Új privát üzeneted érkezett!

Isten hozta nagy Flórát a nagyvilágban!

Biobaba, sokan írták, szépek vagytok! Júliusban nálunk lesz a zöld, ezek szerint az akkor háromhónapos Julinak jobb?

És Lívia is gyönyörű a rugalmassal, Ember is odavolt.

Szilvi, nem a dzseki alá veszi az ember az erszényt? Mert a testközel a lényeg, nem? Kendőre legalábbis mindig ráveszem a kardigánt, kabátot, sőt, néha a pulcsit (bacilusvédelem).

é
évuska
 
 


Orsi! Kérdezd! Jó ötlet!!!! És nagyon szimpi a lány, én már telefonáltam vele, szerintem benne lenne egy szponzor-darabban. Olyan sokmindenkit érdekel az erszény, hogy hátha megszeretik, többet vennének tőlük is! ;)
K

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Olga :)
Hadd gratuláljak én is! (Borka pont aznap volt 3 hónapos, mikor a Te Flórádat világra segítették... :D )
Mielőbbi regenerálódást kívánok a császárból és sok fincsi tejecskét a nagy leányzónak!

A Carolinoval egyénként nincs baj - mert hogy PONT olyan, mint a Nandu -, "csak" annyi, hogy a Nanduról koppintották...
Nekem is C van amúgy, és eddig úgy tűnik, hogy működik. Nem olyan "kifinomult", mint például egy Lana, de a célnak megfelel.

Livi
Kép
picilivi
 
 

 
 

"h_szilvi"

Szilvi igazad van :( :( !!!

IGAZÁBÓL NEM REKLÁMNAK SZÁNTAM, DE ÍGY UTÓLAG ELOLVASVA ANNAK LÁTSZIK.
ANNYI KÖZÖM VAN A ZSÁKOKHOZ, HOGY A KISFIAM AZ EGYIK "MODELL" CSINÁLTAM, EGY PÁR KÉPET IS AZ OLDALRA A GYEREKRŐL, ÉS NAGYON SZERETEM HASZNÁLNI A ZSÁKOT...

MAGAMRÓL: SZENTENDRÉN LAKOM, ÉS VAN EGY MÁSFÉL ÉVES KISFIAM.
TALÁN ÍGY MÁR EGY KICSIT EMBERKÖZELIBB.

A SZPONZORÁCIÓRÓL AZ OLDALON TALÁLTOK EGY ELÉRHETŐSÉGET, VEGYÉTEK FEL A KAPCSOLATOT...

Kép
verocska73
 
 


Összehasonlító elemzés :) :)
Tavaly nyár közepe óta van Lanám, az első kendőm egy Carolino, és nemrég lett egy Didymos Indióm (natúrbarna). Eddigi tapasztalataim alapján a preferencia sorrendem Lana, Didy, Carolino. (Továbbiakban L, D, C). Amikor megkaptam D-t (egyébként használtan vettem és pont fele annyiba fájt, mint a L) az első dolog, ami feltűnt, az a puhaság és a könnyűség a sűrűn szőtt L-hez képest. Nos, ennek megvannak az előnyei és hátrányai is. Előnye, hogy könnyű, vékony, kevésbé izzadok benne (bizonyos hőhatárig) és gyorsan, szépen ráncba szedhető. A végei csapottak, ezért nem marad akkora anyagdarab a bog alatt - ez is előny. Ahhoz képest, hogy milyen vékony (és a szegés is vékonyabb, mint L-en) meglepően kényelmes. Volt olyan nap, hogy sok-sok órát volt rajtam, és ekkor sem vágott. Egy nagyobb hátránya van ennek a kendőnek, mégpedig (és erre Varda is utalt már) a rossz bogozhatósági faktor. Valószínűleg az indio szövés miatt van, de nem lehet olyan szépen, simán csomót kötni rá, akad, főleg, ha dupla csomót akarnék rá kötni (amúgy nem kötök, nem szoktam). Ebben hasonlít a Nandu típusú kendőkhöz. L súlyra nehezebb, valahogy mégis kényelmesebb egy fokkal, jobban képes körülölelni és biztosan megtartani a babát (more supportive, ha angolul akarnám írni). Ha L van rajtunk, kevesebbszer nyúlok hátra csekkolni, hogy minden a helyén van-e. Többórás túrára mindenképp erre esik a választásom. D viszont tökéletes arra, amire szántam: nyárias hangulatú, légiesebb, könnyedebb, szabadban, játszón kevésbé nehézkes fel-le kötnöm (ami egyrészt a hossza, másrészt a könnyűsége, harmadrészt a keskenysége miatt van). Mert keskenyebb L-nél, s ennek is van előnye és hátránya is, nagyobb gyerekkel például nyilván kevesebb anyag jut a popó alá, s a keletkező "vállpántok" és derékon körbefutó "öv" szélessége is keskenyebb az anyag vékonysága és keskenysége miatt. Így szellősebb viselet, de kevésbé kényelmes hosszú távon. Mindazonáltal elég kényelmes ez a kendő is egyetlen és univerzális kendőnek, bár én akkor inkább L-t választanám...A C kendőm sokban hasonlít D-hez, például könnyű, puha, (de nem annyira, mint D), nehezebb csomózni L-nél, de hosszú távon jobban vág előző kettőnél, és a színe, mintája sem tetszik annyira, mint a másik kettőnek, de jó kendő és szerettem is használni és most is sok érzelmi szál fűz hozzá.
Hirtelen ennyi, biztos kimaradt pár dolog, de talán ez is ad egy képet. Többi Indio tulajdonos, kíváncsi vagyok a véleményetekre! Vagy Indio és Indio között is nagy különbségek vannak :?: :)

KépKép
KépKép
safrany
 
 


Évuska,
lehet, hogy normál esetben dzseki alá szokták venni az erszényt, de nekem nem arra kell. (Tudoooooooooood, kocsiból ki, erszény fel, bele kisbaba, iskolába be, 15 perc múlva ugyanez visszafele, négy óra elteltével előről az egész...) És mivelgyerk is időjárásnak megfelelően lesz öltözve, meg én is (azaz nem úgy, mintha órákat kendőznénk egymást melegítve), így godnoltam, hoyga kisebb nem jönne rám...


Verocska,
hihi, az én Vera barátnőm is ott van a fotókon a (kicsit nagyobb) fiával, B.-ral (a szőke fürtös fejecske). :D
h_szilvi
 
 


Eszter, koszi az elemzest, szuper :)
nemreg probaltam ki egy lanat eletemben eloszor es nagyon kenyelmes volt, kenyelmesebb, mint a katjam.... :?
saara
 
 


Eszter,
nagyon köszönöm az összehasonlítást, jó, hogy ilyen részletes volt! :) Egyre jobban hajlok a Lana felé. :wink: :D
Zsizsa
zsizsa
 
 


Eszter! Köszi a kimerítő összehasonlító elemzést! Hiánypótló volt! Jó lenne ugyanilyet olvasni a különböző Didymosokról is!

hordozo
 
 


Sziasztok!

Visszajöttünk Ausztriából, mint menet közben kiderült, nem is két hét volt, hanem három, ha még emlékeztek az április végi aggódásomra, hogy élem túl a 7,5 óra vonatozást kettesben Árnikával. Jelentem, minden remekül ment! 8) Úgy néztem ki, mint egy karácsonyfa, különösen visszafelé, amikor az ajándékokat is cipelnem kellett (gyerek a háton, kézben a gurulós koffer, ráakasztva két kézipoggyász, plusz a nyakamban lógott két válltáska),de visszafelé csak egy átszállás volt. Többnyire a lépcsőknél mindig ugrott valaki, hogy segítsen, de volt olyan is, hogy csak bámultak, vajon milyen állatfajta lehet ez? :shock:
Hónapokig halogattam, hogy kivonatozzak Dunakeszire a barátnőmhöz (vajon hogy viselné Árnika az út viszontagságait?), de ezek után jöhet bármi! :D

Árnika is elvolt a vonaton, ha már unta az ücsörgést, róttuk a kilométereket fel-alá a folyosón, csodálókkal szemezve minden fülkében.

Kint gyönyorű volt: hófödte hegycsúcsok, üde zöld rétek. Ott még most volt rügyfakadás, most virágzik az almafa. Az Árnika nevet pedig nem kellett magyaráznom senkinek, mert ott mindenki ismeri az árnika virágot (hegyi árnika hivatalosan).

Olga: gratulálok Flóra érkezéséhez! :)

Kérdés: lehet, hogy mostanság szó volt erről, de képtelen vagyok 3 hetet visszaolvasni: nagy hőségben 10 kilós gyereknek melyik az a kendő, amiben a legkevésbé izzad/ melegszik át? Keret mondjuk nincs rá, de hadd álmodozzam legalább.

Györgyi

Kép
szerencsefia
 
 


Didymosok osszehasonlitasara en is kivancsi lennek. Bar kinek van annyi belole...:) Kulfoldi gyujtok nem csinaltak osszehasonlitasokat?

En nagyon szeretem a Laurankat. Eleinte a hatravetellel voltak gondjaim, nem tudtam szepen osszeszedni az anyagot. Mintha ki lett volna nyulva az anyag (en is hasznaltan kaptam) nem fekudt fel szepen a gyerek nyakanal. De aztan valahogy sikerult rajonni, h fogjam ossze:)
Nekem annyi problemam van, h hosszu tavon nem tudom elviselni a hatizsakos kotest, aminel nincs elol keresztezve a kendo. Ezert is hasznalom az SHBC-t. De ez nem a kendobol fakado gond, mert semmilyen kendovel sem birom.
Nandut szerettem. De haton hosszu tavon nekem nem volt kenyelmes, mikor mar sulyosabb volt a gyerkoc, azert is vettuk akkor az Ergot.
A Laura nagyon puha, konnyu megkotni. Csomo valtozoan alakul. Van, h osszegubancolodik, es nehezen talalom a vegeket, mikor ki akarom kotni, van, h konnyen megvannak.
Elolhordasnal, ha ki-be rakosgatom a gyerkocot (a pisiltetes miatt:)) a WKT-ban, egy ido utan kitagul a kotes. Akkor ujra kell kotozgetni, h ujra szepen fekudjon mindenhol a gyereken.

Biobaba
biobaba
 
 


Szuper az összehasonlitas Eszter!
Vannak külföldi összehasonlitasok is, en leginkabb csak nemetet olvastam (de tuti, hogy van a TWB-n is). Amiket en olvastam, azokban nem dicserik tulzottan a Lanat, söt. :? Azt irtak elönyenek, hogy szelesebb mint a legtöbb kendö es hogy ez nagyobb gyereknel jo.
Mondjuk mindig is tudtam, hogy a nemetek hajlanak a sajat termekeik irant (ami vegül nem is baj), de hogy ennyire? Most ezutan nagyon kivancsi vagyok egy Lanara. :)
smzsgalf
 
 


En inkabb a Didymosok osszehasonlitasat gondoltam nemeteknel megnezni. Ott annyira nem lehetnek elfogultak:)

Biobaba
biobaba
 
 


Itt egy angol nyelvű link az egyes Didymosok összehasonlításához (szó van a Storchenwiege kendőkről is): http://www.theslingstation.com/didymos-faq.html
kendõanyu
 
 


Györgyi, szerzek a júniusi klubra egy érmet, és Te leszel a hordozósok e havi hőse:-)) Vagy egy vándorkupát...

Felnézek Rád, én ehhez képest egy nagyon gyenge kocahordozó vagyok!

kamcsatka
 
 


Tényleg, és a Kozyt is használtad, vagy csak kendőztél?

kamcsatka
 
 


végre itthon, györgyi. már nekem is gyanús volt, hol lehetsz...
irigyellek ám ausztria miatt, nekünk a kedvenc országunk. tomi mindig mondja, mikor megyünk ajitujába? ott van sok hó, lehet lapátolni...édes.
szóval ügyik vagytok, hogy megcsináltátok..
én sose lettem volna képes erre.
kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


[quote="kendőanyu"]I írta:kendőanyutt egy angol nyelvű link az egyes Didymosok összehasonlításához (szó van a Storchenwiege kendőkről is): http://www.theslingstation.com/didymos-faq.html

En ezt elegge elfogultnak erzem öszinten szolva, inkabb reklamszerünek tünik. :?
Pl. azt nem emliti, hogy az indiok hajlamosak kinyulasra.

Many times these cosmetic flaws will result from jewelry getting caught as the wrap is put on.

Hat nekem allandoan keletkeznek huzodasok es nincs is egszerem. Mondjuk tenyleg nem gond, mert könnyen meg lehet javitani ezeket, csak csunya :(

Stripes pattern... This is another dense weave from Didymos, that fits and feels very similarly to the Jacquards.

Szerintem tök különbözö ez a ket szöves tipus.

A waves meg nem külön szöves, hanem egy jacquard fajta...

Miutan probaltam Storchenwieget en is ugy erzetem, hogy jobban tartja a gyereket (mondjuk nalunk meg nem gond a tul nagy suly :lol: ). Azt hiszem a Lana hasonlo lehet.
smzsgalf
 
 


Zsuzsa, elképzelhetőnek tartom, hogy reklámízűnek érezted a leírásokat, ugyanis egy olyan holnapról van a link, ahol kendőket árulnak. Attól mondjuk a negatívumokat is elmondhatnák persze. Szóval csak jobb mint semmi alapon küldtem be ezeket a leírásokat, hátha valaki valamennyire hasznosnak találja. A Didymosokról amúgy én nem sokat tudok, csak amiket olvasni lehet itt-ott, sose láttam egyet élőben. :D
kendõanyu
 
 


Kamcsatka: kendőzsákra már én is gondoltam ;)

Eszter: ez aztán alapos elemzés volt! :) Didy milyen hosszú?

Ági: Lana nem akar nyesett végű kendőket csinálni?

Györgyi: le a kalappal! :)

KépKép
livus
 
 


kendöanyu! Remelem nem hangzottam tul tamadonak, jo is, hogy küldted a linket, csak kiegeszitettem amennyire tudtam. ;)

Hüha Györgyi, nem is olvastam a tejesitmenyedet! :D Mar hianyoltunk ;)
smzsgalf
 
 


Zsuzsa, semmi gond, nincs harag :D Jól tetted, hogy kiegészítetted a tapasztalataiddal, szerintem is az az igazi, ha olyasvalaki ír a kendőkről, aki ki is próbálta őket.
kendõanyu
 
 


Livus! Nem hallottam ilyen tervekről. Ti hogy vagytok a nyesett véggel? Én feleslegesnek gondolom, vagy legalábbis tökmindegynek, hogy nyesett-e a vége – a véleményem 100%ig szubjektív, sőt ha úgy tetszik még elméleti is, mert nyesett végű kendőt csak próbáltam, de sosem használtam élesben, meg hosszasan. Érdekel a Ti tapasztalatotok a témában és a Ti szubjektív véleményetek!

hordozo
 
 


Györgyi!

Gratulálok a teljesítményedhez, le a kalappal! :D

Móni
norsi
 
 


Ági!

Milyen súlyuk van a Lana kendőknek?

Móni
norsi
 
 


Eszter! Betehetnéd ezt az elemzést a mamamira is, szerintem tök jó volna egy ilyen összehasonlító topik ;-).

Én is írok majd Lana vs. Didy-t, ha már lesz elég használati tapasztalatom a Lanával.

Zsuzsa! Mi a bajuk a németeknek a Lanával? Én így elsőre nem érzek nagy különbséget a Solara és Katja között.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Kép [/img]

Ő AZ ÉN KISFIAM :D :D :D
(h_zsuzsi)

Kép
verocska73
 
 


Ági: szerintem könnyebb vele csomózni, hiszem kevesebb anyagot kell áthúznod. De mivel nekem most a kendő anyaga miatt eleve könnyebb a csomózás, mint eddig, ezért asszem nem is nekem kéne erre a kérdésre válaszolni, hanem olyannak, akinek csúcskendőből van nyesett és nem nyesett is. Vagy Nandujuk és Carolinojuk is van (ami anyagra kb, egy, de a C nyesett).

KépKép
livus
 
 


Livus, majd figyelek erre is a Solara vs. Katja összehasonlításnál :-)

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Sziasztok!

Most pironkodva szerénykednem kell a dícséreteket olvasva, mert utólag visszanézve már nem olyan nagy szám a "teljesítményem". A pakkok magamra aggatása volt a legkisebb gond, inkább azon aggódtam, hogyan tudom lekötni a gyereket egyedül ennyi ideig. De túllettünk ezen is, és azért örülök nagyon, mert ezzel kinyílt a nagyvilág, már nem érzem magam olyan "röghöz kötött"-nek. Autóval különben Budapest határáig sem tudunk úgy eljutni, hogy ne kezdjen el ordítani a gyerek az autósülésből próbálván szabdulni. A vonat neki százszor jobb - egyelőre. Kriszti, soha ne mondd, hogy soha, tényleg könnyebb volt, mint gondoltam, de két gyerekkel azért húzósabb lenne. :)

Kamcsatka: A Kozyt nem vittem, mert szelektálnom kellett a cuccokat, és csak azt a hordozót vihettem, amiben gyakorlottabbak vagyunk, és ez a kendő. Pedig rá akartam venni Apát, hogy próbálja ki a háti hordozást Kozyval (a szülinapra ő is kijött), hogy ne álljon itt kihasználhatatlanul, de Apa per pillanat (jó fél éve) irántam érzett engesztelhetetlen, vak, bár nem teljesen alaptalan gyűlölettel szívja le a maradék energiámat, ha bármire megkérem, annak legszívesebben az ellekezőjét teljesíti. :(

Györgyi

Kép
szerencsefia
 
 


Egyszer olvastam a TBW-n, hogy a csíkos Didy-k a "legvastagabbak", és ezek közül Olaf a legvékonyabb, de még Olaf is vastagabb, mint mondjuk egy Jacquard. Talán a csíkos lehet olyan Lana-féle? Mert hogy a TBW-n inkább totyogókhoz ajánlják a csíkosakat a tartása/szövés miatt, amit én nem is értettem, mert Katja olyan pihe-puha...
:D

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


OFF

Györgyi, jó téged itt újra látni.
Bevallom, én ott maradtam le, mikor írtad, hogy Apa szerint a fórumozás felesleges, ezért neked le kell lépned....


[quote="szerencsefia"][ írta:szerencsefiasize=75]Apa per pillanat (jó fél éve) irántam érzett engesztelhetetlen, vak, bár nem teljesen alaptalan gyűlölettel szívja le a maradék energiámat, ha bármire megkérem, annak legszívesebben az ellekezőjét teljesíti. :([/size]


Viszont azért ez szomorúan hangzik nagyon. Nem kívánok turkálni az életedben, pláne nem nyilvánosan, de feltételezem, hogy a szép Árnikának ez nem tesz túl jót.

OFF vége

Livi
Kép
picilivi
 
 


Liv! Szövese szerint a csikos Didy olyan mint a Lana. Ami engem nagyon meglepett, hogy a ket Storchenwiegem (volt egy csikos meg egy Leo) sokkal jobban hasonlitott egymasra mint a Didykre, habar elvileg a csikos Didy meg a csikos Storch ugyanolyan kellett volna legyen. :?

Varda! Nem emlekszem pontosan, regebb volt egy ilyen összehasonlitos topic a nemet forumon, de letöröltek. :( Mondjuk nem tünt nekem tul objektivnk. ;)
Amire igy kapasbol emlekszem az, hogy nem csapott a vege es, hogy ezert tul nagy lesz a bog, meg, hogy globalisan nehezebb bogot kötni ra (ez ellentmond safrany tapasztalatainak :? ). Meg azt is mondtak, hogy tul nehez a kendö es, hogy tul "vaskos" az anyag.
Toddlernek viszont ök is ajanlottak, mert szelesebb. De mindjart keresgelek...
smzsgalf
 
 


Na 100hsz elolvasas utan kb. ugyanott vagyok mint elötte ;)

Lana hatranyai
nem csapott vegü--> nehezebb bogozni, nagyobb a csomo--> a csomo nyom
vastag/nehez (a mintasak, a csikosak kb. olyanok mint a csikos didyk)
nehez vele kengurut kötni

Lana elönyei
vastag ;) --> jobb a sulyelosztasa/ more supportive
szelesebb
inkabb megbocsat kötesi hibat (more forgiving)
jo batyura föleg nehezebb/nagyobb gyereknel

Ja meg vannak svajciak is ezen a forumon, az egyik imadta a Lanat, a masik meg nem szerette annyira.

Ami biztos: a következö kendöm Lana lesz :lol:
smzsgalf
 
 


csapott vég, nem csapott vég: előrebocsájtom, soha nem volt nyesett végű kendővel dolgom. viszont szoktam róla ábrándozni, ha úgy szeretnék megkötni kendőt, h nem csomózok, hanem betűrök. Látatlanba ez nyesettel könyebb lenne, de hangsúlyozom, ez fikció. (valaki cáfol vagy megerősít, akinek van nyesett?)
banya
 
 


Engem jéghidegen hagy a végek csapottsága :wink:

KépKép
KépKép
safrany
 
 


Kendő vége: én meg a rojtokat hiányolom, hihi. :D

Sáfrány megkaptad a kendő
t? :roll:

kisvic
 
 


Kisvic! Csinalj magadnak rojtot, ha hianyolod ;)

Kkapsbol azt mondtam volna, hogy sokkal jobb a csapott veg, de valojaban a ket rojtos Girasolomnal egyaltalan nem zavart. Ha sok lelog akkor ugyis mindegy. :?
De kilatasban van egy csudaszep Lana es akkor majd en is tudok nyilatkozni. :)
smzsgalf
 
 


Olyan jó, néha csak úgy találomra visszaolvasgatok a fórumon, nosztalgiázok :) és mindig olyan jókat találok! :)
Most például kiderült, miért csúszik le mostanában Bogi feneke hátihordozáskor :) Tök jó! :) Köszi Ági, így utólag is :lol:

KépKép
livus
 
 


Hahó!
Nekem nyesett végű kendőm van és eleddig gőzöm nem volt, hogy ez miért jó. Könnyebb betömködni, hanem kötöm meg? Tökre nem vágom ám.

Kép
beszilva
 
 


OFF

Livi: ez most nagyon off: Apa nem bírta velem tovább, és ma lelépett. Eddig is csak azért maradt, mert Árnikát imádja. Még nem tudom, hogy megkönnyebbüljek, vagy sajnálkozzak. De azt hiszem, még nem adom fel, valamit még kitalálok, talán az égiek segítségét kérem - mindhármunk érdekében.

OFF

Györgyi

Kép
szerencsefia
 
 


Györgyi! Nem nagyon tudok mit mondani, csak, hogy nagyon, nagyon sajnalom. Tan azert megis rendezödnek a dolgok es ne add fel!

Livus! A valaszt nem osztanad meg velünk? (olyan lusta vagyok visszaolvasni, soha semmit sem talalok meg, habar annyi jo dolgot irtatok :( )
smzsgalf
 
 


Zsuzsa: Bocs, utána gondoltam én is, hogy leírhattam volna, hátha jól jön másnak is...

Szóval ez olyan, hogy tök frankónak tűnik a kötés, de mész-mész és egyszercsak azt veszed észre, hogy a gyerek valahogy csak úgy lóg a hátadon, mert a feneke totál le van süllyedve. Na és a megoldás az - amit egyébként sejtettem is - hogy az alsó szegést is becsülettel meg kell huzogatni felkötözéskor. Én ezt mostanában ellógtam... :roll: :oops:

KépKép
livus
 
 


[quote="hordozo"]N írta:hordozoekem szokott olyan lenni, hogy nem húzom meg eléggé az alsó szegést, amikor már fenn van a hátamon az Eszter, és akkor a feneke „lóg”. Így nehezebb is vinnem. Ha meghúzom rendesen az alsó szegést, akkor a feneke nincs lejjebb, mint a térde. Így egyáltalán nem érzem, hogy a térdén nyugodna a feneke súlya.


46. oldal legalja ;)

KépKép
livus
 
 


Na, utolsó hozzászólásom mára ígérem, de ez már egy pénteki történet, és muszáj megosztanom. :)

Cipőt próbálok egy boltban, Bogi rajtam kendőben. Egy 25 körüli eladócsaj kb. 3 méterről néz, néz, majd megkérdi (szó szerint idézem!): "Meddig fogja még így hurcibálni?" Én nevettem, majd közöltem: "Amíg igényli". Hát leginkább ehhez hasonlított a reakciója: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Aztán pár másodperc múlva tudott újra megszólalni, és akkor azt kérdezte: "Na de mégis meddig? Ötéves koráig?"
Mondtam neki, hogy ötévesen már nem hiszem, hogy igényelni fogja, de ha a kérdés arra vonatkozik, a kendő elbírná. :lol:

Másik megjegyzés szintén aznap - csak a gyöngyösbolti eladótól: "Olyan jól néz ki a feneke ebben a csíkosban" :lol: a bók természetesen nem nekem szólt! :shock: 8) :lol: :wink:

KépKép
livus
 
 


Én szoktam úgy használni elég sokat a kendőt, hogy nem kötöm meg, csak betűröm. Nem érzem nehéznek a műveletet és nagyon szeretem. Persze, lehet, hogy csapott véggel könnyebb lenne. Amiket írtatok, abban erősített meg, amit eddig is gondoltam, hogy praktikusan mind1 milyen a kendő vége.
Most frissen lemértem egy Lanát. 70cm széles, 468cm hosszú (hivatalosan 440es, de csak ennyire ment össze – 40 fokon mostam) 85dkg.

hordozo
 
 


Livus, köszi, tök jót röhögtem :lol:

KépKép
KépKép
safrany
 
 


Livus,
:lol: :lol: :lol:

Györgyi,
sajnálom. :(

Zsizsa
zsizsa
 
 


Ági,

köszönöm szépen a mérést! :)

Móni
norsi
 
 


Györgyi, hülyén fog hangzani, de kipróbált recept: rombolás után jöhet az építés. Leszel te még boldog!

kamcsatka
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?