Új privát üzeneted érkezett!

legjobb lenne, ha egyik sem kellene nekik, de mindegy, ez van...
én egyik párti sem vagyok, nálunk így alakult. 3-4 hónapig nem volt cumi sem. Remélem max 2 éves korig lesz meg, vagy addig sem....
Vendég
 


Így van, kinövik, ezen szerintem is kár aggódni!
Vendég
 


Sziasztok!

Alvás: Én nagyon szerencsés vagyok, mert mindkét lány egyszerűen elalszik az ágyában. Ébrend tesszük le mindkettőt, elköszönünk tőlük, villany le és kész. Sőt, a több "gond" Vivivel van, mert ő már nagy huncut :D Ő képes többször is behívni egy korty víz ürügyével, és ahogy belépünk vigyorogva köszön, hogy szia anya/apa :D De a lényeg, hogy nem kell egyiket sem altatni. Meg ne kérdezzétek, hogy hogyan csináltuk, ha tudnám, akkor a Suttogót lenyomnám a könyvpiacról :lol: :D :D

Panndi: Én a Tücsi által írt módszert kicsit lightosabban szoktam alkalmazni Vivinél. Vagyis néha-néha belázad (most már egyre ritkábban). Szóval kb. 2-3 havonta rendezett egy 2-3 napos nem alvós műsort. Én ilyenkor azt csináltam, ahogy Tücsi is írta,hogy bementem, csöndesen, rövid mondatokban megmondtam neki, hogy alvásidő van, feküdjön le, stb, stb. Majd kimentem a szobából. DE!! Csak megnyugodva hagytam magára, soha nem sírva!! Kijöttem, egy-két perc után sírás, rögtön bementem, újra halkan, röviden elmondtam a mondandómat, megvártam míg megnyugodott, kijöttem. Ha megint elkezdett sírni, rögtön bementem, stb. És egyre hosszabb idő után kellett bemenni, majd elaludt. De mondom, nekünk ez csak bepróbálkozás volt, ráadásul 2-3 nap alatt visszaállt a régi kerékvágásba. Szerintem ez így nem durva.

Babett: Szerintem jól csinálod, hogy a cumit csak babakocsiban és alváshoz adod Botinak. Mi is így csináltuk Vivinél, illetve még az autósülésben is használhatta. Viszont elhagyni még nem akarja :( Mondjuk már csak alváshoz kell neki, ez már így azért tűrhető.
Niki ujjszopós. De nagyon :( Nem csak alváshoz, hanem szinte mindig, ha éppen nem kell neki a keze vagy a szája másra :( Pedig foglalkozunk vele, nem hiszem, hogy az unalom miatt.

Teszek fel képeket a lányaimról :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2010.12.31 21:21-kor.
lamme
 
 

 
 

Rólunk. Vivikém kicsit beteg megint, de lekopogom, ma már nem lázas, és újra kis rosszcsont :D Niki jól van, sokat vigyorog :D Sajnos ma Vivi ráesett :cry: Pont ültem itt az asztalnál, ittam a teámat, egyszercsak látom, hogy Vivi elbotlott benne (Niki hasalt a játszószőnyegén). Ugrottam rögtön, szegényke pár mp-ig nem is akart levegőt venni, tisztára leizzadtam, aztán meg tök keservesen elkezdett sírni és potyogtak a könnyei :cry: Olyan rossz volt. Szerintem nem fájhatott neki, mert amennyit láttam, úgy esett Vivi, hogy kb. Niki fenekére, derekára, rögtön pattant is le róla (ő is nagyon megijedt szegénykém), és Niki lefejelte a szőnyegét :cry: Valószínűleg "csak" nagyon megijedt :cry: Hívtuk a gy.dokit, hogyan lehet megtudni, hogy nem lett-e komoly baja a buksijának, úgy tűnik, hogy semmi gond.... Szerencsére 1-2 perc után megnyugodott, azóta újra a régi :) Szegény Vivikém úgy megijedt. Véletlen volt, játszott a lufijával, próbálta elkapni, és annyir koncentrált, hogy nem vette észre, hogy ott a Niki. Ahogy ráesett és rögtön felpattant (figyelve a Nikire), elrohant a szobájába. Én meg ahogy tudtam, mentem utána és próbáltam megnyugtatni, hogy semmi baj, kicsit fáj a Nikinek, de mindjárt megnyugszik. Mondtam neki, hogy ezért kell az előszobában lufizni, ahol nem történhet baj. Ő meg puszilgatta, simogatta a Nikit Mondtam neki, hogy mondja a Nikinek, hogy bocsánat és olyan aranyosan mondta neki :D
Persze nekem szépen lelkiismeretfurdalásom van, hogy itt voltam mellettük és mégis megtörténhetett ez :cry: ÁÁÁÁÁ. Olyan szar!!!! :cry:
lamme
 
