Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Mi ez a várandós csomag?

Eldobhatós bugyi: Szerintem jó dolog. A dm-ben azt hiszem jó áron lehet venni. A méretek nagyok. Az enyém nagy volt kicsit, így csomót kötöttem az oldalamon a bugyira, hogy ne essen le. Azért tartom jónak, mert a gyermekágyi erős vérzéskor nem kell a mosással, sikálással, fehérítéssel foglalkozni, egyszerűen ki lehet dobni. Én csak a kórházban használtam, mert nem volt olyan erős.


Nem annyira babás kérdés: Ti használtok valamilyen aprító gépet? Amivel a hagymát lehet aprítani? Milyet? Sajtot is lehet vele aprítani, mekkorára... A pépes ételeknél botmixert használtam. Most, hogy még nincs rágófoga Adélnak (most jön egyszerre több is), de már darabosakat eszik, nagyon hosszú ideig tart aprítani az almát, narancsot. Ilyenekre jó?

Zsuzsa
fazsu
 
 


Hát ez az hogy amikor mész a kismamakönyvért akkor kellene kapjál egy vastagabb könyvecskét ami a várandós 9 hónapról meg ilyenekről van írva benne. És abban van egy kupon ami a felicitas csomagra jogosító átvételre jó. Vannak benne a címek is ahol át lehet venni. Nemsok minden van benne de azért ingyen lónak ne nézd a fogát :))

harivera
Budapest XXI. kerület
 
 


Fazsu, a védőnőtől kaptál egy várandós anya könyvet és annak a végében van egy kemény lapú kupon, amit be lehet váltani több helyen. Ehhez adnak ajándékba egy csomagot, amiben nekem ez a két használható dolog volt+ sok papír.
Ez a kistesója annak a csomagnak, amit a kórházban adnak. Olyat biztos kaptál az előző szülésnél.

eldobható bugyi nekem is jó volt.

Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 

 
 

Sziasztok!

Köszi Anikó, hogy szóltál van ilyen kismama csomag, mert itt van elől a nappaliban ez a Felicitas könyvecske de még nem vettem észre, a kupont a hátuljában :-) , jövőhéten ki is váltom ezt a csomagot magamnak.

Még gondolkodom ezen az eldobható bugyin :-)) az az igazság, hogy van egy pár "azokra a nehéz napokra" való bugyim és ezeket feláldoznám a szülés után :oops: ezeket utána ki is kukáznám. Azt hittem, hogy esetleg valamilyen más szerepet is betölt ez az eldobhatós, mondjuk jobban szellőzik ... stb. De akkor látom, hogy csak annyi az előnye amint Zsuzsa is írt, hogy nem kell mosni, sikálni :-)

Na köszi lányok, most már megyek aludni mert nagyon fárasztó egy napom volt.

Jó éjt mindenkinek!

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


én nem kaptam ilyen várandós kuponos füzetecskét :? a védőnőnek kellett volna adnia?

Kép
chesther
 
 


Kedves Manati! Én használtam eldobható bugyit és nem tudom mi lett volna velem nélküle. Szellőzik, nagyon jól. Ha császárod lesz, mint nekem akkor a sebet nem irritálja. Asszem gátsebnél is ilyen jó szolgálatot tesz, de ezt írják meg azok, akik úgy szültek...

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Szoptatós melltartó: Én használtam. Nagyon praktikus, pláne ha nem otthon vagy, így diszkréten tudsz szoptatni, nem kell nekivetkőzni. :lol:
Eldobhatós bugyi: Én mosható hálós bugyit vettem gyógyászati segédeszköz boltban. Olyan, mint egy nagyon lyukacsos boxeralsó. Nekem bevált és még megvan, úgyhogy most is ezt viszem. Azt nem tudom, hogy a gátsebnél segít-e, mert ugyan hatalmas vágásom volt (a szülészcsaj még rá is szólt a dokira, hogy ne olyan nagyot :roll: ), de egy pillanatig nem fájt a gátam. :lol:

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok Lányok!

Köszi az infókat bugyi és melltartó ügyben. Akkor ezen még rágódok egy csöppet :-)

Chester!
Az első találkozáskor a védőnő nem adott neked újságokat, füzeteket ? (amikor a kiskönyvedet adta) Mert közte kellett volna lenni ennek a Felicitas Várandós Mamák tanácsadója c. könyvecskének ... egy pocakos göndör szőke hajú vigyorgó kismama van az elején.
Na, ha ez meg van, ennek a legvégén van egy ingyenes ajándékcsomag átvételi kupon. Ki kell tölteni és az egyik hozzád legközelebb lévő bababoltban belehet váltani a terhesség 3. harmadában. 4 oldalon keresztül sorolják, megyénként sorban, azokat a bababoltokat ahol beváltható a kupon. Szóval nem kell messzire menni érte (legalábbis nekem). Ha ilyet nem kaptál szerintem kérj a védőnőtől, hogy adjon.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Ja ... hát mindig elfelejtem a lényeget.
Voltam ma reggel az uzsokiban ultrahangon. Babóca nagyon jól van, nagyon eleven volt. Össze-vissza rúgkapált. 2000 gramm ... olyan hihetetlen, hogy már egy 2 kilós bébi boxol odabentről.

Nem sokára lesz teljes vizelet és vérkép vizsgálatom, és valami hüvelyvizsgálat, vagyis kenetet vesz le a doki, már megint nem jut eszembe, hogy milyen ".... kokusz-t" keresnek :oops:
Van aki tudja? 34. hét környékén? Ja és ez hol zajlik a Habermajernél kórházban vagy a magánrendelésen?

Köszi
Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Manati tényleg hihetetlen. Én most értem el ahhoz az időszakhoz, hogy érzem a kis végtagjait ahogy a hasfalamhoz ér. Ez valami fantasztikus érzés!

Lányok ez a nagy meleg úgy kívántatja velem a jégkrémet! Naponta többet is meg tudnék enni és szomszéd büfés pont olyan jégkrém márkát kezdett el árulni, ami a kedencem. :( CSak úgy fognak repkedni felfelé a kilók. :(

Eldobható bugyiból nekem van már vagy 3 csomag. Multkor vettem a minimanóba, aztán az auchanba megláttam még olcsóbban... és ott is vettem.

Intelligens krémesnél amikor azt írja nagy hőfok ,akkor én felcsavartam maximumig a sütőt (azt hiszem 300C, de elég lett volna 250C is) a legkisebb pedig azt hiszem 150C. Valaki még kérdezett erről valamit, majd visszaolvasok.

Ez a kismama csomag, az hogy volt 3 levelezőlap nagyságú kitöltendő lapocska, amit postán elkellett küldeni? Én kb 2-3 hete küldtem el.
Lányok, meg DM-be van olyan, hogy ott is ki kell tölteni egy rózsaszín kis lapocskát, de majd csak ha már megvan a baba és akkor kapsz különféle kedvezményeket. Pl én a kézi mellszívót így vettem egy csajtól, hogy ő megvette kuponnal 7000-ért, én pedig tőle 10000-ért. És árulták 13990-ért. Neki is volt haszna, de én is spóroltam legalább egy kis pénzt.[/b]

Kép
andaka
 
 


Sziasztok!

Timi tényleg ilyen nagy már a kisbaba? Már kezd szükős lenni neki a hely :D .

Köszi az infókat - most már biztos, hogy nem adott semmi kuponos kiskönyvet, se újságot a védőnő. De hétfőn megyek és majd megkérdezem.
Csütörtökön meg a dokihoz - nagggyon kiváncsi vagyok a vércukor eredményemre...

Egész hétvége a pakolásból állt - hihetetlen, hogy mi mennyi felesleges dolog össze nem tudom gyűlni 2-3 év alatt - pedig nem vagyok az a gyűjtögetős fajta: tároló bepolcozás, szekrénytartalmak átválogatása, szanálása - és hát tudjátok milyen gyorsan megy az, amikor az ember kezébe akad egy-egy régi emlék, fotó, levél, meghívó...
Na de már haladtunk és ez a lényeg.

Olyan nyomott idő van ma - csak szédelgek egész nap, ti hogy bírjátok ezt a fülledtséget?

Kép
chesther
 
 


Szia Andaka!

Olyan jó érzés szerintem is amikor érzed, hogy mocorog. Bár mostanában van egy két mozdulata az édeskének ami nem túl kellemes.

A fagyival én is így vagyok. Egyszerűen nem bírok ellenállni neki. A dokim ma is kérdezte, hogy diétázom-e? Mondtam, hogy igen ... persze. Aztán összeröhögtünk, és mosolyogva mondtam, hogy a fagyinak nem tudok ellenállni ebben a melegben. :-))

Kismama csomagot, boltban tudod átvenni...

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Chester!

Én egyszerűen a végletek embere vagyok, mert ha ilyen pakolni valóm van, mint régi képeslapok, levelek ... stb. Azokat vagy órákig nézegetem, olvasgatom aztán semmit sem dobok ki, vagy fogom az egészet és megy a kukába :-)
Nem tudok jól szelektálni!

Igen már ilyen dagi a baba, még helye azért van ... mert boxol, mozog ezerrel :-)) De fejjel lefelé van hála az égnek. :-)

Fülledt idő: én a hétvégén kutyasétáltatás közben majdnem elájultam, annyira rosszul lettem. Nagyon gázos volt a szitu, mert se telefon, se semmi nálam. Férjem mérges is volt. :roll:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok Lányok!

Hát, elég furcsa idő volt/van ma :( én is elég fáradt vagyok, bár ma voltam jógázni, meg pelenkákat mostam, és levásároltam a 25%-os kengurus kedvezményemet :D Most csináltam vacsira egy kis vargabélest. Az elmúlt 2 hétben nagyon kívánom az édességet, bár hozzáteszem én eddig nem is bírtam édeset enni!

Holnap reggel én is megyek CTg-re, meg UH-ra az Uzsokiba és a doki megmondja kb mekkora Boti :oops: nagyon kíváncsi vagyok!
Jön valaki holnap reggel a kórházba?

Timi:nektek már tök nagy Blanka!Örülj neki!És telefont mindenhova vigyél magaddal :)

Eszter: ez olyan furcsa, hogy a védőnők nem egységesen ugyanazt adják! Én még kaptam Kismama, meg Anyák lapja c. újságokat, meg egy külön tájékoztatót hogy milyen adminsztrációs dolgaink lesznek! Kérd el tőle holnap!!!!

Melus

Kép
melus79
 
 


Timi! Streptococcust szűrnek a 36. hét körül. Nekem a dokim nem a magánján, hanem a kórházban csinálta, hogy ezért ne kelljen külön elmennem :) Szerintem neked is összeköti majd egy CTG-vel!

Melus

Kép
melus79
 
 


Szia Melus!

Köszi, streptococcus - igen erre gondoltam :-) Remélem nekem is a kórházban fogja levenni a kenetet, hogy ne kelljen ezért bemennem a magánba (anyagi okok miatt is :-))

Jaja, a férjem is ezt mondta, mobil nélkül sehova sem mehetek ... :oops:

Na, akkor holnap ... jó éjszakát lányok!

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Timi!

A kórházban veszi le majd a Haber azt a mintát, egy perc alatt megvan.
nekem az intelligens krémes alja picit megégett, szerintem a 20 perc sok volt neki maxon. amúgy fini lett.
tegnap voltam ctg-n, ahogy várakoztam, láttam hogy van kékfény a kisbabáknak. múltkor volt téma.
akinek van már eldobható bugyija: nemtudjátok mekkora a legnagyobb máret? mert sajna nekem valami sátor máretű kellene

Kép
.ivett
 
 


szep napot mindenkinek!

nekem ez az eso mar nagyon kellett, meg aludni is tudtam:)


hol tart a talalka?

bugyi: en is olyan tena eldobhatot veszek, mert nagyon divserik, viszont szopi melltartot, nem veszek mert mindenki azt mondja a nelkul is teljesen siman lehet, ha kenyelmes a melcsi. de en egyenlore azt sem veszek mert ki tudja mekkora kell majd...

Mindenkinek szep napot!
Vendég
 


sziasztok!
jó ez a kis eső - tegnap már annyira fülledt volt az idő
Timi végre én is megtaláltam ezt a streptococcusos vizsgálatot, meg ha valakit esetleg érdekel: http://www.kismama.hu/babavaras/streptococcus_fertozes/2985/
meg olvastam egy másik érdekeset is (már írtam, hogy azt írta az asztmadoktornő, hogy vérszegény vagyok és mondjam majd a dokinak is, ha kell akkor megemelje a vasamat):
1. a vérszegénység nem midig jár együtt a vashiánnyal és fordítva
2. a vas felszívódását segíti a C vitamin, ezért jó ha limonádéval vagy narancslével veszzük be
3. a vas felszívódását viszont gátolhatja a sok tejfogyasztás
Na nálam lehet ez a baj, mert napi 1-1,5 liter tejet megiszok...
Melus mi volt CTG-n? Mekkora Boti?

Kép
chesther
 
 


Sziasztok!

Én is örültem, hogy esett az eső, mert a levegőt is felfrissítette egy kicsit. Viszont aludni nagyon rosszul tudtam az éjjel, konkrétan annyira kemény volt a hasam, hogy se jobbra - se balra nem bírtam fordulni. (Háton már régóta nem tudok) A szoptatós párna olyan volt, mikor rá akartam fordulni, mintha a betonra akartam volna kifeküdni. El kezdtem maszírozni a hasam és valahogy jobb lett utána sikerült csak elaludnom. Persze ezek után, meg rossz álmok gyötörtek, azt álmodtam, hogy Blankát mikor megnéztük és kinyitotta a szemét nem volt színe a szemének, tiszta fehér volt mert vak volt ... jaj tiszta horror. Ezek után meg ezért nem bírtam aludni. Egyre jobban izgulok a picilányért ... :oops:

Chester én is vashiányos vagyok. Én a ferrograd folicot szedem napi 2x és reggel c-vitaminnal veszem be. Nagyon kiváncsi leszek, hogy a következő leletem rendben lesz-e. Mert idáig mindig nagy volt az eltérés a határértéktől.

Ivett! Köszi az infót örülök hogy a doki a kórházban veszi le a mintát. Meg az is jó hír, hogy van kékfény ágy. Úgy látszik előkerült :-))

Eldobhatós bugyit gyógyszertárban lehet kapni?

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Hahó!
eldobható bugyit lehet kapni: gyógyszertárban, DM-ben, Tescoban, Auchanban (699) és Kenguru Goldban is (5 db-ot láttam 590-ért)

Kép
chesther
 
 


Sziasztok!

Nemrég értem haza a kórházból, meg piacon is voltam.
Minden ok Botival, most volt az utolsó uh. Nagyon mocorgott, szerintem zavarta már a gép feje, biztos nyomta. Gép szerint 3168 gramm

:D A CTG-n is minden rendben volt, és a vérvételt is túléltem. Ma jó kedve volt Violettának!

Eldobható bugyit a DM-ben is lehet venni, meg Mini Manóban, illetve minden bababoltban. ÉN kaptam egy ismerőstől, csak az 48/50-es és nekem borzasztóan nagy :oops: Én a legkisebbre hajtok most!

Én is vérszegény vagyok, én Maltofer nevű bogyót szedek. Remélem segít. Majd kiderül a jövő héten amikor meglesz az eredményem.

Délután megyek kozmetikushoz :D egy darabig ez kimarad az életemből azt hiszem!

A találkára- aki szeretne jönni - tegyen időpont és helyszín javaslatot, hogy, véglegesíteni tudjuk!

Este még jövök!Szép napot!
Ja, a vérvételnél ott felejtettem ma az ernyőmet, és 10 perc múlva mikor visszamentem már nem volt sehol :( Ennyit a kórházi lopásokról!

Melus

Kép
melus79
 
 


Megcsináltad Ivett? :D Nekem is oda égett az alja, sezrintem is sok az a 20 perc, vagy pedig nem a legnagyobb lángon kell sütni, nem tudom.

Manati! Miket nem álmodzs te lány! Ne izgulj , bizti minden rendben lesz! Mindjárt szülsz hallod! :D

bugyit már mindenhol lehet kapni, én auchanba is vettem már. Viszont ez a Tündi féle Tenna bugyi engem is érdekel, azt hiszem ő írta.

Olyan rossz, hogy már én sem tudok a hátamon feküdni. :-( Nem kapok levegőt.
A gyerekem meg állandóan a jobb oldalamon akar kibújni. Ti hjol érzitek a kis lábát?

Kép
andaka
 
 


Chester!

Elolvastam ezt a linket ... ez ultrabrutál :shock: nem gondoltam volna, hogy ilyen betegséget okozhat ez a fertőzés a picinél.

T.

Timi

Kép
manati
 
 


Andaka!

Előbb még egy két lányé az elsőbbség :-)) Pl.: Melus, Ivett, MEri. Van még valaki, aki sorban a következő?

Pikk-pakk itt lesz az új baby-boom :-))

Én a gyerek lábát még mindkét irányban szoktan érezni, a popsija rendszeresen fent van a bordáimnál. Néha nagyon kinyomja és az fáj is!

Melus!

Jó nagy már Boti. Olyan jó nektek, már én is szeretnék ott tartani ahol Ti!
Nem kérdezted meg a vizsgálóban, hogy nem adták-e be az esernyődet? Még az is lehet ... bár tény, hogy a kórházban azért oda kell figyelnünk a cuccainkra. Nem is tudom, mi lesz velem majd ha bent fekszem. Valószínűleg pénzt és értékeket nem nagyon fogok magamnál/ kint tartani.

Anyósom 2 évvel ezelőtt mikor bent feküdt a kórházban a kisszekrényéről lopták el a mobilját, miközben aludt. Gáz nem?

Timi

Kép
manati
 
 


Kik fognak még augusztusban szülni?

Benettke hogy eltűnt... :( Igaz van felmentése, Zétike. :)

Kép
andaka
 
 


Andaka!

Idáig úgy néz ki, hogy még Chester szül rajtad kívül augusztusban. :-)

Igen sokan nagyon elfoglaltak lettek ... de nem baj, valószínűleg én sem fogok a gép előtt ülni egésznap ha már meglesz Blanka. Nem lesz se időm, se erőm :lol:

Egyébként néha olvasom a 2007-es topikot is, mert sok hasznos infót gyűjtök az ottani babázóktól, amire érdemes majd odafigyelni.

Timi

Kép
manati
 
 


na mesélj csak milyen hasznosat láttál, olvastál. Nekem most sjnos nincs időm.

anyjuk képzeld megírtuk a tesztet szombaton. A Szociológia még hagyján, az nem volt nehéz, de a szoc.pszicho...na az nagyon gáz volt. Az egész osztály kész van, hogy lehet ilyen kérdéseket feltenni. Szivesen átküldeném neked a kérdéseket, lehet te jobban tudod ezt, de hogy mi azon a 2-3 órán ebből nem sokat hallottunk, az tuti.

Kép
andaka
 
 


Andaka!

Húúúúú, most hirtelen nem tudok esszét írni a 2007-es topikból :-)

De pl.: borostyánlánc - 6 hónapos kortól fogzásra. Ott láttam és olvastam róla először, azóta több kisbabán is észrevettem, és nagyon dicsérik a mamák, hogy nyugodtabb tőle a bébi.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Lányok olyan furi ahogy ez a kis angyalka egyre előrébb van a vonalzón.

Chester remélem nem fog minket zavarni az augusztusi felújítás.

Manati különben szerintem sem fogunk annyit feljárni, mint most, ha már meglesz a baba. Lesz nekünk nagyobb elfoglaltságunk is, azt hiszem.

Kép
andaka
 
 


Sziasztok!

Eléggé eltűntem én is,bár be szoktam kukkantani azért!
Eddig úgy volt,hogy 26-án befekszem és 28.-án megcsászároznak,mivel Barbi nem fordúlt be sajnos.
Aztán szombaton voltunk a dokinál,meg uh vizsgálatot is csinált.Minden ok,2610 grammra becsűlték-tehát változatlanúl nem lesz nagy baba.
De a doki közölte,hogy 28.-án feküdjek csak be és aznap tuti nem lesz műtét,hanem majd meglátjuk mi lesz.A terminusomat előbbre hozta,tehát nem 06.02.,hanem 05.28-a mensim szerint.
A főorvostól fog függni az egész,hogy mi lesz a sorsom...Megszűlni nem igazán szeretném,mert ugye faros és ha valami baja lenne....Úgyhogy eddig annyi,hogy jövőhéten szerdán befekszem és majd eldől.... :cry:

Remélem mindeki jól van!
További szép napot! :wink:

ERika 38+0(régi szerint),és 38+4....
m.eri
 
 


Timi, én még erről nem is hallottam. :shock: De jó, hogy mondod!
Érdekes, mert vannak dolgok, amiről soha nem hallottam, de ha hallok valamit, akkor utána több helyről is hallom. Pl ha ég a gyomrod, hajas baba lesz. 1-2 hete hallottam először és aznap még kétszer mástól.

Mit csinál vajon akkor a gyerek amikor úgy mozdul meg, mintha kirázná a szőnyeget, ilyen hullámzó érzés, mintha sokszor egymás után megütögetné a hasam. squash klubban dolgozom, ami nem a csendről híres és az előbb üvöltött egy pali és akkor éreztem ezt a pocimba. :D vicces volt.

Kép
andaka
 
 


Sziasztok!

Eléggé eltűntem én is,bár be szoktam kukkantani azért!
Eddig úgy volt,hogy 26-án befekszem és 28.-án megcsászároznak,mivel Barbi nem fordúlt be sajnos.
Aztán szombaton voltunk a dokinál,meg uh vizsgálatot is csinált.Minden ok,2610 grammra becsűlték-tehát változatlanúl nem lesz nagy baba.
De a doki közölte,hogy 28.-án feküdjek csak be és aznap tuti nem lesz műtét,hanem majd meglátjuk mi lesz.A terminusomat előbbre hozta,tehát nem 06.02.,hanem 05.28-a mensim szerint.
A főorvostól fog függni az egész,hogy mi lesz a sorsom...Megszűlni nem igazán szeretném,mert ugye faros és ha valami baja lenne....Úgyhogy eddig annyi,hogy jövőhéten szerdán befekszem és majd eldől.... :cry:

Remélem mindeki jól van!
További szép napot! :wink:

ERika 38+0(régi szerint),és 38+4....
m.eri
 
 


Erika és már semmi esély arra, hogy megforduljon? Beszélj vele, hass a lekére.

Neked ki a dokid?

Kép
andaka
 
 


Szia Erika!

Szerintem nem baj, hogy programozott császárod lesz, inkább az legyen, mint hogy a babának bármi baja; mert még is megpróbálják természetes úton kicsalogatni. Nagyon picike tényleg a lány 38 hetesnek. Akkor jövő héten Te már megszülsz :-)) így te leszel a következő. Izgalmas. :wink:

Andaka!
Azért hallod többször a dolgokat hirtelen, mert te is fogékonyabb leszel a témára :-)) Én mióta terhes vagyok, más szemmel nézem a kismamákat, a babakocsit toló anyukákat. Egy kismama újságot képes vagyok napokig olvasgatni előlről-hátulról :-)) De itt van a cukorbetegség, mióta kiderült, hogy magas a cukrom terhesség alatt, azóta a tévében egyfolytában AccuChek reklám megy Béciről aki virágot szed a szerelmének :lol: Lehet máskor észre sem venném ezt a reklámot!

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok,

En is vagyok, csak neman.

Szoptatos meltarto: sztem nem az lenyeg benne, hogy diszkreten tudod szoptatni a babat, hanem az, hogy tartja a cicit mikozben szoptatsz. Ha tele van bizony nagyon nehez tud lenni, es en foleg ezert szerettem. Egy szebb darabnak sajna brutalis ara tud lenni, en 2-t vettem kinaiban, 1-et meg kaptam.

Amugy ma megvolt a kotelezo fogaszati szures is (jol kikaptam, mert decemberben a fogorvos a lelekemre kototte, hogy kioperaltatom a bolcsesegfogaimat mielott ismet teherbe esek. Persze en meg rohantam a szajsebeszetre :D). De amugy semmi komoly, 1 fogam rosszabodott, azt helyrehoztuk. Hat majd az utolso hetekbe nem csak a fodraszatba hanem a fogaszatra is benezek, utanna tuti nem lesz idom.

En egesz nap a fiamat csodalom, ahogy naprol napra okosodik es probalom osszeszedni magam, mert 2 het mulva lejar a "fizetetlen szabim" es ujbol hajtas lesz.:(

Ja es csinaltam bodzaszorpot, hat nem a terhessegi dieta resze tuti :wink: , de hat a kremes se az. Van par kellemetlen mellekhatasa: literszamra birok inni, cukor van benne es enyhen vzihajto hatasu. De legalabb nem csak a sort iszom (latnatok az oregeket, hogy neznek, mikor latnak terhesen az 1 evessel meg 4-5 uveg sorrel :)).

Amugy nem irigylem a nyari babak anyukait, mert ugye en tavaly szoptattam nyaron, de mikor azok a kanikulak voltak, mar egyszeruen nem tudtam mit igyak, annyira szomjas voltam allandoan.

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


andaka: Kuld eredekelne nagyon! Azt nem mondom valaszolni is tudok ra:)
Vendég
 


angelke: en is szertnek csinalni bodza szorpit. :eirnad kerlek te hogy csinaltad? Mert egyetlen egyszer csinaltam, de csak arra emlekszem kiborult a cukor- ez a koliban volt;)
Vendég
 


Szia Kriszti!

Én is imádom a bodza szörpöt, nekem anyósom csinálja. Még az IKEA-ban is szoktam a bodzaitalt venni, az is finom.

Timi

Kép
manati
 
 


Andaka: szinte 0% az esély,hogy befordúljon.A doki azt mondta,hogy nincs rá nagyon helye,mert alkatilag sem olyan vagyok...Pedig szoktam kérni őt,de hiába.
Dokim: dr.Szinnyai Attila

Manati: remélem,hogy nem húzzák sokáig nálam.CSak ugye ez a bizonytalanság,hogy császár vagy nem,meddig várnak..stb
Valóban picike,de ezt mondták is,hogy nem lesz nagy babóca,kb 3 kg körüli.Sebaj,majd kint megnő! :wink:

A bodzát én is imádom!!!
m.eri
 
 


Bodzaszorpi

10 liter viz, 1 kg cukor, 2 citrom(felszeletelve hejastol),1 dl ecet, 1 dkg citromso(nekem ez nem volt, hutoben tarolom erleles utan - amugy is jobb hidegen), 6-7 virag.

2-4 nap alatt erik meg mennyisegtol fuggoen (nekem 4 literes az edenyem - nem uveg falu es igy is fincsi lett - 2 nap alatt kesz volt).

Egeszsegetekre.


Aztan ne anyukamat emlegessetek, ha gyakran kell a WCre menni.
:D

Kép
Kép
angelke
 
 


M.eri,

Ne busulj, hogy picike a baba, miota baratnom megszulte a 2800gr-os kisfiat, en azota irigylem a kis sulyu babokat. Valoban pici torekeny volt, de irto konnyen kibujt es 2 honap alatt utolerte az en 3650gr-mal szuletett viszont lassabban fejlodo fiamat.Igazi zabagep volt :D

Szoritunk, minel hamarabb tul legyel a dolgon.(jaj de csunyan hangzik, de ilyenkor az ember mar annyira a karjaban akarja tartani.... :oops:)

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok!

Gyomorégés: nekem egyszer sem égett a gyomrom, pedig Luca szép nagy hajjal született. Aztán meg tök kopasz lett és még 6 hónaposan is alig volt haja. :lol:

Borostyánlánc: nekünk is van (volt). 22 hónapos korára mind a 20 foga kibújt a kisasszonynak és különösebben nem viselte meg a fogzás. Azt nem hiszem, hogy köze volt a lánchoz, mert 1 évesen kapta és addigra már 13 foga volt, különösebb gyötrelem nélkül. Mindenesetre szerette (néha most is felteteti), a védőnő viszont frászt kapott, amikor meglátta a gyerek nyakán. Mondván, hogy elakad és megfojtja a gyereket. :roll:

M.eri: Szerintem ki fogják kérni a véleményed, hogy mit szeretnél, ha úgy látják, hogy akár sima úton is megszülheted farosan Barbit. Legalábbis 2 éve volt egy csajszi, aki választhatott. Ő a császárt választotta.

Luca szombaton lesz 2 éves. :lol: Vasárnap családi buli. Csinálok neki egy frankó tortát (életemben először valami marcipán bevonatos mesetortát), mivel az allergiája miatt a cukrászdait nem merem megkockáztatni. Remélem sikerrel járok és tetszeni, na meg ízleni fog Neki. :lol:

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


a szorpi receptet felirtam, koszonom!
Csak nem igen tudom itt Budapesten hol szedjem hogyminel kevesebb karos cuccos legyen benne. De az is lehet hetvegen megyek haza anyaekhoz es barmilyen vicces, hozok onnan:) Rantott okacot sem tudok itt csinalni, mert azt nem engedi parom, hogy itt az utcaban szedjek- ami valhol erthet is, de az meg mar ugyis lenyilott:(

Leszek majd meg ma, de most megyek dokihoz, feliratni utolso adag magneziumomat:), meg beutalot kerni 36hetes laborra, remelem odaadja, meg hat mar negy hete nem latott!( ilyenkor buszke vagyok mgamra, mert ez az elmult 33 hetben ritkan fordult elo, alt hetente kethetente mentem:( )

Talalka: nekem ez a hetvege nem jo, de mondjuk jovo pentek Ikea etterem, Arkad gelateria? De nekem jovo heten a het minden napja Jo!
Tobbiek?
Vendég
 



Sziasztok,

Az Arkad nekem is jo. Idopont?

K.

Kép
Kép
angelke
 
 


HAt csekely 3 ora alatt vegeztem is- imadom ezt az Ors vezer teri rendelot- es a doki szerint minden rendben, csak hat faros, mondta polcoljam ala a fenekem, hatha az segit.
Megkaptam mindenfele beutalot, es mivel nem fordult meg meg, igy lesz meg egy uh- ugyis kerni akartam legyen- 3 het mulva, es mar megkaptam az elso ctg idopontot is, akkor vezi le majd a streptot is.
Bar jelen helyzetben olyan ramatyul vagyok, hogy meg 3 hetre elore nem tudok gondolkodni, orulok, ha most nem patkolok el!
Szerintem ez meg igen csak korai, hogy ilyen eros fajasaim legyenek. Azt hittem nem erek haza!
Rohadt kellemetlen erzes! Te jo eg, mi lesz meg a hatralevo hetekben, aaaaaaaaaa ;asszem kezdek bekakilni!
Vendég
 


Sziasztok!

Júj Tamara, nem lehet, hogy nagyon megvizsgált a doki és most azért érzed magad rosszul? Pihenjél le egy kicsit. De lehet, hogy a közlekedés a fullasztó időben sem esett túl jól hazafelé.

Találka: Árkád nekem is jó. De pontosan hol is, az egy fagyizó vagy étterem amit írtatok? Jövő héten mikor? melyik nap? Hánykor?

M.Eri: egyáltalán nem gáz szerintem sem, hogy nem olyan nagy babát kell megszülnöd. Hamar össze szedi majd magát :-)) Én imádkozom, hogy Blanka ne legyen nagyon-nagy. :-) Egy hogy nem vagyok egy túl termetes és nem szeretnék megszenvedni egy hatalmas babával. A másik, hogy ha nálam a baba túl dagi lesz az a cukrom miatt lesz ... ezért is félek, hogy ne nagyon hízzom a bébi.

Tündi!
Látom neked is jó kis védőnőd van :-) mindig csak pánikoltatják az embert. Ma már mindenki nagyon ajánlja ezt a láncot. Ha valaki nagyon félti a picit akkor éjszakára leveheti róla. De mivel természetes anyag még akkor sincs baj ha lenyeli (lebomlik). Egyébként minden szem duplán van felkötve ezért ha el is szakad nem hullik szét. Én is befogok majd szerezni egy ilyet a lányomnak. Lucának boldog szülinapot! Jó bulizást majd a hétvégére. Biztos finom tortát fogsz neki csinálni! :D

Kriszti!
Köszönjük a szörpi receptet!

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk a 4D-ről, nagyon jó volt! Zsófika sokat mocorgott és mindent az arca elé pakolt, de CSilla addig nem nyugodott, míg nem készítünk normális képeket róla. Itt fent van az összes kép, ha valaki esetleg szeretné megnézni:
http://picasaweb.google.com/andreazsolt ... S28Hetesen

A 4D Genesisben voltunk, bent voltunk 1 órát. Csilla nagyon aranyos volt. 9000-et fizettünk, mert másodszor voltunk és vittük az előző cd-ét, amira felírta az új képeket is és így azt már nem kellett külön kifizetni és mivel bejelöltem őket a wiw-en, ezért még kaptam 10% kedvezményt is. Nagyon megérte!

Anyjuk, milyen az a rántott akác? Életembe nem hallottam róla.

Kép
andaka
 
 


andaka: rantott akac, az az akacviragzat suru palcsintatesztaban megmartva es olajban kisutve fahejjas porcukorral megszorva
gyerekkoroman rengeteget ettunk:) Erdekes enni, mert ugy le kell eszegetni a viragokat a "szarrol" mintha halat szalkaznal:)
Amugy en magaban is szertem az akacvirazatot: kihuzni abbol a kis kehelybol ( zold) es leharapni a nektaros veget.
Nagy macera de fincsi!



Na akkor latom ez az Arkados dolog egesz jo otlet!
A fagyizo alegfelso emeleten van- isteni fagyikelyhekkel!- a kozepso mozgolepcson kell felmenni, a postahoz egesz kozel, eleg sok asztal van!
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?