Új privát üzeneted érkezett!

mi történt Krittáékkal sajna nem tudok vissza olvasni.valaki leirná.
nagyon szoritok nekik.+++++++++++++++++++++++++
Vendég
 


hogy tudom eltüntetni a várandos vonalzot?köszi aki segit.
Vendég
 


Krittáéknak mennek a drukkok ++++++++++
Jajj szegénykék .. lehet pontosan tudni, mi a baba baja? :(

Pelus:
Mi Liberoból a 2-est használjuk, szeretjük :)
Azért adok majd egy esélyt a DM-esnek, de csak ha szemtelenól olcsóbb lesz, mint a Libero :D

Hogy telt az éjszakátok? (Emiét olvastam :()
Én megriadtam, hogy mi lesz, amikor Alíz 3-4 helyett fél 3-kor hisztizett .. de szerencsére evett és viszonylag gyorsan visszaaludt (pedig akkor pont ezerrel szakadt az eső, és verte az ablakot .. és akkorákat villámlott, hogy én be voltam szarva :lol:)
Aztán 7 után kelt .. és még visszaaludt velem 9-ig :)
Mostanáig szórakoztattam :D de elfáradt .. betettem az ágyába .. ilyenkor van, hogy egyedül elalszik. Remélem most is összejön neki! Egyelőre cumizik ezerrel és csendben van .. néha laposakat pislog :D
Emi - Szerintem te is próbáld meg napközben tanítgatni, hogy nem csak az öledben lehet elaludni :) Nem lehet könnyű járkálni vele .. és tuti meghalnék .. így is félhullaként szopiztatok éjjel .. még jó, hogy azt lehet fekve :D :lol: aztán felülök vele kis büfire meg simire, és beteszem az ágyába.

Vett valaki gyógyszertárban tejgyűjtő zacsit? Érdemes? Jól lehet használni? Mennyi tej megy 1 zacsiba? ÉS kb. mennyibe kerül?

Valaki írta, hogy éjjel fej .. jó ötletnek tartom! Én is megpróbálok majd akkor lefejni nagyobb mennyiséget (pl. az éjféli etetés helyett, amiről sikerült leszoktatnom a kisasszonyt :D)

Kép
szösszenet
 
 

 
 

Hali!

Ma egészen kipihent vagyok. Anyu bevállalta az éjszakát helyetem, úgyhogy aludtam 7 órát. Aztán arra ébredtem, hogy szétdurrannak a melleim. És mennyit fejtem le? 420ml-t!!!!

Érdekes, hogy sokan szidják a Pamperst. Nekünk bejött. De tény, hogy a Libero a legjobb. A Babylove szerintem szarabb. Legalábbis a newborn. (mi még itt tartunk)

Ez a hasfájás dolog érdekes. Szerintem a legtöbb esetben nem is fáj a gyerek hasa, csak rámondjuk, hogy biztos a hasa fáj. Mi is szedjük az Infacolt, de szerintem csak placebo.
Az én lányom ha nem alszik, akkor folyamatosan üvölt. Persze, ha cicire rakom egyből elhallgat és nem is eszik, csak élvezkedik.
Márkó bátyó pedig olyan nyugodt jó gyerek, mindig kivárja a sorát és csak akkor sír, ha kiesik a cumija.

És akkor a végére egy költői kérdés, de aki akarja megválaszolhatja:
Hogyan lehetséges az, hogy császárral szültem és mégis fáj a szex????? A sebem már teljesen okés, alul meg nem csináltak velem semmit....... :oops:

Kép

Kép
kamilla306
 
 


[quote="kamilla306"]S írta:kamilla306zerintem a legtöbb esetben nem is fáj a gyerek hasa, csak rámondjuk, hogy biztos a hasa fáj. Mi is szedjük az Infacolt, de szerintem csak placebo.

Egyetértek :D
Mi is sűrűn használjuk .. de így is előfordul hosszabb sírás (viszont sosem látszik hasfájósnak, nem görcsöl, nem húzza a lábát..). Viszont amikor nem használtam napokig, akkor sem lett rosszabb a helyzet :D

Alíz hajlamos túlpörgetni magát .. olyannyira, hogyha beszélek hozzá, sem érdekli .. mert nem is hallja a saját hangjától. (Suttogó 1-2 dologban azért segített) .. most már sűrűbben elejét veszem a fáradtság hisztiknek, ill. ha mégis behergelte volna magát, akkor közel hajolok, és a fülébe suttogok .. akkor megnyugszik egy pillanatra, és akkor lehet bedugni a cumit, és elkezdeni óvatosan ringatni és simogatni ... és álomba szenderül. De jobb szeretném, ha magától el tudna aludni mindig .. (mert rohamosan hízik :D :lol:) Most amúgy sikerült!!!!! Előbb megnéztem, alszik az ágyában ÚGY .. hogy teljesen nyitott szemmel tettem le :D

Kép
szösszenet
 
 


jó reggelt!

szegény kis Fruzsi, nagyon drukkolok nekik.

nekem borzalmas éjszakám volt.

asnnyit sírt. egyszer kifolyt a pisi is. na azt nem értettem. totál nedves volt minden.

most sem alszik. itt csuklik szegényke a kezemben.

ma is front van? vagy mi lehet?

lolka_zs
 
 


Emi, nálunk éjjel szerencsére hamar elalszik éjjel mindig szopi után, úgyhogy nem kell vele korzóznom (nappal nem). Pedig a többiekhez képest még mindig gyakran eszik. Tegnap, illetve ma is evett 1/2 9-kor, utána éjfélkor, 3-kor, majd 1/2 6-kor. Ez nálunk haladás, hogy nem kér mindig 2 óránként. Én is egészen kipihent vagyok. :D

Kamilla, a költői kérdésedről fogalmam sincs.
Viszont: én vagyok az egyetlen császáros itt, akinek még mindig érzékeny a hasa? A vágás fölött is (azt hiszem, ott vágták a méhet), meg ott is, ahol széthúzták az izmokat. Jó persze, most már senki meg nem mondaná, aki lát, hogy műtét volt, de én érzem. Nekem így nincs kedvem... :cry:
Mondjuk nekem a méhszájam is nyitva volt, úgyhogy mindenképp meg akarom várni a kontrollt.
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.07 20:07-kor.
Vendég
 


Lolka - A csuklás Alízt is kiborítja (Ő képes 10 percig is csuklani :( .. közben van, hogy dől belőle a tej, és sír .. ). Nekem Anyukám mondta, hogy adjak neki egy kis citromlevet (mármint nyaljon meg egy kanalat, ami citromleves .. tényleg épphogy egy cseppnyit) .. és ez bevált. A nagy grimaszolástól elmúlik neki az esetek 90%-ában :)

Kép
szösszenet
 
 


[quote="pumpóka"]K írta:pumpókaiváltotta valaki a DM-ben a bababónuszt?

Én is kiváltottam :)
Sok hasznos ajándékkupon van benne .. és mivel tényleg ingyen van, szerintem is érdemes bemenni érte. A születési anyakönyvi kivonatot kellett bemutatni.

Kép
szösszenet
 
 


Krittáéknak nagyon szorítok! Emi, ha megtudsz vmit írj:

Klarka,
nagyon örülök, hogy Atti ilyen jól van. :D :D Nagyon szép baba!

Pumpó,
Tudsz vmit Lituékról? Én küldtem neki tegnap este sms-t, de nem válaszolt.
Bababónuszt én is kiváltottam, szerintem tök jó.

Emi,
nagyon sajnálom az éjszakázást. Danival anno én is nagyon megszenvedtem. Tényleg próbáld meg napközben, hogy az ágyában aludjon el. Én is most tettem le Benit, mert már igen laposakat pislogott. Egy kicsit tiltakozott, de pár simi után megnyugodott és most alszik.

Szössz,
a csuklás Benit is nagyon felidegesíti. Akarok is venni én is édeskömény teát vagy Mecsek teát, mert az a pocira is jó, meg a csuklást is elmulasztja. Beni viszonylag sokat csuklik.
Az éjszakánk szerencsére jó volt, fél 3kor kelt, aztán 6kor és utána aludt negyed 10ig. Szopi éjjel kb 20 perc, ma gyorsan vissza is aludt, nem volt nyüglődés.

Gabo,
ügyes vagy, nekem régen soha nem sikerült, most nem is próbálkoztam vele egyszer sem.

Kamilla,
nagyon rendi anyud van. Gondolom megváltás volt az a 7 óra alvás. Rám is rámférne.
A kérdésedet én is passzolom

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa
 
 


köszi Szössz, ez baromi jó ötlet.
csuklás most elmúlt, helyette hiszti van, kaja nem kell, semmi se kell, csak sír:(

azt hiszem ma megőrülök. mennem is kell

lolka_zs
 
 


Fruzsi babáért nagyon szorítunk! Szegény Kritta, borzasztóan nehéz lehet most neki! :(

Emi: sajnálom az éjszakátokat! A miénk sem volt valami rózsás: nem volt sírás, csak éppen egy kicsit sokat ettünk és keveset aludtunk! Beni este 8-kor szokott enni, éjjel 2-kor, aztán hajnali 5-kor! gondoltam kipróbálom azt, hogy felkeltem enni 11-kor, hátha akkor alszik utána 6 órát egybe, ahogy 8-tól 2-ig szokott! De sajna nem jött be! 11-kor eleve alig lehetett felébreszteni, úgy be volt ájulva, nem is evett sokat már aludt is tovább és 2-kor követelte a kajcsiját mintha mi sem történt volna... :roll: Ráadásul a 11-es szopi közben én is bealudtam és elfelejtettem visszatenni az ágyába! Pedig nem akarom odaszoktatni... :roll:

Gabo: grtula a tejci fejéshez! Csak így tovább!

Szösszenet: én tejgyűjtő zacsiba gyűjtöm a tejet! Medelat vettem a gyógyszertárba, de eléggé utálom és elég drága is volt! 150 ml fér egybe, 10 darab van egy csomagban és 1700Ft!

Altatás: én általában nem altatom Benit, mindig beteszem a kiságyba és inkább ott simizem még, vagy adogatom vissza a cumiját, ha kell! Ha éppen hasfájós, akkor még meg is tornásztatom, vagy átfordítom a hátáról a hasára, vagy fordítva... De éjszaka szerencsére erre sincs szükség, mert egyből visszaalszik!

"Ez a hasfájás dolog érdekes. Szerintem a legtöbb esetben nem is fáj a gyerek hasa, csak rámondjuk, hogy biztos a hasa fáj." - ezzel én nem teljesen értek egyet! Nálunk 3 jól megkülönböztethető sírás van:
1. sírok, mert hisztis vagyok! (ilyenkor csak üvölt egyfolytában, kezdetben nem túl hangosan, aztán egyre jobban belelovalja magát, hogy végre figyeljen rá valaki! De ilyenkor meg lehet nyugtatni azzal, ha az ember kiveszi vagy valamilyen módon szórakoztatja)!
2. sírok, mert éhes vagyok! Ilyenkor sírás közben hadonászik a kezével, a száját tátogatja és forgatja ész nélkül jobbra balra a szopit keresve! Ilyenkor csak akkor nyugszik, ha jön végre a szopi!
3. sírok, mert fáj a hasam! Ilyenkor nem folyamatos a sírás, csak 4-5 percenként felsír keservesen, tök vörös lesz a feje ás felhúzza a lábait! Amint viszont elmúlik a görcs, abbamarad a sírás is!
Akkor van gond, ha nagyon sokáig nem marad abba a hasfájás, mert akkor egy idő után teljesen kifárad és már azért kezd el sírni folyamatosan, mert nem tud elaludni!

Kérdés: megy valaki a Budai Egészség Központba 6 hetes ultrahangra? Vagy esetleg volt már ott valaki? Merrefele van és milyen hely?

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Lituka küldött sms-t.
Minden OK velük, úgy néz ki holnap délután mehetnek haza. Majd mesél.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa
 
 


Lolka - Nálunk is hiszti van .. nemrég felkelt, de látom rajta, hogy fáradt .. és nyúzott. Nagy nehezen visszaaltattam, mert sehogy máshogy nem volt jó neki, csak az ölemben .. Viszont már az ágyában van .. ezzel kell következetesnek lenni. HA nincs más, meg kell ölben nyugtatni, de azonnal letenni, különben legközelebb is követeli :)

Zorroné - Az éjféli etetéssel én is így jártam először. Azt hittem semmit nem ér .. csináltam 3 napig, és ugyanúgy felkelt 3-kor mint szokott .. Aztán kipróbáltam, hogy abbahagyom .. nah, és képzeld el .. nem kelt fel éjfélkor, hanem csak 3 körül .. sőt .. tegnap 4.kor :)
(Mai nap mumus .. front meg ilyenek ... nem is ragaszkodom a rendhez)

Jajj Csajok .. csak ezt a pár frontos nyűgös napot éljük túl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
szösszenet
 
 


Krittáéknak nagyon szorítok! Szegény Fruzsi baba, remélem hamar helyrejön!

Klarka, örülök, hogy Atti jól van, nagyon szép gyerek! :D

Nálunk helyzet változatlan... :?

Sirkiciről semmi hír???

KépKép

KépKép
gabcika
 
 


Úgy látszik én nemcsak az Avent mellszívó terén, de a Pampers pelusnál is azok közé tartozom, akiknek bevált. Én mindegyiknél ezt használtam végig. A Felinél kisérletezgettem én is, de akkor a Liberótól kipirosodtunk. Igaz, hogy mindig változtatnak a pelusokon, de nekem továbbra sem jött be a vastagsága miatt a Libero. Egyébként pedig ha akar bármelyik pelusból kifolyik az anyag hátul, még olyankor is mikor hason alszik a kiscsaj. De hogy milyen lökettel jöhet ilyenkor nem tudom. :D

Én már le sem merem nektek írni, hogy nekünk milyen a napirendünk. Röviden ennyi: eszünk-alszunk. Este 10-kor elalszunk, ma reggel 1/2 6-kor keltünk. Etünk, és már aludtunk is 1/2 9-ig. Ilyenkor mindig felkel, mert érzi, hogy reggelizni készülök. Ismét szopi, kicsit fenttvan, majd szundi fél órára. Szopi után 1/2 11 körül ismét alszunk 2-ig legalább. Utána megint szopi, majd ismét szundi 1/2 4 körül. Elalszik 6-7-ig. Szopizunk, kicsit beszélgetünk, ilyenkor van, amikor nem alszik be és lehet vele játszani. 8-9 között fürdés, majd mint írtam 10-kor már húzza a lóbőrt. Remélem ez így is marad, mert különben nem tudnák tőle dolgozni, és a háztartást végezni is.

Kritta! Neked pedig továbbra is sok erőt kívánok, hogy túl legyél te is ezen az elviselhetetlen állapoton, mikor nincs veled a pici. Nagyon rossz érzés, mikor a többiek kezében ott van a picur, szoptatják, te pedig egyedül vagy. Én is sokszor megtörtem ilyenkor lelkileg, de mindig bíztattak, hogy a pici jó helyen van, és figyelnek rá.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


Sziasztok!

Gratulálok Litukának, Krittának, Lekrinek és Gitkának a törpökhöz :)

Kritta, nagyon sajnálom, remélem Fruzsival minden rendben lesz! Mennek a drukkok Nektek!

Zorróné, mi a Budai egészség Központba jelentkeztünk be, de nem a fizetősbe, hanem a Királyhágó utcaiba, oda beutalóval lehet menni, nagyon kedvesek voltak a telefonba, végülis ugyanazok, csak van fizetős, és nem fizetős oldala!
Majd meglátjuk milyenek lesznek :)

Szössz, Pumpóka, emlékszem erre a kuponra tisztán hogy néz ki, de az az istennek se jut eszembe, hogy kaptunk-e ilyet, vagy csak be kell menni a DM-be, és ott kérni :roll: Rémlik, hogy mikor voltam, akkor láttam a kasszáknál ilyet... Ti hogy csináltátok?

Nekünk nincs bajunk a Pampers-el, Szandinál is jó volt, most is jó... mi még az 1-est használjuk! Én a Huggiest szeretem még, így ez a kettő van itthon! (Igaz szerencsém is volt, mert páromék valami babás rendezvényen dolgoztak, és hozott 78 db-os 2-es pamperst, kis spórolás :))

Tegnap elintézük az összes dolgot a TB-ben, MÁK-ban, meg az Önkormányzaton, és pikk-pakk végeztünk szerencsére, dugóval (ahol a legtöbb időt töltöttük odafelé) együtt volt 3 óra :)

Megjártam a dokit is tegnap... nem nézett meg, majd csak a 6 hetes kontrolon, ahogy régen, de azt mondta látni akart, hogy minden rendben van-e, jól vagyok-e, mondta ha baj lenne megnézne... (szóval akkor Ő sem csinálja másként mint régen, és mint a többi doki :))

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Azt még elfelejtettem írni, hogy tegnap mkor ittvolt a védőnénink, akkor kakiltunk egy olyat, mintha előzőleg spenótot vett volna tej helyett. Tiszta zöld volt, még a kis sűreje is. Helga elmondta, hogy azért ilyen, mert sokszor evett az előtejből (ha sűrűn kér pár kortyot), és a "legvége" tejet pedig nem szívta meg egyszer sem, pedig az sárgítja be a kakit.

Ruhapróbát tartottam ma reggel. Annak ellenére, hogy 8kg rajtam van még, és a combom és csípőm szélesebb még (a hasamon csak az összeesett bőr van szinte szerencsére a hasszorítós bugyinak) már 5 db nadrágom rám jön simán, kényelmesen, amit a terhesség előtt hordtam. De sajnos így is muszály lesz beszerznem pár nadrágot jövőhétre mire megyek a dokihoz, meg a Feli ovis ballagására.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


Kritta kisbabájának aritmiája van. Emiatt kell intenzíven lennie, ráadásul egy másik kórházban :(

Szöszke
Én nem zacsit hanem poharat használok. Kicsit drágább ugyan (2800 Ft a 10 db pohár tetővel), de többször fel lehet használni, ráadásul nem csak tejet lehet benne tartani.

Kamilla,
amikor mondtam a páromnak, hogy mennyi tejet fejtél le, egyből megkérdezte, hogy mekkora cicid lehet :lol: :lol:

Gabo,
ügyi vagy, csak így tovább és nem feladni. Én 5 milikkel kezdtem. Amikor elöször sikerült lefejnem 5 milit, én is annyira boldog voltam, hogy egyből rohantam a páromhoz dicsekedni, de ő nem nagyon értette csak nézett bután. (Alig látszott a cumisüvegben). Úgyhogy én megértem a boldogságodat.

Ma Lili is nagyon nyűgös. Nem nagyon akar aludni. Most nagy nehezen sikerült elaltatnunk... kivittük sétálni apával. (Én meg közben beugrottam szoliba is :) )
A cumit még mindig nem fogadja el. Ellenben a cici gyakorlatilag minden problémára megoldás. Most próbálom erről leszoktatni. Nem vagyok hajlandó 20 percenként cicire rakni, ha látom, hogy jól evett. Jajj, néha olyan nehéz :(
Viszont annyira elégedett baba, nem lehet rá haragudni :wink:
Sose gondoltam volna, hogy ezekre a frontokra ilyen rosszul reagálnak a babák :(

Kép
emi29
 
 


sziasztok!

Kis Fruzsi babáért nagyon szorítunk, Kritta kitartás!!!! Tényleg nagyon nehéz lehet most, az a legfontosabb, hogy a babácska jó helyen van, jó kezekben!

Gitkának és Litukának nagy-nagy gratula

Ati baba szépen fejlődik, nagyon aranyos a képeken!

Gabo, örülök a tejcsinek, tudom, hogy ez mekkora öröm!

Gabcika, semmi fájás, éhségroham egyéb?? Kitartás, Úgy gondolom, elég jól viseled ezt az állapotot, talán már nem sok van a kisbaba érkezéséig!

Zorróné, én rengeteget járok a Budai Eg. Központba, tegnap is ott voltam :) A mh-nek oda van szerződése, így tudok menni. Elég drága hely, de nagyon jó!! Ott (is) rendel a dokim, ezért szoktam ilyen sűrűn menni, én ezt a 6 hetes kontrollt nem is láttam. A MOM park mögött van, végig kell menni mellette, olyan mint egy hatalmas családi ház.
Szóval mint mondtam, én tegnap voltam a 6 hetes kontroll vizsg-on, többek között a rákszűrést is levették. Azt mondta a dokim, hogy bár a gát még nem 100 %-os, de a méhszájam az hihetetlen..állítólag olyan zárt, mintha nem is szültem volna. :)
Kérdezett a fogamzásgátlásról, kérdezete, hogy mikor jön a köv. baba..Mondtam neki, hogy egyenlőre bizti nem :wink:
Ti hogy vagytok ezzel? Én most úgy érzem, hogy talán csak Bálint lesz..Aztán lehet, hogy pár év múlva mást mondok..

Alvás: nálunk este csak úgy megy, ha ringatjuk, azt is főleg állva. Még így is nagyon nehezen alszik el. Viszont az éjjeleink az egész jók. Tegnap pl. 10.30-kor aludt el, és 5-kor kelt. Csak nálunk az a probléma, hogy az 5 órás kajcsi eltart majdnem 6-ig, kis babusgatás és 7 óra..és akkor sem alszik mindig vissza. Nappal nagyon ritka, hogy aludjon(!) van, hogy ringatjuk nagyon hosszú ideig, aztán amikor már mélyen alszik, betesszük az ágyába ésssss... 5 perc után hatalmas szemekkel nézeget :) és akkorákat nyújtózik, mint aki kb. 5 órát aludt volna...Van viszont pár perc - amire le kell csapni - amikor még vissza lehet altatni kizárólag úgy, ha a buksiját - elöl egészen a homlokig - simogatom. A levegő a bizti, az elnyomja egy pill. alatt.

Képzeljétek, azt mondta tegnap a védőnőm, hogy nem kell 6 hetes kontrollra vinnem a babucit Hallottatok már ilyet?
Azt mondta, hogy csak 2 hónaposan jún-ba vigyem, akkor kapja az oltásokat is. Teljesen kivagyok akadva :twisted:

Kép
tim27
 
 


Nici,
DM-es kupont a DM-ben kapsz.

Zsuzsa,
néha nagyon cserélnék veletek :roll: Az első hat hét gyakorlatilag nálunk is ilyen volt. A múlt héten kezdődtek a gondok.

Kép
emi29
 
 


Timi,
hat hetes kontroll nálunk sincs (csak nekem). Lilit is 2 hónaposan kell vinni tanácsadásra.

A kontrollról jut eszembe. Császárosok közül volt már valaki 6 hetes kontrollon? Hogyan vizsgál ilyenkor a doki? Csak a vágást nézi meg??

Kép
emi29
 
 


Klarka gyönyörű ez a picifiú! Drukkolok, hogy továbbra is minden rendben legyen!

Kritta Nektek is nagyon szorítunk!

Pelus: Mira tegnap csak nyakig volt caros a Liberóban, nekem már többször folyt ki belőle ez-az. A Pampers okés, az tart, de ha pisi van benne, tényleg olyan szaga van, mint egy vasúti nyilvános klotyónak (ahogy tegnap írta egy apuka az indexen :D ). Babylove-ból ugyancsak minden kijön, Huggies is jó, de azt mondják, a 4-9 kilós dereka már nem gumis... :shock: Tecsósat még nem próbáltuk, de azt mondják, érdemes...

Kamilla megint irigykedem :oops: Mira tegnap este 7-től hajnal 1-ig üvöltött, felváltva cicizett, üvegezett és kakálta ki az egészet...aztán hazajött Apa, és lenyugodott minden, 5 óra múlva kezdett el sípolni...
420 mili? :shock: Nekem 320 volt a rekordom, de az egy egész nap alatt, 9x-i fejéssel.... :D Ügyes vagy nagyon!

Kép
babyteve2
 
 


Tim, az én védőnőm 4 naposan látta először az ikreket és azóta sem...(Mondjuk, sok tanácsra nincs is szükségem, csak a vizsgálatok ideje érdekelne)...

Kép
babyteve2
 
 


Sziasztok,

Tim, én nem hallottam még 6 hetes baba kontrollról.. Nekünk minden héten be kell mondanunk a súlyát és majd csak arra az oltásra kell menni, amit te is írtál.

Nici, a DM-ben vannak kitéve baba bónuszos adatlapok, amit ki kell tölteni+ be kell csak mutatni az anyakönyvi kivonatot

Kép
Kép
mango.
 
 


Nici, Tim: köszi az infót az Budai Egészség Közpottal kapcsolatban! Nekünk azt mondta a dokinéni, hogy azért ad oda beutalót, mert ingyenes, tehát akkor nekünk is a Királyhágó utcaiba kell mennünk azt hiszem! A telefonba velem is nagyon kedvesek voltak, csak én elfelejtettem megkérdezni, hogy hova is kell mennünk... :oops: De nagyon remélem, hogy akkor én is a nem fizetőset hívtam! :roll:

Nici ti mikor mentek???

Tim: mi szeretnénk tesót/tesókat Beninek! Én a terhesség előtt még kis korkülönbséget akartam az első kettő között, de most azt hiszem csak akkora tervezzük a kistesót, mikor Beni már oviba kezd járni... :D A harmadik gyerkőc meg még ráér... :D :D :D

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Klarka, Ati baba nagyon szép!!! Most nézem, hogy három áprilisi-májusi Attilánk is van, Medina fia is Ati :)

Zsuzsa, szép név a Felícia, nem is tudom mások hogy mernek beleszólni a szülők névválasztásába.. Nálunk a Mátyásra kerekedtek a szemek, de nem szólt senki semmit.

Mi most 2-es Liberot használunk, a kórházban is az volt, nem newborn és teljesen jó.

Nono, nem tudom, hogy bírod cérnával. Ha nem tudnék aludni, nem is tudom mi lenne. Csengéhez így is rengeteg türelem kell, alvás nélkül meg tuti mindig feszült lennék. De most jó minden (Öcsi cicimániáját leszámítva) Minden nap főzök, játszóterezünk meg ilyesmi.

Virág, téged irígyellek a kert miatt!! Olyan jó lenne csak kiengedni Csengét a friss levegőre futkosni!! Nekünk marad a galambkakis játszótér.. Meg a fél órás készülődés... :(

Szibi se jelentkezett mostnában, emlékszem egyszer még ő tett fel nagyon sép képeket a kertjükről...

De akit a legjobban hiányolok, az BENETTKE :arrow: JELENTKEZZ

Hűha, azt hiszem kaki érkezett a pelusba... nagyon ropog Ati felől valami... és erősen nyújtózkodik is :) azt hiszem dolgom van

Kép
Kép
mango.
 
 


Emi!
Mindegy, hogy császárral szült valaki vagy simán. A kontrollon ugyanúgy belső vizsgálat van, hogy megállapítsák hogy a méh rendesen visszament-e eredeti méretére, a méhszáj teljesen zárt-e stb. Tehát egy normál vizsgálat plzssz még annyi, hogy akinek volt valamilyen varrat (legyen az császárból eredő, vagy gáttájéki) megnézi a sebet, hogy miként gyógyult be.
Már akartam egyébként kérdezni, hogy miért kaptál ilyen sokára időpontot a dokidtól a kontrollra? Mi ma vagyunk 5 hetesek. Nekem azt mondta, hogy telefonáljak neki a 6. héten, és amikor nekem jó már mehetek is be hozzá a kórházba. Egyébként tudom, hogy hol lakik a dokid, és aranyosak a gyerekei, a felesége pedig egy tünemény.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


Köszi a válaszokat a 6 hetes vizsg-al kapcs-ban, de még mindig nem értem (kismama agy :) ) én arra gondolok, amikor csípőszűrés, hallás vizsg-is van. Azon voltatok már (akik már annyi idősek) nem??
Meg a hasi és koponya uh-ra is gondoltam. Vagy ez magán-fizetős dolog?

Nem is tudtam, hogy van a Budainak nem fizetős része is a Királyhágó u-ban :wink: Nici, a beutalót a háziorvos írta? Lehet oda kérni?
Zorróné neked is beutalód van?

Mi tegnap vettünk cseresznye-mag párnát a dm-be (vki ajánlotta, bocsi már nem emlékszem ki, de köszi) hasfájásra. Még nem tudtunk kipróbálni szerencsére, mert tegnap egész jól elvolt a baby. akkor láttam a grape water-t is, Nono, tényleg 1 hó után lehet adni.

Kép
tim27
 
 


Tim,
mi hétfőn voltunk hallásvizsgálaton és közvetlen utána UHn. Nálunk még a kórházban adtak időpontot viszont koponya UH nálunk nincs. Csipőjét + a veséjét nézték. Szerencsére minden OK.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa
 
 


Még annyi, hogy ez nálunk kötelező, a kórházban csinálják és nem kell érte fizetni.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa
 
 


Timi - Nekem a gyerekorvos adott beutalót, és én is a Budaiba megyek majd, és nem kell fizetni (mondjuk 11. hétre kaptunk időpontot, de a dokink szerint nem baj).
A csípőszűrést megcsinálta az ismerősünk, ott minden rendben.
Hallásvizsgálatról viszont én nem tudok semmit .. nem kaptunk beutalót.
2 hónaposan kell mennünk oltásért .. ezt tudom .. :roll: :roll: :roll:
Úgy látszik ebben is rengeteg az eltérés..

Kép
szösszenet
 
 


Tim: igen, van beutalónk, ami koponya, has és csípőultrahangra szól a Budaiba! Hallásvizsgálatról én sem tudok... :oops: A saját gyerekdokinhoz mi is a 2 hónapos oltásra megyünk legközelebb...

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


[quote="tim27"]K írta:tim27érdezett a fogamzásgátlásról, kérdezete, hogy mikor jön a köv. baba..Mondtam neki, hogy egyenlőre bizti nem :wink:
Ti hogy vagytok ezzel? Én most úgy érzem, hogy talán csak Bálint lesz..Aztán lehet, hogy pár év múlva mást mondok..

Alvás: nálunk este csak úgy megy, ha ringatjuk, azt is főleg állva. Még így is nagyon nehezen alszik el. Viszont az éjjeleink az egész jók. Tegnap pl. 10.30-kor aludt el, és 5-kor kelt. Csak nálunk az a probléma, hogy az 5 órás kajcsi eltart majdnem 6-ig, kis babusgatás és 7 óra..és akkor sem alszik mindig vissza. Nappal nagyon ritka, hogy aludjon(!) van, hogy ringatjuk nagyon hosszú ideig, aztán amikor már mélyen alszik, betesszük az ágyába ésssss... 5 perc után hatalmas szemekkel nézeget :) és akkorákat nyújtózik, mint aki kb. 5 órát aludt volna...Van viszont pár perc - amire le kell csapni - amikor még vissza lehet altatni kizárólag úgy, ha a buksiját - elöl egészen a homlokig - simogatom. A levegő a bizti, az elnyomja egy pill. alatt.

A nagy szemek sajnos ismerős nappal, pl. ma is csak néz.
Viszont éjszaka ma durva volt. Fél 5kor kelt. Szopi. majd nem akart visszaaludni, tágra nyílt szemekkel nézett, majd ahogy kiementem a szobájából, sírás. Aztán csuklás, amin felhúzta magát (sosem tudta). Ringatás, csuklás elmulott. Próbáltam visszacsempészni az ágyába. Leraktam. Hatalmas tágra nyílt szemek. Majd bőgés. Akkor vettem észre, hogy a szerelme a CSIGA nincs mellette. Odaraktam. Fél mp alatt elaludt...lNem hiszem el!!!(Ez 1,5 órát vett el az alvásomból!)

ma nyügös. Sír, nem alszik.

Voltam az avnetes boltban, kaptam én is másik szelepet, kiváncsi vagyok, hogy jó lesz-e. Eléggé más a formája, kicsit ék alakra emlékeztett.

Na megyek, mert sírva hív, hogy gyere már ide!!!

Kép
1bambi
 
 


Köszi szépen a válaszokat, jó tudni...
Úgy látom nálunk ezt elakarják sumákolni. Mert az rendben van, hogy mindenhol máshogy (ezek szerint akkor vagy a Kh-ba v. nekünk is a budaiba kéne mennünk) de VAN vizsgálat. Akkor majd hívom a dokinőt... Annál is inkább, mert legfőképp a hasi uh-ra lennék kíváncsi, hogy hogy zár a kis gyomra, mert rengeteget bukik ez a gyermek.. annyi landol a parkettán, meg persze a ruhámon (napi 2-3 váltás gatyára van szükségem, hiába van a vállamon a pelenka...Az ő ruhaváltásairól nem is beszélve) Nem csak sokat, hanem elég későn is van,hogy már a köv. szopt. jönne, és még akkor is jön neki.

Kép
tim27
 
 


[quote="tim27"]
írta:
tim27

Gabcika, semmi fájás, éhségroham egyéb?? Kitartás, Úgy gondolom, elég jól viseled ezt az állapotot, talán már nem sok van a kisbaba érkezéséig!



Kb 2 hete vannak enyhe fájások, de hát erre nem lehet alapozni, vannak itt sokan, akik már hetekkel a szülés előtt sokkal jobban szenvedtek nálam.
Egyébként tényleg jól viseltem és viselem még most is a terhességet, csak már a türelmem fogytán...
Ja és ami a legrosszabb, hogy mindenki azt mondja, hogy annyira fent van még a hasam, hogy ebből biztos nem lesz egyhamar szülés... :roll: (Mellesleg hozzáteszem, hogy Lilinél sem szállt le a hasam)

KépKép

KépKép
gabcika
 
 


Bambi - Alíz mellől sem lehet ma elmozdulni... remélem az esténk jó lesz ..
És amilyen szerencsétlen vagyok, akkor sikerült őt letennem 1 órára (nyugtatás, simi, ringatás, torna és pelusozás gyümölcse..), amikor tanítottam ... így apja feladata annyiban kimerült, hogy mellette aludt :? :? :? Persze mire végeztem, felkelt ... apja elment, így most megint én kapom a hisztis részt .. fasza ... :? :? :?
Hol az igazság?

A FRONT MONNNYYYYYON LE!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
szösszenet
 
 


Szössz, nálunk is ez van... :D Apa ügyet intéz, duó üvölt, Apa hazajön, alszik mindenki :D (És nem érti, miért vagyok mosottcar :D na jó, nem vagyok...viszont hozott esővédőt a babakocsira, legközelebb legalább a kocsi nem lesz vizes.)

Kép
babyteve2
 
 


Úgy látom ránk máshogy hat a front :roll: Csenge 3,5 órája alszik, a kicsi 2 órája ... :roll: :roll: Én is nyomott vagyok, álmos vagyok meg fáj a fejem :( és vasalok már 2 órája...

Tim, ezek szerintem nem mindenhol kötelező vizsgálatok. Csengével minket is elküldtek mindenhova, Kisatival egy beutálót se kaptunk sehova.

Kép
Kép
mango.
 
 


Babyteve :) :) duó üvölt :) ez jó :) mármint nem az,h. üvöltenek.

Kép
Kép
mango.
 
 


babyteve! nálunk is volt hasonló...apa jön és nem érti én miért bőgök....jah, mert Márk kb 3 órája üvölt és szívem szakad meg és kimerült is lettem...de ma megértette!
Kimenőt kaptam Szonjával és ő őrizte a kiskrapekot...aham, mikor hívtam telcsin akkor a kölök a háttérben süvöltött apa meg olyan morcos volt mint akit megvertek.....de neki jó dolga volt...csak 1 órás szenvedés volt. Bezzeg én minidg kikapom a 2-3órás szenvedéseket,

Ma egész jó dolgom van. Mindenki alszik.

jah....és megjött.....pedig 2 hete szültem.
Azt hittem tovább bírom e nélkül, de tévedtem.
Apa ma mondta h akkor jöhet a köv baba? Mázlija volt h nem voltam paprikás hangulatban mert biztos kitekertem volna a nyakát..nincs köv kölök Nekem itt a sor vége!.
Vendég
 


Tim! A babóknál a vizsgálatok kórház és orvos függőek. Nálunk már a kórházban megcsinálták minden babának a hasi és agyi UH-t. Plussz nekünk, mivel az intenzíven voltunk volt még hallás és szemészeti vizsgálat is. Csipőszűrésre mindenkinek a gyerekorvos ad beutalót és általában 4 és 8 hetes kora között szokták őket szűrni. Mi múlt héten voltunk ezen.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


Nono! Ez még nem az a vérzés lehet, hanem a szülés utáni, csak valakinek később újból több mennyiség jön. Ha viszont görcsölt és és totál olyan erős vérzés jelentkezik, akkor hívd fel a dokidat, mert az viszont már rendellenésegre utal. Ilyenkor még nem jöhet meg a mensi rendesen, leghamarabb szülés után 5-6 hétre.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 21:02-kor.
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 21:02-kor.
Vendég
 


Nono, mondd meg Apának, hogy nyugodtan növesszen ő egy nagy pocakot, mellé két hatalmas cicit és szüljön ő :) de főpróbaként elvihetné helyetted a piros betűs napokat..

Kép
Kép
mango.
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 21:02-kor.
Vendég
 


Ja és a szájba pisilés majdnem megvolt nálunk is, csak időben elkaptam a kis kukacot :) Én is ritkán vasalok, nálunk Apa intézi :) :) szépen csinálja :) de most annyira felgyűlt,h. a nagy szabadidőmben nekiestem.. Alszunk jókat éjjel. Igaz,h. a kicsi mellett elalszom én is szopi közben, de legalább alszunk-ez nekem nagyon fontos. És különben is olyan jó mellette :) :)

Kép
Kép
mango.
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 21:02-kor.
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?