Új privát üzeneted érkezett!

Csöppke, tök ugynailyen képet szeretnék én is csinálni :) A pocakfotósorozat lezárásaképpen :D Csak apáját nem tudom rávenni...

Az a vigyorgó halálfejes rugi halálos :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép Kép
szõlõ
 
 


Na itt is vagyok... hoztam is pár képet.
Kép Apával a szülőszobán Kép 7 órásan Kép körülnézek... Kép Kép Kép Kép Böfizzek, vagy ne...?! Kép Így alszom... Kép

Mariann
Kép

Kép
fmarian
 
 


Sziasztok!
Nagyon jók a képek a babákról, tényleg csupa gyönyörű baba van ebben a topikban!!

Bambi, köszi a bíztatást, és hogy megerősítettél abban, hogy nem kell egész nap szoptatni...Most ott tartunk, hogy a 3 órát többé-kevésbé tartani tudjuk, viszont a 25-30 perces limitált időtől idegrohamot kap... Mindig sírás a vége, ha leválasztom. Ilyenkor annyira sajnálom...Nálatok mindig magától hagyja abba a szopizást?
örülök a siófoki kiruccanásotoknak, gondolom rád is rád fért egy kis kikapcsolódás. Hogy viselte az utat a babó?

Bolygó, majdnem mostanáig én is azt csináltam amit te (egész nap szoptattam) most kezdjük "nevelni" Bálintot a 3 óránkénti 25 - max. 30 percig tartó szoptatásra. Muszáj, már csak a hasfájása miatt is.

Medina, sajnálom a rosszul indult napot, nem lehet kellemes áram nélkül lenni..Remélem, a férjed hamar hazaér..

Celesztina, mi múlt hét végén vettünk zenélő körforgót. Rengeteg helyen megnéztük. Elemeset akartunk, de nagyon nem tettszettek (nem voltak színesek, halk és idegesítő zenét játszottak) és horror áruk volt, így a brendonban vettünk fele annyiért (persze még így is sok volt szerintem egy ilyenért) felhúzósat nagyon színeset. Ott elég nagy a választék. Nagyon bejött Bálintnak, mosolyog rájuk :D


Lányok 2 kérdés:

-nálatok a baba magától hagyja abba a szopizást, vagy bizonyos idő után leválasztjátok? (Úgy értem, ha hosszú ideig - 40 percig v. tovább "eszeget" elveszitek tőle?)
-igény szerint szoptattok v. szigorúan bizonyos rendszer szerint?

Mi még a "bukással" küzdünk sokat, eszméletlen mennyiség ami ki tud jönni belőle egy-egy szopi után..sőt, van hogy sokkal később..
A védőnő erre egy bizonyos tápszert javasolt, ami direkt ezekre a bukásokra hat. DE én NEM akarom ezért tápszerezni a babát! Milyen hülyeség! Persze, gondolom csak keveset kell adni neki, de akkor is.

Kép
tim27
 
 

 
 

na még pár kép és utálni fogtok, mert betöltöm az egész oldalt... :shock: :oops:
Kép Kép Kép Kép Így tartom a fejem, ha balhézok... Kép Szopi után anya mellett...

Mariann
Kép

Kép
fmarian
 
 


Sziasztok Mamik!

Tim
Nálunk Maszat ált. 10 perc max 20 perc alatt leszívja mind a két cickómat, és ha érzi, h már nem jön, akkor "kiköpi" magától.
Etetés 3 max. 4 óránként van, előbb nagyon ritkán kér.
Bukni mi is szoktunk, de csak ha iszonyat bekajált, mert a büfi az nem mindig jön ki elsőre.

Bukásra ajánlom Neked Szöszi módszerét, próbáld meg sűrűn büfiztetni!!
Reméle sikerül majd rendszert vinni az etetésekbe!

Csöppke
Nagyon csinos voltál terhesen is, és most is nagyon jól nézel ki!!!
Rugi tényleg nagyon vagány!

Forgózenélő
Én a babaholmiolcsóban láttam múltkor aranyosat és nem is volt drága!!

Mariann
NAgyon édesek vagytok!!!!

Medina
Nem hagzik jól az áramtalanság! Nem tudsz senkit hívni, h kicsréljék??

Zorróné
Örülök, h ilyen jól telt a hétvégétek!!!

Rólunk
BEszéltem pocifotós Anikóval, és jön majd hozzánk babafotókat csinálni, már úgy várom!!! Ha már a pocifotó kimardt! :roll:

És egy cuki kép Maszatról Kép

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Tim27: Szerencsére Atti keresztapja át tudott jönni és elrohant biztositékért, mert azt kellett kicserélni! Még jó, mert ha kiolvad minden, akkor nagyon morci lettem volna.

fmarian: Aranyos a kis Gyuszkó! Az én fiam egészen hátrahajtja a fejét, ha nagyon ideges. Olyan rossz nézni, olyan mintha kitörne a nyaka. :(

Nálunk általában magától hagyja abba a szopit. Olyankor rárakja a kis buksiját a mellemre és szundikál.
De van hogy ki kell húznom a szájából, mert sajna nagyon kevés a tejem és kettőből kell szopiznia.
Ma csak 30 grammot tudott kienni belőlem. Egyre kevesebb a tejem és kezdek kétségbe esni.
Hiába szedem már a homeós bogyót is! Fejni meg nem tudok semmit szinte. Egy kiskanálnyi nagynehezen összejön, amivel a Vigantolt adom be neki. De ennyi!!!! :cry: :cry: :cry: :cry:
Most is pótolnom kellett neki! Igy békésen szundikál kint a levegőn.

Edina


Kép
medina83
 
 


Medina
Szőlő és Szösz is írt tejszaporító olajról! Lehet, h azt kellene még megpróbálnod! :roll:

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Igen! Szerintem kipróbálom azt is! A remény hal meg utóljára.

Edina


Kép
medina83
 
 


Köszi a dícséreteket!

Nálunk a szopi 15-20perc az egyikből, aztán pihen egy kicsit... büfi, aztán ha telerakja a pelust, azt kicseréljük, majd követeli a folytatást, ami általában a másikon 10-15percig tart... aztán következik a képen látható ájulós állapot... Na ez jelzi, ha tényleg jóllakott...

A forgó zenélőről csak annyit, hogy mi is kerestünk még egy hete, de a bababoltban csak horribilis összegért volt forgó-zenélő-világító csoda... Így hát kinéztünk a Bababörzére 18-án itt Tatabányán, és szerencsére pont találtunk egy zenélő forgót. Persze használtan és az egyik ernyője hiányzik, de a célnak tökéletesen megfelel. 4000 az eredeti ára, de 1000ért adta el a csaj. Annyiért megérte...

Mariann
Kép

Kép
fmarian
 
 


Szőlő: Megkérdezhetem, hogy mennyibe került az a tejszaporitó olaj? Ha nem akarod nyilvánosan, akkor privibe is jöhet.
Köszi!

Edina


Kép
medina83
 
 


fmarian: Jól jártatok akkor azzal a zenélőforgóval! Lehet, hogy én is inkább kimegyek egy ilyen bababörzére, mert tényleg horribilis áron vannak!

Edina


Kép
medina83
 
 


Timi - Nekem az első 1 hónapban Alíz magától abbahagyta a szopit, mert degeszre ette magát 1 ciciből ..
Most már 2 ciciből eszünk (pár napja), és van, hogy a 2. ciciről is én választom le, mert látom, hogy már nem csinál semmit .. és sosem hagyná abba ... de van, hogy elengedi .. akkor jól lakott .. csak sajnos ez elég ritkán fordul mostanában elő :(
Én 99%-ban betartom a 3 órákat .. de nem nyűg, mert ő is kb. így igényli .. néha előfordul 2-2,5 órás szünet, de nem jellemző. Mi 7-szer eszünk egy nap. Éjjel még felkel 1-szer (3-4 között)
A sűrűn büfiztetés nekünk bevált :) nem bukik annyit .. de így is előfordul evés után sokkal, alvás vagy nyűglődés közben, hogy kijön ez-az .. de ez 3-4 hónapos korukig teljesen normális :)

Medina - Én a kórházban vettem 2000-ért az olajat, de azóta nem is használtam, egészen az előző pár napig ..
Nem tudom, javított-e az állapoton, de most 2 ciciből elvagyunk .. nincs hiszti, és megvannak a 3 órás szünetek.
Próbáld ki, mindennek érdemes adni egy esélyt :)
(Szőlő postán rendelte .. talán 2500 volt .. ha így haladunk anti-szopival :( akkor én is rendelek még egyet.)
Szerintem hívd fel őket!

Kiscica - Akkor neked is 2 ciciből eszik a gyerkőc?

Mariann -
Nagyon édes a kisfiad :)

Csöppke - Csini vagy, és éds Lóci! Nekem is a halálfejes rugi a kedvenc :)

Du. hívom a védőnőt, hogy mi legyen velünk .. nem akarok tápszerezni, de azt sem szeretném, hogy ne megfelelően fejlődjön, vagy éhes legyen :(

Kép
szösszenet
 
 


sziasztok,

gyönyörűek a babaképek! most se tudok nagyon reagálni, a hétfő pakolós nap...

Bolygó, a szopi nálunk is hasonlóan fegyelmezetlenül zajlik, de folyamatosan javul a helyzet.. emlékszem,h. Csengénél is egyszer csak 15 perc volt és nem akart egyfolytában enni. Próbálom én is kihúzni 3 órára, de csak akkor sikerül, ha alszik..

Nono, miújs nálatok? Hogy bírod kettővel??

titeket nem szokott ledobni a babanet?

Kép
Kép
mango.
 
 


Tim, én mindig leválasztom, mert magától még nem nagyon köpte ki... csak játszik vele sokszor, de el nem engedné.. néha kicserélem a cumira

Kép
Kép
mango.
 
 


tim

szerintem az idő attól is függ, hogy használtok-e cumit. mert mi például nem. és így a cici a "nyugtatócumi" is :) így nálam azt szereti, ha mindig a szájában lehet. így én szoktam leválasztani, ha már csak cumizik, de tej már nem jön és dolgom van . az idő korlátot nekünk is mondta a védőnő. van olyan, hogy tartom, ha sok a tejem és azt gyorsan kiszívja, ha meg kevés a tej akkor van, hogy tovább cicizik, hogy ami szopi közben termelődik azt is kiszívja. a 3 órát én is csak úgy tudom/nám tartani, ha alszik(most 5 :D ). de nálunk nincs cumi, amivel ellenne magában.
nálunk így

bukás
Hédi csak keveset. egy ismerősünknél viszont sokat bukott a gyerek. nem adtak semmit. a gyerek kinövi. a kiságy fejrészénél lévő láb(nem túl értelmes) alá raktak könyvet, hogy kicsit megemelje azt a részt, hogy ne vízszintes legyen

toncsi

toncsi80
 
 


Medina, ahogy Szössz írta olyan 2500-2600 ft körül van az olaj. De hívd fel őket szerintem is, az a tuti, a honlapon pont ez a termék nem szerepel.

Kép Kép
szõlõ
 
 


mango: Engem is sűrűn lebod! Néha már hóóót ideg vagyok tőle! :twisted:

Szössz: Kössz az infót! Még próbálkozok egy kicsit azzal, hogy többet pihenek, de ha napokon belül nincs javulás, akkor felhivom őket!

Bukás: Attinak nagyon nehezen megy a büfi, igy ő is bukni szokott! De szerencsére nem olyan vészes a dolog.
Volt, hogy adtunk neki Infacolt! Na attól nagyon durván bukott! Meg is ilyedtem rendesen, hogy mi lesz vele. Mondanom se kell, hogy a kukába landolt!

Edina


Kép
medina83
 
 


Szőlő: Köszi! Neked egyébként bevált?

Edina


Kép
medina83
 
 


Sajna a szopi kérdében én nem tuok tanácsot adni, ráadásul a csaj se válaszolt a mailemre, úgyhogy ma megint felhívom, jó lenne ha holnap kijönne.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Szerintetek az alábbiak jók???

Születési súly: 3250
Hazahozatalkor: 3040
Mai súly: 3310

Edina


Kép
medina83
 
 


Medina, alkalmanként kb 100 millit tudok fejni (van hogy 80 van hogy 120), egy nap 6x fejek, szóval valami működik. A családomban senki nem volt egy nagy szoptatós sajnos, és mivel ugye nálunk még nincs szopi ezért mindent megteszek hogy fenntartsam, szóval homeos bogyi meg olaj.... Enélkül nem tudom hogy lenne-e ennyi... Tényleg nem. Egy próbát mindenképpen megér szerinem, bár tudom hogy nem olcsó ez a cucc.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Szőlő: sajnálom, hogy még mindig nem megy a szopi! Kitartás! Nekem is nehezen ment, szegénykémet nagyon sokat nyüstöltem, hogy kapja már be. Üvöltött is rendesen. De mostanra már alig rakom oda a cicit, rá is kap! Sőt!! Néha követeli nyugtatásképpen. :)

Edina


Kép
medina83
 
 


Medina, szerintem teljesen jó de én nem érek hozzá.....

Nekünk születési 3430, haza 3070-nel jöttünk vagy hogy, ma lett mérlegünk, kaja után ruhában 3600 volt. Tudom ez nem mérvadó, majd este (vagy reggel kell?) lemérjük pucéran.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Medina, az én Atim is 3250 grammal született :) Mi most , 4,5 hetesen vagyonk 3800 grammosak

Kép
Kép
mango.
 
 


Hát az nem rossz mennyiség!!! Már csak rákéne venni a kis Mazsit a jóra!

Edina


Kép
medina83
 
 


azt nem tettem hozzá, h. hazahozatalkor 3110g volt, alig fogyott a kórházban. Engem is idegesít,h. állandóan ledob...

Kép
Kép
mango.
 
 


mango: Akkor remélem mi is elérjük majd ezt a súlyt! És hány cm. Mi 54-el születtünk!

Edina


Kép
medina83
 
 


Hát mi sajnos azért fogytunk olyan sokat, mert nem akart cicizni, a csecsemősők meg nem akartak segiteni!

Edina


Kép
medina83
 
 


Én mindig ruhában mérem! Igy kb. 3310 és 3340 között van jelenleg! De most nagyon nincs étvágya!

Edina


Kép
medina83
 
 


mi 55centivel.. de Csenge 54 volt :) nekem szerencsére segítettek a csecsemősök (kinek másnak kellene segítség, mint egy olyan anyukának, aki egyszer már 9 hónapig szoptatott :) )

Erről jut eszembe, korábban felmerült több kérdés a szoptatás és a termékenység kapcsolatáról :) Én is szoptatás alatt lettem terhes és előtte 4 vagy 5 hónapig szabályos ciklusaim voltak.

Valaki elkezdett már fogamzásgátlót szedni? Arról is hallottam már mindenfélét,h. kevesebb lesz tőle a tej, de olyat is,h. beindítja :oops: :oops: Valakinek nincs tapasztalata ezzel kapcsolatban?

Kép
Kép
mango.
 
 


mango: Sajnos ehhez nem tudok hozzászólni! Én is ha megyek a 6 hetes kontrollra, akkor fogom kifaggatni a nőgyógyászom!

Egyébként meg azt mondják, hogy minden terhesség és szoptatás lehet más! Nem ciki, hogy segitettek!

Edina


Kép
medina83
 
 


[quote="tim27"] írta:tim27
Bambi, köszi a bíztatást, és hogy megerősítettél abban, hogy nem kell egész nap szoptatni...Most ott tartunk, hogy a 3 órát többé-kevésbé tartani tudjuk, viszont a 25-30 perces limitált időtől idegrohamot kap... Mindig sírás a vége, ha leválasztom. Ilyenkor annyira sajnálom...Nálatok mindig magától hagyja abba a szopizást?
örülök a siófoki kiruccanásotoknak, gondolom rád is rád fért egy kis kikapcsolódás. Hogy viselte az utat a babó?
Lányok 2 kérdés:[/u]
-nálatok a baba magától hagyja abba a szopizást, vagy bizonyos idő után leválasztjátok? (Úgy értem, ha hosszú ideig - 40 percig v. tovább "eszeget" elveszitek tőle?)
-igény szerint szoptattok v. szigorúan bizonyos rendszer szerint?

Mi még a "bukással" küzdünk sokat, eszméletlen mennyiség ami ki tud jönni belőle egy-egy szopi után..sőt, van hogy sokkal később..
A védőnő erre egy bizonyos tápszert javasolt, ami direkt ezekre a bukásokra hat. DE én NEM akarom ezért tápszerezni a babát! Milyen hülyeség! Persze, gondolom csak keveset kell adni neki, de akkor is.


Tim,
a bukásra Szöszke írt egy jó módszert. ő szopi közben felveszi Alizt többször böfizni, így elkerülik a bukásokat.
Nálunk Dani néha magától engedi el a cicim, néha bizony le kell választanom, mert érzem, hogy csak nyammog már a végén...Ő nagyon sokszor a végére "kiüti" magát, így nem nagyon szokta zokon venni, hogy "leszedem". (Bár utána "levegő-szopikat" csinál, ami nagyon ari. Ja, meg sokszor amikor nem "enged" el, azért a végén elkezde mosolyogni és olyankor észrevétlenül kitudom a cicim venni a szájából.)
most 30 perc környékén szopik, de persze ez nem mindig van így. (ma kb. 20 perceket hajlandó csak.) igazából az első 10-15 percben szopik "erőteljesen" utána már csak piciket szívogat. 30 perc körül szoktam óvatosan elkezdeni "leválasztani".
Szerintem jó, hogy rátudod a 3 órákra szoktatni. Nálunk nagyon hamar ő kezdett el aztán jelezni, hogy 3 órája nem ettem...(De egyre gyakrabban bele csúszunk 3,5-4 órába is. Valószínű a meleg miatt.)
Siófoki útat jól bírta. Végig aludta, bóbiskolta a kocsikázást, sétálást, csak szopizni ébredt fel. Nagyon jó volt, most szívem szerint leköltöznék oda.Csend, nyugi...Szép víz, stb. (Olyan volt a víz színe, mint az Indiai-óceán, nem hittem el, hogy Balatonnak tud ilyen gyönyörű színe lenni.)

Kép
1bambi
 
 


2 kép a Balcsiról, bár nem adja vissza a tegnapi színét...jött a vihar és az ég sötét volt, a víz pedig zöld!!!!
Kép

Kép

Kép
1bambi
 
 


az előző hozzászólásom is elszállt :twisted: :twisted: és megint ledobott a babanet :twisted: :twisted: megyek a dolgomra....

Kép
Kép
mango.
 
 


Bambi, ne fájdítsd a szívem! én egy kerttel is beérném, kicsit sűrű IX. kerületi levegő...

Kép
Kép
mango.
 
 


Mariann,
Gyuszkó nagyon szép baba. És Maszat is cicáéknál :lol: :lol: :lol:

lehet, hogy kinevettek, de én tejserkentőnek az alkohomentes sört iszom. Biztos nagyon hiszek benne és azért segít, de megfigyeltem, ha nem iszok egy nap, a következő napon kevesebb a tejem. De lehet, hogy ez nagy baromság...

babanet,
engem is ledobál, úúúúgy utálom

fogamzásgátl.,
hát, én nem szedek bogyót, de most már olyanok vannak, amik nem változtatják meg a tejcit. persze szoptatás után mást lehet/kell szedni...mi maradunk az óvszernél...

medina,
szerintem jó a súly

Kép
1bambi
 
 


Bambi
Még-még ilyen képeket!! Imádom a Balatont!!!!
Legszivesebben én is költöznék el innét, de leginkább az épitkezés miatt, ami kb. így néz ki..
Próbáltam megszámolni, kb. 50 ember dolgozik lennt.. Kép

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Bambi, én erről a szoptatás alatt szedhető bogyóról hallottam mindenfélét. az alkeszmentes sör nekem is bevált :)

Kép
Kép
mango.
 
 


Kiscica, szép a kilátás tőletek is :)de legalább játszótér van ...

Kép
Kép
mango.
 
 


Majd este jövök, addig csak a tejserkentésről Medinának, Szöszkének...

Írtam már de nem reagált senki, hogy próbálta volna, de én vagy a homeos bogyót szedem vagy kecskerutafűteát iszom. Most 3 napja csak a kecskerutafűtea. Megéri kipróbálni, mert kb 127 Ft és már egy pohárnak is van hatása. Legalábbis nekem és a barátnőmnek, aki ajánlotta így volt.

Gyógynévénybolt vagy gyógyszertár. nekem a gyógyszertárban egy nap alatt hozattak.

szóval ahogy gondoljátok, de sztem egy próbát megér ennyi pénzért.

Szőlő, nekem is problémám volt az elején a szoptatással, nem akarta bekapni a cicit, nekem a hónaljtartás segített. én azóta is így szoptatok, nem tudok másképp:( én másképp szeretnék megtanulni.

lolka_zs
 
 


Mango
Lehet van játszótér, de ez most engem nem vígasztal. Itt a kánikula és nem lehet kinyitni a teraszajtót, mert egyfolytában a fúró, kalapács, daru és egyéd halk dolgok "szűrődnek" be. Most éjjel is dolgozni fognak...
Mehetünk megint el itthonról, mert aludni nem tudnánk..

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Kiscica ne csodálkozz, hogy sok, hiszen sokat eszik, ő ilyen. Azt mondják nem lehet őket anyatejjel elhízlalni.
Amúgy szép vagy, hogy engem meg nem is említesz „akik velem szültek” között.
Mi mértük, hogy kinyújtott lábbal 56 cm, de a védőnő szerint 51. Hát nem foglalkozom vele. A pelust nem számolom. Mosoly elég sok. Hajnalban is kapok, meg nálunk apa és nagymama is kap, sőt tegnap egy idegen nőre is vigyorogott.
És 5.30kor jön közénk aludni kajáig, és akkor is kaptam. Nem is kapott cicit, csak tetszett neki, hogy sírással elérte, hogy közöttünk lehet. ááá nem lehet elkényeztetni.. :wink:

Klarka Kontroll egész élete során lesz, vagy ezt „kinővi”? Tök jó, hogy már otthon vagytok.

Még van akiért aggódunk. Krittáról újabb hír?

Marjan a ti csigátokis nagyon cuki!!

Csöppke és a doktornő nevét meg tudod adni? Utánajárnék, talán van a neten róla valami.
Nagyon helyes képek!

Emi oooh nem célunk lehagyni Lilit. De mégiscsak férfiból van, legyen csak erős. 3 napja nem hízott semmit, de most próbálok nem aggódni. Ma megnézem, aztán hívom a doktornénit!
Szegénykém, átérzem milyen, mikor mindenféle bogarat ültetnek a füledbe, aztán a fele sem igaz. Próbáld kizárni és hallgass magadra, figyeld a lányod! Ti ketten tudjátok csak mi a jó! Engem is parázattak/nak. Borzasztó!

Köszönöm az aggódást!
Nem a mellem, az olyan mint volt. Egyszerűen 38 fölött a lázam. Ma csak hőemelkedésem volt, de alig várom, hogy a doki rendeljen és megkérdezzem mit tegyek. Semmi más panaszom nincs (hidegrázás, izzadás) a lázon kívül.


Gumimaci a te Nimródod hogy van?

Medina
mi is így csináljuk az esti programot! Fürdés, pelenkázás, öltöztetés. Mondtam a páromnak, hogy ő teljes értékű szülő és erre roppant büszke. Csak 1 hiányossága van hozzánk képest! A tejci.

A zenélő forgót leszereltük, mert a fejére esett. Szegénykém úúúúúgy megijedt. Ketten nyugtattuk 10 percig. Sajnos nem erre a fajta ágyra van kitalálva. Szerintetek sokat vesztünk? Kap ingert, csak nem fölülről jön.

Bolygó az espumisan csodákat tett nálunk. A kakilás egy kis nyögéssel megoldódik. Aztán nagy sóhaj.

Emi talán te kérdezted a csíkot a hasunkon, csak nem tudom jött e válasz. Nekem még megvan, de nagyon zavar. Mikor múlik el?

Bambi a mérleget béreljük. Jun 7ig még maradhat. Utána visszaadom. Már a gyerek is lelóg lassan róla.

Celesztina a vigantol (d vitamin) napi 1 csepp a gyerek 2 éves koráig.

Atizka
szorítunk. Gátseb, jááj. Most már jobb?

Szőlő szegény ez a pisilés mizéria nálunk is volt. Egy pelenkázás 3xi ruhaváltás. Csak most már rájöttem, hogy mikor kezdődik a pisilés. (fiúknál könnyebb jeleket felfedezni) :)
ha nem jön a csajszi,hívj másikat! Minél gyorsabban nézzen meg benneteket valaki. Neked is megnyugattóbb lenne.
Átéltem!


Szösszenet nálunk nincs hiszti az öltözködéssel. Azt nem tudom, hogy szeret e, majd ha beszélni kezd….

Tim 2x 20 perc a szopizás 2 cicin, általában kiköpi ha „végzett”, de én hagyom rajta. (olyan sokáig úgysem lóg) 3 óránként kéri, de pl most már kéne kérnie, de hagyom. Majd szól ha éhes.
Nálunk is sok a bukás. Most szombaton megyünk ultrahangra emiatt. Nekem is mondta a dokinéni, de hihetetlen nekem, hogy spec tápszerrel nem fog bukni. H a valami ki akar jönni, az ki fog. Nekünk bevált a Nestlé tápszere, nem váltunk.


Mango én kiváltottam Cerazettét (nekem ezt írtak fel) , de a gyógyszerész azt mondta, hogy nem teljesen megbízható. Szoptatás és gyógyszer mellett lettél várandós?

Kép
téjé
 
 


Sziasztok!

Nem tudom már ki írt a tejserkentő olajról. Leírnátok a nevét, meg hogy hol lehet kapni. mert tejügyileg én is kezdek bajba lenni :cry: Köszi aki segít.
Vendég
 


[quote="téjé"][ írta:téjéb]Csöppke és a doktornő nevét meg tudod adni? Utánajárnék, talán van a neten róla valami.
Nagyon helyes képek!


téjé, ez egy helyi (rácalmási) doktornő, úgyhogy szerintem nem sokra mennél vele :)
De a www.boiron.hu, ill. a www.homeopatia.info.hu oldalon rengeteg infot találsz, ill. ez utóbbin fel van sorolva az összes országos homeopátiás orvos, elérhetősséggel, stb.

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


téjé, írtad hogy bejött Nektek az espumisan. Szopi előtt vagy után adod?
Én még egyelőre nem akark semmit adni, de nagyon küzdünk. :( Sab simplexet vettem, Dominónál bevlt, de neki mindig szopi előtt adtuk, mert minden evésnél fájt a hasa... Lócinak viszont nem mindig fáj, így előre nem akarom beadni, mert nem tömném, ha anélkül is elvan, és nem fáőj a pocak.

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Téjé, holnap délután jön ki a csajszi, valószínű egyelőre ezzel a SNS-sel (szoptanít) próbálkozunk majd, legalábbis valami ilye említett a csaj a múltkor. Jó lenne ha bejönne, valaki írta már itt hogy használt ilyet. http://www.medela.hu/Specetetok/Sns/frames.htm

Most kínomban röhögök itt.... Medela honlapon van egy tel.szám, amit szopiproblémák esetén fel lehet hívni, és a szöveg: "A SOTE II. Női Klinika munkatársai nyújtanak Önnek szakszerú segítséget!" Hát a jó édes anyjukat, persze, a szakszerű segítségnyújtás nálunk az volt hogy közölte a csecsemős hogy ez a gyerek nem fog tudni szopni és hozzámb.tak egy mellszívót hogy etessem cumisüvegből. Ez a szakszerű segítségadás! Meg hogy előtte ketten erőltették szegényem fejét a mellemre miközben ő üvöltött torkaszakdtából és már én is majdnem bőgtem. Nevetséges az egész hozzáállás, a SOTE II-es csecsemősök mindegyike kivétel nélkül eg VICC. Engem annyit bántottak a 3 nap alatt hogy abból egyet végigbőgtem.... Na mindegy, hagyjuk is ezt, csak ezen a mondaton baromira felhúztam magam...

Kép Kép
szõlõ
 
 


Atizka: drukk Nektek, hogy valóban mielőbb hazavihessétek a kicsit!!!

Csöppke: hasonló a helyzetem, szinte bármit eszem fáj tőle a hasam -és persze így a kcisinek is :( de szerencsére nincs sok étvágyam sem, meg azért próbálkozom, a mai ebéd pl pont jó volt és nem is fájt a hasam tőle :)

Infacolról: van, akinek bejött? Mi is vettünk, hátha kell alapon, de egyelőre nem emlékszem, hogy olyasmit olvastam volna, hogy használ :roll: akkor meg nem is próbálom meg adni,ha hasfájósabb lenne. A hason alvás a bölcsőhalál miatt veszélyes? Ma csak így tud, persze figyelem, meg nem túl puha a felület ahol fekszik (mózes)

Szössz: ugyan Julinka még sokkal kisebb, mint Alíz, de öltözni utál. Mindig ordít, pedig sokféleképpen és helyzetben (evés előtt-után, stb) próbáltam.

Medina: ja, amikor mi kerestünk mi is elhűltünk, hogy normálisat milyen nehéz beszerezni :roll: Amit mi vettünk az is börzés, és féláron jutottunk hozzá és csak annyi a bibije, hogy a távirányítója nem működik. De azt nem is használnánk. Tényleg érdemes börzézni szerintem is

Tényleg, most nálunk is az van, hogy olykor óránként eszik és akkor is hosszabban mint máskor, aztán durmol egy nagyot. Szerencsére ez nem okoz gondot se tejcsi ügyben (bár mióta beállt úgy érzem kevesebb van, de azért elég) meg Lau is bírja szerencsére. Amúgy ma vagyok először egyedül a kettővel :) egyelőre minden oké, egyben vannak :wink: Sőt! Most mindkettő alszik -hihetetlen :lol: nem akarom elkiabálni, de jobb, mint amikor párom itthon volt.

Tim: tényleg, attól a sablon-baba-altató-zenétől a falra tudnék már mászni :roll: a körforink szerencsére komolyzenét játszik, három félét, bár Lau csak az egyiket szereti, így mindig azt hallgatjuk, de még mindig ezerszer jobb így is. :)
Tegnap kaptunk nagybácsitól egy fp zongorát, megnéztem neten egy vagyonba kerül szerintem, de milyen szép hangja van, le a kalappal.
Ó, meg kérdezted a szopit: nálunk gyorsan eszik a kicsi, kb max 20 perc, amúgy akkor eszik amikor csak akar. De így is napi 7-szer szokott kb
Bukásról meg olvastam, hogy érdemes megemelni a kicsi ágyának fejrészét kb 30 fokkal és akkor kevésbé tud visszajönni a kaja, meg van az a Szössz-féle módszer, hogy szopi közben is többször büfiztetni, mert a sok lenyelt levegő okozhatja. Amikor kicsim túl mohón eszik ezt én is alkalmazon és lekopp-kopp azóta nem bukott. Csak ilyesmiért tápszerezni hülyeség sztem is.


Kiscica: juj, majd írj már arról, milyen volt a fotózás!!! Én is szeretnék babás meg egész családos fotókat, de annyira tartok tőle, hogy túl macerás lenne... meg persze majd tegyél fel képeket!!!!

Mango: nekem most több kérdésem van, mint elsőnél volt :roll: vhogy így jött ki. Megszoktam már Laut és ha Julinka nem olyan, akkor pánikolok és még nem mindig értem. Nekem hazajövetelkor kellett segítség a szopikhoz, pedig Lau sokáig szopizott (csak tesó miatt hagytuk abba). És csatlakozom, ugyan zöldebb övezetben lakom, de a sok lépcső miatt szobafogságban vagyunk :(

Lolka: érdekes, a kecskeruta teáról még nem hallottam ezelőtt, amúgy hónaljtartásban hova teszed a bébi fejét? Ez hülyén hangzik így, de nekem is ezt ajánlották, csak nem sikerül. Használsz hozzá szopipárnát?

Szőlő: durva, amit írsz a csecsemősökről :( :( sajnálom, hogy ilyenek voltak :(

Kép Kép
celesztina
 
 


Csajok, hasfájás ellen édesköményt nem próbáltátok?

Teának 5 szem/1 deci víz, meg egy "csipet" kamilla (nekem ezt a védőnő ajánlotta és bejött nálunk). Vagy állítólag az is jó ha az anyuka elrág 1-2 szem édesköményt.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Celesztina, csecsemősökkel már nem foglalkozom, de ezt a szopitanácsadós kört simán kikerülhettük volna ha nem ilyen a hozzáállásuk.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Gripe water bejött már valakinek?

A 3 órát mikortól számoljátok? Amikor befejezi vagy amikor kezdi a szopit?

Ragyákkal mit lehet kezdeni? Arcon. Nyakon.

Bocsi, de most ennél többre nincs időm.

Kép

Kép
kamilla306
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?