Új privát üzeneted érkezett!

Némóka,
biztos jó lesz ez a thai vásár. Szívesen megnézném, főleg az orchideák miatt, de nem hiszem, hogy lesz rá időnk. :cry:

i.kata
 
 


Sziasztok!
Hát ez az, hogy ti KÖZÖS TULAJDONRA tettetek szert, ami azt jelenti, hogy ketten vásároltátok az ingatlant.
Ti hogy éreznétek magatokat, meg esetleg a szüleitek, akik segítettek, hogyha egy jöttment (most ezt nem a mostani páromra értem) senkiházi amiért ti dolgoztatok meg pénzért, és vettetek belőle ingatlant követelőzni kezd azért mert x évig a férje vagy élettársa volt. Az exemet én tartottam el sokszor másodmagával együtt, mivel a húga is fedél nélkül maradt, és odaköltözött hozzánk az egy szobás lakásba, sőt néhány hónap múlva még a csávóját is hozta magával, na akkor borult ki nálam egy hónap után a bili amikor egyik este hazamentünk és a saját ágyamba hancúroztak. Tudnék mesélni mekkora paraszt volt az exem, hogy mennyi pénzzel megvágott, és ennek ellenére amikor végleg kirúgtam még ő követelte a ház értékének 1/3-át, meg az ingóságok felét. Nem szeretném ha ez megismétlődne, bár az én párom a két év alatt elég sokmindent beletett a házba, de ha elválnának útjaink akkor sem illetné meg a fele. Azért ez egy 15 milliós ház, 7 millió kölcsön van rajta, ha kifizetném a kölcsönt, meg neki a felét akkor mehetnék a híd alá!

Tiszta idegroncs vagyok, még nem olvastam vissza, csak az utolsó hozzászólást, de mindjárt pótolom.
Tengap utolsó nap még megcsináltam egy ismimnek a bevallását, erre föl kidőlt a liszt, hogy a szlovák munkavállalóinknak akik magyarországon nem adókötelesek, de bavallási kötelezettségük viszont van, na már most az apehnél legutóbb nem ezt mondták, ill. a szlovák könyvelő sem homályosított erről fel. Mindenki el is dobta a papírjait. A főnököm meg persze egyből hozzám rohant, hogy én INGYEN ÉS BÉRMENTVE, pedig tudom, hogy 3000/koppot kér egy könyvelő csináljam meg az 50 ember adóját.
Nem írom le miket veszekedtünk ezen, mert felrobbanok ha még leírva is látom, de én annyira ki voltam akadva. Semmi ilyen szakirányú végzettségem nincsen, azért ez egy kicsit felelősségteljesebb munka. Ők semmit nem értenek hozzá, én érvelgettem, hogy tudtommal (mivel anyám könyvelő) ez és ez van, de én nem vagyok könyvelő, sem bérszámfejtő, soha ilyen irányú képesítést nem kaptam, miért követel meg ilyet tőlem.
Arról nem beszélve, hogy igaz ez csak magyarországon igaz, külföldön nem tudom mi van, a munkavállaló kötelessége az adóbevallását elkészíteni, vagy elkészíttetni, mivel a munkáltató ha jól emlékszem 2006 óta nem köteles erre. Igy van? Monic és a többi könyvelő néni? Marha jót tesz az ágyazódásomnak, hogy mindjárt megüt a guta, hogy ilyen hozzánemértő emberek azt gondolják, hogy ez csak úgy megy, hogy a hasamra ütök, mert állítólag csak egy sort kell beírni. Soha ilyet nem csináltak, fingjuk nincs róla, hogy mit kell tenni ilyenkor, de osszák az észt és meg vannak sértődve, hogy én nem csinálom meg! :twisted: :twisted:

dita75
 
 


Monic,

Nekünk az inszem után adott zárójelentésen is az volt mindig, hogy betegállománybavétel javasolt, és a BMC-s fórumon úgy látom, hogy szinte mindenki táppénzre megy, de én a kötelező 4 nap pihenés után jövök dolgozni, mert akkor nagyon lemaradok a munkával. Főleg úgy, hogy június végén meg megyünk nyaralni is, akkor szinte egész júniusban nem lennék, és nincs aki lekönyvelje helyettem a számlákat, és beadja a bevallásokat. Nagyon megértő a főnököm, de egy büntetésnek azért nem örülne... :?

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület
 
 

 
 

Némóka
Ide a főnöködet! :lol: :lol: :lol:

Amúgy a lombik után már nem lesznek ilyen gondjaid, nem a számlákon, hanem a babaszoba színén, meg a gyerek nevén fogsz agyalgatni! Meglásd így lesz!

dita75
 
 


Dita,

a munkáltató nem köteles megcsinálni az adóbevallást. Az, hogy elkészíti az kedvezmény a részéről de nem lenne rá köteles.
Nálunk az állami cégnél is 2. éve megy mindig azon a vita, hogy megcsinálja-e a megye az adóbevallásokat vagy nem. Aztán miindig megcsinálja de csak azokét akiknek semmi extra jövedelmük nincs. Akinek egy kicsivel is bonyolultabb a helyzete már nem csinálják meg.

Kata,

teljesen kész vagyok ezektől a hasonlóságoktól. :wink:
Akkor nektek a 15 a fontos nap, nálunk az 1-je, de a hónap egyezik. :lol:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Ditus!
Mekkora állat a főnököd!

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
20150601134430
 
 


Kata, Viki,

Annyit tudok csak egyenlőre, hogy hétfőn megyek vérvételre, UH-ra, és vizeletvizsgálatra. Ha minden rendben a hormonjaimmal, akkor kapom meg az első 3 ampulla merionalt, és a stimulációs lapomat, hogy melyik nap mit kell beadni, és mikor kell mennem UH-ra. De amit kaptam papírt a receptekkel azon az van, hogy a stimulációs periódus általában 13+3 nap, mely a petesejt leszívásával fejeződik be. Bár, ez függ attól, hogy majd hogyan reagálok a stimulációra (eddig mindig jól :wink: ). Szóval, én úgy számolom, hogy talán 9-én lesz a leszívás, és 11-13-ig valamikor kapom vissza a babákat. Vagyis a szülinapomon már ott lesznek a pocakomban! :wink:

Dita,

Valóban így lesz, de azért pár hónapig szeretnék még itt dolgozni, mert kell a pénz a babaszobára, mert ez az egész herce-hurca elég sokat elvitt a tartalékainkból. :roll:

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület
 
 


Dita,
mi évekig az én saját lakásomban laktunk, a párom még csak azt sem mondta, hogy a mi lakásunk, mert az az enyém. Mellette befizettünk az új lakásra, amibe én egy fillért sem tettem bele az elején, csak a törlesztőknek fizettem a felét. Mára már elmosódtak ezek a határok, mi-kié, ki mennyit rakott bele... Csak azt akartam mondani, hogy mi annyira biztosak voltunk a szerelmünkben, hogy ez nem is volt téma. És amikor az új lakást vettük én nem akartam, hogy 50-50%legyen a tulajdon, mert ő fizette be a kezdést, ami 5m volt, házasok sem voltunk még, de ő ragaszkodott hozzá. Szóval már akkor is tudta, hogy nálam jobbat nem talál :lol: :oops:

Persze ha te már pórul jártál, akkor megértelek, de amúgy egy válásnál sem az van, hogy minden feleződik, mert visszavezethető, hogy te mikor szerezted a tulajdonodat, még házasok sem voltatok...

i.kata
 
 


A szülinapodat megjegyeztem már korábban!

Jövő hétfőtől extra drukkok mennek!!!! :wink:
20150601134430
 
 


Köszi Monic
De az a bajom, hogy nem tudom a szlovákoknál ez hogy van, illetve mivel év elején félretájékoztatták a dolgozókat, mert azt mondták nekik, hogy nem kell semmit csinálni, többek nem is fogalkoztak az egésszel, el is dobták a papírt, és szerintem ezért mivel ég a pofájuk, hogy nem néztek utána rendesen, és kiderült, hogy mégis kell a bevallás úgy érzi - joggal- hogy ő a hibás, és az a legkevesebb, hogy vállalja mindenkinek, hogy elkészíti saját költségre a bevallását. De az a saját költség persze a könyvelőjénél 3000/kopp lenne, nálam meg úgy gondolta, hogy majd ingyen megcsinálom, mert ő a főnök, és nekem azt kell csinálnom amit ő mond és kiad nekem munkát.
Ismétlem semmi ilyen szakriányú végzettségem nincs, nem is ezért lettem ide felvéve! Sokmindent megtanultam az évek során, úgy hogy tankönyvből nem néztem, suliban, tanfolyamon nem vettem részt, csak odafigyeltem az okosabbakra a tapasztaltabbakra, és mivel fogékony vagyok egy két dologra, én szerencsére nem teljesen hülye így megtanultam néhány dolgot! De azt utálom, hogy ezt ki akarják használni, mert így megspórolnak úgy 150 ezer forintot. :twisted: :twisted: :twisted:

dita75
 
 


Most akkor megcsinálod?
20150601134430
 
 


Kata
Mindez csak azért van mert pórul jártam, és nem érdemelte meg a srác azt a sokmindent amit kapott.
Nem akarok ebbe a témába belemenni, mert vagy 20 oldalt én foglalnék el az üggyel.
Annyit tudok, hogy ha mégis szétmennék a drágámmal akkor én tudom, hogy igazságos lennék, mert még az ex-nek is megadtam amit kért annak ellenére, hogy szívem mélyén tudtam, hogy semmit nem érdemel a múlt miatt.
A párom sem lenne olyan, hogy kisemmizne, ebben 100 %-ig biztos vagyok, mert annyira már ismerem. A két év alatt párszor már összecsomagoltattam vele, és még azokat a cuccokat sem tette el amit tőlem kapott (kamera, ruhák, GPS....)

Némóka
Elhiszem, én is dolgozok még néhány hónapig, mert annyira azért lelkiismeretes vagyok, hogy az utódomat betanítom!

Ja amúgy mi még egy hét sem telt el, de már összeköltöztünk! :oops:

dita75
 
 


Viki
Nem fogom megcsinálni, mert nem kötelezhet rá szerintem!
Különben sem tudom, hogy esetleg ki örökölt, adott el ingatlant, van-e lakáshitele ami miatt visszaigényelhetne, sőt nem mindenki volt itt egész évben, azoknak mind-mind hoznia kéne a papírokat az előző munkahelyeikről. Van akinek van Bt-je, vállalkozása, esetleg albérletből vagy bárhonnan befolyt + jövedelme, én nem vagyok szakirányú dolgozó, így én is csak az egyszerűbb dolgokat tudom megcsinálni, ha minden adat megvan, de erről itt szó sincs.

dita75
 
 


Dita,

Ez egy kicsit későn jutott eszébe a főnöködnek... Tegnap volt a határidő! Mit csinál, ha mindenkit megbüntetnek, mert ő elszúrta? :roll:

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület
 
 


Dita,

szerintem se csináld meg, ez nem a te sarad...

Nemone,

akkor nemsokára babás leszel, és addig már egy hónap sincs hátra :wink:

Kata,

a párom első felesége mindennek vitte a felét, hogy holott ő egy Ft-ot se fizetett bele soha semmibe. Kivárta az 5 évet ami után feleződik a vagyon aztán lepattant eléggé gazdagon. (mondjuk a házat az esküvő után építették így közös vagyon annak ellenére, hogy neki egy Ft-ja sem volt benne)

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Némóka!
Pont ezt akarja elkerülni úgy, hogy én húzzam ki őt a szarból tök ingyen.

Beszéltem anyámmal, és a szlovák könyvelővel is, aki mind azt mondta, hogy a munkavállalónak kell saját maga megoldani a bevallását. De én már nem foglalkozom ezzel, én nem csinálom meg annyi szent, főleg nem ingyen, és kész.
Olyan embereknek nem teszek szivességet akik tudom, hogy legszivesebben hátba döfnének, és tudom, hogy miket gondolnak és beszélnek rólam a hátam mögött. Ne tudjátok meg milyen gusztustalan az építőipar. Tehát ezek után oldják meg maguk, én akit bírok, és tudom, hogy számíthatok rá, és soha nem volt velem szemét, annak már megcsináltam, a többi pedig menjen a sóhivatalba! Ennyi! Témát lezártam!

dita75
 
 


Dita,

igazad van! :wink: És téma lezárva! :lol: :lol:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Sziasztok Lányok,

Kata: jó, h tettél fel táblicskut, mert nagyon le voltam maradva!! köszi!
én is szeretnék naplementét a tengerparton!!! :o

Némóka: hatalmas drukkok mennek nektek!!!!++++++!!!!!!!!

Ditulika: csak nyugi! vállald el azt a babásodó állást! :wink:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


Dita,

Czinkinek nagyon igaza van, tényleg el kellene válalnod azt az állást :wink: Aztán meg apának kelllene még egy nyugisabbat keresni.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Messze van tőlem, és amúgy ott többet kéne dolgozni, nagyon stresszes ám az is, a pénz is kevés.

dita75
 
 


Kicsit kevesebb mint két hét és amúgy is + lesz a tesztem akkor már nyugodt szívvel vehetem be a leszarom tablettát, mert tudom, hogy csak pár hónap amig betanul az új lány és mehetek tp-re.
Ha nem most akkor meg a nyár közepén az inszemmel.
Az egyikre két hetet kell várni, a másikre meg két hónapot, az utóbbbit is kibírom!

dita75
 
 


Sziasztok!

Czinkicsek!

Gyönyörű menyasszony voltál, szuperek a képek!

Dita!

A mandulás Magnumot én is nagyon szeretem :) Jó ízlésed van :)

Ancsi!

A Kaáli fizetős, mégsem nézik inszem előtt közvetlenül a tüszőket :roll: Nekem minden ciklusban csak egy inszem volt.

Némóci!

Érezzétek jól magatokat a koncerten! A tesztet sajnálom :( Már nagyon a célegyenesben vagy!

Mi az érettségink évében szerettünk egymásba, és 5 év után házasodtunk össze, ennek már lassan 7 éve :) Mi is elég veterán házasok vagyunk :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós
 
 


Dita,

de nem júniusban lesz az inszemed? Vagy rosszul emlékszem? :oops:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Évi
Alszik a poronty? :wink:
Pont azon gondolkoztam kiskoromban hogy utáltam délután aludni, most bezzeg ülve is eltundék, reggel alig bírtam felkelni.
Pedig 10kor lejöttem a netről! :oops: :roll:

Este küldök neked magnumot, van még a mélyhűtőben!


Jajj annyira édes volt az előbb az emberem, megjelent az ajtóban és az asztaltól nem láttam, hogy egy hatalmas gumicsizma van rajta, felálltam és megláttam, alig bírtam visszafojtani a nevetést!

Ja és még a magnumra visszatérve egy kicsit, ma is megeszem egyet már előre tudom, legfeljebb majd pesten buszozom egy kicsit:

Kép

dita75
 
 


Monic
A baci- eredményektől függ. Ha még van baci akkor júliusban sem, nemhogy júniusban!

Kép

dita75
 
 


Évi: mi is az érettségi évben jöttünk össze, ennek 11,5 éve, 2,5 éve élünk együtt, és most volt a lagzi! :lol:

Némóka: most meg vagyok keveredve! milyen teszted lett neg? nemrég vezetted le, h 11-13 lesz a beülti. v most spontánkodtatok ebben a hóban? bocsi! :oops:

mandulás magnummmmmmmmmm!!!!!!éééééén isssssssssss!!!!!!!!!!! :o

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


Dita,

értem. De hát nem lesz baci ugye? Remélem befenyítetted őket!

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Évi,
akkor ti pont most vagytok abban a "mumus" 7.évben? De ha összességében nézzük, akkor márrég elhagytátok a 7-et.

Czinki,
te majd nézed Balin a naplementét :wink:
És még ilyeneket is fogsz látni (ha elmentek arra):
Kép

i.kata
 
 


Ditulika: :lol: :lol: :lol:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


Kata,

a párommal mi pont a 7.-ben vagyunk, de az eltelt 3 hónapban nem tapasztaltam semmi különöset, bár még 9 hónap hátra van. Az meg pont egy babányi idő... :wink:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Monic
:lol: akkor mostmár nem is fogsz semmit, legfeljebb hogy nő a hasad :wink:

i.kata
 
 


Jó lenne... :lol: :lol: :lol:
Kép

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Dita!

Alszik, ha már éjjel nem aludt a betyár. Valamikor be kell pótolnia :wink: Hú, tényleg kűdesz nekem Magnumot? Juhhhhéééééj!
Bacimentességhez drukk!

Viki!

Hogy vagy? Lackó? Szomszédban csend van?

Kata!

Én sem tudom pontosan, hogy honnan kell számolni a kritikus 7 évet. A megismerkedéstől, összeköltözéstől, vagy házasságtól? Mindegy, mert úgyis együtt öregszünk meg :)

Czinki!

Asszem Némócinak olyan protokollja van, hogy a lombikot megelőző ciklusban indul a petefészek leállítós szurisorozat, és ha megjön, akkor a stimus szurik. Némó csak biztos akart lenni benne, hogy nem ad ki egy kalap pénz a stimus szurikra feleslegesen, mert esetleg már ott csücsül a bébikéje. Remélem kijavít, ha rosszul mondtam.

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós
 
 


És remélhetőleg nem attól, hogy kétszer szedsz az ebédből! :wink:

dita75
 
 


Ditus!
Én is kérek a magnumból!!!

Évi!
Dehogy van csend.... Remélem hamar végeznek azzal a kutya tetővel.

Kis Harisnyás Pipi jól van?

Én meg vagyok, elég csúnyán köhögök (még sem jó ötlet a jégkrém). Lackó nem szereti ezt a nyomi időt, holnap megyünk dokihoz.
20150601134430
 
 


Igen, Évi nagyon jól tudja! :wink:

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület
 
 


Viki!

Akkor csak lassan edd a jégkrémet, és akkor mehet :)
Mindenképp mennétek holnap orvoshoz, vagy azért mentek, mert Lackó nem szereti ezt az időt, és nem mozog annyit? Mint a múltkor?

Dorci jól van, kicsit taknyos, de már tud nagylányosan orrot fújni, nem kell porszívózni neki.

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós
 
 


Viki,

akkor drukk a holnapi dokihoz! :wink:

Dita,

ha mástól nem, akkot attól tuti, hogy nő a hasam mert szeretek enni :lol: :lol:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Mindenképpen mennénk. Mozog ő, csak nem olyan virgonc, mint szokott. bár engem is nyom az idő, ezáltal őt is.... :roll:
20150601134430
 
 


Évi,

Dorcinak jobbulást! :wink: ÉS hajrá nagylányos orrfújás :lol: :lol:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Monic, én már ha nagy hasat kívánok magamnak, midig hozzáteszem, hogy attól legyen nagy, hogy egy baba van benne. Esetleg kettő :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós
 
 


Viki, akkor jó!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós
 
 


Viki,

Drukk a dokihoz!

Évi,

Jobbulást Dórinak!

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület
 
 


Viki, Évi Dorija: jobbulást nektek!!

Némóka: +++++++++!!!!drukkhegyek!!!

Kata: már alig várom!! :lol: bár nekem van otthon saját majomkám!! sőt egy nagy majom királyom! a képét láthattátok! igaz az enyém jóval jóképűbb:lol: :lol:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


Köszi Csajok!

Czinki!

Nem hagyhatom ki: Milyen a házasélet?? :D :D :D :D
20150601134430
 
 


Czinki,
olyan jó lesz nektek, biztos szuperul érzitek majd magatokat. Hol fogtok átszállni?

i.kata
 
 


Viki,
egyértelmű, hogy fárasztó, mert alig ír nekünk :wink:

i.kata
 
 


Nekem is van egy nagy söröspocakú majmom otthon:

Kép

ma fel is teszem neki ismét a plátói kérdést:

Kép

dita75
 
 


i.kata írta:Viki,
egyértelmű, hogy fárasztó, mert alig ír nekünk :wink:


hűdenemértemmost ezt....
20150601134430
 
 


Viki,
:oops:
Úgy értettem, hogy Csibi mióta férjhez ment, alig ír nekünk, szóval gondolom elfáradt a házas életben :oops:
Elismerem, gyenge poén... :cry:

i.kata
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: