Új privát üzeneted érkezett!

Lilly: Mi bajod volt? Mostanában nálunk is vannak éjjeli sírások, valószínűleg, hogy elkezdett Barnus szilárd kaját enni amiatt. Házzal hogy álltok? Ez a fóti már tuti?

Tücsi: Úgy néz ki Pierre Cardin 610-es lesz. Nagyon tetszik és elég nagy, Barna kényelmesen elfér benne. Egy baja van, hogy ez nem esernyőre csukható, hanem lapra. Viszont amiket néztünk esernyőkocsikat, azoknak az ülő része kisebb, és hát Barna ugye elég nagy fiú :wink:

KépKép
kutyfül
 
 


Sziasztok!

Panndi, Eperke, Ildi: Postára adtam ma a kuponokat :wink:


Mi kimentünk ma a Városligetbe a csajokkal, de igazából semmi extra nem volt. Vivi a nagy lelkesedése ellenére nem mert bemenni az ugrálóvárba, csak odáig jutottunk, hogy levettük a cipőt és nézte vigyorogva a többieket, de ő nem akart ugrálni. Aztán jöttünk-mentünk, kajáltunk, találkoztunk a dédimamával, oszt ennyi. Nem volt egy nagy durranás.

Babócáknak és tesóknak is boldog gyereknapot kívánunk :D
lamme
 
 


Köszi a kuponokat és a köszöntéseket mindenkinek!
Megvolt a szülinap, Lilla nagyon édes volt.
Majd dobok fel képeket, csak most sietnem kell!
Holnap megyünk a neurológushoz, utána jövünk és képesen mesélünk.

Lilly, jó hogy Te is vagy megint. :D

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 

 
 

Sziasztok!

Esztrnek boldog névnapot! :)

Mi tegnap lagziztunk, jó volt, este 10-ig bírta Zsófi :) Ma meg hazafele beugrottunk a hajógyári szigetre, a munkahelyem oda szervezett gyereknapot. Az is jó volt, Zsófi élvezte :lol:
Hoztam fotókat :wink:

Kép Kép Kép Kép
Vendég
 


Jaaa, és köszi a kuponokat, szombaton én is feladtam :) Vagyis Apa, amíg én dm-eztem :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Lilly: Eszternek boldog névnapot kívánunk mi is :D

Ildi: Lillut majd holnap köszöntöm, mert akkor van a napja :lol: Várjuk a képeket :wink:

Panndi: De édes Zsófi!! Olyan szép csajszika!!! Jól kidőlt a kocsiban :D
lamme
 
 


Köszönjük a névnapi köszöntéseket!
Andi, óriáskígyó-simogatásos kép nagyon cool! Zsófi nagyon kis édes a többi képen is!
Hát nálam torokgyulladás, nátha, ilyesmi, és még mindig nem vagyok teljesen jól. :(
Ami Esztit illeti, kiderült mi áll az utóbbi két hét nyűglődésének, gázos éjszakáinak, nem evéseinek és taknoysságának a hátterében: kinn van a jobb alsó 1-es fogacska csücske. Úgyhogy ma hajnalban is negyed 6-kor keltünk, hű de fincsi volt! Most egy órája alszik, de már 2x be kellett menni hozzá... Szép éjszakának nézünk elébe.
Tücsi, mindn elismerésem a tiéd... Meg Lamme, a tiéd is.

Kép
waterlilly
 
 


Lillunak boldog születésnapot! :lol:

Anett: kitartás!
Vendég
 


Ildi: [color=red]Lillunak nagyon boldog születésnapot kívánunk!!![/color]
lamme
 
 


Na, ez jó lett :evil: Én pirossal szerettem volna :( Csakazértis :D

Lillunak nagyon boldog születésnapot kívánunk!!!!
lamme
 
 


Lillunak nagyon boldog szülinapot kívánunk Botival!!

Panndi: helyesek vagytok nagyon Zsófival, nagyon nagy gyerek már! Érdemes kimenni a hajógyári szigetre? ez vmi hosszabb ideig tartó rendezvénysorozat, nem? Jövő hétvégén indulunk Gryllus Vilmos koncertre oda. Mi azt szoktunk itthon hallgatni.

szép napot, és meleg hetet mindenkinek! a héten már strandra kell menni...??? :shock: állítólag 37 fok lesz!! :shock: :shock:
Vendég
 


[size=18]Lillunak nagyon boldog szülinapot kívánunk Botival!![/size]

így már talán jobban látszik?? :wink:
Vendég
 


Ildi: Lillunak nagyon boldog születésnapot kívánunk mi is! Várjuk a szülinapi beszámolót és a képeket!

Babett: Neked is boldog szülinapot kívánunk!

Panndi: Nagyon jól muatattok a képen Zsófival!

Lilly: Esztinek utólag is boldog névnapot!

Eperke: Voltatok végül a gyereknapi rendezvényen? Mi végül nem mentünk el, apa azt mondta majd jövőre :?

Lamme: Kuponok mennek!

KépKép
kutyfül
 
 


Babett: boldog születésnapot :)

Nem tudom, mi van kinn amúgy, ez pannonos rendezvény volt (ott dolgozom), mást meg sem néztünk, Zsófit teljesen lenyűgözte a céges buli :lol:
Vendég
 


köszi Lányok :)
Vendég
 


Lillunak boldog első szülinapot kívánunk!!!!!!!!!!!

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Esztinek pedig boldog névnapot kívánunk utólag is!!!!!!!!!!

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Kutyfül: Igen, voltunk kinn tegnap és nagyon jó volt! Azért tetszett nagyon, mert nem volt nagy tömeg és nem volt tele bóvliárussal. Nem az volt a lényeg, hogy minél több fölösleges bóvlit eladjanak Neked, meg a gyerekeknek, hanem tényleg a kikapcsolódáson és a szórakozáson volt a hangsúly. Az alapítvány, aki az egyik szervező volt, a MÁV kórháznak volt babás alapítványa. Így sok ismerős arc volt a volt MÁV kh szülészeti osztályáról. Jó volt olyanokat látni, akik foglalkoztak velünk, míg benn voltunk Zsófival. Most sajnálom igazán, hogy másodszor, már nem mehetek ugyanoda, az ismerős környezetbe, arcok közé.
Jó volt a program is. Zsófi lovagolt póni lovon, nagyon élvezte. Alig lehetett elhozni onnan. Pedig azt hittem félni fog, nem fog felülni a lóra, de még mikor elkezdett esni egy kicsit az eső, akkor is lovagolni kellett menni, mert annyira tetszett neki. :D Meg volt állatsimogató is, azt is nagyon élvezte. Persze még a báránynak is azt mondta, hogy vau-vau, de mindegy.
Majd hozok én is képeket, de szerintem majd csak holnap, mert most mindjárt kell induljunk a dokihoz.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Babett, Neked is boldog szülinapot kívánunk!!!!!!!

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


A Hajógyári szigeten hétvégén T-Com Gyereksziget rendezvény lesz. Mi is tervezzük, hogy kinézünk, de még annyira nem vagyok képben, ami a programokat illeti.

Lamme, ma ha sikerül feladom a kupont.

Most már tényleg lelövöm magam, mert velem telik meg az oldal...

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Jajjj, én annyira álmos vagyok, hogy csak na... :shock:
Tanulnom kéne, Zsófi alszik, de nincs kedvem :?
Vendég
 


Eperke, most nézem, már 26 hetes vagy, nem semmi :lol: Nagyon rohan az idő...
Vendég
 


Sziasztok Lányok!
Mi is itt, délelőtt lelökött a babanet, így csak most tudok írni. :D

Köszönjük a köszöntéseket mindenkinek.

Babett Téged meg mi is szeretnénk köszönteni, sok boldog szülinapot kívánunk! :lol:

Az ünneplés nagyon jól sikerült, mindenhol ajándék és torta hegyek voltak. LillaBaba nagyon élvezte. EVett tortát is, de a gyertyáját még nem fújta el. Kerilányom annyira várta, hogy segíthessen neki, hogy úgy belelendült, hogy öcsémét is elfújta. :lol: Főleg a kisbicaja és hinta tetszik Lillusnak nagyon.
Mi is túléltük a rokonhadat. :lol: Kaptunk jó etetési tanácsokat is... :wink:

Megjártunk a neurológiát is, minden ok, sehova nem kell többet járnuk/vinnünk Lillut. Nagyon rendes emberekbe botlottunk, keveset vártunk, szinte el sem hittem, hogy ilyen is létezik Mo-n.

Panndi, férjem meg a konkurenciánál dolgozik. 8)

Mindjárt jönnek a képek is, csak valamiért megint nem megy a feltöltés. :(

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Na úgy látszik a Firefox megoldja a problémát :D
Íme a képek:

Kép Lilla és a torta

Kép Lilla és az ajándékok

Kép Egy éves vagyok, add ide :)

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Nagyon édes Lilla a képeken! És jó, hogy a neurológián is mindent rendben találtak.

Nálunk a tegnapi éjjel brutális volt, a legeslegrosszabbak egyike. :(
Este 8-tól hajnali 4-ig Eszti 20-30 percenként felsírt, be kellett hozzá menni a cumival visszanyugtatni, durvább esetben az ínyét bekenni. Majd 4-kor olyan üvöltést rendezett, hogy zengett a ház. :cry: Kicseréltem a pelusát (szokatlan módon csurig volt szegénynek, és nagyon büdös), átöltöztettem (tán melege is lehetett), és meg is etettem, mert gondoltam, hogy most már az éhség miatt sem fog aludni. Így végül 3/4 5-től fél 9-ig aludtunk.

Ma viszonylag nyugodt napunk volt, normálisan aludt délelőtt is, délután is. Az evéssel vannak gondok, de ezt meg is értem. Azért trükkösen, de sikerült megetetnem. Este sírt picit elalváskor, a cumit is csak vette ki a szájából, lehet, hogy az is csak zavarja (bár napközben alváshoz meg séta közben kérte). Adtam neki Viburcolt meg Panadol Baby-t. Nagyon jó lenne ma már normálisabban aludni, mondjuk 4x kelni csak... :(

Még szerencse, hogy a férjem ilyen rendes, és vállalja az éjszakai ügyelet nagy részét, és csak akkor ébreszt fel, ha ő már nem boldogul.

Kinek milyen tapasztalata van fogzással kapcsolatban?

Kép
waterlilly
 
 


Ildi: Lillu nagyon édes. Az a gyertyás kép profi!! :lol: Tök jó, hogy nem kell Lillut vinned többet dokihoz! És mit mondtak? Hogy fog még mászni vagy nem gond, hogy ez kimarad?
Mint kiderült Panndival mi évekig egy helyen dolgoztunk. Ilyen kicsi a világ :wink:

Lilly: Hú, ez az éjszaka nagyon durván hangzik! Nekem nincs tapasztalatom fogzás ügyben, mert Barnusnak úgy jött ki a két alsó foga, hogy egyáltalán nem viselte meg. Szóval nálunk semmi ilyen nem volt. Kitartás nektek, remélem Eszti hamar túl lesz rajta!

Eperke: Örülök, hogy Ti jól éreztétek magatokat vasárnap. Most mégjobban sajnálom, hogy nem mentünk :? Fáj még a hátad? Picibabó mekkora már?

KépKép
kutyfül
 
 


Sziasztok!

Ildi: Lillu nagyon édes, szép baba!!!!!! Mi is örülünk, hogy a neurológián is mindent rendben találtak.

Lilly: Nem lehetett semmi az az éjszaka...Nálunk is volt az első 2 fogacskánál hasonló. Utána kapta Zsófi a borostyánláncot, és azóta szinte észre sem vettük, hogy kibújtak a fogai. Meg nekünk még a Dologel nevű krém jött még be.

Tegnap voltunk dokinál és minden rendben van velünk. A hátfájás nem tetszett neki sem, mondta, hogy menjek el vele reumatológushoz. Amúgy továbbra is fáj a hátam, amikor többet pihenek nap közben, akkor nem vészes, de ha sokat megyek, dolgozok, akkor estére alig bírok menni.
Tényleg hihetetlen, hogy már a pici is 26 hetes...Repül az idő. Az ultrahang szerint már 900 gr. Azt hiszem ő sem lesz kicsi baba...Összehasonlítottuk a Zsófi hasonló korú UH-jával és már most 100 gr-mal több, mint Zsófi volt akkor. Pocak is van már, szerintem most nagyobb, mint Zsófival volt hasonló korban.

Babett: A borostyánláncot Füreden ott a Silvernél vettétek a borostyános boltban? Direkt babáknak való? Csak azért kérdezem, mert Zsófi most szaggatta szét az övét, az éles fogaival addig rágta, míg el nem szakadt.

Hoztam két képet hétvégéről. :D

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Kép Kép

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


húú Lányok, Ti aztán írtatok rendesen!!!! alig bírom visszaolvasni így Boti mellett....

Lillu nagyon édes a képeken!! csini kis baba

Lilly: nagypn durva lehetett az éjszaka, engem már 4xkelés is teljesen kifáraszt. Nálunk még nem jönnek a fogak, de remélem majd a lánc segíteni fog, ha kell... :?

eperke: igen, ott vettük. Ezekszerint nem jó??? pedig 3600 ft volt :shock: és még egyenlőre lapul a fiókban! helyes kis pocakod van már!! hát igen az elsőnél sokáig alig látszódott rajtad...
Vendég
 


Lamme!
Köszi a kupont!
:D

Lilly!
Remélem legalább most alszotok! Nálunk nem teljesen zökkenőmentes a fogzás, Lilla 1-2 napig nagyon nyűgős-sírós, de azért ilyen durva éjszakáink eddig nem voltak-remélem nem is lesznek. Itt a környezetünkben mindenki dentinox gélezik, állítólag nagyon jó, mi nem próbáltuk, mert nálunk van Lidocain érzékenység a családban és nem akarok feleslegesen kockáztatni.

Eperke!
Zsófi nagyon komoly beleéléssel lovagol, jó a képetek nagyon!:D

Lilla életében először magától elaludt, ülve kifli rágás közben. :lol:

Nálunk a borostyánláncra Apa azt mondta, Lilla nem kér varázslólancot, ezzel befejeződött a történet mielőtt elkezdődött volna. :D

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ildi: jók a képek, és örülök, hogy Lillával minden oké volt a dokinál! Lánc nálunk is hasonló reakciót váltott ki Apából :lol:

eperke: nagyon csinos kismami vagy, és Zsófi is tündéri! Ezek szerint számíthatok rá, hogy majd a második babával nekem is hamar lesz hasam? Az első alig látszott, még a 41. héten sem hitték el, hogy én már túlhordtam :lol:

Lilly: én is remélem, hogy most pihentek! Nálunk is sokszor ébredt, de ennyire nem durván. Viszont van két foga, azóta nagy a csönd, a foga fáj ugyan, éjjel szerencsére nem, de ennyi, nem bújt ki még a többi. Remélem, azt már kevésbé érzik meg... :?

Bizony, kutyfüllel kollégák voltunk, tök vicces :lol:
Vendég
 


lamme: megkaptam a kuponokat, köszönöm szépen :)
Vendég
 


Kutyfül!
Bocs, előbb elfelejtettem válaszolni a mászásra.

Röviden. A normális mozgásfejlődésbe belefér, ha nem mászik a gyerek.
A nem mászás főleg akkor súlyos probléma, ha agyfejlődési/rendellenességi zavar okozza és emiatt nem csak nem akar, hanem képtelen is lenne mászni a gyerek. Nálunk ezt mind a máv kórházas, mind az itteni uh alapján kizárták.
A doki egy kedves idősebb bácsi volt, nagy neurológiai szaktekintély - szerinte a gyerekek kb. 30% fenéken csúszik mászás helyett. Na ezt Lilla be is mutatta neki. :D
A diszlexia és a nem mászás között meg a magyarázata szerint korántsem olyan egyértelmű az összefüggés, ahogy ezt nagy általánosságokban állítják.
Azzal egyetértett, hogy foglalkozzam vele, de mondta is, hogy látja, ezzel nincs hiba.
Lilla kapott alagutat tesómtól, nyáron valahogy ráveszem, hogy átmásszon rajta. :D Egyelőre nem foglalkoztatja a dolog. :lol:

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Eperke: nagyon helyes pocakod van már, csini! :wink: Tényleg nem kicsi babó, ha már 900 gramm. :lol: Hát ez a hátfájás nem lehet könnyű. Mostanában nekem is sokat fáj, remélem a szoptatás miatt. Többen mondták, hogy amíg szoptattak, fájt a hátuk.

Panndi: Te milyen kuponoknak vennéd hasznát?

Hát én ezzel a borostyánlánccal úgy vagyok, hogy ártani biztos nem ártok vele Barnának és ha meg használ, miért ne!! Lehet egyébként sem éreztük volna meg az a két fogat, de ki tudja...Szóval inkább ráadom :wink:

Ildi: köszi, hogy leírtad, mit mondott a doki!

KépKép
kutyfül
 
 


kutyfül: pampers pelenka, elsősorban :)
Vendég
 


Kutyfül!
Egy időben nekem is nagyon fájt a hátam szopi közben, majd elmúlt, egy darabig próbáltam homeos bogyót szedni rá, nem tudom annak a hatása-e.

Amúgy hátizom erősítéssel sokat lehet tenni a hátfájás ellen, csak én kicsit lusta lettem hozzá. :oops:

Eperke neked ezt most bizti nem szabad, a gyakorlatok többsége ugyanis hasról indul és ugye a babácskára így nem lehetne vigyázni. Kíváncsi vagyok, mint mond majd a doki, mert szörnyű lehet az ilyen erős hátfájás.

A borostyánlánc szerintem se árt, nálunk Apa a nagy ellenzője.
:lol:

Egy kérdés: mit tudtok, borsót mikortól lehet passzírozás nélkül adni?

Ill. Tücsi, Lamme, Eperke! Egy évesen Ti milyen kajcsikat adtok ebédre?

Lilla 7 óra óta nem szopizott, kíváncsi vagyok meddig bírja...



Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Eperke, szép a pocid! :) Írtam neked privit, válaszolsz majd? Nagyon édi Zsófi a képeken, ahogy lovagol!

Na, múlt éjjel már csak 5x keltünk úgy, hogy befigyelt a Viburcolt, a Panadol Baby, meg a Dentinox. :( Viszont ma már szépen evett ebédkor, úgyhogy remélem, túl vagyunk a nehezén. Hétvégén megpróbálok borostyánláncot szerezni, ártani nem árthat.

Kutyfül, de jó, hogy Barnika nem szenvedett a fogakkal! Jó lenne, ha a többi fognál nálunk sem lenne már ekkora hacacáré. Állítólag sok babát az első fog viseli meg ennyire, a többi már nem olyan vészes. Hát majd meglátjuk.

Olyan jó nyár-illat van, érzitek?

Ti bekenitek a babákat naptejjel?

Kép
waterlilly
 
 


Babett: Nem azért kérdeztem, hogy hol vettétek, mert az nem jó. Csak mi a miénket Ausztriából kaptuk és most, hogy elszakadt be kéne szerezni egy újat. Ha ott is van, az nekünk a legegyszerűbb. :) Bár 3600 Ft elég durvának tűnik... :shock: Persze Balaton part...

Ildi: Nálunk ma volt zöldborsófőzelék ebédre...Hát, Zsófi nem egy nagy főzelékfaló, szinte semmit nem evett meg belőle, pedig már ugyanúgy adom neki, ahogy én is eszem. Amúgy Zsófi már egész korán kapott passzírozás nélkül is zöldborsót. Kb 8-9 hónapos korától a levesekből úgy ette, passzírozás nélkül. Amúgy Zsófi 1 éves kora óta már szinte ugyanazt eszi, amit mi, nem főzök neki külön. Csak ha vmi fűszeresebbet csinálok, akkor veszek ki a fűszerezés előtt neki külön egy adagot. Már eszik rántott husit, rántott sajtot, ilyesmiket is. Hol krumplival, hol rizzsel, hol párolt zöldséggel. De szoktam csinálni spagettit is, azt is szívesen megeszi. (persze nem MaggiFix-ből, hanem én csinálom a szószt is)

Terhesség: Az elsőnél nekem is csak a végére lett nagy pocakom. Most meg már jó nagy. Amúgy a doktornő mondta is, hogy lehet ettől is a hátfájás. Meg, hogy Zsófit is azért még kell emelgetni. Én is kiváncsi vagyok mit mond az orvos. Hoztam egy tegnapi UH képet is, ha nem bánjátok, bár nem sok mindent mutatott magából a picur, leginkább a hátát láttuk.

Liily: Bocsi, csak most olvastam... :oops: De válaszolok rá, ígérem.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Kép

Épp az ujját szopizta. :)

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Most néztem a Gyerekziget programját: http://sziget.hu/gyereksziget/programok

Jónak tűnik, minden korosztálynak van kikapcsolódási lehetőség. Ha jó idő lesz és a hátam is úgy akarja, szerintem mi kinézünk hétvégén.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Sziasztok!

Ildi: Szuperek a képek a kis szülinaposról :D Olyan szép volt a tortája is!! Tök jó, hogy a neurológián mindent rendben találtak!!! Mi egyévesen gyakorlatilag már mindent adtunk Vivinek, és szépen lassan bevezettük azokat az ételeket is, amiket egyéves kor után ajánlanak pl. tojásfehérje, tej (tudom, ezt sokan nem ajánlják még akkor se). Szerencsére Vivi nagyon leveses, így könnyű dolgunk volt, mert az tele van fincsi zöldségekkel, husival is, meg még folyadék is.

Eperke: Nagyon csini kismama vagy!! Zsófi tündéri :D Picur is nagyon aranys :D

Lilly: Igen, mi kenjük mindkét csajszit naptejjel.

Köszi a visszajelzéseket, hogy megérkeztek a kuponok. Mindenkinek szívesen :wink: :D
lamme
 
 


Eperke, a kis pocaklakó tündéri! Olyan megható, nem? Már most szopikázza a kis ujját! Asszem cumira nem lesz szükség!

Lamme, Vivivel azért elég nagy szerencséd van (szereti a levest). Nagyon ügyesek vagytok. Nikike hol tart a hozzátápiban? Miben más a két lányka?

Meg úgy egyébként: ki mit ad enni a babájának?

Nekem nagy dilemmám a tejpép meg a gabona bevezetése. Búzát egyelőre nem akarok adni, de rizst, kölest, árpát, stb. már lehetne. De mit és mivel?

Ja, a nagy hír: KINN VAN A 2. ALSÓ FOGACSKA IS!

Kép
waterlilly
 
 


naptej: már mi is használjuk, ha kimegyünk. Egyenlőre vichy 50 faktorost vettem, erre beszélt rá a gyógyszertáros...

borsó: 8-9 hós kortól adható héjjastól is (2 helyen is ezt olvastam)

egyéb kaják: én vettem holle kölespépet, és délelőtt azt teszek a gyümölcspépbe (kb 50 ml vízbe rakok 2-3 teás kanállal), hogy sűrűbb legyen az állaga (bukások miatt). Így táplálóbb is, és az emésztésre is pozitívan hat....mivel gabonaféle. Majd rizspépet is veszek, de azt még nem sikerült eddig beszereznem. Búza még nem adható!! (glutén miatt)
Tejpépet én azt hiszem kihagyom. Van elég gyümölcs és zöldség, minek adjak, és mikor...nekem az olyan tápszerjellegű étel.
Cukkinit adtam már, de nem jött be nagyon. Meggyet is szoktam adni banánnal, simán turmixolva, ahogy mások is írták. Cékla, sütőtök nagy kedvence Botondnak. Karfiolt is szoktam már tenni a répába és krumpli mellé.
Vendég
 


eperke: a lánc a neten is 3200+ postaktg azt hiszem, szóval majdnem uannyi...
Vendég
 


Zsófi is sok mindent eszik: alma, banán, barack, szilva, meggy, annász, krumpli, répa, karfiol, brokkoli, sóska, saláta, hús. Talán hirtelen ennyi. Reggel meg este tápszert kap ugye, délelőtt nem eszik, délben főzeléket eszik, néha hússal, néha nem, délután holle rizspépet gyümölccsel, este tápszer.

Üveges bébikajából meg még több félét evett, onnan már evett paradicsomos kaját, tésztát, stb.
Vendég
 


hát akkor Zsófi sem eszik túl sokszor, ahogy látom...
...ananászt már lehetett neki adni?? megnéztem a táblámban, 18 hónapos kortól írják... :? Bár ha semmi baja nem lett tőle...csak gondolom sokaknál allergén, mint az aprómagvasok.
Most kaptunk egy csomó epret meg cseresznyét, de nem merek neki adni, pedig olyan finom, és jó illatú...! de az epret még én sem igazán merem enni.... :cry: Szerintetek lehet már enni? vagy hogy van ez? szoptatás alatt egyáltalán nem lehet?

Panndi a salátával mit csinálsz?? én sóskát, spenótot még nem próbáltam. Ja és gesztenyét sem, pedig vettem már..Na, és a hússal is várok még kicsit. Olyan korainak érzem, még annyi mindent nem is ismer a gyomra...Spárgát csináltam egyszer, de olyan keserű lett, kidobtam.. :?
Vendég
 


Négyszer eszik egy nap.

Cseresznyét ma kaptam anyósomtól, én adok neki. Ha a meggy mehet, szerintem a cseresznye is. Gesztenyét is evett már, bár azért nem volt oda. Ananászt meg csak nyelte, csak nyelte :lol:

http://www.idealmarketing.hu/mit_es_mikortol.htm

Ez alapján mehet az ananász is már 7 hós kortól :wink:
Vendég
 


Lányok, köszönöm a kajcsis válaszokat. Rendeltem az interneten Holle cuccokat, remélem, még a héten megérkeznek.

Andi, Eszti szinte ugyanúgy eszik, mint Zsófi. Meg tudnád írni, hány órakor eszik? Átalussza az éjszakákat, elég ez a kalóriamennyiség neki?

Van egy táblázatom (Kismamás), én azt követem. E szerint cseresznyét 8-9 hós kortól lehet adni, valamint karfiolt is. Ananászt 18 hó után javasolja (igazából nem értem, miért, szerintem nem rosszabb, mint a banán, vagy a citrusfélék).

Alig várom, hogy Eszti betöltse a 8 hót, utána már sokkal változatosabb kajákat tudok nekiadni. Örülök, hogy jön a nyár és érnek a gyümölcsök, és pont tudok neki adni mindenből frisset.

Babett, én szopi alatt ettem epret mértékkel, nem lett tőle bajunk.

Kép
waterlilly
 
 


Sziasztok!
Köszi a kupont Neked is Panndi, épp most érkezett!
Meg a borsós válaszokat is mindenkinek.

Eperke!
Nagyon aranyos a Picur. Hihetetlen milyen gyorsan telik az idő, már nincs is olyan sok idő hátra, míg megérkezik.

Az ananászt az én táblázatom is csak 1,5 éves kor körül javasolja... Ehhez képest már 8 hós bébikajcsikban is van, mi is ettünk már olyat. :oops:

Mi a gyümikhez inkább a rizskrémet használtuk, a kölest sem mindenki ajánlja. Ha minden ilyet figyelembe vennénk, szerintem jó kevés kaján élhetne a gyerek. Én eddig nagyon óvatos voltam, most kezdek kicsit bátrabban adni cuccokat, de ha figyelembe vesszük Lillu korát, mi a többiekhez képest le vagyunk maradva.

Glutént mi 11 hó óta eszünk. Múlt héten megpróbáltuk a tejpépet, őszibarackos-hippes volt, hát Lilla nem volt hanyattesve tőle, szerintem nálunk kimarad a menüből.

Lilly - mi ebben a korban, rizskrémes gyümiket ettünk tízóraira és uzsira, vacsorára meg ebédre, zöldséges husikat. Na meg persze a szopi minden mennyiségben, ill. kevés babavíz. Viszont nálatok miverl nincs szopi bizti nagyobb mennyiségek kellenek a kajcsikból, ehhez nem tudok sajnos tanácsot adni.

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Jaa, sóskát, salátát én csak simán megfőzöm kis vízben, dobok mellé fokhagymát, petrezselymet, és annyi. Zsófi nagy fokhagymaimádó :)

Ildi: szívesen :)

Anett:
Reggel 8 óra: tápszer
Dél: főzelék (+husi)
Délután 4 óra: gyümölcs rizzsel
Este fél 8-8: tápszer

Tegnap borult a rend, mert délután pancsolt a medencéjében jó sokat, és ettől megéhezett, így hat fele még megevett egy frutapurát :)

Ma is borult, mert ma korán kellett kelnünk, és 7-kor reggelizett, szóval nem tudom, mikro fog enni :)
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: