Új privát üzeneted érkezett!

Inerke! Jó, hogy ilyen pozitív élmény volt neked a szülés. Remélem minden rendben lesz a pici szemével és minél hamarabb szoptathatod.

Tegnap strandon voltunk. Én persze nem fürödtem. Roli meg nagyon félt a víztől. Talán 3-szor volt a medencében, de akkor is a szélén üldögélt és játszott. Tavaly nem volt vele ilyen gond. Reméljük megszokja és megszereti hamar, mert így apának nem volt sok türelme hozzá. Lehet másabb lett volna, ha én is be tudok menni. Na de ez még odébb van.

Előtte bográcsoltunk marhapörköltet anyósomékkal és sógornőmékkel. Finom volt.

Hazafele Roli bealudt a kocsiban és így este 6-tól aludt ma reggel fél nyolcig.

Kép
szly27
 
 


Sziasztok!

Micsoda hírekre jövök!!!!

Inerke!
Gratulálok Sára babához, sok boldogságot kívánok, és mielőbbi hazamenetelt a kis babónak!

Kép

Örülök, hogy ilyen pozitív élmény volt a szülés, ezt azért kevesen mondhatják el, főleg elsőre! :wink:

Nekünk is jól telt a 3 nap, én holnap megyek dokihoz, de csak vizsgálat lesz, UH csak 26.-án. Ma védőnőnnél voltam, nekem is kicsit magasabb volt a vérnyomásom, de én nagyon elkezdtem vizesedni, gondolom, ez is közrejátszik! :?

Most mennem kell, majd próbálok holnap bővebben jönni: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!

Inerke, minden tiszteletem a tied, hogy ilyen higgadt vagy! Én valószínűleg csak panaszkodni jármék be a helyedben:( Nagyon ügyes vagy!

A hosszú hétvégén én is sokat tekregtem, alig voltam otthon, ki is fáradtam rendesen. Ma akartam menni a dokihoz, de még nem rendelt :( Holnap kell menjek a védőnőhöz, ott lesz a gyerekorvos is, most ismerkedek meg vele :)

KépKép
Kép
el..né
 
 

 
 

inerke
nagyon drukkolunk neked, hogy mihamarabb együtt lehessen egészségben a kis család!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sly,
húú már strandoltok? hol voltatok?
van alvókája a gyereknek :lol:

el..né,
Milyen a védőnőd? nekünk szerencsére a mostani tök normális, de az előző kettő...huhh..nagyon gázok voltak :roll:

Jevi,
Violánál is magas volt a vérnyomid? Kell most gyogyit szedj rá?

Lányok nálatok vannak jósló fájások? Én este szoltam érezni pár napja. Olyan furi, Dalminál nem volt.
Találkoztam ma szülésznővel a kórházban, ellátott sók jótanáccsal. Vettem homeós bogyót, meg elkezdem holnap a málnalevél teát (issza valaki???) Nem tom mennyit segítenek ezek, de hááátha... :P CSajok tiszta extázisba estem a szülészeten...ahogy ott mentek a mamik szülni...Olyan izgi,most kezdem csak felfogni, hogy miiilyen baziközel van már...

Amúgy ki hogy áll a babaszobával, készülődéssel???
Mi még sehogy... :oops: de szívesen néznék képeket cuki babszobákról-sarkokról.

Jaa és még annyit, hogy kezdek parázni, hogy megint nem lesz tejem :( Pont hogy nem kéne ezen rágódnom, akkor nagyobb esélyekkel indulnék. Volt másnak is problémája?
Vendég
 


Kép EGy kertipocis kép :D
Vendég
 


Bacilivi,
én nem ittam málnalevél teát, homeós bogyókat sem szedtem 3 éve, viszont mindenki, akinek dolga volt ezekkel, nagyon dícséri, így most én is fogok homeózi. Szóval hajrá! :wink:
Nekem is elég kevés ideig volt tejem, 6 hétig tudtam kizárólag szoptatni, aztán négy hónapig felesben tápszerrel. Most annyival könnyebb, hogy van már egy egészséges, minden tekintetben fejlett "tápis" gyerekem, így nem fog annyira bántani, ha most is így alakul, mert semmivel sem kevesebb, mint akik 2 éves korukig szopiztak. (Ami egyébként szuper, és mindenkinek ezt kívánom, mert mégiscsak ez a legideálisabb.) Szóval a nagylányom a 3 év alatt egy kezemen meg tudom számolni hányszor volt beteg.
De természetesen minden erőmmel azon leszek, hogy tudjam annyi ideig szoptatni legalább a második gyerekem, ameddig lehet. Mostmár "okosodtam" is 3 évet a témában, talán most sikerül.
Na, csak oda akartam kilyukadni, hogy a parát rúgd fenékbe, hagy szálljon Moszkváig! :wink: :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!

Bacilivi!
Violával is magas volt a vérnyomásom, de szerencsére nem kellett gyógyszert szednem! Vele már a 28.héttől magasabb volt, de mindig csak a határon, extrémen nem volt magas!
Szép poci! :)

Szopi: én 6 hónapig tudtam szoptatni Violát, igazából már 5 hósan kevés volt a tejem, mert nem hízott, még vizsgálatra is elküldtek, hogy nem-e laktózérzékeny, de végülis semmi nem volt, csak egyszerűen nem volt már elég a tejem! Én állandóan paráztam ezen, még éjszaka is fejtem, hogy legyen tarcsiban is, de a mai agyammal ezt már nem csinálnám, és nem is fogom! Szopizik, ameddig tud, és van tejcsi, de nem esek kétségbe, ha tápszeres lesz! És fejni sem fogom, az tuti! Inkább pihenek helyette, vagy Violkázok! :)

Málnalevél teát ma tervezem megvenni, és inni is elkezdem, ártani nem árthat, és ha az első szülésemből indulok ki, nem lenne rossz, ha jobban tágulnék! :? :? :?

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!

Kicseréltem a vonalzót, mert már vészesen közeledik a nagy nap:)
Most készülök a védőnőhöz, elvileg a gyerekorvossal is megismerkedek. Egyébként a héten minden napra jut egy egyészségügyi program. De gondolom ez már így lesz, amíg meg nem szülök:)
A védőnőm nagyon rendes, szívesen fordulok hozzá bármilyen kérdéssel. Ő is ajánlotta a málnalevél teát, de keverve még valamikkel, igazán ideje lenne elővenni azt a receptet :oops:
Én ma végre kimostam a babcuccokat, egyelőre ennyi a készülődés. Nem érzek jósló fájásokat, egy másik topikon írta egy ilyenkorú kismama, hogy elment a nyákdugója, hát azt sem nagyon tudtam mi az.
A szoptatással majd lesz valahogy, a parázás biztosan nem segít. Én is úgy vagyok vele, hogy nem szopiztak sokat a fiaim, mégis felnőttek, de jó lenne most kicsit tovább szoptatni. A két évet kicsit soknak tartom, azt látom a környezetemben, hogy aki nem tudta hamarabb elhagyni, az már két év után nagyon nehezen tudja leszoktatni a gyerkeét a szopiról.

KépKép
Kép
el..né
 
 


[quote="el..né"]A írta:el..né két évet kicsit soknak tartom, azt látom a környezetemben, hogy aki nem tudta hamarabb elhagyni, az már két év után nagyon nehezen tudja leszoktatni a gyerkeét a szopiról.


Ez igaz, az én topikomban is, ahová 2 és fél éve írok, sokan a bölcsiig is elkínlódtak, mire sikerült elhagyni a szopit. Volt, aki 9 hósan kezdte elválasztani, de majd két és fél volt a kislány, mire teljesen sikerült neki.
Ja, amúgy én az előző hsz-ben a 2 évet csak hasraütés szerűen mondtam. :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok Lányok!
Bocsánat, hogy ismeretlenül betörök hozzátok. Tudok ajánlani egy weboldalt, amit feltétlenül nézzetek meg.
Egy cég ajánlja a szolgáltatásait, ami nagyon nagy segítség nekünk Kismamáknak. Szülés utáni papírmunkákat elintézik teljesen ( Budapest és környékén) és nem kell órákat sorban állni egy csöpp babával. Gyás, egyszeri anyasági segély, TAJ kártya, adókártya...
www.kisanyuka.hu
Nagyon ajánlom mindenkinek, akinek nincs kedve bemenni egy pöttömmel ezer ember és még több papír közé!!!
csillamama
 
 


Sziasztok!

Bacilivi! Szép nagy pocak! Én is átváltottam szoknyára! Már vártam a jóidőt. A szoknya ápol és eltakar! :lol:
Tőlünk kb 14 km-re van Berekfürdő. Van ott nyaralónk. Ott voltunk strandon. Nem tudom hallottatok-e már róla. Elég népszerű errefelé.
Nekem nincsenek jóslófájásaim, Rolival sem voltak. De még lehetnek.

Málnalevél teát és homeós bogyókat sem szedek, de jókat hallottam róla. Szerencsére én Rolival is jól tágultam és szerintem már most is nyitva vagyok valamennyire. Rolival két ujjnyival mentem szülni. Most meg nem tudom hogy áll, mert már nem nézi az orvos.

Szopizás: Én 7 hónapig szoptattam Rolit, de 4 hónapos korától kapott gyümiket, meg főzeléket is, mert kevés lett a tejem. Aztán meg jött a tápszer. Én ismerek Rolival egyidős kisfiút, aki még mindig szopizik és nem tudják elválasztani. Az a baj,, hogy még éjjel kel szopizni.
Egyébként én is eléggé rá voltam parázva a szopizásra. Roli irtó nagyétkű volt. Én mindig lefejtem azt a mellemet, amiből szopott. A másikat csak eleinte, de utána rájöttem hogy nem szabad, mert a köv. etetésre nem volt neki elég.
Ha elmentem valahova, vagy kicsit strapásabb napom volt, rögtön kevesebb lett a tejcsi és mindkét mellemet oda kellett adni. Na ilyenkor a köv. etetésnél sem volt elég.
Remélem, mivel most kislány lesz, nem lesz ekkora étvágya és nem kell ezen parázni.

Kép
szly27
 
 


Sziasztok!

Tegnap megejtettük a kirándulást a Baba-mama klubbal a győri állatkertbe.Nagyon szupi volt,utána volt még csecsemőbábszínház,az is lekötötte a gyerkőcöket.Én is jól bírtam a strapát,egész nap 2-szer keményedett csak be a pocak pár másodperce,érdekes módon a buszonn ülve.ehhez képest ma,hogy nem csinálok semmi,csak ülök folyamatosan görcsölök...olyan kemény a pocak,mint a kő!!!
Sly!
Ha az megnyugtat, a barátnőm kislánya annyit eszik,hogy hihetetlen! :) Elős pillanattól kezdve nem szopizik,hanem cumisüvegből kapja a lefejt tejet,de szinte megállás nélkül eszik,mikor ébren van.annyit enne amennyit kap,holott azt mondják anyatejből nem lehet túletetni a babát!
Én nem stresszelek a szopitól,Márkkal sem volt gond,szerintem manapság túl nagy feneket kerítenek az egésznek,és az anyában nagy a megfelelési kényszer!!! Hibásnak érzik magukat,ha nem megy a dolog!4

KépKép
Kép
patricia83
 
 


homeós bogyót sem és málnalevél teát sem fogyasztottam,de most lehet bepróbálkozok! Hajrá minden,ami némi segítséget nyújt! :lol:
Mi a kélszülődéssel sehogysem állunk.Se csomagok nincsenek összeállítva,se ruhák kimosva-vasalva,úgyhogy én még számítok pár hétre! A tesz-veszen néztünk Márknak körbekeretes gyerekágyat,amit a nagyszülőkhöz szánunk,csak el kellene menni megnézni Tiszaújvárosba,meg ha jó,elhozni! a képen jól néz ki,és csak 10.000Ft.
Ami ide lesz végleg,arra meg még ráérünk szerintem!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Sziasztok!

Én ma nagyon nyűgös vagyok, semmi nem jó nekem. Nagyon várom az eredményeket, holnap megyek UH-ra.

KépKép
Kép
el..né
 
 


Sziasztok!

Azt hittem, hogy írtam tegnapelőtt, erre kiderül, hogy NEM! Vagyis én írtam, csak nem ment el az egész! :twisted: :twisted: :twisted:

Szóval:
Bence nagyon elkezdett bilikézni, naponta többször is belepisil, de néha elég későn szól. Azért rendületlenül megkapja a kisgatyát, ha sikerül a dolog, és ilyenkor nagyon büszke magára. Viszont egyre csökönyösebb, makacsabb, hiába mondok el neki valamit 20-szor, mintha meg sem hallaná. És ezek a hisztik,... totál kiborülok tőlük! Tényleg, egy teljesen normális gyerekből egy kis félőrült lett, és nem tudom, mit csináljak! :( :( :( Tudom, dackorszak, de azt hiszem, egy kicsit dacolhatna már gyorsabban! :D

Levivel minden rendben, a becsült súlya szombaton 2616 g volt. A mérete alapján ma 34 hetes és 2 napos, viszont a pocikája már túl van a 36. héten. Most vagy szeret enni, vagy rejtett terhességi cukorbetegségem van (ez mondjuk a doki szerint nem valószínű, mert akkor minden adata jóval nagyobb lenne, nem csak a hasa!). Most szigorú vércukormérésen vagyok, naponta nézi a szomszéd néni kaják után, illetve előtt, szombaton meg megyek megint lötyit inni a kórházba!
Szerencsére Manócska úgy döntött, hogy marad a buksikája lent, és nem forog. Viszont a lába a gyomromban van, és folyamatosan rúg! A vicces csak az, hogy én egyik terhességnél sem voltam az elején hányós, most meg Levivel a végén vagyok az!!! Mellette ég, és fáj a gyomrom egyfolytában, és egy normálisat sem tudok sóhajtani! AHHHHHHH! :(
Valahogy most kezdem felfogni, hogy max. 6 hetem van, és szülök. Az orvosom szerint viszont max. 4, és óriási lesz a pici!
Kezdek egy kicsit parázni!
Ami terhesgatyaim Bencével voltak, semmi nem jó a pocakomra, akkora hasam van! (Most nem a nyáriakra gondolok, azokba bele sem férek, hanem amit ősszel hordtam!)
Nagyon nem bírom ezt a meleget, meg a frontokat! Kicsit szédülök, szédülgetek, gyakran kell leülnöm, vagy lefeküdnöm!

Szóval ezt írtam akkor!

Csajok!
Én abszolut nem vagyok összepakolva, és egy csomó minden még hiányzik, ami tuti kellene! Nekem is, és Levinek is! Most jöttem rá, hogy egy csomó mindent kölcsönadtam annak idején, 2 barátnőmnek is, de tőlük mindent visszakaptam. Viszont amit az unokahugomnak adtam kölcsön tavaly júniusban, semmi nem jött vissza. Tök ciki, most kérjem vissza? Maradt összesen 2 db rugink a legalább 10-ből!

Én sem szedek semmiféle homeós bogyót, meg nem iszom málnalevél teát! Az jó, ha valaki hisz benne, de volt olyan ismerősöm, aki itta, szedte, mégsem használt semmit. Én 5 ujjnyival mentem be Bencével szülni, 3 perces fájásokkal hajnali 3-kor, és végül 10.25-kor született meg!

Kép
Kép
hannablanka
 
 


Ezt ma írta az egyik ismerősöm egy zárt fórumra!
Azt hiszem bemásolom, és megértitek, miért! Kicsit összefacsarodott a szívem, olyan megható!

Nagy Katalin:
Egy pólyás meséli...

Amikor megszülettem, mindenki nagyon örült, csak én nem, mert régebben jó helyem volt anyukámnál. Egy burokban laktam anyukám hasában, a szíve közelében. Az egészben az volt a legjobb, hogy mindíg hallottam a szíve dobogását. Mindent együtt csináltunk: anyukám evett, és én is jóllaktam; ő szívta a friss levegőt, és nekem is jutott belőle. Csak kuporogtam ott a burokban, mint egy kifli és szunyókáltam, vagy éppen rugdalóztam, nyújtózkodtam. Ha kedvem támadt, akár fejre is állhattam, mert a burokban folyadék volt, így sohasem üthettem meg magam. Anyukám meg csak símogatta a hasát, annyira örült, ha én tornáztam.
Telt, múlt az idő, egyre nőttem, növekedtem; egyszer csak szűknek éreztem a rejtekhelyemet. Előbújtam.
De a világ, ahová megérkeztem, nagyon furcsa volt! Zajos, fényes és hideg. Meglepődtem, megijedtem: ordítottam, ahogy a torkomon kifért. És csodálkoztam, mert addíg sose sírtam, akkor meg egyszerre egészen jól tudtam sírni. Anyukám megdícsérte a hangomat, úgyhogy bőgtem tovább az ő kedvéért. De még azért is, mert az idegenek gorombáskodtak velem. Megfürdettek, bepólyáztak. Méricskéltek. Mondták, hogy erős, fejlett gyerek vagyok, de én nem törődtem velük. Hiányzott valami és félni kezdtem. Féltem, egyre csak féltem...
Aztán így, pólyástól odatettek anyukám mellé. Újra hallottam a szívdobogását, megnyugodtam. És akkor történt valami, ami eddig még soha... anyukám megpuszilt.

Azóta én is örülök, hogy megszülettem.

Kép
Kép
hannablanka
 
 


Szép jó reggelt!

Kellemes kávézást! Tényleg, ti isztok kávét? Én kakaóra váltottam a terhesség alatt, csak néha iszok egy-egy kapucsínót vagy 3az1-ben kávét.

Hannablanka, ténylen nagyon aranyos elbeszélés:)
Sajnálom, hogy olyan sok problémád van, de vigasztalhat, hogy tudod, csak a terhességtől van:) Bence meg növekedik, ez meg a dackorszakok sorával jár. Kitartás!

Mellesleg nem tudja valaki, hogy ezt a nyugtató babazenét hogy lehet kikapcsolni, mert már falra mászok tőle! Minden új lap nyitásánál újraindul A hangyszórókat nem szeretném kikapcsolni!

KépKép
Kép
el..né
 
 


Sziasztok!

Hannablanka!
Elég rossz lehet ez a hányinger. Pláne így nagyy pocakkal. Szép nagy már Levi!
Tényleg jó ez a kis történet!

Joli! Én nem kávéztam, de kakaót minden este iszom, mióta az eszemet tudom. Volt olyan idő gyerek koromban, hogy egész nap csak kakón éltem és nem voltam éhes.
Én sem tudom kikapcsolni ezt a zenét!!! :evil: Eddig nem jelentkezett, de most szól!

A pakolásról annyit, hogy tegnap vettem két hálóinget és ennyi. Pedig mostmár tényleg kéne kezdeni. Meg a babaruhákat is mosni kéne! De most fogyott el a mosóporom. Majd holnap veszek, aztán nekiállok. A szekrényeket is át kéne rendezni, hogy elférjenek a babaruhák.

Joli! Várjuk a beszámolót az UH-ról! +++++

Kép
szly27
 
 


Sziasztok!

Én hétfőn megyek UH-ra, már nagyon várom, kíváncsi vagyok, most milyen paramétereket mondanak! Hát, kisebb bizti nem lett, az biztos!
Én már minden cuccost összekészítettem, nem akartam utolsó pillanatra hagyni, meg aztán, mivel nálam is nagy a baba, val.leg én se húzom ki végig! Végülis szerdán voltam dokinál, most 2000-es a méhszájam! Levette a kenetet Streptococcusra, mert szedtem antibiotikumot, ami szerinte hajlamosít rá, és azt mondta, inkább nézzük meg, nincs-e gond!

Inerke! Mizujs veletek?

Hannablanka!
Aranyos történet, nekem is tetszett! Hja, a dackorszak...!!! Regélni tudnék róla, kitartás! :wink: :?

Joli!
Én se kávéztam sose, de asszem szülés után rá kell szoknom, különben nem tudom, hogy bírom majd megint az éjszakázást! :? Főleg, hogy a lányom nappal már nem alszik, mikor fogok én aludni? :?

Na, most bejött nekem is ez a "csodálatos" zene, csak úgy, minden előzmény nélkül! :evil:

Hétvégén sűrű programunk lesz, majd hétfőn jelentkezem, üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Na, megvan az UH eredményem. Most is kevés a magzatvíz és most is kisebb a baba egy héttel. De az elmúlt három hétben nőtt 700 grammot, ami elég. Tehát nem bánt a többi adat eltérése(nagyon).

KépKép
Kép
el..né
 
 


Sziasztok!

A zene miatt páran reklamáltunk a szerkesztőnél, állítólag megcsinálta.

Én a 90/60-as vérnyomásom miatt igazoltan kávézhatok. 8) Igaz, félidőig nem ittam, mert a kávé szó hallatán is kijött belőlem minden. Pedig én régi, szenvedélyes kávés vagyok. Most azért csak reggel iszom egyet.

Jövő csütörtökre bejelentkeztem 4d-re, megnézzük mekkora a kiscsajszi, paraanyukája hagy nyugodjon meg.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Végre sikerült mindhárom gyerekemről vonalzót feltenni :D
Gabuska, hálás vagyok, hogy intézkedtetek, zene nélkül jobb :)
Kellemes hétvégét!

KépKép
Kép
el..né
 
 


sziasztok.
sajnos még mindig a Madarászban vagyunk, már 10 napja.

az agykamratágulata megvan, 3 naponta uh, mindig nő egy kicsit, de még nem nyomja az agyát.

a szemének használ a csepp, nem kell azonnal műteni, remélem, h legalább a zöldhályog elmúlik tőle, és majd csak a szürkével kell foglalkoznunk.
a legújabb, h nem lehet kinyújtani a térdeit, tehát ortopédushoz is kell majd vinni.

egyébként jól vagyunk ,szépen egyik már 35-40-et napi 8szor, kakilunk, pisilünk, ahogy kell. Ja és nagyon aranyos, úgy szeretem!

már 2 nap után lett tejem, pár napja levették az infúzióról, már inkubátor sem kell, szopizik 10-20-at de nagyon kifárasztja, és utána már nem eszi meg a maradékot üvegből, ezért inkább most a mennyiségre hajtunk, és inkább üvegezünk, nehogy visszaessen a növekedése.

puszi mindenkinek és köszönöm az érdeklődéseteket, jól esik.
további jó pocakosodást, és szép szülést, egészséges babát kívánok!

időnként jelentkezem!
inerke
 
 


Inerke! Sajnálom, hogy nem javul az agykamra tágulata. Fognak tudni csinálni valamit, ha már netalán nyomná az agyát? Képet nem csináltatok még? Úgy megnéznénk a picit! Igaz lányok?
Szorítunk továbbra is, hogy minden jól alakuljon!

Kép
szly27
 
 


Sziasztok!

Inerke!
Örülök, hogy jelentkeztél, drukkolunk továbbra is, hogy minél előbb hazamehessetek! Csatlakozom Szly-hoz, kérünk majd képet a kislányról, bár gondolom, most nagyon el vagy foglalva! Kitartás Neked!

Ma voltam én is UH-on, hát most teljesen normális paramétereket mértek, sőt, most őt is kisebbnek titulálták! :shock: E szerint csak 35+4 naposak vagyunk! Úgyhogy én már nem aggódok, ahány doki, annyiféle mérés! A baba haskörfogata is kisebb most, mint 32 hetesen volt! :shock: :)
Mai értékek:
Bpd: 91.5 mm
FL: 67.4 mm
AC: 288 mm (ez a múltkor 298 volt!)

Minden okés, és még mindig kisfiú! :)

Hétvégén kicsit elfáradtam, bográcsoztunk nálunk, "csak" 18-an voltunk! :)
Iszonyúan dagadok, de nem csak a lábam, hanem a fejem, kezem, mindenem! Gondolom, ez a meleg is közrejátszik!
Takarítani megyek, meg vasalni, de nem sok kedvem van hozzá! :(

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Évi!
Szerintem sem kell már foglalkozni a nagysággal. A lényeg hogy fejlődnek, és kb. koruknak megfelelőek. Ezek a méricskélések meg olyan megfoghatatlanok. Mert ugye az x-et a doki rakja oda ahova akarja.

Ma átredeztem a szekrényeket. Mostmár megvan a babaruhák helye. Úgyhogy ki is mostam Roli lepedőit, meg régi textilpelusait. Holnap meg mosok babaruhákat. Hát lesz mit vasalni! Ahoz képest, hogy én nem szoktam vasalni.

Nem is mondtam, hoy a múlt héten sikerült vennem használtan egy Avent mellszívót. a pótalkatrészei még eredeti zacsiban vannak, ki sem volt bontva. Van hozzá két kis cumisüveg, amik eléggé használtak, de tejgyűjtésre, meg itthonra jók lesznek. 5000-ért megkaptam. Örülök neki! Csak akkora reményeket fűzök hozzá, hogy milyen könnyen fogok vele fejni, hogy a végén nehogy pofára essek! De eddig csak jókat hallottam róla.

Kép
szly27
 
 


Sziasztok!

Inerke, örülök, hogy fejlődtök és kitartást kívánok a továbbiakhoz!

Jevi, én is elkezdtem dagadni :( Ma az első nap, hogy dagadt bokával ébredtem. Igaz tegnap eléggé kifárasztottam magam . De ma és holnap sincs sok esélyem a pihenésre . Majd holnaputántól pihenek :) A dokim azt mondta, hogy készüljek a szülésre, mert a kevés magzatvíz miatt valószínűleg hamarabb fog jönni a baba. De itt a 38.- héten már nem aggódok, ha indulni kell.

Szly, én is már nagyon rajta vagyok a babaholmikon, minden nap foglalkozok velük egy kicsit. Olyan jólesik :)

KépKép
Kép
el..né
 
 


Sziasztok!

Inerke
Továbbra is nagyon szurkolunk Nektek! Nagyon ügyes Sára, csak így tovább!

Csajok
Sikerült szombaton egy 9,4-es terheléses vércukortesztet csinálnom, úgyhogy hétfőn ismét mentem éhgyomrira, az 6,2 lett. Utána az osztályról leküldtek a diabetológiára, mondták ,hogy egyek, és 1,5 órával a kaja után 5,2!!! :D :D :D
Na, ezt hogy csináltam???
Igazából semmit nem tudnak csinálni a magas értékkel, mert a 36. héttől már nem kell senkinek diétázni, így van 1 hét, amit diétára kell szánnom! Azt orvosok csak szétteték a kezüket! Tudjátok, nekem minden vizsgálatkor volt vércukormérés, és eddig mindig telejesen jó volt! Hát, ez van!!!
Most ettem egy kicsi pizzát, olyan diétásan, tudjátok!!! :D

Ja, és kiderült, hogy semmi nem utal a terhességi diabéteszre, csak ez az 1 érték. Most végre lemértek pontosan, dereken 9 kg-ot szedtem fel az elejétől kezdve!

Többiek hol vannak???
Csillával mi a helyzet?

Noémi

Kép
Kép
hannablanka
 
 


Inerke, sokat gondolok Rátok, kitartás!!!

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Hannablanka! Szerencséd van, hogy csak most vacakol a cukrod. Ez is elég érdekes. Csak 9 kg-ot híztál! Irigy vagyok. Én 15-nél tartok és még csak vizes sem vagyok.
Nem tudom mi lehet Csillával! Lehet küldök neki egy smst. Csak a múltkor sem válaszolt, nem akarom zavarni.


Joli! "Anyának már nagy pocakja van" Tök jó ezt látni. Lehet én is megváltoztatom a vonalzómat. Ma is mosom a babarucikat. Olyan sok van, még jó hoy nem nagyon vettem semmit. 56 és 62-eseket mosom.

Inerke! Remélem alakul a kis Sára és hamarosan hazajöhettek! Mi újság az agykamratágulattal és a kislábával?

Titi! Te már nagyon régen írtál ide.

Ha lesz egy kis időm, felrakom a táblikat. Mostmár lesz babás is!

Kép
szly27
 
 


Sziasztok!

Vagyogatok én is,csak a jóidő miatt állandóan kint "kell" lennem Márkkal az udvaron,így a mradék kis alvós idejében intézem ügyeimet,pakolászok.Bár most egy szavam sem lehet,mert Egerben vagyunk az ősöknél,így ők bármikor bevállalják a Manót :)
Tegnapelőtt én is megvettem 1-2 dolgot, pelust,textilpelust,hazjövős rucit,kiságyra forgót,zoknikat,csak annyira kifáradtam,hogy séta közben nagyon fájt a pocakom :cry:
Szombaton 5 éves érettségi talink lesz,így próbálok szépülni,ma megyek manikűröshöz,holnap fodrászhoz.Sanda gyanúm,hogy néhány hónapig erre úgy sem lesz időm!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Noémi!
Én csak álmodtam,hogy olyan magas lett a vércukrom,hogy közölték,soha az életben nem ehetek többet édességet! :lol: Mindenesetre holnap megyek a véreredményért,meg megyek védőnőhöz,dokihoz...sűrű lesz a program!
Inerke!
Mielőbbi jobbulást a kis Sárának! Ügyesek vagytok a szopival,és nagyon dícséretes,hogy ilyen pozitívan állsz a dologhoz.Nagyon sokan kétségbeesnének a helyedben! Fel a fejjel továbbra is!!!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Sziasztok!

Ma csak beköszönök, megint nagyon fáradt vagyok. Kicsit lazítanom kellene, de azt hiszem rámtört valamiféle kapuzárási pánik :)

KépKép
Kép
el..né
 
 


Sziasztok!

Ma nem jött senki erre? Jó idő van és kint töltitek az időt? Nekem is jut minden napra valami intéznivaló, amiért el kell mennem otthonról. És még az egyesülethez is bejárok napi 3-4 órát...nehogy unatkozzak :)

Noémi, jók lettek az új vonalzóid :wink:

KépKép
Kép
el..né
 
 


Sziasztok!

Kissé eltűntem, valamiért időről-időre nem tudok belépni :evil:

Inerke! Gratulálunk az ügyesen szopizó Sárához és drukkolunk, hogy minél hamarabb megoldódjanak a problémáitok! Neked meg mindenekelőtt rengeteg lelkierőt és boldogságot!

Puszi mindenkinek!

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas
 
 


Sziasztok!

Megvolt a 4d, súlyra csak 1 héttel van lemaradva, az nem vészes egyáltalán (1761 g). Centire megvan.
Megkérdeztem ezt a manuszt, aki csinálta az uh-t, hogy miért van az, hogy Livi méretei is mindig tök átlagosak voltak, mégis pehelysúllyal született. Az utolsó uh-ja amúgy kb. 8 héttel a születése előtt volt. Azt mondja, hogy az utolsó hetekben dőlnek el a dolgok, és ha a méhlepény esetleg "elfárad", és nem látja el rendesen a feladatát, akkor lelassulhat a gyarapodás, sőt, még az is lehet, hogy a születése előtt nemhogy lassabban hízik, hanem fogy a baba. :shock:
Szal lehet, hogy ha a 36. hét körül még lett volna egy uh, ott már lehetett volna látni nála is, hogy picuri lesz.
No, remélem a kettőfél meglesz most is, az már nekem elég.

Egyébként nagyon aranyos volt a kiscsaj, iszonyú jót tett a lelkemnek, hogy láthattam a pofiját megint. :D Ásítozás, ujjszopás, nyelvkidugás, szóval volt minden. :D
Kép

No, hát ez a helyzet, ha már idepottyantam közétek ezzel a parámmal, elmeséltem a végét is a történetnek. :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gabuska! Örülök, hogy emgnyugodtál a súlyt illetően! Szerencsére nekünk jövő héttől kezdve hetente lesz Nst és Uh. Szóval ha ilyesmi lenne a lepénnyel, biztos észrevennék. Bár a heti 5000 Ft annyira már nem tetszik!
Nagyon édes, ahogy szopja az ujját a kicsi! Kíváncsi leszek, ha kijön is fogja e szopizni!

Joli! Többiek! Ti jártok már NST-re? Nekem kedden lesz az első és utána hetente.

Kindertojás! Nem eltűnni ! Meg vannak még mások is eltűnőben!

Kép
szly27
 
 


Heló csajok!

VAgyunk ám, csak kissé betegek voltunk és mire odajutottam, hogy irjak nektek, elfáradtam és mentem szunyálni... :oops:

Én már 2szer voltam nst-n, de bevallom macerának érzem, csak abban reménykedem, nem lesz megint túlhordás, mert akkor naponta kell majd járni... :roll: A kórház jóóó messze van tőlünk, apát be se engedig nst-re, igy egyedül megyek. :? Amúgy eddig okésak voltak az eredmények, de ma megyek dokihoz,majd ő is megerősiti gondolom.
Kb 2 napja jött belőlem valami nyákdugesz szerű, legalábbis gondolom az volt (átlátszó kocsonyás...) De ezenkivül a világon semmi jele a szülésnek, mág a jóslóim is abbamaradtak... :shock: és nem is vizesedem Furi. Kiváncsi vagyok doki mit mondd ma mizu ott lent...

Gabuska,
jajjj de édibébi a kis csöpped!!!! Nincs még kép???? Amúgy igy érthető a parád, de gondolom Livinek sem volt semmi hátránya a kis súly miatt, nem?

elné,
jaa mindenki sütteti a hasát... :lol: Hát van erőd, hogy jössz mész minden nap!!! Nekem is állandóan mehetnékem van, de egyszerűen már alig birom...Mint egy csiga olyan vagyok... :roll:

ptericia,
soha többet édesség??? húú ezt nevezem a rémálmok rémálmának... :shock: :shock: :P
Aztán jóó szépülést neked. (háát rám is rámférne, csak ooolyan lusti vagyok elmenni... :oops: )

hannablanka,
ez a cukor ügy igy télleg furi :? Akkor lesz még vizsgálat ezügyben, vagy mit csinálnak?

jevi,
vaaagy azért dagadsz mert közeledik a nagy nap :wink:

INERKE!!!
Rengeteg erőt nektek!!! És tényleg ooolyan jó lenne egy kép az első babánkról :D
Vendég
 


Patricia,
bocs, csúnyán elirtam a neved... :oops:
Vendég
 


Ásítás
Kép
Kép
Kép

Itt a kézfejét csócsálgatja
Kép

Bacilivi,
nem volt semmi hátránya belőle, csak amiatt nem lenne jó, ha 2,5 alatt lenne a hugi, mert akkor átvinnék szülés után a Sotéra. Nélkülem... 2,5 az alsó súlyhatár a koraszülöttnek nyilvánításhoz. Ha ez nem lenne, egyáltalán nem foglalkoznék a súlyával.

Jó sokáig elég volt Livinek legalább az újszülött kelengye. :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!

Gabuska, köszi a képeket a babócáról :) Ha nagyon sokáig nézem, akkor ki tudok venni belőle valamit, az UH-n, amikor mozog, akkor sosem látok semmit. De remélem nem ez a vége a történetnek és még sokszor jössz majd :)

Azt hiszem, most már mindannyian el vagyunk fáradva, azért nem is írunk sokat, majd pár hét múlva égni fog a topik a sok megbeszéléstől a szopizást, kakit meg egyebeket illetően :)

KépKép
Kép
el..né
 
 


Sziasztok!
Gabuska! Nagyon jók a képek!Mi is szerettünk volna elmenni 4d-re,de már úgy tűnik nem fog összejönni,?mindig volt valami...
Tegnap voltam védőnőnél, + 10 kg-nál járok! A 30 hetes uh-on mért súlybecslésre azt mondta szerinte pici a baba,mert ilyenkor már 1,8 vagy akár 2 kg is szokott lenni! :shock: Én mondtam neki,h több helyen is utána néztem,és másfél kg körüli érték volt mindenhol...
a dokimat nem sikerült telefonon utólérni,így gondoltam bemegyek személyesen....vártam másfél órát,pedig nem is voltak sokan! Mindegy egyből felküldött nst-re,azt lerendeztem max. 10 perc alatt,aztán már jött is,de meg sem vizsgált,és meg sem nézett uh-on,pedig mondtam neki,hogy sazrul vagyok,sokat keményedik a pocak,meg hogy nem esik jól sem állni,sem járkálni. Annyit mondott,készülődik a baba,és jó lenne még legalább 2 hetet egyben lenni! 1 hét múlva találkozzunk! :shock:

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Patricia,
basszus ez tök furi, hogy meg sem vizsgált :shock: LEgalább tudnád, hogy már nyilsz vagy sem és vissza kell venni a tempóbol vagy ilyenek... Márki időre jött?

elné,
biiizony, bárcsak tartanánk már a kakiknál... :lol: :lol:

gabus,
jahh igen igy értem, de csak nem lesz olyan picurka. " gyerek nagyobb szok lenni. Nagyon cukin ásit!!!!! :D

Voltam dokinál , méhszáj zárt, feje nincs még lent. MEssze még a szülés(ami nem baj, csak akkor nemtom mi jött belőlem... :?: :roll: )
Jaaah és Majd 3.5 kilós most....... :shock: :shock: :shock: :shock:
Hát ha tényleg, akkor nemtom hogy fog kiférni :oops:
Vendég
 


Gabuska! Tüneményesek ezek a képek! A méretek miatt meg ne aggódj... igazából nem olyan régi ez a súlybecslős technika, hogy nagyon komoly következtetésekre adna okot, meg minden baba más tempóban fejlődik már ilyenkor...

Bacilivi, Joli! Most nézem csak, hogy bő két hét és osztódtok! Hogy viselitek így a célegyenesben? Én már most képes vagyok azon vacillálni, mi történik ha eljön a randi ideje...

Bacilivi, mivel már nem az első baba, nem tudod ugratni az embered, hogy mekkora helyet csinált a babának, bár lehet, hogy sosem késő :twisted: de azért ne feledd, születnek négy kiló felett is gyerekek (értettem, menjek a fenébe, engem is ezzel szoktak vígasztalni, amikor zsebihal méretein - konkrétan a fején lamentáltam, miszerint, ha már most ekkora, mi lesz itt később?????:shock:)

Amit meg eddig nem írtam: a sógornőm is bármikor osztódhat: ugyan csak 15-ére van kiszámolva. de már hatalmas a hasa, a baba is bőven 3 kg fölött van és már sokat rövidült a méhnyaka is, szóval lehet, hogy hamarabb leszek nagynéni, mint gondoltam.. :P

Csilláról tudtok valamit?

Puszi:

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas
 
 


Sziasztok!

Bacivili, tényleg jó nagy a babócád! De nem baj, megszületik rendben, ne aggódj!

Patricia, bocs, most nem nézem vissza, fizetésesre jársz a dokihoz? Mert az enyém az SZTK-ban rendesebb, szerencsére. Aggódik, hogy hamarabb fogok szülni, pénteken átnézte a kiskönyvemet, hogy benne van-e minden fontos papírom, arra az esetre, ha indulni kell :) De én nem érzek semmi jelt, hogy közel lenne a szülés. Sőt, az éjjel nagyon jól aludtam, igaz tegnap egész délután kint heverésztem a porócon a szabadban, nagy grillezés volt :)

Kindertojás, ahogy írtam fenn, semmi különös érzés, magam sem hiszem, hogy csak két hé van hátra. Ja, és még a dokim azt jósolja, hogy hamarabb is jöhet. Igaz, eléggé le vagyok lassulva, valahogy nem jut időm mindenre, amit meg szeretnék csinálni. A konyhában leülök még egy hagymát felszeletelni is, igaz nagyrészt csak kuktáskodok és a férjem főz. De eljárok nap mint nap úgy 3-4 órát besegíteni az egyesületbe, úgy tervezem még jövő héten is. Közel van, pár perc séta csak. Legalább nem poshadok meg otthon:)

KépKép
Kép
el..né
 
 


Elné, klasszul csinálod! :P
Azt hiszem - már rajtad, mint jó példán is okulva is, hogy jó, hogy elfogadtam július elején egy tanfolyami oktatói pozíciót... eddig mindenki hülyének nézett :shock: (szerencsére a párom és a szüleim nem) hogy pont az utolsó hetekben akarok nekiállni tanítani, ráadásul hangképzést, ami fizikailag sem pihentető (bár még teljesen edzésben vagyok ezen a téren)... :P
Szóval olyan jó, hogy nem pánikhangulatban várod a kicsit! Irigylésre méltó ez a nyugalom... :P
Puszi

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas
 
 


Sziasztok!

Szülésnek egyelőre nyoma sincs nálam se, csak ez az átkozott vizesedés, nem csak a lábam, hanem a kezem, és az arcom is! Tükörbe már rég nem is nézek, úgyis egy lufi néz vissza rám! :? :)

Azért még kimerészkedek emberek közé, hétvégén strandon voltunk, persze én már nem fürödtem, Violka nagyon élvezte!

Néhány kép, ha nem gond:

Kép
Kép
Kép
Kép

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Évi! Violka nagyon aranyos!

Én holnap megyek vérvételre, nstre, dokihoz. Uh is lesz!

Ne izguljatok a méretek miatt. Azért jól el tudják mérni őket.

Kép
szly27
 
 


Szly, drukkolok a vizsgálatokhoz, hogy minden rendben legyen!
Jevi, dehogy baj, hogy hozod a képeket, sőt! Ugye csak a gyereket szabad dicsérni? :wink: Nagyon aranyos :P
Kindertojás, hát persze, hogy elvállaltad, ha úgy érezted, meg tudod csinálni!
Remélem senki sem pánikol, mindenkinél minden rendben lesz!

KépKép
Kép
el..né
 
 


Sziasztok!

Kicsit eltűntem. Velünk minden rendben, csak iszonyú nagy a hasam és mindenem fáj. Ma megkezdtem a ctg-t. Minden rendben volt.

Inerke: nagyon gratulálok a szép szülésedhez és elsősorban Sárához!!!! Nagyon jó egészséget kívánok mind a kettőtöknek és sok tejcit!!!! Szorítok, hogy mihamarabb egészségesen haza tudjatok menni. Nagyon nagy kitartást nektek!!!!

Szly: köszi a hiányolást nagyon jól esett.Most jutott eszembe, hogy már rég nem is olvastalak titeket. A másikban annyit írtok állandóan alig bírom visszaolvasni és mire végzek az írással már nincs másra energiám.Ezért nagyo.nagy bocsi. Nem akarlak titeket elhanyagolni, mert itt is olyan jó csapat van és érdekel kivel mi van.

Most mennem kell, mert már ülni sem tudok.

Puszi mindenkinek!!!! :lol: :D :lol: :D

Kép
Kép
Kép
titanilla78
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?