Új privát üzeneted érkezett!

Ja azt akartam még írni az előbb, hogy ahogy mész a Zsigmond király utcán, ki lesz írva az egyik utcára, hogy Szél utca, de nem ott kell bekanyarodni, hanem egyel tovább kell menni!!!!

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Szia Bogi!
Köszönöm a gyors segítséget,sikerült megtalálni őket!
Ha lesz egy kis időm majd írok részletesen magunkról!
Puszi mindenkinek!

seszter
samu eszter
 
 


Sziasztok!
Úgy tűnik mindenki el van havazva,hogy napok ota nem írt senki.Dolgozik a gépem addig van egy kis időm írni.

Voltam vasárnap a Baba-expo-n,Ráhelnek tudtam venni 10.000-ért gyerekülést,nagyon meg van vele elégedve mivel piros mintás a huzata!Az oviban még most is el-el pityeredik de aztán pillanatok alatt megvigasztalódik.
Anyák napjára nagyon szép verset tanult mind a kettő.Ráhel készségesen elmondta a mamának is Ármin huzódozott ő csak az apjának meg a nővéremnek volt hajlandó ujra elmondani.
Mirjam rengeteget karattyol,néha még érteni is lehet,hogy mit mond :lol:

Szeretnénk egy bárányt fűnyírónak(igazából egy párt,csak külön helyről,lehetőség szerint rackát) ha esetleg van ötletetek hogy honnan szerezhetnénk szóljatok.

seszter
samu eszter
 
 

 
 

Szervusztok!

Sok minden zajlik felénk mostanában és a meló is nagyobb fordulatszámra kapcsolt, így kevés időm van írni.

Túl vagyunk a temetésen. Nagyon nehéz volt, megrázta az egész családot. Annát vittem csak magammal, a kicsikre egy ovistárs anyuka vigyázott addig. Bár nagyon sírt szegényem amikor az urnát elhantolták, de úgy veszem észre, hogy neki így jobb volt. Látta, hogy nekünk is fáj, de lehet róla beszélni és segít abban is, hogy a kicsiknek a saját szintjükön mondja el.

A kisebbek nagyon érdekesen kezelik az ügyet. Érteni látszanak a történteket, de nem problémáznak rajta. Olyan természetesen fogják fel a dolgot. Sára meg is jegyezte ma reggel a mamáról beszélve, hogy "tudod anya, aminek eleje van, annak vége is". Nem tudom persze mennyire saját szövege ez, vagy esetleg valamelyik óvónéni vigasztalta ezzel. Dávid leginkább azzal van elfoglalva, hogy mi vajon mikor fogunk meghalni és mi lesz azután vele. Ma azt mondta én vagyok a kedvenc anyukája, de ha meghalok, választ majd egy másik anyukát magának. :)

Anyák napján nagyon aranyosak voltak. Énekeltek és verset is mondtak, meg rajzokat is kaptam. Nálunk az oviban nem volt műsor, vizsont az apukák kaptak egy borítékot azokkal a vers- és dalszövegekkel, amivel a gyerekek készültek, hoyg tudjanak súgni. Nagyon kedves ötlet volt, bár nálunk nem volt szükség segítségre, Sára nagyon élvezte a versmondást.

Mostanában leginkább az óvodaválasztás körül rajzanak a gondolataink. Az eredeti elképzelés az volt, hogy átjövünk a győrújbaráti oviba, mert Sára utolsó éves ovis és így már most megismerhetné azokat, akikkel majd iskolába fog járni, mert helyben akarjuk beiratni. Dávid pedig itt kezdené az óvodai karrierjét. Nem kéne nekem sem reggel és délután autózni. Anyagilag sem mindegy.
Igen ám, de itt helyben jelenleg 32 (!) fős csoportjuk lenne. Bogiék ugyanabban az oviban 34 fős csoportot kaptak. A nagy felháborodás miatt állítólag csinál valamit az önkormányzat, de nincsenek nagy reményeim. A mi alternatívánk a csanaki ovi lenne, ahova Sára eddigi csoportjába raknánk be Dávidot is. Igaz, ott is 26 gyerek lenne, de mégsem 32. Viszont marad az autókázás és jövőre Dávidot csak át kéne hozni, hiszen mindkét lány iskolás lesz már. Lövésem sincs melyik ujjamat harapjam.

A jó hír, hoyg egyre szebb az idő és sokat lehetünk a szabadban. Igaz, tegnap Dávid szemzugából egy kullancsot szedtem ki amikor a bölcsiben érte mentem. Fincsi, nem?! Mondjuk beoltattam mindenkit a családban, de egy kemény hideg tél nagyon elkelne már. talán 2008 tele... De az még odébb van.

most a játszótéri talik ideje jött el. Ne beszéljünk meg egyet Bea ötlete alapján ide, Csanakra? Mondjuk péntek (május 17.) délután 4 óra?

Ja, és a hétvégén motoros találkozó van a falunkban! Holnap délután lesz a felvonulás, ha valakit érdekel.

Üdv,

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Piros!
Annának tényleg könnyebb így feldolgozni a dolgokat,a kicsikkel meg nyugodtan beszélgessetek,mi is ha szóba kerül elmondjuk,hogy igen mi is meghalunk egyszer de az még messze van.Nálunk a nagymama akkor halt meg mikor Ráhellel várandós voltam,Ármin se nagyon emlékezhet rá,de van róla felvételünk a sógorom jóvoltából ,évek óta filmezete a családi ünnepeket,főleg a karácsonyt.A fényképeket nézegetve is mesélünk,meg hát használjuk a tárgyait(sodrófáját,derelyevágóját...)ez mind-mind emlék,őrizzük!
Az ovodával kapcsolatban én is tanácstalaln lennék a helyedben.Nálunk csak 2 csoport van (nagy-középső meg kis-középső)a 2 csoportban van 58 gyerek.Reggel van a 2 csoportban egy-egy ovónő meg 1 db dadus a két csoportra.Aztán fél kilenc körül jön a másik dadus,a délutános ovónő nem is tudom mikor jön(4 ovónő van ,egy folyton délutános,valójában ő nem is csinál semmit a gyerekekkel " csak" felügyeli őket)délután 3-tól már csak ő van a gyerekekkel meg egyí dadus aki takarít.Látom,hogy bajban van az egyik kreatív ovónő mert nincs segítsége,hiába akar a gyerekekkel kézműveskedni,minddel nem tud egyszerre,de a többire is figyelni kell amíg 5-6 gyerekkel foglalkozik...

Félrjemet valami elkapta,levert,fáradt,megy a hasa,émelyeg(bár enni tud),remélem hamar elmúlik,mert munkánk lenne.

Mindenkinek szép,napsütéses pünkösdöt!

seszter
samu eszter
 
 


Sziasztok!

Piros!
Részvétem. Azért az jó, hogy a gyerekek ilyen jól viselik, már amennyit értenek belőle, aranyosak lehetnek.

Mi nem ovizunk, hanem bölcsizünk :) Még a jó múltkor beirattam, és akkor is megvolt a kétségbeesése az új helytől (addig sírt míg nem kapott egy zacskó pufit :)), persze a bölcsivezető azt hitte végig ordítja az egészet és hogy lesz így beszoktatva a gyerek stb. úgyhogy javasolta, hogy mennyünk baba.mama klubba, amit ott tartanak, hogy legalább a helyet szokja. Mondanom se kell, hogy a klubba fél perc kétségbeesés után mikor meglátta a sok játékot és a sok gyereket már ment is és szépen lefoglalta magát. Szóval én tudom, hogy nem lesz gond vele. Csak azért aggódom, mert fél ötkor jöttünk el onnan, akkor már én nem láttam ott gyereket, pedig én nem fogok tudni előbb érte menni, ez aggaszt egy kicsit csak.

A talihoz nem tudok mit mondani, mert nem nagyon tudnék, hogy elmenni, mert bár már vezettem az autónkat, de még egyedül nem merem és nem is enged a párom, mert még nem szoktam meg, hogy mekkora és a múltkor is az árkádban majdnem elvittem a mellettünk klévőt kitolatáskor :oops: Na mindegy.

NA megyek most mert még össze kell pakolnom, délután megyünk anyumékhoz pünkösdölni.

Üdv, Niki

Niki és Zalán
Kép
A világ anya szemével
kancellar
 
 


Sziasztok!

Piros!
Remélem minnél hamarabb sikerül feldolgoznotok a történteket. Szerintem is jobb volt így,hogy Annát elvitted. Ovi: hát tényleg nem egyszerű. Hihetetlen mennyi gyerkőc van, kevés ovónőre.

Nálunk azt hiszem nem lesz ilyen gond, bár én voltam annyira bamba, hogy nem kérdeztem rá.. :oops: Mostanában sokat parázok a beszoktatástól.

Tegnap itt nagy buli volt, együtt tartottuk a két kis kincsem névnapját, összegyűlt a rokonság. A nagy ajándék egy házikó volt, amit együtt vettünk meg mindenkivel. Krisz az unokatesójánál mindig ilyennel játszott. Hát azt az örömöt gyerekek, ami a kis arcán látszott!!!! Rengeteget játszottunk, be is hívott mindenkit, kávét főzött, néha börtönnek használta, ahová engem zárt, szóval nagyon élvezte. Én is, hogy játszhattam kicsit csak vele. Kitti jó 3 órán át aludt kint, pedig ez az ő ajándéka is volt...jó, ő annyira nem volt oda.. :lol:

Krisz tegnap persze nem aludt du, este 9kor már szunyált, viszont hozta a formáját, és éjjel 3-4 között felébredt. Onnantól virrasztottunk reggel 6-ig. Mire visszabújtam a saját helyemre, felkelt a Kitti. Szóval kicsit kóma vagyok,de legalább ma nem csinálok semmit,van még kaja bőven.

És felkelt a Krisz is....nagyon sokat aludt.

Puszi, taliban benne vagyunk, azt hiszem.

Zsu

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Sziasztok!

Nincs időm mostanában írni, sokat csavargunk a kicsikkel.
Taliban mi is benne lennénk.
Orsiéknál voltunk kedden, ők is jönnének.
Akkor holnap?
beátab
 
 


Mi is megyünk Orsiékkal, csak az volt a kérése, hogy tudakoljam meg hova kell menni. Valami címfélét írhatnátok, aztán útvonaltervezőben megnézem. Köszi. Niki

Niki és Zalán
Kép
A világ anya szemével
kancellar
 
 


Niki!
Bezerédj Kastély mellett van a játszótér a Győri úton házszámot nem tudok. Hívjatok ha eltévednétek.

Jönnek még Ágiék, Bogiék, Zsuék.
beátab
 
 


Köszi, gyanítottam, hogy a játszótérnek nincs házszáma, csak valami közelebbire gondoltam, szerintem ez már jó lesz. Amúgy én is azt mondtam max telefonálunk. Apám szokta mondani, hgy amíg van benzin addig nem lehet eltévedni :D
Ja meg még úgy sem jártam arra
Köszi

Niki és Zalán
Kép
A világ anya szemével
kancellar
 
 


megyünk mi is!
Kb. 4-re érünk oda, de viszek plusz 2 kislányt.

Üdv,

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Hu, én meg el is felejtettem ezt a mai programot....
Most agyalhatok, hogy hozom össze a bevásárlással....

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Sziasztok! Új vagyok ezen az oldalon, de várnám minden olyan kismama véleményét, hozzászólását aki a nyárra várja a pici babáit
Magamról csak annyit, hogy júliusra vagyok kiírva, és ikerbabákat várok. Akinek van kedve írjon gyorsan!! :D

Era
era0812
 
 


Szia Era!

Üdv itt! Gratulálok a születendő bébikhez! Fiúk,lányok? Az én barátnőm is nyáron szül, augusztusban. Én is akkor szültem a kisfiamat, hát nem irigyellek benneteket a nagy meleg miatt!!

Kitartás, írj majd még!!! Többiek is biztos hamar üdvözölnek téged! :wink:

Csajok!
Édes kisfiam egyenlőre azon a véleményen van, hogy maradjunk itthon..

:(

majd kiderül milyen kedve lesz, ha felkel!

Puszi, jó szórakozást, ha nem mennénk!

Zsu

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Szia! Azt mondták a 4D-s ultrahangon hogy mindkettő kislány. Egyenlőre még jól viselem, még messze van július 21-e, de sokan azt mondják, hogy meglehetnek előbb is. Mindenesetre megpróbáljuk minél tovább húzni. Kedden kell mennem uh. és vizsgálatra is. Majd még jelentkezem. :) Sziasztok :!: :!:

Era
era0812
 
 


BABABÖRZE GYŐRBEN

2008. MÁJUS 17- ÉN 08-13- IG A VASASBAN (Teleki u.)
karinamail
 
 


Sziasztok!

Szeretettel várlak benneteket honlapomon, ahol rengeteg ruha közül válogathatsz, minden méretben.

http://karinamail.freeweb.hu

Személyesen nálam is vásárolhatsz, akkor a ruhákat nem a honlapon feltüntetett áron, hanem 500 ft/db áron adom.

Keress bizalommal!

karinamail@mail.kabelnet.hu
karinamail
 
 


Szia Era!
Gratulálok a babákhoz.
Nevekkel hogy álltok? Azért nincs is olyan messze az a július :)
Nekem Katica lányom született július elején, az még bírható volt meleg szempontjából.

Lányok!

Nagyon jó volt a játszóterezés. Én ugyan kicsit fáradt voltam és kókatag, de nézzétek el nekem. A lányok is jól érezték magukat nagyon.

Orsi!
Vizitúrára akkor jöttök? Beszéljétek meg és szólj vissza, jó?
Annyit kell megmondani, hogy ott alusztok-e azon az egy éjszakán, és kell-e csónak, vagy aki evez, beül valahova a többiek mellé?
Pirosék is jönnek.

Csajok, akinek van kedve csatlakozni:
Július 19-20 Kisbodak Esthajnalcsillag Sátrazóhely és Kemping két napos vizitúra.
Program: 19-én utazás reggel, sátorállítás, majd délután 2-től csónakozás túravezetővel, ha van rá igény.
Megmondom őszintén, most csak gyerekes családok jönnek, úgyhogy nem fognak nagyon sokan evezni, de aki nem evez, az marad a gyerekekkel a táborban, és amíg visszajönnek, addig mi főzünk bográcsban.
Ennek a két napnak a költsége minimális lesz nagyon, a gyerekeknek 6 éves korig nem kell fizetni a sátorozásért sem.


Na puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok! A nevek már megvannak: Lara és Dorina. Ha valami véletlen folytán az egyikük mégis fiú lenne nevet nem tudok, mert a párommal ebbe nem tudunk megegyezni. Ja, és előre is kívánok minden résztvevőnek jó túrázást. :) Sziasztok :!: :!:
Ja, még egy kérdésem lenne: hátha tudtok segíteni, a védőnőm javasolta, hogy hordhatnék hastartó pántot. Tegnap a Baby Land-ben érdeklődtem utána, egy fajtát mutattak 5900Ft-ért, esetleg nem tudjátok hol tudnék olcsóbban beszerezni ilyet? Na most már tényleg búcsúzom. Sziasztok :!: :!: :D

Era
era0812
 
 


Sziasztok!

Era!
Üdv itt és gratula a pocaklakókhoz. A hastartó pánthoz lövésem sincs.

Hm hát a játszóterezés jó volt kis környezetváltozásnak lgalább, a Zalán élvezte hogy volt legalább egy hinta, el is hozta volna haza szerintem, mintha itt nem lenne elég...

Niki és Zalán
Kép
A világ anya szemével
kancellar
 
 


Sziasztok!

Era!
Nagyon szép neveket választottatok! Hastartó: passz.

Lányok!
Lázas a csajom. :cry: :cry:

Zsu

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Sziasztok4
Era!
http://www.teszvesz.hu/item367303656_ki ... _m_es.html

2700 Ft licit nélkül.
Ha nincs teszveszes akkreditált regisztrációd, akkor megoldható, hogy licitáljak neked. Bár ez M-es méret. Megnézem még a vaterán is, hátha ott van nagyobb, mert neked a 2 baba miatt gondolom nem elég az M-es.

Zsu!
Gyógyuljon hamar. Nem lehet, hogy fogacska?

Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Köszi Bogi, hogy utánajártál, a hastartó pántnak. Nem tudom, hogy az M- es méret mekkora lehet, mert nem láttam még ilyet élőben. Amúgy a haskörfogatom 104cm. Szép nagy ugye a 64kg-hoz. :D :D
Holnap majd még valahol a városba is utána nézünk. Na sziasztok :!: :!:

Era
era0812
 
 


Sziasztok!

Milyen hülye idő lett!

Lányok!
Jövő héten lesz nálunk az évzáró, és az egyik óvónéni búcsúztatása, mert nyugdíjba megy.
Mit szoktak ilyenkor vásárolni ajándékba? Hátha van aki már átélt ilyet.
Kapni fog egy, a gyerekek rajzaiból összeállított könyvet, virágot, de kéne mellé még valami komolyabb ajándék is.

A szülői munkaközösség tagja vázát javasolt, de nekem valahogy túl snassznak tűnik. Max. ha gravíroztatnánk bele valamit, akkor már nem annyira.

Szerintetek? Minden ötlet jól jön, de elég sürgős lenne, mert meg is kell addig venni.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Bogi!
Hintaszék. A bátyámék a középiskolás osztályfőnöküknek azt vettek mikor nyugdíjba ment ballagásuk után. :) Bár árban nem tudom mennyi a keretetek és a szék ára.

Zsu!
Remélem Kittinek nincs komolyabb baja, mielőbbi gyógyulást neki.


Zalán legújabb hóbortja a tánc, (elkezdtem egyre többször tanítgatni, mert szeptemberben a bátyám esküvőjére megyünk) de most már egy kicsit túlzásba viszi, ha elég nagy lesz hozzá (ovis) beiratom néptáncra.
Kiírtam ugyanis neki egy zeneovis cd-t és azóta nem hallgathatunk mást csak azt és van egy szám amire egyből elkezdi a lábát rázni akár milyen pózban van. Le is videóztam, bár ezek annyira nem sikerültek, de édes. Ja és a végére mindig az ajtófélfánál köt ki és ott ropja, de hogy honnan látta ezeket?!
http://www.youtube.com/watch?v=qNrn1tFoh2M

és ülve is megy: http://www.youtube.com/watch?v=fnqihtkX2GY

Niki és Zalán
Kép
A világ anya szemével
kancellar
 
 


Sziasztok

Köszi mindenkinek,Kitti kicsit jobban van, legalábbis nem lázas. Nagyon nyügi, egész nap ölben van. Okés volt a vér és vizelet minta, úgyhogy csak vírus. Bogi, nem fogacska, a torka piros.

Ne tudjátok meg, mit küzdöttünk tegnap egy kis pisiért. Még a rendelőben felragasztottak neki egy pisigyűjtő zacsit, azzal a céllal, hogy mire átérünk a kórházi laborba, talán lesz is mit leadni. Megivott egy kis cumisüvegnyi teát, de semmi. Gyakorlatilag beköltöztünk egy kis pelenkázó helységbe, mert egyfolytában nézegettem. Szopizott is, de így is legalább egy órát vártunk az áldásra. Közben meg paráztam, nehogy megint lázas legyen....

Na,az előző bekezdés óta eltelt4-5 óra.....közben valószínűvé vált, hogy ez a bizonyos 3 napos láz-betegség volt, ugyanis már pöttyös is.

Most elköszönök, jó éjt, Zsu

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Sziasztok!

Zsu

Hogy van a lányka? Miért vettek rögtön vért és vizeletet? Ma voltam a homeopatás doktornőnél, ő azt mondta, hogy megint rengetek a torokgyulladásos beteg.

Szia era!

Garatula az ikrekhez. Július 21 gyorsan itt lesz ám. :)

Niki
Van bugi a lábában!! :lol:

Bogi
Sajna azon a hétvégén festettünk. :( De majd jövőre!! óvónéninek lehet a gyerekek képeiből montázst készíteni, ha még van erre idő.

Örülök, hogy eljutottunk a talira. Legközelebb kicsit csinálhatnánk közelebb, akkor talán hamarabb odaérünk. :)

További szép napot!

Csók: Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Sziasztok!

Sajna Kittinél lett következménye a betegségnek még, begyulladt a füle. :( Most azt gyógyítgatjuk. Orsi, vér és vizeletmintát a húgyúti fertőzés, vérszegénység és egyéb kóros vírusok kiszűrése miatt vettek. De legalább nem a fejéből vettek vért, mint anno Krisznek. Így is többször kiborultam a csajszival együtt. (vérvétel, fülészet)

Tegnap déluán kikapcsolódás céljából elmentünk Krisszel kettesben eperföldre. Nagyon élvezte a drágám, és tele tömte magát. Aki szereti, most menjen, nagyon sok az eper, érettek, és még kevesen szedik. Pontosan nem jegyeztem meg, 360 vagy 80 az ára...mégse 1400 mint a boltokban.

Olvastam előbb az újságban, milyen szörnyű baleset volt Csanakon. Rettenetes.

Mindenki vigyázzon magára, szép napot!

Ja, Bea!
Mondta a dokinéni hogy Kyrának középfül gyulladása lett. Sajnálom, jobbulást neki!

Zsu

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Sziasztok!
Eddig nem volt időm írni,most meg nem tudok jót!
Megszületett messze-messze Péterem (a férjem) unokája,komplikációk voltak a szülés alatt és csak reménykedhetünk,hogy megmarad az a pici ember...
Szerencsére a szülők meg mindenki a családban nagyon bizakodik talán ez átsegíti a babát a nehézségeken,segíteni sajnos nem tudunk a távolság miatt,csak telefonon,e-mail-ben,sms-ben tudjuk tartani a kapcsolatot.
Ha hiszitek ,hogy ez segít gondoljatok pár pillanatig Sándor Cory Barnabásra legyetek szivesek!
Ölel mindenkit szeretettel : Eszter'

seszter
samu eszter
 
 


Sziasztok!
A picikének már nem fáj semmi ,éjjel elaludt a szülei karjaiban.
Remélem elég erősek lesznek ahhoz,hogy ezt a tragédiát feldolgozzák és mihamarabb bekopog hozzájuk egy baba akiért ismét élrdemes lesz élni!
Ha mi is tul leszünk ezen a pár napon majd írok , boldogságos dolgokat is...
Mindenkinek szép napot kívánok!
Eszter'

seszter
samu eszter
 
 


Eszter!

Nagyon sajnálom.
Zsu

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Sajnálom, Eszter! Remélem találnak kapaszkodót a bajban.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Mi újság? Kinek hogy telt a hétvége/gyereknap? Én megint meglepődtem, mennyi mindenre gondol a helyi önkormányzat. Szombaton volt az oviban családi nap, tűzoltó autóval, sok játékkal, homokozó avatással. Mindenki vitt valamit,/én is sütüttem sütit gyorsan reggel/, ezen kívül ingyen volt az üdítő, sült krumpli, palacsinta...Van itt egy nagyon ügyes kis színjátszókör, annak egy két tagja pedig musical-ekből énekelt! Meg volt bográcsozás, szóval, jó volt.

Na, közben eltelt vagy 2 óra, Krisz is felkelt, ebédet is felraktam....
Most folytatom: tegnap állatkertben voltunk, jó sokan voltak még 5 körül is. Krisz nagyon pörgött, tök ügyesen etette az állatokat. Később majd rakok képeket.

Ki mit csinált hétvégén? Írjatok!!
Puszi: Zsu

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Sziasztok!

Eszter!
Őszinte részvétem! Sajnálom!

Zsu!
Hú nekünk érdekes hétvégénk volt. Bárcsak a mi önkormányzatunk is gondolt volna az egyre több gyerekre itt helyben, de nem így volt. Egy 4 gyerekes családapa szervezett egy túrát a helyi dombokra, amire el is mentünk vasárnap délelőtt, de ezen kívül semmi nem volt.
Pirosékkal fonódtunk össze megint kicsit ezen apropóból.
Mi ketten voltunk apával, mert péntek este vacsorára voltunk hivatalosak, szombaton meg egy kollégánknál volt kerti parti Ásványon, így a lányok két nap aludtak a mamánál.
Minden nagyon szuper volt, a délelőttöket meg munkával töltöttük. Szombaton megkapáltam a kert felét, elültettem a virágokat amit a mamámtól kaptam, meg kitisztítottam végre a szőnyeget a nappaliban.
Vasárnap délután meg befejeztem a kert kapálását.

Képzeljétek, Lili anyunál nem kapott pelenkát éjjel, és nem is pisilt be. Anyuval aludtak egy ágyban, és anyu éjjel elvitte pisilni amikor Lili megébredt.
Na ezen felbuzdulva én is így tettem, csakhogy fél egykor, amikor lefeküdtem, megnéztem még Lilit, hogy mi van, és már jó nagy pisifolt volt alatta.
Pedig reménykedtem. Adtam rá pelenkát aztán, reggel pedig ugyan nem volt 2 kilós a pelenkája, de legalább 2szer pelepisilt még.
Hát ez van, nem egyszerű.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Ahoyg Bogi írta, nekünk az aktív pihenés jegyében telt a hétvége. A túra nagyon jó volt, mégha közben néha dühöngtem is a fiamon, aki falusi gyerek létére nem nagyon komálja a gyaloglást. De azért legyűrtűk a kb. 4 kilométeres távot valahogy. Utána gulyás és fánk partyt tartottunk. Kivéve Lilit, aki kiütötte magát az úton és átaludta a programot. Becsületére legyen mondva simán végigcsinálta a túrát!

A péntek délután is szomszédolással telt, Csanakon barátnőztem a három gyerekkel. Anna estére el is ment az simerős család hasonkorú nagylányával annak fellépését megnézni az un. sváb esten. Kiöltöztek és kisminkelték magukat. 10 (!) évesen! A rúzst letöröltettem vele, de még másnap is fekete volt a szeme körül a szempillaspriáltól. Istenem, mi lesz még ebből!

Szombatomat a konyhában töltöttem, mert pénteken eprésztünk is (Bogiékkal is :lol: ) Szemerén és fel kellett dolgozni a gyümölcsöt. fincsi epertorta, meg eperturmix, meg eperhab lett belőle ezúttal, de a múlt héten tejszínes eperlevest is ettünk már. Éljen a piros gyümölcsök korának kezdete! na meg a két napra való kaját csináltam a családnak. Apósom is itt volt velünk kerítést szerelni. Szép lett.

A héten is sok élmény vár ránk. Perceken belül indulok az ovis évzáróra ami egy össznépi piknik a kastély kertjében. Azután holnap az ovis csoport szalonnát süt, pénteken meg cirkuszba készülünk, ha minden jól megy.

Üdv,

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Ó de jó nektek!!!
Azta, most irigy irigy.
Én az elmúlt hétvégét kisfiammal kettesben töltöttem, mert a drága páromnak sajna reggeltől későig dolgoznia kellett. A gyereknapból csak annyit vettem észre, hogy anyám meg apám tíz perces eltolással telefonáltak, hogy gyereknap alkalmából akarnak minket "köszönteni".
Úgyhogy maradt a szokásos randevú a szemközti hintával.
Viszont sütöttem!!! Ez nálam nagy szó, mert bár imádok, de Zalán születése óta annyira nem volt rá mód. És igen én is epreset :) nyami ma meg fagyira megy az eperöntet.

Jövő hétvégén viszont jönnek a szüleim, hurrá!

Úgyhogy egyenlőre egyhangúan, de jókedvűen telnek napjaink.

/Ja meg ma hívtak egy hónapon belül harmadszor a munkahelyemről, hogy mikor akarok visszamenni./
nAa mentem, üdv

Ja Bogi mit vesztek végül? van egy sanda gyanúm, hogy a váza lett a befutó :twisted:

Niki és Zalán
Kép
A világ anya szemével
kancellar
 
 


Sziasztok Lányok!

Eszter!
Őszinte részvétem, sok erőt kívánok nektek.

Zsu!
Kis lányod már jól van? Egyébként hova mentek epészkedni? Mi is tereznénk egy kiruccanást. Mindkét gyerek imádja és nem elég a mi és a mama termése. Szerencsére, no meg némi tudatos szoktatásnak köszönhetően mindketten imádják a zöldségeket, gyümölcsöket, csirke, pulyka és hal husokat, no meg természetesen az apa rizsét és sült tésztáját stb. Szóval nem panaszkodhatom rájuk, jó evők. BÁr Anna mostanában elkezdte, hogy mindennap kér édességet van hogy többször is, de ha mondjuk nem adok már neki akkor az epres joghurt is jó édesség vagy a bio köles golyó, ami mindig van itthon.

Az óvó nénis ajándékozásra én is kérnék tippeket, bár nálunk csak az évvégi lesz, de közösen az egész csoport adja az óvó néniknek és a dajkának.

Üdv. Ági
nicsi1
 
 


Sziasztok

Piros, Bogi!
Azért volt program, ha túráztatok!! Bogi, én örülnék ha már csak az éjszakai pisivel lenne gond! Még nappal is sok a baleset, mert a gyerekem annyira bele bír feledkezni a játékba! Délutáni alváshoz már nem használunk, de éjszakát még ki sem mertem próbálni pelus nélkül. Pedig szinte tök száraz reggel.

Niki!
Ügyi vagy hogy sütöttél? Milyen süti volt? Majd bepótoljátok a gyereknapot! Gondolom hogy várod a szüleidet! nagyon ritkán találkoztok?

Ági!
Mi Zámolyra szoktunk menni epret szedni. Általában véve Krisz is szereti a gyümiket, de az örök nyertes nálunk az alma!

Csajok!
Képzeljétek, Kitti nagyon kajálni akar már! Hétvégén valósággal remegett, úgy próbált ráhajolni a pogácsámra, amit úgy ettem, hogy őt az ölemben fogtam. Vasárnap meg mikor húslevest ettem, nyalta a száját, meg cuppogott!! :lol:

Van még egy hónapunk a hozzátápihoz, de néha már sajnálom...

Mindenkinek szép napot ebben a hirtelen jött kánikulában. Legszívesebben strandra mennék!!!!!

Puszi: Zsu

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Ági!
Az jó, ha ennyire szeretik a gyümölcsöt, a joghurt meg belefér, az még nem igazán édesség. Zalán is szereti a gyümiket, de csak ha kanálon megy a szájába, a gerezdre vágott dolgokhoz még túl kényelmes.

Zsu!
Hát szeptemberig minden nap gyereknap van nálunk az egész napi játékkal. Utána meg bölcsi. Épp ma telefonáltak és kiszámították, hogy okt 29-én kell majd mennem dolgozni (épp egy nappal Zalán szülinapja után).
Anyumékkal általában azért havonta egyszer összejön a találkozó, most nyáron azért többször is, és persze hogy várom és sajnálom hogy ők laknak messzebb és nem anyósék :evil:
Süti: Piskóta volt epres banános túrós krémmel, nyami. Te meg ne éheztesd azt a szegény leányzót! :) Had harapjon már bele abba a pogiba ha akar :D Még a gyümivel is kivárod a hat hónapot?

Ja strand, jó ötlet, lehet hétvégén anyuékkal bepótoljuk a múltkor elaradt élményezést.

Niki és Zalán
Kép
A világ anya szemével
kancellar
 
 


Hahó!

Mi most Szemere határában voltunk eprészni. Megyek holnap is a kicsikkel, mert megettük az összeset! Úgy 6 kilót kb. :-)

Üdv,

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Ma mi is voltunk eprészni, és rengeteg volt, köszi a tippet Piros!

Képzeljétek, tegnap levágattam Lili haját, íme az eredmény:
Kép

Kép

És íme a kertem, amire nagyon büszke vagyok!
Kép
Képen valahogy jobban néz ki :) Hihi

Szóval ezért írok keveset mostanában, mert állandóan a földet túrom, hogy ne legyen gaz, de a növénykéim meghálálják!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Tegnap annyit írtam, de aztán nem küldtem el, és mára persze elszállt!!

Bogi!
Nagyon szép lett Lili! Jó ötlet volt a hajvágás. Jó a kerted is, gondolom hogy van meló vele. Én kertem még sehol sincs, hogy lesz ebből paradicsom??!!

Gyorsan dobok pár ovis meg állatkertes fotót, mert aztán ezt is csak abbahagyom...

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Sziasztok!

ENgem már kezd megviselni a meleg, pedig elvileg bírom. Ma épp a gyereknek felrakott krumliról felejtettem le a vizet...

Ja és a medencesztori folytatódik (már aki emlékszik rá), ugyanis most meg nem kapunk rá takarófóliát, pedig már hétvégén fürödhettünk volna...

Niki és Zalán
Kép
A világ anya szemével
kancellar
 
 


Sziasztok!

Kitartás, Niki! lesz még ebből fürdőzés! Remélhetőleg még az idén :wink:

gyönyörűek ezek a gyerekek! Lilinek a rövidebb haj is jól áll. Így még többnek is tűnik a haja, nem olyan vékonyka. Zsu gyerekei meg majd kicsattannak a jól-léttől!

Nekünk a hétfői évzáró és a keddi szalonansütés nagyon jól sikerült. Bár lehet, hoyg ezt már írtam?! Lusta vagyok visszaolvasni. Sajnos a mai cirkusz kútbaesett, de helyette vasárnap felmegyünk a Gyerekszigetre (www.gyereksziget.hu), ahoyg tavaly, hajózással összekötve.

Azért ha egy kicsit lejjebb esne a hőmérséklet (kb 25-28 fokra) akkor jó lenne.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

A gyerekek a képeken egytől-egyig gyönyörűek!Na jó a kerted is szép Bogi :D !
A családom szerencsére (már amennyire lehet ilyet írni) jól viseli a megpróbáltatásokat . Nem tudom,hogy ha leírom a részleteket az titeket mennyire bánt,vagy visel meg (lehet,hogy hagyni kéne az egész témát )csak nekem meg ez is ott van az életemben és nem tehetem meg hogy ne foglalkozzak vele.

Tétre készülünk ma Európa napok lesznek , hogy ez mit takar azt részletesen nem tudom, csak annyi a biztos,hogy Péternek van/lesz kiállítása . Délután meg Ravazdra van meghívásunk ott a Mediawawe záróbulija lesz .

Eprészni idén nem megyünk,van olyan szerencsénk , hogy ismerősnek adunk cseresznyét ,mert nálunk abból termett sok , ő meg hoz nekünk epret,amit a gyerekek percek alatt eltüntetnek .Na jó egy kis lekvár azért lesz belölle! :) Megy a cserekereskedelem.
Hétközben nem főzök , úgy hozzák az ebédet , így tudok dolgozni is egy kicsit amíg Mirjam alszik . Most azt a szokást vette fel , hogy 6 körül ébred ,aztán 11-kor lefektetem,13-kor ébred,de este 6-ra olyan fáradt,hogy a fürdetésnél már nehéz vele . De egyedül nem alszik el csak ha a nagyok is fekszenek le vele.A nagyok ezt úgy oldják meg,hogy beszélgetnek meg mesélnek egymásnak aztán elalszik a Mirjam és lassan ők is .Fél nyolc-nyolc óra mire csend van. Az oviban a nagyok már nem alszanak,hiába fektetik le őket,pedig igényük még lenne rá (ha nem is minden nap)Itthon el-el szoktak délután bólintani .

Abba kell hagynom majd máskor folytatom,jó hétvégét mindenkinek!
Eszter'

seszter
samu eszter
 
 


Sziasztok!

Az időponton ne lepődjetek meg :)

Köszönjük a dícséreteket, mindenre büszke vagyok :)

Piros! Nektek jó mulatást holnapra. Beszéltük mi is Atival, hogy kéne menni valahová, de nekünk nagy tömegiszonyunk van mostanában, úgyhogy ilyen nagy tömegrendezvényekre mi nem megyünk.
Ma voltak a lányok Gyirmóton lovagolni kicsit, aztán az udvaron ment a pancsolás a kismedencében, meg felállítottuk a pavilont apával, úgyhogy volt program.

Eszter!
Ha úgy érzed, hogy segít kicsit, akkor akár priviben is leírhatod mi történt. Hátha így is könnyebb lesz kicsit!
Milyen volt Téten? Mi nem mentünk most haza mert voltak a mamámék itt pénteken, meg nem is mondta, hogy Európa nap lesz.

Én most azért vagyok fenn, mert szerdán az iskolában csillagászati előadást tartok két osztálynak, és fel kell rá készülnöm, viszont máskor nem tudok. Ciki :)
Na megyek is és csinálom tovább!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Hát Téten nem úgy jöttek össze a dolgok ahogy a rendezők szerették volna.Nem mozdultak meg az emberek.Talán az idő sem volt a legalkalmasabb...talán a programok... nem tudom . Mi mentünk tovább Pápára (anyósom ott van eltemetve)a temetőbe,meg a játszótérre,a Várkertben van egy nagyon jó .Aztán mentünk Ravazdra .Ott családias volt a hangulat, bár sokan voltunk ,Péter vissza akart menni Tétre megkérdezni , hogy hogy alakult a nap , de mire odaértünk 18 óra körül addigra már el is pakoltak :( .
Már most szólok , hogy Tényőn julius 12-13-án Sokoró Fesztivál lesz, csupa remek programmal (kézműves vásár,kiállítások,pince túra lovaskocsival,falusi ételek főzése,kostolása,gyerekeknek mindenféle játszóház,több helyszinen lesz mindenki oda megy ahol kedvére való program található... :D Mindenkit szeretettel várunk!!!
Ha lesz egy pici időm rakok a gyerekekről képeket.
Egyenlőre ennyi:Sziasztok
Eszter'

seszter
samu eszter
 
 


Sziasztok!

Piros!
Milyen volt a gyereksziget?

Bogi!
Sok sikert az iskolai előadáshoz!! Tömeget én sem bírom,főleg mióta Kitti is megvan. Szombaton a helyi falunapra mentünk ki, de már minden bajom volt. Jó, az igazsághoz hozzátartozik, hogy volt egy olyan jó ötletem, hogy gyalog menjünk a 30 fokban.. :oops: Kitti alig bírt elaludni, nem szereti ezt a meleget.

Eszter!
Neked 8-ra már a nagyobbak is elalszanak? Vagy csak a pici?

Én is írok programot! Lesz itt Dunaszegen július 11-12-én (vagy 12-13?) mulatósfesztivál. Nagyon sok gyerekprogram is lesz. www.mulatósfesztivál.com

Sok minden velünk nem történt, Kittinek már van fülbevalója, és ezerrel rág az apró kis fogával. Már eszik gyümiket. Krisznél tombol az "én is olyat akarok" korszak. Mindig kéne neki valami.

Ma megyünk megint oviba, baba mama klub lesz.

Puszi, szép napot mindenkinek!!

Zsu

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Sziasztok!

jlenetem a gyereksziget nagyon jó volt. Igaz, az eredeti tervet nem tudtuk véghezvinni a zivatar miatt. tavaly ugyanis úgy mentünk, hoyg a Batthyányin hagytuk az autót, HÉV-vel mentünk odafelé és hajóval vissza. Így idén maradt az autó. De így is korán értünk oda, még nem is voltak nyitva a játékok. Viszont volt parkolónk.

10-től azután ment a buli ezerrel. Sok-sok légvár, mászófal a nagyobbaknak, bébisátor, csúszó-mászó szőnyeg az apróknak, színházi előadás, mesevetélkedő, mesealakok vezényelte tízpróba útlevéllel és pecsétgyűjtéssel.

Halálosan élvezték a gyerekek. Millió helyszín volt, így elég jól szétoszlott a tömeg. Voltak kajás sátrak is, perzse nagggyon drágán. Viszont volt elegendő WC, sőt ivóvíz vételi hely is, ahol hideg vizet ihattál/tölthettél kulacsba, üvegbe. Sok fa is van, így árnyékot is lehetett találni. Vannak pihi sátrak is, ahol egyrakáson tudott Anna kézműveskedni, Sára velünk társasozni és Dávid építőkockázni és autózni egy játszószőnyegen.
Még kb. 3 hétvégén keresztül lesz, így ha tudjátok, érdemes kipróbálni.

A héten hármasban vagyok a kicsikkel. Apjukom dolgozik, Anna meg erdei iskolában van Tatán. Nagyon furcsa, de jó is kicsit megint kisgyerekes anyukának lenni.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?