Helga,
Ha megnyugtat, a mi listánk is nagyon rövid, pedig már olyan is van benne, hogy hammm.
Nanica,
A 10 perc vizsgálat azért kibírható. Valószínűleg elég rövidtávon azért bírnám, hogy néhány medikusnak legyek az állatorvosi ló, de azért nem sokáig.
Kditke,
A vashiányvizsgálat apukára vonatkozik? Ha van abban valami, hogy az alacsonyabb energiaszintet eredményez, akkor Tomiapunak az biztos nincs.
Sztem ne félj attól, hogy vadóc lesz Tomika. Lehet, de ennek nem sok köze van ahhoz, hogy mennyire robbanékony. Kamaszkorban elég sokminden változik. Soha nem a túlfűtött gyerekekkel van bajom, akikre a szüleiknek van ideje, hanem azokkal, akikre nincs. Elég durva dolgok is vannak. Volt rá eset, hogy nyuszi "kislány" nekiment az apjának, mert valami fiúdolgon összekülönböztek. Apuka járt rosszabbul!
Leírásod alapján tuti balek típus vagyok. Csak tudnám, hogy fogom leszoktatni Szöszit a fenékcipelésről.
Ágiboldi,
Nati pörgősebb, mint Szabi. Egyke korunkban akkor volt segítség, amikor tanítottam. A terhességet is kb egyedül csináltam végig, nem egy emlékem van arról, hogy a hasamat kerülgetve mászok fel több méter magasba, mert 1,5 éves Nata fejjel előre lóg a magasból. Sokat szopizott, ami folyamatos éjszakázást jelentett. Ez most ok, de 15 órás alvásigénnyel azért nem.
Szülni is úgy mentem, hogy hisztérikusan vártam, hogy valaki jöjjön már, mert egyedül vagyok Natival és iszony gáz van. Hogy mi nyomja le az energiaszintet, van tippem. A megtámadom a wc-t egy bleee kedvéért, majd megyek a 40 fokba játszizni délelőtt 9-től, hogy valahogy elérjük a délután 1 órát, mert akkor már hazafele elalszik és csak fel kell vinnem, ez eléggé ott van.
Nem viccből szoktam mondani, hogy Szöszi anyósnak köszönheti az életét. El nem tudom mondani azt a pánikérzést, amikor először kellett hármasban megbírkózni egy játszózással, bevásárlással, főzéssel. Teljesen boldoggá tesz az a tudat, hogy ezt azért nem kell rendszeresen megcsinálnom.
Nálunk sem én vagyok energiabomba, hanem anyós. És áldom is érte azt az angyalkát, aki kitalálta, hogy nekem ilyen jusson. Még ha nem is állíthatom, hogy tökéletes.
Szerintem 15 gyerek is könnyebb, ha többen vannak rá, mint egy, ha egyedül. Nekem legalábbis Nati egyedül sokkal nehezebb volt, mint most a kettő, anyóssal megspékelve. De attól még szerintem áll, hogy temperamentumnak hasonlónak kell ahhoz lennie, hogy jó legyen a viszony.
Orsi,
Amikor egyszer írtad, hogy nem szülőfüggő, hogy melyik gyereket verik el, az öcséd kapcsán, nekem az az összefüggés jutott eszembe, amit írtál. Valószínűleg szüleid nem bírták szusszal.
Én is pár átlagosan jó képességű gyereket szeretnék magamnak.
A kiemelkedő tehetség pont olyan szívás, mint az alap butaság. Egyetlen 150 feleti IQval rendelkező ismerősöm van, de attól, hogy menza tag volt, az élet apró-cseprő dolgaival nemigen boldogult. Barátosném, aki a második világháborút a 19. századi törikönyvben kereste ellenben boldog kétgyerekes családanya, jó házasságban. Inkább boldog legyen, mint okos.