznek venni a kórházi tartózkodást is (mert így kevesebbe kerül a biztosítónak). alapvetően ezzel egyetértek, bár ez sem feltétlenül jó mindig.
és ott az otthonszülés,a bábás terhesgondozás is elfogadott dolog. aminek szintén komoly anyagi indokai is vannak.
gátmetszésről már belinkeltem azt a jó hosszú szösszenetet, amit Noll Andrea írt, hát igen, személyesen ismerek olyan anyukát, aki 3 gyereket is mindennemű sérülés nélkül szült meg. :)
de persze a kötelező hittérítésnek nincs értelme. aki aláveti magát az orvosának, és nem zavarja, hogy vágni fogják, az annál fog komplikációmentesebben szülni.
nekem ezt már nem adja be senki, ezért kell olyat keresnem aki a nézeteimmel egyetért, mert annál fogok könnyebben-szebben szülni. sokan összetévesztik a biztonságot azzal, hogy a műtő mellett 1 m-el legyél, pedig a legkevesebb komplikáció akkor van, amikor a kismama érzi magát biztonságban. az meg, hogy kinek mi ad ilyen érzést, annyira eltérő lehet! :)

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


jaja, nagyon eltérő lehet, az biztos. Erről minden kismama másként nyilatkozik.

Drukkolok neked hogy találj nem nyisszantós dokit, nem akarlak elkeseríteni, de nem lesz könnyű, főleg nem a csaszi után. Valahogy úgy érzik, hogy azért valami már legyen. Azon a helyen ahol én szültem ott hivatalosan nagyon természetesség-pártiak és sokkal kevesebb a gátmetszés mint az orszűgos átlag, mégis átlagosan kb 4ből 1 nél nem vágnak. Ez volt egyébként a szobánkban is az átlag és az is másodszorszülő volt. (Az elsőnél ő sem úszta meg) De nagyon drukkolok neked. Sok függ a lakóhelyedtől, mert ha többminden elérhető számdora, nagyobb a választék..

Danaa! Én már tűkön ülök, hogy megtudjam mi történt veletek! Persze megértem hogy most tök el agy havazódva.

Őszintén szólva minden elismerésem a tiéd, én egyelőre megelégszem ezzel a kettővel is, asszem az én kapacitásom erre elég csak és nem hiszem hogy a jövőben ez változna... De tényleg hatalmas dolognak tartom, pláne ha még vki mellette dolgozgat is. (persze nem most) Hűűű, hát ez teljesítmény
megymag
 
 


Mamacsibe! Hát ez aztán a nem semmi előrelátás, ahogy Te már most bebiztosítod magad túlhordás ellen!!! :D :D :D
Most ennyit, többre nincs erőm, de ez annyira tetszett, h meg kellett írnom neked!
Viki
Vendég
 


Kukk,
mindenki pihen? Én epret főztem be tegnap, de már kész, ma megint élek :D

Mamacsibe, igazad van, most kell kigondolni azt a dátumot :lol: csak azért óvatosan, mert sosem lehet tudni, hogy a végén mi lesz a szempont, és akkor már nem lehet visszakozni. Én pl. nem mertem sokat "tolni" a saját időpontomon, mert elképzeltem, hogy ha valami miatt hamarább jönne a baba mégis, és mondjuk pont az a pár nap hiányzik hozzá, hogy ne számítson koraszülöttnek, és ne vigyék el tőlem esetleg másik kórházba is (de akár csak inkubátorba), akkor a guta megüt majd. Mert ugye a papír számít... ha papíron fiatalabb, huss, már viszik is rutinból!

Dana, én is nagyon várom a Lidke által beharangozott izgi szüléstörténetet, de ezt csak biztatásul írom, azért még mindig azt mondom, hogy mindent a maga idejében, ne is törődj vele, hogy kilyukad az oldalam :wink: :lol:

Megymag, én nagyon vágyom több gyerekre, de azért óvatos duhaj vagyok fogadkozásilag: azt beszéltük meg a férjemmel, hogy kettőig csont nélkül megyünk, aztán meglátjuk, mit bírunk, mennyire nehéz, mihez lesz meg bennünk az elszánás, mikor tényleg élesben és nem elvileg kell dönteni a család életéről, és vállalni vagy nem vállalni még egyet... és esetleg még egyet 8) Józan és bölcs (azóta már nagycsaládos) barátaink mondták, hogy mindig csak plusz 1 gyereket lehet vállalni, sosem előre egy adott számnyit. Asszem igazuk van! Azért mi egy egyedüli gyereket nehezen tudtunk volna elképzelni, ezért is gondoltuk, hogy kettő mindenképp lesz.
Lehet, hogy ha kicsit nagyobbak lesznek a gyerekeid, megint érzel majd magadban elég erőt és vágyat, hogy újra kisbabát vállalj. Majd meglátod. Mostanában több ilyet láttam, hogy kettő után kis szünetet tartottak a szülők, és mikor "összeszedték magukat", akkor jöhetett még 1-2 gyerkő. Ha meg nem, akkor ezt a kettőt fogod aranyosan felnevelgetni!
zsolka
 
 


elszállt a hsz-em.. brrrr :(

A lényeg, nem zárom ki a lehetőségét hogy legyen még egy, de egyelőre nem vágyom rá és nem tudom elképzelni, hogy ez a jövőben megváltozna. Más lenne a helyzet, ha esetleg tudnám hogy lehetne egy kislányom.... de ez ugye elég bizonytalan.
megymag
 
 


Juj de dühítő, mikor elszáll! :evil:

Hát elég logikus, hogy ha most nem vágysz rá, akkor nehéz elképzelni, hogy milyen lenne, ha vágynál :D Sebaj, ezt úgysem lehet befolyásolni. Fő, hogy összhangban legyetek a pároddal!
Ezt a kislány-dolgot is értem, két fiú után mégis más volna azt is kipróbálni. De hát erre tényleg nincs garancia. :( (Velem a férjem meg akarta "ígértetni", hogy lesz lányunk is, haha. Mondtam, hogy EZ igazán nem rajtam múlik, ha jól emlékszem a vonatkozó bekezdésekre a biológia könyvből :lol: De ha igaz, akkor most megkapja a kislányát!)
zsolka
 
 


sziasztok!
tegnap voltam rákszűrésen, szimpatikus volt a doktornő. rákérdeztem, azt mondta, nem lát indokot arra, hogy ne lehetne a normál szülésbe belevágni :) már persze, ha nem csinál olyan mutatványt, mint Linda (nagyon betekerte magát a köldökzsinórba, és leesett a szívhangja).
a gátmetszésre még nem kérdeztem rá, azt próbálom más módon (szülésznő) kinyomozni :)
tudja azt is, hogy próbálkozunk már, azt mondta, most már lehet :D
egész megnyugodtam 8)
és 4 nappal későbbi mensi-dátumot mondtam be :)

Zsolka, nem félek attól, hogy koraszülött babám lesz. Linda sem magától indult el (szerintem) 38+5-nél, és a tendencia az, hogy tovább tartanak a várandósságok. legalábbis, ahol nem zargatják a kismamákat. hát, meglátjuk. a mostani ciklusban gondolkozva, (úgy néz ki rövidebb lesz 35 napnál) március 3-8 között lennék valahol kiírva, és akkor úgy vagyok vele, hogy ha 15-éig nem bújik ki, műthetnek, addig nem egyezem bele.
a pár nappal korábbi szülésről: amikor a kórházban voltam Lindával, márc 18-án este megszült egy fiatal lány, aki ápr. 19-re volt kiírva. 3 kilós, 57 centis szép nagy kislánya lett. ez ugye nincs betöltött 36 hét sem, mégsem vitték sehová a kicsit, mert jól megvizsgálta 2 gyerekorvos is, és nem láttak rajta koraszülöttségre utaló jelet. (elsősorban a talp barázdáltságát nézik, meg még nem tudom miket) így ráírták a papírjára, hogy szerintük el van számolva a terminus, és kész.
ha ilyen lenne, hasonló eljárásban reménykedek, de ennek azért utánanézek majd, hogy az Istvánban hogy van.

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Meggymag, egyetértek veled abszolút. mi anno 3-4 gyereket beszéltünk meg, aztán mivel nagyon kiakadtam a műtét miatt, és közöltem, hogy ezt még egyszer köszi, de nem akarom, úgy volt, hogy nem vállalunk többet. szerencsére ez az időszak elmúlt, és most mindketten nagyon vágyunk a másodikra :) és elvben a harmadikra is, de persze ez sokmindentől függ. hogy fogom viselni a várandósságot, a szülést, milyen lesz a két gyerekkel az életünk, hogyan változik a kapcsolatunk, bírni fogom-e a háztartást segítség nélkül, hogyan fogunk állni anyagilag, stb stb stb.
na és, hogy most fiunk lesz-e :lol:
a férjem nagyon kisfiút akart elsőre is, majdnem fel kellett mosni, amikor a doki először mondta, hogy kislány :)
aztán mondta, hogy még egybe belevág, de ha megint lányunk lesz, elkötteti magát :lol: ez még nem tudom, mennyire komoly nála. a legjobb barátjáéknál (lombik) fiú ikrek születtek novemberben, irigykedik rájuk. persze imádja Lindát, ezzel nincs hiba, csak nagyon fiút akar. amit én nem igazán tudok megérteni (felőlem n+1 fiunk vagy lányunk is lehetne, én GYEREKET szeretnék), de elfogadom a döntését.

Kép
Kép
mamacsibe
 
 

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet: