Új privát üzeneted érkezett!

andaka: milyen jo kepek! En a 26ik heten voltam de hat semmi nem latszott igazan, de ezek tok jok! Ugyi a lanyka hogy aktivan reszt vett a fotozasban:)
Vendég
 


Utálja az Uh-át. 16 hetesen állandóan a fülét takargatta a kezével, most meg a lábait dobta az arcához, olyan volt, mint egy kis csomag. Hisztis, mint az apja. :D

Kép
andaka
 
 


Szia Andi!

Jók az uh. képek, bár látszik hogy a lányod utálja ... mert menekült előle :-) Legközelebb beszélj vele, hogy legyen egy kicsit kameraérzékenyebb :-)

Timi

Timi

Kép
manati
 
 

 
 

Sziasztok!

Andaka!

Köszi, hogy hiányoltál :P Vagyok, csak általában olvasóban...úgy is a pocakosoké most a főszerep :wink: :!:

Nagyon édi a lánykád! Mi is a 28. héten voltunk utoljára 4D-n és mi is a Genesisben. A legjobb hely!

Hmmmmmmmmmmmm bodzaszörp...én is szeretem :P Lehet, hogy csinálok is a héten. Szerencsére van a közelünkben erdő-féleség :)

Finiselő pocakosok!

Nagy drukk nektek! Nagy élmény lesz, meglátjátok!

Na, megyek, mert mindjárt kajcsit kér Zéti manóm :P

Ja, még valami: szoptatós melltartó: én is csak 1-et vettem szülés előtt...aztán gyorsan még 2-t! Sztem nagyon praktikus, nem is gondoltam volna...ja, és kényelmes is!!!

Tena hálós bugyi: nem túl csinos darab, de nagyon jól helyén tartja a szükséges óriás betétet!

Puszi mindenkinek!

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Köszönjük Évi a jó tanácsokat és hogy bekuksiztál hozzánk! :D
Ha bármi jó tanácsod lenne még, oszd meg velünk, hisz te aztán most benne vagy a témába. :D
Szoptatós melltartót szerintetek hol érdemes venni? Anita milyen lehet? Ez elég drága, de ha kényelmes, megéri 1-2 darabra befektetni. Azaz ez az amit utána soha az életbe nem veszel fel, ezért én úgy sajnálom ilyenekre a pénzt.

Ezt a bodza szörpit annyira dícséritek még a hétvégén én is főzök végül. Úgy is megyünk vasárnap horgászni, hátha lesz ott bodza a környéken.

Kép
andaka
 
 


http://bolthely.hu/kismamaruha/id/00010 ... _melltarto

Ez egy akciós szoptatós melltartó. Nem tudomo milyen, de nem drága.

Kép
andaka
 
 


Sziasztok,

Andaka,

A bodza szorpit nem kell fozni. Nem irtam, mert nekem valahogy egyertelmu volt, hogy csak aztatni kell, ezer bocs. Csak siman bele kell tenni a hozzavalokat, majd 2-4 nap mulva leszurni.

Amugy szoptatos melltarto tema ismet:en sajna csak 9 honapig szoptattam es igy is halalra mostam oket (mindig magas hofokon, mert fo a steriltas :roll: ), ugyhogy szerintem nem kell azon gondolkodni, hogy nem lesz kihasznalva es alig hasznaltan porosodik majd a szekrenyben :wink:
Evi modszere sztem tok jo, veszel 1et a nem tul dragabol, aztan, ha bejon be lehet raktarozni :).

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


:D még jó, hogy írtad, mert én főztem volna ezerrel :D soha nem csináltam még ilyet.

Multkor voltam az Anita fehérnemű boltba kismama melltartót venni és éppen jött egy újdonsült apuka kis cetlivel a kezében, hogy ezt kell vennie. :D Olyan aranyos volt.

Be lehet raktározni...a babával hány hetes kortól lehet mászkálni vagy legalább kimenni a friss levegőre?

Kép
andaka
 
 


Sziasztok,

Andaka,

Az, hogy mikortol lehet maszkalni, az az idojarastol es attol fugg, hogy mivel es hova. Baratnom osszel, esos idoben, metroval ment a tescoba a 3(!) hetes gyerekkel. Na en speci, a tavaszi babamat 6 hetig nem vittem "tomegbe". De ha bepattansz a kocsiba a nyari babaval es elszaladsz az Anita fehernemu bolba (ahol epp nincs 50%os learazas-tehat nincs tomeg) az sztem nem "bun". Kulonben jelentem baratnom babaja is ep es egeszseges.Sot!

Sztem masodik babaval en se leszek ennyire ovatos. Amugy hozza kell tennem, hogy en baromi szerencses vagyok, mert a 2 nagymamat 6 hetig ki se lehetett robbantani tollunk, tehat volt segitsegem(most is lesz). Akinek nincs az teljesen mas szituban van.

Hat ha ebbol sikerult levonni valami konzekvenciat, orulok, ha meg nem, ha legalabb edzesben tartott az ujjaimat.

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok!

Évi!
Örülök, hogy jelentkeztél. Remélem nagyon jól vagytok a picivel. :-)

Lányok, én úgy hallottam a barátnőimtől, hogy tavaszi-nyári babát már lehet levegőre vinni 1-2 hetesen (jó időben) őszi-téli babát pedig 3-4 hetesen érdemes kivinni (jobb időben).

Nagy tömegbe én sem vinném a párhetes babát (pláza, hipermarket ... stb. kizárva az első 6 hétben!) De majd meglátom, hogy fogom tudni egyedül megoldani a dolgokat, hiszen nekem hétközben nem hiszem, hogy lesz segítségem és egyedül leszek a picivel és egy kutyával utóbbit tuti le kell majd vinni sétálni.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Ja igen lenne egy-két kérdésem, tudom, hogy már volt szó anno erről, hogy ki hol fogja az elején altatni a bébit ... Olvastam a Kismama honlap oldalán, hogy a külön szobában való altatásnál nagyobb a kockázat a hirtelen bölcsőhalálra. Ez tényleg így van? És a légzésfigyelő? Az nem segít ezen a dolgon?

Ja, meg hogy dohányzó szülővel ne aludjon a baba. De miért? (nálunk a férjem cigizik, bár nem a lakásban, és csak napi 2-3 szál de erről nem tud és nem is akar lemondani)

Mi nem tudjuk magunk mellé tenni, mert a hálónk túl kicsi ahhoz, hogy beférjen az ágya. Max. egy bölcső férne el. Mostanában azon gondolkozom, hogy a mózesben fogom az elején magam mellett altatni. De szerintem ez az egész altatás kérdés túl van komplikálva. Mi is felnőttünk valahogy ...

Vélemények?

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Szia Timi,

Sztem ugy csinald, ahogy neked kenyelmes(nekem is voltak terveim, aztan sokat megvaltoztattam menet kozben).En eleinte egy ejjel tobbszor felebredtem es felalomban a kicsi fele pillantottam, hogy minden ok, nem vitte-e el kozben az ejjeli mano :D, plusz 3-4kor felkelt es akkor magam melle vettem es reggelig szopizott en meg aludtam. Ez eleg sokaig igy ment, a barataim sokaig szivattak minket, hogy vege a hazaseletunknek, mert a gyerek odaszokik az agyba. Hat nem tette :)

Ha kulon szobaba teszed, annak megvan a maga elonye is hatranya is. Hatrany, hogy, ha legzesfigyelo bejelez (isten ments!), akkor idoveszteseg :kesobb hallod meg, tobb ido mig odaersz. Plusz at kell maszkalni szoptatni. Elony, hogy nem kell kesobb szoktatni.

Ha van a babakocsidhoz mozes, akkor en az elso par hetben tuti bevinnem magam melle. De en ilyen vagyok...Raadasul en siman alszok szoptats kozben :oops:, szoval en most ugy tervezem, hogy 4-6 hetig ejjel velem fog aludni.

Amugy, nem tudom miert ne aludhatna dohanyossal 1 szobaban, tuti arra gondoltak, hogy ne dohanyozzanak a szobaba, ahol alszik.

Es azert van ez az altatas ennyire tulmisztifikalva, mert nehany babat igenis kva nehez elaltatni. Es egy ido utan (lehet en sz@r anya vok, hogy igy gondolom), csodalatos a pillanat, amikor vegre becsukja a szemet.

Na kaptal 1 velemenyt. Amugy engem is erdekel ki hogy csinalja?

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Na most el fogtok ítélni de én már 1 hetesen kiviszem akár boltba akár máshová. Kényszerből mert egyedül avgyok mivel a férjem lehet nem tud itthon maradni és a babák úgy is védve vannak az anyatej miatt. Nem is volt soha bajom ebből.

harivera
Budapest XXI. kerület
 
 


Sziasztok!

Én ma egész nap pakoltam, válogattam Anyukámékkal a ruháimat, egy csomót kiraktam :( nagyon elfáradtam, megyek is aludni!

Az Árkád- fagyizó találka nekem nagyon tetszik! A jövő hét péntek tök jó, de más napot is meg tudok oldani!Előre várom :oops:

Holnap csak jógázni megyek, szóval többet leszek :D

Jó pihit nektek!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok!

Szerintem a védőnő úgy volt vele, hogy amit akarok azt már tudom, így nem adott várandós csomagot. Majd érdeklődöm.

Nekünk nem volt légzésfigyelőnk. Hason altattam Adélt, mert bukós volt. Nagyobb volt a valószínűsége, hogy megfullad a büfitől, ha a hátán alszik, mint a bölcsőhalálnak, ha hason fekszik. Igyekeztem nem túlfűtött szobát biztosítani neki. A közös szobát a picivel jónak tartom, főleg, míg éjjel gyakran felébred. Azok az apukák, akik együtt aludtak a picivel és az anyukájával az elején, nem voltak kimerültek? :?: Nálunk ez elképzelhetetlen, hogy huzamosabb ideig a férjem éjjelente többször felébredjen. Biztos nem tudná a munkáját jól ellátni. Hála Istennek mi meg tudtuk/juk oldani a külön alvást egy kis időre. Mondjuk nem tudom, ha rossz alvó lesz a pici, akkor mit csinálok. Azért azt nem lehet, hogy külön alszok pl. egy évig a férjemtől. :lol:

Én is eléggé görcsöltem, hogy mikor vigyem először levegőre Adélt. Egy hónapos volt, mire ki mertem menni vele az udvarra. :oops: Védelmemre legyen mondva, hogy januárban született. :)

Vera! Szerintem a te esetedben természetes, hogy már egy hetesen mész a babával. Egy kérdés: 4 gyerek mellett hogy tudsz szabad hétvégéről álmodni? :lol: Most láttam, hogy minden fiadnak 2 neve van. Mi egyet alig találunk, nem nyolcat! :lol: A kislánykátoknak is két neve lesz, és ha megint fiú? Van még két nevetek? :) (Remélem érzed, hogy nem kinevetlek, inkább a magam kínját dolgozom így fel. :) )

Zsuzsa
fazsu
 
 


sziasztok! Írtam Ajninak, kérte illeszem be ide is!
Szia Viki!

Köszönöm szépen hogy írtál. Már egy hete itthon vagyunk, de nem tudtam
írni, mert ide még nem voltak hajlandóak bekötni a telefont és a netet sem.
Ugyanis már a másik helyre jöttünk haza. Nem költöztünk messzire a régi
lakástól. Most a KÖvér Lajos utcaban lakunk (14.ker.). Most egy mobilos
internetről írok, de rém lassú. Igy a babanetre nem is tudok írni. Ha gondolod
megírhatod amit ide leírok. Május 9-én arra ébredtem, hogy folydogál
belőlem valami. Akkor már tudtam, hogy hétvégén szülés lett. Délután nagyobb adag
jött ki belőlem, így hívtam a férjem hogy jöjjön haza és irány a kórház.
Mire beértem szépen összegyűltünk. Három Mecséres kisanyuka is volt ott.
Ő félhétre ért oda. Addig nekem elkezdték adagolni az oxitocint, mert
nem akartak a fájások jönni. Na, ezután már jöttek. Akkor a mellettem lévő
anyuka megszült. A Mecsér megnézett azt mondta, hogy még nem jön a baba. Ment
császározni. Közben elkezdtek nekem is toló fájások lenni. Szóltak gyorsan
a dokinak. Képzeld el, akkor este hatan szültünk. Teltház volt. Állandóan
cserélődtek a kismamák. Neked is fájt amikor varrt össze a Mecsér. Mert
nekem bizony nagyon fájt. Még szerintem kiabáltam is. Pedig Lalinál
semmit nem éreztem. Mivel három héttel előbb született az Abigél így északára
betették az inkubátorba. Még csak nem is tehettem a mellemre ott a szülőszoban.
Másnap meg olyan méhösszehúzódásaim voltak, hogy azt hittem mégegyszer szülök.
Köszönjük a jókívánságokat.
Amint lesz rendes netünk írok.
Szia. Hajni

Kép
nyafi
 
 


Hello! hozzászólok!
Stella melltartóm van, 3db kell is ennyi...Ha már nem fogom használni, bár most se szopira használom sajna, mert már csak reggel van, akkor meg nincs rajtam , akkor is hordom, mert piszok kényelmes. Sportmelltartó szerű, bő ruháknál teljesen pöpec.
gyerek kivitel. Mi 3 hetesen 1 hétig szellőztettük, aztán hajrá séta. Dokim mondta, hogy ha nincs nagyon nyálkás idő és nem hajolnak ívben a fák, akkor lehet vinni sétálni. Tömegbe mi csak 3 hósan mentünk, addig apa járt Auchanba.

Kép
nyafi
 
 


Nálunk meg sem ébred az api az éjszakai szopinál, olyaan csöndesek vagyunk :lol:

Kép
trimi2003
 
 


sziasztok!
Alvás témával kapcsolatban mi is nagy dillemában voltunk, de aztán úgy döntöttünk, hogy meghagyjuk a kinyitható heverőt a babaszobában és a nappaliban meg a szintén kinyitható ágyat és akkor bárki bárhol aludhat. Bár valószínűleg, hogy a babával alszunk, és ha nagyon sírós lesz, akkor pedig férjem áttud menni a nagyszobába pihenni. Ahol viszont meg a konyha is van, így ha szoptatás után ott valamit tevékenykednem kell (igazából így kezdő anyukaként fogalmam sincs hogy kell-e) akkor nem tudom mennyire lesz pihentető az alvás a férjem számára :?
melltartó én még nem vettem, de egyre nagyobb szükségét látom, mert már megint nem férek bele a régibe... csak annyira utálok vásárolni bármi ruhát is!
séta az előadáson azt mondták, hogy most már nem dívik, hogy 3 hónapot otthon kelljen maradni a kisbabával. Én őszintén meg is őrülnék, ha ez lenne. Azt mondták, hogy 1 hét után - ha jó idő van - akkor már el lehet kezdeni felkészíteni a kisbabát: elöször kinyitjuk neki az ablakot, aztán kitesszük a teraszra, aztán mehetünk vele sétálni. Mivel augusztusban feltehetőleg jó idő lesz, így inkább szerintem majd inkább a melegtől kell védeni, meg a naptól.
Hajninak sok kitartást a kisbabához!
Andi aranyosak a képek a kis Zsófikáról! Te meddig tervezed dolgozni?

Kép
chesther
 
 


A babakocsitémával még mindig dilemmában vagyok.
Nektek milyen van?
Hétvégén nézeggetünk, de csak összezavarodtam: jobb-e a 3 funkciós vagy ha inkább külön vesszük meg a sportváltozatot?
Ki milyen típusra esküszik?

Kép
chesther
 
 


Jó reggelt kismamák és kisbabák!

Nyafi a stella melltartó nem is drága, igaz? Fentebb beillesztettem egy linket, ahol még akcióba is van.

Alvás, nekem többféle variációm is van.
1.Bölcső be a hálóba hozzánk. Ez nekem előny, mert az ágyamba aludhatok én is, és este nem kell átkolbászolnom a másik szobába, csak szoptatni. Babának is előny, mert ott van apa, anya és hallja ahogy alszunk. Állítólag nekik is meg kell tanulni az alvást, és ezt a szülők szuszogását hallva tudja a legjobban elsajátítani. Apának ne biztos, hogy jó lesz, mert ha a baba ébred, neki is kell. Viszont ő sokkal éberebb alvó, mint én, lehet így is hamarabb felébred majd, mint én. :lol:
2. Van egy 100x200 matrac, ami most egy 200x200 - as ágyon van. Ágy megy, matrac lehet marad és azon fogok aludni a babaszobában a babával.

Chester, június 31-ig szeretnék dolgozni, de majd meglátjuk, hogy a szervezetem is ezt akarja e. Te meddig tervezed?

Lányok június 21. esküvő, okt.11.-esküvő. És ez mind kettő lent Tokaj, másik pedig Nyíregyházán.

Kép
andaka
 
 


Babakocsi, hm. Nekem is nagy gondot okoz. Herqulest szeretném, de az elég nehéz és nem tudom mennyire tudom és fogom kihasználni, ha majd cipelgetni kell. Peg perego könnyű, de az meg túl könyű szerkezetűnek tűnik nekem.

Kép
andaka
 
 


altatas: egy szobaban,de kulon agyban tervezzuk, mivel meg kesz sincs a nagy agyunk igy jelen piilanatban ferjemmel is kulon agyban alszunk. d eha kesz is lesz az agy, nem igen szeretnem kozenk rakni, mert en akkor egyaltalan nem lennek nyugodt, plussz ferjem nagyon izgos alvo.

levegoztetes: mar elso heten ki fogjuk vinni, persze ha minden ok! Hazaerunk masnap ablaknal, utana terasz, majd le! Vedono is mondta lehet, gyakorlatban is lattammar. Meg a hideggel asszem nem lesz gond, sot inakbb azzal ne erje a nap!

meltarto: egy van, ha bejon, veszek eg, ha nem akkor sima kenyelmes meltarto, ugyis vennem kell majd, mert mar most is csak egy van, de nem akarok most venni, hatha meg nagyobb kell majd- bar epp kaptam mar olyan "kedves" megjegyzest is, hogy mellben egyaltalan nem nottem....:( pedig de


talalka: akkor pentek lesz?
Nekem mas nap is jo!
penteken hanykor?


Mindenkinek szep napot!
Vendég
 


Sziasztok,

örömmel olvasom, hogy csak összejön ez a találka:)) Nekem is jó az Árkád és remélem el istudok menni. Akkor ha jól olvastam akkor május 30-a péntek du.?

Almi, nem jött át az üzneted:( próbáld meg újra. Igen Bendegúzt is nála szültem és maximálisan meg voltam vele elégedve. A többit privibe nagyon szívesen megírom.

Chester írtad, hogy Budaörsön laksz? merre fele? ez tök jó mert végre valaki a közelben lakik :D Mi Budafokon fogunk a szoborpark környékén ha végre befejeződik az átépítés. remélhetőleg 1 hónap és akkor van még 1 hónap berendezkedni mielőtt jön a kicsi és persze ha időben jön.

Andaka beírtam Zsófia nevét a táblicskuba.

Alvás nálunk kényszerből velünk aludt egy szobábagészen 11 hónapos koráig ugyanis egy másfél szobás amerikai konyhás lakásban laktunk és vagy mi költöztünk volna ki a konyhába vagy ő. Mondjuk én külön szoba párti vagyok aztán most meglátjuk hogy lesz mert nem tudom Benő hogy fogja viselni a sírást.

Kivitel Benő szeptemberben született és szerencsére volt még vénasszonoyk nyara így egy hetesen már kint feküdt az erkélyen és két hetesen már a lakóprakban sétáltunk vele. Azt le se merem írni, hogy 3 hetesen hol volt mert még a végén megköveztek :D :D

Szerintem ez a másodiknál sem lesz másképp.

Látom még a cicifix is téma volt. Én is először Anitát vettem az eladónő addig magyarázott ott míg vettem egy iszonyat drágát (10.000,-Ft volt két éve) de, hogy őszinte legyek semmivel sem jobb, mint az olcsóbb. Most néztem egy másik márkát és valószínű, hogy ezt fogom most venni. Egyébként szerintem egyet érdemes előtte venni a többit meg utána ha meg tudod oldani a vásásrlását mert tényleg akkor tudod majd, hoyg mekkorára nő a cicid. Nekem eleve nagyok a cickóim és nekem például nem volt olyan extra nagy növekedés.
Van ez az Angilure márka ez egy fokkal olcsóbb. Én most ezzel kacérkodom. Kint lesznek a syma csarnokban rendezendő baba-mama expon június 6-8án. De megnézhető a www.angilure.hu-n is ha valakit érdekel.
Kép

Kata

Kép

Kép
pocvarek
 
 


Sziasztok Lányok!

Köszi az altatással kapcsolatos véleményeket. Majd közben úgy ki fog alakulni, hogy nekünk mi lesz a jó. Egyelőre ez a mózesben altatás, egy szobában velünk tűnik a legjobb ötletnek :-)) Bár lesz légzésfigyelőnk, úgy hogy biztos, hogy az ágyában is fog aludni.

Babakocsi: mi CAM márkájút vettünk több funkciósat, majd 2 hónap múlva nyilatkozom, hogy megérte :-))

Levegőztetés: kb. én is úgy fogom csinálni mint ahogy Tamara. Az első hét után kezdem szellőztetéssel majd jöhet a séta. Nyár lesz szerintem is inkább a melegre és a napra kell jobban odafigyelni. Bár mi ezért is vettünk világos babakocsit, hogy ne süljön meg benne a baba.

Hajninak jó egészséget a pici babához sok örömet és kitartást. Ha van időd és neted majd írj! :-)

Andaka!
Nekünk augusztus 9-re van esküvőre meghívásunk. Mivel Blanka június végén és július elején bármikor megszületett kb. 1 hónapos lesz akkor. Nem tudom, hogy bárkire is rá merném bízni őt, és elmennék egy esküvőre. Sokat rágódtam ezen, de ha szopizni fog tuti nem fogok elmenni. Ti hogy oldjátok meg?

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Mi is már 3 hetesen kinn sétáltunk igaz nem sokat de voltunk kinn. Most hétvégén meg auto kiállításon voltunk és a legnagyobb hangzavarba aludt el,semmi baj nem lett.

Kép
trimi2003
 
 


Trimi!

Ez tök jó, de szerintem is így normális, ha jól van szoktatva a baba, akkor mindegy milyen zaj veszi körül el fog aludni. Mi is úgy tervezzük, hogy menni fog a tévé és nem lábujjhegyen fogunk közlekedni ha letettük a gyereket aludni.

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Altatás: Luca az első perctől külön szobában aludt, légzésfigyelővel. Most Csenge/Borostyán baba Lucával fog egy szobában aludni, légzésfigyelővel.
Szerintem a férjek gyorsan hozzászoknak az éjszakai hangzavarhoz - legalábbis az enyém 2 hét után már szinte semmire sem ébredt fel.
Levegőztetés: Mi 1 hét után mentünk először ki az udvarba, de a szomszéd csajszi már a hazajövetelük utáni nap kihozta a kislányát (igaz, hogy Ő már a 3. gyerkőc náluk).

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Elfeljtettem!

Esküvő: Kiírt időpont előtt 3 héttel esküvő Nyíregyháza mellett. Nagyon szeretnék elmenni, mert Luca lesz a "gyűrűhordozó". Szerintetek a doki elenged?

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!

Babakocsi téma: mi kapunk férjem tesójáéktól egy mózeskosarasat, ami bazi nehéz, szóval ez nekünk a terszon lesz, a mózeskosár hasznos belőle :D és vettünk használtam, férjem kollégájától egy Peg peregosat, hordozóval. Ezt tök könnyű cipelni, tolni, esernyő alakúra csukható stb. én ezt fogom utcán használni. Szerintem ez tökre megéri az árát. Aztán majd ha Boti nagy lesz, veszünk valami olcsóbb, sportosat.

találka: péntek 17óra körül mindenkinek jó lenne?

Timi, azt hiszem Te kérdezted az esküvőt...Nekünk is van egy meghívásunk, egy kedves baráthoz, július végén, Boti akkor kb 1,5 hónapos lesz :oops: szeretnék elmenni az esküvőre, szóval valószínű a Tesóm fog rá vigyázni, és ha minden ok tudok fejni neki, ő meg kispohárból odaadja neki. Ez a terv, aztán majd meglátjuk :D

Alvás:mi egyszobában fogunk aludni, de külön ágyban, legalábbis az elején. Remélem a férjem is bírni fogja :oops: Ha nem lesz így jó, majd kitalálunk valamit!

Olyan jó lenne ha nem lenne ilyen kiszámíthatatlan idő, tök nyűgös vagyok tőle, és még aludni se bírtam :( Ti hogy bírjátok?

Melus

Kép
melus79
 
 


Kata! Hol voltatok 3 hetesen??? :D

Timi, mi már akkor kb 2 hónaposak leszünk, és ha az én és a baba egészsége megengedi,akkor lemegyünk, de úgy, hogy a baba otthon marad addig a nagyival. Majd cserélgetjük az őrzést, mert a nagyi si megvan hívva az esküvőre. Viszont 27 km-re lakik az esküvő helyszínétől. :( Tehát nem tudom, hogy hogy lesz, de szeretnék elmenni, mert a mi esküvőnk is ugyanitt volt és nosztalgiáznánk egy picit apával :-) Na meg Isteni itt a kaja. :oops:
Ha mentek aug.9-én,akkor egyetek és igyatok helyettem is, mert lehet akkor szülök. :-)

Én is köszönöm a levegőztetéssel kapcsolatos tanácsokat, én sem szeretném a lakásba bezárva tartani hetekig. Férjem szerint nem szabad kivinni, de ezt csak a drága anyósomtól hallja. :?

Kép
andaka
 
 


Tündi csak nem egy esküvőre megyünk a végén? :D

Kép
andaka
 
 


Trimi neked mi a vélmeényed a szoptatós melltartóról?

Kata köszönöm, hogy beírtad Zsófikát a táblázatba. Érdekes, valahogy még nem esik a számra , a Panni jobban tetszik. (De ezt az előbb is leírtam, dehoyg hová küldtem azt az üzenetet)

Nagyon fáj a torkom! Már vettem rá szopogatósat.

Kép
andaka
 
 


Halihó!

Andi, akkor miért nem nevezitek el Panninak? Szerintem tök nehéz igazán jó nevet találni. Vagy ha első perctől van egy kedvenc név akkor utána hónapokig azon fillózik az ember, hogy ez tényleg jó lesz neki. Én is így voltam a Blankával ... de most már tuti, hogy marad :-)

Tündi!
Te vagy az én emberem :lol: ilyenkor mindig megnyugszom, hogy más is külön altatta a gyerekét ... és túlélte :lol: szóval az én kisbabám is túl fogja szerintem!

Szerintem a doki el fog engedni esküvőre, úgy sem hétköznapra esik, semmilyen vizsgálatról nem fogsz lemaradni. Max. nektek kell bevállalni azt a kockázatot, hogy ha menni kell akkor irány pest ... vagy a rosszabbik esetben egy közeli kórház. Mi is le akarunk még menni június végén anyósék telkére és már utána érdeklődtem, hogy Kalocsán van-e kórház. És hála van :-)

Melus!
Írtad, hogy kispohárból fogjátok a tejecskét adni. Ha cumisüvegből adják neki az nagyon megzavarná őt a szopizásban? Mert én is erre a lehetőségre gondoltam még legvégső esetben.

Találka:

Akkor ez a fix? 2008. május 30. (péntek) 17 óra - Árkád - legfelső szinten lévő fagyizó, középen a mozgólépcsőhöz közel!

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Timi: én nem szeretném a cumisüvegre szoktatni, állítólag nemcsak a szoptatásban okoz zavart, de állítólag a fogzást is befolyásolja. Én próbálom elkerülni, ha lehet. Egyébként nem tudom, mennyire igaz ez az életben, mert ugye bár tapasztalatom nekem nincs, csak a másoké :oops:

Melus

Kép
melus79
 
 


Melus jajj de jó,hogy ezt írtad. Én is így állok hozzá, nem halottam sok jót a cumisüvegről pont ezeken a téren amit te is írtál. szeretném elkerülni a cumisüveg használatát én is. Pedig már sterilizálót vettem, csak tudnám minek. :? Jó lesz másra.

Timi, a Zsófia nekem is tetszik, de a férjem van annyira oda érte és nem szeretném őt elkedvteleníteni, mert így is én döntök szinte mindenben. A név témában pedig annyira határozatlan vagyok, hogy ezért inkább rábízom. Így nem én kapom évek múlva a fejemhez, hogy miért pont ezt a nevet kapta. :D

Mennyien lesztek a talin?

Kép
andaka
 
 


Andi te kis kíváncsi :lol: Szóval kocsmában, na jó sörözőben voltunk :D

Tündi szerintem ha jól érzed magad nyogodtan elmehetsz az esküvőre. Mi két héttel Benő születése előtt voltunk iszonyú sokat táncoltam hátha kitáncolom a gyermeket :lol: de nem sikerült. És nagyon jól éreztük magunkat. Előtte meg egy hónappal voltunk Debrecenben egy esküvőn és nyugodt szívvel mentem.Doki meg se kérdeztem, hogy mehetek

Akkor beírható a naptárba a jővő heti találka?! Nekünk jó az időpont.

Kép

Kép
pocvarek
 
 


Sziasztok!

Évi, Hajni, örülök, hogy minden rendben felétek.
Gabi, nálatok mi újság?

Alvás: én egyből a tesóékhoz raktam le aludni a picúrt. Úgy voltam, hogy ha nagyon sírós lesz, akkor viszem magammal, de gyakorlatilag soha nincs ébren éjjel enni sem, nemhogy sírni. Szerintem kifejezetten jó neki köztük lenni.

Tündi, a márciusi topikban írta vki, hogy ha eltűnik, mert elutazik hétvégére, akkor nem kell szülésre gondolni, de azért egy pár dologgal többet visz magával. Mint utólag kiderült mégiscsak váratlanul megszült. Szerintem, ha nincs panaszod, akkor menj nyugodtan, csak csomagolj magadnak egy vésztartalékot.

Jaj, lányok még el nem felejtem: családi pótlékot még mindig nem kaptunk, pedig márc. 14-én szültem. Úgyhogy ezzel csak úgy számoljatok, mint egy lottó nyereménnyel, ami vagy van vagy nincs.

Levegőztetést a második héttől kezdtük, és mivel jó idő volt, teendő meg sok, így egyből hosszabb sétával.

Na, mennem kell.
Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Nem tudtok véletlenül itt a kerülteben jó bőrgyógyászt? Gombás a körmöm és arra szeretnék valamit felirattatni. Ez is ilyenkor jön elő. :?

Megyek haza, mára ennyi volt a munka! :) Délután benézek még!

Jó munkát és pihit mindenkinek!

Kép
andaka
 
 


Alvás! Mi először külön kiságyban nálunk szobában, most már, hogy végigalussza az éjjelt, saját szobájában 4 hós kora óta.
Babakocsi titi van. Nagyon jó, csak ajánlani tudom!

Kép
nyafi
 
 


NA alakul a penteki tali!
17 ora?
Nekem jo!


Eskuvoi meghivasunk nekunk is van augusztusra, viszont mi tuti nem fogunk tudni elmenni, oksa hogy babo 1, 5 honapos lesz, de Szombathelyen lesz az eskuvo, es nincs autonk...
ez van. Szerintem az elso utazasunk majd haza szuleimhez lesz, de csak szeptemberben. Meglatjuk.
Rossz, mert ha kocsizni akarunk aposhoz vagyunk kotve. Nekem ugyan van jogsim, de vezetni nem tudok:)
Vendég
 


Sziasztok,

Sajna nekem nem jo a pentek 5 ora, mert 6ra viszem uszni Adit, de ugyis kicsi a valoszinusege, hogy olyan idopontot tudunk talalni ami mindenkinek jo, ugyhogy, ha a tobbsegnek jo, akkor en kimaradok:(

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Babakocsi m hasznaltan vettuk, olyan amire mozes es hordozo is rakhato. a mozest kolcson fogjuk hozza kapni. Sajna nincs lenn tarolo, igy cipelni fogom mindenn ap, ezert nem volt akarmilyen jo.de meg ez is nehez lesz, szerintem a kendo nagy segitsegemre lesz, ha babo is tarsam lesz benne!
Vendég
 




Vera!

Ezek szuper babakocsik :-)) Mennyiért vesztegetik őket? És mit adnak hozzá :-)

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


ezzel a pirossal en is szemezgettem!
Sajna nekunk eleg szukos volt a keret, igy is mindenki mondja milyen draga! Persze mert ok nem tudjak mibe kerul ma egy kocsi!
Vendég
 


Az a baj, hogy ma már minden nagyon sokba kerül. Nekünk kell okosnak lenni, és nem megvenni minden marhaságot feleslegesen. Persze ok, kell babakocsi meg kiságy, néhány kisruha ... stb. De van aki mindenből túlzást csinál, és olyan is aki szab egy nagyon minimum határt a költekezés terén.

Mi pont a kettő között vagyunk szerintem. Mivel első gyerek, szeretnénk a babának mindent megadni. Mérlegelünk egyfolytában, hogy mi éri meg a legjobban. Gagyi dolgokat sem szívesen veszek, mert másnak sem vennék, a gyerekemnek meg főleg! Nekünk nagyon jó dolgunk van, hogy a barátok sok mindent kölcsönadtak, mondván néhány hónap miatt ne vegyünk. Ezzel is borzasztó sokat spóroltunk. A második babánál meg egy csomó cuccot nem kell majd újra venni ... tiszta haszon :lol:

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Csak pár mondat. Most már kezd rendesen szopizni
Abigél. Bár az éjszaka úgy kell őt felébreszteni, mert
nem hajlandó enni. És azt mondták, hogy próbáljam őt
etetni éjjel is.
Ha ég a gyomrod biztos hajas baba lesz nem tudom mennyire
igaz. Nekem mind a kettőnek olyan hajkoronája volt, és
egy percig sem égett a gyomrom.
Jövő héten hétfőn megyünk a védőnénihez. Ugyanaz
a védőnénink aki előtte is volt.
Hát gyerekek az ortopédiára időpontot kérni borzalom.
Három napon keresztül próbálkoztam még sikerült.
Majd még írok ha tudok.

Hajni

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Szia Hajni!

Gratula a picihez. Örülök, hogy tudsz szoptatni ez a legfontosabb.
Jó egészséget nektek, erősödjetek!

Timi

Timi

Kép
manati
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?