Új privát üzeneted érkezett!

Winona: szerintem semmi!A szülési szabadság alatt Tgyást kapsz, a táppénz alatt meg táppénzt. De a jogszabályban a Tgyás-nál az van, hogy a számítására a táppénz szabályait kell alkalmazni. Mindkettőnél az átlegkereset 70%a .Bár nekem Bius az első babám, én így tudom. Ha van valaki, aki máshogy tudja, az légyszi jelezze!
Vendég

Kistigrincs!

NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK NEKED!!!! :D :lol: :D

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok, megint sikerült idekeverednem. Az a baj, hogy mikor végre leülök visszaolvasni, jegyzetelek egy fél oldalt, és végre nekiállnék írni, akkor mindig közbejön valami vagy valaki. Pedig itthon vagyok. Most is ez van...éppen a melóhelyről kérdezgetnek mindenfélét, nehogy véletlenül le tudjak írni 10 mondatot!

Holka: gratulálok a jogsidhoz, főleg, hogy így pocakosan is kiálltad a próbákat, ami nem egyszerű. De tényleg nagyon vigyázz a vezetéssel most! Annyi barom van az utakon, és senki nem figyel a másikra.

Bejci: igen-igen itthon vagyok, de sokkal kevesebb szabadidőm van, mint mikor dolgoztam. Illetve mikor bejártam dolgozni. Mert most is dolgozom, de itthonról. Nem nagyon tudom fontossági sorrendbe tenni a dolgokat, így mindig mindenbe belekapok, aztán félbemarad. Na és vannak olyan tevékenységek, amit csak apival tudok megcsinálni, mert például nem akarok létrára mászni a felső szekrényeket kiszanálni, mert félek, hogy ledőlök, aztán megvan a baj. Eddig mit csináltam itthon? Kaptam egy vagon gyerekruhát, azt mind átmostam, és most meg vasalnom kéne őket, de ezt nagyon tudom halogatni, mert azzal tuti elmegy egy teljes nap.
Amúgy meg szanálok-szanálok-szanálok folyamatosan. Hobbi szinten egy kicsit főzöcskézek, néha sütit sütök, lecammogok a boltba.
Olyan pici ez a panel, hogy a holmijaim felét ki kell dobnom, vagy be kell dobozolnom, hogy elférjen Pöttöm-Panna holmija.

Nostawen: gratulálok a lánykához!
A.m, Honey: nagyon jók a képek, gratula. Köv. UH-n én is kérek újabb képet, mert még csak 2 van.

Nyuszifül: köszöntelek körünkben. Jó babavárást kívánok a hátralévő időben. Mesélj sokat!

Minyu: ez nagyon érdekes, hogy ennyiszer változik a pocaklakó neme. Elgondolkoztam ezen. Nem lehet, hogy ikreket vársz, és néha az egyik, néha a másik babó jön a képbe? Örülök azért, hogy ez lelkileg nem borított ki.

Kistigrincs: boldog szülinapot kívánok!

Konan: kitartás még a hátralévő dolgos hétköznapokhoz a munkahelyeden. Nagyon kitartó voltál eddig is!

Na most magamról: hétfőn voltam védőnéninél, és nagyon meglepődtem. Eddig nem volt a hölgy túl szimpi, és ahogy meséltem is mindig leszúrt valamiért, vagy figyelmeztetett valamire. Most tök normi volt. A súlyommal is meg volt elégedve (+6kiló), a pocakommal is. Sőt még a kérdéseimre is értelmes választ adott. Kérdeztem többek között, hogy hogyan hízlaljam a babát úgy, hogy ne rám rakódjon minden. Azt mondta, hogy egyek sok tejterméket, tojást, és például gesztenyepürét tejszínhabbal. A gesztenye jó hatással van a lepény működésére, és könnyebben átjutnak a tápanyagok a babócához, így tud hízni. Azt is mondta ezzel kapcsolatban, hogy kb. a 28. hétig elsősorban ránk rakódik a fölösleg bármit is eszünk vagy teszünk. És a 28. héttől kezd el nagyobb mértékben hízni a baba, szóval addig ne aggódjak, és próbáljam meg feldolgozni, hogy most még 2 hétig maximum én fogok hízni.
Képzeljétek sikerült kisírnom, hogy hallgassunk szívhangot is. Nagyon boldog voltam, és megnyugtatott. Meg kaptam egy mellszívót is ajándékba tőle, bár kb. annyi idős az a mellszívó, mint én, bár új (nem használt), de a doboza olyan sárga volt, hogy tuti legalább 20 éve ott feküdt a szekrényben. Azt mondta nekik ilyen van, ez is jó azért valamire, több, mint a semmi, és nekemadta.
Kérdezgettem mérleg ügyben is, hogy szerinte vegyek vagy béreljek mérleget, vagy nem fontos, hogy legyen mérleg. Azt mondta ne költsek erre, mert úgyis itt van a védőnő a lakásomtól 5 percre, szóval bármikor elmehetek mérni a babát, ha úgy látjuk nem hízik. Ő meg úgyis jön minden héten, és ha valami gáz van, akkor még mindig ráérek venni vagy bérelni. Azt mondta, hogy sok anyuka megveszi a mérleget, és utána minden nap paráztatja magát, hogy ennyit v. annyit szopott a gyerek.

Újabb unokatesós-történet: Babócánk unokatesója, aki 2 éves, most már rendszeresen társalog a kis pocaklakónkkal, méghozzá a köldökömön keresztül... Legutoljára ezt mondta neki: Fagyit, kéjeeeeeek!
Nagyon vicces tud lenni.

Cukorterhelés: én 2 hét múlva megyek. De lehet, hogy nem lesz belőle semmi, mert elvileg tejet kell inni egy zsemlével. És a tejet nem tudom meginni. És már ezerszer megkérdeztem, hogy ilyenkor mi van, de nem tudtak rá válaszolni. Mert azt tuti nem fogom meginni. (Se a kefírt, se a tejfölt, se a natúr joghurtot nem tudom lenyelni) Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Úgy nézem már majdnem mindenki túl van ezen a tortúrán. Van köztetek olyan, aki szintén undorodik a tejtől, és a vérvételnél tejet kellett volna inni?

Másik: valaki észrevette már, hogy néha valami "folyik" a melléből? Valami átlátszó, nagyon kevés, néha kicsit fehéres folyadékom van, ami főleg akkor jön ha hozzáérek a bimbóhoz. Ha pólóban vagyok, és nincs rajtam melltartó, akkor egyértelműen látszik a picike folt. Mi lehet ez? Megjegyzem különösebb fájdalom nincs, meg nem is gennyes ez a váladék, úgyhogy gondolom én nincs begyulladva a mellem. Mindkét mellemből jön, de az egyikből sokkal több, mint a másikból.

Köszi előre is, ha valaki tudja erre a választ. Amúgy nem parázom ez miatt, csak kíváncsi vagyok. Meg eddig sehol nem olvastam, hogy a 26 hét környékétől előtej, vagy ilyesmi termelődne.

Na bocsi csajok lelépek, megyek meglátogatni a barátosnőmet, aki szintén babát vár, de ő még csak 16 hetes.

Holnap biztos nem leszek, mert be kell mennem a dolgozóba!
De igyexem!

Gondolkozott már valaki textilpelenkán? Én ma találtam ezt az oldalt: monapel.hu
És lehet, hogy beruházok!
Vendég

Bejci: szerintem így igaz amit a TGYÁS-ról leírtál. Én is így tudom, mert nemrég néztem utána a neten.
Vendég

Na újra itt vagyok, Dorka alszik, próbálok visszaolvasni.

Minyu, furi hogy ennyire nam tudják eldönteni hogy ki is lakik a pocidban! :shock: Kíváncsi vagyok, hogy ma mit mondanak majd!
És én is elbizonytalanodtam, nekünk csakegyszer mondták hogy fiú, azóta nam kukkoltunk be a lába közé. Leht hogy meg fogunk lepődni?!

Honey, örülök,hogy megint jó hírekkel jöttél! Tuti nem lesz semmi baj!!!!! :wink:
Nagyon jók a képek! látod, még Ő is megnyugtatott hogy minden OK! :lol:

Tiggrincs, alakul az a poci szépen! Első terhességemnél enyém sem volt nagyobb ennyi idősen! Emlékszem, anno 20 hetesen nem is akarták még átadni a helyet, pedig utána nekem csak pozitív tapasztalataim voltak ilyen téren.

Nyuszifül, üdv közöttünk! :wink: :lol:

Konan, iszonyúan nem bírom ezt a meleget én sem! itt ülök a légkondi alatt :P Nem tudom ,hogy fogom kibírni az idei nyarat! Pedig alapból nagyon fázós vagyok, de most!? :shock:

A.M. szépen növöget a te pocid is! :lol:

Lolababa, mi első perctől külön szobába tesszük majd a picurt. Nagyon helyünk sincs máshol, mert egy kisszobánk van, ez a gyerekszoba, a két gyerek most még éppen hogy elfér benne, + egy nappali/háló. Jövőre tervezünk is nagyobba költözni.
Az ágyamból pont belátok a gyerekszobába, sőt még a picur ágyára is majd.
Dorkánál fél évig anyunál laktunk, amikor megszületett, egy szobában voltunk. Jó volt nagyon, hallani a szuszogását éjjel, kicsit hiányozni is fog most a tesónál szerintem, de nem tudjuk másképp megoldani. Kont nem fér el a kiságy.

Mozgás. Érdekes, úgy tűnik, a kisfiam fordítva működik! :shock: :lol: Amikor Ti azt írtátok a hidegfront környékén, hogy ki akarnak ugrani a pociból a babák, ő tök nyugis volt másfél napig, most meg amikor a többiek pihiznek, ő egész nap aktívkodik! :)

És a tesóra már most reagál. Dorka beszél hozzá vagy fütyül neki - imád fütyülni - akkor egyből beindul! :lol: :lol: Apa bezzeg hiába dumcsizik neki :)
És utálja a vízcsobogást! :D

Védőnő, pénz kérdés. ennek a mostaninak tuti nem adok egy fillért sem, kb. utoljára fogok hozzá meni - hű, fel is kéne hívni gyorsan, időpontért! Elődje nagyon aranyos volt, fél éves volt Dorka mikor hozzá kerültünk, rendszeresen kijárt még akkor is. Ha olyan lenne a mostani is, akkor valamit biztosan kapna, lehet, hogy nem pénzt, hanem valami ajándékot, "a gyerekektől" ha megszületett a picur.

Kép

Kép
anyoooka

Ja és kifelejtettem, hogy elkezdtem már a kórházas göncömet összepakolni. Még kellene vennem pár dolgot, amiket egyébként nem használok, így nincs egy darab sem. (hálóing-sok gombos, és rendes bugyi, hogy a betétet bele tudjam tenni)
Ti hogy álltok a kórházas gönc pakolással?
Vendég

És kifelejtettem azt is, hogy Honey! nagyon örülök, hogy minden rendben van, sokat gondoltam rád!
Vendég

Eszike, jó hogy jöttél! :wink:
Nyugi, teljesen normális az a "valami" ami a melledből jön! előtejnek hívják! Néha én is érzem, bár nekem nincs annyi, hogy foltot hagyjon a ruhán, csak olyan érzésem van, mintha nedves lenne a mellbimbóm!
Készül a szervezeted a szopira! :wink:

Kép

Kép
anyoooka

Kórházas gönc. Kb. sehogy sem állok azzal sem mint a babadolgokkal :oops:
Bugyit szerintem ne rendes bugyit vegyél, hanem a gyógyszertárban kapható hálóst! Nagyon jó, nem szorít, könnyű kimosni is - bár én az első pár napban amikor nagyon véreztem, egyszerűen kihajítottam a kukába :oops: :twisted:

Elöl gombos hálóinget is bevásároltam Dorkával nagy bőszen. olyat, ami elég hosszan gombos, nehéz kifogni, amin 2-3 gomb van az nekem nem jött be. Most veszek 1-2 vállpántos hálóinget, ami eléggé nyúlik ahhoz, hogy hozzáférjen a baba a cicimhez és így sokkal "diszkrétebben" tudok majd szoptatni - látogatók miatt sem mellékes, mert bár a MÁV-ban nem lehet bemenni a kórterembe, de a látogatófolyosóról simán belátni :? :roll: És amúgy is minimum 26 fok volt akkor is amikor Dorka született, bőven elég lesz!

Kép

Kép
anyoooka

Eszike:
én sem tudnám meginni a tejet,és nem is ittam!
nekem azt mondta a dok, h. ihatok kakaót is vagy sió levet is.....szerintem Te is tedd ezt!nem lehet belőle gond!!
az előtej ami a cickóból jön, arra meg azt mondják h. tök normális!

Kép
winona

eszike,
köszi!! :D

Wiona, sarkantyúka - a Tgyás ( szülési szabi ) és a táppénz összege között nincs különbség! De! A szülési szabi CSAK 168 napig jár! És az első nap nem a baba születésétől számít, hanem attól a naptól kezdve, amikor kiveszed a szabit - szülés előtt max 4 hét.
Tehát anyagilag rosszabbul jársz, ha szülés elött már Tgyást kapsz, mert akkor annyival rövidebb ideig kapod a Tgyást.
Az a legjobb, ha az utolsó hónapra kiiratod magad a nőgyogyi + háziorvossal táppénzre és a szülés napjától vagy csak hivatalosan Tgyáson ( szülési szabin ) Így anyagilag nyersz 1 hónap fizut.
Persze ennek csak akkor van értelme, ha a Tgyás-od jóval magasabb, mint amit az utánna következő GYED-re kapnál!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey
Szuper,hogy minden rendben. Próbálj mindig erre gondolni és megnyugodni. :)
Kíváncsi vagyok az „Úristen” véleményére majd írd meg nekünk.
Kollégáid nagyon rendik!!!!
Óóóóó,de klassz helyeken jártál…

Bejci
A vadgesztenyekrém használata mellett ajánlott szorító kötés használata is….azt meg ilyen melegben elég nehéz kivitelezni

Sarkantyúka
Szerintem mindannyian így vagyunk vele,hogy a pici gyerekeinkre még annyira kell figyelni,teljesen kitöltik a napunkat és így tulajdonképpen érthető,hogy a tesóbabára nem tudunk úgy koncentrálni. És a szeretés: én is így vagyok vele,hogy Henit máshogy szeretem de hát ő itt van velünk 2éve kézzel foghatóan. Emmát is érzem,hogy nagyon szeretem…de őt még másképp…Ahogy nő Emma a pocakomban úgy zsongok be egyre jobban az érkezésére….
Nekem amiatt van lelkifurdalásom,hogy már most azon gondolkodom,hogyha kicsi Emma alszik egy-másfél órát akkor megkérem a nagyikat,hogy addig vigyázzanak rá,hogy én elmehessek Henivel kettesben egy kicsit játszózni. Míg Heni születése után szerintem hónapokig csak velem volt eszembe se volt másra hagyni még pár órára sem….de azt se szeretném ha Heni azt érezné őrá már nincs időm….
De közben hiszem azt is ha 2 gyerekes anyuk leszünk valahogy az lesz a természetes állapot és ügyesen megoldjuk a helyzetet…. :D

Anyooka
A vásárlás szerintem azért tűnik úgy, nekünk nem első babásoknak,hogy kicsit „elhanyagoljuk” mert már annyi minden megvan… Emlékszem ezerévig nézegettük a babakocsikat,kiságyakat mi is Heninek... de mostcsak néhány apróságot kell beszerezni….ezért is határoztam el,hogy mivel rengeteg babaruhát kaptunk anno kölcsön és azóta vissza adtuk őket,hogy most veszünk egy csomó kisruhát…legalább kis Emmának is lehet venni így valamit... :D
Védőnőd…no comment!!! :( Az enyém hihetelen édes,úgy tűnik már annyian mondtatok negatívat a védőnőkről,hogy nagy szerencsém van,hogy ő ilyen..

Starlak
Mennyire alacsony? Szedd a vasat. Én nagyon buzgón szedem és nem csökkent tovább sőt emelkedett 1 egységet(én már ennek is örülök mert vas előtt 3 hó alatt 20 egységet zuhant..)

Márti
Ari vagy,hogy a 3 srác után most kislányos mondókákat keresel…. :lol:

Minyu
Akkor sorminta szerint ma esélyes a hugi… :lol:

Szia Nyuszi
Gondtalan,boldog babavárást kívánok Neked!!!

Kistiggrics
Isten éltessen!!!

Eszike
Tényleg tüneményesek ezek a kis 2 évesek :lol: … Henim például amit eszik azt meg akarja osztani a tesóval, felhúzza a pólom és a köldökömbe akarja tuszkolni amit eszik (pl almát vagy turórudit,sőt a múltkor az aventes itatójából öntötte a teát a köldökömbe… :shock: :D
Valaki már említette közülünk,hogy érzi az előtejet,hormonoktól van teljesen természetes. :wink:
A pakkokkal pont úgy állok,mint anyooka…sehogyse. :oops: Persze már megvan az a hálóing amit annom Heninél vettem…és a kórház óta nem hordtam…

Esetemben szinte mindegy,hogy bírom a meleget…Henit nem tarthatom benn a lakásban….
Még szerencse,hogy amúgy is alszik 1-4 között így a legnagyobb melegben azért benn vagyunk a hűsben…
holka

a.m
örülök,hogy kis Gyuszival minden rendben. Tényleg gyönyörködhetsz benne majd naphosszat ha veletek lesz. A férjemmel még most is csak ülünk esténként alvó Henink mellett és nézzük...nem lehet betellni velük :D
holka

Sziasztok!

Először is nagyon köszönöm a gratulációkat a kislányom képeihez mindenkinek, olyan jól esett!!!!!!

A.m!

Nagyon szép pocak, de jó, hogy te már a 6. hónapban tartasz!

Kistiggrincs!

Szép pocak! És nagyon boldog szülinapot!!!!!!!!

Honey!

Örülök, hogy minden rendben, és a tágulat is elmúlt.

Nyuszifül!

Üdv, köztünk! Az én kislányomnak is Hanna lesz a neve!!!!!

Én még nem döntöttem el meddig dolgozom, néha már nagyon vágyom rá, hogy otthon legyek. De közben meg nem akarom cserbenhagyni a kollégámat, mert elég sok munkánk van júniusra is. A meleget nehezen viselem, itt bent az irodában nagyon meleg van, és a lábam is dagad.

Én még nem nagyon vásároltam semmit, majd most kezdünk nézelődni, és most már biztosra tudom a színeket is (RÓZSASZÍN), így könnyebb lesz.

Kép
Kép
petra1980

A.m!
A kisfiad nagyon szép!!!!!

Kép
Kép
petra1980

minyu!
előtted voltam, kb 2-vel szerintem, vagy 3-mal
narancs sárga pólóban
azzal a barna hosszúhajú hölggyel diskuráltunk arról, hogy jár-e az adókedvezmény vagy sem (és azt hiszem te is hozzászóltál már, úgyhogy akkor már biztosan ott voltál) :D

Kép
Kép
csibe21

KÉPZELJÉTEK ANYUM MEGTALÁLTA AZ OLTÁSI KISKÖNYVEMET 30 ÉV TÁVLATÁBÓL!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D
ÉS 1990 március 13-án be lettem oltva rubeola ellen.

JAJ AKKORA KŐ ESETT LE A SZIVEMRŐL!!!

Kicsit szégyenlem így utólag, hogy úgy összevesztem anyuval a multkor. :oops: Sírt a telefonban örömében, amikor mondta, hogy megtalálta a kiskönyvemet. Olyan aranyos.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

honey:
köszi az értékes infót, anyud de cuki!

Kép
winona

ja és még egy "közérdekű" infó... ha esetleg ne adj' isten hasonló dologgal paráztatnának valaha valakit közületek: akik 77 tavasza után születtek és budapestiek - tehát nem csak itt születtek, de itt is voltak ovisok-általános isisek - azoknak KÖTELEZŐ volt már a rubeola elleni oltás. Az utólagos védőoltást a 78-as születésűek 1990 tavaszán kapták meg.
Sajnos a vidéikiekre ez a visszamenőleges kötelező oltás később lépett érvénybe, hogy mikor azt nem tudom.

De remélem soha senkinek nem kell ilyen helyzettel szembenézni, mint nekem az elmúlt 1 hétben

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

köszi!szegény honey, mostmár remélem más hülyeséget nem találnak ki Neked!!!de most legalább mosolyogsz ezerrel!hál isten!

Kép
winona

KISTIGRINCS BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!

Honey!
Na végre.. talán a végére jártál ennek a mizzériának, és meg tudsz nyugodni!
Örülök!

Nyuszifül!
Üdvözöllek én is itt "nálunk" ... :)

Eszike!
Én pont tegnap gondolkodtam, hogy jó lenne beszerezni a kórházi pakkomat!
Egy biztos... előbb- utóbb a szülőszobán kötünk ki! :)
Úgyhogy én a hétvégén meg is veszek mindent.
És én is inkább a gyógyszertári bugyogót ajánlom, múltkor előszeretettel mutogatta a patikus.. tényleg jó kis darab, jobb, mint a sima bugyika+ betét megoldás szülés után. Legalábbis a kórházban tuti. Ajánlom neked is!
12 db-os 2300 .- Ft-ba kerül de gondolom ez csak az egyik fajta amit én láttam, gondolom,hogy van belőle több is..
Én már Adél ruhácskáit is kezdem gyűjtögetni, ma jött meg a szopipárnánk, és a fürdőtörülköző 2db.
Úgyhogy benne vagyok a vásárlási lázban.. :)

Huh nem emlékszem ki mit írt.. máris olvasok vissza..

szeder74

hahóó!

tigrinnnnncs!!!!
nagyon boldog szülinapot neked!!!!!!! :)

monee,
nekem egy ősrégi van, de sztem bármilyen ernyő megteszi, nemtom hoyg a világos vagy a sötét lenne ideálisabb?!?! én is most lehet hogy veszek egyet, mert foggalmam sincs hol a másik... szóval, ha te találsz előbb, áruld el hol :D ja, és én sem vagyok a kisasszonyka féle, de ebben hajlandó vagyok arra hajlani :D

lolababa!
mi együtt aludtunk simivel egy éves koráig!!! nekünk nagyon bevált! most is így zseretném, bár nemtom most simi mit fog szólni, hogy ő meg külön...meg úgy lenne jó, ha reggel átjönne ő is, de éjjel külön lenne(simi). meg azért is volt ez ideális nekünk, mert simi 1-1,5óránként szopizott jóó sokáig! szóval én nem akartam szivatni magam ezzel, hoyg 5percet alszom, és ugrom is. így csak odafordultam, és kész. bár most az a terv hoyg mondjuk kiságy, levehető oldallal, amit odateszek magamhoz az ágy mellé, akkor mégis külön is van, de ott is. :)

mozgás: nálunk is tegnap óta lustább a bébi sokkal!! lehet hogy nekik is melegük van :D

most jöttem rá nagy nehezen hoyg mi is az a kétjegyüség :D:D hormonagy.....

csibe!
üdv a szt imrések közt :) örülök hyg minden rendben!!! nekem is "jobb" a munkahelyen ülni feltett lábakkal a légkondi alatt :D:D -bár már várom a végét...

honey!!!
örülök hoyg jó élmény volt a mai vizsgálat és hogy mindne okéé! tudom én hogy tettél képet :D meg is dícsértem! csak azt hittem a mai szív uh-n is kapsz :) a jóból sosem elég :D
hánykor van az imrés felkészítő????? én is én iiis!!!!
húú, nem semmi kis ajándékot kaptál!!! szuper!!!!
na, meglett az oltás könyvecskéd is, most már akkor tényleg nyugodt lehetsz!!! és innentől bárki próbál ijesztgetni, üss előbb, és aztán kérdezz :D:D:D

nyuszi, honey!!
júni 17?! az a reggeli dolog lesz? mert akkor már nem melózom, és a fájdalomcsillapítás nagyon is érdekel, mármint a magán-jellegű :D

eszike!
előtej az!!!! nem gyulladás, ne aggódj :) teljesen normális!!!! és ált mindenkinek van egy jó, meg van egy bénább melle, és a jobbik többet termel! nekem simivel 4 hónaposan akkora foltok lettek egyik reggel a hálóingemen hogy csak na! szóval tök nem időtől függ!

KépKép

KépKép
bagzerka

Nyuszi üdv köztünk! :)

Holka: nem sokkal alacsonyabb 123 az alsó határ ugye 125. Kedden kifaggatom a védőnénim :)

Lolababa: A bébi biztos velünk fog aludni egyszobában de külön ágyban. Én így érzem megnyugtatónak :)

Eszike: Nálunk még csak egy garnitúra ágynemű van a szopipárnás rendelés miatt :) A kórházi cuccosra még csak gondolni se akarok annyira nem kivánkozom oda. Meg még nagyon korainak tartom. Rizsi még csak maradjon odabent :)
A vásárolgatást juliusra tervezem mikor már nem melózom.

Kép

Kép
starlark

Helloka!

Bagzerka!

Ühüm, kéne fehér vagy valami nyári színű esernyőt találni...
Holnap pl. temetésre kell mennem, tuti viszem magammal az esernyőmet, legalább a fejemet ne süsse a nap, ha már meleg van. :)

Eszike!

Nekem is folyik bizonyos időközönként. Ha meg használom a bimbó kiemelőt, akkor kifejezetten sok össze tud gyűlni a kagylócskába. Nálam a bal cickó lesz a nyerő, ha tényleg van különbség, abból mindig folyik a cucc. :)

Kórházi csomag:
Pont valamelyik nap írtam, hogy engem is foglalkoztat a gondolat...
Én valószínű nem hálós bugyit fogok venni, hanem normális pamutot, kínaisat, amit szintén minden lelkifurdalás nélkül kivágok a kukába ha nagyon trutymós lesz. Bár ehhez meg kéne néznem hogy a Tena Lady mekkora és hogy néz ki, mertha elől-hátul kilóg, akkor nem jó a megoldás. :D

Anyoo!

Tőled akartam kérdezni, csak mert írtad ezt a pántos hálóinget. Arra a fajtára gondolsz ami olyan mintha egy spagetti pántos top lenne, csak ruha méretben és megfelelő bőséggel?
Én is nagyon gondolkozok rajta, hogy nem a gombolós verziós hálóinget fogom megvenni (nagyon idegenkedek tőle), hanem veszek pár ilyen "strandruhát" és abban leszek a kórházban.

Csajok!

Komolyan, én a kórházban a melegtől félek a legjobban!
Szülés közben is és utána is a gyerekágyon. Az már tuti, hogy a szülőszobában baromi meleg lesz, mert ezt mondták. A 30 fok az alap, de ennél még melegebb is simán lehet. Gondolom a gyerekágyas szobák sincsenek beklímázva...
A manónak is hazajövős ruhára valami pamut cuccban gondolkozok. Kiver a víz, hogy ilyen hőségben plüss rugiban jöjjünk vele haza. :?

Alvás:
Nálunk külön szoba lesz, még akkor is ha elférne a mi hálószobánkban. Ha kell, inkább mi megyünk hozzá át aludni, de szeretnénk a férjemmel a hálónkat a saját szobánknak megtartani. Meg kell hogy maradjunk házaspárnak is, attól mert szülők leszünk. :) Aztán majd meglátjuk, végül úgyis a baba fog dönteni. :D

Most nézem, mi pont a szülinapomon leszünk 100 naposak! :lol: :lol: :lol:

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!

Olvaslak titeket, de alig van erőm. Egyrészt én is dolgozok még olyan július-augusztusig a melegtől függően, meg már legalább egy hete olyan rosszul alszok, tegnap is fél 3-kor még nem tudtam aludni, és már hulla vagyok emiatt. Van vmi ötletetek a jó alvás érdekében?

Először is, Kistigris!
Nagyon boldog szülinapot!! Teljen emlékezetesen ez a napod!

Honey!
Nagyon drukkoltam, és tudtam, hogy minden rendben lesz.
Nem semmi milyen helyen dolgozol. Igencsak szerethetnek téged és a munkádat, ha egy 100 ezer Ft-os utalványt kaptál. Ügyi vagy.

Winona!
A táppénz és a T-Gyás közötti különbség:
Táppénz:
Ha a baba születését megelőző munkaviszonyod eléri a 2 évet (nem találtalak meg a táblában), de ha pl. 2008. szept. 10-én érkezik meg e világra a baba, akkor azt nézik, hogy 2006. szept. 10-től van-e folyamatos munkaviszonyod (nem lehet 30 napnál nagyobb megszakítás a biztosítási jogviszonyok esetén). Ha megvan a 2 év, akkor a táppénz (TP) alapja a tavalyi bér 70 %-a, ha nincs meg a két év, akkor a tavalyi bér 60 %-a az alap.
T-Gyás:
Hasonló, de mégis más. Itt azt nézik, hogy a szülés időpontja előtt rendelkezel –e 180 napi biztosítási jogviszonnyal (fél év). Nagyon fontos, hogy ennek a 180 napnak nem kell folyamatosnak lennie, és ez nagy segítség lehet a problémás bérrel rendelkezőknek, mert időben észbe kapva jó T-Gyást lehet elérni. Ha több, mint 180 napod van, akkor az előző évi béred 70%-a lesz a T-Gyás alapja, és ebből csak SZJA-t vonnak le, tehát ez magasabb a TP-nél (70 % esetén is). Ezt nevezik szülési szabadságnak, és ezt kérheted a kiírt szülés előtt 28 nappal korábban, vagyis előbb kezded el a T-Gyást, mint a baba születése (alap eset). Ezt azonban azoknak érdemes igénybe venni, akik magas jövedelemmel rendelkeznek, mert sok-sok ezerrel lehet több a TP-nél a fent leírtak miatt. Azt azonban még figyelembe kell venni, hogy így a GYED és az esetleges GYES ideje is 1 hónappal előbbre tolódik.
Remélem mindent érthetően írtam, ha nem világos vmi, akkor szólj, megpróbálom jobban megfogalmazni.

Nyuszifül!
Üdv köztünk, jó babavárást kívánok! Bevallom, mikor először megláttam a neved, érdekes érzés kerített hatalmába. Így hívtuk egymást egy ex-szel.

Eszike!
Jó, hogy ilyen rendes volt veled a védőnő. És még ha régi is az a mellszívó, a szándék a lényeg. A gesztenyepürés dolog tetszik. Nem mondott még hasonló finomságokra jó hatást?
Ne ijedj meg, a melledből előtej jön, ez teljesen normális.

Én még sehogy se állok semmivel. A babakocsin kívül annyi van, hogy hétvégén voltunk unokatesóméknál, és kaptunk egy doboz babaruhát, meg utazóágyat, egy felfújható gumiszőnyeget és egy pelenkázó asztalt. Már ki is mostuk, és eltettük. Olyan fura elképelni, hogy ilyen pici ruhákba belefér egy baba. A falatnyi zoknik a kedvencem.
Lehet, hogy már nekem is be kéne szereznem dolgokat? Bár még addig majdnem 4 hónap van.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Ági: Jó ez a leírás a táppénz TGYÁS-ról. Én úgy gondolkozom hogy mivel a táppénzem magasabb mint a GYED nem érdemes a bébi születése előtt TGYÁS-ra mennem, főleg hogy jövő juliusban már dolgozni szeretnék.
Remélem addig nem vágják pofon a munka melletti GYES-t...

Kép

Kép
starlark

Megjöttünk a 3d-röl. (4d Genesist mindenkinek csak ajánlani tudom!!!)

Néhány kép Csongorunkról (mert emmán tuti fiú :mrgreen:
arc: Kép

ásit: Kép

keze: Kép

lábikó: Kép

MInden paramétere rendben van, korának megfelelö (1 nappal idösebbnek hozta az adatok alapján), 882 gr-ra becsülte. Nagyon alaposan megnézte minden belsö szervét, csontjait, szivecskéjét stb. Egyébként jól befordult, sokáig nem is mutatta az arcát, aztán kicsit csak kibujt megmutatni picit az arcát. A lábikója végig az arca elött volt (a "kezes" képen is a talpát vakarja), egyszer ásitott, aztán meg mintha nyalogatta volna a köldökzsinort. Nagyon vicces volt.

Na, megyek, még lefürdök.

Pusz mindenkinek

Kép
Kép
Kép
minyu

Starlak!
Én meg attól félek, hogy ne akarják bevezetni a változásokat amiket terveznek a GYED-del kapcsolatban. Mármint aki jól keres, az adózzon a GYED-ből, tehát kevesebb legyen a pénz, aki meg keveset keres, kapjon többet. Ez már megint arról szól, hogy aki normálisan keres, az kevesebbet kap. Akkor minek fizetek annyi adót??? Felháborító. Abban bízom, hogy mire mi eljutunk a GYED-ig, addig nem variálnak rajta, és ha már utána igen, akkor minket hagynak a régi szabályok szerint.
Ha valóban magasabb a TP, akkor tényleg nem érdemes előbb elkezdeni a T-GYÁSt. De kis trükkel lehet magsabb a Gyed is ha olyan a szitu, de mindent én se tudok.

Még valami kimaradt az előzőből. Mivel mi szeptemberben szülünk, így a GYED alapja az idei bér lesz. Viszont, ha valaki júli 31 előtt megy el TP-re, akkor nincs meg idén a 180 napja, tehát a mindenkori minimálbér kétszerese lesz az alap, ha azt eléri a béred. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy aki még nem volt idén TP-en, annak az első 15 munkanap betegszabi (ami a bér 80 %-a), és csak ezután jön a TP. Ez pedig csökkenteni fogja kis mértékben a GYED alapot. Ezt kis bérűeknek figyelembe kell venni.

Minyu!
Örülök, hogy végre kiderült, valójában ki lakik odabent.

Nekünk meg tegnap megszületett a nevünk. Légyszi írd be a táblába a DÁVID nevet, remélem nekünk nem fog megpuncisodni idő közben, mert csak egyszer mondták, hogy fiú, azt is a Genesisben.
Bár pénteken megyek a dokimhoz, de neki nem jó a gépe, így ő még mindig nem tudja biztosra mondani.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Minyu!!!!
csudaédes a kis Csongorotok!!!!!!!!!!! :) irtó babás!

alig várom a holnapot!!!!! végre ôjra láthatom manóbébit.... sajna most egydül, mert macimnak ezer dolga. de nembaj, lesz dvd az egészrôl. és istenhegyi, úgyhogy remélem a múltkori ködös szív vizsgálást most helyreteszik bennem!
ú
jóócccak,
bgz

KépKép

KépKép
bagzerka

Jó reggelt.. ma korán kelő vagyok :? nem tudtam aludni ... :?

Minyuuuu!!!
Olyan nagyon édes Csongor... milyen édes pofikája van... olyan jó nézni!!
Akkor kis tökös lesz a drágaság :) lehet a nevén szólítani :)

Hihetetlen mennyit írtatok megint.. nehezen érem utól a témát..

Baba fekhelye:
nálunk biztosan külön szobába lesz, ugyan azt az elvet vallom, mint Monee, mert tényleg nem tesz jót egy kapcsolatnak, ha a baba ott alszik a szülők közt éjszaka.. nem a "papás-mamás" miatt, hanem egyébként.
(többek között tapasztalatból állok másként hozzá, mert a fiaim velünk aludtak, amikor csecsemők voltak.. és tudom, hogy az előző házasságom csődjénél is közrejátszott, ha nem is közvetlenül.. de érzem, hogy benne volt a pakliban.. nem maradt meg a magánszféránk a volt férjemmel.. és állandóan a gyerekek voltak a középpontban, meg kell találni a helyes egyensúlyt, mégha oly nehéz is sokszor..)
Úgyhogy most biztosan csak a délutáni szunyáknál lesz velünk Adél, egyébként a babaágyban a helye. -kicsit "bekeményítettem" szegény lányzóm :wink:

Én is azért gondolkodtam már azon, hogy meg kellene venni a kórházi csomagot, mert bármi történhet és nincs egy normális hálóingem... csak olyan kis pirinyó, amiből a sejhajom is kilóg... abba meg csak nem mehetek kórházba. -bár remélem idő előtt nem kell bevonulni- :shock:

Szülés:
nem tudom, hogy említettem-e, de a kórház ahol szülni készülök csak a 35. héttől fogad.. :?
A párom tegnap felhozta a témát, hogy igen ám, de mi van, ha esetleg korábban érkezne a baba?? Akkor hova vigyen hírtelen..
no igen.. és el kezdtem agyalni... ha a
35. hét előtt jön, akkor koraszülöttnek is számít. Ugye??
Most jön a kérdésem:
Melyik kórházban van koraszülött intenzív részleg?? Tudja valaki??
Ebben nem vagyok annyira otthon..
Mert, ha bármi történne akkor abban a kórházban kellene választanom egy "pótorvost", aki fogad, ha baj lenne.
NEHOGY azt gondoljátok, hogy most erre készülök, de sajnos igaza van a páromnak, erre is gondolnom kell..
Segítetek nekem?? Melyik kórház, és ott egy nagyon jó dokit tudtok ajánlani??
Köszike előre is :)

szeder74

Hi!

Kórházi csomagot én még nem állitottam össze, sztem majd a 30. hét után.

Csongornak is külön szobája lesz, ahogy Nándinak is az elsö perctöl kezdve. Kinek igy, kinek úgy jön be, de én is azért ragaszkodtam ehhez, mert azt szeretném, ha megmaradna az intim szféránk. Mai napig nagyon ritkán alszik Nándi a mi ágyunkban, sztem egy kezemen meg tudnám számolni az összes alkalmat (akkor is beteg volt)

ági :)
Hüha, ezzel most jól bekavartál, mert én úgy tudtam, hogy a gydet is a szülés elötti év béréböl számolják. :oops: Na, majd megkérdem a HR-eseket a cégnél.

szeder :)
SOTE 1 v. 2., nemtom. Söfiben is volt, de azt ugye bezárták :cry: :evil:

csibe :)
emlékszem :) Tök jó. Mikor mész legközelebb? Megbeszélhetnénk gyors talit, ha ráérünk mindketten :)

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok! Újracsatlakozó lennék, a topicindításnál (és utána) jelen voltam aki kezdetektől itt van talán emlékszik rám.
A rengeteg munka és egyéb dolgok miatt nem tudtam írni, de nyomon követtelek benneteket.

Magamról: 28 éves vagyok, első baba (aki hol fiú, hol lány :D ), Tapolcán lakom, és Ajkán fogok szülni (sajnos). A terhességem problémamentes volt idáig, és a babácskával minden a legnagyobb rendben. Ja és már nem dolgozom :D

Kérlek minyu tegyél vissza a táblába

sz. sziszi 1979.08.23, babácska 2008.09.15. Szülészet:Ajka, Lakhely Tapolca

Örülök, hogy újra itt lehetek!!!!!!!!
sz.sziszi

Ági!

Félre ne értsd, nem vitatkozni akarok, de egészen biztos vagy abban, hogy a július előtti táppénzesek nem kapnak jó gyedet? Én jogász vagyok, ebből (TB) speciel már szakvizsgáztam és egész máshogy értelmezem a jogszabályt. Már csak azért is, mert az ismerősi körömben - pont az elődöm- ugyanígy volt kiírva, szeptemberben szült, márciustól nem dolgozott, és max. gyedet kapott, mert nekünk elég magas a jövedelmünk. Szerintem nem a két évvel azelőtti jövedelem számít, Minyuval értek egyet. Megkérdezhetem, hogy Te ezt honnan számolod? Bocs, ha kicsit számonkérő voltam, de nagyon nem értek egyet a gyed-számításoddal. :?
Vendég

sziszi :)
helló elveszett bárányka :lol: Gyere mostmár. Höhöhö, tegnapig nekiünk is ezt játszotta, hogy hol lány hol fiúnak tünt. Azt mondta az Uh-s nöcike, hogy 2d-n ha nagyon összeszoritják a lábikójukat és közékapják a kukit, akkor a zacsit nézhetik nagyszeméremajkaknak, ezért nézhetik a kisfiút lánynak. Viszont ahol már láttak kukit, ott az nagyon-nagyon valószinü, hogy az is marad. :)

Csajok, aki megy még az Istenhegyire vagy a 4D genesisbe, kérnek nekem Áfás számlát (ha nektek nem kell) Irok privibe cimet, ahova kell iratni. Hálás köszönetem (tegnap nagy elvarázsolódásomban elfelejtettem számlát kérni és itthon, mikor eszembe jutott, apája durcázott...)

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu: Jó képek lettek Csongorról :) Most már csak nem nézik többet lánynak :)

Sziszi: Üdv újra :)

Kép

Kép
starlark

[quote="ági78"]
írta:
ági78Még valami kimaradt az előzőből. Mivel mi szeptemberben szülünk, így a GYED alapja az idei bér lesz. Viszont, ha valaki júli 31 előtt megy el TP-re, akkor nincs meg idén a 180 napja, tehát a mindenkori minimálbér kétszerese lesz az alap, ha azt eléri a béred. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy aki még nem volt idén TP-en, annak az első 15 munkanap betegszabi (ami a bér 80 %-a), és csak ezután jön a TP.

A bérem alapján max GYED jár. Azért azt igazságtalannak tartanám hogy azért mert szeptemberi a bébi és vmiért az anyukának hamarabb kell TP-re menni jól megszivatják.

Hálisten én juli31-ig tuti kihúzom szabival is, mert még van pár napom, és mióta dolgozom sose voltam betegszabin vagy táppénzen.

Kép

Kép
starlark

Starlark:
Én nem gondolom, hogy a táppénzes kismamiknak aggódniuk kellene. Már csak azért sem, mert ha ez tényleg így lenne, akkor nem lennének ennyien táppénzen a kismamik közül. Ennyi bérszámfejtő nem lehet hülye :) :wink:
Vendég

Starlak
Laborfüggő, nálunk 120 az alsó határ. Szóval a 123 egyáltalán nem gáz. Én 125 ről indultam és most 107….

Minyu
Gratula Csongorhoz!!!!!

Szeder
a II.Nőin és az ÁEK-ban is van PIC.
holka

Sziasztok!

Bagzerka!
Lehet kapni olyan rácsos kiságy-szerűséget, aminek gyárilag hiányzik az egyik oldala, és az anyuka mellé lehet rögzíteni a szülők ágyára. Baby Bay néven a Kika is árulja most. http://www.kika.hu/db/content/prospekte ... kt1330.pdf 14. oldal

Monee!
Csak egy kis plusz info: :) Egy másik topicban azt olvastam, hogy hagyományos bugyival a Tena elcsúszkál, mert nincs szárnya. Aki hagyományos bugyit használt, annnak a hagyományos éjszakai intim betét vált be, a hálóshoz viszont remek a Tena.

Ági, a GYED most is adóköteles, személyi jövedelemadót kell fizetni utána, járulékokat nem.

Kép
Kép
sarkantyúka

Helloka!

Ági!

Szerintem sem így van, hanem úgy ahogy Bejci írta, de én nem vagyok szakértő, csak a munkahelyemen mondták a lányok így. Multi cégnél dolgozom, sok kismama van, biztos tudják a bérszámfejtők hogy mi a helyzet.

Minyu!

Nagyon jók lettek a képeitek! :D
Annyira szeretnék én is mégegyszer elmenni megnézni... A Férjem mormog, hogy minek, meg majd látjuk ha megszületett, meg költsük másra a pénzt, de én akkor is annyira szeretném! :D Soha vissza nem térő alkalom, mégegyszer nem lesz a pocakomban ő már.

Szeder!

Kórház ügyben nem tudok segíteni, talán majd a lányok.
Igen, jól tudod, 35 hetesen még koraszülöttnek számít, csak a 36+0 napon lesz asszem érett újszülött. Akármekkora is súlyra, méretre, stb. amég el nem éri a 36 hetet, addig megfigyelésen tartják.
Nagyon jó az ötlet, hogy próbálsz olyan kórházat találni, ahol van korababás részleg! Szerencsére nálunk az én választott kórházamban fel vannak erre is készülve, viszont a korababákat egy másik intézményben kezelik. Itt úgy történik, hogy megvan a születés, jön a koraszülött mentő és viszi őket át a PICre, a Gyermek Kórházba.

Kórházi csomi:
Ugyanazon a véleményen vagyunk. :) Bármi lehet és az itthoni alvós pólóimban csak nem billegek be a kórházba. :D Egy két héten belül én is beszerzek mindent. :lol:

Holka!

Elképzeltem ahogy a kislányod megöntözi a tesó babát az itatóból, tök jót nevettem! :lol:

Sziszi!

Gyere gyakran! :wink:

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Halihó!

Minyu!
Végre megvan! Kisfiúúú! Gratulálok hozzá! És a Csongor is nagyon klassz név! Hát igen! Ha a kukac megvan, akkor már nincs min variálni! :wink: Nagyon arik a képek! Olyan aranyosak ilyenkor (is), még olyanok, mint a rongybabák. Hihetetlen pózokat tudnak felvenni. :D

Honey!
ÚÚÚÚÚgy örülök!!! Látod, minden OK ahogy a babucid is mutatta!!! :P

Sziszi!
Jó hogy újra itt vagy! Most már ne tűnj el!!! :wink:

Tegnap este apa kifakadt, hogy persze Annácska őneki soha nem mocorog! :cry: Szerintem a kislánykánk meghallotta apáját, mert aztán ottfelejtette a kezét a pocakomon Annácska pedig ezerrel rugdosni kezdte! Én csak ezt hallottam apától: fúúú, juj, hú-ha!!!!! Olyan aranyosak voltak! Imádom őket!!! :D :oops: :D

Kép
Kép
konan

Jó reggelt!
Minyu! Tök aranyos Csongor :) Azért csak el kaptátok a pillanatot, amikor megmutatta magát
Elvileg 9-én mennék orvoshoz megint, de azt le kell mondanom, mert elfeljtettem, hogy én akkor wellneselek :D
Majd felhívom, hogy helyette mikor menjek a cukros eredménnyel, aztán majd megírom

Szeder! A SOTE I.-en biztos van. Engem is azért irányítottak lányommal oda a Szent Imréből (már elsőre is ott szerettem volna szülni), mert hogy úgy nézett ki, hogy koraszülött lesz. Korábban is jött, de azért nem ennyivel. "Csak" a 37. héten

Kép
Kép
csibe21

sziasztok,

Minyu: Gratula a kis kukachoz:-)
Vendég

ági78:
köszi az infót a gyesről......
a jó alváshoz vegyél szopipárnát, vagy sima párnát rakj a térdeid közé..............nekem bejön, én jól alszom.....remélem most nem kiabálom el :)

Kép
winona

Hűűű, de szorgalmasak vagytok! :D

bagzerka,
szív uh-ra csak ma délután megyek. De nem hiszem, hogy ott adnának képet, mert ott elvileg csak a szivét nézik.
A Szent Imrés felkészítő mindig kedden van este 18:00-tól, kb fél 8-ig. De nem ciki, ha késel vagy ha elöbb lelépsz. Tegnap a "Szülés pszichologiája" volt a téma. Tyűűűűűűűűűűű, beszarás jó volt!!! A dokit vastaps fogadta az előadás után. Hihetetlen élmény volt!
Jövőhéten pont valami gagyi téma lesz, viszont utánna JUNI 10-én az "Apás szülés, alternatív szülés" lesz a téma, amire érdemes apukát is elhozni, ha bent szeretne lenni...

De itt a részletes program, dátumokkal ( "szülésfelkészítés " név alatt )
http://imreszul.neologik.hu/

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

minyu,
szuperek a képek! :D

sziszi,
üdv újra itt! :)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

...nem tudom, hogy én siklottam e el afölött, hogy nektek ki a dokitok Honey, BagzerKa?

Bagzerka,

Jóga; kiszeretném próbálni hogy milyen ,igaz a kismami tornán is van egy két jóga elem, de nem lenne rossz ha lenne összehasonlítási alapom. Bár nincs semmi bajom ezzel sem, mert tetszik hogy foglalkozunk minden testrészünkkel:-) de lehet megosztanám hogy egyszer ide egyszer oda.

Még szülésznőm nincs, de legközelebb a dokimat megakarom kérdezni kivel vezet szívesen szülést. Egy nevet ismerik de ezt is csak hallásból a Nyulas Jolán, van róla valami infód/tok?
Vendég

nyuszifülke,
nekem egy fiatal doki, Dr Kovács Zoltán.

Nyulas Jolán csúcsszuper!! nekem 2 barátnőm is vele szült. hihetetlen emberséges és türelmes! De extra felkapott szülésznő! Szóval, ha őt szeretnéd, akkor húzzál bele! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Minyu: CSongor nagyon ééééédes!!!! És tök jó nevet választottatok. Most már talán kisfiú "marad" :) :) . A képek szuperek!

Konan: Az elején Bianka is lapított, ha apuci akarta lecsekkolni a kis Kik-boxost, aztán tegnap nálunk is megtört a jég!

Kórházi csomag: SINCS! Azért írom, hogy sincs, mert én még semmit nem vettem, ami a szüléssel, meg a babócával kapcsolatos.
:oops: :oops: Sőt, én még babakocsi, babahordozó ügyben is hozzá nem értő vagyok, pedig jobb lenne már most nézegetni, mint nagy dagadtz bokával a 40 C°-ban.

Sarkantyúka: Tök jó dolgok vannak abban a Kika katalógusban! Köszi!

Csajok! Nem viszket valakinek a melle? Nekem tiszta vörös mindkettő, és annyira kell vakarásznom magam, hogy ki se merek lépni az utcára, mert mi van, ha ott jön rám? :? Mit csináljak vele? És most nehogy azt mondjátok, hogy víz meg szappan... :lol: :P
Vendég

Sziasztok!

Hű mennyi féle-fajta infó... :D

Ahogy én tudom, csatlakoznék Bejcihez és Starlarkhoz a gyed számolásával kapcsolatban.
De először is igazat adnék Honey-nak, a tgyás és a tp között annyi a lényeges (minket érintő) különbség, hogy a tgyás 168 naptári napra jár, ezért ha valaki el tud menni táppénzre, annyival tovább tud "jobb" pénzt kézhez kapni. Minkettő összege a igénylési jogosultágot megelőző év átlagkeresetének 70%-a. ;)

Na szóval a járandóságok pedig az én tudomásom szerint sorban:

- Táppénz (első 15 munkanap betegszabadság 80%): megelőző év átlegkeresetének 70%-a.
- Szülés szabadság (Tgyás - 168 naptári nap): megelőző év átlagkeresetének 70%-a.
- Gyed (Tgyás lejártával): megelőző év átlagkeresetének 70%-a, maximum a mindenkori minimálbér kétszeresének 70%-a. ÉS ez már most is adóköteles! Illetve nyugdijjárulékot vonnak még belőle.

Idéntől annyiban változott a jogszabály, hogy akinek az éves összes bruttó jövedelme nem éri el a 1.200.000 forintot, az jogosult adójóváirásra (ez a határ eddig 1.550.000 volt). Ha meghaladja, akkor csak csökkentett mértékben jár. Ja, és akinek az 1.000.000-t sem éri el, az kiegészitő adójóváirásra is jogosult. ;)

Ahogy olvasgattam, azért ennél átlagban magasabb bruttó jövedelmeitek vannak (még táppénzzel együtt is), ezért inkább jobban jártok, ha nem kéritek az adójóváirást (havi átlag 100.000 brutto fölött) - még gyedszámolásnál sem - igy év végén (tavasszal a következő bevallási időszakban) esetleg visszakaptok majd valamennyit, nem pedig befizettek.

Különben már az szemétség, hogy a gyedet maximalizálták (már régen), mert elég durva, hogy kevesebből tarts el egy gyereket, magadat, háztartást, mint amikor még gyerek sem volt...
De ez Mo. :? Sajnos...

Kép
Kép
lolababa

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?