Új privát üzeneted érkezett!

Dytt,,, tényleg kitűnik:-))) bizti szupi lesz az uszi:-)
Na az én anyum is ezzel kerget az őőőőrületbe, hogy megfázik. Ma a két nagy együtt pancsizott, és utána mi Bazsival, anyu hozta be, nyakig bebugyolálva :lol: :lol: :lol: állandóan ezen aggódik, hogy jajj nehogy megfázzanak :shock: Én már olyan 2hónaposan a fűtést sem vettem fel. Ha egyedül pancsizunk, akkor Bazsi horozóban levetkőztetve pocakján egy törcsivel várja, hogy Barni és én letusizzunk, aztán engedem a vizet és jön bele. Kifele Bazsi kidob hordozóba, anya kiszáll törcsi, Barni törcsi és utána Bazsi:-))) szóval mókásak vagyunk. Próbáld ki Te is ha van kádatok, fürödjetek együtt, sokkal jobb:-)
Mi ma feszítettünk az uszin, az oktató agyon dícsérgette Barnit, és a vízalatt úszásnál felhívta a figyelmét mindenkinek, hgoy nézzék hogy úszik egyedül :D ilyet még más nem csinál, pedig vannak jóval idősebbek is :D A manóba, de büszke tud lenni az ember a kölkére! :D
na megyek, mostmár alszom, vagyis csak aludnék, de mindjárt megint kelni fog Bazsi :twisted: Dytt nálatok is tuti a fog zavart be, sztem kajolásnál is. :wink:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Na nálunk nem úgy tellik a hétvége, ahogy terveztük.Úgy volt, hogy szombaton, öcséméknél családi bográcsozás és névnapokat ünneplük(betyár, apja és sogórnő jelöltét), sajna nem így lett.Csütörtöktől, a gyerek elkezdett nyügizni, péntek du.-rahőemelkedése lett, szombat reggelre láza(ügyeletet kihívtuk, meg ma is).Láza, vagy hőemelkedése van folyamatosan, sokat hány, alig eszik és nagyon sokat szenved szegénykém. Úgy sajnálom, úgy átvenném tőle a betegséget. :cry: :cry: :cry: Felső léghuruti betegsége van :(
Remélem hamar jobban lesz.

A salifőzelék nem nagyon jött be nálunk.

Szombaton milyen volt a közös babaúszás lányok?

Nagyon jók a képek, lehet hogy mi is kipróbáljuk majd a közös fürdést :lol:

Dehogy sértődtem meg a képre, én se jegyzem meg mindig külön-külön. :lol:

Na megyek hulla vagyok persze én is.

Kép
mona1978
 
 


SziasztoK!

Nagyon jók a képek!

Képzeljétek, Apor csak néhány napja eszik gyümölcsöt és csupa kiütés lett az arca és a nyaka. Most megint nem kap semmit, csak anyatejet. Ha meggyógyult, akkor jön a zöldség. Remélem elmúlik hamar neki.


Teszek fel én is képeket, nekem is vannak újak.

Lafie: milyen képet is kell küldeni? Hasalósat, és a másik milyen legyen?


Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 

 
 

Diéta

17 kilót akarok fogyni. Pár napja diétázom. Végül nem a 90 naposat csinálom, hanem a következőt: semmi zsíros, semmi olajban sült, nincsenek zsíros tejtermékek, vaj, sajt, tejföl. Nincsen disznóhús és édesség. Hirtelen ennyi jutott az eszembe. Kb. 5 napja csinálom. Este 5 után eszem azért, mert szoptatok, tehát nem éhezem, csak figyelek arra, hogy mit eszem.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kép


Kép


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!!

Anika, szerintem nem a gyümitől volt a kiütés, hanem a melegtől. Az én kis manóm is megizzadt nagyon, és vannak pöttyei, de a védőnő és a doki is mondta, hogy a melegtől van.

AMúgy a múltkor két hét alatt csak 50g-ot hízott, de most egy hét alatt behozta a lemaradást. VAlószínű, hogy a hossza nőtt.

Minden baba cuki nagyon!!

Az én kisfiam is nehezen akar szopni napközben, nagyon melege van.... És a hídba való menet is ismerős. Bébiétel, főtt kaja, gyümi ezerrel jöhet. :D

NA megyek, mert nyügi
Üdv
fesan
 
 


Sziasztok!

Lányok, hogy tetszett a babauszi??? Ágnes? Dyt már írtad asszem, ti fogtok járni?

Minden baba nagyon aranyos!! :)

Megvolt az első nagymamánál alvása Benőnek. Hááát, sírdogált este. Sajnos elrontottuk, mert Anya pont a karjában tartotta és úgy engedett ki minket. Ahogy becsukták az ajtót, egyből elkezdett görbülni a Benő szája... :( Sírdogált sokáig , nem is vacsizott, aztán elaludt. Szerencsére reggelig aludt, ahogy szokott, úgyhogy éjjel nem volt gond. Reggel negyed hétre odamentem, 6kor kelt, így reggel már én szoptattam. Jó is volt, hogy olyan korán mentem, mert ugyan mosolygott Anyára, de egy kortyot nem volt hajlandó enni :). Úgyhogy ezzel még várunk egy kicsit. Majd a nagyszülők alszanak nálunk, ha elmegyünk valahova.
Egyébként az esküvő nagyon jó volt, jó volt elmenni!!! Sokat nevettünk, iszogattunk, ettünk... Azt mondta az uram, hogy én voltam a legcsinosabb, legszebb :D. Úgyhogy ránk fért nagyon a szórakozás :).

Kép
vargaviki
 
 


Anita: nálunk is bepöttyösödött Benő. Azt mondta a védőnő, semmi probléma, meg kell szoknia az új ételeket. El is múlt már. A melegtől is van néha, de az csak hajlatokban.

Kép
vargaviki
 
 


Szaisztok!

Meli, ötletem nincs nappali szopihoz, de bíztatásul leírnám, hogy nálunk akkor nem volt hajlandó szopizni Csabi nappal, amikor elkezdett kibújni a foga. Aztán úgy tíz nap elteltével helyreállt a rend. Hátha nálatok is ez van a háttérben. Era is erre tippel, most olvasom.

Viki, tetszett a babauszi, Csabinak is tetszett, köszi, hogy szóltál nekünk! Valószínűleg ide fogunk járni, majd holnap döntöm el végleg.

Drienn, nagyon édi Liza a fürdőkádas képen! Már tegnap este is megcsodáltam. :) Meg a babauszis kép is szuper, mert mi is rajta vagyunk! :lol: :lol:

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Viki

Én is arra tippelek, hogy az ételektől.
Hogyan múlt el? Tartottál pár nap szünetet?
Én most nem adok apornak mást csak anyatejet egész nap-
Ha elmúlt akkor próbálkozom megint.
Szerintetek jól döntöttem?

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Na lányok akkor én menőzök egy kicsit!
Kúszik, kitolja a karját már teljesen, kijött két foga!!!!!!!!Nem semmi éjszakák voltak, de ez is megvan.
Melegkiütésre kis hintőpor. Ani! Etesd csak anyatejjel, ami belefér!!!!!!!

Kép
nyafi
 
 


ja és repülőzünk! képek jók! Meli cukrot tettél bele?

Kép
nyafi
 
 


Okos anyuk! Repülőzés összefügg a mászással? Lányok én nem ismerek fel senkit a babauszis képen csak Vikit meg Benőt, írjátok már meg ti hol vagytok!

Kép
nyafi
 
 


Még egy, aztán eldugulok! Mi is voltunk szombaton, már írtam, nálunk mindenki a maga tempójában haladgat. Nagyon büszke voltam a kis tücsökre, mertült ezerrel, már csukja a kis szemét, azt mondta az oktató, ha levegőt is vesz akkor már el lehet engedni kicsit a vízben. És teper háton, hason, oldalt. Vihorászik nagyokat. Nem kell labda csak szemkontakt. El voltak tőle ájulva! Én is!!!!

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Anita!

Őszintén szólva én még ilyet nem hallottam hogy valaki az almától kiütéses lenne :o Mert túl sok mindet még nem ettetek. Szóval szerintem is esélyes a melegkiütés is, bár az nem az arcon van hanem a hajlatokban. Lehet hog ymivel ő anyteje csak nagyon steril a bélflórája, és ezért reagál így egy tök egyszerű gyümölcsre is? Lehet hülyeséget írok csak gondolkozom itt mi lehet... Nem tudom ilyenkor mi a jobb, ha abbahagyod vagy ha kis adagokban de azért szoktatod az ízekhez. Orvos mit mond? Egy biztos, alma allergia nincs.

Nyafi!

Ühyes Abigél a kúszással.
És gartula a foghoz.

Berti is két óránként kelt éjjel, és reggel 6:10-kor véglegesen felkelt, bezzeg most meg már bealudt. Ma megyünk mérésre.

Képzeljétek olyan lökött fickó, valahogy ahogy próbál mászni (ami nem megy neki) állandóan felül, valahogy arra a mozdulatra jött rá, ez még nem is lenne baj, de ő nem tud ülni még, ha én ültetem fel is ősszecsuklik, ezért felül, és abban a pillanatban ahogy akezével elengedi magát hasra is esik :lol: És tök mérges persze :roll:

Dytt!

Tényleg nagyon feltünő Bonita, édes :D Nekem is mindíg sötétbarna hajam volt. Emma inkább közép barna, Bertit meg anyukám sötétszőkének mondja, szerintem világos barna.

Meli!

Szopira nincs ötletem, sajna nekem így szokott le teljesen, csak éjjel volt hajlandó szopizni, aztán meg már éjjel sem. De nálunk összefüggésben volt a tej csökkenésével sé hogy nehezen lett tejleadó reflexem, nem tudom miért. A fejéssel én meg nem boldogultam, elapadtam teljesen elég hamar:( Az jó ha te tudsz fejni.

Viki!

Egy kis esti sirdogálás belefér, de éjjel nagyon ügyi volt akkor.

Nálunk Bertinél azt hiszem kezdődik a szeparációs szorongás, pedig csak 8 hónapostól kellene. Ha nem lát üvölt, ha kimegyek a konyhába sírás :roll: Kicsit idegesítő, persze abbahagyja gyorsan meg anyukámmal pl elvan, de aférjemmel már van hogy sír. Anya-majom :D

Meleg: bertinek is nagyon melege van, főleg hogy nálunk a hálók tetőtérben vannak. Este már csak egy rugiban altattam, body nélkül, mert vizes volt a feje, ma éjjel meg már csak egy rövid ujju body, ujjatlan rugi, hátha, de így is sokszor kelt :roll:

Nálatok miben alszank és milyen takaró van rajtuk? Nálunk olyan 24-25 fok van a szobában.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Mona!

Gyógyulást a kis betegnek. Antibiotikumot kapott? nálunk az nagyon gyorsan hatott. Tudom milyen rossz, bár egy idő után sajnos belejön az ember, hogy időnként ilyen van, de mindíg nehéz azért.

Anita!

Én sajt nélkül nem bírnám :shock:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó

Hát igen, nekem is furcsa, hogy az almára így reagált. Igaz pár kanállal adtam neki egyik nap őszibarack alma bébiételt, de nagyon keveset. Lehet amiatt van? Orvossal még nem beszéltem, de felhívom ma a védőnőmet.
Most nálunk is 24 fok van. Én Aporra egy rövid ujjú bodyt adok és egy vékony pamut rugdalózót és egy vékony takarót, amit rendszerint letornázik magáról.

Apor is kel 3-szor éjszakánként, aztán cici és alszik tovább.

Drienn
Nekem is bejött a teszvesz. :) Én is rendeltem GAP pólót, meg Snoopys pólót. Snoopy mániám van. :oops:

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Manó

Nekem nem a sajt, hanem az édesség hiányzik. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anita!

Elvileg az őszibarack is abszolút ártalmatlan. Kiváncsi vagyok mit mondd a védőnő.

Nekem is csak eszik, vagy csak iszik néha mert mennyiségre nem sok, és alszik is tovább. Egyébként itt dőlt meg az is hogy a tápszeres jobban eltöm és a tápszeres babák nem kelnek éjjel, nagyon nem azon múlik.

Most meg bezzeg ébresztenem kell, mert lassan indulni kell a dokihoz :roll:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Nyafi, én csak poénnak szántam, hogy azért jó a kép, mert rajta vagyunk, nem hogy keresgéljetek rajta. De különben a piros úszósapkás anyukától balra vagyunk. Aki áll, az pedig Dytt, Bonita meg legelöl van háttal, a papájával.

Meleg: én azt csináltam az elmúlt nyarakon, ha kint este kellemes hűvös volt, csak a lakásba "nem akart sehogysem bejönni", hogy kinyitottam az erkélyajtót, és egy ventillátort állítottam oda, ami bekavarta a hűvös levegőt. Ez így nagyon szuper volt. Babákra persze nem lehet ráirányítani a ventillátort, de esetleg abban a helységben érdemes kipróbálni, ahonnan a gyerekszoba nyílik.

Én is mielőbbi gyógyulást kívánok Milunak! Én mondjuk nagyon ellene vagyok az antibiotikumoknak, szerintem jobb, ha az orvos bármi más gyógymódot tud javasolni. Persze ha muszáj, akkor muszáj.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Lányok, a Ti babáitok nem sikítoznak? Én megörülök lassan. Volt már egyszer, hogy rájött erre a fantasztikus képességére, de az csak 1-2 napig tartott. Most már egy hete sikítozik, van amikor csak a saját szórakoztatására, de ha valami baja van (pl. melege van), akkor is rákezd és napról-napra hangosabb, olyan néha, mint egy kismalac. :lol: Nagyon édi egyébként, minden szomszéd ezen röhög és már köszönés helyett azzal kezdik, hogy: Sikítsál! De hosszú távon nagyon rossz! Nincs ötletetek, mivel lehetne eltéríteni?

Anika! Hasalós és pofikás képet kérek szépen!
Vendég
 


Sziasztok!

Rendben, Lafie. Apor is sikít. :)


Manó
Hívtam a védőnőt. Azt mondta, mint Te, hogy a barack és az alma nem allergizál. Melegkiütés nyakon és fül mögött. A száj alatt lehet a nyáltól. Azt mondta nem tudja, de jól teszem, ha pár napig anyatej, míg elmúlik, aztán újra alma és ha megint kijön, akkor mást kell adni.

Apor ma 4 lépét megtett mászva, majd elfáradt és elhasalt. :) Olyan ügyes kölyök. :)

Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Készítem a táblázatot, csak ellenőrzöm, hogy mindenkit frissítettem e.
Mit szólnátok, ha a táplálást megszüntetnénk, úgyis mindenki mindent eszik, kivéve Apor. :) És helyette írnánk fogfejlődést. Szerintetek?

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anita: én nem hagytam abba az etetést. Mivel ugyanezek a kiütések voltak már korábban is (bőrgyógyász szerint gyerekkori ekcéma) és kb. 3-4 hós korára elmúltak. Halicar nevezetű homeos krémmel kenegettem neki. Most kb 2 hét alatt elmúlt a nagyja. De neki mondjuk szinte mindig van egy pici. A banán után jött ki (az volt a második kajánk), azt elhagytuk akkor, de nem múlt el, úgyhogy szerintem nem attól van. Szerintem próbáld ki, hogy az almától van-e (2-3 nap) , bár nem hinném. De szerintem, ha nem viszket neki és nem terjed, akkor nem olyan nagy probléma. Manóval értek egyet, szerintem is lehet, hogy a pocijának meg kell szokni ezeket az új dolgokat.
Semmiképp ne kenj rá szteroidos krémet, csak ha nagyon viszketne neki.

Kép
vargaviki
 
 


Ágnes: örülök, hogy fogtok járni úszni :))

Kép
vargaviki
 
 


Anita!

Ez csak azért van mert én már 5,5 éve hallgatom a védőnőket és orvosokat és néha már eltalálom mit mondnank:))))))))

Berti mai mérés szerint 8230 gr, 300 gr-ot hízott egy hónap alatt, az ennyi idősen jó szerintem. És 2 fog. :lol:

Ágnes!

Tudod az a baj hogy én már nem egyszer jártam úgy hogy a mostani divat szerint nem adnak antibiotikumot, hanm húzzák nyúzzák, és 1-2 hét múlva mégis kell. És akkor adnak gyenge antibiotikumot, ami nem hat, aztán erőset ami végre igen. Ezt Emmával eljátszottuk az utóbbi 3 éveben párszor, és most Bertivel is ugye, hogy 2 hétig két orvos nem adott neki semmit, aztán mikor csak egyre romlott kapott végre a 3. orvostól és 2 nap múlva kutya baja nem volt...szóval fene tudja...

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


és ebben csak az a bosszantó, sőt nagyon rossz, hogy nem kapott levegőt, nem tudott rendesen aludni mert nem tudott cumizni, nem tudott enni rendesen szintén mert nem kapott levegőt, a végén ugye hányt folyamatosan, lehet ha nem is az első az első jelre, de legalább a 2. orvos felismeri hogy ez bizony baci, akkor megkímélik pár nap kínlódástól.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kép Kép Fogak

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Visítás: Nálunk volt, kb 1 hónapja, egyfolytában sikított, de kopp-kopp, abbahagyta pár hét után. Elég idegesítő frekvencia :lol:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Emma a gyereknapon :lol:
Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


De édes bogyó ez a Berti!
Anika! mi 7280gr 65cm és két fog.

Kép
nyafi
 
 


Repülős Gizi: Kép
mosolyalbum:
Kép

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Manó, persze, én sem azt írtam, hogy antibiotikumot semmiképpen ne adjunk a gyereknek. Nyilván az orvos dolga mérlegelni, hogy melyik megoldással mennyi előny és hátrány van. Én csak azért írtam amit írtam, mert Magyarországon hajlamosak az orvosok a legenyhébb tünetre is rögtön antibiotikumot felírni, úgy, hogy arra sem veszik a fáradtságot, hogy a tünet(ek) okát tisztázzák először. Tudnék konkrét példát írni ilyen esetre.

Voltunk ma orvosnál, hát tényleg semmi kézzelfogható nem hangzott el az etetéssel kapcsolatban. Max. annyi, hogy adjak lassan csirkehúst is Csabinak.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Úgy látszik Apor is megfázott. Másodszor életében.
Első betegsége 3 nap alatt elmúlt, nem volt láza sem, csak az orra volt eldugulva. Most szintén nincs láza, csak folyik az orra. Remélem hamar túl lesz rajta. Egész nap élénk volt, csak reggel vettem rajta észre és most este.

Mai rekordja: 4 lépés mászás egy cipő után. :)

Nagyon jók a képek!

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kép


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Banyus

A férjem elutazott a Máramarosba bort kóstoltatni. Így ma kipróbáltam a fürdető módszeredet a hordozóval. Zseniális. :) Csak a fürdetőkrém ne csúszna annyira. :)

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!


DE ügyi Gigi és Apor! És nagyon cukik a képek is!!! :lol: :lol:

Manó, Emma hány kört ment??? :D Barninak is az a kedvence, mert az övé itthon nem megy olyan "gyorsan". Na annál az egynél volt egy kis hiszti :) Egyébként nagyon szupi volt a gyereknap, tesómékkal mentünk ki a Bókay - kertbe(huh jól írtam :oops: ). Anyukámék is itt voltak, végül csak csajok mentük, hapsik reggel jöttek csak haza a meccsről, így nem lehetett őket kíhúzni az ágyból. Mennyire bénák a pasik, én sokkal kevesebbet alszok, és azt is csak részletbe :? Kettőkor fekszem, addig könyvelek, aztán 5kor szopi, ébresztő, és fél hattól 7 ig még alszok.
Nagy happyn jöttünk haza tegnap este, és majdnem szívinfartktust kaptam, két kan összeverekedet. Azaz inkább csak az egyik, sz...rá verte a másikat. Este rohant vele a párom a dokihoz, rémesen néz ki. Én még ilyet nem láttam, és persze ez is az én hibám!
:cry: :cry: Most ápolgatom a kis drágát, remélem rendbejön, nagyon fáj mindene szegénynek. Ma vittem őt is és Barnit is a klinikára. És még egy jó hír, Őt is műteni fogják. Éljen, jún 25én..... szóval kész vok....
Csikken éhgyomorra mikor mentetek, azért ugye vizet ihat. Elfeljtettem rákérdeni :oops:

Síkítozás. Arról leszokott, de talált jobbat, brümmög, és közben köpköd. Egész nap ezt hallom hapbrrrrrr.... :D

Viki, nagyon ügyi nagyfiú Bencus. Nagyon jó, hogy ilyen jóalvókája van. Így nyugodtan ott lehet hagyni. Nálunk ez necces lenne :wink:

Meli, szopiötlet, nukesz. Sajna, ezzel sztem semmit nem lehet tenni, Barni is így hagyott el, és csinálhattam bármit. Nálunk este lusti szopizni, már észrevettem. Most sem akart enni este, aztán kevertem egy nagy adag rizspépet, és majd lenyelte a kanalat. Mindmegette:-) Ma egy üveg kajót simán benyomott a klinikán. Rájött hogy jó dolog az evés, pikk-pakk bekapja, egy csepp sem megy mellé:-)

Anika, jó ötlet. Nekünk is húzhatsz egy strigulát fogügyileg:-) ma már éreztem az ujjammal, hogy áttörte:-)

Mennék aludni, de most persze nem akar felkelni, pedig ilyenkor már cicit kunyerál.

Holnap megyünk uszizni, lehet jönnek a szomszédék is velünk. Akkor jól járok, lesz akik szemmel tartsa Barnit:-) Aztán állatorvoshoz megyek, tanácsadásra, Bazsi szurit kap, aztán jönnek fedztetni, blabla,,,, szóval zsúfi napom lesz. :roll:

Tusiékról tudtok vmit Viki, Nyafi?? Hogy állnak?

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Anika, örülök, hogy bejött a módszerem.:-)))

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


ja, és én már nem használom a gyógyszertárit, sima Gabival fürdenek a srácok.

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Még vmi, annyira gáz, a múltkor beleovastam egy másik topikba, ahol egymást szédítik az emberkék, hogy mikrotól lehet adni pl. pöti danont. Ja, az egyik csaj már 7 hósan azzal tunkolja, de sajna ismerek olyat aki jóval hamarabb. Nekem eszebe nem jutott ilyen szarokkal tömni Barnit. Mennyire mások vagyunk.
Ma viszont Balázs lenyúlt egy kenyeret, letéptem a héjját, hagy csócsizza, de nem jött be neki. Kéne venni vmi kekszet, hátha már elcsócsálna. Sajnálom csórit, amikor eszünk csorog a kis nyála érte. :wink:

Jobbulást a beteg kismanóknak!!!! :!: :!: :!:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


hy!
Tusi tegnap volt nálam, már rendben vannak, ahogy költözés után csak lehet. Ma még intéznek valami papírmunkát. Zita baba gyönyörű, nagy dumagép, két foga van és rózsaszín zoknija. Nagyon kis érdeklődőn viselkedett, amíg le nem tettük őket egymás mellé ahol kölcsönösen megtépték egymást, aztán persze keseregtek. Természetesen pont bedöglött az elem a gépben...

Kép
nyafi
 
 


Era!

Negyed órát ment vele, de ő most ült életében először ilyenen, nekünk itthonnincs olyan elektromos, ez rendes komoly kis motoros gép volt:)

Fürdetés: Én is nemrég váltottam, mióta Emmával fürdik nívea babafürdetőt teszek a vizükbe. Semmi baja tőle, de berti nem bizonyult eddig érzékeny bőrűnek.

Még régebben volt téma a naptej, csak most jutott eszembe azt hiszem Anita írta hogy nem kevés a 40-es faktor: Szerintem nem, én Emmára 1,5 éves korától nívea 20-as sprayt használtam és soha nem égett le még a strandon sem, pedig fehér bőrű, jó nem extra pirulós típus, inkáb barnul. Magunkra is azt kentem Balatonnál, mi sem égtünk le vele. Ezért gondoltam hogy akkor a 40-es jó lesz bertinek, meg így most Emmára is azt kenem, nem veszek kétfélét. Szerintem 50-60-as csak az extrém fehérbőrűeknek kell, pl aki vörös hajú. Mondjuk én eddig bertire nem kentem mert úgyis max a karja lógott ki eddig a rövid ujjúból, de babakocsiban ült, majd nyáron aért biztos kell.

Emmáék ma egész napos kirándulásra mentek, kicsit aggódom, Jászberénybe mentek, majd csak délután megyünk érte Bertivel, így ma hosszú napunk van.

Nyafi!

Köszi a hírt Tusiról, jó hogy túl vannak a költözésen és minden oké, remélem hamarosan jön.

Era!
Én adtam már Bertinek milupa babakekeszet, elcsócsálja, de úgy tűnik olyan lesz mint a nővére, aki szálkát tuti nem nyel, mert amint valami keményet érez kihányja :roll: na Berti is ilyen, a kekszet is elcsócsálja, de max egy negyedet szabad adni neki, aztán elveszem, mert ha többet eszik tuti kihányja, mert betömi, de nem nyeli csak gyűjtögeti a szájában. A barátnőm kislánya ennyi idősen már simán megevett egy egy falat kenyeret, pogácsáét ilyesmit, de Berti amint nem pépest érez kihányja :roll: Szóval nem lesz vele egyszerű.

Petit danon az elég hülyeség, én natúr sovány joghurtot akarok neki adni és én teszek bele gyümölcsöt, tegnap egy negyed joghurttal +fél üveg körtével meg is kóstoluk ízlett neki, pöttyös nem lett, de elég hígat kakilt tőle. Gondoltam így kezdetnek heti 1x kap, aztán majd növeljük lassan az adagot. Nem a januári topikot olvastad? Én már abbahagytam mert :roll:

Hétvégén mondjuk a szomszédunknál voltunk és ő is mondta hogy ad Bertinek finom tökfőzeléket, most főzte, igaz tejföl van benne de az ő fia is már ennyi idősen azt ette amit ők :shock: Mondtam neki hogy inkább még kihagyjuk, mert még csak most kezdjük kóstolgatni a joghurtot 8) Viszont Emmának nagyon ízlett :wink:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Anita!

Apornak jobbulást, mászással nagyon ügyes. berti még odáig jutott hogy az egyik kezét már emeli, de nem jött még rá :D

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Manó
Köszönöm! Apor is 1-2 hétig a kezét emelgette. Aztán rájött hogyan kell mászni. Előtte a lábait maga alá húzta, de a kezeit nem tette előre.
Sajnálom, hogy Berti ennyire hányós.
Örülök, hogy akkor mégis csak jó naptejet vásároltam. Apor nem extrém fehér, viszont sajnos érzékeny börű. A fürdetőkrémnél maradok még minimum 1 éves koráig.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Banyus

Ma is azt a módszert fogom alkalmazni. :)

Gratulálok a foghoz. Apornak nincsen még, és nem is látok semmi különöset, annyi, hogy látszik hogy van foga, de hogy mikor bújik ki, azt nem tudom. :)

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Szupi, Nyafi köszönjük az infot! Biztos édik lehettek ahogy hajba kaptak a csajok! Tusi már biztos túlvan a netfüggőségen :D :lol:

Manó, Barni a nagyiktól kapott akksis mocit, másfél évesen, és nagyon bejött neki, hamar megtanulta hogy működik:-) de mostmár lassu, és ezek tényleg sokkal jobbak. Ez ugye pedálos, és éppen elérte a lábával. :lol: az övén meg a kormányon gombal műkszik.

Na holnap megyek DM-be és veszek vmi kekszfélét. Nagyon ráccuppantunk a kajcsikra. Ma 2 ü bébiétel. Mivel du nem ütemeztem be a fedezést-kajolást, így amíg én dolgoztam apával beburkoltak még egy üveg kajot. Erre este ugye rengeteg tejcsi volt, és evett mint a vett malac. 8)

Ma megkapta a Neis VAC Vakcinát, és annyit mondtam neki megeszimegeszimegeszi(ilyekor eszük meg a nyakincáját :lol: ) és végigvigyorogta a szurit. Észre sem vette, na rém büszke voltam, hgoy végre nem két üvöltő gyerekkel állok a rendelőben :wink: Játszott fekve a dokinéni sztetoszkópjával, és aztán mikor arrább ment majdnem teljesen felült hátról! Izgi dolgora ráindult, nagyon nevettünk rajta :P

Na, és még a mai uszi, nagyon szupi volt, ennyire még sosem élvezte Bazsi, sokat merült és minden oksi volt. A végén úszógumiban ücsörgött, nagyon jól elvolt benne. Addig BArnival búvárkodtunk, vannak megint új szupi merülős játékok. VAn egy víz alatti karika ami kalózos, és hozzá merülős érmék, és játékok, azokat kell összeszedegetni. Naon élvezte BArni. Lányok nektek is van sok játék az uszin?

Anika, jó volt a pancsi?? :D

Ma én csak belógattam Barni mellé a kádba, mert még kinnt dolgom volt, így nem ültem be velük. Jó lenne egy fürdető karika, mert borzasztó így fürdetni, a kád előtt lépcső is van. Szóval így nem jó.
Manó, egyszer írtad de nem emlékszem, Te mennyiért és hol vetted a fürdető karikát?

BAbuci, már megint csak olvasó üzemmódban vagy??? :lol:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Era!

Na akkor nagyon ügyik vagytok, berti az orvosi váróban még tündérbogár, vigyorog ezerrel, udvarol a csajoknak :lol: aztán ahogy beviszem és elkezdik viszgálni üvölt :roll: Pedig nem is kapott oltást most sem, csak meghallgatták.

Mameg Emmát viszem a kullancs elleni oltásra, állítja hogy nem fog sírni, remélem :roll:

Fürdető karikát én a vaterán vagy tesz-veszen vettem, nem tudom már melyiken és talán 2-3 Ft-ért postával, nem emlékszem pontosan, de tudoma legolcsóbbat vettem meg mert nem akartam sokat költeni.. brendonban OK baby van talán 5-8 ezerig, az állítólag még kényelmesebb, de úgy voltam vele nekünk ez is megteszi. Én nagyon szeretem, de mondjuk én soha nem fürdök veleük, Emmát lezuhanyozzuk, aztán be Berti a karikába, és elég az ajtóból lesni őket, nem kell görnyedni.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Quad: Ennek is a kormányán volt egy gomb és azzal lehett gázt adni, nem pedálos volt. De így is iszonyú erős volt, nagyon ment, amikro felborult utána visszább is vették a motorerőt. Itt vannak felnőtt quadok is.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Szokás szerint darabonként jut eszembe: ma éjjel Bertit csak egy ksi napozóban altattam, még a atakarót is ledobta magáról, és így képzeljétek tök jól aludt, csak 1x kelt enni, de akkro is épphogy, majdnem visszaaludt kaja nélkül. Tegnap megrendelte a férjem a légkondit a gyerekszobába is, mert ha már most ilyen melegük van akkor mi lesz nyáron. (Eddig csak a mi hálónkban volt). Mondjuk most még éjjel kint jó idő van de nem hagytam nekik nyitva az ablakot mert nálunk elég hangos a környék (főút, kutyák) de lehet ki kéne próbálni.

Nálatok nyitva van az ablak éjjel?

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Manó
Hány fok van nálatok, hogy ilyen könnyedén aludt Berti? Apor ma éjjel ötször felkelt éjfélig, majd ötször hajnalban. Nagyon rosszul aludt. Altassam kevesebb ruhában?
A Vatera olyan, mint a teszvesz?

Nem is hallottam még fürdetőkarikáról. Megnézem milyen az.

Banyus
Neis VAC Vakcina- mi ez pontosan? Ki kapta? Barni vagy Balázs?
A fürdés jól sikerült. Kicsi vizet eresztettem, tudott benne ücsörögni, fogtam persze és közben játszott. :) Élvezte nagyon.
Nekünk nincsen sok játék az uszáson. A picit nagyobbaknak már van, a babáknak még nem igen. Lehet azonban csúszdázni. :)

Kullancs elleni oltást majd én is fogok adni és a Prevenárra gondoltam még. A Rotát végül nem adattam be, remélem elkerül minket.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: