Új privát üzeneted érkezett!

Furcsa lények a pasik... de azok a nők is, akik kikezdenek egy ilyen pasival. Én felhívtam ezt a macát, amikor megtudtam, hogy mi van és megkértem, hogy ha rám nem is a gyerekre legyen tekintettel és ha már ekkora barom a pasim, hogy hagyja magát, akkor legalább benne legyen ennyi, erre képzeljétek kiröhögött... azt mondta az én bajom... el se tudtam hinni, hogy létezik ilyen nő. pedig úgy tudom neki is van gyereke... életemben nemgondoltam volna, hogy létezik ilyen.

KépKép
columbine

Ági írtam privit! Fel a fejjel pozitiv hozzáállás első a bébi ne idegeskedj sokat!

Talán lehetnének a férfiak kicsit megértőbbek is. Kiváncsi lennék forditott esetben hogy éreznék magukat??!!!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziszka!

Hát 11-kor, pedig már éjszaka is felébredek, hogy éhes vagyok és ha nem sikerül tempósan visszaaludnom, akkor olyan hányingerem lesz, hogy azzal már enni se tudok. Reggel, amikor felébredek a gyerekekkel, szintén ugyanez a figura. Iszok egy pohár tejet, megreggeliztetem a kölyköket, öltözés, ovi, aztán mire hazaérek, ,már nem is vagyok olyan éhes, pedig elötte még szenvedtem, hogy hogy fogom kibírni hazáig. Aztán leültem titeket olvasni, s eszembe jutott, hogy nem is reggeliztem. Nyomtam egy fél kiló (!) savanyúkáposztát és 2 barackot! Hatott is, szerencsére... :)

Most meg ül a marhasült a sütöben, csinálok még salit és nokedlit, aztán áldás-békesség, nagy zabálás. :)

Kérdés: rajtam kívül mindenkinek be van már élesre állítva születendö babájának a neve? Nekem olyan nehéz még az elöszelekció is. A párom a névkeresésben - sem - a társam, elöszelektálnom kell, aztán majd a szülöszobán kiböki, hogy neki mi a szimpi. Most a részeredmény indulói: etele, nemere, levente (csupa e-s nevek), dömötör, botond és hunor, de a vizibor is nagyon szimpi... :) A kisfiam viselkedése alapján a nemere lenne leginkább hozzá illö, vagyis a nyughatatlan! :)

Barbi
Vendég

Ó ba***us!

Komolyan mondom nincs ilyen. Hogy lehet valaki ennyire gerinctelen?
Most jól felhúztam magam!

Cs.

Kép

Kép
csimby

jajj az ilyet de megcibálnám!!!!! fúúúúúúú most aztán nagyon mérges letteml.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!%

Columbine sajnálom..kitartás remélem minden rendben lesz!

Pöttömpanni nagyon egyfelé megyünk.. babakocsi is ua, és én a felsőt néztem ki az ágynemüből fiam lesz nekem is

jaj tudom nem nagyon szoktam ide írni mert annyira sokan vagytok szerencsére, hogy követhetetlen... :oops:

MI múlt héten festettünk, így még csak most kezdünk vásárolgatni....nagyon gyönyörű dolgokat vettetek...

pöttöm kérésére megpróbálok sürübben jönni ha nem baj :oops: :lol:
Vendég

oh Ági! bár ne jönnének be a negatív megérzéseim... nagyon sajnálom, és tényleg írd le bátran, ami bánt, ha utána könnyebb, hidd el, mi bírjuk az ilyesmit! ezért (is) vagyunk itt, mi egymásnak!!!

az a baj, hogy ezzel a telefonhívással is, akkor csak magadat idegesítetted fel, főleg, ha ez a nő, ilyen gerinctelen! tényleg őszintén sajnálom, és remélem, hogy minden a Neked és Lilinek legmegfelelőbben alakul! kár mondani, hogy ne idegeskedj, mert ezt úgysem lehet megállni anélkül. kitartást! ha bármi melóról hallok, értesítelek!

sophie27

Pöttöm, aham, értem már akkor az ágyneműs elgondolást! ;)

én úgy tervezem, hogy anyóssal varratok a kiságyra ágyrácsot, mivel tervezem, hogy hímzek a kisfiamnak saját kezűleg nyuszis-macis motívumokat, és akkor ezt a sima fehér anyagra rá lehetne varrni. lehet, hogy ez is túl nyugis lesz, de saját magam csinálom, remélem idővel értékelni fogja :P amúgy a gyerkőc szobájában macis bordűr lesz, sárga alapon, és a függöny is hasonló macis forma, csak az sajnos nem volt sárgás alapon, csak fehéren.

ha délután megcsináljuk a karnist+függönyt fotózom, és felteszem, ha már másunk egyelőre nincs... :(

sophie27

Nagyon aranyosak vagytok! Nem idegeskedem, csak borzasztó nagyot csalódtam. Biztos a hülye szirupos filmek tehetnek róla, de én annyira úgy képzeltem, hogy majd ha babát várok, lesz egy társam, aki lesi a kívánságaim, aki simogatja a pocimat, aki átölel, ha rámjön a sírás, figyelmes, és hálás lesz nekem, amiért gyerekkel ajándékozom meg. Hát a valóság meg pont az ellentéte ennek... nagyon nagy koppanás. Erősen tartom magam, hogy Lili amennyire lehet ne érezze ezt meg, és várom a pillanatot amikor rámmosolyog végre ez a pici lány, hogy elfelejthessem ezt az időszakot. Mert azért akármi is van, érte mindent megéri elviselni. És tudom, én boldog leszek, de az "apja" soha.

KépKép
columbine

Szisztok!

Eddig csak olvastalak titeket, és már párszor el is határoztam hogy írok, de valahogy mindíg elmaradt. Remélem lehet még hozzátok csatlakozni.

Szilvinek hívnak és nekem már van egy kisfiam, aki júiusba lesz két éves, Ádámnak hívják (de nekünk csak Bömi vagy Matyus :) )
Most a 27. hetet töltöttem be a babámmal, aki ha minden igaz lány lesz és augusztus 25.-én fog megszületni (úgyhogy egy kicsit javítok a nem egynemű testvérek arányán :) )

Jó olvasni titeket. Én néha úgy érzem hogy a második gyerekkel már nincs az a nagy zsongás mint az elsőnél, nem kell kiságy, új ruha babakocsi stb. Kevesebb idő jut befelé fordulni is. Néha lelkiismeret furdalásom is van emiatt. De mikor titeket olvaslak engem is elkap a zsongás egy kicsit. Nem tudom Jazmin te hogy vagy ezzel?
Viszont megnyugodtam hogy nem csak nekem van világvége hangulatom mostanában, ezek szerint ez csak átmeneti állapot.

Én sem nézek valami nyugodt időszak elé. Jelenleg Pesten lakunk, de már csak két hétig. Vettünk Herceghalmon egy telket amin hamarosan elkezdünk építkezni. De közben úgy alakult hogy sikerült eladni a jelenlegi lakásunkat (nem gondoltuk hogy ilyen hamar fog menni) úgyhogy kiköltözünk a szüleimhez Halásztelkre.
Kíváncsi leszek.
Sajnálom a kisfiamat, mert neki most minden új lesz. Új hely, testvér, messze leszünk a régi barátaitól is úgyhogy valószínűleg újjakat kell majd keresnünk. Nagyon oda kell majd figyelnünk rá is.
Dehát ahogy apukám mondaná semmi sem állandó csak a változás.

Akinek kicsi hasa az ne aggódjon. Az kisfiammal nekem is kicsi volt . Kismama tornán kérdezgették is hogy nincs semmi baj, nem mondott semmit az orvos. Teljesen kész voltam. De teljesen átlagos méretei lettek a Böminek. Sőt az egyik ismerősömnek még a 9. hónapban is alig volt hasa mert nagyon izmos volt a hasfala és nem tudott tágulni, de a baba csinált magának helyet és valahogy befelé terjeszkedett. Szóval semmi aggodalom.

Bocsi hogy ennyit írtam így elsőre. Most már befejezem :)

Szilvi.

Kép

Kép
bucsek

Hü, Ági!

Nagyon feldúlt, amit írtál, hirtelen felszaladt a pulzusom! Nem lehet, hogy imponálna a férjednek, ha vagy öt, vagy a macát felpofoznád a biztonság kedvéért? Némely férfinek kell, hogy lássa, az asszonya küzdeni is képes érte... Apámnak anno nagyon imponált anyám harci szelleme és még mindig házasok, pedig az anyám elsö terhessége alatt becsajozott, de az anyám megmutatta mindenkinek az útirányt. Nem mondom, hogy ideális ez most pár héttel a szülés elött, föleg, hogy ha jól emlékszem te kezded a sort, de hát közösen csináltátok anno a babát, ö is szeretett volna veled egy komplett családot, nem? Persze igaz, hogy nem minden férfi látja ilyenkor már a feleségében a nöt, de a szülöszobán legkésöbb észhez térnek, ne félj!!!!
Én amúgy se értem a férjedet, mert te egy nagyon vonzó és igazán csinos csaj vagy pocakkal és anélkül is!
Mindig ha a comulbine nevet olvasom és mellette a fényképedet látom, arra gondolok, hogy a fehér galamb megint aktív, olyan megnyugtató és elégedett kisugárzásod van, remélem marad is, mert erös lány vagy te érzésem szerint!
Úgy átmennék hozzád megvígasztalni, lennél csak egy kicsit közelebb!!!
Bocsi az öszinteségi rohamomért, mindjárt vissza kell térnem a profánabb dolgokhoz, mint a nokedliszaggatás.

Panna!

neked is kitartás! Hogy állunk? Rajtad vagy rajtam a sor panaszkodás terén? Várom a privit!

Barbi
Vendég

Ja és Apróka már múltkor is amikor elhatároztam hogy írok megkérdeztem az anyumat aki TB számfejtő a táppénzről.
Ő is azt mondta hogy ha 2007-be nem volt 180 napod ami hogyha nem jelentett az előző céged akkor nem volt, az idei 180 nap után kapod a táppénzt.

Remélem így lesz és így jársz jobban.

Most már tényleg csöndbe maradok egy kicsit.

Szivi

Kép

Kép
bucsek

Ági!

Nagyon édes a babaszobátok, fel a fejjel! :D

Én is nagyon sajnálom, hogy ilyen történt veletek.
Nem tudom mennyire szoktad Soma cikkeit olvasni a nlc-n. Ő mondja mindig, hogy a várandós nő pasija lelkileg kicsit hajlamos elbizonytalanodni (nehezebben dolgozzák fel a babavárással kapcsolatos változásokat), ilyenkor könnyebben elcsábíthatók. DE! Egy idő után sokan "észhez térnek", és szépen visszatalálnak a családi tűzhelyhez. Éppen ezért mindenkit óva int attól, hogy várandós nő pasijával kikezdjen, mert abban sosincs köszönet, a csábítónak sem.
Az ilyen nőket én csak sajnálni tudom, akinek ilyen a lelke, mint neki, azzal mást nem is lehet. Elég rossz lehet neki önmagával együtt élni...
Hiszek abban, hogy amit "beteszel" a nagy globális rendszerbe a cselekedeteiddel, azt is "kapod vissza" hosszútávon. Valamikor valamilyen formában rá is vissza fog szállni.

Neked nagyon sok kitartást, és írd ki magadból nyugodtan, azért vagyunk, hogy meghallgassunk! :D

Beus

Kép
félhold

Barbikám, ne húzd fel magad, sajnos ilyen a világ. Én megkímélem magam a konfrontációktól, elég nekem talpon maradni és megőrizni a méltóságom, apukám mondja mindig: Felemelt fejjel, egyenes derékkal kell viselni mindent. Én ehhez tartom magam.
Nagyon kedves amit írsz, és bárcsak tényleg itt lehetnél velem, a bölcsességed meg is nyugtat. Erőt merítek a babám minden kis mocorgásából, kárpótol majd mindenért egy ölelése.

KépKép
columbine

Ági!

Nagyon- nagyon sajnálom. Csak nagyvonalakban tudom elképzelni, hogy milyen lehet. De azt végképp nem, hogy hogyan is telnek a hétköznapjaitok. Ha ki szeretnéd írni magadból, tedd meg, akár priviben is. Én is azt gondolom, hogy nem kell még eltemetni ezt a kapcsolatot. Lehet, hogy Lili születése után megváltozik minden. Ha mégsem Ő sokkal többet veszít, mint Te. Te elvesztesz egy bocsánat...önző, megyek a ---am után hapsit, Ő pedig elveszít két gyönyörű nőt...egy családot. Mert Ti ( Lili meg Te ) már akkor is egy család lesztek. És ha úgy alakul lehet, hogy később nyertek egy olyan apát, aki APA lesz.
Kár, hogy Budapesten laksz és nem tudunk találkozni, de azért küldök Neked egy virtuális ölelést.
bende

Most ment el végre a parkettás holnap jön ujra. :? :? :x

De most megyünk ünnepelni! Eszünk valahol valami finomat.
Sajnos tavaly a párom külszolgálaton volt ugyhogy nem volt alkalom a házassági évfordulónk megünneplésére de most behozzuk a lemaradást. Nekem elég most ennyi is!!

Lányok én most elköszönök mindenkinek további szép, szebb napot a nap is mindig kisüt és az erő velünk van ! :D

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Boni!

Nem mondod, hogy az ágynemű is azonos? Ez annyira jópofa :lol:
És hogy fogják hívni a trónörököst?

Bucsek!

Üdv a csapatban! Gondtalan babavárást kívánok!

Ági!

Tetszik azért, ahogy a gondok ellenére a dolgokhoz állsz!!! Lili az első...le a kalappal előtted.
És tényleg van még esély, hogy észhez tér a párod, ne add fel!

pöttömpanni

Ági!

Teljesen igazad van, elragadott a temperamentumom! A babád kárpótol mindenben, nagyon sok eröt ad egy ilyen kis lény!
Nekem ebböl a szempontból jobb, mert már 3,5 gyerek tarthatja bennem a lelket és értük mindig erösnek kell lennem.
Konfrontációnak nem sok teteje van, a férjednek lesz a legrosszabb, ha van neki lelkiismerete. Nagyon fogja szégyelni az arcát, ha visszajön a családi tüzhelyhez szívben, lélekben és testi valójában egyartánt. Neked meg a megbocsátás és a bizalom megelölegezése lesz abban az esetben a legnehezebb, de a legfontosabb gesztusod.
Tényleg nagyon felkavart ez a történet, ég bennem a segíteni vágyás, de el is keserít a tehetetlenségem, mert ez mégis a te/ti történetetek, abba belefolyni nem lehet és nem is ildomos. Látod még annyi sikerem sincsen, hogy a saját férjem szemeit felnyissam. Néha vannak világos pillanatai, akkor olyan, mint régen, lehet öt megint szeretni, de ritkák ezek az idöszakok és zömmel tiszavirág életüek... :(
Viszont minden relatív, másoknak még rosszabb a helyzetük, nem panaszkodhatok. Van fedél a fejünk felett, van mit ennünk, tehát az alapok meglennének, a többi meg fakultatív.
Meg kéne találni a feldúlt és hormonoktól összezavart kismamák lelki és testi lereagálásának legjobb módját, nem? Biztos nagy sikere lenne, föleg, ha hatásos is. :)

Ági!

Priviben is megtalálsz, ha bármiben segítségedre lehetek! De jó is lenne!

Barbi
Vendég

Szabandság, betegszabadság, táppénz

Felhívtam a mi TB ügyintézőnket (a nagy cég előnye, állandóan vannak kismamák, az osztályról is ketten "távozunk" 1 hónap eltéréssel), a következőket mondta.
Minden évben az első 15 nap betegség az betegszabadság, amikor a fizud 80%-át kapod. Ezek a napok összeadódnak, tehát aki idén már volt beteg, az a 15 napból fennmaradó időre tudja igénybe venni, de ez automatikus. Ezt a 15 napot a cég fizeti még, utána a TB. Ezután mindenki a fizu 70%-át kapja táppénzként. Mindennek az alapja 2008-as szülésnél a 2007-es éves átlag jövedelem (folytonos munkaviszonynál).

A munkaügyisnél rákérdeztem, hogy hogy lehet kivenni az idei szabadságokat. Azt mondta, hogy akár az egészet kivehetem, de nem javasolja. A mi cégünk mostani szabályozása alapján ugyanis ha visszajön az ember, akkor automatikusan korrigálják a fizuját onnantól fogva azzal a fizetésemeléssel, amit a hasonló munkakörűek az eltelt idő alatt megkaptak. Vagyis akkor a bentlevő szabijaidra is már elméletileg az emelt összeget kapod, pedig még el sem kezdtél dolgozni. :) Rögtön ezekkel a szabikkal, és az eltelt időre még járó szabikkal indít nálunk mindenki. Azt mondta, hogy az idei ki nem vett szabi "felhasználására" a visszatérés után van megadott időtartam, semmiképpen nem veszik el. :)

Annyit mondott még, hogy gyerekenként már a születés évében is jár valamennyi plusz szabadság (talán két nap), amit bármelyik szülő igénybe vehet, vagyis idén érdemes azt az apukának igénybe venni, neki is jól jön. Később, amikor visszajövünk dolgozni, akkor lehet kérni, hogy innentől már az anyuka vehesse igénybe, vélhetően ő lesz többet a gyerekkel.
És az apukának a szülés környékén jár még 5 nap plusz szabi az éves rendesen felül.

Beus

Kép
félhold

Befordulás
Találtam cikket a témában, hátha hasznos lesz:
http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=95&cid=48863

Beus

Kép
félhold

Pöttöm de bizony :lol:
hosszas tanácskozás után .. .Zsigmond István mellett döntöttünk :lol:
Vendég

Columbine engem azért is kavart fel a történet, mert a testvéremmel átestünk ezen a dolgon...iszonyat volt... még az ellenségemnek sem kívánom azt az időszakot.. ezek a r...s k...k meg monnyanak le :twisted:
Vendég

Ági, nagyon tisztellek azért, hogy emelt fővel viseled a történteket. Ez így méltó egy igazi nőtől. Csak egy dolog a fontos, ennek a pici babának Te vagy az anyukája, te nyújtasz neki biztonságot, Neki Te leszel az első a világon! És hidd el, nagyon boldog leszel az életben, pont azért mert ilyen erős vagy. Fel a fejjel!

k.a.t.i.c.a

Barbi!

Mi sem állunk sehogy sem a névválasztással. De a netről már szedett le férjem egy elég részletes listát, azt böngésszük időnként. A lányneveknél valahogy sokkal több az, ami tetszik, a fiúnevek áttekintése egyelőre az "ez sem, ez sem" (főleg az ő részéről :) ) séma szerint zajlik. De előbb-utóbb csak megtaláljuk a megfelelő nevet Picikének.
Pont azt beszéltük, hogy ha már most ilyen kevés fiúnevet találunk, ami szóba jöhet, mi lesz majd a következő csemetéknél? :D

Beus

Kép
félhold

Akkor Boni mi rokonlelkek vagyunk :wink:

Istvánról párom tudna nyilatkozni :lol: Ő speciel nem szereti...
De nekem (én inkább a külföldi hangzásúak felé vonzódom) az István tetszik a legjobban a régi nevek közül.
Amúgy komoly névösszeállítás.

pöttömpanni

Pöttöm!
Nagyon édesek a cuccok, az ágytakaró kérdésben én már nem írok semmit, nem akarlak még jobban megzavarni. :wink:
Én múltkor hívtam az Elefáni bababoltot, de egy Peg Perego kocsira nekem magasabb árat mondtak, mint a Brendonban, pedig eddig azt hittem, az a legdrágább. Vagy ez modellenként változik? Mintha múltkor írtál volna valami kedvezmény-rendszerről náluk, csak nem találtam meg.

Beus

Kép
félhold

Ági!

Nagyon sajnálom, hogy így alakultak a dolgaitok, de fel a fejjel, csak észhez tér már a párod.
Nem akartam hinni a szememnek, amikor a soraidat olvastam. Nem is tudom mit tennék a helyedben, becsülendő, hogy ilyen "higgadtan" tudod kezelni a helyzetet.
Én már tuti megtéptem volna azt a "nőt", de a páromhoz is lett volna egy jó pár keresetlen szavam. Tudja mindenki, hogy "hány kilós"!!!

Az biztos, hogy neked Lili a legfontosabb és egy ilyen gyönyörű csöppség elfelejteti az emberrel a legnagyobb bánatát is.
Okos, erős és nagyon vonzó nő vagy, minden elismerésem!
Szorítok nektek, hogy sikerüljön rendezni ezt a helyzetet, jó lenne, ha Lili egy boldog, összetartó családban nőhetne fel.

Ha tudok bármiben segíteni, csak szólj! Hatalmas ölelést küldök Neked!

sniky

Félhold!

Igen, ez ijesztő elsőre, hogy drágább, mint a brendon, pedig, ha az ember levonja belőle az 5 vagy 10% kedvezményt, akkor olcsóbbra jön ki.
A kedvezmény úgy alakul, hogy 50eFt feletti vásárlásnál 5%, 90eFt felett pedig 10% azonnali kedvezmény. Kapsz egy törzsvásárlói kártyát, és onnantól minden nem eleve akciós terméket így tudsz vásárolni.
Tehát a babakocsi ára azért ennyi, mert ők számolnak a 10% kedvezménnyel, és így már jóval a piaci ár alatt vannak.

pöttömpanni

pöttöm hozzátenném, hogy nekem a Noel név volt favorit..de párom leszavazta :wink:

nekem is komoly a névválasztás, de ezt anevet a fiunk választotta
ha érdekel valakit miért írom az olvassa a fogamzás/akikhez előre beköszönt a baba hozzászólásomat :wink:
Vendég

Nikianyu!
Azt hittem hogy valamit rosszul állítottam be, ma írtam először a topicotokba és az előbb próbáltam vonalzót csinálni a babámak.
Most néztem hogy sikerült-e. Erre a te hozzászólásod alatt is látom a lepkés vonalzót meg a Prüntyőke nevet.
Gondolkodom hogy ez hogy lehet, mikor látom hogy a hetek nem stimmelnek.
Szóval mi is Prüntyőkének hívjuk a kislányunkat (eddig még, mert nálunk csak becenév).
Még nem találtuk meg a végleges nevét. Mikor a kisfiunknak kellett fiú nevet keresnünk alig találtunk, lánynevünk volt kb 5 is. Most egyik lánynév se tetszik, úgyhogy még rágjuk a dolgot. Nem könnyű.
Szóval jót mosolyogtam.
Nálatok ez a Prüntyőke név végleges? Mert most ahogy néztük az utónévkönyvet láttam hogy van ilyen lány név.

Szilvi

Kép

Kép
bucsek

Félhold!

Melyik fajta Peg Perego babakocsit szeretnétek venni?
Én csak ajánlani tudom a venezia tipusút.
Nagyon nagyon jó szerintem.
Mi már használtan vettük mikor a kisfiunk született de tényleg vadi új állapotban.
Ahol mi lakunk az nem egy sík terep, toltam erdőbe, kavicson stb, és soha nem nyikorgott stb. ellentétbe sok babakocsival.
Az meg hogy a tolókarja forgatható, számomra elcserélhetetlen funkció. Ha lejtőn toltam vagy napsütésbe a kicsit csak átfordítottam a tolókart és már nem is volt fejjel lefelé a baba vagy nem sütött szemébe a nap.
Az összes kereke bolygósítható, és teljesen vízszintesig dönthető a támlája.
Szóval szupi, én csak ajánlani tudom.

Szilvi

Kép

Kép
bucsek

Ági!

Teljesen igazad van, elragadott a temperamentumom! A babád kárpótol mindenben, nagyon sok eröt ad egy ilyen kis lény!
Nekem ebböl a szempontból jobb, mert már 3,5 gyerek tarthatja bennem a lelket és értük mindig erösnek kell lennem.
Konfrontációnak nem sok teteje van, a férjednek lesz a legrosszabb, ha van neki lelkiismerete. Nagyon fogja szégyelni az arcát, ha visszajön a családi tüzhelyhez szívben, lélekben és testi valójában egyartánt. Neked meg a megbocsátás és a bizalom megelölegezése lesz abban az esetben a legnehezebb, de a legfontosabb gesztusod.
Tényleg nagyon felkavart ez a történet, ég bennem a segíteni vágyás, de el is keserít a tehetetlenségem, mert ez mégis a te/ti történetetek, abba belefolyni nem lehet és nem is ildomos. Látod még annyi sikerem sincsen, hogy a saját férjem szemeit felnyissam. Néha vannak világos pillanatai, akkor olyan, mint régen, lehet öt megint szeretni, de ritkák ezek az idöszakok és zömmel tiszavirág életüek... :(
Viszont minden relatív, másoknak még rosszabb a helyzetük, nem panaszkodhatok. Van fedél a fejünk felett, van mit ennünk, tehát az alapok meglennének, a többi meg fakultatív.
Meg kéne találni a feldúlt és hormonoktól összezavart kismamák lelki és testi lereagálásának legjobb módját, nem? Biztos nagy sikere lenne, föleg, ha hatásos is. :)

Ági!

Priviben is megtalálsz, ha bármiben segítségedre lehetek! De jó is lenne!

Barbi
Vendég

Na ez kétszer ment el a szenilitásomnak köszönhetöen, bocsánat!
Vendég

na, tessék, megpakolnak 36 darab intézendő aktával és emiatt nem fértem hozzá a billentyűzethez.....erre miket tudok meg!

Ági! Nagyon nagyon sajnálom. KOmolyan, ez annyira gusztustalan. Sajnos én nem tudom csak a nőre fogni, valahol sztem a pasik is hibásak, persze ilyenkor náluk még jobban megy az "gatyában az agya" dolog, hiszen nem állunk készen mindig. de hát könyörgöm, nem hatódik meg, ha a pocakodra teszi a kezét és érzi az Ő PICI LÁNYÁT????

Annyira rossz olvasni, hogy sokatoknak veszekedős napjai vannak. Nálunk pont házasság előtt voltak és annyira elbizonytalanított anno, aztán azóta is persze volt egy-két rossz nap, de lekopogom, mostanában eléggé normalizálódott a helyzet. Remélem így is marad!!!

Bucsek!

Akkor ha Halásztelekre jöttök, hozzám tuti közel leszel. :wink:
Amit írtál a támogatásokról, én is így tudtam, köszi. csak az a bökkenő, hogy igaz, az OEP-nél nem szerepel a volt munkahelyem a nyilvántartásukban, de közben kaptam hivatalos kilépő papírokat és a kis TB könyvemben is benne van. Tehát amikor a támogatásos papírokat ki kell majd töltenem, nem hazudhatom le, pedig nagyon nagyon jó lenne. Már csak azt remélem, hogy elsumákolhatom, és nincsenek a kitöltendő papíron olyan pontok, amik konkrétan erre kérdeznének rá....
:oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Mára elköszönök Tőletek. Nemsokára megyünk szülőszoba-látogatásra.
Kíváncsi leszek nagyon, milyen benyomást kelt. Remélem nem riaszt majd meg. :)

Cs.

Kép

Kép
csimby

Sziasztok Lányok!

Ági!
Minden tiszteletem a tiéd! Amit Én is írnék az elöttem már leírták. Csak annyit h nem értem a párod.Nagyon Szép nő vagy...visszafogja sírni....

Zsófi Én mondtam h kikérdezem a védőnőt,És tegnap azt mondta ki ilyen, ki olyan...
Van akinek 3 hónaposan akkora hasa van mint másnak 6 hónaposan.Aztmondta ettől még a baba mindent meg kap és jól érzi magát :)

nicike

sziasztok!

pöttöm: végülis ez melyik típusú Peg Perego kocsi, amit vettetek?
(nekem amúgy a második ágynemű tetszik jobban)

ági: nagyon sajnálom, ami történt. De tényleg jó, hogy így állsz a dolgokhoz. Fel a fejjel és csak erősen! És gyere és írd ki magadból, ha valami már nagyon bánt, vagy feszít belülről. Megkönnyebbülsz tőle. Párodra nem is reagálok, mert én is felhúznám magamat rajta.....

én az ágyrácsvédőt és a zsebes falvédőt börzén vettem hazsnáltan, de nagyon szép állapotban 1500 és 2000 forintokért.

Mi kapunk légzésfigyelőt sógornőméktől, meg kengurut, hogy apuka is hordozhassa a kicsi fiát, ha úgy adódik. Mert ugyebár hordozókendőt nem nagyon aggatnak magukra a pasik......de a kengurut azért fel szokták venni, ahogy láttam másokon.

kicsi pocak: szerintem sem kell aggódni, nekem sem túl nagy. De majd a 7. hónapban beindul a növekedés. Mindenkitől ezt hallom, úgyhogy még van idő.

nekem csak a deekam és a hátam szokott leszakadni, úgy fáj mostanában. De biztos már azért, mert rosszul viselem a napi 8 órás ülést a szében a gép előtt.....
sajnos nem biztos, hogy összejön a nyaraláom a barátnőimmel júniusban, úgyhogy lehet, hogy végül sehova sem fogok menni nyaralni. Ez elszomorít. Meg ez a fránya szürke idő sem tesz most jót a hangulatomnak, olyan nyűgös vagyok ma egész nap.....
lei

félhold köszi a hasznos infókat! :)

Kép
winona

Lei!

Ez a MS pliko P3 switch. Aminek megfordítható az ülése.

Ágynemű ügyben akkor a szavazást lezárom :lol:
Nem tudok dönteni :lol:
Köszönöm szépen mindenkinek az értékes hozzászólást.

pöttömpanni

Az én Noel babám, ma még egy percet sem aludt, folyamatosan szöszöl bent valamit :lol:
És időnként jól kinyomja magát természetesen a szokásos jobb oldalra, de azt nem tudom megállapítani, hogy melyik alkatrésze lehet, mert olyan kis szabályos gömb alakú. Ebből gondolom, hogy nem végtag lehet. Viszont fejnek meg túl fent lenne. Lehet, hogy a feneke...remélem olyan jó kis feneke lesz, mint az apjának :wink:

pöttömpanni

Szia Bucsek!

Még csak nézelődünk, de a Peg Perego Uno az, ami tetszik, kávébarnában, mert az unisex. Ahogy én néztem, nagyjából ugyanaz, mint a Venetia, csak a hátsó kerekei kicsit nagyobbak.
A Venetiát is néztem a Brendon outlet honlapján, de mi még gondolkodunk, és közben elvitték. :(
Ami ellene szólt a kettő közötti választásban: minden évben új huzatszínekkel kaphatók a babakocsik és az autós hordozók, így a kettő párosítása (tavalyi kocsi, idei hordozó), ha egyberakod, akkor kicsit fura lehet a színkülönbség miatt. És az új PP hordozó (Viaggio) elég jó tulajdonságokkal bír (visszacsapódás gátló), bár az ára húzós. De eléggé hajlunk arra, hogy sok mindenen lehet spórolni, nem kell a legmárkásabb (kiságy, kád, rugik, stb.), de pont a baba biztonságán nem szeretnénk. Pár tízezer forint spórolást nem ér meg, ha baja lenne a csöppségnek.

Az Uno-ra azt mondta az eladó a Brendonban (egyelőre ott néztünk szét a nagy választék miatt), hogy most az számít a legjobb kocsijuknak. Gondolom, ez marketing szöveg. :)

Engem egyetlen dolog zavart: vízszintesre döntve nem merev az oldala, alulról meg csak a lábvédő van, ha zárttá akarom tenni. Nem csúszik ki lefelé a baba? Vagy csak túl aggódom? És az nem baj, hogy nem merev az oldala? Ti tudtátok benne hason is fektetni a babát? Mert a boltban úgy láttam, hogy igaz, hogy vízszintesig dönthető, de a párnázott része kicsit megemelkedik fejnél.
Férjemnek meg az nem tetszett, hogy befékezve a kocsit (csak a hátsó kereket lehet), pár centit lehetett előre-hátra tolni még rajta, bár el nem gurult a kocsi.

Beus

Kép
félhold

Andi !
Tornára jövőhét hétfőn még nem (mert kedden kell a doki álldását kérni),de utánna Én mennék veled torázni.

Bucsek! Egy napon szülünk? :) Hol fogsz szülni?

nicike

Lei!
Derékfájásra próbáld ki, hátha neked is segít: éjszakára plusz takarót terítek a másik fölé a derékrészen. Egy éjszaka alatt elmúlt a fájás, pedig a keresztcsontomnál eléggé sajgott, és általában is hajlamos vagyok a derékfájásra, sajnos.
A drágább "segítség": otthon MBT szandált hordok papucs helyett.
Elég húzós az ára, de ha nem fáj a derekad, nem kopnak az izületek, és később is kevesebb gondod lesz emiatt, megéri.
Nekem húgom ajánlotta, aki gyógyszerészként egész nap talpon van, ő a munkahelyén hordja. A cipő/szandál lényege, hogy kicsit hajlított az alja, mindig kicsit "egyensúlyozni" kell benne, de ezt igazán nem veszed észre.
További infó:
http://www.swissmasai.hu/Default.aspx?lang=hu-HU

Beus

Kép
félhold

Lei!

MBT-hez csatlakozom, a nővérem gyógytornász és nagyon szereti. Csak hát tényleg sok azért egy cipőért 40ezer, mert ennyi. Nekem is nagyon kéne, de sztem majd ha a babának már megvan minden és még belefér, talán akkor.
A hátfájásom sajnos nekem sem múlik, este 7 óra felé már tiszta asztmás tüneteket produkál, pedig semmi ilyen bajom nincs, de mégis nehezebben kapok sokkal levegőt a ferdülésnél pont. :cry:

Tényleg lehet valami a frontérzékenységben, mert tegnap délután óta alig bír nyugiban lenni Prücsi. Viszont nagy élmény volt tegnap, mert nekem először csinálta, hogy kinyomta valamelyik alkatrészét és nem csak rugdosott, hanem úgy is tartotta. Nagyon vicces érzés volt. :-)

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Pocakos képek, hát, így visszanézve a képeket, kissé megnőtt az utolsókhoz képest:
27.hét eleje:
[img][img]http://i205.photobucket.com/albums/bb299/aprooka/S7300498.jpg[/img][/img]

[img][img]http://i205.photobucket.com/albums/bb299/aprooka/S7300496.jpg[/img][/img]

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Ági!
Nagyon sok erőt kívánok neked!

Bucsek: üdv közöttünk!

Barbi: a névválasztással mi is nagyon rosszul állunk, eddig volt 3 favoritunk, ezek között lavíroztunk hónapok óta, de most megbeszéltük, hogy ha ennyire nem tudunk dönteni közöttük, akkor lehet, hogy egyik sem az igazi, így keresünk egy teljesen másikat. Szóval ugyan ott állunk ahol 7 hónappal ez előtt voltunk :(

Kellemes estét mindenkinek!

<
sziszka78
Tolna

Apró: azért növöget a te pocakod is, szerintem most fogsz elindulni, nekem is így volt :)

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok lányok!

CSak felugrottam olvasni kicsit, de nem tudom megállni szó nélkül!
Ági nagyon sajnálom, de én is tudom, hogy a pici lány mindenért kárpótol majd, bárhogy is alakúljon a dolog! Az ilyen nőre meg rá kellene szabadulnunk mindannyiunknak "terhes" nőknek! Azthiszem nem vihorászna többet! Gondolj arra, hogy te sosem leszel egyedül, mert Lili ott lesz veled!

Istvánosok: Akkor holnap? Ki jön? Mi apával megyünk, erre az elsőre őt is beizzítottam, meg a szülőszobát is meg szeretném nézni! Hoztok jegyzetfüzetet, vagy ciki megjelenni kis füzetkével?

Ritus

Kép
rituspoc

Szia bucsek, üdv közöttünk:))
Nekünk a Prüntyőke csak becenév, fiúnévvel még bajban vagyunk, nekem rengeteg név tetszik, csak a párom nem bólintott még nagyon rá egyikre se. Illetve az egyetlen esélyes eddig a Barnabás.

Ritus,

mi is megyünk apával holnap, én viszek jegyzetfüzetet, ha ciki, ha nem:) olyan híg az agyam mostanság, hogy az a tuti, ha felírok mindent:)))

sniky

sniky, ritus:
én már végigjártam a tanfolyamot, sok érdekességet mondanak, én élveztem.jegyeztfüzit nyugodtan vigyetek persze.
szülőszoba nekem tök pozitív csalódás volt... :D

Kép
winona

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?