 


Sziasztok!

Alvás: Zsófival este semmi probléma nincs. Fürdés után még iszik egy kis tejcit aztán elbúcsúzom tőle, leteszem, még 1-2 percig simizem a hátát és utána ott hagyom egyedül. Általában ezután pár perc és elalszik. Néha szokott nyöszörögni kicsit, de akkor sem kell hozzá bemenni, mert megöleli a babáját, vagy a feje laól a pelust és azzal megnyugszik. Nappal viszont egyre roszabb, akkor csak ölben hajlandó elaludni. Épp úgy egy órája csinálta nekem a fesztivált. Elaludt ölben, aztán mikor beraktam a babakocsiba (délután babakocsiban szokott aludni kinn), hogy kiviszem, akkor felpattant és mintha kipihente volna már magát elkezdett ugrálni, sikítozni, nevetgélni. Ezt megcsinálta kb 3szor, negyedszer már az ágyába tettem, azóta alszik. Mindenesetre én nagyon kiakadtam: nem elég, hogy a hátam is fáj, még őt is cipelni kell, mert csak úgy alszik...A végén kínomban még el is bőgtem magam...
Úgy hallom véget ért a pihenésem, megébredt és nagyon sír, úgyhogy megyek is... :?

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Lamme!
Ne legyen lelkiismeretfurdalásod, ilyen mindenhol előfordulhat. Mi is jártunk így, keresztlányom ráesett Lillára. Fanni is nagyon megijedt, szegény fél órán keresztül sírva mondogatta, hogy KisLillának fáj a feje, mert szép nagyot koppant. :shock:

Eperke!
Megértelek, én egyszer éjjel jutottam el sírásig, annyira fáradt és tehetetlen voltam, Lilla meg semmi pénzért nem akart aludni. Hátha mostanra kicsit kipihentétel magatokat.

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Alvás: nálunk napközben nincs cicin alvás. Ha álmosodik beteszem az ágyba, és szépen elalszik. Persze, néha elfelejti, hogy ez ilyen jól megy és akkor jönn egy kis hiszti :lol: :lol:

Lamme: Vivi milyen kis aranyos, lelkiismertes, hogy így bántja, hogy ráesett Nikire. Szerencse, hogy nem lett baj!!

Mennyi idő alatt szokja meg a babák gyomra az új kajákat? Barnusból az alma még úgy jön ki, ahogy bement :roll:

Nálunk sincs cumi, az ujjszopi megy, de mostanában egyre kevesebbet. Volt egy idő, mikor állandóan a szájában volt.

KépKép
kutyfül
 
 


Boldog névnapot kívánunk Zsófiknak! :D :D :D

Kutyfül!
Nálunk az első egy-két alkalom után mindig megszűnt ez a probléma, de mi is szinte minden új kaját emésztetlen látunk először viszont!
üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Panndi, Eperke: Zsófitoknak boldog névnapot kívánunk!!! :D
lamme
 
 


Köszönjük a köszöntéseket :lol: Eperke Zsófinak is boldog névnapot :)

kutyfül: én a banánt láttam sokáig viszont :? Nem emlékszem, mennyi idő alatt szokta meg, de egyszer csak nem volt vele gond. Ujjszopi Zsófinál is volt, hogy el is tűnt, most pár hete kezdte el újra nagyon intenzíven. Viszont mostanában fél nyolckor kel :lol:
Vendég
 


Köszönjük a névnapi köszöntéseket! Panndi Zsófinak is boldog névnapot kívánunk! :D

Az új kaják nálunk is először egy az egyben visszajöttek. Kellett néhány alkalom, hogy megszokja a pocija, aztán nem volt gond később. Arra már nem emlékszem mennyi időbe tellett. Kajánként is változó volt. De 1-2 hét alatt rendeződött.

Ildi: Köszi az együttérzést! Tudtam kb pihenni fél órát tegnap délután, utána kicsit jobb volt, a hátam sem fájt annyira. Holnap, ha sikerül postára adom a kuponokat. Remélem odaérnek.

Lamme: Nagyon édesek a lányok! Szegény Vivi, milyen édes, hogy így a szívén viseli a testrvére sorsát. Remélem nálunk is így lesz majd.

Képzeljétek Zsófi mostanában minden állatra azt mondja, hogy vau-vau :D A kutyákra kezdte, de aztán minden állat vau-vau lett. Olyan édes, ahogy mondja. Napról napra okosabb, már szinte mindent ért amit mondunk neki. Pl. ha érzem, hogy kakilt és rákérdezek, hogy bekakiltál, akkor mondja, hogy be-be. :D Persze a bilibe még nem sikerült semmit produkálni, de talán jön a jó idő, gyakrabban használjuk és az is menni fog.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Zsófiknak mi is boldog névnapot kívánunk!!

KépKép
kutyfül
 
 


Babett!
Ma meg Botinak szeretnénk boldog névnapot kívánni! :D

Eperke!
Köszi a kuponokat előre is, de csak akkor sétáljatok emiatt, ha már nem fáj a hátad!

Annyira fáradt vagyok ma, nem tudom mi van velem. Mondjuk az a tény, hogy a teraszon már megint három egér fekszik darabokban takarításra várva sem dob fel túlságosan. Úgy látszik Vacak macska nem fáradt egyáltalán. :twisted: Bár mondjuk jobb, mint ha a házban élve szaladgálnának...
Na megyek is lassan takarítani. :twisted:

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


bocsi, eltűntünk kicsit, mert minden este dolgozom, és napközben is, ha van egy kis időm....

Ildi: köszi a névnapi köszöntőt, ma még nem is jutott eszembe, hogy 16-a van...jó, hogy írod :wink:
ennyi egér?????? Úristen! mi van Nálatok??? még jó, hogy van macskátok!

Mi ma elmegyünk a nagyihoz szhelyre, így nagy utazás veszi kezdetét, remélem jó időnk lesz a hétvégén....állítólag 30 fok várható! szegény Botim már folyton csupa víz, szerintem könnyebben megfázik nyáron, mint télen. Megúsztuk a születésétől a betegségeket, pedig téli gyerek, de most.....hol hideg van hol meleg, remélem már elég nagy hozzá, hogy alkalmazkodjon.... :?

kutyfül: én még mindig szenvedek a zöldségekkel, az nem nagyon ízlik Botinak, üresen meg pláne nem....szóval nem egyszerű... A gyümölcsökkel szerencsére nincs gond. Csak jobb lenne, ha vmi sűrűbbet enne, mert az kevésbé jön neki vissza. A héten cukkinivel is próbálkoztam, de magában az sem volt neki jó. Mindebe almát kell raknom, úgy esetleg hajlandó megenni. Hát a krumpli sem nyerő semmiben...ÉS micsoda hisztiket bír levágni kajakor....hát nem semmi. Amikor nem volt elég tejem azt hittem, hogy na ha majd szilárdat ehet, akkor mennyivel egyszerűbb lesz az élet...de be kell látnom, mégsem....

na jó hétvégét mindenkinek
Vendég
 


Botinak boldog névnapot :)

Ildi, azt hiszem Te kérdezted: római katolikusok vagyunk, és rendszeresen járunk templomba.
Ma megyünk Zsófinak cipőt venni :lol:
Este meg mi is nagyszülőzünk, ott is alszunk, holnap ebéd után jövünk haza...
Vendég
 


Babett!
Hát én se tudom mitől van itt ennyi egér... olyan övezetben lakunk, ahol állatot sem lehet tartani, nem tudom mire jönnek. Hát igen, tényleg jó, hogy van macska.

Panndi!
Mi meg reformátusok... Mi is járunk rendszeresen, de nekem Lilla nem marad el a gyerekmegőrzőben, bent meg mennyit bír, az nagyon kétesélyes.

jó utat, szép hétvégét mindenkinek, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Hoztam egy mai fotót is még:
Kép

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Édes kis Lillu! Tényleg kis tündérke! :D

Babett! És a főzeléket a szopi után mennyi idővel adod? Én Gábornál már az elején szopi előtt adtam, amikor már éhes volt. Egyébként nem Boti az egyedüli baba, akinek almával kell készíteni minden főzeléket, hogy egyen belőle. Idővel más is le fog csúszni, ne keseredj el emiatt! Fontos, hogy a zöldségek jó ízűek legyenek. Pl. a tavalyi sárgarépa elég nagy lutri, mert kesernyés lehet az íze, de a cukkinik között is akadhat olyan, ami szintén kissé kesernyés. És a krumplis dolog is ismerős. Még most is csak sűrítés céljából főzök a zöldségekhez néhány kiskockányit.
Botikának boldog első névnapot kívánok! :wink:

Bea! Örülök, hogy jól tudtál vásárolni a biopiacon. Én holnap megyek, mert szerdán későn értem ki Gáborral és már alig volt árujuk az árusoknak. Gábor kikövetelte, hogy adjak neki a paradicsomomból és az uborkából. Holnap már ezeket is onnan veszem, ha sikerül időben kijutnom. :roll:
És igen, az elején szinte ugyanúgy jön ki minden, mint ahogyan bement. Ez minden kisbabánál így van az elején.

Lamme! Nagyon szépek a lánykáid! :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Sziasztok!

Túléltük ezt a hétvégét is, vizsgaeredmény a hét közepén lesz, meglátjuk. Hulla vagyok, mert az összes nagyszülővel és dédszülővel találkoztunk hétvégén, plusz vizsga, aludni akarok aludnialudnialudni!

Holnap megyünk védőnőhöz, kíváncsi vagyok hány kg most Zsozsó :)

Jaa, és azt hiszem lőttek az esti szopinak, Zsófit nem köti le a dolog, cummant kettőt, kiköpi, vigyorog, de menne a dolgára, szopi már nem izgi :?
Vendég
 


panndi: Zsófinak boldog hófordulót!

mtücsi: én szoptatás előtt adtam a szilárdat - amíg práhuzamosan ment a dolgo, így váltottam ki 2-4 hét alatt. Most a hétvégén eljutottunk oda, hogy a 2. szilárd is már csak magában van, elhagytuk a szoptatást utána. Azaz mostantól 3x szoptatás van (reggel, délben, este), és 10kor, 5kor meg szilárd kaja van, tej nélkül. Ez most egyenlőre így marad. Ugye attól nem apad el a tej, hogy csak 3x szoptatok egy nap????? remélem, mert ezen aggonizálok!!

ja, és az is érdekes, hogy ma délelőtt ugyanarra a kajára (répa-karfiol-alma) óriási hiszti volt, délután meg szó nélkül benyomta... :?
Vendég
 


Köszi a köszöntést :)

Szerintem ha van ideje átállni a tejtermelésnek, nem lesz baj. Én jó ideje egy nap egyszer szoptatok, tejem még lenne, de Zsófinak nem kell. Szóval ezen ne aggódj szerintem :)
Vendég
 


Sziasztok:) Látom, itt már mindenkinek van babája, és gratulálok:)
Ismeri valaki Dr. Végh Györgyöt? A neten nem találtam róla semmit, de már 2 doki ajánlotta. Kiváncsi lennék...

p.
pynky
 
 


Szia pynky!

Én sajnos nem ismerem :(
Vendég
 


Sziasztok!

Panndi!
Zsófinak boldog hófordulót utólag is. :D

Babett! Mi is három szopival nyomjuk a napot, a mellem először nehezen szokta, de most már legalább nem feszül. Tejcsi így is maradt bőven.
Mondjuk Lilla ki is követeli. :oops:

Pynky!
Én sem ismerem ezt a dokit. :(

Lilla fogacskái 5-re szaporodtak ma reggel. Ahhoz képest, hogy 10 hónaposan jött az első, most jól belehúzott. :lol:

üdv mindenkinek, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Babett: Botinak utólag is nagyon boldog első névnapot!!!!!!! Szerintem se aggódj, ha 3x rendesen szopik, akkor nem fog elapadni még a tejci. Zsófival két szopival húztuk kb 3 hónapig és utána is volt még napi egyszer szopi kb 1 hónapig. Az meg, hogy mennyire eszik meg a szilárd kajákat, változó. Mikor milyen kedvük van...Ahogy te is írtad egyszer nem kérte, de pár óra múlva megette ugyanazt. Zsófi is csinál ilyeneket még most is, pedig ő már tényleg mindent eszik.

Panndi: Zsófinak boldog hófordulót! Drukkolunk a vizsgához!

Pinky: Sajnos a dokit én sem ismerem. :(

Ildi: Lillu tényleg jól belehúzott ami a fogakat illeti! :)

Lányok!

Ha még nincs programotok gyereknapra: Május 25én a Várban a Kapisztrán téren és a Városháza aulájában várják a gyerkőcöket mindenféle programmal. Az orvosom ajánlotta, hogy nézzünk ki, ő az egyik fő szervező. Úgyhogy mi biztos ott leszünk.
11 órakor kezdődik és lesz mindenféle zenés-táncos produkció (pl Kolompos koncert), színház a gyerekeknek, pónifogat, póni lovaglás, kézműves foglalkozások stb. Még étellel, itallal is megvendégelik a gyerkőcöket a program szerint. Ha érdekel vkit a pontos program, szívesen elküldöm mail-ben.

Bocsi, hogy kicsit hosszúra sikeredett!

Hoztam képeket is.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Kép Kép

Ezek erdélyi képek voltak, még teszek két névnapit is.


Kép Kép

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Mi is itt, egész hétvégén jöttünk-mentünk, kihasználtuk a jóidőt!

Babett: Botinak utólag is bolodg névnapot! Barnusnak az alma nagyon ízlik, viszont az alma-őszi párosítást annyira nem szerette. Most viszont kapott alma-krumplit. Na azt úgy eszi, mint kacsa a nokedlit :lol: :lol: Mást még nem próbáltunk, majd hétvégén jön a sárgarépa (megyünk megint a piacra), majd meglátjuk az hogy ízlik neki.
Nekem azt mondta a védőnő, hogy mindent krumplival sűrítsek.

Panndi: Zsófinak boldog hófordulót! Nem csodálom, hogy fáradt vagy, annyi program+vizsga..

Eperke: Engem érdekelne a hétvégi program. Küldöm priviben az email-címem, elküldenéd a pontos programokat?

Ildi: Lillu édes!

KépKép
kutyfül
 
 


Hoztam egy hétvégi képet én is: Kép

KépKép
kutyfül
 
 


Képzeljétek, Barnus kúszogat már, halad is, és két-három napja már feláll négykézlábra is.

Na befejezem, mert velem lesz tele az oldal :lol:

KépKép
kutyfül
 
 


Zsófi és Barna is szuper édesek és milyen nagyok már. :D

Zsófinak az a ruha nagyon szép. :D Erdélyben kapta ugye? Egyszer majd mi is szeretnénk Lillával elmenni oda. Mi két éve voltunk, de még nagyon visszamennék.

Kutyfül! Mi is mindent krumplival sűrítünk. :D

Hogy ne legyen eseménytelen a nap, Lilla ma a sertésmájas bébikaját a szemembe köpte, mondjuk így megkóstolva tényleg sz.. íze van. :shock: Se az apja, se én nem szeretem a májat, úgy látszik az ízlésünket is örökölte.

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Pynky: Én sem ismerem a dr. Végh Györgyöt. Válaszd a Spánik dokit, róla sokmindent tudok és nagyon tuti is :D

Babett: Botinak boldog névnapot kívánunk!

Kutyfül: Nagyon jó ez a kép Barniról. Nagyon szép kisfiú!

Eperke: Rólatok is nagyon jók a képek!! Gyönyörű az a ruha, amit Zsófi kapott!!

Rólunk: Jól vagyunk szerencsére, csajok főleg :D Szombaton olyan édes volt Vivike, tisztára könnybe lábadt a szemem :D Nikinek kanalaztam a vacsiját este, ő meg jött-ment, és hol puszit adott Nikinek, hol megsimizte. Egyszercsak megkérdeztem tőle, hogy szereted a Nikit? Ő meg mondta, hogy igen :) Aztán egyszercsak átölelte a Nikit és mondta neki, hogy szeretlek, szeretlek Kiki :D Azt hittem elbőgöm magam, annyira meghatott :) Főleg, hogy eddig nem mondta ezt a szót. Millió puszit, ölelést, simit kapunk tőle, de így annyira más volt! Főleg, hogy utána hozzám is odajött, átölelt, és nekem is mondta, hogy szeretlek, majd fel kellett hívni az apját is (szolgálatban volt), és neki is mondta, aztán fel kellett hívni a mamát és a papát is :D:D Annyira édes volt :D
lamme
 
 


lamme: ez nagyon aranyos lehetett :D
eperke: Zsófi nagyon szép ruhát kapott, jók a képek!
kutyfül: Barnus is nagyon szép :)
Ildi: engem is le szokott Zsófi köpni mindenféle földi jóval :lol:

Sikerült a tegnapi vizsgám is :lol:
Vendég
 


Jaa, meg voltunk védőnőnél, 8540 grammos a lánykám :D
Vendég
 


Panndi: Gratula a vizsgához!

Kutyfül, küldöm a programot!

Köszi a dícséreteket! Igen, Zsófinak Erdélyben vettük ezt a ruhát. Eredetileg hintalovat akartunk, mert amiket itt láttam azok nem tetszenek. De ott sem kaptunk. Majd nyáron, ha mennek a nagyszülők arra lesz, megrendeltük, de most nem volt készen. Így lett belőle ruha. :)

Lamme. Nagyon édes lehetett Vivi! :D

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Idősebb babák anyukái, segítenétek nekem? Tudom, hogy minden baba más, de kb hol tartanak súlyban a babák? AZ érdekel konkrétan, hogy mikorra várható, hogy Zsófi 12 kg lesz? :) Van egy kenguru, ami 12 kg-ig jó, hátra is tehető, és nekem nagyon szimpi, viszont ha csak pár hónapig lenne jó, felesleges lenne megvenni. Ha esetleg kb másfél éves koráig jó, akkor megvenném.
Vendég
 


Panndi: Hát, súlygyarapodásban tényleg minden baba más és más. Zsófi például 4 kgval született és most 14 hónaposan kb 9200 gr. Szerintem nézd meg, hogy az utóbbi időben kb mennyit gyarapodott havonta, és az alapján talán lehet már számolni vmit. Főleg, hogy most már nálatok is a napi tápanyagbevitel nagy részét rendes kaja teszi ki, a súlygyarapodás is lelassul picit. Így szerintem van esély rá, hogy kb 1,5 éves koráig tudjátok használni. De ha 1-2 hónappal kevesebbig sikerül, akkor is jó lesz még a tesóknak. :)

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Panndi: Gratulálok a vizsgához!! Vivi most, 2,5 évesen 11,5 kg és kb. 89-90 cm magas. Ahogy a képeken is látható átlagos testalkatú, nem sovány és nem is kövér. Nem akarlak lebeszélni a kengururól, de én Vivinél kb. háromszor használtam (kölcsön kaptunk), és nagyon rossz volt. Most kb. másfél hónapja vettünk egy mei tai nevű hordozót Nikinek, na az nagyon király :!: Először tartottam tőle, hogy egyedül nehéz felkötni, sokáig a párom segített, aztán megpróbáltam, és hót egyszerű volt :lol: Azért jobbak ezek a "természetes" hordozók pl. babaerszény, kendő, mei tai, mert ezekben a baba tökéletes testtartásban van a kenguruval ellentétben. Pl. csak a legszembetűnőbb. A kenguruban lóg a babák lába, ezekben a hordozókban pedig a combrészük is megvan támasztva. Lehet kötni előre, hátra, csípőre, és pl. ez a mei tai 15 kg-ig jó :!:

Itt van egy link úgy általában arról, hogy milyen a jó hordozó:
http://www.hordozo.hu/hordozokendo/jo-babahordozo

Ez pedig a mei tai-ról, illetve a többi hordozóról:
http://www.babakozelben.hu/bolt/bolt_mt.htm

Ez az oldal abban is tök jó, hogy össze lehet hasonlítani a különféle hordozókat, hogy melyiknek mi az előnye, hátránya, sőt, szabásminta is van fent, így akár az ember maga is elkészítheti őket.

Szerintem érdemes áttanulmányozni :wink:
lamme
 
 


Lamme: Vivi nagyon édes lehetett, én tutti bőgtem volna :lol: Még így olvasva is olyan megható!!!

Panndi: Én kb. 2-szor vittem Barnát kenguruban, de most pénteken már inkább cipeltem a babakocsit a lépcsőn, nem vállaltam a kenguruzást. Baromi nehéz, azt hittem, leszakad a hátam.

Mi is voltunk ma méreckedni, Barna 8400 gramm. Szóval 2 hét alatt hízott 350 g-ot. Még jó, hogí nem adtam neki tápot :lol: :lol:

Szopikiváltás: Azt mondta védőnéni, hogy gyümölccsel ne váltasak ki szopit, mert az olyan mintha fogyóztatnám Barnát. De én a délelőtti szopit pedig gyümölccsel gondoltam kiváltani.
Tücsi, Lamme, Ti mit mondtok?

KépKép
kutyfül
 
 


Köszi lányok :)

Mi sokat kenguruzunk, csak a miénk 9 kg-ig jó, és ruhában már üti azt, illetve amit kinéztem, azt hátra is lehet tenni, és kirándulásoknál úgy hozhatná Apa. Én is néztem ezt a kötős kengurut, csak valahogy az a dilim, hogy abból kiesik :lol: Elég sokat járunk kirándulni, és akkor mindig kenguruban utazik a kisasszony :lol:

kutyfül: én gyümölccsel váltottam ki, nekünk ezt javasolták. Bírom, hogy minden védőnő mást mond :shock: Amúgy nem hiszem, hogy fogyózásnak számítana, legalábbis Zsófi 3250 grammal született, most 8540 gramm. Igaz, az utolsó hónapban "csak" fél kilót hízott.
Vendég
 


kutyfül én gyümölccsel váltottam ki az első szoptatást (mivel hússal még nem is tudtam volna... :shock: ), most a másodiknál már zöldség is volt. Szerintem nem fogyózás, nálunk nem mutatkozott ilyen irányú változás, sőt szeirntem szépen fejlődik úgyanúgy, mint tej mellett. És Barnusnál amúgy sem kell a súly miatt aggódni szerintem....azt hiszem én örülök, hogy nem szól bele ilyenekbe a védőnő. Havonta 1x hallok felőle, és megkérdezi mi újság...
BArnus már napozóban van kint?? nagyon édes fiú, szép gyerek nagyon!!! nagyon gyorsan fejlődik! és mindig hordja a láncot?? vagy a foga miatt van rajta? nem csúszik le? én is vettem végül, de még nem hordtuk...egy éjszaka adtam rávidéken, hátha jobban alszik, de nem jött be...


Niki-Vivi sztori cuki volt, megható tényleg! :lol:
Vendég
 


Kutyfül!
Mi is gyümivel váltottuk ki az első szopit, azt meg se merem írni mikor, de nem fogyott Lilla sem. :D

Panndi! Lilla súlygyarapodása segítségként. Lilla születési súlya 3550 gr, amit a kezdeti nehézségekkel letornáztunk 3100 gr-ra. :oops:
Nyolc hónaposan 8060 gr, kilenc hónaposan 8370 gr, tíz hónaposan 8760 gr, tizenegy hónaposan pedig 8930 gr. Én a mostani súlyát 9100-9200 gr közé tippelem, de a pontosat majd megírom holnap. A kengurut én kb. 8 kg bírtam, pedig szerintem elég jó fajtánk van. Azóta Kutyfülhöz hasonlóan én is inkább babakocsit cipelek, főleg, hogy a miénk már egy könnyű sportkocsi. :D Pedig sajna se nádszál típus nem vagyok ( :oops: :oops: :oops: ) és mivel sokáig az UTE igazolt dobóatlétája is voltam, elvileg elég erős is lennék a cipeléshez, de valahogy nekünk nem jött be egy bizonyos súly felett. Pedig előtte vonatoztunk is stb. kenguruval.
A válasz beleokoskodás nélkül: Lilla nem lesz 12 kg 1,5 évesen. :D
Amúgy meg ahogy a lányok írták, majd jó lesz a kistesóknak is. 8)

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Lamme!
Vivitől tuti hanyatt estem volna, amikor ilyen aranyosakat mond! :lol:
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Köszi a gyümölcsös hozzászólásokat. Én is így gondoltam :lol:

Babett: Igen, mindig rajta van Barnán a lánc, nem esik le. Szerintem alul hamarosan megint lesz új foga, eléggé be van dagadva az ínye. Hétvégén volt napozóban a telken, mert nagyon meleg volt.

Éjszakák: Barna mostanában nagyon sokszor felkel éjjel. Ahelyett, hogy végre átaludná, egyre többet kelünk. :cry: Általában az van, hogy hasra fordul és aztán elkezd sírni, hogy tegyem vissza. ÉS 10 perc múlva már megint hason van. Persze ilyenkor felébred, én meg kisérletezem, hogy hogyan tudnám visszaaltatni.

KépKép
kutyfül
 
 


Kutyfül! nekünk is pont ennyi idősen volt egy kis törés az átaludt éjszakákban, de hála odafentre érte, visszaállt Lilla az alvásra 3 hét után. :D

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Köszi a válaszokat :)

Cipelés miatt nem aggódom, Apa viszi majd a hátán, aggódjon ő :wink: :lol:

Tudom, hogy már volt róla szó, de Zsófi nem kér több tejet, nekem viszont még van... szerintetek mennyi idő alatt "tűnik el"?
Vendég
 


Ja igen, Zsófi is ébredt egy darabig fél évesen kb, de megint alszik, mint a bunda, sőt, már nappal is :wink:
Vendég
 


Még pár kép, és lelövöm magam :roll: [img]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1211294209.5783.jp%20[img]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1211294309.3097.jpg[/img] g[/img]
Vendég
 


Na szóval :lol:
Vendég
 


Khm... Kép
Vendég
 


Panndi: Nagyon szép kislány Zsófi!! Ez a vigyor az etetőszékben :lol: Én is tartottam eleinte a mei tai-tól, hogy nem elég biztonságos, de az :wink: :D Van egy 2007. novemberi babák c. topik, ahol van olyan anyuka, és a napokban felkötötték benne a kislányt apa hátára, bicajra pattantak és lekerekeztek a Margitszigetre :wink: Frankó dolog ez a mei tai szerintem. Niki olyan édesen szokott aludni benne. Sokszor csak azt érzem, hogy elernyed, fejét ráhajtja a mellkasomra, és ott szuszog, meg csorog a nyála, imádnivaló :D

Kutyfül: Én is gyümit adok Nikinek tízóraira. Sőt, arra próbálunk majd hamarosan ráállni, hogy reggeli szopi, tízóraira gyümi, ebédre főzelék, uzsira gyümi, vacsira tejpép, utóvacsira szopi. Nekünk ez Vivinél is nagyon bevált. Most még az ebéd és az uzsi is majdnem mindig szopi, és egyelőre hol egyikkel, hol másikkal próbálkozunk, meg úgy általában Niki sokszor keveset szopizik, de nekünk így jó :D
lamme
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: