Új privát üzeneted érkezett!

Anda,
sokan nem tudják sajnos, hogy mihez/mikhez van joguk. Jogállamban élünk, ezért még ahhoz is jogod van, hogy be se menj a kórházba szülni. Onnan bármikor eljönni is jogod van. Sőt ahhoz is jogod van, hogy a nap 24 órájában a gyereked mellett lehess a kórházban. Minden más törvényellenes!!!
20140901102739
 
 


A :D -fejet lehagytam. :D
20140901102739
 
 


Mármint a neved mellől... :D Amit írtam, az komoly!
20140901102739
 
 

 
 

Zsuzsi :)
Ha lehet hogy bárányhimlős a kislány, akkor miért viszi gyerekek közé az anyja. Én ezt nem értem.
Egyébként 2-3 hét a lappangási idő (nekünk napra pontosan 2 hét múlva jöttek a pöttyök) és 48 órával a pöttyök kijövetele elött kezd el fertőzni, aztán meg amíg hólyagosak a pöttyök. És a légáramlat viszi a vírust, tehát a 2 méter az semmi, Balázs ugye csukott ajtón keresztül kapta el.
Én Balázst nem az elkülönítőbe vittem, mert kijött az asszisztens és azt mondta, hogy szerintem nem bárányhimlő nem kell az elkülönítő :? Én mondtam, hogy szerintem meg az, pedig én még nem láttam bárányhimlőt, ő meg szerintem már biztos. Na a lényeg, hogy volt a váróban egy kislány és az orvos mondta, hogy akkor most be kellene azonnal oltani, mert mivel egy légtérben volt Balival nagy az esélye, hogy elkapta. Ahogy Anikó is írta nagyon fertőző.

Én kicsit szarul érzem magam, mert hétfőn Bali a játszótéren egy nagy gyerekkupac közepén homokozott, meg a mászókán is több gyerekkel együtt mászott. Gondolom pár gyerekre rá is ragasztottuk. A legnagyobb esélyes persze a szomszéd kissrác, akivel egyidősek és a napjaik felét együtt töltik.

Egyébként eddig tényleg a szobafogság a legrosszabb, iszonyat mozgáshiánya van. Amikor kimentem megnézni, hogy megfőtt-e a krumpli, arra mentem visza, hogy felmászott a varrógép dobozára és pakolja le az íróasztalt :shock: Meg persze unatkozik cefetül, már minden játék uncsi, minden kreativitásomat be kell vetnem.

Hajvágás: valahol olvastam, hogy a gyerek haja 3 éves koráig az aurája része, ezért addig nem szabad levágni. Hah, jól néznének ki a gyerkőcök akkor :D

wish
 
 


HAjni,
sajnálom,hogy ilyen rossz tapasztalataid vannak a kórházról ebből a szempontból!Rám nagyon figyeltek csaszi után,és 2 napig menni sem tudtam,a fiúkat is csak másnap láttam élőben,addig csak fényképen és kamerán.
Olivér addigra már nagyfiú lesz,és Apa simán ellesz vele pár napig!
Győrben a Pic-en reggel 8-tól este 8-ig lehettünk!!!Kértük az igazgatót,hogy éjszaka is felmehessünk fejni,de nem engedték.Fejni muszáj volt,mert reggelre kidurrantunk volna(egy 3-as ikres szobatársam volt),a lefejt tejet reggel nem vihettük fel a babáknak,ki kellett önteni!!!!!!! :evil:
Ennyit a jogainkról! :cry:

Andi
Kép
aanda
 
 


Hajni :)
Melyik kórházban szültél? Nem hangzik túl jól, ami ott volt.
Nekem is az jutott eszembe, hogy Olivér addigra már sokkal nagyobb lesz, szóvel ezen ne aggódj előre, hogy vele mi lesz míg te kórházban vagy.

Anda :)
Engem három nap múlva küldtek haza a császár után, mert zárt be a kórház. Szerintem nem volt egyáltalán baj, én addigra jól voltam, csak a leülés és a felkelés volt rossz. Sima szüléssel azt hiszem én is bevállalnám, hogy másnap hazamegyek. Külföldön sok helyen 24 óra múlva hazaengedik a családot pl Kanadában. Persze ha van valami gond az más kérdés, akkor maradni kell.
Sajnálom, hogy ki kellett öntenetek a tejet :(

wish
 
 


Csajok, jókat vigyorgok, amiket írtok! :lol: :lol: :lol: Császáros kismamák értekezése a hüvelyi szülésről! :lol: :lol: :lol: Én meg rettegtem, nehogy császár legyen a második... Nekem 2 gyönyőrű, természetes szülésem volt, nem tudom osztani a véleményt, milyen szuper lehet a császár... én nagyon örülök, hogy nem az volt. (Ti meg annak örülhettek, hogy nincs gátmetszésetek, szerintem ez az egyetlen gáz az egészben - illetve ülni próbálni utána :twisted: :twisted: :twisted: ). De nekem JÓ volt átélni a folyamatot, a fájdalommal együtt és a karomba zárható gyönyörűséges végeredménnyel... szóval nekem úgy volt tökéletes, ahogy volt.

dkata
 
 


dkata írta: De nekem JÓ volt átélni a folyamatot, a fájdalommal együtt és a karomba zárható gyönyörűséges végeredménnyel... szóval nekem úgy volt tökéletes, ahogy volt.


Na pont ezért szeretnék én legközelebb hüvelyi úton szülni. 7 óra vajúdás és elmaradt a végén a katarzis. Komolyan szar érzés és hiányérzetem is van miatta.

wish
 
 


Fanni!

Örülök, hogy minden oké. Nekem brutál folyásom volt, mint a víz.

Egyébként meg egy éve kb ilyenkor folyt el a magzatvizem egyrésze. wc-zés közben, nem is voltam képben hirtelen hogy mi van.

Én a császártól rettegtem. Doktornőnek is mondtam, ha nem muszáj, akkor ne legyen császár. Szerencsére nem kellett és álom szülés volt! :)

Nekem a kórház is jó élmény volt, örültem, hogy 5 napot voltunk. Babab-mama szoba volt, éjszaka nem voltak velünk, de a lefejt tejet ois oda lehetett adni éjszakára. Nekem egy csomó mindent megtanítottak, mire hazamentem. Bemehettem megfürdetni őket, segítettek a szoptatásban, megtabítottak az egyszerre szoptatásra is.
Szóval csak pozitív élményem van. :)
Nosztalgia.... :) Kép
ilyen picurok voltak :) Kép Kép
Gaja 1 évvel ezelőtt és most :)


Kép Kép

És Maja :)

katyerina
 
 


Csajok!
Nekem is brutál jo szülésem volt (de csak a második) és nem bántam egy percet sem hogy csaszi és nem vágyom a hüvelyire! :oops: Bevallom egy fostarisznya vagyok! :oops:
És egy nyámnyila alak! :oops: De nem érzem ugy hogy bár mi is kimaradt volna az életemböl hogy igy szültem söt.....!Én is megkaptam a kis magzatmázos kismacskámat ugy hogy a katarzis nem maradt el! :wink: :D
De ez amig világ a világ mindig két táborra fog oszlani!
Az egyik azért jo mert......a másik pont azért mert.....! :D


Hajni!
Én a Shöpfibe szültem ami akkor már magán volt!
Akkor volt veled a baba amikor akartad és akkor adtad be a csecsemöre amikor akartad!Semmi nem volt megszabva vagy kötelezö!!!
Söt amikor feltoltak az intenziv örzöbe akkor már odahozták mellém és ott "nyekergett" mellettem!Hozták utánam egyböl ahogy lemérték és kitisztották!Ugy hogy kb 20 percet(se) volt nélkülem!
Végül te melyik korházba szültél?

Wish!
Nálunk mindig akkor üti fel a fejét a bárányhimlö ami elött elutazunk,elötte egy-két nappal! :evil:
Most is igy volt!Csak tényleg az volt a szerencse hogy a kisfiu akkor még nem fertözött!
Egyébkét tényleg min.14 max.21 nap a lappangási idö!!
Én már nagyon kiokosodtam....! :?
Szegény Balázs,sajnálom nagyon! :(

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Andi,
Én rájuk hívtam volna a bulvárt, az tuti! :twisted: Bár nekem könnyű… 8) hihi… :lol:

Andi, Wish,
Én a Máv-ban szültem, ahol naponta kb. 6-8 orvos, nővér, szoptatós, masszőr jött segíteni, és mindent megmutatni, megtanítani. :D Viszont szegény húgom, aki 2 hónappal utánam szült (közös a dokink ), már a Bajcsyba került, mivel a Máv orvosait lecserélték, és a dokink ott kapott melót. :( Még mindig feláll a szőr a hátamon, ha arra a kócerájra gondolok! :twisted: Sajna a dokim, akit nem hagynék ott, ebben a kórházban van azóta is. :twisted: Úgyhogy igen rossz kilátásaim vannak, ha egyszer szülésre kerül a sor. :twisted: :twisted: :twisted:
Én amint lehetett a spinál után fölpattantam, és jöttem-mentem. Egyszerre ugyan keveset, de én azt hittem jobban fog fájni. Most azért rosszabbra számítok, már csak a kórház miatt is! :(

Katyerina,
Neked szerintem már az is kivételes volt, hogy hüvelyi úton szültél kettőt, meg ha jól emlékszem, hipergyorsan is! :D Én 6 óra vajúdás után egy ujjnyi tágulásnál se tartottam… :?

A csajoknak boldog, hosszú életet kívánok szülinapjuk alkalmából!!! :D :D (Tudom, hogy holnap lesz ám… )
20140901102739
 
 


Nagyon jók a fotók! :D
20140901102739
 
 


Anikó, Aanda!
Az én uram nagyon ügyes ember, és ha jó előre tudjuk, szabaddá is tudja tenni magát a gyerekvigyázáshoz (na meg az apjuk lenne vagy mi :D ). Nagyon nincs is más lehetőségünk, ha én nem vagyok... Ha mindent leirok, kikészitek, jól el tudja látni Őket, a gyerkőcök meg imádják, tehát én nyugodt lehetek. Mikor Lukut szültem is, Apa vigan elvolt Pörivel 6 napig, telefonon adtam 1-2 instrukciót de nem volt semmi gubanc. Jó kettővel nehezebb, de ha csak a gyerekekre kell koncentrálni, nincs házimunka (és az nem lesz), akkor simán ellesz Velük. Majd mellékelek használati utasitást. :D
Hajni!
Bizony szoktatni kellene szép fokozatosan Olivért, hiszen nagyon hozzádnőtt az eltelt idő alatt (emlékszel, egyszer beszélgettünk itt arról, hogy az egészséges önállósodást hogy lehetne biztositani). Most majd bekerül egy olyan helyzetbe, hogy muszáj lesz kibirnia Nélküled, jó esetben csak a szüléskor, de tudnod kell, hogy a terhesség alatt is kerülhetsz kórházba, szóval szerintem el kellene kezdeni...
Emiatt nem legyen lelkifurdalásod, gondolj arra, hogy kistestvért adsz Neki, és az állapotod legfeljebb még 8 hónapig tart, ez kevés idő ahhoz képest, hogy egész életére szóló ajándék lesz a testvére. Igaz, hogy Vele bizony kevesebbet tudsz majd törődni, de lesz mégegy babád, Neki játszótársa, cinkosa, és nagyon-nagyon jó lesz!
Wish!
Szegény Balázs! Nem lesz könnyü ez az időszak! Pláne még itt a jó idő is! Kitartást és jobbulást kivánok!

No az ételről.
Lukum hónapok óta kisebb-nagyobb intenzitással hörög-köhög. Több kör után eljutottunk egy tüdőgyógyászhoz, aki teljes allergiavizsgálatot csinált. Vérvételből fél éves korban megtudható, hogy allergiás-e. Szerencsére semmire. Ebből azt akartam kihozni, hogy persze nem kell tulzásba vinni és feleslegesen nyomatni számára még nem való kajákkal, de a másik oldalra átesni is indokolatlan (szerintem). Vagyis, az első szülinapon egy egészséges gyerek szerintem kaphat már egy rendes tortát ami lisztből, tojásból, margarinból és csokoládéból készül! Ugysem fogja egyedül megenni, egy szelettől semmi baja nem lehet! Egyébként mi már nagyon sokmindent csipegetünk, felnőttes ételeket is (mint pl. a pörkölt tarhonyával :shock: :D és a rántotta, hagymával) de emellett a babakajákat is szereti.
A hörgésről különben kiderült, hogy sajnos van egy immunhiányos állapota, ami a felső léguti betegségeket gátolná, nem fejlődött ki rendesen (de majd ki fog). Az arcüregéből folyik a torkára a cucc, emiatt hörög, tehát orrszivás van egy hónapja már, és még mindiog jön! Emellett nem lázas, nem levert, jókedvü, szépen fejlődik, ez szinte egy állapot nálunk! Kaptunk immunerősitő gyógyszert és várjuk hogy kinője, ennyi sajnos! Ám azért én örülök, mert kiderült, hogy allergiája ételre nincs és egyelőre másra sem és remélem hogy ez igy is marad, a mi kis családunkban senkinek nincs!
Kép
Kép

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Kátya
Húha, nem is emlékeztem, hogy az ikreket sikerült hüvelyi úton megszülni! Nagyon ügyesek és szerencsések vagytok!!! Nagyon jó az ilyen volt- ilyen lett kép, majd én is rakok

Anikó
én is a magánosított Schöpfiben szültem, és tényleg semmi kötöttség nem volt, nagyon klassz volt, sajnos, a köetkezőt már máshol kell majd....

Melcsi
szuperédes a 2 gyerkőcöd!!!!

Hajni
Csaszi után másnap haza? szerintem az merész.... És Melcsivel egyetértésben, szerintem nem biztos, hogy jót teszel Olivérnek, ha egyfolytában azt sugározod felé, hogy óriási baja lesz, ha 1 órát nem lát. Tudom, hogy ebben sose fogunk egyetérteni, de sztem az egészséges fejlődés része az is, hogy rajtad kívül más is van a világon, és akkor tényleg nem lesz olyan óriási sokk az a pár nap, míg kórházban leszel.

Én semmilyen párti nem vagyok, egyetlen lényeg: egészséges gyerek. Istennek hála nagyon gyors, és nagyon szép természetes szülésem volt, de ez totál gének, anyum és tesóm is pikkpakk szültek. Én baromira féltem a fájdalomtól, de olyan jó, amíg van szünet köztük nem egy nagy szám, nekem meg csak 45 perc volt, mikor már egyfolytában kicsit fájt-nagyon fájt, de semmi pihi. Nagyon szeretném, ha a következő is így menne, de ha nem, akkor sem tragédia, a gyerek érdekei mindenekelőtt

Kép
Kép
emma1976
 
 


KAtyerina,
NAgyon boldog születésnapot kívánok a csajoknak!Képek szuperek!

Melcsi,
képek nagyon jók,látni,hogy mennyire összenőttek a gyerekek!
Lukunak jobbulást kívánok!


Sajnos nagyon magam alatt vagyok,mert 10 perce kaptam egy sms-t,hogy az egyik ismerősöm kislánya leukémiás.Az anyukával egy lakótelepen nőttünk fel,kb.15 év után találkoztunk múltkor a kórházban, Ők voltak a szobatársaink....kész vagyok!Bocs!

Andi
Kép
aanda
 
 


Katyerina!
Nagyon jók a képek! Milyen jó látni, hogy ilyen volt-ilyen lett. Nagyon boldog születésnapot kivánok a kislányoknak és Nektek további sok örömet Bennük!
Aanda!
Nagyon sajnálom az ismerős kislányt. :( De reménykedjünk benne, hogy sikeresen tudják majd kezelni! Ez mam már nagy %-ban gyógyitható. Kép

Valamiért én napi 1-2 képnél nem tudok többet felrakni :shock:

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Andi :P ,
Van őssejtjük? A gyerekkori leukémia őssejttel kezelhető a legjobban.

Melcsi :P ,
Luku olyan helyes gyerek lett! :D Hogy nőtt meg ilyen hosszúra a haja?! Szőke herceg! Emese is tündéri! Lukunak jobbulást, szerencse, hogy elmúlik magától!
Valóban lehet, hogy kicsit túlzás, hogy 1 éves koráig semmit nem adok neki, de ez csak az Ő érdekét szolgálja, rosszat biztosan nem teszek vele. Neki meg nem hiányzik, amit nem ismer, tök jól eleszegeti, amiket adok neki. Meg engem is megnyugtat, hogy a magam részéről mindent megtettem. Ma egyébként megkapta élete első tehéntejalapú tápikáját, pár nap múlva pedig fokozatosan kap sajtot, túrót, joghurtot.

Emma :P , Melcsi :P ,
Úgy terveztük, hogy van még néhány évünk, amíg sikerül egy újabb lombik, ezért valóban váratlanul ért, hogy ilyen hamar meg kell értetni Olivérrel, hogy anya nem lesz pár napig. Azt hittem, ezt már akkor meg fogja érteni, és nem lesz gond. De ehhez most még nagyon kicsi lesz. Majd ha biztossá válik a dolog, akkor elkezdek gondolkodni, hogyan is legyen… :roll: Abban egyetértünk, hogy a testvér, a legtöbb, amit adhatok neki!
20140901102739
 
 


hajni777 írta: akkor elkezdek gondolkodni, hogyan is legyen… :roll:

szerintem teljesen felesleges ezen előre bármit is gondolkodni, különösen ennyire előre.
Olivér pici, tehát ésszel még most úgysem fog fel semmit, jövőben ő gondolkodni nem tud, nem is nagyon érti meg mi lesz.
Majd ha tényleg eljön a szülés napja, akkor bőven elég akkor foglalkozni a kérdéssel.
A fiúk már 2 évesek voltak, mikor Lilivel terhes lettem, de a terhesség alatt ők sem tudták még ezt kezelni. Persze, ha megkérdeztük hol a baba a pocakomra mutattak, de ez semmit nem jelent.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni!
Persze hogy nem fogja megérteni, de nem akkor kéne hirtelen helyzetbe hozni, mikor utána meg nagyon nehéz lesz Neki a kisbaba megjelenése miatt. Szépen el kell kezdeni hogy Nélküled is meglegyen, Apával, nagymamával, esetleg mással is. Ez hosszu időt fog igénybe venni, mire ugy mondható, hogy jól érzi magát akkor is ha nem vagy Vele. Ha megszokja a következő hónapokban, akkor kisebb sokk lesz a szülés környékén. Mert az azért maga a sokk, hogy elmész, utána meg hazajössz valakivel, akit állandóan a kezedben tartasz stb. Ezt még nem szabad azzal tetézni, hogy gyakorlatilag akkor marad először hosszabb időre Nélküled.
Viszont, az a zserencse, hogy annyira kicsi még, hogy erre a pár napra valszeg nem fog emlékezni, ez nem hagy Benne örök nyomot (gondolom én)
Luku haja :D Mindannyiunknak egész sok haja van, hármuk közül Emesének volt a legkevesebb 1 éves kora körül :shock: De mára ez már megváltozott. Kép
Ugy tünik hsz-nként enged egyet :lol:

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Katyerina!
Nagyon sok boldog születésnapot a lányoknak. :)

Andi!
Nagyon sajnálom a barátnődet és a kislányt is remélem tudnak rajta segíteni és igaz nem könnyű lesz az út az biztos de remélem meggyógyul.

SZÜLÉS TÉMÁHOZ:
Na nekem pont ez a bajom az egész császárral főként hogy nekem valahogy egy gyerekhez hozzátartozik a fájdalom az a "szenvedés" hogy megküzdök érte hogy megszülessen. Így hogy császárom volt olyan furi volt mikor az orvosok gratuláltak de mihez én csak feküdtem ők dolgoztak. Meg utána is nekem soha nem jött ki az a számon hogy szültem mert nem....
Ami meg végkép fáj talán a mai napig is hogy én őket több mint 26 óra után láttam először (kivétel a kép amit a párom hozott) nekem nem mutatták meg mert nem voltak olyan állapotban cak kivették elvitték engem eltoltak az őrzőbe valahogy olyan érzésem volt hogy elvsztettem őket nem.... legalább ha megnézhettem volna őket ha nem is rögtön szülés után de egy picit később mikor már ellátták őket... szóval nekem ez nagyon rossz érzés a mai napig.

Wish!
ne legyen emiatt szar ézrésed lehet ti is pont így kaptátok el sajnos ezeket nem lehet kivédeni. :) Jobbulást nektek. Mi járunk ki és mégis minden nap kitalálnak valami örületes dolgot. :)

Melcsi!
Jók a képek. Melcsi hármas ikrekre pályázik :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Katyerina! :)
Boldog szülinapot Majának és Gajának!
Kép

Kép Kép
kismokus
 
 


Zsebi!
Hogy nem láthattad Őket, az biztos hogy nagyon rossz érzés lehetett. Az ember különben is olyan kiszolgáltatott olyankor, hiszen még inni is csak szivószállal tudsz... De hogy mihez szól a gratuláció??? Hogy a testedben növesztetted, vigyáztál Rájuk, hogy az eltelt hónapok alatt Anya lettél és ennek abban a pillanatban tárgyi bizonyitéka lett mikor megszülettek, és a mütét is igenis hatalmas vállalkozás, az életedet és a babáidét adtad az orvosok kezébe. Én legalábbis igy éltem meg ezt, de mondtam multkor, hogy nekem Mátét megszülni sajnos nem volt jó élmény (igaz, ezelőtt 19 évvel még minden más volt, pl. egész nap még csak nem is ihattam :shock: , és Apáról szó se lehetett...)
Hozzátartozik a fájdalom és a szenvedés? Neked nem fájt utána? A hüvelyi szülés előtte fáj, a császár meg utána, semmilyen módszerrel nem uszható meg (én a részemről a teljesen fájdalommentesre szavaznék, ha lenne ilyen)

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Katyerina :)
Boldog szülinapot a lányoknak! Kép

melcsi :)
Nagyon aranyosak a gyerekek :) Hogy Luku memnnyire szőke! Amúgy szerintem kiköpött apja, legalábbis fényképen.

Zsebi :)
Hát fél szemmel mindig nézni kell őket az biztos, eszméletlen miket tudnak kitalálni és egyelőre nem sok félelemérzet szorult Balázsba.

Kép Kép

wish
 
 


Melcsi!
Így már egész máshogy látom én is az egészet. Kár hogy nem beszéltünk erről előbb. :)
Ez meg totál igaz hogy a sima szülésnél előtte a csaszinál utána fáj. Bár sajnos a simával sokan utána is szenvednek.
No mindegy gyereket akartunk és ez a pár óra azt gondolom minden fájtdalmat megér.

Sokszor azon veszem észre magam hogy az a négy év küzdés lelki fájdalom mindha nem is velem lett ovlna meg mindtha az egész csak pár nap lett volna... nem tudom máshogy leírni nyilván emlékszem még a lelki fájdalomra keserves napokra de valahogy az egész megszépült úgy érzem hozzátartozott ahhoz hogy így váltam arra éretté talán hogy anya legyek. Így lettem ilyen anya amilyen máshogy látok dolgokat így hogy végigéltem három sikertelen lombikot. És sok embert megismertem akik nélkül szegényebb lenne az életem. :)

Wish!
Okés látom te is ha rosszat csinálnak gyorsan fotózol.:)

Nekem a minap szedték le a csoki nyuszit a polcról. :)
Kép

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Katyus!
Nagyon boldog szülinapot a kislánykáidnak! Kép

Anda!
Nagyon sajnálom a barátnöd kislányát! :cry:
Nálunk Verusunk(ő a bébiszitterünk) leukémiás! :cry:
De kezelhetö és gyerekkorban nagyrészben gyogyithato!
Nem csodálom hogy kivagy....! :(

Hajni!
Milyen tápszert adtál Olivérnek?
Megitta egyböl?

Emma!
Neked hol van a dokid?
Az enyém is eljött már a Shöpfiböl,de én már szülni sem fogok! :(

Wish!
Édes kis virágszál!Hogy ül a kis pöttyös hátával....!!!

Melcsi!
Tényleg nagyon megváltozott Luku!
Igazi nagyfiu lett!És a haja...?!
Nagyon édes!Emese is nagyon nagy lány már és mennyi gyereke van.....?? :lol:
Akkor nem kis ut vár rád Görögbe!
Ha apa ilyen ügyes és bevállalos akkor persze igy kell megoldani!
Nekem sokmindenbe segit de egy ilyenre azért anyut kéne hivnom segitségnek!! :?
De tudom hogy nektek kettötöknek kell megoldani!!!
Örülök,hogy nincs allergia!!
Jobbulást a köhögésre!

Zsebi!
Nekem is rossz élmény volt az elsö szülésem de csak mert Marcikámat elszállitották a Tüzoltoba a PIC-re én meg maradtam a BM-be!Szörnyü volt az egészet megélni!Kora baba volt messze volt és minden sz@r volt!
A második viszot feldtetett mindent ami akkor rossz volt! :D
Nagyon jo a kép!!Balázs mintha csodálkozna -na ez hogy került ide?-mi itt sem voltunk...!!! :lol: :lol:

KépKépKépKép
aniko24
 
 


De jó nézegetni a képeket! Annyira látványos, ahogy a babákból kiskölkök, kiscsajszik lesznek.

Katyerina,
Boldog szülinapot Majának és Gajának!!!

Melcsi,
Nekem is az jutott eszembe Lukuról, hogy micsoda Szőke Herceg vált belőle! Reméljük hamar kinövi ezt az immunhiányos állapotot!
Gratulálok a férjedhez! Tényleg nagyon ügyes ember, ha így bevállalja a gyerkőcök ellátását! Enyém Apa mellé talán akkor is kellene segítséget hívni, ha csak egyedül lenne. :roll: :lol:

Wish,
Hogy viseli Balázs a pöttyöket? Nem vakarássza őket?

Zsebi,
Nagyon édesek! Úgy látom, jutott a csokiból mindenhova! :D


Szüléshez én is hozzászólnék, csak azért, mert annyira pozitív volt! Áldom az eget érte, hogy minden félelmem ellenére sikerült két óra alatt érzéstelenítés és bármi komplikáció nélkül világrahozni Balikát! Az a két óra elég intenzív volt, de ennyit simán ki lehetett bírni. Nekem néha még viccelődni is volt kedvem a férjemmel meg a szülésznővel, és Balázs sem volt meggyötört egyáltalán, mikor kibújt. Ilyen szülésből bármennyit vállalnék, de a második biztos egész más lesz...persze a lényeg csak az, hogy legyen!

Kép
bandika
 
 


Katyerina: boldog szülinapot a csajsziknak! :)

Melcsi: minden elismerésem a férjedé!!! Enyémférj is sokat segít, de Zorkát nem tudnám rá itt hagyni napokra,pedig ő egyedül vagy...

Wish: jobbulást a kis pöttyös Balázsnak!

Aanda: nagyon nagy százalékban gyógyítható már a leukémia, drukkolunk nagyon!

Zsebi: ez a kép nagggyon jóóóó :lol:

tiko
 
 


Ilyen volt
Kép

Ilyen lett
Kép

Kép
Kép
emma1976
 
 


Zsebi
nagyon kis huncutok a gyerkőceid!

Anikó
Mióta tavaly év végén bezárták a Schöpfit én még nem hívtam a dokimat. Végül ugye én nem nála szültem, és nagyon bírtam a helyettes dokit, még nem döntöttem el, melyikőjükhöz kellene járni. Bár a "fődokim" endoban nagyon jó, de hát azt nem tudom, nála milyen szülni.....

Wish
Édes Balázs cudarul bepöttyösödött! Viszketés még mindig nincs?

Melcsi
húha, izgalmas, hogy utazol! Nagyon klassz férjed van, hogy állja itthon a sarat!

Hajni
hát igen egy kistesó az a leggyönyörűbb ajándék!
Mikor lesz a következő uh?

Kép
Kép
emma1976
 
 


Katyerina! Boldog szülinapot kívánok a lányoknak!

Hajni! Olivérnek is boldog szülinapot kívánok!!!
Írok privit!
Sajnos Bálint nem hagy többet írni...

dkata
 
 


Katyerina

én is nagyon boldog szülinapot kívánok a lányoknak és várjuk a sok-sok képet + élménybeszámolót az ünneplésről.
most zsinórban beindulnak a szülinapok.

Wish

Balázs vakarózik sokat? mikor kezdenek halványodni a pöttyök?
a bal oldali képe elég veszélyesnek tűnik.

Zsebi

a Te képed is nagyon tetszik, nálunk ennyire szerencsére még nem idnult be a "rosszalkodás" :D :D
A sláger most a hifi, ami a parkettán van. De már nyilván tudja Olivér, hogy nem szabad, mert amikor oda mászik, megáll és rám néz, hogy mit reagálok.

Melcsi

jó, hogy itthon tudod nyugodtan hagyni a gyerkőcöket a férjedre. én a páromra max 1-2 órát merem még mindig csak itt hagyni Olivért. Én szívesen kettesben hagynám vele hosszabb ideig is, de most még nem igazán tud mit kezdeni vele.

Emma

szurkolok neked, hogy olyan szerencséd legyen, mint Hajninak, és spontán terhes legyél, Te is a közeljövőben készülsz a Kaáliba.

Lányok

Olivér nem eszi meg a tápszert, a fejét is elfordítja. szerintem ha mámilyet próbálnék, azt se fogadná el.
mit csináljak? az jó módszer, ha hagyom kicsit éhezni, kihagyom azt az étkezést, és a következő étkezésre ugyanúgy tápszerrel próbálkozok? most még nem szeretném elhagyni, nagyon korai lenne, legalább 400 ml-t kellene naponta innia, hetek óta 200ml-t iszik, napőok óta pedig egy kortyot se. A doki azt mondta, hogy nem helyettesíti semmi a tápszert, tehát erőltetnem kellene.

Kép
zsuzsi73
 
 


Hajni

Tényleg, Olivér is 1 éves! nagyon boldog szülinapot!
te is írj az ünneplésről!

Kép
zsuzsi73
 
 


zsuzsi73 írta:mit csináljak? a

valami ízesített tápszer v. ha gyümölcslevet teszel bele az nem segít?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


katyerina,
boldog első szülinapot a lányoknak!!!

szuperek a képek, gyönyörű minden gyerkőc!!!

Sajna nálunk nem javult az anyós-helyzet. Tegnap úgy viselkedtek, hogy már arra gondoltam, hogy olvasták, amit írtam. Már be se köszöntek, csak vitték a gyerekeket. Mondjuk az nevet, aki utoljára... szerencsére a gyerekek hamar elaludtak, ők meg elhúztak. Sajnos nálunk ez a helyzet még mindig veszekedést szít, mert én nem akarom, hogy anyósék a szánkba lógjanak, a férjem meg így él még mindig. Úgyhogy nem csak hogy számoltam tegnap (igaz, dühömben mindig elfelkejtettem, hol tartok, így nem jutottam el a százig), de hideg vízzel is hűtöttem magam. Ma is felajánlották, hogy sétáltatják őket, ha nincs időnk, de miért ne lenne időm a gyerekeimre??? :evil: Hát én is azért vagyok itthon! :evil: :twisted: :evil:

KépKép
pompomlány
 
 


Amúgy nálunk sem igazán vannak el a férjemmel, vagyis a férjem szerint elvannak... de én nem vagyok igazán nyugodt, ha vele vannak. A pasik nem törődnek velük annyira, mint az anyukák, szerintem. Nekem kell mondani, hogy nem azért ordít, hogy téged idegesítsen, hanem azért, mert baja van. A férjem meg nem hiszi el, szerinte elkényeztetem őket.

KépKép
pompomlány
 
 


Hajni!

Boldog szülinapot Olivérnek! :D


Kép

Köszönjük szépen, a köszöntéseket! :D

Torta ügyet, szerintem nagyon jól megoldottam. Legalábbis nekem tetszett, meg ízlett mindenkinek.
Keksz torta lett. Háztartásikeksz, víz, lekvár, gyümölcslé, 1 kanál kakaó, összegyúr, bele gyümölcs. Mint a kéksztekercs, vagy a kókuszgolyó. Belenyomkodtam formába, kidíszítettem és kész. nincs benne, tej, tojás :D
és íme ilyen lett :)

Kép
Na jó a máz az drötkeres lett volna, de nem sikerült, lefolyt :D
szombatra szivecskés lesz, és arra már rendes csoki mázat rakok.
:twisted:
Na és ezt művelték vele:


Kép

Nem így terveztem a tortaevést, de mire észbekaptunk Maja elkezdte piszkálni a szélét, aztán rájött, hogy neki ez ízlik és belevetette magát kétkézzel. Ebből persze Gaja sem maradhatott ki. :) Én meg úgy döntöttem csinálják. :) Nem pancsolták sokáig és nem is lett nagyon nagy maszat utánnuk. Csak a fehér ágyterítőről feletkeztem meg.... :twisted:

Délelőtt meg állatkertben voltunk. Őszíntén még életemben nem láttam ennyire keveset belőle mint most. :)

aanda!

Sajnálom. De talán a lekémia már a gyógyítható betegségek között van. Szorítok nekik, hogy rendbe jöjjön a kislány.

Melcsi!

Nagyon helyesk a gyerkőcök. És tényleg milyen szöszke luku.

Pompi!

Elég nehéz lehet ilyen anyóssal. Talán próbáld meg úgy, ha neked árt is az unokájának csak nem akar rosszat. Talán a férjednek kellene beszélni velük, hogy mi az amit ti szeretnétek és mi az amit ők szeretnének, még is csak az ő szülei. Valami kompromisszumot kellene találni... Ez így neked is nagyon rossz, meg a gyerekeknek is rossz lesz.

Na felkeltek az egyéveseim! :) Hihetetlen! Mármint hogy egy évesek! :)

katyerina
 
 


Lányok!
Nagyon jók a gyerkőcökről a képek! :P

Katyerina!
Boldog szülinapot, nagyon édesek! :D

Hajni!
Még 1x gratulálok, ne aggódj, minden rendben lesz, ügyes csajszi vagy! :D
Zsebi!
Érdekes, valahogy én is ezt éreztem a szüléssel kapcsolatban, de Melcsinek igaza van! :wink:

Kérdés:
A K vitamint meddig kell adni?
Nekem még mindig nem jött meg, a dokim szerint sokaknak addig, amíg szoptatnak nem jön meg, és addig nincs is igazán tüszőérés! Akkor, amíg nem áll be ismét a menstrum, addig nem is eshetek teherbe, ugye? Tapasztalatok?
Tegnap megkapta a rota ellenit, ügyesen megitta, úgy örültem neki, ja és 5:30-ig aludt, SZUPER!!!!!!!! :P

Kép

Kép
donika
 
 


Sziasztok!

Köszi,hogy hisztek Ti is a kislány gyógyulásában!Az sms után beszéltem telefonon a barátnőmmel:mivel a kislány csak 9 hónapos,nagy esélyük van a gyógyulásra.Az elkövetkező fél évet szinte végig kórházban kell tölteniük.2 évet mondtak a teljes gyógyulásra,őssejtjük sajnos nincs.

Melcsi,
olyan édes a kis krokodilszelidítőd és a babázó nővérkéje!

Hajni,
Gratulálok Olivérnek az első szülinapjához és az első tejtermékhez!

Zsebi,
visszagondolva nekem is gyorsan eltelt az a 6 év,akkor döbbenek meg igazán,hogy miken is mentünk keresztük,amikor valakinek elmesélem a történetet!Mintha nem is velem történt volna meg az a sok szörnyű dolog....és rájövök,hogy igen,a főszereplő én voltam sajnos.Döbbenet!
Szerencsére csaszi után megmutatták a fiúkat,és az Arni kb.2 percig velem volt,amíg a Márkot szedték ki...olyan jó illata volt és olyan gyönyörű!Sajnálom,hogy ezt nem élhetted meg!
A kép szuper,végül a csoki kijött a szőnyegből?

Wish,
Balázsnak tényleg nincsen félelemérzete!
Mekkora pöttyök!Szegénykém!

Anikó,
hogyhogy nem mehettél Marcival a Pic-re?Ő hány hétre született?

Emma,
Zalánnak milyen huncut a mosolya!

Zsuzsi,
és tejpép?
Nekem 9 hós korukban utasították el a Ha-s tápszert,azóta ízesítettet kapnak!

Pompi,
anyósodéknak én simán megmondanám a magamét,ez nem megoldás,ne hagyd magad!
Én tegnap csak 1 órára hagytam velük a fiúkat,mesélhetnék,hogy miket csináltak!(mégiscsak meg kéne nyitni azt az anyósszidó topikot!) :lol:

Andi
Kép
aanda
 
 


donika írta:Nekem még mindig nem jött meg, a dokim szerint sokaknak addig, amíg szoptatnak nem jön meg, és addig nincs is igazán tüszőérés! Akkor, amíg nem áll be ismét a menstrum, addig nem is eshetek teherbe, ugye? Tapasztalatok?

a dokidnak teljesen igaza van, nagyon egyéni kinek mikor jön meg.
a szoptatás meg egy ideig véd a teherbeesés ellen.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok :)

Katyerina :)
Jó lett a torta szerintem. Nagyon aranyosak, ahogy maszatolják :)

Zsebi :)
Nem kispályáznak, adtak rendesen annak a nyuszinak :)

Képzeljétek Bali nem vakarózik, egyedüla fülét szokta vakarni. Gondolom azéprt viszket neki, mert szokta rángatni magán a ruhát, meg néha ok nélkül elsírja magát szegénykém. Kap fenistil cseppet, meg homeos bogyót, gondolom azok is segítenek. Örülök is, hogy nem vakarózik,m ert elég sok van az arcán is, az nem lenne jó, ha azok sebhelyesek maradnának.
Tegnapelött ultra szar éjszakánk volt, folyton felébredt, 2x egy órát fenn volt és végig sírt. Ma viszont egy nyöszörgéssel végigaludta az éjszakát, nem is kellett hozzá bemenni. Közben persze a foga is jön, kibújt a jobb alsó rágójának az egyik csúcsa, szóval attól is lehet nyűgös.
De megmondom őszintén én rosszabra számítottam. Néha ugyan nagyin unja, hogy benn vagyunk, és max az erkélyre megyünk ki. Néha odaáll a bejárati ajtóhoz és próbálja kinyitni, az erkélyen meg mutogat le a kerbe. Kis okos, tudja mit szeretne :) Holnap elmegyünk anyuék hétvégi házába, ott legalább szabadban lesz végre és kimozoghatja magát.

wish
 
 


Anikó!
A BM-ben kinél szültél? Én Dr. Gerencsérhez jártam nagyon szerettem sajnos most nem tudom már hol praktizál, bár az új dokimmal ahova az ikrekkel jártam is nagyon bejött nekem (mint orvos) :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja igen mert én wc-n voltam míg ők a csokival molyoltak és mikor jöttem kifelé balázs rohant oda és mutatta hogy ott mi történt de hát láttam hogy ő is benne volt a dologban és kérdeztem mi történt itt és nagy hévvel mutogatott Eszti meg még gyorsan betömött egy két csokit :)

Emma!
A te kisfiad is hogy megnőt, azért hihetetlen miből lesz a cserebogár. :)

Zsuzsi!
na pár hónap múlva meglátod Olivér is hogy fog érdeklődni a tiltott dolgok iránt. :):)
Szerintem nyugodtan éheztesd ki és akkor talán megissza. Illetve nem tudom hogy HA-sat esztek-e de ha nem esetleg más ízűt venni hátha az bejön neki.

Popmi!
És mi van ha közlöd anyósékkal hgoy megbeszélted pár ismerössel hogy együtt sátlátok így nem viheti a gyerekeket. Azét ez elég kemény hogy csak jönnek és viszik a minimum hogy megbeszéljük. Ne hagyd maga.

Katyerina!
Szuper lett a torta és az ötlet is. :)
Bizony hihetetlen hogy elrepül az idő lassan azt vesszük ésrze mennek oviba. :(

Pompi, Katyerina!
Lehet hogy az unokáigan nem akar rosszat sőt biztos, de azért a menyét is nézhetné emberszáma. Én anyósom ugyan ilyen keresztül néz rajtam hozzám se szól max. ha a gyerekek alszanak de akkor sem igazán. Nem érzem úgy hogy rászolgáltam volna, de úgy vagyok vele hogy nem erőszak de akkor ne csodálkozzon hogy én nem teszek meg mindnet a gyerekek és a vele való szoros kapcsolat érdekében. A gyerekek sem hülyék egy idő után le fogják vágni a dolgokat.

Andi!
Na ez az ami hiányzik megnézni őket magaztmázasan még soha nem láttam ilyen értelemben újszöltötet mire apárom megnézte őket már meg voltak mosva pelus minden branurök :( léleeztetőgép :( ez szörnyű volt. Jó lett volna egy picit megnézni de hát a lényeg hogy minden rendben volt velük végül.

A barátnődéknek kitartást és sok erőt a gyogyulásig.

a szönyegbe szerencsére nem kenték bele a cuccot így csak össze kellett porszívózni. :)

Wish!
Örülök hogy Balázs jól viseli a dolgokat. Szegény olyan poöttyös. :(
De látszik hogy nem mehettek sehova sűrűbben jössz ide. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Hajni: Olivérnek is nagyon boldog első születésnapot! :)

tiko
 
 


na a lényeget meg lehagyom!

Hajni!
Olivérnek nagyon nagyon sok boldog születésnapot kívánok. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Orsi,

az a baj, hogy Olivér csak a pepti juniort eheti, mert tejfehérje-allergia gyanús. meg a sinlacot. de ez utóbbi nem helyettesíti a tápszert. Somot ehetne még, de arra azt mondtátok, hogy a szója is allergén. szóval nem tudom mi tévő legyek, mert semmi más lehetőség nincs, csak a pepti junior. HA-sat 1 éves kor után, azt mondta a doki.
gyümölcslét próbáltam beletenni, úgy se issza meg, egyetlen ötletem maradt: a cukor. nem tudom, mivel ártok többet, ha egyáltalán nem eszi meg, vagy ha cukrosan adom neki.

Katerina

szuper képek, a nyál is összefuttott a számban, ahogy megláttam ezt a finomságot.

Kép
zsuzsi73
 
 


Donika, Orsi

nekem konkrétan van egy ismerősöm, aki a szoptatás alatt esett teherbe, nem is menstruált addig, 1 év van a 2 gyerek között. és a röhej az az egészben, hogy az első gyerek 4. lombikra sikerült.

Kép
zsuzsi73
 
 


Én se bíznék különösebben a szoptatás terhesség elleni védőhatásában, talán úgy igazabb a dolog, hogy amíg kizárólag szopik a baba+ alkati (hormonháztartási) kérdés. Keresztfiamnak is most lesz tesója, pedig még szopik! :lol:

dkata
 
 



Olivér köszöni a szülinapi köszöntéseket! Igazi szülinapi bulija majd szombaton és vasárnap lesz, de mi apával azért már agyoncsókolgattuk!

Melcsi,
Én csak idegenre tudnám hagyni, anyuék meg a tesómék azért messzebb laknak. Anyósék, apósék világvégén, de rájuk akkor se hagynám, ha szomszédok lennének. Apa meg mindig dolgozik. Így hogy szoktassam, kihez?!

Orsi,
Most azzal vígasztalom magam, hogy szabad lesz az az 1 db. egyágyas szoba (vagy majd megdumálom a dokimmal, hogy akkor szüljünk, amikor szabad ), aztán beköltöztetem a putyerkát!

Zsebi,
A következő szülés majd jobban sikerül! A lányod milyen tudatosan pózol a gépnek! Egyébként én is azt gondolom, hogy kicsit másabb lettem a lombikok óta. Meg más szemmel nézem a gyereknevelést is. De szerintem mindenki így van ezzel, akinek nem jött könnyen, és annyira máshogy tudnak viselkedni azok, akiknél egyik jön a másik után…

Wish,
Nahát, még a fejbőre is pöttyös! Szegényke!

Anikó,
Humana3-at adtam neki, mert ugyanezt kapta, csak a ha-t. De ennek olyan az állaga, mint a takony, nem is oldódik rendesen ráadásul. Amilyet Ti isztok, az honnan van? Még nem hallottam róla.

Bandika,
Akkor Te is nagyon ügyes és szerencsés voltál a szülésnél! Nemsokára Balu is 1 éves lesz, Te csinálsz neki tortát?

Emma,
Milyen kis csibész Zalán! Hát, tényleg jól megnőtt! Szerda fél 10 az UH.

Kata,
Válaszolok mingyá…

Tiko,
Zorkáról is olyan régen láttunk képet…

Zsuzsi,
Szerintem próbáld meg kanállal adni Neki. Tegyél hozzá pl. kölespépet v. vmilyen pépet, hogy kanalazható állagú legyen. Nekünk a doki azt mondta, hogy így is tök jó, csak egye meg. De így Olivér nagyon szereti!

Pompi,
Hú, ezt a mindennapi randit anyósékkal én se bírnám!

Katyerina,
Jól néz ki a torta, biztos finom lehetett!

Donika,
A K-vitaminból elég 1 hónap állítólag.

Anda,
Köszike.

Én is rakok fel képet az én kis egy évesemről. Most is így áll a a szája, ha elkezd sírni:
Kép

Ez meg ma készült a telefonommal…
Kép
20140901102739
 
 


Hajni :D
Boldog szülinapot a nagyfiúnak!

rólunk: Lili és az evés

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi, Zsuzsi, Kata!
Köszönöm a hozzászólást! :D

Hajni!
NAGYON SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT OLIVÉRNEK, nagyon aranyos kisfiú, kis figyelmes! Már beszél?
Csak 1 hónapig kell a K vitamin, mi még most is adjuk, akkor orvosa válogatja? :shock:

Kép

Kép
donika
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: