Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

én is bejelentkezem :)

Hétfőn jöttünk haza a kórházból, azóta szokjuk a kétgyerkőcösök életét. :)
Lóci alapvetően nyugis baba, napközben csak akkor sír, ha éhes, amúgy alszik-nézelődik. Néha egy-egy hascsikarás, akkor néhány percig kesereg, de hamar megnyugtatható.
Az éjszaka... hát az külön cucc. :lol: Tegnap már aludtunk 2,5 órát - na persze nem egyben - hanem részletekben este 10-től reggel 6-ig. Azért jó, nem? :wink: Annak is egy részét a pocimon töltve, én félig ülve... Hasfájós a drága, ez egyértelműen látszik, húzkodja a lábait, tekereg, látszik a fájdalom az arcán. :( A szívem szakad meg... De még nagyon az elején vagyunk, Neki is szoknia kell, hogy az új helyzetet.

Dominó imádja a kistesót, folyamatos ellenőrzés alatt tartja :) De emellett bűn rossz, nyilván a figyelmet akarja 100%-ban magára irányítani... úgyhogy amit lehet elront, belepiszkál, csakazért sem, úgy teszi ahogy kérjük... hát majd Ő is beleszokik hogy bizony már 4-en vagyunk.

Olvasgtani szoktam, úgyhogy nagyjából képben vagyok, majd igyekszem újra bekapcsolódni :)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


rögtön nem lenne mellcentrikus, ha valaki egész nap dögönyözné :) mondjuk az én mellcentrikus fiam :)

na igen, a pasik egy tüsszentéstől haldokolnak....

mennem kell, Csenge felébredt és szólít :) sziasztok

Kép
Kép
mango.
 
 


jajj, Nono, még akartam kérdezni! Szonja szobatiszta már?? (Boldog Névnapot neki is így utólag..) ő miért ébred éjszaka? a kicsi zavarja?? egyszer írtad,h. ő még tejcizik éjszaka. Nálunk Csenge kap éjszakára egy csőrös pohárban vizet és már kiszolgálja magát, ha felébred :) este is azt ölelgeti, amikor elalszik.. na mentem...

Kép
Kép
mango.
 
 

 
 

Gratulálok a legújabb babákhoz! :) Sok boldogságot, jó egészséget, sok tejcsit ;)

Jaj, most olvasom Krittát... Nagyon drukkolunk Fruzsi babának!!!

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Zsuzsa,
én is 5 hetesen hívtam fel a dokit időpontért, de csak 26-ra tudott adni. Én mondjuk nem a kórházba megyek, hanem a rendelőjébe. Köszi az infot a vizsgálatról.

Csöppke
üdv újra itt :)

Kép
emi29
 
 


Sziasztok lanyok!

En ugy orulok. Megvolt az elso ataludt ejszakank.
Este 9-tol reggel 6-ig aludt. :lol: :lol: :lol:

Kritanak!
Gratulalok es sok energiat es egeszseget kuldon az egesz csaladnak!

Klarka!
Annyira orulok, hogy jol vagytok. Olyan sokat gondoltam ratok.

Szosszenet!
A krem a patikra patikai kevert, igy nem tudok neked segiteni, hogy milyen.

Magi
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 21:03-kor.
Vendég
 


Sziasztok!

Előre elnézést, mert nem tudtam még visszaolvasni, sőt most csak panaszkodni jöttem, mert muzsáj elmondanom vki(k)nek, mert mindjárt elbőgöm magam :?
Apósomék vannak itt, van egy 3 éves gyerekük, aki ha nem hiperaktív, akkor senki sem az :roll: Most ráadásul Laurára sem tud vigyázni, pedig múltkor együtt játszottak, LKau nagyon élvezte, most meg a kicsim testi épségéért kell aggódnom. Lementek a játszótérre, de már egy órája itt voltak, elvileg babanézőben, de rá se hederítenek :shock: és semmi sem érdekli őket vele kapcsolatban -hogy született, mit csinál, hogy alszik-eszik, bármi ilyesmi... És még itthagyták a cuccaikat, és nem tudom, meddig akarnak még itt dekkolni, de mindjárt bőgők, annyira kivagyok! Ordibál a gyerek, hangos, a szülők meg még le se némitották a telefonjukat, pedig Julinka alszik mióta megjöttek, sőt, hívásaik is voltak, a kölykük agresszív és most azt sem tudom, Laura férjem eléggé tud-e vigyázni a játszón -nagyon aggódom. Amikor elindultak le is minden köszönés nélkül elhúztak, apósom neje fogta Lau kezét, amikor tudják, hogy nem tud lépcsőzni és nem tudom, mennyire fogta jól a kezét, mert a saját fiúkra nem nagyon vigyáznak, de az ügyes és mázlis, sosem esik baja, pedig már én is láttam akkorákat esni! Úgy kellett férjemnek szólnom, hogy vigye ő Laut, nehogy baj legyen....

Elnézést, de most totál kivagyok és azt sme tudom, mi lesz.
Írtam sms-t férjemnek, hogy tudja, hogy érzek, remélem, kidobja őket, vagy én nem tudom, mi lesz... Mert ha én szólok, azzal marha sz.r helyzetbe hozom a párom, nem??? Mit tegyek????

Kép Kép
celesztina
 
 


az előbb kicsit zagyva voltam, most korrigálok :lol: :lol: :lol:
1 kézzel irok, Dani itt van a vállamon, mert most csak ez jó neki (az én hátamnak kevésbé, de ez van :cry: :cry: :cry: )
ma extra nyügös napja van (cumi sem barátja ma), nekem meg sajnos a tűréshatárom most nem túl nagy, de próbálom összeszedni magam (bevallom, ma mondtam a páromnak, hogy szívesen elmennék dolgozni ma helyette, és ő maradhatna itthon Danival. ez eléggé szívtelenség, nem? szégyellem is magam, de néha vágynék kicsit mást csinálni...főleg amikor egész nap szinte csak nyavajgás van.)
Dani szerelme,
Kép
Szóval, fél 5-kor kelt reggel. Szopi, utána büfiztetés büfi nélkül, elalvás vállon. Leraktam az ágyába, kipattanó szemek. Gondoltam, úgy is elalszik. Nem. Mikor visszafeküdtem, sírás...Ez ment sokáig, persze néha kivettem, simogattam a hátát, ráztam a popiját (csuklás is volt, amin kiakadt). Mindig elaludt, de ahogy leraktam felébredt. 6 előtt pár perccel vettem észre, hogy a Szerelme nincs a helyén. Odaraktam. Dani ránézett és nem hazudok, de fél mp alatt bealudt. Szóval így kezdődött a nap.
pelus,
a pampers-nek is van több féléje, nem? nekem sleep and play van egy vagonnal, kiváncsi lennék, hogy mi a különbség a többihez képest. de majd meglátjuk, hogy mennyire lesz jó.
a tescós kiváló (3-5 kg közötti)
klarka
nagyon helyes Kis Ati, örülök a jó híreknek. Látszik rajta, hogy szépen fejlődik :lol: :lol: :lol:
fruzsi baba
szegényke! remélem hamarosan helyre jön.
gabo,
örülök,h tudtál fejni :lol: :lol: :lol: lesz ez még több is.
kamilla,
durva ez a mennyiség :shock: :shock: :shock: egyszer ennyit fejnék, többet nem is kellene, mert ez elég lenne tartaléknak. amúgy ma hajnalban Dani is meglepett 150 gr-t becsókolt :shock: :shock: :shock:
szösz,
ez ismerős :lol: :lol: :lol: mármint kihagyni egy etetést (éjfélit), és nem ébred fel :lol: :lol: :lol:
kerekes zsuzsa
tök jó a napirendetek, de Neked mellette annyi dolgod van. nem is tudom, hogy bírnád ha nem így lenne.
emi,
örülök, hogy szoliba eljutottál :lol: :lol: :lol: legalább pár percre kikapcsolódtál
tim,
nekünk csak Dani lesz. kicsi az esély, hogy ez módosuljon, mindig így gondoltuk, több ok miatt.
szöszke
azt hiszem, h a hallásvizsgálatot megcsinálták a kórházban. mintha a zárón rajta lenne. vagy rosszul emlékszem?
ismerős, hogy apa mellett nyugis. minket szívatnak a kis pulyák :cry: :cry: :cry:
nono,
honnan tudod, h megjött? az még nem a szüléses vérzés lehet?
celesztina
sajnálom :cry: nyugodj meg, nem lesz baj. majd mondd el a férjednek, hogy mit érzel, mitől félsz és legközelebb figyeljen ezekre és szóljon rájuk. (apósodnak 3 éves gyereke van?? :shock: :shock: :shock: )
avent
na szóval kicseréltem a "csillagokat", remélem jó lesz. amúgy lehet, hogy a fejési technikám is szar volt eddig, mivel pár napja olvastam el a magyar nyelvű fénymásolt leírást és hát én hmmm, nem így csináltam eddig. az angol nyelvűt láttam eddig, és abban tűnt fel, hogy nem csak pumpálni kell, hanem kicsiket nyomni, majd egy hosszút, stb....

Kép
1bambi
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 21:03-kor.
Vendég
 


Sziasztok Anyatársak!

Drága Mango, Bambi, Tim !
Köszönöm szépen a hiányolást! DE azt hittem még igazoltan vagyok távol :roll: Szülés után írtam, hogy valszeg eltűnök kis időre...egy kis depi...hiányzott a pocakom...túl hamar kellett tőle megválnom...bocsi, de irigykedem is azokra, akik időre /sőt túlhordva/ szültek :oops: Na, ez a depi mondjuk már elmúlt :)

Viszont lett újabb dolog, ami ismét a "mélybe taszított" :( mégpedig a szoptatás. Nekünk ez nem megy ám olyan flottul, mint itt a többségnek...és ez engem nagyon kiborít/ott. Pláne mert nem tudni az okát. Szopis tanácsadó szerinte minden O.K.: Zéti nagyon ügyesen szopik, jól teszem mellre, és a cickóim is alkalmasak a szopizásra...és mégis! Az esetek 80%-ában olyan érzésem van szopi közben, mintha késekkel szabdalnák a bimbókat :cry: A maradék 20%-ban O.K. Ahogy /azt hiszem/ Lolka írta: "egyszer fenn, egyszer lenn".

Tejem van, mert fejésben már profi vagyok...Avent kézivel...nekem nagyon bevált. Nélküle már tuti elapadt volna és tápszereznem kellene...

Na, azt hiszem ennyi panasz egyelőre elég tőlem.

Amúgy Zéti nagyon-nagyon jó baba :D ...még nem volt "átvirrasztott" éjszakánk :oops: :) ...és szerencsére napközben is jól alszik :P . Nagyon ritkán nyűglődik, akkor is vigasztalható. Éjjel általában 1x kel...van, hogy nem is. DE ezeket mind elcserélném arra, hogy nekünk is olyan szuperül menjen a szopizás, mint itt a többségnek :!: Még hogy elaludjak szopi közben!!! Néha örülök, hogy kibírom sírás nélkül :(

Most már tényleg lelövöm magam...kellett nektek hiányolni :wink:

Ja!

Klarka!


Nagyon szorítok nektek, hogy 7végére otthon legyetek! Olyan tündéri a kis Attila...s végre látok olyan kis "kopaszka" világos hajú babót is, mint az én fiacskám :D A többieknek akkora sötét hajuk van :shock: :P

Kritta!


Kitartást neked és Fruzsinak!++++++++++++++++

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Zsuzsa: nagyon jók a képek, édesek a "kicsik" :)

Mango: köszönöm a választ, végül is igazad van, lehet, hogy csak nekem nehéz alkalmazkodni az új helyzethez,.

Babyteve: Neked is köszönöm, ikrekkel pláne nem lehet könnyű, Lau már nagyobb, pár dolgot megért és olykor türelmes is tud lenni :wink: két egykorúval ez nehezebb.

Gabcika: drukkolok, hogy ne hordd túl, tudom milyen rossz a 2 naponta nst, pláne, ha már nagyobb tesó is van (mi is sokat filóztunk, hogy oldjuk meg, aztán Tesó aranyos volt és kijött időben, drukkolok hasonlóért Nektek is!)

Nono: nekünk csak az infacolt mondta a védőnő, hogy adható nagyon kicsiknek is, de mint olvasom, pár nap, míg hat meg egy vagyon :shock: szerintem

Pampersünk van nekünk is, néhányszor kifolyt, akkor a Libero jobb? Eddig nem vészes, meg a popójára annyira passzol (volt Liberos mintám is az nem illeszkedett ilyen jól)

Mannogab: elnézést, nem vagyok biztos benne, de Te kérdezted a tejet, ugye? A neten van a www.anyatejmisszio.hu ahol anyatejet "csereberélnek" hátha találsz ott megfelelő "adományozót"

Klarka: hogy Ati milyen aranyos!!! Drukk, hogy mielőbb hazamehessen!

Ugyan későn olvastam, de nagyon szoírtaok Fruzsinak és kitartást Krittának!!!!!!!! ++++++++++++

Szösz: a tejgyűjtő zacsit én brendonban láttam, pontosabban a honlapjukon, itt: http://www.brendon.hu/shop/viewer.aspx? ... 2&pageno=1
4290 / 20 db


Kamilla: a szex kérdést illetően a várandósságtól magától más lesz ott lent a helyzet, nem? függetlenül a szülés módjától kell egy kis idő, míg visszaáll szerintem

Édeskömány teáról: vettem valami hippet vagy mit, de az van rajta, hogy csak 4 hós kortól adható. Ti mit adtok a picinek???

Tim: nálunk ugyan második, de a 2 hós oltás előtt elvileg csak méricskélés miatt kell(ene) mennünk, de van itthon mérleg, így lehet, nem is kell. Hallásvizsgálat nálunk a kórházban volt.

Szedett valaki Ergam cseppeket?

Bambi: ja, második házasság... elég bevállalós...

No, most sikerült visszaolvasni, kicsi tegnap dél óta nagyon hasfájós volt, alig tudott aludni, pedig nagyon próbált, mostanra múlt el (rosszat ettem attól volt amúgy) és nagyot szundizik, meg ugye a nagy a játszón van még mindig, én meg aggódom, de legalább a fórumot tudtam olvasgatni.

Kép Kép
celesztina
 
 


Nono: sajna beizzították, hogy jössz Lau játszóra? Erre persze elkezdett ugrálni örömében, nem mondhattuk le, de szólok férjemnek, hogy azért ezt magyarázza el nekik... Gondolom ő is marhára örült, hogy mennek így ennyien :roll: Meg ha nem mennek le, akkor itt maradnak és a skac épp egy babzsák ülőpárnát akart Laurára dobni és utána ráugrani... szóval talán biztonságosabb lent a kicsimnek -remélem legalábbis. de ha bármi baja lesz, akár egy karcolás is nem fog érdekelni, hogy apósomékról van szó az tuti :twisted:

Kép Kép
celesztina
 
 


Benettke fel a fejjel, nekem egyáltalán nem szopik Mazsi.... Egyzserűen nem hajlandó szájába venni a cicit, ha mégis, akkor a bimbón cuppog amíg be nem hisztizik..... (kb 3 mp). Baromira odavagyok én is, de fejek rendületlenül, mert nem akarom tápszerezni még 2 hetes sincs!

Még pár napig szenvedek vele aztán én is kérek segítséget hátha tényleg én is rosszul csinálok valamit....

Kép Kép
szõlõ
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 21:03-kor.
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 21:04-kor.
Vendég
 


Szőlő!

Igen, ez a "bimbón" cuppogás ismerős nekem is :? Bár most már megtanultam kezelni. Amúgy azt mondják ha próbálkozunk idővel /talán/ megoldódik :roll: Nálatok tuti, hisz Mazsi még nagyon fiatal /Zétihez képest :wink: / egyébként nekünk azt is mondták, hogy azért is nehezebb, mert picit korán született...állítólag a 39-40 hétre született babóknál nem nagyon van ilyen gond...állítólag...mert ugye Mazsi meg időben jött. Nem értem én ezt :roll: Azt gondoltam ez mindenkinek megy...mármint a szoptatás...erre kiderül, hogy pl. pont nekünk nem :? :(

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Zorróné, ha a 8877-900-as számot hívtad, akkor az a jó, a Királyhágó! A másikban amúy 14ezer, megkérdeztem kiváncsiságból, de ha ugyanaz a hely, és ingyen megcsinálják, minek?!
Július 7-re kaptunk időpontot! Ott mondjuk már 9 hetes lesz, de azt mondták a 10. hétig belefér!
Timi, a beutalót a házirovos adja, igen!

Hallásvizsgálat nekünk is volt a kórházban, most a hasi/koponya Uh, és a csípőszűrés lesz!

Mango, Emi, köszi az infókat a Dm-es kuponról :)

Minket nemhatott meg a front alvásügyileg, babóka 11-kor evett, utána hamar elaludt, én is lefeküdtem 1 körül, és 3-kor keltünk!
Engem azonban nyomottá tett az alvás, már komolyan bántam, hogy lefeküdtem :(
Utána lementünk apával, meg törpivel Szandiért az oviba, és szerencsére a levegő secperc helyretett :)

Szőlő, sajnálom a szopit nagyon! Bevallom engem is lelomboz, hogy kell a pótlás, de nincs mit tenni!
Nekünk mondjuk maga a szopi nagyon jól megy, Barbi nagyon lelkes, és ügyes, imád szopizni (pedig minden étkezésnél kap üveget is, mégsem lustult el), de sajnos nem elég a tejcsi, és ha nem gyarapodik, akkor később még inkább nem lesz elég, ahogy majd nő az igénye, most még minimális a kiegészítés!
Viszont én is fejek minden étkezés után, biztos ami biztos, és hátha segít!

Celesztina, sajnálom a történteket, fel a fejjel, és igenis állj a sarkadra apósékkal szemben! (persze nem kell haragban lenni, de szerintem totálisan igazad van)

Bambi, ari Dani szerelme :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Bambi - Cukor Dani szerelme :D Alíznak is van ilyen (mily meglepő .. nem egy napon születtek ezek a Lucikerek? :lol: :lol:) Neki egy rózsaszín cica .. :D :D anélkül nincs alvás!!!
Most nyugi van .. fél óra múlva ennie kell, de még alszik .. jó jel :D
Viszont most jön az utosó etetés előtti 3 óra .. nah, ez szokott az utóbbi napokban horror lenni .. de ÉRZEM .. ma másképp lesz :D

Benettke - Örülök, hogy itt vagy :) Sajnálom a szopi dolgot .. úgy, ahogy Szőlőéknél is :( De szorítok nagyon, hogy megoldódjon!

Celesztina - Megértelek és sajnálom :( Fel a fejjel .. túl kell élni az ilyen napokat ..
A barátokat megválogathatod, a rokonokat nem .. de leosztani lehet őket :lol:

Emi - Köszi az infot. Lehet én is akkor inkább poharat veszek!!!

Kép
szösszenet
 
 


Csajok,
lenne 2 kérdésem

1. meddig lehet egy üvegbe gyüjteni az anyatejet? 24 órákat szoktak mondani, de az aventes használati útmutató 48 órát ír?

2. amikor ti babátok sír, nekik is behorpad a fejük búbja (fejül lágya)? párom totál ki van ezen bukva...

szösz,
Dani most szopizott, úgy kidőlt mint ... apja vállán...amint lerakja, tuti, hogy kipattannak a szemei...én is vettem tejgyűjtő zacsit. kva drága szerintem, jobban megéri az aventes pohár. de valaki írta, hogy ő 35 ft-ért vett steril vizeletgyüjtő poharat...ki is írta???? hol lehet azt venni? gyógy. segédeszköz boltban? bevált?

zooróné,
nézitek a meccset? :lol: :lol: :lol: (jobb is, hogy a liverpool nem döntős, mert lett volna jegyünk :lol: :cry: :lol: :cry: , meg is őrültünk volna, hogy végre van jegy, de nem tudunk menni -mennyit telefonáltunk régen, hogy liverpoolba mehessünk meccset nézni, de sosem adtak jegyet...ide meg lett volna...na mindegy)

Kép
1bambi
 
 


na, lerakta. persze, hogy apjánál nem pattannak ki a szemek :shock: :shock: :shock:
lehet, hogy neki kellene itthon lennie vele? :shock: :shock: :shock:

Kép
1bambi
 
 


Sziasztok, egész nap olvasgattam, de nem tudtam írni. délután egyig sírt Marcika, majd végre béke lett, mentem sétálni, jól bevásároltam, majd főztem. most először hosszú idő óta. már a terhesség alatt sem remekeltem, de megsajnáltam szegény férjemet, hiszen régen minden nap kapott meleg ételt.


Volt itt egy barátunk is, kapott Marcika fradista rugdalózót (a férjem őrült fradista)

Elküldtem őket BL-t nézni. Bambi, bárcsak nekem lenne egy jegyem ilyenre. mondjuk ez nem izgat annyira(igaz a hangulat tuti jó lehet) de egy liverpool vagy milan meccsért én is sokat adnék:)


Szösszenet, Bambi, mióta ismerik fel a szerelmüket? kezdetektől ott csücsül velük és tényleg csak azzal hajlandók aludni? én is vettem neki macit, de gondoltam még nem értékeli. hülye vagyok...

Bambi, kipróbáltad a mellszívót?

Benettke, sztem kevés ember van, akinek remekül megy a szopi. sajnos ez nem könnyű. én is minden etetés előtt félek, hogy vajon milyen lesz.

hallásvizsgálat nekünk is volt a kórházban, a többire még nem jelentkeztem be. holnap meg is teszem.


hogy működik egy szoptatási tanácsadó? kijön hozzád? kell fizetni? hol lehet elérhetőséget szerezni?

nekem sztem tuti a szoptatási pozícióimon kéne javítani. én pl. nem is tudok fekve szoptatni. leírná valaki hogy kell? komolyan. a kórházban örültem, ha valamilyen kitekert fekvő pózban sikerült.

lolka_zs
 
 


Csoda történt!! Még sosem fordult elő, hogy Lili már 8-kor aludt! Örülnék, ha 11-ig aludna a kincsem. Olyan sokat volt ma fent. :roll:
Alig érzem már a derekamat.

Bambi,
nekem nagyon sokszor eszembe jut a munkahelyem. Nagyon szeretem a lányomat, néha mégis visszamennék egy picit dolgozni. Meglehetősen ingerszegény nekem ez a környezet...
Tejgyüjtést passzolom, de a kérdés engem is foglalkoztat. Most minden fejéshez külön poharat használok, aztán megy a jégre... Ha meg nagyon keveset sikerül lefejnem, azt még a nap folyamán odaadom Lilinek.
Cuki a csiga, de Danika még cukibb. Nekünk egy kutyusunk van, de Lilit nem igazán érdekli. Viszont a forgóval kb 20 percig le lehet kötni :) Tegnap kipróbáltam a pihenőszéket, hát az sem érdekelte különösebben. Kb 10 percig volt hajlandó ülni benne. Úgy tűnik, hogy neki csak az a fenékrázás jön be, amit én produkálok :roll:

Benettke,
néha én is sírni tudnék, amikor elkezdjük a szopizást. Nálunk sem azzal van a gond, hogy rosszul kapja be Lili a bimbót, hanem azzal, hogy nagyon sokat van cicin és felázik a bimbó. Amikor már nagyon elviselhetetlen a fájdalom, akkor szoktam használni bimbóvédőt. Azzal nem fáj annyira. Ja, és minden szopi után bekenem a bimbómat avent krémmel, az is jó + ha tehetem, akkor szellőztetem is.

Nici,
használsz valamilyen tejserkentőt? Az Urtica tényleg nagyon jó, szerintem.

Szőlő,
nagyon sajnálom, hogy nem megy a szoptatás. Szerintem ne várj tovább, nehogy leszokjon végleg a ciciről.

Celesztina,
ahogy Szöszke is írta, sajnos a rokonokat nem válogathatja meg az ember. Kitartás!!
Édesköménytermést én a gyógyszertárban vettem.

Kép
emi29
 
 


Sziasztok,
köszönöm a bíztatásokat, végül is nem lett gond szerencsére, párom remek volt, mellém állt és ő is ugyanúgy érzett (aggódott) és hamar (amikor tudta) kiebrudalta őket :D
Utána szegény Julinka olyan izgatott lett -biztos érezte rajtam a feszültséget- hogy alig tudott enni :roll: pedig akkor már nyugi volt.
Ő egyébként nem fogadja el már a bimbóvédőt -eleinte csak azzal tudtam etetni, de már megy nélküle és már nem hajlandó enni, ha felteszem :( meg az avent krémet is rühelli, pedig elvileg le se kell mosni, gondolom, mert nincs íze külön, és mégis...

Kép Kép
celesztina
 
 


Emi, én is azt szedem, még aznap vettünk, mikor hazajöttünk a kórházból, így azóta!
Meg kecskerutafűteát is iszom, bár nem mindennap, így javasolták a gyógyszerészek (a homeó miatt)!

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


[quote="emi29"]J írta:emi29a, és minden szopi után bekenem a bimbómat avent krémmel, az is jó + ha tehetem, akkor szellőztetem is.


Emi: az avent krémet hol veszed? Nekem volt belőle minta adagom, nagyon szerettem, de sajna elfogyott és nem láttam sehol! Pontosabban nem is nagyon láthattam, mert nem nagyon járok boltokba mostanság... :roll:

Bambi: meccset nézzük persze, igaz csak félszemmel! Másik szemem Benin van, mert alig 5 perc szopi után akkorát hányt, hogy orrán-száján jött ki a tejci és minden úszott! :( Soha nem csinált még ilyet, kicsit megijedtem! Jól időzített, pont a BL döntőre... Aztán már nem is kért többet enni, most az ágyban pislákol... :roll:
Azért az király, hogy lett volna jegyetek, ha a Liverpool jut be! Nekünk csak a hétvégi válogatott meccsre lenne jegyünk, de oda se tudunk elmenni... :(

Ja, és Beni szerelme:
Kép

Kép

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


lolka,
nem tudom, hogy felismeri-e a szerelmét, de marha érdekes volt, hogy ahogy odaraktam a csigát, rögtön bealudt. én hajlok arra, hogy ez véletlen volt, hogy pont akkor bealudt, de azért elgondolkoztam rajta...az mondjuk tény, hogy marha sokat nézegeti.
Ti már leszedtétek a rácsvédőt? hogy esetleg többet tudjon nézelődni? (Én még azért nem szedném le, mert most még megtudom lesni úgy, hogy ne vegyen észre, de ha leszedném, akkor meglátna.)
Most akartam megpróbálni a mellszívót, de 1 perc után feladtam, mert nem jött semmi. Mondjuk este, szopi után ne is várjak csodát. Majd reggel megpróbálom.
fekve-szopi: Szöszke ebben a nagy rutinos, én csak 2 napja csinálom. Oldalra fektettem, megpróbálok közel feküdni hozzá, hogy a cicim a szájánál legyen, aztán ha nem kapcsolódunk össze, akkor őt próbálom közelebb húzni magamhoz. Nekem most ez nagyon bejön, mert a hátam nagyon fáj. Így meg párnákat is tudok a fejem alá tenni (ha nem csesztem el a "csatlakozást" és ez miatt könyökölnöm kell), sőt tv-t is tudok nézni, vagy csak bambulni a nagy semmibe vagy dumálni egyedüli napitársamnak, Daninak.
Szöszke,
Te még mindig így szoptatsz, ugye? Alíz is elkezdett már nézelődni közben? Ha odarakom az ujjamat, leáll kicsit a szopival és nézi, ha mozgatom az ujjam, követi a szemével. Kiváncsi vagyok mikor fedezi fel, hogy az "arcom" is ott van a közelben.

Emi, akkor jó sok pohár sorakozik már a hűtőben. Jó amúgy az elektromos m.szívó? Elégedett vagy vele? Időben gyorsabb? Többet kiszív?
A pihenőszékben először sírt Dani. Aztán fokozatosan megszerette. Pár napja rászoktam arra, hogy viszem magammal a konyhába a nappaliba, éppen hol van dolgom. Tök jól elnézelődik belőle...
Hát igen, hülye munka-hiányosok vagyunk. Talán nem is az ingerszegénységgel van gond, csak annyira egyedül vagyok...Nincs senki itt a közelben, akit ismernék (ill. 1 kismama, de őt annyira nem szeretem). Danival meg még sok mindent nem lehet csinálni. És az olyan napokon, mint a mai (nyűgős, sírós, nem alvós, stb.) semmi sikerélményem nincs. Sokszor sok mindent nem tudok mellette csinálni. Amikor hazajön a párom, akkor meg odanyomom neki, hogy foglalkozzon vele, és megcsinálom azokat a dolgokat, amiket napközben akartam.
Jó nem panaszkodom, meg visszafogom még ezt sírni, csak tényleg egyedül érzem magam. (Igaz a párom a hét 60-70%ban otthonról dolgozik, de hát dolgozik. Magára csukja az ajtót, telefonál, stb. Ami jó ebben, hogy amikor elvileg kezdődik a munkaidő ill. befejeződik, nem kell utaznia, hanem lecsukja a laptopját és otthon van. De hát van amikor ő is bemegy a munkahelyére, gondolom jó neki is elszabadulni.)
benettke,
akkor kijöttél már a depiből? ne tűnj el, inkább mesélj nekünk, öntünk mi beléd lelket!
mi az hogy késsel szabdalják a mellbimbódat? sebes, vagy belenyílal szopi közben?
ügyes vagy, hogy tudsz fejni és odatudod adni! ne keseredj el!

Kép
1bambi
 
 


zorróné,
döbbenet. az 1 képen akár Dani is lehetne. Oké, nem látszik sok Beniből, de ami látszik az tiszta Dani (meg gondolom még mások is felfedezik bennük a babájukat :lol: :lol: :lol: )
Jó a szerelme :lol: :lol: :lol:
De hát amit már megbeszéltünk, Dani és Beni Angliában fogja rúgni a bőrt :lol: :lol: :lol:
Nekünk nincs labda, de már sok meccset megnézett apjával :lol: :lol: :lol: Na, meg állandóan apja nyomatja neki a Liverpool "indulót" You never walk alone-t.

Kép
1bambi
 
 


Egy kép a fekve szopizásról! Ez szülés után 2 órával készült, ezért van még Beni teljesen bebugyolálva!
Én csak éjszaka szoptatok fekve (nappal szopipárnával), de szeretem ezt a pózt, mert nagyon jókat tudok aludni, miközben Beni eszik! Aztán van, hogy úgy elalszunk mind a ketten, hogy csak a következő szopira ébredünk... :D
Kép

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Csatlakozom a hülye munka-hiányosok táborához! :oops: Nekem mondjuk annyiban szerencsém van, hogy mikor Beni alszik, néha felhív a főnököm konzultálni egy-egy üggyel kapcsolatban és ilyenkor legalább hasznosnak érzem magam, hogy tudok neki segíteni...

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Bambi: néha én is ledöbbenek, hogy mennyire hasonlítanak babák egymásra! Én akkor lepődtem meg, mikor Anettoo felrakta a képét a kisfiáról, hát egy az egybe úgy nézett ki mint Beni... :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Na megyek nézem rendesen tovább a meccset, bár lehet, hogy jobb lenne aludnom! Habár Beni úgyis kelteni fog szerintem egy órán belül a pótvacsiért! :roll:

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Hé, Anetto kisfia az én gyerekem:) nekem ott volt nagy hasonlóság:)

Látom sok focimániás apuka van itt. Beni szerelmétől el vagyok ájulva. Csak az én fiamnak zöld-fehérbe kéne.

Rácsvédőt nem szedtem le, de nálunk káosz van.

mivel ez kölcsönlakás, így a pici szobában csak este vagyunk, ott van a bölcsője. azon van a rácsvédő. de az első szopi után a mi ágyunkban köt ki.
ma megpróbálok éjjel fekve szoptatni. a kórházban nem volt könnyű, de olyan rossz már ülni éjjel.

Bambi hol laksz?

én dologozom, de mivel itthon így csak idegesít, de muszáj. ha pl heti egyszer bejárnék az jó lenne. fogok is, de majd csak ha a gyerek elmúlik 6 hetes. és úgy, hogy ott ne kelljen szoptatni.

lolka_zs
 
 


Bambi - Egyszerűen az van, hogy az Apukák mázlisták, és akkor kapják meg a Gyerkőcöt, mikor azok már "elő vannak készítve " alvásra, hulla fáradtak .. Anyuci melózott velük órákig .. :D :D :lol:
Tegnap pl. csak nálam nyugodott meg Alíz :shock: :shock: meg is voltam lepve. Ill. ma is én tettem le aludni .. :D

Igen, én még fekve szopiztatok .. Úgy csinálom, ahogy írtad .. kényelmesen lefekeszem, és közel húzom magamhoz őt. MAjd őt is megtámasztom valamivel ... Igazából a lényeg, hogy az Anyuka előre helyezkedjen el kényelmesen. A hátam mögé szoktam tenni a szopi-párnát, az megtámasztja a derekam. A fejem meg párnákon ... de mostanában könyökölök rajta, mert Alíz úgy nézi az arcom :) Ő már egyértelműen szemez :) de valószínű azért is tudja már, hogy ott vagyok, mert születésétől fogva így eszünk. Tudunk végszükség esetén ülve szopizni, csak nem szeretünk :lol: :lol: :lol: :lol:

Én is tesztelem a CSajszit állandóan. Követi a kezem, ill. a másik kedvenc tárgyát, a mosolygós virágot :D Holnap fotózok 1-2-t :D csak tiszta pati a csaj .. ezért nem örökítettem meg a napokban :lol:

Lolka
- Fekve szopit igazából te kérdezted :D ;)
A rózsaszín cicát biztos vagyok benne, hogy felismeri .. akármelyik oldalra teszem, tuti arra fordul és azt nézi elalvás előtt. Illetve hadonászik felé, fel is dönti .. Mostanában pedig úgy ébred, hogy a fejével a cicához van bújva ... imááááádddommm :D :D :D

Emi
- Drukkolok, hogy sokáig aludjon :)
Alíz most feküdt le 10 körül .. szerintem 3-nál előbb nem kel fel, amilyen fáradt :D

Zorroné - NAgyon cuki a kis Beni!!!

Kép
szösszenet
 
 


kinek drukkoltok, így hogy nincs aLiverpool?

lolka_zs
 
 


Jah... rácsvédő nekünk is van még .. meg szerintem lesz is. Én bepakoltam ezer érdeks dolgot a kiságyába, és azt nézegeti ..
Amúgy sokat van kint napközben (csak ha nagyon fáradt, és nem alszik ek a hordozóban akkor viszem be hasra aludni a szobájába). Amúgy én is bunkert építek neki (mint Bambi talán) bárhol . .nappaliban a kanapén, a hálónkban az ágyon .. akárhol .. és ő is nézegeti a lakást.
A kedvence .. a CSODA .. a lámpa a nappaliban, aminek állítani lehet a fényerősségét :D AMellett van egy 3 funkciós relax fotel, és abban szoktam őt nyugtatni, szopi után büfiztetni .. stb. És ő csak ámulva nézi a lámpát :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
szösszenet
 
 


Nekünk is tele az ágyikó, de a rácsvédőt nem tettem fel, mert pont olyan magasságban van az ágy, hogy semmit nem látnék belőle akkor, csak ha teljesen odamegyek az ágyhoz...
Mi is kidőltünk teljesen, 10-kor evett, bő fél órája alszik, általában fél4 körül kel legközelebb :)
És a mai méreckedésnél már csak 40 grammal voltunk elmaradva a születési súlytól :) 2 nap és megleszünk szerintem :)

Mutizok 2 képet a kabalákról (bár ez csak az egyik oldal :lol:), meg arról hogy kidőlt, a szája is ahogy áll :roll: kéész :lol: (bár a kép nem adja jól vissza, kis mufurcnak tűnik rajta :))
Kép Kép

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


köszi Szössz, kipróbálom. csak nehéz, mert majd jól ordítani fog, ha nem jön össze elsőre. nekem akórházi nyüglődés vette el a kedvemet.

rájöttem, hogy a gyerekemet ingerszegény környezetben nevelem. a mózes, amiben nappal van már ezek szerint túl kicsi, nem tud benne nézelődni. de egyébként is. ez a lakás nem az ő birodalma. de jó lenne már átköltözni. szinte konyhánk sincs. hordozóban sem tudnám cipelni a lakásban.
meg azt olvastam, hogy ne rakjuk tele akiságyát, blablabla. na be is vetem a maciját:)


én várom a képeket nagyon sössz, azok a kis patik nem is fognak látszani.

tezsek fel én is egyet

az első igazi naci zoknival a kis csenevész lábakon:) Kép Kép

lolka_zs
 
 


Lolka - Édes a babád!! Szerintem tetszeni fog neki a fekve szopizás!! Sokkal könnyebben tud ő is helyezkedni, a fejét magának kényelmesen helyezni ... stb. Alízon látom, hogy nem szereti ha ülünk .. meg ha fogom ..
Így csak lefektetem, kitámasztom, és már ha messziről látja a cicit, már nyújtja a nyelvét és tátog :D :lol: Azonnal bekapja, és közben is szokott fészkelődni .. karjával varázsol, lábát felteszi rám .. stb :D :lol: nagyon mókás. Kíváncsi vagyok, hogy reagál a babád :)

OK, holnap hozok fotót :D Már ha lesz időm csinálni képeket, és nem hisztizik a csajszim, mint ma :lol:

Nici - Szuper a dekoráció, de a legszebb benne a kislányod :) Nem is mufurc :lol: cukorfalat!

Kép
szösszenet
 
 


Jajj Lolka, olyan vékonyka ... mennyire cuki az a lábazat :D esküszöm, lefotózom holnap Alíz hurkáit is .. olyan sonkái vannak, hogy beaszarás :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
szösszenet
 
 


Éjszaka mi is fekve szopizunk, de volt már olyan is, hogy délután, mikor álmoska voltam, akkor befeküdtünk az ágyikóba, megkajált, és aludtunk egy jót utána :)

Szössz, köszi a dícséretet, én is nagyonv árom Alízról a képeket, patik nem számítanak :)

Lolka, nagyon cukor Marcika :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


én is várom már, hogy kis hurkái legyenek:) annyira picike. a nyakáig ér szinte a pelus.

ti észreveszitek, hogy cm-ben nőttek a picik?


nici a te kislányod is tündér. szerintem sem mufurc. annyira szép arca van.

lolka_zs
 
 


madés után akartam etetni, de már idő volt, így kapott cumit, hogy béke legyen.

nem adta fürdésre sem vissza:) Kép

lolka_zs
 
 


ma fürdés.... ezt így akartam

de már van pocija:)

na jó, leállítom magam...

lolka_zs
 
 


Sziasztok!

Elnézést hogy bepofátlankodok a topikotokba, de lenne pár kérdésem azok felé akik esetleg a Szent Imrében szültek. Talán a segitségünkre lehettek nekünk augusztusi várandósoknak.
Szeretnék érdeklődni szülésznő választás ügyben kit lenne esetleg érdemes, aki anyáskodó de mégse tolakodó kedves és normális? Esetleg anyagiakról is?

A másik kérdésem hogy elég rosszakat hallottam a csecsemőosztályon dolgozók segitőkésségéről, már talán csecsemőst is keresni kell manapság hogy valaki odajöjjön elmondani mit hogy is kéne esetleg? Vagy mégse ennyire vészes a helyzet.

Előre is köszönöm ha valaki megtudná osztani velem az idei tapasztalatokat a szent imréből, esetleg priviben irna.

Köszi lányok! további szép örömteli napokat nektek! Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi
 
 


Sziasztok!

Elnézést hogy bepofátlankodok a topikotokba, de lenne pár kérdésem azok felé akik esetleg a Szent Imrében szültek. Talán a segitségünkre lehettek nekünk augusztusi várandósoknak.
Szeretnék érdeklődni szülésznő választás ügyben kit lenne esetleg érdemes, aki anyáskodó de mégse tolakodó kedves és normális? Esetleg anyagiakról is?

A másik kérdésem hogy elég rosszakat hallottam a csecsemőosztályon dolgozók segitőkésségéről, már talán csecsemőst is keresni kell manapság hogy valaki odajöjjön elmondani mit hogy is kéne esetleg? Vagy mégse ennyire vészes a helyzet.

Előre is köszönöm ha valaki megtudná osztani velem az idei tapasztalatokat a szent imréből, esetleg priviben irna.

Köszi lányok! további szép örömteli napokat nektek! Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi
 
 


Micsoda babák megint! Jó így kezdeni a napot :)

Lolka,
ez a cumis kép nagyon komoly!!
Mi már nőttünk 7 cm-et. Kinőttük az összes 50-es rugit és az 56-os Tescos darabokat :)

Nici,Zorróné,
nagyon édesen szundiznak a babák. Nálunk a kiságyban csak egy felhúzható bohóc, egy kutyus és a forgó van. Gyakorlatilag csak alva tudom berakni, úgyhogy ennél több játékra nincs is szükség :(

Zorróné,
engem biza nem hívhatnak fel a munkatársaim, csak ha nincs bent az utódom. Ki sem mondhatják a nevemet, mert balhé van belőle. Egy hülye pi..a került a helyemre, aki tönkretesz mindent, amit felépítettem. Nagyon utálják az embereim és a munkatársaim. Néha szünetben a folyosóról felhívnak és megkérdezik, hogy ugyan mikor megyek már vissza dolgozni. Szerintem mire visszamegyek már egy emberem sem lesz ott :( :(
Az avent krémet a DM-ben vettem (a József Attila lakótelepen). De láttam a kedvenc boltunkban a nagykőrösi úton is, ill. szerintem gyógyszertárban is lehet kapni. Egyébként az avent mellett a Bepanthen is nagyon jó.

Bambi,
ne hidd azt, hogy olyan sok pohár sorakozik a hűtőben. Naponta ugyanis csak egyszer max kétszer fejek. A második fejésre meg csak kis mennyiség jön össze, úgyhogy azt oda is szoktam adni még aznap Lilinek. Ma nem tudom mi történt, de reggel evés után abból a ciciból, amiből 110 milit evett még 100 milit le tudtam fejni :roll: :roll: Ilyenkor jó fejni. A medela szívó elmegy. Egy fokkal jobb, mint a kézi avent. (Már megfordult a fejemben, hogy veszek elektromos aventet, de aztán letettem róla.) Gyorsabban végzek a fejéssel, nem fájdul meg a kezem + közben Lilit is tudom fogni. (Mert ő sose alszik evés után, mindig ringatni kell a kis popóját.)

Lilinek gyakorlatilag tök teljesen mindegy, hogy milyen pózban szopiztatom fekve, állva, ülve neki egyre megy. Simán rácuppan a bimbóra :lol: :lol: Egyébként én is általában csak éjszaka szoptatok fekve. Nappal inkább ülve, néha állva.

Éjjel tök sokáig aludtunk. 8-tól 1/2 3-ig. Viszont utána megint egy óráig korzóztam vele, végül betettem az ágyamba és mindketten elaludtunk. Pedig megfogadtam, hogy nem hagyom, hogy az én ágyamban aludjon el :roll: Ma keményebb leszek!

Kép
emi29
 
 


"Látom sok focimániás apuka van itt. Beni szerelmétől el vagyok ájulva. Csak az én fiamnak zöld-fehérbe kéne."

Lolka: nálunk az anyuka (is) a focimániás... :oops: :D :D :D
A képek nagyon cukik Marciról!
A focilabda egyébként az Ikeából való, igaz Ausztriából! Nem tudom, hogy itthon is van-e, mert Beni az öcsémtől kapta, meg azt se, hogy esetleg zöld-fehérben volt-e! :roll:

Rácsvédő: nálunk két oldalt van rácsvédő, de az ágyunk felőli oldalunkon leszedtük már az első nap, hogy fekve az ágyból is belássak a kiságyba...

Nici: jaj de édesen alszik Barbi a kabalák közt...

"ti észreveszitek, hogy cm-ben nőttek a picik?"
Én is a ruhákon már észreveszem, hogy nőtt Beni! Egy csomó 56-os rucit már nem tudok ráadni, ami 2 hete még tök jó volt rá!

Emi: köszi az infót az avent krémmel kapcsolatban!

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Nálunk most nagy a nyűglődés, nem tudok reagálni...

Csak ha valaki erre jár, a kispesti Skálában a hétvégén, május 22-24-ig gyereknapi akció van. A szórólapon így szerepel: "minden gyermek ruházati termék és játék vásárlása esetén a harmadik /legolcsóbb/ db-ot ingyen adjuk. Kettőt fizet hármat vihet"
Vendég
 


Sziasztok, jó reggelt :)

[quote="benettke"]
írta:
benettkeKöszönöm szépen a hiányolást! DE azt hittem még igazoltan vagyok távol :roll: Szülés után írtam, hogy valszeg eltűnök kis időre...egy kis depi...hiányzott a pocakom...túl hamar kellett tőle megválnom...bocsi, de irigykedem is azokra, akik időre /sőt túlhordva/ szültek :oops: Na, ez a depi mondjuk már elmúlt :)


Hű benettke, mintha csak magamól olvasnék :) Nekem is hasonló érzéseim vannak, egyszerűen még nem tudtam feldolgozni a szülést, olyan goyrsan történt...hiányzik a pocakom cefetül. :(Persze pici Lóci kárpótol, de asszem kell egy jópár hét, mire felfogom, feldolgozom a dolgot :)

magika, gratula az átaludt éjszakához ;)

celesztina, kitartást a rokonokhoz... :?

Jajj, de rossz, hogy írás közben nem tudok visszaolvasni...a memóriám meg pocsék. :D

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?