Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt Kép

Bende neked jobbulást! Én amikor nagyon köhögtem és fájt a torkom tantum verde-t szedtem azt lehet terheseknek is! és sós vizzel gargalizálj ezt ajánlotta a dokim, meg persze meleg tea méz.

Szuszu: szerintem neked bekéne kapcsolni a nyugalmi állapot gombot, mert mindig történik valami. Lassan minden cselekedeted előtt el kell gondolkodni hogy "csináljam e? " nem lesz baj belőle. :lol: :lol: Vigyázz magatokra nagyon!!!!

Hát a babaképek tündériek, egyre nagyobbak, tényleg lassan alig férnek bele a képernyőbe a kis arcuk. Én is ma fogok időpontot kérni megyünk a Genesisbe mert már látni akarom a kis pofiját mennyit változott.

Barbi ne hagyd magad, és ne pakolj egyedül, igenis vegyen erőt magán a kedvesed ezt ő is vállalta ismét! Örülök hogy meglett a nacid! :D

Azért én is szerencsétlenkedek. Parkettás kedden jön újra mert amit csinált ugy szar ahogy van és kivertem a balhét. Ugyhogy még egy hét. Tegnap erre ráadásként még én is rátettem egy lapáttal. Vacsiztunk és paradicsomot ettem persze nem felvágva, hanem haraptam mert úgy esett jól. Erre ahogy beleharaptam a másik oldalt meg kijött fel a szép uj falamra. :oops: :oops: :lol: de már csak nevetni tudtam rajta. Megprobáltam lemosni de hát csikos lett uhogy apum jön ujra festeni.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Terhességi csikok: nekem volt a popin eddig is a sok fogyás hizástól sajnos. szerencsére a hasam eddig megúszta de a cicim ugy látszik nem. Elkezdtek látszódni piros csikok , de gyorsan megvettem a vichy krémet azthiszem még Pöttöm ajánlott, és halványodott kicsit. Hát sajnos nem olcsó de megérte. Pedig minden este kenegetem magam és mégis. Mondjuk a 75B méretről 80c-re válltani és most már az is kezd kicsi lenni, nem csodálkozom.
Kezdem nem szeretni a testem MINDENEN úgy megválltozott. Kezdem magam nem vonzónak érezni és bizonyos szitukban annyira szégyenlős lettem a párom előtt. :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Jó eggelt!

Nicike, nekem totál ekcémás lett a kezem, minkettő ugyanott, ugyanolyan alakban. Állítólag ez belső szervi probléma kivetülése, de nem kell megijedni, semmi komoly, a dokik is csak rángatják a vállukat rá, mert nagyon sűrű terhesség alatt.
Gyógyszertárban vegyél egy Halicar nevezetű krémet és használd pár napig. Ezt csak az ekcémás területre kend. A másik a Cremor aquosus, ez gyógyszertári tégelyes. Nekem dúrván repedezett évek óta az ujjaim vége, de tényleg véresre, ez is egyfajta ekcéma és ez hozta nagyjából helyre. Nagyon jó hidratáló és 2-300 Ft. Szín és illatanyagmentes. Ezt az egész kezedre kenheted. Nekem ez a kettő felváltva használva helyrehozta a kezemet 1 hét alatt, de tuti jó könyökre is.
Ezen kívül ha nem múlik, majd szólj, mert van Tökölön egy gyógyszertár, akik tengeri iszap kenőcsöket gyártanak direkt ilyen célra, állítólag az is csodákat művel. De csak szép sorjában.
A babó mocorgása: a mi védőnénink azt mondta, hogyha 24 óráig nem érzek mocorgást vagy aggódok, azonnal hívjam fel, mert bármikor soron kívül megnézi a szívhangot. Hihetetlenül rendes, a tiéteket nem lehetne megkérni???

bende, a tantaum verdét adták nekem is, és tea jó sok mézzel. Illetve ha meg bírod inni, kakukkfűtea, az felszakít.

És egy kérdés, akik már nem dolgoznak: Ti előbb kivettétek az ezévi szabikat és utána mentetek táppénzre vagy rögtön táppénz?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

aproo:
mivel a szabi részarányosan számolódik el az összes szabidat nem tudod kivenni. kb a felét tudod kivenni az első félévre azthiszem. Mivel én az elejétől nem dolgozom már januárban mikor egy hetet kivettem vissza számolták mert annyi nap nem járt volna, ha jól emlékszem.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Direkt rákérdeztem 3x és nálunk azt mondták, hogy állományban vagyok, így jár az össz. szabi. Hát ezzel nem fogok vitatkozni érthető módon :D
Mondjuk én összesen kb 5 napot vettem ki eddig és van vagy 30, így legalább 3 hetet ki tudok venni, még ha részarányosan jár, akkor is. Meg hát ugye nagyon megéri...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Én táppénzen vagyok, egészen a szülésig. Utána szülési szabi, egyebek. nem kötelező kivenni a szabadságot, kiveheted, akkor is mikor a gyesről, vagy gyedről visszamész dolgozni, ilyenkor még nyernek a kismamik 2-3-4 fizetett hónapot.
Köszönöm az ötleteket, remélem valamelyik használ majd.
Terhességi csík: nekem kettő lett a bal mellemen, ami nem is csoda, mert a melleimet nem kenegetem, viszont 75A helyett 85B-s lett már a 4. hónapban. Azóta nem nőtt. A pocimon nincsenek. Milupa krémet használom, illetve a DM-s olajat.
Mecsi! Én sem szeretem magamat. Elővettem a tavalyi nyaralás egyik fényképét, barna vagyok rajta- most hófehér, karcsú derék. most meg éppen megáll a pocibőség 100 alatt.
Egy másik fórumon a szülésről beszélgettünk, ott valaki azt írta a fájdalmakról egyebekről:
,, ez csak pár óra az életből, de utána mindig anya leszel,,
Kicsit kibővítve ez csak pár hónap az életből...
Lesz még idő leadni a plusz kilókat, visszaszerezni a női önbizalmamat, most még pár hónapig első a baba.
bende

Sziasztok!

Apró, mindenképp az ezévi szabival kell előbb kezdeni, mert azt később már nem kapod meg. Időarányosan nekem már csak 2 nap szabim volt, de az is valami, és akkor utána kezdődik a táppénzes időszak.

sziszka, nagyon szép nagy már a pocid. Én tegnap megint nekifutottam a mérőszalaggal és 109-et mutatott. Ez már egy hét alatt 2 centi :shock: :shock: :shock:

mecsi, átérzem amiről írsz, hasonlóképp állok én is a dologgal, lassan nehezemre esik megmozdulni is, semmi nem jó rám, és egyre kevésbé érzem magam vonzónak:( na de majd csak elmúlik ez az állapot és visszazökkenünk a régi szép kerékvágásba;) mármint ami a testünket illeti:)

szuszu, nagyon aranyos a kép, tényleg hogy grimaszol rajta a kispicur:) Te meg vigyázz magadra, mert lassan bekerülsz a Guiness rekordok könyvébe, gondolom nem arra gyúrsz;)

Barbi, nekem volt "bajom" a pogi állagával, vhogy nagyon keményre sikeredett...:((

na megyek epres túrótortát gyártani, mert már messziről hallom, hogy hív, csalogat:))

sniky

Küldjetek el engem is, mert főznöm kéne!
bende

Bende mennyé má főzni!!!
én most csináltam facsart narancslevet , ma netfüggőleszek nincs semmi dolgom és semmihez sincs kedvem :? :( :(

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Felraktam a levest...a hal olvad, a leveles tészta is, a krumpli fő...
bende

Sziasztok!

Nagyon aranyosak a 4D-s kepek - lehet, hogy lassan nekunk is el kellene menni - kivancsi vagyok a mi kislanyunk hogy nez ki (remeljuk kozben nem valtozott kisfiuva :) ).

En is dolgozom meg junius vegeig es penteken a fonokom azt mondta, hogy meg mielott elmegyek ad egy kis fizetesemelest soron kivul, hatha szamit meg valamit a babas idoszakra. Annyira jol esett maga a gesztus. Megbeszeltuk, hogy visszamehetek reszmunkaidobe, itthonrol dolgozva - remelem igy is marad jovore minden. :) Voltam az HR-on is - nekem azt mondtak, hogy az ezevi osszes szabadsagomat ki vehetem + mielott visszajonnek dolgozni, ki kell venni a felgyulemlo szabadsagot a kovetkezo evben is.

Hetvegen eskuvon voltunk - nem birtam ki es jo sokat tancoltunk - a vegen mar a babank el is kezdett rugdosni - remelem, azert nem volt neki nagyon rossz ott bent. Tegnap meg egy jo nagyot setaltunka Margitszigeten.

Kellemes napot mindenkinek!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Babaszoba: szombaton kimentunk Vecsesre abba a boltba amit meg regen Makszem ajanlott. Tenyleg jol neznek ki a butorok es jo aron vannak (agynemutartos, heverove atalakithato kisagy - 27,000 Ft - bukk-cseresznye szin kombinacio - de lehet tobb szinben rendelni, pelenkazoszekreny 18,500 Ft, kispolc moge 6500 Ft, felipolc 4500 Ft). 3 het az atfutas, a nagyobb butorokra (szekrenysor) pedig 6 het. De kisagy, pelenkazoszekreny altalaban van. Mi azt hiszem itt fogunk vasarolni - juniusban el is megyunk majd megvenni. Voltak szep agynemu szettek is.

www. katibababolt.hu

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Jó sokat írtatok hétvégén csajok, alig győzlek visszaolvasni titeket.

Aprooka, Rizsimami, Szuszu!
Nagyon édesek a babák :D , lassan mi is remélem eljutunk 4D-re.

Bende!
Jobbulást, igyál jó sok mézes kamillateát.

Sophie!
Én is hallottam, hogy páran megműttetik a mellüket szülés után, de engem nem vinne rá a lélek, hogy csak szépészeti, de orvosilag nem indokolt esetben kés alá feküdjek. Sablonos, de szerintem egy nő nem a tökéletes idomai, hanem a belső harmónia és kisugárzás miatt szép-vonzó.
A mai hiper-szuper melltartókkal egyébként elég sokat el lehet érni, a férjeink pedig remélhetőleg eddig sem a kebleink miatt szerettek minket.

Niki!
Nem tudom segít-e a pogácsa állagán, de legközelebb próbáld meg esetleg átszitálni a lisztet, mielőtt dolgozol vele. Ha zacskóban van tárolva, kicsit "összetöpped", a szitálással pedig újra fellazítod. Én mindig szitálom, és nagyon könnyűek így a tésztáim.

Barbi!
Jó, hogy meglett a nacid. Nekem is kettő van (a harmadiknak helyenként szétjött a tűzése, visszavittem a boltba, de vagy két hete "ülnek" rajta), és abszolút átérzem, hogy milyen, ha csak egyet tudsz hordani, amíg a másik mosásban van.

Beus

Kép
félhold

Szép napot Kismamák!

Látom mindenkinek mozgalmasan telt a hétvégéje. :)
Szombaton mi is utaztunk picit, a párom meglepett egy autós kirándulással. :) Dolgozni kellett neki Kecskeméten, mentem vele, amig Ő dolgozott, addig én körbenéztem az Auchanban. Megérte, nagyon jó árak vannak a babacuccoknál. 4db hosszúujjas cérna body 699 ft, gumilepedő 299-399 ft, mintás mesefigurás body-k 399ft. Ezek mind pamutok. Etetőszék 9900 ft, fürdőköpeny 2000 ft, stb. Érdemes körülnézni. De nem ez volt a kirándulás. :)
Hazafelé úgy döntött teszünk egy "kis" kerülőt, és felvitt a Kékestetőre. :D Azt mondta azért, mert le akar fényképezni az ország legmagasabb pontján gömbölyödő pocival, hogy majd megmutathassuk a babának, hogy Ő már járt itt anya hasában. :lol: Nagyon aranyos volt tőle, olyan jól éreztük magunkat... bár mindennap így telhetne! :)

Felrakom a képet is, bár már kicsit kezdett sötétedni, de azért a lényeg látszódik. :)

Kép

k.a.t.i.c.a

Gratula a 4D-s képekhez, nagyon aranyosak. :D

k.a.t.i.c.a

Aproo, köszönöm felírtam,haza fele bemegyek a patikába.

A védőnénink szerintem azt se tudja mi az a doppler, vagy csak képről látta :D
Még sztetoszkópja sincs.Aztmondta mikor utoljára voltam nála, figyeljem a mozgást ha nem érzem menjek be a barossba és ott majd meg nézik :shock:

Egyébként mozgás az van ma már,csak 3 napja nem rugott belém, pedig eddig nagyon kis durva baba volt e téren....

nicike

Nicike!

Ne aggódj, ha csak mocorgást érzel, és rugást nem.
Nálunk is múltkor egy "rajcsúros" nap után másnap csak ritkán, és akkor is csak mocorgott. Legutóbb rákérdeztem a dokinál, hogy ez nem gond-e, de ő azt mondta, hogy mindegy, a lényeg, hogy napi kb. 10 bármilyen tevékenységet érezzünk, lehet az mocorgás, rúgás. Azt mondta, hogy a babák is lehetnek frontérzékenyek, ami hat az aktivitásukra, van, amelyik az esős időt nem kedveli. :wink:

Beus

Kép
félhold

Én is sugárzok az erotikától, olyan csíkos a hasam ill. a combjaim, mint az állatkertböl ismert okapinak. Tudjátok, az olyan antilopféle, ami amúgy egyszínü, de a combja csíkos, mint a zebráé...
Azt is imádom nagyon, hogy ahogy lóbálom magam elöre, érzem magam alatt a dübörgést, amit a súlyom mozgatása vált ki... Ha nem sokkolnálak titeket, küldenék az elsö terhességem végéröl egy képet. Úgy nézek ki rajta, mint aki lenyelt egy gimnasztikalabdát. :)
A csíkjaim sosem múltak el, csak kihalványodtak. Ez van. Az én kötöszövetem nagyon laza, nem csoda, ha szétreped, elötte viszont sose volt gondom, nem is volt súlyingadozásom.

Azt mondta a párom, hogy majd csütörtökön álljunk csak neki a dolognak, mert az ugye munkaszüneti nap. Meg hogy ne gondoljam, hogy 2 napot nem dolgozik emiatt... Pedig nem fog, csak azt ö még nem tudja, mert az ö "irodáját" is át kell telepíteni a lakáson belül...

Tuti össze fogunk a héten párszor veszni, mert ki nem állhatom a hozzáállását. Mindenre van idö, egy másik idörendszerben élhet alighanem. Nekem meg fészekrakhatnékom van!!!!!

Megyek inkább vasalni, lereagálom magam, du. meg kiúszok a vízben a gyerekekkel bevásárolni. Olyan rémesen fülledt idö van, esik, de meleg.

Barbi
Vendég

Sziasztok!

Én ma voltam védőnőnél, mindent rendben talált, a vérnyomásom továbbra is alacsony (100/60), de inkább ez, mint hogy magas legyen.

A táppénzes dolog: Én is kivehettem volna az ezévi összes szabimat, de nekem már nem volt lehetőségem rá, olyan sietve és váratlanul kellett távoznom a munkahelyemről. Így a szülésig táppénzen leszek, utána 168 napig szülési szabin, mindkettő a TAVALYI fizu (hiába emeltek az idén, az már nem számít) 70 %-a.
A rendes szabikat az ideit is, illetve ami 2-3 év alatt felhalmozódik, azt ki kell venni mielőtt visszamész dolgozni, szerintem ez ilyenkor jön a legjobban, az a pár jól fizetett hónap, az addigi maximalizált kb. 90.000,-Ft után.
Az én főnököm is iszonyat rendes volt, nem is hittem volna, hogy a mai világban még vannak ilyen rendes emberek az üzleti életben. Ő a táppénz ideje alatt, amikor már nem dolgoztam, és jól tudta, hogy legalább 2 évig már nem is megyek vissza, kinevezett osztályvezetőnek. Mert korábban már szó volt róla, és ő tartja a szavát. Nagyon jól esett ez az erkölcsi elismerés, ami azt is jelenti, hogy nem kell aggódnom, babázás után visszavárnak, egy marha nagy fizuemeléssel együtt... :D
Rám is fért mondjuk ez a jóhír, a kezdeti hónapok szörnyűségei után, amikor eléggé megzuhantam.

Kép
felicia

Barbi!
Nekem is fészekrakhatnékom van!Párom szerint mi is ráérünk még. Aztán múltkor egy áthüppögött este után megértett és megígérte, hogy kész lesz minden. Addig pedig megpróbálok minden apránként összegyűjteni, ami határidős azt megrendelni és bízom benne, hogy a végén tényleg elkészül minden.
bende

Bende!

Ezt valahogy nem értik meg a férfiak, a természet úgy találta ki, hogy amikor közeleg a szülés, felerösödik ez az ösztön. Az állatvilágban is így müködik...
Ilyenkor már állt a kiságy az új földlakóra várva. Most meg sehol semmi, s mivel én nem vagyok türelmes, minden nap nehezemre esik. Ráadásul szerdán bezár erre a hétre az ovi, tehát az egész banda itt fog nyüzsögni és engem az örületbe kergetni, ha elkezdünk pakolni. Ezt a kedves férjem nem látja be, hogy pont az a jó, ha van pár gyerekmentes óránk pakolni és nem kell a sok kis kézre és lábra is odafigyelni, de ezt is csak akkor látja be, ha nekifogtunk és 3 perc után habzik a szája, mert amit letesz, az már nincs ott, a csavarok zöme valamelyik gyerek szájából kerülnek elö és a többi...
Én már látom, hogy az idegrendszeremet komoly megterhelés fogja megint érni... :(

Barbi
Vendég

Sziasztok!

Látom, most már sokan itt vagytok! ;)

Most értem anyuékhoz a doki után! Minden a legnagyobb rendben, de sajnos csak június 3-ra kaptam időpontot uh-ra... :( Megnézte a méhszájat, meg dopplerrel a babóci szívhangját! Tényleg minden megnyugtató volt!

Mondtam neki, hogy én most szabin vagyok, aztán utána jönnék táppénzre, de semmi kifogása nem volt a dolog ellen, szóval majd idejében kapcsolnom kell, és időpontot kell kérnem hozzá, hogy kiadja az igazolást a háziorvosnak!

Amúgy a szabadságotokat, a teljes ez évit, ki kell, hogy adják! A betegállomány időszakára is jár a szabi, szóval, akiknél nem így mondták a munkhelyen, azok nyugodtan reklamáljanak... Lehet, hogy csak pár napról van szó, de az bizony 100% fizetés, és nem pedig csak a betegállományos 70%! Szóval ne hagyjátok magatokat! Nincs ilyen, hogy időarányos, vagy sem, max. akkor lenne, ha a munkaviszonyotok is megszűnne, de erről egyikőtök esetében sincs szó! Tehát tessék a sarkatokra állni! ;)

Én május 1-től 26-ig szabin vagyok, ez 15 munkanap, és majdnem egy egész havi bér 100%-ban!

sophie27

Sziasztok!

Szépek a babás és pocak fotók. Sajnos rólam sincs még egy sem, valahogy mindig elfelejtjük.

bende! Én megittam egy üveg lándzsás utifű köhögés elleni szirupot mire elmúlt a köhögésem.

Ma végre eljutottam terhes tornára. Annyira jól esett, remélem ezentúl minden héten el tudok majd menni.

A tali nekünk bármikor jó lenne. Du. fél négy körül hozom haza a kislányomat, akár előtte, akár utána mindegy. Mi a sárha ház közelében lakunk, szerintem az a megálló lenne jó neked Zsófi.

Niki! Az epres túrótortát én is tervezem egy ideje. Szerintem hétvégén csinálok egyet, jön haza a párom. A múlt héten meg epret ettem egy kicsit megolvasztott nutellával, adtam a kilóknak.

Ettől eltekintve az utóbbi napokban viszont semmi étvágyam nincs, fogytam is egy kilót. Valahogy folyton tele érzem magam. Tegnap akkorát sétáltunk. Kislányom kapott egy új bicajt, de persze hamar belefáradt a tekerésbe, én egy seprűnyéllel tolam. Estére jól ki is fáradtam.

Megyek, mert főznöm kéne, meg szalad a lakás is. Szép napot!

Andi

KépKép
jazmin2005

Barbi!
Én sem vagyok türelmes!!!!Nálunk még mindkét szobában ki kell cseréltetni a radiátorokat, ki kell festetni és le kell rakni az új szőnyegpadlót. Ehhez képest még sehol semmi. Mondtam is neki, hogy a gyerek nem fog a szerelőkhöz alkalmazkodni. Eyébként szerintem a páromat is zavarja a dolog, csak Ő nem mondja. Azt szerettem volna, ha a 36. hétig minden elkészül, helyükön vannak a bútorok a ruhák és már csak arra várok, hogy menjünk a kórházba. Hát ebből már nem lesz semmi....:(
bende

Andi. A sárga ház a könyvtár ugye!? Vagy valami hasonló középület...

sophie27

Jázmin- Andi!
Ezt a szirupot lehet terhesség alatt inni? ( Mi mindig egy cipőben járunk, forrázás, köhögés..)
bende

Zsófi! Igen, a posta mellett. Tornára nincs kedved jönni? Én teljesen újjá születtem ma.

bende! Lehet! Én az előző terhességem alatt is voltam ilyen beteg akkor is ittam. Hát igen, mindenki mondja, hogy vigyázzak magamra. Én igyekszem is, de valahogy nem jön össze.

KépKép
jazmin2005

Sziasztok!

sophie: nekem a régebbi toxoplazma fertőzésre pozitív eredmény jött ki, a frissre meg negatív. (IGG, és IGM) ez azt jelenti, hogy mivel volt panelban macskám, valszeg már étestem rajta anno. E miatt a szervezetmben benne van az ellenszer. Szóval ha ez átmegy a babába a méhlepényen keresztül, akkor a baba is védett lesz fél-egy éves koráig a toxo ellen, ha minden igaz.

Olyan jó lenne, ha mindhárman egyszerre lennénk majd bent a kórházban!!! :lol:

mecsi: köszi a suülésznő neveket, majd rákérdezek a dokimnál, hogy melyiküket ismeri.

Én jövő héten megyek UH-ra, és majd csak utána pár héttel a 4D-re.

meg ma megyek fordászhoz és a héten még körmöshöz is. Olyan jó lesz kicsit rendbetenni magamat. Mondjuk nem mintha most nem lennék formában, de azért jók ezek a kényeztetések :P

én úgy megyek el a melóból július elején, hogy először kiveszem a maradék szabijaimat, aztán a 15 nap betegszabit (fizu 80%) és végül egy-két hét táppénz (fizu 70%) még a végére.
lei

Lei! Ez a betegszabi mit jelent!? Még sosem hallottam róla, mmint, nekem mindig csak betegállományom volt, ki írhat ki betegszabadságra? Vagy hogy működik?

Andi! Ez a terhestorna ott van a Gyári út sarkán, amit már korábban is írtál? Mennyibe került? És hogy lehet járni? Melyik napokon, hánytól, hányig? Szeretnék valamit, mert iszonyat nehezemre esik minden mozgás, de picit félek is, mert tényleg eléggé duci vagyok, szóval nem tudom, hogy bírnám-e a terhelést... :oops:

Ja igen, toxo, erre meg azt mondta, hogy a terhesség vége felé még egyszer majd ellenőrizni kell... Mert nekem mind a rövidtávú, mind a hosszútávú vírus negatív lett a véremben. Remélem, hogy nem írtam baromságot, szóval az IGG és IGM is negatív.

Ma megint farmerban jöttem el, hát hiba volt... :( Nagyon szarul tudok lenni ezekben a nagy melegekben! Annyira fullasztó az idő!

sophie27

sophie: ha jól tudom, a betegszabit a házorvossal kell elintézni. Olyan, mintha egyszerűen beteg lennél 15 napig és kvázi kiírna. Csak erre az időre ugyebár a fizud 80%-át kapod meg és nem csak a 70-et. gondolom valami indokot be kell írni, mintha beteg lennél.

igen, toxo-t is nézik majd később megint a végefelé. nem tudom, hogy azoknak is-e akiknek pozitív lett....ezt majd megkérdezem a dokimtól.
lei

Lányok!!! Segítsen, aki tud!!! :!: :!: :!:

az alábbi linken látható kocsi angol leírásából nektek kiderül, hogy hogyan kell használni ülős babakocsinak ezt a fajta kocsit, ha már nagyobb a gyerkőc? Mert ugyabár a kocsiba köthető hordozó/autósülés és a mózeskosár az benne van, az tiszta sor, ezt értem. De azt írja az angol szöveg, hogy úgy tudom strollernek(vagyis sportkocsinak) használni, ha " a vázra kapcsolom a kibélelt ülést", meg hogy a buggy-hoz lehet használni a mózes kupoláját és a lábzsákot. Szóval nekem nem teljesen világos, hogy hogyan használom majd sportkocsinak később....valaki érti ezt?

http://www.ebaby.it/peg-perego/peg-pere ... -grey.html
lei

Húúú, közben utánajártam az Elefáni honlapján, és ott azt írják, hogy maga a kocsi az egy P3 Classico, és ahhoz lhet csatlakoztatni a mózest és a hordozót. Na így már sokkal érthetőbb....csak hát az olasz/angol oldalon ez nem így volt leíarva és kicsit megijedte, hogy nehogy hülyeséget rendeljek.....viszont egy hónap alatt felment az ára ennek a kocsinak 34 EUR-t....ez azért dúrva... :cry:
lei

Lei, gondolom 3 féle variálható felsőrész van hozzá, hordozó, mózes és sportrész, ugye? Akkor egyszerűen lecsatolod az egyiket és felrakod a sportülést. Legalábbis az ilyeneknél így kell, általában. Szerintem...

k.a.t.i.c.a

katica: igen, igazad van. meg közben megtaláltam egy bemutató anyagot is erről a változatról, ahol bemutatják részletesen, hogyan kell összerakni a részeket :lol:
lei

ismét itt :)

közben elvittem leadni a betegácsis papirom, már unom ezt a kéthetente sétát a házidokihoz aztán a pénzügyre. Ráadásul ugy látszik ez mai nap se a napom. Leestem hazafelé a lépcsőn ( valakit mindig utánozok :D ) kiöntöttem a kakaóm bele a klaviatúrába ááááááááááá.................. mondtam a páromnak zárjon el a kisszobába egy időre.
Baromi meleg van kint lányok vigyázzatok magatokra! Én vizes kendővel a kezemen közlekedek.
Lei azért ha gondolod és addig nem lesz szülésznőnk menjünk el majd a korházi ismerkedőre.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Szia Lei!

A leírásból nekem sem sikerült semmi okosat kitalálni. :(

Viszont talán ez látszik a Peg Perego honlapon:
http://www.pegperego.com/page.php?sid=05da43f9b4b3b6462c8903dda6f1c638&pageid=IJVNL001&idf=02&idp=0000000143&cl=N

A képek alapján szerintem a merev mózeskosár belseje külön kiemelhető, és abból lesz a dönthető ülés, ami külön is felszerelhető a vázra. De ez csak egy tipp. :)

Mi is néztük a Peg Perego kocsikat, de a legtöbb olyan, hogy nem ér össze középen a tolókar. Nem tudom, mennyire hátrány, ha csak két kézzel lehet tolni.
Az autósülés részről nagyon jókat mondtak egy bababoltban, csak kevés típus (ez is) képes a másodlagos visszacsapódástól megvédeni a babát. Ha pl. hátulról jönnek belétek. Ennél a hordozókart lehet teljesen előre dönteni, és ez merevíti ki. Nem tudom ez mennyire volt így érthető...

Beus

Kép
félhold

félhold: köszi a linket, igen én is találtam már hozzá magyarázó oldalt:
http://www.linea58.it/pegperego/pegmini ... intro.html

érdekes, hogy az Elefániban 50 ezerrel drágábba kerül, mintha a netről rendelem.....gondolom ennyi hazsnot szereznek belőle. :cry:

mecsi: OK, persze, menjünk el abba a kismama klubba június 12-én, csütörtökön.
Te szegény! én csak botladozni szoktam mostanában, párom röhög is rajtam sokat, mert össze-vissza csetlek-botlok.
:lol:
lei

Lei átküldöm privibe mit irtak a lányok a szent imréből.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

huh, megjöttem a védőnőtől. 10 dkg híztam :shock: Előszőr dicsért meg,pedig ez másfél hónap termése.

Na meg azt mondta hanyagoljam a házas életet a 28. hétig.És h csodálkozik h az orvos nem mondta.
Pedig zárt a méhszáj,nem tudom mért mondta h nem kéne...

Ti tudtok erről valamit?

nicike

27hetes pocak:
Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Nicike!

Nem kérdezted, hogy miért?
Nem lehet, hogy a köhögésed miatt? Lehet, hogy arra gondolt, hogy a férjed elkapja, aztán te tőle megint. De lehet, hogy hülyeség, amit mondtam.

Beus

Kép
félhold

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Mindig eltűnik amit írok!!!!

Beus Én nem köhögök :D , Bende köhög.

Szerintem azért mert kórházba voltam görcsökkel. Azt mondta csodálkozik h az orvosom nem mondta. Hát Én is...Na majd 1 hétmúlva megyek hozzá,kifagattom.Megfogadom amit mondott h ne,de Én nem érzem szükségesnek.Már a hasam se fáj.De hát mindegy.Ő tudja.(?)

nicike

Mecsi szép a pocid :D Az enyém is hasonló méreteket ölt.

nicike

Rizsimami, nagyon jó képek, ásítósat eddig még sehol sem láttam :lol:

Zsuzsi, nagyon jó kép készült a fiadról, meglátod milyen élmény majd amikor megszületik és ráismersz a már látott arcocskára. Hát összecsukható székre különben se mászkálj, még jó, hogy nem lett bajotok. Mondjuk a múltkor én meg a forgószék mellé pottyantam, nagy lendülettel közelítettem meg, mert persze rohantam egész nap és kigurult alólam mielőtt ráülhettem volna :? Mondjuk én meg a mászókákra is felmegyek a fiam után, ha kell :D Légyszi írdd be a nevemet a táblázatba, úgy emlékezetem, hogy már megírtam, de most látom, hogy nincs benne: Fazekas-Ruck Andrea.

Tegnap a páromnak meglepetés szülinapi bulit szerveztem, nagyon jól sikerült. Az idő is velünk volt, mert szabadtéri volt, egy csodás tóparti vendéglőben és csak egyszer volt egy futó zápor, szélviharral :lol: de hamar elmúlt az is és buliztunk tovább. Déltől este nyolcig ott voltunk, sok kis apróság rohangászott körülöttünk és nagyon jó volt a hangulata mindenkinek. Persze jól bekajáltam, meg tömtem magamba a sütiket, tortát, ma reggel meg a cukorterheléses vizsgálattal kezdtem a napot, de szerencsére jó lett az eredmény (4.1 és 4.9)

Lándzsá útifűszirup helyett mostanában jobban bevált a kakukkfűszirup köhögésre meg letapadt nyálka oldására.
Vendég

Bocs, Nicike, nem olvastam vissza, csak emlékezetből mondtam. De már nem a régi a memóriám...

Beus

Kép
félhold

Sziasztok!

Mindenkinek gratulálok a szép képekhez és persze a rajta lévő gyönyörű kisbabusokhoz!!! :lol:

Aki beteg, annak javulást kívánok!

Makadu!

Jól bevásároltam pénteken :lol: Teszek fel mindjárt képeket.

Astiban vettem néhány 56-os bodyt, meg egy rugit, body 500Ft, rugi 800Ft volt.

De a többi bababolt aranyárban adja a babarucikat. Így a rucivásárlást ma folytattam a szokásos tescoban.
Vettem 56-os hosszú ujjú bodyt, 3-at egy ezresért, meg két ujjatlan bodyt is szettben. Illetve egy kantáros farmert, mert az le volt értékelve, és talán ősszel-télen jó lesz rá...

Aztán néhány babaápolási terméket is beszereztem: kisolló, természetes sörtőjű kefe, vízhőmérő, egy vastagabb takaró, lepedők és egy védőlepedő.

Brumimaciban vettem egy szoptatós hálóinget, de ott minden drágább szerintem, mint az elefániban, így csak ennyit, meg átvettem én is a felicitas csomagot. De elég szegényes, és nekem még víz sem volt benne...ezek szerint különböző a tartalmuk?

És végül kényszer hatására, de megvettük szombaton a kocsinkat is!!! :lol: :lol: :lol:
Muszáj volt megvenni, mert egy darab volt csak az elefániban, és 8 hét ha megrendeli az ember. És itt a legolcsóbb a bababoltok közül.
Megvettük még a légzésfigyelőt és egy avent mikros sterilizálót is.

Szóval már csak az ágynemű és a cumisüveg melegítő hiányzik.
De két ágynemű tetszik és nem tudok köztük választani :oops:

pöttömpanni

és akkor a szerzemények:

Kép rucik

Kép

Kép

Kép

Kocsi:

Kép

Kép

Kép

Kép

pöttömpanni

Katica és Mecsi!

Olyan kis édes pocakotok van...nagyon írigy vagyok...az enyém hatalmas :oops:

pöttömpanni

Kép 26 hetes poci

Igy képről látva nem is olyan pici :shock:

nicike

Pöttöm, nagyon édesek az új szerzemények. És szuper a kocsi :D
A takaró amit most vettél azt is a tescoba vetted?

nicike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?