Új privát üzeneted érkezett!

Györgyi :)

[OFF]
Nem írom, hogy sajnálom, mert nem tudom, hogy ez most mennyire jó vagy rossz nektek...
LEGYEN MINDEN ÚGY, AHOGY A LEGJOBB MINDHÁRMOTOKNAK!!!
...és Kamcsatka Orsinak igaza van!!!

[/OFF]

Livi
Kép
picilivi
 
 


OFF

Sziasztok!

Köszi a biztatást, de szégyellem, hogy így kiborultam tegnap. Azért én sem az ártatlan áldozat voltam, bár ezt a szerepet nehezen tudom levetkőzni. Ha megtanulnánk végre mindketten felnőtt módra konfliktust kezelni, még megoldódhatna a helyzet, mert egy hisztis egyéves pont elég a családban. :)


OFF

Györgyi

Kép
szerencsefia
 
 


Hordozó Ági, na, a tanfolyamon azt láttam, hogy elég könnyedén tűrögetsz. És nekem is jólesne sokszor, de mindig elbénázom. Arra jutottam, hogy tapadósak a ruháim, túl sok a kendőanyag, magas a páratalrtalom, vagy éppen alacsony, pont nem jó súlyban van a gyerekem, vakít a nap és amúgy sem vagyok annyira ügyes, mint te. Vagy?
banya
 
 

 
 

Eladó egy nagyon szép Bamberoo Mei Tai! Az érdeklődőknek természetesen fotókat tudok küldeni.

köszönöm!
kohelet
 
 


az ár lemaradt: 20000ft
kohelet
 
 


Ági! A Lanákra is igaz hogy a csíkos/mintás kendők szövésben különböznek a simáktól vis vastagabbak/keményebbek? Árukbeli különbség is ennek tudható be? Azt hittem hogy csak trendiség kérdése a minta/ nem minta...

köszi mindenkinek az összehasonlításokat eddig és a jövőbelieket is sokat nyomnak a latba!

anna
dka
 
 


Lana kendők csak színben és mintában különböznek (a méretükön túl, persze). Minden más egyforma.

hordozo
 
 


[quote="hordozo"] írta:hordozon szoktam úgy használni elég sokat a kendőt, hogy nem kötöm meg, csak betűröm.

Én is, én is! Ezt akatam is írni Biobabának, hogy én a sima Rucksack-ot is betűrögetem elöl a "vállpántok" alá keresztezve, így elöl is tart. Aztán addig tűrögetem, míg elfogy és már meg sem kell kötni! :D (ez lehet, hogy nem volt értelmes, bocsánat!)

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Didymosnal a minta szove van (elobb festenek, aztan szonek), Lananal festve (elobb szoves, aztan festes).
:)

Biobaba
biobaba
 
 


[quote]a írta: sima Rucksack-ot is betűrögetem elöl a "vállpántok" alá keresztezve


Livi, ezt hogy?

Biobaba
biobaba
 
 


ez a betűrögetés szerintem olyasmi, mint ahogy Pindin volt a kendő a legutóbbi klubon, a beszámolóban látszik is a képen, talán épp bíbor Lanával(?)

kamcsatka
 
 


S.O.S. :!:
Ági! Az a gyanúm, hogy nem az elégtelenül meghúzott alsó szegés a ludas a popsilecsúszásért! (batyunál)
Most már többször is volt, hogy direkt figyeltem az alsó szegésre felkötözéskor, és mégis fél óra múlva totál lenn volt Bogi feneke, még később meg már majdhogynem a bokámat verdeste... Mert ha nem javítok rajta, akkor csak egyre rosszabb lesz!
Mindig igyekszem figyelni arra is, hoyg a hátán szép sima legyen a kendő és a fenekénél legyen a sok anyag.
Mégis az a gyanúm, hogy a hiba oka valahol a két szegés KÖZÖTT keresendő. Nem lehet ez szerinted? TAlán ráncba kéne szednem a vállamon, és akkor meghúzogatni teljes szélességében, nem csak a két szegésnél? Nem tudom.. Ja, és a probléma azóta van, mióta a Hoppsot használom :oops: , ami ugye sokkal szélesebb, mint a Nandu volt.
Vagy csak bele kell jönnöm, és rá kell álljon a kezem erre a kendőre?
Vagy már arra is gondoltma, hogy esetleg máshogy kéne felvennem Bobót (nem hátradobni, hanem felmászatni, és úgy ráigazítani a kendőt)?
Tudsz így tanácsot adni?

Ráadásul mivel baromi hosszú is a kendő, egyáltalán nem egyszerű a város közepén előröl kezdeni az egész kötözést. Javítani is nehéz, mert egy csomószor fut körbe a derekamon a kendő... :cry:

KépKép
livus
 
 


Livus, csak egy tapasztalat, nem tudom segit-e. :?
En par napja Zsuzsa modszeret alkalmazom felvetelnel, nagyon bejon. rancbaszdem a kendot, ahogy Aginal tanultam, feldobom a gyereket es ha fent van az egyik kezemmel tartom ot, a masikkal a ket kendo sza'rat, a tobbit tudod. miota igy csinalom sokkal jobban megy minden :), a kendot is valahogy jobban tudom igy iagzitani.

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Livus: mivel Bobó már elég nagy, talán jobban bejönne a hátradobás helyett a felmászatás... Tomival úgy csináltuk, hogy felállt valahova , én a hátamra vettem és ő kapszkodott a nyakamba addig, mig megigazitottam a popóján meg a lábai alatt a kendőt. Aztán ugrálgatással feljebb lehet hozni, hogy jó magasan legyen, ezek után húzom szorosra a szárakat.
Próbálgatni kell, ne csüggedj, a kendőddel semmi baj, az tuti! :)
Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Sziasztok, mekkora hordozókendőt érdemes venni, ha csak én használom, viszont az én méretem szülés után (mellbedobással) felül simán 48???? Minden álmom egy didymos katja.... de kapok ajándékba az amerikás rokonságtól egy kozy mei tait. Szóval mellé melyik katját vennétek?

Egyáltalán a mei taiba lehet újszülöttet tenni?

potyka
 
 


Szia megint, Potyka!
A kendő hossza szerintem a te esetedben (mivel személyesen is láttalak, hasonló alkat vagy, mint én) a 6-os, esetleg 5-ös méret lenne. Nekem a 6-os mindenre jó, a legbonyibb kötéseket is éppen meg tudom vele kötni. A cici nagysága is számít, de azért fontosabb a csipő és úgy általában a hát kerülete sztem (nekem 80H-s a melltartóm!!! :oops: ).
Van egy 4-es kendőm is, azzal egy egyszerű hátit vagy elöl kengurut meg tudok kötni. De többet nem igazán. Vagyis még nem nagyon gyakoroltam, a fiam is túl nagy, az újszülöttem meg még várat magára... :( .
A kozy is nagyon jó választás (ajándékba, ejha!!!), bár újszülöttet nem nagyon ajánlanék benne hordozni. Arra a kendő tökéletes. A Katja szintén, ez egy gyönyörű darab! Sokan szeretik.....
Sok boldogságot Danibabóhoz :).
Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Köszi, akkor így nézek. :lol: Eredetileg optimistán a nyolcasra gondoltam. :lol: Ez barátibban hangzik, meg kisebb az esélye, hogy belemúmiázódom.

potyka
 
 


Bocs, hogy belepofazok, de a kendömeret attol függ, hogy mit szeretnel megkötni vele. Öszinten szoval ketlem, hogy 6-osal mindent megtudnal kötni (pl. duppla keresztes bog elöl, WKT (zsebes keresztezett) ). Szüles utan nekem ezekre 6-os kellett, es kb. 40-es meretem volt.
Didymos honlap szerint 7-es meret kell neked, hogy az összekötest meg tudjad kötni.
smzsgalf
 
 


Én is hasonló méret vagyok Potyka és nekem is kellett a 7-es, ha zsebes keresztezettet akartam kötni.
Bár én akkor már inkább vennék egy hosszú rugalmast és egy rövidebb szőttet. Mert később meg azt a rengeteg kendőt feltekerni valahova magadra sem egyszerű mutatvány.
(jó vagyok mi? Már egy harmadik kendőre beszélek rá... :oops: )

Jucuu

Kép
jucuu
 
 


Livus! Igen, szerintem fontos, hogy a két szegés között is ráncba legyen szedve az anyag. De ezt olyan jól leírtad, hogy nem is nagyon tudok mit hozzátenni. Nekem furcsa, hogy ennyit romlik ez a fenékhelyzet Nektek menet közben. Nekem nem szokott romlani, vagy csak éppenhogy. Ha már elég nagy hozzá Bobó, akkor a legegyszerűbb úgy felvenni a gyereket, hogy leguggolsz, felkapaszkodik a hátadra, felállsz, megfogod a hátad mögött a kendő felső szegését (csak azt!), azt helyére rakod, szorosan tartod, majd helyére raksz mindent a válladon, és jöhet a ráncbaszedés. De így is és hátradobással is sikerülnie kéne ennek e fenékdolognak, meg mindennek ugyanúgy, a különbség nem ebben van!

hordozo
 
 


Jucuu, rugalmasban valahogy nincs bizodalmam. Nálam a gyerekek nagynak születnek, és hihetetlen gyorsan híznak, vhogy nem érzem, hogy elbírná őket. Mesélsz még róla?

potyka
 
 


KÖSZI mindenkinek a válaszokat! Tegnap harmadjára sikerült egy frankót kötnöm, de Bobó dilinyós volt, úgyhogy már fogalmam sincs, mit csináltam másként, amitől jól tartott a kötés... (Persze fél óra múlva meg le kellett szerelnem, mert ebédeltünk :? Úgy sajnáltam :( )

És Ági: igen, a mi fenéklógásunk folyamatosan romlik. szóval ha egyszer megérzem, hogy lentebb van a feneke, akkor tudom, hogy egyre-egyre lentebb lesz, és záros határidőn belül át kell kötöznöm.
Tudom, hogy hátradobással is mennie kéne (meghát eddig ugye ment is...). a felmászatást azért gondoltam, mert akkor egész másképp készül a batyu, hátha úgy jobban sikerülne...
Csak Bogi olyan nyűgös mostanában mindig a felkötés ideje alatt, hogy nem tudok vele próbálkozgatni, gyakorolni, vagy másik háti kötést kipróbálni :cry: Még ezt a felmászatást sem tudtam kipróbálni

KépKép
livus
 
 


Zsuzsa, hát lehet, hogy igazad van... azért reménykedem, hogy a 6-os indio seide elég lesz jópár kötésre. Igaz, hogy jóval nagyobb súlyban vagoyk mint te, de a 6-ossal tényleg meg tudok sokfélét kötni, nem mindet tudtam kipróbálni még, de amit igen, az ment...Ezért irtam, hogy mindet....
Ezek szerint kell a 7-es neked Potyka...de legalább nem 8-as :)

A zsebes keresztezett az az újszülöttekhez jó, ugye? Tehát elöl egy övet csinálok, utána hátul keresztbe fel a vállamra, előre hozom, majd a baba feneke alatt elhúzom, vagy a hátán szétterítem a szárakat, majd újra hátra, ugye? Ezt próbálgattam gyerek nélkül és tényleg rövidnek bizonyult a kendő...A csücskét még sikerült összekötni :)

Nem szeretnék még egy 7-es kendőt is emiatt a kötés miatt beszerezni, pedig fontos lenne ebben hordani legkisebb korában Danit, nem?

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Kriszti! Igen, ez a zsebes keresztezett. Ujszülöttnel csak azt hasznaltam (meg kengurut, de az akkoriban nem ment nekem).
Valojaban az a gond, hogy ujszülött korban a leggyakrabban hasznalt kötesekhez a leghoszabb kendö kell, en azert is tartogatok egy 6-os kendöt masodik gyerekhez, habar most mar siman megy ez 5-ösel is.
Rosszu emlekszem, hogy elsö idöben nalad lesz a Klub rugalmasa? Akkor nem fog kelleni 7-es kendö...

Szerintem a rugalmas egy jo ajanlat, azok nem is annyira dragak, söt lehet SK-t is csinalni. Ugyan nem probaltam, de azt hiszem hogy nehez gyereknel is azert jo az elsö par honapra.

Livus! Ez a fenek lecsuszos dolog az utobbi idöben nalunk is van es en nem valtottam kendöt. :shock: Az a gond, hogy ha nem csuszik le a fenek, akkor kenyelmetlen a kötes, ha meg kenyelmesre kötöm, akkor elöbb utobb lecsuszik a feneke :roll:
smzsgalf
 
 


[quote="biobaba"]
írta:
biobabaLivi, ezt hogy?
Biobaba

Biobaba, itt a mai SHBC "tűrögetett" verziója, nem tudom, segít-e a magyarázatban:
Kép

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Livus: a kendővel együtt megy lejjebb, vagy a kendőből csúszik ki a fenék valahogy? :D (hú, de értelmes kérdés! )

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


[quote="hordozo"] írta:hordozoleguggolsz, felkapaszkodik a hátadra, felállsz, megfogod a hátad mögött a kendő felső szegését (csak azt!), azt helyére rakod, szorosan tartod, majd helyére raksz mindent a válladon, és jöhet a ráncbaszedés.


Jaj!!!!!!!!!!!!!! Biztosan ezt akarom én?!?!?!?!!? Tudok én majd ilyet??????? Ezt csinálni is ilyen bonyolult??????????


pánikmama
h_szilvi
 
 


Szilvi! Emiatt a (teljesen érthető) reakció miatt szoktam mondani, hogy nem szabad leírni kötéseket! (Más miatt meg nyilván szükség van a leírásra.) Ez olyan egyszerű, de nem írni kell, meg mondani, hanem csinálni! Tényleg egyszerű! Így a legkönnyebb hátravenni a gyereket.
Kirszta! Miért lenne fontos Danit a zsebes keresztezettben hordozni? Hordozd nyugodtan bármelyik függőleges pozícióban! Neki egyremegy, hogy melyikben, ha jól van megkötve. A Te szempontjaid számítanak, ha ezek közül a kötések küzül válogatsz. Egy ilyen szempont, hogy milyen hosszú a kendőd. Nyilván olyan kötést választasz, amihez elég hosszú, nem?

hordozo
 
 


Livi, es akkkor a derekadon nincs is anyag?
Elorejon a kendo es fel, aztan meg at a masik szar ala?

Biobaba
biobaba
 
 


Kisvic, köszi, megkaptam!

KépKép
KépKép
safrany
 
 


Zsuzsa:
[quote]E írta:z a fenek lecsuszos dolog az utobbi idöben nalunk is van es en nem valtottam kendöt.
:arrow: akkor lehet, hogy a gravitációval nem stimmel valami mostanság :lol:
Nekem amúgy kiinduláskor kényelmes, és jónak is tűnik a kötés. Egy fél óra múlva kezd el külön utakat élni a popsi :lol:

Liv: nem fulladsz meg a kendőtől? Nem idegesítő így?
A fenék kendővel együtt csúszik le. Tegnap előtt pl. már régóta csúszott lefelé, de gondoltam, most már nem kötöm át, úgyis nemsokára leveszem, és a végén már hátranyúltam, és "lebegett" Bogi hátán az anyag, teljesen laza volt a kendő közepe.

Szilvi: leírva tényleg bonyolultabb. Én még ezt a hülye lacsúszást is alig bírom körülírni, de már jobban nem is szeretném asszem. Most már rajtam a sor, hogy próbálkozzak a leírtakkal.
Úgyhogy írjad csak Ági, mert tényleg segít! :)

KépKép
livus
 
 


Igazad van ÁGI! Végül is a kenguru pózban is nagyon jó a piciknek, ahhoz meg elég egy 4-5-ös is. Az van. ;) Annyira jó,hogy néha felnyitjátok a szemem. Nem kell azonnal egy 7-esben gondolkodni.....Bááár, jó lenne erre hivatkozni és egy szép vöröses árnyalatot beszerezni :) :oops:
Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Kriszti!

Szinte biztos vagyok benne, hogy elég lesz neked a 6-os kendő a zsebes elöl keresztezettre. Emiatt nem kell 7-es.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


[quote="biobaba"]L írta:biobabaivi, es akkkor a derekadon nincs is anyag?
Elorejon a kendo es fel, aztan meg at a masik szar ala?

Igen, valamiért a derekamon már nem is bírom, pedig semmi hasam nem nőtt még. Valahogy úgy egyébként, mindig úgy tűröm, hogy kényelmes legyen és tartson jól.



[quote="Livus"]L írta:Livusiv: nem fulladsz meg a kendőtől? Nem idegesítő így?

Nem. Én is néztem a képet így utólag szorosnak tűnt a képről, de engem még ez a Didy nem vágott sehol! Nem volt fullasztó sem.

[quote="Livus"]A írta:Livus fenék kendővel együtt csúszik le. Tegnap előtt pl. már régóta csúszott lefelé, de gondoltam, most már nem kötöm át, úgyis nemsokára leveszem, és a végén már hátranyúltam, és "lebegett" Bogi hátán az anyag, teljesen laza volt a kendő közepe.
Sajnos lövésem sincs....

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Én továbbra is ajánlom a rugalmast (Moby vagy Lívia-féle) kezdetekben. Pici újszülöttel nagyon kényelmes. Teljesen el lehet benne rejteni a babát, olyan gyengéden tartja, mint egy puha pólóban lenne az ember. Szerintem kimondottan a kölcsönkérhető kendő kategória, ezért nem kell venni egy 7-es kendőt, mert úgyis csak max. 2 hónapig használod majd.

Potyka: mei-tai-ba nem tennék 4 hónaposnál kisebbet. Még ha 4-5 kilós babád is lesz, akkor is rugalmas 9 kilóig tart, utána kezd nyúlni.

Ami még a rugalmas előnye, hogy kezdőknek nagyon jó, mert olyan kényelmesen és biztosan tartja a babát, hogy könnyen önbizalmat szerezhet az ember a kendőzéshez. Szerintem, persze.

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Köszönöm szépen mindenkinek a gratulációt és a bíztatást!
Tegnap otthon aludt kendőben rajtam Flóra, ma meg kimerészkedtünk az utcára is egy rövid elintéznivaló erejéig (ami nem sikerült - le akartam méretni a rendelőben, h mennyit hízott, de zárva voltak), aztán meg otthon tettem-vettem vele együtt, meg próbáltalak behozni titeket a mamamin, de ez lehetetlen.. :( pedig annyi jó téma van, amit végig szeretnék olvasni!
sima elöl kereszben volt rajtam, sőt, ma voltak nálunk sógorék, az ő 6 hósukkal is kipróbáltam (mennyivel gátlástalanabbul lehet gyűrögetni egy 6 hóst, mint egy törékeny 2 hetest!!)

Szilvi: persze, tudom, sőt, már szeptember óta tudom, és pont emiatt nálunk már az elején elvérzett a Flóra mint lehetőség. És kitaláltam az Anna Jankát, és már majdnem az lett, csak meglátogattam at Ildit, és amikor otthon meséltem apának, hogy Flóra így, Flóra úgy, apa elkezdett sóhajtozni, hogy azért de szép név az a Flóra... És akkor mondtam, hogy na nehogy már amiatt ne legyen Flóra, hogy az Ildiéké is. Ha ennyire tetszik neki.. Ráadásul a 10 éves báty is erre szavazott. És júliusban szül az egyik legjobb barátnőm, és ő is "kiborult", h elhappoltuk a Flórát:) Mondtam neki is, h nehogy már szempont legyen!!! Hajrá Flórák! Egyébként az Annáról is mindenki le akart beszélni, mert túl gyakori név, én meg mondtam, hogy naná, h gyakori, hiszen olyan szép!
oola_2008
 
 


Oola, OFF
de jó, hogy így alakult a névvel nálatok. Mondjuk én akkor elég hamar túltettem magamat a Flórán, még csak amolyan név-jelölt volt, amikor Ildié megszületett. Azóta van másik nevünk. :wink:
A hordozás-élméynhez meg gratula.

Ági,
köszi a biztatást, komolyan! Az előlhordozáshoz van elég önbizalmam, azt csináltam kis ideig Abigéllel (elől kereszt), majd a háton hordozást kell megtanulnom, de még ráérek. :D
h_szilvi
 
 


Na az én (Kamcsatka szerint) "bonyolult" kötésem hasonló Livéhez, csak én simán hátizsákra (?) kötöm, utána a pántok alatt keresztezem a szárakat, majd megkötöm. Esetleg még be is tűrögetem. Mint itt: http://www.youtube.com/watch?v=wkXwjBjK ... re=related
(Sok külföldi oldalon ezt hívják tibetinek.)

Én sem bírom már a terhesség eleje óta a derekamon a kendőt, így viszont nagyon jó.

Pindi
pindi
 
 


[quote="liv731"] írta:liv731n továbbra is ajánlom a rugalmast (Moby vagy Lívia-féle) kezdetekben. Pici újszülöttel nagyon kényelmes. Teljesen el lehet benne rejteni a babát, olyan gyengéden tartja, mint egy puha pólóban lenne az ember.
.....
Ami még a rugalmas előnye, hogy kezdőknek nagyon jó, mert olyan kényelmesen és biztosan tartja a babát, hogy könnyen önbizalmat szerezhet az ember a kendőzéshez. Szerintem, persze.


Mindezt megerősítem:)
Lívia - féle rugalmas kendőt használunk, és szuper! Én nagyon féltem a kötözéstől, nehezen is szántam rá magam, de nagyon egyszerű megkötni! A babó meg tényleg annyira természetes egységet alkot velem, mintha még odabent lenne :)

Móni
norsi
 
 


Nem értek annyira a rugalmashoz, csak kívülről gyűjtögetem a mások tapasztalatait. Ezek alapján úgy látom, hogy pici babához tényleg szuper. Ami nagyon fontos szerintem, hogy észre kell venni azt a határt, amikor már nem tartja eléggé a babát. Igen szkeptikus vagyok a 9kg-os határral kapcsolatban. Biztos, hogy a súlyhatár attól is függ, hogy milyen az a rugalmas kendő, ezért sem lehet egy értéket mondani. Mindenesetre nekem már nem egy rugalmas kendővel volt dolgom, ami a 6kg-os babát nem tartotta eléggé. Ezt onnan láttam, hogy bármennyire is húztuk meg a kendőt, a baba úgy „lógott” az anyukáján, mint amikor a szövött kendőt nem húzzuk meg eléggé. Akkor van rajtad a baba elég szorosan, hogyha bármit is csinálsz vele (akár mehetsz kapálni is a kertbe ;)), a babának az a része, amelyik bent van a kendőben, egy icipicit sem távolodik el a testedtől. Egyek vagytok, a kendő a közös bőrötök. Azért írom ezt ilyen részletesen, mert amit én úgy hívok, hogy „lóg” a baba, azt gyakorlatlan szem – tapasztalatom szerint – szorosnak gondolja. Ha nem elég szoros a kötés, akkor vannak babák, akik reklamálnak, mert nem kapják meg a vágyott tökéletes biztonságot, és a gerincük sincs kellően megtámasztani. Úgy képzelem, hogy ezt a határt nem lehet könnyű elcsípni, mert a súlynövekedés fokozatos, a lazulás is fokozatos, és hozzászoksz. Tudod, olyan, hogy Te nem veszed észre, hogy a gyerek nőtt 10cm-t, csak hogy a ruha már megint kicsi, merthogy egyfolytában vele vagy.

hordozo
 
 


Ági,

nekem most 5 kg a baba, és még csak egyetlen egyszer lazult meg a kendő rajtam, amikor a nagyobb lányomat (kb. 14 kg) beemeltem a hintába. Mivel az egész újrakötözésének babával együtt nem mertem nekiállni, megkötöttem a baba háta mögött, így kihúztuk hazáig.
Majd beszámolok, meddig tudjuk használni.

Arról van valami infód, hogy a hordozás árt -e köldöksérvnek? Nekem még a babavárás alatt alakult ki, állítólag nem úszom meg a műtétet, de a szoptatás miatt ez még nem mostanában lesz. A doki természetesen teljes fizikai kíméletet (na ezt csinálja valaki két gyerek mellett) mond addig, beleértve a hordozást is.
De csak 1 napot bírtam ki, hogy ne hordozzam a babót, amikor tényleg fájt.
Laikusként azt gondolom, hogyha már rajtam van a baba, ez nem igazán terhelheti ezt a területet.

Móni
norsi
 
 


[quote="hordozo"]I írta:hordozogen szkeptikus vagyok a 9kg-os határral kapcsolatban.

En is szkeptikus vagyok, mivel ez azt jelentene, hogy en Benit meg mindig hordozhatnam rugalmasban. :shock:
smzsgalf
 
 


Az én tapasztalataim is azt mutatják a rugalmassal, hogy inkább úgy 6-7 kiló körül van az a határ.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Szerencsések vagyunk ezek szerint, hogy pont júniusra béreltük ki a klubkendőt (zöld rugalmas Gypsy mama)!!!! :):):)
Remélem, mostmár tényleg gyakorolhatunk vele, mert kezdem unni ezt a várokozást! :roll: (Mára voltam kiirva)
Majd irok, hogyan vált be!
kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Kriszti, hol fogsz szulni, mert ha epp arrajarok, amikor szulsz:), beadhatom neked a zoldet. Meg nalam van:)

Biobaba
biobaba
 
 


Fú, Biobaba köszi! Ez nagyon jó ötlet! Vagy inkább férjurammal talizhatnál...Bár, Varda megigérte, hogy elhozza a júniusi klubból, és akkor nem gond. Meglátjuk. Adj egy számot priviben léci és ha úgy alakul hivunk:)

Szent István KH, jövő hét ;)

K

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Juj, Kriszti, ez már nagyon itt van! :) Kitartás!

Viru
Kép
viru
 
 


Móni! Nem mernék köldöksérv-ügyben nyilatkozni! :(

hordozo
 
 


Ági, köszi! Nem tudod véletlenül, ki lehet kompetens ebben?

Ma a gyereknapi programon kb. 3-3,5 órát volt rajtam egyhuzamban a rugalmas kendőben Jázmin (5 kg). Most külön figyeltem, hogy mennyit nyúlik - lazul a kendő. Már érezhető valamennyi változás. Szerintem még jól tartja, de szépen lassan a puszimagasságból lentebbre került a kis buksija.

Móni
norsi
 
 


Talán a helyedben azt az információt próbálnám előcsalogatni az orvosból, akihez ezügyben jársz (valószínűleg nem könnyű), hogy pontosan milyen fajta (emelés hajolva, guggolva, a plussz súllyal jövés-menés, az, hogy nyomja a hasadat a baba, stb) és mekkora terhelés hogyan hat a sérvre. Aztán elővenném a józan paraszti eszemet...

hordozo
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?