Új privát üzeneted érkezett!

Sleepin,jaj ne már, komolyan. a véleményem kérted, leírtam. ennyi.
ez már durva nagyon és unalmas kicsit, na nehogy erről is én tehessek már, most már antihaspárti vagyok vagy mi?

olvasd már el légyszíves mégegyszer.
mivel nem tudtam, miért kell hason, így leírtam, miért nem tudod hason rakni egy esernyőkocsiba, nem tudtam, hogy az alvás miatt, azt hittem, félted a gerincét, aztán Pandácska írta, miért, és tiszta, nem tudom, miért kell engem megint piszkálni.

nem kell kérdezni, ha nem tetszik másnak a véleménye.
Vendég

[quote="hunci"]V írta:hunciiki, nem haragudj, nem értem a problémádat. Az esernyőkocsikat tudtommal nem lehet 180 fokig dönteni, max 150. Értelemszerűen ilyent kell venni...miért kellene hason betenni?ennyi idősen már 150 fokosban lehet simán, mi már annál föntebb is tesszük.
a hordozó sem 180 fokos...és sokan órákig abban vannak, semmi bajok, de az etetőszék, pihenőszék stb...

de ha problémát jelent vagy félsz hogy baja lesz, akkor szögkiegyenlítést kell végezni.

jelzem, ez az én véleményem, természetesen, minden ember más, máshogy neveli a gyerekét. ki lazábban, ki nem. ettől lehet más a véleményünk.

most megnéztem megint, mit írtam, semmi vádaskodás nem volt benne. csak annyi, hogy (mivel azt hittem, félsz 150 fokba tenni) eléggé nem voltál egyértelmű, egy okot vettem a sok-sok közül és arra írtam, hogy ne aggódj, már nem lesz semmi baja. mivel sokan sokmindenen aggódnak, erre gondoltam rögtön. hangsúlyozom, nem te aggódsz sokmindenen, hanem általában sokan sokmindenen....
azt hiszem, pont hogy megnyugtatásul írtam Neked, hogy nem kell aggódni és nem vádaskodtam.
Te vagy, aki vádaskodik...

ha én vádaskodnék, nem ilyen szvakat, mondatokat használnék, elhiheted.
Vendég

ja és Sleepin, még mielőtt ez előző hszeket váadaskodásnak, vagy sértődésnek vagy magamra veszem stílusnak gondolnád, akkor azt még hozzáteszem, nem tudom, kire utaltál, hogy vádaskodik,Lego is hasonlót írt mint én, így nem tudom, rám gondoltál-e, nem akartam magamra venni. de mivel a kérdés Lafinak szólt, gondoltam, megvédem Lafit, mégha Hunci is vagyok....

(a fiam mivel visít ha háton van, ezt teszi babakocsiban is, így én a 150 fokos nem szögkiegyenlített esernyőkocsiban hason altatom el és elvan benne....persze tolni nem tudom, mert nem lehet bekötni, lábzsák nincs hozzá, kiesne belőle, de legalább alszik így benne)
Vendég

Na ne mááár Csajok!!!!!! :? :? :? :? :? :? :? :? :?
Vendég

Szerintem se már! Ettől függetlenül (mert az enyém csak háton alszik) mi a múlt héten vettünk Pierre Carden PS 610-est. Tetszés szerint dönthető, 21.500-ba kerül. Ha fel tudom tenni akkor kép is lesz!
Vendég

Viki,ezt találtam..bár típus nincs írva,azért keresgélj csak:

http://www.kismamablog.hu/babazas/kelengye/babakocsi
Vendég

Vendég

Viki! Köszönjük a megemlékezést!
Milus kocsija sárga. :roll:
Vendég

Lányok! Volt valakinek petefészek gyuszija? Mivel kezelték? Mi volt a tünet?
Vendég

Sziasztok, köszi a szavazatokat, csajok.

Minden babának boldog hófordulót, és Milánnak boldog névnapot.

A mi babakocsink sem dönthető 180-fokban, és újszülött kora óta abban van Szofi, és jókat szundít benne, persze hanyatt, ő hason nem is szeret lenni.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Nem tudja a szájába venni azt a hülye rágókát, és olyan mérges, hogy csuda, de édes ilyenkor. Mostanában a kisasszony elfelejtett gőgicsélni kizárólag sikítani hajlandó, azt viszont jó éleseket. És közben nagyokat vigyorog.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Áhhh csajok!

Nekünk nincs esernyő kocsink és szokott benne "ülve" is lenni, mert van hogy unja hogy nem lát semmit, csak az eget. Sőt, ha kerti party van, akkor ő így szokott részt venni - és ez jó az esti hiszti ellen is, tök jókat alszik kint az udvaron az esti hiszti műsorideje alatt. :)
Ja és pléd is van alatta, de én nem éreztem volna hogy befülött, igaz nagy próbálom hűsbe tolni. És ha belegondolok, ha én feküdnék egy pamut pléden, ruhástól az árnyékban, sztem én se izzadnék, persze én nem vagyok egy izzadós típus.
Nekem vhogy az esernyőkocsik nem tetszenek, olyan gyengécskének tűnnek, de mi itt nem járunk bkv-val és nem kell emeletet se másznunk. De ha egyszer látok vmi masszívabb esrenyőkocsit, nagy kerekekkel :), akkor lehet hogy én is veszek :)

Lego, olyan jó, hogy megint írsz :) képzeld már nem vágyom a plázázásra, majd ha beindul apa munkahelye. én hobbynak/vágynak a tökletes otthon kialakítását találtam, de hát ez is pénz függő :( , most leginkább konyhabútor az amire vágyom.

Csibe, ismerős, Marcus néha ha nagy hévvel tolja a szája felé és a szemébe löki... :)

Újszopósok: Marcus pár napja szívja az úját, de nem egyfolytában, és mindig a bal kezét - ez jelentheti azt hogy bal kezes lesz?

Kép
Kép
Kép
konkri

Panda:sok pisi, fáj a pisi,fáj mensiszerűen a petefészek, kell uhu és antigyogyó
Vendég

végülis ez a ps 610 tetszik :) a kerekei jól bírják?

Kép
Kép
Kép
konkri

chicco ct 0.5 az enyém és 150 fokig végig dönthető, strapabíró és 21990 akciósan ugyanott ahol a Blo felrakta és van hozzá lábzsák is, esernyőre csukható és akkor kisebb is, a csomagtartóan elfér.(nekem még nem volt)
Vendég

No a babakocsihoz hozzászólva....
Nekünk Peg Perego Pliko P3 van...még mózest használunk,jól elvan benne és a mózes fejtámlája emelhető.
Nyáron felteszem a sportrészt,ami nem dönthető teljesen,de mégis kényelmes.Amúgy a kocsi maga esernyőre csukható,könnyű,de masszív.Nekem tökéletes választás volt.

Konkri,köszike. :wink:
A lakást én is folyamatosan "fejlesztem".:D:D
Most vettünk szőnyeget Kika-ban,imádoooooooom,olyan jó rajta sétálni.:)
Vendég

Lego: és mennyit kell porszívózni? mert a virágosat iszonyat... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Antibiotikum mellett lehet szoptatni?? Holnap elvileg megyek nődokihoz, de szerintem ez petefészek gyuszi lesz :(
Vendég

Panda, lehet megoldják másképp hogy továbbra is tudj szoptatni, amúgy ha "csak" húgyúti, akkor 3-5 nap antibigyó és utána 1 nap pihi és jöhet a szoptatás. A tünetek hasonlóak.
Vendég

Pandus,úgy tudom van 1-2 AB ami mellett lehet szoptatni,dokid tudni fogja.
De homeós bogyeszra nem gondoltál?
Vendég

Panda: ha csak hugyútinál nálam bejön a bazisok facsartnarancs - mert az pisiltet nagyon és hamar kimosódik vele a baci.
De amúgy mitől lehet petefészekgyulát kapni? Ezért nem írsz a blogba se? Rosszul vagy? Gyógyulj meg!
Ja és a rendes gyógyszerra visszatérve: paracetamol származékú gyulladáscsökkentővel lehet szoptatni, pl.: rubophen

Kép
Kép
Kép
konkri

Köszönöm lányok!

Voltam dokinál. Az egész méhem be van gyulladva :( nem csodálom, hogy ennyire fáj, a vizsgálatnál azt hittem, hogy végem van. Szülni sokkal jobb volt. Kaptam antibiotikumot, de nagyon gyengét, hogy tudjak szoptatni. Ha nem hat csütörtökig, akkor megint mennnem kell, és kapok erősebbet, de akkor nem szoptathatok :( erre nem is gondolok, hatni fog!!!
Vendég

Panda:

Ajánlatom :lol: Zinnat 500-as! Ütős cucc. Tuti jó és azt terhesek is szedhetik (én nyomtam egy kört) ergo tuti szoptatáskor is lehet.
Mondjuk a papírra biztos az van írva,hogy nem lehet,de a babanetes dokik is azt írják mindíg,hogy az mehet és én állandóan fel voltam fázva.

Esernyőkocsi: kár hogy semmi szükségem rá.tök király :D

Dudi ma evett gesztenyés,húsos kecskemétit ,azt lhet? mert imádta.5 hótól van ráírva.

Bölcsi:

felháborító,hogy az oviba nem mehet,ha otthon vagy a gyerekkel.kurva annyukat.és 8 hét? mi van?

Ja beirattam magánbölcsibe a dorkát.február 10-től fog menni.

3 bölcsiben voltam,hogy felveszik-eés azt mondták szeptembertől esetleg.(jövő szeptember)
érdeklődjek jövő tavasszal.kell hozzá munkáltatói igazolás és le kell mondani a gyesről.

Köszi!

Nem mondok le a gyesről és a különbözetből elmegy a magánbölcsibe ahol azt mondták,hogy percenként is telefonálhatok, hogy hogy van a gyerek.és 2 hét a szünet.
Engem az akaszt ki,hogy aki nagyon keveset keres,90 rugó körül,annak nem éri meg visszamenni,mert kb 20 rugó a különnbség,de aki meg jóval többet és van mondjuk egy csomó hitele annak muszály lenne és a köcsögökmeg szívóznak.

Bemegyek az egyikbe: mondom februártól jönne.erre : TÚL KICSI.
Mondom azt majd én eldöntöm. ok.érdeklődjek jövő tavasszal. Mondom tavasszal hogy érdeklődjek februárról? Ez van.talán szept.

Következő : nincs hely. talán jövő szept. Mondom akkor vegyen fel várólistára.
Azt mondja,nincs várólista mert sokan várnak. Bazzeg,ha köcsög,és át akar cseszni,legalább hülye ne legyen!!!

55 000 -be kerül a magánbölcsi,de még így is megéri ,hogy visszamenjek.Majd másodpercenként telefonálok az elején hogy mi van.

Kérdeztem a lelkiismeretfurdalásomban ott,hogy nem túl kicsi-e.(mondjuk én 9 hósan mentem bölcsibe és imádtam)
Mondták,hogy 6 hónapos volt a legkisebb.(mondjuk az viszont szerintem korai)

Kötöttünk szerződést (iszonyú gagyit :lol: )éslegalább tuti,nem az,hogy majd meglátjuk anyuka én a bölcsöde és a maga életének tejhatalmú ura meglátom mit tehetek :x :lol:

Kép
ndombi

ja,kurva anyjukat nem annyukat

Kép
ndombi

Ndombi, nekem Dani 1 évesen kezdte a bölcsit, mert vissza kellett mennem dolgozni. Nagyon imádta, és jó hatással volt rá, de ezt gyereke válogatja. Ha nem érezte volna jól magát, kivettem volna.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Ndombi:A GYESRŐL NEM MONDHATSZ LE!!!AZ JÁR!!!!Ezek elmebetegek?????

Panda++++
Vendég

Fú, Csajok, csak kapkodom a fejem. Mennyi téma! És kis kard-ki-kard :).

Panda: ez brutálul hangzik!! hogy lehet a méh begyulladva????? ilyenről még nem is hallottam. az ilyen női gyulladásos izék mindig idegi alapon vannak, beszélj a férjeddel meg ne csak beszélj :).

Fú, nekem is necces lesz itthon maradni ,de már attól kész vagyok, hogy Zsombit 2 évesen be kell majd adjam. Annyira szép ez az időszak, ahogyan nyilnak ki és okosodnak hétről hétre és ügyesednek, nem akarom nem látni. Ha jönne valami herceg fehér lovon és megmentene, azt nem utasítanám el. De csak a lóvé miatt képtelen vagyok a férjemmel együtt maradni, az nekem kevés.

Hason alvás: Boti nekem is csak hason alvó volt, a mai napig is. Mi is csak úgy tudtuk áthidalni, hogy itthon kialudta magát és ehhez mérten mentünk el bárhová. Zsombi szerencsére bárhogyan alszik.

Ma nagyon béna voltam és felelőtlen, lecsúszott a kis heverőről. Szerencsére az egés kb 25 cm magas, igy baja nem lett, de szegény sirt keservesen, jól megijedt. Hason már mozog ezek szerint, igy kellett rájöjjek.

Kép
Kép
normajeane

Nálunk olyan fos idő van, szakad az eső, Bencét nem is viszem bölcsibe, így inkább nem indulunk el. Danikám meg erdei táborban van, jól kifogták az időt.

Kép
Kép
Kép
csibe76

ja,nem a gyesről a gyedről,(csak mindííg elcseszem)a gyes javára. azaz a gyes mennyi 79 000 nettó körül és azt vissza kell mondani és gyesre menni ami 23 000. Itt van az az 55( 6) rugó ami a magánbölcsi ára.

Kép
ndombi

Panda: tudom, hogy ez bizti az a doki, akit sok keresés és tapasztalat után találtál, biztos bízol benne, de ha még se 100% akkor tudod - másik doki? Már csak a gyógyszer miatt, mert változó, hogy ki mit protezsál. Valamint sztem próbálj most fejni, hátha szükség lesz rá - ezzel is elriasztva a rosszat. Mert az szar ha egyik percről a másikra váltani kell. (én tudom, nekünk volt két tápos evésünk + egy átzokogott éjszakánk)
tul.kép én ezért örülök annak, hogy Marcus már eszik mást is.

hát ezek az ovik és bölcsik elég komolyak, ahogy Norma is írja, már én is most visszafele számolom az időt és úgy szeretném, ha lenne még egy babánk mint Normánál és legalább 3 évig velük lehetnék. Valójában akár 5 éves korukig velük lennék :)
sőt én már most azon parázok, hogy ha dolgozni fogok, akkor hogy, kivel fog Marcus oviba, isibe menni? Ki kíséri el? ki hozza haza? Mekkora mákunk volt nekünk gyerekorunkban, hogy a szüleink mind itt dolgoztak ebben a kis városban és nagynénémékkel és keresztanyámékkal is mellett és szemben laktunk... most jut eszembe hogy így a családi bulik is jók voltak, mert mindenki ihatott :)

Norma: megesik az ilyesmi, baja nem esett... már én se mertem Marcus a nagyágyon hemperegni, így végre vettünk "ketrecet", most ott bangáskodik=csöndbe van, tuti mindjárt rázendít :)

Ja én is voltam bölcsis én is bírtam :) ott láttam először fütyit :)

De tudok sajnálni minden 8 hét szabival rendelkező pedagógust. Tuti nagy felelősség gyerekekre vigyázni, de ha jól tudom, nem dolgoznak 8 órát se egy nap. És az is tuti, hogy van köztük kincset érő ovónéni és tanító is, no de...

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, a fizetésünk miatt is sajnálj már minket :evil: :evil:

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

pedagógusok.

Anyum az (volt), hát mit ne mondjak, alig volt kiborulva nap mint nap...
kezdetben 5 felettieket tanított, majd mondván, rosszak, már öreg, nem bírja, tegyék le kicsikhez, hát 1-2-be tették le, na a kedves gyerekek közül a legkedvesebb gyerek legszebb szavai:hülye qva, anyám majd megver stb...
aztán mivel ott nem lehet buktatni, anyu mondta a szülönek, maradjon még plusz egy évet elsőben, mert nem fogja bírni, erre a szülö, maga nem ért semmihez, a gyerekem okos, miért ne bírná...

na meg a fizetés, röhej,komolyan. nem dolgozik 8 órát, igaz, de amit ki kellett bírni némely kölöktől...el is ment nyugdíjba, amint tudott...én többet keresek 4 év munka után, mint anyám 30 év után...pedig az én fizum is szar.

aki lelkiismeretes tanár, pedagógus, le a kalappal, nehéz már. túl sok az okoskodó szülö, okoskodó gyerekkel, aki meg nem lelkiismeretes, az más, azt elítélem...
egyik helyesírás tanár, vagy magyartanárom szóval helyesírás volt, na hát hm....ly és j....ő sem tudta vagy átjavított nekem rosszra...szóval igen, az ilyen ne menjen tanárnak, de aki lelkiismeretes, lelkére veszi....nekik nehéz.

a 8 hét miatt én is irigykedem, de egy percig sem lennék tanár...

ja és igen, a legáltalánosabb kérdés, miért adott fekete pontot, hogy merte???feljelenteték az igazgatónál...utána anyum csak pirospontokat osztogatott...jó ez így???anyu annó nem szólt bele a tanárok dolgába, ellenben ma...röhej. és bejön a kölkéért ha egyáltalán bejön 10 cm vastag arannyal a nyakába és jól megdícséri hogy ügyes vagy hogy szétverted annak a másik szerencsétlen gyereknek a képét...szóval ilyenek is vannak sajnos. na jó, nem általános, de sajnos, ilyen gyrekek és szülök is vannak.

szégyen, sajnos.

tehát egy-két gyerekekhez, tanításhoz nem értő pedagógus kivételével megemelem a kalapom...

ja és még egy a diáknak, szülönek ezer meg ezer joga van, a "hülye" pedagógusnak meg csak kötelezettsége és alázata...ez nem jó így, de hát ez a mai világ, sajnos.

()-es megjegyzés, ez az én véleményem, mindenkinek lehet eltérő a véleménye, amit mindenkinek tiszteletben kell tartani, én leírtam a sajátomat....

ui.: tök röhej, most egy másik topikban is kb erről a témáról (lletve ott az egyetem vs. munkások témáról és a tandíjról) van szó :lol:
Vendég

Bár ezt senki nem a pénzért, de nem is a nyári szünet miatt csinálja. (Abban igazad van, sok a csapnivaló pedagógus, aki nem tud, vagy nem akar váltani számomra érthetetlen módon.)
Ennyi erővel a bíróságon dolgozókat vagy a színházban érdekelteket is lehet írigyelni.

Kép
marina74

Na, megint belenyúltam , mi? :twisted:

Az a baj (szerintem), hogy ebben a fene nagy demokráciában mindenkinek van joga mindenhez, csak éppen kötelezettsége nincsen.
Szóval, úgy gondolom, hogy a szülőknek az a kötelességük, hogy tiszteletre, jómodorra és egyéb csak otthon megszerezhető ismereteket (is) tanítson meg a gyermekének , mégis mi az illem. Persze ez nem azt jelenti, hogy esze ágában ne legyen a suliban oktatott tantárgyak valamelyikét ne adj' Isten megszerettetni a gyerekével. Úgy gondolom,hogy a lexikai tudást a gyerek szerezze meg a suliban. Sajna a legtöbb szülő azt hiszi,hogy beadja a gyereket a bolcsi-oviba-suliba és onnantól a pedagógus feladata zsenit nevelni a gyerekből és ha ez nem megy, akkor milyen hülye a tanár...stb . Én spec. mélységesen fel vagyok háborodva a tanárveréseken, igenis tiltsák ki a suliból, ill. ezen még nem nagyon filóztam, mert alapítványi suliban mi a garancia arra,hogy nem püföli a tanárt.
Na, és akkor voltak nekem is olyan tanáraim, akikre szintén rá fért volna egy kis agya-bugya.

Na, és akkor a mi ovink. Gyes-es anyuka, ha lehet menjen ebéd után a gyerekért, mert ugyis otthon van a nagyobbik. Lehetőleg fél négykor már menj a gyerekért, pénteken ha elehet ennél előbb ( nem gyes-esek) !
Tegnap már ki volt írva,hogy elnézést kérnek, csak egy kérés volt a szülők felé! óvónénivel beszéltem, félnek az önkormányzati bejelentéstől. Nem tudom kinek jutna eszébe, nekem nem. Ugyanakkor 3 hónapban mt kezdesz az ovissal. 1-2 hétig baromi jó, hogy itthon van, akkor eszik-iszik-TVzik stb amikor akar. Mindennap 2x kimész vele a játszóra, elviszed játszóházba stb. Ezzel max. kitelik 1 hónap. Utána ha nagyszülők nem aktívak, akkor vigyáznak max. 1 hónapot, de ez a legritkább, és amaradék 1 hónapban beosztod a szabikat, ill. mivel itthon vagyok (én) elviszem felváltva 1-2 hétre napközis táborba, ahol még vannak foglalkozások is!

Tegnap beszéltem a szomszéd anyukával , akinek a rokona óvónő és elmesélte, hogy ez náluk úgy működik, hogy a nyári szünet előtt tartanak szülőit és feltérképezik, hogy hány gyerek megy még oviba a szünidőben és próbálnak egyeztetni.

Fizetésről nem nyilatkozom, most fel vagyok paprikázva és lehet, hogy nem lennék igazságos.
Vendég

Marina, a fizetésért nem sajnállak, de van sok más foglalkozás, sőt... mondhatni, hogy kevés olyan család van ma az országban, ahol egy fizuval fent tudnak tartani egy családot. Másokon is van felelősség, mégsincs 8 hét szabi, persze ez is kivétel, mert tisztában vagyok vele, hogy sok tanár megy nyáron táborba és tart napközit... és tudom, hogy vannak kincset érő tanárok és ovónénik, nekem is volt ilyen. Ugyan akkor itt a sógorom, aki tanár és látom, hogy mennyit van itthon, ezért irigylem. De ki mit választott... Aki választva jutott szakmához, annak tisztában kell lennie, hogy mivel jár, mik az előnyei, mik a hátrányai, úgy hogy van ami van. Én mezőgazdásznak tanultam, lapátoltam szart, és ehhez is 6 évig kellett tanulnom. No és a mezőgazdaság állattenyésztés részében 0, azaz 0 db szabad nap van, továbbá ünnep sincs. De mindegy, nem szeretnék vitát szítani, sem irigykedni, bocsánat ha megbántottalak, vagy valakit megbántottam.

Kötelezettsége viszont mindenkinek kellene lennie.

Ami mellett viszont kitartok, hogy felháborít, hogy vannak olyan "foglalkozások", szakmák, melyeket kiemelten kezelnek és pl, az állam díszes temetésben részesíti, vagy kitünteti. M miért nem járhat így egy pék, vagy egy jó gyerekorvos, vagy tulajdonkép egy jó tanár, bíró, stb...?

Kép
Kép
Kép
konkri

a fizetést szarul írtam, nem tudom hogy fejezzem ki magam, szóval sajnálok mindenkit, aki nem úgy keres, hogy rendesen megélhessen belőle és úgy érzi, hogy becsületesen dolgozik érte.

Kép
Kép
Kép
konkri

Furi,én azt hittem ezek a bunkóskodások a tanárokkal totál elenyésző szabolcsi esetek.

Én felnéztem áltiban a tanáraimra, sőt a gimiben is azért némi tisztelet övezte őket(Kölcsey) általánosan.

Mindenesetre én kiiratnám (ha lehetséges egyáltalán) a gyerekem az olyan iskolából ahol azt a gyereket nem rúgják ki aki így viselkedik.

Sőt az ilyen gyereket laposra verném ha lehetne.A szülőt is.
Sőt a szomszédokat és az egész családot,biztos ami biztos :lol: :lol: :lol:

Kép
ndombi

Szerintem aki az iskolában veri a tanárt, vagy átépíti a társa arcát, az fogja később megölni a taxist, vagy elkapni a postást, vagy "csak egyszerűen" lopni a közértben vagy ordíbálni a hivatalokban...

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, általában azokból lesznek Lafi ügyfelei...

Ndombi, sajna, bárhol előfordul, bunkóság nem megyefüggő, sőt egyre inkább nem az, ez nagyvárosi "minta"...
Vendég

Istenem, amikor mi voltunk gyerekek, és hülyeséget csináltunk a suliban, a tanár simán lekevert egyet. Aztán ha otthon elmeséltem, apám odaadta a párját, hogy biztos igaza volt a tanárnak. Ennek ellenére tiszteltük, szerettük a tanárokat. Egy férfi osztályfőnökünk volt általánosban, aki többször is végigverte az osztályt, ha nem mondtuk meg, ki csinálta a hülyeséget(és miért is mondtuk volna meg, összetartottunk nagyon). Mégis a mai napig minden osztálytalinkra meghívjuk, lassa 60 éves, és minden találkozón sír, hogy mennyire szeretett minket, és sosem volt ilyen jó osztálya, és mikor megyünk osztálykirándulásra? Minden évben elvitt minket Balatonkenesére, bicajjal mentünk le péntek délután, és vasárnapig maradtunk.
A bölcsiben azt mondta a dadus, hogy most annyira meg van kötve a kezük, nem korlátozhatják semmiben a gyerekeket, sarokban sem állíthatját, mert akkor a személyi szabadságukat korlátozzák. Azt mondta, nincsenek egyszerű helyzetben. Én sem irigylem a tanárokat, de azt mondom, csak az menjen tanítani, aki szívéből csinálja, mert aki nem szereti a gyerekeket, azt megette a fene, sose lesz jó tanár, akármilyen lexikális tudást ad is át.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Bocsánat, én most tudtam meg, hogy a nyáriszünetre nem jár fizu, bár apám se kap túlórapénzt, mert karácsonykor is megy tyúkokat etetni... viszont így meg nem értem, hogy Blo oviját miért akarják bezárni? No mindegy. Az mán igaz, amit Csibe mond, hogy az menjen csak tanárnak, aki igazán ezt akarja csinálni, viszont ez minden szakmára igaz, legyen az orvos, pincér, akárki. Ez a hivatás tudat. És tudomásul kell venni, hogy mindenkire szükség van, mert mindenki egy fogaskerék a gépben.

Ndombi: szerintem sem kizárólag szabolcsi eset, mert ez az otthonról hozott neveltetésből fakad, viszont amit Te említettél...
azt hiszem ma vagy mikor lesz a Házon Kívülben, hogy néhány polgármester össze akar fogni, hogy akinek nem jár a gyereke iskolába az ne kapjon segélyt...

És Hunci: nem volna jobb ha kevesebb ügyfel lenne Lafinak :wink:

Kép
Kép
Kép
konkri

Ááááá Konkri! Nem zárják be, ill. júniusban még nem. Júniusban öszevont csoportok vannak és megkérték a gyes-es anyukat,hogyha 1 mód van rá ,akkor ne vigyék be a gyerkőcöt. Ha jól tudom, június utánfog bezárni az ovi... :roll:
Tegnap beszéltem az óvónénivel,hogy értse meg nem azért irattuk be, mert nekem ehhez jogom van és most döngetem a mellem, hanem azért, mert a gyerek meghülyül itthon 3 hónapig. Júniusban még lesz gyerekek között.
Hozzáteszem, hogy nem ez a bajuk, hanem az,hogy erre fel az összes gyes-es anyuka beíratta a gyerekét, ami eddig nem volt!!! Most úgy néz ki a dolog,hogy mi szítottuk a többieket, hogy bezzeg fizessétek be ti is.
Ezt is elmondtam neki, hogy max. 2 anyukával érintkezem, abból az egyik nem is iratta be a gyerkőcét, mert suliba megy. Amikor a Zoli befizette a gyereket a 2 közül az egyik anyuka pont előttünk állt.
Na, most akkor ha nem mi adtuk tovább, akkor nem nehéz kitalálni, de egyáltalán nem akarok vádaskodni.
Meg ha belegondolunk, akkor ha ehhez nekünk jogunk van,akkor miért kapta le a 10 körméről a vezetőóvónő az összes gyes-est?
Vendég

Na, most az jutott eszembe, hogy az előttünk álló anyuka sem különben bandázik a többi gyes-essel. :roll: Én nem is tudom,hogy ki a többi gyes-es, frankón!
Szóval, komolyan nem tudom,hogy ki lehetett ? Talán akinél befizettünk? Ő meg honnan tudja, hogy gyes-en vagyunk? Áhh, megette a fene az egészet. Annyira nem akartunk így elmenni ebből az oviból. Ugyanis Vini átírattuk egy másikba. :roll:
Vendég

Konkri,
nem bántottál meg, csak szükség van a szabira, mert marha könnyen ki lehet égni, onnantól pedig sztem nem szabad tanítani. Valóban nincs napi 8 óránk, de rengeteg az adminisztráció, délutáni foglalkozások is vannak. De nem sírok, én választottam, szeretem csinálni.
Tudjátok hány kollégám van renszeresen betegácsiban, vagy késik 10 perceket az óráról. Na akkor kellene váltani és másba kezdeni. :evil:

Anyum növényvédő szakmérnök, tudom mi van a mezőgazdaságban. Ott a tél egy kicsit lazább talán, bár az állattenyésztésben még az sem.

Kép
marina74

Köszönöm a babakocsitippeket! Átnézem, amint lesz időm, de most csak mobil internet van...

A sulis/ovis témához nem tudok hozzászólni, mert még nem találkoztam szembe a problémával. Remélem mire oviba jutunk jobb lesz a helyzet.. bár nem valószínű.

Kép
Kép
sleepin

Konkri, Lafi hát nem tudom, de asszem minél több z ügyfél, annál jobb. de érdekes, kettősség az egész, nem???
a tanárok kapnak fizut, miért ne kapnának nyáron?hisz ez a fizetési szabi, hisz nekik nincs x nap szabi, amit ekkor és akkor kivehetnek, hanem kvázi kötelező júli 1től aug 15-ig kivenni .jún 30ig be kell járniuk mintha tanítás lenne, aug 15től szintúgy nap mint nap, szóval az a 8 hét nem 8 hét....

szóval van tavaszi szünet 5 nap, akkor nem kell bejárni
van síszünet kb 3 nap, akkor sem
júl 1-aug 15, ez összesen 6 hét, azaz kb 30 munkanap,
őszi szünet 5nap
téli szünet kb 7 nap

ez összesen kb 50 nap lehet ha jól számolom, na nekem van 32 napom összesen...nekik kortól függetlenól, mert egyszer nekem is lesz vagy 36 napom :lol: ha megérem :lol:

sokkal nincsenek előlrébb
(bár engem nyáron még sohasem engedtek el, mert nincs gyerekem....másnak van, neki kell menni, na most már nem így lesz!)

és igen, aki nem szívből tanít (mert a fizetés biztos nem ok ) az ne tanítson, pedig sajnos fog... :evil:

Panda?
Vendég

Lafi,te mit dolgozol?

Kép
ndombi

Blongyi,az ovisnénik azért vannak,hogy te élhess a jogaiddal.
Gyesen beadhatod akkor ne dumáljanak, többek között te fizeted őket.Ezt annyira utálom! Semmi közük hozzá!
És ha uszítod a többi gyeses anyukát akkor hajrá!!! :lol:

Kép
ndombi

Hunci: nekem a hugom mondta most, hogy a sógi nem kap fizut a nyári szünetre... átvert? nem tom. vagy a sógi veri át a hugit :)

Ma elmentem pelusért a rossmannba, de nem volt rossmannos pelus :evil: komoly marketing. kénytelen voltam liberot venni. Ja és egyedül voltam :( Mikor mentem volna, pont hívott anyós, h itthon vagyok e, én meg mondtam, hogy hát most készülünk vásárolni, de húúú hát az eső bármikor eshet, majd ő addig vigyáz Marcusra. Hát én meg nem akartam rossz anyának tűnni, aki kiteszi a "veszélynek" a gyerekét, hát belementem (az eső nem esett). A kezdet kezdetén mikor még gondjaim voltak és bezártnak éreztem magam, nem bántam, hogy párszor vigyázott rá anyós mi meg elmentünk vásárolni, ma meg már inkább magammal viszem mindenhova, mert kell hogy velem legyen ez a "kistáska". Jó érzés is volt, hogy mikor megjöttem akkor csak engem lsett a gyerek. Úgy is tök szar, hogy mikor anyóséknál vagyunk és ők körbetozsogják a gyereket, én meg félre állok, nem szólok, had élvezzék, közben meg egy bambának tűnök, mert engem valójában sose látnak játszani a gyerekkel...

Blo: már azt hiszem h korábban is volt szó erről itt nálunk, hogy egy gyes-es, gyed-es anyukának a kisbaba a munkája, ő nem a nagyobbik miatt van igazából otthon. Egyébként meg ha a gyereknek igénye van rá? Akkor ilyen alapon már a május is mit számít? Ja és szerintem egy ilyen nagy kihagyás után lehet hogy vacak a visszamenés is. Szerintem ha a szülő nem jogtalanul veszi igénybe az ovit, akkor joga van eldönteni, hogy szeretné e, szeretné-e a gyerek... Vagy az ovónéni mivel indokolja, hogy jobb lenne neki otthon?

De amúgy rutinosabb csajok, mondjátok már meg, hogy ha vki dolgoik, nincs nagyszülő, vagy bárki, akkor hogy lehet megoldani az oviba jutást, haza menést? Lehúzhat a gyerek ott 12 órát egy nap? Mert ha azt veszem, hogy én dolgoztam egy nap 8,5 órát, de oda is kellett jutnom... vagy én bicskéről beírathatom pesti oviba? Vagy mondjuk ha van nagyszülő, a gyereknek akkor is 5-6kor kell kelnie?

Kép
Kép
Kép
konkri

sziasztok!
rég nem írtam, de most olvaslak titeket,
én is tanár lennék :wink: , nyárra kapnak fizut a tanarak, csak az un. túlórapénzt nem kapják,
Amúgy én úgy alakítanám az oktatást, hogy csak az általános iskola lenne kötelező, középiskolába pedig az mehetne akinek a tanuláshoz való hozzáállása megfelelő, vagy legalább a szülő nem érdektelen a gyerektanulmányaival szemben, mert azt vettük észre, hogy az a gyerek , akinek érdeklődőek a szülei, jobban akar teljesíteni,
az a gyerek, aki nem akar tanulni, az menjen dolgozni, majd megbecsülné a tanulást és visszasírná , de így, hogy 18 éves korig kötelező a suli, csak időtöltésre használja az iskolát persze, hogy unatkozik és kötekedik, verekedik stb...

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?