Új privát üzeneted érkezett!

Kamilla, én ma kérdeztem a védőnőt a ragyákkal kapcsolatban, de nekünk csak az arcon van. Azt mondta akkor forduljak bőrgyógyászhoz, ha a nyakán, homlokán is lesz. ahhoz beutaló kell, de mondta, hogy egy babának nemrég a bőrgyógyász a gyógyszertári kimondhatatlannevű fürdetőkrémet ajánlotta. bekenegeted a kis pofiját és lemosod. tuti használhat, mert én észreveszem, hogy fürdés után szebbek a patik az arcán. (pedig mi eddig csak a vízbe raktuk ezt a krémet.

Celesztina, én beülök akanapéra vagy az ágyba többnyire törökülésbe és a hónom alá csapom Marcit, hogy fogom a nyakánál. mellettem párnák vannak. éjjel a szopipárna ahátam mögött és rajta párna. azért vannak a párnák, hogy ne kelljen nagyon behajolnom, de még így is kényelmetlen. de mit csináljak, csak így megy. pont ma gondolkodtam, hogy normális-e ahogy fogom és nem baj-e, hogy néha "lóg" a gerince.

Kecskerutáról én sem hallottam életemben soha, de egy csoda

az édesköményt Emi is írta, sztem azt veszek holnap, mert nálunk sem fáj mindig, mint Csöppkénél.
Szőlő, mit jelent a csipet kamilla?:) cukor?
nem semmik a csecsemősök. sote 1 csak egy fokkal jobb. segítettek, de egy perc alatt, belegyömöszöl, otthagy, én sem tudtam itthon mit kezdeni, csak a hónaljt.

Bambi, de jó kép. imádom a Balatont. úgy hiányzik.

Nem semmi Kiscica...fasza lehet így ebben a melegben. meddig tart ez?

lolka_zs
 
 


Sziasztok!

Lolka: alapvetően nincs baj a titi babakocsival! Csak azért alig több mint egy hónapja használjuk, és már elég használtnak néz ki, meg egyik gombja nehezen nyomódik! De ettől még lehet, hogy kiszolgálja a következő gyereket is, majd meglátjuk... :roll:

Öltözködés: mi is kétszer öltözünk egy nap alapból + amikor elmegyünk + minden napra jut valami extrém eset: kifolyik kaki, pisi, vagy bukunk... Annyira nem gáz az öltözködés, Beni elég jól tűri, csak a séták előtti öltözést utálja! Ami csak azért érdekes, mert akkor pont tele van a hasa! :roll: Máskor nálunk is az a gond, hogy éhes, de az öltözködés idejére azért át lehet verni cumival... :D

Tim: nálunk Beni 90%-ban magától hagyja abba a szopit kb. 20 perc után! Akkor nem szokta abbahagyni, amikor fáj a hasa már közben! De ilyenkor muszáj leválasztanom, mert annyira szorítja a fájdalomtól, hogy olyan érzésem van mintha letépné... :(
Beni rendszer szerint szopizik, nappal három óránként, éjjel pedig van egy 6 órás és egy 3 órás "etapunk"... De igazából ő alakította ki ezt a rendet én nem nagyon erőltettem... Ja, és egy szopi nagyjából 20 perc! Ebből az első 10 percben Beni úgy szív, mint aki egy hete nem kapott enni! :shock: :shock: :shock: :D Aztán lehiggad kicsit, a végére meg a legtöbbször beájul!
Bukni viszonylag ritkán bukunk, komolyabb eset még csak egyszer volt, akkor viszont orrán-száján folyt ki a tejci, gyakorlatilag az egész! :(

Bambi: állati jók a balatoni képek! Mintha nem is a Balaton lenne...

Mango: egy kertért én is mit nem adnék... Nálunk egyelőre erkély sincs... :(

Kisscica: sajnálom az építkezést, nem lehet valami kellemes!

Kamilla: mi 3 napja használjuk a gripe watert! Hát mit mondja, csodát nem tett, de egy dolgoban segített: sokkal könnyebben büfizik Beni! :D A 3 órát mi a kezdéstől számoljuk...

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Lolka: Na ezt a kecskerutafűteát kipróbálom! Holnap hozatok is apával!

Téjé: szintén Nestlét használunk! Nekünk is bevált. Van néha bukás, de olyan vészes.

Szőlő: Átérzem a helyzeted! Én a SOTE I.-en dettó ugyanigy jártam. Erőltették a gyereket rám, megjegyzéseket tettek, stb. És sajnos én is végigbőgtem egy napot. Komolyan mondom, hogy én ott depressziós voltam.
Itthon, egyedül és anyum segitségével, kitartással és türelemmel sikerült a gyereket rárakni.
Hát gondolom megviseli őket is az erőszak!!!! Nehezen felejtik el, ezért nehézkes a dolog.

Celesztina: Épp ma irtam, hogy az Infacoltól az én picim mindent kihányt. Annyira megijedtem, hogy majdnem kihivtuk az ügyeletet! De ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nektek ne válna be. Lehet, hogy valami érzékeny volt a lelkem tőle!

Kamilla: Én is a gyógyszertári fürdetőkenőcsöt tudom ajánlani. Szintén az arcon ragyás a pici és ez használ. Száraz bőrre is nagyon jó!

Borzasztó fáradt vagyok! 3 és fél órán keresztül üvöltött a gyerkőc. Semmi se volt jó! Pedig tisztába tettem, hurcibáltam a seggét, masziroztam, megetettem, ciciztettem, cumiztattam, kivittem a levegőre, játszottam vele. És igy se!
Végül fogtam és megfürdettem. Majd adtam cicit és lássanak csodát! Alszik!!! :)
Remélem ezek után kifárasztotta magát éjszakára! :)

Edina


Kép
medina83
 
 

 
 

Lolka, nem a filteres kamillateát rakod bele, hanem a virágból annyit mint mikor mondjuk sózod a kaját, érted. :D Nekem is így mondta a védőnő, én is furcsállottam picit. Cukor, igen bocs ezt kihagytam, én egy mokkáskanálnyit szoktam tenni neki bele. De bevallom őszintén eddig kb 2x ivott belőle, mert nekünk azt hiszem bejött az hogy én elrágcsálok 2 szemet reggel. Lekopogom de mostanában nem fáj a pocija.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Csajok! Lázat hogy mértek? Popsiba? Csak mert nálunk kész tortúra a pelenkázás és az öltöztetés is. Rettentő erős a fiam, nehezen lehet vele birni. Nemhogymég 5 percig legyen egy lázmérő a popsijába!!!? :?
Már most megfordul a hasáról a hátára kb. 1 perc alatt! :shock: :shock: :shock: Egyfolytában jár a keze-lába, tornáztatni is nehezen tudom, mert befesziti a lábait!
Csak azért kérdezem, mert ma úgy éreztem mintha lázas lenne, de most fürcsi utánra már elmúlt.
Mondjuk egy kicsit taknyos is, de szerencsére a fülpiszkálóval még ki tudom szedni.

Edina


Kép
medina83
 
 


Medina, mi kaptunk egy cumihőmérőt meg elvileg holnap kapunk fülhőmérőt is. De tudom hogy a higanyos a legpontosabb azért. Még nem próbáltam egyiket se

Kép Kép
szõlõ
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 21:09-kor.
Vendég
 


Medina: mi digitális hőmérővel mérünk lázat popsiba! Ma pont mi is mértünk, mert lázasnak éreztük! De most már kezdem kitapasztalni, hogy a nagy üvöltések után forró a feje mindig, mert most sem volt lázas és párszor már jártunk így!
Lehet, hogy te is amiatt érezted annak, mert sokat sírt! :roll:

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Ja, még akartam írni, hogy 15-20 másodperc alatt mér a digitális lázmérő! Annyit talán még egy izgő-mozgó gyerkőc is kibír... :roll:

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


sziasztok
Csöppke nem fájt Kristóf pocija hála a cserkótól:)

képzeljétek a szomszéd kéményébe méhraj költözött.tüzoltok nem jönnek ki meg senki,oldják meg.
mikor jött a raj,több ezer, anya pont kint játszott Levivel.felkapta rohantak be.ugy megijedtünk.
azota ki se merünk menni mert itt vannak.rem.intézkednek valamit mert ilyesztő.és milyen hangjuk van!

köszi mindenkinek a köszöntést Levi nevében igy utolag is:)
Vendég
 


SZiasztok!

Kecskerutafűtea nekem nem ért semmit se :( Kezdjem feladni?? :)

Viszont vmelyik nap ittam Karalmatz-ot és attól mintha több lett volna. Apummal hozatok is holnap pár db-ot végre találtam az intersparban...

A csajomon nem tudok kiigazodni.... Alig van a mellemben, tényleg max 2*5 perc alatt végez velük, utána rángatja a mellem, kiköpi, visít, rákattan újra, és kezdődik előlről... hozok neki pótlást, hogy ne éhezzen szegény gyerek, és nem fogadja el... pedig az éjszakai fejést akartam neki odaadni, tehát még csak nem is tápszert... de üvöltve fuldoklott, nem volt hajlandó rákapni a cumira....

Ti értenétek??? (visszatettem cicire, nyammogott rajta 10 percet, kicseréltem cumira, azóta alszik...) de miért nem fogadja el a cumisüveget? Jah fecskendőből sem nyelte le az anyatejet, csak fuldoklott, meg köpködte ki. Pedig semmi baja.

Áhhh nem értem én ezt tényleg... de nagyo nkeveset is hízik és csak 2-3 naponta van kaksi... tuti kevés neki a tej.

Na megyek, füstölgök magamban :) Amúgy tüneményes baba, nem sokat igényli hogy kézben legyen, néha nyüszi egy kicsit, de pár perc ringatás után már alszik is.

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziasztok!

Kérdés: ki altatja éjjel úgy a babát, hogy takaró van rajta? Ti nem féltek, hogy magára húzza?

Mi sokat eszünk, de kell is, mert vízhajtót kap, amitől sokat pisil.

Ja, és ma lemértem a tiszta súlyát és 3960 g!! Itthon nagyon belehúzott!!

Méhraj: mi egyszer a párommal egy olyan szobában nyaraltunk, aminek darázsfészek volt a falában...hál Istennek csak nyaralás végére tudatosult bennünk a dolog...

Zsuzsófi: sajnálom, hogy így vagytok....azt nem láttam, írtad-e, hogy mennyit eszik? Méred?

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Zsuzsófi - Alízzal ma kb. ugyanezt játsszuk egész nap .. csak nem tejcivel, hanem tápszerrel .. :(
A védőnő azt mondta, hogy mérjem szopi előtt és után, és egészítsem ki 100ml-re az evését .. Most este evett 80-at (gondoltam ezt fenének egészítem ki .... de vergődött a cicin, ha meg felemeltem, sírt...) - megcsináltam neki 40ml tápszert .. hát ő is öklendezett a cumisüvegtől. Akkor mellre tettem, és mellette csorgattuk be neki .. így kemény 5ml lement (vagy a feje alatt lévő pelusra - passz.)
Egy másik hozzáértő azt mondta, tegyem mellre 1,5-2 óránként 15-20 percre .. na igen, de Alíz amilyen mohó, max. 5 perc alatt lerendezi a ciciket, és utána nem szopizza, hanem hisztizik .. szóval így sem egyszerű serkeneti a tejcit :(
El vagyok kenődve ..

Csajok, akik pótoltok a tejcihez .. Hogyan csináljátok? Nektek elfogadta a baba? A cumisüveghez mit szólnak? Milyet használtok, amit ezerrel szívni kell (Avent), vagy hagyományosat, amiből csorog a szájába?

Anyukámnak egyik szülő felajánlotta a bölcsiben, hogy hoz nekünk tejcit .. de ha a cumisüveg a mumus, akkor azt sem fogom tudni megetetni vele ..

Szép az élet .. :? :? :?

Klarka
- Én takaróval altatok .. egyszer sem húzta magára . max. lerúgja. Alíz amúgy a pelust, ami a feje alatt van felfogni a bukásokat, mindig össze-vissza gyűri, beletúrja a fejét :D imád úgy aludni .. mindig kap levegőt, semmi baja :) A légzésfigyelő miatt nem is aggódom, az jelezne, ha bármi gubanc lenne.

Kép
szösszenet
 
 


sziasztok,

régen voltam, de jól vagyunk. szépek a babák, nagyon jó volt látni mindet!!! minden kisbetű lesz, mert zsigi a vállamon van, nem tudok rendesen írni.

szőlő,
ha kérdésed van a szoptanítról, írjál privátot, én használom már a 3. gyereknél, ha tudok, szívesen segítek.

csöppke,
milyen kendőt vettél?

zsuzsó,
zsigi is nagyon jó gyerek, engem is furdal a lelkiismeret, hogy nem kell annyit ringatni, mert olyan jókat alszik meg nézelődik...ezért is örülök, hogy sokat van kendőben, annyira jó érzés hordozni!

nem tudok így többet írni...klarkáéknak örülök, emmáért, fruzsináért nagyon drukkolok.

a 3 órát a szopi kezdetétől kell számolni, különben mindig csúszna az időpont...

szép napokat minden babának, mamának,

nuska
nuska1
 
 


szössz,
a tejet a cicin cumizás is serkenti, minél többször indul be a tejleadó reflex, annál jobb, akkor is, ha csak 10 gr tej jön belőle. ezért jó a gyakori mellretétel, a mell azt érzékeli, h. gyakrabban kell a mennyiség, és rááll a nagyobb termelésre. neked eddig ment a szopi, ne add fel!!!
nuska1
 
 


Szössz: én alapvetően szoptatom, általában 100-at eszik. de ha túl kevés idő telt el két szopi közt, akkor csak 80 körülit, ehhez adok neki anyatejet, cumisüvegből. Nekem az a tapasztalatom, hogy ugye ő a kórházban csak üvegből evett, kivéve, ha meg tudtam szoptatni, de ők babynova-t használtak. Ilyesmit próbáltam venni és a Bocskai úti Elefániban vettem Nuk-ot, az 1-es típust (legkisebb). Ez bejött, mert puha a cumija, ellentétben az Aventtel, bár az az első fiamnál bejött...csak Atti a kórházban a puhához szokott hozzá. Ebből a Nuk-ból is az üvegből készültet vettem, mert az hamarabb átmelegszik az üvegmelegítőben. Az Aventnek sajnos van egy olyan hátránya, hogy a melegítőbe nem fér be. Látszik, hogy az angolok mindenben kivételek...:)

Én amúgy 120-130-ra szoktam kiegészíteni, mert 100 után általában elfárad, de üvegből még simán megeszi a pótlást. Szóval nálam a jelszó:NUK!:)

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


[quote="nuska1"]s írta:nuska1zössz,
a tejet a cicin cumizás is serkenti, minél többször indul be a tejleadó reflex, annál jobb, akkor is, ha csak 10 gr tej jön belőle. ezért jó a gyakori mellretétel, a mell azt érzékeli, h. gyakrabban kell a mennyiség, és rááll a nagyobb termelésre. neked eddig ment a szopi, ne add fel!!!

Köszi, ezt csinálom :)
Leszarom a napirendet, a 3 órákat .. ma többször 2 óránként adtam neki enni. Pótlást nem kapott (mert nem fogadta el), de így is békésen alszik ..
Mértem ma is .. hízik ő folyamatosan, csak nem olyan mértékben, mint eddig.
Azon leszek, hogy felturbózzam a tejcsit ;) nem akarok tápszerzni.
Én is hiszek benne, hogyha eddig ment, akkor innen még vissza lehet hozni a meccset ;)

Lolka - Bementem a gyógyszertárba, itt sem volt a tea, de holnap utánra hozzák, és Szabi bemegy érte :)
Kipróbálok mindent, ami segíthet.

Szőlő - Te is szedsz homeós bogyókat? És te melyiket?

Csöppke - Szerinted nekem melyik homeós bogyót kellene vennem? Mármint .. eddig volt tejem, csak apadóban .. erre mit érdemes? (majd megpróbálok hinni benne, mert az is számít .. ez lesz a legnehezebb ..)

Voltunk ma Tescozni, vettünk Alíznak 1-2 (na jó .. 5-6) új ruhát :lol: :lol: :lol: :lol: Annyira meleg van, hogy be kellett szerezzek néhány könnyű ruciz neki :) majd mutaok képeket!
Illetve Szabi unokatesójáék voltak nálunk látogatóban (van egy 3 éves kislányuk, és most várják a kisfiukat - július), és hoztak néhány cukor lányrucit ajándékba (használtakat, és 1 új szettet, ami tündéri). Úgy szeretem az új cuccokat .. már untam az eddigieket :oops: :oops: jót fog tenni a lelkemnek egy kis frissítés :)

Én meg elkezdtem lefogyni az úszógumimat .. pedig én lusta, még el sem kezdtem tornázni ...
Most, hogy tejci növelésen vagyok, valószínű nem is kezdek mozogni .. nehogy azt a maradék kis tejet tornázzam le :roll:

Kép
szösszenet
 
 


Klarka - Hát igen, a te kisfiad azért hozzá van szokva az üveghez .. Alíz viszont még sosem látott cumisüveget .. vele nem ilyen egyszerű .. ráadásul igazi makacs hisztigép. Szerintem hamarabb kezd el fogyni, mint cicin kívül bármit is elfogadni :?
Annyira örülök nektek, hogy ilyen szépen rendbe jöttetek, megy a szopi, otthon vagytok, és boldogultok végre :) így tovább :)

Kép
szösszenet
 
 


Medina: pont azért kérdeztem az infacolt, mert elég ijesztő, amit írtál :shock: Julinka alapból bukós, nem lenne jó, ha rásegítene :(

Nono: kitartás!!! Elvileg "csak" az első év nehéz -sokaktól azt hallottam hasonló korkülönbségű gyerekek szülei voltak.

Klarka: kicsim fázós, így mindig takaróval alszik, de a kezeit a takszi fölé rakom és mellkasig takarom be, így nem tudja magára húzni és alája mászni sem, max lerúgni, ha melege van.

Nálatok hogy öltözik a kicsi napközben? Nálunk jól fel kell ötlöztetni, mert fázós :shock: Lau meg a pelust is alig viseli el magán, annyira melege van -ált 23-26 fok van itthon a kinti időtől függően. Szóval Julinkán kb ilyesmik vannak napközben:
Kép
Ő még persze kicsi, csak számomra fura főleg Lau után hogy fázóska :P

És rendeltünk születési értesítőt, olyan profit :lol: és kész is, teszek fel képet: Kép
Hihetetlen, hogy csak a címeket kellett leírnom és a szül súlyt, stb-t nem :D

Kép Kép
celesztina
 
 


[quote="szösszenet"]
írta:
szösszenetSzőlő - Te is szedsz homeós bogyókat? És te melyiket?

[/color]


Igen, Utrica Urens meg Ricinus Comminus vagy mijatököm a neve... nekem azt mondta a védőnő hogy szedjem mindkettőt. Hogy ezzel jót teszek vagy rosszat nem tudom, de reggel 130 millit fejtem, mondjuk most éjjel lusta voltam felkelni fejni.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Szössz, védőnőm szerint sz.r az avent, ő azt mondja a Nuk jobb sokkal... Nem tudom, mert tudod nekünk a speckó üveg kell.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Nuska, közsönöm szépen, lehet hogy élni fogok vele. Délután jön csak ki a tanácsadó, olyan 5 körül.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Tegnapi mérlegelésen este, fürcsi és kaja előtt 3560 gramm volt a Linababa. :) Jól összeszedte magát 2 hét alatt, 3070-nel hoztuk haza :D

Kép Kép
szõlõ
 
 


Sziasztok,

Judit,
ne aggódj Lili sem hízott 3 napja 1 grammot sem... viszont nem fogy (kopp-kopp-kopp) és olyanokat rottyaszt, hogy naponta többször kell átöltöztetni. Szóval az anyagcseréje nagyon is rendben van.

Timi,
Nálunk sem hagyja abba Lili a szopizást 20 perc után, én szoktam leválasztani. Csak akkor reklamál, ha éhes marad :roll:

Szöszke,
tegnap óta én is 2 ciciből etetek. Nálunk a cumisüveget elfogadja Lili. A lefejt tejet mindig abból kapja, mert pótlásra mostanában nálunk is szükség van, úgyhogy amit nappal lefejek azt délután mindig odaadom neki + a fagyasztottból is szoktam pótolni. Én már arra is gondoltam, hogy a meleg miatt több tejcsit igényel, de a szervezetem erre még nem készült fel. Aztán ki tudja... Egyébként mi egy nap 6-szor eszünk. Nappal 2-3 óránként és éjjel egyszer. Úgy döntöttem, hogy nem fogom keltegetni.
Cumisüvegből aventet használunk.

Zsuzsó,
remélem megoldódik a probléma. Eddig sem fogadta el a cumisüveget a kislányod?

Kamilla,
patikra nekünk írt fel testápolót a gyerekdoki. Nagyon szépen elmúlt tőle. (Arcán, nyakán, hátán és hasán is voltak..)

Szőlő,
az igen! Egyébként ezeket a mennyiségeket egy ciciből fejed le?

Nono,
fogalmam sincs, hogy mikor lesz könyebb főleg két gyerkővel... Kitartás!!!

Kisscica,
Én is a páromat szoktam elővenni anyós beszólásai után. De most már anyósnak is odaszólogatok... De nem igazán tudom megsérteni. Az ilyen embert nem lehet.

Voltam tegnap kontrollon. Minden rendben, viszont a csomó miatt a mellemben kaptam beutalót emlő UH-ra és mondta a dokim, hogy ha nem tejmirígy, akkor még aznap szövetet fognak venni. Még ma kérek időpontot.

Csöppke, Mariann, Celesztina, Szőlő, Kisscica
nagyon édesek a picurok.

Kép
emi29
 
 


jelentem 4930 grammok vagyunk:)

Marjan és Dávid

Kép
marjan78
 
 


Csöppke avagyhogy nem vagy budapesti? Sorry, ez nem kerül a szemem ügyébe…. Köszi
Espumisan minden szopi előtt 10 csepp kiskanállal. De ha elfelejtem akkor szopi után kapja. Szerintem alkalmanként is adhatod, nálunk volt, hogy kínlódott kapott egy kanállal, és elég gyorsan jött a rotyogás. Szerintem nem bántjuk vele. De minden gyerek más, és mindenki máshogy áll a témához.

Szőlő én is kaptam kölcsön SNS-t és engem rohadtul idegesített feltenni, de valószínű már eleve idegenkedtem tőle. Aztán azt vettem észre, hogy fifikásan a kis csövet szívta, (mert onnan „dőlt”) és a cici kimaradt. Szóval majd ha használod, figyeld, hogy a cici is legyen mellé. Igen, úgy rémlik Nuska használja. ÉS közben írt is.
Nagyon szomorú, amit írsz a kórházról, hasonlókat tapasztaltam. A felső ajakfékes ügyet senki nem vette észre a kórházban, ugyan nekem is rányomták, aztán megnyomkodta a mellem, hogy jöjjön a tej, oszt jó van. Ezért kell okosan mi magunk segítsünk magunkon. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy leszel megelégedve a tanácsadóval, és mit mond!!!! Akkor ma, vagy holnap jelentkezz!

Celesztina
épp tegnap olvastam valahol, hogy a kaja nem megy át a tejbe. Ugyan, aki írta még nem szoptatott, én nem hiszem.
Nekem is a szoptatós tanácsadó a hónaljtartást tanította, de már visszatértünk a bölcsőtartásra. A mellbimbóm nagyon fájt úgy. És sokkal macerásabb a megfelelő pozíciót megtalálni. De persze babája és mamája válogatja. Az www.lll.hu oldalon vannak fotók a tartásokról.

Nono
jaj, ez nagyon fárasztó lehet… de tartsd szem előtt semmi nem tart örökké. Nálunk is örökösen ölben akar lenni, és akkor csend van, és borzasztó fárasztó, megértelek. 2 gyerekes tapasztalatom nincs, de a 20 évvel engem is rogatnak.

Klarka a takarót nálunk lerúgja. Amúgy meg szerintem nem lesznek öngyilkosok. Tudja mikor kell levegőt venni. Én egyébként, nem takarom be nyakig, csak derékig. Éjszakára picit melegebben öltöztetem.
De szép súlya van Atinak, a nyugalom és a csak a családi légkör, ez mindenkinek számít! Nagyon klassz.


Tegnap este kijött a háziorvos. Vírusfertőzésem van, erre nincs gyógyszer. Fekvés, izzadás és algopyrin. Mára azért már jobb, de még nem vagyok a régi. Ja és persze nem szabad puszilgatnom, mert elkaphatja. Milyen szar!!!!!!!


Szösszenet, Zsuzsófi akkor nektek jól beválna a szoptanít. Cicin van és mellette a csövecskéből jön a tápszer. De persze nem tudom érdemes e beruházni, én csak kölcsönbe kaptam a szoptatós tanácsadómtól.

Szösszenet
Én minden etetéskor pótlom, mert ugye nem sokat cicizik. Simán elfogadta a cumit (avent), semmi gondunk nincs azóta sem. 5hete.
Ja pont akartam kérdezni, hogy tornázol e? hát már látom… és jön a nyár, egyre kevésbé lesz kedve az embernek mozogni. Vagy ne magamból induljak ki? :wink:

Emi
majd írj mihamarabb , ha voltál Uhn. Hova kell menned, a kórházba csinálják?
3 nap stagnálás után 80-at ráhúzott. A heti hízás 280. Úgyhogy nem hívom a doktornőt.

KÉRDÉS:
Hason mennyit van a babátok? Szépet fordítja a fejét jobbról balra és vissza? Nekünk nem nagyon megy.

Kép
téjé
 
 


Totál ki vagyok készülve én is, immár a 4. mellgyulladást nyögöm (és nálam tényleg csak azok szopiztatnak többet, ahol egész nap cicin van a babó), tegnap 39.5 fokos láz, egyedül! a két kölökkel, iszonyat fejfájással..és érezték, hogy gáz van, mert déltől este 6-ig folyamatosan üvöltött mindkettő...már gondolkodtam, hogy eret vágok magamon.... :( (Ma már "csak" 38.5 vagyok...jaaa, és így a költözés is ugrott holnapra, mert semmit nem tudtam pakolni-még szép...örültem, hogy etetni tudok...Annyira elegem van, szoptatok, fejek, szedek minden csodabogyót (szvsz már elköltöttem a tápszer árát 6 hónapos korukig), és ez a hála....grrrrrrrrrrrrrrrrrrr...(Viszont legalább híznak a picurok, Gergő tegnapelőtt 90 gr-t szedett fel.)
Én is Aventet használok, meg vettem pár Tommee Tippie-t, annak tényleg olyan a feje, mint egy cici, bimbóval.

Nálunk szinte állandóan hason vannak ababók, takaró csak éjjel van rajtuk, de azt inkább lerúgják, nem tekerednek bele...a fej alatti pelusba viszont igen, azt szeretik gyűrni.

Kép
babyteve2
 
 


sziasztok
téjé
nekem hason alszik Kristóf sokszor.hanyat nem szeret mert álmában jár keze lába és megébreszti saját magát.a fejét szépen forditja már most.erős lurkó.
2éve nagyfiam is hason alvó volt és ő mai napig hason alszik csak.
Vendég
 


Sziasztok!

Én is vagyok még, csak a múltkor is elszállt, amit írtam, elég car mostanában az explorerünk.
Egy probléma: A gyógyszertári fürdetőkrémet hogy lehet elkeverni a vízben, nálunk darabokban úszkál a fürdővizében, és előtte hiába próbálom elkavarni kevés vízben, nem oldódik.
Másik probléma: Szopi közben sír, kapkod. Észrevettem, hogy olyankor kakil. Nektek is szokott kakilás közben sírni?
Harmadik dolog: Büfiztetésnél nem mindig büfizik, pedig 10 percig is függőlegesben tartom, aztán sajnos, mikor leteszem, bukik (bár már úgy vettem észre, egyre kevesebbet, régebben szinte minden szopi után bukott).

Fázás: Tegnap volt nálunk a doktornéni, és megjegyezte, hogy nem kell annyira agyontakargatni. Egy body volt rajta és angolpólya + pléd. De mivel nem izzadt, én továbbra is betakarom, elég fázós Bogica is.

Én még csak 1 ciciből etetek, fejni meg nem nagyon megy, nagyon fáj, és alig tudok lefejni egy alkalommal 10 grammot. Így felváltva szopik, és sokszor már annyira fájnak a melleim, hogy megváltás, mikor éhes lesz! Még mindig szokása az, hogy 10 perc szopi után elalszik és utána 5-10 perc múlva ismét éhes. Volt olyan, hogy 2 órán keresztül csinálta ezt! Teljesen kiborultam! És ez mindennapos, ill. egy nap többször is előfordul. És persze hiába tartanám a cicin, hiába költögetem, szabályosan kiköpi, aztán megbüfiztetem, lerakom aludni, de pár perc és sírva köveletőzik! Mit lehetne ilyenkor tenni?

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Lekri: Most látom, hogy két napja volt a nagyobbik fiad szülinapja! Boldog szülinapot Leventének!

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Celesztina - Én éjjel eddig 1 rövid vagy hosszú ujjú bodyt adtam rá, és egy kezes-lábas rugit. Most, hogy itt a meleg, már csak a rugit. Napközben eddig szintén bodyra adtam vékony nadrágot és pólót, vagy ujjatlan rugit .. de az utóbbi napokban a peluson kívül csak egy kis gatya (előfordul, hogy még az csak is térd alá ér picivel), zokni és rövid ujjú póló .. Alíz nem fázós .. sőt .. ha többet adnék rá, meghülyülne ..
Egyszer túlöltöztettem .. amikor vittük őt csípőszűrésre. Szegénykémnek vörös volt a feje, kijöttek ilyen átmeneti pöttyök .. stb :shock: :shock: :shock:
Majd hozok képet, mi hogyan öltözünk :)

Szőlő - Köszi :)
Akkor te minden praktikát bevetsz, látom :D Ki tudja melyik hat, de lényeg, hogy ilyen szépen tudsz fejni!!! :)
Engem is érdekelne, hogy ez 1 vagy 2 ciciből sikerül?

Emi -
Előfordul, hogy nem híznak 1-2 napot (olyankor nőnek :) nyúlnak), emiatt én sem aggódnék. Bár Alíz most alig eszik, mégis egyfolytában kakil és hízik .. nem értem. :roll:
A napi 6 evés nagyon jó. Mi 7-szer ettünk eddig .. ebből 1 éjjel.
Tegnap össze-vissza etettük, mert kísérleteztünk a pótlással ..
Akkor neked bejött az Avent .. nem hiszem, hogy magával az üveg cumi részével lenne gondja. 2 napja cseréltem le a cumiját is (vettem neki egy fél éves korig jót, mert ez a mostani csak 2 hónapos korig ajánlott .. ami a Felicitas csomiban volt), és simán elfogadta a másikat ..az sem puha.
Szerintem a tápszerrel volt baja. :D :D

Marjan - Az nagyon szép súly :) Gratulálok!

Téjé - Nem tornázom ... pedig terveztem, hogy mától kezdem (Apum csinált is nekem edzéstervet, összeszedtünk kimondottan úszógumi és fenék turbózó gyakorlatokat) .. de így a szopi-para miatt elnapolom. Nem akarom, hogy még a mozgással is esetlegesen apasszam a tejem.
Idén nyáron mi nem mutatkozunk nyilvános helyen, az fix :lol: :lol: :lol: Megbeszéltük Párommal, hogy a 2009-es év lesz a mienk, addigra összeszedjük magunkat .. rá is ráfér :lol:
Alíz sokat alszik hason (egész éjjel), és napközben is 2-szer 1-1,5 órát. Ő gyönyörűen forgatja a fejét, emelgeti, nézelődik .. Háton a babakocsiban van, ill. reggel amikor áthozom őt magam mellé .. úgy el tud pilledni fél órákra, de felkalimpálja magát a tagjaival :lol:
A hordozóban félülő pózban van, ott is egyre szebben tartja a fejét, és az ölemben is :) Viszont hátról-hasra vagy fordítva fordulni esze ágában sincs, nem is próbálkozik vele :D

Ma kicsit jobban vagyok lelkileg.
Éjjel 1-szer kelt fel (a szokásos időben, 3-4 között), és kivételesen lemértem, mennyit eszik .. 120 grammot sikerült neki 2 ciciből.
Aludt 6-ig .. akkor evett úgy 80-at. Aztán 8-kor megint kellett neki a cici ... és 10-kor is. Inkább etetem 2 óránként, csak legyen neki elég a tejcim. És érzem is, mintha kicsit több lenne a cickókban .. remélem, nem képzelődöm.
Anyu szerdán hoz nekem sok fagyasztott tejcit egy olyan anyukától aki leadni szokott .. mert rengeteg van neki. Nagyon kedves, és felajnálotta anyumnak, hogy ingyen segít. Úgyhogy ha pótlással próbálkozom majd, akkor lesz nekem is tejci :)
De azért minden prekatikát kipróbálok .. bár eddig a legláthatóbb eredményt ez a sűrűbben szopiztatás hoz .. :roll:

Kép
szösszenet
 
 


Babyteve - Jajj, nagyon sajnálom ezt a mellgyulladás dolgot :( tényleg borzasztó lehet .. és hát a lurkóknak enni kell! :(
Kitartás! Más okosat én sem tudok mondani ..
Viszont nagyon szépen híznak :) és ez a lényeg :)

Bolygó - Próbáld meg ébren tartani evés közben. Vannak ilyen típusú babák, akiket piszkálni kell, hogy egyenek, mert pár korty után bealszanak ..
Ha ébresztgeted, simized az arcát, rázogatod a cicit .. ezekre mit reagál?
Az én lányom a másik véglet .. aki max. 5 percet tölt egy cicin, viszont azidő alatt, mint egy porszívó, úgy kiszívja az egészet .. olyan érzés, mintha a mellem tövéből jönne a tej, néha bepisilek, úgy fáj ..
Most én meg azért erőltetem, hogy miután üres, is maradjon még cicin, hogy több termelődjön ..

Kép
szösszenet
 
 


Jó rég nem jelentkeztem. De sajnos meg volt az oka. Péntek estére beszereztem egy nagyon erős gyomorrontást, így 1 nap alatt lefogytam 2 kg-ot. Alig lézengtem egész nap, szinte csak feküdni tudtam, azt is behunyt szemmel. Vasárnapra már úgyahogy javultam. Mostanra pedig kop-kop, úgy néz ki minden oké. A tejcsi vasárnap délutánra lecsökkent rohamosan, de az óránkénti szopizás megtette hatását, és éjjel úgyanúgy aludtunk. Azóta is sűrűbben kéri a cicit, de úgy néz ki, mostmár rendeződni fog a dolog. Én egyébként elejétől fogva mindig két ciciből etettem, és a maradékot mindkettőből leszívtam emiatt. Változó, hogy mikor mennyit eszik. Van olyan, hogy nem elég a 150ml sem, máskor pedig 60ml után alszik 4 órát. Más az ő igényük is. Egyébként pedig mi sem fogadjuk el a cumisüveget, pedig a kórházban abból kapta a tejcsit.
Ma én kicsit vérezgettem reggel, de mostanra meg csak olyan éppen véres jellegű váladék van. Azt mondta a védőnőm múltkor, hogy ez lehet a fáradékonyságtól is, meg a stressztől is( hála a sok határidős adóbevallásnak). Na nekem most ebből mindkettőből kijutott. Most egyenlőre megfigyelek, ha nem változik, akkor holnap úgyis hívom a dokimat kontroll miatt, mivel holnap leszünk 6 hetesek.
Pénteken kereken 4000 g volt a súlyunk. Egy hónapja jöttünk haza a kórházból a betegség után, akkor 3520g volt, tegnap este pedig 4050 g. Én nem aggódok a súlya miatt. Minden gyerek máshogy fejlődik, minden tejnek más tápértéke van. Csak azért, hogy többet hízzon nem fogom abbahagyni a szoptatást és áttérni tápszerre.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


Bocs, most csak olvasó vagyok, majd pótlom...

Szöszke,
Azt mondták Neked, hogy 100-ra kell pótolnod minden szopit, ha nincs meg a 100? Vagy rosszul értettem?
Én K. Zsuzsával értek egyet, nálunk is van amikor jóval 100 alatt szopizik, van amikor 100-at, van amikor felette.
Szerintem nézd napi összességében, mert tényleg van amikor nekik sem kell sok kaja...(mint ahogy nekünk sem -mindig).
És ne aggódj!!!!

Amúgy az jó, hogy Aliz 5 perc alatt kiproszívozza a cicidet. Nálunk Dani sokszor elalukál, főleg az estiknél. Ilyenkor bármit csinálok nem ébred fel. Csak az ágyában, amikor berakom :roll: :roll: de akkor nagyon

Kép
1bambi
 
 


Szössz: Nekem szerencsére elfogadja a pótlást cumisüvegből. Mondjuk azt kezdem észrevenni, hogy egyre nehezebben.
Az Avent-esbe nekem csak víz van, de alig akarja azt elfogadni. Próbálj ki egy másik cumisüveget. Szerintem a NUK-os jobb! Legalábbis cumiban. Mert amiből én etetek, az NO NAME gyógyszertári, de nagyon bevált.

Ha valakinek meg sokat bukik a picije, akkor a MUM-os cumisüveg a legjobb, ugyanis összegyűjti a bubikat. Olyat lehet DM-be kapni.

Klarka: Örülök, hogy Ati igy belehúzott! Én is takaróval altatom a picit és eddig nem volt semmi probléma! A kezét hagyd felül! Ja, utána olvastam, hogy igy csinálod!
Az én picim is a feje alatt levő pelussal csinál mindenfélét!
Az én Attim ki nem állhatja a meleget, ugyhogy nagyon lengén öltöztetem. Ha melege van, akkor órákig tud üvölteni.

Celesztina: Azért próbáld ki az Infacolt! Nekünk kb.a 3. beadásnál jelentkeztek a problémák, pedig csak este adtam neki.

Bolygó: Jó forró vizbe tedd a kenőcsöt és akkor könnyen feloldódik. Ja és simizd az arcát, akkor nem alszik el. De nekem ami még bevált, az a hátsimi.

Rólunk: Láza szerencsére nincs a picinek. Viszont apától elkapta a náthát. Szegénykém egy kicsit taknyos, amit mindig megpróbálok kiszedni neki! Éjszaka köztünk aludt, hogy ellenőrizem, nem-e rúgja le magáról a takarót. Igy tudott izzadni, ami jót is tett, ugyanis reggelre sokkal jobban volt.
Most kint van, levegőzik. Nagyon remélem, hogy nem fog rosszabodni az állapota.

Ja, és hajnalba szopi után megkaptam az első igazi nekem szóló mosolyt! Mennyei érzés volt! :)

Edina


Kép
medina83
 
 


Bambi: Sajnos nálunk is ugyanilyen a szopizás. Az ágyában az istenért nem akar megmaradni! Mi lehet a probléma???

Edina


Kép
medina83
 
 


Természetesen 2 cickóból fejek ennyit. így is örülök neki mert ugye nekem egyelőre csak a mellszívó tartja fenn a tejcit, Mazsi még nem.

volt itt a gyerekorvos, elégedett volt velünk, csak azzal nem hogy ferdén fekszik. azt mondja mindig igazgassam be egyenesbe aztán ha 2 hét múlva is ilyen, akkor el kell vinni ortopédiára és majd megmondják az okosok, hogy milyen masszázst kell nála csinálni.

Egyébként egész nap csak rajtam hjlandó aludni ez a nő... :lol: :lol:

nálunk éjszaka nem alszik hason csak napppal. ma reggel is hasra tettem, hát hadd ne mondjam hogy nyakig szaros lett :lol: ment is a csap alá.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Szössz, mi is a Tommee Tippee cumisüvegét használjuk, ez elvileg olyan, mint a mell formája! Nekünk bejött, Barbi elfogadja!
Nekünk minden etetésnél kell pótolni sajna, mert mellből max 30 millit tud kiszívni, és utána vagy tápszert kap, vagy lefejt tejet!
Utána jön a fejés, akkor még letudok szedni úgy 20-30 millit, de ez a max egy mellben (50-60 milli), hát sajna édes kevés, de lassan kezdem feldolgozni, hogy Szandit kitudtam "szolgálni", Barbit nem :roll:
Viszont Barbi is rohamosan elkezdett enni :) Napi 500-at eszik, és a hízás is jól beindult ezáltal :) (Talán jövünk ki a sárgaság miatti lustiságból :))

Bolygó, a fürdetőkrémet én úgy olvasztom fel, hogy egy pohárba teszek kicsit, rá víz, és be a mikróba 1-2 percre, ettől felolvad, és így teszem bele a fürdővízbe! Szandinál is így csináltam, és így nem csomós :)

Judit, Zsuzsa, jobbulást Nektek!

Lekri, nagyfiadnak utólag is Boldog szülinapot! :)

És végül pár kép :)
Fürcsi után már kicsit éhesen, és kócosan :)
Kép Kép
Tegnapi alvás anyán :)
Kép

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Sziasztok, vagyok olvasóban, mert az én gyerekem ma még egy percet nem aludt. nem is értem mi van vele. hasfájás van az tuti, de nem tűnik olyan vészesnek, volt már ennél nagyobb hiszti is. összeszedem maagm és lemegyek beszerzem azt az édesköményt.

nekünk avent cumisüveg van és simán elfogadja. pl voltunk anyóséknál és én abból adtam a lefejt tejcit. vizet is szokott inni. és nincs gondja acicivel utána. remélem így is marad.

ahogy olvaslak titeket rájöttem, hogy még mindig túlöltöztetem a gyereket. a fázósoknál is fázósabban. szegénykém.

na megyek, mert süvölt

lolka_zs
 
 


Ja, és még akartam írni, hogy próbáltam én is a 2 mellből evést, fejést, de nem ment, ha kiszívtam mind a kettőt, akkor kövre alig volt tejem, így 2 nap próbálkozás után feladtam!
Nekem kell egy mellnek a 2 evésnyi idő, hogy megteljen ezzel a mennyiséggel is!

Szőlő, nagyon cuki Mazsilány, mindig lesem a képeket róla a blogon is :)
Remélem sikerrel jártok ma!

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Mi is takarózunk, de csak derékig!
Vagy rövid ujjú body, és rá hosszú ujjú rugiban, vagy hosszú ujjú body, és ujjatlan rugiban vagyunk, én még nem adtam rá a kisgagytóit, és a csinibb cuccait, itthonra nem akartam, ki meg még max sétálni mozdulunk, ott meg úgysem látszik :)
Nekem úgy tűnik így jól érzi magát, nem tűnt még fel, hogy fázna, vagy melege lenne!
A buksija szokott akkor megizzadni, ha rajtam alszik, és összeizzad a karommal pl :)
Alvásnál sokszor jéghideg a keze, de ezen valahol nem csodálkozom, én is hidegvérű vagyok, állandóan hideg kezem lábam, pedig nem fázom :) Viszont ha benyúlok a hátához, mellkasához, az finom meleg :)
Első napokban kicsit furi volt, így megkérdeztem dokit, védőnőt, de azt mondták nem gond, kevesebbet mozog, alvásnál főleg, és ilyenkor lassabb a vérkeringés, ezért van.

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Nici, köszi, megint vannak iszonyat cuki képeim, de ide már nem merek feltenni mert minden napra jut belőlünk valamennyi :D

Kép Kép
szõlõ
 
 


Nici, én is így öltöztetem pont Mazsit, ahogy te mondtad. ma adtam rá először egy rövidujjú bodyt meg egy gatyót meg zoknit, de nincs túl meleg a lakásban, nekem is fázik a lábam, úgyhogy végül ráadtam egy rugit mert eléggé sírt, szerintem fázott. Azóta alszik, már nem rajtam. :)

Kép Kép
szõlõ
 
 


Szőlő, az sose baj, ha sok, elférnek, és szerintem mindenki szívesen nézegeti :)
Én is teszek fel mindig párat :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Klarka, nem nem mértem eddig hogy mennyit eszik, mert nem lehet pontosan mérni és idegesít... de lehet hogy most fogom egy ideig, főleg mert attól félek hogy elkapta apjuktól a hasmenést... eddig 2-3 naponta volt kaksi, most meg tegnap du óta 5.

Fogyott is....

De ma volt a védőnő, szerinte is tukmáljam bele a pótlást, mert csak 12 dkg-ot hízott 1 hét alatt. Megpróbáltuk, 1 óra kínlódás után hajlandó volt szűk 20 g-ot meginni belőle, és bealudt mint a tej... most ha nem ébred 3 óra múlva akkor adta ma sz..nak egy pofont...

Ráadásul én meg 15milit fejtem le, magyarul amit megevett azt megehette volna a mellemből is...

Igazából nem tudom hogy kellene-e aggódnom. Az apja 70 kg, az anyósom 150 cm és 45 kg. Lehet hogy Liza egyszerűen csak vékony alkatú nem? Fejlődni fejlődik, szépen emeli a fejét, sőt már néha a vállát is, hátról oldalra fordul, követi a tárgyakat a szemével, és alig 5 hetes kora óta mosolyog. MIndent hamarabb kewzdett mint az áűtlag gyerek. Tényleg van miért aggódni?

Ne mtudom :( De mindenesetre most méregetem mennyit eszik, meg iszom a kis malátaitalomat, és majd meglátjuk...

Zsu

Addig is két mosolygós kép :)

Kép

Kép

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Bambi - Igen, ezt mondták ..
Tegnap este óta minden evésnél igyekszem lemérni (bár van, hogy ezerrel kapálózik, így nehéz), és majd estefelé látom, hogy összességében mit jelentenek ezek a mennyiségek.
Most 100-at evett, és alszik :)
Nem akarok pótolni .. szoptatni akarok :D

Medina, Nici
- Köszi a cumisüveg infokat :)
HA úgy adódna, hogy nem áll be a mellem a többlet termelésre, akkor nézek más cumisüveget is :)

Nici - Nagyon édes Barbi :)

Szőlő
- Hozz bátran fotókat :) Ma én is hozok :D mert a zenélő forgó alatt olyan jót játszott a lányom (kb. 1 hete leköti), hogy "agyon-fotózam" :D

Lolka -
Ha sokat sír a babád, az is lehet, hogy fáradt .. olyan pici még, "elvileg" rengeteg alvásigénye van ..
Próbálj ki mindent, hogy elaltasd, megnyugtasd .. és akkor biztos 1-2 órát szunyázni fog :)

Kép
szösszenet
 
 


Öltöztetés, mivel Liza köztünk alszik, így csak egy rövidujjú body van rajta, mivel mi is melegítjük, meg be is van a mi takarónkkal takarva, az meg nem jó ha túlmelegszik. Nappal meg attól függ milyen idő van. Most napozóban van, + kiszokni volt rajta amíg le nem rugta, és egy textilpelussal betakarva alszik. Rajtunk már volt nyári ruha, és néha még az is sok volt. Szombaton is, és vasárnap is bodyba kellett levetkőztetnem a gyereknapon mert forró volt a gyerek. Gondolom a félig zárt mózesben még melegebb lehetett, pedig kint se volt semmi...

A túlmelegedés veszélyes, figyeljetek oda rá. Jah Liza hason alszik, és takaróval. Anélkül nem szeret...A babakocsiban háto nszokott laudni, de fel is ébred ha megállunk... Ezért ha tudom hogy sokat fogunk állni a babakocsival (pl játszótér, akkor hasra teszem benne.)

Zsuzsa, Liza tegnap 4080g volt, akkor az nem olyan rossz? 3240-el szüeltett, és 3120 volt fogyás után. Az a gáz csak hogy 1 hónaposan 3960 volt (azaz pont egy hete kedden)


ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Najó :lol:
Csajszis ruhában :)
Kép

"Mit mondtál, muter??"
Kép

"Van tejed? Add ide. Most!"
Kép

Kép Kép
szõlõ
 
 


Szőlő, nagyon ari :) Hozz csak sok képet :)

Mi is hason alszunk, szinte mindig! Ha ébren van, akkor van háton, de igazán akkor sem háton, hanem az oldalán!
A babakocsiban is kicsit oldalasan van, úgy szeret lenni, és nagyon jókat alszik, vasárnap is 2 órát voltunk Szandival a játszón, végigaludta :)
Jövőhéten tervezem megvenni a játszószőnyeget neki, abbak majd háton lesz gondolom :)
Hason a fejét nekünk is emelgeti, és forgatja állandóan, már első nap, ahogy hazajöttünk a kórházból, sikerült átfordítania, azóta is helyezkedik, ahogy neki kényelmes :)
Egyszer valahogy átfordult egyik oldaláról a másikra, nem tudom hogy sikerült neki, de szerintem csak a kapálózástól lehetett... :roll: letettem fél percre az ágyába, amíg kiszaladtam a konyhába, és mire beértem, már fordítva volt, teljesen rajta a rácson, úgyhogy gondolom nagy volt a lendület :D

Zsu, aranyos Liza, jól áll neki a mosoly :)

Mi 3150 grammal születtünk, a zárójelentésen az állt, hogy 3 kilóval jöttünk haza, bár én másnap 2930-at mértem, és tegnap este 3260 gramm volt :) Tehát pont 3 hetesen hízott 330 grammot, múlthéten 170-et!
Most kezd beindulni, már van, hogy 100-at eszik, de az átlag még azért 70 :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Szőlő: Nagyon ari a kis Mazsi! Micsoda szemek! :) Szerintem rád hasonlit!

Edina


Kép
medina83
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?