Új privát üzeneted érkezett!

Nyafi
Nem voltál véletlenül tegnap a férjeddel a VIII. kerületben kínaiban enni? A Blaha mellett, a körúton??? Hordozókendőben volt a baba!!!

Kép
dytt
 
 


Viki, mi megyünk szombaton babaúszásra a dolgok jelenlegi állása szerint. 100%-ra csak annyira ígérhetem, amennyire egy fél éves gyerekkel bármit is meg lehet ígérni biztosra. :lol:
Ja, és még egy kérdés: a gyerekre kell fürdőnadrág és/vagy úszósapka, vagy elég neki az úszópelenka?

Lányok, ma fölpróbáltam a régi fürdőruháimat, hogy melyikben menjek babaúszásra, és most jöttem rá, milyen hájas lettem. :cry: Eddig el illegettem magam a tükör előtt, és mindig meggyőztem magam, hogy nem is olyan rossz, meg hogy lehetne rosszabb is, de most így fürdőruhában nagyon karakteres a különbség az egy évvel ezelőtti állapotomhoz képest. Hát ehhez nem lesz elég az a napi 5 perc torna, amit két hete csinálgatok. Na mindegy. lehetne még rosszabb is. :? Talán a napi egy doboz vaníliás karikát kihagyom holnaptól az étrendemből. :lol:

Azt hittem, nagyon hülyét kérdeztem a bébiétel melegítéssel kapcsolatban, de ezek szerint nem annyira. OK, köszi a válaszokat, akkor én melegítés nélkül fogom először próbálni a gyümölcsösöket!

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Nem is mondtátok, hogy milyen édi a betyár a képeken :cry: Pedig szerintem zabálni való, főleg amelyiken, olyan, intha kacsintana :lol:

Lafie:Én a héten elküldöm a képeket!

Ma én is kipróbálom a salátát, krumplival. A babán a múltkor bejött neki, de nagyon eltömítette(megevett egy egészet majdnem), utána szinte ár alig evett aznap.

munka: Én imádom a munkámat, nem nagyon tudom elképzelni, hogy mász csináljak majd, Az első 3,5-4 évben a melóhelyemet és az ottani légkört is szerettem.Aztán elköltözött a VIII. kerületbe, folyamatosan bővültünk, és felhígultunk, és az utolsó év már nem nagyon jött be. Szóval nem biztos, hogy a pulyák után oda akarok visszamenni dolgozni, sőt!Néha hiányzik, de alapjában véve nem.

Na úgy néz ki, hogy most visszaálmosodott, gyorsan megyek lefektetni :lol:

Kép
mona1978
 
 

 
 

Pulyák? Még szeretnél Mona? Mennyit? Sztem nagyon kis kedves Miluka!!! Nem írtam, csak akartam? Az lehet a gond, hogy minden nap annyi kép kerül fel, hogy nem lehet mindenkit megdicsérni. Ált. úgy kezdődik egy bekezdés, hogy édesek a babók... :D
Dytt! Nem, nem én voltam! Tényleg hogy vált be a 8? Írtad, hgoy tök jó, de pl hol sétáltok? Lakásról lehet képeket? Persze ami publikus. :wink:

Kép
nyafi
 
 


Ágnes: nem kell úszósapi, fürdőgatyi sem feltétlenül, de úszópelus az igen! Ha nagyon kakis a gyerkőc, akkor esetleg kell úszógatya ,de szerintem még pisilni sem pisilnek ilyenkor... :)

BVSC címét nem tudom pontosan! Mexikói úti földalattivégállomásnál van, az M3 túloldalán. Városligetnél van az a nagy felüljáró és annak a túloldala.

Most beszéltem az uszis csajszival, megérdeklődtem néhány dolgot nektek: 1 fő + 1 baba ingyen jöhet, plusz kísérőnek 500 Ft a bejövetel. Nézni is lehet, de érdemesebb kipróbálni. Kéri, hogy aki jönni szeretne, az hívja fel őt (Radnics Adrienn 30/3074037) és jelentkezzen be, hogy tudja mekkora lesz a csoport.

Mona: nekem is volt korábban már, hogy több képre sem reagált senki semmit a babáról... :) Ne sértődj meg ezen , tényleg sok kép kerül fel.

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Mona!

Milu édes, aranyos és nagyon vagány kisfiú :wink: Csak tényleg nem lehet mindíg reagálni a képekre de én pl nagyon szívesen nézegetem őket, csak nem mindíg írok konkrétan. Jó látni ki mekkora, hogy fejlődnek.

Bertinek nem tudom mi volt ez tegnap, reggel 37,4, panadol, délben 37,8 , kúp, délután 37,4, estére semmi. De sokat aludt is egész nap, kb 2 óránként álmos lett. Ma reggel semmi baja. Úgyhogy elmegyünk Dévényezni ma.

Meg a lelkészhez is be kéne végre mennem, most jöttem rá május vége van nem kéne halogatni :roll: Nem tudom fel kell e előtte hívni vagy csak úgy be lehet esni.

Ágnes!

Majd lesz az jobb is, szülés után főleg a has nagyon gáz tud lenni, a második után meg még rosszabb. Legalábbis nekem dupla akkora hasam volt mint Emmával és sajnos nagy is maradt :cry: Simán elemennék 4-5 hónapos terhesnek :roll: De lesz ez majd így se, remélem.

Képzeljétek az ovis régi témával kapcsolatban, ugye Emma délben hazajár, erre most kérdezték hogy ugye júniustól nem jön oviba, mert hogy itthon vagyok. Hát mondtam hogy de megy, mit csináljak vele itthon 3 hónapig, épp elég lesz a 4 hét szünet. Jó hogy ki nem tiltják mivel itthon vagyok, egy 5,5 évesnek attól hogy kistesója van még szüksége van a társaságra a saját korosztályából is. :evil:

Meg még a keresztelővel kapcsolatban jutott eszmebe hogy ahogy most nézelődtem a neten találtam egy írást ahol az van hogy a keresztény egyházak között van egy megállapodás, hogy ha valaki meg lett keresztelve de felnőtt korában más keresztény vallásta választ (tehát pl katólikus-református), akkor nem keresztelik újra mert a keresztség az keresztség. Csak anno valaki kérdezta azt hiszem.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Dytt!

Nem tudom, elvileg lehet ,bár Bertinek nem fogja meg a hasát a tejpép egyáltalán, de végülis rízs van benne, az van akit fog, nem?

Mondjuk Berti nem olyan sűrűn eszi mint ahogy a dobozra van írva, te hogy csináltad neki? én kb fele annyit teszek bele, mint amit írnak, mert Berti úgy szereti, kb mint egy híg tejbegríz. Mondjuk sose mérem csak úgy érzésre rakom bele.

Meg ő abból sem eszik meg mennyiséget, reggel kb 50 ml vízből csinálom +fél vagy negyed üveg gyümölcs. délután és este meg kb 80 ml-ből csinálom neki, és ugy ehígra, szóval ő szerintem a napi 3x-i pép evéssel eszik meg egy normál adagnyit, lehet ezért nem hízlalja meg nem is fogja a hasát.

Nyafi!

Lehet én is kipróbálom ezt a saláta főzit ha ennyire bejön mindenkinek. A bölcsiben főztek isteni saláta főzeléket, nem tudom hogy csinálták. Én próbáltam akkoriban otthon de nem lett olyan, sőt egyszer keserű lett:(

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kedves Anyukák!

Penny reklámfilmbe 3-12 hónapos kislányt keresünk.
Ez már egy meglévő sorozat,aminek újabb 5 filmjét kellene elkészítenünk.Még nem tudjuk,hogy a kiválasztott babab hány filmben szerepelne.Lehet,hogy 1,de lehet, hogy több.
Kibővül a már jól ismert család egy kislánnyal,mert az előző 5 filmben,kismama volt az anyuka.
Érdeklődni lehet telefonon: 70/318 3774 Vedres Andi

A válogatás időpontja: 2008. május 23. 10-12 óráig.
Helye: III. Hajógyári sziget 307. Spot Casting.
A forgatás tervezett időpontja? 2008. május 24-25.(szombat-vasárnap, maximum 4 órás elfoglaltság Bp-en a X. kerületben)

Szeretettel várunk Benneteket.
Elnézést a "zavarásért".
üdv.: v. andi
vedresandi
 
 


Hali!


Mona :wink: naná hogy cuki, és én is imádom nézegetni az összes fotót, mindenki kismanójáról.!!! Nekem a nagyon nevetős teccik.
És Boni is nagyon szép lett az fülbevalójával. És Már is édi a fütyülős képen:-) És a beszólás is nagyon jóóóóó!!!!

Tegnap nem volt már időm megcsinálni a salifőzit, majd talán ma:-) Barni soha nem evett ilyet.

Manó, nálunk alapból be sem veszik a gyereket, ha otthon vagy, hacsak nem csókos az anyuka:-( Mondjuk ez az ovi elég borzalom is itt... na mind egy, mi még nem fogunk járni, majd kiötlöm mi lesz vele jövőre:-)

Hétvégén már én is nagyon szeretnék menni pancsizni. Remélem addigra teljesen megszűnik az orrfolyás is.

Babuci merre vagy?? Már rég voltál. Lafie meg mindíg olyan szűűűk szavúúúú!:-) rakok képet, de már nem tom mi az emilcimed, keresgetni meg nincs időm:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Kép Kép

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Banyus! Kicsit tényleg szűkszavúra sikeredtem mostanában, de igazából nincs oka, csak nem nagyon tudtam érdemben hozzászólni a dolgokhoz. De mindig olvasok és gyönyörködöm azért. Meg várom a képeket, már "csak" 15 hiányzik (a 20-ból). :D


e-mail cím: babanet11@gmail.com


Van egy felesleges iwiw-es meghívóm, ha érdekel valakit!
Vendég
 


Sziasztok!

Köszi banyus a hiányolást, vagyok, olvaslak Titeket, csak mióta jóidő van sokat vagyunk kint meg csavargunk. Azokban a félórácskákban míg Hanna alszik addig meg megpróbálom a kertben vagy a házban csinálni a dolgomat :? Nem is értem Banyus neked hogy megy két gyerekkel meg a kutyukkal :shock: :lol:

Agnes!
Ne is törődj a kilókkal, elég szarul állok velük én is :) Valahogy fogyózni sincs kedvem. Csináltuk a 90 naposat, lement 3 kiló, de valahogy nincs kedvem ahhoz sem. Pedig nem lenne gáz, de akkor sem :D Hiába no, szeretek enni :D

Lafie!
Mosolygós ülős képem van, de hasalóst még nem csináltam... :shock: :) De a közeljövőben csinálok és akkor küldöm a képeket :)

Ezt a salátafőzit én is kipróbálom már :) Kíváncsi vagyok hogy az én finnya gyerekem megeszi-e? :lol:

folyt. köv...

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Ezek most a kedvenc képeim:

Kép

Kép

Kép
Vendég
 


Még ezt az egyet a két gyerekemről:

Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Mona, én egyszer belegondoltam, hogy minden fotóra mindenki leírná, hogy kinek miért tetszik, és melyik a legjobb... :? Tényleg nagyon jók voltak a te fotóid is Miluról, igazán írhattam volna én is. Aznap sok beírás történt egymás utánban, szerintem ezért maradt el, hogy a fotókra kitért volna valaki. :wink: Amúgy tényleg a kacsintós a legjobb fotó!

Lafie, az a szép fű a saját kertetek? Remélem, egyszer majd még nekünk is lesz kertes házunk! Lilla pedig főleg az első képen nagyon aranyos!

Én egyébként nagyon óvatos vagyok a napozással: nem akarok napolajat kenni Csabira, mert biztos a felét lenyalná magáról, és anélkül meg nem szeretném napra vinni. Mi általában d.u. 4-től megyünk sétálni, korábban csak akkor, ha borús idő van.

Voltam fogorvosnál, beszélgettünk a gyerekekről a fogorvosnővel: azt mondta, a fiúk általában hamarabb kezdenek el mászni, a lányok pedig hamarabb szoktak elkezdeni beszélni!

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Ma jó zsufi napunk volt, délelőtt forgattunk a Természettudományi Múzeumban, ebéd után meg elmentünk a Balcsira anyukám sírjához...
Boni nagyon élvezte :D

Lafie
Az összes kép csúcs, de a LEG az első..annyira széééééép!!!!

Manó
Az ovis story nagyon gáz...kedvesek... :evil:
A tejpépet úgy csináltam ,ahogy rá volt írva...egy kajóra 200-at evett belőle..neki általában annyi az adagja, legyen az tápi, vagyjó éjt tápi, vagy tejpép..lehet túl sok volt neki????????????

MONDJÁTOK MEG LÉGYSZI HOGY LEHET ÚGY LETURMIXOLNI A KRUMPLIT, HOGY NE MARADJON BENNE 1-2 KISEBB-DE A BABÁNAK TÚL NAGY-BOGYÓ, DARAB..MÁR A BOTMIXERT IS KIPRÓBÁLTAM, MEG A FOKHAGYMAPRÉSELŐT IS...ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ olyan béna vagyok

:oops:


Valahogy nem siekrült a sztár fotót elkészíteni eddig..de mindennap igyekszem!!!

Mit szóltok ehhez a casting felhíváshoz????????????????

Reggel felhívom a babauszis nőt, úgy szeretnék menni!!!!!!

Kép
dytt
 
 


Kép Kép Kép Kép

Kép
dytt
 
 


Kép Anyukám sírjánál..bocs, hogy ilyet is fölraktam...:(

Kép
dytt
 
 


Ja még annyi, hogy tök jó ez a kerület..a gázos gettó részre meg nem megyünk...a forgatások miatt kellett ide a belvárosba költözni, hogy könnyen és gyorsan eljussunk bárhova..Nem bántam meg, klassz!!

Az V. kerületben van egy jó hely, a Károlyi park...oda járunk minden nap!!!

Kép
dytt
 
 


Na most megyek, nincs itt senki...rajtam kívül :D

jó és nyugodt éjszakát mindenkinek!!!

Kép
dytt
 
 


Dehogynem Dyt:-))) én még vok.. :D
Na én úúúúgy elraktam a botmixerem, hogy nemtalálom, (a nagyot nem érdemes koszolni), így maradt a villával összetöröm, és szűrőn átpasszírozom. És király, végülis tök örülök, hogy jól elpakoltam, mert ezt jobb szeressem:-)))))
Ma megvolt a salifőzi, krumpli+anyatejjel. Megkóstoltam, ehető lett, és még Barni is kunyerálta, na mondanom sem kell, pont pici adagot sikerült csinálni, ugyhogy legközelebb többet kell Barni miatt. Egyébként ma Barni etette, még eddig nem kérte, most kedvet kapott, és istenemre mondom nagyon jól csinálta, jobban evett mint ha én pakoltam volna :? még ha kifolyt a cucc is szépen visszakanalazta a szájáról :D Na de 2* torokra is nyomta a kanalat:-))))) arikák voltak ma, sokat játszottak együtt.

Ágnes, mi nagyon sokat vagyunk kint, de persze nem a tűző napon. Délelőtt Barni miatt, délután jobban Bazsi miatt, mert én nem értem ezt a kölköt, de du olyan hisztit levág ha bennt vagyunk, kint meg egy mukkja sincs a kocsiban 8) Szomszédoltunk és még bealudt 7-8 ig, így 10kor vágta be a szunyeszt, mit nem adnék, ha legalább ma nem 5-kor kelne:-)))

Lafie, nem irígyellek fűnyírás ügyileg :D Nekünk is sok füves rész van, és minden hétvégén 1 nap ez a program, ráadásul elromlott a fűnyíró :?
Csodaszépek a csajok!
Dyt, annyit gondolkodtam, Bonita annyira emlékeztet vkire. De nem jöttem rá, viszont tök olyna mintha lenne egy kis japán beütése:-)))
Dyt, én szívesen mennék forgatásokra a tökikkel, nagyon élveztem szeptemberben, tudsz vmi jó lehetőséget?

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Kép Kép
Esti pancsi, van egy kis színkülönbség:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Lafie? Ti nem Dunakeszin laktok? Nagyon jó a környék! Mennyiért vesztegettek ott egy házat? Nekem ezek a típusú lakóövezetek nagyon tetszenek és erre még a férjem se mondhatja, hogy zsúfolt,

Kép
nyafi
 
 


Barnusanyus
Hát persze hogy emlékezet valakire: RÁÁÁÁÁÁÁÁÁm :D

Na de japán beütés..nincs senki japán rokon :) Már volt indiános beütés is.de színtiszta eredeti magyar..no de apukájának azért szerb-horvát kötődése van...

Egyébként szerintem azért, mert sötét hajú-szemű és kreolos bőrű...a férjem ilyen!!! Én inkább sápkóros vagyok!!! Persze nem nyáron!

Forgatás dolog: castingre gondolsz? Itt írták kihogy lesz ma...
Mi amikor forgatunk Boncsi nagyon élvezi...

Krumplipaszíroló ötletetköszi...újra nekivetemedem ma..meg ez a saláta is birizgálja a csőrömet :D

Kép
dytt
 
 


Húúúúúúú de bénán pötyögök :oops:

Kép
dytt
 
 


Úgy vándorol éjjel a babám a kiságyban..nem győzöm mindig kiszabadítani a rács fogságából..meg ahol a lába szokott lenni, ott van a feje..én nem értem ez hogy sikerül neki :)

Kép
dytt
 
 


Barnusanyus
Annyira viccesek a fotók...a kis huncutok!!!!!!!!! :D

Kép
dytt
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek kaptunk egy hónap szünetet a Dévény tornán, mert mindnet csinál Berti amit ennyi idősen kell, egy hónap múlva kontroll és meglátjuk hogy halad magától.

Viszont mostanában szabályszerűen hisztizik, egyfolytában négykézláb áll és nem tetszik neki hogy nem tud előre haladni :roll:

Az evése is elég gáz volt tegnap megint, este 1/2 7-kor tejpép, 9-kor tejpép+120 tápszer, 10-kor 80 tápszer, éjfélkor tápszer és mégis kelt 3-kor is :roll: Csak cumit adtam neki, erre ordított újra 1/2 4-kor, akkor megint evett 100 ml-t és aludt 1/2 8-ig.

Dytt!

Elvileg nem lehet sok neki, mert az van ráírva adagnak, csak berti nem eszik annyit és olyan sűrűn sem hajlandó megenni, így nem tudom hogy ha úgy van elkészítve akkor fogja e a pocakot. Bár barátnőm kislány úgy eszi ahogy ti és nem panaszkodik. Esetleg kísérletezz egy kicsit hígabbra csináld, hátha. De lehet hogy nem is az fogta meg a pocakot, csak véletlen egybeesés.

A kajcsit meg botmixerrel kell, az a legjobb, csak jó sokáig mixel, keskeny, magas tálban inkább (nekem van saját tálja a mixernek) és emelgetni kell a mixert. Mondjuk nem nagyon ahsználom, mert ugye bébiételezünk egyenlőre. De majd később husileveshez, ilyesmihez jó lesz.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


nap: Nekem muszáj kivinnem néha mert torna, Emmáért menni stb, de én egyenlőre még hosszú ujju bodyban és hosszú vékonyabb naciban viszem ki, így még nem kentem be, de amúgy kenni fogom gyerek naptejjel, nem ülhetünk itthon egész nyáron úgysem. Emmát már kenegetem, A nívea gyerek napozó spay szuper egyébként, ajánlom mindnekinek, mert csak rá kell fújni és elkenni, a naptejek olyan sűrűek hogy azokkal nagyon nehéz bekenni, sírnak, ilyesmi. És jól is véd, van belőle 20-as és 40-es, én eddig 20-ast vettem, Emmának elég volt, de most Bertire tekintettel 40-est vettem azért. A DM-nek is van saját márkása ugyanilyen, az feleannyiba kerül, de tavaly úgy vettem észre az nem véd azért olyan hatékonyan. Nagyobb gyereknek még elmegy, de kicsire nem tenneém.

Emma is elég barna amúgy már a karján, meg szerencsére nem olyan nagyon leégős bőrű, ovi elött be szoktuk kenni nyáron reggel ezzel a níveás cuccal és akkor nincs gond.

Dytt!

Berti is a leglehetetlenebb helyekre mászik be, az ágyában is, pl a rácsvédő alá, de a nappaliban is vagy a lépcső alól húzom ki vagy az ágy alól.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Dytt! Nekem is vándorol néha, sajna ez együtt jár a mozgásfejlődéssel. Valamelyik este hallom, hogy nyöszörög, hát átfordult hasra a rácshoz nyomódva, teljesen kinyomott karral és közben aludt. :shock: Mondjuk én még mindig bugyolálom a Suttogós módszer szerint, így ritkábban indul útnak, de szörnyű pozitúrákat tud még így is felvenni. De hatvan fokban nem tudom, hogy lesz, ha már nem tudom becsomagolni.
Nagyon édi az összes kép Bonitáról! Látom az evés hasonló módon zajlik, mint nálunk. :D

Banyus, jó buli lehet nálatok a fürdés a két vízipókkal!

Nyafi! Nem Dunakeszin lakunk, de még csak nem is a közelében. :lol: Miskolc mellett egy kisvárosban, Felsőzsolcán. Zsúfoltnak tényleg nem mondható, főleg, hogy nincs kertszomszéd. Elég lett volna egy kisebb telek is, lett is volna, mert mi még az elején építkeztünk, de ott már tényleg egymás szájában vannak a szomszédok.
A fűnyírás a férjem feladata szerencsére, mint ahogy a harmadik képen látható is a háttérben. Hát ő is erősen gondolkozik, hogy mivel lehetne még redukálni a füves területet.
Talán ezen jobban látszik, hogy mekkora és még nem is a kert végéből van fényképezve.
Kép

Még a hintának, homokozónak azért van helye... :lol:
Vendég
 


Lafie!
Nagyon szép, rendezett az udvarotok. Mi társasban lakunk, de van egy jó nagy terasz, ott szeret kinnt lenni, meg a szülők vidéken laknak családi házban, ott is jól elvagyunk.
BArnusanyus!
Nagyon édik a fiúk!!!

_Én is botmixerelem a krumplit, egy picit tehetsz hozzá a főzőléből, úgy könnyebb lesz, meg sokáig kell, akkor habossá válik!!

NEm tudom, hogy van-e valaki úgy még vele, de az én kisfiam utálja a tápszert!!! VAn még tejem, de úgy vélem, hogy kevésbé laktató már,vagy mi. Alig hízott most.... GYümi, főzelék, tejpép jöhet, de tápszer nem :shock: Más is van így ezzel?? VAgy más típust kellene feliratni? (most Milupa-milumil van) DE szerintem tök mindegy, úgy sem kell neki.

Jó hétvégét mindenkinek, mi hazautazunk most a szüleimhez. Jó gyermeknapot!!Üdv
Niki
fesan
 
 


Sztrájkolo a babám...tegnap óta nem akar szilárd kaját enni, csak néhány kanállal, de at is csak úgy ha ő kanalaza...ilyenkor több van a ruhán és a földön, m,int a szájában..mit csináljaaaaak??

Lafie
húúúúúúúúha..ez gyönyörű, ahol laktok...csodaszép!!!!

Kép
dytt
 
 


w[äVGVH . FS BVVVVVVVVVVVVVVNIN BX X CCCTHZ Y

ITT ÜL AZ ÖLEMBEN, EZT Ő ÍRTA..YXC BA

Kép
dytt
 
 


Dytt! Én azt olvastam, hogy hagyni kell nekik, különben még jobban megmakacsolja magát és nem fog enni. Ez hozzátartozik a tanulási folyamathoz. :?
Vendég
 


sziasztok!

Minden kép jó. Én is nagyon szeretem őket nézegetni.

Voltunk a 6 hónapos kontrollon. Az orvos nagyon meg volt elégedve Aporral. Rögtön meg is mutatta mit tud. Négykézlábra állt és haladt hátrafelé. Annyira büszke voltam. A diagnózis: erős, jól fejlődő. :)

Mi még nagyon keveset eszünk. Ma megevett kb. 30 grammnyi alma- őszibarackot. A többi anyatej. Azt mondta az orvosom, hogy maradjon a fő táplálék, csak egészítsem ki. Szerintetek mikor kezdjem azt, hogy a gyümölcsön kívül a 2. étkezés zöldség legyen? arra gondoltam, hogy a jövő héttől kora délután megkínálom különböző zöldséges ételekkel és mellette maradna a délelőtti gyümölcs, és a többi étkezés anyatej. Az orvosom azt mondta tejpépet csak akkor adjak, ha nem elég a tejem és éhes a baba.


Táblázat- visszaolvasok és kitöltögetem

Lafie- fényképet este megpróbálok küldeni. Gyönyörű az udvarotok!

Fesan
Mennyi az az alig hízás?

Manó
Nem kevés egy babának a 40-es? Nekem van egy DM 50-es, de szeretnék egy jobbat venni. A Nivea termékeket imádom, de nem árulták.

Banyus
Nagyon jók a fürdős képek! :)

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Nem az van, hogy én nem engedem kibontakozni Őt..néhány kanállal belapátol nagy nehezen...és annyi..több nem kell neki, pedig előtte egy egész üveggel megevett!!! Múltkor is volt ilyen, akkor 3 napig csak tápit ivott és utána mintha mi sem történt volna újra ette, mint előtte..most kíváncsi leszek!!!

Holnap megyünk mi is az uszira!!!

Ki jön innen a csapatból? Jaj vége az inkognitómnak :D Előre szólok, először tök unszimpatikus vagyok mindnekinek..hhhát ja az a 180 cm...tuti tök zord vagyok, vagy nem tom... :)

Kép
dytt
 
 


Dyt

Ne bolondozz már! :)

Manó
Láttam, hogy válaszoltál is. Nem is tudom. Egyelőre van tejem. Szerinted mennyi idős korban kell a babát gyakrabban etetni mással? Mert nekem megfelel az is, ha csak naponta egyszer eszik mást, mint anyatejet. Lehet ilyet?
Nekem azt mondta a védőnőm, hogy gyümölcsből keveset, inkább desszert két etetés között. Emiatt gondoltam, hogy hétfőtől adnék zöldséget is ebédre.

Éppen olvaslak vissza benneteket. :)

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Dyt


Azt hiszem húst elég hamar lehet adni nekik. Én még nem adtam. Mi le vagyunk maradva. :)


Séta
Mi napi egyszer mindig, de van, hogy többször is a levegőn vagyunk.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Dyt

Lehet, hogy már más is válaszolt neked, de nincsen oltás 6 hónaposan. Kontroll van. Megnézik hogyan fejlődik a baba.

Dévény

Nem értem. MIért kell nekik tanítani dolgokat? Én úgy tudom az jó, ha a baba magától tanul, legalább is ami a mozgásfejlődést illeti.
Aport soha nem tanítottam. Most már hempereg, gurul, szinte sohasem hasal, mert azonnal négykézláb van. Mászik, de még csak 2-3 lépést tud és főleg hátrafelé.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Anika, gratulálok Aporhoz, ő az első baba itt a fórumon, aki önállóan tanult meg mászni!

Mászni tanítás: nem úgy tanítják őket mozogni, ahogy szerintem te gondolod: nem egyszerűen ide-oda rakják a kezét - lábát, hogy "így kell megfordulni", "így kell mászni". Ahogy mondjuk a híres Pethő intézetben tanítanak. Itt mozgás közben (vagy éppen nem mozgás közben) a megfelelő izomcsoportokat masszírozzák speciális módon, amivel stimulálják a csecsemő agyát, és egyszercsak kedve lesz a gyereknek megfordulni, csúszni mászni, mert a megfelelő agyterületét megfelelő ingerek érték. Nem a mászni tanítás a lényeg.

Egyébként meg ha még nem érett egy baba agya egy konkrét mozgásformára, akkor azt úgy sem fogja csinálni, hiába tanítják neki. És azt is gondolom, hogy egy gyerek sem tanulna meg "magától" mászni, ha nem érnék környezeti ingerek. Csak itt ezt töményen kapják. Szóval amit én láttam ebből a Dévény-tornából, az alapján ezt gondolom a kérdésről.

És te is rengeteg mindent tanítasz Apornak nap mint nap, csak észre sem veszed.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Íme egy mai termés! Kép

Drienn

Kép
drienn77
 
 


Még el vagyok maradva pár képpel. Most pótolom:


Kép Liza 2 naposan Kép 5 naposan Kép 2 hónaposan Kép 3,5 hónaposan (utána kinőtte a ruhát :) )

Drienn

Kép
drienn77
 
 


Közben megnéztem a Beugrót. Nagyon bírom! :)

Lassan menni kéne aludni, mert holnap nekünk is úszás, csak nekünk reggel 9-től. :lol: Most az öcsémékkkel megyek majd, a férjem dolgozni fog.

Sali főzelék: Én simán turmixgépben turmixoltam össze mindent a főzőlével együtt, pillanatok alatt, jó krémes lett. Viszont az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a kislányomnak nagyon nem jött be a salátafőzelék. :cry: Szerintem is nagyon ízetlen volt. Ti tesztek vmit a főzőlébe? Egy csipet sót lehet? Vagy vmi mást? Én jól megsózva megettem, úgy ok volt.

Lafie! Szép a kertetek! Bár a miénk nézne már így ki! Mikor építkeztetek? Mondjuk nekünk sosem lesz ilyen, mert hátul konyhakert van. Onnan hoztam be a salit. : ) Meg a krumpli is onnan van. Ti azon nem gondolkodtatok?

Végre már az én kislányom is duplázott, most rohamosan hízik, naponta, szerintem a péptől. Ja, és már pár napja úgy gurul, hogy pillanatok alatt végiggurul a szobán. Imádja! Kúszni nem tudom, fog-e, hason csak addig a pillanatig van, amíg tovább nem fordul, de háton tolatni, azt igen, úgy közlekedik, mint egy kis rák. :) Hiába, no, aki nem szeret hason lenni, annak is fel kell találnia magát! :) Nagyon édes, ahogy a fenekét dobálva hátrafelé csúszik, és így araszol. És úgy örül, hogy rájött erre.

Ma én is szépítkeztem, mert hétfőn lesz a házassági évfordulónk. A fodrászhoz, meg kozmetikushoz nem kísért el Lizi, mert akkor édesen aludt anyukámék kertjében. Viszont du. egy nagy séta keretében elmentünk még a körmöshöz is (így teljes volt a nagytatar ma :) ), és türelmesen végigült majd egy órát a körmösnél a babakocsiban. Utána kapott egy fejkendőt gyereknapra. Nagyon édi benne! Visszafelé mindenki bekuksizott a babakocsiba, tényleg olyan édi volt. Majd lefotózom.
Apropo. Megjött egy pár teszveszes ruha, amire licitáltam, mind nagyon tuti, nem bántam meg. Főleg baby gap ruhákra licitáltam. Anika! Ha jól emlékszem, te is licitáltál. Bejött?

Visszatérve a mai napra, a nap végén még egy másfél órás nagybevásárlásra is elmentünk kettesben, ott mondjuk már bealudt, de le a kalappal előtte! Reggel 9-től este 7-ig nem voltunk itthon, és egy hangja nem volt. Tényleg nagyon jó kislány volt! Mondjuk máskor is az. :lol: Ez a kedvenc kérdése az embereknek hozzám: "Mindig ilyen jó?" Ma is a körmösnél, boltban. stb. Miért, üvöltsön? Szerintem más gyerek is legalább ilyen jó, ha minden szükséglete ki van elégítve. :wink:

Holnap ha összejön, akkor megnézek egy olyan Helen Doron csoportot (2-3 évesek), akik már elvégezték az első évet. Én kiváncsi vagyok, hová lehet jutni 1 év után. Egyébként még egyáltalán nem biztos, hogy fogunk járni, elég húzós az ára, de én már csak ilyen kiváncsi vagyok! MIndent kipróbálunk, amit lehet, de. pl. csiri-biri muzsikán csak egyszer voltunk, mert nekem az nem jött be, meg még pici is volt hozzá.

Na, jóéjt!

Drienn

Kép
drienn77
 
 


Anita!

Szerintem nem baj ha csak napi 1 evés más, de tényleg inkább a zöldségeket add szerintem, aztán majd később ráérsz egy tízórait pl lecserélni gyümölcsre. Én Emmának is sokáig csak napi 1x adtam mást mert ahogy írtam nem szerettem neki kanalazni. csak hát berti nem csípi a tápszert ugye annyira napközben.

A Dévényen tényleg nem úgy tanítják! Sőt, soha nem rakosgatja a kezeit vagy a lábait a babának. Hanem egy egy ponton masszírozza, és a gyerek csinálja, ezért írtam egyszer hogy tisztára olyan mintha egy gombot megnyomna rajta :lol: Olyasmi ez mint az akupresszúra szerintem, bár lehet a Dévény Anna kikérné magának :lol:

Apor nagyon ügyi, de hát vele nem is volt gond eddig sem szerencsére. Ez tényleg csak azoknak a babaáknak kell akiknél elmaradás van.

Dytt!

Persze ahogy érzed úgy csinálod és nem akarlak semmire sem rábeszélni, csak elmondoma véleményem :D De nekem is ezt csinálta berti hogy először ette a gyümölcsöt, aztán nem kellett, ette a zöldségeket, aztán nem kellett, ekkor volt 5,5 hónapos és ekkor mondta nekem a védőnő, hogy húsosat adjak...nekünk bejött, abból egy egész üveggel megeszik. Nézz szét egész fincsiket lehet kapni kecskemétiből amik huspsak, a legtöbben nincs cukor sem, ha az zavar.

Drienn!

Azért ezt tudnám cáfolni, hogy mindne gyerek jó ha a szükséglete ki van elégítve :roll: :lol: De remélem a második babaád is majd ilyen jó lesz és nem kell mást gondolnod 8) :lol: :lol: :lol: Ezt csak azért írtam le mert amikro nekem Emma egyfolytában hisztizett mindnehol azt hitték sokan hogy valami baja van és jöttek a taácsok hogy biztos álmos, éhes, jön a foga stb, de nem, vannak morcos gyerekek :roll:

Ágnes!

a Dévénnyel kapcsolatban igazad van. Nekem is mindíg mondja a gyógytornász csaj mikro elérünk egy egy újabb mozgás küszöbére, pl most is a mászáshoz, vagy előtte a forgásnál is, hogy fizikailag már megvan Bertinek, tehát már nem az izmai vagy ereje akadályozza, csak agyban még össze kell rakni neki, és ez idő. Minden esetre remélem a mászást hamar összerakja, mert állandóan kiabál nekem mert nem halad.

Tegnap mentünk Emmával úszni és berti pápázott anyukám öléből, most először. kis bizonytalan, határozatlan, de egyértelmű pá-pá mozdulat volt :D Olyan édes.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


sziasztok

kaja: a mi napi menünk: 5-6 x 150 ml anyatej, 2x főzelék, 1 x gyümölcs. Mark napközben nem hajlandó szopizni, fordul a hasára, ha fekve szopiztatom, ülve pedig úgy emelgeti a fenekét, mintha hidat akarna csinálni. 2 napja már mindent megpróbáltam, de nem hajlandó szopizni, csak éjszaka, reggel és este, így napközben lefejt tejet kap, ha nincs 150 ml, akkor pótolom a hajnali tejcsivel )mivel akkor csak egy mellből szopik, így a többi megmarad pótolni).
Főzelék: kecskemétiből eszi a sárgarépát (persze nem tisztán, hanem almával keverve, mivel ő a savanykás ízeket kedveli), alma + csirkét, alma, gesztenye + csirkét, alma + burgonyát. Saját készítésből spenótot kapott ezt is almával és anyatejjel turmixolva. Ma próbáljuk a spenótot krumplival, mert már unok annyi almát reszelni. A kecskemétiből annyit eszik, hogy egy üveg 3 etetésre elég. Itt nem kaptam sütőtököt, csak olyat, ami sertésmájjal van, ezt pedig még nem merem adni.

tejpép: nekünk nem igazán jött be, pedig már próbáltam gyümölcsöset is, ezt annak idején zsofi imádta.

oltás: nálunk így következnek:
1: a kórházban
2: 2 hónaposan
3: 4 hónaposan
4: 6 hónaposan
5: 12 hónaposan
6: 15 hónaposan
7: 2,5 évesen
8: 7 évesen
9: 9 évesen
10: 14 évesen

alvás: nap közben 45 perceket alszik 2-3 x, este 9-től alszik 4-5-ig, kaja majd alszik reggel 8-ig.

nap közben a földön 2 paplanon van, így kúszik és forgolódik egész nap, a hordozóban keveset tölt, csak amig kajál. Egyedül elkúszik a játékokig, persze 5 percenként vissza kell rakjam a paplanra, mert a szönyegen köt ki elég sokszor.

a képek nagyon jók, mindenik baba aranyos, kedvenceim banyus fürdetős képei :lol:

kellemes hétvégét!

esetleg kérnék néhány tippet a nappali szoptatással kapcsolatban, hogy lehet egy szopni nem akaró gyereket megszoptatni :roll:

Kép
Kép
meli78
 
 


bejött a spenót krumplival, úgy megette, mint a pinty :D

kaja elkészítés: én kb. fél kiló zöldséget főzök meg egyszerre, összeturmixolom a saját levével (persze a spenótot nem a sajátjával, hanem felfőzött vízzel, mivel keserű a leve), ez kb. 10 étkezésre elég. bébikajás üvegekben lefagyasztom, és amikor el akarom készíteni, akkor csak kiveszek egyet a jégről, kiolvasztom, és krumplival vagy anyatejjel még egyszer összeturmixolom, így nagyon hamar megy az ételkészítés. :)

Kép
Kép
meli78
 
 


Sziasztok!

Nagyon cukik a képek Drienn!

Dyt, igen arra gondoltam :lol:

Anika, jó hogy vagy megint. És nagyon ügyi srác Apor.

Manó, asszem Balázsnak sem ártana néhány gombnyomás :lol: nem akar hasról visszafordulni, inkább kajabál :? jobban szeret ülve játszani. Ja, te úgy vagy a négykézláb elneminduló gyerkőccel, mint én a megnem fordulóval :D
Manó, nagyon ügyi Berti. Én is mindíg elcsodálkozom, hogy miket értenek már meg, és csinálnak:-)

Ma krumpli-almát főztem, kis anyatejjel, és rizspéppel(mivel híg lett :oops: ) és 160ml benyomott, na még ilyen nem volt:-)
Reggel uszini mentünk Barnival, és apa etette rizspéppel és visított a kanál után. Egyszerűen imádja. Ritkán kap, mert kezd puffancsosodni:-)
Anika, egyébként én is egyszer adok zöli/gyümit, a többi tejcsi. Ma kivételes nap volt.
Ja, és néhány nap és megszületik az első fogacska. Jó lenne ha utána pár éjszakát aludna is:-))) ma voltam olyan fáradt, hogy nem is tom mikor éreztem magam ilyen hulladéknak....
Itt vannak anyukámék most, meg a tesóm kisfia, a srácok leléptek Pestre foci meccset nézni, én meg lusta vagyok nekikezdeni a könyvelésnek, inkább boldogítalak titeket:-)))
Egy képet muszáj megint feltennem, mert ez annyira cukin sikerült.
Ja, és Lafie, jól látod, mindíg nagy móka a pancsi nálunk:-) Be kell vallanom imádok velük fürdeni, de attól kiráz a hideg, hogy csak úgy lefürdessem őket :oops: Ökörködünk, közben mondókázunk, énekelünk, szóval ha hallanák a szomszédok, bizti hülyének néznének:-)
Kép anyucimmal

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Barnusanyus
Nagyon-nagyon hasonlít a két tesó egymásra, egyre jobban úgy látom, főleg az új séró óta...aranyosak!!!4 :D

Nekünk megvan az első fogacska!!!!!! Ma vettem észre!

Tök jó lehet ez a fürdetés nálatok, nálunk gyorsan megy...mindig attól féleg megfázik. néhány napja állt neki pancsolni hangosan és nevetgélve!!!

Ma voltunk babauszin, egész jó volt..csak kicsit sok és gyors..dehát ez egy bemutató óra volt!! A fotókat most néztem amit küldtek, Boncsim nagyon kitűnik a babák közül a sötét és sok hajával!!! :D
Megpróbálom felrakni!!!

Hol vannak a többiek??????????

Kép
dytt
 
 


Kép

Kép
dytt
 
 


Sziasztok,

bekukk.

Nagyon jók a képek, édik a babák. hogy megy az idő :roll:

Étkezés, hát Kitti meg 70 %ban tápszert eszik, 10 %ban anyatejet és 20 %-ban zöldséget, gyümit.
Kb 5 perc elteltével elkezd köpködni...

Na megyek aludni,

Lafie, gyönyörű a kertetek. Küldtem képet.

Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: