Új privát üzeneted érkezett!

Kincsesi

Én eldobható bugyit használtam, nekem az nagyon jó volt. De biztosan a régi bugyijaid is megteszik, ha te abban érzed jól magad.
Én hasszorítót használtam szülés után, gyógyászati segédeszköz boltban kaptam, nem tudom még máshol hol lehet kapni. Ha esetleg van a közeledben kukkants be és kérdezz rá.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Dytke - gratula az UH-hoz, szép pocakfotó! :lol:

Márti - örülök, hogy jól, éreztétek magatokat, hányadik hétben is vagy pontosan? Nem látom a vonalzód, nem semmi túrát tettetek meg! :shock: :lol:

Susy
- én nem hiszem, hogy fogok autóklímát használni, de megkérdezem majd erről a védőnőm és megírom mit mondott. Inkább lehúznám kicsit az ablakot. A szobai klímát sem ajánlják, inkább azt javasolják, hogy a másik szobát hűtsük le és aztán engedjük be az ajtón a lehűtött levegőt. Tudom a kocsiklímát kérdezted, szóval én nem használnám, van olyan ismerősöm, aki felnőtt létére megfázik a kocsiklímától, főleg ha felhevült testtel használjuk.

Pocakalak - valamikor bejön a babona, de alapvetően szerintem a has formájának nincs köze a a baba neméhez.

Bettyna
- szorítok a jó AFP eredményhez és az UH-hoz, reméljük megmutatja magát és nem szégyenlősködik tovább! Mi is a 18, heti UH-n tudtuk meg, hogy kisfiú!

Kincsesi -
én tegnap láttam haskötőt a következő üzletben, én ott fogok venni majd szülés után:

[url] http://www.bebibolt.hu/bababolt/index.php

Ha ez messze van nektek, akkor patikában próbáld meg!

Rózsaág
- remélem sikerülni fog az összeszokás, sajna én tanácsot nem tudok adni, legfeljebb arra figyelnék, hogy a nagyobb tesót bevonjam a baba körüli teendőkbe, hagy érezze, hogy segít, a többit pedig a többiek jól leírták. Egyébként hozott Mira ajándékot Laurának?[/url]

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Sziasztok!

Rózsaag, Gabi!
Nagyon nagy gartula a csöppökhöz és persze irigyellek is titeket, hogy már ott szuszog a kis ember!

Az a helyzet, hogy kb teherbeesés óta aggaszt ez a megfelelési dolog.
Nagyon félek, RETTEGEK attól, hogy törést okozok a nagynak.
MI van ha nem tudom ellátni őket?
Persze itthon lesz apa pár hétig, de tőle is félek.
Emlékszem amikor Dávid megszületett, akkora volt a szerelem köztem és Dávid közt, hogy apa kirekesztettnek érezte magát. Ez is az én hibám volt......
Próbálom fejben helyre tenni a dolgokat, de még én sem tudom milyen lesz Zéti, nyugis lesz, hasfájós, stb.....
NA, szóval HELP!!!!!!!!
:shock:
Vendég
 

 
 

Ildi!

Nálunk a legnagyobb minden féltékenység, hiszti nélkül fogadta a 2-at, teljesen idilli volt, el sem hittem, hogy ilyen létezik! Mondjuk biztos az is számított, hogy Lehel rengeteget aludt napközben is, így sok idő volt Csabira! Lehel meg ugyanezt csinálta, mint amit Te is leírtál! Jó, nagy hiszti nem volt, de engem totál figyelmen kívűl hagyott (addig nagyon anyás volt), és azt a szót, hogy Anya, ki sem mondta hetekig, csak Apa kellett neki! Nagyon szar érzés volt... De aztán nagyon lassan rendeződött minden, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy egyik pillanatról a másikra! Pár hónapja mondta ki előszőr Lehel, hogy szereti Berci babát! Nincs mit tenni, szerintem iszonyú nagy türelem kell hozzá és empátia, hogy kivárjuk, míg a nagy megbékél a trónfosztott helyzettel és megszereti a picit! Nekem ez azért is furcsa volt, mert Lehel sosem volt egyke, születése óta ott volt a bátyja és köztük semmi féltékenységet nem lehetett felfedezni. Előre ne félj semmitől, lassan kialakul minden, a nagynak alkalmazkodni kell az új helyzethez és bár sajnálja Őt az ember, nem tehetünk sokat. Neki kell feldolgozni ezt!

Márti
borossné becz márta
 
 


Betty - remélem minden rendben van, és megtudtátok ki lakik odabent. :) Mi is a 18. heti uh-n tudtuk meg. Nekem mindenki azt mondogatja, hogy milyen kicsi a pocakom. (Utálom ezt amúgy, akkora amekkora, mindenki más alkat) Már megtanultam ezeket elengedni a fülem mellett, de nagyon idegesít amúgy.

Ambruska nevében is köszönöm mindenkinek a pocakdícséretet. Az ő érdeme :)

Több gyerek - pszichológusok azt mondják, hogy ez nagyon nehéz téma. Minden gyerek máshogyan dolgozza fel, és a szülő ezt nem nagyon tudja befolyásolni. Fel lehet készíteni előre a nagyobbat, be lehet vonni a pici ellátásába, de feldolgoznia neki kell. Ilyenkor anyának kell erőn felül teljesítenie azzal, hogy megpróbál azért külön figyelni arra, hogy a nagyobb ne érezze azt, hogy vele nem foglalkoznak. Azt mondják az okosok, hogy kell olyan programot szervezni, amikor csak a naggyal foglalkozik az anya, vagy akár apa is. Csak persze sokaknak ez nehezen megoldható, ha nincs kéznél egy nagyi, aki mondjuk vigyáz a picire. Ahol meg már a 3. baba (vagy akár a 4., 5. stb.) érkezett, ott talán még nehezebb, mert ott két nagyobbra kell figyelni. Őrült nehéz feladat lehet. MIndenkinek sok kitartást és türelmet!!!!!

dytke
 
 


Dytke!
Engem egész terhesség alatt mindenki azzal szekált, hogy milyen kicsi a hasam. Lilla baba 53 cm, 3550 gr lett, szóval minden ok volt vele. Pedig a 36. heti laboron a terheléses cukorvizsgálatra jöttem méretet nézték ki belőlünk. :lol: Amúgy alkat, baba fekvés stb. kérdés is. Nálunk a környezetemben akkor rengeteg kismama volt óriás pocakkal, én mindig vártam nekem mikor lesz akkora... sose lett. :D

Bár két gyerekkel nekem sincs tapasztalatom, én is sok féltékenységet láttam, de mind szépen lassan megoldódott.
Volt, aki az anyukára haragudott meg(nem szólt hozzá), volt aki a nagyira aki a négy nap alatt vigyázott rá (utána mindig kitolta az ajtón, hogy menjen haza), de volt olyan kisfiú ismerősünk is, aki ott akarta az árok szélén hagyni a kishúgát. Én anno megkértem anyut, hogy most már vigyük vissza öcsit a kórházba (köztünk 21 hónap a különbség). Szóval széles a repertoár - de a fent említett esetek eredménye mindenütt egy egymást szerető testvérpár lett. Szóval Rózsaág drukkolunk nektek is.

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ildi - én is azt mondtam a férjemnek, hogy még szerencse, hogy nem vagyok egy paramami, különben folyton azon aggódnék, hogy esetleg Ambruska nem nő úgy, ahogy kéne. De hát ő (is) okos baba, tudja mi a dolga, és nő, mint a többiek, ahogy kell. :D
De tényleg aki ilyeneket mondd, bele sem gondol, hogy esetleg a szívbajt hozza ezzel az anyukára, ha éppen olyan típus.. De én tojok a fejükre :)

dytke
 
 


Dytke!
Én sem paráztam túl a dolgot, de azért aggódtam... :D

Bettyna!
Én is tűkön ültem, hogy kiderüljön Lilla neme, de ő kivárta a 26. hetet. Remélem a Te kis Pocaklakód nem ilyen szégyenlős. :D Mi pont Lilla napon tudtuk meg, hogy Lillánk lesz. :D

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!
Most csak gyorsan! Köszönöm a sok tanácsot mindenkitől. Úgy tűnik Laura megbékélt a helyzettel. Többször a kezébe (ölébe) adtam Mírát és ettől nagyon boldog. Puszilgatja, ölelgeti, egyszóval nagyon szereti. A tisztába tevésbe is szerettem volna bevonni, de Míra sebes köldöke nagyon elriasztja. Este betettem az ágyába, egymás mellett időztek egy kicsit amitől nagyon feldobódott.
Ma reggel öszehasonlítottuk az egyik babáját a kistesóval és kiderült, hogy ugyan akkorák. Ettől nagyon boldog, úgy kezeli, mintha a kistesója lenne. Talán nem lesz olyan borús a helyzet, mint amennyire annak láttam eleinte.
A szüléstörténetet már írom...

rozsaag

Kép Kép
rozsaag
 
 


Dytke
Nekem sem volt nagy hasam, de az utolsó pár hétbe akkorát nőtt, mint talán 8 hónap alatt sem. Nekem azt mondta a doki, hogy fogok én még annak örülni, hogy nincs olyan nagy hasam. :wink:
Nagyon aranyos az ultrahang fotód. :)

Mikor én születtem a bátyám 5 éves volt, és azt mesélte anyukám, hogy folyton ki akarta nyomni a szemem. Viszont a hugommal csak másfél év van köztünk és sokkal jobban elvoltunk. Lehet, hogy számít az, hogy mennyi 2 gyerek közt a korkülönbség? lehet butaság, csak elgondolkodtam rajta. :roll:

Kép
Kép
susytunder
 
 


Ildi - persze azért én is aggódok ám, de szerencsére mindig minden rendben van :) Az elején jól kijárt az aggódásból, mert sokáig azt hitték, hogy méhen kívül van, mert nem látszott az uh-n, és valami folyadék volt egy üregben, aminek nem kellett volna ott lennie, és ez a méhen kívüli terhességre utal. De szerencsére csak jól ránk ilyesztett, mert végül "meglett". De azért minden reggel zabszemmel a fenekemben mentem uh-ra, hogy mit mondanak.

Rozsaag - nagyon örülök, hogy Laura kezdi elfogadni a kistesót. Ügyes vagy, hogy kitaláltad, hogy a kezébe adtad. Csak így tovább :)

dytke
 
 


Rózsaág, ez olyan szép, ahogy Laura befogadja a kistesót! nagyon helyesek lehetnek együtt! Laura már nagylány, szerintem ilyenkor könnyebb. Köztünk a hugommal 6 és fél év van, én egyáltalán nem voltam rá féltékeny, örültem nagyon az érkezésének, büszke voltam rá, minden osztálytársam hozzánk járt babázni és mindenki berendelte otthon a kistesót :)
Egyébként biztos ebben is megoszlanak a vélemények, de olvasmányélményeim szerint két éves kor körül a legnehezebb - bár, Márti, a Te fiaid között ha jól emlékszem két év van, és mégis másként viselkedett a legnagyobb és a középső....

dytke, te sorstársam vagy a kis pocak kérdésben, a múltkor engem nagyon hatékonyan megnyugtattatok, tényleg jó volt látni, hogy lehet, hogy valakinek kis pocakja van, ebben is különbözőek vagyunk, mint minden másban. Engem az megnyugtatott meg végképp, ami szerintem nálatok is így van, hogy ultrahangon a doki mondta, hogy teljesen megfelel a korának a babácska - azóta szerencsére ez a téma nem zaklat.


Ja, azt még el akartam nektek mesélni, hogy mióta múltkor itt olyan kijelentést tettem, hogy a nők adják át a helyet a tömegközlekedésen, a világ mindent megtett, hogy bebizonyítsa: ez nem így van :) Utána sorban kerültem olyan helyzetekbe, amikor férfiak adták át a helyet, akartak keresni helyet, fogták meg a csomagjaimat, stb. Szóval, bocs a férfiaktól, helytelen általánosítás volt részemről! :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Sziasztok!

Dytke - A világért sem akartalak megbántani!!! Magamon szörnyülködtem! :oops:

Rózsaág - Annyira jó, hogy Laura ennyire elfogdja és szereti Mírát! Nagyon ügyesek vagytok!

Köszönöm a drukkokat! Az uh-s doki közölte, hogy sajnos nagyon nehezen viozsgálható, mert mellső fali a lepény. De végül azért szépen elmondogatta, hogy mit kéne látnunk. Méretei (fej 47 mm, mellkas 42 mm comb 28 mm), szervei rendben. Ami a nemét illeti... "hááát, mintha lenne ott valami, de azért még nem fessék kékre a lakást!" Szóval nem sokkal vagyunk beljebb, mint eddig. De sebaj, a lényeg, hogy jól van!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Dytke-nekem is mindenki azt mondja, hogy ahhoz képest, hogy már csak két hónapom van hátra, elég kicsi a pocim! Viszont az uh-n azt mondták, hogy a baba méretei teljesen rendben vannak, szóval szimplán csak ilyen alkat vagyok/vagyunk! Egyébként én nem bánom, hogy csak ekkora, mert már így is eléggé útban van néha, arról nem beszélve, hogy nem tudok aludni, arról meg már mesélni sem merek, hogy hogyan mászok ki az ágyból... :D

sz. bettyna-nekem is mellső fali lepényem van, ami egészen a 30. hétig tökéletesen takarta, hogy mit rejteget az én kis édesem a lábai közt... arról nem beszélve, hogy a 21 hetes uh-n még améhszájat is takarta a méhlepény, ami aztán végképp kétségbe ejtett, de szerencsére már az is odébb ment! A lényeg, hogy mindene megvan, és akkora, amekkorának lennie kell, az, hogy fiú vagy lány tulajdonképpen lényegtelen-legalábbis az egészségéhez képest mindenképp! Nyugi, egyszer kiderül, hogy milyen színű lehet az a szoba, legkésőbb 151 nap múlva! Amíg bent vagytok a kórházba, addig apa simán kifestheti a szobát... :D

Kép
marcsi0503
 
 


Ez az uh fotó a 20. héten készült, és nagy könyörgések árán ennyit mutatott meg magából a fiatalúr :)

dytke
 
 


Szalamandra - igen én is azóta nem foglalkozom a dologgal, mióta az uh-kon minden rendben :) Aki meg azt mondja, hogy már milyen szép nagy a pocakom, annak magamban pirospontokat adok :D

Betty - félreértettél, tőled egyáltalán nem vettem rossz néven, hogy leírtad, hogy neked talán már most nagyobb a pocid. Azokra gondoltam, akik (főleg a munkahelyemen) folyton ezt mondogatják, hogy milyen kicsi.... Szóval egyáltalán nem bántottál meg :wink: :)

Marcsi - én sem bánom, hogy nincs hatalmas pocakom, mert már én is néha csak vonszolom magam. Aludni is alig bírok, és így is már 10 kg-ot szedtem fel, amit azért a térdeim, gerincem megérez.

Amúgy engem mindig azzal szekálnak, hogy milyen vékony vagyok. (Pedig eszek rendesen, csak egyszerűen ilyen alkat vagyok. És útálom, hogy folyton a súlyom a téma, és majdhogynem magyarázkodnom kell, hogy eszek én rendesen. Sőt. Csak hízni nem hízok. Ennek mondjuk örülök. De a hülye emberek azért csak mondják a magukét. A dokim azt mondta egyszer, hogy biztosan azért mert irigykednek :) Azóta beszóltam már egy-két embernek finoman, azóta ők nem forszírozzák a súlyomat :D

dytke
 
 


Dytke,
Nem kell velük törődni. Attól még, hogy valaki keveset hízik, lehet szép, fejlett babája. Én 8 kilót híztam összesen, 58 kilóval mentem szülni, és 3850g volt Dóri, ami azért szép méret :D Most 48 vagyok, ilyen az alkatom ennyi. Szerintem ez a hízás is olyan, hogy test tudja mennyire van szüksége. Nem kell azon se parázni, ha sokat hízik az ember, és azon se, ha keveset.
Vendég
 


Igazad van Pandácska. Igyekszem is nem törődni ezekkel az emberekkel. Természetesen általában a (koruknál fogva is) túlsúlyos emberek mondják ezt. A családom (és a féjrem családja) is a normális emberek közé tartoznak, így ők soha nem mondogatnak semmit. Csak a hülye ember fel sem fogja, hogy ugyanúgy rosszul eshet egy vékony embernek, ha szörnyülködnek hogy milyen vékony, minhta egy kövér embernek mondaná el, hogy milyen kövér...

dytke
 
 


Ja azt elfelejtettem, hogy osztom Betty véleményét, nekem is tegnap egy középkorú férfi kínálta fel a helyét a kisföldalattin :)

dytke
 
 


A súlyom miaítt én is sokat hallgatok, én még csak 4 kg-ot híztam, az elején jött ez az epegörcs, ezért alig mertem enni, azóta meg már hiába eszek rendesen, akkor is alig hízok. A dokim azt mondta örüljek neki, és örülök is.
Amit a legjobban bírok, amikor megkérdezik, hogy hány kilót híztam, arra várva, hogy majd mondok valami horribilis számot, aztán benyögöm ezt a szerény kis 4 kilómat, amire a válasz-majd fogsz! Azt nem értem, hogy miért kell rosszindulatúnak lenni, de mindegy!

Kép
marcsi0503
 
 


Sziasztok!

Dytke - :wink: Én csak irigyellek a vékonyságért!

Világ életemben duci kislány voltam, amióta elkezdtem kamaszodni, fogyózom. Persze több-kevesebb sikerrel, de mindig volt rajta 5-10 kg plusz. Az egész családom hízásra hajlamos. ÉS szerertünk enni is. :oops: Ehhez képest a 18 hét alatt durván 2 kg-t híztam eddig. :shock: REttentő büszke vagyok rá, meg a suliban is mindenki udvarol, hogy milyen szép kismami vagyok és hogy jobban fogok kinézni szülés után , mint előtte. De pont az aggaszt egy kicsit, amit ti is írtok. Már most görögdinnyét hordozok magammal, egyre nehezebben találom a helyem az ágyban és még hol van az október!

Marcsi - Köszi a bíztatást! Azt hiszem valami semleges színt fogunk választani biztos ami biztos! :lol: Elsőre meg tényleg mindegy, csak egészséges legyen. Másodikra majd biztos szeretném, hogy ellentétes nemű legyen, de nem az lesz, akkor úgy lesz jó. :)

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Én járok kismama tornára a kórházba, és érzem, hogy nagyon jót tesz. Sajnos eleve rossz a tartásom, és a hátam amúgyis szokott emiatt fájni. És olyan jó, most hogy járok, érzem, hogy sokat segít. Egyszer kétszer kihagytam egy hetet (heti egyszer járok), és már éreztem is, hogy hiányzott. Szóval aki nem jár, de lenne rá ideje, csak ajánlani tudom. Itt a kórházban 500 Ft/ alkalom és általában 75-90 perces. És mindkét gyógytornász csaj aki tarjta (egyik hétfőn, másik szerdán) nagyon jófej, és profi.

dytke
 
 


Hát a vékony lányokat én is mindig irigyelltem, sajna én se vagyok az. Bettyna! A leírásodban magamra ismertem, csak sajna rám szopi alatt is ragadnak a kilók. :oops:
Úgyhogy lányok szerintem a kevesebb jobb, mint a több, ne keseregjetek emiatt. Akinek kell plusz kg szívesen átadok. :lol:
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Nekem is kicsi hasam volt, én 9 kg-t híztam terhesség alatt, most 7 kg-val vagyok kevesebb, mint mikor terhes lettem. Hallgattam a terhesség alatt, hogy kicsi a hasam, hol hordom a babát, miért nem eszem többet, aztán szoptatás alatt is, hogy vizes lesz a tej, stbstb :shock: Itt be, ott ki :wink:
Vendég
 


Susytunder nagymamájának nagyon igaza van, hogy azért van két fülünk, hogy egyiken be, másikon ki :D

dytke
 
 


Igaz a két füles mondás! Sajnos a gyerekeim (mátmint a suliban) akkor is alkalmazzák, amikor nem kéne. :lol:

Kismami torna érdekelne, de azt hiszem majd csak nyáron. Most eleget futkosok a suliban le-föl, alig várom, hogy hazaérjek. Sőt, kettőre (mert akkor kezdődik ugye?) haza sem érnék. Szóval, ha véget ér a tanév és még nem szültél meg Dytke lehet, hogy összefutunk majd. :D

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Jaj, lányok, még egy kérdés! A mellső fali lepény egyet jelenthet azzal, hogy később fogjuk kívülről is érezni a mcorgást? Apa már nagyon várja, meg persze én is. :?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Igen Betty 2-től van. Azért jó szerintem, met azokat az izmokat erősítjük, amelyeken most nagyobb a terhelés, gerinc, lábak, talp (nem is hittem, hogy ott ennyi izom van :) ). Szóval tanév vége után akko remélem talizunk :) Amúgy én a 18. héten kezdtem. Mondjuk szerencsés vagyok, hogy a munkahelyemről elengednek heti egysze. Bár örüljenek neki, hogy nem irattam ki magam, hanem dolgozok :)

Nekem is mellső fali a lepényem, (kicsit talán jobbra nem teljesen középen, emiatt eleinte csak bal oldalon éreztem a mozgást), de apa elég hama érezte az apró rezdüléseket. Legyen ott a keze a pocidon, és lehet már érezni is fogja. Ha még nem is, legalább a baba megszokja apa kezét. Azt mondják sokan, hogy érzik, ha idegen kéz van a pocin, hogy annak más a vérkeringése. És emiatt van az, hogy eleinte nem mozog, ha valaki ráteszi a kezét. Nálunk biztosan örült apának, mert rögtön mocorgott neki. Pedig néha még akkor én sem tudtam megkülönböztetni, hogy ő volt-e vagy csak bélmozgás :) SZóval szeintem próbálkozzatok :)

dytke
 
 


Sziasztok!

Csatoltam 2 képet Mátébabáról, ezek még a kórházban készültek. Most igazi szolárium-baba (a 2. képen már kezdett sárgulni), remélhetőleg hamarosan visszanyeri szép hófehér bőrét. :)
Én is írom a szüléstörténetemet, de tanulságosabb lesz, ha megírom nektek a szoptatási kálváriámat is, ami a kórházban kezdődött. Nekem nagy csalódás volt a csecsemősök hozzáállása, csak 1-2 nővérrel találkoztam, aki igazán rendes, segítőkész volt. :( Mostanra helyrejöttek a dolgok, és végre úgy-ahogy megy a szopizás, de jó nagy mélységeket jártam meg addig.
Hamarosan jelentkezem.

Gabi Kép Kép

Kép
Kép
szfgabi
 
 


kincsesi - Engem a lányok győztek meg a fórumon, hogy vegyek Tena-bugyit és meg kell mondanom, nagyon szeretem! 2 csomaggal vettem, mert előszörre kicsi lett a méret, így most 4db bugyim van kb.600 Ft-ért. A nagyobbik jó volt a szüléshez, mára viszont annyira lement a hasam, hogy a kisebbeket hordom itthon a gyermekágy alatt is. Jó, mert szellőzik, pillanatok alatt ki tudod mosni, nem marad meg benne a vérfolt, és hát gyorsan is szárad. Mivel magas a hasrésze, még tartja is egy kicsit. Én vettem haskötőt is gyógyászati segédeszköz boltban, elég drága volt. Nem hordom egész nap, de már a kórházban jól jött volna, mert egyszer, amikor fel kellett ülnöm az ágyban, kicsit meghúztam a hasizmomat, és egy darabig fájt. Ha már akkor meglett volna a haskötő, az sokat segített volna. Mindenesetre azt a tanácsot is kaptam, hogy ne hordjam állandóan, mert akkor elrenyhülnek a hasizmok.

Gabi

Kép
Kép
szfgabi
 
 


Gabi! Még egyszer nagy-nagy gratula! Máté (is) gyönyörű baba!!
Sajnálom, hogy nehezen kezdődött a szopizás, de lényeg, hogy helyrejöjjön minden, és mostmár megy :) Csak így tovább!!! És várjuk a beszámolót (gondolom mindenki nevében mondhatom)

dytke
 
 


Szfgabi - Máté baba nagyon édes!

Bettyna
- nekem is mellső fali a lepényem, de apa is elég hamar érezte Zoló mozgását.

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Sziasztok!

Kincsesi, a sima régi bugyi is jó, én is azt vettem fel második naptól, jobban éreztem magam benne :) Csak jó nagy legyen .:)
Hasszorítót én is vettem: azt a gumisat gyógyászati segédeszközboltba, hasleszorítós bugyit pedig Anitát. Egy vagyon volt, de még mindig felveszem, ha nem kívánom hallgatni a már megint baba lesz??? kérdéseket.

Ezekkel a kilókkal tényleg őrületbe kergetik az embert. amikor 50 kilós voltam lánykoromban az volt a baj, most meg az, hogy 20-al több. Az senkit nem érdekel, hoyg van 2 egészséges gyerekem??? Ez hormonális, alkati kérdés, és iszonyat nehéz utána leadni. Koplalni nem lehet, stb. Én is hízok még szopi alatt is bőven...

Ahogyan a környezetemben látom a tesvérféltékenység nem korkülönbségtől, inkább alkattól, gyerektől függ. Tényleg nagyon rossz látni, de nekik kell megküzdeni velük. Mi abban segíthetünk, hogy dícsérjük a nagyot, nem hasonlítjuk őket össze (később sem) stb.
Gabi, Rózsaág várjuk a történeteket!

mtunde
 
 


Sziasztok!

Gabi - GYönyörő baba Máté!!! Majden elolvadtam tőle.

Köszönöm a tanácsokat mocorgás ügyben. Apa rendszeresen krémezgeti a pocakomat esténként meg a tv-zünk sokszor ott pihenteti a kezét, de még nem érzett semmit. De természetesen nem adjuk fel, csak arra vagyok kíváncsi, hogy meddig váratja még a baba a papát. :) A viszonylag korán mit jelent nálatok? :?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Sziasztok!
Végre Gabi megmutatta gyönyörű babaját. Életben sokkal édesebb és szebb mint a képen. Én már a kórházban is nagyon dícsértem. :wink:
Mivel egyidőben voltunk kórházban, megerősíthetem amit Gabi írt. Borzasztó volt a csecsemősök hozzáállása. Mikor Míra bekerült a kékfény alá, nem akarták kihozni szopizni. Adtak neki cukrosvizet, és ami felháborított tápszert is miközben a lefejt tejem bent volt náluk a hűtőben. Azok a csecsemősök rakták bele, akik később megitatták tápszerrel.
A szobatársnőm sem járt jobban, elment 16h-kor a gyerekért, hogy adják ki megszoptatja, de nem kapta meg, mert aludt. Mondták, hogy majd kihozzák ha felébredt. 3/4h- múlva ismét megpróbálta elkérni, erre a válasz az volt, hogy most itatták meg tápszerrel. Szegény lány sírógörcsöt kapott. Addig a gyerek nem evett sem cukorvizet, sem tápszert, mert annyi teje volt a lánynak.
Összesen a 4 nap alatt 2 csecsemős volt aki segítőkész volt. Gondolom ők lehettek a régi MÁV-osok.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag
 
 


Gabi! A Babád tényleg egy igazi Tündérmanó! Hihetetlen édes, csak ámulok, és bámulok!

Bettyna!-én kb napra pontosan 3 hónapja éreztem először, hogy megmozdult, rá kb 2 hétre már apa is érezte az apró mocorgást. Nekem is mellső fali a lepényem, de ettől függetlenül nagyon látványos is amikor mozog, lés apa is érzi elég renesen! Amikor először rúgott neki igazán nagyot, meg is lepődött, hogy micsoda erő van már most ebben a kis csöppségben! Egyébként annyi a különbség, hogy amikor a lepényt rugdosta, vagy ütögette, azt valamivel tompábbnak éreztem, mintha máshol boxolna, de nagyon jól lehet érezni így is! Nyugi, senki nem fog lemaradni erről a szuper élményről!

Jó éjt Mindenkinek!

Kép
marcsi0503
 
 


Bettyna
Nálunk mikor még apuci nem érezte Kristóf mozgását, egyik ismerősöm azt mondta tegyek egy pohár vizet a hasamra, és ahogy a baba mozog odabent a víz mozog a pohárba. Nekünk egy nagyon kis poénos volt, próbáljátok ki ha gondolod. :)

Gabi
Nagyon szép formás a kis Tündérmanód. Milyen fura, hogy az ember mármilyen kis ruhát ad rájuk, minden olyan hatalmasnak tűnik. :) Szerintem még sokszor meg fogom nézni a képet. :wink:

csecsemősök
Az én szobatársamnak is kék fény alatt volt a babája és mindíg hozták szopizni. Én nem tapasztaltam azt, amit ti mondtok, de nem is szivesen éltem volna át. Úgy lehet ahogy mondjátok, elképzelhető, hogy nem régi MÁV-osok voltak.

Kép
Kép
susytunder
 
 


mármilyen= bármilyen :oops:

Kép
Kép
susytunder
 
 


Rózsaág, Gabi, annyira sajnálom, hogy ennyire rossz tapasztalataitok voltak a csecsemősökkel, ennél azért jobb volt nálunk is a helyzet. :( Vége a bababarátságnak, és csecsemősnővérbarátság van már csak?

mtunde
 
 


Gabi!
Nagyon édes a babád! Drukkolunk a szopihoz. Egy a fontos, ne add fel. Tudom miről beszélsz, nekem még a bababarát Mávban sem sikerült a szopi. Egy hónapot kínlódtam itthon mire megtanultuk, de azt hiszem megérte. Picur még most is szépen szopik. Szóval drukkolunk továbbra is, hogy egymásra hangolódjatok! :D

ÚÚÚÚ de tudok haragudni ezekre a tápszerező-anyukák lelkét összetörő csecsemősökre mindenütt! :twisted: Kár, hogy nem a szopibarát-kedves csecsemősökből van több! :( Tisztelet a kivételnek, én sok ilyennel is találkoztam. :D

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Köszi a bugyi-infókat, azt hiszem maradok a sajátjaimnál. :)

Még egy kérdésem lenne: valaki nem tudja, hogy a 11. kerületben vagy környékén hol van gyógyászati segédeszközbolt?(hol tudok utánanézni?) Vagy esetleg tudtok képet küldeni egy hasleszorítóról? És mennyibe kerülnek kb?

Tegnap volt egy alapos beszélgetésem a dokival, és úgy tűnik császáros leszek ismét... Nagyon elvékonyodott az előző heg alatti rész, úgyhogy nem akarja bavállalni, bár a kockázatok miatt már én sem. :( Lányok? Mitől függ, hogy altatásban csinálják vagy spinális érzéstelenítéssel? Melyik a jobb? A spinálisat is az anesztes csinálja?

Bocsi a sok kérdésért... :oops:

Kép
Kép
kincsesi
 
 


Kincsesi,
Altatásban csak akkor csináljak, ha extra sűrgös, vagy ha valami komoly indok van rá. Amúgy nem, mert ott nagyon kevés idő van kivenni a babát. Régen ezt én is kérdeztem a dokimtól, mert ha császár lett volna, inkább az alatást választom, de mondta, hogy nem lehet választani. Spinális a jobb a babának. Igen anesztes csinálja a spinálist is.
Vendég
 


Sziasztok!

Egy kérdésem lenne a tapasztalt kismamikhoz:

Az normális, hogy reggel óta szinte egyfolytában menszeszgörcsöm van? Nem tudom ez e jóslófájás, de nem úgy van, hogy a jósló, illetve az igazi fájások között eltelik bizonyos idő? Mert nekem ezek a görcsök majdnem folyamatosak. Dokihoz délután megyünk, majd vele is beszélek erről csak kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Ildi!

Hát, tegnap majd' 1.5 órát vátram, de Berci jól bírta! Úgy tudom, a spinálist preferálják jobban, mert akkor semmilyen gyógyszer nem kerül át a babába! De, ha külön kéred, akkor gondolom az altatásnak sincs akadálya! Meg akkor szoktak még altatni, ha sürgős a császár, mert az altatás gyorsabb! Merész kérdés: meglátogathatlak majd? Persze azt is megértem, ha nem szeretnéd, mert inkább babáznál a kórházban! :lol:

Lányok!

Képzeljétek, még mindig csaj a drágám! Megkértem a dokit, lessük meg, persze rögtön megkukkantottuk! A doki azt mondta, hogy 99%, csak azért nem mond 100%-ot, mert azt nem illik! És a lényeg:minden rendben odabent, a jelek szerint a 10km-es túra nem ártott a méhszájnak sem!

Márti
borossné becz márta
 
 


Mankabi!

Ülj be egy kád jó meleg (de nem forró) vízbe, ha elmúlik, akkor csak jósló volt! Nyugodtan szánj rá egy félórát! Ha nem múlik, akkor mész szülni! És akkor szólj a dokinak!

Ildi!

Hát, akkor eszerint nem lehet választani! De nem is baj, mert állítólag nagyon aluszékonyak azok a babák, ahol anyukát altatták!

Márti
borossné becz márta
 
 


Márta,
Mi lesz a neve?

Mankabi,
Nekem is volt olyan, hogy folyamatos mensi görcseim voltak. Nálam a jósló más volt, és az igazi fájás is(nem mensis). Az nem folyamatos volt, csak már a szülés végénél. A kádas dolog tényleg jó, és beszélj a dokiddal, biztos ami biztos.
Vendég
 


Manka!
Nálam egy kis pihenés mindig segített eldönteni, hogy jósló vagy rendes fájás. A pihire mindig megszűnt. A szülési fájdalmak persze nem. Jó, hogy mész dokihoz, ott legalább kiderül mi újság. Én a szülés előtt már két nappal éreztem bizonyos görcsöket.
üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Köszi a válaszokat! Most egyenlőre elmúltak a görcsök. Igazából végig feküdtem, tehát nem a pihenéstől múlt el, talán a fürdéstől, vagy egyenlőre most ennyi volt...

Kezdek megijedni a csecsemősökkel kapcsolatban, úgy látom a sarkamra kell majd állnom, pedig nem vagyok egy vitatkozós típus és utálom a konfliktusokat, de hogy lehet ezt kivédeni odabent, főként első szülésnél, amikor még tényleg nem tudom mi hogyan zajlik... Na mindegy, nem paráztatom magam előre.

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Kincsesi

Medica Humana Kft.
Tétényi út 12-16. ( Szt Imre Kórhház A ép.)
Budapest XI. ker.
1115
www.medicahumana.hu
464-8600/1354
464-8600/1354
Nyitvatartás: H-Cs 8-17 P 8-12
Egészségpénztári kártya elfogadóhely, bankkártya elfogadóhely.

Altatással kapcsolatban
A szobatársam altatásban császározták, mert allergiás volt a lidokainra. Egy ismerősöm pedig úgy szeretett volna, de azt mondták szó sem lehet róla, mert csak indolot estben van altatás. Én így tudom, de lehet ez is kórháztól és dokitól függ. :roll:

Kép
Kép
susytunder
 
 


Úgy indulj neki, hogy nem lesz gond a csecsemősökkel :wink:
Én nem tudtam pelenkázni, és kértem párszor, hogy mutassák meg, de nem értek rá, azt mondták jönnek majd, de nem jönnek. Akkor fogtam magam, bepelenkáztam Zsófit (persze rosszul :lol: ), áttoltam hozzájuk, hogy na, itt a gyerek, nézzék meg a pelenkáját, mert szerintem fura :lol: Rögtön megmutatták, hogy kell :wink:
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?