Szia Alma!
Az én kisebbik lányom néhány hónapos korában tejallergiás lett. Úgy kezdődött, hogy nem akart szopni, bár rengeteg tejem volt, de Ő csak aludt a cicin. Jött a tápszer, kb. 6 hetes korától, de állandóan úgy húzta össze magát, mintha a pocija fájna. Emellett állandóan hurutosat kakilt, és a popsiján makacs kiüté volt, csak egyfajta kenőcs használt, amit a Heim Pél kórházban készítettek, oda kellett bejárni érte. A füle mögött is volt kiütése, ezt ecstelni kellett. A háziorvosunk a hurutos székletre antibiotikumot adott, majd egy idő után azt tanácsolta, próbáljuk meg a tehéntejet. Hát a dolog ettől sem lett jobb. Dóri 5 hónapos korában elmentem egy másik orvoshoz, aki a tünetek elmondása után megállapította, Dórinak tejallergiája van. Azt tanácsolta, se tejet, se tápszert ne adjak Neki. étsébgeestem, mit adhatnék egy 5 hónapos babának, mire megnyugtatott, nyugodtan adjak főzeléket, gyümölcsöt, zöldség-, és gyümölcsleveket. A tej elhagyása után napokig zselészerű darabokat kakilt, így tisztult a szervezete. Elmúlt valamennyi kiütése!!! Kb. 1 1/2 éves korára kinőtte a tejallergiát.
Tavaly nyáron először volt asztmatikus hörghurutja, amikor nehezen vette e levegőt, és ha a hátára tettem a fülem, éreztem, ahogy sípol. Elmentünk a pulmonológiára, ahol megerősítették az asztmatikus hörhurutot, s elmondta a doktornő, hogy tejallergiás múltja miatt Dórinál nagyobb az asztma veszélye, s ha még egyszer előfordul, vigyük vissza, megcsinálja a tesztet. A hörghurut megismétlődött, így a tesztet is megcsinálták: Dóri penészgombára és fűre allergiás, utóbbira elenyésző mértékben. Kaptunk megfelelő gyógyszert és különböző hasznos tanácsokat. Azt tanácsolom Neked, addig menj orvoshoz, amíg nem találod meg a megoldást, az asztmával kapcsolatban pedig a pulmonológián kaphatsz tanácsot. Ha gondolod, szívesen ajánlok orvost is!
Szia Szilvy! (Érd)
Örülök, hogy megtaláltuk egymást! Nem veszett el a leveled, csak egyszerűen nem volt időm írni! A klub egyre több időmet igényli, de nagyon szépen haladunk. Igazság szerint a Babanettel is együtt-működünk,s mikor böngésztem az oldalakat, nem bírtam megállni, hogy ne kapcsolódjak be a beszélgetésbe.
Köszönöm a gratulációdat! A Te harmadik babád is megszületett már. Ő mekkora? Milyen baba? Írj magatokról - akár itt is, így akár naponta levelet válthatunk, de küldhetsz e-mailt is:
birilaszlo@matavnet.hu címre.
Várom a leveled!!!
Szia Evelyn!
Jó volt találkozni Veletek! A Lacus délután háromig aludt aznap - emlékszel, 9 - 1/2 10 körül etettem!!!
Bálint nem volt nyűgös délután?
A képeslapot még nem tudtam megnézni, de így is köszönöm! Pár napig nem volt Internetem, mert elfelejtettem, hogy lejár a csomagunk, s nem hosszabbítottam meg időben. Most már folyamatosan leszek!
Írj!!
Lenne egy kérdésem szoptatással kapcsolatban, ha valakinek van egy jó tanácsa, előre is köszönöm.
Lacus fiam lassan három hónapos. Az éjszakákat 2-3 hete átalussza este 8-tól reggel 5-6-ig. Napközben 4-szer, maximum 5-ször eszik, előfordul, hogy 5-6 órákat is alszik egyfolytában. Ha ébren van, mosolygós, vidám kisfiú, aki időnként nagyokat kacarászik. 3600 gr-mal és 54 centivel született, most 6,5 kg, 59 centi. Gondunk csak a szoptatással van. Úgy tűnik, ez teljesen hangulat kérdése Nála. Addig nem tudom Őt letenni, míg jól nem lakik, így hiába szoptatnám sűrűbben, Ő ezt nem igényli. Amíg a pocit üresnek érzi, üvölt, ha leteszem, s elringatni is lehetetlen. Mindig szoptatással kezdjük, de sokszor előfordul, hogy egyáltalán nem hajlandó szopni, vagy csak egy-két szívásnyit, aztán kiköpi a cicit, a tej meg csak folyik. Máskor elég szépen szopik, de akkor is pótlást kell adni, nem szopik elegendő mennyiséget. Időnként mosolyog rám, miközben nem hajlandó szopni, máskor pár percig türelmes, majd üvölt, s nem fogadja el a mellet. Szóval, ha valaki tud tanácsolni valami hasznosat, azt megköszönöm.
Sziazstok! Dóra