Új privát üzeneted érkezett!

fanny nem :):) az hogy két hetet adok azt jelenti hogy ha 29 napra kéne jönnie akkor ma kéne megjönnie de....
egy hete volt pém szerintem ami azt jelenti hogy legalább 14 nap mire megjön ha megjön persze én ezt nem szeretném és én igy adtam a múlt héten két hetet magamnak amikor a pé-hez képest kéne megjönnnie. kicsit bonyolult de nekem suzokott hat hét is lenni a ciklus szóval a jövő hét végén ha nem jön meg akkor tesztelek :):):):):)

Nagyon édes Fanny baba

nika70
Salgótarján
 
 


már elküldet ezer bocsika Hanna baba nagyon édes :):):) kicsit máshol jár az agyam sorry :wink: :wink:

nika70
Salgótarján
 
 


Fanny!
Mekkora nagykislány már Hanna! Nagyon jól mutat az etetőszékben. Üldögél már, vagy csak megtámasztva?
Kár hogy nem tudsz jönni, de a névnap kapcsán persze érthető. Pedig jó lett volna megint dumcsizni. (Nem jöttök ujra el? Mivelhogy a multkor otthon maradt az ujságom... :lol: )
A Lukum, nekem is olyan érdekes, hogy ekkora már. Mikor felöltöztetem, mindig az jut eszembe, hogy ezt a ruhát mikor hordta Pöri (nem tul régen), sőt tegnap meg is jegyezte a rövidnadrágjára nézve, hogy "ez az én ruhám!", talán emlékezett tavaly nyárra?
De még furcsább, hogy Emese mellett olyan picinek kezeltük, hogy még ezt se tud meg azt se, aztán az elmult 1-2 hétben kiderül itt, hogy egy komoly, értelmes fiatalemberről beszélgetünk, aki auzt gondolom, minden szavamat érti már. Fél órája kb, mondom Apának valamiről, "látod" stb stb, Ő meg felém tartja a cumisüvegét, gondolván, "látom" én, hogy Ő iszik :D
Nika!
Tehát a jövő keddig egyáltalán nem tesztelsz?
Honnan tudtad, mikor van péd, van teszted?

Ma voltunk a tüdőgyógyásznál Luku eredményeiért. Több a jó mint a rossz! Egyáltalán, semmi ételre, pollenre, szőrre, porra nem allergiás, és ennek nagyon örülök! Viszont az immunrendszerében nem fejlődött ki rendesen az a rész, ami a felső léguti betegségek ellen védekezik, és attól áll fenn ez az elhuzódó állapot. Kb 2-3 éves korra fejlődik ki, addig számithatunk rá, hogy minden vackot összeszed majd. Kaptunk egy immuntámogató port amit kuraszerüen kell szedni, és várjuk hogy kinője, ennyi... Hát ezért tart ez a hörgés-köhögés-nátha már ilyen hosszu ideje! Érdekes, hogy egyáltalán nem veri le, nem lázas, teljesen aktiv, jókedvü, szerintem már hozzászokott, hogy ez van. (csak ne lenne az orrszivás!) Ja, a porszivónk olyannyira együttérez a gyermekkel, hogy ma délben kilehelte lelkét, és még csak 3 éves volt!!! :twisted: Érdemes kipróbálnunk, szintén kuraszerüen a sóterápiát, és nagyon támogatva vagyunk az isztriai nyaralást illetően, ugyhogy ha hideg lesz, ha nem, örülök, hogy nemsokára megyünk! Jó lenne már ha vége lenne ennek a köhécselésnek. Persze jönnek a fogak is ezerrel, hogy még tetézzük a náthikót... De Ő mindent türelemmel és derüvel visel :D Ja nem, mert tegnap beköszöntött az első hiszti, mert nem sikerült valami. Szabályosan hisztizett, a földön dobálta magát és dobogott a lábával! Ilyet nem láttam a nagyobbaknál, nem Pöritől tanulta! :shock: És már ma is volt, mert nem akartam hogy önállóan igya a reggeli tápiját! :shock: Mivel egészen tegnapig az ölemben elhelyezkedve, én fogtam a cumisüveget, betakargattam, megölelgettem, és ebből mára elege lett! :cry: :shock:
A kislányom tegnap este gyereket nevelt, Annababa csinált valami nem jót. "Ez nem volt jó vicc!" mondta Emese, majd hozzátette: "Nem is nevettem!" :lol:

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 

 
 

melcsi nem:):) akkor volt a váladékom tojásfehérjém két napig :) nem tsztelek minden hónapban csak akkor van ilyen két napig és együtt is voltunk apával :) és igen addig nem tesztelek :):):):)
Lukunak és neked is akkor kitartás amig ki nem növi hátha nem szedtek össze sokszor betegséget :):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Melcsi! Hát kedvem az volna még egy babához, de anyagilag sajnos már nem menne..... Pedig hidd el sokat gondolkodom rajta.
Luku tényleg olyan nagyfiús már némelyik képen :lol: :lol: . Emese nagyon ügyesen mássza a falat :lol:, és a szöveg az imádni való!
Legalább kiderült, hogy mi a baja Lukunak. És igazi férfi módjára viseli :lol: (na, jó a férfiak leginkább egy megfázástól is haldokolnak :lol: )

Fanny! De sajnálom, hogy nem tudsz jönni :( ! Remélem nem a férjed vette el a kedved :? .
Hanna is milyen nagy már :shock: . Így a székben olyan hosszúnak látszik. Hány centi? Jó, hogy tettél fel vonalzót!

Nika ! Húú, de kíváncsi vagyok már :lol: . Azért ha van valami fejlemény írjál!

Icus! Hol vagy?

Regi! Eldőlt már, hogy tudsz-e jönni?

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Sziasztok!

Bocs hogy eltűntem, Zalakaroson voltunk a Hotel Karos Spa-ban, most jöttünk haza. Utazás előtt akartam jönni de nem jött össze. Jó volt kiruccanni, bár az időjárás nem fogadott a kegyeibe minket. Hétfőn ott még gyönyörű idő volt, de kedden a thermo pulcsi és a dzseki is előkerült... aznap csak a szállóban voltunk, a parkban levegőztünk és a délelőttöt a Gyerekkuckóban, a délutánt a wellnessban töltöttük. Szerencsére egy ilyen helyen rossz időben is feltalálja magát az ember... A többi napon voltunk Keszthelyen, Kápolnapusztán a Bivalyrezervátumban, Nagykanizsán a Csónakázó tónál, Zalaváron a Kis Balaton Háznál – nagyon érdekes – szóval jól telt az idő, és finomakat ettünk. Mit gondoltok, megjött Anna étvágya a tízfogásos svédasztalnál??? Nem... :evil: alig evett, úgy kellett belehókuszpókuszolni pár falatot, a szokásos kolbász és gomba volt a sláger, más alig csúszott, szó szerint 1-2 falat. Ha próbáltuk rávenni hogy egyen mást is, hisztizett, de ha békén hagytuk, jól elvolt...
Minden nap meg kellett nézni a parkban a szökőkutat, sőt az erkélyről is gyakran megnézte, alszik-e vagy csobog. És a körben tükrös liftben a sok baba is nagyon tetszett Annának, főleg amelyik a mennyezetről integetett vissza :D A medencékbe nem mertem bemenni, kicsit fájt is a szívem, de én inkább óvatos vagyok ebben is. Anna apával nagyokat pancsolt, de én csak térdig „lubickoltam”. Sajnos a fényképezőnk elromlott félidőben ( System error), de azért az első napokról majd teszek fel képeket. Most már napról napra érzem hogy nehézkesebb a mozgás, bizonyos mozdulatok és testhelyzetek elég rosszul esnek, a medencetáji csontok-izületek fájnak, és ma nagyon sokat keményedett a hasam, de pár hetet még jó lenne egyben eltölteni...
Ja, ugye nem is meséltem, utazás előtt voltam uh-n és azt mondták, befordult Levente :lol: remélem most már így is marad.


Mandula
A 90. oldalon van a tavalyi útleírás a Rákóczi kertről.
Édes lehet Mese ahogy csacsog, Anna is minden nap több új szóval örvendeztet meg minket, végre. Mondókázni is elkezdett, de csak sortöredékeket mond még, és sokszor sajátos az előadásmód pl. eljátssza a kezemen a Szúrom, vágom... kezdetűt, minden mozdulatot rajtam mutat de a végén mikor jön a „megpuszilom”, a sajátját cuppogja, olyan édes :D
A NEM nálunk is gyakran elhangzik... :wink:

Melcsi
Nagyon jók a képek, Emese milyen bátor a mászófalon! Luku tényleg milyen nagyfiú már, pedig mintha csak most jelentetted volna be a nagy hírt, hogy kismama vagy!
Örülök hogy nincs allergiája Lukunak, az immunrendszere meg majd csak megerősödik. A tengeri levegő tényleg jót fog tenni.
Szóval már Ő is kezdi a hisztit? Nálunk 1 éves kor körül volt az első roham, azóta kisebb nagyobb hullámokban... de Anna viszonylag hamar megunja, ahhoz képest amit más gyerekekről olvasok. És Pörire mennyire jellemző ez?
Már akartam kérdezni, mi hír van Violáról? Gyógyulgat?
Múltkor írtad hogy rossz az akku a fényképeződben. Nem nagyon értettem, mert az cserélhető, ha lemerül feltöltöd, teszel bele másikat. Mi a baja tulajdonképen? A mi gépünk pár hete már olyan lassan exponál, hogy mire végre villan már egészen máshol jár a modell... Lehet hogy ez már az előszele volt annak hogy most elromlott...


Bea
A férjem főleg Csepel és Budaörs között ingázik. A te férjed merre dolgozik? Hol tudnának összefutni és mikor? Privit is írhatsz.
Te biztos értesz a fényképezőkhöz. Felmerült hogy új gépet veszünk, Panasonic DMC-FZ18 került szóba. Ismered? Az előzővel az volt csak a gond hogy gyenge volt a vakuja, ha este szobában lámpafénynél fotóztam sok képnek sötét volt a háttere, nem szépek a színei, sőt sokszor mákos a kép. Ebből a szempontból melyik paraméterre kell figyelni, ami ezt kiküszöböli, melyik a jó? Tudsz segíteni :?:

Fanny
Látom Hannának tetszik az új etetőszék, jól érzi magát benne a nagylány. De jó hogy tettél fel vonalzót! Nahát, már ő is elmúlt fél éves... :D Kár hogy nem jössz.

True
Én nem győzni akarok, de muszáj néha enni, öltözni, valahogy feljutni a 3 emeletnyi lépcsőn stb... Sőt azt hiszem így is túl sok mindent ráhagyok Annára ( elveimmel ellentétben :oops: ), hogy ne kelljen folyton összeveszni vele... most az evés területén van folyamatos ellenállás, pl. beletörődtem hogy szinte mindenre „pirosat” ( ketchup) kér, illetve kolbásznak kell lennie minden kanál levesben, főzelékben, másképp eleve reménytelen rábírni hogy megkóstolja. Még ez se mindig elég, sokszor CSAK a kolbászt hajlandó megenni belőle... tanácstalan vagyok. A vitamin meg végképp nem megy mostanában, semmilyen trükkel, kivéve a barack, ami lassan kifogy a mélyhűtőből.
Sőt amióta ez az evési mizéria van, az önállóság a kanalazásban nullára esett vissza :cry: már örülök ha úgy hajlamdó enni hogy mi etetjük, pedig azelőtt már elég jól ment a kanalazás, ha kedve volt. A hátsó rágók már rég kinn vannak, most az utolsó szemfoggal szenvedünk.
Egyébként a hiszti kezelésében jó módszer az is hogy alternatívát kínálunk, pl nem az a kérdés hogy megcsinál e valamit hanem az hogy hogyan. Ilyenkor azt érzi hogy ő dönthet, de a lényeg hogy megcsinálja amit kell. Na ez az elmélet, gyakorlatban nem mindig válik ez sem be, legalábbis nálunk. De nagyobbaknál az oviban elég jól működik.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Pár kép...

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Húúúúúúúúúúúú Icus biztosan jól éreztétek magatokat :):):)
Jó nagy már a pocid :):):)
Nemsokára már karjaidban tarthatod a babódat :):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Sajnos rossz hírem van (legalábbis számomra). Nem tudunk holnap menni, tegnap telefonált a rokon aki a kőfalat rakja, hogy most hétvégén ér rá. Elnapolni nem akarjuk mert tavaly októbertől várunk a folytatásra....
Nagyon sajnálom, de mivel ilyen messze vagyunk, egyedül nem válalkozok az útra.

Remélem nyár végén v. ősszel (mikor már Levente is jöhet :lol: ) lesz még egy tali, most úgyis többen nem tudunk menni :( .

Icus! Akkor eldőlt a név :lol: :lol: . A vezetéknevetekkel együtt nagyon szép dallamos neve lesz a picurkának! Képzeld van egy ismerős kislány, 4 éves, és semmi piros gyümölcsöt nem eszik meg :shock: .

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Sziasztok!
Sajnos én sem merek menni holnap, az autózást elég rosszul bírom, főleg amikor én vezetek :shock: de már napról napról jobban vagyok, de azért még megbízhatatlan a gyomrom.
De nagyon-nagyon remélem, hogy ősszel sokáig lesz jóidő és elég ügyesek leszünk megszervezni egy talit, ahova Icus a kisfiával, Melcsi pedig pocaklakóval tud majd jönni. És persze mindenki más ott lesz, akinek most közbejött valami.

Bocsi, hogy most csak magunkról írok pár sort, de még mindig elég rossz bámulni a monitort.
Szóval csodálatos élményben volt részünk kedden. A 12. heti genetikai UH-n. A férjem is eljött és rádöbbentem, hogy most először volt velem UH :shock: Korábban mindig egyedül intéztem az orvosi dolgokat....
Mivel nem vállalom be a hasbaszúrós vizsgálatot, ezért a Bolgárkerék utcai intézménybe mentünk (Czeizel) megcsináltatni az integrált tesztet. Most még csak az első vérvétel volt. S ha már úgyis kellett menni, akkor UH-ra is kértem időpontot. Egyáltalán nem bántam meg, bár ez tízezer forintba került, de a kórházban mindig sokat kell várni és a doki is mindig rohan. Úgyhogy egészen más élmény volt ez az UH. Nagyon pontosak is voltak, 13 órára volt időpontom és 13 órakor már bent feküdtem a vizsgálón. Az orvos hihetetlen gyorsasággal ontotta az adatokat, mi pedig egy nagy kivetítőn láttunk mindent, remek minőségben. Fantasztikus élmény volt, a férjem is minden nap felemlegeti. És hát ami nagyon megnyugtató, hogy a tarkóredő értéke szupi lett: 1,8 (kicsit izgultam előtte, hogy nehogy valami határérték féle legyen, amitől az ember elkezd agyalni). A méretei is nagyon jók, minden rendben és a biometriai adatok szerint pont egy héttel idősebb. Végezetül kaptunk egy DVD-t, amin a vizsgálat az elejétől a végéig rajta van. Még aznap kétszer megnéztük a gyerekekkel. Ja és egy érdekesség. A kisbabánk sokat mocorgott, forgolódott, de sehogy sem akart szembe fordulni velünk. Pedig az orvos nagyon igyekezett, hogy megmutassa szemből is. De végül határozottan hátat fordított.... :( Szerintem úgy gondolta, hogy hagyjuk békén.... És talán igaza van.
Én pedig még mindig csodálkozom, hogy ilyen piciként már mindene megvan és jól látszik, pedig csak pár centi az egész kis teste. És háromszor már álmondtam vele (kislánynak láttam...) és csupa jó érzéseim vannak vele kapcsolatban, valami egészen különleges boldogság....

Végül szeretnék Nektem szép időt és jó kikapcsolódást, beszélgetés kívánni a holnapi napra.
Kellemes hétvégét mindenkinek.

Kép
regina3
 
 


Sziasztok!

De kár hogy többen lemondtátok... :cry: Persze értem én, nem is azért...

Regi
Ezek szerint 4D-s uh volt? Az tényleg nagy élmény :lol:
Olyan jó érezni minden sorodból az optimizmust és a boldogságot :lol: Most már a legrizikósabb időszakon túl vagy, a tarkóredő is rendben, úgyhogy minden okod meg is van erre :lol: :lol: :lol:

Nika
Hát bizony már várom én is, meg egy kicsit tartok is tőle, hogy fog összeállni a kettős napirend, amiben helyet kell találni a főzésnek stb. Biztos nem fogunk unatkozni :D De épp most döbbentem rá, mennyi dolgom van még Levente születése előtt, úgyhogy remélem megvárja a sorát :lol:

Mandula
Én kezdettől ezt a nevet akartam, szerintem is szép, ha hosszú is egy kicsit :wink: de amíg nagyon akartam addig a férjem tiltakozott. Mikor rábíztam hogy döntsön, már nem is akart dönteni :P Kár hogy Ti sem jöttök, de megértem...


Lányok, ki jön holnap :?: Melcsi, Melinda :?: Ugye ti ráértek? Vagy napoljuk el amikor többen is jönnének? De ha ti jöttök, hárman is tudunk egy jót dumcsizni. Ugye nem felejtettem ki senkit aki jönne? Mi legyen :?:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Sziasztok!
Én is nagyon sajnálom, hogy ilyen sokan nem tudtok jönni.

Icus!
Bennem is felmerült, hogy akkor találkozzunk-e holnap vagy napoljuk el. Én inkább arra hajlok, hogy akkor találkozzunk máskor, de ha ti Melcsivel máshogy gondoljátok, akkor nyitott vagyok arra is.

A jog vizsgám ötös lett, ma tudtam meg telefonon, a másikról még nem lehet tudni semmit.
Elnézést, hogy ilyen rövid vagyok, de du. még van néhány dolgunk.
Icus és még, akinek nincs messze! Fél hatkor a Csepel Plázában Mesezenekar koncert lesz.

Melinda
fermel
 
 


Sziasztok!
Annyira reméltem, h legalább néhányotókkal össze tudunk ismerkedni, de sajnos nem tudok holnap menni a találkozóra. (Bár már nem is számoltatok velünk... :oops: )
Az a nagy igazság, h nagy munkában vagyunk, szépítgetjük a házunkat, hátha így kelendőbb lesz. Utána pedig minden téren hírdetünk...
Egyébként mi jól vagyunk, Janka mászogat (mindent megközelít, amit akar), ül, eszeget dolgokat. Én meg élvezem, amíg lehet, h ilyen pici.
Azért olvasgatlak ám benneteket!
Puszi!

Kép
ermoni
 
 


Sziasztok!

Holnapra ha lesz tali, jó időt és nagyon jó szórakozást kívánok Nektek.
Holnap elég zűrős napunk lesz, férjem elutazik vidékre osztálytalálkozóra, Kyrának jazzbalett bemutatója lesz, de este remélhetőleg lesz időm írni.

Bea
beátab
 
 


Icus,Melinda!
Mi ráérünk, tehát találkozhatunk, ha ugy gondoljátok. Icus, a pocakodat jó lenne megszemlélni közelebbről :D Milyen szép nagy már :D Nekem nincs ez olyan messze, egy jó kis játszóterezés lenne ugyis Emesének, Lukum is mászhat egy jót, én benne vagyok. Egy a gond, hogy én kb 11-nél előbb nem hiszem hogy odaérek, a gyerkőcöket nehéz hamarabb összeraknom, valakinek mindig van itt egy kaki vagy bármi indulás előtt :lol: :twisted: Icus, tudtok maradni tovább mint dél? Ugy gondoltam, elviszem az ebédjüket, akkor mi tudunk maradni mert hazafelé a kocsiban legalább Emese is alszik. Délután utcabálba megyünk, ugyhogy nagyon kéne aludnia...
De ha ugy gondoljátok, akkor halasszuk el, illetve ha találkozunk, akkor is feltétlenül tüzzünk ki ősz felére egy másik időpontot, egy igazi talira.
Regina!
Szinte sirtam egyet, olyan boldogságosan irsz az élményeidről! Eszembe jutott a mi markeres vizsgálatunk Lukuval... Jól teszed, hogy nem szuratsz, egész biztos hogy észrevennék ha valami nem stimmel. Sokat pihensz, ugye? Meglátod, szépen eltelik az idő és békében megszületin akit ugy vártok!
Mandulácska!
Háát, várhatott volna még egy hetet az az ember, ha már ugyis elhuzódott... Dehát ez van, remélem tényleg összejön őszre valami.
Ermoni!
Nem is az volt, hogy nem számoltunk Veletek! De olyan régen irtál! Remélem ősszel Veled is megismerkedünk!
Melinda!
gratulálok a szép eredményedhez! Benji meggyógyult gondolom.
Icus!
Nagyon jók a képek, Neked meg már komoly pocakod van! :D
Eszembe jutott, milyen jól éreztük mi is ott magunkat!
Szép neve lesz a kisöcsinek! :D

Ma fodrásznál voltunk, igen szépek lettünk. Emesém az én hajvágásom közben söprögetett, de mindig hullott ujabb darab. Egyszercsak megunta és azt mondta a fodrásznak: "Hagyd abba, nem tudok igy söpörni." :lol:
Különben ilyen ügyes fodrászt még nem pipáltam, volt egy kis lekeritett gyereksarok mindenféle játékkal, és még pelenkázója is van! A fitringes kislányom minden gond nélkül elfoglalatoskodott közel 3 órán keresztül ,mig az én dauerolásom tartott, igaz közben Neki is levágta a haját.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!

Melcsi, Melinda, mi ráérünk, szerintem fussunk össze, dumcsizunk egyet, mi is játszótérre mennénk különben, az meg ott is van. Mivel szombat lévén kocsival megyünk, tudunk maradni tovább is mert így a hazaút 5 perc, nem kell félnem hogy Anna fáradt lesz a buszozáshoz, gyalogláshoz. Szerintem 1-ig simán bírni fogja, vagy tovább is. Visszük Apát is, ő majd szaladgál Anna után én meg kényelmesen locsifecsizhetek veletek :D
Szerintem mi 1/2 11 körül érkezünk.
( Én is vinném az ebédet, ha lenne rá tippem hogy mit hajlandó megenni a Kisasszony :roll: bár ma meglepő módon megevett egy egész almát ( délben, reggeli és ebéd helyett, de ez nem baj) alvás után borsólevest, este rántott husit, szinte úgy mint rendesen. Hátha lassan normalizálódik a helyzet...)
A következő talin remélem többen leszünk!

Móni
Tényleg olyan ritkán jössz, ne haragudj, nem akartalak kihagyni... legközelebb számítunk Rád! :D

Melinda
Gratulálok a vizsgádhoz! Nagyon ügyes vagy, ilyen száraz témát így megtanulni!
Köszi a programajánlót, sajnos nem tudtunk elmenni de azért kedves Tőled hogy gondoltál ránk.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Icus, Melcsi!
Akkor legkésőbb 11- re mi is ott vagyunk.

Melinda
fermel
 
 


Icus!
Megbeszéltük, Neked nagy előnyöd lesz Apával. Én kétfelé megyek majd :D De jövőre Te is :wink: :D

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!
Tényleg ritkán jövök, inkább csak olvasgatok...
Meg nézegetek...
Szívesen nézegetnék fotót is a szombati mini taliról! :wink: Rakjatok fel, légy'szi!
Megnézném az aprónépet és benneteket is!
Ha ritkán is, de azért jövök még! :wink:

Kép
ermoni
 
 


Móni!
Mindegyik gyerekről felteszek egy- egy képet. Az a helyzet, hogy én alig csináltam többet.

Melinda
Kép
Kép Kép Kép
fermel
 
 


Bitosan jól éreztétek magatokat :):):) jók a képek :)

Nálunk egyenlőre nincs tesó :( majd legközelebb majd nem foglalkozom vele annyira és talán összejön :)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok

Icus, csak annyira ugrottam be, hogy felvessem neked, Levit múlt héten elvittem dokihoz, hogy nézze meg a fogát, mondtam a nemevést, stb. és a dokinéni elküldött vérvételre, igazolta is, vashiányos. Ez is lehet oka a nemevésnek. A képek alapján Anna is eléggé sápadt, ez jele lehet a vashiánynak.

Jók a taliképek
pusz

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Hihi, én csak 1 képet csináltam (hiába, tényleg öregszem, mire eszembe jutott, Icusék már elmentek :oops: ), igyekszem felbazseválni ha hagynak a gyerekek.
Jó volt Veletek ujra találkozni! Icus, Neked megint csak a pocakodon látszik, hogy babád lesz hamarosan! Emlékszel, tavaly Annácska volt ilyen kuszó-mászó mint most Luku, most meg hogy otthagyott Téged! :D Benji meg komoly fiatalember!
Emese nem aludt hazafelé sem :shock: igy kellően álmos volt, de mivel beigértük, el is mentünk az utcabálra, ami nagyon jól sikerült. A Kakaós Keszeg fergeteges koncertet adott , saját szerzeményekkel rukkoltak elő. Emese felmérte először a terepet, majd elkezdte ropni :D , és Luku is rázta a lábamba kapaszkodva :D :D Pár szomszéd micsoda bulit tud csapni! Követendő lenne.
Ujabb Kormorán koncertre megyünk, ezuttal Tordason lépnek fel juni. 6-án, este 7-kor, ha érdekel valakit. Visszük az aprónépet, Emese fujja a dalaikat, Luku meg majd belerázódik.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!

Icus
Nagyon örülök, hogy befordult a kis Levi. Éreztél valami nagy intenzitást, vagy szép sutyiban történt? Biztosan örültél, amikor az orvos közölte a jó hírt.
Azt hiszem Te kérdezted a 4D-s UH-t? Egyébként nem az volt, hanem az is. Ez valami spéci gép lehetett, mert a lényeget hagyományos módon láttuk, utána átkapcsolt 4D-re és megcsodálhattuk a kis hátát, ami igazán szép, de jó lett volna szemből is látni....A leleten rajta van a gép megnevezése, de ez nekünk nem mond semmit....

Ermoni
Így utólag már mindegy, de én számoltam veled a talit illetően (magammal viszont nem mertem). Emlékeztem, hogy nagyon szerettél volna részt venni, de aztán tényleg nagyon eltűntél...
Kicsit irigyellek a költözés miatt, na nem a pakolásra gondolok, hanem, hogy biztosan nagyon szép helyre fogtok költözni.

Fermel
Utólag gratula a vizsgádhoz!
Benji ezen a talis képen nagyon hasonlít Bencére. Szerintem.

Melcsi
Egy kiváncsiskodó kérdés. Ha még emlékszel, akkor megírnád, hogy milyen értéket adott Lukuval a vérteszt?
Én meg találtam egy nagyon érdekes cikket: Lélektani hadviselés, A genetikai vizsgálatokról címmel. Ha érdekel, akkor majd belinkelem legközelebb.

Egy érdekesség, vagy inkább súlyos valóság....
A barátnőmmel egy előadáson voltunk, Pap Lajos szívsebészt hallgattuk és sok-sok érdekesség mellett felvezetett egy olyan statisztikát, ami bennünket szíven ütött. Ezt szeretném megosztani veletek.
A népességfogyásról mindenki tud, de részletekről nem nagyon hallunk. Nos, hazánkban a reprodukciós mutató 1,27, mely értékkel egy 222 országot számláló listán a 202. helyet foglaljuk el. Ahhoz, hogy a fogyás megállítható legyen, ennek a rátának 2,2-2,3-nak kellene lennie. (Vagyis ha jól értelmezem, akkor tíz családonként 22-23 gyermeket kellene vállalni, vagy másképp mondva tíz kétgyermekes családból legalább 2-3-nak be kellene vállalnia a harmadik gyermeket is. És a gyarapodásról még nem is beszélhetünk.) És akkor egy igazán ütős szám: a mostani 0-8 éves korosztály körében a cigánygyerekek aránya 52%.(!!!!!!) Ha pedig ez a tendencia megmarad, akkor 2030-2040 között eljutunk oda, hogy a romákkal szemben kisebbségben leszünk..... Én úgy érzem, hogy ez egyszerűen nem történhet meg!!!
Kiváncsi leszek, hogy mit szóltok mindehhez???

Kép
regina3
 
 


Sziasztok!

Melinda! Köszi a képeket, nagyon jók. Benji tényleg milyen nagy már a többiekhez képest! Gratulálok a vizsgáidhoz!

Móni! Remlem ha lesz ősszel tali, akkor eljösztök ti is :lol: ! Néha megdobhatnál minket egy-két fotóval is Jankáról :lol: !

Melcsi! Ti milyen jó helyekre jártok :lol: ! Sokan voltatok az utcabálon? Kakaós Keszeg???

Icus! De jó, hogy befordult Levente :lol: ! Már tényleg mindjárt megszületik.....

Regi! Van még rosszullét? Évi és Ádám tudják már? (lehet, hogy már írtad...)
Sajnos én azt olvastam, hogy kb. 70% lesz a cigány :shock: :shock: . El nem tudom képzelni szegény Emese milyen gyerekekkel kényszerül majd egy csoportba/osztályba járni. Brrr, belegondolni is rossz, de mit tehetnénk???

Emese állt most a franciaágy támlájánál, elkezdte firkálni zsírkrétával, és közben mondta, hogy papíjja, papíjja...... :lol: :lol: :lol: Hát, elméletben már tudja, hogy nem szabad, csak a gyakorlat olyan unalmas.... :lol: .

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Regina!
Gondolom a számitott kockázati arányra gondoltál, megkerestem, ez 1: 2757 volt nekem.
A cikk engem érdekel.
Hallottad azt a bizonyos viccet a parlamentrúl 20 év mulva? Azt hiszem ez valósággá válik :twisted: És sajnos meg fog történni, hiszen azért butitják a fiatalokat minden létező csatornán, aki meg esetleg nem dől be, azt mindenfajta diploma megszerzésére ösztönzik aztán hadd épitse fontos karrierjét, csak ne vállaljon családot. Én nagyon borulátó vagyok ezen a téren. Félek hogy nem lehet majd mást tenni, akinek elege van, kénytelen itthagyni a szülőföldjét :cry:
Bár, én adnék nekik autonómiát, arra aterületre beköltöztetném az összeset aztán fojtsák meg egymást, mert ők sem birják azért a saját fajtájukat annyira... Ott aztán lehet nekik saját közigazgatásuk, oktatásuk egészségügyük meg minden, de nem a magyarok pénzéből, teremtsék elő a rávalót! Csak igy tudnánk megszabadulni ettől az iszonyatos tehertől.
Mandulácska!
Van papijja? :lol:
Igen, sokan voltunk a bulin, pedig kb 6 szomszéd állt össze, de sok embert meghivtak. Lezárták az utca 1 szakaszát, és aki ott volt, mindenki kapott a mejjére sárga papir kitüzőt a nevével, igy kiszurhatták, aki nem oda hivatott. A Kakaós Keszeg egy jó kis banda, Omega, LGT stb slágerek mellett mostmár saját dalokkal, pl. egy balatoni élményről, mikor a szomszéd néni beszólt hajnal 2-kor, hogy "papirvékonyak a falak, hangos a buli" ez kellően meg volt zenésitve frappáns szöveggel. Nagyon jó hangulatot csináltak, a fiatalok ott ropták a porban. Az együttesnek szinpad volt raklapokból egy kimustrált szőnyeggel leteritve :lol: Hatalmas kondérokban főtt 3 féle bográcsétel, és körbejártak a sütemények, borok, stb. Máté elvitte a csocsóasztalt, azt egy udvarban felállitották, ott gyültek a fiatalok. Az utcán hatalmas asztaloknál volt megteritve, mindenki mindenkivel beszélgetett, tiszta fiesta hangulat volt.
Icus!
Én is nagyon örülök hogy befordult Leventéd :D
Violáról kérdeztetek. Sajnos az állapota változatlan, éber kómában van, akaratlanul reagál néha dolgokra, de azt hiszem egyelőre semmi nem utal arra, hogy javulna. A szülei a kimerülés határán... Keveset tudunk, héha beszélünk telefonon, de azóta személyesen nem találkoztunk :cry: Félek zaklatni őket kérdésekkel, inkább lesem a telefont, mert azt mondta az anyukája, hogy ő jelentkezik, ha bármi javulás van. De sajnos nagyon régen jelentkezett...

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!

Melcsi, Melinda
Jó volt összefutni veletek. Milyen nagyot nőttek a gyerkőcök tavaly óta, jó volt látni őket :D Luku milyen jól bírta alvás nélkül! Benji és Emese milyen szépen beszélnek :D Anna is most már minden nap több új szóval rukkol elő. Sőt olyan szavakat is utánmond amit nem kéne :oops:
Melcsi, nekem is ez jutott eszembe, hogy Anna tavaly még csak mászott, most meg már szinte keresni kellett, hová lett. Jövő ilyenkorra megint fordul a dolog, Levente lesz kúszó mászó, Luku után meg szaladhatsz. Sőt a nagy pocak is Neked lehet aktuális addigra :lol:
Mi az a Kakaós Keszeg :shock: :?:

Sajnos amint írtam egyik nap, rossz a fényképezőnk, így én nem is tudtam fotózni a talin.
Viszont vettünk új gépet, most tanulmányozzuk. 1 szál izzó mellett este, sőt anélkül, TV fényénél jobb képet csinált mint a régi gép teljes lámpafénynél. De meg kell tanulni bánni vele, rengeteg dolgot tud ( pl. van külön mód csillagos égbolt fotózására) de ettől a kezelése is bonyolultabb. Azért a régit is megcsináltatjuk ha megéri, mert az sokkal kisebb, könnyebb zsebre vágni, szabadtéri programon napfényben tökéletes az is.
Az új gépünk sokkal gyorsabban exponál, talán ezzel sikerül majd jól elkapni a pillanatokat, ami utóbbi időben nem igazán ment.

Regina
Volt 1-2 nap amikor határozottan éreztem olyan irányú mozgássort, mitha fordulna Levente, de nem volt túl intenzív, nem bíztam benne hogy sikerült neki. Azért bizakodtam, de csak 30% esélyt adtam volna rá, annál is inkább mert azt mondták ismerősök hogy ilyen nagy baba ha fordul, az egész hasam úgy fog hullámzani mit a viharos tenger... hát ez nem jött be, de a fordulás szerencsére igen.
A 4D-s uh-t nekem is mindig úgy csinálták hogy az orvos a hagyományos 2D-ben megnézte a fejlődési szempontból fontos dolgokat, utána kapcsolt át a 4D-re. Azt mondják, a hagyományos mód sokkal informatívabb az orvos számára, a 4D csak mozi, látvány a szülőknek. De azért nagy élmény :D Legközelebb biztos a nemét is megmutatja :D

A cigánykérdés tényleg hihetetlen... ilyen intenzív lenne az arányok változása???? Döbbenet... a fiatalokat kéne sokkal jobban ösztönözni a több gyermek vállalására. Csak amíg a magyaroknál új tendencia a karrierépítés és ebből következően a késői – és kevés – gyermekvállalás, addig a romáknál ez épp fordítva van...

Mandula
Ne légy telhetetlen... :lol: az elméleti tudás a gyakorlat alapja... :lol: édes lehetett Mese, ugye milyen nehéz megállni hogy az ember el ne nevesse magát, megőrizted legalább a szigorúság látszatát? :lol:

True
Köszi a tippet, de úgy tűnik napról napra jobb a helyzet. Újabban csak mellékesen kérdem Annát akar-e enni, ha nemet mond, nem is zaklatom vele tovább, megvárom míg ő jön és kér. Ma annyit evett hogy az esti tejből meghagyott majdnem 1 dl-t, erre még nem volt példa. Ha kérdem kér-e almát, nemet mond, de ha kirakom egy kis tálba összevágva meghámozva, jövet menet észrevétlen bekapkodja. Ma így fogyott el másfél alma. De ha kínálgatom, akkor nem kell, azért se. Dackorszak... :wink:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Melcsi
Látom írtál miközben én is, bocs, szóval ilyen a Kakaós Keszeg :D
És az hogy van hogy csak úgy lezárják az utca egy szakaszát? Kértek rá engedélyt? Klassz lehet ilyen szomszédokkal. Ez rendszeres?
Karrier-család - én is így látom... a férjemmel arról beszéltünk, az lehetne talán megoldás ha nem a gyerekeik számával állna arányban a segély és egyéb járandóság összege, hanem maximalizálnák azt, akkor meggondolnák hány gyereket vállajanak ugyanannnyi pénzért.
Mikor a Bivalyrezervátumba mentünk, az egyik közeli faluba beérve azt láttuk, hogy minden második ház előtt egy egy roma család apraja nagyja kinn ül az árokparton és fő foglalatosságként sütteti a hasát... hétköznap, munkaidőben. Életerős, egészséges férfiak és nők. A gyerekeiknek pedig ez a követendő példa...

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Regi: én itt már edzésben vagyo hiszen tudjuk hogy nógrád megyében mekkora a cigány populáció :):):):):) de azért elég aggasztó amit írtál:) én vállalnék még babaát de hát én már csak a természetre bízom magam mivel itt van Gergő annyira nem görcsölök rá bár nagyon szeretnék én is tesót neki de majd meglátjuk :):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Tudjátok, hogy én elég "érzékeny" vagyok a cigány kérdésben......
A múltkor olvastam egy tanulmányt, hogy egy nemzedék felnőtt köztük mára úgy, hogy a családban nem látott senkit dolgozni :evil: :evil: :evil: . Hát ebből aztán lehet tanulni.
És ráadásul amikor az ÉN pénzemből (segílyke) gyúrják ki magukat, akkor nekem kell a kisgyerekkel lesütött szemmel előre engedni meglett fiatal férfiakat a boltban :evil: :evil: . (sajnos, az én természetem és az idegrendszerem egyre nehezebben engedi meg ezt, de nyilván Emesével az ölemben nem fogok leállni velük, főleg, hogy az észérvek /ha-ha/ nem igazán hatnak rájuk)

OK. befejezem.... :lol: :lol:

Szép napot, majd még jövök!

KépKép
mandula35
 
 


MELCSI

Erre a cikkre gondoltam:
http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=125&cid=49939
sajna apró betűs, nehéz olvasni, de azért nagyon érdemes


Ha van időd és kedved, akkor ezt a két levelet is érdemes elolvasni
http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=95&cid=48610
http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?cid=48624&id=95

Kép
regina3
 
 


regi: én ezért nem csináltattam meg az amniót:) bár a cikkel ellentétben nekem nagyon ellene volt a genetikus hogy megcsináltassam feleslegesnek vélte igaz elmondta hogy nekik kötelező felajánlani és nem is igazán beszélhet le róla de láttam rajta hogy nagyon is egyetértett velem hiszen a tarkőredő tökéletes volt az afp-m meg szerintük alacsony de az uh az meg tökéletes volt ja és mégeyg nekem annó a uh- csaj azt mondta hogy genetikai szűrést csak 2d-s verzióban nézik mert jobban ki tudják szűrni :) a másik a down kóros gyerekek nagyobb számát nem is a 35 feletti nők szülik hanem azok akik nem voltak genetikai szűrésen így kérdezem én ha már van ez a lehetőség mirét nem ajánlják fel a fiatalabb kismamiknak is ? hiszen attól mert fiatal még nem biztos hogy mentesűl bármiféle kockázat alól főleg ha iszik ,dohányzik stb és valljuk be én is nagyon sok felelőtlen kismamát látok piálni dohányozni. a bölcsőhalálok legfontosabb kockázati tényezője közé sorolják ismételten a dohányzást. Én csak azt kérdezem ha egy nő felelősnek érzi magát hogy gyermeke legyen akkor miért nincs akkora felelőség érzete hogy ne dohányozzon amig terhes és ha lehet még előtte is hiszen bizonyitottan oxigénhiányos babaák születnek sok esetben mert mint tudjuk a dohányzás szűkiti az ereket. én tudom mit jelent bár nem a saját bőrömön mert én sosem dohányoztam de a családban mindenki dohányzott körülöttem alő is jött az allergiám stb amint kikrültem abból a környezeteből kb 4 éve mintha elszállt volna az allergiám sokkal enyhébb lefolyású sőt mig terhes voltam nem is jött ki hszen most már körülöttem senki nem dohányzik. és ezt most bocsánat azoktól akik dohányoznak tudom milyen nehéz nekik leszokni de istenem felelőség .................

Érdekes hogy az levélben az elsőben a csajszika elvetette az afp vizsgálat lehetőségét is hiszen az egy rutin vérvizsgálattal együtt csinálják ami nem veszélyeztetei a gyermek egészségét és a mai napig is csak tájékoztató jellegű kicsit túlspilázta a csaj bár egyetértek némileg vel de mondjuk én nem tudom hogy viselkednéjk ha kiderűlne hogy beteg a gyerekem . nem tudom és ha lehet nem is szeretném megtudni.Ja most olvasom a másik levelet is és ugyanezeket mondja nagyvonalakban a másik csaj

Húúú jó sokat írtam lehet kicsit zagyva de már nem írom át :):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Melcsi! Úgy látom, Te is jól látod a roma kérdést, teljesen egyetértek, de ez sosem fog megvalósulni..... És igen, lehet, hogy kénytelenek leszünk elhagyni ezt a gyönyörű országot. Talán ha mi nem is, de a gyerekeink már lehet, hogy elmennek, és akkor még kevesebben leszünk...... :?

Icus! Ez tényleg jó megoldás lehetne. Egyébként most láttam a Tv-ben, hogy valamelyik településen bevezették, hogy csak az kap segélyt aki vállal közmunkát és rendesen járatja iskolába a gyerekét. És ilyen munka mindíg van és pl ha a füvet a közterületeken így nyírnák, akkor még spórolni is lehetne az önkormányzat pénzéből....
Én is akartam írni, hogy megint milyen csinos kismama vagy :lol: .

Regi! Nagyon érdekes cikkek, de azért én valószínűleg most is elvégeztetném az amniot, nem érzem magam képesnek arra, hogy felneveljek egy beteg gyereket :? . Nem magam miatt, talán inkább nem bírnám nézni ha szenved (hát szóval mégis magam miatt....)

Nika! Nagyon igazad van, sok kismama (leginkább a nagyon fiatalok és a romák között láttam sokat) nem tud lemondani a cigiről, italról, ne adj' Isten, a drogokról. Én is cigiztem, de amikor eldöntöttük, hogy babát akarunk, igyekeztem leszokni. Azóta sem gyujtottam rá, nem is kívánom, pedig kb 15 évig cigiztem :oops: :oops: . Szóval még ezt is Emesének köszönhetem :lol: :lol: . És én sem értem, hgoy fiataloknál miért nem csinálnak genetikai vizsgálatot? Ill. csinálnak, csak nagyon drága....

Nem tudom írtam-e, hogy Emese ha megkédik, hogy hívják: Esete :lol: Beszéltem Apával telefonon, és elköszöntem, a becenevén szólítottam aminek semmi köze a nevéhez. Emese mondja: Apa?? Mondom, igen. Azt mondja: Gábo?? Nem is hittem volna, hogy tudja... De ez nagyon sok mindennel van így, olyan szavakkal amit ritkán használunk, és mégis tudja. Pl Ajsz (Alex)?, mondom iskolában, tanu?? kérdi ő...

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Mandula: nem semmi miket mond már Emese:):):) Gege még nagyon le van maradva bár most olvastam hogy kb fél év különbség mig a fiúk megszólalnak ellenben a kislányoknak áll 18 hónapos koráig már el kell kezdeniüjk beszélni a babapatikában olvastam :) a fiúk ráérnek 2 éves korukig :):):):

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a gratulációkat a vizsgához. Most már tényleg csak az utolsó lépés van hátra. Jövő hét pénteken államvizsga.

Melcsi, Icus!
Tényleg jó volt veletek találkozni. Én idén már jobb helyzetben voltam, nem kellett Benji után szaladgálni, így többet is tudtam beszélgetni. Emese tényleg nagyon szépen beszél, Luku meg olyan kis nyugodt, ahogy Melcsi írásaiból is kivehető. Anna meg nagyon kis önálló, bátran fedezte fel a terepet.

Regina!
Nagyon nagy élmény lehetett ez a közös ultrahang. Most, hogy visszagondolok, úgy rémlik, hogy az első két gyerekünknél nálunk sem volt ultrahangon velem a férjem. Bezzeg Benjinél igen.
Elolvastam a cikkeket, de Mandulához csatlakozom. Én sem érzem magam alkalmasnak arra, hogy beteg gyereket neveljek. Nálam mindenképpen az ettől való félelem győzött. Azért a jelzett valószínűségek nem nullák.

Bence múlt héten szerdán Csepel meccsen volt. A XVI. kerületben, idegenbeli mérkőzés volt. Amikor kijöttek a meccsről, még kántálták, hogy hajrá Csepel. Erre egy huszonévesekből álló társaság odament hozzájuk és Bencét úgy szájon vágták, hogy azóta is fáj neki. Még enni is alig tudott. Most már javul, de elég lassan. Na, ezek a huligánok nem romák voltak! Én egyre jobban utálom a focit. Nem is értem, hogy a fiaim miért vannak oda ennyire, amikor sem az apjuk, sem a nagyapjaik nem focirajongók. Nálunk sosem volt meccsnézés és nem is volt téma a foci.

Arról én is hallottam, hogy az egyik településen (talán már azóta máshol is) csak akkor fizetik ki a segélyeket, ha a gyerekek rendesen járnak iskolába. Ezzel nagyon egyetértek. Hasonlóan vélekedem az óvodáztatási támogatásról. Először mikor meghallottam, még hőzöngtem is, hogy nekik még fizetnek is, ha a gyerekük óvodába jár, más meg helyet sem kap, ha óvodába szeretné íratni a gyerekét. Aztán jobban belegondoltam, hogy ezeknek a gyerekeknek egyetlen esélyük a szocializációra, a fejlődésre, ha óvodába járnak.
Ehhez képest Benji erre a tanévre befejezte az óvodai pályafutását. (azért talán ő itthon is rendesen szocializálódik) Múlt héten hétfőn egy hét betegség után kezdett ismét járni. Reggel is sírt, amikor bement (nem is akárhogy), aztán délután az alvás alatt felébredt és olyan keservesen, vigasztalhatatlanul sírt, hogy még a szomszéd csoportból is átjöttek. Kedden kirándulni mentek, de ezen előzmények miatt Benji itthon maradt. Szerdán viszont már úgy ébredt, hogy nem akar menni. Végül úgy döntöttem, hogy akkor már idén nem viszem (bár pedagógiailag nem biztos, hogy a legjobb döntés volt), egyébként is jövő héttől már összevont csoportok lesznek. Jó volna tudni, hogy az óvónőkkel van a baj vagy csak egyszerűen Benji nagyon jól érzi itthon magát. Lehetne esetleg szeptembertől új csoportba kérni őt, de mi a biztosíték arra, hogy ott jobb lesz?

Melinda
fermel
 
 


Melinda én a játszótéren beszélgettem egy két anyukával és nekik már ovis az egyik vagy több gyerekük és azt mondja hogy az ovdodába úgy mennek a cigábny gyerekek hogy nem tudnak kanállal rendesen enniott tanulják meg azért ez borzasztó hiszen annyi pulya van egy rakáson nem igaz hogy nem tanulnak egymástól de úghy látszik a koszon kívűl nem ragad rájuk más :):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Ha van 15 percetek, nézzétek meg, szerintem érdemes!

www.liveleak.com/view?i=4a2_1211582323

KépKép
mandula35
 
 


mandula ez érdekes volt:):):):):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Úgy látom bejött a jó idő, senki nem netezik, ami érthető.
Én is szeretnék egy időre elbúcsuzni, sajnos nagyon elszomorító események történtek itthon, így nem igazán van kedvem semmihez.
Mindenkinek kívánok jó egészséget, minden szépet és jót!
Puszi Éva
fanny01
 
 


Éva sajnálom :( de azért majd ha rendeződik kicsit az életed akkor jelentkezz :) várunk vissza

nika70
Salgótarján
 
 


Éva!
Tudok valamiben segíteni? Ugye Hannával minden rendben van?
Melinda
fermel
 
 


Fanny!
MI TÖRTÉNT??? Remélem Hanna körül minden rendben van!
Várunk vissza!

Emesével piros vonaton utaztunk, nőcis vásárlásból hazafelé. Várjuk az indulást, miért nem indul?- még várja a felszállókat. de miért nem indul- ezért-azért- De miért nem indul? Gondolkozik.
"Mm. Gondolkoziiiiik??? Van feje?"

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!

Melinda! Szájon vágták :shock: ?? Szegény Bence, remélem már meggyógyult. Benjinek ezekszerint kicsit hosszabb lesz a szünet. De gondolom mondtad neki, hogy majd menni kell megint, csak szünet van.

Fanny! Én is remélem, hogy Hannával minden rendben, és azt is, hogy nem történt semmi helyrehozhatatlan nálatok!!! És tényleg várunk vissza!!! Addigis neked is minden jót!

Melcsi! Érdemes csokorba szedni Emese mondásait :lol: :lol: !

Szalonnát akarunk sütni, de úgy néz ki, jön a vihar :( :( . Pedig már 2 éve nem sütöttem :( .

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Mandulácska!
Icustól ajándékba kapott naplómat, ami innen lett kigyüjtve, folytatom azóta is, tehát fennmarad mindenképp a történetünk, legalábbis amit ideirok belőle. Képzelheted, reggeltől estig megy a szöveg, hasonló kiadásban :lol: Egyszerüen nagyon vág az esze, és ehhez képzelj el egy különös arckifejezést meg szemforgatást, azt sajnos nem tudom idézni :D

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!
Már nem is tudom hol maradtam le! :oops:
Talis fotók... Aranyosak a lurkók! Kár, h nem tudtunk menni...
Melcsi! Emese szuper kiscsaj, de ha ilyen marad a dumája, akkor úgy 10 év múlva az őrületbe kerget majd! :lol: :lol: :lol:
Nika! Dicsértem én mostanában Gegét? Nagyon kisfiús kisfiú!
Éva! Mi történt? Remélem gyorsan és jól rendeződnek a dolgaid. És nincs semmi komoly... Gyere majd!
Mandulácska! Nem raksz föl képeket? Olyan rég láttam...
Icus! Milyen helyesek vagytok! Szép a pocid! Hogy bírod ezt a meleget?
Melinda! Majd írd meg Benji óvodai dolgát, mert érdekel!
Regi! Hát a téma, amit felvetettél nagyon sikamlós! Én tanítottam anno körzeti iskolában, ahol az egyik osztályban csak 3-4 "paraszt" gyerek volt! Tudnék mesélni, de szándékosan nem teszem, pedig volna mit. Na majd az őszi talin személyesen! :wink:
Bea! Hű, a "kis"fiad nagyon jóképű! A kicsik pedig nagyon sokat nőttek azóta, h legutóbb láttam őket itt...
Na én is mutatok két képet:
Kép
Kép

Kép
ermoni
 
 


Kép

A legfrissebb szerzeményük ez a sapi:) tescós 350 ft-volt :):):)

Móni: Jankának azok a nagy szemei nagyon édes :)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Ebben a jó időben látom mindenki inkább kint van :lol: !

Icus! Olyan sokat gondolok rád. Azért remélem a férjed ír nekünk ha megszületett Levente! Már mindent elkészítettetek? Nagyon át kellett rendezni a lakást? ( nektek sem túl nagy, ha jól emlékszem)

Melcsi! Én is le fogom írni majd amiket Mese mond. Igen, az arckifejezését semmi nem adja vissza igazán :lol: :lol: .

Regi! Hogy vagy?


Móni! Micsoda komoly kishölgy Janka :lol: :lol: ! Hogy álltok a költözéssel?

Mi is fontolgatjuk, hogy elhagyjuk ezt a régiót. Képzeljétek a szomszéd hölgy eladta a telkét egy cigány családnak :? :? :roll: . Ez csak azért rossz, mert (hát elsősorban ugye, mert nemszeretem emberek) tavaly mondtuk neki, hogy ha mégis eladná (mert mondta, hogy nem akarja) akkor először nekünk szóljon :roll: . Na, erre vasárnap délután megjelent egy IGAZI szép párral, és másnap mikor megkerestük mondta, hogy már nincs mit tenni, eladta.
Persze nem tudjuk milyen emberek, de miért lennének jobbak mint a többi :? :? .....
Most már kezdem megemészteni a tényt, de elvette a kedvünket a ház és a kert szépítgetésétől.....
Aztán úgy döntöttünk, egyenlőre maradunk, gyüjtögetünk, meglátjuk mi lesz.
Nem vagyok túl vidám....

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Mandula: sajnálom de hátha..................... bízz benne hogy nem lesz gond azért csak van közütk rendes is bár egyre kevésbé hiszem én is :)

Icus drukkolok már mindennapos vagy.

Regi: tényleg merre vagy? jól vagy?

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!
Csak gyorsan pár sor: jól vagyunk, egyben vagyunk még, de a doki szerint max. a jövő hetet húzzuk ki 2 in 1... úgyhogy még sok dolgom van addig, mert aztán nem lesz sok ilyesmire, hogy rengezgetni, varrogatni, teszveszezni. Anna kinőtt ruháit teszem fel eladni ami lányos ( majdnem mind) ezzel rengeteg időm elment mostanában.
Múlt héten kezdtük a ctg-t, tegnap is voltam de most megyek kontrollra mert este lvittem a leletet a dokimnak aki azt mondta rá hogy jó-jó, de nem tökéletes... :cry: most induluk a Klinikára, remélem jó lesz. Annával se volt túl jó sosem... A ctg-n az asszisztens azt mondta a tegnapi leleltre hogy szép, a doki még sem elégedett vele teljesen, mondjuk tudom róla hogy talán túlságosan is alapos ilyesmiben de inkább ez mint a másik véglet.

Mandula
Sajnálom a szomszédságot... azért lehet hogy szerencsétek lesz velük. Megvettétek volna a szomszéd házat is ha időben szól a néni?
Kérdezted az átrendezést: hát sok lehetőség nincs. 1 gyerekszoba van, a háló olyan kicsi hogy oda sajnos nem fér be a másik kiságy. Ha nagyon zűrösek lesznek kezdetben az éjszakák, Levente legfeljebb a mózesban alhat velünk míg nagyon pici. Vagy a nappaliba kiköltözünk éjjelre, de ott aludni meg nekem nagyon kényelmetlen az ülősarkon... A gyerekszobából száműzni kellett a pelenkázót, helyére kerül a másik kiságy L alakban, csak így férünk el. Hetek óta kiságyat vadászunk, mivel szerettünk volna ugyanolyan színűt, formájút ha már egymás mellett lesznek, de amit 2 éve vettünk a Brendonban, már nem kapható. Kerestem használtan is ugyanolyat, nem találtam. Van a Brendonban egy hasonló, majdnem 2x annyiért... :cry:
Megvarrtam Leventének is a fejvédőt a kiságyba, szerencsére volt még 2 ugyanolyan rávasalható kutyusom így szinte ugyanolyan lett csak virágok helyett – mivel fiú - ferdepánt díszíti. Még akarok varrni apróságokat Neki, remélem lesz rá időm.
Férjem írni fog, ha meg lesz a kis Trónörökös :D , addig is drukkoljatok hogy lehetőleg napközben szüljek hogy Annát ne kelljen éjszakára bolygatni, a mama vigyáz majd rá míg apa velem lesz a kórházban.

Fanny
Sajnálom hogy gondok vannak, azért ha szívesen kiöntenéd a lelked gyere. Míg visszatérsz, addig is minden jót.

Móni
Nagyon édes Janka, gyönyörűek a szemei :D
Annában is mindenki a nagy szemét szokta dícsérni
:D
Köszi, jól bírom a meleget, szerencsére nincs még kánikula, mint Annával az utolsó hónapban.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Icus
Ezek akkor már nagyon izgalmas napok! Van egy kis versenyfutás az idővel.... Ami a nappali szülést illeti: majd szurkolunk, de a kicsivel is beszéld meg, hátha segít!

Fanny
Azért ne tűnj el!!! És biztos más is kiváncsi, hogy mi történt. De gondolom nem publikus. Ha mégis lehetne, hogy beszámolj a történtekről, akár virágnyelven..... szívesen fogadnánk.

Mandula
Jaaajjj! Ez bizony súlyos. És bocsi, de az a szörnyű "vicc" jutott eszembe, hogy mi az amit végképp nem szeretnél hallani egy cigány szájából? - Jó reggelt, szomszéd! Ez mindenki réme. Viszont olyan sokan vannak, hogy más is jár hasonló cipőben. Én bevallom, rögtön arra gondoltam, hogy mit tennék. Az első reakcióm nyilván az lenne, hogy gyorsan költözzünk el. De ez persze nem olyan könnyen járható. Akkor viszont a közös kerítést betonelemekből raknám, ami nem szép és nem is olcsó, de nagyon jól takar és nem kell látni őket, s talán egy kicsit a hangot is elfogja. Aztán persze lehet bízni benne, hogy abba a kb. 5 %-ba tartoznak, akik normálisan próbálnak élni. Én mindenesetre nagyon szurkolok, hogy ne legyen olyan vészes a helyzet! Azért majd írjál a fejleményekről.

Magunkról
Köszönöm az érdeklődés, már elég jól vagyok. A gyomrom még néha vacakol, de már 2 hét óta nem hánytam. Most viszont a vérnyomásom alacsony (100/60), bármit csinálok, le kell ülnöm egy 20-30 perc után, de azért azt mondom, hogy ennél nagyobb bajom ne legyen.
Már számba vettem a kellékeinket is. Van pelenkázó ágy, nagy babakocsi, kis babakocsi, autós ülés olyan hordozható és nagy is, amit Évi tavaly nőtt ki. És még biciklis ülés is van. A járókát és az etetőszéket már elajándékoztuk a férjem keresztfiának, de közben elváltak, mi pedig nem fogunk odamenni a csajhoz, hogy visszakérjem a már ki-tudja-milyen állapotban lévő cuccokat. Úgyhogy utazó ágyat tervezek venni (bármilyen tapasztalatot szívesen veszek, sőt kérek!), mert úgy tűnik, hogy nagyon praktikus (és megfizethető). Lent használnám, mert könnyű áthelyezni, kint levegőztetni és hát utazáshoz. És kell még egy fürdetőkád, állványos, mert sarokkádunk van és arra nem tudunk tartót tenni, hajolgatni pedig nem akarnék. A rucikat még nem néztem át, de tudom, hogy nincs sok és nem is kell, olyan gyorsan nőnek az elején. És van a környéken egy angol babaruhás bolt, nagyon olcsón nagyon szépeket árulnak, majd ott veszegetek.
Pelenkát pedig próbálok olcsón, már most igyekszem fellelni a forrásokat. Ebben is elfogadok ötleteket, jó tanácsot.
Bocsi, hogy ennyit írtam erről a témáról.

Közben van egy nagyon jó hírem (a múltkori rémes statisztika után). Megszámoltam, hogy a környezetünkben hány baba születik idén. Döbbenetes számot kaptam. Már megszületett 4 kislány és még 10-en vagyunk várandósak (Icust és magamat is beleszámoltam - naná!) Ez összesen 14. :!: És természetesen nem a nőgyógyásznál és nem is a védőnőnél gyűjtöttem az adatokat!!! Tényleg a rokoni-baráti-ismerősi körben lesz ennyi baba! Szerintem ez nagyszerű. :lol: :lol: :lol:
És tavaly pl. egyetlen baba sem született, azelőtt pedig 3, távolabbi ismerősnél.

Kép
regina3
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?