Új privát üzeneted érkezett!

szilva, szilvalé, aszalt szilva, házi szilvalekvár... utána meg egy kis tej:)))))) (nekem bejön még az éhgyomorra tejeskávé is:))))
Vendég

Bettica!

Nem álltam meg 4-5 szemnél, ezért is öntöttem ki a tejet inkább!
Pihenj le! Biztosan ez a fülledt idő.......

Csakegy!

Nálunk apa és a nagyi is alergiás, a sógornőm ekcémás. Annyira nehezített így is Nóri helyzete, hogy ha nem lesz semmi ilyen típusú baja öröklődés miatt, esküszöm megtérek! Szóval nem merem még jobban terhelni alergizáló dolgokkal...........

Rizstej? Megpróbálom. Bár most kifejezetten a savó miatt vettem meg ezt az italt!

Szilva!!! Eszembe sem jutott! Köszike!
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a kisfiam és a körmeim dícséretét. (nem mindig lakkozott ám! :lol: , de igyekszem :lol: :lol: )
Lehet én vagyok egy felelőtlen anya! :oops:
De nincs az a kaja, amit én meg nem ennék! :roll:
Napi szinten termelek be 0,5-1 kg epret! :roll:
Szerintem bármit ehetsz, ha a baba bírja. De honnan tudod meg, hogy bírja e, ha meg sem kóstolod és nem próbálod ki, hogy valóban mi a helyzet?
Vagy én vagyok felelőtlen? :roll: Nem hinném. A gyerekorvos azt mondta, hogy örüljek neki!
Szóval nem biztos, hogy Nóri nem bírja, vagy bármi baja lenne tőle... drága tejed nem biztos, hogy el kell önteni! :(

Szoptatás.
Ahogy telik az idő egyre jobban élvezem. az elején is élveztem, de furcsa volt... annyira odaköt a babához, hogy nagyon meg kellett szervezni a napot, ha el akartam menni otthonról.
Mostmár nem érzem ezt. Egyszerűen fantasztikus, ahogy mosolyogva rácuppan a cicire. Ahogy odabújik hozzám...

Tudom, hogy én vagyok az aki könyveket olvas :lol: :lol: , de a könyvekben is az áll, hogy az eleje nehéz, függetlenül attól, hogy van e tej vagy kevés van! Aztán egyre élvezetesebb lesz! És tényleg így van! :D

Eddig én sem akartam ezt így ide írni, de most hogy te is írtad.... én is leírtam...

Minna.
A párom a múltkor vett, de csak egy kortyot ittam belőle. Nem jött be az ízvilága! De veszek megint, hátha nekem is gyarapítja a tejem. Úgy tűnik az ilyen homeos kúrák tényleg jók. :lol: :lol:

Megyek mert nyivák van!
Vendég

monácska: ekcéma/allergia... ne is mondd, Lilla nem véletlenül van mindenről letiltva... egyedül a glutén az amivel terhelem de azt is le kell sajna csekkoltatnom mert tiszta pókhasa van szegénynek :((( (szerintem nem a glutén hanem a gombák miatt de ez sem érdekel senkit rajtam kívül)

(és én a mai napig meg vagyok róla győződve, hogy Lilla az összes orvos állítása ellenére nem ekcémás és SOHA nem is volt az... csak az orvosok nem tudnak semmit... ha meghallják, hogy a férjem ekcémás/aszthmás volt plusz allergiás a fél család akkor már kész is a diagnózis... közben meg SZERINTEM a gyerek tetőtől talpig gombás ami hála az orvosok hanyagságának folyamatosan romlik... )
Vendég

ja.. egyébként én azért vagyok betojva, mert naponta kétszer az egész gyereket canestenezem már vagy 3-4 napja... mindezt ugye terhesen... elvileg nem magzatkárosító a Canesten de azért csak ott bújkál a kisördög :(((( Szóval azért parázok rendesen... (mostantól a férjemmel is kenetem Lillát, nincs jobb ötletem)
Vendég

Csakegy!
Gumikesztyű! Patikában vegyél egy párat és kész!
És jobb a Canestentől a helyzet? Hogy látod?

Annyira nem ismerem Lilla baját, de az én barátnőm évekig szenvedett minden féle problémával és kezelték kezelték kezelték. Annyi gyógyszert megevett, hogy borzalom. Aztán Norvégiában "kitalálták", hogy Candidája van. De mindenhol. Tápcsatorna, nőgyógyászati, stb. És felépítettek neki egy Candida diétát, kapott homeos és természetgyógyászati készítményeket. És lőn csoda! Elkezdett gyógyulni!
Vendég

Kavicska: Lilla születése óta diétázik úgyhogy a diéta felejtős:) (egyszem ember a családban aki még nem ismeri a cukrot és hasonló édességeket stb. stb.)

Szerzek kesztyűt (ma akartam elmenni a gyógyszertárba). A homeós doki is kezeli gombára csak ugye annak marha sok idő kell neki meg most a tüneteket kéne első körben enyhíteni. A Canesten (ha tényleg lelkiismeretesen bekenem naponta kétszer) akkor segít!!!! (a plakkok hirtelen elkezdtek laposodni csak se tegnap se ma reggel nem kentem -tegnap el kellett rohanni ma meg egyszerűen elfogyott a canesten). Szerintem ez sajna kevés, tutira kéne neki valami belső gombaölő szer is mert már hónapok óta szenvedhet ettől (hülye bőrgyógyászok és gyerekorvos... de tényleg...)

Ami durva: a hasa elkezdett laposodni!!!!!!!!!!! Amióta világ a világ pókhasa van és a homeós doki (vagy inkább Béky) óta laposodik a hasa!!!!! Most vagy a Canesten miatt vagy Béky miatt de ha épp nincs telezabálva akkor egészen normális méretű... (B. vagy 5 percig simogatta a hasát... és annak a pasinak durva energiái vannak)... de ezt soha nem fogjuk megtudni... Viszont ezzel egyidőben hasmenése is lett, mostanában minden nap van legalább 1-2 hasmenéses kakija (naponta 3-4* kakil csecsemőkora óta). Szóval valami tutira történik csak most van az a pont amikor zavar, hogy nem tudom dokihoz vinni... pedig most kellene a legjobban... (ma azért lehet, hogy beviszem a sima kerületi bőrgyógyászatra hátha van valami jobb gombaellenes kenőcs mint a Canesten...)
Vendég

csakegy, marci alatt én is canesteneztem, ráadásul magamat, és semmi baja nem lett. nyugi. ráadásul az első 3 hónapban.

csajok, megőrülök! a védőnő tanácsára májusban indultam el bölcsödét keresni. jövő februártól SEHOVÁ nem lesz hely, max 2009 szeptembertől. brutalica.
muszáj lesz egy kistesó, különben éhen fogunk halni a gyesből.
azt nem tudom, hiogy az idétlen védőnő minek mond ilyen hülyeségeket. én magamtól februárban már mentem volna..... :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Kép
csillagfény

monácska: met/kajálás....én is pont így voltam vele. majd beáll. figyi, ahogy csökkent a tejem, majd nem szoptattam leálltam a kajáról. és akkor kezdtem több met-et szedni. elejénk napi féllel kezdtem. majd emeltem. de zabáltam. ez van/volt. de te érzed!!!!! egyél csak :D én is így éreztem,hogy végre lehet :D

zsuzsi a baba-t mondja. mammam: a cumi. és mutat sok mindenre, felismer dolgokat. ja, egyszer kimondta,hogy lámpa. de egyébként: mmm-pa

canestent lehet nyomni kúp fomrájában is terhesség alatt. nem hinném,hogy akenőccsel nagy gáz lenne!!!!!!annyir gáz lilla bőre??? szegényke :(

bocsi, rohanás.....
majd teszek fel még képet

akinek kell szombatra vmi dvd (rami, mona) írjatok privit.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

így bohóckodott zsuzsi :lol: és ez még egy lájtosabb pofivágás!!

Kép

Kép

dimet

ja, monácska. kefír. mindennap. egy kanál zabkorpát vágj be előtte, és igyál rá. vagy keverd bele joghurtba.

Kép

dimet

dimet: hééééééé... miért pont a leglightosabb képet tetted be?????????????? :twisted:
Vendég

azért mert a többi nem tudtam elcsípni, olyan gyorsasággal fintorog :lol:

Kép

dimet

de honnan gondolod, hogy gomba? (vagy vmit nem olvastam el eléggé, amit írtál)
egyébként megpróbálhatnád ecettel is kenegetni!!! (legjobb gombaölő. mármint, ha nem gyógyszerhez akarunk nyúlni)
kissé ecetes-gyerek szag lesz, de az elviselhető :D

Kép

dimet

gomba: mert megtaláltam a neten pont azt ahogy Lillánál az egész kezdődött és olyan képeket is dögivel ahogy most kinéz... és ez soha nem nézett ki úgy mint az ekcéma, mindigis gombának nézett ki de ha egyszer volt ekcémás szülő akkor csak az lehet... logikus... nem? (egyébként meg amióta canestenezem hirtelen javulni kezdett...)
Vendég

akkor vesd be az ecetet. szerintem. baja nem lesz tőle.
küldj már egy képet emilben lilláról. vagy ugyanolyan, amit régen feltettél???
de a candida vizsgálat is elgondolkoztató lenne.
(könnyű így okoskodni látatlanban, bőrgyógyász szakképsítés nélkül, bocs. csak ötleteket adok :) )

Kép

dimet

na majd lefényképezem... (a ledurvább állapotról nem mertem fényképet csinálni, még ránézni is rossz volt...) Főleg amikor mindenét véresre vakarta... (és mindez a HA táp után jött ki!!!)
Vendég

Csillag nálunk májusban van beíratkozás a bölcsibe,oviba de az is lehet hogy mindenhova az lenne alogikus.Gondolom azért mondta nekd is a májust.Ha most felveszik,akkor 2008.szeptembertől mehetne.Egyébként érdemes évközben is próbálkozni.Én is januárban próbálkoztam a bölcsödébe beíratni Levit és tök szerencsénk volt.Akkor költözött el egy család így felszabadult egy hely és hívtak is minket.Febr.14-től már ment is Levi.
Egyébként nem tudom merre laksz,nálunka kőbányai újságban írták,hogy bővítik az óvodát,de sajnos a bölcsit nem tudják,így az a gyerek aki betöltötte a 3 évet át kell íratni az óvodába a helyszűke miatt.

Kép

Kép
lecso

Csakegy!

Gombaölő külsőleg-belsőleg és természetes alapanyagú:
grapefruitmag-csepp .
Van egy könyv is a különböző hatásairól: A csodálatos grapefruitmag

Vagy mégegy: www.energy.sk
Nekik vannak különböző gyondokra, ekcémára stb. külsőleges krémjeik, belsőleg cseppjeik , és csinálnak állapotfelmérést is, honlapon vannak asszem elérhetőségek, de ha nem találsz, megpróbálok keresni hozzátok közel, ha tudok.
ezoterike

Bölcsi és ovi téma.

Nekem is felhívták a figyelmem, hogy jövő májusban mindenképpen iratkozzunk be, mert ez így müködik. Nekem annyira furcsa, hogy már most gondolkodnom kell, hogy melyik bölcsibe adjam be a fiam. De tényleg így van. :roll:
Mert ha a kistesó nem jön össze, akkor 2010-ben munkába kell állnom és addig már bölcsis kell legyen! Ha pedig összejön a ksitesó, akkor úgy is jó. Legfeljebb minden sz.r betegséget hazahoz! :? :lol: :lol:

Én az a tipusú szülő vagyok, aki azt vallja, hogy a kisgyerekes közösség határozottan jót tesz egy gyerek mentális fejlődésének. Persze nagyon fontos, hogy jó ovónő és dadusok legyenek!

Ezo!
Kisfiad szívével minden rendben van? Akartam már kérdezni... de mindig elfelejtettem. :) Remélem egészséges!

Csakegy!
Kívánom, hogy mihamarabb meggyógyuljon Lilla bőre! Szegény kislány. :(

Dimet!
KisZsé már nem is olyan kicsi. Sokkal nagyobbnak tűnik, mint egy 9 hónapos! :)
Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy kilenc hónaposan kb. az én fiam is ül, mászik, kommunikál stb...

Bettica!
Lehet, hogy még látunk megagigagyönyörű pocival? :D
Bence babának üzenem, hogy bírja ki vasárnapig! :lol: :lol:
Vendég

Ja, ha a grapefruitmagcseppet választod, van nem keserű formája is, én azt szoktam venni.

Az energy-sek meg ki tudják deríteni, hogy ekcéma-e vagy gomba,és az alapján nagyon hatásosan kezelnek.
ezoterike

Köszi a tippet, ma mi is a grapefruitmagolajon filóztunk épp a férjemmel csak még nem sikerült kiderítenem, hogy az mehet-e egy ilyen pici gyereknek...

Kavicska: Itt az a gáz, hogy ha az anya otthon van a másik babával akkor nem mehet bölcsibe a nagyobb gyerek... tök szívás de ez van... (én is szerettem volna bölcsibe küldeni 2 évesen de nem megy... pedig kéne neki a társaság...) Fizetős bölcsihez meg nem vagyunk elég gazdagok.
Vendég

[quote="csakegy"]
írta:
csakegyKavicska: Itt az a gáz, hogy ha az anya otthon van a másik babával akkor nem mehet bölcsibe a nagyobb gyerek... tök szívás de ez van... (én is szerettem volna bölcsibe küldeni 2 évesen de nem megy... pedig kéne neki a társaság...) Fizetős bölcsihez meg nem vagyunk elég gazdagok.

Igen, hallom éppen hogy Bp-n ez milyen nagy probléma. :roll: Azt viszont nem tudom, hogy nemfővárosban mi a helyzet! Engem nagyon bíztattak, hogy biztosan felveszik Szilvesztert.

Szerintem nagy marhaság, hogyha otthon az anya második gyerekkel, akkor a nagy is üljön otthon.
De a törvény szerint (állítólag, mert én nem olvastam) csak egy év ovi a kötelező. Az un. iskolai felkészítő év! Ennyi!
Úgyhogy mindenki fogja be a száját és üljön otthon a gyerekkel. Az összessel.
Közben meg a munkáltatók cirkuszolnak, hogy milyen sokat van otthon a nő a gyerekkel. De bölcsi sincs! Ovi sincs elég! Vagyis hely lenne, csak szakképzett ovónő nincs!
Múltkor ezzel kapcsolatban láttam egy riportot. Hiába bővítik a helyek számát egy oviban, ha nincs szakképzett ember!

Na, nem tudom. És mi van, ha nem vallod be, hogy gyereket vársz (és még nem is látszik).

Erről mit tudtok?

Korruptan egy korrupt világban... :twisted:
Vendég

ja, ez a gáz,hogy tényleg nem mehet bölcsibe, ha másik gyerekkel otthon van anyu :(
és itt is már 1 évvel előtte be kell jelentkezni bölcsiba. ha nem több.

Kép

dimet

Kavicska: a bölcsihez hozni kell igazolást a munkaadótól, hogy visszamentem dolgozni :( (kamu igazolást még szerezhetnék csak ugye akkor tényleg egy olyan gyerek elől vennénk el a helyet akinek az anyja esetleg pont emiatt nem tud visszamenni dolgozni... akkor meg nem tudnék tükörbe nézni)

A védőnő most olyanokat pedzegetett, hogy állítólag a bölcsiben lesz fizetős gyerekmegőrzés is (mert arra ugye van hely és kapacitás... na ez a szemétség...)... sajna nem tudom mennyi lehet, de ha ki tudjuk köhögni akkor megpróbálom Lillát hetente legalább 2-3 órára odavinni (itt a bölcsi a sarkon úgyhogy tök jó lenne néha lepasszolni).
Vendég

Sziasztok!

Légyszi segítsetek mert be vagyok szarva!

Tegnap szex volt, (14. hét vége, eddig meg no szex), persze csak gyengéden.

Erre most kemény, zselészerű anyaggal találtam szembe magamat, de átlátszó, nem véres. Totál be vagyok szarva, ugyanis az elsővel a 24. héttől nyílt a méhszáj, onnantól fekvés volt.
Beszéltem a dokival, azt mondta, hogy ha nem is érzek görcsököt, attól még apók lehetnek. Szedjek 3x1 Magne b6-ot, holnap megnéz.

Van valakinek valami megnyugtató hozzáfűznivalója?
Szerintetek ez másnál is előfordul, és normális dolog, vagy nem abszolút nem az?
Köszi aki válaszol!

kati

Kép

Kép
szakmarinekati

Bölcsi:
mi már beírattuk, biztos ami biztos....pontosítani most júliusban megyünk és mi 2009 szeptemberére kértük...durva nagyon....
sajna ez a tv igen, nem "kell" felvenni bölcsibe ha van kistesó, de ha vaalki oviba akarja beíratni és nem a saját óvodájába, akkor ott sem vehetik fel ha helyhiány van ha van kistesó...

ovi nem kötelező....még előtte egy évvel sem....csak a suli.
Vendég

Kati!

Nem lehet, h. az ondó távozott bealvadt formában?
Drukkolok, h. csak ez legyen!

Csakegy!

Ecetes fürdetés? Persze csak nagyon hígított formában!
Diflucan kapszula?
Amikor semmit nem akartak adni a mellbimbómra és szájpenészes volt a gyerek, akkor olvastam utána, h. szopi alatt a candidiasis kezelésére nyugodtan használható (ha jól emlékszem 100 mg/nap adagban), de mellette a dednek is adni kell, különben csak pingpongozik a két fél a döggel. Ez akkor olyan szempontból volt számomra fontos, h. itthon nekem sem akarták felírni, mondván, h. átmegy a babába, közben a cikk meg külön kiemeli, h. annyira minimális mennyiség jut át a babába, h. őt KÜLÖN kezelni kell.
Szóval esetleg kérdezz rá a dokinál, bár nem természetgyógyászati szer, de nem kell tartósan szedni, csak pár napon keresztül, szisztémásan hat és mindenhol kiirtja a gombákat, ha pedig mellette adod neki a Proteximet, akkor a jó flóra fogja újrakolonizálni a megüresedő helyeket és remélhetőleg nem fognak tudni visszatérni!
Amire még érdemes odafigyelni, bár kicsit ciki a dolog :oops: : ha a nagyszülők bármelyikének műfogsora van, akkor neki is érdemes kiváltani egy kapszulát v. pár hétig bórax glicerinnel v. pyoctaninnal öblögetni, a fogsort pedig rendszeresen fogsortisztítóba beáztatni, mert a fogsorviselők szájában rendkívül gyakori a candida. Nekik nem okoz gondot, de lehet, h. Lillának igen!
Csak ezt kicsit nehéz sértődés nélkül megdumálni. :?

A bőréről eddig nem csináltak leoltást? Próbáld meg kiharcolni!

Hunci!

A kezdeti idegeskedések miatt én is két körömmel mínuszban voltam, de végre a talira sikerült visszanövesztenem! Nem akartam égni. :oops:

Kavics!

A bölcsigond szerintem országos. Most a sulikat kezdik összevonni. A mi gyerekeink meg majd felvételizhetnek az általánosba és aki kimarad az otthonmarad? Vagy kemény pénzek fognak zsebekbe vándorolni? :evil:

Azt egyébként nem értem, h. miért nem veszik fel a kistesóval otthon lévő anyukák gyerekeit bölcsibe? Tartok tőle, h. nem lesz egyszerű a két gyerek napirendjét összeegyeztetni, arra meg nem is merek gondolni, h. mi lesz, ha az egyik beteg lesz v. nekem kell orvoshoz mennem?
Az egész városban egyetlen családinapközi van!

Monácska!

Aszalt sárgabarack plusz tej. De módjával, nehogy átess a paci túlfelire! Szerintem kezdésnek max 3 szem!

Epret én is kétpofára tömtem szopi alatt. A felnőtt bélfalon elvileg nem jutnak át azok az allergének, amik a piciknél gondot okozhatnak.
Tehát szoptatásnál nincs gond, de a hozzátáplálásnál ne add 1-1,5 éves kor alatt semmiképpen!
Mi vmikor 1 éves kor felett vettünk a Metróban egy, a Frutapurához hasonló spanyol gyümölcspépet, ami epret is tartalmazott (nem kimondott bébikaja volt!). Hát jó pöttyös lett a gyerek szája és a feneke. Azóta nem mertünk neki adni, de a minap meglátta és kikunyerált egy szemet a valódi eperből, mostmár nem lett tőle semmi baja.

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

suli-kérdés:

hááát ahova majd mi annó íratni akarjuk, van felvételi :shock: a következő:
angol nyelv ismerete, néhány száz szó és néhány mondat erejéig
írás és olvasás ismerete
matematika 100 -ig szorzás és nem tudom meddig összeadás.

szép mit ne mondjak és nem egy nagy általános de szűrik a gyerekeket rendesen...

azért ide akarjuk, mert ugye őt tanítjuk angolra és kéttannyelvűbe szeretném, ami itt kevés van, ami meg van, ott felvételi....
Vendég

tényleg, írtam már, hogy épp elmúlt 5 hós és végre hasról hátra fordult???na szóval igen, végre,azóta üvölt folyamatosan, mert a fordulás tetszik neki, de hason tud csk aludni, így ha megfordul, nem tud elaludni, üvöltés a vége, így megfordítom, visszafordul és ezt játszuk vagy este 10ig amíg magától beájul az ágyba.

éééés 7440 gramm és 64 cm, hatalmas, hogy őszinte legyek...
Vendég

én nem stresszelem majd a gyereket... a kinézett suliban a férjem volt osztálytársai tanítanak, előtte hetente egyszer vinni kell majd oda zeneoviba (megintcsak régi tanárok tanítanak) aztán ha nem botfülü a gyerek -nehogymáááá az legyen... ilyen génekkel?:) - akkor felveszik... (ld. preferálják az ott végzett szülős gyerekeket). Ott majd szépen megtanítanak neki mindent. Azt nem hagyom, hogy bárki is tönkretegye a gyerekkorát és 18 éves korára teljesen kiégjen ezért elit suliba se fogom bepakolni. Ha mégsem vennék fel akkor megy a kerületi katolikus suliba, az talán jobb egy fokkal mint a sima sulik (állítólag) - viszont még mindig megmarad Lilla gyerekkora. Nem kell, hogy sikeres felnőtt legyen belőle, bőven elég ha boldog lesz:)

Na pakolok... mindjárt indulunk a kerületi sintértelepre... izé... bőrgyógyászatra. Megpróbálok szerezni gombaírtószert...
Vendég

Kati, én anno a 30.héten jártam így... :oops: kórházba is mentünk miatta. Nem volt az más, mint összesűrűsödött és egyben távozó fickóanyag. Csak a megváltozott hüvelyi kémhatás (?) miatt más jelleget öltött. Másnál is hallottam már ilyet terhesség alatt, szerintem nálad is ez történt...
Vendég

Sziasztok!

Rambóka, Norka!
Én is ebben reménykedem!!!

Köszi, hogy irtatok!
Kati

Kép

Kép
szakmarinekati

Dimet végül nem hívtam fel a dokinőt :roll: ,olvasgattam a neten róla és nem túlzottan vannak jó véleménnyel a mostani teljesítményéről.Régen állítólag lelkiismeretes volt,de mostanára úgy túlválallja magát hogy.......Így felhívtam a mensmentist de Tűű dokihoz talán jövőhéten tudnának adni időpontot valamikor júliusra,így a dokinőhöz kértem ,de ő hozzá is majd jún.10-én mehetek :?

Kép

Kép
lecso

Hunci!

Ha emlékszel, én annó pár hétig esténként támaszkodtam a deden pont emiatt. :twisted: Aztán megtanult hasrafordulni is! Türelem!

Ilyen felvételi? Basszus! Menjenek a fenébe!
Régen a suliban az elsősök írni-olvasni tanultak és a szorzás mintha csak másodikban került volna elő, nem?
Mostmeg még angolul is tudjon a gyerek mire bekerül? :shock:
És tessékmondani a pedagógus mit csinál?

Ez olyan, mint amikor gimi első magyaróráján a tanárnőnk szinte bemutatkozás helyett iratott egy dogát helyesírásból az összes létező legkacifántosabb földrajzi névből (pl. alsó-tisza menti és hasonlók) direkt kicseszésből. Mi, hol, mikor nagybetű, kisbetű, kell-e kötőjel v. sem? Egybeírjuk, külön írjuk? Mindenkinek egyes lett. Naná! Általánosban ilyet nem igazán gyakoroltattak még az emberrel.
Na de azóta sem tudom őket! :?

rambóka

Hali!

Bettica!

A cukorterhelés után nekem is ilyen majdnem ájulós nap sikeredett. :? Az Árkád egyik padja mentett meg, ezért lett csak majdnem. Én a melegre fogom és megígértem magamnak, hogy nem megyek sehova a déli órákban, hiába is kell extra sűrgősen virágládát és muskátlit vennem. :D Mert ezek nagyon fontoooos dolgok főleg egy kismamának. :lol:

Hunci!

Én nagyon egyet értek Csakeggyel, ezzel a korai követelmény rendszerrel kapcsolatban. Kéttannyelvűbe jártam gimnáziumban, megtanítottak angolul, ez tény, de a negyedik év végére annyira sok lett a teher, hogy pl. egyetemre már nem mentem tovább. Nem bírtam, nem akartam, nem kellett, pedig milyen jó is lett volna. Nem én vagyok az egyetlen ilyen példa, sajnos a volt osztálytársaim közül is jó páran kiégtek mire az egyetemre kellett volna menni. "Nem kell hogy sikeres legyen, elég ha boldog felnőtt lesz."
Persze azért addig még sok időtök van. :wink:
Aztaaa... kisHunci egyszerűen hatalmas! :D

Kati!

A zselés cucc tuti hogy apa volt! Köhm... ha nem távolítjuk el közvetlenül a szeretés után (mindig elmegyek pisilni pár perc múlva, hogy kijöjjön), nekem is így bezselésedik. :oops: Tök olyan, mint az annak idején áhítozott PÉ nyálkája. :lol:

Csakegy!

A Canestent magadra is kenheted a terhesség alatt, nem hiszem hogy bármi baja lenne tőle a kistesónak! De persze remélhetőleg a bőrgyogyón tudtak adni valami jobbat!

Kavicska!

Éljenek a laza mamák! :D
Meddig lesz még eper szezon? Valahogy nem kapott most még el a hév ezzel kapcsolatban... tuti hogy szeptemberben lesz kívánásom rá, amikor már nem lehet kapni. :D Mint most a kocsonyával... kocsonyát akarok ennnnnniiiiii, de ki az a hülye aki főz most nekem?! :lol:

Rambóka!

Ha arról lenne szó, Te pl. elengednéd a gyereked Pécsen kívül napközizni? Nálunk nagyon jó adottságok lennének arra (terület, lakás méret, csendes környezet), hogy alkalom adtán belevágjunk egy ilyen családi napközi dologba (egyenlőre ötlet szinten van a dolog), csak félek hogy a pécsi anyukák nem hoznák ide a gyerekeket. Még úgy sem esetleg, hogy szállítanánk a manókat... De ez is milyen gáz, hogy Pécsen is csak egy van?! Basszus, lenne helyünk ahol lehetne csinálni, én tutterra csinálnék egyet...

Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

[quote="rambóka"]
írta:
rambóka
Ilyen felvételi? Basszus! Menjenek a fenébe!
Régen a suliban az elsősök írni-olvasni tanultak és a szorzás mintha csak másodikban került volna elő, nem?
Mostmeg még angolul is tudjon a gyerek mire bekerül? :shock:
És tessékmondani a pedagógus mit csinál?

na ezt a kérdést már mi is feltettük magunknak...

Csakegy,
ez nem zseniképző, csak kéttannyelvű.

ha olyan nyelvérzéke lesz mint nekem, miért ne adjam ezt meg neki, nekem is megadták és örülök neki,így utólag is...nekem az ovi is angolul zajlott és nagyon jó volt, mégha akkor nem is örültem, de most már tudom, jó volt, hogy anyuék annó ezt megtették nekem...
ezt a lehetőséget én is megadom neki...vagy él vele, vagy nem....
Vendég

Bölcsi: szerintem napi 3-4 óra bölcsi nem tesz rosszat egy 2 évesnek, ha a gyerek olyan, inkább jó, de ha az anyja 8 órában dolgozik (+2 utazás), az nagyon gáz.
ha meg utána szeretnél gyereket, muszáj a 8 óra, hogy kapjál majd valami gyedet is.

az meg szerintem érthető, hogy ilyen helyhiány miatt nem veszik fel, akinek az anyja otthon van.
azt se veszik fel nálunk, aki nem kerületi lakos. csak tudnám mit csinál az, aki mondjuk bp mellett lakik, és a faluban nincs bölcsi.

azért még nem adtam fel, holnap is megyünk egy helyre, de nem kecsegtettek nagyon.

suli téma: sztem ez gyerekfüggő. ha pl van egy okos, de dög lusta, nagyon laza gyereked, sztem jó neki az erős suli. ha görcsölős, akkor nem szabad.
engem is vittek mindenfelé, nyomatták a tanulást, maximalista lettem, tiszta görcs vagyok folyton.
úgyhogy én nem fogom görcsöltetni a gyereket, főleg nem a képességei felett. különben is jobban lehet keresni asztalosként mint marketingesként. legyen jó sok bartja, klassz gyerekkora, és boldog ember. ez a lényeg.

Kép

Kép
csillagfény

[quote="csillagfény"]
írta:
csillagfénykülönben is jobban lehet keresni asztalosként mint marketingesként. legyen jó sok bartja, klassz gyerekkora, és boldog ember. ez a lényeg.

abszolút egyetértek mindenben. én azt szoktam neki mondani, fiam, asztalos v. festő v. kőműves v. villanyszerelő legyél, tutti meg fogsz élni.

(amikor felhívtam 6 hónapja a villanyszerelőnket, hogy jöjjön már ki van egy-két gond, meg kéne csinálni, míg jön a gyerek, aszonta, majd hív, na azóta is folyamatosan :evil: ....)

(ma amikor mindenki elvégezhet egy fősulit, egyetemet, legyen az valami noname hely, egyre kevesebb lesz a jó szakember, aki van, ott határ a csillagos ég...és sokan nem is érettek egy egyetemhez, mégis megcsinálják, itt a kreditrendszer, akár évekig is elhúzhatják, persze itt nem a tanulósokról, hanem a vagy lógosokról, vagy a nem is fősulira, egyetemre illő diákokról beszélek, na meg a rengeteg nemistudommilyenszakos diploma, kinyalhatja vele a .... és semmi haszna, van egy diplomája, oszt jó napot, de asztalosként jobb lett volna, na ehhez meg a foga nem füllik....
szóval igen, akiknek szakma van a kezükben, ügyesek, munkások, sokat keresnek, és meg is érdemlik a manit teljesen, megdolgoznak érte)
Vendég

hunci, nálunk is ez ment 1-2 hétig. kitartás! zsuzsi nem tudott háton aludni, megfordult, de vissza már nem ment. és felkelt. de majd hozzászokik!!!

kati, remélem semmi gond!!!!

én adtam epres kaját. nem epret. hanem nestles, olya, mint a frutapura. semmi baj nem volt tőle. szerintem abban nincsen az allergén cucc.
egyébként zsuzsi végre mindent megeszik. az én főztömet is.
ma pl. rizibizi volt neki. póréhagymán sült csirkehusival, oregánósan. persze minden lájtosan, kevés fűszerrel. és a kisasszony kunyizott kovászos ubit. tömte befelé. a héjét leszedtem :D

ti már a suli felvételinél tartotok???? ne már. olyan jó ilyen pici babának :) de úgy telik az idő, hogy lassan elköltözik itthonról :)

ezo, majd írj,hogy minden okés volt gergővel. mondjuk tuti, akkor írtad volna, ha nem!

Kép

dimet

Sziasztok!

Bölcsi témához nem nagyon tudok hozzászólni csak annyit hogy: itt Budaörsön 1 bölcsi van, még az ittenieknek sincs már hely, és a környező településekről is ide hoznák a gyerekeket merthát ugye szülő menne dolgozni..... kivéve amelyik nem. Nem akarok senkit megbántani mert tudom milyen világot élünk, csak itt bölcsi és ovi terén is a protekció és a píz az úr, de nagyon. Sajnos az a tapasztalatom hogy pont azokat veszik fel mindkét helyre (ovi, bölcsi) akiket nem kellene......

Errefelé kevés az ovi meg böli, mert jköltöznek ki a nagy pestről. Ott azért van helyhiány mert bezárják az ovit mert kevés a gyerek. Itt meg azért kevés a hely mert sok a gyerek...
Ja és böli sokkal többe kerül egy önkormányzatnak mert több dadus kell a gyerekek mellé egy csopiba, és azokat meg meg kell fizetni.

Ne kövezzetek meg légyszi és tényleg nem akarok senkit megbántani!!!!!, de a régi időkben anyáink hogy tudták megloldani a bölcsit????sehogy, otthon voltak velünk. Persze más idők voltak, de akkor sem volt könnyebb. Szerintem. És mégis otthon volt nem egy hanem 3,4 gyerekkel. Nekem mint óvópedagógusnak az a véleményem, hogy jó okés adjuk bölibe a gyerkőcöt, mert van olyan tényleg aki igénylio a társaságot, de ne reggeltől estig legyern bennt. Még a 3 évesnek is baromi szar mikor reggel ő az első és délután ő az utolsó az oviban. Mennyi időt tölt a gyerek akkor a szülővel a legszebb korában???? Igen, lehet mondani, nekem még nincs gyerekem, nem tudhatom mennyire szar hogy tényleg meg kell élni......
Mégvalami: valaki írta, hogy nincs szakképzett óvónő elég. Hol van ez a hely????? Egy csomó munkanélküli óvónő van, mert összevonták az ovikat. Az időseket már azért nem veszik fel mert idős, a fiatalt meg mert fiatal. Ja meg az időst azért sem mert sokat kell neki fizetni a bértábla miatt. Tudjátok hány helyen voltam ahol azt mondták nekem hogy felvennénk ha nem F3 lenne a besorolása. Mondom mi van? Hát sokat kell fizetni..... ja persze. Inkább felveszik a pályakezdőt mert kevesebbet kell fizetni. Szóval ez is patthelyzet.

Családi napközi: jó dolog, de jó pár évig veszteséges. Segítséggel 7-8 gyerek vehető fel. Ki kell fizetni az alkalmazottat is. Ide is a tehetősebb viszi a gyerkőcöt mert elég húzós az ára havonta ha egész nap ott a gyerek. Persze viheti csak pár órára is annak is fix díja van. Én is gondolkodtam rajta...... Ilyen helyen is voltam interjún mint munkanélküli óvónéni. Elvárják hogy meglegyen a főiskolai végzettségem, legyen muanktapasztalatom és fizetnének 50ezret. Hát mondom köszike, jójó de akkor vegyen fel mást. Lehet nagyképű vagyok, de ha szakmabelit akar, akkor fizessen meg........

Amúgy kisebb településeken ahol eleve kevés a gyerek (pl. ahol sógornőmék laknak) mert kevés a lakosság, ott felveszik a gyerkőcöt oviba már 3 évesen hogy megmaradjon az ovi. Ha meg nem akkor bezárják és összevonják....

Szóval tényleg nem akartam megbántani senkit, csak igencsak elkap a hév ha ovibeíratásról vagy bölibe íratásról van szó. Van akinek tényleg kellene van akinek nem. Tudom nehéz, meg minden, meg meg kell élni. Biztos ha oda kerülök, nekem is gondom lesz belőle. De ne vegyétek el a legszebb kort sem magatoktól sem a gyerketől. Ne tudjátok meg már oviban milyen követelmények vannak!!!!!!
Amúgy én azt tudtam hogy az ovi nagycsopis korban kötelező min. 4-5órát az iskolaelőkészítés miatt.

Szummaszummárum: ezek az én véleményeim mint óvónő!!!! És mégegyszer elnézést ha valakit megbántottam kirohanásommal. Nem volt szándékomban!!!!!

hajni...
Budaörs

Most majdnem írtam valami nagyon csúnyát.

Persze leráztak, hogy ez biztosan ekcéma, honnan vettem ezt a baromságot, ha egy gyerek ennyire gombás ott már komoly gond van plusz az ilyen kisgyerekek nem szoktak gombásak lenni (aha... akkor a neten mutogatott gombás csecsemők grafikák?). Mindezt azután mondta, hogy jól megnézte Lillát, kijelentette, hogy ez a gyerek bizony sovány és mellette pókhasa van. Baszki. Ha ez nem gáz akkor mi az?????? (plusz ugye mostanában a hasmenések... de az is természetes ezek szerint)

Persze azonnal szteroidot akart felírni én meg mondtam, hogy írja de nem kenem rá a gyerekre úgyhogy helyett kaptunk valami szimpla vízbázisú bőrpuhítót (plusz az OEP-es számlát 1600Ft-ról). Úgy döntöttem adok neki egy próbát, ha sikerül elérni, hogy ne vakarózzon a normális bőrdoki rendeléséig akkor már előrébb vagyunk. Ha romlik a helyzet akkor meg lehet, hogy belekeverek ebbe a krémbe a Canestenből... így hidratálok is és gombát is ölök... (aztán a gasztrodoki 1,5 hónap múlva majd szépen kizárja a glutén és a tejérzékenységet...)

A gyógyszertárban az egyik eladólány nagyon otthon volt a témában, a gyereke is ekcémás volt, mondta, hogy a homeós bogyóktól amiket Lilla szed ha tényleg ekcémája van akkor néhány napon belül javulni fog a helyzet.... remélem... A legfontosabb homeós bogyót ugyanis csak most sikerült megszerezni.
Vendég

Dimet!

A bébikajákban található eperrel nincs gond, azt vhogy speciálisan készítik el, az a Metrós fruttapuraszerűség NEM bébikaja volt, csak cukor és tartósítószermentes gyümölcskészítmény. A barackossal nem is volt gond. De Gergőnek akkor még korai volt az eper.

Hunci!

Látod én ezért vagyok tandíjpárti (nyugodtan kövezzetek meg érte), mert nekem is vannak ismerőseim, akik szinte szörföztek a különböző bölcsészkarok közt, és tizenvalahány év alatt egy diplomáig nem jutottak el.
De az orvosi karon is volt, aki nem igazán volt odavaló.
Meg annó a felvételinél a Felvételi útmutató éves keretszámok részénél elgondolkodtam, h. tibetológusból vajon miért van szükség évente 10-15-re? :twisted: (Elnézést azoktól, akik tényleg gyerekkoruktól tibetológusok akartak lenni! :roll: )

rambóka

a böli az bölény becézve? (bocsi, valszeg terhesen kicsit feszültebb vagyok -plusz idegesít Lilla bőre is persze- de lassan ölni fogok a sok becézéstől mint a rongyi és hasonlók...)
Vendég

böli =bölcsi

hajni...
Budaörs

Csakegy!

Miket eszik Lilla?
Csak gondolkodni szeretnék, hátha eszembe jut vmi!
Pókhas gyanús gluténszenzitív enteropáthiára, de lehet fehérjehiány is.

rambóka

lehet jobb lett volna ha csöndben maradok!még nem vagyok anya.... így még az oldal másik végén vagyok mint szakmabeli........

hajni...
Budaörs

hajni, ne maradj csöndben:) ez is egy vélemény!!! és nem rossz vélemény:)

én anno 9 hónapos koromtól bölcsis voltam (lehet 6), igaz anyukám ahogy tudott, jött értem. pár órára voltam bent. de élveztem, és lelkileg sem sínylettem meg. ahogy látom zsuzsit, neki is kelleni fog a társaság. nemtom hogy lesz, ha majd jön a 2. baba és így őt nem veszik be, mert jó lenne 4 órára beadni legalább majd.

igen, csakegy, én is írni akartam már,hogy írd már le miket eszik lilla. úgy visszagondolva az elmúlt egy hétre. és küldj egy képet róla. nemtom melyik oldalon volt itt fent.

hátha a homeos bogyó segít!!!!!

Kép

dimet

Rambóka: már jó régóta tandíjat kell fizetni ha valaki átlépi az előírt képzési időt (nem is keveset) úgyhogy szerintem már vége a lébecolásnak...

Lilla semmi allargizálót nem eszik, ez a gáz az egészben (de a mostani plakkok stb. MIND a HA tápszer utáni napon kezdtek el kijönni és azóta vannak... amit persze senki sem akar elhinni merthogy az HA tápszer... szerintem meg lehetett benne valami xar amire Lilla allergiás). A gluténra meg azt mondta a homeós doki, hogy csak a hasa miatt nem valószínű mert annak más tünetei is vannak... de azért nézessem csak meg, hogy kizárhassuk (egyébként meg Lilla nem sovány inkább soványka:))), kisbabaként is ilyen volt (alig voltak hurkái), a 2640g-os súlyához képest meg most kb. 8 kiló lehet 14 hónaposan ami ugye nem sok de az indulósúlyhoz képest annyira nem is gáz... főleg, hogy már bőven 74 centi felett van (1 évesen volt 74 és 7800g) és ugye 47 centiről indult... plusz már néhány hónapja jó ha 2 percre leáll egyébként meg egész nap rohangál úgyhogy...).

a fehérjehiány az nagyon elgondolkoztató... mert tápszert ugye nem kaphat, a Sinlacban meg nincs elég... Próbálok neki minden nap csirkét is adni de az lehet, hogy kevés... Bevallom a gasztro dokitól várok majd egy kis segítséget, csak többet tud már mint egy bőrgyógyász vagy sima gyerekorvos.

Szóval meglátjuk, csak iszonyúan zavar ha tehetetlennek érzem magam és érzem, hogy itt más (is?) van a dolog mögött mint egy ekcéma...

Hajni: tudom mit akartál írni
Vendég

holnapra 1000millió drukkot kérek szépen. ha sikerül, akkor megírom mihez kellett. :wink:

hajni...
Budaörs

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?