Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Most értünk fel a sétából, olyan jó volt :)
Voltunk dokinál is, mert törpinek kis csomó van a cicijében, ami nagyon megijesztett, de megnyugtattak, hogy az én hormonjaim miatt vannak, akár még váladékozhat is, de elfog múlni hamarosan!
Lassan elérjük a születési súlyunkat is, már nagyon kicsi hiányzik :)

Ma reggel mentem a dokimhoz "alsó vizitre", de mennie kellett szülni, így pont elkerültük egymást, remélem holnap sikerül talizni vele, mert itt figyel egy óriási csokor, amit jól megutaztattam feleslegesen :roll: :)
Addig kis törp apával volt itthon kettesben, jól elvoltak, bár igaz, Ő már nem kezdő :)

Szandinak tegnap volt a névnapja, ma ünneplik az oviban, olyan aranyos, annyira készült :)

Magi, Kiscica, Zorróné, Babyteve, Zsu, nagyon édesek a babók :)

Zitáék gondolom holnap hazamehetnek, remélem hoz nekünk képeket Emmáról, már olyan kiváncsi vagyok rá :)

Ja... és ma vagyunk 2 hetesek... eszméletlen, hogy telik az idő :roll: :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Sziasztok,

csak bekukkantok és jelzem,h. még vagyunk :)

Általában jól elvagyunk, de ma nagyon fáradt vagyok, Csenge tegnap behisztizett és hosszú volt az éjszaka.. Többgyerekes anyukák nálatok volt már hiszti a nagyobb részéről????

Szőlő gyönyörű a kislányod, hihetetlen, milyen értelmes tekintete van, pedig csak egy hetes a képen!!!

A többi baba is nagyon szép, sorry, de ma agyilag zokni vagyok és nem dícsérek név szerint. Amúgy Kiscicának lehet igaza, nálunk tényleg gyönyörű babák vannak!!!

Virág, hát szépen kikerekedett a kislányod, nem mondaná meg róla se senki,hogy milyen pindurin született..

Kép
Kép
mango.
 
 


Nici úristen, Ti is már 2 hetesek vagytok!! Mi szombaton leszünk egy hónaposak, el se hiszem... Napirend meg még sehol :) :) Na jó, valami azért akad... Amíg mi játszóterezünk, addig a pici alszik a babakocsiban :)

Kép
Kép
mango.
 
 

 
 

Babyteve, nagyon cuki a két törp!! Nem lehet semmi előkészülni egy kis sétához... Mi szombaton mentünk Győrbe, a 2 gyerek felváltva panaszkodott valamiért (nyilván nem kellett volna fél 6-kor kelniük, de valamiért nem voltak hajlandóak tovább aludni) csupán 4 órába került elindulni :) Mikor költöztök? Ott azért jobb lesz biztosan. Nekem is egyre jobban hiányzik a kert, a lányomban iszonyatos energiák lapulnak, nem is tudom mi lesz velünk télen..

Kép
Kép
mango.
 
 


na, miután kinyírtam a topikot megyek takarítok egy kicsit inkább :)

Kép
Kép
mango.
 
 


Nici, örülök, hogy nem jelent problémát a csomó, hát én is megijedtem volna..Annyi mindent okoznak az anyai hormonok, Bálint orrán vannak apró fehér pöttyök a születése óta, igaz már halványabb, de még mindig nem múltak el.

Megkérdezhetem, hogy miért mentél/mész előbb vizsgálatra, mint a 6 hetes kontroll? CSak úgy, vagy van vmi probléma? Ő mondta?
Sajnálom, hogy nem jött össze a találkozás, bizti mérges lettem volna, persze nem rá :wink: hisz mint tudjuk, ha szülés van, akkor az az első :)
Az szép, hogy már a születési súlynál tartotok lassan!!

Alexandrának nagyon boldog névnapot! :P

Bizony, rég hallottunk pár topik társunkról , Mezsó, Geni, Gumimaci, Toncsi, Ollem, Benettke, Felsőa, Bambika, Szofi, Bebe, Emma ]többiek remélem jól vagytok

Kép
tim27
 
 


Sziasztok!

Szőlő: Jó, hogy itt vagy és hogy ilyen gyors szülésed volt. A szopizással én is nagyon megküzdöttem! Olyan hisztit levágott, hogy alig birtam vele! Folyton mozgolódott, karmolt! Ha be is kapta a cicit, rögtön elengedte! Mostmár sokkal jobb a helyzet. Van hogy egyből bekapja.
Rengeteg türelem kell hozzá. Nekem oldalt fekve jött be. Mindig egy kicsit kinyomkodtam neki a ciciből, vagy 1-2 percig fejtem szopi előtt, hogy a bimbót jobban el tudja kapni. Ha valaki, pl. anyukád ott van, akkor segithet a fejecskéjét kicsit rányomni.
Előbb utóbb sikerülni fog. A baba is érzi, hogy mennyire akarod.
Kitartás! És az a lényeg, hogy ne bukj ki, mert az apasztja a tejet.
Könnyű mondani, tudom... Én is kibuktam!!!

Lituka: Péntekig még elindulhat. Pihenjél sokat, mert az a sok evés előjel. Nekem se volt semmi. Se fájás, se nyákdugó, semmi..
Csak a nagy zabálások! Aztán egy olyan nap, ammikor mindenkit a pokolba kivántam és este elfolyt a magzatviz..
Szerintem elindul péntekig a kis lurkó. Beszéld meg vele. :D

Engem szerencsére elkerült az aranyér. Viszont rettentően fáj a csipőm! Minta be lenne csipődve egy ideig.
Anyukám egy nap vagy 3-szor megmaszirozza izomlazitó krémmel, de semmit nem használ.
Éjszakára már annyira fáj, hogy alig birok kikelni az ágyból. Szegény apa ugrál mindig a gyerekhez... :(
Tud valaki valamit rá?

Ja, és nagyon szép babákat láttam! :)

A mi napunk!

Általában reggel 6 körül kelünk! Akkor pelusozás és szopi. Igy elalszik kb 9-ig. Ekkor le tudok tusolni, beágyazni, összeszedni a szennyest, pakolászni...
Mire kész vagyok, fel kel. Megint pelusozás, aztán szopi! 11 körül elalszik! (azért ilyen sok, mert az etetés kb. 1 óra nála :) ) Nagyon kényelmes!
Ekkor jön el az én időm! Alszik kb háromig vagy fél négyig.
Ilyenkor lehet mosni, olvasni, netezni, pihenni! Általában kint szokott lenni a kocsiba, ott alszik ilyen jókat!
Ha felkelt akkor megint pelus csere, torna, szopi! kb 6-ig alszik.
Pelusozás, szopi, tévézés. Nem tud visszaaludni. 8 körül fürcsi, amit nagyon szeret! Olyan elégedett fejet tud vágni közbe, főleg ha a kobakját mosom.
Aztán megint szopi és ajcsi. Hajnali fél 3 körül kel. Peluscsere, szopi, kb 1 óra nyüglődés. Aztán ajcsi kb. 6-ig.
De az éjszakák egyre nyűgösebbek! :(
Most pl nagyon fájt a hasa! Nem tudott kakilni, teám meg még nincsen. Igy csak a torna és egy kis rásegités segitett!

Edina


Kép
medina83
 
 


Mango, bizony, megy az idő :)

Timi, azt mondta a doki, hogy mivel nem volt gátmetszés, megnéz előbb, hogy állnak a dolgok, aztán majd még pár hét múlva... anno nekem is 6 hét volt a kontroll, de akkor volt vágásom... azt mondta mivel most nincs, már előbb megnéz :roll:
Délután átadom Szandinak a köszöntést, köszi :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Lolka: Kőbányán a Mázsa térnél lakunk!

Bambi: tök jó ez az oldal a hasfájásról, köszi! Nálunk azt hiszem 1-es és 2-es változat is van! :( Csak az egyes ritkább... :roll:

Emi: az utóbbi időben mi is visszavettünk a hízásból! Szösszenettel tök egyetértek abban hogy tudja ő, hogy mi az igénye! Mosatanában Beni 10 perc alatt befejezi a kaját és sokkal többet is fejek, mint korábban, szóval annak ellenére, hogy én nem méregetem, tuti kevesebbet eszik! De nem erőltetem, ha most ennyit kér, hát ennyit kap!

Szösszenet: Beni leginkább csak a Mamacka-féle hordozóban van el! Az előnye, hogy gyakorlatilag olyan mintha ölbe lenne, viszont egy csomó dolgot tudok mellette csinálni: szoktunk úgy főzni, mosogatni, teregetni, sőt még vasalni is! Nem mondom, hogy egy idő után nem fárasztó nekem a + 4 kilójával, de nem árt egy kis edzés! :D
Néha elvan az autós hordozóba is, de akkor folyamatosan hintáztatni kell! :roll:

Babyteve: azért nem lehet egyszerű két babával sétálni indulni! Engem sokszor az is megvisel, mire egy gyerekkel elindulok... :roll:

Tim: Beni is átfordul a hasáról a hátára! Főleg mikor dühös, mert akkor még több ereje van... :D Mondjuk születésétől fogva emelgeti a fejét hason! :shock:

Kisscica: renben van, majd egyeztetünk napirendet és megyünk... :D

Nici: Szandinak Boldog Névnapot, Barbinak pedig Boldog 2 hetes Szülinapot!

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Sikerült tegnap elakpnom egy kis mosolykát :)
Kép

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Sziasztok!

Én még új vagyok. Eddig csak olvastalak titeket.
Olvastam hogy sokan "kűzdötök" a tej mennyiségével, ha elfogadtok egy tanácsot próbáljátok ki az alkoholmentes búzasört nálam bevált. Igaz feleslegem nincs de legalább nem éhezik a gyerkőcöm :D
Tudja vki hogy kell felrakni a vonalzót csináltam de nem tom :cry: légyszi
Vendég
 


Sziasztok lanyok!

Koszonom a dicsereteket!
A ket gyerek mellett tanulast szokom, mert eddig egy gyerek mellett tanultam es vegeztem el idaig a sulit. Igaz egy gyerek volt es az utolso evben meg munka is. Most a munka helyett van a Katalin, de szerencsere egesz jo baba es Zoli is jo, igy megy a tanulas.

Lituka!
+++++++++++++++++

Mango!
Nalunk nem volt meg hiszti, de feltekenyseg sem.
Szerencsere.
Mondjuk nalunk ZOli joval idosebb es igy talan tobb dolgot megert, amit meg az olyan kicsik mint Csenge nem.
Nalunk inkabb olyan van, hogy ha Katicat keteszem eves utan jon hozzam, hogy O is hozzam bujna, akkor felveszem az olembe es babusgatom picit, sokaig ugy sem akarja, mert menni akar jatszani.
Illetve meg azt szeretne ha ugy fognank meg es emeljuk fel, mint Katicat.
De nagyon jo testver, a kertben ha sir Katica a kocsiba, mert felebred, tologatja elore hatra a kocsit es mondogatja hogy jolvan na nincs semmi baj vagy enekelget.

Szosszenet!
Nekunk nagyon csunya volt Katica bore. 6 Hetesen kezdodott, de a vegen olyan csunya volt a ket fule es kornyeke, hogy orvoshoz vittem. Apro valadekozo valamik voltak rajta, ha kipukkadt, akkor meg ugy kiszaradt ott a bor, mint az idos nenik sarka.
Azt mondta, hogy ekcema es majd kinovi.
Kaptunk ra kremet es fel nap alatt gyonyoru lett, de csak 7 napig szabad hasznalni. Kivancsi vagyok mi lesz utana.

Most ennyire telt, keszulnom kell, mert 4-re megyunk oltasra. Tok durva, hogy 1,5 ora kell hozza.

Magi
Vendég
 


És az egyik kedvenc alvós képem :)
Kép

Zorróné, köszi :)

Törp, üdv itt! A profilodban tudod beilleszteni az aláírásba a vonalzó kódját!

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Ja, ezt a képet már feltettem egyszer, na mind1 :lol: (látszik tényleg tetszik :))

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Szösz,
Az oldal a havi fejlődésekről (vagy mi):

http://www.informed.hu/eletmod/care/dev ... _site=1976

szerintem tök jő, bár volt amit nem tudtam éretelmezni benne
:roll: :roll: :roll: :roll:

Dani délelőtt néha el van a mi ágyunkba "épített ketrecben" (az ágyneműkkel bekerítem), mivel tök jó mintás az ágynemű és 3 faliképbe bele van szerelmesedve, így ezeket nézegeti, mosolyog rájuk. aztán néha belaszik közben...
pihenőszékben néha jól el van, néha nem. akkor szereti ha hintáztatva van és nézheti a másik nagy szerelmét, a lépcsőt. (pihenőszéket nem vettem volna, főleg nem 20 ezerért, kaptuk. később amíg nem tud ülni, állítólag etetni is jó benne)

pelenkázáskor a "zenélő méhecske" köti le

este sokszor sehol sem jó neki...csak kézben vagy ott sem

néha nehéz a szórakoztatása, mert sírni nem szeretem hagyni, bár néha amikor halkabb nyüglődös a sírása, kicsit hagyjuk...de az anyai szív mindig megkegyelmez...

hú, tegnap szegény fürcsi után akkorát kakilt, hogy még a lepedője alatti törölköző is olyan lett. a pelenka barna színű lett kívül is, a rugija tele lett belülről kakival. nagyon durva volt (persze okos anyuka le is fotózta :wink: ). újból fürdetni kellett. de olyan aranyosan türte, annyira meg volt ijedve...pedig előtte nap is kakilt. de legalább rájöttünk, hogy tegnap miért volt kicsit nyügös, nem alvós...

Kép
1bambi
 
 


Azt tudom hogy ott kell beilleszteni, csak melyiket,mert mail be kettő is van egy html es meg ph... nem tom milyen. Tök hülye vagyok az ilyenekhez :oops:
Vendég
 


tim,
tök jó, hogy itt vagy :lol: :lol: gyere gyakran!

zorróné, szöszke,
tök jó, hogy megbírjátok állni, hogy nem nem méritek a babákat. nekem még nem megy :cry: :cry: :cry:

tim, zorróné,
hát, én nem tudtam jól beazonosítani Dani hasfájását, így nem adok neki homeós bogyót.

magika,
örülök, hogy minden oké.

babyteve,
hol volt benned a 2 gyerek? nagyon jól nézel ki, meg a gyerkőcök is. krt-i séta volt?

babák,
nagyon helyesek továbbra is a babáink :lol: :lol: :lol: már mint a fórum babái :lol: :lol: :lol:

hú, végre elég sok hozzászólás van, most meg nem is tudok már mindenre reagálni. örülök, hogy kicsit éledezik a topikunk! :lol: :lol: :lol:

Kép
1bambi
 
 


Mango, nálunk nincs féltékenység, bár ahogy Magika is írta, jóval nagyobb a korkülönbség! Szandi nagyon örül a kistesónak, körülrajongja, néha jobban elfáradok az Ő zsongásától, mint a törpitől :) Tök sokat segít, kiviszi a pelenkát a szemétbe, ad újat, hozza a cumit, bármire megtudom kérni :)
Nagyon kis gondoskodó :)

Most apa kiporszívózott, törpi bekajált, alszik (persze apjával együtt :)), Szandi oviban, és semmi dolgom kivételesen :) El sem hiszem, ide is tudok írni, erre ritkán volt példa az elmúlt 2 hétben :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Sziasztok,

Mazsi nevében is köszönöm a dícséreteket :) És a bíztatást a szopira, haladunk, haladunk, ugyan még mindig szenved, de már legalább kevésbé, és tovább bírja csak nyűgósen mielőtt jön a fullhiszti :lol: Holnaptól itthon lesz Jani is, nagyon várom már. Kár hogy az idő pont elromlik, kimentünk volna valahová sétálni.

Lituka, kitartás!!!

Ajj ajj sírás van...

Kép Kép
szõlõ
 
 


Lili csak a karomban alszik el. Az autósülésbe és a pihenőszékbe még nem merem betenni, mert a védőnő azt mondta, hogy két hónapig ne használjuk. (Az autósülést persze használom, de csak akkor, ha vásárolni megyünk. Utálom, ha elalszik benne.) Nem gondoltam volna, hogy ennyire paramama leszek!!

Szöszke,
tényleg sokat van cicin. Anyósék azt hiszik, hogy éheztetem, mert amikor ők itt vannak, akkor is állandóan a szájába veszi a kezét és hisztizik. Amikor felviszem és cicire teszem mindig abbahagyja a sírást. Ilyenkor nem eszik, csak játszik a mellemmel. A cumi kb 1 percre tudja lekötni. Egyébként azt sem szereti, ha pl telefonálok, vagy netezek, amikor a karomban van. Ilyenkor is hisztizik :roll: , ha abbahagyom amit csináltam, akkor minden ok. Tényleg nem egyszerű.
Egyébként ma megint rendesen evett 110-120 grammokat, úgyhogy nem ébresztettem egyszer sem. Tegnap 50 grammnál többet nem evett egyszerre. Olyan volt, mintha kevés lenne a tej. Este adtam neki a fagyasztott tejcsiből 100 grammot, azt persze cumisüvegből simán benyakalta, de utána persze kellett neki a cici is. Úgyhogy már semmit nem értek.

Ma végre megint kimozdultunk. Vettem néhány szabadidő cuccot a Decathlonban meg egy új sportcipőt a sétákhoz. Úgy tudok örülni ezeknek a kis kiruccanásoknak főleg, ha kapok is valamit :)

Kép
emi29
 
 


na akkor:

reggel 8 tól délig 20 percesek..aztán fél2ig 10..majd 3ig 5...3 percesekkkel küldtek haza a kórházból.....mert csak 20-25 mp volt az időtartamuk...
na most ez már 30-35 mp és kb 3-5 percenként jön...ugy hogy majd szétszakítom ami a kezembe kerül...a számat is jól elharaptam má
r...
1 ujjnyira vagyok nyitva.........ügyeletes doki nézett meg..a saját dokimnak vérnyomásgondjai vannak..nem jött be..szülésre sem jön be..ha ma szülünk...:(

ja és már 1 percesek a fájásaim..de méár nem tudom mit csináljak...
szülésznéni azt mondta lehet 2 óra mulva mehetünk vissza..de hazafelé is majd belehaltam a félórás útba......

szóval dokim nélkül fogunk szülni ha szülünk ma..de kívánom hogy igy legyen mert megpusztulok a fájdalomtól lassan.........

KÉRLEK DRUKKOLJATOK HOGY MINÉL ELÖBB VÉGE LEGYEN.......ÉS MEHESSÜNK VISSZA KÓRHÁZBA ÉS MEGSZÜLESSEN MÁTÉ MÉG MA .........
Vendég
 


Sziasztok!
Még élek én is! Zsófi alapjában nagyon jó baba! És szépséges! Tejci sajnos még nem nagyon van. Mint mondtam a kórház nem volt egy sétagalopp. Csecsemősök bunkók voltak. Szülésem nehéz volt, de így utólag már örülök, hogy átélhettem ezt a csodát, és nem altattak el a császár miatt!
Majd ha lesz egy kis időm teszek fel képet.
Puszi mindenkinek!

Kép
gabo001
 
 


lituka! ilyen fájásokkal elengedtek??? ez már szerintem nagyon komoly, és szülsz! szerintem menj be azonnal! engem fájás nélkül is benntartottak este 7-kor, és pár óra múlva már a szülőszobán voltam 5 percesekkel!!!

Kép
gabo001
 
 


bocs, most csak Litulának!!!!

nagyon drukkolok. kitartás. én is így voltam ezzel pont, órákig tartottak a fájások.

nem akarok belepofázni a szülésedbe, de én este 11-től másnap délig vajúdtam egy ujjnyi méhszájjal, délre lett 2ujjnyi, majd burokrepesztés és utána eda. az edától indult be minden. azonnal szültem. éreztem minden fájást, éreztem, mikor kell nyomni, de nem fájt.

szóval javaslom. sőt én ajánlom az edát. mindent begyorsított és nem volt gáz a szülés vége. csak azért írom, mert igen hasonlóan indult

szóval nem akarok beleszólni, csak leírtam.


de nagyon drukkolok:)

lolka_zs
 
 


Litu!!

Megy a drukk+++++++++++++++++++++
Sajnálom, hogy a dokid nem lesz jelen, de az a lényeg, hogy végre kibújjon Máté baba!

Szöszke!
Még a pöttyökre akartam írni, hogy nálunk az 5. hétre lett durván tele Lili teste kis piros pöttyökkel. Mi kaptunk rá gyógyszertári testápolót. (Az van a tégelyre írva, hogy Bérces testápoló.) Az kb. két nap alatt elmulasztotta az összes pöttyöt a testéről. A meleg pöttyökre is azt használom, vagy hintőport. Lilinek nagyon érzékeny a bőre. Először nagyon száraz volt. Az a napraforgó olajtól múlt el, most meg ezek a pöttyök.... Az én és a párom bőre is hiperérzékeny, úgyhogy ezt volt kitöl örökölnie szegénykémnek. Kipróbáltam a testápolót az én arcomon is. Ezerszer jobb, mint a Vichy 5000 Ft-os hidratáló krémje!

Kép
emi29
 
 


Gabo,
Várjuk a képeket.
Szorítok, hogy beinduljon a tejcsi is! A nehéz szülést sajnálom. Már ketten vagyunk, akik rosszul élték meg a szülést, bár a végeredmény mindenért kárpótol.

Lili ilyenkor sosem alszik. Úgy látszik neki is jót tett a vásárlás + a 2-kor benyakalt 120 mili tejcsi. :lol: :lol:

Kép
emi29
 
 


Lituka!

Pontosan tudom mit élsz át! Kitartás! Nekem nagyon sokáig voltak túl rövid ideig tartó fájásaim, de nagyon-nagyon szorítok, hogy neked ne így legyen!
Tapasztalatom szerint akkor érdemes visszamenni a kórházba, ha a fájások időtartama legalább 45-50 másodperc! (a 20-30 másodpercesekkel engem is hazaküldtek, hiába jöttek 5 percenként...)
De a lényeg, hogy innen már nincs visszaút! Hamarosan a kezedben tarthatod Mátét! :D
Mennek a drukkok!!!!

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Wow, Lituka, hajrá! Mennek a drukkok! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
babyteve2
 
 


Bambi, sajna, csak a körúton férünk el, így ott meneteltünk...rengetegen benéztek a kocsiba, megállítottak , gratuláltak... :oops: (Féltem, ki sem tudunk menni, mert mi egy kis utcában lakunk, ahol eléggé a falra szoktak parkolni az autók...de ezzel nincs gond :D )
Zorroné, most még egyszerűbb a séta, mert nem kell annyi cucc rájuk...majd télen, ott szimultán kell majd öltöztetni, nehogy rámelegedjen vkira a ruha, plusz, ha esetleg betojik vki öltöztetés közben, akkor indulhat elölről az egész..de ez még ajövő zenéje, addigra tuti belejövünk :D
Mango elméletileg a jövő héten költözünk, de még mindig minden darabokban...viszont már az összes konyhagép, meg minden itt áll az előszobában, klassz kerülgetni :x
Tim, egyedül én sem bírom el, Apa is majdnem össze...rta magát, amikor egy emeletet egyedül cipelt :lol:

Kép
babyteve2
 
 


litu!

engem ugyanúgy hazaküldött a dokim 1 ujjnyi voltam du. fél 6-kor, mondta, ha már nem bírom üljek be langyos vízbe az ellazít....na mire kiszáltam 2 percesek és 1-2 9-re már 3 ujjnyi voltam elsimult méhnyakkal.
Hajráááááááááááááááááá!!

Kép
marjan78
 
 


Sziasztok!

Babyteve: részemről is le a kalappal, csini vagy és nem is tudom, hogy tudtad levinni a kocsit a gyerekekkel és a cuccokkal :roll:

Szösz: Launak voltak patijai, de a doki szerint nem szabad rá kenni semmit, persze lehet, más doki mást mond. Elmúltak neki és el sem kaparta szerencsére, egyáltalán nem zavarta, sosem piszkálta, így én sem forszíroztam hogy írjon rá krémet.

Mango: hiszti nálunk is van és volt is még szülés előtt is, persze azóta kicsit más. hogyan játszóztok? Gondolom, még Csenge nyomában kell lenni, nehogy baja essen, és addig a kicsit a kocsiban hagyod aludni? Nem zavarják a gyerekek? Meghallod ha sír? Én is mennék mielőbb játszózni Lauval, de tartok is tőle, hogy Julinka addig hogy lesz el, mert alvás közben ha megébred kell egy kicsit foglalkozni vele.

Elnézést, nem tudom ki, de vki írta, hogy 3 óránként kel a bébi, mint amikor ébreszteni kellett. Nálunk Laut kellett, mert besárgult kicsit és utána is 3 óránként kelt mindig -éjjel-nappal, jó sokáig... :roll: Most, hogy Julinka nem sárgult be és ébre dmagától ő sokszor alszik 4-5 órákat....

Akik nemrég szültek, meg persze a többiek is: nem nehéz nektek állni sokáig? Én speciel nem tudok. Az ülés már megy, ezért is tudtam jönni és olvasni, de állni nem nagyon tudok :( Vajon miért?

Nici: jó, hogy írtad, miért mész előbb, most nekem sem vágtak és a dokim szabira megy, ezért 5. hétre tudok menni kontrollra, de akkor nem hiszem, hogy gáz lenne, ugye?

Többgyerekesek! :!: Ti mit csináltok, ha hármasban vagytok a naggyal és a kicsivel (esetleg többesben a többi gyerekkel) és szoptattok? Mert nálunk persze akkor indul be Lau de még most a férjem le tudja kötni, de ha nem elsz itthon... kicsit aggódom. ráadásul nem megy könnyen a szoptatás, így ha meg kell szakítani félek, nem fog eleget enni. :( :(

Lituka: nagy és sok drukk megy!!!!!++++++++

és persze fotó :D
Kép

Kép Kép
celesztina
 
 


Törölt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.02.24 21:34-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantottam,nincs túl sok időm netezni.
Gratulálok az újabb babákhoz! Kitartást mindenkinek aki szülés előtt áll!

Lituka mennek a drukkok neked!

Celesztina

Szoptatás alatt mesélni próbálok a nagyoknak,de sajnos nem mindig jön be. Néha beteszek nekik valami mesét.Persze így is gyakran kell kirángatnom a cicit Gergő szájából :( .

Kép


Mennem is kell Gergő sír...

KépKépKép
bambika
 
 


Törölt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.02.24 21:35-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo
 
 


Lituka! Nagyon drukkolok! Ügyes legyél!!!!! :wink: :D

KépKép

KépKép
gabcika
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.07 20:13-kor.
Vendég
 


Marjan, remélem hamarosan sétálhatunk együtt, de sztem még 1-1,5 hónap. Zorróné, akkor majd Zugló felé is jöhetsz és sétálhatunk 3asban:)

Pumpóka mi a baj?
remélem hamarosan hozod a hírt Lituról.
öltözködéssel kapcsolatban nekem s ez a bajom:(

megőrülök ettől a szoptatástól. napok óta baromi jól ment, erre megint elromlott. jobb mellem megint nem kell neki, sztem a tej is kevesebb benne azért. próbáltam lefejni, de csak 20-30 ml jön ki.
oda is adtam neki a másik cici után a lefejtet ma kétszer is.

nagy nehezen elaludt a gyerek, de stem ma tuti éhezik. de nem merek tápot adni, mert egyrészt van a cicben, másrészt a cumisüvegből sem volt nagyon oda érte.

mi lehet a baj? muszáj tömnöm?

lolka_zs
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.07 20:14-kor.
Vendég
 


én vagyok, csak szokás szerint zabálok:)

lolka_zs
 
 


Nici! Én is csodálkozom, hogy neked ilyen hamar kell visszamenned. Nekem sem volt vágás, de a 6 hét nem a gátra vonatkozik. A méh teljes helyreállásához kell ennyi idő.

Lituka! Remélem már a szülőszobán vagy, és hamar túl leszel a fájdalmakon, és a szép élményt osztod meg velünk.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.07 20:15-kor.
Vendég
 


Hát még mindig le vagyok maradva. 14oldallal :( csak néhány gondolat addig is.

Gratulálok a megszületettekhez!!!! És drukk a még kismamáknak!!!


Rólunk Ajakfék: még nem voltunk orvosnál, mert úgy látom sokkal jobban kifordítja a felső ajkát mint régen, és végre!!!! :P mérhető eredményeink vannak szopizáskor. Volt, hogy 70-et tudtam mérni. Ez nagy szó nálunk. Ezért nem sietünk vele. Holnap úgyis megyünk dokinénihez, meglátjuk mit mond ő. (még nem tudja ezt a gondot).
Csöppke a nyelvféket szokták felvágni, nem az ajakféket, szerintem, de persze nem vagyok doki.

Ma voltunk csípőszűrésen, minden rendben van. Gyakolatilag a viszgálatot végigaludta.

Kiscica ha a babakocsit össze lehetne csukni, én mennék veled sétálni Erzsébeten, de még nem volt időm megnézni. Ja meg, hogy összecsukott állapotban befér e a kisautónkba. (Suzuki Alto)
Emi és nálatok is sétálhatunk, ha összejön. Kereslek titeket!Nem tolakodásképpen, majd megbeszéljük.

Bambi mérlegnek adtunk még egy hónap esélyt. De látom megijedt, hogy vissza akarjuk adni. Mér. :wink:

Ti babáitokon van anyajegy? Nálunk semmi, és olyan furcsa. Az csak később lesz?Ha lesz?

Aventes mellszívótól kivoltam én is, és elvittük a szervizbe. Féléves garancia jár rá. (XIV.dorozsmai utca) a csillagot, szelepre váltották, és azóta egy csoda! Pedig csak azért nem vágtam a földhöz, mert 16.000 volt. Többször sírógörcsöt kaptam tőle.

Zsuzsa írj vissza!

Kép
téjé
 
 


Hát ezt én sem értem Lituka. Nekem nem volt egy fájásom sem (a tolófájáson kívül) ami 40-50 mp-ig tartott volna. Akkor én nem is szültem???? A 30 mp volt a maximum... sztem

Zsuzsa, külföldön nem is hat hét, hanem 3 az elvárás. Ahány ház, annyi szokás...

:)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.07 20:15-kor.
Vendég
 


Litukának nagy gratula Mátéhoz! Végre! :D :D :D

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Litukának óriási gratula akis Mátéhoz!!! :) Végre kibújt a Drágaság :)

Pumpi - Nekem is hasonló öltözékről regélt a védőnő, de ha a leírtnak a felét is adom rá, akkor is tiszta piros és izzadt a lányom, így én amikor csodaszép napsütéses idő van, akkor így viszem le:
rövid ujjú, vagy ujjatlan body, kis könnyű nyári nadrág és egy rövid vagy hosszú ujjú könnyű póló kis zoknival .. csókolom. Mindig bepakolok kardigánt, és plédet .. ha fúj a szél, vagy úgy érzem, hűvös van, akkor adok még rá (de a napokban ilyenre nem volt szükség) :) :)

Timi
- Elhiszem, hogy megvisel a ringatva altatás ..
Az én derekam egyáltalán nem bírja, ha állva ringatom, így én ezt már az elejétől fogva NEM csinálom, és Apucit is megkértem, hogy csak végszükség esetén éljen ezzel (annak ellenére, hogy a legkönnyebb altatási mód .. MÉG) .. mert ha rászoktatja, én nem tudom kielégíteni, mert meghalok.
Így én max. ülve ringatom és simogatom a hátát mega fejét :) :) azt nagyon szereti :) :)
De pl. napközben altatás nélkül leteszem aludni az ágyába vagy a hordozóba, és egyre többször elpilled és elalszik önállóan :) .. változó. Éjjel mindig biztosra megyek, és addig simizem az ölemben, míg nem alszik, aztán beügyeskedem az ágyba :D
Alíz hason alszik éjjel .. napközben az ágyában hason, a hordozóban és a babakocsiban pedig háton. (háton nem tud hosszabb ideig aludni .. mindig felijed .. akkor megrándul, rángatja a karjait meg a lábait, és már nyitva is a szeme... ha hason felébred, még esélyes, hogy visszaalszik)

Zorroné
- Képzeld, 2-3 napja Alíz is nyűgösködik az utolsó szopi előtti 2-3 órában :( Először talán a hasa miatt sír, majd látom rajta, hogy már hulla fáradt, és azért .. nagyon remélem, hogy nem marad így, mert annyira szörnyű neki és nekünk is :( Eszembe jutottál közben többször .. nektek megoldódott ez, vagy még mindig bajos az a pár óra? (amúgy nekem az jött be ma, hogy kb. 1 óra hiszti után, amikor a kezemben már tényleg semmilyen póz nem vot jó .. adtam egy esélyt a kiságynak .. nem gondoltam volna, hogy jó ötlet, de hátha .. betettem hasra, és simogattam a hátát .. ééééésss .. elaludt :shock: :shock: :shock: .. nem sokat, de egy fél órát pihent, utána fent volt szopiig, de nem sírt csak nyöszözett meg cumizott. szóval úgy tűnik, el kell találni azt az időt, amikor a hasfájás elmúlik, és az egész átmegy fáradt hisztibe .. legalábbis nálunk)

Én is jelentkeznék a Lágymányosi Öbölbe sétálni!!! Kinek mikor lenne jó? Mikor szoktatok levegőzni?

Köszi a patis infokat :)

Magika - Milyen krémet kaptatok? Meg tudod mondani a nevét? (A mi dokink azt mondja, elmúlik .. ne kenjük :roll: :roll: )

Szőlő -
Drukkolok ezerrel a szopihoz :) :)

Emi - Biztos vagy benne, hogy amikor cicit kér még, akkor pótlásra van szüksége a fagyasztott tejciből?? :roll: :roll: :oops: :oops:
Lassan befejezem az okoskodást ... csak érdeklődöm .. mert ha van szépen tejcid, és eszik rendesen Lili, akkor szerintem nem kell azonnal megriadni, ha egyszer kevesebbet szopizik .. lehet az előző evésnél többet evett .. stb. Mindig rácsodálkozom, hogy szopiztatsz, meg még pótlod is cumisüvegből .. minek? Ő kéri? Sír utána? Úgy sír ahogy éhes? Vagy csak hiszti?
Védőnő / GYerekdoki mit mond erre?
(Én úgy látom Alízon .. meg itt is úgy jön le, hogy a babák olyanok, hogy ha kevesebb van, mint kellene nekik, akkor nagy a hiszti .. összekeverhetetlen .. de olyan meg sosincs, hogy ne kelljen neki a cici vagy tej ... több az lehet :D :D)

Bambi
- Én is örülök, hogy beindult a fórum .. lehet eszmét cserélni :D :D Egyetemen kellene szakot indítani a babázásból :lol: :lol: :lol: Nagyon nehéz .. folyamatosan fejtem meg a kiscsajt :D De egyre jobban megy ;)
Jaaa .. és tegnap 9-től 3-ig aludt a Drágám, azután meg 7-ig .. úúúgy örültem :D

Nici - Nagyon cuki a baba :) Kis mosoly is mosoly :D ;)

JAjj de hosszú lettem .. ezer sorry :oops:

Kép
szösszenet
 
 


Anettoo: hú, akkor nagyon is találkozhattunk: én hétfőtől csütörtökig voltam bent ;) Lau csak egyszer jött be meglátogatni, szerdán délelőtt. Az ágyra én is vártam a szülőszobában, de nagyon jót aludtam szerencsére és a helyhiány miatt mehettünk haza ilyen hamar és nem kellett péntekig bent maradni.

Bambika: köszönöm, hogy írtad, hááát, én nagyon ki leszek, ha félbe kell hagynom szopit, de biztos lesz ilyen sajna, majd hozzászokom...

Pumpóka: ugyan mi még nem voltunk kint, csak azért írok, mert Lau március végi bébi és neki mindig melege volt, viszont Julinka meg fázós, nem is öltöztetem uganúgy, mint Laut ugyanennyi idősen ugyanilyesmi időben -szerintem így babája válogatja, mennyi ruci kell, ha úgy látod, izzad, akkor kevesebb :wink: a szél ellen meg jó a takaró, nem? mert ha fúj, betakarod, ha nem akkor ki. és a dokim szerint 3 hét után ha nagyon muszáj lehet szexelni...

Téjé: Launak később lettek anyajegyei, olyan 1 éves lehetett

Litukának nagy gratula és sok boldogságot kívánok nekik :)

Kép Kép
celesztina
 
 


Lituka, fogadd gratulációimat, sok sok boldogságot, és jó egészséget kívánok Neked, és Máténak :)

Zsuzsa, Szandinál nekem is 6 hétre kellett mennem, és most is mondta, hogy majd még lehet mennem kell, de anno pl. a kórházban is megvizsgált amíg bent voltunk, most azt mondta nem birizgál, 2 hét múlva menjek, és akkor megles... nem tudom miért így hívott most, még azt sem lehet mondani, hogy a pénz miatt, mert direkt kihangsúlyozta, hogy ha 2x megyek kontrollra sem kell fizetnem... no mind1, én bízom benne :)

Szössz, köszi :)

Holnap Barbi anyuval lesz, megyünk intézni a taj kártyát, ésatöbbit... kivi leszek milyen napja lesz :)
Ma extra nyugodt volt, még a nézelődés is sokkal kevesebb volt, pikkpakk bealdut kaják után :)
El is mentem gyorsan kicsit tescozni, vettem neki még pár rucit :)

Judit, holnap próbállak hívni!

A lágymányosi öblös sétához egyszer majd én is csatlakoznék, ha lehet :oops: :)

Sétacucc... én azonkivül ami rajta van (body, rugi) adok rá egy vékony kis cipzáros felsőt, amit ha meleg van lehúzok, meg egy kis vékonyka gatyót, be nem takarom, mert a babakocsi mózeskosarának van védője... és egy kis horgolt sapit teszek a buksijára, ami elég vékony! (De mi még csak 2 hetesek vagyunk :) nem merem azért rugiba levinni)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Hírek Krittától:

Éjfélkor elment a magzatvizem. Zavaros volt, ezért megcsászároztak. Fruzsina 2.45-kor 49,5 cm-el és 2950 grammal született. Elvitték a gyerekkórházba, mert aritmiája van.

Innen is gratulálok Krittának ás szorítok Fruzsi babáért. Remélem minden rendben lesz!


Litukának gratulálok Máté babához!

Kép
emi29
 
 


Szöszke,
Igen, azért szoktam pótolni mert látom, hogy éhes maradt. Már a sírásából tudom, hogy éppen mi a baja.

Kép
emi29
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?