Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!!
Érdeklödni szeretnék töletek,hogy kinek mennyit szokás adni/ orvos,szülésznő, növérek , csecsemösők,stb/ mert én ezt még nem tudom mivel most várom az 1 babámat.Egyáltalán szokás adni? Vagy megmondják ,hogy mennyit kell adni? Csecsemősőknk is mennyit kell adni????
köszi ,hogy válaszoltok
sziasztok
timea6
 
 


Sziasztok!

Timea! Én adtam a fogadott orvosomnak (bár nem mondott tarifát, hanem amennyit mi gondoltunk) és a szülésznőnek is.
Nővéreknek is lehet ugyan adni, mi amikor elmentünk egy nagy ajándékcsomagot adtunk nekik.

Nekem a Péterfyvel a legnagyobb gondom az,hogy a csecsemős nővérek egyáltalán nem segitőkészek és bár 99-ben szültem, de az évek során a hozzáállásuk mit sem változott. Kép
Én akkor sem kaptam sok segitséget, rengetegszer kellett szólni ill. megkérni őket, mire nagy neheze hajlandóak voltak valamire is. Pedig az ő segitségük, kedvességük, megértésük, türelmük rengeteget számít egy kismamának Kép
Na ez abszolút hiányzott. Egyetlen csecsemős volt, akinek a nevét is imába foglalom, őt Erikának hivják! Sajna a vezetéknevét nem tudom, de ő egy tündér volt.

Giti
Giti
 


Sziasztok!

Erika!
Nem csoda, hogy elment a kedved ettől a kórháztól!
Azért érdekelne ki volt ez a "kedves" doki. Megírod nekem magánban?
mandroka68@hotmail.com
Köszi!

Andi
andi68
 
 

 
 

Kedves Tímea!

Íme az én véleményem, mennyit illik adni:
Az orvosnak kb 30-60 e. között, függően, hogy éppen ügyeletes volt-e, vagy csak miattad jött be, sima szülés vagy császáros volt, elégedett voltál-e vele stb.
Szülésznő: ha választott szülésznőnél szültél 20 e. körül, ha ügyeletesnél 5-10 e.
Csecsemősök velem rendesek voltak, ott csak az a baj, hogy félnaponta váltják egymást, ketten vannak egy műszakban, így én nem tudtam eldönteni, hogy most éppen kinek adjak. Talán most a második babámnál azt fogom csinálni, ha segítséget kérek pl. köldök ápolásához, adok 500-1000 Ft-ot alkalmanként.
Nővéreknél hasonlóan, bár az előző szülésemnél max annyit találkoztam velük, hogy reggel behozták a lázmérőt. Egy császárosnak nyilván több segítségre van szüksége.

Kedves Erika!

Tényleg felháborítóak a történtek. Sajnos én is saját bőrömön tapasztaltam, hogy 10-15 orvos előtt kellett a vizsgálószékbe feküdnöm. Azzal vigasztaltam magam, hogy nekik ez mindennapos dolog.
Igazad van, hogy a fizetős szoba nem valami extra, a kórház tisztaságában is van némi hiányosság. De Magyarországon melyik kórház tökéletes? A második babámat várom, egy kicsit körülnéztem, hogy esetleg egy másik kórházat válasszak. Találtam egy jót, csak éppen kiderült, hogy cumisüvegből tápszerezik a babákat, ha az anya nem kéri akkor is. A Péterfy egyik nagy előnye, hogy szoptatáspárti, és tapasztalatom szerint, az anya tudtán kívül nem adnak se tápszert se vizet a babának. Nekem az egyik legfontosabb dolog, hogy a kórházban legyen rooming-in és igény szerint szoptathassak. Ezek a feltételek adottak a Péterfyben, így másodszorra is oda megyek szülni.

Engem is érdekelne, hogy ki volt az orvosod: van egy kisebb listám, akiknek nem engedném, hogy megvizsgáljanak, őt is felírnám rá.

sziasztok

Babicskó
Babicskó
 


Ágnes,
az EDA nekem sem fájt egyáltalánKép.
Szila
szila
 
 


Babicskó!

A nevet magánban elküldtem, a kórházválasztásodhoz szeretnék hozzászólni inkább. Szíved joga, hogy hová mész, de én inkább ajánlanám a SOTE 1-t. Nekem már egyszer bevált, és most is odajárok.Sokkal tisztább, kúltúráltabb, és nem extraként fizethetsz azért, hogy a WC és a fürdő a szobában legyen. (nem is értem, ez a folyosós módszer annyira balkáni, valóban a XXI.században vagyunk???!) Ami az orvosokat illeti, szerintem hozzáértőek, ugyan nem túl bőbeszédűek (ld. az én orvosom dr. Ádám Zsolt), de a lényegről mindig kapsz infót, és mindenről kikérik a véleményed, nem csinálnak semmit úgy, hogy te ne add a beleegyezésed. (pl. hiába oktatókórház, megkérdezik, hogy a rezidensek jelen lehetnek e a vizsgálatnál, szülésnel, és nem kapnak sértődöttségi rohamot, ha valaki visszautasítja)A csecsemősök olyanok mint máshol, nagyon leterheltek, de ha a második babát várod, gondolom úgysem igényled, hogy reggeltől estig titeket babusgassanak. Hozzátáplálni nem táplálnak hozzá, ugyan behozzák neked a cumisüvegben a vizet vagy teát, de ha nem akarod nem adod a babának (őket is meg lehet erre kérni!)

Minden jót, vigyázz magatokra

Erika

Ui. Mikor is lesz a második baba? (nálunk ápr.25)
goczane
 
 


Sziasztok,
van infótok arról, hogy a Rácz doktor mennyit kér a magánrendelőben???
Kösz!
Névtelen
 


Szia Névtelen!

5000 Ft/alkalom.

Bea
Bea
 


Sziasztok!
Abban egyetértek, hogy ritka ronda egy kórház !
Viszont én nagyon ragaszkodom a Rácz dokihoz, megbízom benne, és ez nekem fontosabb, mint hogy szép helyen legyek arra a 4 napra! Igaz, egyszer látogatóban voltam a MÁV-ban, és enyhén padlót fogtam a külömbségtől! Tényleg gyönörű a szülészet! Szerencsés az a valaki aki oda megy szülni, de nekem a személyes szimpátia azért többet ér.
Judit, és mindenki!
Megyünk a tanfolyamra? Hétfőn lesz előadás a fájdalomcsillapításról. Kérdés, hogy hova teszem a lánykámat ovi után?
Csocsi!
Andi
andi68
 
 


Sziasztok! Én most találtam rá erre a topicra, igaz már dec. elején fogjuk megszülni Kistigrist. Engem is a tarifák érdekelnének a leginkább. A Krasznai tanárúrnál fogok szülni, hozzá is jártam magánrendelésre, de nem mondta, hogy mennyi nála egy szülés (igaz nem is kérdeztem). Szerintetek ilyenkor belátásom szerint kell adni? Fog valaki ilyentájban szülni?
Köszi: Judit
B.Judit
 


Szia Judit!
Szerintem, ha magánban jártál hozzá, akkor meg kellene kérdezned. Biztosan megmondja, vagy ha nem, akkor azt mondja, hogy amennyit gondolsz, de nem hinném, hogy ez bekövetkezne. Az én dokim simán megmondta, és nekem nem is volt ezzel semmi bajom, hogy legalább tudom mire számítsak.
Én úgy kérdeztem, hogy mennyivel lenne megelégedve, mert én sem szeretnék kevesebbet adni mint a nagy átlag.
Mindenesetre sok szerencsét!!!!
Andi
andi68
 
 


Szia Andi! Köszi a tanácsot. Egyébként Te kinél szültél? Megmondom őszintén, hogy egy kicsit félek, hogy mond egy olyan összeget, amitől dobok egy hátast :-). Burkoltan úgy próbáltam érdeklődni, hogy elvállalja-e, hogy nála szüljek. Ha nem titok, elmondod, hogy mennyit adtál a szülésért, ill. a szülésznőnek? Előre is köszi a válaszod.
Judit
B.Judit
 


Sziasztok!

Bár még csak most találtam rá az oldalra,hozzászólnék...
Kisfiam 2002 szept. elején szültem itt és ha minden jól megy a második babánkat is itt fogom febr. végén-márc. elején (hasonló cipőjüek jelentkezését várom!).
Nekem is volt pozitív negatív tapasztalatom a kórházzal,sőt ide inkább csecsemősnővért írnék. Neveket nem tudok,mert sose kérdeztem őket, de első éjszaka mikor kisfiam kérésemre kihozták, a csecsemős keze olyan szagú volt mint egy hamutartó. A baba nem is nyugodott addig, amíg békén nem hagyott minket. Hát igen a folyósó végi wc nagyon messze tud lenni szülés után Kép

EDA val szültem, délelőtt10-11 körül adták be és 3/4 6kor született a fiam és azt mondta a doki,hogy reggelig föl ne keljek.Persze amilyen gyakran nekem wc-re kellett mennem,az ügyeletes nővér megunta és rámordított,hogy őt nem érdekli keljek föl.
Persze nekünk is megvolt a kedvenc csecsemősünk és alig vártuk a váltást.
PÉNZ a szobatársam ill. a többiek akkor azt mondták a magánrendelés 10 x-ét illik adni.Nem tudom én megkérdeztem és egyenes választ kaptam.
Erika és Andi ki az a doki? nagyon tudok pánikolni,még akkor is ha ismerem a dokimat,mert róla itt senki nem írt,pedig a rendelőjében 1000en vannak mindig.
Sziasztok Berni
barnimami
 
 


Szia Berni!

Írd meg ki a dokid, és megírom, hogy róla van e szó!
Ha nem muszáj nem írnám ide a doki nevét, ugyanis akármilyen is volt, senkit nem szeretnék kellemetlen helyzetbe hozni.

Az a megjegyzésed, hogy a csecsemősnővér keze cigiszagú, nem lep meg, ugyanis amikor bent voltam a csecsemős nővér a csecsemős szobában bagózott úgy, hogy kinyitotta az ablakot és ott fújta ki a füstöt. (mindezt októberben, ami már egy elég hideg hónap, főleg egy újszülöttnek. ) ezen mondjuk azért sem lepődök meg, hisz többször találkoztam azzal, hogy a kórházban a lépcsőházban, a lépcsőfordulóban ott álltak a fehér köpenyes emberkék (valószínűleg dokik), és pöfékeltek. Hát éljen a Péterffy!
goczane
 
 


Szia Erika!
Írtam Neked emailt, remélem megkapod!
Köszi Berni
barnimami
 
 


Szia Berni!

Én is kb. akkor fogok szülni, mint te (március első hete). Első baba, EDÁ-t szeretnék. Érdekes olvasni, hogy a doki nem engedett felkelni téged utána. Nem értem, hogy miért..? Amúgy én meg fogom kérdezni a dokimat, hogy mennyit kér a szülésért. Azt már mondta, hogy elvállalja, de mivel bőven van idő, pénzről nem beszéltem még vele. De fogok.

Remélem, jól vagytok!
Üdv, Cs

Kép
Kép
callyee
 
 


Szia Csilla!

Vszínű, azért nem kelhettem volna fel reggelig, mert 6-7 órán keresztül kaptam az EDA-t és be is lázasodtam a végére,na meg persze meg is viselt egy kicsit.Én nem bántam a fekve tartást, mert nem nagyon bírtam felkelni akkor sem,amikor már küldtek. Na,meg persze ennek úgy tudom egészségügyi háttere is van (mármint a nem-felkelésnek) Kinél fogsz szülni? Ráérsz a pénzt megkérdezni, mi is a legutolsó rendelésen kérdeztük csak meg.
Olyan jó a kis Mókicát látni az UH-n,nem? Én sose felejtem el az elsőt.
Tudod már,hogy fiú vagy lány?

Legyetek jók,pihenj sokat
Berni
barnimami
 
 


Szia Csilla!

Valószínűnek tartom, hogy azért nem kelhettem fel, mert 6-7 órán keresztül kaptam az EDA-t, meg pluszban be is lázasodtam. Úgy tudom egészségügyi háttere is van a "nem-felkelésnek".
Kinél fogsz szülni? A pénzt mi is csak az utolsó rendelésen kérdeztük meg.
Tudod már a baba nemét? Hogy vagytok? Sokat mozog?
Pihenj sokat
Berni
barnimami
 
 


Na végül meg van az üzenetem, az előbb eltűnt, gondoltam leírom mégegyszer és erre tessék, a technika csodája Kép)
barnimami
 
 


Sziasztok!
Jó régen nem voltam már itt, sajnos a gépem már több hónapja rossz, és néha teljesen megmakacsolja magát.

Judit! Félreértettél valamit, én sem szültem még itt, az első gyermek az Istvánban született.
Ha akarod a részleteket megírom magánban, ha megtalálom a címedet.
Addig is sok szerencsét mindenkinek.
Andi
andi68
 
 


Azt hiszem én kilógok egy kicsit a sorból, hiszen a Péterfyben dolgozom ,de érdeklődve olvasom a hozzászólásokat. Azt viszont kikérem a csecsemősök nevében hogy az újszülöttek felett pöfékelnének. Ilyen nincs,hiszen van kijelölt terület, valószinű ott láttátok őket.
Névtelen
 


Kedves Névtelen!
Lépcsőforduló semmilyen szempontból nem lehet kijelölt terület!!!
Higiéniai előításokat szintén kötelező betartani, ée akkor bagószagú se lesz senki keze!!
T.
t
 


Egyébként ezeket már csak azért is tanácsos betartani, mert gondolom, egy "csecsemősnek" és senki másnak a Péterffyben nem hiányzik az, hogy feljelentsék.
Névtelen
 


Végül is mindenre lehet választ találni, de azt ne felejtsétek el, hogy a lelküket kiteszik szinte a semmiért dolgoznak mert ez a hivatásuk, ezt szeretik csinálni, most nem a csecsemősöket akarom ezzel védeni, hanem minden ott dolgozót, és nem mondom az hogy minden tökéletes de mindent meg lehet oldani, meg lehet mondani a véleményeteket- akkor amikor ott vagytok , és nem utána "arctalanul".
Névtelen
 


Kedves Névtelen!

Hát igen ennyit az arctalanságról ,és a névtelenségről. Kép

A cigi témát a magam részéről lezártnak tekintem, ezen nem fogok vitatkozni senkivel, hisz én tudom hogy mit láttam, és mit nem.

Ez egy nagyon szívhez szóló megjegyzés volt részedről, hogy: "de azt ne felejtsétek el, hogy a lelküket kiteszik szinte a semmiért dolgoznak mert ez a hivatásuk, ezt szeretik csinálni, ", de akkor nem kell panaszkodni, viszont ha a hivatásuk, akkor a műszakkezdéstől, műszakzárásig mindenkinek ugyanúgy jár a mosoly, és az azonos szintű kiszolgálás (amibe a cigiszagú kéz szerintem nem fér bele). Én nam akarok senkit bántani, nem is foglalkozom különösebben a csecsemős nővérekkel sem, de hogy a fizetési helyzetükkel nincsenek megelégedve, azt nem biztos, hogy a kismamáknak érezniük kell rajtuk. Főleg ha ezt az egészet azért csinálják, mert a hivatásuk. senki sem kényszeríti őket arra, hogy ezt a munkát végezzék...

(hozzáteszem ugyan, nem én sem tartom elegendőnek a nővérek fizetését, juttatásait a magyar egészségügyben, de ez egy frissen szült kismamát borzasztóan nem érdekel)
goczane
 
 


Szia Berni és mások, ha még olvassátok
Sajnálom, hogy így eldurvult ennek a topicnak a vége. Kár érte! Jó lenne frissen szült péterfys kismamák tapasztalatait olvasni inkább, a harcot tegyétek félre, lányok. Jó?
Amúgy válaszolva a kérdésedre, Berni, kisfiam lesz. Most elég jól szórakozom rajta, mert össze-vissza mozog a pocakom, miközben gépelek. Gondolom, miket művelhet odabent! Kép Én a Rappai Ágneshez járok, mert hozzáértőnek és emberinek ismertem meg. Remélem, jól fogunk tudni együtt "dolgozni". Kép

Kép
Kép
callyee
 
 


Szia Csilla és többiek!

Szerintem sincs értelme a harcnak,vitának, hiszen ezek már lezárt dolgok. Én csak azért említettem,mert ez nekem akkor rossz volt,DE annyira mégsem, hiszen megint odamegyek....
Az eüdolgozók fizetésről sajnos az aktuális minisztert és kormányt kéne meggyőzni,de sajnos ez is hiábavalónak bizonyul.
Most búcsúzom,de még jövök Kép
Berni
barnimami
 
 


Kedves Erika és a többiek!
Mindenkitől elnézést kérek ha bárkit is megbántottam volna , csak próbáltam kicsit "megoldani" a helyzetet nem szerettem volna ha nagyon rossz színben tűnik fel a kórházunk. Mert szerintem szakmailag és felszereltségében is messszemenőkig a legjobb kórházak közé tartozik, persze azt nem mondom , hogy minden tökéletes....
Amúgy nem csak ott dolgozom, hanem én is ott szültem és nem is egyszer.
Bocs a névtelenségemért ,de már kétszer regisztráltattam magam és sose enged i elküldeni a hozzászólásaimat.Valamit rosszul csinálok!
Névtelen
 


Sziasztok megint én vagyok, még mindig nem sikerült regisztráltatnom magam, de már írtam az illetéseknek. A "dohányzós" problémára köszi, hogy felhívtátok a figyelmet, orvosolni fogjuk!
Magánemberként érdekelnének a dúlák, tud valaki infokat adni róluk?
Riett
Névtelen
 


Sziasztok! Minden jel arra mutat, hogy császárral fogok szülni (10 dioptra az egyik szemem és a szemész akihez küldtek nem támogatta a rendes szülést). Azt olvastam, hogy a Péterfiben kíméletesebben végzik a műtétet. Megosztaná velem valaki a tapasztalatait? Az is érdekelne, hogy melyik orvos végezte a császárt. Köszönöm! Daniella
Névtelen
 


Szia Daniella!

Én ugyan nem szültem a Péterffyben, de két nevet hallottam a császárral kapcsolatban, akikre esküsznek: az egyik a Krasznai docens, a másik a a Zacher Pál főorvos.

Üdv

Erika
goczane
 
 


Szia Daniella!

Zacher főorvosnál szültem császárral,anno 2001-ben.Nagyon elégedett voltam vele,korábban is,és azóta is csak jókat hallottam róla.Olvasgass vissza,elég sok info van róla és Krasznairól is.

Szia!
Mariann
mariann
 
 


sziasztok!
rácz, vécsei, abkarovics stb...
ők mindannyian a péterffy-ben dolgoznak és az említett technikát alkalmazzák a császármetszésnél.
egyébként most már mindenhol így csinálják.
a fent említett orvosok is nagyon kedvesek, figyelmesek, nemcsak a főorvosok, vagy még nagyobb címmel rendelkezők (krasznai, zacher) és nem horribilis árakat kérnek a magánrendeléseiken, valamint ami nagyon fontos, nem annyira elfoglaltak!!!!
hogy szakmailag ki milyen, azt úgysem tudjuk megítélni addig, amíg valami általa el nem követett műhibáról nem hallunk valamit, úgyhogy marad a szimpátia a kiválasztásuknál. csakhogy mindenkinek más jön be.
én a rácz tiborra "esküszöm", mert nekem ő csinálta egy másikkal egyetemben, akinek sajnos a nevét elfelejtettem, de ő is nagyon kedves volt.
erről a fajta császármetszésről itt olvashatsz többet:
http://www.orvosok.com/peterfy/csaszar.htm
nekem az itt dolgozó orvosok 90%-a szimpatikus volt, aki nagyon nem, az a hegedűs.
a kórházról itt olvashatsz: http://www.orvosok.com/peterfy/index.html
anita
Névtelen
 


Sziasztok Lányok!
Köszönöm az infókat! Aranyosak vagytok. Azt nem tudjátok véletlenül mikor van a kórházban nyílt nap v. vmi hasonló, ahol meg lehet ismerni a dokikat? Januárban gondoltam, hogy jó lenne elmenni megnézni legalább a kórházat. Most vagyok 10 hetes.
Anita: szerintem nem csinálják ezt a technikát minden kórházban! Legalábbis azt olvastam a fenti linkeken, hogy még a Péterfiben sem mindenki csinálja így. (20% a császármetszéseknek itt is a hagyományos) Vagy nem jól tudom? Sziasztok! Daniella
Névtelen
 


Jaj, az előbb elfelejtettem, milyen élményetek volt a császárral kapcsolatban? Hány nap után lehet hazamenni? Köszönöm ha megírjátok. Daniella
Névtelen
 


Sziasztok Lányok!

Én is a Zacher-nál szültem a lányomat, igaz 13 éve, de Ô nagyon aranyos, emberséges volt mindenkivel. Pedig nem volt síma szülés, már a 42. hétben jártam, aznap reggel indították, de nem történt semmi, ezért 16.30-kor megcsászároztak. Már lelassult a szívverése is.....
A nyakán, és a derekán is tekeredett a köldökzsinór. Neki köszönhetem, hogy egészségesen született meg a lányom.

Amúgy is jó emlékeim vannak a kórházról.
Jó egészséget mindenkinek


Ági
Ági
 


Sziasztok Lányok!

Én is a Zacher-nál szültem a lányomat, igaz 13 éve, de Ô nagyon aranyos, emberséges volt mindenkivel. Pedig nem volt síma szülés, már a 42. hétben jártam, aznap reggel indították, de nem történt semmi, ezért 16.30-kor megcsászároztak. Már lelassult a szívverése is.....
A nyakán, és a derekán is tekeredett a köldökzsinór. Neki köszönhetem, hogy egészségesen született meg a lányom.

Amúgy is jó emlékeim vannak a kórházról.
Jó egészséget mindenkinek


Ági
Ági
 


Én ugyan nem Péterffys vagyok, de császáros. A sote 1-n is ezt a technikát alkalmazzák, a vágás 10 cm-nél nem hosszabb, bugyi eltakarja. Nálam úgy volt, hogy szerdán 16.07-kor megszületett a kislányom, és szombat reggel a vizit után (miután a baba nem sárgult be) haza is mehettünk.
goczane
 
 


Daniella!
hívd fel a péterffy-ben a szülőszobát, és ott megmondják neked, hogy mikor lehet körülnézni a szülőszobán, és talán az alapítványi, és a sima szobákat is meg lehet majd nézni, mert van egy ún. babaváró "programjuk", amiről olvashatsz a honlapjukon is, csak az már régi, és nem frissítették, de általában uezek a témák.
2001-02-ben még a bárdos dokihoz tartozott, őt is keresheted.
anita
Névtelen
 


Sziasztok!

Én az Abkarovics doktornál szültem császárral. Teljes mértékben csatlakozom Anita hozzászólásához (12.12. 8:59), aki megfogalmazta helyettem is a lényeget.
Biztos vagyok benne, hogy a Péterfyben a legtöbb orvos a Misgav-Ladach (lehet, hogy nem jól irtam) féle technikát alkalmazza császármetszésnél. Én 99-ben szültem és akkor is ezt alkalmazták.
Sokan húznak a főorvosok, osztályvezető főorvosok felé ill. azon orvosok felé, akinek minél nagyobb a "rangja" pedig nem ez számit. Attól mert a neve mögött ott egy hangzatos szócska, még nem jelenti azt, hogy ő a legprofibb és legügyesebb kezű.
Az én dokim,akkor szakvizsgázott és én is ajánlásra mentem hozzá és maximálisan azt nyújtotta, amit elvártam, sőt!! Kedves volt, odafigyelt ránk, mindig volt elég ideje ránk és a vizsgálatokra és arra, hogy a felmerülő kérdéseinket megbeszéljük. Szóba sem jött, hogy ő mennyi összeget vár el, vagy kér. Természetesen adtunk, az akkori tarifának megfelelően, de nem azért mert ő ennyiért vállalt, hanem mert úgy éreztük megérdemelte. Neki is van magánrendelése, de egy kezemen meg tudom számolni hányszor rendelt be oda és két kezemen sem, hogy hányszor a kórházba. Ebből kiderül, hogy nem a pénz volt a legfontosabb számára. Hanem talán a szakmai elhivatottság, az emberségesség.
Biztos vagyok benne, ha szülnél, megint hozzá mennék. A nővérem is nála szült, immár másodjára és maximálisan elégedett volt vele.

A lényeg, amit az Anita is mondott, hogy sok remek orvos vana Péterfybe és nem a titulus, hanem egyéb, fontos dolgok alapján kellene választani!

Giti
Giti
 


Sziasztok!
Anita és Giti, egyetértek mindazzal, amit leírtatok, nekem is sokkal fontosabb az emberiesség és persze a hozzáértés, mint a titulus. Giti, megadnád nekem Dr. Abrakovics elérhetőségét? Mailcímem: daniella77@mailbox.hu
Köszönöm előre is! Daniella
Névtelen
 


Daniella !

Mail megy!
Giti
Giti
 


Én november elején szültem a Péterfyben. A Péterfys topicot végigkísértem a terhességem alatt, de nem szóltam hozzá, gondoltam majd megírom a valós tapasztalataimat.
Így most mindenkinek nagyon ajánlom, akinek a "belbecs" fontosabb a "külcsínynél". Nagyon jó élmény maradt az ott töltött pár nap.
A szülésnél mindenki kedves volt és segített, a szülőszoba is teljesen megfelelt. (Kedves szülésznők: éljen soká Adri, Kati és a többiek)
A babagondozásban nekem korábban semmilyen gyakorlatom nem volt. Sem a babaöltöztetésben, sem etetésben, pelenkázásban stb. Mindenben maximális segítséget kaptam (Puszi Bea néninek és Erikának és még egy csecsemősnek, akinek nem emlékszem a nevére-fekete hoszú hajú néni- de a többiek is aranyosak voltak)
Így összeségében csodás élmény volt a kicsimmel való első találkozás és ismerkedés, amit nagyon köszönök még egyszer.
Anna
 


Hello! Én még nem jártam a Péterfiben , viszont a Serföző dokit ajánlották nekem. Tudtok mondani valamit erről a dokirol???? Köszönöm előre is... Sziasztok
Oti
 


Sziasztok! Én december 2-án szültem a kisfiamat a Péterfyben dr. Krasznai Péternél, a szülésznőm Cser Kati volt. Igaz a vége elég fájdalmasra sikeredett, de minden rendben van. Az előzőekben írtátok, hogy nem minden a rang és a titulus. Ez igaz is, márha a szülés tök simán megy, viszont az megfizethetetlen, hogyha gáz van és a doki pedig teljes higadtsággal kezeli a dolgokat. Még a kórházban megígértem magamnak, ha lesz időm minden fórumon, ahol a csecsemősnővéreket szidják én maximálisan kiállok mellettük. Abszolút kezdőként fogtam bele a gyerkőc gyakorlati ellátásához és azt hiszem meglehetősen nagy segítség volt, hogy az első együtt töltött éjszakán úgy hajnal 2-kor bekopogtam a csecsemőosztályra, ahol a nővérke tök kedvesen segített tisztába rakni a kisfiamat és ellátott türelmesen jó tanácsokkal. Szóval velünk mindenki nagyon kedves volt és jó emlékeket őrzök az ott töltött néhány napról.
Oti! Én a Serfőzőhöz uh-ra jártam, állítólag nagyon jó szeme van hozzá. Igaz kicsit érdekes a stílusa, utálja ha a kismamái sokat híznak, de az egyik bnőm nála szüli meg a 3. gyermekét és ő nagyon szereti, jókat szoktak viccelődni.
Sok sikert minden kismaminak és anyukának!
Üdv: Botond és Judit
B.Judit
 


Sziasztok!
Vécsei Ferenc Attilának van magánrendelése?
Ha igen, hol, árak, stb?
sztkban voltam nála és nagyon szimpatikus volt, ha eljön az ideje nála szeretnék szülni.
(még nem várok babát)
elöre is köszi!
Edit
 


szia Edit!
az infó 1,5 évvel korábbi, miszerint nincs magánrendelése, és állítólag nem vállal szülés levezetéseket a munkaidőn kívül. ezt úgy értem, hogy ha éppen bent van a kórházban akkor ő vezeti le a szülést, ha nincs, akkor nem jön be.
ezt egy másik lány mondta, akivel majdnem egy napon születtek a kisbabáink, és ő rákérdezett.
a csjnak szerencséje volt, mert éppen ügyeletes volt, amikor ő szült.
ez több, mint 1,5 éve márciusban volt.
viszont ezt a márciust megelőző karácsonyon bement valakihez, aki éppen akkor szült.
szerintem kérdezd meg nyugodtan, hogy van-e magánrendelése, és ha azt mondja, hogy nincs, akkor még mindig megkérdezheted, hogy vállalja-e a szülésed levezetését.
egyébként tényleg nagyon szimpatikus, megértő és alapos, még más betegeivel is.
anita
Névtelen
 


Szeretnem megtudni, hogy Panyi doktorrol hallottatok e valamit. Gondolkozom hogy nala szuljek, bar meg csak 14 hetes vagyok es nem akarom elhamarkodni a dontest.
Zorka
 


Edit,
írj egy mail címet.
Szila
szila
 
 


Kedves Erika!
Nagyon hasonlóan jártam ahhoz amit leírsz. Én is a Péterffy-be mentem először, de aztán a SOTE-en kötöttem ki Dr. Ádám Zsoltnál és vele és a SOTE-val viszont nagyon meg voltam elégedve. A Péterffy szülészetén nagyon kedvesek az orvosok, de sajnos a mások által ajánlott Z.főorvos azt mondta nekem az UH alapján a magánrendelésén (6.héten), hogy elhalt a babám, és menjek be abortuszra a Péterffybe. Azt is mondta, hogy lehet hogy méhen kívüli ezért meg kell nézni a kórházi UH-géppel, amikor is egy csomó orvos jelenlétében vizsgáltak. Mondjuk ez engem nem zavart, mert szerintem több szem többet lát, de az eredmény érdekes volt: nem méhen kívüli és élő magzat. Vagyis a mai napig nem vagyok abban biztos, hogy ha nem a méhem szélén lett volna megtapadva és ezért nem nézhető méhen kívülinek akkor a most 1 éves kislányom létezne-e?
Névtelen
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?